Купуваме тоалетна хартия на депутатите за 73 000 лв.

Почти 73 000 лева ще плати българския данъкоплатец за тоалетната хартия за депутатите. Администрацията на Народното събрание обяви обществена поръчка за доставка на хигиенни материали за следващите 12 месеца.
За комфорта на народните избраници се търсят шест артикула тоалетна хартия и хартиени кърпи за изтриване на ръце, съобщи BPost.bg. Почти 73 000 лева ще плати българския данъкоплатец за тоалетната хартия за депутатите. Администрацията на Народното събрание обяви обществена поръчка за доставка на хигиенни материали за следващите 12 месеца. За комфорта на народните избраници се търсят шест артикула тоалетна хартия и хартиени кърпи за изтриване на ръце, съобщи BPost.bg.

Семейство оцелява с 1,50 лева на ден

/КРОСС/ Станалото известно преди три години семейство на Цанка и Иван Павлови от с. Кънчево, Казанлъшко, днес оцелява с 1,50 лева на ден. Разчитат единствено на заплатата на бащата - около 400 лева, и детски надбавки. Преди дни им се наложило да прекарат повече от седмица на тъмно и студено заради сметка от 120 лева за ток. Многолюдното семейство на Цанка и Иван Павлови сега живее в къща в град Гурково, в която преди година ги приютява местен бизнесмен, разказва бТВ. Сега обаче обитават само една стая, защото и дървата им за отопление са на привършване. Хладилникът им е полупразен. По-малките деца не ходят на градина, защото е платена. Не посещават и предучилищна подготовка, която е задължителна. Въпреки това могат да четат. Макар и упреквана, майката Цанка Павлова, която е завършила математическата гимназия в Казанлък, казва, че сама си е избрала този начин на живот: „Има смисъл, пълноценен е, това е безценно, което имаме, колкото и да ни е трудно. Рецептата за оцеляване е да си голям оптимист и да се радваш с пълно сърце на децата си".

Пекин е в бедствено положение заради смога

Смогът в Пекин достигна рекордни равнища, след като измерените във въздуха прахови частици във вторник сутринта бяха 444 микрограма на кубичен метър в центъра на града. Според стандартите на Световната здравна организация максималните безопасни нива са 25 микрограма.   Атмосферното замърсяване в Пекин толкова се влоши, че дори статуите вече носят маски, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Студент по психология от Пекинския университет отишъл при статуите в кампуса и им поставил маски на испанския писател Мигел де Сервантес, съоснователя на комунистическата партия Ли Дачжао и практикуващ тай чи мъдрец.   Някои райони в Северен Китай претърпяват шести пореден ден тежко замърсяване на въздуха. Пекин и днес остана покрит в гъста бяла мъгла от замърсен въздух, която закрива по-голямата част от небето му, въпреки обявените спирания или ограничавания на производството в 147 от заводите в града.   Очаква се замърсяването на въздуха в части от Източен, Северен и Централен Китай да продължи до сряда вечер, когато се прогнозира, че дъждове и ветрове ще помогнат за разсейването му.  

Кърджали под полицейска обсада

Футболни фенове от страната пътуват към Кърджали, за да присъстват на делото по иска на Главно мюфтийство за връщане на сградата на Регионалния исторически музей, съобщи Елена Ваташка, от Сдружението на футболните привърженици пред „Фокус”. Кърджали е под тотална полицейска обсада от тази сутрин.

Кубрат Пулев: Кличко не може да бяга вечно

"Няма проблем да се бия с Поветкин. Такъв мач е възможен и реален, но не сега. Първо гледам към следващия си противник през април. След това искам да се концентрирам към Кличко. Той не може да бяга вечно. После ще мисля и за Поветкин", сподели по темата Пулев пред "Тема Спорт".  Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Засега ЕЦБ не вижда риск от дефлация в еврозоната

За момента Европейската централна банка (ЕЦБ) не вижда потенциален риск от дефлация в еврозоната, нито пък признаци хората да отлагат във времето...

Кадиев за ситуацията с отцепниците в НС

Мнозинството в парламента продължава да виси на косъм, ДПС изцяло контролира икономическата политика, коментира червеният депутат

Атлетико Мадрид няма да продава Диего Коща през лятото

Енрике Серезо лично обяви, че нападателят ще остане в отбора и за следващия сезон

    


Три жени с алергични реакции са били приети през последните дни във варненската токсикология

Три жени с алергични реакции са били приети през последните дни във варненската токсикология. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна доц. д-р Петко Маринов, от клиниката по Токсикология към Военноморска болница. Той посочи, че една от жените е развила алергия срещу антибиотик, втората пациентка е развила алергия към медикамент за кръвно налягане, а за третата пациентка за сега не е ясна причината за алергичната реакция.

16,80 лв. на месец остава здравната вноска за безработните, които се осигуряват сами

Хората, които сами внасят задължителните си здравноосигурителните вноски (например трайно безработни, които не получават обезщетение от Бюрата по труда, не се осигуряват от държавата и др.) и не са регистрирани като самоосигуряващи се по смисъла на Кодекса за социално осигуряване, трябва да ги превеждат в хазната до 25-то число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят. Това означава, че здравната вноска за месец януари 2014 г. трябва да се внесе най-късно на 25 февруари 2014 г. Размерът на вноската и за тази година е поне 16,80 лв.

От НАП в Хасково напомнят, че всички лица, за които възниква задължение сами да внасят здравноосигурителните си вноски, подават в офисите на НАП по постоянен адрес декларация – образец 7. Тя се подава еднократно в срок до 25-то число на месеца, следващ месеца, през който е възниквало задължението за осигуряване. Така, ако от 1 януари трябва да се осигурявате здравно сами, то до 25 февруари следва да подадете декларация образец 7.

Здравноосигурителните права на гражданите, които се осигуряват за своя сметка, се прекъсват ако не са внесени повече от три дължими месечни здравноосигурителни вноски за период от 36 месеца. Периодът се брои до началото на месеца,  предхождащ месеца, в който лицето потърси медицинска помощ, платена от Националната здравноосигурителна каса. Правата се възстановяват от датата на заплащане на всички дължими вноски.

Гражданите могат да направят справка за здравноосигурителния си статус, както и да проверят периодите, за които им липсват здравноосигурителни вноски чрез безплатната електронна услугана НАП – „Справка за здравноосигурителния статус“. Същата справка може да се направи и на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна. Услугата е автоматична и изисква само въвеждане на ЕГН чрез клавиатурата на телефона. С електронния калкулаторна НАП гражданите пък могат автоматично да изчислят дължимите здравноосигурителни вноски и лихвите към тях от 2000 година до сега.

Хасково Новини

Лудогорец с минимално предимство пред Лацио в реванша в София

/КРОСС/ Лудогорец е с минимално предимство пред Лацио в мача-реванш от 1/16-финалите на Лига Европа в София - това сочат коефициентите на „Еврофутбол" за двубоя, който ще се играе в четвъртък от 20.00 часа на Националния стадион "Васил Левски". След като в първия сблъсък в Италия българският шампион победи домакините, сега той отново е с претенции за успех - 2.40 за разградчани срещу 2.50 за гостите от Ботуша и 3.00 за равенство. Повече за срещата можете да намерите тук.  „Еврофутбол" пуска допълнителни видове залози за мачовете от Шампионска лига - дългоочакваното включване на прогнози за ъглови удари, брой картони, „Кой ще отстрани съперника си?" и други вече е факт. Букмейкърската къща уважи желанието на своите участници, като предложи за част от сблъсъците по общо 74 вида предвиждания. Ето ги и тях заедно с други акценти от програмата за идните дни:Зенит СП - Дортмунд Сингъл, Live „1"- 4.08 „Х"- 3.19 „2"- 1.69Бордо - Лориен Сингъл, Live „1"- 1.85 „Х"- 2.99 „2"- 3.64Олимпиакос Пирея - Ман. Юнайтед Сингъл, Live „1"- 3.24 „Х"- 2.94 „2"- 1.99Галатасарай - Челси Сингъл, Live „1"- 3.62 „Х"- 3.12 „2"- 1.81Шалке 04 - Реал Мадрид Сингъл, Live „1"- 5.85 „Х"- 3.87 „2"- 1

Новините на Нова с Н.Дойнов и Ани Салич най-гледани

Централната емисия новини на Нова е била гледана от 879 000 души, което прави 30.7% от всички зрители, гледали телевизия по това време, по данни на международна пийпълметрична агенция Mediaresearch

Даваме 73 000 лв. за тоалетна хартия на депутатите

Почти 73 000 лева ще плати българския данъкоплатец за тоалетната хартия за депутатите. Администрацията на Народното събрание обяви обществена поръчка за доставка на хигиенни материали за следващите 12 месеца.
За комфорта на народните избраници се търсят шест артикула тоалетна хартия и хартиени кърпи за изтриване на ръце, съобщи BPost.bg. Почти 73 000 лева ще плати българския данъкоплатец за тоалетната хартия за депутатите. Администрацията на Народното събрание обяви обществена поръчка за доставка на хигиенни материали за следващите 12 месеца. За комфорта на народните избраници се търсят шест артикула тоалетна хартия и хартиени кърпи за изтриване на ръце, съобщи BPost.bg.

Докато избирателите не държат на ценности и програми, а на това кой с кого е спал, в НС ще си се групират както им изнася

/КРОСС/Реално погледнато, миграцията на депутати е причинена от безхаберието на избирателите. Тъй като избирателите не четат програми и не слушат принципни обещания (и често дори се хвалят с това), след това депутатите нямат никакви задръжки да загърбят някаква прилична дясна програма (примерно), която ужким са избрани да изпълняват, и да прегърнат крайно лява програма, която е абсолютно противоположна на първата. Докато избирателите не държат на принципи, ценности и програми, а на това кой с кого е спал, закусвал и ритал топка, в парламента просто ще си се групират както им изнася на личните интереси и без да ги е страх, че няма да бъдат избрани отново.

Европарламентът блокира отпадането на входящия роуминг

Отпадането на таксите за роуминг при входящи обаждания в страните от Европейския съюз и поевтиняването с 67 на сто на преноса на данни в роуминг, което трябваше да стане факт от 1 юли 2014 г., се отлага за неопределено време. Решението обаче е блокирано при гласуването в понеделник вечерта във водещата парламентарна комисия по промишленост, изследвания и енергетика, съобщиха от офиса на българския евродепутат Ивайло Калфин.   Предложението на Европейската комисия включваше и отпадане на допълнителните такси за международни телефонни разговори в Европа, предвиждаше въвеждане на първата европейска правна защита на отворения интернет и нови правила за инвестиции в сектора на далекосъобщенията.   "След снощното решение бъдещето на телекомпакета е несигурно. Намаляват шансовете той да бъде приет преди европейските избори, което означава, че влизането му в сила ще закъснее поне с една година”, коментира Ивайло Калфин, който е член на комисията.   Той обясни, че парламентарната комисия е попаднала в процедурен капан на депутатите от ЕНП, които са отказали да гласуват по предложенията по телекомпакета и по регламента, предвиждащ забрана на пластмасовите пликове, тъй като те били внесени само на английски език. Калфин обясни, че това било предварителна договорка с докладчика на групата, за да се ускори приемането на законодателния пакет. "Тъй като положението с директивата за телекомуникационните услуги беше идентично, социалистите предложихме или да се гласува по двете, или по нито едно. Така се блокира гласуването", посочи Калфин.   Приемането на двата текста е отложено за неопределено време, но докато законодателството за опаковките може да се придвижи напред и без мнението на комисията по промишлеността, то телекомпакетът остава блокиран, тъй като тя е водеща по приемането на законопроекта.   Целта на законодателното предложение за телекомуникационните услуги е да създаде единен европейски пазар на далекосъобщителни услуги. Заради липсата на общи норми, няма далекосъобщителна компания, която да работи в целия ЕС, а операторите и потребителите се сблъскват с различни цени и правила.

Плевнелиев за снимката с Путин: "Ако е двустранна среща, аз съм олимпийски шампион"

"Ако това е двустранна среща, аз съм олимпийски шампион". Така президентът Росен Плевнелиев коментира информацията за негова среща с руския държавен глава Владимир Путин. В понеделник официалната страница на руския президент публикува снимка на двамата президенти без да съобщава естеството и темата на разговора. От прессекретариата на държавния глава уточниха обаче, че не става дума за двустранна среща. Снимката е от приема за закриването на Олимпиадата. Плевнелиев се е здрависал с Путин, като го е поздравил за добрата организация на Олимпийските игри.   "Прием. Присъстват всички официални гости. Едно изречение за добрата организация. До мен е председателят на МОК, зад мен е министър-председателят на Южна Корея. Времето е 20 секунди. Опашката от чакащи - голяма. Ако това е двустранна среща, аз съм олимпийски шампион", коментира Плевнелиев пред вестник "24 часа".

Министър Терзиева връчи на поморийския кмет Разрешително за строеж на рибарското пристанище

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева посети Музея на солта в Поморие. Проектът е финансиран с близо 2 млн.лв. по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. Музеят е единственият по рода си в България и Източна Европа, специализиран в производството на сол чрез слънчево изпарение на морска вода, което е автентичен местен обичай.
„Проектът е пример, че когато има интегрирано развитие, когато се надграждат успешни начинания, се постига добавена стойност“, заяви министър Терзиева.
По думите на министъра туризмът е ключов отрасъл на българската икономика, който e приоритетен за правителството. 110 млн.евро е индикативният бюджет за туризъм по новата ОП „Региони в растеж“.
Пред журналисти министърът на регионалното развитие съобщи, че са осигурени 4 млн.лв. от Публичната инвестиционна програма на правителството за ремонт на пътя Миролюбово – Каблешково – Тънково – Слънчев бряг. Строителните работи по 29-километровото трасе ще започнат през пролетта и ще завършат през юни – преди началото на активния сезон. Плановете на регионалното министерството предвиждат за новия туристически сезон да бъдат изградени и две нови кръгови кръстовища на входа и на изхода на Поморие.
Терзиева информира, че започва и проект за брегоукрепване на Поморие. „Пролетта стартираме тръжната процедура. Индикативният бюджет е около 8 млн.лв., осигурени със заем от KfW.” Обектът има голямо значение за опазване на Черноморския бряг от ерозия, както и за предпазване от наводнение на прилежащите територии в община Поморие, посочи министърът и добави, че строителството може да започне още това лято.
При посещението си в Поморие министър Терзиева връчи лично на кмета Иван Алексиев Разрешение за строеж на проекта за реконструкция и модернизация на рибарското пристанище в града. Кметът възторжено изрази огромната си радост. Според плановете рибарското пристанище трява да бъде завършено в края на 2015г.

78-годишен мъж предал 4 бона на ало измамници в Русе

Схемата била "починало дете при катастрофа"

    


78-годишен мъж дал 4 бона на ало измамници в Русе

Схемата била "починало дете при катастрофа"

    

Дали точно санитарна авиация ни трябва

ТЕЗИ дни прочетох, че Министерството на здравеопазването ще възражда санитарната авиация.
Тя съществува от 100 г., когато се е родила и самата авиация. През Първата световна война е осъществена първата документирана медицинска евакуация по въздуха с френски боен самолет. Много бързо след това и други държави поставят началото на евакуация на ТЕЗИ дни прочетох, че Министерството на здравеопазването ще възражда санитарната авиация. Тя съществува от 100 г., когато се е родила и самата авиация. През Първата световна война е осъществена първата документирана медицинска евакуация по въздуха с френски боен самолет. Много бързо след това и други държави поставят началото на евакуация на

73 бона за тоалетната хартия на депутатите

/КРОСС/ Почти 73 хил. лв. ще плати българският данъкоплатец за тоалетната хартия за депутатите. Администрацията на Народното събрание обяви обществена поръчка за доставка на хигиенни материали за следващите 12 месеца. За комфорта на народните избраници се търсят шест атрикула тоалетна хартия и хартиени кърпи за изтриване на ръце, е установила проверка на BPost.bg. Хартията вероятно ще бъде трипластова и луксозна, предвид заделената огромна сума. Стойността на цялата обществена поръчка за 166 0556 лв. 35 124 лева ще струват на бюджет метлите и четките, с които работят парламентарните чистачки. Предвижда се да бъдат закупени около 40 атрикула, става ясно от тръжната документация на обществената поръчка. За перилни и почистващи препарати са отделени 58 236 лв. От тях ще бъдат купени около 40 артикула. Офертите на фирмите кандидати ще бъдат отворени на 31 март т.г. в зала 142 на бившия Партиен дом. Победителят ще трябва да осигури собствен транспорт за доставка на хигиенните материали.  

Сформирането на правителство на единството в Украйна бе отложено

/КРОСС/Сформирането на правителство на единството в Украйна бе отложено, предаде ББС. Председателят на парламента Олександър Турчинов, който изпълнява и длъжността президент, обяви на днешното заседание на Върховната Рада, че гласуването за "национално правителство на единството ще се проведе в четвъртък". Това ще даде възможност консултациите да продължат.  

Полиция обсади Кърджали

Заради делото, заведено от Главно мюфтийство

Моторите от "Трон" оживяват

Моделът С-01 на Lotus ще бъде пуснат в лимитирана серия от 100 броя при цена 100 хил. евро

    


Йовчев за обиските на Орлин Алексиев: Не очаквайте да раздавам обвинения преди проверката

Имаше оперативна информация, която трябваше да бъде проверена. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев относно обиска на дома, автокъщата и офисите на Орлин Алексиев.
По повод слуховете за участие на Алексиев в тази схема във Франция, Йовчев заяви: Няма да направя това, което се правеше преди, Имаше оперативна информация, която трябваше да бъде проверена. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев относно обиска на дома, автокъщата и офисите на Орлин Алексиев. По повод слуховете за участие на Алексиев в тази схема във Франция, Йовчев заяви: Няма да направя това, което се правеше преди,

Проверката срещу Орлин Алексиев продължава

/КРОСС/ Вицепремиерът Цветлин Йовчев обясни, че ще трябва време, докато излязат резултатите от проверката срещу общинския съветник в столицата Орлин Алексиев. Той беше проверяван от МВР във връзка с разбит канал за кокаин. Вътрешният министър Цветлин Йовчев уточни, че в момента се проверяват компютри и документи, но отказа да бъде по-категоричен дали Алексиев, според него, е замесен в трафика на дрога. Акцията на МВР срещу автокъщата и офисите на общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев е дошла след получена оперативна информация във вътрешното министерство. Това обясни вътрешният министър, цитиран от БНР, но уточни, че тепърва ще продължава проверката, като не е ясно кога ще приключи тя и какви ще бъдат нейните разултати. По повод арестите на двамата българи във Варна вътрешният министър обясни, че те са станали факт отново след получена оперативна информация, че може би те имат някакво отношение с разбития наркоканал. За момента не е ясно как и къде ще се разследва наркоканалът и участието на българите в него, уточни вътрешният министър и отказа да бъде по-категоричен дали е възможно български граждани да бъдат екстрадирани във Франция след време във връзка с разследването. По повод изграждането на оградата между България и Турция по границата и скандала с обществените поръчки вътрешният министър Цветлин Йовчев беше категоричен, че МВР в случая няма касателство, тъй като министерството само е подготвило документите

Пазарът на кубински пури расте въпреки мерките срещу тютюнопушенето


Търговията с кубински пури "е в добро здраве" с оборот през 2013 година от 447 милиона долара или увеличение от 8 процента, обяви групата "Абанос" (Habanos SA), цитирана от Франс прес.

Това нарастване показва стабилността и положителната тенденция в търговията с пури в света въпреки мерките за ограничение на потреблението на тютюневи изделия, подчерта на пресконференция Ана Лопес, директор по маркетинга на "Абанос" - смесено дружество с испанската група "Алтадис" (Altadis).
...

Слабо повишение на цената на хляба прогнозират зърнопроизводители

/КРОСС/ По-високи добиви при пшеницата и ечемика очакват зърнопроизводителите в Ямболско. От бранша прогнозират слабо повишение на цената на хляба. Меката зима се е отразила добре на есенниците и в момента състоянието им е много добро. За ечемика и пшеницата опасността от измръзване през март и април е минимална, посочва зърнопроизводителят Динко Жеков. Влагата от последните дъждове е повече от достатъчна. Позволява сега да започнем подготовката за пролетниците. При рапицата е малко по-сложна ситуацията. Някои рапици не поникнаха есента, но сега явно при топлото време наново така се показаха, каза той. Според Жеков цената на хляба през следващите месеци ще се задържи на същите нива, като не е изключено леко повишение. "Това, което е в момента - около 1 лв. да се продава по магазините големия, от 700 г, така остава някой лев и за производителя на хляб. Щом се продава на 1 лв. в магазина, той излиза от нас на 70-80 ст.", казва Жеков пред БНР. Потреблението на бял хляб през последните години значително е намаляло, но не се забелязва повишение на консумацията на пълнозърнест хляб, показват наблюденията на хлебопроизводителите.  

Йозил ще докара инфаркт на Арсен Венгер

Нов голям скандал се развихря в редиците на „Арсенал“. Главно действащо лице е Месут Йозил, който е заподозрян в инцидент и привикан за разпит в полицията. Срещу звездата на &b...

ЦСКА надъхва феновете си в обръщение

Ръководството на ЦСКА излезе с обръщение към привържениците на тима, в което им благодари за подкрепата по време на мача с Черноморец, пише БГНЕС. Столичани спечелиха трудно като гост с 2:1 пред по...

Рядък вид генгер изчезва в Айтос

Почти унищожено е единственото находище на растителния вид генгер - край Айтос, съобщиха от сдружение "Младежки информационен център". Причината за изчезването на защитения вид била без...

Възстановяването на пазара на бизнес имоти в Европа - крехко, но устойчиво

Засилва се активността на периферните пазари, особено в Испания и Италия

    


Хиляди българи и румънци се връщат от Германия

Според актуална статистика въпреки отпадналите ограничения напускащите страната българи и румънци са повече от имигрантите

Минас Тирит - 3 години работа и 420 000 кибритени клечки

Вижте града от "Властелинът на пръстена" на артиста Пат Актън

    


Вицепремиерът и министър на вътрешните работи оцени високо професионализма и всеотдайността на българските пожарникари и спасители

Министър Йовчев изрази задоволство, че те вече ще разполагат с нова модерна техника, получена по проект по Оперативна програма „Околна среда”

Путин свързва критиките към Олимпиадата с конкуренцията в международната политика

Сочи. /КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин свързва критиките към Олимпиадата с конкурентната борба в международната политика, която няма нищо общо със спорта. „Укрепването на Русия може да е изплашило някого, но на Игрите в Сочи се разсеяха страховете от страната ни", цитира думите на Путин РИА Новости.„Тук бих искал да разгранича някои неща. Първо: ние винаги сме работили, а особено през последните години в условия на критика, преди всичко тя е била конструктивна, много доброжелателна и конструктивна от страна на представителите на Международния олимпийски комитет", заяви Владимир Путин.Той призна, че без подобни доброжелателни забележки относно организирането на олимпийската програма, планирането, строителството - Русия не би могла да направи всичко това на високо равнище. „Но тук имаше, а и все още сигурно има друг вид критика, която е далеч от спорта, тя е от хора, ангажирани с конкурентната борба в сферата на международната политика. Те са от другата страна, те имат друга работа, и използваха този олимпийски проект за постигане на целите си в областта на антируската пропаганда", смята руският президент.„Всичко това няма нищо общо със спорта, но аз винаги съм се отнасял спокойно, знаете ли защо? Защото зная какво е това и каква цена има, че е безсмислено да се спори

Бареков осигурява кворум в НС с бивши депутати на ГЕРБ и БСП

/КРОСС/ С двамата независими депутати, които стават негови представители, от утре Бареков ще държи кворума в парламента, ако от "Атака" решат да го бойкотират. Това се казва в съобщение на "България без цензура", направено непосредствено сред новината, че напусналият групата на ГЕРБ депутат Светлин Танчев става част от експертния екип в партията на Бареков. В момента гласовете на БСП и ДПС събират общо 119 депутати. С гласовете на двамата независими депутати се осигурява кворумът за работа на парламента. Миналата седмица към "България без цензура" се присъедини и Румен Йончев от Коалиция за България. Като експерт при Бареков отиде и ексдепутатът от ГЕРБ и бивш шеф на данъчните Красимир Стефанов. Той обаче напусна парламента. От партията на Бареков съобщават, че двамата независими депутати ще представляват "България без цензура" в парламента. "Няма да ставам член на "България без цензура", но се присъединявам към икономическата им платформа и ще ги представлявам в парламента", е коментирал Светлин Танчев. Очаква се той и Румен Йончев скоро да внесат два законопроекта - единият за създаване на агенция "Чисти ръце", която да разследва политиците на най-висши нива, а вторият - за подпомагане на стартиращ бизнес. Първата публична изява на Светлин Танчев като част от "България без цензура" ще бъде на среща днес с експерти от КТ "Подкрепа".  

Експерти предлагат плащането на пенсии за тежък труд от частни фондове да се отложи


Изплащането на пенсиите на работилите в първа и втора категория труд от частните професионални фондове да бъде отложено с поне две години, предлагат експерти. Според сегашното законодателство фондовете трябва да поемат плащанията още на 1 януари 2015 г. 

Ако идеята бъде приета, това ще е трето отлагане след 2006 и 2010 г.

В момента мъжете, работещи първа категория труд, имат право да се пенсионират 11 години по-рано от работещите в най-разпространената трета категория, а...

Кадиев: С напускането на Йончев сме застрашени от предсрочни избори

С излизането на Румен Йончев от парламентарната група на "Коалиция за България" сме застрашени да блокираме работата на парламента и да се отиде на предсрочни парламентарни избори, коментира в "Гореща точка" по TV7.

Колоездач загина при катастрофа в Рогош

50-годишен велосипедист е загинал при катастрофа вчера в Рогош, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив.
За инцидента е съобщено около 19.30 часа на тел. 112. На място е установено, че починалият е 50-годишен мъж от Скутаре. Той бил ударен с колелото си от моторно превозно средство, чийто водач избягал от местопроизшествието. 50-годишен велосипедист е загинал при катастрофа вчера в Рогош, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив. За инцидента е съобщено около 19.30 часа на тел. 112. На място е установено, че починалият е 50-годишен мъж от Скутаре. Той бил ударен с колелото си от моторно превозно средство, чийто водач избягал от местопроизшествието.

"Фолксваген" е готов да плати 6.7 млрд. евро, за да стане едноличен собственик на "Скания"


"Фолксваген" е готов да плати 6.7 млрд. евро за акциите на "Скания", които не притежава, за да реализира замразените си планове за превръщането в глобален производител на камиони, който може да се съревновава с лидерите в сегмента "Даймлер" и "Волво", съобщи "Блумбърг" вчера. Концернът от Волфсбург контролира 62.6 % от шведския производител и 75 на сто от германския "МАН", но съпротивата на миноритарните акционери, срещу предлаганите промени, не доведе до очакваните финансови приходи, въпреки...

Властите в Турция обвиняват "паралелна държава" на Гюлен в масово незаконно подслушване


Движението "Хизмет" на турския духовник Фетхуллах Гюлен незаконно е подслушвало хиляди телефони в Турция с цел изнудване и манипулиране на криминални дела, твърди пред "Ройтерс" един от високопоставените съветници на премиера Реджеп Тайип Ердоган. Според него това се е случвало в рамките на кампания за създаване на тайно влияние над правителството.

Адвокатът на Гюлен, обвинен от Ердоган в изграждане на паралелни структури в полицията и съдебната власт, определя обвиненията като...

"Протестна мрежа" сезира Цацаров за организирана престъпна група, свързана с Пеевски, Цветан Василев и Бареков


Активисти от "Протестна мрежа" внесоха сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за "организирана престъпна група" около депутата от ДПС и неуспял шеф на ДАНС Делян Пеевски, собственика на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев и близкия до тях бивш водещ Николай Бареков.

Копие от сигнала ще бъде изпратен до президента Росен Плевнелиев, Европейската комисия и до всички партньорски служби на ДАНС, съобщиха от сайта noresharski.com.

"Данните са взети от медийни...

По-малко мазнини и сол в храната за деца до 3 г.

/КРОСС/Ще бъде изготвен нов сборник с рецепти за децата до 3-годишна възраст в организираните групи. В него ще са заложени по-малко захар, мазнина и сол, като се набляга на плодовете, зеленчуците и млечните продукти. Това обяви експертът в отдел „Храни и хранене" към Националния център по опазване на общественото здраве и анализи- д-р Лалка Рангелова пред "Дарик". Тя поясни, че рецептурникът е предназначен за детски ясли, домове за медико-социални грижи за деца, в дневни центрове и центрове за настаняване от семеен тип. Новият рецептурник съдържа 399 указания за приготвяне на храна, съобразени с новите изисквания по отношение на здравословното хранене. „В новия сборник сме се опитали да подберем рецепти, които да са не само традиционни, но и съобразени с новите изисквания по отношение на здравословното хранене на децата в тази възрастова група. А именно - то трябва да е разнообразно, балансирано и да осигурява всички необходими хранителни вещества и енергия, които да осигурят добрия растеж, развитие и здраве на децата", обясни Рангелова. Последният такъв сборник е издаден преди 20 години.

Плащаме 73 бона за тоалетната хартия на депутатите

Почти 73 000 лева ще плати българският данъкоплатец за тоалетната хартия за депутатите.

ПЕС и ЕНП осуетиха отпадането на роуминга в ЕС

Водещи фракции в европарламента си прехвърлят вината

Марк Зукърбърг: Шпионският скандал ни навреди

Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг планира да свърже още един милиард души към интернет с последната си придобивка – WhatsApp....

Част от бул. “България” бе затворена

Част от бул. “България” в Хасково бе затворена заради санитарна сеч на тополите край реката.  Трафикът  на автомобили в участъка от бул. “Васил Левски” до “Лебеда” също бе спрян.

Сечта тази година се извършва по-рано, тъй като ще има реконструкция на централната част в областния град.

Затова  почистването на клоните на дърветата в центъра започна още в началото на февруари.

 

 

Хасково Новини

Велосипедист загина при катастрофа в Рогош

50-годишен велосипедист е загинал при катастрофа вчера в Рогош, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив.
За инцидента е съобщено около 19.30 часа на тел. 112. На място е установено, че починалият е 50-годишен мъж от Скутаре. Той бил ударен с колелото си от моторно превозно средство, чийто водач избягал от местопроизшествието. 50-годишен велосипедист е загинал при катастрофа вчера в Рогош, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив. За инцидента е съобщено около 19.30 часа на тел. 112. На място е установено, че починалият е 50-годишен мъж от Скутаре. Той бил ударен с колелото си от моторно превозно средство, чийто водач избягал от местопроизшествието.

Йовчев за обиските на Орлин Алексиев: Не очаквайте да раздавам обвинения преди проверката

Имаше оперативна информация, която трябваше да бъде проверена. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев относно обиска на дома, автокъщата и офисите на Орлин Алексиев.
По повод слуховете за участие на Алексиев в тази схема във Франция, Йовчев заяви: Няма да направя това, което се правеше преди, Имаше оперативна информация, която трябваше да бъде проверена. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев относно обиска на дома, автокъщата и офисите на Орлин Алексиев. По повод слуховете за участие на Алексиев в тази схема във Франция, Йовчев заяви: Няма да направя това, което се правеше преди,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване