"Тролове" в интернет

Българското общество е изключително уязвимо от така наречените "тролове" в интернет. Тезата изрази в предаването "Кой говори" по Дарик Христо Иванов от Института за правни инициативи. Що е то "трол" Трол е участник в интернет дискусия, който влиза в нея с намерението да я провали, да скара хората и да отклони темата. Това са хора, които политическа партия, пиар агенция или друга заинтересована група е наела, за да се влияе на общественото мнение в интернет форумите и социалните мрежи. Това е дефиницията, която даде Иванов и около която се обеди...

Станишев отчете устойчивост на депутатите от БСП, смя се на обвиненията на Борисов

Сергей Станишев, Снимка: Лъчезар Ангелов

Поздравявам съпартийците си за тяхната устойчивост и отговорно поведение, обяви лидерът на БСП след заседание на Изпълнителното бюро на БСП, на което е направен преглед на изминалата година.

По думите му депутатите от левицата са били подложени на психологически и физически натиск, но издържали, защото имат кауза.

Политическата ситуация беше трудна, защото най-голямата партия в парламента отказа да признае резултатите от изборите, обобщи лидерът на социалистите.

И въпреки трудностите БСП била вносител и съвносител на 50 законопроекта, от които 20 са приети вече (сред тях са и промените в Закона за ДАНС, с който стана възможно назначаването на Делян Пеевски за шеф на агенцията).

Водещо било социалното законодателство – допълнителни целеви помощи, увеличаване парите за отглеждане на дете от 1 до 2-годишна възраст, намаляване цената на тока за битови потребители и за бизнеса, проект на нов Изборен кодекс.

Станишев се смя на преразказаните от журналистите обвинения на Бойко Борисов, произнесени при откриването на детска градина в Пловдив, че е подслушван от БСП и прогнозата му за следващата година, която сочи апокалипсис след март 2014 г.

Трябва да има връзка между това, което говориш, и действителността, коментира Станишев.

По думите му Борисов не е в позиция да говори за подслушване, а икономическата му прогноза е пълна фантасмагория.

Статията "Станишев отчете устойчивост на депутатите от БСП, смя се на обвиненията на Борисов" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

И Норвегия шпионирала Русия в полза на САЩ

Информацията съдържа данни как норвежката агенция

Открадната каса с пари

Метална каса, заедно в 2000 лева в нея е била открадната от офис на фирма в Сливен. Около 2,53 часа на 16 декември в полицията е получен сигнал за проникване в помещение на фирма в центъра на града. На място е изпратен екип, който е установил, че от помещението е открадната метална каса, в която са съхранявани около 2000 лв. Извършен е оглед. Предприети са незабавни действия по установяване на извършителя....

Целта на ПОМАК е да противопостави християни и мюсюлмани, смята проф. Овчаров

Целта на политическата формация ПОМАК е да противопостави българите-християни на българите, изповядващи ислям. Това коментира днес по време на пресконференция проф. Николай Овчаров по повод на подадения срещу него вчера сигнал в прокуратурата от лидера на партията ПОМАК Ефрем Моллов. Обвиненията срещу проф. Овчаров са, че е нарекъл представителите на партията ПОМАК "сепаратисти" и "българо-мохамедани". По първото обвинение археологът застана напълно зад думите си и се аргументира с книгата на Моллов "Има ли бъдеще Велика България или защо бе ск...

Вещо лице в съда: Енимехмедов не е могъл да убие

Използваните от Октай Енимехмедов боеприпаси, не могат да причинят смърт, а наранявания. Това заяви едно от вещите лица по делото срещу младежа, предаде „Фокус”.

На заседание по делото съдът изслуша вещи лица, изготвили експертиза по делото, бяха зададени въпроси по съдебно-балистичната, техническата, съдебно-медицинската, химическата ... Използваните от Октай Енимехмедов боеприпаси, не могат да причинят смърт, а наранявания. Това заяви едно от вещите лица по делото срещу младежа, предаде „Фокус”. На заседание по делото съдът изслуша вещи лица, изготвили експертиза по делото, бяха зададени въпроси по съдебно-балистичната, техническата, съдебно-медицинската, химическата ...

Експерт: Използваните от Октай Енимехмедов боеприпаси, не могат да причинят смърт

 Използваните от Октай Енимехмедов боеприпаси, не могат да причинят смърт, а наранявания. Това заяви едно от вещите лица по делото срещу младежа, предаде „Фокус”.

На заседание по делото съдът изслуша вещи лица, изготвили експертиза по делото, бяха зададени въпроси по съдебно-балистичната, техническата, съдебно-медицинската, химическата ... Използваните от Октай Енимехмедов боеприпаси, не могат да причинят смърт, а наранявания. Това заяви едно от вещите лица по делото срещу младежа, предаде „Фокус”. На заседание по делото съдът изслуша вещи лица, изготвили експертиза по делото, бяха зададени въпроси по съдебно-балистичната, техническата, съдебно-медицинската, химическата ...

Воден режим от днес в осем села в Пернишко

Мярката се налага заради продължителното засушаване

    


Борисов с поздравителен адрес до Меркел

/КРОСС/Сигурен съм, че водената от Вас политика ще допринесе много за развитието на сътрудничеството ни в Европейския съюз. Това заявява председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в поздравителен адрес до Ангела Меркел по повод преизбирането й за федерален канцлер на Германия за трети път. Като лидер на най-голямата дясна партия в България, член на Европейската народна партия, Ви уверявам в готовността си да работя усилено за задълбочаване на партньорството ни в името на благоденствието на всички европейски граждани. Искрено се надявам сътрудничеството и отношенията на новото германско правителство с България да се задълбочат на по-високо ниво, което ще бъде предпоставка за успеха на държавите ни, пише още Борисов. Според него, Европа се изправя пред големи предизвикателства и точно тази предпоставка трябва да направи европейските граждани по-сплотени и единни, за да преодолеем последствията от финансовата и икономическа криза и да гарантираме мир, сигурност и просперитет за нашите граждани. В заключение председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отправя към Ангела Меркел и членовете на новото германско правителство пожелания за просперитет и осъществяване на плановете за политика на напредък, растеж и укрепване на Германия и Европейския съюз.  

Google обяви: Поморие е на 6-то място в търсачката за почивка

Google обяви своя годишен глобален Zeitgeist анализ, който обхваща цялата 2013 и това какви личности, теми, събития и места за били от интерес за хората по цялото земно кълбо и за първи път обявява резултати и за България.

Zeitgeist произхожда от немски и означава „ духът на времето” и е 13-тият годишен анализ на Google, базиран на повече от трилион търсения по света през цялата година. През 2013, Zeitgeist включва и най-модерните и популярни търсения в повече от 70 страни. Класацията включва повече от хиляда топ 10 списъка в категории като поп култура, спорт, музика, политика, новини и други и дава уникална перспектива най-горещите събития и теми, които са представлявали интерес за българите.

Резултатите от търсенията в България през 2013 година сочат, че Българите доста сериозно следят различни телевизонни шоу и реалити формати, информирани са за известните личности както в локален, така и в глобален мащаб и се интересуват от разнообразни теми като това „какво е любовта” и „как да отслабна”, но и „какво е ЕРП”  и как да инсталират различни продукти. Не на последно място, следят  различни спортни събития като най- обичани са тениса, бокса и футбола.

Любопитно е да се отбележи и за най-търсените места за почивка, където Поморие е на 6-то място. Пред него е Созопол, а Несебър е на 9-то място.

Почивка в

 

 

 

1.      1.почивка в Гърция

 

2.      2.почивка в Турция

 

3.      3.почивка в Китен

 

4.      4.почивка в Трявна

 

5.      5.почивка в Созопол

 

6.      6.почивка в Поморие

 

7.      7.почивка в Хисаря

 

8.      8.почивка в Дубай

 

9.      9.почивка в Несебър

10.почивка в Банско

Най-търсените думипрез  2013г.са:

1.      Огледален свят

2.      Пол Уолкър

3.      Gangnam style

4.      Гласът на България

5.      Къртицата

6.      Harlem shake

7.      Чочо Попйорданов

8.      VIP Brother 2013

9.      Избори 2013

10.  Google Street View

 

Най-търсените хора за 2013г. са:

1.      Пол Уокър

2.      Чочо Попйорданов

3.      Делян Пеевски

4.      Bon Jovi

5.      Grigor Dimitrov

6.      Цветелина Грахич

7.      Еделвайс

8.      Млад Меринджей

9.      Златко Баретата

10.  Ахмед Доган

 

Събитията за годината са:

1.       Избори 2013

2.       Мис България 2013

3.       Земетресение

4.       Цифровизация

5.       Почивни дни 2013

6.       Великден 2013

7.       Матури 2013

8.       Избори 2013 резултати

9.       Протести

10.   Чочо Попйорданов почина

 

Спортните събития на 2013г. са:

 

1.       Australian Open 2013

2.       Кличко Поветкин

3.       Roland Garros 2013

4.       Купа на конфедерациите

5.       Левски Лудогорец

6.       България Дания

7.       Левски Славия

8.       Eurobasket 2013

9.       Wimbledon 2013

10.   България Армения

 

 

 

Най-търсените песни за 2013г. са:

 

1.      1. Gangnam style

2.      2. Harlem shake

3.      3. Azis – Evala

4.      4.Tranquila

5.      5. Boracay

6.      6. Galena – Dai mi

7.      7. Galena I Fiki

8.      8.Гъмзата – Сефте

9.      9.Министър на веселието

10.  10. La la la

 

Най-търсените телевизионни шоу програми за 2013г. са:

 

1.     1. Къртицата

2.     2.Гласът на българия

3.     3. Vip brother 2013

4.      4.X factor

5.      5.Национална лотария

6.      6.Референдум

7.      7.Предай нататък

8.      8.Господари на ефира

9.      9.Dancing stars

10.   10.Музикална академия

Най-търсените телевизионни сериали през 2013г. са:

 

1.      1.Огледален свят

2.      2.Цветовете на любовта

3.      3.Революция Z

4.      4.Отмъщението

5.      5.Цезони на любовта

6.      6.Времето лети

7.      7.Velikolepniat vek

8.      8.Дървото на живота

9.      9.Фамилията

10.   10.Съдби на кръстопът

Какво е

 

1.      1.Какво е любовта

2.      2.Какво е ерп

3.      3.Какво е таблет

4.      4.Какво е смартфон

5.      5.Какво е андроид

6.      6.Какво е времето

7.      7.Какво е овулация

8.      8.Какво е домейн

9.      9.Какво е paypal

10.   10.Какво е глутен

Как да

          1.Как да отслабна

2.      2.Как да забременея

3.      3.Как да нарисуваме

4.      4.Как да напълнея

5.      5.Как да инсталирам

6.      6.Как да медитираме

7.      7.Как да плетем

8.      8.Как да забогатеем

9.      9.Как да хакнем

10.   10.Как да гласувам

Най-търсените диети през 2013г. са:

 

1.      1.90 дневна диета

2.      2.лунна диета

3.      3.японска диета

4.      4.точкова диета

5.

Борисов: ДПС се отлюспи от Бисеров и последва убийствено мълчание по темата

Много ми е странно, и интересно дори, как всички медии, ежедневно, се интересуват - какво ми е мнението за депутатите, напуснали парламентарната група на ГЕРБ, а сякаш потъна вдън земя темата за Христо Бисеров, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Пловдив при откриването на детска градина „Котаракът в чизми". „От ДПС се отлюспи

Борисов: Все питат за напусналите ГЕРБ, а убийствено мълчат за Бисеров

Много ми е странно, и интересно дори, как всички медии, ежедневно, се интересуват - какво ми е мнението за депутатите, напуснали парламентарната група на ГЕРБ, а сякаш потъна вдън земя темата за Христо Бисеров, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Пловдив при откриването на детска градина „Котаракът в чизми Много ми е странно, и интересно дори, как всички медии, ежедневно, се интересуват - какво ми е мнението за депутатите, напуснали парламентарната група на ГЕРБ, а сякаш потъна вдън земя темата за Христо Бисеров, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Пловдив при откриването на детска градина „Котаракът в чизми". „От ДПС се отлюспи

Експертизи: Не е било възможно Октай да убие Доган

Оръжието било на 19 см от главата на Сокола, пък и било газово

    


Китай забрани клиринговите услуги с биткойни

Новината понижи цената на алтернативното парично средство до малко над 700 долара за брой

    


Четирима излизат на ринга за местата на Иван и Андрей

Иво Танев, Любомир Жечев, Краси Москов или Юлиян Константинов ще са новите водещи на „Сблъсък“ по TV7

4 000 уволнени за пет месеца

Днес се очакват резултати и от Комисията за проверка на случаите на партийно кадруване в държавната администрация за периода от август 2009-а до март 2013-а година. Пред БНР депутатът от ДПС Ахмед Башев посочи, че са установени 40 000 прекратени договори, от които 1700 на ръководни постове.

Три години решетки за лихвар

Апелативният съд потвърди осъдителната присъда на Окръжния съд, според която Неделчо Милчев Здравчев трябва да изтърпи „лишаване от свобода”, чието наказание е отложено за срок от 5 години и глоба 10 000 лева. Тя е наложена, защото от 6 юни 2000 година до 20 април 2010 година, в Бургас, като физическо лице, без съответното разрешение, е извършвал отпускане на заеми с лихви, за което се изисква разрешение. Такова е необходимо съгласно Закона за банките и Закона за кредитни...

Овчаров: ПОМАК разделя българските християни и мюсюлмани

Проф. Николай Овчаров заяви, че целта на политическата формация ПОМАК е да противопостави българите християни на българите, изповядващи ислям.

Александрина Пендачанска отбелязва 25 години от дебюта си в Софийската опера


Световноизвестната българска оперна певица Александрина Пендачанска ще отбележи с гала концерт на 21 декември от 19 ч. навършването на 25 години от дебюта й на сцената на Софийската опера  балет.

За първи път трикратно номинираната за "Грами" изпълнителка излиза на голямата българска сцена през сезон 1988-1989 г. 

За концерта тази събота, в който тя ще бъде съпровождана от оркестъра на Софийската опера и балет с гост диригент Дамиан Йорио, Пендачанска е подбрала едни от...

Вигенин: Процесът на преговорите между София и Скопие не се нуждае от бързане

/КРОСС/ На днешното заседание на Съвета на ЕС по общи въпроси не се очаква решение за Македония и определянето на дата за начало на преговори за присъединяването на страната към ЕС, тъй като все още не е решен въпросът за името. Напредък няма, дори се се наблюдава известно влошаване на отношенията с Гърция. Това стана ясно от думите на министъра на външните работи Кристиан Вигенин пред журналисти в Брюксел. Според него процесът на преговорите между София и Скопие за подписването на двустранно споразумение за добросъседство не се нуждае от бързане. "Постигнали сме минимален напредък, но не сме пред непосредствено подписване. Подхождаме принципно, виждам желание от македонска страна да намерим съгласие по спорните теми. Днес съм малко по-голям оптимист отпреди два месеца. От бързане няма нужда, желанието и на двете страни е да придвижим нещата възможно по-бързо, но не прибързано. В резултат на преговорите има много по-голяма степен на разбиране за реалните проблеми, откроихме ги в откровен дух", отбеляза министърът. Вигенин припомни, че по въпроса за разширяването на ЕС към Западните Балкани нашата страна е подписала писмо, в което се подкрепя даването на Албания на статут на страна, кандидат за членство и албанското ръководство трябва да бъде насърчено по пътя на реформите

НСФТКТУ с позиция относно правото на собственост

/КРОСС/ Управителният съвет на Независимата синдикална федерация на търговията, кооперациите, туризма и услугите излезе с официална позиция във връзка с решение на МС касаещо правото на собственост върху 29 имота в Русе, Габрово, Пловдив, Велико Търново и Стара Загора. НСФТКТУ, подкрепян от синдикалните си членове от „Студентски столове и общежития" ЕАД, настоява МС да отмени своето решение, защото в него има заложено конфликтно начало, което може да се прояви всеки момент. Ето и пълния текст на изявлението: На 11 декември т.г. Министерският съвет взе решение за намаляване капитала на „Студентски столове и общежития" ЕАД чрез обезсилване на акции, съответстващи на стойността на правото на собственост върху 29 имота в Русе, Габрово, Пловдив, Велико Търново и Стара Загора. Тези имоти са обявени за публична държавна собственост и се предоставят безвъзмездно за управление на университета „Ангел Кънчев" в Русе, на Техническия университет в Габрово, на Аграрния университет в Пловдив, на Университета „Св. Св. Кирил и Методий" - В. Търново и на Тракийския университет в Стара Загора. „Студентски столове и общежития" ЕАД е акционерно дружество със 100% държавно участие и с предмет на дейност експлоатация и стопанисване на студентски столове, общежития, клубове и други заведения за обществено хранене, търговия и културен отдих

Студентка на съд за сексуален тормоз, целунала полицай по време на протест

Италианска студентка беше обвинена в сексуален тормоз, тъй като по време на протест в Милано срещу строежа на ново високоскоростно ж.п. трасе целунала един от полицаите от частите за борба с масовите безредици, съобщава в. "Индипендънт". Кадърът как Нина де Чифре целува служителя на реда Салваторе Пичоне обиколи италианските медии и социалните мрежи. Нина беше обявена за символ на мирния протест. Но профсъюзът на италианските полицаи /COISP/ заведе дело срещу палавата студентка за сексуален тормоз срещу служител на реда, пише БГНЕС.

Пиян водач се обърна край Свищов

Пиян водач е самокатастрофирал край Свищов. Произшествието е станало вчера около 16,30 ч. на пътя между селата Алеково и Вързулица. Пострадали при инцидента няма. Лек автомобил "Опел", управляван от 49-годишен мъж от гр. Борово, обл. Русе, известен на полицията и осъждан, в следствие на несъобразена с пътните условия скорост, навлязъл в завой, загубил контрол над автомобила и се преобърнал извън платното. Причинени са леки материални щети върху возилото. При проверка на водача за алкохол с техническо средснво, апаратът е отчел 0,55 промила. Мъж...

Младежкото ГЕРБ дари 300 лева на онкоболно момче

 По повод наближаването на коледните празници МГЕРБ-Перник, за поредна година проведе благотворителна инициатива, която цели финансово подпомагане на нуждаещ си жител на областта. Младежката структура дари сумата от 300 лв. за момче, което се нуждае от спешна операция в чужбина. Средствата бяха събрани по време на коледното парти на членовете на ПП ГЕРБ-Перник.

„С нашите инициативи се стремим да помагаме, както на местната общност така и на отделни нейни...

Продължава

Може ли марихуаната да помогне на съня?

Влияе на сънния цикъл и на дишането

    


Депутатът Бат Сали взел голям градски парцел в замяна на ливада

Депутатът от Самоков - Александър Методиев- Бат Сали, е взел три декара урегулирана земя близо до центъра на града след замяна срещу гола селска ливада за паша. Това научи екипът на предаването „Разследване" по Нова телевизия. 

При замяната ливадата на ромския избраник е била оценена на малко над 95 000 лв., пише в заповедта на община ... Депутатът от Самоков - Александър Методиев- Бат Сали, е взел три декара урегулирана земя близо до центъра на града след замяна срещу гола селска ливада за паша. Това научи екипът на предаването „Разследване" по Нова телевизия. При замяната ливадата на ромския избраник е била оценена на малко над 95 000 лв., пише в заповедта на община ...

"Южен поток" щял да гарантира икономически ръст над 2% догодина

  Протестиращите и рейтинговата агенция "Стандарт енд Пуърс", която преди дни понижи перспективите за ръст на България, нямали никакви критики към икономическата, финансовата и социалната политика на правителството, а оценките били политически. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пред БНТ във вторник.   "Не знам кои са перспективите за слаб растеж при ръст от 0.8 на сто на икономиката ни за последното тримесечие и прогноза за 1.8 на сто през 2014 г., които са одобрени от Европейската комисия, Международния валутен фонд и Световната банка. Промишленото производство на годишна база е 4.1 на сто, такъв ръст не сме виждали от години. Българският бизнес и БСК вече виждат положителните нещо и вървим напред", заяви Стойнев.   "Моята амбиция е не да растем с 1.8%, а да растем по-бързо от богатите европейски държави, за да може да ги догоним", добави министърът, според когото за това ще помогне строежът на газопровода "Южен поток".   "Стартирането на "Южен поток” на българска територия през следващата година ще гарантира икономически ръст от над 2% и ще създаде хиляди нови работни места”, обяви Стойнев. Според него с последното желание на Европейската комисия да води преговорите с руската страна се гарантира и подкрепата на общността за реализацията на проекта.   По думите на Стойнев, президентът Росен Плевнелиев и опозиционните партии като видят чужда медия оплюват икономическата ситуация в страната и говорят срещу институциите. В икономиката и в енергетиката е много опасно, когато има политически послания, допълни той. Според него ГЕРБ трябва да се сърди на себе си защо нито една политическа сила не е пожелала да направи коалиция със спечелилата изборите партия.   "Освен искането за оставка, аз не знам да има критики към икономиката", повтори министърът и призова политическият елит да седне на една маса и да се разбере за основните политики. "Недоволство винаги може да има и ние правим всичко възможно, за да няма такова. Аз съм сигурен и убеден, че работим за пълен мандат, и това не е новина", обясни той.   Стойнев отрече цените на тока да се намаляват изкуствено, за да не се повторят събитията от февруари тази година, когато заради високите сметки за ток хората излязоха на улицата, а правителството на ГЕРБ подаде оставка. Според него трябва да се запушат всички пробойни в енергетиката, да се ограничат кражбите и тогава да се решава дали да се повишават или понижават цените.   Министърът заяви, че се прави всичко възможно системата да е балансирана и да няма недоволство сред заетите в него. "В момента от страната се изнася десет пъти повече електроенергия в сравнение с месец май, миньорите работят на четири смени, а през месец октомври бе реализиран рекорден добив на въглища в Мини "Марица изток”, каза Стойнев.   Той също така отрече да има бързане с подписването на споразумението с американската "Уестингхаус" за подготвяна на техническия и финансовия модел за строеж на нова ядрена мощност в АЕЦ "Козлодуй".   "Страната ни се нуждае от развитие на ядрената енергетика, за да се гарантира конкурентоспособността на икономиката през следващите години. Изграждането на VІІ блок в АЕЦ "Козлодуй” ще замести V и VІ блок, които ще излязат от експлоатация", коментира министърът на икономиката и енергетиката. Според него новият реактор ще даде достъп на българските домакинства и на бизнеса през следващите 80 години до най-евтината електроенергия.   "Аз съм сигурен, че моят мандат ще премине под мотото на диверсификация, защото това е много важно", заяви още Драгомир Стойнев.

Допълнителни вагони за влаковете по празниците

/КРОСС/ „Холдинг Български държавни железници" ЕАД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на 190 влака, които пътуват по основните направления в страната. Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на празничните дни по повод Коледа и Нова година. През периода от 19-и до 23-и декември, както и от 30-и декември 2013 г. до 6-и януари 2014 г. включително, националният железопътен превозвач ще предостави около 16 000 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната. С увеличени състави през празничните дни ще се движат общо 49 бързи влака със задължителна резервация и 141 бързи влака. „Холдинг БДЖ" ЕАД напомня на своите клиенти, че при закупуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10 % до 30 % намаление от редовната цена на билета в зависимост от различните търговски оферти на дружеството. Клиентите на „Холдинг Български държавни железници" ЕАД могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете през празничните дни от служителите на гишетата „Информация" и билетните каси в железопътните гари и бюра в страната.

Шефката на ОП "Околна среда" подава оставка

Ръководителят на Оперативна програма "Околна среда" в Министерството на околната среда и водите Малина Крумова е депозирала искането си да бъде освободена от поста от 1 януари догодина, съобщава "Капитал" като се позовава на свои източници. В мотивите си, адресирани до ресорния министър Искра Михайлова, Крумова посочва, че тя и управляващият орган на програмата са били подложени на линч "от парламентарната и медийната трибуна", което било признак за неработеща държава. Тя смята, че целенасочено е ограничаван достъпът й до информа...

Шарапова: Радвам се, че мога да съм част от успехите на Григор

Гришо и Шарапова на разходка в Мадрид показаха своята любов.

„Прекрасно е да си с някой, който в момента гради своя собствен живот, постига успехи и ми позволява да съм част от тях“ – заяви първата ракета на Русия в обширно интервю пред “Ню Йорк Таймс“

Връзката между Мария Шарапова и Григор Димитров отдавна стана обществено достояние, а живеещата в САЩ тенисистка вече спокойно споделя и подробности за отношенията си с нашенеца.

„Миналата година беше тежка за мен, но сега животът ми е чудесен. Твърдението на Серена Уилямс, че приятелят ми няма сърце е напълно грешно. Благодарение на всичко, което съм преживяла мога да кажа, че днес съм благословена да имам Григор до себе си.“

Маша с право е щастлива с успехите на половинката си. През октомври Григор Димитров спечели първата си титла в ATP World Tour, като на финала победи третия в световната ранглиста Давир Ферер. Благодарение на постиженията си най-добрата българска ракета завършва календарната година на престижното 23-то място в класацията на ATP, а не по-малък „успех“ е и впечатляващата му връзка с Мария Шарапова.

Статията "Шарапова: Радвам се, че мога да съм част от успехите на Григор" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Мъж загина, а жена е ранена при взрив на парно котле в хотел край Разлог

47-годишен мъж почина, а 46-годишна жена е ранена, след като в ресторантската част на хотел край Разлог е избухнало котле на парно.

Депутатът Бат Сали взел голям градски парцел в замяна на гола ливада

Депутатът от Самоков - Александър Методиев- Бат Сали, е взел три декара урегулирана земя близо до центъра на града след замяна срещу гола селска ливада за паша. Това научи екипът на предаването „Разследване Депутатът от Самоков - Александър Методиев- Бат Сали, е взел три декара урегулирана земя близо до центъра на града след замяна срещу гола селска ливада за паша. Това научи екипът на предаването „Разследване" по Нова телевизия. При замяната ливадата на ромския избраник е била оценена на малко над 95 000 лв., пише в заповедта на община ...

Новите винетки – с 3D защита и различни цветове

Две, а не една както досега, ще са холограмите на новите винетни стикери, чиято продажба започва от 20 декември. те ще сев продават в 3300 пункта в цялата страна. От Пътната агенция припомнят, че старите винетки са валидни до 31 януари 2014 г.

Взрив унищожи четири автомобила в Русе (видео)


Взрив избухна тази нощ в русенския квартал "Дружба 3" и унищожи четири автомобила. Счупени са прозорците и на два съседни жилищни блока.

По чудо заради ранния час няма пострадали хора, но съседите са в стрес от взрива и пожара, съобщи БГНЕС. Причината е късо съединение в "Опел" с метанова уредба. Автомобилът се е запалил малко след 03:30 часа на паркинга пред блок 16. Пожарът е предизвикал взрив на метановата уредба. 

Няма данни за умишлен палеж, води се разследване по...

"Оставка" и за всяко отделно безобразие


На 9 юли 2008 г. с протокол № 12, решение № 122 Община Царево приема "Общинска програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета". Програмата е разумна и добронамерена, съобразена с добрите европейски и световни практики. От нея обаче не следват никакви действия. И така – четири години, до 20.02.2012 год., когато общината отново приема на практика същата програма за действие, но този път с протокол № 6, решение № 64, за периода 2012 - 2015 година. Година и половина след това...

Безплатно представление - коледният подарък за децата на Габрово

По случай Коледните и Новогодишни празници малките габровци ще получат безплатно представление в Кукления театър, осигурено  от „Младежката организация на БСП” в Габрово, уведомиха ни от dariknews.bg. Постановката се нарича "Новогодишни приключения" и ще се проведе на 22 декември от 14:00 часа. „За малчуганите ще има много изненади и подаръци, които лично Дядо Коледа ще им връчи”, обясни председателят на младежката организация на БСП Здравко Стойчев. Освен това до края на януари се провежда анкета сред габровци за това какви са техните очаквания през 2014 година. В допитването са включени още и въпроси за това какво трябва да се промени в града, какво липсва и от кого зависи решаването на проблемите. Анкетата може и да се ...

„Сказанието на прадедите” – поклонение в търсене на нашите предци

„Сказанието на прадедите” (ИК „Изток-Запад“) описва древната история на живота на Земята – живот, докоснат от емпиричното чудо на еволюцията и описан от авторитетния автор и учен проф. Ричард Докинс. „Сказанието на прадедите” е брилянтен разказ за нашите предци – пречупен и вдъхновен от легендарния сборник „Кентърбърийски разкази” на английския класик Джефри Чосър. Чрез мащабното си изследване световноизвестният учен и автор проф. Ричард Докинс ни повежда на едно поклонение: странстване в продължение на цели четири милиарда години. Ние, съвременните хора, сме поклонниците, и пътуваме назад във времето в търсене на нашите предци. Същевременно всяко друго живеещо днес същество потегля на свое...

Най-известните латински и гръцки крилати думи и изрази са събрани и издадени в общ том

Излезе от печат „Латински и гръцки крилати думи“ (ИК „Изток-Запад“) на Георги Батаклиев – енциклопедичен труд, включващ близо 1200 латински и гръцки крилати думи, често използвани в областта на логиката, правото, философията, религията, историята и медицината. Старогръцкият и латинският са класически езици, които разкриват голямото богатство, положило основите на европейската литература и култура. Античната мисъл и мъдрост вдъхновяват и днес творците на науката и изкуството. Много от т. нар. „крилати фрази“ от Античността се използват и до ден днешен в редица области – в правото, логиката, философията, историята, религията, медицината и др. „Латински и гръцки крилати думи“ на покойния прев...

Станишев: Бюджет 2014 е бюджет на размразяването, отговорността, растежа

Бюджет 2014 е бюджет на размразяването на социалните плащания, бюджет на социалната отговорност на държавата към гражданите, бюджет на икономическия растеж при условия за много сериозни инвестиции за възстановяване на икономиката, бюджет на преодоляване на регионалната пропаст в България. Бюджет на възстановяване уважението към образованието и науката в България, с най-сериозно увеличение в секторните политики именно в тази област. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, предаде БГНЕС. По думите му близо 50 законопроекта са внесени в Народното събрание дотук, 33 законопроекта от депутати на КБ, съвместно с депутати от ДПС още 17. Близо 20 са приети и много са между първо и второ четене. "Чрез промени в Закона за енергетиката се създадоха условия за намаляване на цените на тока си...

Влак блъсна пастир, човекът оцеля без опасност за живота

Мотриса „Дезиро" блъсна пастир на жп линията Пазарджик - Пещера до спирка Брацигово малко след 12 часа днес. Козарят пресичал линията заедно с животните, когато пътническият влак се появил. Мъжът се опитал да прогони козите от линията, за да не бъдат ударени от локомотива. Машината го закачила и го хвърлила на няколко метра. Машинистите спрели и оказали първа помощ на ранения човек. На място пристигнала линейка, която го откарала в болница. Няма опасност за живота му. Самоличността му все още не е установена, тъй като не е носел документи в себе си, пише "Марица".

Пускат филм за първия концентрационен лагер в Европа

/КРОСС/ Утре, 18 декември 2013 г., (сряда), от 18.00 ч., на ул. „Пиротска"№5 , ет. 2 в столицата, (Изложбена зала на Македонския културен дом), е премиерата на „Концлагерът Трикери". Входът е свободен за всеки, който се интересува от история и чрез един уникален филм иска да научи истината за Трикери - първият концлагер в Европа. Филмът е финансиран от „Фондация ВМРО", ВМРО - Бургас и ВМРО - Стара Загора, а негов автор е областният председател на Организацията в Бургас Георги Дракалиев. Съдбата му е неразривно свързана с кошмарния епизод в българската история, тъй като е потомък на заточеник от Трикери. Преди сто години островът става първият в историята на Европа концлагер. Той е създаден от гърците на безлюдния остров Трикери, в залива на Волос, на 19 юни преди 100 години. На Трикери в нечовешки условия живеят пленени в хода на междусъюзническата война български офицери и войници. Между осем и дванайсет хиляди солунски българи и български военопленици са натоварени на кораби и избиването им започва още в Солунския залив. Те биват давени за удоволствие на „съюзника", а после изоставени на безводния остров с минимални или никакви дажби на вода и храна. През месец юни 2013 г. се навършиха точно 100 години от началото на трагичната за България Междусъюзническа война

Овчаров: Моллов и Институт "Помак" са антибългарски и вредни

/КРОСС/ Сепаратизмът е идеологически и конкретен. Това заяви проф. Николай Овчаров на пресконференция по повод новоучредената партия ПОМАК и разпита му в полицията след обвинение срещу него от Институт "Помак" и неговия лидер Ефрем Моллов. Пред журналисти проф. Овчаров обясни защо Ефрем Моллов е сепаратист, а обръщението "българомохамедани" не е обидно. като цитира изказвания на Моллов в различни телевизии, както и части от неговата книга. Овчаров подчерта, че Моллов е доста подготвен и умен човек и трудно се "изпуска" в своите медийни изяви, но все пак го е правил достатъчно пъти.  Археологът припомни: "Ние българите не сме единна нация, а сбор от етноси", заявява Моллов и дори цитира думи на Христо Ботев, в които големият български поет и революционер изрежда отделни групи, от които е изградена българската нация. "Четете си вашия Ботев и не ми говорете, че няма помаци", добавя пред "Нова телевизия" Моллов. Помаците са отделен етнос и нация, потомци на всички онези, които са били против християнството, твърди Моллов пред Кеворк Кеворкян, цитира още Николай Овчаров. Тезата на Моллов, застъпена и в неговата книга е, че помаците са част от "Великата България", възникнала още по времето на Цар Кир, които бягат в Родопите след християнизирането на региона. Моллов нарича предатели Цар Борис, Цар Симеон, Св. Св. Кирил и Методий и всички, които имат пръст в християнизацията на българите, посочи проф

Чалготека на квадрат

В началото на прехода “Ръгай чушки в боба” на Слави Трифонов и “Ку-ку бенд” се оказа безспорен музикален хит. За съжаление към днешна дата краят на прехода все още не се е задал, а хитът става все по-актуален. И днес партийни лидери продължават да ръгат чушки в боб яхнията, в която се е превърнала политиката в България.

Експлозия в ресторант край Разлог уби мъж и прати жена в болница

Почина раненият от експлозията на камина с водна риза в комплекс край Разлог, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Стар снаряд открит край сливенското Калояново

Той е силно корозирал, няма опасност за населението

    


Двама ранени при експлозия на парен котел

47-годишен мъж и  жена на 46 години са ранени при експлозия на парен котел в Разлог.Инцидентът е станал към 11:40 часа в  ресторантската част на хотел, намиращ се в местността „Бельов баир”, землище на Разлог.Пострадалите са настани в лечебно заведение - мъжът е с опасност за живота, а 46-годишната жена е с порезни и охлузни рани, съобщиха от пресцентъра на полицията. На място са екипи на РСПБЗН-Разлог и РУП-Разлог. За случая е уведомена Районна прокуратура -Разлог. Работата по установяване на причините за инцидента и нанесените щети продължава...

Опожарената територия във варненските села Баново и Слънчево ще бъде залесена

Всяка година във Варненско се залесяват площи с финансиране по мерки 223 „Първоначално залесяване на неземеделски земи” и 226 „Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности” от Програмата за развитие на селските райони.

16-годишен с обвинение за прокарване на фалшиви пари

16-годишно момче от Свищов е обвинено в прокарване в обръщение на фалшиви банкноти от по 100 лв., съобщават от полицията. Работата по случая започнала след сигнал от служител в търговки обект в с. Българско Сливово на 15 април тази година. Разследването е установило, че извършител на деянието е 16 годишен познайник на полицията от крайдунавския град. В периода 10-15 април младежът е вкарал в обръщение още две банкноти от по 100 лв. в търговски обекти в Свищов. Материалите по случая са докладвани на прокуратурата. Вчера момчето е привлечено в ка...

Задържана е организирана престъпна група, изнудвала в Югоизточна България

Снимка: Пресцентър на МВР

При проведена специализирана полицейска операция е пресечена дейността на организирана престъпна група действала и в Хасково.  На 12 души са повдигнати обвинения за тежки умишлени престъпления, съобщи днес главният секретар на МВР, главен комисар Светлозар Лазаров, цитиран от пресцентъра на министерство на вътрешните работи.

При акцията, проведена вчера в Ямбол под ръководството на прокуратурата, съвместно със служители от Специализирания отряд за борба с тероризма и служители от ОД на МВР – Ямбол,  са задържани 20 участници в организирана престъпна група. Тя е действала от януари 2009 г. до март 2013 г. на територията на областите Ямбол, Бургас и Хасково. В различно съучастие задържаните са използвали брутални методи за принуда, заплахи с физическа саморазправа, психическо въздействие, внушаване на страх у много хора, които са дължали парични вноски по заеми.

Заемите са отпускани от финасовата къща, съобщи прокурор Попова. При извършените вчера претърсвания на жилища, офиси и автомобили и при обиските на членове на престъпната група, са открити и иззети ножове, бухалки, пистолет и палки, с които е прилагано насилие. Иззети са също дебитни и кредитни карти, а също и сим-карти, ползвани за комуникацията в групата. Образувано е досъдебно производство. Разпитани са 80 пострадали, от които 40 – пред съдия.

На 12 от задържаните лица са повдигнати и предявени обвинения за тежки умишлени престъпления. Взета им е мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72 часа до отвеждането им в Специализирания наказателен съд. Предстои прокуратурата да внесе искане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

За общодържавно издирване са обявени 3 души, участвали в престъпната група. Неин ръководител е К.Ж., осъждан. Той, заедно с част от задържаните, е бил на трудов договор във финансовата къща. Нейни ръководители също са сред задържаните. При престъпната дейност е използвана силовата група на „Рижите”, която е действала в района на Бургас. Финансовата къща е укривала доходи, само за 1 месец размерът на лихвите от предоставените кредити е около 1 милион лева.
Работата по документирането на престъпната дейност на групата продължава, информират още от пресцентъра на МВР.

Хасково Новини

Почина мъжът с отрязани от взрива край Разлог крака

Раненият при взрива в комплекс Раненият при взрива в комплекс "Две реки" край Разлог работник Петър К. почина, съобщи struma.bg. Той е докаран в болницата в Разлог в шок, в неадекватно състояние, след като при инцидента са отрязани краката му. Ранената жена Даниела К., която е с обгаряния, е без опасност за живота. Мпреди след обяд днес избухна парната инсталация на

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване