Министър Терзиева на посещение в Бургас, след сигнал на ГЕРБ

/КРОСС/ По повод критики от страна на ГЕРБ заради липса на финансиране министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева ще бъде на посещение в Бургас. Тя ще се срещне с бургаската общественост и представители на строителния бранш. От Царево заявиха, че представители на общината и местни жители се подготвят да присъстват на срещата, за да поставят въпроси, свързани с отменения Общ устройствен план. Отмяната му беше предизвикана от настояване на природозащитници, за да се спре застрояването на Природния парк Странджа.  

The New York Times: Защо Русия няма да се намесва

/КРОСС/ „Най-разпространеният мит за ролята на Москва в украинската криза е представата, че Виктор Янукович е бил марионетка на Владимир Путин, пише политологът Дмитрий Тренин от Московския център Карнеги. Неговата статия „Защо Русия няма да се намесва" е публикувана от The New York Times и цитирана от inopressa.ru. В действителност Путин винаги е бил недоволен от украинския си колега, смятайки го за ненадежден.Протестите избухнаха след отказа на украинския президент да подпише Споразумението за асоцииране с ЕС. Въпреки всички заявления на Янукович, той направи това не заради указания от Кремъл. В един момент той просто осъзна, че подписването на този документ може да му струва преизбирането през 2015 г., пише в статията.Реалната роля на Русия бе значително по-скромна, отколкото твърдят световните медии и радиото в Киев. Руският посланик в Украйна не се появяваше на публични места, депутати от Държавната Дума имаха нареждане да стоят по-далеч от Украйна, и дори бившият посланик на Русия в НАТО Дмитрий Рогозин, известен с провокативните си коментари по адрес на Запада, почти не се изказваше по този въпрос. Но все пак „февруарската революция" в Украйна може да се превърне в тайна благословия за Москва: тя може да разруши представите, че Русия не е в състояние да бъде велика държава без малкия си партньор - Украйна

И напусналият ГЕРБ депутат Светлин Танчев щял да представлява Бареков


Депутатът и икономист от ГЕРБ Светлин Танчев става вторият представител на "България без цензура" в парламента. Преди него това решение взе Румен Йончев, който напусна парламентарната група на "Коалиция за България" и остана независим депутат.

Това съобщиха от -  партията на Николай Бареков, бивш телевизионен водещ и близък до Цветан Василев и Делян Пеевски. 

Прессъобщението им гласи още: "Няма да ставам член на "България без цензура", но се присъединявам...

Кръводарител става почетен гражданин

84-годишният Атанас Френкев става почетен гражданин на Смолян. Предстои Общинският съвет да гласува официално отличието му. Родопчанинът е обявен за кръводарител №1 на страната от БЧК през 2005 г. Той е дарявал в продължение на 41 години над 400 пъти кръв, като общо му се събират 103 литра. Кръвната му група е 0, с отрицателен резус фактор. 84-годишният Атанас Френкев става почетен гражданин на Смолян. Предстои Общинският съвет да гласува официално отличието му. Родопчанинът е обявен за кръводарител №1 на страната от БЧК през 2005 г. Той е дарявал в продължение на 41 години над 400 пъти кръв, като общо му се събират 103 литра. Кръвната му група е 0, с отрицателен резус фактор.

Варненският съд даде ход на дело по обвинение в хулиганство срещи Братоев

Районeн съд - Варна даде ход на наказателно дело по обвинение в хулиганство (по чл. 325, ал.2 от НК) срещу 51-год. Лъчезар Братоев, съобщиха от пресцентъра на съда за Moreto.net. Обвинителният акт срещу него е внесен в съда на 14 февруари т.

Под руски натиск Euronews свали във "Фейсбук" снимка от София


Телевизионният канал "Евронюз" свали от челото на страницата си във "Фейсбук" снимката от София на изрисувания в цветовете на украинското знаме Паметник на съветската армия.

Причината е недоволството и протестите на зрители и на руското Министерство на външните работи.

Снимката е на агенция "Ройтерс", но се задържа в челото на страницата по-малко от 5 часа, защото след публикуването й последва вълна от коментари от типа на "Евронюз изглежда се радват на вандализма и го...

Четит рожден Ден!

Екипът на'" Klassa.bg"` -Честит РожденДен  на Емил Дриндолов.!
Пожелаваме ти здраве ,радост и реализиране на всички твои проекти.
Един хубав и усмихнат ден днес.!

Плевнелиев: "Срещата" с Путин продължи 20 секунди

Снимка на ръкостискане между Плевнелиев и Путин бе качена на сайта на руското президентсво, придружена от текст за двустранна среща преди закриването на Олимпийските игри

Засилена охрана край съда в Кърджали, гледат поредно дело на мюфтийството

Засилена e полицейската охрана около Окръжния съд в Кърджали, съобщи БТВ. В 11 часа започва делото по иска на Мюсюлманското вероизповедание за връщане на собствеността върху сградата на музея.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Строгите мерки за сигурност са предприети заради намерението на Засилена e полицейската охрана около Окръжния съд в Кърджали, съобщи БТВ. В 11 часа започва делото по иска на Мюсюлманското вероизповедание за връщане на собствеността върху сградата на музея. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Строгите мерки за сигурност са предприети заради намерението на

Плевнелиев: Ако това е двустранна среща, аз съм олимпиец

Снимка на ръкостискане между Плевнелиев и Путин бе качена на сайта на руското президентсво, придружена от текст за двустранна среща преди закриването на Олимпийските игри

Смазаха от бой 41-годишна в Сливен

Неизвестен преби 41-годишна жена в Сливен, която бере душа в областната болница с черепно-мозъчна травма.

Да разпределим справедливо данъчната тежест

Проф. ИВАН АНГЕЛОВ
ЧЛЕН-КОР. НА БАН
Предлаганите промени в данъчната система: отказ от “плоските” преки данъци и възстановяване на умереното прогресивно облагане с необлагаем минимум, както и въвеждането на семейното облагане, не е подаяние за бедните. С това целим да започне възстановяване на отнетите или недодадени на трудовите хора десетки Проф. ИВАН АНГЕЛОВ ЧЛЕН-КОР. НА БАН Предлаганите промени в данъчната система: отказ от “плоските” преки данъци и възстановяване на умереното прогресивно облагане с необлагаем минимум, както и въвеждането на семейното облагане, не е подаяние за бедните. С това целим да започне възстановяване на отнетите или недодадени на трудовите хора десетки

Над 300 хил. подписа са събрани за референдума, обяви Георги Близнашки

Трябват още около 200 хил. подписа, за да стане референдумът неизбежен. По думите му, все още има възможност допитването да бъде заедно с евроизборите

"Евронюз" свали снимката на боядисания паметник в София

Поместването й във Facebook предизвика гневна реакция на Русия

    


"Славия" продаде нападателя Атанас Курдов в "Астана"


Централният нападател на "Славия" Атанас Курдов премина в казахстанския вицешампион "Астана", съобщиха белите на официалния си сайт.  

25-годишният футболист подписа договор за три години и от днес започва тренировки с новия си отбор, който е на подготовка в турския курорт Анталия. Подробности около сделката не бяха обявени. 

"Условията по трансфера задоволяват и футболиста, и клуба. Пожелаваме му успех в "Астана", заяви президентът на "Славия" Венцислав Стефанов, който...

33-годишен с "Рено" отвори дупка в стена край Благоевград

"Рено Лагуна" се заби в стена край Благоевград, 33-годишният водач, който видимо бе употребил алкохол, отказа лекарска помощ, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Украйна се нуждае от 35 милиарда долара до 2015

Украйна се нуждае от финансова помощ в размер на 35 милиарда долара до 2015 г., пише "Ведомости", позовавайки се на изказване на временно изпълняващия длъжността финансов министър Юрий Колобов.

Преглед на печата, вторник, 25 февруари

СТАНДАРТ: Стойнев: Чиновниците да отговарят за 24 часа "Инвеститорите и бизнесът, които искат да влагат пари и да откриват работни места, не...

Venom GT не успя да вземе титлата за най-бърз сериен автомобил

Моделът на Hennessey разви по-висока скорост от Bugatti Veyron, но направи опит само в едната посока на пистата

    


Отмениха оправдателната присъда за убийството в Корен

Младен Младенов от Корен, който бе оправдан за убийството на 78-годишната  Милка Стефанова, бе осъден на втора инстанция .

Апелативният съд в Пловдив отмени оневиняващата присъда на подсъдимия от окръжните магистрати в Хасково и го призна за виновен за причиняване на смърт по непредпазливост след нанасянето на умишлена телесна повреда и изнасилване.

 Съдът постанови  6 години затвор на Младенов и да заплати 70 000 лв. кръвнина на близките на старицата.

Милка Стефанова бе убита в къщата си в село Корен навръх Великден 2011-та. Близките й помислили, че е починала от естествена смърт и почистили жилището преди огледа на криминалистите.

6 дни след това Младенов бе задържан и на 1 май  му бе наложена най-тежката мярка за неотклонение.

Припомняме, че в бельото на Младен бе открит косъм от жертвата. По това на старицата обаче бе намерен и генетичен материал от друг мъж. Пробите обачене съвпадали с ДНК-то на Младен, нито с на някого от обкръжението му.

На заседание Хасковският окръжен съд се мотивира, че доказателствата – косми от боксерките му и негови признания, записани със СРС, са събрани в нарушение на Наказателно-процесуалния кодекс.

Експертиза обаче показала, че части от негов пръстен съвпадат с фрагменти от наранявания по Милка.

 Младенов обаче бе оправдан на 29 март 2013-та след година и 10 месеца престой зад решетките. Тогава  Окръжната прокуратура възрази срещу  оправдателната присъда пред въззивната инстанция в Пловдив.

Защитата на Младенов ще обжалва решението на пловдивските магистрати пред Върховния касационен съд.

  Хасково Новини

Тетрадки с псувни на английски стана хит сред ученици

Тетрадки с псувни на английски, надлежно написани на последната страница, са хит сред столичните тийнейджъри, за това съобщи пред Нова телевизия загрижен родител, чието дете донесло вкъщи актуалната тетрадка и се похвалило с новия „речник Тетрадки с псувни на английски, надлежно написани на последната страница, са хит сред столичните тийнейджъри, за това съобщи пред Нова телевизия загрижен родител, чието дете донесло вкъщи актуалната тетрадка и се похвалило с новия „речник". Действително, на последната страница има колонка с „активна лексика", написана съкратено и пояснена ...

Три точки от трудовото законодателство разделиха КНСБ и БСК

/КРОСС/ Три точки от трудовото законодателство разделиха мненията на Пламен Димитров от КНСБ и Димитър Бранков от БСК в студиото на Нова телевизия. Според президента на синдиката в новите предложения за промени в Трудовия кодекс категорично се нарушават права на работниците. Той акцентира на три от тях, по които зам.-председателят на Българската стопанска камара Димитър Бранков опроверга страховете на синдикатите. Димитров посочи, че с новите текстове се отнема отпуската на майките, докато са в майчинство. Това, според представителя на БСК, обаче, е в полза на бизнеса и е икономически обосновано. Пламен Димитров се обяви, че права са нарушени и при така нареченото Отдаване на работници под наем. Тази форма на наемане я има и сега и тя е регламентирана, поясни Бранков. Той обаче уточни, че през агенциите за временна работа тя не може да работи, заради въведените ограничения за вида на трудовия договор, за продължителност, които я правят невъзможна. На различни мнения представителите на синдикатите и на работодателите останаха и по въпроса ще могат ли 15-годишните да работят законно. Пламен Димитров уточни, че те и сега могат да работят, но при строго регламентирани условия и с разрешение на родителите и трудовите инспекции, които следят какво работят, колко и при кой работодател. Той обаче се опасява, че с промените този контрол ще отпадне и децата ще могат да работят при всеки работодател без регулация

Георги Кадиев: Искам да променя БСП отвътре

/КРОСС/ Румен Йончев беше принуден от собствената си политическа партия да напусне Коалиция за България, заяви в интервю за ТВ7 Георги Кадиев от Коалиция за България.  „Присъствието на Йончев от самото начало не беше на място - дясна партия в лява коалиция, не разбрах особено логиката на това нещо. Сега, така или иначе, берем плодовете, но няма да търсим отговорност от Йончев", каза Кадиев.„Няма гаранция, че отделилите се ще гласуват за нас. Някои заявиха, че няма да го направят. Стабилното мнозинство изисква 130 гласа - без „Атака" нямаме това мнозинство" - така Кадиев коментира „златния пръст" на „Атака".„Това, че Йончев е излязъл от КБ не ме разтърсва ни най-малко, това, че има протести, също не ме разтърсва вече - свиква се. Разтърсва ме обаче, когато срещна хора, които казват - нищо не правите. Ние правим неща, да не ги изброявам, но най-големият проблем си остава корупцията - и не мисля, че тук правим особени стъпки. Държавата не става по-изчистена от корупция", смята Георги Кадиев.„АБВ е отцепване на една „частичка" от БСП - не само АБВ - и Дончева, и Румен Петков - каквито и да са, те са печелили победи за нас", отбеляза Кадиев.Той призна, че Първанов не го е канил в АБВ: „Моята амбиция е да променя БСП отвътре, да променя БСП като цяло. Лесно е да се отцепиш, да направиш партия и каквото искаш

Три точки от трудовото законодателство разделиха КНСБ и БСК

/КРОСС/ Три точки от трудовото законодателство разделиха мненията на Пламен Димитров от КНСБ и Димитър Бранков от БСК в студиото на Нова телевизия. Според президента на синдиката в новите предложения за промени в Трудовия кодекс категорично се нарушават права на работниците. Той акцентира на три от тях, по които зам.-председателят на Българската стопанска камара Димитър Бранков опроверга страховете на сидкатите. Димитров посочи, че с новите текстове се отнема отпуската на майките, докато са в майчинство. Това, според представителя на БСК, обаче, е в полза на бизнеса и е икономически обосновано. Пламен Димитров се обяви, че права са нарушени и при така нареченото Отдаване на работници под наем. Тази форма на наемане я има и сега и тя е регламентирана, поясни Бранков. Той обаче уточни, че през агенциите за временна работа тя не може да работи, заради въведените ограничения за вида на трудовия договор, за продължителност, които я правят невъзможна. На различни мнения представителите на синдикатите и на работодателите останаха и по въпроса ще могат ли 15-годишните да работят законно. Пламен Димитров уточни, че те и сега могат да работят, но при строго регламентирани условия и с разрешение на родителите и трудовите инспекции, които следят какво работят, колко и при кой работодател. Той обаче се опасява, че с промените този контрол ще отпадне и децата ще могат да работят при всеки работодател без регулация

Поетът Димитър Ганев и защо трябва да изоставим клишето, че младите не четат


"Следвай ги" е поредицата на "Дневник", в която ще ви запознаем с хора, за които си заслужава да научите. Повечето от тях са много млади и вече с успехи в своите области - изкуство, спорт, бизнес или в професиите, които са избрали. Други без значение от възрастта с дебют в мечтата си да създават нещо и с първи големи постижения. Приятни срещи.  

Димитър Ганев е роден през 1992 г. в София, но вече е автор на трета книга – излязлата под знака на "Жанет 45" и редактирана от Георги...

Намаляват мазнините и солта в храната на деца до 3 години

По нов рецептурник ще готвят за децата до 3-годишна възраст в органиизираните групи. Последният сборник с рецепти за най-малките е издаден преди 20 години. В новия сборник са заложени по-малко захар, мазнина и сол, като се набляга на плодовете, зеленчуците и млечните продукти.

Дипломатическият институт обяви конкурс по повод 10 години членство в НАТО


По повод 10 години членство на България в НАТО Дипломатическият институт към министъра на външните работи и Министерство на образованието и науката обявяват конкурс за есе на тема "Заедно в името на мира и сигурността".

Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации...

Все повече българи и румънци се връщат в родината си от Германия

Около 200 хиляди българи и румънци са напуснали Германия през последните две години, отчита Федералната статистическа служба, цитирана от германското издание The Loca. Въпреки че от 1 януари 2014 г. отпаднаха всички рестрикции за трудовия пазар, броят на хората, които се връщат от Германия в България и Румъния, расте по-бързо от тези, които имигрират в Германия. Миграцията от Германия към Румъния се е покачила с 20% от 50 265 души през първите три тримесечия на 2012 г. до 60 450 души през същия период на 2013 г. Броят на заминаващите за България е нараснал с 11%, отчита изданието. Ако броят на напускащите Германия бъде взет под внимание, тогава нетният брой на имигрантите от Румъния е нараснал само с –9% между 2012 и 2013 г. - от 41 684 души на 45 484 души. Нетният брой на имигрантите от България е спаднал с 10.5% спрямо предишната година - от 21 394 души на 19 143 души, отбелязва изданието.

Българският лекарски съюз не одобрява Националната здравна стратегия

Тя може да влоши качеството на здравеопазването, смятат лекарите

Салмънд: Лондон краде петрола и газa на Шотландия

Шотландският премиер Алекс Салмънд окачестви британското правителство като „крадци”, които ограбват „черното злато” на Шотландия, пише The Independent. Салмънд...

Семейството на Шумахер е оптимистично настроено, събуждането му продължава

Вчерашната информация, че процеса по събуждане на Михаел Шумахер е прекратен не е вярна. Това твърди семейството на седемкратния световен шампион посредством говорителката им Сабине кем. Тя побърза в...

НАП: Здравната вноска за безработните е 16,80 лв.

Хората, които сами внасят задължителните си здравноосигурителните вноски и не са регистрирани като самоосигуряващи се по смисъла на Кодекса за социално осигуряване, трябва да ги превеждат в хазната...

Къде е неравноправието на малцинствата, г-н Местан?

На годишнината от екзекутирането на Васил Левски лидерът на ДПС Лютви Местан се позова именно на Апостола, за да призове да не се насажда етническо напрежение. Това стана по време на обсъждането на тр...

Трамвай дерайлира бул. "Ген. Скобелев"

Временно маршрутът на трамваите по линия 1 и 7 беше променен

ЕС и Бразилия със собствен трансокеански кабел

Бразилия и ЕС се договориха да прокарат подводен комуникационен кабел от Лисабон до бразилското пристанище Форталеза, за да попречат на САЩ да ги шпионира, съобщи Ройтерс. 

На срещата на върха ЕС-Бразилия в Брюксел президентката Дилма Русеф каза каза, че проектът на стойност 185 млн. долара е основен елемент от усилията

да се гарантира неутралността на интернет,

което според нея ще защити бразилския интернет трафик от американско следене. 

В момента Бразилия е зависима от американски подводни кабели през Атлантическия океан за почти всичките си комуникации с Европа. 

Неотдавна бившият американски агент Едуард Сноудън направи скандални разкрития как Вашингтон е шпионирал най-голямата латиноамериканска страна

След като стана известно, че американската Агенция за национална сигурност (АНС) е следяла имейла и телефона на Дилма Русеф, тя отложи в знак на протест официалното си посещение в САЩ. 

"Ние трябва да зачитаме правото на личен живот, човешките права и суверенитета на страните. Не искаме бизнесът да бъде шпиониран", каза Русеф на обща пресконференция с председателите на Европейската комисия Жозе Барозу и на Европейския съвет Херман ван Ромпой. 

Лидерите на ЕС се отнасят с разбиране към бразилското искане след разкритията на Сноудън, че германският канцлер Ангела Меркел и някои европейски институции също са били подслушвани от АНС. 

Брюксел заплашва да замрази споразуменията между ЕС и САЩ за предаване на данни,

ако Вашингтон не гарантира защитата на личните данни на европейските граждани. 

Според бразилските планове трансокеанският подводен оптичен кабел между Лисабон и Форталеза може да бъде готов още идната година. Проектът ще бъде възложен на смесено дружество на бразилския телеком оператор "Телебраз" и испанската компания "ИслаЛинк събмарин кейбълс". 

Споразумението за подводния кабел се смята за голям успех на фона на трудните преговори между Бразилия и ЕС за споразумение за свободна търговия, които отново бяха отложени. 

ЕС е най-големият чуждестранен инвеститор в Бразилия.


Извънредни часове за отсъстващи ученици

Отсъстващите ученици задължително да наваксват изпуснатия материал в часовете за консултации на учителите. Идеята е всяко дете, което е отсъствало продължителен период, да посещава отделни занятия извън учебно време, които да му помогнат да усвои пропуснатите уроци.

Бареков става пазител на кворума в парламента?

Търсеният "млад, умен и добър икономист" в редиците на ГЕРБ, който отива при Николай Бареков, е Светлин Танчев. От днес той става вторият депутат на "България без цензура" след Румен Йончев. Третият ще бъде бившият шеф на НАП Красимир Стефанов, който също напусна групата на ГЕРБ, но тази седмица няма да идва в НС.

Задължават емигрантите да се регистрират

След евроизборите на 25 май има място за три големи реформи, заяви зам.-председателят на парламента Мая Манолова на представянето на анализа на Института за развитие на публичната среда.
Първата реформа ще е свързана с адресната регистрация на българските граждани. Манолова смята, че трябва да се въведат работни правила... След евроизборите на 25 май има място за три големи реформи, заяви зам.-председателят на парламента Мая Манолова на представянето на анализа на Института за развитие на публичната среда. Първата реформа ще е свързана с адресната регистрация на българските граждани. Манолова смята, че трябва да се въведат работни правила...

Хиляди исландци на протест – искат референдум за ЕС

Хиляди исландци излязоха на протест в исландската столица Рейкявик, настоявайки за референдум по кандидатурата за присъединяване към Европейския съюз, който правителството първоначално обеща, но в петък загърби окончателно, предаде Франс прес. 

Двете евроскептично настроени управляващи партии обаче бяха принудени да отложат приемането на проектоказон, с който се иска от правителството да "оттегли кандидатурата за присъединяване към ЕС", подадена от страната през 2010 г. 

Това се наложи, защото опозиционните партии се оплакаха от липса на време за обсъждания по въпроса. 

Решението на правителство бе посрещнато остро и от привържениците на ЕС, и от евроскептиците, според които министърът на външните работи Гунар Браги Свейнсон не е изпълнил обещанието си. 

По данни на полицията близо 3500 души се събраха на митинг пред Парламента. Това е най-многолюдната демонстрация от финансовата криза през 2009 година. 

Протестиращи настояха правителството да спази обещанието си за избори през май и да организира референдум по присъединяването на страната към ЕС.


Почина "ловецът на духове" Харолд Реймис

Той режисира и Робърт де Ниро в "Анализирай това"

    


БЧК с психологическа помощ за бездомните

/КРОСС/ Психолози и социални работници ще поемат всеки понеделник вечер към обиталищата на бездомниците, за да им оказват психологическа подкрепа. Те ще разговарят с тях, но най-вече ще им предоставят възможност те сами да говорят за себе си, тъй като тези хора се оплакват най-вече, че никой не иска да ги чуе. Това съобщиха от Българския Червен кръст - организацията, която съвместно с френското посолство и Столичната община започват тази акция. Предвижда се на по-късен етап в екипите да бъде включен и парамедик, който да оказва доболнична помощ, когато това е необходимо, пише в. "Монитор". От БЧК се надяват да привлекат на помощ и държавата в справянето на този проблем, до който най-често се стига след загуба на работа или проблем в семейството. Предвижда се мобилните екипи да им предоставят още сандвичи и топли напитки. Акциите ще бъдат в централните райони на столицата - „Триадица, „Оборище" и „Лозенец", където според проучванията на БЧК са концентрирани най-много хора без дом. Оттам обявиха, че повечето от засечените лица от екипи на червенокръстците, които и ги посещават, са контактни, но наблягат на алкохола. Червенокръстците разказаха, че в София хората на улицата са повече мъже, като броят на децата е много малък. По данни на Столичната община, приютите за временно настаняване на бездомници в София разполагат със 170 места.  

Трамвай дерайлира на бул. "Ген. Скобелев"

Трамвайна мотриса е дерайлирала на столичния бул. "Ген. М. Д. Скобелев". 

Заради инцидента е временно променен маршрутът на трамваите по линия 1 и 7, информират от Столичната община.

Трамваите в посока към центъра се движат през подлеза на НДК до кв. "Лозенец". 

Осигурен е допълнителен превоз с автобуси, които се движат по бул."България" до кв."Борово".


Бившата съпруга на руския олигарх Риболовлев бе арестувана за кражба на диамант от семейния тръст


Бившата съпруга на руския олигарх Дмитрий Риболовлев бе арестувана на летището в кипърския град Ларнака, предаде агенция АНА-МПА. 

Риболовлев бе най-големият акционер на Банката на Кипър, а наскоро купи гръцкия о-в Скорпиос на фамилията Онасис. 

47-годишната Елена е била арестувана със заповед на властите заради кражба на рядък предмет с голяма стойност, съхраняван от кипърски международен тръст, в който е застраховано имуществото на дъщерите на фамилията Риболовлев - Катя...

Днес във Варна обсъждат проявите на ксенофобия сред децата

Днес - 25 февруари от 14.00 до 16.00 часа в зала “Пленарна” на Община Варна ще се проведе дискусионен форум на тема: “Проблемите на детското девиантно поведение и проявите на расизъм и ксенофобия”. Организатори на дискусията са Община Варна, Дирекция “Превенции” и Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Украйна започва предизборната кампания

Предизборната кампания в Украйна започва автоматично след решението на парламента за организиране на предсрочни избори за президент на Украйна на 25 май, съобщи Централната избирателна комисия.

HP се завръща при смартфоните с минитаблети


HP все пак ще предлага смартфони на масовия пазар. По време на Mobile World Congress 2014 в Барселона, компанията представи обновена и подобрена версия на своите устройства VoiceTab, които направиха дебют през януари т.г.

Моделът Slate6 VoiceTab е със 6-инчов дисплей и според HP е по-скоро таблет. Практически обаче устройството е смартфон. Дизайнът му наподобява този на HTC One и BlackBerry Z10, но с леки промени, като решетките за вградените стерео говорители в горния и долния край...

Разпространиха разговор на Ердоган със сина му за укриване на крупни суми

/КРОСС/ В Турция избухна нов скандал във връзка с телефонните подслушвания. В интернет пространството бе пуснат видеозапис от разговор на премиера Реджеп Тайип Ердоган със сина му Билял. Става дума за укриване на крупни суми от членове на семейството на премиера във връзка с антикорупционното разследване, започнало на 17 декември миналата година. От пресслужбата на премиера последва съобщение с гриф спешно, което бе разпространено от медиите. В него се твърди, че въпросният видеозапис е монтаж, компромат и в никакъв случай не отговаря на истината. Един неморален монтаж, в който всичко е измислица и цели да очерни премиера и семейството му, се казва още в съобщението на правителствената пресслужба. След скандалния видеозапис основната опозиционна сила, Народнорепубликанската партия, се събра спешно на заседание, а заместник-председателят и говорител Халук Коч призова премиерът незабавно да подаде оставка. Според близки до правителството медии около 7 хиляди души в Турция са били подслушвани през последните 3 години, включително премиера, ръководителя на турското контраразузнаване, известни журналисти и бизнесмени. Следенето се извършвало по заповед на близки до сектата на мюсюлманския проповедник Феттулах Гюлен полицейски служители и магистрати, наричани от властите паралелни структури в държавата. Турският прокурор Адем Йозджан обаче опроверга твърденията, че 7 хиляди души са били подслушвани

И Светлин Танчев отива в "България без цензура"

/КРОСС/ Търсеният от седмица "млад, умен и добър икономист" в редиците на ГЕРБ, който отива при Николай Бареков, е Светлин Танчев, пише в. Преса. От днес той ще стане вторият депутат на "България без цензура" след Румен Йончев. Третият ще бъде бившият шеф на НАП Красимир Стефанов, който също напусна групата на ГЕРБ, но тази седмица няма да идва в НС. Новината за Танчев ще бъде съобщена днес на среща на "България без цензура" и КТ "Подкрепа", каза Бареков. Целият му социално-икономически екип ще се види днес с хората на Константин Тренчев, за да търсят допирни точки. "Няма да стана член на "България без цензура", но се присъединявам към икономическата им платформа и ще ги представлявам в парламента", коментира самият Танчев. Той и Йончев ще внесат два законопроекта в скоро време. Единият е за създаване на агенция "Чисти ръце", която да да разследва политиците на най-висши нива. Вторият е за подпомагане на стартиращ бизнес. С двамата независими, които стават негови представители, от утре Бареков ще държи кворума в парламента, ако от "Атака" решат да го бойкотират.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване