БСК: Образованието ще се реформира, ако 15-годишните работят

Работодателите искат да се регламентира възможността 15-годишните да работят законно, синдикалисти нарекоха идеята "цинизъм"

Отпадането на роуминга - блокирано в Европейския парламент

/КРОСС/ Приемането на новите правила за телекомуникационните услуги в ЕС беше отложено за неопределено време, след като гласуването във водещата парламентарна комисия беше блокирано снощи в Страсбург.Европейската комисия предложи отпадане на роуминга и на допълнителните такси за международни телефонни разговори в Европа, както и първата европейска правна защита на отворения интернет и нови правила за инвестиции в сектора на далекосъобщенията. Очакваше се от 1 юли 2014 г. да отпаднат таксите за входящо повикване, а таксите за пренос на данни в роумниг в ЕС да поевтинеят със 67%. „След снощното решение на Комисията по промишленост изследвания е енергетика бъдещето на телекомпакета е несигурно. Намаляват шансовете той да бъде приет преди европейските избори, което означава, че влизането му в сила ще закъснее поне с една година", коментира Ивайло Калфин, който е член на комисията. Той добави, че парламентарната комисия е попаднала в процедурен капан на депутатите от ЕНП, които са отказали да гласуват по предложенията по телекомпакета и по регламента, предвиждащ забрана на пластмасовите пликове, тъй като те били внесени само на английски език. Калфин обясни, че това било предварителна договрка с докладчика на групата, за да се ускори приемането на законодателния пакет. "Тъй като положението с директивата за телекомуникационните услуги беше идентично, социалистите предложихме или да се гласува по двете, или по нито едно. Така се блокира гласуването

Ако изборите на Академията те дразнят - поеми нещата в свои ръце

/КРОСС/ Колоритното британско издание за кино Empire за пореден път ще раздаде своите награди на - цитираме - "ужасно бляскава и съвсем леко анархистична церемония" на 30 март в Лондон. Тук всичко е в ръцете на читателите, така че сред номинираните можеш да видиш както стойностни, но напълно пренебрегнати на "сериозните" церемонии ленти (Prisoners, Filth), така и филми, които по правило никога не получават награди извън техническите категории (Evil Dead, Pacific Rim). В този ред на мисли филмът с най-много номинации е The Hobbit: The Desolation Of Smaug, който се бори в седем категории, следван от 12 Years A Slave с шест номинации, Captain Phillips и The Hunger Games: Catching Fire с по пет и - в самия край на шапионския списък - тежкотоварният оскаров претендент Gravity с четири номинации. Глас народен, както се казва. Заради големия брой гласове и разнообразните избори на публиката, тази година от Empire за първи път са обособоли категории за второстепенна мъжка и женска роля, а списъкът им е станал още по-солиден (и свеж). Конкретно ние винаги сме предпочитали Empire Jameson Awards пред другите филмови награди с ясно изразен комерсиален привкус - тези на MTV - така че с детинска настървеност гласувахме за своите фаворити и те подканваме да направиш същото, пише timeart.bg.  

Строеж захапа плажа Кабакум

Нов строеж захапа част от любимия на варненци плаж "Кабакум" до хотел "Журналист". Затворен е дори минералният извор, който бликаше там и години наред беше любимо място на ято лебеди през зимата. В края на миналата година местните хора се опитаха с жива верига да спрат строителството на апартаментния комплекс с открит плувен басейн.

Заловиха контрабандни цигари и стоки менте

Контрабандна стока на ГКПП”Капитан Андреево” иззеха при съвместна операция на свиленградските полицаи и служители на ГПУ.  Иззети са 103 200 къса безакцизни цигари, 317 чифта маратонки и 645 текстилни изделия от защитени търговски марки и 712 недекларирани тексилни изделия и перилни препарати. Вчера икономически полицаи от свиленградското управление и служители на ГПУ-Свиленград са провели специализирана операция по линия на контрабанда и съхранение на акцизни стоки и защитени маркови артикули. В хода на акцията на ГКПП”Капитан Андреево” са извършени щателни проверки на 2 микробуса „Рено” и „Мерцедес” и 4 проверки на леки автомобили „Рено”, два „Фолксваген”-а и „Мазда”. Колите са управлявани от петима свиленградчани на възраст между 29г и 50г и 23-годишна жена. Общо в колите са пътували и 12 пътника. Стоките и цигарите от различни марки са иззети, образувани са 5 бързи производства и 1 досъдебно производство.

 

Хасково Новини

Зюганов се тревожи за атомните централи в Украйна

Там избухна политически Чернобил, смята лидерът на руските комунисти

    


Националният алианс на хората с редки заболявания не иска Фонд за лечение


От Националния алианас на хората с редки заболявания не приемат идеята за фонд, който да финансира лечението на хората с редки заболявания, защото така те се отделят в отделна група, дискриминират се. Това заяви в интервю за БНР Владимир Томов от алианса.

"За тях, както и за всеки един болен човек, това са просто едни лекарства - те получават лекарства така, както всички останали пациенти. Това, което нас ни тревожи в случая, е, че едва ли не се опитват да противопоставят едни...

Жена е намерена обесена в столичния квартал "Стрелбище"

/КРОСС/ 59-годишна жена е намерена обесена в жилищен блок в столичния квартал "Стрелбище". От СДВР обясниха, че жената е открита мъртва на площадка между стълбище на жилищната кооперация от свои съседи. Извършва се оглед. Все още не е ясно дали е самоубийство или престъпление.  

Предизборно връщат надбавките в публичния сектор

С решение на министерството на финансите бе активирано законно нареждане, по силата на което надбавката за вреден и опасен труд в размер на 150 евро на месец бе върната за почти всички държавни служители в страната

прочети повече

Тимошенко ще бъде лекувана в Германия

/КРОСС/ Украинският опозиционен лидер Юлия Тимошенко е приела поканата на германския канцлер Ангела Меркел да се лекува в Германия, заявиха от партията й в понеделник, предава Reuters. Часове след отстраняването на нейния основен противник Виктор Янукович в събота, бившият премиер бе освободена от болницата, където бе държана под охрана в по-голямата част от времето след 2011 г., когато бе осъдена за злоупотреба с власт. Партията на Тимошенко „Отечество" обяви решението й на уебсайта си. В него се посочва, че 53-годишната Тимошенко ще замине за болница в Берлин, след участие в среща на Европейската народна партия (ЕНП).Конгресът на ЕНП ще се проведе на 6 и 7 март. Тимошенко, която изнесе реч пред протестиращите в инвалидна количка, не е казвала какви са плановете й. Очаква се обаче тя да се кандидатира за президентските избори на 25 май.В неделя Тимошенко обяви, че не иска да бъде номинирана за министър-председател.

Сеул и Токио отново в спор за островите Линкур

Претенциите на Япония „бият на кухо", заявиха южнокорейски

Разделното събиране на биоотпадъци може да намали такса "Смет"

Около 1 млн. тона от изхвърляните биоотпадъци в България могат да бъдат оползотворявани, съобщават от МОСВ

    


"Зелени" индекси на БФБ с изключение на BGREIT

В ранната търговия днес (25 февруари) индексите на Българската фондова борса (БФБ-София) с изключение на BGREIT, бяха с ръстове. SOFIX се повиши...

Чиновниците в Украйна масово свалят портрети на Янукович

Все още не е започнало официално издирване на бившия президент

Доларът в очакване на икономически новини от САЩ

Eврото спечели позиции след публикуваните по-рано през деня данни за БВП на Германия

    


Кобрата: Няма проблем да се бия с Поветкин, но след Кличко

/КРОСС/ Кубрат Пулев може да се изправи срещу бившия световен шампион във версия WBA Александър Поветкин. Това съобщи мениджърът на руснака Андрей Рябински. Според него българинът ще бъде добър вариант за следващ мач на сънародника му. 34-годишният Алекс не се е качвал на ринга от 5 октомври миналата година, когато загуби от Владимир Кличко. Двамата се биха за унифициране на всички по-важни пояси, с изключение на този, който държеше по-големият брат на украинеца - Виталий.Руснакът бе спрян по точки, като не затрудни особено Стоманения чук насред Москва. Това е и единствената му загуба до този момент в 27 мача. "Пулев е опасен противник и интересен боксьор. Все още обаче не сме постигнали договорка. Няма нищо конкретно, той е вариант", съобщи Рябински в социалните мрежи. Двубой между двамата обаче няма да се състои по-рано от следващата година. Поне такива са намеренията на Кубрат. Българинът тренира в Германия, където все още чака да разбере кой ще е съперникът му на 5 април. Той трябва да се бие на галавечер в Рощок, но все още не е ясен бъдещият му противник.В този мач Кобрата ще защитава интернационалната си титла на IBF и званието претендент №1 за пояса на Кличко. "Няма проблем да се бия с Поветкин. Такъм мач е възможен и реален, но не сега. Първо гледам към следващия си противник през април. След това искам да се концентрирам към Кличко. Той не може да бяга вечно. После ще мисля и за Поветкин", сподели по темата Пулев пред "Тема Спорт"

Сузи Волф става първата жена във Формула 1 от две десетилетия насам

/КРОСС/ Сузи Волф ще вземе участие в две официални Гран при сесии през сезон 2014 и ще бъде първата жена пилот във Ф1 от две десетилетия насам. Волф ще кара в две петъчни тренировки за "Уилямс" и ще запази ролята си на разработващ пилот за отбора през сезона. Миналата година Сузи се представи обещаващо на теста за млади пилоти във Великобритания и тази година ще седне и на мястото на тест пилота зад волана на "Уилямс-Мерцедес FW36". Съпругата на Тото Волф се присъедини към "Уилямс" през 2012 година и помогна за развитието на FW34, FW35 и на новия турбо FW36, задвижван от двигател "Мерцедес". През 2014-а тя ще продължи да работи в симулатора, но ще види и как се представя болидът на истинска писта в две тренировъчни сесии. Преди да дойде в отбора, Сузи прекара седем сезона в ДТМ. Последната жена, участвала във Формула 1, е италианката Джована Амати. През 1992 година тя не успя да се вреди за състезателно място в "Брабъм" и оттогава само се говори за жени пилоти, но действително най-близо в момента е Сузи. Този месец друг отбор от Формула 1 - "Заубер", назначи 25-годишната швейцарка Симона ди Силвестро, която изкара четири години като пилот в Индикар сериите в САЩ.  

Методи Андреев: Сред депутатите има действащи агенти

Няма законов текст, който да не допуска хора от службите да заемат публични длъжности
Сред депутатите има действащи агенти на службите за сигурност. Щафетата, която сегашните службите наследиха от старите – да се ползва агентура за взимане на "правилни" политически решения и стимулиране на "правилни" икономически интереси, е в действие. Няма законов текст, който да не допуска хора от службите да заемат публични длъжности Сред депутатите има действащи агенти на службите за сигурност. Щафетата, която сегашните службите наследиха от старите – да се ползва агентура за взимане на "правилни" политически решения и стимулиране на "правилни" икономически интереси, е в действие.

Още един бивш ГЕРБ-ер отива при Бареков

Отцепилият се неотдавна от парламентарната група на ГЕРБ и станал независим депутат Светлин Танчев става вторият представител на „България без цензура" в парламента, съобщиха от партията на Бареков. "Няма да ставам член на "България без цензура", но се присъединявам към икономическата им платформа и ще ги представлявам в парламента", коментира самият Танчев.

Пияна шофьорка завърши по таван в Дупница

За щастие, отървала се е с леки охлузвания

Бургазлии ще могат да платят местните данъци с отстъпка

Гражданите на Бургас ще могат да платят местните данъци децентрализирано и с отстъпка, съобщи Агенция Фокус. Празничните дни в началото на месец март са причина кампанията за събиране на местни данъц...

Алек Болдуин: Сбогом, публичен живот

Алек Болдуин заяви, че е приключил с обществения живот и че Ню Йорк вече не предлага бъдеще за малката му дъщеря. "Аз просто не мога да живея повече в Ню Йорк. Искам детето ми да има осигурен, ...

Всички икономически комисии са в ръцете на ДПС. Това е преяждане с власт

Депутатът от БСП Георги Кадиев отбеляза, че БСП не е говорител по икономическите теми в Народното събрание, защото и четирите икономически комисии се управляват от ДПС и те са водещите във формирането...

Отново променят закон, за да може да мине някой скандален проект, гневи се Павлова

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова нападна настоящия Десислава Терзиева заради законопроекта за отмяна на публично-частното партньорство (ПЧП). Законопроектът...

Община Казанлък представя празничната си програма по повод 3 март

Казанлък представя празничната си програма по повод 3 март – 136 години от Освобождението на България, съобщи Агенция Фокус. Програмата включва: на 27 февруари от 13.30 часа в ИМ &bdquo...

ЦСКА победи трудно "Черноморец" в Бургас

/КРОСС/ ЦСКА постигна труден успех с 2:1 при гостуването на "Черноморец" в интригуващ последен мач от 24-ия кръг на "А" група. Победното попадение за "червените" падна в 90-ата минута, когато точен с глава беше капитанът Валентин Илиев. В 72-ата дебютантът Тони Силва бе дал преднина на селекцията на Стойчо Младенов, а в 79-ата Карлос Фонсека изравни за "акулите". През първото полувреме на стадион „Лазур" домакините бяха по-активният отбор и на три пъти стражът Райс Мболи се намеси решително след удари на Райков, Траянов и Фонсека. Едва в края на частта Апостол Попов стреля с глава в аут. До средата на втората част двата тима продължиха с вялата си игра. С наближаване края на двубоя домакините видимо отпаднаха физически, а и влизането в игра на Косоко и Силва раздвижи играта на „червените" в предни позиции. Така се стигна до 72-ата минута, когато Гъргоров центрира отляво и Тони Силва с глава вкара дебютния си гол в "А" група, с който ЦСКА поведе с 1:0. В 79-ата минута обаче "Черноморец" изравни. Това не стана без помощта на Фо-Поре, който остави непокрит Фонсека и нападателят вкара след шут от 13-14 метра. В 90-ата минута „армейците" получиха право да изпълнят корнер. Иван Стоянов центрира и Валентин Илиев вкара с глава победния гол за ЦСКА. С този драматичен успех ЦСКА излезе на трето място в класирането, изпреварвайки "Левски" и "Локомотив" (Пд)

БСК и КНСБ в спор за това да работят ли 15-годишните

„Няма как да се случи реформата в професионалното образованието без достъп на 15-годишните до трудов процес”. С тези думи зам.-председателят на...

БСК и КНСБ в спор дали да работят 15-годишните

„Няма как да се случи реформата в професионалното образованието без достъп на 15-годишните до трудов процес”. С тези думи зам.-председателят на...

След 8 години Д2 пускат нов албум

Д2 най-после са готови с четвъртия си албум. Последната им тава “6” излезе преди 8 години и оттогава музикантите не са издавали нова. На 28 март те ще направят промоция в столичен клуб. По време на концерта Д2 ще представят парчета като “Sex, лъжи & музика”, “Черна сутрин” и Deadman, включени в последния им албум. Д2 най-после са готови с четвъртия си албум. Последната им тава “6” излезе преди 8 години и оттогава музикантите не са издавали нова. На 28 март те ще направят промоция в столичен клуб. По време на концерта Д2 ще представят парчета като “Sex, лъжи & музика”, “Черна сутрин” и Deadman, включени в последния им албум.

Заместник-министър Георги Тодоров ще открие офиси на „Булпост" в Стара Загора и в Пловдив

/КРОСС/ Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров ще открие офиси на поделението на „Български пощи" ЕАД за куриерски услуги - „Булпост" в Стара Загора и Пловдив. Церемонията в Стара Загора ще се състои на 26 февруари от 10.30 ч. на ул. „Св. Княз Борис" 81. От 13 ч. на ул."Иван Рилски" 7, ще отвори врати и самостоятелно помещение на Булпост в Пловдив. В този ден ще започне работа и нов офис за куриерски услуги на „Български пощи" в Благоевград.  

За референдума са събрани вече 300 хил. подписа

Повече от половината изискуеми 500 хил. подписа са били събрани още миналата седмица

Здравната вноска за безработните остава непроменена

И през 2014 г. здравната вноска за безработни лица, които се осигуряват сами, остава в размер на 16,80 лева месечно. Превеждането трябва да става до...

Накъде след Майдана

Внимавайте с пожеланията за Украйна 

Западните правителства са радостни от капитулацията на украинския президент Виктор Янукович, който е и руски съюзник. Те обаче вероятно подценяват Владимир Путин. Русия може да засили пропадането на Украйна в хаоса и да изчака, докато Европейският съюз не просто приеме нейната интервенция в страната, но дори Внимавайте с пожеланията за Украйна Западните правителства са радостни от капитулацията на украинския президент Виктор Янукович, който е и руски съюзник. Те обаче вероятно подценяват Владимир Путин. Русия може да засили пропадането на Украйна в хаоса и да изчака, докато Европейският съюз не просто приеме нейната интервенция в страната, но дори

Бивш шеф на Комисията по досиетата: Сред депутатите има действащи агенти

Няма законов текст, който да не допуска хора от службите да заемат публични длъжности
Сред депутатите има действащи агенти на службите за сигурност. Щафетата, която сегашните службите наследиха от старите – да се ползва агентура за взимане на Няма законов текст, който да не допуска хора от службите да заемат публични длъжности Сред депутатите има действащи агенти на службите за сигурност. Щафетата, която сегашните службите наследиха от старите – да се ползва агентура за взимане на "правилни" политически решения и стимулиране на "правилни" икономически интереси, е в действие.

Треньорът на Лудогорец: Срещу Лацио в София ще бъде по-тежко

"Ние трябва да играем умно, хладнокръвно и офанзивно", добави Стойчо Стоев

    


Кърджали под тотална полицейска обсада


от 7:15 ч тази сутрин Кърджали е под тотална полицейска обсада. Причината е гледаното днес дело, заведено от Главно мюфтийство, което има претенции за собственост върху сградата на историческия музей в града. От полицията обясниха, че мерките са превантивни и целят да не се стигне до ексцесии, подобни на тези в Джумая джамия в Пловдив. от 7:15 ч тази сутрин Кърджали е под тотална полицейска обсада. Причината е гледаното днес дело, заведено от Главно мюфтийство, което има претенции за собственост върху сградата на историческия музей в града. От полицията обясниха, че мерките са превантивни и целят да не се стигне до ексцесии, подобни на тези в Джумая джамия в Пловдив.

Дженифър Лопес в ролята на агент от ФБР

/КРОСС/Дженифър Лопес, една от най-ярките звезди на музикалната сцена, съвсем скоро отново ще демонстрира актьорските си умения. Певицата се подготвя за ролята си на полицай под прикритие в нова драма. Дженифър ще изиграе главната роля във филма Shades of Blue. Криминалната лента проследява историята на самотна майка детектив, която е наета да работи за ФБР, пише БГНЕС. "Дженифър е един изключителен талант и ние сме щастливи да работим с нея. Особено развълнувани сме от факта, че тя се връща към актьорската си кариера. Сигурни сме, че тя ще пресъздаде тази роля по много ярък начин, който ще вдъхне нов живот на полицейската професия", коментира Дженифър Солк от телевизия NBC. Очаква се снимките на филма да започнат следващата година.  

Диана Йорданова (ГЕРБ): Правителството не иска да има състезателна процедура за избор на партньори от частния сектор

diana_yordanovaСкандално е, след 9 месеца “министерстване” първият законопроект, който Министърът на регионалното развитие предвижда да внесе, е Закон за отмяна на закона за публично-частното партньорство. Това е категоричната позиция на ГЕРБ.

Според мотивите “настоящият закон предвижда публичният партньор да определя частния партньор чрез провеждане на процедура при реда и условията на Закона за обществените поръчки, като критерият при избора е “икономически най-изгодна оферта”.  А какво лошо има в това, пита народният представител от ГЕРБ-Бургас Диана Йорданова?
„Казано с думи прости – правителството не иска да има състезателна процедура за избор на партньори от частния сектор, а те да бъдат посочвани по лична преценка и по нечие “указание”! Отпадането на критерия “икономически най-изгодна оферта” означава, че цената и другите критерии ще се определят на “тъмно” по лична преценка!”, категорична е Йорданова.

„Управляващите не се спират до тук. В мотивите пише още: “може да се отбележи, че действащата нормативна уредба на ПЧП в България е съобразена принципно с европейските изисквания, но не са налице достатъчно механизми, които да гарантират съответствието между държавните и общинските приоритети в областта на ПЧП, включително изрично предвидено задължение за съгласуваност между програмните документи на национално и общинско ниво” – или директно казано – законът отговаря на европейските изисквания, но пречи на приоритетите на управляващите да сключат неизгодни за държавата и данъкоплатците договори, но изключително изгодни за тях самите. Явно някой “важен” проект не може да мине и сега цял закон ще отменят”, смята бургаският депутат.
По думите й абсолютно несъстоятелен е и аргументът, че понеже досега нямало сключени договори за ПЧП по този закон, значи не работи и трябва да бъде отменен.  Да не забравяме, че той е в сила едва от началото на 2013 г., година в която имаше извънредна политическа обстановка и се смениха три правителства.
Факт е, че Законът за ПЧП има много несъвършенства и слабости. Има проблеми при неговото прилагане на практика, но това не означава, че трябва да бъде изцяло отменен.
„Достатъчно е,  да се направят необходимите промени и да бъде усъвършенстван, включително и чрез под-законови нормативни актове. Но да се действа на принципа “няма човек – няма проблем” или “няма закон – няма проблем” е повече от абсурдно и скандално!”, категорична е Йорданова.

Пиян шофьор се заби с колата си в стена край Благоевград

"Рено Лагуна" се заби в стена край Благоевград, 33-годишният водач, който видимо бе употребил алкохол, отказа лекарска помощ, съобщи Struma.bg.  Сигналът за инцидента е подаден в 7.20 часа тази сутрин от пътя между селата Покровник и Зелен дол. На остър 90-градусов ляв завой автомобилът излиза вдясно от пътното платно и се блъска странично в "Рено Лагуна" се заби в стена край Благоевград, 33-годишният водач, който видимо бе употребил алкохол, отказа лекарска помощ, съобщи Struma.bg. Сигналът за инцидента е подаден в 7.20 часа тази сутрин от пътя между селата Покровник и Зелен дол. На остър 90-градусов ляв завой автомобилът излиза вдясно от пътното платно и се блъска странично в

Безплатен филм на велосипедна тематика представят във Варна

Велоклуб "Устрем" представя безплатна прожекция на филма Auto*mat. Събитието ще се състои на 27 февруари от 18:15 часа в зала "Пленарна" на Община Варна, съобщиха организаторите за Moreto.net. Вдъхновяващият, емоционален и оригинален документален разказ на чешкия режисьор Мартин Маречек, по игрив начин търси отговори на въпроси, свързани с живота в града, цивилизацията в движение и приключенията по пътя към промяната.

Семейството на Робин Тик се разпадна

Певецът се раздели със съпругата си Пола Патън

    


Audi отлага дебюта на А4 и Q7

Причината е в доработването на дизайна и електрониката на двата модела

    


Възпитаници на ПМГ с благотворителен базар в подкрепа на болните от муковисцидоза

Светлана Атанасова, председател на Асоциация “Муковисцидоза”

Благотворителен базар в помощ на болните от муковисцидоза в България под наслов “ДА ДОБАВИМ ЖИВОТ”, организират ученици от ХІІ клас на ПМГ “Иван Вазов” в Димитровград. Инициативата е посветена на Световния ден на хората засегнати от редки болести – 28 февруари.

Базарът ще се проведе на 25 и 26 февруари от 10.00ч. до 15.00 часа във фоайето на Природо-математическата гимназия, информира председателят на Асоциация „Муковисцидоза” Светлана Атанасова.

На 28 февруари на площад “България“ пред община Димитровград  ще бъде последен Ден на базара.  Акцията е подкрепена от Асоциация “Муковисцидоза” и Национален алианс на хора с редки болести.

Организаторите канят всички граждани и гости на Димитровград да разгледат и закупят нещо за спомен, като по този начин подкрепят страдащите от муковисцидоза и хората с редки болести.

Събраните средства ще са за каузата, около която Асоциация “Муковисцидоза” се обединява в момента – да бъдат закупени ПЕП маски за всички пациенти страдащи от заболяването в България.

Тази година Деня на редките болести ще протече под надслов “Заедно за по-добра грижа”. Страдащите от редки болести неведнъж са се убеждавали колко важни са обединените усилия на пациенти, лекари и държавна администрация за успешната борба със заболяванията и за въвеждането на по-добри практики в медицинската грижа.

Денят е повод и за благодарност към всички, които ги подкрепят и им помагат. Той се отбелязва по цял свят, в над 70 държави. В България пациенти, техни близки, студенти по медицина, лекари и доброволци ще се съберат в София, Пловдив, Варна, Плевен, Бургас, Сливен, Силистра, Благоевград, Димитровград, за да вдигнат ръце заедно в знак на своята общност и да пуснат в небето балони, като символ на надежда за по-добър и пълноценен живот.

Димитър Димитров

Авария остави без вода част от южните квартали на София

Водоснабдяването ще бъде възстановено към 22 часа

    


"Евронюз" свали снимката на боядисания паметник

След остра реакция на руското МВнР телевизията премахна снимка на боядисания в цветовете на украинското знаме паметник в София

Москва се скара с Евронюз за снимката на Паметника

Руската агенция РИА Новости съобщи, че телевизия "Евронюз" е свалила от страницата си във Фейсбук поставената като корица снимка на паметника на Съветската армия в София.

Какви са страховете на Христо Мутафчиев

Страхотният актьор Христо Мутафчиев е един от членовете на журито в танцувалното риалити Dancing Stars тази година. Малко преди да започне шоуто на...

Туризмът се превръща в атрактивна и привлекателна индустрия

/КРОСС/ Туризмът не просто се развива, не само е витрината на България, а се превръща в атрактивна и привлекателна индустрия, категоричен бе зам.-министърът на икономиката с ресор „Туризъм" Бранимир Ботев в коментара си след международната туристическа борса в София, която събра над 250 изложители от 22 официално представени страни и много региони. Разбра се, че можем да имаме амбицията да бъдем втората туристическа борса на Балканите след Истанбул, уверено заяви Ботев в интервю за "Преса". Категорично не сме непознати, но наистина не сме предпочитани, призна той и предложи: "За да се промени това положение, трябва да изтъкнем естествените предимства на страната ни и да ги направим достояние на всеки един потенциален турист." Стратегията за устойчиво развитие на туризма в България до 2030 г. предвижда активна политика. Целта е да привличаме всички онези хора, които може би са чували за нашата страна, но не познават туристическите продукти, които предлагаме. Министерският съвет прие решения, които показват разбирането, че туризмът е структуроопределяща индустрия за държавата ни. Например междуведомствената работна група към МС има задачата да привлича инвеститори и да им помага да реализират проектите си. До този момент гледаме да дойдат някакви хора, които да си починат няколко дни, да ядат хубава храна, да пият вино и да си заминат

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване