Япония с мощно увеличаване на отбраната заради Китай

За следващите 5 години са подготвени 232 милиарда долара

Центърът за настаняване от семеен тип в Дупница официално е открит

Кметът на община Дупница инж. Методи Чимев, заедно с директорът на Дирекция "Социално подпомагане" Снежана Козничка и Илиана Георгиева-началник на регионален отдел "Югозападен регион към Главна дирекция Програмиране на регионалното развитие" прерязаха лентата на новопостроения Център за настаняване от семеен тип. Водосвет отслужи отец Георги Паликарски. "Много съм щастлив, че успяхме да реализираме този проект. Благодаря за фирмата изпълнител, че успя да го изгради в рамките на по-малко от година" каза кмета Методи Чимев. На водосвета бяха и з...

Взрив в Банско рани двама души

/КРОСС/ Взрив на парен котел в хотелски комплекс в Банско рани двама души. Единият е с опасност за живота. По първоначална информация пострадалите не са туристи, а служители на хотела, съобщи Нова телевизия.

Бивш министър заловен с фалшиви регистрационни номера

Джипът не бил застрахован, а Михалис Ляпис не носел със себе си шофьорската си книжка.

прочети повече

Варненци завоюваха 16 медала от републиканското по ушу

Варненският клуб по ушу Шън Лун се представи отлично в 3-ия кръг от републиканското първенство по ушу, което се проведе миналата неделя в бургаската зала “Никола Станчев”. В надпреварата участваха състезатели до 12 години, които премериха сили стил “чан цюан”.

Стабилизираха двамата работници, обгорели в „Лукойл Нефтохим”

Двамата работници от „Лукойл Нефтохим" Бургас, пострадали при инцидента, довел до волтовата дъга, вече са стабилизирани, съобщи Дарик. Въпреки това все още не е отминала опасността за живота им. Стоян Тодоров, обгорял 15%, вече е в Отделението по изгаряния и се възстановява. Може да се каже, че общото му състояние е добро, коментир шефът ... Двамата работници от „Лукойл Нефтохим" Бургас, пострадали при инцидента, довел до волтовата дъга, вече са стабилизирани, съобщи Дарик. Въпреки това все още не е отминала опасността за живота им. Стоян Тодоров, обгорял 15%, вече е в Отделението по изгаряния и се възстановява. Може да се каже, че общото му състояние е добро, коментир шефът ...

Българин задържан за 14 кг кокаин

Кокаин. Снимка: БГНЕС

Българин капитан на кораб беше задържан във Венецуела, след като на борда бяха открити 14 килограма кокаин.

Освен него са били задържани още 13 моряци – граждани на Турция, Русия, Перу, Грузия, Украйна и Ямайка. Дрогата е била скрита в машинното отделение на контейнеровоза CFS PAFILIA. Морският съд пристигнал в порт Маракайбо от остров Аруба и пътувал за Панама. 

CFS PAFILIA е построен през 2006 г. и е собственост на регистрираната в Бремен (Германия) Harren&Partner Shipmanagement. Дъщерната компания Caribbean Feeder Services Ltd е оператор на плавателния съд.

Според местните власти дрогата е била хвърлена на борда на кораба от преминаваща малка лодка. Предполага се, че член на машинната команда е получил пратката на палубата, а след това е скрил наркотика в машинното отделение. Моряците все още се намират на борда на кораба, на разположение са на прокурор.

Това е третият наркоскандал по море, в който има намесени българи. На 13 август 2012 г. край бреговете на Испания беше задържан корабът „Свети Николай” с три тона кокаин на борда. Тогава в акцията „Спартан” бяха арестувани общо 31 души, отговорни за преноса на скъпата дрога от Южна Америка до Европа. От екипажа на „Свети Николай” във Варна и Бургас се завърнаха вече единадесет моряци.

Все още е задържан капитанът Иван Станев, за когото от испанската правосъдна система твърдят, че „има много сериозни доказателства”.

Вече 2 години и половина варненецът Светлозар Собаджиев е в панамския затвор “Ла Хоя”. Корабът „Маас Трейдър”, на който той беше капитан, бе задържан на 28 март 2011г. в пристанище Сан Кристобал, заради открити в общо помещение на борда 168 кг. кокаин. Оттогава той лежи без присъдата в панамския затвор, а делото му е вече три пъти отлагано. 

Статията "Българин задържан за 14 кг кокаин" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Започна търсенето на винетки за 2014 -та

От днес стартира продажбата на стикерите в цялата страна. 10- души си закупиха винетки от пункта на ” Български пощи” в Хасково до късния следобед днес. Стикери ще се продават и в някои бензиностанции в града, но още не са заприходени.

20 37 пункта на Български пощи в цялата страна ще обслужват клиентите. В сравнение с предходната година гишетата са със141 повече. Дежурни ще има на територията на областта само в Хасково и в Димитровград на 23 и 31 от 9 до 13 часа, обясни Христина Войнова – контрольор Пощенска станция – Хасково.

 

В някои от бензиностанциите също са налични вече винетните стикери, но в много от тях все още не са заприходени, разказаха служителите.

До края на януари шофьорите ще могат да карат и с годишните винетки за 2013 г. Отсрочката е с цел по-голямо удобство на водачите, както и да се спестят опашките за талони.

Цените на стикерите остават същите. Годишните винетки за леки автомобили струват 67 лв., месечните – 25 лв., а седмичните – 10 лв. Годишните винетки за микробуси и автобуси, са в зависимост доколко еко са возилата. Така едните се продават на цени от 526 до 684 лв., а за тежкотоварните камиони – от 1000 лв. до 1300 лв.

 

 

 

 

Репортаж гледайте в новините

 

 

 

  Анжелина Янева

 

Виагра – медикамент и за жени

Полезен и при менструални болки

    


Обновиха пешеходния мост в Кричим

Новият пешеходен мост над река Въча в Кричим е ремонтиран, а откриването премина с тържествен водосвет. Съоръжението е напълно обновено с 99 хил. лв. по Програмата за развитие на селските райони. От общинската администрация в Кричим припомнят, че до края на октомври ремонтът се извършваше от фирма, която забави пусковия срок и това предизвика съмнения за приключването дейностите и отлагането на проекта. Местната власт реши да прекрати дейността на въпросната фирма и нае друга, която да се заеме с работата. След приключването на строително-монта...

Взрив в Банско

Взрив на парен котел в хотелски комплекс в Банско рани двама души. Единият е с опасност за живота.

Стилиян Петров опакова подаръци в състезание на Вила Парк (видео)

/КРОСС/ Бившият капитан на българския национален отбор и Астън Вила Стилиян Петров участва в състезание по опаковане на коледни подаръци. Българинът завърши на второ място в надпреварата на "Вила Парк", изпреварен само от халва Ашли Уестууд. Участниците трябваше да опаковат в празнична хартия стопер за врата във формата на куче, домашни пантофи и фигурка на гном. Петров се справи за 1 минута и 21 секунди, а победителят Уестууд го направи за минута и 14. Стилиян Петров успя да измести вратаря Брад Гузан от втората позиция и с широка усмивка се пошегува, че може да го победи и насън. video:http://www.youtube.com/watch?v=Eh7yaXHzKXo

Децата на загинали и починали служители от системата на МВР получиха подаръци за Коледа

Децата на загинали и починали служители на МВР от Кюстендилска област гостуваха на директорът на ОДМВР - Кюстендил. Комисар Елиан Стамболийски ги посрещна с думите" Поканих ви предпразнично да се видим и да ми разкажете за себе си. Да ви кажа още веднъж, че вие сте ни скъпи, че вниманието ни към вас е израз на уважението към вашите бащи. Те бяха достойни мъже, те бяха герои и ние, и вие ще ги носим в сърцата си. Сигурен съм, че ще следвате пътя им, че сте горди с тях.Желая ви по случай Коледа и през Новата година да сте здрави, да се учите, д...

Британските власти сведоха възможностите за нови писти до Хийтроу и Гетуик

Окончателният доклад на Комисията за разширяване на капацитета на летищата в Обединеното кралство се очаква до лятото на 2015 г.

    


Октай не можел да убие Доган, заяви вещо лице

Пистолетът на нападателя гърмял три пъти при следствен експеримент

Взрив в хотелски комплекс в Банско, двама са ранени

Взрив на парен котел в хотелски комплекс в Банско рани двама души, съобщи Нова телевизия.

Единият е с опасност за живота. 

По първоначална информация пострадалите не са туристи, а служители на хотела.

Очаквайте подробности










































Взрив на парен котел в хотелски комплекс в Банско рани двама души, съобщи Нова телевизия. Единият е с опасност за живота. По първоначална информация пострадалите не са туристи, а служители на хотела. Очаквайте подробности

Двама ранени в Банско при взрив на парен котел в хотелски комплекс

Взрив на парен котел в хотелски комплекс в Банско рани двама души, съобщи Нова телевизия.

Единият е с опасност за живота. 

По първоначална информация пострадалите не са туристи, а служители на хотела.

Очаквайте подробности










































Взрив на парен котел в хотелски комплекс в Банско рани двама души, съобщи Нова телевизия. Единият е с опасност за живота. По първоначална информация пострадалите не са туристи, а служители на хотела. Очаквайте подробности

Заместник-кмет ще бъде отличен за принос към развитието на боксов клуб „Русе“

Заместник-кметът на Русе Свилен Иванов ще бъде отличен от Българската федерация по бокс за приноса му към развитието на този спорт в клуб „Русе“. Решението е взето на заседание на управителния съвет на федерацията. То е по предложение на ръководството на боксов клуб „Русе“ и бе представено пред БФБ от изпълнителния директор на отбора Илия Сяров. Заместник-кметът Свилен Иванов ще получи почетна димлома и статуетка в знак на благодарност за съпричастността към просперитета на клуб „Русе“. Друга новина от заседанието на управителния съвет на Бълга...

Социалният министър отрече за договорка на БСП и ДПС за ранното пенсиониране

Социалният министър Хасан Адемов отрече между ДПС и БСП да е постигната договорка да се въведат гъвкави форми на пенсиониране.   “Позицията на министерството е непроменена и е против”, заяви пред журналисти във вторник преди заседанието на тристранния съвет министър Адемов. Съветът се събра на последното си за тази година заседание, за да обсъди промените в Кодекса на труда, които в сряда трябва да бъдат гледани от парламента.   В понеделник депутатът от левицата Екатерина Заякова съобщи, че от следващата година хората, на които не достига една година възраст за пенсиониране, ще могат да се пенсионират по-рано и да получат 85 процента от пенсията си. Те обаче трябва да са изпълнили условието да имат необходимия трудов стаж. За тази мярка се били разбрали БСП и ДПС.   “Нито министър-председателят, нито министърът на труда и социалната политика, нито председателят на Комисията по труда и социалната политика сме запознати с тази идея”, продължи Адемов.   “Никой не е коментирал с нас тази идея. Това е предложение, за което разбрахме снощи. Друг е въпросът дали тази идея е по-добра от предложенията, които са правени досега. Позицията на Министерския съвет е изразена в предложението за промени в Кодекса за социално осигуряване, които бяха внесени и приети с Бюджета на Държавното обществено осигуряване. Друга идея нито в МС, нито в Комисията по труда и социалната политика не е обсъждана и аз нямам информация за това да има каквито и да е преговори поне на този етап”, поясни социалният министър.   Според бизнеса обаче подобна мярка ще помогне на трудовия пазар. Експертът от БСК Димитър Бранков коментира:   “Тази възможност би следвало да се подкрепи в зависимост от параметрите, които се залагат и като се отчита чуждият опит. Много от страните членки на ЕС имат така нареченото "ранно пенсиониране" при намалена пенсия. Знаете затрудненията на всички над 50 години да си намерят работа, това е не само в България, практически във всички страни, говорим особено за хората без или с ниска квалификация, и второ - отпушва пазара отдолу, тоест за млади хора, които влизат на пазара на труда като първо работно място”.   Президентът на КНСБ Пламен Димитров обаче обяви категоричното възражение на синдикалната организация срещу подобна мярка. Той дори обяви, че синдикатите ще настояват в пленарната зала в сряда да се приеме замразяване на стажа и възрастта и за работещите при първа и втора категория труд.   “Това за миньори и металурзи ще струва не повече от девет милиона, ако не се лъжа, по сметките на ДОО и трябва да бъде направено, както замразиха възрастта за цялата трета категория и за учителите. На фона на отпадането възрастта за военните, ние няма начин да преглътнем това лесно и предупреждавам още веднъж, че ако в сряда, тоест утре, няма решение по този въпрос, всъщност ще има сериозни катаклизми. Ще си бранят правата хората, те го казаха много ясно. Има декларация на нашата миньорска федерация, която ясно заявява, че не може те да бъдат третирани най-зле”, заяви Пламен Димитров.

Експлозия на парен котел рани двама

Мъж и жена са ранени при експлозия на парен котел в Разлог, предаде БГНЕС. Инцидентът е станал към 11:30 часа в комплекс "Две реки", на 5 километра от Разлог, откъм Предела. По първоначални данни, състоянието на мъжа е тежко, има откъснати крайници. Той и жената са транспортирани до МБАЛ-Разлог....

Образованието е приоритет, уверява просветният министър

Образованието е приоритет на министерството. Ние го доказахме и с бюджета, в който са заложени 100 млн. повече за 2014 година. Беше извършена засилена работа и по Закона за средното образование. Той все още се обсъжда и към него върви много широка дискусия.

Експлозия посред нощ изпепели 4 коли в Русе

Експлозията е била толкова мощна, че отлепеният таван на колата излетял до шестия етаж на жилищния блок, а ударната вълна потрошила прозорците на междустълбищната площадка.

Цветлин Йовчев: Протестиращите нямат идея, в името на какво да подадем оставка


"В името на какво да подадем оставка и това ще бъде ли добре за хората? Ако през юли правителството беше подало оставка, щяхме да имаме избори или служебно правителство в пика на кризата с нелегалните имигранти. Нямаше да има актуализация на бюджета и нямаше да можем да създадем условия за ръст през следващата година. Какво щеше да се случи с такива стратегически предприятия като БДЖ, ВМЗ? Какво щеше да се случи с най-уязвимите - социално слабите", така министърът на вътрешните работи Цветлин...

Вигенин: Украйна трябва да бъде оставена сама да избира как да се развива

Украйна трябва да бъде оставена сама да избира в каква посока да се развива, заяви външният министър Кристиан Вигенин, който във вторник участва в заседание на външните министри на страните членки на ЕС в Брюксел.   Някои от дипломатите критикуваха натиска на Кремъл върху Киев. Отказът президентът Виктор Янукович да подпише Споразумение за асоцииране с Европейския съюз и да завие към Москва предизвика масови демонстрации в Украйна.   Вигенин заяви, че на срещата на европейските външни министри с техния руски колега Сергей Лавров пред ден е било получено уверението, че за Москва в случая не става дума за геостратегически аспирации към Украйна. Стабилна и просперираща Украйна е в интерес на ЕС и на Русия, коментира Вигенин. Той посочи още, че очаква "адекватни стъпки от украинското ръководство".   "Ако намеренията им за подписване са сериозни, това трябва да се отрази вътре в страната. Имам подозрения, че те са достатъчно сериозни да продължат европейския път на Украйна" заяви Вигенин, цитиран от БТА.   В неделя Европейската комисия обяви, че прекъсва преговорите по споразумението за асоцииране на Украйна с Европейския съюз (ЕС), но външните министри на страните-членки заявиха, че вратата за Украйна остава отворена. В Брюксел обаче се забеляза разделение в ЕС по отношение на политиката към Украйна, като холандският външен министър Франс Тимерманс критикува остро решението на еврокомисаря за разширяването Щефан Фюле за прекратяване на преговорите.   Преговорите със Скопие постигнали минимален напредък   Външният министър Кристиан Вигени коментира още, че не се очаква решение на ЕС за напредък по пътя на Македония към Европейския съюз. Той посочи, че преговорите между София и Скопие за подписването на двустранно споразумение за добросъседство не се нуждаят от бързане. "Постигнали сме минимален напредък, но не сме пред непосредствено подписване", каза Вигенин.   България дълго време подкрепяше безрезервно евроатлантическото бъдеще на Македония, но по време на кабинета "Борисов" стана една от страните, които отказаха определянето на дата за начало на преговори с ЕС. От Скопие обаче все още идват смесени сигнали по отношение на договора.   "Подхождаме принципно, виждам желание от македонска страна да намерим съгласие по спорните теми. Днес съм малко по-голям оптимист отпреди два месеца. От бързане няма нужда, желанието и на двете страни е да придвижим нещата възможно по-бързо, но не прибързано", каза Вигенин.   Сред спорните въпроси е искането на България за гаранции, че конституцията на Македония не е основание за намеса във вътрешните ни работи. Става въпрос за член 49, според който Македония трябва да се грижи за правата на македонските малцинства в Гърция и България.   Двете страни не могат да се разберат и на какъв език да бъде подписан документът, а остава открит и въпросът за историята.   Вигенин съобщи, че по въпроса за разширяването на ЕС към Западните Балкани нашата страна е подписала писмо, в което се подкрепя даването на Албания на статут на кандидат за членство. "Това е политически знак от наша страна, на ЕС не струва нищо, а иначе може да има последици за албанското население в региона", обясни Вигенин.   По повод присъединяването на Сърбия Вигенин изрази очакване най-късно през януари да започнат преговорите с Белград.   Българите и румънците не са проблем за Великобритания   Вигенин коментира и темата за падането на ограниченията на пазара на труда за българи във Великобритания и притесненията там във връзка с това.   Според българския външен министър българите и румънците в никакъв случай не са проблем за Великобритания.   Той съобщи, че е отложил пътуването си до Лондон за януари догодина, за да не бъде в сянката на кампанията срещу българските и румънските работници.   "Двете страни преценихме, че сега атмосферата не е подходяща. Към края на януари ще бъде ясно, че наплив от българи и румънци няма да има, посещението ще може да премине в много по-спокойна обстановка", обясни външният министър.   Той отново коментира намеренията на британските власти за въвеждането на промени в законодателството, свързани с имиграцията, като посочи, че ако има дискриминационни мерки, България е готова, в координация с ЕК, да работи за това такива мерки да не бъдат предлагани и приемани, а ако бъдат приети - да бъдат предприети съответните действия.

Бащата на убит пред "Соло": Внасям доказателства за незаконни действия на съдийката, оправдала килъра Илиян

"До няколко дни ще внеса във Висшия съдебен съвет доказателства, които са документи, и от тях става ясно, че съдия Румяна Ченалова, която оправда убиеца на сина ми, е нарушавала нормите по делото." Това каза пред Продължава

IBM прогнозира петте технологични промени в живота ни през следващите 5 години

Ученици разпознавани от класните стаи и лекари, използващи ДНК за определяне на лечението – това са част от петте големи промени на хоризонта, прогнозирани от технологичния гигант IBM, съобщава AFP. Годишните прогнози на компанията за петте начина, по който технологиите ще променят нашия живот през следващите пет години, са продиктувани от „една Ученици разпознавани от класните стаи и лекари, използващи ДНК за определяне на лечението – това са част от петте големи промени на хоризонта, прогнозирани от технологичния гигант IBM, съобщава AFP. Годишните прогнози на компанията за петте начина, по който технологиите ще променят нашия живот през следващите пет години, са продиктувани от „една

Ръководителят на Оперативна програма "Околна среда" хвърли оставка

Ръководителят на Оперативна програма Ръководителят на Оперативна програма "Околна среда" (ОПОС) Малина Крумова е депозирала искането си да бъде освободена от поста от 1 януари догодина седмици след като се разгоря скандалът покрай прекъснатите от Европейската комисия плащания по програмата, твърди "Капитал", позовавайки се на източници в екологичното министерство.

Шефката на Оперативна програма "Околна среда" подаде оставка

Ръководителят на Оперативна програма "Околна среда" (ОПОС) Малина Крумова е депозирала искането си да бъде освободена от поста от 1 януари догодина седмици след като се разгоря скандалът покрай прекъснатите от Европейската комисия плащания по програмата, твърди "Капитал", позовавайки се на източници в екологичното министерство.

Ръководителят на Оперативна програма "Околна среда" (ОПОС) Малина Крумова е депозирала искането си да бъде освободена от поста от 1 януари догодина седмици след като се разгоря скандалът покрай прекъснатите от Европейската комисия плащания по програмата, твърди "Капитал", позовавайки се на източници в екологичното министерство.

Шефката на ОП "Околна среда" подаде оставка

Дисциплинарен съвет към екоминистерството ще я проверява

    


Дадоха паркинга до Народния театър на прокурор

Сигналът срещу скандалния паркинг, просъществувал едва няколко дни, е подаден от гражданското обединение "Софийски обществен съвет"

Българският хелзинкски комитет поиска информация от Йовчев за насилие срещу бежанци


Българският хелзинкски комитет (БХК) изпрати писмо до вътрешния министър Цветлин Йовчев с искане да им предостави подробна информация за проведения инструктаж на полицаите по границата ни с Турция. Повод за искането е репортаж излъчен в сутрешния блок на БНТ вчера, в който екип на националната телевизия прекарва една нощ под прикритие в бежанския център в Харманли.

На кардите се виждат тежките условия на работа за полицаите и за живот на бежанците, някои от които бягат от лагера....

България е сред четирите страни в ЕС с годишна дефлация през ноември


България е сред трите страни в ЕС с най-ниска инфлация през ноември на годишна база, показват данните на Евростат. През изтеклия месец спрямо година по-рано у нас се отчита дефлация от 1 процент. На първо място по този показател е Гърция с дефлация от 2.9 на сто на годишна база, а на трето място е Кипър - с 0.8 на сто поевтиняване на стоките и услугите за година назад. Латвия е четвъртата страна с годишна дефлация през ноември от 0.3 на сто. Всички останали членки на общността отчитат...

В Италия арестуваха гангстери, изнудвали цветарски магазини


Италианската полиция е арестувала четирима гангстери, за които се предполага, че са свързани с мафията, заради коледно изнудване. Те принуждавали собствениците на магазини за цветя в Неапол да изкупуват понсетиите, по-познати като Коледни звезди, на цена 100 пъти по-висока от нормалната цена на едро.

Наказанието за търговците, които отказвали да дадат по 100 евро за цвете, било потрошаване на магазините им, разказва Би Би Си.

Според полицията гангстерите са били пратеници...

Двамата работници, обгорели в „Лукойл”, са стабилизирани

Двамата работници от „Лукойл Нефтохим Двамата работници от „Лукойл Нефтохим" Бургас, пострадали при инцидента, довел до волтовата дъга, вече са стабилизирани, съобщи Дарик. Въпреки това все още не е отминала опасността за живота им. Стоян Тодоров, обгорял 15%, вече е в Отделението по изгаряния и се възстановява. Може да се каже, че общото му състояние е добро, коментир шефът ...

През 2019-та към България тръгва азерският газ

Консорциумът Шах Дениз днес обяви окончателното

Турнетата на Bon Jovi, Cirque du Soleil и Пинк са най-успешните за 2013 г.


Гостувалите в София през май Bon Jovi оглавиха класацията на "Билборд" за най-печеливши турнета за 2013 г. Световната им обиколка по повод иначе негативно приетия нов албум What About Now е спечелила приходи в размер на над 205 млн. долара.

Te са следвани от вдъхновените от творчество на Майкъл Джексън спектакли на Cirque Du Soleil с над 157 млн. долара и концертите на канадската поп певица Пинк, донесли й над 147 млн.

В класацията присъстват още два гастрола, които...

Държавата намира работа на 100 бежанци

Програма за заетост и обучение на бежанци е една от новите 4 в Националния план по заетостта на правителството, който се финансира общо със 73 млн. лв. Според програмата държавата ще осигури работни места за 100 бежанци, преминали през курсове на обучение от Агенцията по заетостта.

В Турция арестуват за корупция министерски синове

Трима синове на турски министри бяха арестувани тази сутрин от полицията в рамките на обширно разследване за предполагаема корупция, свързана с търгове за обществени поръчки, съобщи агенция Доган.

Безплодие тормози 300 хиляди семейства

Раждаемостта в България спада, а българките все по-малко планират своята бременност, сочат проучванията. Проблемът със стерилитета е засегнал близо 300 хиляди български семейства.

Сърбия оряза основната лихва за трети пореден път

Очакваните ефекти от фискалната консолидация ще допринесат за намаляване на въздействието на външните рискове, счита банката

    


Над 1600 достигнаха жертвите от аварията в АЕЦ “Фукушима-1″

На 11 март се навършват две години от аварията в АЕЦ "Фукушима" в Япония. Снимка: EPA/БГНЕС

Броят на жертвите, починали след ядрената катастрофа в японската префектура “Фукушима-1″, достигна 1605 души, предаде Интерфакс, позовавайки се на доклад на японските власти.

В него се посочва, че повечето хора са умрели от обостряне на заболявания, предизвикани от високото ниво на радиация, неефективно лечение, а също така и заради влошаване на качеството на живот. Има много случаи на самоубийства.

Ядрената катастрофа във Фукушима от 11 март 2011 година бе предизвикана от земетресение, последвано от разрушително цунами. 

Аварията заема VII-ма, най-високата, степен по международната скала за ядрени и радиационни събития. На същата позиция е и Чернобилската авария от 1986 година. 

Статията "Над 1600 достигнаха жертвите от аварията в АЕЦ “Фукушима-1″" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Съдът поряза дядо Григорий за Арбанаси

Районният съд във Велико Търново обяви 5 църкви в архитектурния резерват Арбанаси за държавна собственост. Магистратите се произнесоха по съдебно дело за собствеността им, заведено от Великотърновския митрополит Григорий. Обект на съдебен спор бяха храмовете "Рождество Христово", "Св. Димитър", "Св. архангели Михаил и Гавриил", "Св. Атанасий" Районният съд във Велико Търново обяви 5 църкви в архитектурния резерват Арбанаси за държавна собственост. Магистратите се произнесоха по съдебно дело за собствеността им, заведено от Великотърновския митрополит Григорий. Обект на съдебен спор бяха храмовете "Рождество Христово", "Св. Димитър", "Св. архангели Михаил и Гавриил", "Св. Атанасий"

Делегираните бюджети довели до 10 % спад в комуналните сметки на детските градини във Варна

Разходите за ток и вода във варненските детски градини са спаднали с близо 10 % след въвеждане на делегираните бюджети, посочи шефът на общинската дирекция по образование Лилия Христова. Общината ще съфинансира и подпомага ремонтите на учебни заведения само там, където са наистина наложителни и представляват опасност за децата.

Ръководителят на ОП „Околна среда” Малина Крумова е подала оставка

Сформиран е дисциплинарен съвет към МОСВ, който ще проверява работата й

    


Бундестагът одобри новото правителство на канцлера Ангела Меркел

Германският Бундестаг преизбра Ангела Меркел за канцлер за трети пореден мандат.   Долната камара на германския парламент очаквано одобри кандидатурата на Меркел с 462 гласа "за" при 150 "против" и 9 "въздържал се".   59-годишната Меркел ще оглави третото правителство на т. нар. голяма коалиция в историята на Германия след Втората световна война. Страната имаше за последно такъв кабинет в периода 2005-2009 г. Тогава, през първия си мандат като канцлер, Меркел отново управляваше Германия в коалиция със социалдемократите.   Новото германско правителство е изправено пред редица предизвикателства - от реформирането на Европейския съюз, за да бъдат избегнати нови кризи в бъдеще, до енергийния преход с цел отказ от ядрената енергия и залагането основно на възобновяемите енергийни източници.   Ангела Меркел стана третият германския канцлер след Втората световна война с три мандата на поста. Предишните двама, Конрад Аденауер и Хелмут Кол, също бяха християндемократи.

Обновиха наредбата за ползване на общински жилища

Общинските съветници приеха нова Наредба за реда и условията за установяване на жилищни нужди, за настаняване под наем, управление и разпореждане с жилища от общинския жилищен фонд. Обновяването на документа е наложено от множество промени в Закона за общинската собственост и други нормативни актове, които са настъпили от 2005 г., откогато е старият документ. В него някои текстове са изгубили актуалното си правно значение, а други са в противоречие със съществуващите правила, отбелязва кметът. Наредбата е изготвена от комисия в състав от предст...

Коледен концерт – подаръкът от децата на Ловеч за града

Коледен концерт – това възнамеряват да подарят децата на Ловеч на своите съграждани. В него ще участват възпитаници на ОУ „Хр. Никифоров“, изучаващи СИП „Религия“, Православният театър при ОДК, деца от "Студията за поп и джаз пеене", вокалните групи „Пееща дъга“ към Ловчанското читалище, към ОУ „Хр. Никифоров“ и ОУ „Васил Левски“. Ще видим изпълнения на балетната школа „Пирует“ към Народно читалище „Зорница – 2010“, детския танцов състав към ОДК, балет „Ралица“. Ще пее Галя Дулева от "Дневния център за деца и възрастни с увреждания".Изпълнения на акордеон ще покаже Михаела Хиткова от Музи...

Охраната на Борисов "обезоръжи" дете с пистолет играчка, за да не стане "някой проблем"

При големи мерки за сигурност преминава днешното посещение на  Бойко Борисов за откриването на детска градина "Котаръкът в чизми", съобщи Дарик. Повече от час преди началото на церемонията детското заведение беше заобиколено от полицейски служители, а хора от НСО проверяваха на входа всички желаещи да влязат. В един момент охраната спря майка на малко дете с играчка-пистолет и я накара да прибере „оръжието“ в частната си, за да не стане "някой проблем" (това е точният цитат от Дарик). Бойко Борисов закъсня с около 40 минути за церемонията и по време на откриването пожела весели празници на всички като заяви, че трябва да се има повече в църквата.  

Правителството подслушва лидери на опозицията, твърди Борисов

Правителството подслушва лидери на опозицията. Това обяви в Пловдив лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, предаде „Фокус”. Според Борисов това е тежко нарушение по цял свят. Борисов поясни, че това се прави през други градове. „Моят приятелски съвет към Йовчев и Писанчев е да не го правят”, каза Борисов. Според него, прокуратурата да викне лидерите на БСП и на ДПС, за да ги пита откъде излизат други записи. По думите на Борисов технологията е да се вържат към някой друг телефон, да източат някой личен разговор и да го пуснат в обръщение. Сега масово викат протестиращи на разпити, каза още той. Ще имат едно поставено лице, което ще го направи – дали сега, дали април месец преди изборите и ще го пуснат в обръщение, те това правят, каза Борисов. ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване