General Electric инвестира още 10 млрд. долара за екотехнологии

Инициативата Ecomagination се фокусира върху три области – природен газ, възобновяеми енергийни източници и електроцентрали

    


Фиксинг на БНБ за вторник, 25 февруари

Валутните курсове на БНБ за 25 февруари в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. утре са:   ...

Пиърс Броснан кацна в България

/КРОСС/ Холивудската звезда Пиърс Броснан пристигна в България. Малко след 13:30 той кацна на ВИП-терминала на летище "София", облечен в черно кожено яке и нахлупил мека шапка. 60-годишният Джеймс Бонд е в страната ни за снимките на филма за терористи - "Сървайвър", който ще излезе по кината през 2015 г. В екшън продукцията, той ще си партнира с Мила Йовович и Ема Томпсън, които пристигат у нас до няколко дни. Снимки: Булфото, всички права запазени

Дженифър Лопес влиза в ролята на полицай

Дженифър Лопес, една от най-ярките звезди на музикалната сцена, съвсем скоро отново ще демонстрира актьорските си умения. Певицата се подготвя за ролята си на полицай под прикритие в нова драма.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Дженифър ще изиграе главната роля във филма Shades of Blue. Дженифър Лопес, една от най-ярките звезди на музикалната сцена, съвсем скоро отново ще демонстрира актьорските си умения. Певицата се подготвя за ролята си на полицай под прикритие в нова драма. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Дженифър ще изиграе главната роля във филма Shades of Blue.

Ремонтът на Лъвов мост ще свърши в срок

София/КРОСС/ През вестибюлите на метространцията на Лъвов мост съвсем спокойно могат да се извършват пешеходните движения в района. Това каза пред БНР заместник-кметът по транспорт Любомир Христов. Трябва да отчетем факта, че строителството на обекта следваше да бъде и финансово обезпечено. Този обект не се финансира като част от проекта за строителството на метрото, а се финансира по друга работа, която Столична община започна през тази година с финансовата подкрепа на Европейска инвестиционна банка. Това е един сериозен аргумент, тъй като стойността на обекта не е малка, а освен това той е достатъчно значим и тежък, каза Христов и добави, че заради метрото трафикът в района е значително намален. Той обясни, че на този етап няма съмнения, че ремонтът на Лъвов мост ще приключи в определените срокове. След ремонта трафикът на Лъвов мост ще бъде разпределен и реално това ще доведе до значително намаляване на времето за преминаване. В представянето на проекта показахме аналитичната информация, която излезе в резултат на моделирането - 18-20 секунди за преминаване по директното трасе, минута и половина по кръговото, обясни още Любомир Христов.    

Испанското правителство очаква БВП да ускори ръста до 1% през 2014 г.

Премиерът Мариано Рахой обяви данъчни облекчения и стимули за създаването на нови работни места

    


Станишев „дисектира” ГЕРБ: Борисов е фасадата, Цветанов - същността

Бившият премиер е изцяло зависим от своя заместник, твърди Станишев

Социолози: Ако ГЕРБ иска да управлява, Бойко трябва да се лиши от Цветанов

Няма да има предсрочни избори заради "Атака" и "България без цензура". Тези две формации не били готови. Ако ГЕРБ иска да управлява няма друг начин освен с Реформаторския блок, но при това положение Бойко Борисов трябва да се лиши от Цветан Цветанов.

Фейсбук разбира кога ще се влюбим

Фейсбук знае кога се влюбваме. Специалистите по анализ на данните на компанията публикуваха статистика, събрана от анонимни профили в социалната мрежа.
В официалния блог романтично е казано, че статистиката показва “формирането на любовта” между двойките.
“В продължение на 100 дни преди началото на срещата наблюдаваме увеличаване на съобщенията Фейсбук знае кога се влюбваме. Специалистите по анализ на данните на компанията публикуваха статистика, събрана от анонимни профили в социалната мрежа. В официалния блог романтично е казано, че статистиката показва “формирането на любовта” между двойките. “В продължение на 100 дни преди началото на срещата наблюдаваме увеличаване на съобщенията

ЕК очаква умерено ускоряване на икономическия растеж

Съгласно зимната прогноза на Европейската комисия икономическото възстановяване ще продължи в повечето държави-членки на Европейския съюз, и в Съюза като цяло, съобщиха от представителството на ЕК у нас.

Майката на Меган се скарала с адвоката си дни преди делото за осиновяване

Майката на Меган - Елисавета Попова, се е скарала с адвоката си дни преди заседанието на съда във Великобритания, който е трябвало да реши за осиновяването на детето, научи "24 часа". На 20 февруари 2014 г. се е състояло заседание в Кембриджкия първоинстационен съд (Cambridge County Court) по молбата на Елисавета Попова – за разрешение за

В Русе се молят за загиналите в Украйна

Литургията се състоя по инициатива на Почетния консул на Украйна в града Пламен Бобоков

Заупокойна молитва в памет на загиналите при размириците в Украйна беше отслужена в параклиса към катедралния храм Литургията се състоя по инициатива на Почетния консул на Украйна в града Пламен Бобоков Заупокойна молитва в памет на загиналите при размириците в Украйна беше отслужена в параклиса към катедралния храм "Света Троица" в Русе. Литургията се състоя по инициатива на Почетния консул на Украйна в Русе Пламен Бобоков и бе водена от отец Минко и

Лекарите ще знаят дали пациентът им е пенсионер

Лекарите ще проверяват дали даден техен пациент е излязъл в пенсия. Националния осигурителен институт (НОИ) и Националната здравноосигурителна каса...

ЕК повиши прогнозата си за икономическия растеж на България

/КРОСС/ Европейската комисия повиши леко прогнозата си за икономическия растеж на България. Според най-новите данни от зимната икономическа прогноза на ЕК се очаква икономическият ръст на страната ни през 2014 година да достигне 1,7%, а през 2015 - 2%.Очакванията, заложени през есента на миналата година, бяха за ръст на икономиката ни с 1.5 процента.Що се отнася до безработицата, ЕК очаква броят на българите без работа да възлезе на 12,7% от работоспособното население през 2014 година и на 12,1% през 2015 г.

Терзиева предлага отмяна на закона за публично-частното партньорство

Законът за публично-частното партньорство ще бъде изцяло отменен, обяви при посещението си в Бургас министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева. Тя ще внесе на заседанието на Министерския съвет в сряда предложение за пълната отмяна на закона.

Билетите за Лудогорец вървят като топъл хляб

Огромни опашки се вият пред касите на Националния стадион „Васил Левски“.

Лихвите по депозити са вече под 2%

Високата спестовност на българина вече започна да намалява доходността по депозитите му.
Напоследък зачестяват офертите на банките за нови влогове със срок от 1 г. при лихва под 2%. Обикновено става дума за стандартните им предложения.
Някои големи банки са обявили 1,5-1,85% лихва по 1-годишните си влогове в левове и евро. Едномесечните пък са Високата спестовност на българина вече започна да намалява доходността по депозитите му. Напоследък зачестяват офертите на банките за нови влогове със срок от 1 г. при лихва под 2%. Обикновено става дума за стандартните им предложения. Някои големи банки са обявили 1,5-1,85% лихва по 1-годишните си влогове в левове и евро. Едномесечните пък са

Съдът спря стъпването на Lafka в Бургас

Бургаският административен съд спря във вторник изпълнението на наредба на Общинския съвет в Бургас, с която се дава право на веригата за продажба на цигари, вестници и дребни пакетирани стоки Lafka да разположи своите павилиони в града. Веригата е собственост на компания "Табак маркет", дъщерна на Булгартабак. Тютюневият холдинг и разпространението на печата се контролират от свързаните помежду си бизнесмени Цветан Василев и Делян Пеевски. Решението е взето на закрито заседание на съда и е по повод жалбата срещу наредбата, внесена от дребни търговци и разпространители на вестници, които се обединиха в Асоциация за защита на средния и дребния бизнес. Спирането на изпълнението на наредбата е до произнасянето на съда по същество. Според търговците, с решението на Общинския съвет, те биват поставени в неравноправно положение спрямо веригата. Всеки търговец на цигарени издалия има право само на един преместваем обект, в който да извършва търговията си, докато на търговците на печатни изделия се разрешават повече от един обект. Веригата Lafka обаче съчетава продажбата на цигари и вестници и така удря търговците и на тютюневи, и на печатни изделия. От асоциацията твърдят още, че спорните текстове от наредбата засягат не само собствениците на павилиони т.е. временни обекти, а и частните магазинчета на собствена територия. От "Бургас инфо" напомнят, че заради проблеми с навлизането на Lafka в уличната търговия в повечето големи градове, търговците създадоха Национален координационен център на малкия бизнес, за да може да устояват срещу "навлизането на този монопол”. Според тях това е опит държавата и общината да подпомагат една монополна верига и я създават с участието на обществен ресурс, като използват улици и тротоари. Преди дни от община Бургас потвърдиха, че при тях има постъпили искания за разкриване на такива обекти, в които да се продават печатни издания заедно с тютюневи и пакетирани стоки. Част от исканията дори били одобрени от комисия и било въпрос на време разполагането на подобни обекти. От община Бургас обясниха, че те не са страна по спора, а такава е Общинският съвет, приел промените, но те са органът, който изпълнява решенията на съвета, припомня "Бургас инфо".

Райчев: Бареков добре си е направил сметката, формацията му може да раздава властта (видео)


"Сега въпросът е как да се управлява страната... Ако Реформаторският блок не се класира на изборите, получаваме изключително стабилна биполярност, което означава, че Бареков добре си е направил сметката, защото неговата формация може да бъде тази, която раздава властта".

Това гласят заключенията на социолога Андрей Райчев, цитиран от БГНЕС. Той участва в брифинг на анализаторите от Институт "Иван Хаджийски".
 
По негови изчисления партийната поляризация в последните месеци...

Видео: Замърсяването на въздуха в Китай достига кризисни нива, предупреди СЗО




Световната здравна организация (СЗО) заяви, че сериозното замърсяване на въздуха в китайските градове представлява "криза". Смог е покрил столицата Пекин вече шести пореден ден. Много от хората носят маски.

"Разбира се, в дни, когато замърсяването достигне и дори надвиши максимума, сме много загрижени и гледаме на ситуацията като на кризисна", казва Бърнард Шуортлендър, представител на СЗО в Китай, цитиран от агенция "Ройтерс". "Криза означава, че трябва да предприемем...

Дучето привикан за справка в полицията в Кърджали

/КРОСС/ Бившият шеф на фенклуба на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето е бил извикан за справка в полицията в Кърджали. Причина за посещението му е протестът срещу иска на Главното мюфтийство, което предяви претенции за собственост за сградата на Историческия музей. По данни на полицията, за справка в районното управление са привикани и председателят на сдружението на футболните фенове Елена Ваташка и трима нейни съмишленици, с които тя е пътувала. На пристигащи от други райони на страната са били съставени предупредителни протоколи, че няма да създават напрежение.При засилено полицейско присъствие в Окръжния съд в Кърджали днес започна делото по иска на Главното мюфтийство. Заради очаквани сблъсъци полицията привлече допълнителни сили от страната.    

София недоволна от Киев заради Закона за езиковата политика

Българското правителство е недоволно от решението на новите управляващи в Украйна да променят приетия от Янукович Закон за основите на държавната езикова политика.

25 деца от Калифорния заразени с мистериозна болест, здравните експерти в неведение

25 деца може да са се заразили от рядка и мистериозна болест, подобна на полиомиелит в Калифорния, предаде Ройтерс. Няколко от тях са развили парализи на крайници и здравните експерти се опитват да установят причината за това. За периода от 2012 година до сега между 20 и 25 деца са проявили симптоми на заболяването. Едно от тях е останало ...

Пламен Георгиев: За една године съдът е запорирал само имотите на братя Юзеирови

За една година съдът е запорирал само имотите на братя Юзерови. Ще прекратим над 700 проверки, защото незаконното имущество е под 250 000 лв. Затова предлагаме границата да падне на 120 000 лв., казва шефът на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество Пламен Георгиев в интервю пред Ани Пармаксизян За една година съдът е запорирал само имотите на братя Юзерови. Ще прекратим над 700 проверки, защото незаконното имущество е под 250 000 лв. Затова предлагаме границата да падне на 120 000 лв., казва шефът на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество Пламен Георгиев в интервю пред Ани Пармаксизян

17 станции ще наблюдават корабоплаването в българския участък на Дунав

Очаква се системата БУЛРИС да намали риска от произшествия

    


Украйна иска международен съд за Виктор Янукович

Бившият световен шампион по бокс и лидер на партия УДАР Виталий Кличко обяви, че се кандидатира за президент

До края на април варненци могат да плащат местните си данъци с остъпка

Община Варна прави отстъпка за такса смет при плащане до края на април, става ясно от официално съобщение на местната администрация.Община Варна прави 5 на сто отстъпка от задължението за такса смет, ...

Ваньо Танов ще бъде разпитван за Мишо Бирата последен

Предлагам на следващото ни заседание да поканим бившия директор на ИА "Митници" Ваньо Танов, тъй като сме се разбрали, че той ще говори последен. Това заяви председателят на временната ан...

Разцепване на Украйна, пирова победа за Русия и Запада

/КРОСС/"Пирова победа", като израз, описва резултатът, когато победата е постигната „с всички сили" на цената на толкова големи загуби, че самият й смисъл се е изгубил. Противопоставянето е било остро, дадени са свидни жертви, всички ресурси за постигане на „целта", са били изчерпани. В случая „целта", беше да не забравяме, че в геополитическата постановка, в която режисьорите не участват пряко в играта, един достоен народ винаги може да бъде тласнат до братоубийствено разделение. Украинската политическа криза, прераснала в практическа гражданска война, винаги е била въпрос на противопоставяне на идеи, взаимствани от противоположни доктрини за световна хегемония. Както се случва всеки път. Разцепване на Украйна, пирова победа за Русия и ЗападаИграта на Русия и „Запада" (САЩ и ЕС, последните в контекста на общата политика за сигурност via НАТО), която винаги избира уязвими точки на картата, за да тества влиянието на единия или другия „лагер", също така винаги завършва в кръв. През Босна и Косово, до Грузия и Украйна ефектът е един и същ. Мистериозното изчезване на сваления президент Виктор Янукович, съмненията че се опитва да избяга в чужбина, след като беше обвинен в „масови убийства" от новата власт в Киев, както и възможното му укриване в източните краища на страната, събуждат съмненията за скорошен ответен удар

Еврокомисията: Икономическото възстановяване на ЕС набира сила


Икономическото възстановяване ще продължи в повечето държави членки на Европейския съюз, показва зимната икономическа прогноза на Европейската комисия, публикувана във вторник. Това потвърждава и дори дава сигнали за по-добри икономически перспективи пред ЕС от тези, регистрирани през ноември 2013 г., когато Брюксел излезе с есенната си прогноза. Тогава от евроинституцията заявиха, че през последните месеци е имало окуражителни знаци, че икономическото възстановяване в Европа се случва и е...

“Детектор за лъжи” сочи кой мами в социалните мрежи

Социалните мрежи са източник на много информация, която невинаги е достоверна. Екип от учени, сред които и българка, заедно с помощта на четири компании разработват софтуерна система, която да проверява данните в социалните мрежи, съобщи Би Би Си.
Своеобразният виртуален детектор на лъжата се разработва от екип от специалисти в университета в Социалните мрежи са източник на много информация, която невинаги е достоверна. Екип от учени, сред които и българка, заедно с помощта на четири компании разработват софтуерна система, която да проверява данните в социалните мрежи, съобщи Би Би Си. Своеобразният виртуален детектор на лъжата се разработва от екип от специалисти в университета в

Румънски свидетел се оплете в показанията си за Чеци

Противоречиви показания за Николай Русинов -Чеци даде румънецът Фарсалех Раду за убийството на Яна Кръстева в Борисовата преди 3 години. Чужденецът бе разпитан чрез видеоконферентна връзка в Националната следствена служба.

Здравната вноска за безработните, които се осигуряват сами, е 16.80 лв. на месец


Хората, които сами внасят задължителните си здравноосигурителните вноски, през тази година трябва да плащат за здраве поне 16.80 лв. месечно, съобщи Националната агенция за приходите. Това се отнася най-често за безработните, които нямат право на помощи за безработица.

НАП напомня, че днес изтича срокът, в който хората, които не са били осигурени на друго основание през януари, трябва да преведат парите за първия месец от 2014 г. 

Същият е и срокът, в който гражданите, за...

Бареков: На Нова година – нов премиер и ново правителство, този парламент е мъртвороден

Този парламент беше мъртвороден от самото начало, никой не избра БСП и ДПС да управляват, никой не избра и ГЕРБ да управлява, просто патово съотношение на цифрите.
Колкото по-бързо парламентът си тръгне след европейските избори, толкова по-добре за нас.
Това коментира пред журналисти лидерът на „България без цензура” Николай Бареков, Този парламент беше мъртвороден от самото начало, никой не избра БСП и ДПС да управляват, никой не избра и ГЕРБ да управлява, просто патово съотношение на цифрите. Колкото по-бързо парламентът си тръгне след европейските избори, толкова по-добре за нас. Това коментира пред журналисти лидерът на „България без цензура” Николай Бареков,

Бареков: Парламентът е мъртвороден, на Нова година – нов премиер и ново правителство

Този парламент беше мъртвороден от самото начало, никой не избра БСП и ДПС да управляват, никой не избра и ГЕРБ да управлява, просто патово съотношение на цифрите.
Колкото по-бързо парламентът си тръгне след европейските избори, толкова по-добре за нас.
Това коментира пред журналисти лидерът на „България без цензура” Николай Бареков, Този парламент беше мъртвороден от самото начало, никой не избра БСП и ДПС да управляват, никой не избра и ГЕРБ да управлява, просто патово съотношение на цифрите. Колкото по-бързо парламентът си тръгне след европейските избори, толкова по-добре за нас. Това коментира пред журналисти лидерът на „България без цензура” Николай Бареков,

Спират новия мюзикъл на Андрю Лойд Уебър

"Стивън Уорд" е постановка за секс, политика и шпиони

    


Райчев: Орешарски прескочи зимата и рейтингът му расте

Едва ли ще има предсрочни избори заедно с европейските, защото "Атака" и "България без цензура", които биха имали интерес от разпускане на парламента, още не изглеждат готови, смята политологът Първан Симеонов

Бойци от „Боко Харам“ избиха 29 ученици в Нигерия

Те стреляли по спалните помещения на сградата, после я подпалили

Change The Beat от 1982 г. е обявена за най-семплираната песен на всички времена




Семплите и ремиксите се превърнаха в нещо като стожер на съвременната поп музика и броят на изпълнителите, които използват, смесват и миксират части от стари парчета с нови звуци и технологии няма изгледи да намалява. Според Би Би Си има една песен, която е особено популярна сред диджеите и музикантите и това е Change the Beat на един от пионерите на рап музиката Фред Братуейт, известен повече като Fab 5 Freddy.

Сайтът Who Sampled твърди, че части от песента му са...

Радомирец осъди общината заради дупка

Перник /КРОСС/ Общината в Радомир трябва да плати на Кирил Филипов близо 30 000 лв. заради претърпени морални и материални щети. 58-годишният мъж паднал в дупка и си потрошил глезена на десния крак и рамото на лявата ръка.Инцидентът станал на 7 ноември 2011 г. След като Филипов паднал в дупката граждани му се притекли на помощ е извикан и медицински екип. Първоначално е лекуван в пернишката МБАЛ „Рахила Ангелова", а след това на 11 ноември 2011 г. е опериран в „Пирогов" и са му поставени импланти. И до момента според свидетели Кирил се придвижвал трудно, въпреки проведените рехабилитации.Пернишкият окръжен съд е присъдил на 58-годишния мъж 22 000 лева обезщетение за неимуществени вреди от непозволено увреждане и 8 335,62 лв. за имуществени вреди. От тях 4 350 лева по договор за обгрижване, 3 000 лева за раздвижване и рехабилитация. Присъдени са му и потребителската такса и сумите за лекарства както и 927 лева за плака и винтове. Съдът осъжда общината да заплати и още 3 174,84 лева на Филипов.Решението на Пернишкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд, пише mirogled.com.

Двама пияни водачи засякоха през миналото денонощие варненските полицаи

Двама пияни водачи са засечени във Варна и областта през миналото денонощие, съобщиха от полицията за Moreto.net. На 24 февруари, около 03:30 часа, на кръстовището между бул. "Сливница" и ул. "Оборище", при извършване на полицейска проверка на лек автомобил "Опел Астра" с водач Я.

Станишев разхвали Орешарски; поканил го на конгрес на ПЕС

Не смятам, че е коректно спрямо Коалиция за България, заяви на пресконференция лидерът на БСП Сергей Станишев по повод напускането на депутата Румен Йончев.

Новата версия на Renault Megane – през март 2016-та

/КРОСС/ Четвърто поколение на Renault Megane ще бъде представено през пролетта на 2016 година по време на автомобилното изложение в Женева. Моделът ще бъде базиран на платформата CMF. Очаква се дизайнът на возилото да бъде сериозно повлиян от визията на Clio и Captur, като не се изключва и възможността за изцяло нова предна част. Линията на покрива пък ще бъде доста по-ниска от тази на конкурентите в сегмента, което трябва да направи Megane отличим.В същото време вътрешния интериор ще бъде значително опростен -много от копчетата да изчезнат. Предвижда се слагането на голям дисплей на инфотеймънт системата, като голяма част от функциите в салона (климатична инсталация, аудио система) ще бъдат контролирани именно от там по примера на Peugeot 308.

„Спасяват" НЕК със счетоводни трикове, смятат в ГЕРБ

За първи път се намалявал кредитният рейтинг на НЕК

Национална мрежа на децата настоява да отпадане тайната на осиновяването


Отпадане на тайната на осиновяването, увеличаване на наказанията за сексуална експлоатация на малолетни, както и въвеждането на правна дефиниция за компютърно престъпление.Това са част от исканията на Националната мрежа на децата по повод проекта за нов Наказателен кодекс.

Мотивите на организацията за отпадане на тайната на осиновяването са, че при тази практика произходът и роднинските връзки на детето се скриват или заличават от досието му. Според Конвенцията на ООН за правата на...

Братът на Салма Хайек уби човек в катастрофа

По-малкият брат на актрисата - Сами Хайек се врязал в пикап, като един от пътниците в него ударил лошо главата си и починал на място.

Ще зареждаме телефоните си през килима

С нова технология дрехите ще произвеждат ток

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване