Русата Златка е бременна

Русата Златка е бременна от ММА боеца Георги Валентинов. Плеймейтката съобщи хубавата новина на съквартирантите си в къщата на “ВИП Брадър”. Възможно е Райкова да вдигне сватба с бъдещия татко по време на риалити формата. Тя дори вече прави планове за събитието, като покани Черната Златка за шаферка. Дали наистина венчавката ще стане пред камерите обаче, бъдещите младоженци ще решат заедно с продуцентите на предаването. Двете Златки, които отскоро са сред съквартирантите в Къщата, ще продължат участието си в “Биг брадър ол старс”, който стартира веднага след края на сегашното риалити. Георги Валентинов обаче няма да продължи с тях. Тази вечер Къщата ще напуснат двама от участниците в шоуто, в сряда ще ги последват още двама. Големият финал е на 16 ноември.

”Атака” иска оставки в полицията заради изгорен билборд на Сидеров

Протестиращи късаха и гориха билборд с лика на Волен Сидеров по време на шествието "Поход на справедливостта". От партията "Атака" поискаха оставки в полицията заради вандалщината.

Над 1000 души посетиха Парк-музей „Владислав Варненчик” в деня на годишнината от Битката при Варна

Стотици варненци и гости на града използваха хубавото време, за да посетят Парк-музей "Владислав Варненчик" в деня на отворени врати, посветен на 569-та годишнина от Битката при Варна (10.XI.1444 г.) Демонстрации и разказ за рицарските занаяти бяха подготвили уредниците от музея за всички гости.

Индиец с 12 пръста не може да работи като машинописец

С дванадесетте си пръста индиецът Виджай Сингх пише на клавиатурата 100 думи в минута (средностатистическият машинописец изписва средно 50 - 80 думи в минута - б.р.) и може да ви изглежда перфектният кандидат за такава работа, но фактите говорят обратното. Той кандидатствал на 50 места в Индия, но никой не го взел на работа, пише сайтът „Метро". 
С дванадесетте си пръста индиецът Виджай Сингх пише на клавиатурата 100 думи в минута (средностатистическият машинописец изписва средно 50 - 80 думи в минута - б.р.) и може да ви изглежда перфектният кандидат за такава работа, но фактите говорят обратното. Той кандидатствал на 50 места в Индия, но никой не го взел на работа, пише сайтът „Метро".

"Любимец" победи слаб "Ботев" с 1:0


"Любимец" поднесе нова изненада в А група и победи гостуващия "Ботев" (Пловдив) с 1:0 в мач от 17-тия кръг.

Новакът в елита спечели и втория си мач срещу жълто-черните през сезона с попадение на Иван Вълчанов в 76-ата минута и записа първи успех след 11 срещи.

Възпитаниците на Станимир Стоилов играха много слабо през целия двубой, а след почивката не създадоха нито едно голово положение. Все пак до края на първата част те имаха няколко добри възможности да открият...

Индиец с 12 пръста не може да стане машинописец

С дванадесетте си пръста индиецът Виджай Сингх пише на клавиатурата 100 думи в минута (средностатистическият машинописец изписва средно 50 - 80 думи в минута - б.р.) и може да ви изглежда перфектният кандидат за такава работа, но фактите говорят обратното. Той кандидатствал на 50 места в Индия, но никой не го взел на работа, пише сайтът „Метро С дванадесетте си пръста индиецът Виджай Сингх пише на клавиатурата 100 думи в минута (средностатистическият машинописец изписва средно 50 - 80 думи в минута - б.р.) и може да ви изглежда перфектният кандидат за такава работа, но фактите говорят обратното. Той кандидатствал на 50 места в Индия, но никой не го взел на работа, пише сайтът „Метро".

"Атака" поиска оставката на началника на 1-во РПУ-София

„Атака" поиска оставката на началника на 1-во РПУ - София Даниел Пашов. Това стана ясно от позиция, разпространена от партията. „За пореден път органите на МВР от 1-во РПУ - София бездействат, не задържат нарушителите на закона и толерират престъпността в столицата", посочват от партията.

"Атака" иска да арестуват Асен Генов

Партията настоява и за оставката на началника на Първо РУП в София

"Атака" иска да атестуват Асен Генов

Партията настоява и за оставката на началника на Първо РУП в София

ВМРО прибра сопите

ВМРО прибра сопите, които заплаши да извади, ако държавата не вземе спешни мерки с бежанския проблем. Ангел Джамбазки каза, че са доволни от полицията, но уточни, че ако държавата се откаже да пази реда по улиците, хората ще го направят сами.

Първанов призова да си признаем, че не можем да поемем повече бежанци

Георги Първанов, президент 2002-2012 година,каза пред журналисти в Плевен, че е време България да признае, че не може да поеме повече бежанци, съобщава агенция „Фокус Георги Първанов, президент 2002-2012 година,каза пред журналисти в Плевен, че е време България да признае, че не може да поеме повече бежанци, съобщава агенция „Фокус". Според неговите думи такова признание ще бъде по-честно, по-хуманна позиция, отколкото да се приемат бежанци на вълни и да не може да им се гарантира нормално съществуване...

ВИП гости при бежанците в Харманли предизвикаха бунт

Повод за гнева стана извеждането на две семейства на хотел

    


Холифийлд и Янк Бари настаняват бежанци на хотел

Легендарният шампион по бокс тежка категория Ивендър Холифилд и канадският милиардер Янк Бари извеждат бежанци от лагерите в България на хотел. Спортната звезда и основателят на фондацията „Глобал вилидж Чампиънс" пристигнаха снощи в София, а от днес са на обход по бежанските центрове у нас.

В полунощ гласуват вота на недоверие към Самарас

Преговорите с кредиторите затънаха в подозрения, нова среща между финансовия министър Янис Стурнарас и представителите нанадзорната тройка във вторник, Гърция отново се надява на политическо решение

прочети повече

Стотина Варненци излязоха на протест в днешния 10 ноември

Стотина варненци излязоха на протест срещу управляващите на днешния 10 ноември - деня, в който преди 24 години започнаха демократичните промени в България. Протестиращите срещу кабинета на Пламен Орешарски блокираха за кратко кръстовището пред община Варна, след което поеха по бул.

Георги Първанов: Дайте бързо зелена светлина на АЕЦ "Белене"

"Ако ние, своевременно, бързо не решим въпроса, тоест не дадем ход, „зелена улица” на новата ядрена централа „Белене”, наистина ни чака един енергиен микс, който няма да е добър, с оглед на бъдещата цена и за потреблението и за бизнеса. Така, че друга алтернатива няма."

Бой между фенове на ЦСКА и "Миньор" прекратиха мач от В група

Сбишане прекрати срещата между отборите на Ботев Ихтиман и Миньор от 13-ия кръг на Югозападната В група. 


Трима привърженици на Миньор са сериозно пострадали в следствие на мелето, разиграло се десет минути преди края на срещата при резултат 0:1. 


Единственият гол в мача бе дело на Адриан Олегов.
Близо 30 човека с колове, палки и бомбичк Сбишане прекрати срещата между отборите на Ботев Ихтиман и Миньор от 13-ия кръг на Югозападната В група. Трима привърженици на Миньор са сериозно пострадали в следствие на мелето, разиграло се десет минути преди края на срещата при резултат 0:1. Единственият гол в мача бе дело на Адриан Олегов. Близо 30 човека с колове, палки и бомбичк

Обвиниха US компания в жестокост заради „електронна раница” за хлебарки

Американска компания разработи „електронна раница“ , която позволява да контролираш движенията на хлебарки чрез мобилно приложение като я прикрепиш към тях., съобщава Би Би Си. Компанията трябваше да се защити срещу нападки за жестокост. 

Компанията „Бакярд Брейн“ казва, че устройството е предназначено да предизвика интерес у децата към... Американска компания разработи „електронна раница“ , която позволява да контролираш движенията на хлебарки чрез мобилно приложение като я прикрепиш към тях., съобщава Би Би Си. Компанията трябваше да се защити срещу нападки за жестокост. Компанията „Бакярд Брейн“ казва, че устройството е предназначено да предизвика интерес у децата към...

Бареков вади снимка на Борисов с Карамански, Японеца и Славов от СИК. ГЕРБ: Монтаж е

„В режим на оцеляване сме. Имам охрана в разумен брой. Плащам си я сам.“, заяви Николай Бареков в предаването „Нека говорят“ по Би Ти Ви. Той разясни за сигнала, който ще подаде утре до прокуратурата. В него са включени високопостоставени служители на органите за сигурност. Сигналът ще е срещу „Килърите“ 4, а хората в групировката „са работели за братя Галеви и Борисов едновременно.“ В студиото Бареков показа снимка на Иво Карамански, заедно с Киро Японеца, Стоил Славов и Бойко Борисов от периода 1994-96 година. Според него тези хора са ядрото на мафията и именно по този начин Борисов си е изкарвал прехраната. „Това е суровата българска действителност.“ "Лицето на снимката не е Бойко Борисов. Той никога не е бил на едно място с...

Сумиста: Диктатурата на ГЕРБ не отеква от главите на съдиите

"Валентин Цоновски, началник на направление „Терор" при ГДБОП, ми се похвали, че съдиите в Шумен и Варна са хванати и ще лежа доживот. В София Цветанов и Борисов не могли да пробият съдиите и затова делото се гледа в Шумен и Варна. Каза ми, че знае, че нямам нищо общо с тези обвинения. Това стана на 17 май 2011 и се оказа прав. Делото срещу мен ста "Валентин Цоновски, началник на направление „Терор" при ГДБОП, ми се похвали, че съдиите в Шумен и Варна са хванати и ще лежа доживот. В София Цветанов и Борисов не могли да пробият съдиите и затова делото се гледа в Шумен и Варна. Каза ми, че знае, че нямам нищо общо с тези обвинения. Това стана на 17 май 2011 и се оказа прав. Делото срещу мен ста

Камион се обърна на "Хемус" край Девня, временно отклониха движението

Товарен автомобил се обърнал на автомагистра „Хемус” на пътя Шумен – Варна, малко преди Девня, съобщиха за Днес+ от KAT в морската столица. Инцидентът е станал днес по обед вследствие на спукана гума на камиона. След катастрофата движението не е било отбито, тъй като ТИР-ът не е пречил на преминаващите автомобили.

Сумиста лъже в писмо до Карбовски за разговори с ченге и министър

Сърцераздирателно писмо до Мартин Карбовски написал осъденият на доживотен затвор Петър Стоянов – Вожда (Сумиста). То бе прочетено от майка му, защото властите в Ловешкия затвор не пуснали журналистите от предаването да направят интервю със Стоянов.

Футболни хулигани строшиха черепа на полицай, спряха мача Ботев - Миньор

Сбишане прекрати срещата между отборите на Ботев Ихтиман и Миньор от 13-ия кръг на Югозападната В група. 


Трима привърженици на Миньор са сериозно пострадали в следствие на мелето, разиграло се десет минути преди края на срещата при резултат 0:1. 


Единственият гол в мача бе дело на Адриан Олегов.
Близо 30 човека с колове, палки и бомбичк Сбишане прекрати срещата между отборите на Ботев Ихтиман и Миньор от 13-ия кръг на Югозападната В група. Трима привърженици на Миньор са сериозно пострадали в следствие на мелето, разиграло се десет минути преди края на срещата при резултат 0:1. Единственият гол в мача бе дело на Адриан Олегов. Близо 30 човека с колове, палки и бомбичк

Цоновски ми обеща доживотна присъда

Валентин Цоновски е обещал доживотна присъда на на осъдения лидер на „Килърите“ Петър Стоянов – Сумиста още на 17 май 2011 г.

„Атака" иска оставки в полицията заради изгорен билборд на Сидеров

„Атака" поиска оставката на началника на 1-во РПУ - София Даниел Пашов. Това стана ясно от позиция, разпространена от партията. „За пореден път органите на МВР от 1-во РПУ - София бездействат, не задържат нарушителите на закона и толерират престъпността в столицата", посочват от партията. Причината за недоволството на „Атака" е изгореният от протестиращите днес билборд с изображение на лидера на „Атака" Волен Сидеров, рекламиращо телевизионен канал. „Органите на реда не се намесиха по време на подпалването на билборда. До мом...

Сесилия изненадващо отвела медсестрите

Това е едно от разкритията, които бившият ни външен министър Ивайло Калфин прави в нова книга за сваления либийски диктатор Муамар Кадафи. Току-що излязлата във Франция “За кожата на Кадафи. Войни, тайни, лъжи” е дело на двама автори - журналистката Румяна Угърчинска и италианския магистрат Розарио Приоре. Това е едно от разкритията, които бившият ни външен министър Ивайло Калфин прави в нова книга за сваления либийски диктатор Муамар Кадафи. Току-що излязлата във Франция “За кожата на Кадафи. Войни, тайни, лъжи” е дело на двама автори - журналистката Румяна Угърчинска и италианския магистрат Розарио Приоре.

Сумиста: Шеф в ГДБОП ми се похвали, че са хванати съдии в Шумен и Варна, ще лежа доживот

"Валентин Цоновски, началник на направление „Терор" при ГДБОП, ми се похвали, че съдиите в Шумен и Варна са хванати и ще лежа доживот. В София Цветанов и Борисов не могли да пробият съдиите и затова делото се гледа в Шумен и Варна. Каза ми, че знае, че нямам нищо общо с тези обвинения. Това стана на 17 май 2011 и се оказа прав. Делото срещу мен ста

Изпускаме времето за "Белене", притеснен Първанов

АЕЦ "Белене" е един много печеливш проект, но времето

Бомбоубежищата в Бургас стават подземен град

Избраният изпълнител трябва да стане ясен до 20 дни

Обвиниха US компания в жестокост заради „електронна раница” за хлебарки

Американска компания разработи „електронна раница“ , която позволява да контролираш движенията на хлебарки чрез мобилно приложение като я прикрепиш към тях., съобщава Би Би Си. Компанията трябваше да се защити срещу нападки за жестокост. 

Компанията „Бакярд Брейн“ казва, че устройството е предназначено да предизвика интерес у децата към... Американска компания разработи „електронна раница“ , която позволява да контролираш движенията на хлебарки чрез мобилно приложение като я прикрепиш към тях., съобщава Би Би Си. Компанията трябваше да се защити срещу нападки за жестокост. Компанията „Бакярд Брейн“ казва, че устройството е предназначено да предизвика интерес у децата към...

Шият ръката на Венелин Петков, дни след като се е порязал

Няколко дни след като е порязал с нож ръката си и раната дори започнала да зараства, Венелин Петков започнал да усеща, че трудно движи пръста си. Звъннал на приятели лекари, които го посъветвали на следващия ден рано сутринта да отиде в “Пирогов”.
“Оказа се, че съм отрязал и сухожилие на лявата ръка, затова ме зашиха и си тръгнах. Малко след това Няколко дни след като е порязал с нож ръката си и раната дори започнала да зараства, Венелин Петков започнал да усеща, че трудно движи пръста си. Звъннал на приятели лекари, които го посъветвали на следващия ден рано сутринта да отиде в “Пирогов”. “Оказа се, че съм отрязал и сухожилие на лявата ръка, затова ме зашиха и си тръгнах. Малко след това

Лудогорец удари ЦСКА с 2:0

Разградчани надвиха противника на "Армията"

    


Уикенд в Кастаница

Украсена от гъсти гори от кестени, ели и чинари, защитена от планинските върхове на Парнон, Кастаница ще спечели сърцата ви с красотата си. Тук времето тече в други ритми- отпускащи, спокойни. Още един повод да я посетите е годишният празник на кестена.

прочети повече

Фандъкова поиска още полицаи в централните квартали на София

Кметът Йорданка Фандъкова поиска допълнително полицейско присъствие в кварталите около булевард „Княгиня Мария Луиза" и улиците „Цар Симеон" и „Пиротска". Това е хоебодимо, заради големия брой имигранти, които се събират по тези места, съобщава Дарик. Спорд нея, полицейското присъствие дава спокойствие на хората. Кметът Йорданка Фандъкова поиска допълнително полицейско присъствие в кварталите около булевард „Княгиня Мария Луиза" и улиците „Цар Симеон" и „Пиротска". Това е хоебодимо, заради големия брой имигранти, които се събират по тези места, съобщава Дарик. Спорд нея, полицейското присъствие дава спокойствие на хората.

Бойко Борисов: Аз разкривам работни места пред дома си за разлика от Орешарски

"Продължавам да разкривам работни места на протестиращите пред къщата ми", заяви пред журналисти в Дулово лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод на скандиранията пред дома му, показвани в сутрешните телевизионни блокове на ТВ7.   "Моята къща я обсаждат от сутрин до вечер и съм най-големият работодател, по-голям от Орешарски", каза Борисов, цитиран от "Фокус".   По думите му на 50 души на ден им плащат да стоят пред дома му. "Знаеш ли каква хубава работа? Сутрин идват в 08.00 ч. с коли, застават пред нас, един минава и им дава парите и им раздава листчета - какво да показват. Знам го отговорникът, сега се крият малко по-нагоре от оградата, преди не знаеха, че камерите, външните, ги следят, и ходеха там – раздаде парите, раздаде кой какво да вдига, и чакат да дойде от ТВ7 журналистката", разказа Борисов.   "Като дойде журналистката с колата, тя гледа часовника, пипа ушето, оттам й казват: "Айде, включено”, и те почват: "Бойко”... Това е около една минута. След това тя казва "Стоп”, отива, сяда си момичето, тя си пуши цигарка, пие си кафенце, чака следващата емисия в 09.00, те също – пият кафе, пушат цигари или се разхождат, чист въздух... Свършва в 09.00, като наближат новините, пак излиза тя, оп, те така се строяват, вдигат пак това, 30-40 секунди, взимат по 50 лева надница, и си отиват", продължи разказа Борисов.   "В 9:05 вече няма никой. Фактически това предприятие работи около нас. И ми викат: "Ами, защо не викнеш полиция или там, симпатизанти, ей така да ги изгониш?”. Аз викам: "Това са работни места, бе, аз продължавам да разкривам, за разлика от Орешарски”, завърши бившият премиер.

Бой между фенове прекрати футболен мач

/КРОСС/ Сбиване между фенове прекрати мача от 13 кръг на Югозападната „В" група между „Ботев" (Ихтиман) и Миньор (Перник). Мелето се случи 10 минути преди края на двубоя, когато перничани водеха с 1:0 след гол на Адриан Олегов. Според очевидците виновни за боя са фенове на ЦСКА. Група от близо 30 ултраси с червено-бели шалчета, въоръжена с колове, палки и бомбички, атакувала гостуващата агитка от Перник. Трима привърженици на Миньор са сериозно пострадали и са потърсили помощ в болницата в Ихтиман. За провеждането на сбиването е помогнало е липсата на засилена охрана. Очаква се решението на Зоналния съвет на БФС по случая.

Момче арестувано на блокадата на БСП лидера

Полиция. Снимка: Сергей Антонов

Момче с българското знаме в ръце е било арестувано при сблъсък с полицията по време на  блокадата на Сергей Станишев до парк-хотел “Москва”, разказаха очевидци.

Младежът е бил задържан малко след 18 ч, когато стотици хора успяха да спрат автомобила на Станишев на тръгване от студиото на “Всяка неделя”. Минути по-късно полицията успя да проправи коридор и Станишев потегли отново.

Част от протестиращите тръгнаха към Първо районно, където би трябвало да е отведен задържаният. Другите се отправят към университета.

По пътя, в локалното до парк-хотела, се случи и друг инцидент. Шофьор се опита да мине с колата си през редиците протестиращи и мина през стъпалото на демонстрант, разказаха очевидци. В отговор хора започнали да ритат автомобила, а шофьорът излязъл и се заформила кавга. Полицията е предотвратила инцидент между него и протестиращите.

Протестиращите продължиха по бул. “Климент Охридски”, а преминаващите автомобили ги поздравяват с клаксони.

Очаквайте подробности.

Статията "Момче арестувано на блокадата на БСП лидера" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

"Ботев" стана любим тим на "Любимец"

“Ботев” сензационно загуби отново от “Любимец” с 0:1. Ключова е думата “отново”, защото новакът в “А” група спечели и първия двубой между двата тима в Пловдив в IV кръг, тогава с 2:1.
Иван Вълчанов вкара единствения гол в 76-ата минута, след като слаломира в стил Лео Меси из защитата на “Ботев”. Гостите имаха няколко отлични положения, а и претенд “Ботев” сензационно загуби отново от “Любимец” с 0:1. Ключова е думата “отново”, защото новакът в “А” група спечели и първия двубой между двата тима в Пловдив в IV кръг, тогава с 2:1. Иван Вълчанов вкара единствения гол в 76-ата минута, след като слаломира в стил Лео Меси из защитата на “Ботев”. Гостите имаха няколко отлични положения, а и претенд

Протестиращи освиркаха Сергей Станишев, той: Върнахме се в 90-те години

Протестиращи освиркаха лидера на БСП Сергей Станишев на влизане в парк-хотел „Москва”, където е телевизионното студио на предаването на Кеворк Кеворкян, предаде „Фокус”. Полицията бе направила коридор, за да може Сергей Станишев безопасно да влезе в сградата. Протестиращите скандираха „Ние сме студентите – нас не ни е страх”, „Станишев е мишка, щом преминава през задния вход”, „Вие сте позор – оставка и затвор”. И пред двата входа на сградата се бяха събрали протестиращи, които внимателно оглеждаха всички преминаващи автомобили, за да не пропуснат колата на Станишев. Пред единия от входовете видимо хората са около 50 души, приблизително толкова има и пред другия вход. „Ще бъде престъпление срещу държавата да въ...

"Атака" иска оставката на началника на 1-во РПУ заради запаления билборд на Сидеров

"Атака" настоява за незабавната оставка на началника на Първо РУП в София Даниел Пашов. Това се заявява в декларация на партията, изпратена до медиите. Според националистите за пореден път органите на МВР от Първо РУП бездействат, не задържат нарушителите на закона и толерират престъпността в столицата. Причината - около 16.00 ч. протестиращи, които блокираха и двете платна на бул. "Цариградско шосе", изгориха билборд с изображение на лидера на "Атака" Волен Сидеров и телевизия "Алфа", пише в декларацията. Органите на реда не се намесиха по време на подпалването на билборда, до момента няма информация за задържани лица за разрушаване на частна собственост, заявяват още от "Атака". Според тях телевизия "Алфа" разполагала с кадри, на които свидетел разпознавал един от "подпалвачите" като ...

Лудогорец с лекота подчини ЦСКА

Без особено напрежение и определо показвайки по-висока класа, шампионът на България „Лудогорец” победи с 2:0 при гостуването си в София на ЦСКА. Така разградчани отново еднолично са на върха в А група с 40 точки, докато ЦСКА остава на трето място с 29 пункта. От самото начало мачът тръгна с много борба между двата отбора и с по-внимателна игра в отбрана. Първият по-сериозен шанс дойде за ЦСКА в 18-тата минута, когато Марсиньо изпълни хубаво пряк свободен удар, но Владислав Стоянов се разтегна и спаси с една ръка. В 28-та минута обаче „Лудогорец” показа защо е считан за най-добрият отбор в България. Светкавична атака на зелените доведе до извеждащ пас към стартиралия точно навреме Михаил Александров, който изпревари лошо пласирания Джаксън Менди и с незабавен удар ...

Бунт блокира Холифийлд в Харманли

Кратка еуфория, последвана от разочарование и бунт, беляза визитата на боксовата легенда Ивендър Холифийлд и канадския филантроп Янк Бари в бежанския лагер в Харманли. Делегацията на фондацията на Бари “Глобал вилидж чемпиънс” първо бе посрещната с радост в претъпкания лагер.
Много от бежанците явно очакваха да бъдат преместени на по-добро място. Кратка еуфория, последвана от разочарование и бунт, беляза визитата на боксовата легенда Ивендър Холифийлд и канадския филантроп Янк Бари в бежанския лагер в Харманли. Делегацията на фондацията на Бари “Глобал вилидж чемпиънс” първо бе посрещната с радост в претъпкания лагер. Много от бежанците явно очакваха да бъдат преместени на по-добро място.

Преговорите за иранската ядрена програма продължават на 20 ноември

Страните от Шесторката (петте постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН плюс Германия) и Иран не успяха да постигнат споразумение по ядрената програма на Техеран.

Празник в село Бояджик

В Деня на народните будители в залата на народно читалище „Джон Атанасов”, село Бояджик, се проведе първия общински конкурс „Заблестява звезда”. Той бе част от празничното честване на 85-годишнината от създаването на читалището. Кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев и председателят на общинския съвет Нели Славова връчиха на читалището най-високата награда в областта на културата „Джон Атанасов”. Откривайки конкурса, кметът Георгиев приветства читалищните и образователни дейци с празника на народните будители, пожела на младите актьори, худ...

В знак на протест художник закова тестисите си за паветата на Червения площад

Художникът Пьотър Павленски е заковал с пирони тестисите си за паветата на Червения площад, съобщиха Нюзру и РИА "Новости". Акцията му е била по повод Деня на полицията, който се отбелязва на 10 ноември.   По данни на сайта "Грани.ру" акцията е започнала около 13.00 часа местно време (11.00 часа българско) и е продължила около час и половина. След това художникът е откаран в болница, след което се очаква да бъде отведен в полицията.   В изявление художникът обяснява мотивите си по следния начин: "Акцията може да се разглежда като метафора на апатията, политическата индиферентност и фатализма на съвременното руско общество."   Това не е първата подобна акция на Павленски. Миналата година например той си заши устата в защита на осъдените момичета от групата "Пуси райът", а тази година се омота в бодлива тел пред местния парламент на Санкт Петербург.

Европа, а не Франция помогна на сестрите ни в Либия

Освобождаването на българските сестри от либийския затвор е било съгласувано с либийските власти до последни детайли. 460 милиона долара от Либийския фонд са получили роднините на заразените със СПИН деца 10 дни преди връщането на сестрите.

Тони Димитрова най-много се страхува от самолети, но лети

През януари тази година певицата Тони Димитрова отбеляза своя 50-годишен юбилей. Преди 30 години изпълнителката от Бургас едва ли е предполагала какво бъдеще я чака. 
След като завършва средното си образование, тя се записва на курсове по машинопис и няколко години работи като машинописка. През 1990 г. решава, че иска да се занимава сериозно с муз През януари тази година певицата Тони Димитрова отбеляза своя 50-годишен юбилей. Преди 30 години изпълнителката от Бургас едва ли е предполагала какво бъдеще я чака. След като завършва средното си образование, тя се записва на курсове по машинопис и няколко години работи като машинописка. През 1990 г. решава, че иска да се занимава сериозно с муз

Предстоящи събития в страната за утре, 11 ноември

София /КРОСС/ По повод 24 години от 10 ноември 1989 г., държавният глава Росен Плевнелиев ще се срещне с президентите на България и с председателите на Народното събрание от началото на прехода до днес. Срещата е с начало 11.00 часа в сградата на „Дондуков" 2. ***София /КРОСС/ Заместник министър-председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова ще участва в кръгла маса „Партньорство за растеж и развитие - правителството и общините в диалог за ефективни инвестиции и успешно управление на европейски проекти", която ще се проведе на 11 ноември 2013г. (понеделник) от 11.00 часа в зала „Роял" на хотел „Шератон" - София. ***София /КРОСС/ От 11 часа ще се състои пресконференция с участието на заместник-министъра на финансите Людмила Петкова. Темата й е „Промените в данъчните закони за 2014 г." и ще се състои в сградата на Министерството на финансите. ***София /КРОСС/ От 10.30 часа, в зала „Роял" на Хотел „Шератон" Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност" към Министерство на икономиката и енергетиката ще представи условията за кандидатстване по процедура BG161PO003-2.1.14 „Технологична модернизация в малки и средни предприятия". Регистрацията започва в 10.00 ч

Апаши свиха кабел на 34 бона

Крадци съсипват подземни комуникации в Русенско, още няма заловени.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване