До 21° и с облаци днес

Днес над страната ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. В часовете преди обяд на места в равнините, котловините и около водните басейни ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Почти тихо. Максимални температури между 16° и 21°, в София – около 18°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и Днес над страната ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. В часовете преди обяд на места в равнините, котловините и около водните басейни ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Почти тихо. Максимални температури между 16° и 21°, в София – около 18°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и

Общонационален протест се очаква в столицата

Общонационален протест под надслов „Поход на справедливостта" организират „Ранобудните студенти" от 11:00 часа в столицата. Протестът ще започне от стълбите на Ректората на Софийския университет, се казва във фейсбук страницата на групата. 

Протестът съвпада с датата, на която се навършват 24 години от началото на прехода от комунизъм към Общонационален протест под надслов „Поход на справедливостта" организират „Ранобудните студенти" от 11:00 часа в столицата. Протестът ще започне от стълбите на Ректората на Софийския университет, се казва във фейсбук страницата на групата. Протестът съвпада с датата, на която се навършват 24 години от началото на прехода от комунизъм към

Покана за брифинг

Днес, 12.00 часа, пред сградата на СДВР

Борисов: Няма да се регистрираме в парламента

Бойко Борисов. Снимка: ГЕРБ

Във вторник ГЕРБ няма да се регистрира в парламента, защото първа точка е избирането на заместник-председател на парламента на мястото на Христо Бисеров. ГЕРБ няма да участва в избор, обслужващ задкулисието, докато ДПС не даде политически отговор за Христо Бисеров.

Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с членове на ГЕРБ от структурите на Велико Търново на семинар в Стара Загора.

Във вторник ще видим дали този път „Атака” ще гласува пряко за човека на ДПС за заместник-председател на парламента, каза Борисов.

Докато народът гласува за БСП, ДПС и „Атака” – нищо няма да се оправи. Докато „Атака” държи БСП и ДПС на власт, ГЕРБ е единствената партия, която проби бастионите на ДПС. На последните избори над 2500 души в Гърмен гласуваха за ГЕРБ, въпреки заплахите от ДПС. Как е възможно – Местан да говори, че не знаел нищо за Бисеров, след като Местан и Бисеров са един уникален тандем в Народното събрание? Те са едно цяло. Йордан Цонев и Бисеров са внесли закон за офшорките заедно. Сигурен съм, че сега Бисеров много го боли от случващото се, защото той беше човекът, който ни питаше в парламента – „боли ли като ни вадят зъбките”. Тези хора, със своите действия, отвращават все повече хора. Натискът от ДПС върху елегантната дама БСП е чудовищен. Дамата се гърчи в страшни конвулсии. Всички министри са на ДПС, БСП имат само един – Ангел Найденов, каза Бойко Борисов.

Страх ги е от избори

Следващата година през септември никой няма да иска да управлява България след всичко това, което се случва сега при управлението на Орешарски, БСП, ДПС и „Атака””, заяви пред членовете на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според него, днешните управляващи вече са изхарчили всички пари за следващата година, които очакват като приходи.

Спирането на пенсионната реформа до 2015 година е голямо безумие. Няма експерт, който въпреки изрична препоръка на Брюксел и при застаряване на населението и нарастване на безработицата да замрази пенсионната реформа. Това е див популизъм. В подобни действия няма никаква експертност и Орешарски повече не може да се нарича експерт, коментира Борисов.

Ако са верни всички социологически проучвания, които излизат, БСП още утре сутрин ще искат да направят избори. Но понеже ги е страх и виждат всеки ден, че хората не ги искат, не искат избори, отбеляза председателят на ГЕРБ и допълни: „Нашата социология са хората, с които се срещаме, и навсякъде влизаме от централните входове, а не като тях – през задните”.

Да не репресират студентите

Според Борисов, студентската окупация е протест, който засрамва голяма част и от интелигенцията, и от партиите.

Когато в Турция протестираха студентите, научи целият свят. И днес студентската окупация в България е водеща новина в европейските и световните медии. И тези, които маскарят студентите, са безсрамници. Искат да омаловажат енергията на младите хора, защото са много силни в конспирациите и днес правят същите конспирации, които ни приписваха на нас, коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов призова  всички партии да наблюдават внимателно какво ще се случи със студентите – окупатори, “за да не бъдат подложени с изпити и оценки на същата репресия, на която са подлагани днес членове на ГЕРБ”.

Статията "Борисов: Няма да се регистрираме в парламента" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Венецуелка стана Мис Вселена 2013

Габриела Ислер от Венецуела стана Мис Вселена за 2013 г. На второ място е 23-годишната испанка Патрисия Родригес, а на трето - 22-годишната представителка на Еквадор Констанца Баес.

3-ма загинали и 20 ранени в катастрофи за денонощие

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 14 тежки пътнотранспортни произшествия с 3-ма загинали и 20 ранени, от които 3-ма са с опасност за живота, съобщиха от СБА.

Видео: Новините в 100 секунди




Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.


Слънчево и тихо

В сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще има мъгла или ниска облачност. Почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса, по Черноморието - до 10-12 градуса; максималните в повечето места - между 16 и 21 градуса, съобщават от НИМХ-БАН. Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Сутринта на места видимостта ще е намалена или ще има ниска облачност. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури по крайбрежието ще бъдат 16-18 градуса. Температурата на морската вода е 14-15 градуса. Вълнениет...

Трима души са загинали при катастрофи през денонощието

Ранени са 20 души, от тях трима са с опасност за живота

    


Заловиха 3-ма скинари от нападателите на пребития мъж от турски произход

Задържани са трима от нападателите на 28-годишния турчин, пребит снощи в района на улиците "Пиротска" и "Цар Самуил", съобщи главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров в интервю за предаването на БНР "Неделя 150". Нападнатият е българо-мохамедин, български гражданин, жител на Република България. Нападнат е в района на Баня башъ от пет - шест лица, по-късно трима са задържани. Установено е, че са последователи на скинхедс, 28 - 29-годишни. Едно от лицата е споменало при задържането "май нещо сбъркахме..." Аз го разбирам, че са очаквали лицето да е кандидат - бежанец. Но това по никакъв начин не оправдава нападението. Нападнатият се намира в шоковата зала на Военномедицинска академия, лекарите се борят за живота му, каза главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лаза...

Общонационален протест ще се проведе в столицата

Общонационален протест под надслов „Поход на справедливостта Общонационален протест под надслов „Поход на справедливостта" организират „Ранобудните студенти" от 11:00 часа в столицата. Протестът ще започне от стълбите на Ректората на Софийския университет, се казва във фейсбук страницата на групата. Протестът съвпада с датата, на която се навършват 24 години от началото на прехода от комунизъм към

Електронните книги надвиват книгоиздателите на Острова

Издателите трудно успяват да отговорят на цените, които налага онлайн пазарът

    


Черно моро победи Балкан Ботевград и поведе в класирането

В Ботевград, Черно море записа трета поредна победа в НБЛ, с 89:84 над местния Балкан. Гостите поведоха в първата част, и не изпуснаха водачеството си до края, въпреки че в последните секунди разликата падна само на една точка. С победата, Черно море води във временното класиране, тъй като все още не са почивали в нито един от четирите кръга дотук.

Убиец на реститут се крие в ареста

Лъжеадвокат създаде мним наследник след грандиозна афера с държавни имоти в Русе и го закла за пари.

600 000 лева дава парламентът за автобуси

Депутатите планират да похарчат около 600 000 лева за пет нови автобуса. Администрацията на парламента вече е обявила търг за доставката на возилата, показа проверка на "Труд".


Поръчката е за три автобуса клас В с по 17 седящи места всеки и за още две по-големи возила - с по 20 места. Победителят в конкурса ще бъде определен според предложе Депутатите планират да похарчат около 600 000 лева за пет нови автобуса. Администрацията на парламента вече е обявила търг за доставката на возилата, показа проверка на "Труд". Поръчката е за три автобуса клас В с по 17 седящи места всеки и за още две по-големи возила - с по 20 места. Победителят в конкурса ще бъде определен според предложе

Олимпийският огън излетя в Космоса

Космическият кораб "Союз" с трима астронавти на борба полетя към Международната космическа станция от космодрума Байконур, в Казахстан, предадоха световните агенции. На борда на кораба се намира и олимпийската факла, която за първи път в историята на Олимпийските игри ще се озове в открития космос.

Лари Кинг се връща в радиото, откъдето е започнал кариерата си

Известният телевизионен водещ от САЩ Лари Кинг от понеделник се връща в радиото, където е започнала забележителната му кариера.

Срещу 1100 евро водят "наши" сирийци в Германия

По 1100 евро на човек са искали от бежанците измамници, които им обещавали да ги заведат в Германия. Схемата обаче не проработила поради много неясноти около заминаването.

10 мръсни тайни за 10 ноември

Михаил Горбачов става генерален секретар на ЦК на КПСС на 11 март 1985 г. Той енергично се заема да преустрои социализма както в СССР, така и в целия соцлагер с остарелите му вождове.
В ония години като виц се разказваше, че при първото посещение на Горбачов в София Живков ехидно размахвал ръка с пет широко разперени пръста. Михаил Горбачов става генерален секретар на ЦК на КПСС на 11 март 1985 г. Той енергично се заема да преустрои социализма както в СССР, така и в целия соцлагер с остарелите му вождове. В ония години като виц се разказваше, че при първото посещение на Горбачов в София Живков ехидно размахвал ръка с пет широко разперени пръста.

Днес да почерпят

Атанас Узунов, административен директор на "Локомотив" (Пд), бивш международен съдия по футбол, 58 г.

Бойко Атанасов, изпълнителен директор на Националната агенция за приходите, 43 г.

Корнелия Маринова, депутат в 42-рото НС от ПГ на ГЕРБ.

Мирела Веселинова, журналист, главен редактор на списание "Правен свят". 

Пламен Петров, бивш мини Атанас Узунов, административен директор на "Локомотив" (Пд), бивш международен съдия по футбол, 58 г. Бойко Атанасов, изпълнителен директор на Националната агенция за приходите, 43 г. Корнелия Маринова, депутат в 42-рото НС от ПГ на ГЕРБ. Мирела Веселинова, журналист, главен редактор на списание "Правен свят". Пламен Петров, бивш мини

Двама столичани, заподозрени в нападение над български гражданин, са задържани в полицейския арест

Те са заловени в района на инцидента, след бързи действия на столичните криминалисти

Виетнам дава жертви още преди нахлуването на тайфуна "Хаян"

При подготовката за предотвратяване на последиците от тайфуна "Хаян", който се насочва към Виетнам, в централната част на страната загинаха шестима души, а десетки бяха ранени.

Нови предизвикателства пред медийните магнати

Създателите на Amazon и eBay преосмислят ролята на медиите

    


Шесторката и Иран не постигнаха споразумение по ядрената програма на Техеран

Следващият кръг от преговорите ще се състои на 20 ноември в Женева

    


Свети апостоли Олимп, Родион, Сосипатър, Ераст, Кварт и Терций

Житие на св. апостоли Олимп, Родион, Сосипатър, Ераст, Кварт и Терций Всички те принадлежат към числото на седемдесетте апостоли. Ап. Олимп и ап. Родион са следвали ап. Петър в Рим и заедно с него били убити при император Неро. Ап. Павел в посланието си до Римляните споменава името на Сосипатър. Той по-късно бил епископ на гр. Икония и починал в мир. Ап. Павел в същото послание споменава името и на Ераст, който бил отначало иконом на Йерусалимската църква, а след това епископ на Пенеада. Ап. Кварт бил епископ на Берит. Заради своята апостолска ревност пострадал много. Покръстил много езичници и починал в дълбока старост. Ап. Терций (Тертий), с чиято ръка било написано посланието на ап. Павел до Римляните, бил епископ на гр. Икония след ап. Сосипатър. В памет на светите апостоли Олим...

Преглед на печата - 10 ноември

24 часа: Групата на Йоско Костинбродския остава в ареста Специализираният наказателен съд остави в ареста групата на Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския. Налице е опасност от укриване и опасност да извършат друго престъпление, се казва в мотивите на съда.

Ужас във Филипините: 10 000 убити

Представители на Червения кръст във Филипините заявиха, че по-голямата част от телата са намерени разпръснати по пътищата или по църквите. Последно са открити между 300 и 400 тела.

Кака Снежка с 20 години благотворителна дейност

хаджи Снежана Гарабед

На 10-ти ноември почетният гражданин на Хасково хаджи Снежана Гарабед, чества 20 години от началото на своята благотворителна дейност.

По този повод с Хасково Новини се свързаха ръководителите на Дневен център за деца и възрастни с увреждания „Марина”, Защитено жилище и Дневен център за стари хора и Дом за деца лишени от родителска грижа “проф. д-р Асен Златаров”.

„Изказваме нашата благодарност за всеотдайността, неуморния дух и голямото й сърце. В продължение на 20 години тя намира време за да реализира дарения в социалните заведения в Хасково. Пожелаваме й да бъде все така жизнена и отдадена на благородната кауза, на която се е обрекла”, се казва в обръщението към нея.

Хасково Новини се присъединява към пожеланията.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проверяват магазините за опасна къна от Индия

В търговската мрежа във Варна и прилежащите общини се проверява за няколко вида опасни стоки, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. След постъпила информация от Комисията за защита на потребителите за получени нотификации по системата RAPEX се проверява за следните опасни стоки, открити на територията на Европейския съюз:- пудра за боядисване на коса - Черна къна, марка - Topline Exim, произход Индия;- ROYAL къна светъл махагон, марка - Royal Henna Red, произход - Индия;- лепило за нокти, марка - UNU Bondq, произход Китай;- слънцезащитно...

Купуват микробуси за депутатите

Пет микробуса за депутатите и служителите си купува Народното събрание. За тях ще бъдат платени 620 000 лв.

Пътна обстановка в страната - 10 ноември

СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ: - АМ „Хемус“: област Шумен: от км. 348+220 до км. 360+600 и етапна връзка се извършва машинно полагане на хоризонтална маркировка; От км 360+600 до км 373+800 се извършва машинно полагане на хоризонтална маркировка.

Къде ще бъдат днес камерите на столичния КАТ


Всеки ден столичният КАТ сменя местоположението на камерите, които следят за нарушения на Закона за движение по пътищата. Списъкът за план-графика за разположението на устройствата се публикува на страницата на отдел "Пътна полиция" към СДВР. За удобство на читателите си "Дневник" публикува местата, където днес ще бъдат камерите.

Мобилни камери:
бул. "Ломско шосе" 273
бул."Рожен" – надлез "Надежда"
ул. "202-ра"-ТЕЦ София
ул."Резбарска"- касата на  "Чез"...

Жертвите от тайфуна Хаян са над 10 000, твърди полицията


Един от най-мощните тайфуни, регистрирани в историята, е убил поне 10 000 души само в централната част на Филипините, заяви високопоставен представител на полицията. Огромни вълни са помитали цели села по брега и са съсипали главния град в района.

Според Елмер Сория, началник на полицията в провинция Лейте, твърди, че Хаян е унищожил 70-80 процента от селищата и нивите.

Повечето от жертвите са причинени от големите приливни вълни, подгонени от ураганните ветрове, достигащи...

10 ноември в историята

1444 г. — В Битката при Варна кръстоносците, водени от крал Владислав III, претърпяват поражение от османците на султан Мурад II, а Владислав е убит. 1775 г. - Във Филаделфия е сформиран Американски морски пехотен корпус. 1799 г.

Студенти свикват национален протест под надслов "Поход на справедливостта" (видео)


"Ранобудните студенти" свикват днес национален протест под надслов "Поход на справедливостта". Те канят всички недоволни от кабинета на Пламен Орешарски в 11 ч. пред Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Очаква се към тях да се присъединят и преподаватели.

Целта е окупация на сградата на Народното събрание, която в неделния ден ще бъде празна. Следващото заседание на депутатите е обявено за вторник. 



Сутринта в 8.30 ч. "Ранобудните студенти...

Юксел Кадриев щял да напуска Би Ти Ви

Юксел Кадриев напуска Би Ти Ви, написаха клюкарски издания. Тв водещият щял да се връща пак в Нова тв, където преди години стартира кариерата му на малкия екран. Според жълтите писания Юксел е водил тайни преговори с шефката на новините в конкурентната медия Дарина Сарелска. Тя разпалено го убеждавала да се присъедини към техния екип Юксел Кадриев напуска Би Ти Ви, написаха клюкарски издания. Тв водещият щял да се връща пак в Нова тв, където преди години стартира кариерата му на малкия екран. Според жълтите писания Юксел е водил тайни преговори с шефката на новините в конкурентната медия Дарина Сарелска. Тя разпалено го убеждавала да се присъедини към техния екип

Не забравяйте винтилите, топлото иде!

"Топлофикация София" започва поетапното пускане на отоплението в столицата от понеделник - 11 ноември 2013 г.. Причината е предстоящото понижение на температурите през следващата седмица, съобщиха от компанията.

Слънчево и приятно

В сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще има мъгла или ниска облачност. Почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса, по Черноморието - до 10-12 градуса; максималните в повечето места - между 16 и 21 градуса, съобщават от НИМХ-БАН. Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Сутринта на места видимостта ще е намалена или ще има ниска облачност. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури по крайбрежието ще бъдат 16-18 градуса. Температурата на морската вода е 14-15 градуса. В...

Раздават пари в ЦСКА

Малко забавените заплати в ЦСКА бяха платени два дни преди дербито с "Лудогорец".
Ръководството спаси традицията преди важни мачове да се разплаща с футболистите. Така бе и преди 3:0 срещу "Левски" през септември. "Старите кучета" в отбора отчитат, че забавяне от десетина дни е нищо в сравнение с последните години. Въпреки скептицизма към новото р Малко забавените заплати в ЦСКА бяха платени два дни преди дербито с "Лудогорец". Ръководството спаси традицията преди важни мачове да се разплаща с футболистите. Така бе и преди 3:0 срещу "Левски" през септември. "Старите кучета" в отбора отчитат, че забавяне от десетина дни е нищо в сравнение с последните години. Въпреки скептицизма към новото р

"Натискът от ДПС върху елегантната дама БСП е чудовищен"

Борисов: Това управление ще падне от власт, но щетите са необратими

    


Протестът започна с шествие в Студентски град (снимки)

Шествието в Студентски град. Снимка: Доника Георгиева

Студенти от УНСС, ТУ и ЛТУ потеглиха тази сутрин в 9 ч. на протестно шествие в Студентски град.

Освен “Оставка”, младежите скандират и “Елате с нас, протестът е за вас”.

Посланието на шествието е “Събудете се” и цели да привлече повече студенти, които да се включат в неделния “Поход на справедливостта”.

Походът започва в 11 ч. пред Ректората на Софийския университет. С него студенти и преподаватели ще отбележат 24-ата годишнина от падането на комунистическия режим в България.

От 17 ч. ще има митинг-концерт под надслов “Вдигни очи! Стоп на псевдопрехода!”.

“На тази дата (9 ноември – бел. ред.) през 1989 г. бе съборена Берлинската стена, символ на отчуждението. В България на 10 ноември същата година бе заявен мним преход. За съжаление, 24 години по-късно властта продължава да се отчуждава, като строй стени, фасади и заграждения между себе си и гражданите. Нека всички в един глас да кажем: “Стоп! Стоп на фасадите! Стоп на задкулисието! Стоп на псевдопрехода! Искаме ново начало! Искаме оставка! Искаме “Чисти Ръце”! Искаме прозрачност! Искаме да живеем в една по-добра България!””, пишат организаторите в поканата си.

Шествието в Студентски град. Снимка: Доника Георгиева Шествието в Студентски град. Снимка: Доника Георгиева Шествието в Студентски град. Снимка: Доника Георгиева Шествието в Студентски град. Снимка: Доника Георгиева Шествието в Студентски град. Снимка: Доника Георгиева Шествието в Студентски град. Снимка: Доника Георгиева Шествието в Студентски град. Снимка: Доника Георгиева Шествието в Студентски град. Снимка: Доника Георгиева Шествието в Студентски град. Снимка: Доника Георгиева Шествието в Студентски град. Снимка: Доника Георгиева Шествието в Студентски град. Снимка: Доника Георгиева Шествието в Студентски град. Снимка: Доника Георгиева

Статията "Протестът започна с шествие в Студентски град (снимки)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Борисов: Цялата държава е в безброй метастази и очевидно са нужни ампутации

Следващата година през септември никой няма да иска да управлява България след всичко това, което се случва сега при управлението на Орешарски, БСП, ДПС и „Атака”. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на среща с над 250 членове на ГЕРБ от структурите на Велико Търново на семинар в Стара Загора, предаде „Фокус”. „Това управление ще падне от власт, но щетите вече са необратими” – каза Борисов. „Цялата държава е в безброй метастази и очевидно са нужни ампутации. Например – БЕХ е взел над един милиард заем, който всички ние ще трябва да връщаме. Тези хора стояха вече много време, вследствие на което различни системи в държавата се превърнаха в тенджери под налягане, които започнаха да гърмят една след друга – лекари...

Автосистема предупреждава водача за сърдечна криза

Японски специалисти са разработили специална система, която предупреждава водача на автомобила за евентуална сърдечна криза и по този начин помага за предотвратяване на инциденти, съобщават местните медии.

Променят трафика по Брезовско шосе за ремонт на жп прелез

Временна организация на движението по част от Брезовско шосе  се въвежда заради ремонт на жп прелез, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. От 11-ти до 15-ти ноември са предвидени строително-монтажни работи  на жп прелеза при 9-ти км между гарите  Филипово и Скутаре. В тази връзка и съгласно обдобрения и съгласуван проект ще бъде спирано движението към  улица „Брезовско шосе“ от кръстовището с ул. „Полет” до землищната граница на град Пловдив.   Поддържането в изправност на временната сигнализация е задължение...

Студентите се вдигат на общонационален протест „Поход на справедливостта”

Общонационален протест под надслов „Поход на справедливостта” организират „Ранобудните студенти” от 11.00 часа в столицата. Протестът ще започне от стълбите на Ректората на Софийския университет, се казва във Facebook страницата на групата. Протестът съвпада с датата, на която се навършват 24 години от началото на прехода от комунизъм към демокрация. В съобщението се казва още: Излизаме, за да окупираме узурпирана България! Излизаме, защото е несправедливо заплатите и пенсиите да са по-малки отколкото политическият и икономическият каймак харчи за един обяд. Излизаме, за да се противопоставим на бедността и безработицата. Излизаме, защото мястото на мафията не е в управлението. Излизаме, защото сме против потъпкването на обществения интерес в името на олигарх...

Топла неделя, подходяща за туризъм в планините

Над страната ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. Максимални температури между 16° и 21°, в София – около 18°. В часовете преди обяд на места в равнините, котловините и около водните басейни ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи „Фокус”. Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Сутринта на отделни места ще има мъгла или ниска слоеста облачност. През деня ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури по крайбрежието: 16°-18°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. В планините подходящо за туризъм време. Ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачн...

Скинари пребиха българин от турски произход на “Пиротска”

Полиция

28-годишен мъж от турски произход е пребит в събота вечерта на кръстовището на улиците „Пиротска” и „Самуил” в София.

Пострадалият се казва Метин – той е български гражданин от турски произход. Работел в джамията, както и на стоковия базар “Илиянци”,съобщава bTV.

Метин е нападнат от петима мъже, някои от тях видимо в нетрезво състояние. По информация на БНР, нападателите са скинари.

Мъжът е откаран във ВМА в тежко състояние. От лечебното заведение обясниха, че той е в кома, с тежка черепно-мозъчна травма.

Преди да пребият младия мъж, нападателите му връхлетели в намиращия се на около 10 метра от мястото пансион, който се обитава от имигранти. Изпочупили са вратите, но чуждите граждани са успели да ги изблъскат.

След това нападателите случайно са попаднали на 28-годишния мъж на улицата. Пребиват го жестоко с ритници в главата.

Двама от нападателите са били задържани в Трето районно, останалите са успели да избягат.

Статията "Скинари пребиха българин от турски произход на “Пиротска”" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване