Лудогорец бутна „червения“ бункер

ЦСКА допусна първи домакински голове и съответно първа загуба у дома в А група, след като падна с 0:2 от шампиона Лудогорец. Разградчани тотално превъзхождаха своя опонент и можеха да си тръгнат с доста по-категоричен успех, а „армейците“ в 6-и пореден шампионатен мач не може да постигне успех срещу „орлите“. Стойчо Стоев почти не пипна единадесеторката, която стигна до 1:1 с Черноморец Одеса в четвъртък, като единствената промяна бе на върха на атаката. Роман Безяк бе предпочетен за титуляр пред Жуниор Кишада главно заради 7-те си гола в после...

"Лудогорец" надигра ЦСКА за 2:0 в София


"Лудогорец" постигна заслужена победа с 2:0 като гост на ЦСКА в интересен мач от 17-тия кръг на А група.

Шампионите надиграха своя противник и създадоха по-опасните положения на стадион "Българска армия".

Играчите на Стойчо Стоев стигнаха до успеха с голове на Михаил Александров в 28-ата и Вирджил Мисиджан и 49-ата минути и си върнаха първото място във временното класиране.

Очаквайте подробности!


Как да премахнете чесновия дъх?

Вода с лимон ще ви помогне да освежите дъха си

    


Бареков извади снимка на Борисов с Карамански, Киро Японеца и Стоил Славов

Николай Бареков, който е лидер на движението "България без цензура" заплаши Росен Петров, че ще напусне студиото, ако позволят на адвокат Марин Марковски да коментира офшорките на Борисов в ефира на bTV.

След концерта – пред парламента (на живо)

Протестът пред Народното събрание на 10 ноември. Снимка: Константин Павлов

Повече от 12 часа продължават днешните протести по повод годишнината от 10-и ноември. Те започнаха в 9 сутринта в Студентски град, а в 9 вечерта протестът е пред Народното събрание.

След края на концерта в подкрепа на протестиращите студенти, който се проведе пред “Ал. Невски”, много от хората се пренесоха пред парламента. Сградата е обградена от полиция. Униформените носят каски, градусът на напрежение е по-висок от обичайния в последните седмици.

По-рано, още по време на концерта, се появиха слухове за възможни провокации тази нощ. 

 


Live streaming video by Ustream

Статията "След концерта – пред парламента (на живо)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Митинг срещу настаняване на бежанци в Телиш

Участници в протестното шествие против настаняването на бежанци в село Телиш организираха близо едночасов митинг на перона на железопътната гара, но не блокираха движението на влаковете.

Протестиращи причакаха Станишев при студиото на Кеворкян

Демонстрантите скандираха „Ние сме студентите – нас не е страх”, „Станишев е мишка

Лидерът "Рома" направи втори хикс срещу "Сасуоло"


Лидерът в Серия А "Рома" направи изненадващо равенство срещу новака "Сасуоло" след късен гол на гостите в 94-ата минута за 1:1 в среща от 12-ия кръг.

Това е втори пореден хикс за "вълците" след постигането на същия резултат срещу "Торино" преди седмица и записаните преди това рекордни десет поредни победи. Римляните отново показаха познатите слабости без контузения си капитан Франческо Тоти и останалия на пейката Жервиньо.

"Рома" поведе още в 19-ата минута след автогол на...

Властта не се крепи на "средния пръст на Волен"

Протестиращи освиркаха лидера на БСП Сергей Станишев преди гостуването му в предаването на Кеворк Кеворкян. Пред него соцлидерът заяви, че е престъпление спрямо държавата да върнат властта отново в ръцете на ГЕРБ.

"Пежо" на търговец изгоря в движение в Благоевград

Лек автомобил на амбулантен търговец пламна в движение и изгоря напълно заедно със стоката. Водачът е невредим, предаде кореспондентът на БГНЕС в Благоевград.

Сашка: Оцелявам с издънките си

Сашка Васева остана без рубриката си "Часът на Бясната", която просъществува едва няколко седмици в "Шоуто на Слави".

Протестиращи освиркаха Станишев, той влезе през заден вход за тв участие

Сергей Станишев влезе през заден вход на парк-хотел "Москва", където имаше интервю за телевизия. Протестиращи го причакаха и освиркаха. Полиция му помогна да влезе и излезе от страдата.

С 3 - 4 градуса падат температурите утре

През нощта над Западна България облачността ще става все по-плътна, а в северозападните райони и ще превали. Минималните температури ще са между 5° и 10°. За София - около 7°. Такава е прогнозата на синоптици, цитирани от агенция През нощта над Западна България облачността ще става все по-плътна, а в северозападните райони и ще превали. Минималните температури ще са между 5° и 10°. За София - около 7°. Такава е прогнозата на синоптици, цитирани от агенция "Фокус". В сутрешните часове ще има плътна облачност над цялата страна цялата и през деня ще преобладава предимно

Автомагистрала "Черно море" ще е основна тема на международна конференция в Бургас

Влиянието върху националната и регионалната икономика на бъдещата автомагистрала "Черно море" ще бъдат разгледани на международна конференция в Бургас. Форумът, в който ще участват експерти от целия черноморски регион, ще отдели сериозно внимание върху проектната готовност на транспортното съоръжение.В програмата на конференцията ще намери място и обсъждане на политическата рамка на сътрудничеството в сферата на транспорта на страните на Балкански полуостров и Черно море....

Г.Първанов: АЕЦ"Белене" продължава да е много печеливш проект

„Плевен е сърцето на българския нефтен и газодобив, през нашата територия предстои да бъдат изградени Южен поток и централата в Белене. Тук е и най-старата и най-солидна и авторитетна фирма Нефт и газ, тук е и находището в Червен бряг и Девинци, което е с много сериозен потенциал и капацитет, разработено от партньорска американска компания, наличен е и огромен строителен потенциал, който може да бъде ангажиран в изграждането". С тези думи Румен Петков откри дискусията "За национално съгласие по развитието на българската енергетика като основ...

„Атака” обвиниха Асен Генов, че е запалил техен билборд

Искат оставката на началника на Първо РПУ Даниел Пашов

Караянчева: ДПС са притеснени от случая "Бисеров"

Политиката е сложна работа, тя не е за всеки. В нея трябва да има честни хора. Всеки петък пътувам за Кърджали, а във вторник се прибирам в София. Не трябва да се губи връзката с хората.

Кунева призова влизащите в политиката да бъдат проверявани за офшорни сметки

Лидерът на партия Движение България на гражданите Меглена Кунева призова влизащите в политиката да бъдат проверявани за офшорни сметки.   "Как да се предотвратяват случаи като "Бисеров“, за мен е спешен въпрос. В “България на гражданите” обсъждаме, когато влизаш в политиката, да даваш съгласие компетентните власти да те проверяват за офшорни сметки без предупреждение“. Това казав Брюксел пред журналисти Кунева, цитирана от пресцентъра на партията в неделя.   Тя допълни, че като политик веднага би дала съгласие за такава проверка и службите не трябва да могат да злоупотребяват с информация, с която разполагат.   “Забелязвате ли, че повечето от големите ни дела са разкрити отвън, а не отвътре и българската система реагира от немайкъде", продължи Кунева. Според нея е по-сигурно да се заложи на бъдещия европейски прокурор, отколкото на български, когато се касае за дела по злоупотреби с европейски средства, тъй като при българските често има съмнения за зависимости при назначенията.   Тя смята, че операция “Чисти ръце” означава да се прегледа миналото, но е важна и за бъдещето – това означава как се правят назначенията. "Ако съдебната система се държи от хора с тефтерчета и си назначил следователя или съдията, който ще гледа твоето дело, какво значение има дали имаш или не имунитет“, коментира още председателят на "България на гражданите“. По думите й корумпираната системата "привлича като магнит калпавото, некадърното, хора, които не държат на професията си, а искат да се облагодетелстват по непочтен начин, а България непрекъснато срива имиджа си и свързва името си с бедност, корупция, ксенофобия и популизъм, на фона на които връщането към нормалността изглежда трудно.   На въпрос за Механизма за сътрудничество и оценка, с който ЕС наблюдава правосъдието и вътрешните работи у нас, Кунева отговори, че той дава на българските граждани трезва оценка и чувството, че не са сами в недоволството си към състоянието на правосъдието.   "Механизмът допринася да се предприемат действия според европейските стандарти. Никой в Брюксел не е щастлив, че механизмът продължава, но той може да отпадне при доказан положителен напредък. Не очаквайте европейските ни партньори да се изморят и да кажат: Стига толкова, нищо не можем да направим с тази страна. Това би означавало първо, че не се поддаваме на европейска интеграция, и второ – прилагане на член 7 от Договора на ЕС, с който се отнема правото на глас на държава-членка за системни нарушения на правилата на съюза“, обясни Меглена Кунева като припомни, че Австрия вече е била изправена пред такава санкция заради прояви на национализъм.

Меглена Кунева призова влизащите в политиката да бъдат проверявани за офшорни сметки

Лидерът на партия Движение България на гражданите Меглена Кунева призова влизащите в политиката да бъдат проверявани за офшорни сметки.   "Как да се предотвратяват случаи като "Бисеров“, за мен е спешен въпрос. В “България на гражданите” обсъждаме, когато влизаш в политиката, да даваш съгласие компетентните власти да те проверяват за офшорни сметки без предупреждение“. Това казав Брюксел пред журналисти Кунева, цитирана от пресцентъра на партията в неделя.   Тя допълни, че като политик веднага би дала съгласие за такава проверка и службите не трябва да могат да злоупотребяват с информация, с която разполагат.   “Забелязвате ли, че повечето от големите ни дела са разкрити отвън, а не отвътре и българската система реагира от немайкъде", продължи Кунева. Според нея е по-сигурно да се заложи на бъдещия европейски прокурор, отколкото на български, когато се касае за дела по злоупотреби с европейски средства, тъй като при българските често има съмнения за зависимости при назначенията.   Тя смята, че операция “Чисти ръце” означава да се прегледа миналото, но е важна и за бъдещето – това означава как се правят назначенията. "Ако съдебната система се държи от хора с тефтерчета и си назначил следователя или съдията, който ще гледа твоето дело, какво значение има дали имаш или не имунитет“, коментира още председателят на "България на гражданите“. По думите й корумпираната системата "привлича като магнит калпавото, некадърното, хора, които не държат на професията си, а искат да се облагодетелстват по непочтен начин, а България непрекъснато срива имиджа си и свързва името си с бедност, корупция, ксенофобия и популизъм, на фона на които връщането към нормалността изглежда трудно.   На въпрос за Механизма за сътрудничество и оценка, с който ЕС наблюдава правосъдието и вътрешните работи у нас, Кунева отговори, че той дава на българските граждани трезва оценка и чувството, че не са сами в недоволството си към състоянието на правосъдието.   "Механизмът допринася да се предприемат действия според европейските стандарти. Никой в Брюксел не е щастлив, че механизмът продължава, но той може да отпадне при доказан положителен напредък. Не очаквайте европейските ни партньори да се изморят и да кажат: Стига толкова, нищо не можем да направим с тази страна. Това би означавало първо, че не се поддаваме на европейска интеграция, и второ – прилагане на член 7 от Договора на ЕС, с който се отнема правото на глас на държава-членка за системни нарушения на правилата на съюза“, обясни Меглена Кунева като припомни, че Австрия вече е била изправена пред такава санкция заради прояви на национализъм.

Бареков показа снимка на Бойко Борисов с ядрото на мафията

„Имам охрана в разумен брой. Плащам си я сам. В режим на оцеляване сме“, така започна участие си Николай Бареков в предаването „Нека говорят“ по Би Ти Ви.
Той разясни за сигнала, който ще подаде утре до прокуратурата. В него са включени високопостоставени служители на органите за сигурност. Сигналът ще е срещу „“ 4, а хората в групировката „са „Имам охрана в разумен брой. Плащам си я сам. В режим на оцеляване сме“, така започна участие си Николай Бареков в предаването „Нека говорят“ по Би Ти Ви. Той разясни за сигнала, който ще подаде утре до прокуратурата. В него са включени високопостоставени служители на органите за сигурност. Сигналът ще е срещу „“ 4, а хората в групировката „са

Станишев: Би било престъпление да отстъпим властта в ръцете на ГЕРБ

/КРОСС/ Би било престъпление към държавата, ако отстъпим властта в ръцете на ГЕРБ, не е време за предсрочни избори. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. По негови думи опозиционната партия все още разполага с голям финансов и административен ресурс и ще бъде основният опонент на БСП при следващи избори. Според Станишев съществуването на ГЕРБ се опира на постоянното противопоставяне. Той обвини партията на Борисов за настъпилата омраза и разделение в обществото.  „Ако аз не управлявам държавата, нека тя се срути - това показват действията на ГЕРБ в последните месеци", заяви пред Нова телевизия Станишев. С идването на власт на сегашното правителство беше прекратен един авторитарен режим какъвто имаше по времето на ГЕРБ. През последните 4 години в обществото се вкара една отрова. Не мога да приема тази омраза като обществена и политическа среда. Обществото е разделено", смята лидерът на БСП. Запитан за отношението му към протестите и недоволството в страната, Станишев заяви, че уважава всяка една позиция, но според него исканията за оставка на настоящото правителство, обслужват интересите на Борисов.  "Пламен Орешарски не е мой гръмоотвод. Не му налагам никакви решения. Той няма да си подаде оставката", заяви още той.    

Следим незаконните строежи от Космоса

В бъдеще смятам да въведем следенето за незаконни строежи от космически сателит. Това съобщи министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов.

Станишев: Ще е престъпление да върнем властта на ГЕРБ

Това, което наблюдавам, ми напомня етапи, през които сме минали и не са донесли нищо добро, каза лидерът на БСП

Борисов лъсна на снимка с Кръстника на мафията

Снимка от средата на 90-те години на миналия век е запечатала заедно Бойко Борисов, Иво Карамански, Стоил Славов и Киро Японеца.

Станишев: Натискът никога не е приятен, но когато има кауза, устояваш


"Натискът никога не е приятен, но когато има кауза, а аз имам кауза, устояваш". Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в интервю за тв предаването на Нова телевизия "Всяка неделя", попитан за протестиращите, които са обградили студиото.

По време на интервюто около парк-хотел "Москва", където е студиото, има събрани недоволни от управлението. Те освиркаха лидера на БСП на влизане.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

ABBA планира да се върне на сцената през 2014 г.

Легендарната шведска поп група ABBA планира да се върне на сцената догодина – 40 години след появата си. Това заяви певицата Агнета Фелтскуг в интервю за германския вестник "Велт ам Зонтаг". През 2014 година групата ще отбележи 40-годишнината на първия си хит "Ватерло", с който през 1974 година спечели конкурса Евровизия в Брайтън, Великобритания, и който я изстреля на върха.

Станишев: Престъпление срещу държавата е да върнем властта на ГЕРБ

„Ще бъде престъпление срещу държавата да върнем властта на ГЕРБ". Това коментира лидерът на БСП Сергей Станишев във „Всяка неделя". По думите му алтернативата на БСП е единствено ГЕРБ, тъй като Реформаторският блок бил раздробен. "Ние се върнахме в 90-те години. Факт е, че ГЕРБ са основният реален опонент на това управление, а то се създаде, за да се върне България към демократична нормалност", заяви Станишев. Според него протестиращите, било то студенти или не, не осъзнавали, че в стремежа си за незабавна оставка на правителството, обслужвали ...

Опасения за 10 000 жертви на тайфуна на Филипините

Сателитна снимка на тайфуна, връхлетгя Филипините, напрвена от US Naval Research Lab

Властите във Филипините изразиха опасения, че броят на жертвите на опустошилия голяма част от страната тайфун Хаян може да достигне 10 000 души.

Тайфунът остави много бедстващи без домове, без електричество и достъп до питейна вода, и с оскъдно количество храна.

Според метеоролозите тайфунът е преминал с над 230 км/ч.

Статията "Опасения за 10 000 жертви на тайфуна на Филипините" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Станишев: Престъпление срещу държавата е да върнем властта на ГЕРБ

 „Ще бъде престъпление срещу държавата да върнем властта на ГЕРБ". Това коментира лидерът на БСП Сергей Станишев във „Всяка неделя" по Нова телевизия. По думите му алтернативата на БСП е единствено ГЕРБ, тъй като Реформаторският блок бил раздробен.

"Ние се върнахме в 90-те години. Факт е, че ГЕРБ са основният реален опонент на това управление „Ще бъде престъпление срещу държавата да върнем властта на ГЕРБ". Това коментира лидерът на БСП Сергей Станишев във „Всяка неделя" по Нова телевизия. По думите му алтернативата на БСП е единствено ГЕРБ, тъй като Реформаторският блок бил раздробен. "Ние се върнахме в 90-те години. Факт е, че ГЕРБ са основният реален опонент на това управление

Рафаел Надал се справи набързо с Федерер и е на финал в Лондон


Световният номер 1 Рафаел Надал постигна първата си победа в зала срещу големия си съперник Роджър Федерер и ще играе в двубоя за титлата от финалния "Мастърс" в Лондон.

Испанецът се наложи със 7:5. 6:3 за едва 80 минути игра и извади от надпреварата шесткратния шампион в турнира. Двубоят започна равностойно, преди в шестия гейм Федерер да пропусне три възможности за пробив.

Надал стигна до брейкпойнт в деветия гейм, реализира го и поведе с 5:4, за да последва размяна на...

Бареков показа снимка на Бойко Борисов с Иво Карамански, Киро Японеца и Стоил Славов от СИК

„Имам охрана в разумен брой. Плащам си я сам. В режим на оцеляване сме“, така започна участие си Николай Бареков в предаването „Нека говорят“ по Би Ти Ви.
Той разясни за сигнала, който ще подаде утре до прокуратурата. В него са включени високопостоставени служители на органите за сигурност. Сигналът ще е срещу „“ 4, а хората в групировката „са „Имам охрана в разумен брой. Плащам си я сам. В режим на оцеляване сме“, така започна участие си Николай Бареков в предаването „Нека говорят“ по Би Ти Ви. Той разясни за сигнала, който ще подаде утре до прокуратурата. В него са включени високопостоставени служители на органите за сигурност. Сигналът ще е срещу „“ 4, а хората в групировката „са

Студенти блокираха за малко автомобила на Станишев, един човек е арестуван

Студенти блокираха лидера на БСП Сергей Станишев пред Руското посолство след края на интервюто му за “Всяка неделя”, съобщи Offnews. Автомобилът на бившия премиер бе засечен от протестиращите на излизане от района на парк-хотел “Москва”, откъм улица “Методи Попов” в столичния квартал “Изгрев”. Това се случи минути след като приключи интервюто на Станишев с Кеворк Кеворкян, излъчено от студиото в парк-хотела. При блокадата се стигна до сблъсъци между демонстранти и полиция. Мъж с българското знаме в ръце е бил арестуван при сблъсък с полицията, разказаха очевидци. Той изскочил пред автомобила на лидера на социалистите и се опита да се качи на предния капак, съобщи БГНЕС. В крайна сметка униформените успяха да осигурят на Станишев коридо...

Блогърът Генов запалил билборда със Сидеров?

Протестиращи в София запалиха билборд с лика на Волен Сидеров. Това провокира от Атака да поискат полицейски оставки, тъй като Телевизия „Алфа" разполагала с кадри, на които свидетел разпознава един от подпалвачите - Асен Генов, а той не е задържан.

И Виетнам е в треска от тайфуна Хаян

Европейската комисия съобщи, че отпуска три милиона евро за справяне с щетите от тайфуна Хаян. Разрушителната буря взе стотици жертви във Филипините като заличи от земята островния град Таклобан.

Видео: Превземането от властта на търговската верига "Дака"



Венецуелци се струпаха на опашки пред "окупираната" от властите търговск аверига за битова техника "Дака" във Вeнецуела.

Президентът Николас Мадуро нареди на армията да се намеси, за да продавала веригата стоките си на "честни цени", разказва Карен Хендрен от "Ройтерс".

Около 500 клиенти са не наредили пред магазина в Каракас с надежда да се възползват от намалените цени.

"Незабавно заповядвам окупиране на тази верига, за да предложи на народа продуктите...

Станишев: Няма сделка с "Атака"

Не се крепим на Не се крепим на "Атака", няма сделка между нас - така отговори лидерът на БСП Сергей Станишев на въпрос защо не предложи премиерски пост на "Атака". Върнахме се в 90-те години като обществена атмосфера... Тази преграда между управляващи и протестиращи искам да я преодолявам. Така коментира събитията днес Станишев. Той застана зад думите си

Чешките социалисти потушиха бунта в партията


Лявоцентристката чешка Социалдемократическа партия потуши бунта на част от ръководството и даде на лидера Бохуслав Соботка силен мандат да опита да сглоби правителство. 

Преди две седмици партията се представи най-добре на парламентарните избори, но с 20.5% събра резултат, по-слаб от очакваното. Сега Соботка ще трябва да преговаря за коалиция с две центристки партии. Едната е втората по резултат (18.7%) нова партия ANO на милиардера Андрей Бабиш, който проведе популистка кампания с...

Първанов защити проекта "Белене" и призова бързо да се работи по него

АЕЦ "Белене" е един много печеливш проект, но времето е изключително важно, каза в Плевен пред журналисти президентът 2002-2012 г. Георги Първанов. Той участва в дискусия под наслов: "За национално съгласие по развитието на българската енергетика като основен приоритет”.   "Обявената буквално в последните дни нова ядрена централа във Великобритания ще струва 18 милиарда паунда. Сравнете го с базата, върху която ще се развива строителството на "Белене” и ще видите, че това продължава да е един много печеливш проект, но времето е изключително важно. Аз неслучайно завърших своето заключително слово (на форума - бел. ред.)с тезата, която е и призивна, няма време!", каза Георги Първанов, цитиран от "Фокус".   "Позиция, която е професионално, експертно издържана, е за ядрената енергетика, за разширяване на газопреносната мрежа, включително и за нашия собствен добив, за търсенето и развитието на интелигентни мрежи в развитието на енергетиката", каза още Първанов.   "Ако ние своевременно, бързо не решим въпроса, тоест не дадем ход, "зелена улица” на новата ядрена централа "Белене”, наистина ни чака един енергиен микс, който няма да е добър с оглед на бъдещата цена и за потреблението и за бизнеса. Така че друга алтернатива няма", обобщи предшественикът на Плевнелиев.   Той се обяви и за търсенето на нов подход към професионалното ръководство на енергийните структури, на дружествата на монополите. "Защото голяма част от причините за проблемите в нашата енергетика идват от партизирането и от лобизма, който има в този сектор вече, бих казал, по време на целият преход", каза Първанов.

Топалов по-високо в ранглистата

Веселин Топалов се изкачи с три места във временната световна ранглиста, след като победи Шахрияр Мамедяров (Азербайджан) на отборния европейски шампионат в Полша. Най-добрият ни шахматист е 6-и, като пропуска следващия мач срещу Финландия. Тимът ни падна от азерите с 1,5:2,5 т. При жените нашите отстъпиха на Грузия с 1:3, като лидерът на отбора Ан Веселин Топалов се изкачи с три места във временната световна ранглиста, след като победи Шахрияр Мамедяров (Азербайджан) на отборния европейски шампионат в Полша. Най-добрият ни шахматист е 6-и, като пропуска следващия мач срещу Финландия. Тимът ни падна от азерите с 1,5:2,5 т. При жените нашите отстъпиха на Грузия с 1:3, като лидерът на отбора Ан

Атака" поиска оставката на началника на 1-во РПУ-София

/КРОСС/ „Атака" поиска оставката на началника на 1-во РПУ - София Даниел Пашов. Това стана ясно от позиция, разпространена от партията. „За пореден път органите на МВР от 1-во РПУ - София бездействат, не задържат нарушителите на закона и толерират престъпността в столицата", посочват от партията. Причината за недоволството на „Атака" е изгореният от протестиращите днес билборд с изображение на лидера на „Атака" Волен Сидеров, рекламиращо телевизионен канал. „Органите на реда не се намесиха по време на подпалването на билборда. До момента няма информация за задържани лица за разрушаване на частна собственост. Телевизия „Алфа" разполага с кадри, на които свидетел разпознава един от подпалвачите - Асен Генов. Генов трябва да бъде незабавно задържан за криминален вандализъм", допълват от партията.    

Отбелязват 75 години от Кристалната нощ

С изложби и траурни церемонии в Германия отбелязват годишнина от нацисткия погром над еврейски домове, магазини и храмове, поставил през ноември 1938 г. начало на гоненията срещу еврейското население.

Осъденият за убийството на Луканов и следовател Ботев не се разбраха кой крив кой прав

Осъденият за убийството на Андрей Луканов Александър Русов и водещият делото следовател Ботьо Ботев са на различни мнения по темата дали решението на съда да оправдае осъдения на първа инстанция руснак е правилно или не. Те стигнаха дори до оплитания в противоположните твърдения и дори до обвинения един срещу друг. "Андрей Луканов е жертва на ко

Сумиста: Шеф в ГДБОП ми се похвали, че са хванати съдии в Шумен и Варна, ще лежа доживот

/КРОСС/ Валентин Цоновски, началник на направление „Терор" при ГДБОП, ми се похвали, че съдиите в Шумен и Варна са хванати и ще лежа доживот. В София Цветанов и Борисов не могли да пробият съдиите и затова делото се гледа в Шумен и Варна. Каза ми, че знае, че нямам нищо общо с тези обвинения. Това стана на 17 май 2011 и се оказа прав. Делото срещу мен стартира на 28 юни". Това написа в писмо до Мартин Карбовски соченият за главатар на "Килърите" Петър Стоянов - Сумиста. То бе прочетено в ефира на TV7 от майката на Сумиста - Лена Стоянова. "Времената на цензура срещу мен не отминават. Диктатурата на ГЕРБ не отеква от главите на съдиите. Пиша ви от килията на Ловешкия затвор. Казва ли са ми, че всички решение срещу мен се обличат чрез прокурори от Шуменския съд и Апелативната прокуратура във Варна. Казано е, че до мен не трябва да се доближават журналисти", чете в писмото още Лена. Карбовски показа куп откази на съдии да се допусне журналистически екип при обвиняемия. В случая право на такъв отказ има, докато обвиняемият е в ареста. В случая със Сумиста вече има влязла присъда - доживот. Интервюта със затворници не са забранени, но от две години, според справката на тв водещия, достъп до Петър Стоянов не е осигурен на нито един журналист. "Сега е модерно да се пита кой? И аз питам. Кой нареди на Ася Петрова и още други прокурори да ме изолират? Кой се страхува от това да застана и да разкажа нещата пред камерите

Осъденият за убийството на Луканов: В България се прикрива истинския извършител

Осъденият за убийството на Андрей Луканов Александър Русов и водещият делото следовател Ботьо Ботев са на различни мнения по темата дали решението на съда да оправдае осъдения на първа инстанция руснак е правилно или не. Те стигнаха дори до оплитания в противоположните твърдения и дори до обвинения един срещу друг.

Осъденият за убийството на Андрей Луканов Александър Русов и водещият делото следовател Ботьо Ботев са на различни мнения по темата дали решението на съда да оправдае осъдения на първа инстанция руснак е правилно или не. Те стигнаха дори до оплитания в противоположните твърдения и дори до обвинения един срещу друг. "Андрей Луканов е жертва на ко

Престъпление би било да върнем властта в ръцете на ГЕРБ

Не е време за предсрочни избори, отсече Станишев

    

Би било престъпление да върнем властта в ръцете на ГЕРБ

Не е време за предсрочни избори, отсече Станишев

    


Повдигнаха обвинение на двамата, задържани за нападението над Метин

Повдигнато е обвинение на двамата столичани, задържани за снощното нападение над български гражданин, съобщиха пред „Фокус” от пресцентъра на Софийска градска прокуратура. На двамата задържани им е повдигнато обвинение за опит за убийство по хулигански подбуди, извършено от двама в съучастие. Тази квалификация е по чл. 116 ал.1 т.11 от Наказателния кодекс. Предвижда се наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна. Обвинението е повдигнато в края на деня. Снощи са били задържани двама столичани, заподозрени в нападение над български гражданин в района на ул. „Пиротска“. Бил нападнат 29-годишен Метин, за живота на който се борят лекарски екипи.

Манчестър Юнайтед победи Арсенал и взе глътка въздух

В мач от 11-ия кръг на Висшата лига на Англия шампионите от „Манчестър Юнайтед” свали на земята лидера „Арсенал”. Червените дяволи спечелиха с  1:0, като по този начин „Арсенал” остава лидер в класирането с 25 точки, но само с 2 повече от „Ливърпул”. „Юнайтед” е шесто място с 20 точки. През първото полувреме играта беше доста равностойна, но разликата дойде в 27-та минута. Тогава бившият „топчия” Робин Ван Перси наказа Войчех Шчесни след хубав удар с глава след корнер. За „Арсенал” може би най-сериозното положение беше ситуация, при която останаха съмнения за дузпа след интервенция срещу Оливие Жиру, но в крайна сметка „Арсенал” не получи 11-метров наказателен удар. След почивката темпото...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване