"Епъл" показа най-бързия и лек таблет

ДИМИТЪР МАРТИНОВ
“Епъл” представи петотo поколение на таблета си iPad и втората версия на iPad mini. Двете устройства имат обновен хардуер и софтуер и промени във външния вид.
“Не всички виждаха смисъла от нашия iPad, когато го представихме. Смятаха, че нетбуците са по-добри. Някой помни ли нетбуците?” ДИМИТЪР МАРТИНОВ “Епъл” представи петотo поколение на таблета си iPad и втората версия на iPad mini. Двете устройства имат обновен хардуер и софтуер и промени във външния вид. “Не всички виждаха смисъла от нашия iPad, когато го представихме. Смятаха, че нетбуците са по-добри. Някой помни ли нетбуците?”

Деньо Денев е носителят на наградата „Добри Чинтулов”

Поетът Деньо Денев е носител на наградата за литература и изкуство „Добри Чинтулов” за 2013 година, реши Обществената комисия за избор. Наградата се присъжда заради високи творчески постижения и дейно участие в духовния живот на Сливен и страната. Изборът е направен след обсъждане на номинациите на творци от различни жанрове – литература, музика, театър, кино, живопис. Деньо Денев е роден през 1946 г. в Сливен. Завършил е Техникум по механотехника в родния си град и ВХТИ "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас, с квалификация инженер-химик....

Посланикът на Швейцария на посещение в Севлиево

По покана на кмета д-р Иван Иванов, утре 25 октомври /петък/, на посещение в Севлиево пристига посланикът на Швейцария, информират от пресцентъра на местната администрация. Н.Пр. Регина Ешер ще вземе участие в работна среща между представители на бизнес средите в община Севлиево и представители на Българо-швейцарската търговска камара. Срещата ще се проведе от 18.00 часа в тренинг центъра на “Идеал Стандарт – Видима”в Севлиево....

Студентска блокада и в Журналистическия факултет (снимки)

Студенти окупираха 13 зала във Факултета по журналистика. Снимка: Александра Маркарян

 

Студенти окупираха 13-а зала във Факултета по журналистика. Снимка: Александра Маркарян Студенти по връзки с обществеността в окупираната 13-а зала във Факултета по журналистика. Снимка: Александра Маркарян Студенти по връзки с обществеността в окупираната 13-а зала във Факултета по журналистика. Снимка: Александра Маркарян Студентите в окупираната 13-а зала във Факултета по журналистика. Снимка: Александра Маркарян Окупираната от студентите 13-а зала във Факултета по журналистика. Снимка: Александра Маркарян Декларацията на студентите "окупатори", прочетена пред студентите в зала 13 във Факултета по журналистика. Снимка: Александра Маркарян

Студенти от факултета по журналистика се вдигнаха на бунт като блокираха Зала 13 на факултета. 

Там трябваше да се проведе лекция по медиен език и стилове на писане, водена от Андреана Евтимова. 

В протеста се включиха близо 40 студенти, които изразиха солидарност с колегите си от Софийския университет. 

Втори ден продължава студентската окупация на 272-ра аудитория на Софийския университет. Двама от протестиращите студенти прекараха нощта в аудиторията, а други са се прибрали по домовете си, но още към 6-7 часа тази сутрин са се завърнали.

Очаква се днес няколко преподаватели да говорят пред студентите в ролята на гост-лектори, поканени от самите студенти.

Вчера подобен протест проведоха и студенти от Нов български университет. 

Статията "Студентска блокада и в Журналистическия факултет (снимки)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Студентска блокада и в Журналистическия факултет

Протестиращи студенти окупираха СУ Снимка: Сергей Антонов

Студенти от факултета по журналистика се вдигнаха на бунт като блокираха Зала 13 на факултета. 

Там трябваше да се проведе лекция по медиен език и стилове на писане, водена от Андреана Евтимова. 

В протеста се включиха близо 40 студенти, които изразиха солидарност с колегите си от Софийския университет. 

Втори ден продължава студентската окупация на 272-ра аудиторив на Софийския университет. Двама от протестиращите студенти прекараха нощта в аудиторията, а други са се прибрали по домовете си, но още към 6-7 часа тази сутрин са се завърнали.

Очаква се днес няколко преподаватели да говорят пред студентите в ролята на гост-лектори, поканени от самите студенти.

Вчера подобен протест проведоха и студенти от Нов български университет. 

Статията "Студентска блокада и в Журналистическия факултет" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Надграждат крепостта Яйлата край Камен бряг

Реставрацията се прави с евросредсва по проект на оперативна програма „Регионално развитие“ с 2,1 млн. лв.

    


Как един производител на веганска майонеза стигна до големите вериги?

Производителят първо трябва да се преформулира, за да отговори на стандартите за устойчивост на Whole Foods

    


Нощ на шалте в аула 272; окупацията продължава

Краен срок не сме поставяли, очакваме исканията ни да се изпълнят, както заявихме в декларацията си, каза един от протестиращите. Имахме си шалтета, чували, и тъй като сме свикнали да пътуваме необичайно за нас беше само мястото на нощуването.

Цацаров: МВнР знаят защо е освободен Боевски

"МВнР знаят защо е освободен Боевски", каза главният прокурор Сотир Цацаров.

"Не мога да кажа дали има нещо нередно. МВнР би трябвало да разполага с информация. Те най-малко трябва да имат информация за крайния акт на бразилските власти, заради който Боевски е на свобода. Не знам защо от министерството чакат доклад вече три дни. Не знам дали е помилван. Не мога да ви кажа какви са мотивите за освобождаването му", каза Цацаров пред Нова телевизия.

Гълъбин Боевски се прибра изненадващо в България с полет от Париж. Това се случи вчера в 14.00 ч.

"Няма какво да кажа", бяха думите му на излизане от летище София. Обръщайки се към БНТ, спортистът само добави по повод на процеса срещу него, който беше следен внимателно от българските медии: "Беше важно за вас преди две години, вече не е важно!".

На въпрос дали е оневинен, Боевски отговори кратко: "Айде сега". След това той се качи на такси и замина в неизвестна посока.

От посолството на България в Бразилия коментираха завръщането на тежкоатлета в родината му по следния начин: "Ние можем да знаем, но нямаме право да даваме информация".

В края на октомври 2011 олимпийският шампион по вдигане на щанги Гълъбин Боевски беше задържан с 9 килограма кокаин на летището в бразилския град Сао Пауло. Наркотикът беше укрит в специално приготвени тайници в три куфара. Гълъбин Боевски беше осъден на 9 години и 4 месеца затвор. През 2012 г. второинстанционният апелативен съд в Бразилия отказа да намали присъдата на спортиста.

Боевски се прочу с няколко скандала. През 2003 г. той беше наказан за употреба на допинг. Тогава Световната федерация го извади от състезания за срок от осем години и на практика това прекрати кариерата му. През 2008 г. семейството му отново влезе в новините. Синът му Пол се самонарани със собствения си газов пистолет в училищния двор. Тогава Боевски-старши беше общински съветник от ПП ГЕРБ в СОС, избран на местните избори през 2007 г.

Най-големият си успех Гълъбин Боевски постига през 2000 г., когато става олимпийски шампион в Сидни. Избиран е и за спортист номер едно на България. 

БНТ    

ПП ГЕРБ - Кюстендил дари дрехи и сладкиши на деца в неравностойно положение

Общинската структура на ПП ГЕРБ - Кюстендил дари дрехи и сладкиши на деца с умствена и физически изостаналост от Центъра за настаяване „Сияние". Топли дрехи, сладкиши, памперси и играчки, осигурени от членове на партията, се подариха на младежите и децата от Центъра за настаняване. „Това е нашият скромен принос за подобряване на тяхното ежедневие. Инициативи от подобен род не бива да се правят само по празници. Трябва да сме съпричастни ежедневно с тези проблеми, а не само при конкретен повод ", коментираха от ГЕРБ-Кюстендил. Фондация „Сийдър" ...

Минка Кели пак е самичка

Актрисата се раздели с гаджето си Крис Евънс за втори път

    


"Велбъжд" не се даде на "Славия" в Елитната група до 19 г.

Юношите старша възраст на "Велбъжд" не допуснаха да бъдат надиграни от "Славия" на стадион "Осогово" и завършиха 0:0. Така добавиха ценна точка към актива си в Елитната група до 19 години и се придвижиха едно място по- нагоре в класирането.Гостите не затрудниха нито веднъж вратаря на "Велбъжд", като кюстендилци се стараха да пресират съперника по целия терен."Велбъжд" има 8 точки и е на 14- то място. По 8 точки имат предпоследният "Светкавица" и 13- тия "Видима". "Светкавица" отстъпи на "Берое" в Стара Загора с 4:0, а "Видима" загуби на собстве...

Русия разработва хиперзвуково оръжие

В Русия се разработва хиперзвуково оръжие, съобщи на среща със студенти в източния сибирски град Иркутск руският вицепремиер Дмитрий Рогозин, цитиран от ИТАР-ТАСС. 

Изпитания на това оръжие се осъществяват при пълна секретност както в Русия, така и в САЩ и Русия не изостава от САЩ в тази сфера, подчерта Рогозин. 

Той направи преглед на състоянието на руския военнопромишлен комплекс и заяви, че понастоящем Русия е несъмнен световен лидер в областта на ядрените разработки. 

Като най-проблемен сектор вицепремиерът посочи т.нар. елементна база в електрониката и заяви, че правителството твърдо е решило в най-близко бъдеще да бъде наваксано това изоставане. 

  БТА    

Връщаме дефектна стока в най-близкия магазин

Рекламацията на дефектни стоки вече няма да се прави само в магазина, от който продуктът е купен, а от всеки магазин от същата верига в град и на адрес, където на клиента му е удобно. Това е една от предвидените промени в Закона за потребителя, подготвени от икономическото министерство.

Бедните в ЕС - 84 млн. души

Според оценки на Европейската комисия процесът на излизане от кризата може да отнеме на Европа и десет години

Кадиев: Предложението за по-висок данък за старите коли е на МФ

София /КРОСС/ Предложението собствениците на стари коли да плащат по-висок данък е на Министерство на финансите, то не е на парламентарната ни група. Това каза в сутрешния блок на БТВ депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев. Според него проблемът е, че това решение би засегнало много хора и някои пенсионери ще имат големи затруднения да плащат подобен по-висок данък за една кола, която може да ползват два-три пъти годишно, добави той. Алтернативното предложение е това, което се прави в Холандия - изцяло премахването на данъка на колите и калкулирането му в цената на горивото - колкото повече гориво харчите, толкова повече данък плащате. Старите автомобили по принцип харчат повече гориво и биха плащали по-голям данък, ако едно такова предложение се приеме, смята Кадиев. Той уточни, че вероятно подобен налог ще има отражение върху инфлацията и цените на стоките. Би трябвало наистина да бъдат съгласувани достатъчно рано и предварително всички предложения засягащи общините, за да може да се взимат най-добрите решения и за двете страни, каза депутатът.156 хил. коли ще могат да се възползват от по-нисък данък заради деклариран катализатор. Ако на талона на автомобила пише Евро 3 или Евро 4, то данъкът ще скочи най-малко с 20%, каза от своя страна Дончо Барбалов заместник-кмет по финансите на София. По думите му само най-новите коли отговарят на условията да бъде запазен данъкът им

ЕС не трябваше да бърза с България и Румъния

Преживяванията на ЕС във връзка с приетите през 2007 г. България и Румъния са предимно негативни, пише германският в. "Ди Велт" (DieWelt.de). 

Двете страни пълнят челните страници с новини за корупция, незаконно присвояване на средства от ЕС и мафиотски структури. 

Нито една от двете страни не беше готова за влизане в съюза,

то се случи твърде рано, твърде бързо и твърде необмислено. 

Страхът, че в противен случай София и Букурещ ще се плъзнат към анархия и така ще превърнат източния заден двор на блока в несигурно място, не трябваше да се превръща в критерий за приемане в ЕС, смята "Ди Велт" 

Европа едва успя частично да овладее икономическата криза, и председателят на ЕК Жозе-Мануел Барозу вече започна да говори за присъединяване на нови страни-членки към ЕС от Балканите, коментира още весникът. 

Лесно е да се каже това: "В дългосрочен план ние ще присъединим балканските страни, в случай че те отговарят на условията и критериите". Барозу не иска да затвори нито една врата. 

Това е достойно за уважение, но той

не бива да събужда фалшиви надежди у балканските държави. 

При положение че еврокризата е само наполовина преодоляна, ЕС все още не бива да мисли за присъединяването на Сърбия, Босна и Херцеговина, Албания и Косово. 

И не бива да забравяме, че допреди няколко години на Балканите все още се водеха войни, посочва изданието. 

  "Фокус"    

Антон Кутев: Аз гласувах за по-малкото зло за продажбата на земя на чужденци

Причината да мине мораториумът, е фактът, че го подкрепи „Атака Причината да мине мораториумът, е фактът, че го подкрепи „Атака" и една част от ГЕРБ. Всеки преценява за себе си как да гласува. Аз гласувах за по-малкото зло. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от БСП Антон Кутев. Той поясни, че ако трябва да бъде решен проблемът за земята, е необходимо да бъдат инициирани други законодателни промени.

Адвокат Марковски: Боевски или е помилван от президента, или съдът е отменил присъдата

София /КРОСС/ Гълъбин Боевски или е помилван от президента, или съдът е отменил присъдата. Това каза пред Нова телевизия адвокат Марин Марковски. По думите му освобождаването на спортиста е една любопитна и публична мистерия, която много скоро ще бъде решена.Юристът определи завръщането на Боевски като „добрата новина". „Аз съм убеден, че той не е извършил това престъпление. Много често при наркотрафика се използват хора, които не знаят, че се използват за това. Например тираджиите - те могат да бъдат заредени с дрога и да нямат представа, че в камионите има наркотици", посочи Марковски.

Влюбеният в Лора Крумова се отказа от българките, иска бежанка

Преди две години Венци Венев беше кандидат за кмет на село Бистрица. През 2011 година той покани екипа на Лора Крумова, за да видят какво имане има, и обеща, ако му стане жена, с "Волга"-та да я заведе на околосветско пътешествие. Тогава той публично заяви, че наистина много я харесва и чувствата му са истински. Днес той явно е загърбил чувствата си. Или се е примирил, че любовта му е невъзможна, съобщи Struma.com.   Венци Венев признава, че се е отказал не само от Лора Крумова, а и от всички българки. „Вече не желая българка... Може да е чернокожа, виетнамка или сирийка, защото в момента има много бежанци в България. Някоя изстрадала жена ще намери покрив при мен. Може да има много деца, но ще ги отгледаме заедно с моето, ако ми роди", казва 60-годишният мъж. Въпреки че...

Шест филма ще зарадват децата в тазгодишната Киномания

Три анимационни и три игрални филма ще зарадват децата в тазгодишната Киномания. Детската програма на киномаратона набира все повече почитатели, като за 2012 г. посетителите бяха над 5000. Приятелството между мечка и мишок, котарак, който провежда „смехотерапия” и израстването на могъщ воин ще омаят любителите на рисуваните филми. „Мечко –миш” събира самотен мечок, който е и клоун, и музикант, и осиротяла мишка. Заедно те успяват да преобърнат наопаки установените порядки в животинския свят. Филмът на Бенжамен Ренер, Венсан Патар и Стефан Обие обра куп награди: „Сезар” за най-добра анимация, Наградата на детското жури в Сиатъл, „Най-добър чуждестранен филм” на фестивала „Синекид” в Амстердам, Наградата на публиката в Дубай....

Вечер посветена на Св. Киприян в Кюстендил

Вечер посветена на Св. Киприян Митрополит Киевски и Московски ще се проведе в Кюстендил. Организатори на събитието са Дружеството за приятелство с народите на Русия и ОНД и Архиереското наместничество. Началото е днес от 17, 30 часа във Възрожденското училище. Проявата е част от културният календар на община Кюстендил....

Боевски се прибрал с временен паспорт, от външно не знаят дали е оправдан (обновена)


Решението за освобождаването на българския шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски е взето от Бразилия и те не са длъжни да ни съобщават, коментира говорителят на външно министерство Ивайло Кашканов по Би Ти Ви. Той обясни, че Боевски е получил е временен паспорт за връщане в България и се очаква доклад от посолството ни, в който ще стане ясно дали е бил оневинен.

"Това е решение на бразилските власти и те не за задължени да съобщят на посолството предварително. След като е...

Боевски се прибрал с времен паспорт, от външно не знаят дали е оправдан


Решението за освобождаването на българския шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски е взето от Бразилия и те не са длъжни да ни съобщават, коментира говорителят на външно министерство Ивайло Кашканов по Би Ти Ви. Той обясни, че Боевски е получил е временен паспорт за връщане в България и се очаква доклад от посолството ни, в който ще стане ясно дали е бил оневинен.

"Това е решение на бразилските власти и те не за задължени да съобщят на посолството предварително. След като е...

Външно министерство: Няма мистерия около завръщането на Боевски

Няма мистерия около завръщането на Гълъбин Боевски. Той е напуснал Бразилия с временно издаден паспорт от българското посолство. Това заяви говорителят на МВнР Ивайло Кашканов, цитиран от БНТ. МВнР не знае все още какви са мотивите на съда, но това решение е суверенно право на бразилските власт, уточни Кашканов. Очаква се подробен доклад по случая от българското посолство. "Това, което към момента можем да потвърдим е, че Боевски е на свобода. Преди два дни, тоест на 22 октомври, е напуснал Бразилия с временен паспорт, издаден от...

Министър и прокурор изненадани за Боевски

Не беше лошо Министерството на правосъдието да е информирано за завръщането на Гълъбин Боевски у нас, коментира вицепремиерът и правосъден министър Зинаида Златанова

Прокуратурата изненадана от освобождаването на Боевски

Според Сотир Цацаров българското външно министерство трябва да разполага с повече информация

Цацаров: МВнР знаят защо е освободен Боевски

"Не знам дали е помилван. Не мога да ви кажа какви са мотивите за освобождаването му", каза главният прокурор

Местности остават без вода

Без вода до 20:00 часа ще останат части от местностите Траката, Евксиноград и Светите Константин и Елена. Спиранията се налагат заради възникнали аварии, съобщават от ВиК-Варна....

Шамар от „Die Welt": На България и Румъния им беше рано за ЕС

Страхът, че София и Букурещ ще се плъзнат в анархия и ще превърнат източния заден двор на общността в несигурно място не трябваше да се превръща в критерий за прием, твърди авторитетен германски вестник.

Започва проверка на цената при борсовата приватизация на британските пощи

Само през първата седмица на търговия компанията поскъпна с 50%, което предизвика обвинения, че оценката ѝ е била занижена

    


Преглед на печата, четвъртък, 24 октомври

СЕГА - Бюджет 2014 ще крепи бедните, партиите и закъсалите държавни фирми Социалнослабите, закъсалите държавни предприятия и партиите се оказаха...

Цацаров: Пускането на Боевски е изненадващо и за прокуратурата

Освобождаването на Гълъбин Боевски за нас е толкова изненадващо, колкото и за вас. Това каза в телефонно интервю за Нова телевизия главният прокурор Сотир Цацаров. Прокуратурата няма никаква информация за случая, категоричен е той. 

Завръщането му се дължи на едностранен акт от Бразилия, който е резултат на тяхно решение, уточни Цацаров. Освобождаването на Гълъбин Боевски за нас е толкова изненадващо, колкото и за вас. Това каза в телефонно интервю за Нова телевизия главният прокурор Сотир Цацаров. Прокуратурата няма никаква информация за случая, категоричен е той. Завръщането му се дължи на едностранен акт от Бразилия, който е резултат на тяхно решение, уточни Цацаров.

Сотир Цацаров: Пускането на Боевски е изненадващо и за прокуратурата

Освобождаването на Гълъбин Боевски за нас е толкова изненадващо, колкото и за вас. Това каза в телефонно интервю за Нова телевизия главният прокурор Сотир Цацаров. Прокуратурата няма никаква информация за случая, категоричен е той. 

Завръщането му се дължи на едностранен акт от Бразилия, който е резултат на тяхно решение, уточни Цацаров. Освобождаването на Гълъбин Боевски за нас е толкова изненадващо, колкото и за вас. Това каза в телефонно интервю за Нова телевизия главният прокурор Сотир Цацаров. Прокуратурата няма никаква информация за случая, категоричен е той. Завръщането му се дължи на едностранен акт от Бразилия, който е резултат на тяхно решение, уточни Цацаров.

Селена Гомес не била секси, критикуват я

За разлика от бившия си приятел Джъстин Бийбър, Селена Гомес иска да гради имиджа на добро момиче. Певицата и актриса, която в момента е на световното си турне Stars Dance е горда от това, че името ѝ не се свързва със скандали и изцепки и държи да остане пример за феновете си.

Президентът очаква американски инвестиции

Форум за партньорството ни със САЩ откри Плевнелиев

    


Три варненски местности остават без вода

От ВиК-дружеството във Варна, съобщиха за Moreto.net, че поради аварии без вода ще са следните места: част от местност "Траката", местност "Евсиноград" и местност "Св. Св. Константин и Елена" Водоподаването в засегнатите райони се очаква да бъде възстановено до 20 часа.

Русия разработва хиперзвуково оръжие

Не изоставаме от САЩ в тази сфера, обяви руският вицепремиер Дмитрий Рогозин

Гръцко издание: Саша от Бургас е майката на Мария

Гръцкият сайт zougla.gr твърди, че биологичната майка на русото момиченце Мария, открито в катун в град Фарфала до Лариса, e Саша Русева от Бургас. В. "Катимерини" пък пише, че в Сандански търсят бащата на детето.

Член на комисията по досиетата: Някой се страхува да се разбере до край размера на ДС

Възстановяването на параграф 12 означава, че някой се страхува да се разбере до край размера на Държавна сигурност и колко са пострадали от репресивния апарат. Иначе няма да станат ясни още хора на високи позиции, които са сътрудничели на ДС. Това коментира Екатерина Бончева, член на комисията по досиетата, пред bTV.

Възстановяването на параграф 12 означава, че някой се страхува да се разбере до край размера на Държавна сигурност и колко са пострадали от репресивния апарат. Иначе няма да станат ясни още хора на високи позиции, които са сътрудничели на ДС. Това коментира Екатерина Бончева, член на комисията по досиетата, пред bTV.

Скоро ще се появят първите домейни на кирилица

В скоро време ще се появят първите интернет домейни на кирилица, арабски и китайски, предаде Франс прес, като се позова на американската неправителствена организация, която поддържа виртуалната мрежа. ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) съобщи в комюнике, че "през следващите седмици и месеци ще има нови имена на интернет домейни, идващи от всички краища на планетата". "Това е най-важната промяна в интернет от неговото създаване", коментира Акрам Атала от ICANN, цитиран от БТА. Вече е дадено принципно одобрение за адреси...

Екатерина Бончева: Някой се страхува да се разбере до край размера на ДС

Възстановяването на параграф 12 означава, че някой се страхува да се разбере до край размера на Държавна сигурност и колко са пострадали от репресивния апарат. Иначе няма да станат ясни още хора на високи позиции, които са сътрудничели на ДС. Това коментира Екатерина Бончева, член на комисията по досиетата, пред bTV.

Възстановяването на параграф 12 означава, че някой се страхува да се разбере до край размера на Държавна сигурност и колко са пострадали от репресивния апарат. Иначе няма да станат ясни още хора на високи позиции, които са сътрудничели на ДС. Това коментира Екатерина Бончева, член на комисията по досиетата, пред bTV.

Окупацията на СУ продължава

София /КРОСС/ Окупацията на най-голямата аудитория в Софийския университет "Св. Климент Охридски" продължава и днес. Младите хора протестират срещу решението да се върнат депутатските правомощия на Делян Пеевски. Студентите търсят обяснение от председателя на Конституционния съд професор Димитър Токушев, който е преподавател в Софийския университет.В програмата, която вчера организаторите гласуваха, е предвидено да вземат участие преподаватели от Юридическия факултет Кристиан Таков (доцент по гражданско и облигационно право), Христо Христев (главен асистент по право на ЕС) и Калин Янакиев. Те бяха предложени от събралите се в аудоторията.Тримата ще говорят пред студентите и желаещите да присъстват, а след това ще има време за въпроси.Междувременно част от студентите пренощуваха в най-голямата аудитория на Алма Матер в знак на протест срещу решението да се върнат депутатските правомощия на Делян Пеевски. Студентите търсят обяснение от председателя на Конституционния съд професор Димитър Токушев, който е преподавател в Софийския университет.Припомняме, че вчера студенти от групата "Ранобудните студенти", окупираха 272 аудитория в СУ по време на лекцията на председателя на Конституционния съд (КС) Димитър Токушев. Те разпространиха декларация, в която заявиха причините за това и исканията си - премиерът под клетва да каже кой е предложил Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Идеята е те да останат в залата до петък, като през цялото време ще се редуват

Волейболният "Марек" поема в Шампионската лига с млад състав и стремеж към развитие


Волейболният "Марек" започва второто си участие в Шампионската лига тази вечер. Отборът от Дупница посреща "Тур" в Самоков в 20.00 часа.

Българският шампион ще разчита на млад отбор след раздялата с основни състезатели. Тодор Вълчев, Дмитрий Бахов и Костадин Гаджанов вече не са в състава на Найден Найденов.

"Привлякохме Венелин Кадънков от Бургас, а другите 4-5 нови момчета са от нашата школа. Имаме много талантливи момчета, които ще могат да израстват в тези двубои....

Роналдо задмина Ван Нистелрой

Кристиано Роналдо задмина Рууд ван Нистелрой във вечната класация на най-добрите голмайстори в Шампионската лига. Португалската звезда вкара два пъти за успеха на "Реал" над "Ювентус" - 2:1. Първото попадение беше от нищожен ъгъл, а второто от дузпа.

Роналдо вече има 57 гола, а Ван Нистелрой, който отдавна не играе, е с 56. Португалецът е на тре Кристиано Роналдо задмина Рууд ван Нистелрой във вечната класация на най-добрите голмайстори в Шампионската лига. Португалската звезда вкара два пъти за успеха на "Реал" над "Ювентус" - 2:1. Първото попадение беше от нищожен ъгъл, а второто от дузпа. Роналдо вече има 57 гола, а Ван Нистелрой, който отдавна не играе, е с 56. Португалецът е на тре

Седем ранени в катастрофа край Варна

Седем души са ранени в катастрофа на пътя от Каменар за Варна, съобщи за Дарик дежурният от „Пътна полиция”. Инцидентът е станал в сряда по обяд, като в него са участвали три коли. Единият от автомобилите е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал в друга кола. Третият автомобил не е успял да реагира и се е ударил в катастрофиралите коли. Пътувалите в трите автомобила са се разминали с леки контузии. След преглед от лекар всички те са били освободени за домашно лечение. Още 27 катастрофи са регистрирани във Варна и региона през из...

Доклад на ООН отново критикува Иран заради човешките права

Узаконеното право на настойниците да встъпват в брак с децата

"Ди Велт": България и Румъния влязоха твърде рано в ЕС

България и Румъния не бяха готови за влизане в Евросъюза. То се случи твърде рано, твърде бързо и твърде необмислено, коментира германският в. „Ди Велт". Преживяванията на ЕС във връзка с приемането им през 2007-ма са предимно негативни.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване