10/01/11 07:59
(http://vasvalch.com/)

Топ няколко: интересното от маркетинга №6

sixПропуснахме доста постове в рубриката този месец, точно в момента, когато всички са полудели по промените във Facebook, новият възход на Google+ и какво ли още не. Междувременно попаднах и на доста други интересни новини от сферата на социалните медии, които си струва да споделя: все пак надали някой университет в България скоро ще предлага висше през сайт за групово пазаруване!

  • Навици: една интересна инфографика за това доколко навлезли са интернет и социалните медии в ежедневието ни. 35% от потребителите вече зареждат приложения преди да станат от леглото, 40% ползват смартфоните си в тоалетната, а 83% от младите спят с телефон до главата. Постоянната свързаност явно вече е факт.
  • Еволюция: интерактивният сайт The evolution of the web показва точно това – как са се развили интернет технологиите от създаването на HTTP до днес. Можете да кликнете на отделен таймлайн, за да видите какво се е случвало с JavaScript, Flash или Internet Explorer. Страницата надали има голяма практическа полза, но изглежда интересно.
  • Обучение: ако и вие сте били сред хората, които обсъждаха силиконовата промоция на Kolektiva, то ето и нещо също толкова интересно. Частен университет в САЩ предлага 60% отстъпка за висше образование. Явно груповото пазаруване е успешен модел за предлагане на всякакви стоки и услуги – вече 17 души са се възползвали от офертата.
  • Социално: ако все още има някой, който да се чуди дали има или няма смисъл от social bookmarking бутони на сайта или блога, ето малко данни. Сайтовете с бутон за споделяне в Twitter получават 7 пъти повече споделяния в мрежата.
  • Новото: не мисля, че има смисъл да линквам обобщения на новите промени във Facebook след конференцията f8. Но Guardian излезе с много интересен материал, който обяснява “как OpenGraph ще ни направи второстепенни онлайн-граждани“. Материалът обяснява, че когато си “наемател” в чужда платформа, а не пълноправен “собственик” на твоето онлайн-пространство, то винаги ще ти се налага да се съобразяваш с правилата на хазяина си. С въвеждането на OpenGraph практически навсякъде, всички ще трябва да се съобразяваме с хазяина Зукърбърг – а той май носи нещо по-различно от виенска кифла и каничка кафе.
  • Титаните: тези, които вече започнаха да отписват Google+ като поредния провал на компанията, май са избързали. След отварянето на свободната регистрация мрежата отчита ръст от 1269% в броя посещения. Experian я поставят на трето място е класацията си на социалните мрежи.
  • +1: и докато сме на същата тема, още новини от Google+. Мрежата най-накрая направи бутона +1 полезен генератор на трафик и функционалност. Натискането му вече генерира линк във фийда ви, като можете да изберете за кои кръгове да е видима информацията при всяко споделяне. Това позволява доста свобода на споделянето и потребителят може да препоръча материал на един свой приятел или на цялата мрежа. Допълнително, при натискане на бутона виждате кой от познатите ви вече е споделил материала. Тази промяна най-накрая ще накара повече сайтове да интегрират бутона, защото новите му функции позволяват генериране на входящ трафик.
Другата седмица повече – сега почивайте с книги, котки, приятели и половинки!


Още по темата:

  1. Топ няколко: интересното от маркетинга
  2. Топ няколко: интересното от маркетинга №4
  3. Топ няколко: интересното от маркетинга №3

Публикувана на 10/01/11 07:59 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/JecR1t-dxOc/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване