Притеснения в Европа от съобщения за руски ракети в Калининград


Русия е разположила ракети "Искандер" в балтийския си ексклав Калининград и според източници от министерството на отбраната това е станало преди около 18 месеца, съобщи московският в. "Известия". 

Новината се появи през уикенда в германския в. "Билд", който написа, че на сателитни снимки се виждали комплекси "Искандер М" на полската граница.

Съобщенията разтревожиха граничещите с района Полша и Литва, както и другите две балтийски републики.

Полското външно...

Спипаха непълнолетни за кражба на дизел

Трима непълнолетни младежи са установени за кражба на дизелово гориво. Момчетата са заподозрени в извършването на 5 кражби от селата Минерални бани и Сусам, информират от ОД на МВР-Хасково.

Те са източвали  дизел от 4 самоходни шасита и товарен автомобил МАН, паркирани в селата. Откраднали са общо 85 литра дизел. Кражбите са осъществени през месец ноември. В РУП-Хасково, с младежите на възраст 17 години ще работи инспектор детска педагогическа стая.

Хасково Новини

Авария на канализация оставя без вода кв."Дружба" I

Голяма авария е възникнала в кв."Дружба" І до бл.8, съобщават от ВиК. Пропаднала е канализационна система. Заради проблема, в района ще останат без водоподаване. Авария ще се отстранява и на бул."Русия" №24. Без вода ще са и в селата Гурково, Българево, Дъбовик, Поп Груево....

Лидер на „Сивите вълци“ иска политическо убежище в България

Считаният за лидер на турската терористична организация „Сивите вълци Считаният за лидер на турската терористична организация „Сивите вълци" Левент Темиз е поискал политическо убежище у нас. Това стана ясно по време на гледането на мярката му за екстрадиция, предаде „Флагман". Бургаският окръжен съд (БОС) реши да изчака окончателното решение на Комисията за предоставяне на убежище в Република България и едва ...

Антибактериалните сапуни са вредни за здравето

/КРОСС/ Антибактериалните сапуни не са по-ефективни от обикновените такива, а напротив - може да застрашат човешкото здраве, това предупреди американският регулатор, цитиран от SMH. Той предлага да се създаде нов закон, който да накара производителите на такива продукти да докажат, че техните сапуни наистина са по-ефективни и здравословни за хората. Според експерти по инфкециозни болести продуктите не са нищо повече от залъгалка за онези, които се страхуват от бактерии и замърсяване. Затова те трябва да бъдат забранени категорично, допълват от своя страна екологичните организации. Тези продукти са в индустрията, само защото се успели да се възползват от човешките страхове, заяви Мери-Луиз МакЛоус, професор по епидемологията, свързана с инфекции и инфекциозни заболявания. Сапун и вода са единствените неща, които са ви нужни. Нямате нужда от нищо по-различно. Единствено за микробите под ноктите ще ви трябва четчица, допълни професорът. Съветът на МакЛоус е по-скоро ориентиран към онези продукти, които трябва да се използват с вода, а не толкова за мокрите кърпички и геловете за ръце. Директорът на административния център за оценяване на медикаменти и изследвания пък подкрепи използването на такъв вид продукти. Антибактериалните сапуни и душ гелове се използват много често и от много хора в тяхното ежедневие, където рискът от инфекция е изключително нисък

Финализират „Шах Дениз 2“ в Баку

В Баку се подписва крайното инвестиционно решение на проекта "Шах Дениз 2", който за първи път планира газ да бъде доставян от дъното на Каспийско море до европейския пазар.

Проф. Овчаров: ПОМАК са сепаратисти

/КРОСС/ Видяхме истинското лице на ПОМАК. Те се опитват да разединят българското общество". Това обяви днес в сутрешния блок на TV7 проф. Николай Овчаров. Вчера дадох първите си показания. Сигналът беше не само срещу мен, но и срещу сдружение "Родина", което действа в Родопите. Негов ръководител е един истински патриот и българин, акад. Георги Марков. Доколкото съм запознат се очаква сигнал и срещу проф. Божидар Димитров, обясни проф. Овчаров по повод вчерашния си разпит в СДВР, по сигнал на ПОМАК. "Всичко мина нормално. Хората си вършат работата. Няма проблем. Стоя зад думите си, че ПОМАК са сепаратисти", заяви ученият. Той коментира споровете си с Ефрем Моллов от новосформираната партия ПОМАК. Професорът показа документи, които според него доказват сепаратиската дейност на Моллов и приближените около него. "На днешната пресконференция ще изнеса още документи, закани се професорът. Моллов ми вдигна топката. Това хубаво, защото българите ще прогледнат и ще видят истината. Създаването на такива организации е опасно. Същото важи и за възникването на десни или направо фашистки организации. Това трябва да се спре", категоричен бе Овчаров.  

Водачът на "Сивите вълци" иска убежище у нас

Считаният за лидер на турската терористична организация „Сивите вълци“ Левент Темиз е поискал политическо убежище у нас. Това стана ясно по време на гледането на мярката му за екстрадиция, съобщава "Флагман".

Виртуозът Клайдерман ще свири във В. Търново през март догодина

За първи път във Велико Търново ще гостува световноизвестният пианист Ричард Крайдерман. Датата на концерта му в старата столица вече е определена – 21 март 2014 г. в Двореца на културата и спорта “В. Левски”. Поканата към Клайдерман е отправена лично от кмета Даниел Панов. Един от най-виртуозните пианисти на всички времена ще свири в подкрепа на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019. Пуснати са в продажба първите 300 билета за концерта на специални промоционални цени – с 10 лева по-ниски от редовните. Про...

Мъж от Нови пазар е задържан за убийство

62-годишна е открита мъртва в дома си

    


Онколболната Йорданка: Мъжът ми ме караше да си лягам с други, не исках

„Казваха ми сама да се оправям, защото сме семейство „Казваха ми сама да се оправям, защото сме семейство". Този съвет получила от полицията 30-годишната онкоболна Йорданка, след като се оплакала от насилието вкъщи. Това сподели тя пред bTV. Вчера за нея разказа "24 часа". Болната от рак на гърдата Йорданка Митева избягала от тормоза на Бисер, с когото живеели в с. Дълбок извор. Сега тя живее с

Без сняг до Нова година

Вероятно дъжд ще вали в Новогодишната нощ над България. Празниците обаче ще посрещнем без сняг, прогнозира в ефира на Дарик Людмил Кърджилов от DarikNews.bg. По думите му снежни превалявания са възможни в планините.„В следващите 10-15 дни, включително и Нова година, се очертава времето да бъде сухо, през деня с разкъсана облачност”, посочи той. „В навечерието на Нова година в района на Балканския полуостров няма да има почти никакви валежи - нито от дъжд, нито от сняг. Очертава се едно сухо време, защото над тази част на Европа се ...

Феновете на "Арсенал" искат Бербатов

Жребият за осмина финалите на Шампионска лига, който противопостави "Арсенал" на "Байерн" (Мюнхен), отново направи актуален трансфера Димитър Бербатов на "Емиратс".
Феновете на "Арсенал" призоваха ръководството да купи незабавно българския футболист. "Всички трябва да се съгласят, че отборът се нуждае от нападател през януари. Не може тимът да Жребият за осмина финалите на Шампионска лига, който противопостави "Арсенал" на "Байерн" (Мюнхен), отново направи актуален трансфера Димитър Бербатов на "Емиратс". Феновете на "Арсенал" призоваха ръководството да купи незабавно българския футболист. "Всички трябва да се съгласят, че отборът се нуждае от нападател през януари. Не може тимът да

Кремъл може да подпомогне Янукович да задържи поста

Днес в Москва предстоят разговори на украинския президент с руския лидер Владимир Путин

Лидерът на „Сивите вълци" поиска политическо убежище у нас

/КРОСС/Считаният за лидер на турската терористична организация „Сивите вълци" Левент Темиз е поискал политическо убежище у нас, стана ясно по време на гледането на мярката му за екстрадиция. Бургаският окръжен съд (БОС) реши да изчака окончателното решение на Комисията за предоставяне на убежище в Република България и едва след това да реши дали да върне Темиз обратно в Турция. В родината си той е подсъдим по едно от най-известните дела „Ергеникон" - за членуване във въоръжена организация. На първа инстанция Темиз е осъден задочно на 10 години затвор, но в момента адвокатите му обжалват. Според тях процесът е политически и клиентът им е жертва на репресия. Това са мотивите за поисканато убежище в България. Левент Темиз бе арестуван на българо-турската граница при Малко Търново през лятото заради опита си за нелегално влизане в страната с чуждо име. Тогава той се представи за Айкан Джошкун. В момента той е в ареста. БОС му наложи мярка "домашен арест", но тъй като Темиз няма постоянен адрес в България му се наложи да изчака окончателно разрешение на случая си зад решетките.  

10 арестувани при акция на МВР

Спецакция. Снимка БГНЕС

При специализирана полицейска операция е разкрита организирана престъпна група и са задържани над 10 души. Операцията е проведена на територията на няколко града в страната. 

На извънредна пресконференция в МВР главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров и ръководителят на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова ще оповестят подробности по операцията.

Арести е имало в Ямбол, Бургас и още няколко града, като задържаните са намесени в измами за повече от 30 млн. лв. 

Статията "10 арестувани при акция на МВР" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Жителите на Пхенян живеят в страх след екзекуцията на чичото на Ким Чен Ун

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун. Снимка ЕПА/БГНЕС Церемонията по случай годишнината от смъртта на Ким Чен Ун в Пхенян, Снимка: РИА Новости

Проверките по улиците на Пхенян се увеличили многократно след екзекуцията на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, на пристигащите в страната е забранен достъпът до столицата, а жителите на града живеят в постоянен страх, съобщи РИА Новости.

Чан Сон Таек беше екзекутиран миналия четвъртък заради обвинение в опит за сваляне на държавната власт. Чичото на Ким Чен Ун беше смятан за втория най-могъщ човек в Северна Корея.

След смъртта на Чан Сон Таек проверките по улиците на Пхенян се увеличили дотолкова, че било трудно да се придвижиш дори на 100 метра. На всички гости на севернокорейската столица е било заповядано да напуснат града, а за жителите на Пхенян е невъзможно да го напуснат, ако нямат изрично разрешение.

Жителите на Пхенян живеят в постоянен страх от масови екзекуции. Една от причините е, че според непотвърдена информация екзекуция очаква и членовете на семейството на Чан Сон Таек.

В същото време с масова церемония днес беше почетена годишнината от смъртта на бащата на севернокорейския лидер Ким Чен Ир, който почина от инфаркт през 2011 г.

В церемонията участие взе и лидерът Ким Чен Ун, както и хиляди военни и членове на комунистическата партия. Церемонията беше предавана на живо по държавната телевизия.

Лелята на Ким Чен Ун – Ким Ген Хи, не присъства на церемонията по случай годишнината от смъртта на брат си.

Статията "Жителите на Пхенян живеят в страх след екзекуцията на чичото на Ким Чен Ун" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Прогноза: 2014 г. по-добра за икономиката

2014 г. ще бъде по-добра за българската икономика от настоящата година, става ясно от прогнозите на водещи банки и бизнес организации у нас. Външната среда, от която родната икономика е силно зависима, догодина ще е най-добрата от началото на кризата, сочи анализ на УниКредит Булбанк.               2014 г. ще бъде по-добра за българската икономика от настоящата година, става ясно от прогнозите на водещи банки и бизнес организации у нас. Външната среда, от която родната икономика е силно зависима, догодина ще е най-добрата от началото на кризата, сочи анализ на УниКредит Булбанк.

Дадоха Центъра за градска мобилност на прокуратурата

Софийският обществен съвет поиска на „Център за градска мобилност” ЕАД да бъде направена прокурорска проверка. Причината е опита на Центъра да обсеби площада до Народния театър „Иван Вазов” от страната на ул. „Кузман Шапкарев”, съобщиха от пресцентъра на СОС.  „С настоящия сигнал Ви призоваваме да извършите задълбочена проверка за установяване на причините, довели до престъпването на нормативните процедури от скандалното общинско дружество, виновните за злоупотребата с власт лица, както и състава по НПК, за който нарушителите следва да бъдат подведени под отговорност за лошото управление на общинското имущество, ако изобщо е допустимо посоченото търговско дружество да разполага с такива пълномощия по разпорежда...

СГС реши да остави Георги Харизанов в ареста

Бившият член на директорския борд на "Напоителни системи" Георги Харизанов ще остане в ареста. Причината е решение на въззивен състав на Софийски градски съд (СГС), с което мярката му за неотклонение се променя - от "парична гаранция" на "задържане под стража", предаде Агенция "Фокус". След като съдът промени мярката за неотклонение на Харизанов, той бе отведен с белезници от съдебната зала. На 11 декември Софийски районен съд не прие искането на прокуратурата за изменение на мярката за неотклонение на Харизанов т.е. той да остане в ареста. Прокуратурата поиска промяна в мярката за неотклонение, заради нови доказателства по делото, но съдът тогава не прие нейните искания. На 7 октомври Софийска районна прокуратура (СРП) повдигна обвинения на ...

Избери нов водещ на „Сблъсък”, виж претендентите тук

След дългогодишно телевизионно присъствие емблематичните водещи на „Сблъсък” Иван и Андрей отстъпват ринга на нов арбитър в култовото предаване. Кой ще бъде той, ще стане ясно след вот на зрителите. Те ще могат да определят своя фаворит в онлайн гласуване, а посоченото от публиката лице ще заеме позицията на водещ в предаването за постоянно. Сред претендентите за титуляр са познатото лице от трети рунд на ринга, „мъжът в черно” – Иво Танев, победителят от първия сезон на КЪРТИЦАТА Любомир Жечев, радио-водещият Краси Москов и оперният певец Юлиан Константинов. Кандидат-водещите ще имат възможност да спечелят сърцето на българския зрител, след като в рамките на два поредни уикенда всеки от тях води по едно издание на предаването. Надпревара...

Добре че била Македония, та България да си има наука и култура!

От Скопие смятат, че по политически причини си присвояваме Св. Климент Охридски

    


Шефът на програма „Околна среда“ хвърли оставка

Малина Крумова

Няколко седмици след новината, че Брюксел спира разплащанията към България по оперативната програма „Околна среда“, ръководителят на програмата Малина Крумова подаде оставка. По информацията на „Капитал“ шефът на ОПОС е подала молба да бъде освободена от януари.

В писмото си до екоминистъра Искра Михайлова шефът на управляващия орган на програмата заявява, че тя и подчинената й дирекция са били подложени на линч от „парламентарната и медийна трибуна“, което според Крумова е показател за неработеща държава. “Преувеличаването на един технически въпрос изпраща послания за неспособност в ЕК, което ще го задълбочи”, се казва в писмото й до министъра. Ръководителят на ОПОС смята, че целенасочено е ограничаван достъпа й до информация, което й пречи ефективно да управлява програмата.

Управляващите органи на оперативните програми са изолирани от процеса на взимане на решения, “на тях им се спускат нареждания”, заявява още Крумова. От писмото й личи, че повече от 6 месеца, откакто е на поста си, вицепремиерът за европейските фондове Зинаида Златанова не е провела среща с ръководителите на програмите.

“Липсват ясни национални цели, или те се формулират без администрацията и без да се отчита натрупания опит. Решения като това за допустимост на ДДС или касаещи спирането на средствата по ОПОС се взимат без анализ”, се казва още в писмото.

Работи се в режим на “спешност”, която според Крумова не е продиктувана от външни обстоятелства. Тя отхвърля обвиненията към нея, че органът е твърде независим, и отбелязва, че липсва система за национален контрол над обществените поръчки и резултатите от тях.

Решението за прекъсване на плащанията по ОПОС бе взето от ЕК на основание констатирани нередности в някои от търговете по програмата. В тази връзка Брюксел настоя държавата да направи проверка на всички близо 300 обществени поръчки за проекти по оперативната програма, проведени през 2010 и 2011 г. Вчера екоминистърът заяви, че тази задача, заедно с изпращане на задоволителни отговори към Еврокомисията за конкретните нередности, посочени от нея, е изпълнима до края на февруари.

Статията "Шефът на програма „Околна среда“ хвърли оставка" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Проф. Овчаров: „Помак“ е опасна формаця, Моллов е сепаратист

Николай Овчаров. Снимка: БГНЕС

Формацията „ПОМАК“ е опасна за България, а целта на инициатора ѝ Ефрем Моллов е да прокара разделителни линии между българите християни и българите, изповядващи ислям.

Такова предупреждение направи на пресконференция днес археологът професор Николай Овчаров. Повод за брифинга му бе, че вчера от Института „Помак“ на Моллов са дали археолога на прокурор. Причина за недоволството на Моллов са станали изказвания на Овчаров, в които той нарича Ефрем Моллов „българо-мохамеданин“ и „сепаратист“. Професорът е категоричен, че първото обвинение е несъстоятелно. По думите му този спор може да се води от гледна точка на теологичната трактовка, но няма как да бъде обвинение пред Прокуратурата.

„Обидата идва от това, че сунитите твърдят, че следват само словото Божие, а Мохамед е бил неграмотен и думите му са записани от хората около него, затова той настоява името му да не се споменава. Но това не е теологичен спор, а начин, по който българската държава означава тези, които с последователи на пророка Мохамед“, обясни проф. Овчаров.

Археологът обаче застава категорично зад думите си, че Ефрем Моллов е сепаратист. Той даде за пример книгата „Има ли бъдеще Велика Булгария или защо бе скрита историята на помаците?“. Овчаров предупреди, че въпросната книга е нещо като Mein Kampf за Хитлер. Според археолога в нея се крие обосновката за политиката, която Моллов смята да развива. По думите на Овчаров книгата представлява „нещо средно между пророчества и компилация от автори на различни книги за исляма“.

„Според тази книга прабългарската нация – прабългарите са основната част на българския народ, а помаците са носители на тази прабългарска идея. В последните интервюта вече се появиха и траки. В нея се говори за великата Булгария, възникнала още по времето на персийския цар Кир и продължила до хан Кубрат. Повратен момент е бил през 9 в., когато се приема Християнството. Според Моллов Булгария изповядвала суфизма, което е форма на исляма. В тази книга се леят хули срещу всичко, свързано с християнизацията на България – Борис и Симеон са предатели, Кирил и Методий са предатели“, каза Овчаров.

Археологът подплати твърденията си с изказвания на Моллов пред различни медии.

„В тези интервюта концепциите се променят. От една страна Моллов създава пунктове за разграничения на българския народ – българите-християни се различават от българите-мохамедани, първите са предатели на българщината, а другите са носители на древните идеи“, посочи Николай Овчаров.

Професорът е категоричен, че Моллов е „анти-българин“ и призова компетентните органи да се самосезират.

Статията "Проф. Овчаров: „Помак“ е опасна формаця, Моллов е сепаратист" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Фабрика за рапани и цехове за полуфабрикати от охлюви изграждат в Каварна

Фабрика за преработка на рапани - със 150 работни места, ще бъде изградена в Каварна. Това съобщи кметът на общината Цонко Цонев, цитиран от БТА. Строителството ще започне в края на януари следващата година, а откриването е предвидено за май.

Вътрешният министър сравни Цветанов с Адолф Хитлер

Вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви пред TV7, че когато слуша Цветан Цветанов как говори за полицейско насилие се чувства малко неловко - "все едно слушам как Хитлер говори за правата на човека".

Цената на петрола се спусна надолу

Лекият суров петрол West Texas Intermediate (WTI) отчете понижение на фона на спекулациите, че запасите от петрол и дестилати в САЩ са се увеличили...

Слабаков: Не съм в затвора

/КРОСС/„Не съм в затвора, това вероятно ще разочарова много хора". Така Андрей Слабаков коментира пред Нова тв появилите се вчера информации в някои медии, че влиза в затвора за три месеца по дело за дискриминация. „Най-глупавото нещо е, че майка ми и тъщата ми вдигнаха кръвно от тази информация. Това е ужасно грозно. Не може да се пишат такива неща", ядоса се режисьорът. Слабаков призна, че наистина е имало дело за дискриминация, защото в телевизионно предаване е определил хомосексуалните като по-вредни от пушенето, но е било преди години и той е бил оправдан.  

Ултраси на Левски и Локо Пд се помляха в клетка

Ултрасите на Левски поведоха с 1-0 победи на Локо Пд в сблъсъка по смесени бойни изкуства.

Приемането на тежки храни водело до загуба на памет

Екип от австралийски учени откри, че съществува причинно-следствена връзка между загубата на памет и приемането на тежки храни като захар и мазнини, съобщиха местни медии.

Меркел отново е избрана за канцлер на Германия

Ангела Меркел Снимка: EPA/БГНЕС

Бундестагът избра Ангела Меркел за федерален канцлер на Германия, предадеDeutsche Welle. 

Меркел бе избрана на високия пост за трети пореден път. Тя оглавява германското правителство от 2005 година насам. 

Кандидатурата на председателят на Християндемократическия съюз (ХДС), спечелил парламентарните избори през октомври тази година, беше подкрепена от 462 депутата от общо 631. 

Статията "Меркел отново е избрана за канцлер на Германия" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Отношенията в румънската коалиция са в най-напрегнатата си точка според медии


Отношенията в управляващия Социаллиберален съюз (СЛС) достигнаха най-напрегнатата си точка от сформирането на алианса. Съпредседателите Виктор Понта и Крин Антонеску се обвиняват взаимно в лъжа във връзка с разговорите в СЛС по законопроекта за амнистията, предаде БТА, позовавайки се на местни медии.

На този фон двамата признават, че съществува възможност за окончателно разделяне, но за момента всеки чака другият да направи първата крачка, пише днес в. "Ромъния либера" под заглавие...

Златка Димитрова спечели BIG Brother All Stars

В понеделник в ефира на Нова ТВ, България избра своята любима риалити звезда. Златка Димитрова е победителят на сезона. Тя и италианецът Лео получиха най-голяма подкрепа от своите фенове, което превърна финала на шоуто в изключително динамичен и изненадващ до последния...

Две сесии на Общински съвет Сапарева баня да края на седмицата

Две заседания ще проведе Общински съвет Сапарева баня тази седмица. Едното е извънредно и ще бъде днес. Включени са само две точки -даване на съгласие за издаване на запис на заповед от община Сапарева баня в полза на ДФ „Земеделие", обезпечаваща авансово плащане по договор по "Програмата за развитие на селските райони". Съветниците ще трябва да определят и член на Управителния съвет на Сдружение с нестопанска цел „Агенция за регионално развитие на Рила". Редовната сесия на местният парламент е в петък. В дневният ред са включени 11 точки....

Ангела Меркел – шампион по умереност

Канцлерът на Германия се доказа като майстор на баланса

    


Майката на Чакъра: Полицаите дойдоха, за да убиват

/КРОСС/ Полицаите дойдоха, за да убиват, кратко и ясно заяви позицията си Мара Чакърова, майка на Тодор Чакъров, който загина педи 10 години при операция, ръководена от тогавашния главен секретар на МВР, сега лидер на партия ГЕРБ, Бойко Борисов. Тя е убедена, че смъртта на сина й е умишлена. Мъжът почина овъглен във вилата си край Харманли, а експертиза доказа, че е загинал от взривена от него граната. Според близките му обаче след новите експертизи и ексхумацията на трупа е станало ясно, че халката от гранатата е в дясната му ръка, което е странно, защото така би действал левичар, а Тодор е десничар. Те твърдят, че Чакъра е загинал от хвърлените в къщата димки и самоубийството му е било инсценирано. Заради съмнения в истинността те заведоха дело в Страсбург и преди година европейският съд по правата на човека постанови България да им изплати 50 хил. евро. Началникът на РДВР-Хасково и бивш депутат от ГЕРБ Иван Петров обаче обясни пред ТВ7, че версията за инсценирано самоубийство е невярна. Създава се погрешно впечатление в хората и до известна степен се героизира образа на Чакъра, което е лош пример за много хора с криминално минало, които вървят по неговите стъпки, смята той. По време на акцията беше направено всичко възможно Тодор Тодоров да бъде изведен от къщата по мирен път, но той отказа, обясни Петров.

Почина писателката Джанет Дейли

Американската писателка Джанет Дейли е починала на 16 декември на 69-годишна възраст, съобщи Американската писателка Джанет Дейли е починала на 16 декември на 69-годишна възраст, съобщи "Асойшиейтед прес". Още не е ясна причината за кончината й, но близките й заявяват, че тя е починала "в мир". Дейли е родена на 21 май 1944 г. в Сторм Лейк, щата Айова и в продължение на години работи като секретарка. В средата на 70-те години ...

Грипна епидемия идва през средата на януари

Грипната вълна у нас се очаква около средата на месец януари догодина. Това обяви здравният инспектор д-р Ангел Кунчев пред Нова телевизия и така опроверга информацията, че грипната вълна у нас се очаква около Коледа.

Русия разположи балистични ракети в Прибалтика

САЩ и литовското военно министерство изразиха резервите си относно случващото се

    


Бисеров обявен за общонационално издирване

Софийският градски съд (СГС) обяви Христо Бисеров за общодържавно издирване, след като във бившият заместник-председател на Народното събрание и на ДПС отново не се яви като свидетел в процеса срещу нападателя на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов. Това стана, въпреки че в края на ноември СГС нареди принудителното му довеждане.   На съдебното заседание във вторник стана ясно, че обвиненият за пране на пари и данъчни престъпления Христо Бисеров не е бил открит на нито един от двата му известни по делото адреси. На единия се оказала чешката резиденция, а на другия, на ул. "Омуртаг", Бисеров не се бил появявал от 20 дни. Въпреки че е доста трудно откриваем, след като подаде оставка от политическите си постове, бившият зам.-председател на ДПС се е погрижил да представи пред съда уважителна причина за предишното си отсъствие, когато бе глобен с 500 лева.   Бисеров е изпратил до СГС молба да бъде отменена глобата му, тъй като по време на последното заседание по делото срещу Енимехмедов на 25 ноември е бил в болница. Съдът уважи молбата му и отмени глобата. Малко по-късно във вторник СГС обяви Бисеров за национално издирване заради съмнения, че може да се укрива от разследващите. Той и доведеният му син Ивайло Главинков са обвиняеми за пране на пари по започнало наскоро друго производство.   Той е последният свидетел, който все още не е разпитван по делото "Енимехмедов" и след като даде показания, предстои съдът да изслуша вещите лица, изготвили експертизите по случая, и да даде ход на пледоариите. Октай Енимехмедов нападна Доган с газов пистолет на 19 януари т.г. по време на националната конференция на ДПС в НДК, на която дотогавашният лидер на движението се оттегли от поста. Според обвинителния акт нападателят три пъти се е опитал да произведе изстрели с насочен от близко разстояние към главата на Доган газов пистолет.   Първоначално бургазлията бе обвинен в едро хулиганство и закана с убийство, но впоследствие квалификацията на обвинението му бе изменена в опит за убийство. Причина за това станаха резултатите от комплексна съдебно-медицинска и балистична експертиза, според които уврежданията от газово оръжие могат да доведат до смъртен изход, когато пистолетът се намира близо до слепоочието на човек.

Бисеров пак не се яви на делото "Енимехмедов", обявен е за издирване

Бившият заместник-председател на Народното събрание и на ДПС Христо Бисеров отново не се яви като свидетел в процеса срещу нападетеля на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов, въпреки че в края на ноември Софийският градски съд (СГС) нареди принудителното му довеждане. По време на заседанието на магистратите във вторник стана ясно, че бившият политик не е бил открит на нито един от двата му известни по делото адреси - на единия се оказала чешката резиденция, а на другия, на ул. "Омуртаг", Бисеров не се бил появявал от 20 дни. Въпреки че е доста трудно откриваем, след като подаде оставка от политическите си постове, бившият зам.-председател на ДПС се е погрижил да представи пред съда уважителна причина за предишното си отсъствие, когато бе глобен с 500 лева. Бисеров е изпратил до СГС молба да бъде отменена глобата му, тъй като по време на последното заседание по делото срещу Енимехмедов на 25 ноември е бил в болница. Съдът уважи молбата му и отмени глобата. Малко по-късно във вторник СГС обяви Бисеров за национално издирване заради съмнения, че може да се укрива от разследващите. Той и доведеният му син Ивайло Главинков са обвиняеми за пране на пари по започнало наскоро друго производство. Той е последният свидетел, който все още не е разпитван ио след като даде показания, предстои съдът да изслуша вещите лица, изготвили експертизите по случая, и да даде ход на пледоариите. Октай Енимехмедов нападна Доган с газов пистолет на 19 януари т.г. по време на националната конференция на ДПС в НДК, на която дотогавашният лидер на движението се оттегли от поста. Според обвинителния акт нападателят три пъти се е опитал да произведе изстрели с насочен от близко разстояние към главата на Доган газов пистолет. Първоначално бургазлията бе обвинен в едро хулиганство и закана с убийство, но впоследствие квалификацията на обвинението му бе изменена в опит за убийство. Причина за това станаха резултатите от комплексна съдебно-медицинска и балистична експертиза, според които уврежданията от газово оръжие могат да доведат до смъртен изход, когато пистолетът се намира близо до слепоочието на човек.

Бисеров пак не се яви на делото "Енимехмедов", обявиха го за издирване

Бившият заместник-председател на Народното събрание и на ДПС Христо Бисеров отново не се яви като свидетел в процеса срещу нападетеля на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов, въпреки че в края на ноември Софийският градски съд (СГС) нареди принудителното му довеждане. По време на заседанието на магистратите във вторник стана ясно, че бившият политик не е бил открит на нито един от двата му известни по делото адреси - на единия се оказала чешката резиденция, а на другия, на ул. "Омуртаг", Бисеров не се бил появявал от 20 дни. Въпреки че е доста трудно откриваем, след като подаде оставка от политическите си постове, бившият зам.-председател на ДПС се е погрижил да представи пред съда уважителна причина за предишното си отсъствие, когато бе глобен с 500 лева. Бисеров е изпратил до СГС молба да бъде отменена глобата му, тъй като по време на последното заседание по делото срещу Енимехмедов на 25 ноември е бил в болница. Съдът уважи молбата му и отмени глобата. Малко по-късно във вторник от Софийската градска прокуратура обявиха, че са обявили Бисеров за национално издирване заради съмнения, че може да се укрива от разследващите. Той и доведеният му син Ивайло Главинков са обвиняеми за пране на пари. Той е последният свидетел, който все още не е разпитван ио след като даде показания, предстои съдът да изслуша вещите лица, изготвили експертизите по случая, и да даде ход на пледоариите. Октай Енимехмедов нападна Доган с газов пистолет на 19 януари т.г. по време на националната конференция на ДПС в НДК, на която дотогавашният лидер на движението се оттегли от поста. Според обвинителния акт нападателят три пъти се е опитал да произведе изстрели с насочен от близко разстояние към главата на Доган газов пистолет. Първоначално бургазлията бе обвинен в едро хулиганство и закана с убийство, но впоследствие квалификацията на обвинението му бе изменена в опит за убийство. Причина за това станаха резултатите от комплексна съдебно-медицинска и балистична експертиза, според които уврежданията от газово оръжие могат да доведат до смъртен изход, когато пистолетът се намира близо до слепоочието на човек.

Бисеров отново не се яви на делото срещу нападателя на Доган

Бившият заместник-председател на Народното събрание и на ДПС Христо Бисеров отново не се яви като свидетел в процеса срещу нападетеля на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов, въпреки че в края на ноември Софийският градски съд (СГС) нареди принудителното му довеждане. По време на заседанието на магистратите във вторник стана ясно, че обвиняемият за пране на пари бивш политик не е бил открит на нито един от двата му известни по делото адреси - на единия се оказала чешката резиденция, а на другия, на ул. "Омуртаг", Бисеров не се бил появявал от 20 дни. Въпреки че е доста трудно откриваем, след като подаде оставка от политическите си постове, бившият зам.-председател на ДПС се е погрижил да представи пред съда уважителна причина за предишното си отсъствие, когато бе глобен с 500 лева. Бисеров е изпратил до СГС молба да бъде отменена глобата му, тъй като по време на последното заседание по делото срещу Енимехмедов на 25 ноември е бил в болница. Той е последният свидетел, който все още не е разпитван ио след като даде показания, предстои съдът да изслуша вещите лица, изготвили експертизите по случая, и да даде ход на пледоариите. Октай Енимехмедов нападна Доган с газов пистолет на 19 януари т.г. по време на националната конференция на ДПС в НДК, на която дотогавашният лидер на движението се оттегли от поста. Според обвинителния акт нападателят три пъти се е опитал да произведе изстрели с насочен от близко разстояние към главата на Доган газов пистолет. Първоначално бургазлията бе обвинен в едро хулиганство и закана с убийство, но впоследствие квалификацията на обвинението му бе изменена в опит за убийство. Причина за това станаха резултатите от комплексна съдебно-медицинска и балистична експертиза, според които уврежданията от газово оръжие могат да доведат до смъртен изход, когато пистолетът се намира близо до слепоочието на човек.

Бисеров трябва да се яви като свидетел по делото срещу нападателя на Доган

Бившият заместник-председател на Народното събрание Христо Бисеров трябва да се яви като свидетел по делото срещу нападетеля на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов. Бисеров трябваше да бъде разпитан на миналото съдебно заседание на 25 ноември. Заради неявяването си беше глобен с 500 лв., а  съдът нареди принудителното му довеждане. Бисеров е последният свидетел, който все още не е разпитван по делото срещу Енимехмедов. След като той даде показания, предстои съдът да изслуша вещите лица, изготвили експертизите по случая, и да даде ход на пледоариите.  Октай Енимехмедов нападна Доган с газов пистолет на 19 януари т.г. по време на националната конференция на ДПС в НДК, на която дотогавашният лидер на движението се оттегли от поста. Според обвинителния акт нападателят три пъти се е опитал да произведе изстрели с насочен от близко разстояние към главата на Доган газов пистолет. Първоначално бургазлията бе обвинен в едро хулиганство и закана с убийство, но впоследствие квалификацията на обвинението му бе изменена в опит за убийство. Причина за това станаха резултатите от комплексна съдебно-медицинска и балистична експертиза, според които уврежданията от газово оръжие могат да доведат до смъртен изход, когато пистолетът се намира близо до слепоочието на човек.

Съседите на Калининград притеснени от руските ракети с малък обсег

Членки на ЕС, граничещи с руския ексклав Калининград, изразиха притесненията си от съобщенията, че Русия е разположила ракети с малък обсег в областта, съобщава ВВС. 

Опасенията си изразиха Литва и Полша. Варшава заяви, че очаква да бъдат свикани консултации по въпроса с партньорите от НАТО и ЕС. 

Русия не потвърди тази информация ... Членки на ЕС, граничещи с руския ексклав Калининград, изразиха притесненията си от съобщенията, че Русия е разположила ракети с малък обсег в областта, съобщава ВВС. Опасенията си изразиха Литва и Полша. Варшава заяви, че очаква да бъдат свикани консултации по въпроса с партньорите от НАТО и ЕС. Русия не потвърди тази информация ...

"Български пощи" започва продажбата на винетки

От днес, 17 декември, в офисите на „Български пощи" ЕАД в цялата страна стартира продажбата на винетни стикери за 2014 година. Винетните стикери ще се предлагат на 2037 гишета, които са с 141 броя повече в сравнение с 2012 година.

Върховният комисариат на ООН: Положението с бежанците се подобрява

Стратегията на ръководството на Агенцията за бежанците е да сме открити не само за медиите, но и за всички хуманитарни организации. И тази стратегия дава своите резултати. Това заяви пред БНТ председателят на ДАБ Николай Чирпанлиев. Той припомни, че към днешна дата Европейската комисия отпусна на България 6 910 000 евро за справяне ... Стратегията на ръководството на Агенцията за бежанците е да сме открити не само за медиите, но и за всички хуманитарни организации. И тази стратегия дава своите резултати. Това заяви пред БНТ председателят на ДАБ Николай Чирпанлиев. Той припомни, че към днешна дата Европейската комисия отпусна на България 6 910 000 евро за справяне ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване