Борисов: Няма да се регистрираме при избора на заместник на Бисеров

Бойко Борисов съобщи, че във вторник партията му няма да се регистрира за заседанието на НС, когато трябва да се избира заместник на Христо Бисеров. Борисов призова отново ДПС да каже истината за казуса "Бисеров".

Борисов: Това управление ще падне от власт, но щетите за държавата вече са необратими

/КРОСС/ "Следващата година през септември никой няма да иска да управлява България след всичко това, което се случва сега при управлението на Орешарски, БСП, ДПС и „Атака"". Tова заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на среща с над 250 членове на ГЕРБ от структурите на Велико Търново на семинар, който се проведе в Стара Загора. Според Борисов, днешните управляващи вече са изхарчили всички пари за следващата година, които очакват като приходи. „Спирането на пенсионната реформа до 2015 година е голямо безумие. Няма експерт, който въпреки изрична препоръка на Брюксел и при застаряване на населението и нарастване на безработицата да замрази пенсионната реформа. Това е див популизъм. В подобни действия няма никаква експертност и Орешарски повече не може да се нарича експерт", коментира Борисов. „Ако са верни всички социологически проучвания, които излизат, БСП още утре сутрин ще искат да направят избори. Но понеже ги е страх и виждат всеки ден, че хората не ги искат, не искат избори" - каза Борисов и допълни: „Нашата социология са хората, с които се срещаме, и навсякъде влизаме от централните входове, а не като тях - през задните". Председателят на ПП ГЕРБ подчерта, че със спирането на тунела под Шипка и Северната тангента в София остават без работа над 4000 - 5000 висококвалифицирани и високоплатени работници

В района на ТУ-Варна без вода

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че поради авария без вода ще е района на Технически университет Варна. Аварията се очаква да бъде отстранена в ранния следобяд, а водоподаването възстановено до 15 часа, уточних

Предстоящи събития за днес, 10 ноември

София /КРОСС/ От 11.00 часа пред стълбите на Ректората ще започне общонационален протест под надслов "Поход на справедливостта" организиран от "Ранобудните студенти". Протестът е с искане оставка на правителството на Пламен Орешарски и разпускане на 42-рото Народно събрание. ***София /КРОСС/ От 17.00 часа на площад Александър Невски група от протестиращи граждани, студенти, музиканти и артисти организира митинг-концерт под надслов: „Вдигни очи! Стоп на псевдопрехода!". ***Варна /КРОСС/ Парк-музей „Вл.Варненчик" ще приема безплатно своите посетители през целия ден. От 10.00 до 12.00 ч. ще бъде отворена и работилницата за рицарски занаяти. ***Видин /КРОСС/ От 9:30 часа ще бъде отслужена тържествена света Литургия от Негово Светейшество патриарх Неофит и от членовете на Светия Синод в митрополитския храм „Св. Николай Чудотворец". ***Плевен /КРОСС/ От 10.00 часа в зала „Плевен" /сградата на Областна администрация/ ще се проведе обществена дискусия на тема „За национално съгласие по развитието на българската енергетика като основен приоритет". Във форума ще вземе участие и Георги Първанов - президент на Република България / 2002 - 2012 г./.  

Борисов: Това управление ще падне от власт, но щетите вече са необратими

Следващата година през септември никой няма да иска да управлява България след всичко това, което се случва сега при управлението на Орешарски, БСП, ДПС и „Атака". Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на среща с над 250 членове на ГЕРБ от структурите на Велико Търново на семинар в Стара Загора.

Според Борисов, днешните управляващи Следващата година през септември никой няма да иска да управлява България след всичко това, което се случва сега при управлението на Орешарски, БСП, ДПС и „Атака". Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на среща с над 250 членове на ГЕРБ от структурите на Велико Търново на семинар в Стара Загора. Според Борисов, днешните управляващи

10 ноември в историята

През 1444 г. - в битка при Варна кръстоносците, водени от крал Владислав III, претърпяват поражение от османците на Мурад II, a самият Владислав е убит. През 1928 г. - принц Хирохито става 124-ти император на Япония. През 1940 г. - Уолт Дисни става таен доносник на ФБР. През 1942 г. - по време на Втората световна война нацистка Германия нахлува във Франция. През 1952 г. - се е състояла премиерата на филма "Под игото". През 1961 г. - Сталинград е преименуван на Волгоград. През 1969 г. - в САЩ започва излъчването на детската програма "Улица Сезам". През 1970 г. - по време на програма "Луна" е изстрелян съветският спускаем апарат "Луноход 1". През 1989 г. - Ноемврийският пленум на ЦК на БКП приема оставката на Тодор Живков след 35-годишното му управление на Народна република България като генерален секретар на Българската комунистическа партия. През 1994 г. - Ирак признава суверенитета на Кувейт.

Студентите на Поход на справедливостта

Общонационален протест под надслов „Поход на справедливостта” организират „Ранобудните студенти” от 11.00 часа в столицата. Протестът ще започне от стълбите на Ректората на Софийския университет, се казва във фейсбук страницата на групата. Протестът съвпада с датата, на която се навършват 24 години от началото на прехода от комунизъм към демокрация.

Няма споразумение за иранската ядрена програма

Не е постигнато споразумение в Женева, където завърши срещата на Иран и "шесторката" по иранския проблем. Страните все пак констатираха, че са изградили обща основа за развитието на преговорния процес.

Св. апостоли Олимп, Родион, Сосипатър, Ераст, Кварт и Тертий

В памет на светите апостоли Олимп, Родион, Сосипатър, Ераст и Куарт Тези светии принадлежат към лика на седемдесетте Христови апостоли. От тях Олимп, или - Олимпан, за когото свети апостол Павел споменава в Посланието си до римляните, отишъл със свети апостол Петър в Рим и там - по заповед на римския император Нерон бил посечен с меч в същия ден, в който бил разпнат свети апостол Петър.Също и апостол Родион, или Иродион, който бил сродник на светия първовърховен апостол Павел и проповядвал словото Божие в Патра, където бил и епископ, съпровождал свети апостол Петър в Рим и в деня на неговото разпятие бил обезглавен.Свети апостол Сосипатър бил родом от Ахаия и също бил сродник на апостол Павел, за което споменава сам апостол Павел в Посланието си до римляните. Заедно със свети апостол Иасон той бил ученик на свети апостол Павел и пътешествал, проповядвайки Евангелието. След това бил епископ на Иконийската църква и починал в мир в дълбока старост.Подобно на него, починал мирно в Господа и свети апостол Ераст, за когото също споменава свети апостол Павел в Посла-нието до римляните. Свети апостол Ераст бил дякон и пазител на имуществото на Иерусалимската църква, а след това -епископ в Панеада.Свети апостол Куарт, или Кварт, също споменат от свети апостол Павел, пострадал много за своето благочестие, обърнал много гърци в Христовата вяра и мирно починал като епископ на град Берит

Бойко Борисов: Това управление ще падне от власт, но щетите вече са необратими

Следващата година през септември никой няма да иска да управлява България след всичко това, което се случва сега при управлението на Орешарски, БСП, ДПС и „Атака Следващата година през септември никой няма да иска да управлява България след всичко това, което се случва сега при управлението на Орешарски, БСП, ДПС и „Атака". Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на среща с над 250 членове на ГЕРБ от структурите на Велико Търново на семинар в Стара Загора. Според Борисов, днешните управляващи

20 катастрофи във Варна през изминалото денонощие

20 пътни произшествия са станали във Варна и областта през изминалото денонощие. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна дежурният от КАТ – Варна. При всички инциденти са нанесени само материални щети и няма пострадали граждани. Сравнително спокойно е към този час движението по варненските улици.

Рожденниците днес

София /КРОСС/ Информационна агенция "КРОСС" поздравява с рождения им ден:  Атанас Узунов - административен директор на „Локомотив" (Пд), бивш международен съдия по футбол,  58 г. Бойко Атанасов - изпълнителен директор на Националната агенция за приходите, 43 г. Корнелия Маринова - депутат в 42-рото НС от ПГ на ГЕРБ. Мирела Веселинова - журналист, главен редактор на списание „Правен свят". Михаил Макариев - художник. Найда Манчева - тъкачка, Герой на социалистическия труд, на 92 г. Пламен Петров - бивш министър на транспорта и съобщенията, 47 г. проф. Стефан Стоилов - икономист, бивш зам.-директор на Икономическия институт на БАН, 85 г.

1100 евро на сириец за Германия

По 1100 евро на човек са искали измамници от бежанците, за да ги заведат в Германия. Това разкри сирийка от лагера в "Овча купел" в София. Тарикатите били мъж и жена, те се появили сред бежанците преди около две седмици.

Вестниците пишат...

София /КРОСС/ Преглед на основните теми в печата на Информационна агенция "КРОСС": В. "Стандарт" По-нисък данък за родителиОблекчения от 2016 г. предвижда Петър ЧобановОсвен радост вкъщи бебето ще носи и данъчни облекчения на българина. От 2016 година семействата с деца може да плащат по-ниски налози, заяви специално за "Стандарт" финансовият министър Петър Чобанов. В. "Монитор" Разбиха схема за трафик на нелегални емигрантиДвама българи и иракчанин организирали групитеСтоварват ги с автобуси в центъра на СофияТранспортна схема за превоз на нелегални имигранти разби МВР в петък вечерта. При специализираната полицейска операция са задържани трима мъже - двама българи и един иракчанин. „Те са заподозрени за измама при превоз на незаконни имигранти от Хасково до столицата", съобщи вчера главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. В. "Преса" До €17 600 на месец за наши декариВпечатляващата оферта е за семейни докториНевероятно, но факт. Ирландия е готова да плаща до 4400 евро на седмица на наши джипита. Офертата за огромното възнаграждение от 8000 до 17 600 евро на месец е на изложението за набиране на персонал в здравеопазването „Кариери в бяло". Уловката е, че от тези пари семейните доктори ще трябва дадават заплата на още един свой колега, който да им помага, както и на две сестри. Освен това сами ще си плащат наем за кабинет, ток и вода. В

Новият актьор в "Шоуто на Слави" напусна Тончо Токмакчиев, за да работи в Би Ти Ви

Нервно и припряно, но в същото време много смешно започна своето участие в Нервно и припряно, но в същото време много смешно започна своето участие в "Шоуто на Слави" новият актьор Тодор Башиянов в понеделник. Тогава той имитира Евгени Минчев и се справи много добре. Дни преди това Башиянов напусна "Шоуто на Канала" по БНТ 1, както и Тончо Токмакчиев от продуцентската къща "Арт код ентъртеймънт", за да продължи

Няма споразумение за ядрената програма на Иран

Страните от Шесторката (петте постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН плюс Германия) и Иран не успяха да постигнат споразумение по ядрената програма на Техеран, съобщи министърът на външните работи на Франция Лоран Фабиюс след приключването на продължилия три дни пореден кръг от преговорите, които се състояха в Женева, пише БТА. "Не успяхме да стигнем до споразумение, тъй като останаха въпроси, по които трябва да се търси решение", каза Фабиюс, цитиран от световните агенции. "Женевската среща все пак ни позволи да напреднем", изтъкна пър...

Вики: Не трябва да се подбуждат ксенофобски настроения, това е криминален случай

„Не мисля, че случаят ми трябва да подбужда ксенофобски настроения, това е криминален случай”. Това каза ранената от алжирски имигрант Виктория Христова пред bTV. „Раните ме болят, не се чувствам добре. Раните са на врата, около тила, на ръката”, разказа 20-годишното момиче. Макар да не иска да си спомня какво се е случило във фаталната нощ, Вики каза, че заловеният Салахадин бин Аладин влязъл като обикновен клиент. Взел си бира, а после я хванал за блузата с думите „Дай оборота”. „Свалих блузата и побягнах да търся помощ. Виждала съм го и преди в магазина. Не е бил агресивен”, спомня си момичето.  Тя призна, че я е страх да излиза на улицата. „Кое ми дава гаранция, че няма да се случи пак, на улицата”, попита тя. По ...

Над 15 000 връчиха оставката на Орешарски, Цариградско шосе блокирано (видео)

Хиляди са пред Ректората. Снимка: Лилия Христова

Над 15 000 души подкрепиха протестния поход на студенти и преподаватели в центъра на София.

Походът започна в 11 ч. пред Ректората на Софийския университет, а след 14 ч. блокира “Цариградско шосе”.

С него студенти и преподаватели отбелязаха 24-ата годишнина от падането на комунистическия режим в България.

Видео: Иво Божков


Video streaming by Ustream

Хронология на протестното шествие:

16:35 ч – Част от хората са вече до Орлов мост и продължават към “Невски”. Друга част от студентите, около 500 души, отидоха пред парк-хотел “Москва”, където чакат участието на Сергей Станишев в предаването “Всяка неделя” на Кеворк Кеворкян. В района на хотела има струпване на полицейски части

16:15 – Протестиращите скандират “Кой не свири, е червен” и много от шофьорите по пътя им надуват клаксоните.

До “Плиска”шофьор даде мръсна газ и за малко да сгази няколко протестиращи. Полицай на мотор го догони и го спря, а демонстрантите одобрително започнаха да викат “Полицията с нас”. Шофьорът се оплака, че е фен на ЦСКА и шествието му пречи да се забавлява.

16:05 – Няколко души предлагат шествието да тръгне към парк-хотел “Москва”, където Сергей Станишев ще участва в предаването “Всяка неделя” на Кеворк Кеворкян от 18:30. Хората обаче не са сигурни дали интервюто ще бъде заснето там и се отказват от идеята.

Множеството тръгва обратно по “Цариградско” в посока центъра, вероятно да се присъедини към концерта, насрочен за 17 ч пред “Ал. Невски”.

15.50 ч – Около 600 души блокираха Четвърти километър от всички входове. Множествтото пропусна само автомобил с чужденец, който на английски коментира, че е “crazy” да се блокира кръстовището. Понеже в колата имаше малко дете и жена, хората я пропуснаха.

Снимка: Лилия Христова

Снимка: Лилия Христова

15.40 ч. – Шествието се отправя към Четвърти километър

15.20 ч. – Младежи чупят по “Цариградско” рекламите на телевизия Алфа – телевизията на “Атака”

Снимка: Лилия Христова

Снимка: Лилия Христова

15:05 ч. – Няколко младежи скъсаха един от билбордовете на “Атака” на Цариградско шосе и се опитаха да го запалят

Снимка: Лилия Христова

Снимка: Лилия Христова

15.00 ч. – Шествието продължава към хотел Плиска

Снимка: Лилия Христова

Снимка: Лилия Христова

14.45 ч. – Алея “Яворов” вече е блокирана.

Снимка: Лилия Христова

Снимка: Лилия Христова

14.30 ч. – Над 2 о00 души вървят по “Цариградско шосе”

Снимка: Лилия Христова

Снимка: Лилия Христова

14.20 ч. – С викове “Оставка” множеството се отправя към Орлов мост

14.10 ч. – Пред СУ демонстрантите изгориха няколко плаката, на които Орешарски е нарисуван като зомби

Снимка: Лилия Христова

Снимка: Лилия Христова

13.50 ч. – Шествието се отправя към СУ

13.45 ч. – Студентите направиха жива верига пред полицейския кордон, за да попречат на провокаторите да дърпат загражденията

13. 43 ч. – Група младежи дърпат загражденията пред НС. Полицията се намесва. Демонстрантите скандират “Това не са студенти”.

13.42 ч. – Йоло Денев за кратко успя да премине загражденията и се появи пред централния вход на парламента. Полицията бързо го върна зад загражденията

13.40 ч. – Демонстрантите хвърлиха през загражденията пред парламента огромната топка – символ на мнимия преход. 

13.20 ч. – Край храм-паметника “Александър Невски” протестиращите отпратиха с освирквания автобус на “България без цензура”. Автобусът вози участници за следобедния митинг на Бареков.

Снимка: Лилия Христова

Снимка: Лилия Христова

 

13.15 ч. – По “Раковски” демонстрантите освиркват централата на “Атака”.

13.08 ч. – По “Дондуков” шествието се отправя към парламента. Водено е от освободената България, носена на ръце и огромната топка – символ на мнимия преход.

Снимка: Лилия Христова

Снимка: Лилия Христова

12.55 ч. – Пред Министерски съвет Ранобудните студенти обявиха, че Орешарски е окупиран и трябва да подпише своята оставка. Секунди след това имаше и пърформанс: оковалият във вериги България премиер подписа оставката си на голям плакат, а България – красиво момиче, облечено в цветовете на националния флаг – беше освободено от оковите. Множеството ръкопляска.

12.50 ч. – Демонстрантите пеят химна пред Министерски съвет

12.45 ч. – Протестиращите освиркаха палатковия “Град на истината” на Бареков пред Президентството. Пред палатките има около 20 души, защитени от кордон от полицаи. 

12.40 ч. – Множеството вече е над 15 000 души. 

12.20 ч. – Още една жива картина: Орешарски и окованата България

Снимка: Лилия Христова

Снимка: Лилия Христова

12:15 ч. – Студентите водят шествието към МС. Първите редици търкалят топка – символ на мнимия преход

Снимка: Лилия Христова

Снимка: Лилия Христова

12.00 ч. – Ранобудните студенти обявиха, че след минути шествието ще стигне Министерски съвет и ще връчи на Орешарски неговата оставка. Студентите вече са написали оставката на премиера и искат да му я връчат лично.

11.50 ч. – В момента представители на окупираните университети поздравяват протестиращите. Множеството е над 10 000 души.

11.25 ч. –  Множеството е над 8000  души. Пред СУ вече са и студентите, които бяха на поход в Студентски град

11.15 ч. – Над 2000 души вече са пред Ректората на СУ.

“На тази дата (9 ноември – бел. ред.) през 1989 г. бе съборена Берлинската стена, символ на отчуждението. В България на 10 ноември същата година бе заявен мним преход. За съжаление, 24 години по-късно властта продължава да се отчуждава, като строй стени, фасади и заграждения между себе си и гражданите. Нека всички в един глас да кажем: “Стоп! Стоп на фасадите! Стоп на задкулисието! Стоп на псевдопрехода! Искаме ново начало! Искаме оставка! Искаме “Чисти Ръце”! Искаме прозрачност! Искаме да живеем в една по-добра България!””, пишат организаторите в поканата си.

 


Live streaming video by Ustream

Статията "Над 15 000 връчиха оставката на Орешарски, Цариградско шосе блокирано (видео)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

На живо: Над 15 000 връчиха оставката на Орешарски, Цариградско шосе блокирано

Хиляди са пред Ректората. Снимка: Лилия Христова

Над 15 000 души подкрепиха протестния поход на студенти и преподаватели в центъра на София.

Походът започна в 11 ч. пред Ректората на Софийския университет, а след 14 ч. блокира “Цариградско шосе”.

С него студенти и преподаватели отбелязват 24-ата годишнина от падането на комунистическия режим в България.

OFFNews.bg ще проследи събитията чрез репотерски включвания и стрийм на живо:

14.30 ч. – Над 2 о00 души вървят по “Цариградско шосе”

14.20 ч. – С викове “Оставка” множеството се отправя към Орлов мост

14.10 ч. – Пред СУ демонстрантите изгориха няколко плаката, на които Орешарски е нарисуван като зомби

Снимка: Лилия Христова

Снимка: Лилия Христова

13.50 ч. – Шествието се отправя към СУ

13.45 ч. – Студентите направиха жива верига пред полицейския кордон, за да попречат на провокаторите да дърпат загражденията

13. 43 ч. – Група младежи дърпат загражденията пред НС. Полицията се намесва. Демонстрантите скандират “Това не са студенти”.

13.42 ч. – Йоло Денев за кратко успя да премине загражденията и се появи пред централния вход на парламента. Полицията бързо го върна зад загражденията

13.40 ч. – Демонстрантите хвърлиха през загражденията пред парламента огромната топка – символ на мнимия преход. 

13.20 ч. – Край храм-паметника “Александър Невски” протестиращите отпратиха с освирквания автобус на “България без цензура”. Автобусът вози участници за следобедния митинг на Бареков.

Снимка: Лилия Христова

Снимка: Лилия Христова

 

13.15 ч. – По “Раковски” демонстрантите освиркват централата на “Атака”.

13.08 ч. – По “Дондуков” шествието се отправя към парламента. Водено е от освободената България, носена на ръце и огромната топка – символ на мнимия преход.

Снимка: Лилия Христова

Снимка: Лилия Христова

12.55 ч. – Пред Министерски съвет Ранобудните студенти обявиха, че Орешарски е окупиран и трябва да подпише своята оставка. Секунди след това имаше и пърформанс: оковалият във вериги България премиер подписа оставката си на голям плакат, а България – красиво момиче, облечено в цветовете на националния флаг – беше освободено от оковите. Множеството ръкопляска.

12.50 ч. – Демонстрантите пеят химна пред Министерски съвет

12.45 ч. – Протестиращите освиркаха палатковия “Град на истината” на Бареков пред Президентството. Пред палатките има около 20 души, защитени от кордон от полицаи. 

12.40 ч. – Множеството вече е над 15 000 души. 

12.20 ч. – Още една жива картина: Орешарски и окованата България

Снимка: Лилия Христова

Снимка: Лилия Христова

12:15 ч. – Студентите водят шествието към МС. Първите редици търкалят топка – символ на мнимия преход

Снимка: Лилия Христова

Снимка: Лилия Христова

12.00 ч. – Ранобудните студенти обявиха, че след минути шествието ще стигне Министерски съвет и ще връчи на Орешарски неговата оставка. Студентите вече са написали оставката на премиера и искат да му я връчат лично.

11.50 ч. – В момента представители на окупираните университети поздравяват протестиращите. Множеството е над 10 000 души.

11.25 ч. –  Множеството е над 8000  души. Пред СУ вече са и студентите, които бяха на поход в Студентски град

11.15 ч. – Над 2000 души вече са пред Ректората на СУ.

“На тази дата (9 ноември – бел. ред.) през 1989 г. бе съборена Берлинската стена, символ на отчуждението. В България на 10 ноември същата година бе заявен мним преход. За съжаление, 24 години по-късно властта продължава да се отчуждава, като строй стени, фасади и заграждения между себе си и гражданите. Нека всички в един глас да кажем: “Стоп! Стоп на фасадите! Стоп на задкулисието! Стоп на псевдопрехода! Искаме ново начало! Искаме оставка! Искаме “Чисти Ръце”! Искаме прозрачност! Искаме да живеем в една по-добра България!””, пишат организаторите в поканата си.

 


Live streaming video by Ustream

Статията "На живо: Над 15 000 връчиха оставката на Орешарски, Цариградско шосе блокирано" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

На живо: Над 15 000 връчиха оставката на Орешарски пред Министерски съвет

Хиляди са пред Ректората. Снимка: Лилия Христова

Над 15 000 души в момента са в центъра на София в подкрепа на протестния поход на студенти и преподаватели.

Походът започна в 11 ч. пред Ректората на Софийския университет. 

С него студенти и преподаватели отбелязват 24-ата годишнина от падането на комунистическия режим в България.

OFFNews.bg ще проследи събитията чрез репотерски включвания и стрийм на живо:

14.20 ч. – С викове “Оставка” множеството се отправя към Орлов мост

14.10 ч. – Пред СУ демонстрантите изгориха няколко плаката, на които Орешарски е нарисуван като зомби

Снимка: Лилия Христова

Снимка: Лилия Христова

13.50 ч. – Шествието се отправя към СУ

13.45 ч. – Студентите направиха жива верига пред полицейския кордон, за да попречат на провокаторите да дърпат загражденията

13. 43 ч. – Група младежи дърпат загражденията пред НС. Полицията се намесва. Демонстрантите скандират “Това не са студенти”.

13.42 ч. – Йоло Денев за кратко успя да премине загражденията и се появи пред централния вход на парламента. Полицията бързо го върна зад загражденията

13.40 ч. – Демонстрантите хвърлиха през загражденията пред парламента огромната топка – символ на мнимия преход. 

13.20 ч. – Край храм-паметника “Александър Невски” протестиращите отпратиха с освирквания автобус на “България без цензура”. Автобусът вози участници за следобедния митинг на Бареков.

Снимка: Лилия Христова

Снимка: Лилия Христова

 

13.15 ч. – По “Раковски” демонстрантите освиркват централата на “Атака”.

13.08 ч. – По “Дондуков” шествието се отправя към парламента. Водено е от освободената България, носена на ръце и огромната топка – символ на мнимия преход.

Снимка: Лилия Христова

Снимка: Лилия Христова

12.55 ч. – Пред Министерски съвет Ранобудните студенти обявиха, че Орешарски е окупиран и трябва да подпише своята оставка. Секунди след това имаше и пърформанс: оковалият във вериги България премиер подписа оставката си на голям плакат, а България – красиво момиче, облечено в цветовете на националния флаг – беше освободено от оковите. Множеството ръкопляска.

12.50 ч. – Демонстрантите пеят химна пред Министерски съвет

12.45 ч. – Протестиращите освиркаха палатковия “Град на истината” на Бареков пред Президентството. Пред палатките има около 20 души, защитени от кордон от полицаи. 

12.40 ч. – Множеството вече е над 15 000 души. 

12.20 ч. – Още една жива картина: Орешарски и окованата България

Снимка: Лилия Христова

Снимка: Лилия Христова

12:15 ч. – Студентите водят шествието към МС. Първите редици търкалят топка – символ на мнимия преход

Снимка: Лилия Христова

Снимка: Лилия Христова

12.00 ч. – Ранобудните студенти обявиха, че след минути шествието ще стигне Министерски съвет и ще връчи на Орешарски неговата оставка. Студентите вече са написали оставката на премиера и искат да му я връчат лично.

11.50 ч. – В момента представители на окупираните университети поздравяват протестиращите. Множеството е над 10 000 души.

11.25 ч. –  Множеството е над 8000  души. Пред СУ вече са и студентите, които бяха на поход в Студентски град

11.15 ч. – Над 2000 души вече са пред Ректората на СУ.

“На тази дата (9 ноември – бел. ред.) през 1989 г. бе съборена Берлинската стена, символ на отчуждението. В България на 10 ноември същата година бе заявен мним преход. За съжаление, 24 години по-късно властта продължава да се отчуждава, като строй стени, фасади и заграждения между себе си и гражданите. Нека всички в един глас да кажем: “Стоп! Стоп на фасадите! Стоп на задкулисието! Стоп на псевдопрехода! Искаме ново начало! Искаме оставка! Искаме “Чисти Ръце”! Искаме прозрачност! Искаме да живеем в една по-добра България!””, пишат организаторите в поканата си.

 


Live streaming video by Ustream

Статията "На живо: Над 15 000 връчиха оставката на Орешарски пред Министерски съвет" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

На живо: Над 15 000 връчват оставката на Орешарски пред Министерски съвет

Хиляди са пред Ректората. Снимка: Лилия Христова

Над 10 000 души в момента са в центъра на София в подкрепа на протестния поход на студенти и преподаватели.

Походът започна в 11 ч. пред Ректората на Софийския университет. 

С него студенти и преподаватели отбелязват 24-ата годишнина от падането на комунистическия режим в България.

OFFNews.bg ще проследи събитията чрез репотерски включвания и стрийм на живо:

12.55 ч. – Пред Министерски съвет Ранобудните студенти обявиха, че Орешарски е окупиран и трябва да подпише своята оставка. Секунди след това имаше и пърформанс: оковалият във вериги България премиер подписа оставката си на голям плакат, а България – красиво момиче, облечено в цветовете на националния флаг – беше освободено от оковите. Множеството ръкопляска.

12.50 ч. – Демонстрантите пеят химна пред Министерски съвет

12.45 ч. – Протестиращите освиркаха палатковия “Град на истината” на Бареков пред Президентството. Пред палатките има около 20 души, защитени от кордон от полицаи. 

12.40 ч. – Множеството вече е над 15 000 души. 

12.20 ч. – Още една жива картина: Орешарски и окованата България

Снимка: Лилия Христова

Снимка: Лилия Христова

12:15 ч. – Студентите водят шествието към МС. Първите редици търкалят топка – символ на мнимия преход

Снимка: Лилия Христова

Снимка: Лилия Христова

12.00 ч. – Ранобудните студенти обявиха, че след минути шествието ще стигне Министерски съвет и ще връчи на Орешарски неговата оставка. Студентите вече са написали оставката на премиера и искат да му я връчат лично.

11.50 ч. – В момента представители на окупираните университети поздравяват протестиращите. Множеството е над 10 000 души.

11.25 ч. –  Множеството е над 8000  души. Пред СУ вече са и студентите, които бяха на поход в Студентски град

11.15 ч. – Над 2000 души вече са пред Ректората на СУ.

“На тази дата (9 ноември – бел. ред.) през 1989 г. бе съборена Берлинската стена, символ на отчуждението. В България на 10 ноември същата година бе заявен мним преход. За съжаление, 24 години по-късно властта продължава да се отчуждава, като строй стени, фасади и заграждения между себе си и гражданите. Нека всички в един глас да кажем: “Стоп! Стоп на фасадите! Стоп на задкулисието! Стоп на псевдопрехода! Искаме ново начало! Искаме оставка! Искаме “Чисти Ръце”! Искаме прозрачност! Искаме да живеем в една по-добра България!””, пишат организаторите в поканата си.

 


Live streaming video by Ustream

Статията "На живо: Над 15 000 връчват оставката на Орешарски пред Министерски съвет" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

На живо: Над 10 000 връчват оставката на Орешарски пред Министерски съвет

Хиляди са пред Ректората. Снимка: Лилия Христова

Над 10 000 души в момента са в центъра на София в подкрепа на протестния поход на студенти и преподаватели.

Походът започна в 11 ч. пред Ректората на Софийския университет. 

С него студенти и преподаватели отбелязват 24-ата годишнина от падането на комунистическия режим в България.

OFFNews.bg ще проследи събитията чрез репотерски включвания и стрийм на живо.

12.00 ч. – Ранобудните студенти обявиха, че след минути шествието ще стигне Министерски съвет и ще връчи на Орешарски неговата оставка. Студентите вече са написали оставката на премиера и искат да му я връчат лично.

11.50 ч. – В момента представители на окупираните университети поздравяват протестиращите. Множеството е над 10 000 души.

11.25 ч. –  Множеството е над 8000  души. Пред СУ вече са и студентите, които бяха на поход в Студентски град

11.15 ч. – Над 2000 души вече са пред Ректората на СУ.

“На тази дата (9 ноември – бел. ред.) през 1989 г. бе съборена Берлинската стена, символ на отчуждението. В България на 10 ноември същата година бе заявен мним преход. За съжаление, 24 години по-късно властта продължава да се отчуждава, като строй стени, фасади и заграждения между себе си и гражданите. Нека всички в един глас да кажем: “Стоп! Стоп на фасадите! Стоп на задкулисието! Стоп на псевдопрехода! Искаме ново начало! Искаме оставка! Искаме “Чисти Ръце”! Искаме прозрачност! Искаме да живеем в една по-добра България!””, пишат организаторите в поканата си.

 


Live streaming video by Ustream

Статията "На живо: Над 10 000 връчват оставката на Орешарски пред Министерски съвет" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

На живо: Походът на студенти и преподаватели за 10 ноември

Днес студенти и преподаватели ще отбележат 24-ата годишнина от падането на комунистическия режим в България.

От 11 ч. пред Ректората на Софийския университет тръгва протестен поход, а от 17 ч. ще има митинг-концерт под надслов “Вдигни очи! Стоп на псевдопрехода!”. 

OFFNews.bg ще проследи събитията чрез репотерски включвания и стрийм на живо.

“На тази дата (9 ноември – бел. ред.) през 1989 г. бе съборена Берлинската стена, символ на отчуждението. В България на 10 ноември същата година бе заявен мним преход. За съжаление, 24 години по-късно властта продължава да се отчуждава, като строй стени, фасади и заграждения между себе си и гражданите. Нека всички в един глас да кажем: “Стоп! Стоп на фасадите! Стоп на задкулисието! Стоп на псевдопрехода! Искаме ново начало! Искаме оставка! Искаме “Чисти Ръце”! Искаме прозрачност! Искаме да живеем в една по-добра България!””, пишат организаторите в поканата си.

 


Live streaming video by Ustream

Статията "На живо: Походът на студенти и преподаватели за 10 ноември" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Ди Матео и Солскяр варианти за треньор на "Фулъм", Бербатов с най-слаба оценка

Италианецът Роберто ди Матео и норвежецът Оле Гунар Солскяр са сред вариантите да станат треньори на Димитър Бербатов във "Фулъм". Очаква се всеки момента да бъде уволнен холандецът Мартин Йол, който записа три поредни загуби - последната с 0:4 от "Ливърпул".

Индийският собственик на "Фулъм" Шахид Хан харесва двете бивши звезди заради силния ста Италианецът Роберто ди Матео и норвежецът Оле Гунар Солскяр са сред вариантите да станат треньори на Димитър Бербатов във "Фулъм". Очаква се всеки момента да бъде уволнен холандецът Мартин Йол, който записа три поредни загуби - последната с 0:4 от "Ливърпул". Индийският собственик на "Фулъм" Шахид Хан харесва двете бивши звезди заради силния ста

Венецуелка стана новата "Мис Вселена“

"Мис Вселена 2013" е представителката на Венецуела Мария Габриела Ислер, предадоха ИТАР-ТАСС и "Франс прес". Победителката бе избрана измежду 86 представителки, като до последния етап съдиите допуснаха 16 от тях.

Мария Габриела е телевизионна водеща. Тя е на 25 години и е висока 180см. Умее да танцува фламенко. Най-важната работа за нея е "Мис Вселена 2013" е представителката на Венецуела Мария Габриела Ислер, предадоха ИТАР-ТАСС и "Франс прес". Победителката бе избрана измежду 86 представителки, като до последния етап съдиите допуснаха 16 от тях. Мария Габриела е телевизионна водеща. Тя е на 25 години и е висока 180см. Умее да танцува фламенко. Най-важната работа за нея е

24 години от падането на комунистическия режим у нас

България отбелязва 24 години от падането на тоталитарния комунистически режим от власт и поставянето на началото на демократичните промени у нас. На 10 ноември 1989-а година се провежда пленум на Централния комитет на Българската комунистическа партия, на който от поста генерален секретар на партията е освободен Тодор Живков – човекът, управлявал еднолично страната в продължение на 33 години.

Жертвите на Хаян достигнаха 10 000

Един от най-мощните тайфуни регистрирана до сега са убили най-малко 10 000 души в централната част на Филипините, заяви високопоставен представител на полицията заяви в неделя, след като огромни вълни пометоха крайбрежни села и опустошиха един от главните градове на региона, Таклобан, предаде Ройтерс.

Кошов - бисер от древна огърлица

“Някога, преди години, това беше оживено място. Вече няма стадо кози. Няма и много хора. Има селски туризъм, има хотел. Много от вас няма да познавам, но ако стигнете дотук, седнете, починете и се снимайте със стария козар.”
Малка градинка с този надпис се е кротнала в единия край на русенското селце Кошов. Местна жена - Галя Русева, изработила “Някога, преди години, това беше оживено място. Вече няма стадо кози. Няма и много хора. Има селски туризъм, има хотел. Много от вас няма да познавам, но ако стигнете дотук, седнете, починете и се снимайте със стария козар.” Малка градинка с този надпис се е кротнала в единия край на русенското селце Кошов. Местна жена - Галя Русева, изработила

"Челси" готов да даде Давид Луис на "Барса"

След като отказа две оферти за по 35 милиона лири през лятото, "Челси" вече е готов да продаде Давид Луис на "Барселона". Бразилският защитник не е сред любимците на треньора Жозе Моуриньо.

Луис въобще не беше в групата при 3:0 над "Шалке" в Шампионската лига в сряда. Остана само на пейката при 2:2 срещу "Уест Бромич" в събота. 26-годишният браз След като отказа две оферти за по 35 милиона лири през лятото, "Челси" вече е готов да продаде Давид Луис на "Барселона". Бразилският защитник не е сред любимците на треньора Жозе Моуриньо. Луис въобще не беше в групата при 3:0 над "Шалке" в Шампионската лига в сряда. Остана само на пейката при 2:2 срещу "Уест Бромич" в събота. 26-годишният браз

Над 10 000 са жертвите на тайфуна „Хайян"

Най-малко 10 000 души са загинали в централната филипинска провинция Лейте, след като тайфунът Хайян, един от най-мощните, достигали някога суша, премина през провинцията и погълна крайбрежните селища, съобщи Ройтерс, позовавайки се наполицейски началник. Тази нощ е имало заседание с представители на местната власт, на което губернаторът Доминик Петия съобщил, че най-малко 10 хиляди жители на провинцията са загинали, главно от удавяне и под рухнали сгради. Представителят на градските власти в Таклобан Тексон Лим заявил, че броят на жертвите сам...

Дубай и Единбург дебютират в класация за най-горещите пазари на имоти

През третото тримесечие в IP Global Property Barometer попадат Манхатън, Мюнхен, Берлин, Чикаго, Сидни и други градове - притегателни центрове за инвеститори

    


Днес е 10 ноември! 24 години от началото на прехода

Днес се навършват 24 години от събитията, довели до падането на комунистическия режим и началото на демократичните промени у нас. На 10 ноември 1989 г., часове след като на 9 ноември пада Берлинската стена, е свикан пленум на Централния комитет (ЦК) на Българската комунистическа партия (БКП).

Венецуелка е новата "Мис Вселена“

"Мис Вселена 2013" е представителката на Венецуела Мария Габриела Ислер, предадоха ИТАР-ТАСС и "Франс прес". Победителката бе избрана измежду 86 представителки, като до последния етап съдиите допуснаха 16 от тях. Мария Габриела е телевизионна водеща. Тя е на 25 години и е висока 180см. Умее да танцува фламенко. Най-важната работа за нея е

Бандаловски резерва в Белгия

Иван Бандаловски остана на резервната скамейка при победата на своя отбор "Од-Хеверле" с 2:0 над "Лиерс" в белгийското първенство. Бившият играч на ЦСКА и "Литекс" вече не е твърд титуляр, след като напусна "Армията", за да си търси нови хоризонти в чужбина.
Иван Бандаловски остана на резервната скамейка при победата на своя отбор "Од-Хеверле" с 2 Иван Бандаловски остана на резервната скамейка при победата на своя отбор "Од-Хеверле" с 2:0 над "Лиерс" в белгийското първенство. Бившият играч на ЦСКА и "Литекс" вече не е твърд титуляр, след като напусна "Армията", за да си търси нови хоризонти в чужбина. Иван Бандаловски остана на резервната скамейка при победата на своя отбор "Од-Хеверле" с 2

Къде са камерите на КАТ?

По традиция столичният КАТ сменя местоположението на камерите, които следят за нарушения на Закона за движение по пътищата. Списъкът за план-графика за разположението на устройствата се публикува на страницата на отдел "Пътна полиция" към СДВР.

Делев играе 9 минути при загуба на "Лас Палмас"

Националът Спас Делев игра само девет минути при загубата на "Лас Палмас" с 1:2 като гост на "Еркулес" в испанската втора дивизия. Нападателят смени Артилес, когато крайнитя резултат беше оформен. Делев не успя да помогне за обрат.

В Примера дивисион "Атлетик" победи "Леванте" с 2:1 на свой терен, а "Селта" падна у дома от "Райо Валекано".
Националът Спас Делев игра само девет минути при загубата на "Лас Палмас" с 1:2 като гост на "Еркулес" в испанската втора дивизия. Нападателят смени Артилес, когато крайнитя резултат беше оформен. Делев не успя да помогне за обрат. В Примера дивисион "Атлетик" победи "Леванте" с 2:1 на свой терен, а "Селта" падна у дома от "Райо Валекано".

"Влизащите в политиката да се проверяват за офшорни сметки"

Кунева: Повечето от големите ни дела са разкрити отвън, не отвътре

    


Влизащите в политиката да бъдат проверявани за офшорни сметки

Кунева: Повечето от големите ни дела са разкрити отвън, а не отвътре

    


Цветанов: Докато бях министър, бюджетът за СДОТО беше не повече от 20 млн. лв.

Докато бях министър, в бюджета на МВР през всички тези години бюджетът, който беше осигуряван за тази служба – СДОТО – бяха не повече от 20 милиона лева, докато сега при новосъздадената агенция ДАТО перото, което са осигурили като финансов ресурс за функционирането й, е 50 милиона лева. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в Дулово, където присъства на тържественото освещаване на църквата „Св. Георги Победоносец”, предаде „Фокус”. „Направете си сметка кой какви цели си поставя в бъдещ период от време с използването на този инструмент, който ще отнеме много повече финансов ресурс, отколкото в управлението на ГЕРБ. Днешните управляващи говореха за многото пари, които се даваха за подслушвания и за специалните слу...

Евакуираха 600 000 души във Виетнам заради тайфуна Хайян

Повече от 600 000 жители на централните райони на Виетнам са евакуирани, преди тайфунът Хайян да удари територията на страната, предаде Интерфакс, като се позовава на информация от виетнамската служба за справяне с наводненията и бурите. В състояние на повишена готовност са приведени съответните служби и на Китай, тъй като се очаква тайфунът след Виетнам да се насочи към южните китайски провинции. Хайян, който бе обявен за най-мощния тайфун за тази година, вече причини големи щети във Филипините, където по последни данни жертвите надхвърлят 10 000 души.

2 концерта затрудняват движението в столицата следобед

Очакват се затруднения в движението в столицата във връзка с провеждането на два концерта. СДВР предприема мерки във връзка с предстоящи инициативи в столицата. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Във връзка с предстоящи два концерта следобед, които ще се проведат на пл. „Александър Батенберг” и пл. „Александър Невски”, от полицията ще бъдат предприети допълнителни мерки за сигурност. Ще бъдат изградени пунктове за обстойни проверки на подходите към двата площада. С цел предотвратяване на противообществени прояви и злонамерени действия предстои да бъдат проверявани лица със съмнително поведение и които носят обемисти предмети и багажи.

Облачно и до 21° днес

Днес над страната ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. В часовете преди обяд на места в равнините, котловините и около водните басейни ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Почти тихо. Максимални температури между 16° и 21°, в София – около 18°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и Днес над страната ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. В часовете преди обяд на места в равнините, котловините и около водните басейни ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Почти тихо. Максимални температури между 16° и 21°, в София – около 18°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и

Покойни босове на СИК шефове на Килърите 4

Сред босовете на бандата за поръчкови убийства и отвличания срещу откуп са били спряганият за кокаинов бос Поли Пантев, който беше застрелян на остров Аруба, и взривеният в асансьор бизнесмен Стоил Славов.

Още 1 166 полицаи пазят на турската граница от днес

1 166 служители от МВР от днес допълват патрулите по границата ни с Турция. Целта е ограничаване на възможностите за влизане на нелегални имигранти.

При нужда МВР има готовност да изпрати по границата още 244 служители. Полицаите са командировани от всички районни управления на полицията в страната.

Действията са в изпълнение на мерките, които министерството на вътрешните работи прие, за да контролира потока от бежанци към страната ни. Предстои изграждането на ограда по най-трудните за охрана зони с Турция. Съоръжението трябва да е готово през февруари.

Хасково Новини

"Бенфика" взе битката за Лисабон в драма

В голяма драма "Бенфика" спечели битката за Лисабон срещу "Спортинг" след продължение. Мачът за купата на лигата завърши 4:3 за "червените".

Дербито се разви повече от драматично. Първо "Бенфика" поведе с гол на Оскар Кардосо, но "Спортинг" излавни чрез Диего Капел. Последваха два нови гола за "червените", които бяха и домакини - отново на Кардо В голяма драма "Бенфика" спечели битката за Лисабон срещу "Спортинг" след продължение. Мачът за купата на лигата завърши 4:3 за "червените". Дербито се разви повече от драматично. Първо "Бенфика" поведе с гол на Оскар Кардосо, но "Спортинг" излавни чрез Диего Капел. Последваха два нови гола за "червените", които бяха и домакини - отново на Кардо

569 години от Битката при Варна

Днес се навършват 569 години от битката при Варна, известна още като битката на народите, в която през 1444г. загива полско-унгарският крал Владислав III Ягело и 10 000 бойци от съюзническата християнска армия. Събитието бе официално отбелязано преди два дни в Парк-музей „Вл.

Спират временно водата в част от жк. „Младост"1

На 11 ноември 2013 г. (понеделник), във връзка с монтаж на спирателен кран до бл. 1В жк."Младост" І , се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 15:00 часа на клиентите на „Софийска вода", живеещи в района на: Бл. 1А, бл. 1В, бл. 1Г, бл. 1Д, бл. 1Ж. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска, разположена пред бл. 1Д. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. Ремонтните дейности ще осигурят по-добро упр...

24 години от началото на Българския преход

На 10 ноември 2013 година се навършват 24 години от началото на Българския преход. На 10 ноември 1989 година на пленум на Централния комитет на БКП бе освободен от поста генерален секретар на партията Тодор Живков, който управлява еднолично в продължение на 33 години. Със свалянето от власт на българския диктатор започват политическите промени в страната и прехода на България към демокрация и пазарна икономика. Промените в бившия комунистически блок започнаха с идването на власт в Съветския съюз на Михаил Горбачов, който започва процес на перес...

Санети се върна в игра на 40 години

Вечният Хавиер Санети се завърна в игра на 40 години. Аржентинецът влезе в 82-ата минута при победата на "Интер" с 2:0 над "Ливорно", след като шест месеца лекува скъсан ахилес. И всеки предричаше, че с кариерата му е свършено.

"Хавиер е световна класа и всички трябва да се учим от него - каза треньорът на "Интер" Валтер Мазари. - В последните м Вечният Хавиер Санети се завърна в игра на 40 години. Аржентинецът влезе в 82-ата минута при победата на "Интер" с 2:0 над "Ливорно", след като шест месеца лекува скъсан ахилес. И всеки предричаше, че с кариерата му е свършено. "Хавиер е световна класа и всички трябва да се учим от него - каза треньорът на "Интер" Валтер Мазари. - В последните м

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване