Фестивал на клоуните в Мексико

/КРОСС/ Участници от 12 страни се включиха в тазгодишното издание на ежегодния фестивал на клоуните в Мексико, съобщи АП. 500 професионални смешници забавляват жители и гости на мексиканската столица и карат малки и големи да се усмихват. Майсторите на жанра „забавление" с боядисани лица и червени носове обаче имаха и сериозна цел - вчера те се включиха в протестната акция срещу насилието, която се проведе в града. „Сега има много насилие в Мексико. Ние искаме да донесем мир и щастие, смях и усмивки. Ето защо ние сме клоуни", сподели професионалният клоун Естебан Гарсия. В рамките на четиридневния маратон клоуните ще проведат семинари и майсторски класове, по време на които ще демонстрират умения си. Те ще покажат цветните си костюми, ръчно изработени перуки и много забавни трикове.    

Вдигаме преграда срещу бежанците по турската граница

Българската армия започва изграждането на „инженерно-техническо съоръжение” по границата с Турция, съобщиха от пресцентъра на военното министерство. Преградата ще има за цел да намали възможностите за преминаване на нелегални имигранти от Турция в България. На първо време военните ще подобрят проходимостта и ще възстановят пътищата в участъка от с. Лесово до село Крайново, така че частите на гранична полиция да могат по-лесно и бързо да стигат до тези райони.

Финансовите средства за изграждане на преградата ще бъдат осигурени чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет и чрез целево финансиране от европейски фондове.

“Разчитаме на Европейския съюз за логистична и финансова помощ за справяне с бежанския проблем”, коментира днес на пресконференция директорът на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев. На 5 декември у нас се чакат представителите на Европейската служба в подкрепа на убежищата.

Заловиха мъж за клониране на банкови карти

При направения оглед на място са били намерени 11 пластики

Британец пръсна куп пари, за да прилича на Джъстин Бийбър

100 000 долара са сериозна сума, особено в този период на криза - можеш да си купиш скромен апартамент, да захванеш някакъв бизнес или да си платиш дългове, но също така да се подложиш на болезнени процедури, ако искаш да приличаш на канадския тийнидол Джъстин Бийбър. Това е направил 33-годишният англичанин Тоби Шелдън, който е посветил на заветната си цел не само горната сума, а и 5 години, прекарани под ножа на пластичен хирург, разказва той пред сп. "Closer", цитирано от БГНЕС. На всичко отгоре е постигната "прилика" само в носа и устните. Б...

Няма причина токът да скача през зимата!

ДКЕВР търси справедливост за таксата за повторно включване

    


Пореден пожар унищожи два автомобила в Плевен

На 24 октомври в 4:43 часа е получен сигнал за горящ автомобил, паркиран в ж.к."Воден" в Плевен. На място пожарникарите са установили, че гори лек автомобил "Опел Вектра", който в следствие на пожара е тотално унищожен. Огънят се е разпрострял и върху паркирания в близост лек автомобил "Рено 19", като е обгоряла задната му част. Пожарът е потушен от екип на РСПБЗН-Плевен с един пожарен автомобил. Причините за произшествието са в процес на установяване....

Заловиха пиян мотоциклетист в Гоцеделчевско

Задържаха 41-годишен пиян мотоциклетист, съобщават от пресцентъра на полицията. Нарушителят, който е с инициали Ф.К., е спрян за проверка в село Лъжница, община Гоце Делчев. След проверка с техническо средство е установено , че мъжът управлява мотоциклет си с 1.62 промила алкохол в издишания въздух. Още един водач в нетрезво състояние е заловен в Благоевградско. Това е 48-годишнемн мъж, с инициали Г.Ш. Той е проверен с дрегер около 23.55 часа снощи на ГКПП - Кулата. След направения тест е установено, че мъжът шофира с 1.66 промила алкохо...

Много малко възможности за включване на селата в Интегрираният план за градско възстановяване и развитие

До утре в 12 часа кметовете и кметските наместници от община Кюстендил трябва да направят своите предложения за проекти, които евентуално да бъдат включени в бъдещия Интегрираният план за градско възстановяване и развитие. Това стана ясно на проведена среща на кметовете с експерти от фирмата, която изготвя този план."Управляващият орган на ОП "Региони в растеж" дава шанс на община Кюстендил да включи проекти за 20 % от Интегрираният план, които да бъдат извън зоните за въздействие, в рамките на територията на общината. Тези проекти обаче трябва...

Ат. Семов: Срещу едно евро всеки чужденец заобикаля съвсем законно забраната за продажба на земя

Европейската комисия може да стартира наказателна процедура срещу България веднага след като решението за нов мораториум върху продажбата на земя излезе в „Държавен вестник" - достатъчно за завеждането на дело е само приемането на текст, който противоречи на европейското право, дори и той да не е реално приложен. Тезата е на доц. Атанас Семов - доктор по европейско право и преподавател в Софийския университет. В интервю за Дарик Семов напомни, че според договора ни за членство от 1 януари догодина право да купуват земеделска земя ще получат сам...

КНДР връща обратно 6 южнокорейци

Към края на август, напрежението между двете страни

Дядо кътал цигари без бандерол в къщата си на село

Над 12 хиляди къса цигари без бандерол иззели полицейски и митнически служители в село от дряновска община. Вчера полицейски служители и митнически инспектори извършили проверка в частен имот в село Длъгня, обитаван 62-годишен с инициали В. Д. В жилището са намерени 12 660 къса цигари без акцизен бандерол. Тютюневите изделия са иззети. По случая е започнато досъдебно производство....

Варна и Дордрехт изграждат мрежа за управление на човешки ресурси

Варненският кмет Иван Портних и Арно Брок - кмет на побратимения с морската столица холандски град Дордрехт подписаха учредителен акт за изграждане на партньорска мрежа за управление на човешките ресурси. Създаването й е резултат от съвместен проект, по който градовете работят заедно с френския департамент Нор.

Григор получава 100 000 лева за подготовката си за олимпиадата в Рио

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще получи 100 000 лева за подготовката си за олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г., съобщиха от Министреството на младежта и спорта.
Само преди няколко дни на спортиста беше отпусната и премия на стойност 20 хиляди лева за титлата му в Стокхолм.




Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще получи 100 000 лева за подготовката си за олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г., съобщиха от Министреството на младежта и спорта. Само преди няколко дни на спортиста беше отпусната и премия на стойност 20 хиляди лева за титлата му в Стокхолм.

Пламна кола на телевизия СКАТ

Автомобил на телевизия СКАТ е запален тази нощ в комплекс „Меден рудник“ в Бургас. Инцидентът е станал около час след полунощ.

Димитър Благоев обявява, че не е българин, а македонски славянин

Димитър Благоев се отказа от българския си корен. Стори го от високата трибуна на XVII народно събрание. Димитър Благоев се отказа от българския си корен. Стори го от високата трибуна на XVII народно събрание. "Аз съм родом от Загоричане, обаче аз не съм българин, аз съм славянин", тържествено обяви апостолът на социализма по нашенско. Ако Паисий беше сред депутатите, щеше да му зададе неудобния въпрос: "О, неразумни юроде, поради что се срамиш

Ексшеф на френското разузнаване: Нуе също шпионираме САЩ

/КРОСС/ Бившият директор на вътрешното разузнаване на франция Бернар Скарсини определи като нормална практиката да се шпионират други страни, включително и съюзници, пише в четвъртък „Le Figaro"."Американците ни шпионират в областта на търговията и индустрията, както и ние ги шпионираме заради защитата на нашите предприятия", казва Скарсини в ексклузивно интервю за френския вестник.Той определя като наивна реакцията на някои високопоставени служители на последните съобщения в пресата, че САЩ подслушва телефоните на френските граждани."Изумен съм от такава наивност. Изглежда , че нашите политици не четат новини. Иначе няма как да има изненада. Сноудън съобщи за шпионаж на американците в Германия, след това във Франция", отбеляза той. „На специалните служби им е пределно известно, че всички страни, дори ако те си сътрудничат помежду си в борбата срещу тероризма , следят своите съюзници", каза още той.    

Второ циганско семейство е арестувано в Гърция заради дете

Втора двойка роми са били арестувани в Гърция по подозрение, че са отвлекли дете. Това става седмица след като в цял свят нашумя случаят с русокосото момиче, открито при двойка роми в Централна Гърция и една от версиите е, че родителите му са български граждани.

В сряда полицията обяви, че мъж и жена от ромски произход малко над 20-годишна възраст са обвинени в похищение на дете и трябва следващата седмица да отговарят по обвинението пред съда. При тях на остров Лесбос е било открито...

БСП готви Закон за приемната грижа за възрастни

Това не е осиновяване, обяви Корнелия Нинова

Капацитетът на местата за бежанци - надвишен с до 50%

Процедурата за получаване на статут е съкратена от пет месеца на 21 дни

Американски лекари излекуваха дете, родено с ХИВ

Американски лекари имат вече убедителни доказателства, че са постигнали трайна, а вероятно и окончателна ремисия при дете, родено в Мисисипи с вируса ХИВ, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Боевски е получил паспорта си още на 11 октомври

 Временният паспорт на Гълъбин Боевски е издаден на 11 октомври 2013 г. по негово желание. Искането си той е обосновал с необходимостта да притежава документ за самоличност за назначаване на работа до края на срока за изтърпяване на наказанието.

 

Съгласно бразилската съдебна система, решения за експулсиране от страната се вземат за всички чужденци, осъдени за трафик на наркотици. Решението се взема от министъра на правосъдието на Бразилия, потвърждава се от федерален съдия по експулсирането и от федералната полиция, съобщават от пресцентъра на Министерство на външните работи.

 

Информацията за освобождаването на г-н Гълъбин Боевски е постъпила в посолството ни в 16.00 часа на 22 октомври  (23.00 часа българско време) от управата на затвора в гр. Итай. Час и половина по-късно Боевски е излетял за родината си, като според посланик Чавдар Николов посолството не е било информирано предварително за това.  

 

Във всички случаи, отнасящи се до български граждани зад граница, консулските ни служби оказват нужното съдействие, включително и чрез издаване на необходимите документи.

 

Българската страна не е била предварително уведомена от бразилските власти за готвеното освобождаване на Гълъбин Боевски. Към момента посолството ни в Бразилия събира необходимата допълнителна информация по случая.
http://inews.bg

Окончателно оправдаха полицаите от „частния КАТ“ в Бяла Слатина

Четиримата бивши полицаи, които бяха обвиняеми по делото, познато като „Частния КАТ", получиха втора оправдателна присъда. Решението на магистратите с председател на съдебния състав Агнеса Ставарова е окончателно и не подлежи на обжалване или протестиране, съобщава tribali.info. 

Ставарова потвърди присъдата от 1 април по описа на Врачанския ... Четиримата бивши полицаи, които бяха обвиняеми по делото, познато като „Частния КАТ", получиха втора оправдателна присъда. Решението на магистратите с председател на съдебния състав Агнеса Ставарова е окончателно и не подлежи на обжалване или протестиране, съобщава tribali.info. Ставарова потвърди присъдата от 1 април по описа на Врачанския ...

ББР ще отпуска 5 г. инвестиционни кредити при 6% фиксирана лихва

Българска банка за развитие (ББР) стартира реформата си с програма с ресурс от 20 млн. лева за подкрепа на проекти на стартиращи и съществуващи микро и малки компании, съобщават от банката.

Филм на братя Коен открива "Виенале"

51-вото издание ще е от 24 октомври до 6 ноември

    


14-годишна ученичка в болница, препила с водка в междучасието

Линейка. Снимка: БГНЕС

14-годишно момиче от Варна беше прието с интоксикация във Военноморска болница, след като препила с водка в междучасието, съобщиха от лечебното заведение, цитирани от Дарик.

Момичето изпила голямо количество водка и се почуствало зле, затова било откарано в болницата.

То постъпило за лечение в 11 часа.

Лекарите уверяват, че няма опасност за живота на момичето, но то ще остане в болницата за наблюдение.

В Клиниката по токсикология към болницата след злоупотреба с алкохол през нощта са приети и две 16-годишни момичета. Състоянието им е стабилно. 

Статията "14-годишна ученичка в болница, препила с водка в междучасието" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Григор Димитров с поредна победа, получава 100 хил. лв. за олимпийска подготовка

След като преди дни в Стокхолм взе първата си победа в турнир от АТП и се изкачи до 22-то място в световната ранглиста, най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с победа и участието си в турнира в швейцарския град Базел. В първия кръг той се наложи убедително над 34-годишния чех Радек Степанек (достигал до 8-мо място в ранглистата) с 2:0 (6:3, 6:3). След два пробива в подаването на противника Димитров поведе в първия сет с 4:0 само за 13 минути. Последва леко отпускане до 4:3, след което обаче българинът направи трети пробив и стигна до 6:3. Вторият сет бе по-оспорван в първите няколко гейма, но после българинът отново направи два пробива и доведе сета до същия победен резултат. Това бе шестата му поредна победа. Във втория кръг на турнира в Базел му предстои да се изправи срещу украинеца Александър Долгополов. Досега двамата са играли само веднаж – победа за украинеца през август 2011 година в Уинстън-Салем с 2:1 (6:4, 1:6, 7:6). Победителят от сегашния им мач ще играе на четвъртфинал най-вероятно срещу швейцареца Роджър Федерер, който е печелил пет пъти този турнир и в сегашната му схема е под номер 2 – след аржентинеца Хуан Мартин дел Потро. Същевременно в четвъртък стана известно, че Григор Димитров ще получи от българското спортно министерство целева субсидия от 100 хиляди лева, за да се подготви за участие в Олимпиадата в Рио де Жанейро. Решението е на спортния министър Мариана Георгиева, която в началото на седмицата премира тенисиста от Хосково извънредно с 20 хиляди лева за победата му в Стокхолм.

Canon понижава очакванията си за годишната печалба

Технологичният гигант се чувства засегнат от неблагоприятната икономическа обстановка

    


Исканията за статус на бежанец ще се разглеждат за 21 дни вместо за пет месеца


Процедурата за получаване на статут на бежанец е съкратена от пет месеца на 21 дни, стана ясно на пресконференция на Държавната агенция за бежанците, предаде агенция "Фокус". С тази дейност са ангажирани 35 държавни служители. Получава се помощ от МВР, вътрешно и външно разузнаване и други структури, обясни директорът на агенция Николай Чирпанлиев,.

До 21 октомври 2013 г. на 18 души е предоставен статут на бежанци. Хуманитарен статут е предоставен на 1154 души. 301 са получили отказ....

Стив Возняк обяви, че не е доволен от новите iPad Air и iPad mini


Стив Возняк, който е един от основателите на Apple, обяви, че не харесва новите iPad Air и iPad mini, които компанията представи във вторник. Той е останал разочарован от развитието им и смята, че устройствата се движат в грешна посока, съобщава онлайн изданието Techradar.

"Когато най-накрая видях устройствата, установих, че новите iPad-и не отговарят на нуждите ми. Да, iPad Air е по-тънък, но аз исках повече място за съхранение на информация. Нямам широколентов интернет у дома и...

Бареков се жалва на прокОратурата от Борисов и Цветанов

Сигнал на Николай Бареков до СГП

Николай Бареков е изпратил вчера сигнал в Софийска градска прокуратура (СГП) срещу Бойко Борисов и Цветан Цветанов за това, че му оказали натиск да спре разследване срещу кмета на Пловдив Иван Тотев.

От разпространено в социалните мрежи копие на сигнала, с нанесени върху него корекции, става ясно, че докато е бил изпълнителен директор на ТВ7, при него “бил изпратен” Цветан Цветанов, за да се “разберат”, така че записи с кмета на Пловдив да не излязат наяве. 

От сигнала не става ясно за какви записи става въпрос, а също така и дали материалът наистина е спрян и не е излъчен по телевизията. 

От СГП потвърдиха пред OFFNews, че подобен сигнал е постъпил вчера. В четвъртък преписката е разпределена на прокурор и по нея все още няма резултати. 

Снимката със сигнала на Бареков е съпроводена с корекции на направени съществени правописни, стилистични и пунктуационни грешки. Още в началото прави впечатление, че сигналът е адресиран до Софийска градска “прокоратура”

Статията "Бареков се жалва на прокОратурата от Борисов и Цветанов" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Отношенията между Берлин и Вашингтон се изострят

Германският външен министър привика американския посланик

    

Отношенията между Берлин и Вашингтон пред замръзване

Германският външен министър привика американския посланик

    


Всеки трети първолак у нас - с наднормено тегло

България е на 6-о място в ЕС по свръхтегло и затлъстяване сред децата, а всеки трети първокласник е с наднормено тегло. Тези тревожни факти разкриха на пресконференция в БТА от Българска асоциация за изследване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания (BASORD).

Ре(к)ториката на ректора

Автор: Иво Инджев

“Участниците в акцията днес са “много малко” и работят против интересите на това, което искат в декларацията за качествено образование, окупирайки най-голямата аудитория в Софийския университет. Те затрудняват обучението на колегите си, защото лекциите, които се провеждат в нея, не могат да бъдат преместени в друга зала.

Това заяви пред БНР ректорът на Софийския университет “Св. Климент Охридски” проф. Иван Илчев.

Аз ги попитах всъщност защо не реагираха веднага след решението на Конституционния съд. Те замълчаха, трябвало им време за подготовка. И аз им казах, да, ама защо тогава бяхте на море?, каза още ректорът на СУ.
Това е фракция на една сравнително малка група студенти. Това е група, която традиционно е много чувствителна към недъзите на обществото. Страхувам се, че в момента не са избрали правилния начин и правилното място да протестират, твърди Илчев.

Много повече студенти, отколкото тези, които са окупирали, са против акцията в момента и това говори, че тя не е подготвена добре, каза ректорът на СУ.” (OFFNews)

От уважение към алма и нейната матер не бих казал, че става дума за изява на един ректум на университета.
Но че изказването на ректора на университета е назадничаво- нямам съмнение.

Вникнете в тази назадничавост и ще видите докъде е напреднала аргументацията на властта, част от която очевидно се чувства ректорът.

Напреднала е до същото, с което се отбраняват управляващите срещу онези, които не искат да бъдат управлявани от тях: несъгласните с протестиращите (срещу властта на ректора ), според ректора, били „много малко”.
Освен това, реториката на ректора упреква протестиращите студенти за други грехове, изтъкнати от подобни „ректори” преди него: че протестиращите не само са малко, но и имат следните, повдигнати от други еректорални фактори сред контрите срещу протестиращите срещу властта:

  • Повечето (студенти) не протестират. С други думи, има непротестиращо мнозинство в съответното общество- точно както непротестиращите българи са повече от протестиращите в София и това окрилява (ди)ректорите на държавата, които биха се впечатлили само от масови гладни бунтове на квалифицирано мнозинство мизерници, готови да изядат живи гражданите, които имат какво да ядат.
  • Протестиращите студенти не само са му малко на ректора, но и направо са бавно развиващи се заради липсата на моментална реакция срещу решението на Конституционния съд в неговите очи- очи, които дават ухо какво се „говори” по въпроса.
  • Недъг на протестиращите студенти, според ректора, е, че те са традиционно чувствителни към недъзите на обществото.
  • Протестиращите студенти, макар да са му малко, предизвикват страх в своя ректор с това, че не са избрали правилното място да са протестиращи. Подразбира се, че би трябвало да окупират малка аудитория – вероятно след молба, писмено разрешение, академичен съвет и други с(ъ)ветски процедури по съгласуване на свободата с началството.
  • Протестиращите студенти предизвикат страх в своя ректор също и поради това, че не са подготвили акцията си добре, както се „говори” нейде около ректора.
  • Протестиращите студенти- и това е вече ректален шут на ректора, са уличени от него в „ходене” на море и мълчат като ректум, когато ректора ги пита да си признаят това престъпление.

Ходене по мъките има в коя ли не управленска сфера у нас, но този пример за мъчително аргументиране на един ректор надхвърля познатите низини в областта на тези величини.

Уж независимият ректор на независимата институция буквално повтаря всички основни тези на контрапропагандата на правителството срещу протестиращите срещу него българи, използвайки едно към едно ре(к)ториката срещу демонстрантите като малцинство, което имало нахалството дори да ходи на море.

Такъв ректор, който се е сговорил с властта, заслужава да бъде пратен на планина, където да си преговори поговорката „сговорна дружина, планина повдига”, принизявайки авторитета на университетската автономия до равнището на една доста първична партийна организация.

Текстът е публикуван първоначално в блога на автора.

The post Ре(к)ториката на ректора appeared first on Noresharski.com.

Боевски проговори: Свободен човек съм още от 13 март

Гълъбин Боевски Снимка: Булфото

Олимпийският щангист Гълъбин Боевски е бил свободен още на 13 март. Това заяви пред bTV бившият спортист, който изненадващо се прибра в сряда вечерта в България, въпреки че излежаваше 9 годишна присъда в бразилски затвор за трафик на кокаин.

Боевски заяви, че не разбира защо всички са толкова изненадани от завръщането му, след като е получил декрета „експулсао” преди повече от половин година. “Свободен човек съм, никога няма да се върна в Бразилия”, каза той.

Мотивите за експулсирането на бившия спортист, който се завърна в България като свободен гражданин, все още не са ясни. „Ако мислите, че имаме влияние върху бразилската прокуратура, много ме надценявате”, коментира той.

Оказа се, че никоя българска институция не е знаела за освобождаването на Боевски. Временният му паспорт, с който той се е прибрал в България, е бил издаден на 11 октомври. Искането на Боевски е обосновано с необходимостта да притежава документ за самоличност с цел назначаване на работа до края на срока за изтърпяването на наказанието, съобщи Министерството на външните работи. Оттам заявиха още, че по бразилската съдебна система всички чужденци, осъдени за наркотрафик, се експулсират.

Информацията за освобождаването на Гълъбин Боевски е постъпила в Посолството на Република България в 16.00 часа на 22 октомври т.г. (23.00 часа българско време) от управата на затвора в гр. Итай. Час и половина по-късно, Боевски излетял за България, като според посланик Чавдар Николов посолството не е било информирано предварително за това.

Щангистът бе заснет вчера от БНТ на летище “София”. На въпроса дали е на свобода отвърна: “Това не е важно”. След което допълни: “За вас беше важно това преди 2 години.”

През октомври 2011 г. Боевски бе заловен на летище в Бразилия с 9 кг кокаин, скрит в тайник на куфар. Заради това той беше осъден на 9 години и 4 месеца затвор, които първоначално започна да излежава в Бразилия. През 2012 г. апелативен съд отказа да намали присъдата. Служителка на посолството на България в Бразилия обясни пред БНТ, че няма право да дава информация по случая. Адвокатът му в България също отказа подробности като от разговора с него се разбра, че той не знае със сигурност, че Боевски вече е пристигнал в България. Според информация на БНТ Боевски е пуснат на свобода предсрочно, но това все още не е потвърдено официално.

“Министерството на правосъдието не е уведомявано за освобождаването на българския гражданин Гълъбин Боевски. Нито е искано той да изтърпява наложеното му наказание в Бразилия на наша територия”. Това съобщиха от кабинета на вицепремиера и правосъден министър Зинаида Златанова пред БГНЕС.

Пред БТВ говорителят на Външно министерство Ивайло Кашканов заяви, че министерството очаква утре доклад от българското посолство в Бразилия.

Статията "Боевски проговори: Свободен човек съм още от 13 март" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Реформаторският блок: Парламентът взе вредно и опасно решение за мораториума, време е да се саморазпусне


Забраната върху продажбата на земеделска земя на европейски граждани превръща България в гето, обяви Реформаторският блок в декларация по повод решението на парламента за налагане на мораториум, прието във вторник.

Седемте партии определят решението на парламента като "вредно и опасно" и настояват той да се саморазпусне, за да даде възможност на следващото Народно събрание "да защити постигнатото с много усилия европейско бъдеще на България".

Днес виждаме, че в Народното...

Отново 10 000 лв. печалба в Лотомания

София /КРОСС/ Печалбите в играта Лотомания не спират да радват играчите. През третата седмица от кампанията „Двойни печалби" на Евробет отново има играч, познал всички предвидени в талона му числа и звездата.Светослав Светославов е на 33 години от гр. Изгрев, Плевенско.„Харесвам Лотомания и играя редовно. Почти всеки ден се отбивам в пункта на ул. "Евлоги Христов" № 27 А и си пускам числата. Обикновено решавам с какви числа да играя на момента, не ги обмислям. И този ден направих същото, просто задрасках 8 числа, а когато започнаха да излизат, не можах да повярвам."Светослав разказва за себе си, че е семеен и има 4 дъщери. Отскоро е без работа, но активно търси, за да промени този факт.„На 21-ви имахме годишнина от сватбата. На този ден, точно преди 13 години, се ожених и на същия ден спечелих от Лотомания. Вярвам, че това не е случайно. От доста време компютрите са ми страст и мечтая да си имам фирма за поддръжка и ремонт на техника. Сега може да реализирам тази мечта."

ЦСКА обедини социалисти и гербери в парламента

Това е първата среща на парламентарния фен клуб на ЦСКА

Втора оправдателна присъда за полицаите от „частния КАТ“ в Бяла Слатина

Четиримата бивши полицаи, които бяха обвиняеми по делото, познато като „Частния КАТ Четиримата бивши полицаи, които бяха обвиняеми по делото, познато като „Частния КАТ", получиха втора оправдателна присъда. Решението на магистратите с председател на съдебния състав Агнеса Ставарова е окончателно и не подлежи на обжалване или протестиране, съобщава tribali.info. Ставарова потвърди присъдата от 1 април по описа на Врачанския ...

Реал се отказа от Фалкао

/КРОСС/ Испанският гранд Реал Мадрид се отказа от идеята за закупуване на нападателя на Монако и колумбийския национален отбор по футбол Радамел Фалкао, съобщава El Confidencial. „Белите" са се дръпнали заради прекалено големите финансови претенции на нападателя. Съобщаваше се, че Фалкао е готов следващото лято да отиде в испанския клуб, при условие, че заплатата му ще бъде 14 милиона евро на година.

Петък е денят с най-много катастрофи в Добричко

137 тежки пътнотранспортни произшествия (ПТП) са регистрирани в Добричка област през миналата година, съобщават от Териториалното статистическо бюро.При инцидентите са били ранени 150 души, а 18 човека са загинали. В сравнение с предходната 2011 г. се отчита намаление на пътнотранспортните произшествия, както и на броя на ранените и загиналите при катастрофи. Намалението е съответно с 4, 17 и 25%. По брой на пътнотранспортните произшествия за годината област Добрич се нарежда на 14-о място в страната, а по броя на убитите – на 15-о.Най-много ка...

Паметникът на Бузлуджа и още 32 изоставени места по света (снимки)

Първата снимка е на паметника на БКП на Бузлуджа, България. Исус от бездната, Италия Колманскоп - призрачният град в пустинята Намиб Изоставени постройки в югозападна Флорида Останки от кораба SS Ayrfield в Хоумбуш Бей, Австралия Изоставен увеселителен парк край Пекин, Китай Рибарска колиба при езеро в Германия Остров Холънд, залив Чесапийк Пътеката Кери Уей между Сним и Кенмар, Ирландия Приприят, Украйна Манастир от 15-ти век в Шварцвалд (Черната гора), Германия Калавантин Дург, Индия Останки от Pegasus в залива Макмърдо, Антарктида Ангкор Ват, Камбоджа Корабни укрепления Maunsell, Англия Замъкът Боудиъм, Източен Съсекс, Англия Ченстохова, изоставено влаково депо в Полша Потопена яхта в Антарктика Изоставена дестилационна инсталация в Ба...

Как да развием потенциала на детския мозък - 2-ри откъс

Детската истерика: изблици „отгоре” и „отдолу”             Истеричните изблици при децата могат да са едно от най-неприятните преживявания за родителя. Независимо дали се случват у дома или на обществено място, те могат да превърнат нашето обично ангелче, способно само с една усмивка да ни накара да преместим планини, в най-ужасяващото и отблъскващо създание на планетата.          Повечето родители знаят, че има само един добър начин да се реагира на гневния изблик: да се игнорира. В противен случай ще дадете на детето си да разбере, че разполага с мощно оръжие срещу вас и то ще го използва всеки път, когато му хрумне.          Но как...

Семейството на четиризнаците получи общинско жилище

Семейството на родените в Русе четиризнаци получи днес ключовете от общинско жилище. Те бяха връчени на бащата Ерхан Ахмедов от кмета Пламен Стоилов, който даде и обещаната помощ от 1000 лв., съобщи БГНЕС.От своя страна председателят на общинската комисия по здравеопазване д-р Теодора Константинова връчи на Ерхан събраната от общинските съветници сума, която е малко на 300 лв. Севдие и Ерхан Ахмедови ще се настанят в двустаен апартамент заедно с двете си момчета и двете си момичета Енес, Ранес, Бенет и Севи. Семейството е било картотекирано и предоставянето на жилището е станало по напълно законен ред, обясниха от общината. Администрацията първоначално е предложила тристаен апартамент, но родителите са преценили, че за момента ще им е по-лесно да живеят в две стаи.Кметът Пламен Стоилов б...

Козел нападна баби

Козел нападна две жени в село Брежани, близо до град Симитли, съобщи сайтът struma.com. Пострадалите са 70-годишната Райна Гюрова и 75-годишната Марика Милева. 

Райна е потърсила лекарска помощ в Спешен център - Симитли. Тя е с болки в гърдите и наранявания по лицето. След преглед възрастната жена е транспортирана по спешност в ... Козел нападна две жени в село Брежани, близо до град Симитли, съобщи сайтът struma.com. Пострадалите са 70-годишната Райна Гюрова и 75-годишната Марика Милева. Райна е потърсила лекарска помощ в Спешен център - Симитли. Тя е с болки в гърдите и наранявания по лицето. След преглед възрастната жена е транспортирана по спешност в ...

При депозит от 1 млн. лв. чужденци ще получават статут

Народното събрание възстанови правото чужденци да получават разрешение за постоянно пребиваване в страната, ако са вложили над 1 милион лева в нейна лицензирана кредитна институция за срок не по-малък от 5 години.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване