Facebook закрива пощата си

Започна изпращане на уведомления до потребителите.

Висшистите не остават без работа, но са на ниски позиции

Половината от студентите по медицина бягат после зад граница

    


Румънец за Чеци в съда: Дойде у нас на гости, каза, че е по работа

Видеоконферентна връзка, със свидетел от Румъния се осъществява на днешното съдебно заседание на делото срещу Николай Русинов - Чеци, обвинен за убийството на 28-годишната Яна Кръстева в Борисовата градина.Припомняме, че веднага след убийството на Яна, Русинов замина за Румъния. За да може да се осъществи конферентната връзка, Видеоконферентна връзка, със свидетел от Румъния се осъществява на днешното съдебно заседание на делото срещу Николай Русинов - Чеци, обвинен за убийството на 28-годишната Яна Кръстева в Борисовата градина.Припомняме, че веднага след убийството на Яна, Русинов замина за Румъния. За да може да се осъществи конферентната връзка,

Професионални съвети и 1000 евро ще спечели победителят в европейско стартъп състезание


Предприемачи от Централна и Източна Европа със стартиращи бизнеси и идеи все още могат да се включат в състезанието Startup Challenge, чийто финал ще бъде в София през март. От петима финалисти ще бъде избран един, който ще получи професионални бизнес съвети от европейски експерти и утвърдени предприемачи, парична награда от 1000 евро и покана за международна бизнес конференция през лятото. 

Допуснатите до финала проекти ще бъдат представени на 24 март в Софийския университет пред...

МВР продължава да е предпазливо по случая с Орлин Алексиев


Министерството на вътрешните работи (МВР) в лицето на вътрешния министър Цветлин Йовчев продължава да е предпазливо във връзка с претърсванията на офисите, дома и автокъщата на общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев.

Днес Йовчев нито потвърди, нито отрече Алексиев да е свързан със заловения кокаин във Франция и обясни, че не може да се очаква от него "да направя това, което се правеше преди, не очаквайте да започна да раздавам обвинения".

Цитиран от агенция "Фокус"...

Балотели отново във Висшата лига?

/КРОСС/ Нападателят на Милан Марио Балотели не изключи възможността да се завърне в Англия. Припомняме, че от 2010 до 2013 година нападателят играеше във Висшата лига с фланелката на Манчестър Сити.„Когато играех в Манчестър Сити, отборът беше просто великолепен", каза Балотели, цитиран от ESPN. „Когато го напуснах , казах, че не се виждам в друг английски клуб . Но това е футболът , в него няма нищо невъзможно", каза още футболистът.Играчът коментира и трудния си характер и проблемите с расизма на терена. „В миналото съм правил много грешки и го признавам. Но през последните две години станах много по-сериозен и не мисля, че моето поведение може да създава проблеми. Що се отнася до расизма - трябва да се разбере, че той никога няма да изчезне. Футболът трябва да помогне в борбата с него. Необходимо е хората да бъдат наказани за тяхното поведение. Мисля, че напускането на терена не е най- ефективният начин да победиш расистите. Това ще бъде победа за тях.

Управляващата коалиция в Румъния е пред разпад

Преговорите за смяна на министри в кабинета се провалиха, съобщи първият заместник-председател на Национално-либералната партия (НЛП) Клаус Йоханис, цитиран от в. "Ромъния либера". "Управляващият Социал-либерален съюз (СЛС) съществува на хартия, но дефакто не съществува", подчерта кметът на град Сибиу, чиято номинация от страна на НЛП за министър на вътрешните работи и вицепремиер беше отхвърлена от социалдемократите на премиера Виктор Понта и това доведе до разрив между двете основни партии в коалицията. Йоханис отбеляза, че евентуалното оттегляне на министрите от НЛП от правителството "не е обратимо решение". "Нашите партньори от Социалдемократическия съюз не пожелаха да направят промени. Някъде в края на миналата седмица се стигна до задънена улица (...) Ние не сме партия, която ходи да проси", подчерта либералният лидер. Той добави, че днес около 19.00 часа на заседание на ръководството на НЛП ще бъде взето официално решение. Вчера премиерът Виктор Понта призова либералите да запазят формулата на управление на СЛС, но посочи, че неговата Социалдемократическа партия (СДП) е готова да продължи управлението и без НЛП. Вестник "Гъндул" съобщава, че правителственият съветник Дьорд Фрунда е призовал Демократичния съюз на унгарците в Румъния да помисли за влизане в управлението редом до Социалдемократическия съюз след напускането на либералите. Вестник "Евениментул зилей" пише, че премиерът Виктор Понта "реже глави на либерали". Трима държавни секретари от НЛП са научили вчера от Държавен вестник, че са освободени от длъжност. СДП и НЛП не дочакаха алиансът да се разпадне официално и още вчера започнаха да се обстрелват с кръстосан огън, а това е само началото, коментира в. "Адевърул".

Делото за сградата на музея в Кърджали бе отложено за 8 април

/КРОСС/ Съдебното дело за претенциите на Главното мюфтийство към сградата на Историческия музей в Кърджали бе отложено за 8 април. Окръжният съд е поставил повторна задача на вещото лице, което трябваше да проследи всички регулационни планове на терена, върху който е построен спорния имот. Оказало се, че експертизата не включва регулационен план от 1921 г. Магистратите са назначили и комплексна експертиза, която трябва да установи реконструкциите, извършвани на сградата на музея, и измененията във външния вид, произтекли от тях. По време на днешното заседание са били разпитани четирима свидетели, чиито показания се основават на разкази на други свидетели и очевидци от края на `20-те и началото на `30-те години. Групата протестиращи все още е пред съда. Между тях и съдебната палата има кордон жандармерия, отбелязва "24 часа".

Германия обмисля из основи преструктуриране на помощта за Гърция

/КРОСС/Германия обмисля из основи преструктуриране на помощта за Гърция, пише германският в. "Велт" в публикация под заглавие "Коалицията в Берлин работи по реформиране на помощта за Гърция". Изданието твърди, че германското правителство мисли преструктуриране из основи на помощта в случай, че Атина се нуждае от трети спасителен пакет, като описва една евентуална промяна на цялата философия на помощта за Гърция. В публикацията се казва, че освен германския финансов министър Волфганг Шойбле, други негови европейски колеги не говорели за вероятността от трета кредитна линия за Гърция. Подчертава се, че реформите, за които Гърция е поела ангажимент да реализира, за да получи транша от 10 млрд. евро през май, са полусвършени. За нас, това не е достатъчно, за да платим следващия транш, казал пред германския вестник правителствен източник. "Велт" твърди още, че възможностите на европейците да окажат натиск върху гърците били ограничени, тъй като предстоят изборите за Европейски парламент през май, и че имало вероятност на тях да победи партията СИРИЗА.  

КНСБ: Три четвърти от работещите подкрепят протестите


Над две трети от работещите хора оценяват социално-икономическата ситуация в страната като лоша, а 75% подкрепят протестите. Доверието към политиците, политическите институции и съществуващата партийна конфигурация в тях е практически изчерпано. Това са част от резултатите и изводите на поредното изследване на КНСБ "Синдикален барометър", което се прави на всеки шест месеца сред работещите хора. 

Най-черногледи са работодателите и самонаетите, а най-активните привърженици на...

В разгара на украинската драма Обама се срещна с премиера на Грузия

Президентът Барак Обама се срещна за около 20 минути в понеделник с министър-председателя на Грузия Иракли Гарибашвили, който бе в Белия дом за разговор с вицепрезидента Джо Байдън, съобщи "Уолстрийт джърнал". Двамата са говорили за Украйна и последната смяна на властта в Грузия, както и възможностите за засилване на търговските връзки между двете страни, съобщиха от Белия дом. Президентът Обама използва срещата, за да подчертае виждането на САЩ за Грузия като пример за бивша съветска република, която е осъществила успешен преход към демокрация и развила връзки със Запада. Украйна оцеля след месеци на политическа нестабилност и насилие и в момента има временно ръководство, което се опитва да поеме контрола върху управлението на страната и спешно търси международна финансова помощ.   Сътрудници на Обама заявиха на брифинг пред журналисти, че се подготвят два пакета финансова помощ за Украйна – един от Международния валутен фонд и един "допълващ" от САЩ и ЕС. Висш представител на администрацията уточни, че западната помощ напълно ще удовлетвори всички финансови нужди на страната и може да надхвърли обещаната от Русия сумата от 15 млрд. долара.   Все още не сме в позиция да говорим за конкретна сума, но си даваме сметка, че нуждите на украинската икономика в следващите няколко години ще са съществени, заяви представителят на администрацията.   Прессекретарят на Държавния департамент на САЩ напомни, че американската финансова помощ за Украйна трябва да бъде одобрена от Конгреса. И финансовата помощ от МВФ, и допълнителната от САЩ и ЕС, ще бъдат отпуснати само, ако в Украйна има преходно правителство.   Друга тема, засегната на срещата на Обама с грузинския премиер, е била Афганистан. Президентът на САЩ освен това е изразил подкрепата си за лидерите на всички политически партии в Грузия.   Вицепрезидентът Байдън освен това има планирани разговори през тази седмица с министър-председателя на Молдова – друга бивша съветска република с наследени конфликти.  

Болест като детски паралич плъзна в САЩ, не е ясен причинителят

Нова болест, подобна на детския паралич, за която още няма лечение, плъзна сред децата в Калифорния, съобщи АФП.Пет случая са описани от експертите на университета в Станфорд, но през последните 18 месеца са заболели 20 деца, бе съобщено на годишната среща на US академията по неврология във Филаделфия.“Въпреки че вирусът, ... Нова болест, подобна на детския паралич, за която още няма лечение, плъзна сред децата в Калифорния, съобщи АФП.Пет случая са описани от експертите на университета в Станфорд, но през последните 18 месеца са заболели 20 деца, бе съобщено на годишната среща на US академията по неврология във Филаделфия.“Въпреки че вирусът, ...

Учениците ще наваксват отсъствията с извънредни часове

Учениците, които са отсъствали, да наваксват изпуснатия материал на извънредни занимания, обмисля да запише просветното министерство в закона за училищното образование, който готви. Идеята на МОН е това да става в часовете за консултации на учителите.   Министър Анелия Клисарова обаче уточни, че за да стане това, трябва по-внимателно да се следи провеждането на самите консултации, които сега са оставени без министерски контрол и не всички учители се придържат към строго определен график. В някои случаи те се ползват като алтернативно "наказание" за учениците, които бягат от час или имат слаб успех по съответния предмет.   Ако обучението в училище е по-качествено, няма да се налага родителите да дават толкова пари за частни уроци, каза Клисарова.

HTC представи два смартфона от среден ценови клас


HTC става поредният производител, който увеличава фокуса си върху устройствата от средния ценови клас. По време на Mobile World Congress 2014 компанията представи два нови модела, които се насочват точно към този сегмент на пазара.

Това са моделите Desire 816 и Desire 610. Визуално двете устройства имат минимални разлики с изключение на размерите. Те използват Android за своя операционна система, като версията е 4.4 KitKat.

Според HTC Desire 816 е техният флагман в...

Пращат Янукович на Международния съд в Хага

Върховната Рада поиска Международният наказателен съд да разследва бившия президент Виктор Янукович за престъпления срещу човечеството.

БСП следи кой е готов да играе с ГЕРБ

Станишев: Кворумът в НС ще зависи от независимите

    


Върховната Рада поиска Янукович да бъде съден в Хага


Парламентът на Украйна гласува във вторник бившият президент Виктор Янукович да бъде предаден на Международния наказателен съд заради "тежките престъпления", които е извършил.

Пешението бе одобрено с голямо мнозинство и в него се казва, че укриващият се бивш държавен глава е виновен за полицейското насилие срещу протестиращи, в което са загинали над 100 граждани на Украйна и други страни.

В текста се казва още, че доскорошният вътрешен министър Виталий Захарченко и бившият...

България в Шереметиево

Москва. /КРОСС/ Международното летище в Москва Шереметиево се превърна в български кът. Става дума за уникалната фотоизложба с пейзажи от България, които украсиха фоайето на това голямо международно летище. Експозицията е открита във връзка с Олимпиадата в Сочи и носи името „Багри от България". Поканата за това чудесно културно събитие е отправена към Българския културен институт и неговия директор Буряна Ангелакиева. Мястото е предоставено на нашата страна безвъзмездно. Колоритните български фотосите ще радват милионите пътници на летище Шереметиево в продължение на цели два месеца. Експозицията се състои от 28 платна, на които са отпечатани впечатляващи природни импресии и градски пейзажи от България. Автор на фотосите е Михаил Калинин, който е художник и организационен секретар на Съюза на кинодейците в Русия, разбира се, и голям приятел на нашата България. „Съвременна България е активно развиващ се център за културен и еко туризъм. Тази изложба докосва места, свързани с историята и духовната енергия на България - романтични кътчета от Копривщица, старинни улички от Пловдив и София, зидовете на Бачковския манастир и Асеновата крепост", обясниха организаторите. Идеята и надеждата им е българските багри да привлекат още повече туристи към слънчевата България.О. С.    

Кристовао Рамос подписа с "Левски" до края на сезона


Португалското крило Кристовао Рамос се завърна в бившия си отбор "Левски". Във вторник 30-годишният футболист подписа договор до края на сезона, съобщиха сините на официалния си сайт.

Само преди осем месеца той беше освободен от клуба, но сега беше върнат като спасителен вариант на лявото крило, след като Гари Родригес беше продаден в "Елче", а новото попълнение Антон Огнянов получи тежка контузия.

Рамос беше един от четиримата чужденци, които бившият спортен директор...

Гледат под лупа проекта за изграждане на ограда по границата

Проектът за изграждане на ограда на българо-турската граница ще бъде гледан под лупа. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев по повод разразилия се спор между МВР и Министерството на отбраната за крайната цена на съображението, която от първоначално планираните 5 млн.

ЕП прие правила, улесняващи конфискуването на имущество на престъпници в ЕС

Правила, улесняващи националните органи в замразяването и конфискацията на активи на престъпници на територията на целия ЕС, бяха одобрени от Европейския парламент във вторник. 

Днес по-малко от 1% от приходите от престъпления, като трафик на наркотици, фалшифициране, трафик на хора и контрабанда на малокалибрени оръжия, са замразени и Правила, улесняващи националните органи в замразяването и конфискацията на активи на престъпници на територията на целия ЕС, бяха одобрени от Европейския парламент във вторник. Днес по-малко от 1% от приходите от престъпления, като трафик на наркотици, фалшифициране, трафик на хора и контрабанда на малокалибрени оръжия, са замразени и

Инвестиционен заем ще финансира разширението на пътя „Бургас-Слънчев бряг”

Държавен инвестиционен заем, който ще бъде подложен на ратификация в Народното събрание през 2015 година, евентуално ще финансира разширението на пътя „Бургас-Слънчев бряг Държавен инвестиционен заем, който ще бъде подложен на ратификация в Народното събрание през 2015 година, евентуално ще финансира разширението на пътя „Бургас-Слънчев бряг". Това обяви в Бургас министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева, цитирана от Дарик. За сега отсечката е ремонтирана

С обичая “Оратник” посрещат в Крепост Сирни Заговезни

Празникът в селото започва в 18 часа, тази неделя

Възстановка на обичая “Оратник”, съхранен от поколения крепостчани ще бъде изпълнен в центъра на димитровградското село Крепост от 18:00 часа, тази неделя на Сирни Заговезни. Местното читалище „Селска пробуда”, заедно с кметството на селото и община Димитровград е организатор на празника за поредна година.

По традиция в центъра на селото ще бъдат запалени огньове, които по-късно младежи ще прескачат, за здраве. Млади ще искат прошка от по-възрастните, а накрая край жаравата всички ще се хванат на хорото.

Димитър Димитров

Румънец на разпит за Чеци: Дойде у нас на гости, каза, че е по работа

Видеоконферентна връзка, със свидетел от Румъния се осъществява на днешното съдебно заседание на делото срещу Николай Русинов - Чеци, обвинен за убийството на 28-годишната Яна Кръстева в Борисовата градина.
Припомняме, че веднага след убийството на Яна, Русинов замина за Румъния. За да може да се осъществи конферентната връзка, Видеоконферентна връзка, със свидетел от Румъния се осъществява на днешното съдебно заседание на делото срещу Николай Русинов - Чеци, обвинен за убийството на 28-годишната Яна Кръстева в Борисовата градина. Припомняме, че веднага след убийството на Яна, Русинов замина за Румъния. За да може да се осъществи конферентната връзка,

Отново с "Герои"

Сериалът ще се появи с нови 13 епизода

    


Защитник на галактиката журира в „Големите надежди“

След като риалити шоуто „Големите надежди“ се сдоби с колоритен водещ – Драго Симеонов, ето че е време да ви представим и първия член на журито. Това...

Орешарски прескочи зимата, ГЕРБ върви към партия на местната власт, вятърът не духа в платната на АБВ

/КРОСС/Февруари е първият спокоен месец от една година насам. Пламен Орешарски прескочи зимата. Правителството не е било никога по-силно от сега, след периода на протести. Това отбеляза социологът Андрей Райчев на редовният брифинг на анализаторите от Институт "Иван Хаджийски". "Какво произведе партийната поляризация: четири електората - милион леви - БСП и АБВ, милион десни - ГЕРБ и РБ, 300 000-400 000 хиляди етнически и националистически - Атака, НФСБ. Сега въпросът е как да се управлява страната. БСП чака да види какво ще покаже АБВ на изборите- ако прескочи бариерата тази формация ще стане партньор. Нашите на власт - това е формулата, която прави БСП силни", смята Райчев. Въпросът за политиката за тях е вторичен, първият е за властта. Затова този лидер, който осигури властта е добре дошъл, който не го направи е аут. Борисов осъзнава факта, че не може да е сам във властта, трябва коалиция. Преградата към нея е Цветанов. Затова той бавно като сапьор отвинтва главата на Цветанов и води принципно нова политика, подчерта социологът. ДПС няма много избор - единственият й партньор е БСП. Националистите са разцепени в три посоки, те са около и над 300 000 и лидерството при тях е изключително силно, но ситуацията не позволява да успеят повече от двама от тях

Евроизборите заплашват да "погребат" гръцкото правителство

Паника цари в средите на правителството в Атина с оглед на евроизборите на 25 май 2014 г. Всички тайни сондажи будят смут и неописуема нервност в двете партии от правителствената коалиция - Нова демокрация и ПАСОК, тъй като показват, че извън всякакво съмнение, изборното им поражение - при наличие на слабото звено в тях - социалистите от ПАСОК – ще придобие невиждани от политическа гледна точка катастрофални размери, коментира във вторник гръцкото списание "Епикера", цитирано от БТА. Това ще са осмите евроизбори, които ще се състоят в Гърция. Първите бяха през 1981 г., когато страната се присъедини към Европейската икономическа общност (ЕИО), както тогава се наричаше Европейският съюз (ЕС). Елементът, който внася страх в ръководствата на двете партии - Нова демокрация и ПАСОК, е, че през май със сигурност тези две политически сили, заедно, няма да могат да съберат дори половината от процента, който са получавали средно при предишните седем евроизбори. Отдавна евроизборите във всички страни на ЕС, в това число и в Гърция, не са имали и най-малко политическо значение и никога не са провокирали политически процеси и събития на национално равнище. Този път обаче, ако досегашните прогнози в социологическите анкети се потвърдят на изборите и по-специално ако сборът от процентите на Нова демокрация и ПАСОК падне под 30 на сто, ударът ще бъде съкрушителен за кабинета Самарас-Венизелос, който ще рухне за няколко дни, а също не и в същата нощ на евровота, пише списанието. Политическата незначимост на евроизборите е стигнала до там, че почти нито един грък няма дори и смътна представа за резултатите от тях. За това е нужно те да се припомнят. На седемте предишни евроизбори Нова демокрация е пулучила следните резултати: 31,34 на сто /1981 г./, 38,05 на сто /1984 г./, 40,41 на сто /1991 г./, 32,65 на сто /1994 г./, 36 на сто /1999 г./, 43,04 на сто/2004 г./ и 32,29 на сто /2009 г./ С други думи най-добрият резултат за тази партия е бил 43,04 на сто през 2004 г., а най-лошият - 31,34 на сто през 1981 г., преди трийсет и повече години. ПАСОК е получил следните проценти на евроизборите: 40,12 на сто/1981 г./, 41,58 на сто /1984 г./, 35,96 на сто /1989 г./, 37,69 на сто /1994 г./, 32,92 на сто /1999 г./,, 34,02 на сто /2004 г./ и 36,64 на сто /2009 г./. С други думи най-добрият резултат за социалистите 41,58 на сто е бил през 1984 г., а най-лошият - 32,92 на сто през 1999 г. За отбелязване е, че както най-добрите, така и най-малките проценти за двете партии се различават, макар и минимално, помежду си: 43,04 на сто - най-добрият резултат за Нова демокрация и 41,58 на сто за ПАСОК, тоест разликата е един и половина процентни пункта. Второто нещо за отбелязване е, че ако съберем тези проценти ще видим, че тази разлика между двете партии е доста значителна и тя е десет процентни пункта. За първи път обаче през май тази година двете политически сили - стълбове на политическата система в Гърция, не само просто е изключено да се доберат до най-ниския сборен резултат на евроизбори, но няма да вземат и половината от този процент. На предстоящия вот те рискуват да не получат даже и 30 на сто. В съвсем противната посока се очаква да се развие сборът от процента на двете големи исторически течения на гръцката левица - комунистическата партия и другата формация, изразявана днес от СИРИЗА /приемница на комунистическата партия /вътрешна/ и на коалицията СИН/. Макар че в годините при всички предишни евроизбори тези политически сили са получавали гласове в диапазона от 12 до 18 на сто, при сегашния вот се очертава те да счупят всички рекорди по отношение на гласове, получавани от левицата на избори. Все пак въпреки очакваното изборно поражение на Нова демокрация и ПАСОК и безсилието им да получат през май половината от процента, които са събирали заедно на евроизбори, падането на правителството съвсем не е сигурно, отбелязва "Епикера". Нова демокрация и ПАСОК управляват заедно, като общият процент от гласовете за тях е 42 на сто /29,66 на сто за Нова демокрация плюс 12,28 на сто за ПАСОК/. Ако на евроизборите те съберат общо 35 на сто, буквално нищо няма да се случи. При приблизително 30 на сто обаче този кабинет е обречен и ще падне, тъй като този процент не може да му осигури оцеляване. Но нещата рязко могат да се променят, ако този процент за двете партии се движи в границите на около 20 на сто за Нова демокрация и около 5 на сто за ПАСОК. Тогава буквално нищо не може да ги спаси. Правителството ще се разпадне и ще бъде свалено отвътре. В този смисъл въздържалите се на тези евроизбори през май са единствената надежда за Нова демокрация и ПАСОК. Колкото повече са те, толкова по-добре ще е за тях. За Самарас и Венизелос забраната за участие в изборите на Златна зора /тя бе обвинена, че е престъпна организация/ се явява ключов елемент за постигането на този висок процент "въздържали се". При възможна такава забрана на Златна зора, която вече представлява приоритетна политическа цел за Самарас и Венизелос, при това налице са много сериозни шансове за успех, тогава те може да разчитат, че ще успеят да парират може би едно десет на сто от избирателите.

Tимошенко? Не, благодаря!


Препубликуваме коментара от "Дойче веле":

След над две години затвор Тимошенко излезе на свобода и обяви, че ще се кандидатира за президент. Не всички украинци обаче одобряват решението ѝ. Те смятат, че тя не е подходяща да изведе страната им към ново начало.

При първата си поява пред демонстрантите на площад "Независимост" в Киев, излязлата от затвора Юлия Тимошенко обяви, че ще се кандидатира за президент. Въодушевлението на украинците обаче не бе кой знае колко голямо....

Улесниха конфискуването на имуществото на престъпници в ЕС

Правила, улесняващи националните органи в замразяването и конфискацията на активи на престъпници на територията на целия ЕС, бяха одобрени от Европейския парламент във вторник. 

Днес по-малко от 1% от приходите от престъпления, като трафик на наркотици, фалшифициране, трафик на хора и контрабанда на малокалибрени оръжия, са замразени и Правила, улесняващи националните органи в замразяването и конфискацията на активи на престъпници на територията на целия ЕС, бяха одобрени от Европейския парламент във вторник. Днес по-малко от 1% от приходите от престъпления, като трафик на наркотици, фалшифициране, трафик на хора и контрабанда на малокалибрени оръжия, са замразени и

Започва изграждането на Балканска регионална мрежа по трансплантации

Министър д-р Таня Андреева и гръцкият министър на здравеопазването Спиридон-Адонис Георгиадис се договориха за изграждане на Балканска регионална мрежа по трансплантации, която да улесни процеса на обмен на органи между съседните страни.

Федерер стартира с лесна победа в Дубай

Швейцарецът победи Бенямин Бекер в два сета

    


ЕК завиши очакванията си за икономическия ръст на България до 1,7%

Според Брюксел пикът на безработицата вече е отминал, но възстановяването на пазара на труда ще продължи да е бавно

    


Инвеститорите в имоти се завръщат в Португалия

Продажбите на жилища само в Лисабон са нараснали с 40% през първите девет месеца на 2013 спрямо цялата 2012 г.

    


Кунева: Нужен е план за предотвратяване икономическите последици от кризата в Украйна


Сега е времето правителството, бизнесът и партиите да стигнат до позиция в интерес на България по кризата в Украйна. Национален план за предотвратяване икономическите последици от кризата в Украйна ще даде аргументи за българските министри да защитават родната позиция в Европа. 

Това заяви на пресконференция на Реформаторския блок днес председателят на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева. 

Според нея европейските финансови инструменти биха били в полза на...

Шести случай на коремен тиф в Шуменско

/КРОСС/ Шести случай на коремен тиф за последната година са регистрирали здравните инспектори в Шуменска област, съобщава БНР. Този път се е разболял мъж от село Развигорово. Състоянието му вече е добро и предстои да бъде изписан от местната болница. Изследвани са всички близки на болния, сред тях няма заразени. Взети са проби и от местните водоизточници. Последният случай на коремен тиф в Шуменско беше през август миналата година.

25-годишен пострада при пожар в село Лале

25-годишен мъж е пострадал при пожар в къща в момчилградското село Лале, съобщиха от полицията.

Младеж се самоубил, смазан от подигравки в училище

Шестнайсетгодишният Станислав Станев от Горна Оряховица се е самоубил ритуално заради системен тормоз от страна на съучениците си. Това става ясно при разследването за смъртта на момчето, която потресе града на 13 януари.
Десетокласникът от гимназията по електротехника “М. В. Ломоносов” е бил обект на непрекъснати подигравки от своите връстници, Шестнайсетгодишният Станислав Станев от Горна Оряховица се е самоубил ритуално заради системен тормоз от страна на съучениците си. Това става ясно при разследването за смъртта на момчето, която потресе града на 13 януари. Десетокласникът от гимназията по електротехника “М. В. Ломоносов” е бил обект на непрекъснати подигравки от своите връстници,

BMW удвоява производствения си капацитет в Китай

Германският производител на луксозни автомобили BMW планира да удвои производствения си капацитет в Китай. Компанията заедно със своя...

Предлагат отмяна на Закона за частните съдебни изпълнители

От Съюза на пострадалите от банките поискаха и мораториум върху всички изпълнителни дела в страната, за да се проверят за нарушения

    


Колосални загуби за НЕК предвиждат от ГЕРБ

С поредна апокалиптична прогноза за бъдещето на НЕК излязоха от ГЕРБ. Загубите на дружеството ще бъдат над 400 млн.лв., твърди бившият министър на икономиката и енергетиката от кабинета „Бор...

30 хил. лв. обезщетение получи мъж, пострадал при падане

Близо 30 хил. лв трябва да изплати общината в Радомир на Кирил Филипов заради претърпени морални и материални щети. На 7 ноември 2011 г. 58-годишният мъж паднал в дупка и си потрошил глезена на десн...

Екстремистите от „Златна зора”: Ще си шием дрехи от албанци

Потресаващо видео на привърженици на неонацистката гръцка партия „Златна зора” възмутиха южната ни съседка. Апелативният съд в Атина изпрати до парламента кадри от мобилен телефон,...

Николай Бареков се изкара жертва на "Капитал" - за пореден път

След като мълча в продължение на няколко часа, лидерът на „България без цензура” Николай Бареков в крайна сметка не изневери на себе си и отвърна на твърденията на „Проте...

ВАС отмени план за управление на природен парк "Персина"

Върховният административен съд отмени решение на Министерския съвет, с което е одобрен План за управление на природен парк "Персина". Решението не подлежи на обжалване. Решението на петчл...

Варненският апелативен съд потвърди ареста на младежи, разследвани за въоръжени обири

Апелативният съд във Варна потвърди първоначалния арест на трима от младежите, задържани и разследвани за въоръжени грабежи, извършени във Варна, съобщиха от пресслужбата на институцията за Moreto.net. Георги Димитров(21г.),Боян Добрев(19г.

От март лекарите ще проверяват електроннo дали пациентите им са пенсионери

Това става факт след подписано споразумение между НОИ и НЗОК

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване