Audi ще прави своя версия на VW Up!

Моделът ще се появи заедно с всъдеходите Q6 и Q8

    


Шофьорите с купени книжки са страшни

Лошите пътища са друга причина за катастрофите, смятат в БАС

    


Кабинетът оряза бюджета на БНТ за догодина


Бюджетът на Българската национална телевизия (БНТ) за 2014 г. е по-малък с близо 5 млн. лева спрямо тази година. Същевременно другите две държавни медии Българското национално радио (БНР) и Българската телеграфна агенция (БТА) запазват размера на субсидията си. Това се разбира от проектобюджета за догодина, публикуван на сайта на Министерството на финансите.

През 2014 г. БНТ ще получи от държавата 65.15 млн. лева спрямо 70.13 млн. лева за тази година. Ръководството на медията искаше...

Фалшив оцет разваля туршията от Видин до Варна

Фалшив оцет и тази есен развали туршиите на хората. От Видин до Варна и от Пловдив до Дупница стопани изплакаха, че изхвърлят стотици буркани със зимнина, тъй като бомбирали заради лош оцет. Във Видинско са
 притеснени за царската туршия. Хората се питат какъв оцет да слагат в туршиите, след като в сезона на приготвянето им стана ясно... Фалшив оцет и тази есен развали туршиите на хората. От Видин до Варна и от Пловдив до Дупница стопани изплакаха, че изхвърлят стотици буркани със зимнина, тъй като бомбирали заради лош оцет. Във Видинско са притеснени за царската туршия. Хората се питат какъв оцет да слагат в туршиите, след като в сезона на приготвянето им стана ясно...

Израел показа недоволство от САЩ по отношение на Иран

Израелският министър по стратегическите въпроси Ювал Щайниц призна днес за съществуването на "малки разногласия" между Израел и САЩ по въпроса за ядрената програма на Иран, предаде БГНЕС. "Ние с американците по принцип виждаме по еднакъв начин целта да се попречи на Иран да се сдобие с ядрено оръжие, но що се отнася до начините да се постигне това, понякога има "малки различия"", заяви пред публичното радио Щайниц, приближен на премиера Бенямин Нетаняху, по време на посещение в САЩ. Той обаче не навлезе в подробности по въпроса. Министърът все пак подчерта, че "в никакъв случай не трябва да се отслабват санкциите срещу Техеран, докато не бъде постигнато споразумение, гарантиращо 100%, че страната няма да се сдобие с ядрено оръжие". На въпрос дали Иран може да използва атома за г...

Мораториумът за земята исторически е толкова важен, колкото Съединението

„Това беше акт, който в исторически смисъл мога да сравня с акта на Съединението”, категорично заяви Павел Шопов от "Атака", според който продължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци е съдбовен момент за България.

Ди Велт: България и Румъния не бяха готови за ЕС

Публикацията на "Ди Велт"

България и Румъния не бяха готови за влизане в Евросъюза. То се случи твърде рано, твърде бързо и твърде необмислено, пише в коментар германският вестник “Ди Велт”, цитиран от bTV.

“Преживяванията на ЕС във връзка с приемането им през 2007-ма са предимно негативни. Двете страни пълнят челните заглавия с новини за корупция, незаконно присвояване на средства от ЕС и мафиотски структури. Страхът, че в противен случай София и Букурещ ще се плъзнат в анархия и така ще превърнат източния заден двор на общността в несигурно място, не трябваше да се превръща в критерий за приемане в ЕС”, пише изданието.

“Европа едва успя частично да овладее икономическата криза и председателят на Еврокомисията Жозе-Мануел Барозу вече започна да говори за присъединяване на нови страни-членки към ЕС от Балканите. Лесно е да се каже, че в дългосрочен план ще бъдат присъединени балканските страни в случай, че те отговарят на условията и критериите. Барозу не иска да затвори нито една врата. Това е достойно за уважение, но той не бива да събужда фалшиви надежди у балканските държави. При положение, че еврокризата е само наполовина преодоляна, ЕС все още не бива да мисли за присъединяването на Сърбия, Босна и Херцеговина, Албания и Косово. И не бива да забравяме, че допреди няколко години на Балканите все още се водеха войни”, коментира “Ди Велт”.

Статията "Ди Велт: България и Румъния не бяха готови за ЕС" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Български съдии за първи път приети от шефа на ОЛАФ

Български съдии за първи път са били приети от генералният директор на Европейската служба за борба с измамите - ОЛАФ, Джовани Кеслер. Това съобщи председателят на окръжния съд в Пазарджик Ивета Парпулова, която е водела делегацията от местни магистрати при посещенията в Брюксел и Хага. Пред гостите Кеслер е разяснил основните функции на ОЛАФ. Български съдии за първи път са били приети от генералният директор на Европейската служба за борба с измамите - ОЛАФ, Джовани Кеслер. Това съобщи председателят на окръжния съд в Пазарджик Ивета Парпулова, която е водела делегацията от местни магистрати при посещенията в Брюксел и Хага. Пред гостите Кеслер е разяснил основните функции на ОЛАФ.

Частното банкиране и управлението на активи вдигнаха печалбата на Credit Suisse

Банката възнамерява да преструктурира инвестиционната си дейност заради незадоволителни резултати през третото тримесечие

    


Депутатите ще обсъждат днес да се подават ли на телефон 112 сигнали и чрез SMS


Парламентът ще обсъди днес на първо четене промени в закона за Националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112, които предвиждат на спешния телефон да се подават сигнали и чрез текстови съобщения. Поправката, внесена сега от Захари Георгиев и Христо Монов от БСП, вече беше обсъждана в предишния парламент, но така и не се стигна до окончателното й приемане.

В момента сигнали могат да се подават само чрез гласови разговори на телефон 112 от всички оператори на...

Платото Енеди – тайните камъни на Сахара

Скални образувания с невероятни форми и размери

    


Серия от взривове оставиха Сирия без ток

В резултат на серия от експлозии подаването на електроенергия към много райони на Сирия е било спряно.

3D филмът на Metallica чупи рекорди

Музикантите са похарчили най-малко 20 млн. долара от собствения си капитал за проект, който според мнозина от бизнеса би бил търговско самоубийство

    


Седмични опровержения

Автор: Даниел Смилов

Dear Sir,
Цветан Василев не е собственик на КТБ, защото и други уважавани бизнесмени са съсобственици в нея. А банката не привлича по-голямата част от парите на държавните предприятия, защото те са стотици, а тя работи само с десетки от най-големите от тях.
Също така Делян Пеевски не е демон, защото въпреки демонизацията запазва самосъзнание на успял млад човек на 33, а и знае много сложни думи, като „инкриминиран“, например. Цветан Василев няма медии, защото КТБ не притежава медии, нито пък притежава Делян Пеевски. Който също не е ясно дали има медии, но това в случая е маловажно.
ТВ7 не е проправителствена телевизия, а независима медия, сър. И няма общо с Бареков, защото той тръгна сам да прави партия ex nihilo. А на пазара на вестници няма монопол, защото комисията по защита на конкуренцията така казва.

Dear Sir,
Също така Иван Костов не защитава Делян Пеевски или Цветан Василев, а е против демоните и демонизацията по принцип, които се очертават като сериозен риск пред българската демокрация. Цветлин Йовчев не е подобен риск, обаче, защото беше поканен да присъства на откриването на лабораторията по риска на доцент Костов в НБУ.

Dear Sir,
Българският парламент не гласува мораториум върху земята, защото такова гласуване е безсмислено по принцип и правно нищожно. ГЕРБ не гласува за мораториума, а само показа колко безпринципна е коалицията на БСП, ДПС и Атака. БСП също не гласува „за“, а само се опита да натрие носа на ГЕРБ и да им покаже, че не могат току-така да им отнемат булката-Атака под носа. И Станишев, сър, не е в глупава ситуация да се обяснява и в Европа и у нас, защото всичко е плод на стратегия да се държи ГЕРБ далеч от властта. А в името на ГЕРБ няма грешка, сър – просто заменете „европейско“ с „евразийско“.

Dear Sir,
Протести в България вече няма, защото спряха да ги дават като първа новина по телевизията. И подкрепа за тези протести няма, сър, защото социолозите на ГАЛЪП вече я ограничиха до 41% „за“ и 41% „против“. А това че Алфа Рисърч дава 75% за оставка не е опасно, сър, защото то включва и тези, които могат да изчакат до май догодина, а дотогава, я камилата, я камиларя, сър. А пък данните не се манипулират, защото Андрей Райчев каза, че Боряна Димитрова никога не лъже и е прав за нея, сър.

Dear Sir,
272 аудитория на СУ не е окупирана, защото там се провежда практикум по демократична политика, а такива практикуми липсват, като за тяхна сметка наливаме в главите на децата информация за Крумовите закони и Народния съд, сър. Това не е излишна информация, но ще се съгласите, че има и по-важни неща, сър, които студентите почнаха да разбират по-добре от някои преподаватели.

Dear Sir,
България не е държава на абсурда – тя просто така си функционира. Сър.

The post Седмични опровержения appeared first on Noresharski.com.

Плевнелиев ще открие форум за трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции


Президентът Росен Плевнелиев ще открие на днес конференция "Трансатлантическо икономическо сътрудничество за конкурентоспособност и растеж. Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции: перспективите на България", съобщиха от прессекретариата му.

На форума ще бъдат дискутирани напредъкът в областта на трансатлантическото икономическо сътрудничество и преговорите за създаване на свободна търговска зона между Европейския съюз и САЩ, се посочва в съобщението.

В...

Миро се завръща с клубно турне и нова визия

Поп певецът Миро се завръща с ударно с новото си клубно Planet турне. Изпълнителят ще зарадва феновете си с участия в известния Planet Club.

Кои звезди полудяха по кросфит

Тренировките по кросфит не са само за мъже, а и много холивудски диви разчитат точно на тях

    


Китайската производствена активност изкачи 7-месечен връх

PMI индексът на Markit и HSBC нарасна до 50,9 пункта през октомври

    


Арабски милиарди за Сърбия

Над Сърбия се излива благодатен финансов дъжд от арабски милиарди. Това ще подсили местната икономика и ще санира бюджета - радват се част от сърбите, а други са по-предпазливи. Има ли поводи за скептицизъм? Шейх Мухамед Бин Зайед се усмихваше видимо доволен, приемайки спортното трико на футболния клуб "Цървена звезда" Белград и един макет на Европейската купа. Сръбският вицепремиер Александър Вучич, който обича да нарича Бин Зайед свой приятел, се радваше заедно с него. Но не спортният екип на едновремешния европейски клубен шампион привлича шейха към Сърбия. Престолонаследника на Обединените арабски емирства върти в момента активен бизнес със страната. През август авиокомпанията на Емирството "Етихад" закупи 49% от сръбския въздушен превозвач "Ят еъруейз". А един от държавнит...

Правят краш-тестове с човешки трупове

Доста зловеща на пръв поглед идея за провеждане на автомобилни изпитания имат група испански учени. Те възнамеряват да използват в тестовете с коли не стандартните за целта манекени, а телата на умрели хора. Специалистите смятат, че ползвайки човешки трупове в експериментите, ще могат най-добре да определят какво се случва с пътниците в автомобила при евентуална катастрофа. Резултатите трябва да послужат за изнамирането на нови способи за подобряване пасивната безопасност на автомобилите. Предложението е на експерти от испанската лаборатория за технологии и системи за автомобилна безопасност TESSA. Целта на изследванията ще бъдат да се определят границите на натоварването на тъканите в човешкия организъм и вътрешните органи, както и критериите за увреждания при пътно-транспортно произш...

"Унгарци" взели 1200 лв. от дядо срещу... салфетки

70-годишен старозагорски дядо е бил измамен от мъж и жена, които му се представили за унгарци. Те успели да му измъкнат 1200 лв. срещу пачка от... салфетки.

Twitter организира офшорна схема за спестяване на данъци?

Печалбата на компанията ще бъде пренасочвана към фиктивни фирми в Ирландия и Холандия, твърди блогът Valleywag

    


Twitter организира офшорна схема за укриване на данъци?

Печалбата на компанията ще бъде пренасочвана към фиктивни фирми в Ирландия и Холандия, твърди блогът Valleywag

    


Проект за 500 хил. евро учи хората с увреждания на чужди езици

Нов проект ще подпомага хората с увреждания при кандидатстване за работа и използване на ИТ инструменти в кол центровете. В него участват пет европейски държави, а нашата страна е координатор на дейностите. Двудневната среща на партньорите по проекта ИТ Шанс започва днес, а домакин е Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив. На нея организаторите от фондация Бъдеще 21 век ще подготвят и пакет от материали, в които ще се обясни как и при какви условия хората с увреждания ще могат да работят в кол центрове, съобщи за Дар...

Посрещаме руски бизнесмени

Бизнес среща с участието на кметове от областта и представители на Руската Федерация ще се проведе днес във Враца. Организатор е Областна администрация – Враца. На срещата ще бъдат представени възможности за инвестиции в разнообразни сектори на търговията и икономиката в Област Враца. Началото е от 11.00ч. в залата на 6-ти етаж, в сградата на Областна администрация. ...

НС прие поправките в Закона за животновъдството

Вече без актуално удостоверение за вписване в търговския регистър при регистрация на развъдни ферми

    


Прокурорът Костов избрал да говори волно

“Упражнявам конституционното си право на свобода на словото.” 
Това заяви вчера пред журналисти шефът на спецпрокуратурата Светлозар Костов в отговор на въпрос защо по Нова тв той намекна, че Висшият съдебен съвет (ВСС) е зависим от организираната престъпност. Костов вчера добави: “Мисля, че това е право на всеки не само магистрат, но и на... “Упражнявам конституционното си право на свобода на словото.” Това заяви вчера пред журналисти шефът на спецпрокуратурата Светлозар Костов в отговор на въпрос защо по Нова тв той намекна, че Висшият съдебен съвет (ВСС) е зависим от организираната престъпност. Костов вчера добави: “Мисля, че това е право на всеки не само магистрат, но и на...

Казусът "Боевски" - помилван или с отменена присъда?

Адвокат определи завръщането му като "добра новина"

    


Убиха италианец на Острова, крадял работата на местните

Социалистите в ЕП: Лондон да спре кампанията срещу чужденците

    


Парламентът прие процедурни облекчения за животновъдите

Протест на животновъди. Снимка: БГНЕС, архив

Със 172 гласа “за”, без “против” и с 15 “въздържал се” парламентът прие на първо четене  промени в Закона за животновъдството, които целят да улеснят административните процедури за работещите в сектора.

Вносител на законопроекта е Министерски съвет. С него се изменят текстове и в Закона за подпомагане на земеделските производители, Закона за съхранение и търговия със зърно, Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите и в Закона за горите.

Приетите изменения отменят изискванията към фирмите да предоставят удостоверения за актуалната съдебна регистрация от търговския регистър.

В Закона за подпомагане на земеделските производители ще отпадне изискването за предварително лицензиране на вноса на земеделски продукти.

В Закона за съхранение и търговия със зърно също са предвидени административни облекчения. При регистрацията на нови складове за зърно или на нови търговци на зърно  измененията ще спестят на фирмите изискването да представят документи, които са публично достъпни. Досега за процедурата се изискваха актуално удостоверение за търговска регистрация, копие на санитарно разрешително от регионалната хигиенно-епидемиологична инспекция, копие на разрешително от териториалните структурни звена “Пожарна безопасност и защита на населението”, последния годишен счетоводен отчет с всички приложения към него, баланс и отчет за приходите и разходите към датата на подаване на документите за лицензиране или регистрация. След влизането в сила на промените тези документи ще трябва да се набират от администрацията от публичния регистър. Измененията се намалява и срокът за издаване на лицензии за публичен склад на зърно.

В Закона за горите измененията целят да облекчат процедурата по вписване на браншовите организации в тематичния регистър, като вместо удостоверение за актуално състояние се изисква само БУЛСТАТ-ът на фирмата, по който администрацията ще прави самостоятелна справка за всичко необходимо.

Промените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите са “козметични” и целят да прецизират текстовете в съответствие с Европейското законодателство.

Статията "Парламентът прие процедурни облекчения за животновъдите" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

В Ирландия върнаха русо момиченце на ромските му родители, след като ги заподозряха, че са го отвлекли

Ирландските полицейски власти върнаха ромско момиченце на неговите родители, след като по-рано го бяха отвели поради съмнения дали то наистина е тяхно дете, тъй като е с руса коса и сини очи, съобщи британският в. „Гардиън”. Полицията е подозирала, че ромското семейство е отвлякло 7-годишното дете. Служителите на реда не останали доволни от обясненията на родителите, че това е тяхната дъщеря, нито от представените документи. След като биологичната връзка между момиченцето и ромското семейство е била установена, ирландските власти са върнали детето на семейството му. Аналогичен случай от тази седмица в Ирландия имаше и с двегодишно ромско момченце, което беше временно отнето от семейството си поради същите причини. След като ДНК-тестът доказа, че това са истинските му родител...

Адв. Марковски: Боевски или е помилван от президента, или съдът е отменил присъдата

Гълъбин Боевски или е помилван от президента, или съдът е отменил присъдата. Това каза пред Нова телевизия адвокат Марин Марковски. По думите му освобождаването на спортиста е една любопитна и публична мистерия, която много скоро ще бъде решена. Юристът определи завръщането на Боевски като „добрата новина". „Аз съм убеден, че той не е извършил това престъпление. Много често при наркотрафика се използват хора, които не знаят, че се използват за това. Например тираджиите - те могат да бъдат заредени с дрога и да нямат представа, че в камионите има наркотици", посочи Марковски.

Никой не може да каже колко точно абонати крадат топло

Големият проблем е, че кражбите не са за сметка на „Топлофикация", а за коректните платци. Единственият начин да спрем това е , когато няма достъп, да начислим пълна мощност на радиаторите. Това коментира пред БНТ шефът на столичното парно Стоян Цветанов. Той бе категоричен, че никой не може да каже колко точно абонати крадат топло от съседите си. Почти е невъзможно да се докаже кражбата на топлоподаване. Има много проблеми относно неплащането на сметки. Ако, "Топлофикация" е сгрешила някъде, съдът ще го постанови и ние ще си понесем отговорностите. Винаги съм твърдял, че хората трябва да си знаят правата и да ги защитават, продължи Цветанов. От днес стартираме първата ни мобилна приемна в София. Там всеки ще може да дойде, да обясни и да разгледаме неговия проблем. От началото на г...

Бургазлийка е майка на малката Мария?

Бургазлийката Саша Русева е майката на малката Мария, която бе отнета от цигански катун в Гърция и поставена под специална социална опека, съобщи кореспондентът на Нова телевизия в южната ни съседка. Бащата на момиченцето е Атанас Русев, от село Николаево, Старозагорско. В болницата при раждането обаче майката е декларирала, че не е семейна.Има информация, че жената не е била в България 2008-2010 г, когато не е плащала здравни осигуровки, добавя още агенция БЛИЦ. Сега обаче вероятно тя е на българска територия и предстои да бъде издирена във връзка с окончателното изясняване на случая с русокосото момиченце.

Местан: Прие се едно глупаво решение

На въпрос дали има разместване в парламента, за съжаление ще кажа: да, има адхок, има създадена коалиция по тази тема и решението на НС за налагане на мораториум за продажба на земя на граждани на ЕС, се явява първият пробив в цивилизационния избор на България.Това каза пред БНТ председателят на ДПС Лютви Местан. Преди 20 години България постигна ако не консенсус, то макар и трудно едно широко съгласие, че ще се развива като страна-член на НАТО и ЕС. България направи своя (от президента Петър Стоянов) цивилизационен избор. За първи път от 1997 г. насам има пробив в този ценностен избор. Преди ден популизмът надделя над ценностите, над цивилизационния избор на България. Това политическо измерение на случилото се стои по-високо и е малко по-страшно от това, че настъпи първият пробив в "управ...

Мексико - новата звезда на световната автомобилна сцена

До 2020 г. страната ще има капацитет да осигури 25% от цялото търсене на превозни средства в Северна Америка

    


Майката на “русото ромче” е българка от Ямбол

Мистерия с русо момиченце в ромско семейство

Майката на русоко синеоко момиченце, открито сред ромски катун в Гърция, е българка, установи журналистическо разследване в южната ни съседка. 

Тя се казва Саша Русева и е от Ямбол, съобщи Нова телевизия, като се позова на електронно гръцкото издание. Биологичната майка е омъжена за българин на име Атанас Русев от старозагорското село Николаево, но при регистрацията на акта за раждане на детето е посочила, че не е семейна.

Според разследването майката е регистрирала детето при раждането му в Гърция на 31 януари 2009 година. Самата тя е имала здравни осигуровки там през 2008-2010 година и ги е подновила през 2013-а. Предполага се, че през 2011-2013 е пребивавала в България.

Разследването не дава отговор защо жената е оставила детето при ромите.

Историята на детето трогна Гърция, България и много други държави. Дни след намирането на малката Мария в катуна, бяха изказани различни догадки за произхода на детето. Версията за българския му произход бе една от водещите още от началото на разследването на гръцките власти.

Двамата роми, при които бе намерена Мария, първоначално твърдяха, че са нейни биологични родители. По-късно признаха, че детето им е било оставено от жена.

Доказано бе, че детето е било малтретирано. Психолозите, работили с него, описаха реакциите му “като на звяр”.

“Интерпол” предприе мащабна акция по издирването на биологичните родители на момиченцето.

Статията "Майката на “русото ромче” е българка от Ямбол" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Руси синеоки деца в Ирландия са върнати на родителите роми

Ирландските власти си навлякоха обвинения в расизъм

    


Данък "Москвич" удря 1 млн. българи със стари коли

Само коли с Евро 5 или Евро 6 ще запазят данъка

    


София е домакин на форум за икономическо сътрудничество на САЩ - ЕС

Американската търговска камара в България днес организира в София конференция на тема "Трансатлантическото икономическо сътрудничество за конкурентоспособност и растеж. Споразумението САЩ – ЕС за търговия и инвестиции: Българската перспектива.

В САЩ полицията застреля тийнейджър с автомат-играчка

Помощник-шерифът на Калифорния застреля 13 -годишно момче, което държало в ръцете си автолмат-играчка, пише The Daily Mail . Според вестника двама полицаи са забелязали тийнейджъра с оръжие в ръце. Заместникът на помолил момчето да хвърли оръжието си и без да изчака, е открил огън.13 -годишният Анди Лопез е починал на място от раните си. Изданието отбелязва, че органите на реда не са му оказали първа помощ. За сметка на това веднага са сложили белезници на ръцете му. Полицаите, участвали в инцидента, са отстранени от длъжност и изпратени в платен годишен отпуск . В момента тече разследване, което трябва да установи дали стрелбата е предизвикана от тийнейджъра.

МВнР: Няма мистерия около завръщането на Гълъбин Боевски

Няма мистерия около завръщането на Гълъбин Боевски. Той е напуснал Бразилия с временно издаден паспорт от българското посолство. Това заяви говорителят на МВнР Ивайло Кашканов по БНТ.Не знаем все още какви са мотивите на съда, но това решение е суверенно право на бразилските власти, уточни Кашканов. Очаква се подробен доклад по случая от българското посолство."Това, което към момента можем да потвърдим е, че г-н Боевски е на свобода. Преди два дни, тоест на 22 октомври, е напуснал Бразилия с временен паспорт, издаден от посолството ни. След доклад на българското посолство ще можем да коментираме подробности по случая, тъй като към момента нямаме повече информация" - заяви Ивайло Кашканов, говорител на МВнР.Няма изненада в освобождаването на Боевски, потвърди още Кашканов. Според него бълга...

Здравната комисия ще реши за пушенето на закрито

Здравната комисия в парламента ще разглежда предложението за отпадане на тоталната забрана за пушене на закрито. Вчера спорните промени в закона бяха подкрепени на първо четене от Комисията по икономическа политика и туризъм. Законопроектът ще позволи цигарите в дискотеките, баровете и игралните зали. Законопроектът не среща единодушна подкрепа сред управляващите. От БСП и ДПС заявиха, че народните им представители ще гласуват по съвест. Депутатите от ГЕРБ са категорично против отпадането на забраната.

В Ирландия върнаха русо момиченце на ромските му родители, след като ги заподозря, че са го отвлекли

Ирландските полицейски власти върнаха ромско момиченце на неговите родители, след като по-рано го бяха отвели поради съмнения дали то наистина е тяхно дете, тъй като е с руса коса и сини очи, съобщи британският в. „Гардиън”. Полицията е подозирала, че ромското семейство е отвлякло 7-годишното дете. Служителите на реда не останали доволни от обясненията на родителите, че това е тяхната дъщеря, нито от представените документи. След като биологичната връзка между момиченцето и ромското семейство е била установена, ирландските власти са върнали детето на семейството му. Аналогичен случай от тази седмица в Ирландия имаше и с двегодишно ромско момченце, което беше временно отнето от семейството си поради същите причини. След като ДНК-тестът доказа, че това са истинските му родител...

Окупацията на 272 продължава

Протестиращи студенти окупираха СУ Снимка: Сергей Антонов

Втори ден продължава студентската окупация на 272-ра аудиторив на Софийския университет.

Двама от протестиращите студенти прекараха нощта в аудиторията, а други са се прибрали по домовете си, но още към 6-7 часа тази сутрин са се завърнали. Обстановката в залата е спокойна. 

Един от прекаралите нощта в Университета е докторът по история Константин Голев. Пред БНР той заяви, че няколко десетки души са искали да останат да нощуват в СУ, но са решили да се съобразят с препоръката на пожарната в сградата да не остават големи групи хора след 22 часа и затова са останали да нощуват само двама души.

Очаква се днес няколко преподаватели да говорят пред студентите в ролята на гост-лектори, поканени от самите студенти.

Протестът на студентите започва в сряда сутринта, когато в аудиторията лекция трябваше да чете предсседателят на Конституционния съд проф. Димитър Токушев. Студентите не позволиха на преподавателя в Юридическяи факултет да проведе лекцията си и възразиха срещу решението на председателствания от него съд да въстанови Делян Пеевски като депутат. Студентите обявиха, че окупацията ще продължи до петък. В декларация те призоваха за моралност и поискаха оставката на кабинета.

Статията "Окупацията на 272 продължава" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Разкарват през нощта наши баскетболисти

При пристигането си в столицата на Косово отборът бил настанен в суперлуксозен хотел. След вечерната тренировка обаче българската група била принудена бързо да напусне. Оказало се, че там трябвало да бъде настанен турският президент Реджеп Тайб Ердоган, чиято визита се пазела в тайна. Домакините успели да организират бързо преместване през нощта. При пристигането си в столицата на Косово отборът бил настанен в суперлуксозен хотел. След вечерната тренировка обаче българската група била принудена бързо да напусне. Оказало се, че там трябвало да бъде настанен турският президент Реджеп Тайб Ердоган, чиято визита се пазела в тайна. Домакините успели да организират бързо преместване през нощта.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване