Янукович иска свободна търговия с Русия

Украинският президент Виктор Янукович се срещна вчера с руския си колега Владимир Путин в Москва, като основна тема на разговорите стана сътрудничеството в сферата на енергетиката. Срещата на високо ниво в Кремъл допълнително засили интригата около триъгълника „Киев-Брюксел-Москва” и даде нов повод за догадки относно бъдещата евроинтеграция на Украйна.

12 години затвор за бащата, блудствал с 2-годишния Сашко

Върховният касационен съд (ВКС) осъди Костадин Тасев, който бе обвинен в блудство с 2-годишния си син, на 12 години затвор, съобщава от пресцентъра на ВКС.

На основание чл. 23 от НК съдът определил на подсъдимия едно общо най-тежко наказание от 12 години лишаване от свобода, за изпълнението на което определил първоначален строг режим в затвор Върховният касационен съд (ВКС) осъди Костадин Тасев, който бе обвинен в блудство с 2-годишния си син, на 12 години затвор, съобщава от пресцентъра на ВКС. На основание чл. 23 от НК съдът определил на подсъдимия едно общо най-тежко наказание от 12 години лишаване от свобода, за изпълнението на което определил първоначален строг режим в затвор

Октай Енимехмедов не е могъл да убие Доган

Пистолетът, който е използвал Октай Енимехмедов, и разстоянието, от което е стрелял по Ахмед Доган, не позволяват да бъде извършено убийство. Това би било възможно единствено, ако се стреля от упор. Оръжието обаче е било на разстояние около 19 см от главата на почетния председател на ДПС.

Станишев не спирал с лъжите за подслушванията според ГЕРБ

Според ГЕРБ председателят на БСП и ПЕС Сергей Станишев е изрекъл днес още една поредна лъжа за подслушванията. Това се посочва в позиция на ГЕРБ, изпратена до медиите. По време на пресконференция днес Сергей Станишев, попитан за обвиненията на лидера на ГЕРБ, че били подслушвани опозиционни лидери, е коментирал, че Борисов не е в позицията да говори за подслушване, защото по негово време бюджетът за подслушване е нараснал три пъти, а сега броят на използваните СРС е намалял близо наполовина в сра...

Проектобюджетът на САЩ премина ключов етап в Сената

Проектобюджетът на САЩ, договорен между демократите и републиканците, премина днес ключов етап в Сената, който открива пътя за скорошното му приемане.

Вижте защо е изпусната Езиковата гимназия, а други могат да последват съдбата й!

 Ваша редовна читателка съм и уважавам Вашата висока критичност,която някои хора наричат “оплюване”.

Тъй като имам проблеми с дъщеря си,от доста време следя матерялите за образованието в Перник, не съм коментирала,но смятам,че е крайно време да споделя,след последния матерял за Езиковата.

Учудва ме това,че в училищата има толкова много проблеми,родителите сме притеснени,вие пишете материали,а никой не взима никакви мерки. Уж има инспекторат по образование,а...

Продължава

Да разкажеш живота си като Кустурица

Концертът му у нас е през февруари 2014 г.

    


Политолог: Когато доверието е толкова ниско, всички стъпки се посрещат със съмнение

София /КРОСС/ Доверието в институциите пада с много силни темпове. Българите се надяват следващата година да имат повече поводи за оптимизъм, коментира пред БНТ политологът Геновева Петрова. Стъпките, които обществото очаква от управляващите, дори и разумни, са доста закъснели. Когато доверието е толкова ниско, всякакви стъпки се посрещат със съмнението, че не са искрени намеренията да се задоволи обществения интерес, добави тя политологът.Политиците преодоляха уличния натиск на протестите, но мнозинството иска предсрочни избори, а това, което би могло да накара политиците да отидат на такива, е малко повече политическа отговорност от тяхна страна, заяви политологът.Според нея в момента електоралните нагласи не са в особена полза на повечето активно участващи партии в политическия живот. БСП е с лека преднина пред ГЕРБ, а Реформаторския блок и ДПС са двете партии, които имат реални шансове да присъстват в парламент.През изминалата година гражданската енергия се събуди и през цялата година се виждаха активни прояви и мнението на хората вече е фактор, коментира политологът.

Когато вече убеждаваш само себе си


"Не знам кои са слабите перспективи пред България, при положение че страната тръгна по пътя на икономическия растеж. Промишленото производство на България на годишна база се увеличи с 4.1% - такъв ръст ние не помним от години. И българският бизнес вече усеща позитивната ситуация в страната от икономическа гледна точка и че вече вървим напред. Само че моята амбиция не е ние да растем с 1.8 процента, а да растем по-бързо от богатите европейски държави, за да можем да ги догоним."

Тази...

ВИДЕО: Футболистите на Байерн предизвикаха баскетболистите на клуба

Футболистите на европейския шампион Байерн Мюнхен отправиха любопитно баскетболно предизвикателство към баскетболистите на клуба. Томас Мюлер, Хави Мартинес, Данте и Рафиня се изправиха на паркета в „Ауди Дом“ срещу баскетболистите Лука Щайгер, Деон Томпсън и Брайс Тейлър. Футболисти срещу баскетболисти се съревноваваха в три дисциплини – мач на един кош трима на трима, алей уп състезание и конкурс по забивки. Футболистите не впечатлиха особено с баскетболните си умения, но пък за сметка на това отбелязаха няколко красиви „гола“ в коша. Хави Ма...

Анонимен сигнал "издал" майката с измършавялото от глад бебе

Анонимен сигнал от ромската махала на Петрич е "предал" майката на откритото неглижирано бебе, което изправи на крака полиция, прокуратура и лекари от Петрич до Благоевград, съобщи struma.com. 

Сигналът постъпил в отдела за Закрила на детето в южния град миналата седмица, откъдето са отишли мигновено на посочения адрес. В "бърлога" в ромската Анонимен сигнал от ромската махала на Петрич е "предал" майката на откритото неглижирано бебе, което изправи на крака полиция, прокуратура и лекари от Петрич до Благоевград, съобщи struma.com. Сигналът постъпил в отдела за Закрила на детето в южния град миналата седмица, откъдето са отишли мигновено на посочения адрес. В "бърлога" в ромската

Иран с нов мощен радар

Техеран е осветил нова мощна радарна система

Американският сенат одобри компромисен вариант на бюджета

/КРОСС/ Американският сенат одобри компромисен вариант на бюджета, съобщава „Ройтерс". По този начин, той се съгласи да увеличи бюджетните разходи с 63 милиарда долара в рамките на две години.Бюджет ще влезе в сила след подписването му от президента на САЩ Барак Обама. Така ще бъде избегнато спирането на работата на държавните институции, което може да се случи още през януари.

Красин Димитров: Аутсорсинг индустрията има сериозен потенциал за ръст

Годишният ръст на аутсорсинг дейностите в ИКТ сектора е между 20 и 30%

    


Майката с измършавялото от глад бебе не помни кога и къде го е родила

Анонимен сигнал от ромската махала на Петрич е Анонимен сигнал от ромската махала на Петрич е "предал" майката на откритото неглижирано бебе, което изправи на крака полиция, прокуратура и лекари от Петрич до Благоевград, съобщи struma.com. Сигналът постъпил в отдела за Закрила на детето в южния град миналата седмица, откъдето са отишли мигновено на посочения адрес. В "бърлога" в ромската

Андреева:Тази година стигаме дъното по брой родени бебета

Около 300 000 семейства в България имат репродуктивни проблеми, а тенденцията е броят им да се увеличава

Преподавател съди ученички за обидa във Facebook

Снимка: sxc.hu

Бивш учител от художествено училище, намиращо се в региона Пиемонт (Северна Италия), поиска финансова компенсация от 1000 евро за обида от две ученички. Те го нарекли “задник” във Facebook, съобщава La Stampa.

Момичетата обидили преподавателя си във Facebook дискусия на тема „Най-мразените учители“.

Засегнатият учител е повдигнал дело и иска от двете момичета по 500 евро. 

Едно от момичетата обаче няма възможност да плати подобна сума. 

Пред La Stampa ученичката сподели, че работи на непълно работно време и че може да плати само половината от исканата сума.

Александра Бонева

Статията "Преподавател съди ученички за обидa във Facebook" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

НОИ въведе още четири услуги онлайн

Националният осигурителен институт осигури чрез интернет ползването на няколко услуги.

13-годишната Ралица отново изчезна

/КРОСС/ Столичната полиция отново издирва 13-годишната тийнейджърка Ралица Кръстева.Момичето беше обявено за издирване и на 3-и декември, но се завърна само три дни по-късно в добро здравословно състояние. Тийнейджърката е забелязана за последно на ул. „Емине", в кв. „Хиподрума" около 15 часа на 14 декември и от тогава е в неизвестност. Ралица е с нормално телосложение, висока е 165 см, с дълга до раменете руса коса и кръгло лице. Била е облечена със светло бежово яке, светли дънки, розови кецове и е носила синя чанта.Призовават се гражданите, които могат да дадат информация за момичето да се обадят на тел.112, 02/9821760, 02/9821755 или в най-близкото поделение на МВР.Анонимността е гарантирана.

Във Варненска област не достигат кадри в селското стопанство и туризма

Във Варненска област има нужда от повече кадри в селското стопанство и туризма. За нуждата са споделили представители на бизнеса в общините в областта на срещи с Венцеслава Генова, началник на Регионалния инспекторат по образованието.

Папа Франциск е най-обсъждан във Facebook през 2013 година

Края на годината наближава и обзорите на годината вече заваляха. Не остава назад и най-популярната в света социална мрежа Facebook, която също пусна своя обзор – разбира се през собствената си призма. В обзора на Facebook са отчетени най-коментираните световни събития и личности, местни горещи теми, както и отбелязвания от различни места по света на всичките 1 млрд. потребители на мрежата. Кой е най-обсъжданият човек на годината в социалната мрежа – оказва се, че това е новият папа Франциск I. Второто най-споменавано събитие пък са изборите – изборите в различните държави по света, които се проведоха през тази година. Третата най-споменавана тема е раждането на бебето на британския принц Уилям и Кейт Мидълтън - принц Джордж. Най-обсъждани хора и теми за све...

Русия и Украйна премахват търговските препятствия

Русия и Украйна подписаха споразумение за премахване на търговските препятствия между двете страни, предаде АФП.

Това стана при посещение в Русия на украинския президент Виктор Янукович. 

Споразумението беше подписано с редица други документи в края на преговорите между Янукович и руския му колега Владимир Путин. Това става въпреки Русия и Украйна подписаха споразумение за премахване на търговските препятствия между двете страни, предаде АФП. Това стана при посещение в Русия на украинския президент Виктор Янукович. Споразумението беше подписано с редица други документи в края на преговорите между Янукович и руския му колега Владимир Путин. Това става въпреки

Renault прави шофьорите излишни през 2020 г.

Французите активно изпитват нови системи за автономно придвижване на автомобила

    


Преподавател издъхна по време на лекция

Велико Търново /КРОСС/ Преподавателят по римско право гл. ас. Теодор Пиперков е издъхнал пред студенти от ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий". Асистентът говорел пред пълна с над 50 студенти аудитория, когато ненадейно се почувствал зле. Сигнал е подаден на тел. 112. В V корпус на ВТУ пристигнали две линейки, както и полиция. Лекарите само са констатирали смъртта на преподавателя. Теодор Пиперков завършва право в СУ "Св. Климент Охридски" през 1984 година. Става главен асистент в Юридическия факултет през 1999 година. Специализира в Хамбургския университет. Член е на Дружеството за германо-българско правно сътрудничество. Той е и заместник-директор на Института по германско право към Юридическия факултет на СУ. Преподава във Великотърновския университет от 1996 година. Пиперков е преподавател от Софийски университет, но води дисциплината римско частно право като титуляр и във ВТУ. Получил е масиран инфаркт и издъхнал на място, казаха от ВУЗ-а.По-рано през деня във вторник е починал и заместник-ректорът на ВТУ проф. Багрелия Борисова. Борисова отговаряше за евроинтеграцията и международното сътрудничество, съобщи "Стандарт".

Новият външен министър на Германия критикува Русия и ЕС за Украйна

Скандално е как Русия използва украинското икономическо състояние

Иван Костов: Протестите нямат фокус, лидерство и политическа форма

3 пъти протести са сваляли правителства - на Андрей Луканов, Жан Виденов и Бойко Борисов. Нямаме основание да подценяваме силата им да предизвикат последици, включително политическа криза. Това мнение изрази пред bTV бившият председател на ДСБ Иван Костов. По думите му протестите са се разфокусирали, нямат лидерство и не желаят да придобият политическа форма. Костов подчерта, че ни управлява правителство с много ниско доверие, а би трябвало да е обратното - в началото на мандата обикновено доверието е високо. Костов, който сега се занимава с "Л...

Правителството разпредели 23 млн. лв.

Преди Коледа правителството разпредели 23 милиона лева. С тях осигурява средствата за изплащане на дължимите социални обезщетения и помощи за домакинствата. Пари получават „Български пощи" , община Варна за ремонта на Двореца на културата и спорта, Авиоотряд 28 и общини, които трябва да осигурят цифров сигнал за хора, които не могат да си позволят кабелна телевизия, съобщава bTV. 12 милиона лева ще разпределя социалното министерство. Средствата са предназначени за изплащане на дължими помощи и обезщетения - за хора с увреждания и за помощни сре...

МВР отрече да има терористична заплаха за България

Все пак контролът е засилен в някои райони на столицата

    


Бобева: Икономиката ни е добре, българите сме критични

Не съм се разсърдила на рейтинговата система Standard & Poor‘s за промяната на перспективата по рейтинга на България от "стабилна" на "негативна". Тези агенции оценяват всички рискове. Има голям прогрес в развитието им след кризата. Много е важен анализът, който представиха върху отрицателният ни рейтинг. Рискът за забавяне на реформите е много голям при провеждане на предсрочни избори.

33 законопроекта са изработили от БСП

33 законопроекта са внесени в 42-то Народно събрание от депутати на БСП. Това отчете лидерът на партията Сергей Станишев на пресконференция на „Позитано" за 6-те месеца на Коалиция за България. Той беше категоричен, че активната законодателна дейност ще продължи и занапред, тъй като, по думите му, това е основен ангажимент на парламентарната група на "Коалиция за България".

Община Каолиново получи европейски средства за разработване на стратегически документи

Община Каолиново стартира проект за по-добро управление, координация и партньорство при разработването на стратегически документи. Той се финансира от Оперативна програма „Административен капацитет", съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд и има за цел да подобри качеството на политиките за местно развитие. В рамките на проекта администрацията на община Каолиново ще разработи и Общинския план за развитие за периода 2014 - 2020 г. Създаването на стратегическия документ обаче ще бъде предшествано от анализ на икономическ...

Ден година храни - цените тръгнаха нагоре

София /КРОСС/ Прогнозите, че за празниците цените няма да се вдигат, се опровергаха. Проверка на ТV7 установи, че има поскъпване при плодовете и зеленчуците. Рекордьор е зрелият фасул, който поскъпва с повече от лев в сравнение с миналата година.Поскъпването на плодовете не идва от стоковите борси, докато цените на зеленчуците скачат още на едро. Това показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържища. Потреблението през последните месеци е слабо и цените на едро не се качват. Плодовете на празничната трапеза като банани, традиционните цитрусови плодове, киви и ябълки са по-евтини от миналата година по това време. Понеже търсенето на тези плодове се засилва само в дните около празниците , това не се отразява на цените на едро.Как обаче стои въпросът при зеленчуците - картофи, боб, фасул и лук и всички останали,, които са част от менюто на постите, са по-скъпи тази година в сравнение с декември 2012-та. В същото време предпразнично на пазара действа принципът "ден година храни" и за плодовете, и за зеленчуците.Така от борсата до щанда надценката започва от няколко стотинки до няколко лева. На традиционно скъпите столични пазари надценките достигат и повече от лев за килограм. Единствено родните стоки от дребните земеделци успяват да запазят достъпна цена.Очаква се картофите, фасулът и зелето да запазят цената си, поне до края на постите. В последния месец на годината най-много се харчи тиквата - както сурова, така и печена

"Бяла коледа"

В края на юбилейната си стотна година “Славия” награди най-големите си футболни легенди. Специални медали и сувенири на “белите” получиха над 50 играчи, събрали се на тържествен коледен купон в ресторант-градина “Славия”. Общо 77 комплекта награди бяха приготвени, но мнозина не пристигнаха, защото живеят в чужбина.
Легендите бяха представители осн В края на юбилейната си стотна година “Славия” награди най-големите си футболни легенди. Специални медали и сувенири на “белите” получиха над 50 играчи, събрали се на тържествен коледен купон в ресторант-градина “Славия”. Общо 77 комплекта награди бяха приготвени, но мнозина не пристигнаха, защото живеят в чужбина. Легендите бяха представители осн

Отказът от хайвер по Коледа е шанс за изчезващата есетра


Има смисъл хайверът да се задраска от менюто за коледната трапеза, за да се даде шанс на силно застрашените дунавски есетри – древни, мигриращи риби, за които това е шанс да възстановят своите популации в естествената си среда. За това  непосредствено преди празниците от WWF призовават да избегнем умишлено този луксозен деликатес при избора си като потребители.

"Става дума за това да сте съзнателни за покупките, които правите, и за това какво въздействие оказват те на видовете и на...

Община Шумен приключва без финансови задължения годината

Това не се било случвало през последните години

    


Бобева: Ако искаме икономиката да тръгне напред, не ни трябват нови избори

София /КРОСС/ Валутният съвет е една парична система, която беше избрана преди години и тя е котвата на нашата финансова стабилност и неговото отменяне не трябва да стои като идея пред нито една политическа партия. Правителството води стабилна и последователна фискална политика и запазването на валутния борд е основен приоритет пред нашето правителство. Това каза пред bTV Даниела Бобева, вицепремиер, отговарящ за икономическата политика. Аз не съм се разсърдила на рейтинговата агенция „Стандарт енд Пуърс" за намаления рейтинг и негативната перспектива пред България. За мен е много важен е анализа на агенцията, посредством който се е стигнало до негативната перспектива пред България. Там има оценка например на политическия риск - според тях, ако има предсрочни избори това ще забави реформите в икономиката. Ако искаме икономиката ни да тръгне напред и да почне да се развива с постоянни темпове това преминава през една политическа стабилност, а не през едни нови избори. Положителното е, че заложения от правителството растеж в икономиката ни за 2014 година от 1.8 процента, който е заложен в бюджета за догодина, положителното е, че част от него идва от развитието на промишлеността, от повишените приходи в туризма. Според нея икономиката ни като цяло вече се намира в едно относително стабилно състояние, но това някак си се пропуска, понеже ефектите от тази стабилност все още не се усещат реално от хората

Иван Костов: Протестите са способни да предизвикат правителствена криза

Осъзнаването на ролята на лидерството в политиката е много важен процес, който рано или късно трябва да се случи в страната. Това Иван Костов, бивш председател на ДСБ и създател на лаборатория за управление на рисковете, за bTV.

„Без политически лидери не може да се решават политически проблеми", допълни Костов.


Осъзнаването на ролята на лидерството в политиката е много важен процес, който рано или късно трябва да се случи в страната. Това Иван Костов, бивш председател на ДСБ и създател на лаборатория за управление на рисковете, за bTV. „Без политически лидери не може да се решават политически проблеми", допълни Костов.

Цачева: Не очаквам напускане на нови членове

София /КРОСС/ Не очаквам напускане на нови членове от Парламентарната група на ГЕРБ. Това заяви пред БНТ зам.-председателят на групата Цецка Цачева и добави, че не е сериозно да се коментират слухове относно това, че още някой възнамерява да напусне групата. Що се отнася до това как хора със съмнително минало са попаднали в партията, Цачева заяви, че винаги се допускат грешки. Ние сме признали, че една от грешките ни е в кадровата политика. Не мисля, че това обаче е най-важното, което се случва в нашата група.Мисля, че можем да се справим и без тях. Да сте ги запомнили с нещо, попита бившият шеф на парламента. Цачева каза още, че напускащи депутати винаги е имало и те винаги са били от опозицията. Зам.-председателят на парламентарната група добави, че в ГЕРБ нямат проблем с дисциплината и активността на народните представители. Нашите депутати показват едно добро ниво. Натрупахме и опит. Мисля, че днес се диша по-леко и съм оптимист за бъдните дни. Що се отнася до ролята на ГЕРБ като опозиция, Цачева посочи, че животът те кара много бързо да се адаптираш към ситуацията. Мисля, че имаме поведение на истинска опозиция - така, както повелява парламентаризмът. Щастлива съм, че и колегите, които за първи мандат са членове на нашата група, се адаптират бързо. Цачева отново повтори тезата на партията си, че единственият изход за страната са предсрочни избори. Разколебанието в управляващите може да дойде само от силния граждански натиск. Ситуацията се влошава с всеки изминал ден

Балотели сложи заглавия от вестниците на обувките си

Марио Балотели не спира да шокира света. В мача “Милан” - “Рома” (2:2) ексцентричният нападател излезе с обувки, на чиято кожа бяха монтирани заглавия от вестници за него. Видимо личаха думите от няколко маркови реплики. Първата е “Защо винаги аз?”, изречена след гол за “Манчестър Сити” срещу “Манчестър Юнайтед”. Следва “Бай, бай, Германия” за два Марио Балотели не спира да шокира света. В мача “Милан” - “Рома” (2:2) ексцентричният нападател излезе с обувки, на чиято кожа бяха монтирани заглавия от вестници за него. Видимо личаха думите от няколко маркови реплики. Първата е “Защо винаги аз?”, изречена след гол за “Манчестър Сити” срещу “Манчестър Юнайтед”. Следва “Бай, бай, Германия” за два

Протест срещу държавното бездействие относно Иракли и Пирин

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" организира протест срещу бездействието на държавата при застрояването на Иракли и срещу опитите за узаконяване на незаконните строежи в Национален парк Пирин, съобщиха от коалицията. Протестното шествие се събира на 18 декември, от 18:30 часа на паметника на Патриарх Евтимий в София и ще премине покрай знакови институции, от които зависи бъдещето на Иракли и Пирин и останалите български плажове, планини и гори. Междувременно правителството събра големите инвеститори в ски курорти в България и общините, за да обсъждат бъдещето на българските планини. Появи се информация, че се готви нов закон за планината, който нарочно да обезсмисли защитата на националните и природните па...

Инвестиционното министерство се запасява със сглобяеми къщи

Министерството на инвестиционното проектиране ще прави фонд от сглобяеми жилища, който да се ползва при аварии или природни бедствия. Ведомството на министър Иван Данов ще пише още нов жилищен кодекс за малцинствата и ще въвежда 3D проектирането за да пести средства. Това стана ясно от представянето на отчета за свършеното на министър Иван Данов. Одобрени са проекти за 134 млн. лв. Новото Министерство на инвестиционното проектиране е одобрило досега проекти за над 134.3 млн. лева на пет общини, отчете Данов. По думите му това ще доведе до откриване на нови работни места, максимално усвояване на европейските средства и ще помогне за по-бързо съживяване на икономиката. Към настоящия момент 7 общини са представили инвестиционни проекти за одобрение и издаване на разрешения за строеж, като на пет от тях е дадена зелена светлина. Общините Несебър, Стамболийски, Кърджали, Казанлък, Нови пазар и Бяла са подали документи за водни проекти, а Варна - за депото за отпадъци. Всички се финансират по оперативна програма "Околна среда". Намаляването на регулаторната тежест в инвестиционния процес е първостепенната задача на министерството, каза Данов. Той посочи, че в ход е изготвянето на промени в Закон за устройство на територията (ЗУТ). Общите устройствени планове на общините Приемането на общите устройствени планове на общините е втората по важност задача за министър Данов. По думите му, според евроизискванията, за да се финансират обществено значими проекти трябва да има готови такива планове. Към момента една четвърт от 264-те общини у нас имат такива планове, отчете Данов. По думите му за останалите трябва да се намерят пари, за да бъдат изработени. По-големият процент от тези планове се нуждаят от малко средства за завършване и към тях ще се насочи приоритетно финансирането, каза Данов. Той допълни, че ведомството му щепомогне на общините да потърсят банки, които биха имали желание да кредитират изготвянето на такива планове. Агенцията по кадастъра с електронен регистър Към Агенцията по геодезия и кадастър ще се създаде електронен регистър и цифров архив на съществуващите географски, картографски и кадастрални данни, каза Данов. По думите му ще се разработи и специализиран софтуер за управление на процеса – така наречените “смарт” технологии (Smart Geospatial Technologies) за интегрирано събиране, натрупване, архивиране и обработка на данни на цифровия архив на Геокартфонда. Това е част от идеята за т.нар. електронно правителство, допълни Данов. По думите му това е и начин да се гарантира и защити собствеността на гражданите. Предвидени са целево допълнителни 10 млн. лв., които да послужат за създаване на кадастрална карта и кадастрални регистри за нови територии през следващата година, каза още Данов. През 2014 г. ще започне създаването на кадастрална карта за последните осем района на София - Слатина, Подуяне, Илинден, Изгрев, Красно село, Възраждане, Лозенец и Триадица, за землищата на 13 общински центрове и за други 27 населени места. Въвежда се 3D проектиране Планира се въвеждането на нов стандарт в проектирането до две години. Това е т.нар 3D building info models, който намалява до 25% фактора на грешки в проектирането, каза Данов. Освен това количествените изчисления са точни, а сроковете за реализация на проектите се съкращават, допълни министърът. По думите му при преминаването към този метод проектите няма да се оскъпят. От 1 януари предстои поне частично приемането на еврокодовете за строителните инженери, каза Данов. Фонд от сглобяеми къщи Предстои създаването на фонд от сглобяеми жилища, които да бъдат лесни за транспортиране при аварии или природни бедствия, за да може бързо да се осигури подслон за нуждаещите се, каза Данов. В ход са и дейности по проучване и изграждане на нова материална база за социални жилища, включително и по въпросите, свързани с малцинствените групи, както и изработването на нов "Жилищен кодекс", допълни министърът на инвестиционното проектиране.

Варненската прокуратура внесе обвинителния акт за убийството на бизнесмена Борислав Енев

Варненската окръжна прокуратура приключи досъдебното производство и внесе обвинителния акт за убийството на аксаковския бизнесмен Борислав Енев. Обвниняем по делото е племенникът на жертвата Димо Стоянов. Той е задържан под стража, не се признава за виновен и не дава обяснения.

Иван Костов: Протестите са способни да предизвикат правителствена криза

Осъзнаването на ролята на лидерството в политиката е много важен процес, който рано или късно трябва да се случи в страната. Това Иван Костов, бивш председател на ДСБ и създател на лаборатория за управление на рисковете, за bTV.

„Без политически лидери не може да се решават политически проблеми Осъзнаването на ролята на лидерството в политиката е много важен процес, който рано или късно трябва да се случи в страната. Това Иван Костов, бивш председател на ДСБ и създател на лаборатория за управление на рисковете, за bTV. „Без политически лидери не може да се решават политически проблеми", допълни Костов.

Проститутките да имат равни права с футболистите, искат в Холандия

Те са подложени на тежък физически труд, смятат експерти в бранша

    


Плевнелиев награди посмъртно 19 български офицери и военачалници от Балканската война

Със свои укази президентът Росен Плевнелиев удостои с най-висшето държавно отличие 19 от най-славните български офицери и военачалници от Балканската война, посветили живота си на България, на освобождението и обединението на българския народ. Това съобщиха от пресцентъра на президентството.
На церемония в Гербовата зала на „Дондуков" 2 посмъртно Със свои укази президентът Росен Плевнелиев удостои с най-висшето държавно отличие 19 от най-славните български офицери и военачалници от Балканската война, посветили живота си на България, на освобождението и обединението на българския народ. Това съобщиха от пресцентъра на президентството. На церемония в Гербовата зала на „Дондуков" 2 посмъртно

Президентът награди посмъртно 19 български офицери и военачалници от Балканската война

Със свои укази президентът Росен Плевнелиев удостои с най-висшето държавно отличие 19 от най-славните български офицери и военачалници от Балканската война, посветили живота си на България, на освобождението и обединението на българския народ. Това съобщиха от пресцентъра на президентството.
На церемония в Гербовата зала на „Дондуков Със свои укази президентът Росен Плевнелиев удостои с най-висшето държавно отличие 19 от най-славните български офицери и военачалници от Балканската война, посветили живота си на България, на освобождението и обединението на българския народ. Това съобщиха от пресцентъра на президентството. На церемония в Гербовата зала на „Дондуков" 2 посмъртно

Великите учени на България. Проф. Иван Деблев Иванов - Апостол на земеделието

Иван Деблев Иванов е роден на 03.06.1876 г. в гр. Русе в семейството на строителен предприемач. На седем години остава без баща, а малко по-късно и без майка (и двамата са покосени от туберкулоза). Средното си образование получава в Русе. С подкрепата на роднини по майчина линия завършва земеделското училище "Образцов чифлик", което определя Иван Деблев Иванов е роден на 03.06.1876 г. в гр. Русе в семейството на строителен предприемач. На седем години остава без баща, а малко по-късно и без майка (и двамата са покосени от туберкулоза). Средното си образование получава в Русе. С подкрепата на роднини по майчина линия завършва земеделското училище "Образцов чифлик", което определя

Ударно са разплатени над 350 млн. лв. от парите за селските райони

Само за пет дни - от 9 до 14 декември, Държавен фонд "Земеделие" ударно е разплатил 350 865 949 лв. от европейската Програма за развитие на селските райони, съобщиха от фонда във вторник. От средствата 261 млн. лв. са отишли за агроекологични плащания, а 50 млн. лв. - за собственици на земи в планински райони, трудни за обработване. В оставащите работни дни до края на годината са планувани още разплащания по различни мерки, сред които са заявки на общините за авансови плащания. От финансовата институция припомнят, че до 20 декември продължава и приемът на проекти по мярка 112 - "Създаване на стопанства на млади фермери", по която трябва да бъдат усвоени 20 млн. лева.

Лукойл Академик - Асесофт Плоещ 47:36

Лукойл Академик води с 47:36 срещу Асесофт Плоещ в последния си мач от Еврокъп, в зала "Универсиада". Двата отбора вече отпаднаха от надпреварата, и двубоят е без значение. Вероятно по тази причина, и заради непознатия съперник, залата остана почти празна. Най-впечатляващо бе отсъствието на Филип Виденов, който е бил отстранен от Лукойл с еднолично решение на треньора. След добро начало на крилата, Лукойл бързо поведе с 10 точки при 14:4, като половината актив на шампионите вкара Веско Веселинов. Аландо Тъкър също се разигра и авансът скочи до ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване