Ранобудните студенти са деца на свободата, заяви Стефан Цанев

„Не само, че подкрепям Ранобудните студенти гласно и негласно, аз ги наричам деца на свободата". Това заяви българският драматург, поет и писател Стефан Цанев на срещата със студенти и преподаватели във Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите днес в Пловдив. „Протестът на Ранобудните е друг тип протест, защото социалният протест е на ниско ниво. Политическият протест пък е протест за свобода на словото и стремеж към властта", добави Цанев. Според него студентите не искат нито власт, нито пари. „Техният протест е духовен протест.Та...

Бейл се контузи, пропуска мача за Купата

Гарет Бейл получи травма по време на тренировката на Реал Мадрид във вторник, и няма да играе на реванша от турнира за Купата на Краля срещу Олимпик Хатива. Бейл бе ударен лошо в прасеца, и напусна преждевременно заниманието на "белия балет". Дори и да няма сериозен проблем, той ще бъде съхранен за неделното гостуване на Валенсия на "Местая". Реал не успя да победи скромния тим в първата среща, и завърши 0:0, затова ще трябва да довърши работата си в сряда. Освен Бейл, мачът ще пропусне и Серхио Рамос, като предохранителна мярка. Защитникът е с...

Парис Хилтън се кипри като Снежанка

Руста фурия Парис Хилтън изненада приятно феновете си с последната снимка, която публикува в Instagram.

Борисов: Преди изборите ще пуснат запис, направен от подставено лице (обновена)

Правителството подслушва лидери на опозицията, обяви в Пловдив лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.
Според него, това е тежко нарушение по цял свят.
Борисов поясни, че това се прави през други градове.
Правителството подслушва лидери на опозицията, обяви в Пловдив лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Според него, това е тежко нарушение по цял свят. Борисов поясни, че това се прави през други градове. "Моят приятелски съвет към Йовчев и Писанчев е да не го правят", каза Борисов. Според него, прокуратурата да викне лидерите на БСП и на ДПС,

Депутати ще проверяват ДАНС, НРС, НСО и други спецслужби

Законът за СРС-тата мина на второ четене през комисия

    


Банките в ЕС с 817 млрд. евро по-малко активи от 2011 г. насам

Банките в Европейския съюз са намалили активите си с 817 млрд. евро от края на 2011 г., в опит да избегнат рисковите инвестиции. Това показва доклад...

Шампион по джудо удуши майка си

Пловдив /КРОСС/ 40-годишен пловдивчанин е в ареста по подозрение, че е удушил собствената си майка. Трагедията се разиграла вчера в семейния им дом на улица „Ландос". Цветан Антонов се обадил в полицията и признал, че е убил майка си. Минути по-късно бил арестуван. Жестокото убийство е почти идентично със случая преди пет дни , когато лекарят Мариян Колев уби собствения си баща, размазвайки главата му с брадва. Както Мариян, така и Цветан са били много пияни. Преди да посегне на майка си, двамата имали ожесточен спор за имоти.Цветан е бил шампион по джудо, до преди няколко години бил активен спортист. Работел е няколко години като охранител , имал внушителна физика. Заради любовта си към чашката обаче останал без работа, съобщава "Марица".

Съдията на "Левски" - ЦСКА ще бъде избран два часа преди мача след жребий


Съдията, който ще води реванша между "Левски" и ЦСКА от осминафиналите за Купата на България, ще бъде избран два часа преди мача. Името му ще бъде изтеглено след жребий, обяви председателят на съдийската комисия Никола Джугански.

"Ще бъде избран един измежду тримата най-добри", обясни той след края на церемонията по награждаването на съдия на годината. Голямата награда получи Георги Йорданов, а негови подгласници станаха Цветан Кръстев и Никола Попов.

Джугански изтъкна, че...

Британско проучване: Българите и румънците са добре дошли, ако работят и плащат данъци


Британците нямат расистки нагласи към българите и румънците, но обвиняват правителството си, че не предоставя реална информация как бъдещата имиграция ще се отрази на Великобритания, сочи допитване, цитирано от британското издание на сайта "Хъфингтън пост".

В проучването на института по въпроси на имиграцията British Future 80% от запитаните подкрепят по-строги правителствени мерки. В същото време обаче 77% от анкетираните заявяват, че биха приветствали мигранти от България и...

Бареков стартира партията си тази събота във Велико Търново

/КРОСС/Николай Бареков ще стартира партията си тази събота, 21 декември, във Велико Търново, съобщиха от офиса на „България без цензура". В старата столица той събира инициативен комитет, който ще постави началото по регистрацията на новия политически субект. Първата стъпка ще бъде направена в залата на Великото народно събрание, поставило през 1879 г. основите в развитието на съвременна България. Очаква се конгресът за избор на устав и ръководство на партията да бъде проведен в началото на 2014 година. Преди учредяването на комитета лектори ще проведат семинар за ролята на лидерството в новите политически проекти, за бъдещето на политическия център у нас и накъде след НДСВ и ГЕРБ. Около партията ще бъде направен широк центристки съюз с граждански движения и партийни формации, обяви Бареков. Целта е да се съберат най-добрите експерти по успешните примери на Саркози и Рейгън.  

Адвокат Мутафчиев пред Фрог: Случаят с убитата Севиля може да повтори „Соло”

Родителите на зверски умъртвената ученичка Севиля от столичния квартал „Люлин” най-после имат шанс да получат възмездие. Косъм, открит в ръката на ръганата 44 пъти с нож девойка, доказва съучастие в кървавото престъпление на приятелката й Янка Младенова. На първа инстанция дружката й бе пусната от ареста, тъй като не бяха намерени доказателства, уличаващи я в жестокото деяние.

Златната ни медалистка по физика няма да получава стипендия

Златната ни медалистка по физика няма да получава училищна стипендия

Определената за най-добра млада жена физик в света Катерина Найденова няма да получи училищна стипендия, съобщи БГНЕС.

12-класничката, която учи в казанлъшката математическа гимназия “ПМГ Никола Обрешков”, е била лишена от полагащото ѝ се възнаграждение за висок успех заради натрупани над 33 извинени отсъствия.

Майката на Катерина изказа възмущението си от факта и заяви, че остава зад всяко едно отсъствие на дъщеря си, като обясни, че момичето е пропускало занятия заради подготовка за кандидат-студентски изпити, олимпиади и боледуване. Въпреки, че Катерина е приета в Станфордския университет и молбата на майката до директора на гимназията, момичето няма да получи стипендия за успех.

“Смятам, че се толерира посредствеността. Детето ми щеше да получава стипендия, ако присъства в часовете, даже ако не изкарва успех, защото тя има право на социална стипендия, тъй като се отглежда без баща. Тя може да стои в часовете, да блее и да получава социална стипендия. Да не кандидатства никъде, да бъде една посредственост… А тя е допринесла за държавата, за града, за хората. Вместо да се гордеят с това, директорът, който е държавен служител, с неговото решение, воден от някакви нормативни рамки, доказва, че държавата се подиграва с гражданите си”, заяви майката Юлия Найденова.

“Отсъствията, ако бяха само заради това, че Катерина Найденова е участвала в международната олимпиада в Москва, нямаше да се зачитат. Защото съгласно нашите правила, всички ученици, които участват от името на училището в олимпиади, състезания или други изяви, те се считат, че са на училище и стипендията не им се отнема. За съжаление, в периода в който, Катерина е натрупала тези отсъствия, от 1 ноември до 26 ноември, не е била изпратена от училището на състезание, олимпиади или някакво друго мероприятие, организирано от училището”, обоснова, от своя страна, решението си директорът гимназията Стефан Дамянов.

Последната голяма награда на Катерина е от Международната олимпиада по експериментална физика в Москва. Тя и отборът и се завърнаха преди броени дни с голямата отборна награда ГРАНД ПРИ, 1 сребърен и 2 бронзови медала.

Статията "Златната ни медалистка по физика няма да получава стипендия" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Барозу: Решението на "Шах Дениз ІІ" е ключово

Европейската комисия приветства днешното инвестиционно решение за добиването на газ от газовото находище Шах Дениз II в Азербайджан.

Родителите на Кристиян, който почина от течност за чистачки, осиновиха 13-годишно момичe

13-годишната Габи влезе в семейството на пилия течност за чистачки Кристиян, предаде онлайн вестник Струма.

Това беше най-големият коледен подарък за Мария и Иван - родителите на нелепо загиналия 16-годишен Кристиян Чучков, който почина, след като на купон пи течност за чистачки.
  
Габи пристигна в дома на осиновителите си в благоевградското 13-годишната Габи влезе в семейството на пилия течност за чистачки Кристиян, предаде онлайн вестник Струма. Това беше най-големият коледен подарък за Мария и Иван - родителите на нелепо загиналия 16-годишен Кристиян Чучков, който почина, след като на купон пи течност за чистачки. Габи пристигна в дома на осиновителите си в благоевградското

Стилиян Петров опакова подаръци в състезание на „Вила Парк“ (видео)

Бившият капитан на българския национален отбор и „Астън Вила Бившият капитан на българския национален отбор и „Астън Вила" Стилиян Петров участва в състезание по опаковане на коледни подаръци. Българинът завърши на второ място в надпреварата на "Вила Парк", изпреварен само от халфа на тима Ашли Уестууд. Участниците трябваше да опаковат в празнична хартия стопер за врата във формата на куче, домашни ...

Затоплянето с още на 4 градуса ще отрови Земята

/КРОСС/ Ако в резултат на глобалното затопляне температурите се повишат само с още 4 градуса, въглеродното замърсяване ще стане необратимо, съобщават американски учени в научно списание. Според резултатите от изследването им, получени чрез компютърна симулация, това ще се случи, защото растенията просто няма да могат да преработят всичкия въглероден диоксид в процеса на фотосинтезата. Ще се появи излишък, който ще нараства в геометрична прогресия. И тогава всички живи същества умират.

Президентът без дворец, без кортеж и без показност

Ако някой има основание да претендира, че дава пример във време на икономии, това е Хосе Мухика, президентът на Уругвай, който се отказа от държавен дворец заради фермерска къща, дарява по-голямата част от заплатата си на социални проекти, лети в икономична класа и кара стар "Фолксваген", тип "костенурка". Но някогашният партизанин е определено недоволен от това, че някои го определят като "най-бедният президент в света". Макар че би искал другите да възприемат по-умерен начин на живот, 78-годишният президент е прекалено отдавна в политиката, з...

Масово се подслушват телефони, твърди Борисов

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов каза в Пловдив, че е заплашен от лидерите на БСП и на ДПС от трибуната в парламента, че ще бъде свален по другия начин.

Бисеров ще бъде обявен за общодържавно издирване, за да бъде призован

Съдът постанови Христо Бисеров да се обяви за общодържавно издирване чрез полицията. Целта е да се установи на кой адрес пребивава, за да бъде призован по делото срещу нападателя на Доган - Октай Енимехмедов, предаде БГНЕС. Съдът държи на разпита на Бисеров, тъй като той може да каже неща, за които няма други данни по делото. Освен това магистратите поискаха да се питат мобилните оператори дали има телефони на негово име, за да бъде евентуално призован и по телефона. По-рано днес пред журналисти прокурорът по делото Илиян Тончев каза, че оттук нататък "ще преценим дали изобщо да отлагаме делото" заради Христо Бисеров и обясни, че Октай е задържан под стража. "Да чакаме да дойде на разпит, а той подсъдимият да стои в ареста, така ли?". Така с въпрос, той отговори на въ...

Детски благотворителен пленер се състоя в Асеновград

Детски благотворителен пленер по живопис, чиято тема бе „Коледа в Асеновград”, се състоя под егидата на Съюза на творците в Асеновград и Архиерейското наместничество. Изложбената зала на старата община се превърна в ателие, в което десетки млади таланти изобразиха в рисунки своята представа за приказния зимен празник. Събраните средства са планирани за благотворителност и същевременно са своеобразно признание за труда на малките художници. Благотворителният коледен базар, под наслов „Да направим добро за малко щастие”, бе открит от кмета на Община Асеновград д-р Емил Караиванов. Изложбената зала в старата община на пл. „Акад. Николай Хайтов” 2, където се намира  базарът на детските рисунки, ще бъде отворена за по...

Балъков похвали Тодор Неделев

Красимир Балъков коментира добрите си впечатления от Тодор Неделев, който е новото попълнение на "Майнц". Според бившия ни национал, Неделев е един от най-талантливите родни футболисти. Бала коментира за "Билд" качествата на 20-годишния Неделев, който през януари ще подсили елитния германски "Майнц" с трансфер от "Ботев Пловдив". "Тодор е най-талантливият футболист в България и вече е много важна част от националния отбор. Той е най-добрият млад играч в Източна Европа", заяви 47-годишният бивш плеймейкър на "Щутгарт". Балъков е убеден, че Неделев ще се адаптира бързо към изискванията на германския футбол. "Знам, че той е много амбициозен и е със страхотен характер. Нямам съмнение, че той ще се справи добре в Бундесли...

Шампион по джудо удуши майка си

40-годишен пловдивчанин е в ареста за убийството на собствената си майка, предаде кореспондентът на БГНЕС в Пловдив. Цветан Андонов сам се обадил в полицията вчера, след като удушил майка си и признал престъплението си. Веднага след това е бил арестуван. Трагедията се разиграла вчера в семейния им дом на улица "Ландос". Жестокото убийство е почти идентично със случая преди пет дни, когато лекарят Мариян Колев уби собствения си баща, размазвайки главата му с брадва. Както Мариян, така и Цветан са били много пияни. Цветан е бил шампион по джудо, до преди няколко години бил активен спортист. Работил е няколко години като охранител, имал внушителна физика. Заради любовта си към чашката, обаче, останал без работа.

Глобиха мъж карал в насрещното във Варна и блъснал пешеходец по невнимание

За причинено по непредпазливост пътно-транспортно произшествие с пострадал пешеходец, Районният съд във Варна наложи на водач административно наказание – глоба в размер на 1000 лв. По внесено от прокуратурата постановление, съдът освободи от наказателна отговорност 49-годишния Х.

Планира се фонд от сглобяеми жилища в случай на бедствия

Министерството на инвестиционното проектиране е постигнало предварително споразумение за изграждането на 4 нови производствени обекта в страната

    


"Как писар Тричко, не се жени за царкиня Кита с китка закитена" разсмя благоевградската публика

С премиерния спектакъл „Как писар Тричко, не се жени за царкиня Кита с китка закитена” актьорите от ДТ „Никола Вапцаров“ сложиха своя театрален щрих в богатата коледно-новогодишна програма на Община Благоевград. Пиесата се игра снощи при препълнена зала. Сред зрителите бяха кметът на община Благоевград Атанас Камбитов, председателят на Общински съвет Радослав Тасков,  зам.-кметът инж. Стоян Благоев, общински съветници. Режисьор на пиесата е настоящият директор на театъра Рашко Младенов, а в главните роли се превъплатиха добре познатите актьори ...

Шефката по "Околна среда" хвърли оставка

Ръководителят на Оперативна програма „Околна среда" Малина Крумова подаде оставка. Тя е депозирала искането си да бъде освободена от поста от 1-ви януари догодина с писмо до министъра на околната среда и водите Искра Михайлова, съобщи БНР.

Борисов: Да подслушваш опозицията е тежко престъпление

„Управляващите да спрат да подслушват опозицията".За това призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на днешното си посещение в Пловдив за откриването на детска градина.

Хотелите в Манхатън разпродадени за уикенда на Super Bowl

Цените на стаите в квартала за периода са средно със 64% по-скъпи отколкото през съответния уикенд на тази година

    


Задълженията на държавата към бизнеса са над 300 млн. лв.

/КРОСС/ По последни данни на Българската стопанска камара задълженията на държавата към бизнеса достигат 300 млн. лева, заяви в ефира на Bulgaria On Air Камен Колев. Заместник-председателят на БСК коментира още, че тенденцията за увеличаване на задълженията към бизнеса е притеснителна, тъй като нагласата е била за намаляване на дължимите суми. Колев уточни и че в сравнение с преди години сумата е почти наполовина по-малка. По неговите думи увеличаването на задълженията на държавата към бизнеса е резултат от превърналата се вече в практика на няколко правителства на овладяването на разходите чрез забавяне на плащания. Колев подчерта, че в края на годината разходите на държавата традиционно се увеличават. Той допълни, че спирането на междинни плащания по ОП „Околна среда" допълнително ще натежат на бюджета, тъй като няма да бъдат възстановени веднага от ЕС. Колев коментира и въведената от БСК през март миналата година Директива за борба със забавените плащания. Той поясни, че директивата, която постановява срок от 30 дни за погасяване на плащанията, е прекратила вредната практика в обществените поръчки да се въвеждат клаузи за забавени плащания. Реално забавеното плащане беше договорено, но беше ущърб на бизнеса, заяви още заместник-председателят на БСК. Той коментира, че в момента има варианти за заобикаляне на директивата, а именно забавяне на протоколите по изпълнение. „Срокът от 30 дни важи от момента на предаване на съответната работа

Възрастна двойка се срещна със смъртта заради загорял крем карамел

Семейство загина от задушаване вчера в дома си в град Батановци, съобщава сайтът struma.bg.

Инцидентът станал в понеделник вечерта малко преди 19 часа. 71-годишната Стоянка Апостолова приготвила крем карамел, сложила го във фурната и заедно със съпруга си - 76- годишния Станко Огнянов решили да си починат. И двамата обаче заспали, а през това вр Семейство загина от задушаване вчера в дома си в град Батановци, съобщава сайтът struma.bg. Инцидентът станал в понеделник вечерта малко преди 19 часа. 71-годишната Стоянка Апостолова приготвила крем карамел, сложила го във фурната и заедно със съпруга си - 76- годишния Станко Огнянов решили да си починат. И двамата обаче заспали, а през това вр

Министерството на инвестиционното проектиране разрешило строителство за 134 млн. лв.

Първата задача, която трябва да реши Министерството на инвестиционното проектиране, е да даде "зелена" светлина на инвестиционните проекти в страната. До момента е дадено разрешение за над 134 млн. лева строителство, съобщи министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов при представянето на отчета на ведомството, предаде БТА. Важността на тази "зелена" светлина е създаването на нови работни места, максималното усвояване на еврофондовете и излизане от забавянето на икономическия растеж, каза министърът. Втората задача на министерството е в...

САЩ дават нови 40 милиона военна мощ на Филипините

/КРОСС/ Държавният секретар на САЩ Джон Кери оповести, че САЩ ще даде нови 40 милиона долара на Филипините, предназначени за военна помощ, съобщи радио Voice of America. Кери оповести това в Манила, където провежда срещи с външния министър Алберт дел Росарио и президента на Филипините Бениньо Акуино. Допълнителните американски средста ще помогат за подобряването на морската отбрана на Филипините и антитерористичните операции срещу мюсюлманския бунт в южната част на страната.  

Габи заживя в семейството на починалия Кристиян, пил течност за чистачки

13-годишната Габи влезе в семейството на пилия течност за чистачки Кристиян, предаде онлайн вестник Струма.

Това беше най-големият коледен подарък за Мария и Иван - родителите на нелепо загиналия 16-годишен Кристиян Чучков, който почина, след като на купон пи течност за чистачки.
  
Габи пристигна в дома на осиновителите си в благоевградското 13-годишната Габи влезе в семейството на пилия течност за чистачки Кристиян, предаде онлайн вестник Струма. Това беше най-големият коледен подарък за Мария и Иван - родителите на нелепо загиналия 16-годишен Кристиян Чучков, който почина, след като на купон пи течност за чистачки. Габи пристигна в дома на осиновителите си в благоевградското

Станишев се отчете: Въпреки натиска приехме 20 закона

50 законопроекта са внесени въпреки психологическия, физическия натиск и заплахите върху депутатите на БСП. От тях 33 са на БСП, съвместно с ДПС са внесени още 17. Близо 20 са приетите закони.

Инфлацията в САЩ се ускори до 1,2% през ноември

Въпреки покачването равнището продължава да бъде далеч от целта на Федералния резерв за 2% годишно

    


Георги Йорданов беше избран за най-добър футболен съдия


Георги Йорданов беше определен за най-добър футболен съдия за 2013 г. от асоциацията на футболните съдии. Негови подгласници станаха Цветан Кръстев и Никола Попов.

"Това е признание за мен. Мисля, че най-добре се получава, когато съдиите оставят футболистите да играят", заяви Йорданов. Според него най-трудният му мач през годината е бил този между "Левски" и "Лудогорец" на "Георги Аспарухов", който беше пряк спор за първото място миналия сезон.

"В годините има негативно...

Семейство се задуши смъртоносно от загорял крем карамел

Семейство загина от задушаване вчера в дома си в град Батановци, съобщава сайтът struma.bg.

Инцидентът станал в понеделник вечерта малко преди 19 часа. 71-годишната Стоянка Апостолова приготвила крем карамел, сложила го във фурната и заедно със съпруга си - 76- годишния Станко Огнянов решили да си починат. И двамата обаче заспали, а през това вр Семейство загина от задушаване вчера в дома си в град Батановци, съобщава сайтът struma.bg. Инцидентът станал в понеделник вечерта малко преди 19 часа. 71-годишната Стоянка Апостолова приготвила крем карамел, сложила го във фурната и заедно със съпруга си - 76- годишния Станко Огнянов решили да си починат. И двамата обаче заспали, а през това вр

Мажоретките с концерт в Младежки център

Мажоретният състав „Хасково” и Духовия оркестър на Общината изнесоха съвместен концерт в Голямата зала на Младежки център.

Генералната репетиция преди концерта се проведе часове преди коледното мероприятие.

Мажоретките са 33. Най – малкият представител е 5 – годишната Петя, която е част от тях от месец и половина.

Двете групи на състава изпълниха залата с музика и танци.

Mалката група бе подготвила за публиката три танца. По-големите представителки се представиха с 13.

Това е 4- ят коледен концерт на мажоретките с Духовия оркестър. Съвместната дейност между тях продължава през цялата година.

 

 

 

 

 

 

 

Репортаж гледайте в новините

 

 

 

  Анжелина Янева

 

Продават Елинор за 550 000 евро

Колата е дело на Classic Recreations и се намира в Европа

    


Разширяват функциите на Фонда за асистирана репродукция

След като Фондът за асистирана репродукция, който подпомага извършването на ин витро процедури при семейства, които не могат да имат деца, се върне за финансиране към Здравното министерство, се очаква да разшири своите функции и да работи и за здравето на деца и бременни жени. Това съобщи здравният министър д-р Таня Андреева по време конференция със специалисти, отнасяща се за раждаемостта у нас. Оказва се, че към момента около 300 000 двойки имат репродуктивни проблеми. Анкета, направена сред 400 бременни жени, пък показва, че по-малко от 20 п...

Парите на държавните дружества вече в различни банки

В една от банките државните пари намалели от 47,05% до 22,67%

    


Стартира продажбата на винетките за 2014

/КРОСС/ Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Стефан Чайков представиха визията на винетните стикери за 2014 г. Продажбата им стартира и до началото на коледните празници - 20 декември, в разпространителските пунктове ще има над 1,8 млн. винетки от различните видове и за различните категории превозни средства. От тях над 1 млн. са годишните стикери за леки автомобили. За пета поредна година цената на винетките за леките автомобили остава непроменена. Годишният стикер е 67 лв., месечният - 25 лв., а седмичният - 10 лв. Без промяна са и цените за моторните превозни средства от категория 1 и 2, в които влизат тежкотоварните камиони и автобусите. В категория 3 са леките автомобили. Както всяка година, така и тази Агенция „Пътна инфраструктура" променя графичното оформление на винетните стикери. Те са с по-висока защита, с което намалява възможността за фалшификация. Променени са цветовете на винетните стикери и техните защити. Основата на всички винетки е изработена от специална хартия, върху която са разположени графичните и защитните елементи. На стикерите са вградени две холограми. Първата е с т. нар. първо ниво на защита за визуално разпознаване. Тя е обемна и с постоянни цветове. Вижда се изпъкнала цифра „4". Втората холограма е с 3D ефект. За различните видове винетки е различна и съдържа допълнителни защити

Проф. Овчаров: ПОМАК се опитва да ни противопоставя

Целта на Ефрем Моллов е да прокара разделителна линия между българските християни и мюсюлмани, като се промият мозъците на хората от цял един регион, смята археологът

От ОДБХ съветват месото от домашни и диви животни да се изследва

Във връзка с увеличаване клането на домашни прасета, предвид настъпващите коледни празници и отстрелването на диви свине, поради открития ловен сезон, Областна дирекция по безопасност на храните - Благоевград обръща внимание на стопаните и ловците да не пренебрегват задължителното изследване на проби от дивите и домашни свине за трихинела. В помощ на ловците и стопаните ОДБХ- Благоевград припомня, че извършва лабораторни изследвания на проби от домашните и дивите прасета по метод, гарантиращ откриването на трихинелите, а при установяван...

През 2019-та към България тръгва азерският газ

Консорциумът Шах Дениз днес обяви окончателното си инвестиционно решение за разработването на газовото находище Шах Дениз в Каспийско море. Това решение отключва плановете за разширяване на Южнокавказкия газопровод през Азербайджан и Грузия, изграждането на Трансанадолския газопровод (TANAP) през Турция и за изграждането на Трансадриатическия газопровод (TAP), преминаващ през Гърция и Албания и достигащ до Италия.

Съдът издирва Христо Бисеров

Христо Бисеров. Снимка: БулФото

Състав на Софийския градски съд (СГС) обяви за общодържавно издирване за установяване на адреса на бившия зам.-председател на парламента Христо Бисеров.

Това стана на днешното заседание по делото срещу Октай Енимехмедов, обвинен в опит за убийство на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Днес за пореден път Бисеров отказа да се яви като свидетел по делото. Въпреки това съдия Пенка Велинова отмени наложените му 500 лв. глоба и мярка за принудително довеждане. Днес стана ясно и това, че Бисеров не е открит на нито един от известните адреси. В призовката на Бисеров били посочени два адреса, като се е оказало, че единият е резиденция на Република Чехия, а на другия – ул. “Омуртаг”, бившият депутат не се е явявал от 20 дни

Съдът прецени, че ще иска съдействието на СДВР, за да бъде установено местоположението на Бисеров и да му бъде връчена призовка. Освен това ще се изискат справки и от мобилните оператори, за да се види дали има регистрирани номера на негово име и призовкарите да го викнат по телефона.

Съдът държи на разпита на Бисеров, тъй като той може да каже неща, за които няма други данни по делото. 

По-рано днес пред журналисти прокурорът по делото Илиян Тончев каза, че оттук нататък “ще преценим дали изобщо да отлагаме делото” заради Христо Бисеров. 

Статията "Съдът издирва Христо Бисеров" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване