България ще участва в световното изложение „Експо Милано" 2015

/КРОСС/ Презентирането на постиженията в земеделието и науката е много важно за България и затова страната ни ще участва в Международното изложение „Експо Милано 2015, заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков на среща с извънредния и пълномощен посланик на Италия в България Марко Контичели в МЗХ. Министър Греков, който е определен за национален генерален комисар за изложението, подчерта, че участието на България във форума ще даде възможност да представим не само земеделска продукция, но и научни постижения в областта и иновации. „Модерното земеделие е немислимо без науката, а ние изцяло заставаме зад по-активната връзка между двете", каза министърът. Участието на страната ни в „Експо Милано" 2015 е възможност да поканим в България чуждестранни инвеститори, допълни той. Форумът „Експо Милано" 2015 ще се проведе от 1 май до 31 октомври 2015 г. под мотото „Да изхраним планетата, енергия за живот". Участие в него до момента са потвърдили повече от 150 държави.    

Компромат в нета може да катурне Ердоган

Двама турски опозиционни лидери поискаха премиерът Реджеп Ердоган да напусне поста след като в интернет беше публикуван запис на разговор между него и сина му. Двамата обмислят начин да укрият голяма сума пари. Премиерът нарече записа "нагъл монтаж".

Бъдещето на олимпиадите: След Сочи накъде?


Разходите, размерът и мащабът на олимпиадата в Сочи надхвърли всичко правено в миналото. И въпросът за бъдещето на зимните (а може би и не само) игри е ясен: Може ли някой да го надхвърли? И трябва ли?

Сочи се превърна в грандиозния проект на Владимир Путин, който използва олимпиадата, за да префасонира целия регион около черноморския курорт с чисто нови съоръжения и инфраструктура. Огромната финансова инвестиция, охранителен апарат и логистични решения се превърнаха в сериозно...

Виктор Янукович се криел в манастир на Московския патриархат?

Бившият президент на Украйна Виктор Янукович се е скрил в един от манастирите на Московския патриархат, твърди депутата от украинската опозиционна партия „Баткивщина” Александър Бригинец, цитиран от УНИАН.
„Московският патриархат продължава да играе своята крайно негативна роля в Украйна. Трябва да бъде поставен въпросът за създаване на единна Бившият президент на Украйна Виктор Янукович се е скрил в един от манастирите на Московския патриархат, твърди депутата от украинската опозиционна партия „Баткивщина” Александър Бригинец, цитиран от УНИАН. „Московският патриархат продължава да играе своята крайно негативна роля в Украйна. Трябва да бъде поставен въпросът за създаване на единна

Виктор Януковия се скрил в манастир на Московския патриархат

Бившият президент на Украйна Виктор Янукович се е скрил в един от манастирите на Московския патриархат, твърди депутата от украинската опозиционна партия „Баткивщина” Александър Бригинец, цитиран от УНИАН.
„Московският патриархат продължава да играе своята крайно негативна роля в Украйна. Трябва да бъде поставен въпросът за създаване на единна Бившият президент на Украйна Виктор Янукович се е скрил в един от манастирите на Московския патриархат, твърди депутата от украинската опозиционна партия „Баткивщина” Александър Бригинец, цитиран от УНИАН. „Московският патриархат продължава да играе своята крайно негативна роля в Украйна. Трябва да бъде поставен въпросът за създаване на единна

Юрген Клоп: "Борусия" може да спечели Шамионската лига


Старши треньорът на "Борусия" (Дортмунд) Юрген Клоп отдавна отписа шансовете за първото място в Бундеслигата, но вярва, че отборът му може да спечели дургите две състезания, в които участва - Шампионската лига и Купата на Германия.

Миналогодишният финалист се изправя срещу "Зенит" (Сакнт Петербург) в осминафиналите на най-силния европейски клубен турнир. Първата среща в Русия е тази вечер от 19.00 часа, а реваншът в Германия е на 19 март.

"Борусия" достигна до директните...

Сигнал в прокуратурата за организирана престъпна група "Пеевски-Василев-Бареков"

Сигнал за организирана престъпна група около Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков бе внесен до главния прокурор Сотир Цацаров във вторник по „Протестна мрежа”. Копие от документа, който събира на едно място депутата от ДПС и нереализиран шеф на ДАНС, банкера и бившия телевизионен водещ в костюм на партиен лидер е изпратено и до президента, до Европейската комисия и до всички партньорски служби на агенцията по националната сигурност, посочват вносителите.

Десислава Терзиева: Отмяната на Закона за публично-частното партньорство не създава пречки за реализиране на публично-частни партньорства

На среща с бургаските медии министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева разясни мотивите към внесения проект на Закон за отмяна на Закона за публично-частно партньорство /ПЧП/. В съответствие с правителствената политика за намаляване на регулаторната тежест на оперативно заседание на Министерски съвет е възложено на министъра на регионалното развитие да изготви анализ на въздействието на Закона за ПЧП. Министърът обърна внимание, че целта е премахването на всички режими, които затрудняват инвестиционния процес.

“След като се направи един много сериозен анализ се установи, че Законът за ПЧП, който беше разписан и приет преди 2 години, е неработещ и създава само пречки пред бизнеса и общините, каза Терзиева.

Законът е рестриктивен, макар да е съобразен принципно с европейските изисквания, уточни тя. Действащият Закон не даваше никакви специални условия за облекчаване на инвестиционния процес в държавата, напротив – затрудняваше го. Реално според мен имаше възможност за директна намеса от страна на държавата в работата на бизнеса и общините, каза Терзиева.

Тя посочи, че по решение на правителството утре ще внесе МС предложение за отмяна на закона в неговата цялост.

На въпрос на медиите – означава ли това, че се спират публично-частните партньорства, министър Терзиева отговори, че отмяната на Закона за публично-частното партньорство не създава пречки за реализиране на публично-частни партньорства.

Обект на настоящия Закон са само малки инфраструктурни проекти. Големите проекти като републикански пътища, пристанища и летища, по Конституция могат да се отдават само на концесия. По своята същност концесията е и вид ПЧП, уточни Терзиева.

В момента ЕС предлага цял пакет от директиви, свързани с обществените поръчки и концесиите. Така или иначе България трябва да актуализира своето законодателство, като транспонира новите директиви, отбеляза Терзиева.

Книжа от рали "Дакар" в ресторант, свързан с Алексиев

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, коментира международната полицейска акция, при която във Франция бяха задържани 1400 кг кокаин

КНСБ: Предсрочните избори вече са неизбежни

Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) излезе с проучване, според което нагласите на обществото срещу правителството на Орешарски ескалират, но хората са отчаяни и готовността им за активни протестни действия намалява. Резултатите бяха обявени във вторник, няколко седмици след като КНСБ влезе в конфликт с национално-представените работодателски организации и държавата заради спорни промени по Кодекса на труда.   68 на сто от анкетираната извадка от 1000 души, сред които работници, самонаети и работодатели, определят политическата ситуация в страната като много лоша. По думите на лидера на КНСБ Пламен Димитров, категорично срещу кабинета са се обявили 59 процента от участниците в аналогично проучване.   Той посочи още, че през лятото на 2013 година такава позиция са имали повече хора от населението на големите градове, а сега такива настроения витаят в малките населени места.   Димитров отдаде проблема на растящото обедняване и безработица.   През лятото водещи бяха моралните оценки към управляващите, но сега вече тези оценки са на чисто практична основа, каза той.   Въпреки това, проучването сочи, че готовността за активни протестни действия "видимо спада", което според КНСБ е "най-вече заради отчаяние сред хората".   85.5 на сто от анкетираните не одобряват дейността на парламента, а от председателя му Михаил Миков са доволни едва 26 процента.   Въпреки че не одобряват управлението на БСП обаче, 62 на сто от участниците в запитването "не харесват" и президента Росен Плевнелиев. Половината от анкетираните подкрепят обаче главния прокурор Сотир Цацаров   ГЕРБ и Коалиция за България излизат от проучването с равен резултат – с недоверие от страна на 78-79 на сто от извадката. 86.5 процента не одобряват ДПС, 94.4 процента – "Атака".   Миналия ноември КНСБ направи "предупредително" шествие по жълтите павета, но акцията бе обявена за синдикална и лидерът на организацията Пламен Димитров забрани антиправителствените лозунги.   През последните седмици обаче напрежението между държава, синдикати и бизнес сектор ескалира, след като две от работодателските организации, участващи в Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), излязоха с предложения към правителството за промени в Кодекса на труда, които да намалят административната тежест върху бизнеса. КНСБ се почувства изолирана от тристранния диалог и заплаши, че ще мобилизира работническия контингент срещу държавата, ако приеме идеите на работодателите.   Междувременно, депутати от БСП внесоха в парламента два проекта за изменения на трудовото законодателство, за които Пламен Димитров заяви, че са продиктувани задкулисно пак от организациите на бизнеса, и заплаши, че ако управляващите не отхвърлят предложенията, "радикалността и любовта народна ще се излее и върху тях".   КНСБ подкрепя само законопроекта на "Атака".

Намериха трима, дирени от МВР

Трима души, които са били обявени за издирване, са засечени от полицаи във Велико Търново, Кърджали и Свищов.

Най-старата ВМА у нас навърши 125 години

Болницата обслужва над 30% от въоръжените сили

Свалиха звездата от пилона на Върховната рада в Украйна

Опасни и контрапродуктивни са опитите да се натрапва на Украйна избор по принципа "или сте с нас, или сте против нас", заяви руският външен министър Сергей Лавров

Арсений Яценюк - новият премиер на Украйна?

Ръководителите на специалната делегация на Европейския парламент, която се завърна от Украйна, очакват за премиер на страната да бъде назначен лидерът на партия „Баткивщина” Арсений Яценюк, предаде УНИАН.
Това стана ясно от пресконференция в Страсбург, в която взеха участие председателят на комисията за външна политика към ЕП Елмар Брок и Ръководителите на специалната делегация на Европейския парламент, която се завърна от Украйна, очакват за премиер на страната да бъде назначен лидерът на партия „Баткивщина” Арсений Яценюк, предаде УНИАН. Това стана ясно от пресконференция в Страсбург, в която взеха участие председателят на комисията за външна политика към ЕП Елмар Брок и

България си иска закона за езика на Янукович

/КРОСС/ Върховната Рада на Украйна отмени закона за държавната езикова политика. Решението на парламента беше прието със съгласието на 232 депутати. Според въпросния закон, който встъпи в сила на 10 август, 2012г. - руският език получава статут на регионален език на местата, където е майчин за не по-малко от 10 процента от населението. По данни на правителството, руският език с получил регионален статут в 13 от 27-те области на страната. Българското правителство е недоволно от решението на новите управляващи в Украйна да променят приетия от Янукович Закон за основите на държавната езикова политика. Той даваше статут на регионален език не само на руския, но и на българския език в районите с малцинствено население от над 10 процента. Министърът на външните работи Кристиан Вигенин е поставил въпроса пред украинския посланик в София. Това каза за "Хоризонт" говорителят на външното ни министерство Ивайло Кашканов. В някои райони на Бесарабия като Измаил, Болград, където живеят компактни български общности, българският език бе приет за регионален. В тази връзка отмяната на закона беше приета със загриженост от страна на Министерство на външните работи, като министър Вигенин веднага постави вчера въпроса на срещата си с министрите на външните работи на страните от Вишеградската група, България, Румъния и Гърция, която се проведе в Будапеща. Всички участници се съгласиха, че това не е стъпка в правилната посока

София не е доволна от решението за промяна на Закона за езиковата политика в Украйна

/КРОСС/ Българското правителство е недоволно от решението на новите управляващи в Украйна да променят приетия от Янукович Закон за основите на държавната езикова политика. Той даваше статут на регионален език не само на руския, но и на българския език в районите с малцинствено население от над 10 процента. Министърът на външните работи Кристиан Вигенин е поставил въпроса пред украинския посланик в София. Това каза за Националното радио говорителят на външното ни министерство Ивайло Кашканов. В някои райони на Бесарабия като Измаил, Болград, където живеят компактни български общности, българският език бе приет за регионален. В тази връзка отмяната на закона беше приета със загриженост от страна на Министерство на външните работи, като министър Вигенин веднага постави вчера въпроса на срещата си с министрите на външните работи на страните от Вишеградската група, България, Румъния и Гърция, която се проведе в Будапеща. Всички участници се съгласиха, че това не е стъпка в правилната посока. Считаме, че политическото ръководство на Украйна следва да демонстрира отговорност и стремеж към приобщаване на всички групи в украинското общество и се надяваме, че, след като бъде съставено новото правителство в Украйна, този въпрос отново ще бъде поставен, каза Кашканов.  

Националната пациентска организация настоява за дискусия по проблемите на трансплантологията

/КРОСС/ Четири организации, членове на Национална пациентска организация, поискаха официална среща с новия национален консултант по трансплантология проф. д-р Любомир Спасов, с министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева и с д-р Мариана Симеонова, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по трансплантациите, на която да бъдат обсъдени най-сериозните и неотложни проблеми, които стоят пред българските пациенти в сферата на трансплантациите

Как България краде в интернет

/КРОСС/ През 2013 г. България беше върната сред държавите в т. нар. пиратски списък на САЩ. Там са посочени страните, които не зачитат достатъчно правата върху интелектуалната собственост. Какви са прегрешенията на България? Главната причина България отново да бъде поставена под наблюдение не се крие във така наречените физически форми на пиратство (производството на стоки-ментета или пиратски оптични дискове), а в растящото пиратство в интернет. Според САЩ тази форма на незаконна дейност е силно разпространена в България и остава почти безнаказана. "Според американската страна самият факт, че фирмите от САЩ не успяват да продават на българския пазар своите продукти означава, че продуктите са пиратирани, т. е. държавата не полага достатъчно усилия за защита на чуждата интелектуална собственост", коментира за Дойче веле заместник-министърът на икономиката и енергетиката Красин Димитров. Във Вашингтон той участва в изслушване, свързано с предстоящото издание на т.нар. пиратски списък за 2014 г. Димитров представи доклад за предприетите от България мерки за ограничаване на интернетното пиратство. Въпреки тези мерки страната едва ли ще бъде извадена от негативния списък, в който тя попада за втори път. САЩ залагат на сурови наказания България не е в най-черната част на така наречения Списък 301, нито е в списъка на държавите под строго наблюдение, но заедно с държави-членки на ЕС като Румъния, Швеция и Италия, тя е набелязана като източник на сериозни проблеми

Тарторът на „Килърите 3“ стар и болен, но остава в ареста

Лидерът на бандата за мокри поръчки "Килърите 3" Васил Станков - Бай Васо, остава зад решетките. Той се опита да излее на свобода, кат се оплака, че е стар и болен, и не може да го лекуват адекватно в затвора. Според магистратите обаче, условията в килията позволяват престоят му там да бъде продължен.

Учат медицински специалисти от Варна как се съобщава нежелана новина на млади родители

Семинар учи медицински специалисти на умения, алгоритъм и принципи в поднасянето на нежелана новина за здравето на дете на млади родители, съобщиха от общината за Moreto.net. Форумът се провежда в рамките на дейността на Център за ранна интервенция към фондация „Карин дом”.

Европарламентът очаква Арсений Яценюк да бъде новият премиер на Украйна

Ръководителите на специалната делегация на Европейския парламент, която се завърна от Украйна, очакват за премиер на страната да бъде назначен лидерът на партия „Баткивщина” Арсений Яценюк, предаде УНИАН.
Това стана ясно от пресконференция в Страсбург, в която взеха участие председателят на комисията за външна политика към ЕП Елмар Брок и Ръководителите на специалната делегация на Европейския парламент, която се завърна от Украйна, очакват за премиер на страната да бъде назначен лидерът на партия „Баткивщина” Арсений Яценюк, предаде УНИАН. Това стана ясно от пресконференция в Страсбург, в която взеха участие председателят на комисията за външна политика към ЕП Елмар Брок и

Вашингтон стъпва на пръсти по отношение на Украйна, за да не ядоса Москва

Премерени изявления, предпазливост към новия режим и настоятелност за сътрудничество с Москва, далеч от климата на Студената война - по въпроса за Украйна Вашингтон вече стъпва изключително предпазливо, за да успокои гнева на Русия. Руският премиер Дмитрий Медведев отправи предупреждение вчера след един уикенд на главоломно променящи се събития в Киев с бягството на проруския президент Виктор Янукович, свалянето му от длъжност от парламента и назначаването на председателя му Олександър Турчинов за и.д. президент. "Някои наши западни партньори го смятат за легитимен. Струва ми се абсурдно да се смята за легитимно нещо, което е дошло в резултат на бунт", заяви Медведев. Белият дом остана уклончив как приема статута на Турчинов. Говорителят на президента Барак Обама Джей Карни подчерта, че парламентът "е избрал новия президент по законен път". Обаче макар и да отбеляза, че Янукович очевидно "не ръководи активно страната понастоящем", той не стигна дотам да нарече Турчинов изпълняващ длъжността президент. Затова пък той спомена "необходимостта да се състави коалиционно многопартийно правителство, правителство от технократи, което ще може да помогне на Украйна да вземе належащите важни решения, по-специално в икономическо и финансово отношение, в очакване на предсрочните избори". Карни подчерта, че страната му е готова "да подкрепи Украйна в необходимите за връщане към икономическа стабилност реформи. Тази подкрепа може да е допълнение към програма на МВФ" (Международния валутен фонд). Според високопоставен представител на САЩ, тази подкрепа ще е съпоставима с руския заем от 15 милиарда долара, отпуснат на Киев при управлението на Янукович и чието изплащане вече далеч не е сигурно в момент, когато Украйна е почти в неплатежоспособност. Четири дни след телефонен разговор между президента на САЩ Барак Обама и руския му колега Владимир Путин, Вашингтон се опита да прокара и посланието, че Москва има интерес от мирно предаване на властта в Киев. Кризата, която доведе до заминаването на Янукович след смъртоносни сблъсъци, бе предизвикана от отказа на сваления лидер да се сближи с ЕС в полза на историческите връзки с Москва. Обаче "няма никакво противоречие във факта, че Украйна и украинците се приближават към Европа и факта, че те съхраняват дълговечните си културни и икономически връзки с Русия", увери Карни. Колежката му от Държавния департамент Дженифър Псаки от своя страна отхвърли идеята, че Украйна е арена на борба на влияние между САЩ и ЕС от една страна и Русия от друга. "Такъв поглед към нещата е като от Студената война", каза тя. "Позицията на САЩ бе ясна и последователна: не смятаме, че една или друга страна може да налага съдбата на страните от Източна Европа и Кавказкия регион. Жителите на тези страни са тези, които вземат собствените си решения чрез демократичния процес", посочи пожелалият анонимност високопоставен американски представител. ЕС бе на по-предни позиции при управлението на сътресенията в Украйна през последните дни. В четвъртък в Киев бяха външните министри на Франция, Германия и Полша. След активността в Киев на помощник-държавния секретар на САЩ за Европа Виктория Нюланд Вашингтон сякаш се отдръпна. Вторият най-важен човек в Държавния департамент Уилям Бърнс ще е в Украйна едва днес (вторник - бел. ред.), ден след шефката на европейската дипломация Катрин Аштън. Американците "със сигурност имат предвид факта, че се нуждаят от конструктивно отношение с Русия по много въпроси, било то Сирия или Иран", отбелязва Йорг Форбриг, специалист по Източна Европа от института "Джърман Маршал Фънд". "По-активна роля на САЩ по украинския въпрос може да създаде рискове за това сътрудничество. Затова американците се поотдръпват, за да не дразнят Москва", смята Форбриг. По БТА

Хиляди българи и румънци напускат Германия всеки месец

През последните две години около 200 хиляди българи и румънци

Елен Колева била мафиот в САЩ

 Актрисата Елен Колева гостува в ефира на "Тази сутрин" по bTV и обясни, че много пъти е била мъже в предишните си животи. "Била съм мафиот в САЩ, много съм живяла там", заяви тя.Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS"Получих много писма от хора, които се интересуват от регресивна хипноза и аз ги  Актрисата Елен Колева гостува в ефира на "Тази сутрин" по bTV и обясни, че много пъти е била мъже в предишните си животи. "Била съм мафиот в САЩ, много съм живяла там", заяви тя.Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS"Получих много писма от хора, които се интересуват от регресивна хипноза и аз ги

Шест случая на коремен тиф в Шуменско

Шести случай на коремен тиф само за последната година е регистриран от здравните инспектори в Шуменска област, съобщи БНР. Последният пациента е мъж от село Развигорово. Състоянието му вече е добро и...

Стара Загора събра 600 лева за кампанията "Хепатитът до мен"

600 лева успяха да съберат хората в Стара Загора по време на благотворителен концерт за борба с хепатита на 22 февруари (събота). В  проявата, организирана от фондация "Христо Гешов&quo...

Кунева: Трябва ни план за икономическите последици от кризата в Украйна

Икономическите последици от случващото се в Украйна могат да бъдат сериозни и на България й е нужен национален план за предотвратяването им. Външната политика трябва да се прави през икономически аргу...

Георги Мамалев като богаташа Волпоне

На 19, 20 и 25 март Сатиричния театър "Алеко Константинов" ще представи комедията "Волпоне" от Бен Джонсън, съобщават от трупата. "Волпоне, или Лисицата" на Бен Джонсън ...

Аманда Сейфрид вместо Мила Кунис в "Тед 2"

Аманда Сейфрид ще играе главната роля във втората част на филма "Тед". Според последните новини от филма, Мила Кунис или ще участва с малка роля в лентата, или няма да играе в продукцията ...

Изгорени документи за рали "Дакар" открити в ресторант, свързан с Орлин Алексиев

Изгорени документи, свързани с рали "Дакар", са били открити в ресторант, свързан със столичния общински съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев, обяви във вторник главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.   Полицията претърси дома, автокъщата и офисите на Алексиев в петък. Неофициална информация свърза действията на разследващите с огласената по-рано същия ден международна акция, при която бяха заловени 1400 кг кокаин, произведен в Боливия и предназначен за разпространение в Западна Европа.   До този момент обаче от МВР отказват да уточнят дали подозират Алексиев за участие в канала. Догадките, че общинарят може да е свързан с наркотрафика, бяха провокирани от редовното му участие в рали "Дакар", тъй като пакетите с дрогата от Боливия бяха открити на кораб, плаващ за Франция, укрити в автомобилни гуми, превозвани именно за това състезание.   При операцията бяха задържани и няколко българи, за които МВР предполага, че са сред организаторите на канала. Вътрешният министър Цветлин Йовчев пък бе още по-лаконичен по въпроса за евентуалната роля на Алексиев в казуса, посочвайки единствено, че обиските в негови имоти са били предприети "заради постъпила оперативна информация".   "Няма да направя това, което се правеше преди, не очаквайте да започна да раздавам обвинения. Извършва се проверка. Няма да имаме чак толкова бързи резултати, защото трябва да се провери документация, компютри и т.н. В зависимост от това, което се получи като данни при проверките и разследването, оттам-нататък ще се вземат съответните действия", заяви Йовчев пред журналисти във вторник в отговор на директен въпрос дали Алексиев е заподозрян.   Йовчев също потвърди, че по този случай има задържани няколко българи на базата на "достатъчно сериозна информация, която изисква да бъдат разпитани и проверени". "Всичко, което можеше да бъде казано до момента, беше споделено от главния секретар. В момента, в който имаме повече данни и разрешение от прокуратурата, да бъдат обявени, ще ги обявим", заключи вътрешният министър.

Любо ще оценява деца таланти в "Големите надежди"

Певецът се върна в деството си, изпъстрено с бели

    


За 19-и пореден път наградиха най-добрите пожарникари

Със заповед на вътрешния министър гл. комисар Николай Николов бе удостоен с почетното отличие на „За доблест и заслуга” II-ра степен. За пръв път в историята на конкурса двама пожарникари спечелиха комплексната титла

Джипитата вече ще имат достъп до базата на НОИ

Джипитата вече ще могат да правят справка дали пациентите им наистина са пенсионери и съответно да им вземат само левче такса за преглед, а не 2,90 лв. Това става възможно, след като НОИ и НЗОК подписаха споразумение за обмен на данни.

Йовчев: Не очаквайте да раздавам обвинения за Александров

За Орлин Александров имахме оперативна информация, която трябваше да бъде проверена. Няма да направя това, което се правеше преди. Не очаквайте да започна да раздавам обвинения. Извършва се проверка.

Пенсии за най-тежките професии – има ли достатъчно пари в частните пенсионни фондове?

Шокиращо ниски пенсии очакват хората като металурзи, миньори. По закон след 1 януари 2015 година пенсиите на хората с вредни условия на труд трябва да се плащат от частните пенсионни фондове. Може ли обаче тези дружества да се окажат в невъзможност да изплащат пенсии на хората с най-тежки професии – по тази тема беше разговорът ни в “Денят започва” с Иван Нейков, бивш министър на труда и социалната политика, Мика Зайкова, финансов експерт и синдикалист, и Никола Абаджиев, председател на Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване.

Майката на Меган се срещала с бащата на детето си въпреки, че й е било забранено

Социалните служби на Великобритания още преди раждането на детето започнали да следят поведението на българката Елисавета Попова и британския й съпруг Шон Пейви родители на малката Меган, която бе отнета от властите на Острова.

Майката на Меган - Елисавета Попова се е срещала с бащата на детето си осем пъти след като писмено е поела ангажимент Социалните служби на Великобритания още преди раждането на детето започнали да следят поведението на българката Елисавета Попова и британския й съпруг Шон Пейви родители на малката Меган, която бе отнета от властите на Острова. Майката на Меган - Елисавета Попова се е срещала с бащата на детето си осем пъти след като писмено е поела ангажимент

Време е за План "Маршал" за Украйна


Страшните дни на хаос и насилие в Украйна отиват в миналото, корумпираният режим рухна, представителите му бягат в чужбина... Но всяка революция (февруарската от 2014г. не прави изключение) фокусира вниманието на хората върху политиците и политиката и избутва на заден план икономическите проблеми, които съвсем скоро ще напомнят за себе си. Затова трябва всички участници в събитията още сега, без да скатават проблема в най-долното чекмедже, да се замислят за стъпките, нужни за успешното развитие...

Спасителна финансова помощ за Украйна

/КРОСС/Европейските институции час по-скоро да подготвят спасителен пакет за Украйна, за да се избегне банкрут на страната и изпадането й в тотална зависимост от Русия. За това призова председателят на външната комисия в Европейския парламент - германският евродепутат Елмар Брок, който до вчера беше в Киев начело на специална мисия. 20-те милиарда евро, които Международният валутен фонд и Европейският съюз бяха готови да отпуснат на Украйна още през октомври миналата година, сега трябва да бъдат осигурени без отлагане, смята Брок. По думите му, тогава президентът Янукович е отказал този финансов пакет, защото към него е имало условие за реформи. Новото правителство ще извърши тези реформи, убеден е германският евродепутат, според когото разговорите по този въпрос трябва да започнат незабавно. Елмар Брок предупреди и че Русия, която неведнъж е изнудвала Украйна с енергийните цени, може да ги увеличи сега, за да затрудни процеса на промени в страната. Брок не изключва възможност за руска интервенция в Украйна, която, по думите му, не трябва да бъде допусната. Много е важно да няма размирици, да се спазва върховенство на закона, и да не се поставя под въпрос единството на страната - за да не се дават никакви основания за руска намеса, подчерта евродепутатът. Според него, ако всичко е наред със сформирането на новото правителство и предстоящите през май избори, Украйна може да подпише споразумение за асоцииране с Европейския съюз още през лятото

Виталий Кличко се кандидатира за президент на Украйна

Ащън: Украйна сама да избере пътя, ЕС ще помага

    


Експерт на Световната банка: Образованието ви да дава възможност за бърза смяна на професията


Ако преди няколко десетилетия завършващите образованието си са смятали, че първото им работно място вероятно ще бъде и последното, то в днешната икономика е важно те да имат основни познания и умения, с които бързо да могат да сменят професията си.

Твърдението е на Алберто Родригес - мениджър сектор "Образование" за Европа и Централна Азия на Световната банка, според когото образователната система у нас трябва да се промени така, че учениците да не излизат функционално неграмотни и...

Командоси от "Беркут" паднаха на колене, заклеха се в Евангелието, че не са убивали хора

Служители на украинските вътрешни войски "Беркут" поискаха прошка от хората в Лвов. Те паднаха на колене на импровизирана сцена, а събралата се недоволна тълпа започна да ги замеря с предмети. Множеството крещеше "Позор", докато беркутовците стояха с наведение глави, съобщи "Вголос". 
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1, Служители на украинските вътрешни войски "Беркут" поискаха прошка от хората в Лвов. Те паднаха на колене на импровизирана сцена, а събралата се недоволна тълпа започна да ги замеря с предмети. Множеството крещеше "Позор", докато беркутовците стояха с наведение глави, съобщи "Вголос".  Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,

Пенсионната възраст за 2015 г. ще е неясна до последно

“Действащото законодателство е до края на 2014 г., така че въпросът ще бъде решен до края на годината”, каза Адемов и отказа да даде повече конкретика. Ако преговорите действително се затегнат, до последния момент хората няма да знаят на колко години ще могат да се пенсионират и как ще се реши проблемът с ранното пенсиониране на работещите труд от “Действащото законодателство е до края на 2014 г., така че въпросът ще бъде решен до края на годината”, каза Адемов и отказа да даде повече конкретика. Ако преговорите действително се затегнат, до последния момент хората няма да знаят на колко години ще могат да се пенсионират и как ще се реши проблемът с ранното пенсиониране на работещите труд от

Банката за развитие пуска нови кредити за малки и средни фирми с експорт


Българската банка за развитие предлага нови продукти, насочени към малки и средни предприятия и към земеделските производители, съобщиха на пресконференция днес изпълнителните директори на институцията, цитирани от БТА.

По кредитната линия за предекспортно финансиране могат да кандидатстват малки и средни фирми, които извършват износ на стоки и услуги. Лихвеният процент на кредитите е 6 на сто като за фирмите-износители със застраховка от Българската агенция за експортно застраховане...

SMS оповестяване за входяща регистрация в Търговския регистър

 
Агенция по вписванията предоставя услуга: „SMS оповестяване за настъпила входяща регистрация за търговец в информационната система на Търговския регистър“. Тя е с цел предотвратяване на злоупотреби и нерегламентирани действия от страна на недобросъвестни лица по отношение фирмените дела на търговците,.
текстови съобщения при постъпване на входяща регистрация по партидата на търговец в Търговския регистър.
 
Срещу такса от 6 лв. с ДДС към всички мобилни оператори абонатът има право да получи 500  кратки съобщения, валидни за период от 2 години.
Всеки потребител може да се регистрац на гише в службите по регистрация на Агенция по вписванията или да попълни електронната форма за регистрация на адрес: http://sms.brra.bg/
Системните съобщение за активиране на услугата и предупреждения за изтичащ срок на валидност на пакета или за намалял брой кратки съобщения в пакета са безплатни и не се отразяват на броя кратки съобщения в пакета.

След активиране на услугата потребителят получава веднага уведомителни съобщения за постъпили входящи регистрации по партидите на търговци, чиито ЕИК е посочил при регистрацията. Уведомителните съобщения съдържат информация за подателя на съобщението, ЕИК на търговец и входящ номер на постъпилата в Търговския регистър входяща регистрация.

Агенцията унищожава събраните лични данни на потребител при заличаване на регистрацията му или след изтичане на срока за съхранение, определен от вътрешните правила за предоставяне на услугата.

 

Празните жилища в ЕС - над 11 милиона

Най-тежък е проблемът в Испания, над 14% от жилищния фод е необитаем

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване