Три телекома се обединяват за ускорено развитие на мобилните плащания

Върху нова платформа за ускоряване на развитието на мобилните плащания в Германия ще работят телекомуникационните компании "Дойче Телеком" (Deutsche Telekom), "Телефоника Дойчланд" (Telefónica Deutschland) и "Водафон" (Vodafone) заедно с компанията за картови разплащания "МастърКард" (MasterCard). Партньорството им бе обявено във вторник по време на Световния мобилен конгрес, който традиционно се провежда в Барселона.   Трите телекома държат 80 процента от пазара на мобилни услуги в Германия и идеята е те са имат обща платформа за мобилните плащания, което ще ускори извършването им, тъй като банките издатели на картите ще се свързват с интегрираната платформа, вместо с отделните такива на мобилните оператори.   "Намалявайки разходите на банките за интеграция, както и тяхното време да предложат продукти си на пазара, ние сме убедени, че ще имаме модел в Германия, който би работил в цяла Европа“, коментира Стефано Парис, директор "Потребителски услуги“ във "Водафон". "Не спираме да напредваме по пътя, който ще направи мобилните плащания обичаен метод за всички", допълва Петер Веско, старши вицепрезидент "Бизнес плащания“ в"Дойче телеком". Според Михаел Куц, вицепрезидент "Дигитални партньорства“ в "Телефоника" новото партньорство "ще доведе до по-голяма ефективност и прозрачност сред различните играчи на пазара.“   "Събирайки на едно място най-доброто от банковите и мобилни технологии, ние правим мобилните плащания достъпни за всички мрежи, точно както са текстовите съобщения днес“, коментира от своя страна Павел Рихлински, президент на "МастърКард" за Германия и Швейцария.

ВМРО: Готови ли сме да приемем български бежанци от Украйна?

/КРОСС/ Декларация за защита правата на българите в Украйна разпрати ВМРО до ресорните държавни институции. ВМРО иска много по-твърд тон в отстояването на правата на сънародниците ни в размирната страна, както и отчет за готовността на България да приеме български бежанци на своя територия. ВМРО адмирира показаната досега от министър Вигенин позиция, заявена на срещата на външните министри в Будапеща, но настоява за ясна позиция в тази посока от страна на министър-председателя.Вигенин критикува отмяната на закона за регионалното използване на малцинствени езици, дошла след свалянето на Янукович от власт. Законът позволяваше официалното ползване на езици на различни етнически групи, които съставляват повече от 10% в даден регион. По официални данни в Украйна живеят 230 хиляди етнически българи. По данни на българските организации в страната украинските граждани с български произход са повече от половин милион души. Само преди седмици българи в Украйна алармираха за това, че Румъния се възползва от драматичната ситуация, за да отправя претенции към територии, населени с българи. Докато Плевнелиев пише в „Туитър" за демократичната революция в Украйна, нека се сети и за сънародниците ни там, които сега, неособено демократично, са лишени от правото да ползват езика си, пише още в позицията на ВМРО

Пиян тийнейджър без книжка уби 14-годишния си спътник в катастрофа

14-годишно момче загина при катастрофа на пътя Плевен -Троян, съобщават от ОД на МВР в Ловеч. 

Инцидентът е станал на 24 февруари около 02,00 часа, в района на село Хлевене.
Зад волана на катастрофиралата кола е бил 18-годишен младеж от Троян. Той е управлявал лек автомобил 14-годишно момче загина при катастрофа на пътя Плевен -Троян, съобщават от ОД на МВР в Ловеч. Инцидентът е станал на 24 февруари около 02,00 часа, в района на село Хлевене. Зад волана на катастрофиралата кола е бил 18-годишен младеж от Троян. Той е управлявал лек автомобил "Опел Вектра", когато при движение в посока Троян загубил управление,

Парите по фондовете и във Великобритания трудно стигнат до обикновените хора

Повече от три четвърти от правителствения фонд на Великобритания, създаден за насърчаване на регионалните икономики остава неусвоен, показва нов...

Щети за 15 млрд. долара са причинили безредиците в Тайланд

Антиправителствените демонстрации през последните три месеца са причинили на тайландската икономика щети на сума 15 милиарда долара, съобщават днес местните медии, цитирайки изследване на икономисти от университета "Рангсит" в Банкок.

В спор за Оскар 2014 - кой ще бъде най-добрият филм

Претендентите за отличието в любопитна надпревара

    


Готови ли сме да приемем български бежанци от Украйна?

Декларация за защита на правата на българите в Украйна разпрати ВМРО до ресорните държавни институции. ВМРО иска много по-твърд тон в отстояването на правата на сънародниците ни в размирната страна, както и отчет за готовността на България да приеме български бежанци на своя територия.

София не е доволна от решението за промяна на Закона за езиковата политика в Украйна

Българското правителство е недоволно от решението на новите управляващи в Украйна да променят приетия от Янукович Закон за основите на държавната езикова политика. Той даваше статут на регионален език не само на руския, но и на българския език в районите с малцинствено население от над 10 процента. Министърът на външните работи Кристиан Вигенин е поставил въпроса пред украинския посланик в София. Това каза за Националното радио говорителят на външното ни министерство Ивайло Кашканов, цитиран от КРОСС.

В някои райони на Бесарабия като Измаил, Болград, където живеят компактни български общности, българският език бе приет за регионален. В тази връзка отмяната на закона беше приета със загриженост от страна на Министерство на външните работи, като министър Вигенин веднага постави вчера въпроса на срещата си с министрите на външните работи на страните от Вишеградската група, България, Румъния и Гърция, която се проведе в Будапеща. Всички участници се съгласиха, че това не е стъпка в правилната посока. Считаме, че политическото ръководство на Украйна следва да демонстрира отговорност и стремеж към приобщаване на всички групи в украинското общество и се надяваме, че, след като бъде съставено новото правителство в Украйна, този въпрос отново ще бъде поставен, каза Кашканов.

Интер иска Оби Микел от Челси

Лондончани оценяват халфа на 15 млн. евро, нерадзурите го искат под наем

    


Методи Андреев: Има действащи агенти сред депутатите

Сред депутатите има действащи агенти на службите за сигурност. Това е възможно, тъй като няма законов текст, който да не допуска хора от службите да заемат публични длъжности.

Защо Зукърбърг търси нови приятели

Основателят на социалната мрежа защити милиардната сделка за WhatsApp, но компанията засега спира да търси нови придобивания

    


Магическа вода зарежда посетителите на Побити камъни

От чешмата край природния феномен Побити камъни край Варна тече магическа вода, разказва репортаж на БНТ2, излъчен в новинарската рубрика „Топ 5”. Мястото, на което се намира питейният водоизточник, е част от туристически маршрут и най-приятната гледка след няколкочасов преход.

БМВ планира удвояване на производството на двигатели в Китай


БМВ планира да удвои производството на двигатели в Китай, в опит да намали преднината на местния пазар на "Ауди", съобщи "Блумбърг". Бавраците и техния китайски партньор "Брилянс" ще увеличат производствените мощности до 400 000 мотора годишно в нов завод в Шънян.

БМВ е най-продаваната марка луксозни автомобили в световен мащаб за миналата година, но в Китай отстъпва на "Ауди". За миналата година баварците намериха в страната 391 000 купувачи, което беше с 20% повече от 2012 г....

Пиърс Броснан и Мила Йовович пристигат в София за филм от режисьора на "В като Вендета"


Пиърс Броснан пристига днес в София за снимките на трилъра Survivor, а утре към екипа ще се присъедини и Мила Йовович. Новината е потвърдена пред "Дневник" от Nu Boyana Film Studios, но представителите на студиата отказаха да дадат повече информация около пристигането им.

Вече в София е режисьорът Джеймс Мактейг, в чиято биография попадат заглавия като "Гарванът" с Джон Кюсак като Едгар Алън По и "В като Вендета", а като асистент-режисьор той е работил по трилогията "Матрицата"....

Бареков е новият балансьор в парламента

"България без цензура" е новият балансьор в парламента, заяви пред медиите в коментара си за политическия февруари политологът Димитър Ганев.

Кърджали под обсада, фенове пристигат в града за делото на мюфтийството

Жандармерия и полиция охраняват Съдебната палата в Кърджали, където  започна делото за собствеността на Историческия музей по иск на Главното мюфтийство.
Заради заявените от футболни фенове намерения за протести пред Съдебната палата полицията е разработила специален план за действие, съобщава БНР.
Сградата е отцепена с метални ограждения и в Жандармерия и полиция охраняват Съдебната палата в Кърджали, където започна делото за собствеността на Историческия музей по иск на Главното мюфтийство. Заради заявените от футболни фенове намерения за протести пред Съдебната палата полицията е разработила специален план за действие, съобщава БНР. Сградата е отцепена с метални ограждения и в

Световните медии за Украйна: Какво следва?

Парламентът в Украйна трескаво приема закони, но не е ясно кой командва в страната; Украйна е разорена, а една жадна за отмъщение Русия би могла лесно да влоши допълнително нещата, пише "Ню Йорк таймс"

Преговорите в румънската управляваща коалиция за промени в кабинета се провалиха


Очакваният разпад на управляващия Социал-либерален съюз (СЛС) е една от централните теми в румънския печат днес, предаде БТА.

Преговорите за смяна на министри в кабинета се провалиха - това съобщи вчера първият заместник-председател на Национално-либералната партия (НЛП) Клаус Йоханис, цитиран от в. "Ромъния либера".

"СЛС съществува на хартия, но дефакто не съществува", подчерта кметът на град Сибиу, чиято номинация от страна на НЛП за министър на вътрешните работи и...

Кордон от жандармеристи отцепи съда в Кърджали, над 100 протестиращи (видео)

Пред Окръжния съд в Кърджали, където се гледа делото по искане на Главно мюфтийство за връщане на собствеността върху сградата на историческия музей в града, вече има около стотина души, предаде репортер на „24 часа Пред Окръжния съд в Кърджали, където се гледа делото по искане на Главно мюфтийство за връщане на собствеността върху сградата на историческия музей в града, вече има около стотина души, предаде репортер на „24 часа". Към първоначалната група от около 20 местни протестиращи се присъединиха и група млади хора дошли от страната заради делото.

Най-тънкият презерватив в света - в Гинес

Артикулът е дело на китайска компания

    


Шарапова търси гадже на питомеца си

Маша се завърна от олимпийските игри в Сочи и побърза да разходи пухкавия Долче по улиците на Ел Ей.

Рано е да говорим по кокаиновия канал, обяви Йовчев

Не очаквайте да раздавам обвинения, каза министърът

Заха Хадид представи "изчезваща" сграда в Дубай


Световноизвестната архитекта Заха Хадид представи официално своя първи проект за сграда в Дубай - постройка, която "изчезва" през нощта. Ефектът се дължи на празното пространство в центъра на конструкцията и специалната й фасада, която абсорбира почти напълно светлината.

Проектът за 93-метровата постройка, наречена Opus Tower, трябва да бъде реализиран в Бизнес залива и веднага привлича вниманието с дупката по средата си, благодарение на което дава изглед към всички околни сгради и...

Турчинов уплашен след първите „признаци на сепаратизъм”

Сформирането на ново правителство бе отложено за четвъртък

Във Ватикана пият най-много вино на калпак

Ватикана е страната, където се пие най-много вино на глава от населението.

И част от "Левски" остана без вода

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради аварии без вода днес ще останат абонатите в част от висока зона на кв.Левски до 17 часа . Припомняме, че по-рано днес без вода останаха абонатите около площад Екзарх Йосиф (Шишкова гр

Бареков осигурява кворум в НС с бивши депутати на ГЕРБ и БСП

С двамата независими депутати, които стават негови представители, от утре Бареков ще държи кворума в парламента, ако от “Атака” решат да го бойкотират.

Това се казва в съобщение на “България без цензура”, направено непосредствено сред новината, че напусналият групата на ГЕРБ депутат Светлин Танчев става част от експертния екип в партията на Бареков.

В момента гласовете на БСП и ДПС събират общо 119 депутати. С гласовете на двамата независими депутати се осигурява кворумът за работа на парламента.

Миналата седмица към “България без цензура” се присъедини и Румен Йончев от Коалиция за България. Като експерт при Бареков отиде и ексдепутатът от ГЕРБ и бивш шеф на данъчните Красимир Стефанов. Той обаче напусна парламента.

От партията на Бареков съобщават, че двамата независими депутати ще представляват “България без цензура” в парламента. “Няма да ставам член на “България без цензура”, но се присъединявам към икономическата им платформа и ще ги представлявам в парламента”, е коментирал Светлин Танчев.

Очаква се той и Румен Йончев скоро да внесат два законопроекта – единият за създаване на агенция “Чисти ръце”, която да разследва политиците на най-висши нива, а вторият – за подпомагане на стартиращ бизнес.

Първата публична изява на Светлин Танчев като част от “България без цензура” ще бъде на среща днес с експерти от КТ “Подкрепа”. /КРОСС/

Главният секретар на МВР не обелва и дума за връзката кокаин - Орлин Алексиев

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров не пожела да изясни дали обискът на дома и офисите на председателя на финансовата комисия на Столичния общински съвет (СОС) Орлин Алексиев е свързан със зало...

Дневниците на Къртицата 2

Васко Мавриков се впуска в ново предизвикателство и става част от екипа на втория сезон на най-мащабното риалити шоу. Той е новият водещ на дневните епизоди на риалити формата - „Дневниците...

Майката на Меган многократно е нарушила забрана на социалните служби във Великобритания

Още преди самото раждане социалните служби на Великобритания са започнали да следят поведението на българката Елисавета Попова и британския й съпруг Шон Пейви родители на малката Меган, която бе отнет...

Плевнелиев иронизира предположенията, че е говорил на политически теми с Путин

Ако това е двустранна среща, аз съм олимпийски шампион. С тези думи президентът Росен Плевнелиев коментира пред в. „24 часа” появилата се вчера негова снимка с руския президент Вла...

Пресконференция на АБВ

/КРОСС/ Разпореждането на Софийски районен съд по тъжбата, внесена от Румен Петков за клевета, тиражирана във вестник „Галерия", разпадането на ПГ на Коалиция за България, решението на МС, създаващо възможност за грабеж на национална база на територията на Пазарджишкия регион и други актуални политически въпроси са темите на пресконференция на Румен Петков и представители на Национална гражданска инициатива АБВ. Пресконференцията ще се състои на 26 февруари, сряда, от 11 ч. в зала 1.5 (над зала 6) на Националния дворец на културата (вход А3).  

Патриарх Кирил пожела Божия помощ на митрополит Онуфрий в труден за Църквата период

Москва. /КРОСС/ Митрополит Черновицки и Букиновски Онуфрий е избран за местоблюстител на Украинската Православна Църква (УПЦ), съобщиха от пресцентъра на руския Патриарх Кирил след заседанието на Свещения синод на УПЦ Московска патриаршия в Киев. Заседанието се проведе на 24 февруари в Киево-Печерската Лавра. В съответствие с устава на УПЦ, заседанието премина под председателството на Одеския и Измаилски митрополит Агатангел, който е най-старшият по хиротония постоянен член на Синода. Във връзка с медицинското удостоверение за невъзможността на блажения Киевски и на цяла Украйна митрополит Владимир, да извършва задълженията си на предстоятел на УПЦ, в което членовете на Синода се увериха лично, при посещение на Неговото Блаженство в болницата, в която се намира в момента, е взето решение относно необходимостта от избор на местоблюстител на Киевската митрополитска катедра. В съответствие с изискванията на Устава на УПЦ чрез тайно гласуване беше избран Черновицкият и Буковински митрополит Онуфрий (Березовски). След което, в телефонен разговор патриарх Кирил пожела на митрополит Онуфрий, Божия помощ в ръководството на Църквата в този толкова труден период за Украйна и нейния народ. О.С.

Кобрата: Няма проблем да се бия с Поветкин, но Кличко не може да бяга вечно

"Няма проблем да се бия с Поветкин. Такъв мач е възможен и реален, но не сега. Първо гледам към следващия си противник през април. След това искам да се концентрирам към Кличко. Той не може да бяга вечно. После ще мисля и за Поветкин", сподели по темата Пулев пред "Тема Спорт". 
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, "Няма проблем да се бия с Поветкин. Такъв мач е възможен и реален, но не сега. Първо гледам към следващия си противник през април. След това искам да се концентрирам към Кличко. Той не може да бяга вечно. После ще мисля и за Поветкин", сподели по темата Пулев пред "Тема Спорт".  Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Отпадането на роуминга - блокирано в Европейския парламент

Приемането на новите правила за телекомуникационните услуги в ЕС беше отложено за неопределено време, след като гласуването във водещата парламентарна комисия беше блокирано снощи в Страсбург. Европейската комисия предложи отпадане на роуминга и на допълнителните такси за международни телефонни разговори в Европа, както и първата европейска правна защита на отворения интернет и нови правила за инвестиции в сектора на далекосъобщенията.

Най-късно през май трябва да бъде приета Националната стратегия за висшето образование

/КРОСС/15 процента от студентите, които стажуват в реална работна среда, започват работа при същия работодател. Това показват данни на Министерството на образованието и науката, което работи по стажантски програми с повече от 40 000 студенти. Целта е връзката с бизнеса да бъде разширена, а моделът на финансиране на висшите училища да бъде променен от пари за брой студенти към пари за качество на обучението, посочи зам.-образователният министър Иван Кръстев по време на форум, посветен на взаимодействието на бизнеса и образованието. Близо 4 млрд. лв. са отделени в бюджета за образование, което е с близо 13 млн. лв. повече в сравнение с 2013 г. През последните 3-4 години бюджетът е почти без резки промени. Националната стратегия за развитие на висшето образование трябва да бъде приета най-късно през май с основен приоритет промяна в модела на финансиране, посочи заместник-министърът Иван Кръстев. Финансиране на качество повече, а не на количество. Осигуряване на по-прозрачно и по-ефективно управление на висшите училища, стимулиране на връзката на висшите училища с пазара на труда и с бизнеса като цяло. Инвестициите в образование не са просто израз на нашата надежда за бъдещето и на желанието децата ни да живеят по-добре

Външната търговия е засилила икономическия растеж в Германия

Външната търговия е засилила растежа в най-голямата икономика в Европа през последните три месеца на 2013 г., докато вътрешното търсене, което...

Сигнал срещу Пеевски, обвинение срещу Генов

Няколко часа след като "Протестна мрежа" внесе сигнала срещу Пеевски, Асен Генов съобщи, че ще му бъде повдигнато обвинение за оцветяването на паметника на "Позитано" 20

Асен Генов: Повдигат ми обвинение

Сигналът срещу Пеевски е подготвен с участието на журналисти, неправителствени организации и юристи. Той е дълъг 17 страници и обобщава факти, които са станали публично достояние от публикации в медиите, и се очаква от прокуратурата да извърши проверка по тях за евентуалното наличие на престъпление от общ характер

Сигнал за престъпна група на Пеевски, Бареков и Василев

Сигналът е подготвен с участието на журналисти, неправителствени организации и юристи. Той е дълъг 17 страници и обобщава факти, които са станали публично достояние от публикации в медиите, и се очаква от прокуратурата да извърши проверка по тях за евентуалното наличие на престъпление от общ характер

"Труд": Проект предлага заплатите в КФН да са като в компаниите, които регулира


Комисията за финансов надзор (КФН) да може да бъде проверявана единствено от Сметната палата, но не и от Агенцията за държавна финансова инспекция, предвижда проектозакон, пуснат за междуведомствено съгласуване, пише "Труд", който твърди, че разполага с документа. 

Изданието припомня, че шефът на регулатора Стоян Мавродиев, излъчен от ГЕРБ, при предишното управление влезе в конфликт с тогавашния финансов министър Симеон Дянков, който беше пратил инспекцията на проверка в КФН. В края...

Устремът на полската злота не бе засегнат от кризата в Украйна

Полските пари са най-добре представящата се европейска валута от началото на месеца с ръст от 2,3% спрямо еврото

    


Йовчев: Ще гледаме под лупа проекта за ограда

На заседанието на правителството утре ще бъде вкаран доклад от експертна група, проверяваща законосъобразността на изразходваните пари от фонда за бежанци

Йовчев: Ще да гледаме под лупа проекта за ограда

На заседанието на правителството утре ще бъде вкаран доклад от експертна група, проверяваща законосъобразността на изразходваните пари от фонда за бежанци

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване