Взрив разтресе хотел край Разлог, уби работник

Мъж и жена са пострадали при взрив в хотелски комплекс в местността „Бельов баир“ край Разлог, след като гръмна парната инсталация, съобщиха за BNews от полицията в Благоевград.

Борисов иска управляващите да спрат да подслушват опозицията

Управляващите да спрат да подслушват опозицията. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на днешното си посещение в Пловдив за откриването на детска градина. По думите му да подслушваш опозицията е тежко престъпление и това трябва да спре. Бившият премиер каза още, че очаква подставено лице да му се обади и след това, точно този запис да изтече в медиите. „Спомняте си през февруари Станишев ми каза – идете си с мир, че иначе ще стане по другия начин, а Местан каза – ще излизат и други записи. Искам...

Метанова бутилка подпали 5 автомобила в Дружба

Пет автомобила изгоряха след взрив на метанова бутилка в Русе. Инцидентът е станал рано тази сутрин пред блок 16 в квартал „Дружба”. До взрива се е стигнало в следствие на късо съединение в арматурното табло, което възпламенило метановата бутилка в балгазжника на автомобила. Заради ранния час на инцидента, 03:40 часа, няма пострадали хора, съобщиха от русенската полиция.  В резултат на ударната вълна са счупени прозорците на блока. По случая е образувано досъдебно производство...

Бобева: Икономиката остана стабилна въпреки вътрешните и външните шокове

Ниската данъчна ставка е достатъчен стимул за чуждите инвеститори, смята вицепремиерът

    


Германия е трета по популярност сред българите за туризъм

Германия е третата по популярност туристическа дестинация за българите, показват данните на Туристическия борд на Германия. През миналата година са регистрирани 196 хил. нощувки от българи в страната, което е с 13 на сто повече спрямо предходната година.

След Гърция и Турция българите най-много са посещавали Германия като общо 180 хил. българи са избрали тази дестинация, което е ръст от 20 на сто на годишна база.

Тияна Джуричич, мениджър връзки с обществеността на борда,...

К. Костов: 2013 г. бе трудна и нелека, изпълнена с проблеми и предизвикателства

Като трудна и нелека оцени изминаващата 2013 година кметът на Шумен Красимир Костов. По-рано днес той и екипът му отчетоха свършената работа и неуспехите на годината пред журналисти. Според Костов трите успеха на годината са доброто усвояване на евросредства, изчистването на старите задължения към бизнеса и устойчивото и стабилно финансиране на дейностите на общината. Като недостатъци градоначалникът посочи нерешения проблем с „Топлофикация"-Шумен, неуспешната кандидатура за европейска столица на културата и пропуските по благоустрояването на г...

Трима синове на турски министри бяха арестувани за корупция

Трима синове на турски министри бяха арестувани тази сутрин от полицията в рамките на обширно разследване за предполагаема корупция, свързана с търгове за обществени поръчки, съобщи агенция Доган, цитирана от БГНЕС. Агенти от дирекцията на финансите в управлението за национална сигурност навлязоха в различни квартали на Анкара и Истанбул, където арестуваха най-малко 20 души, за които има подозрения, че са получавали подкупи и са вършили измами с търгове за възлагане на строителство на социални жилища от правителствената агенция за жилищно строи...

Мъж почина при сеч на дърва

Дърво с голяма корона пада върху мъжа и той е починал

Турската полиция е задържала синовете на трима министри

Сред арестуваните над 20 души има бизнесмени, популярни в страната лица и висш банков чиновник

Гръцкият премиер обяви годишните си доходи за 2011 г.

През 2011 г. гръцкият премиер Андонис Самарас е заработил 128 000 евро, предава електронното издание на гръцкия вестник „Катимерини“. Огромни доходи, предимно спадащи депозити и някои впечатляващи декларации – това се съдържа в публикуваните приходи на 694 политици в Гърция, сред които и тези на премиера. В списъка има бивши и настоящи министри.. През 2011 г. гръцкият премиер Андонис Самарас е заработил 128 000 евро, предава електронното издание на гръцкия вестник „Катимерини“. Огромни доходи, предимно спадащи депозити и някои впечатляващи декларации – това се съдържа в публикуваните приходи на 694 политици в Гърция, сред които и тези на премиера. В списъка има бивши и настоящи министри..

Цените на имотите растат в цяла Великобритания

През октомври те са се повишили с 5,5% на годишна база, като за 2014 г. се очаква ръст от 8%

    


Проучване: Над 80% от българите искат повечето ученици да овладяват професия в гимназията


Над 80% от българите одобряват въвеждането на професионално образование за по-голямата част от учениците. Половината анкетирани смятат, че най-важно е въвеждането на по-строга дисциплина в час. Близо 70% са съгласни половината от времето на обучаваните в професионални гимназии да работят срещу заплащане в предприятия.

Това са част от резултатите в проучване на социологическата агенция "Сова харис", проведено между 21 и 27 ноември, сред 1000 души по метода на стандартизираното...

Над 100 фолклорни състава се надиграват в Благоевград

Над 100 гостуващи и местни фолклорни групи ще се надиграват в два поредни дни на благоевградския площад „Македония”. Надиграването е част от празничните прояви от коледната програма на община Благоевград „Дa бъде светлина” и носи мотото „Фолклорно коледно настроение”. На 18 и 19 декември от 14:00 часа на откритата сцена ще се изправят състави от селата Падеж, Покровник, Рилци, Бело поле, Логодаж и Благоевград.В първия ден магията на фолклорни изпълнения ще покажат групи от с.Падеж, ФГ „Фантовете” с ръководител Живко Славков, „Струмски славей”, ...

Разбиха банда, която събирала кредити чрез побой

Светлозар Лазаров Снимка: Сергей Антонов

Полицията разби престъпна група, която събирала кредити чрез побой. Бандата, по-известна като “Рижите”, е функционирала от 1 януари 2009 г. до 10 март 2013 г., каза на пресконференция днес главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Акцията е проведена вчера на територията на Ямбол, Бургаска област и Хасковска област. Задържани са 20 души.
Юридическото лице, което е отпускало кредитите, се казва Камен Желев. Той е бил осъждан и по тази причина неговата фирма – “Кредитонлайн ООД”, която е финансова къща и е регистрирана, но не се води на негово име. Той е назначен там на трудов договор и по предварителна информация се води негласен собственик на финансовата къща.

Нейният месечен оборот само от лихви е 1 милион лева. Членовете на групата са събирали своите пари от длъжниците, които не са можели да им се издължат, като са оказвали физически и психически натиск. 

“Проведохме една успешна акция за преустановяване дейността на една многочислена престъпна групировка, която е действала с брутални, силови действия”, заяви прокурор Даниела Попова и добави, че при извършените обиски са намерени бухалки, пистолет, дебитни карти с ПИН-кодове на пострадалите, които задържаните са отнели от техните собственици. 

Прокурор Попова уточни, че се разпитани общо 80 души, като 40 от тях пред съдия. Към момента на 12 от всички 20 задържали са предявени обвинения, добави тя. 

Статията "Разбиха банда, която събирала кредити чрез побой" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Стартираха спешните мерки за обезопасяване на Присовските завои

Стартираха спешните мерки за обезопасяване на така наречените „Присовски завои” край Велико Търново. Бързите действия са в изпълнение на точка първа от взетите решения на съвместното заседание на Комисиите по безопасност на движението в областите Русе и Велико Търново, което се проведе в края на ноември. Срещата в крайдунавския град  през миналия месец се проведе по инициатива на областните управители на Русе и В. Търново г-н Калчев и г-н Рачев, а на нея присъстваха и народните представители от Велико Търново. Депутатите Мариана Бояджиева,  Мил...

Арестуваха синовете на турски министри за корупция

Синовете на вътрешния министър, икономическия министър и министъра на околната

Турската полиция задържа синовете на трима министри

Турска патрулка. Снимка:архив

Турската полиция е арестувала синовете на трима министри – на вътрешните работи, на икономиката и на околната среда и градското планиране, като част от разследването за предполагаемо вземане на подкупи при обществени поръчки, съобщиха турските медии.

При акцията са задържани най-малко 18 души, сред които банкери и водещи бизнесмени. Претърсени са офисите на държавната Halkbank. Пред “Ройтерс” Хасан Рахвали, изпълнителен директор на Agaoglu Group, потвърждава, че и техните офиси са били претърсени.

Засега от полицията отказват коментар.

Статията "Турската полиция задържа синовете на трима министри" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Измества ли страхът от свиване на стимулите в САЩ реалния пазарен фокус?

Истинският въпрос не е кога Фед ще започне да свива покупките на активи, а дали процесът ще бъде контролиран или панически, смята Джим Полсън

    


Баскетболистките на „Хасково 2012” излизат срещу „Нефтохимик 2010”

Баскетболистките  на „Хасково 2012” биха „Берое” Стара Загора със 75:70. Възпитаничките на треньора  Елена Станкова успяха да надиграят един от най- силните съперници. 

Първото  полувреме завърши 41:40 в полза на “Берое”. Хасковските баскетболистки успяха обаче да се мобилизират да стигнат до победа второто полувреме. За добрия резултат  на мача се разписаха Биджони Рийвс , която вкара 23 точки и подаде 6 асистенции. Кения Макбий също покачи точките с  21  и 9 борби, а Линдзи Хорбатък  отчете  13 плюс  17.

 Сега възпитаничките на треньора  Елена Станкова ще играят срещу  „Нефтохимик 2010”  Бургас. Срещата ще се проведе в сряда в зала „Дружба”а от 18 часа.

Във временното класиране отборът е  на 4-то място. След евентуално победа над бургазлийки тимът ще запази позицията си.

 

 

 

 

 

Репортаж гледайте в новините

 

 

Анжелина Янева

 

Мъж краде пари от яке в зъболекарски кабинет, хващат го

35-годишен мъж от Велико Търново е откраднал пари от зъболекарски кабинет в старата столица, установиха местни криминалисти. Престъплението е извършено вчера по обяд. Парите били оставени в яке, оставено на закачалка в чакалнята. Откраднатата сума възлиза на 650 лева и 100 евро. След направено разследване крадецът е разкрит. Това е 35-годишният И. С., неизвестен на полицията. На тъжителя е възстановена сумата от 100 евро и 400 лева. Крадецът е задържан с полицейска мярка за 24 часа....

Създадоха първия в България танцов спектакъл с послания

/КРОСС/ NITRO DANCE SHOW, една млада и амбициозна танцова формация, ще представи своя авторски спектакъл от уникални танцови хореографии, чиито сюжети съдържат загадъчни послания. Шоуто ще се състои на 18 декември от 20:30 часа в Rainbow PLAZA. Владислав Аначков, известен с грандиозното изпълнение на танца на „Маската" в „Танцувай с мен", събира най- амбициозните танцьори в първия по рода си танцов проект. Шоуто презентира танцовото изкуство като иновативен метод и форма за търговска комуникация и предаване на рекламни послания. На 18 декември 2013 г. в рамките на един час гостите и зрителите на събитието в столичната Rainbow PLAZA ще могат да се насладят на изпълненията на едни от най-добрите професионални танцьори в България.  Спектакълът цели да покаже как промотирането на бренд или продукт може да бъде постигнато по един по- впечатляващ, иновативен, емоционален и запомнящ се начин, така че да грабне внимание на потенциалните му потребители. В шоуто ще участват и популярните: Дорина Стоянова, дамата довела до победа в последния сезон на „Dancing Stars" - Ангел, Ралица Мерджанова, партньорка на Румен Луканов от „Сделка или не" и Деан Стефанов, участник във „VIP Dance".    

Полицейският синдикат готви протести, ако не се ускори приемането на закона за МВР


Най-голямата полицейска синдикална организация в страната СФСМВР призова председателя на 42-то НС – Михаил Миков да се ускори приемането на законопроекта за МВР, като предложените промени бъдат обсъдени с техни представители на ниво парламентарни комисии. В противен случай имат готовност за протести, това се казва в писмо до медиите.

То е провокирано от липсата на отговор на техните искания за срещи с народните представители, както и от факта, че в проекта на Закон за Министерството...

ЕС е готов да обмени някои санкции срещу Иран

Европейският съюз е готов да прекрати някои от санкциите срещу Иран, след като експерти проверят дали Техеран спазва условията на сделката за ядрената му програма. Външните министри на ЕС в Брюксел заявиха, че Съюзът подкрепя съвместния план за действие, постигнат на 24 ноември в Женева, като дългоочакван сигнал за ангажимента на всички страни да изградят доверие и да намалят напрежението около иранските ядрени дейности.

Орешарски: Южният газов коридор отваря нови възможности за моята страна

„Южният газов коридор отваря нови възможности за България „Южният газов коридор отваря нови възможности за България", каза българският премиер Пламен Орешарски на церемонията по подписването на окончателното инвестиционно решение за втора фаза на проекта за газовото находище „Шах Дениз" в Баку, предаде "АзерНюз". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева „Церемонията ...

Орешарски: Южният газов коридор ще отвори нови възможности за България

„Южният газов коридор отваря нови възможности за България", каза българският премиер Пламен Орешарски на церемонията по подписването на окончателното инвестиционно решение за втора фаза на проекта за газовото находище „Шах Дениз" в Баку, предаде "АзерНюз".

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

„Церемонията ... „Южният газов коридор отваря нови възможности за България", каза българският премиер Пламен Орешарски на церемонията по подписването на окончателното инвестиционно решение за втора фаза на проекта за газовото находище „Шах Дениз" в Баку, предаде "АзерНюз". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева „Церемонията ...

Капон отрече съюз с Бареков

Лидерът на ЕНП опроверга спекулациите за съвместни политически действия с "България без цензура"

Общински съветници с помощи за безработни

/КРОСС/Общинските съветници ще бъдат осигурявани само по време на сесии и при участието им в комисии, сочи докладна за промяна на правилника на Общинския съвет в Бургас, въз основа на което четирима от ГЕРБ ще взимат помощи за безработни. "Това е ход, за да може четиримата гербери, които са заемали държавни постове при предходното управление и впоследствие отстранени от работа, да вземат помощи за безработни", скочиха от опозицията. Скандалът избухна заради бившите шефове: на РИО - Виолета Илиева, на Пристанище-Бургас - Диян Димов, и съкратения служител на пристанището Антон Берданков, както и бившия шеф на РИОСВ Бойчо Георгиев. „По-пристрастна, по-лобистка докладна не съм виждал. Предлагат се всички тези промени, за да се угодят щенията на няколко общински съветници от групата на ГЕРБ. Явно апетита към финансовите възнаграждения не е секнал", обърна се към ГЕРБ водачът на НФСБ Валентин Касабов. Той попита поради каква причина се вдига заплатата на председателя, така че да стане 90% от заплатата на градоначалника.  

Борисов и Ранобудните в кривото огледало на собственото им его

Лидерът та ГЕРБ приема загубата като лична обида и се сърди като дете. Той продължава да реагира емоционално-първосигнално на всичко казано по негов адрес или за управлението му.

Christie's организира първия си търг в Индия

Броят на богатите индийци със състояние най-малко 1 млн. долара е нараснал с 22% през 2012 г.

    


Кола с метанова уредба избухна в Русе

Причина за инцидента вероятно е било късо съединение, което подпалило автомобила, а от високата температура метановата бутилка избухнала

„Лудогорец” на лагер с още двама юноши освен Китов

Минимум още двама представители на Детско-юношеската школа бъдат на зимните лагери на мъжкия отбор на „Лудогорец”. Това обяви по време на церемонията за обявяване на „Спортист на община Разград за 2013 г.” изпълнителният директор на тима Ангел Петричев. Тъй като футболистите и треньорите на тима са вече във ваканция на него му не наложи да излезе на сцената да получи общо 5 награди: вместо спортист №2 в община Разград Светослав Дяков, треньор на годината Стойчо Стоев, отбор на годината ПФК”Лудогорец 1945”, както и две специални награди от местн...

Сняг зарадва Виетнам

Във Виетнам заваля сняг. Това не беше се случвало от години. Сега виетнамците се радват на снега, но и търпят големите задръствания по пътищата. На много места в Югоизточна Азия валят необичайно проливни дъждове в сухия сезон.

Шефката на ОП "Околна среда" хвърли оставка

/КРОСС/Ръководителят на Оперативна програма "Околна среда" Малина Крумова е депозирала искането си да бъде освободена от поста от 1 януари догодина. Оставката й идва след като се разгоря скандалът покрай прекъснатите от Европейската комисия плащания по програмата, твърди "Капитал", позовавайки се на източници в екологичното министерство. Според писмото с мотивите на Крумова до министъра на околната среда и водите Искра Михайлова, тя и управляващият орган на програмата са били подложени на линч "от парламентарната и медийната трибуна", което било признак за неработеща държава. "Преувеличаването на един технически въпрос изпраща послания за неспособност в ЕК, което ще го задълбочи", пише ръководителят на ОПОС. Тя смята, че целенасочено е ограничаван достъпът й до информация и по този начин тя не може ефективно да управлява програмата. Управляващите органи на европрограмите според Крумова са изолирани от процеса на взимане на решения, като "на тях им се спускат нареждания". От писмото й става ясно, че вицепремиерът и отговарящ за еврофондовете Зинаида Златанова не е провела среща с управляващите оперативните програми вече повече от шест месеца, откакто е на поста си. "Липсват ясни национални цели, или те се формулират без администрацията и без да се отчита натрупания опит. Решения като това за допустимост на ДДС или касаещи спирането на средствата по ОПОС се взимат без анализ", пише още в писмото на Крумова

Бившата централа на Scotland Yard в Лондон ще стане луксозен хотел

Galliard Group е сключила договор за наем на сградата за 125 години, ще вложи 100 млн. паунда в ремонта и трансформацията й

    


Нинова: Не се обсъжда нов вариант за гъвкаво пенсиониране

Корнелия Нинова. Снимка: БГНЕС

Нито е обсъждан, нито ще бъде предложен нов вариант за гъвкаво пенсиониране, който да предвижда възможност за пенсиониране с една година по-рано от изискуемата възраст с 85% от пенсията, обяви председателката на социалната парламентарна комисия Корнелия Нинова от БСП.

В понеделник депутатката от БСП Екатерина Заякова обяви, че има споразумение между БСП и ДПС за възможност за ранно пенсиониране с година по-рано. По думите ú социалният министър Хасан Адемов също се е съгласил на такъв компромис.

Днес обаче Адемов отрече да знае за подобна договорка, а Корнелия Нинова обяви, че Заякова се е объркала.

Нинова заедно с други депутати от БСП е вносител на предложение за промени в Кодекса за социално осигуряване, които предвиждат възможност за пенсиониране при липсващи 2 години стаж и/или възраст с 0.4% намаление на размера на парите.

То беше прието на първо четене, но на второ гласуване в социалната комисия беше отхвърлено, защото ДПС се обяви против. Утре ще бъде гласувано в пленарна зала на второ четене, но едва ли ще бъде прието, призна Нинова.

С предложените промени щеше да бъде замразена и възрастта за пенсиониране за неопределено време.

Засега минималните стаж и възраст остават замразени само за следващата година на нивото от 2013 г. - при навършване на 60 години и 8 месеца при жените и 63 години и 8 месеца за мъжете и осигурителен стаж съответно 34 години и 8 месеца за жените и 37 години и 8 месеца за мъжете. Това беше записано в приетия вече Закон за бюджета на Държавното обществено осигуряване.

 

Статията "Нинова: Не се обсъжда нов вариант за гъвкаво пенсиониране" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

40 540 чиновници са били уволнени при ГЕРБ

Таско Ерменков, Снимка: БГНЕС, Архив

40 540 служители на Министерски съвет, министерствата, държавните агенции и комисиите са били били уволнени по време на мандата на ГЕРБ.

Това стана ясно от справка, изискана от Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички случаи на грубо партизирано кадруване в държавната администрация и в други държавни структури и предприятия, извършено в периода август 2009 – март 2013 г., известна още като Комисията за калинките на ГЕРБ.

Председателят на комисията Таско Ерменков (“Коалиция за България”) уточни, че от НЗОК и Министерството на финансите все още не са изпратили справките си и в посочените данни не се включва извлечения от тези институции. По думите му обаче толкова масови съкращения в държавната администрация не е имало през демократичната история на България. Той обаче не успя да даде данни за политическите метли при останалите правителства.

След обжалване от всички над 40 000 души обратно на работа са върнати 551 човека.

“Тези 551, които са възстановени след обжалване, представляват онези, при които съвсем грубо и драстично, при най-безогледен начин са били освободени от работа”, предположи Ерменков.

Ерменков все пак уточни, че комисията не е изяснила въпроса колко от отстранените служители са били преназначени.

До комисията са постъпили и сигнали за предложения на назначения в различни държавни институции, направени в писмен вариант върху партийната бланка на ГЕРБ. По думите на Ерменков в периода 2009-2013 г. думата “одържавяване” е била отъждествяване с “оГЕРБявяване”.

Заседанието премина при вяло присъствие от страна на депутатите. Заседанието уважиха единствено председателят на комисиятa Таско Ерменков (“Коалиция за България”), Венцислав Лаков от “Атака” и депутатът на КБ Мариана Тотева. Четин Казак и Ахмед Башев от ДПС пристигнаха минута след края на заседанието.

Въпреки скромното присъствие тримата депутати гласуваха единодушно да предложат на парламента да удължи срока за работа на комисията с още 2 месеца. Ерменков обясни, че удължаването се предлага заради големия обем информация, която комисията трябва да обработи. Ако парламентът одобри идеята, комисията ще изготви доклад за вредните последици от партизираното кадруване в администрацията. Запитан защо, за да бъде пълен докладът, не се проследят уволненията и при другите правителства, Ерменков заяви, че комисията си има достатъчно работа и призова журналистите сами да потърсят справка. 

Статията "40 540 чиновници са били уволнени при ГЕРБ" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Баща и син задържани за контрабанда на цигари

90 400 къса цигари без бандерол от различни марки иззеха служители на РУП – Павликени. Контрабандната стока е установена вчера при специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с разпространението на акцизни стоки без бандерол и наркотични вещества. При проверка на лек автомобил "Форд", управляван от 40-годишен мъж от Павлиени, известен на полицията, в багажника на возилото са установени 6 кашона цигари. При извършени незабавни действия по разследването в жилището на 65-годишният му баща в с. Патреш са устано...

Румънският смартфон X1 Soul идва в България

/КРОСС/ Allview, най-големият румънски IT & C производител, стартира продажбата на своя смарт телефон, флагманът на компанията, X1 Soul в България. Пет-инчовият дисплей на X1 Soul е с FullHD резолюция, с плътност от 441 ppi и е защитен с Gorilla Glass. Смарт телефонът разполага с 1.5 Ghz четири-ядрен процесор, с архитектура Cortex A7, 2GB оперативна памет и 32 GB HDD. Има две OMNIVISION камери, съответно 13 и 5-мегапикселови, като основната камера притежава няколко специални функции: FullHD видео запис, функциите „ясна картина", снимане със свободни ръце, най-добра снимка, непрекъснато снимане (може да направите 99 снимки за 21 секунди). Корпусът на телефона е изработен от текстуриран поликарбонат и е с магнезиев механизъм, който повишава издръжливостта на корпуса, а дизайнът е еднопанелен. Най-интересното на този смарт телефон е, че може да се контролира чрез жестове - при поставяне на телефона с дисплея надолу, се активира безшумен режим, при позвъняване може да отговорите, като движите ръка по екрана, видео клипове автоматично спират, когато потребителят откъсне очите си от екрана, и много други. Смарт телефонът има функция за сигурност, която позволява активирането на профил „посетител", когато дадете телефона си на някой друг и не искате този човек да има достъп до вашата програма, SMS-и или история на сърфирането

Синове на турски министри арестувани за корупция при обществени търгове

Синове на турски министри бяха арестувани в рамките на обширно разследване за корупция при търгове за обществени поръчки, съобщи агенция Доган, цитирана от БГНЕС. Агенти от дирекцията на финансите в управлението за национална сигурност навлязоха в различни квартали на Анкара и Истанбул, където арестуваха най-малко 20 души, за които има подозрения, че са получавали подкупи и са вършили измами с търгове за възлагане на строителство на социални жилища от правителствената агенция за жилищно строителство.   Губернаторът на Истанбул Хюсеин Авни Мутлу потвърди пред журналисти за предприетата "операцията на съдебните власти", но не разкри самоличността на заподозрените.   Сред арестуваните фигурират синовете на министрите на вътрешните работи, на икономиката и на жилищното строителство, които са членове на управляващата ислямистко-консервативна Партия на справедливостта и развитието.   Арестувани са също президентът на голямата публична банка Халкбанкасъ и известни бизнесмени от строителния отрасъл.

Взрив в Русе потроши коли и прозорци на жилища

Два автомобила са напълно унищожени, а други два са със сериозни щети при взривила се метанова уредба тази нощ в Русе, предаде БТА. Това съобщи началникът на противопожарната служба в града комисар Димитър Павлов. Сигнал за инцидента е подаден около 03:40 часа. Първоначално е възникнал пожар в автомобил "Опел Вектра" с метанова уредба, паркиран пред блок в кв. "Дружба-3". "В резултат на топлинното въздействие налягането в бутилката с метан се е повишило и се е получил мощен взрив", обясни Павлов. Опелът е напълно унищожен. От взрива таванът на ...

Коледен благотворителен базар

На 16.12.2013 г. с празнична програма се откри Коледния благотворителен базар в двете сгради на СОУ” Ив. Вазов”, който ще продължи три дни. С част от средствата ще бъдат подпомогнати деца в неравностойно положение от Община Поморие.
Учениците и техните родители вложиха много фантазия, умения и доброта в изработването на коледни сувенири и сладки, които децата с гордост представят и предлагат. Коледният дух се усеща навсякъде в училището.
Предимство е желанието на децата да се изявяват, тяхната емоционална нагласа към идеята за „победа” и оригиналност.

Traveler Z 14

Traveler Z 14

Traveler Z 14

Traveler Z 14

Traveler Z 14

14 кг. кокаин на борда на кораб с български капитан

/КРОСС/14 кг. кокаин бяха открити на борда на кораб, плаващ под флага на Ямайка, но чийно капитан е българин. Освен него са били задържани още 13 моряци - граждани на Турция, Русия, Перу, Грузия, Украйна и Ямайка. Проверката е направена след оценка на риска в пристанище Маракайбо, Венецуела. Дрогата е била скрита във водонепроницаема черна чанта. Открита е при обстоен оглед на кораба в района на машинното отделение. Според местните власти дрогата е била хвърлена на борда на кораба от преминаваща малка лодка. Предполага се, че член на машинната команда е получил пратката на палубата, а след това е скрил наркотика в машинното отделение. Моряците все още се намират на борда на кораба, на разположение са на прокурор. В момента се водят разпити с членовете от екипажа. Били са конфискувани личните мобилни телефони на всички моряци. Властите във Венецуела водят разследване. Това е вторият случай, през последно време, в който българи са участници в подобен скандал, след като на 13 август миналата година край бреговете на Испания беше задържан корабът „Свети Николай" с три тона кокаин на борда.

Бобева: Ръст от 0,6% на икономиката е постижение

Въпреки трудностите, през които мина българската икономика през изминалата година, вицепремиерът с ресор икономическо развитие Даниела Бобева не видя драма в ситуацията. „Запазихме финансово-икономическата стабилност, въпреки външните и вътрешните шокове и поставихме основите за икономически растеж през 2014 година”, похвали се тя при представя отчета за дейността си за 2013, предаде БГНЕС. Икономиката беше изправена пред изключително сериозни предизвикателства, сред които и неочаквано бавното възстановяване на европейската икономика, коментира Бобева. "Финансовата система остана стабилна, запазихме един нисък бюджетен дефицит под 2 %, данъчната система остана непроменена. Икономически растеж от 0,6% при среден за ЕС от 0% е постижение за българската икономика&quo...

Какво можем да научим от различните традиционни общества?

В еволюционно-исторически аспект когато говорим за вчерашния ден на човечеството, имаме предвид онзи знаков период от нашето развитие, случил се преди повече от десет хилядолетия, по времето на прехода от племенните към цивилизационните общества – тази промяна е толкова значима за промените и адаптацията ни, че послужи за основа на обемния труд „Светът преди вчера“ (ИК „Изток-Запад”), дело на авторитетния учен Джаред Даймънд. Смятате ли, че параноята е модерно заболяване? В продължение на няколко милиона години човек е бил или „конструктивен параноик“... или мъртъв. Друг провокативен въпрос: можем ли да приемем, че диабетът е едно от проклятията на века? По-скоро да, ала ако сред нашите далечни прародители не е имало ...

Ивен – герой, който олицетворява фигурата на рицаря като защитник на слабите и онеправданите

Излезе рицарски роман, изпълнен с приключения и приказни елементи, заимствани от келтската традиция – „Ивен, Рицаря с лъва“, дело на Кретиен дьо Троа, е шестата книга от поредицата „Романия“ на ИК „Изток-Запад“. Шестата книга от ценната поредица със средновековни произведения „Романия“ е творбата „Ивен, Рицаря с лъва“. В изпъстрената с приключения фабула от 70-те години на XII век социалният реализъм на рицарския роман достига своя връх. Смята се, че сюжетът е заимстван от келтската традиция (чийто следи са размити заради основно устното й разпространяване), която по това време прониква все по-често във Франция. Към съдържанието Кретиен дьо Троа е подходил по същия начин, по който...

Да джунглясаме в студа с Детска Зимна Джунгла!

Искате ли детето Ви да отпочине добре през зимната ваканция, да се зареди с много енергия, да научи интересни неща за заобикалящия го свят? Включете малкия палавник в ДЕТСКАТА ЗИМНА ДЖУНГЛА, организирана от Учебно-занимателен център Оксиния в дните, когато вие сте на работа и се чудите, какво ли прави малкият Всезнайко. Учебно-занимателен център Оксиния предлага целодневен, полудневен или почасов престой в Детския център през работните дни: • 21, 27, 30 декември от 8:30ч. до 18:30ч. • 2 и 3 януари от 8:30ч. до 18:30ч. А най-доброто предложение от Оксиния, за снежна ваканция, изпълнена с незабравими моменти е Ски и Сноуборд Училище, съвместно организирано с Мачирски Спорт (за деца от 3 до 18 години). Обучението по снежни спортове ще се провежда на най-добрите места в...

„Императорът на всички болести” – летопис на войната с един безмилостен враг

„Императорът на всички болести“ (ИК „Изток-Запад“) е книга, която проследява историята на може би най-коварната болест в света – ракът, който мнозина наричат чумата на нашето време. Авторът д-р Сидхарт Мукхърджи прави опит да проникне в духа на безсмъртната болест, да разбере природата й и да разгадае нейните механизми. Същевременно онкологът повдига наболелия въпрос: Възможно ли е да изкореним рака от телата си и от обществото ни завинаги?  „Средно 15% от населението по света умира от рак годишно, а в някой страни той е водеща причина за смърт, изпреварвайки сърдечносъдовите заболявания. „Императорът на всички болести“ (с подзаглавие „Биография на рака“) на онколога Сидхарт Мукхър...

МВР разбило престъпна група за отпускане и силово събиране на кредити

Полицията е провела специализирана акция под ръководството на прокурора от Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова (на снимката вдясно), при която е разбита група, занимаваща се с отпускането на кредити и тяхното силово събиране. Групата е функционирала от 1 януари 2009 година до 10 март 2013 година. Това заяви главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров (в средата), предаде БГНЕС. Специализираната полицейска акция е проведена вчера на територията на Ямбол, Бургаска област и Хасковска област. Задържани са 20 лица. Юридическото лице, което е отпускало кредитите се казва Камен Желев. Той е бил осъждан и по тази причина неговата фирма, която е финансова къща и е регистрирана, не се води на негово име. Той е назначен там на трудов договор и по предварителна инфор...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване