ЕК проверява строежа на магистралите

Европейската комисия прави проверка на качеството на магистралите и пътищата у нас, съобщи вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова. По думите й се прави така нареченият одит на опер...

МВнР: България вероятно няма да признае изборите в Сирия

България вероятно няма да признае планираните за 3 юни президентски избори в Сирия, научи БНР. Насрочените президентски избори не са в съответствие с мирния план за Сирия, приет в Женева, съобщиха сл...

"Заводите вече ги няма, основните събития са погребенията"

АФП от Расово за непреставащия упадък в най-бедната част на Европа


Румен Петков: Орешарски, обяви титуляра по сметката, не се прави на мъж

/КРОСС/ Румен Петков към премиера Пламен Орешарски: „Вчера ти писах два пъти. Пратих ти снимка с въпрос. Изкарах доста снимки по въпроса. Да уточня - крадецът е шеф на напоителни системи - Варна и председател на Областния съвет на БСП. Краде с държавна техника. На снимката, която вчера следобед ти изпратих, попитах - чий е тракторът, с който се краде. Сутринта, не от умиление не писах, а защото исках да ти дам възможност да видиш чий е тракторът. Тракторът е на фактора от БСП-Девня, викат му „Кокала" и е известен с това, че като ходи Станишев в Девня, той пече агнетата. Това прави невъзможно уволнението на големия крадец от Областния съвет. Впрочем, като прочетох в столичен ежедневник, че ти ще контролираш и координираш службите, умрях от смях. Всъщност, теб те контролира и координира Делян Пеевски. И службите са прекалено сериозно нещо, за да ги управлява втора ръка човек". Както веднъж направи, направи го и сега - излез и обяви, че ще ги контролира и координира Делян Пеевски.

Пълен контрол над псориазиса

Псориазисът е изключително неприятно заболяване, при което свръхпроизводството на клетки в кожата създава с грозни плаки. Зачервявания, лющене, сърбеж - това са обичайните оплаквания на засегнатите. Он клиник дълги години лекува тази патология и се гордее с уникалания си метод за контрол върху проявите й. Основното в подхода е приложението на Псориазисът е изключително неприятно заболяване, при което свръхпроизводството на клетки в кожата създава с грозни плаки. Зачервявания, лющене, сърбеж - това са обичайните оплаквания на засегнатите. Он клиник дълги години лекува тази патология и се гордее с уникалания си метод за контрол върху проявите й. Основното в подхода е приложението на

Запорират на имущество за 500 000 лв. на мъжа на Ирена Милянкова

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) запорира имущество на стойност 521 000 лв. на Росен Чолов - съпруг на актрисата и манекенка Ирена Милянкова, позната от сериала "Под прикритие". Проверката срещу Чолов е започната през януари 2013 г., след като той бе привлечен като обвиняем за участие в организирана престъпна група за сводничество . По искане на комисията Софийският градски съд е допуснал обезпечение на къща в Горна Баня на стойност 520 000 лв., купена с кредит и наполовина изплатен, банкови сметки и дружествени дялове, притежавани от съпругата Ирена Милянкова, съобщиха от КОНПИ. Инспекторите на КОНПИ са установили,че несъответствие между доходите на Чолов и разходите на шестчленното му семейство за последните 10 години е над 330 хил. лв. Сериозно перо в тези разходи са били честите пътувания извън страната. Стойността на бъдещия иск срещу Чолов е 555 507 лв. Съдът е наложил обезпечение и на един автомобил, собственост на Диана Петрова, на която е повдигнато обвинение за участие в същата престъпна група.

И в район "Приморски" погнаха незаконните афиши, глобяват до 300 лева

От тази седмица специалистите от Отдел „Контрол по строителството” от Дирекция „Обществен ред и контрол” в Район „Приморски”, съвместно с представител на Охранителна полиция, започнаха проверки за незаконно поставени рекламни винили в отделителната линия на пътните платна по главните улици и булеварди на територията на район "Приморски", съобщиха от администрацията за Moreto.

ГЕРБ внесе в съда комисията "Плевнелиев"

ГЕРБ внесе искане до Конституционния съд за обявяване на противоконституционно решението на Народното събрание за създаване на временна анкетна комисия за срещите на президента Росен Плевнелиев с представители на ЕВН. Искането е подписано от 71 народни представители от партията.

УЕФА предлага временно отстраняване на играч, контузил съперник


УЕФА предлага въвеждането на ново правило, което временно да изважда от игра футболист, контузил съперник.

Това обяви ръководителят на Съдийската комисия към централата Пиерлуиджи Колина по време на заседание в Торино.

Промяната ще бъде представена пред Борда на международните футболни асоциации (IFAB) по време на следващата среща между двете организации през февруари и март 2015 г.

"При новото правило футболист, който е контузил съперник, ще напуска терена за...

Тютюнопроизводителите похвалиха Борисов

София /КРОСС/ Кандидатът за евродепутат от листата на ПП ГЕРБ Мария Габриел се срещна днес в централата на партията с представители на тютюневия бранш - Националната асоциация на тютюнопроизводителите - 2010 и Българска асоциация на тютюневата индустрия. Организациите провеждат срещи по проблемите и перспективите в сектора, с всички български претенденти за членове на Европейския парламент. В рамките на разговора НАТ - 2010, като член на Европейската асоциация на тютюнопроизводителите УНИТАБ, представи инициативата на организацията по прехрана и земеделие към ООН, която се провежда в рамките на Международната година за семейно земеделие (2014 г). В рамките на инициативата представителите на тютюневия бранш искат подкрепа от бъдещите евродепутати към малките и средни земеделски стопанства. Европейските тютюнопроизводители се застъпват за модел на семейно земеделие, който генерира голяма трудова заетост и гарантира заетостта в някои от най-слаборазвитите региони на Европа.В срещата участие взе и председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който още веднъж получи подкрепа и поздравления за успешната политика в сектора по време на ръководеното от него правителство за въведените националните доплащания, а в следствие на либерализацията на закона и за постигнатите по-високи стойности на цените на тютюна в предишните изкупни кампании. Мария Габриел подчерта наличието на добър и конструктивен диалог с представителите на тютюневия бранш в страната.    

От утре кръстовището при Семинарията ще е изцяло затворено

 От сутринта на 15 май (четвъртък) до сутринта на 19 май (понеделник) изцяло се спира движението през кръстовището на Семинарията в София, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. Причината е изграждането на бетоновата конструкция на моста.

Затова от 4.30 ч. утре сутринта до 4.30 ч. понеделник се зaбранява влизането на превозни средства през кръстовището бул. "Пейо Яворов" – ул. "Стоян Михайловски", в двете посоки по бул. "Пейо Яворов" между бул. "Драган Цанков" и ул. "Златовръх", в двете посоки по ул. "Стоян Михайловски" между ул. "Никола Габровски" и пл. "Велчова завера" (ул. "Златовръх").

От местната управа уточняват, че по изключение ще могат да преминават пътни превозни средства на гражданите, които живеят в района.

Промени настъпват и в маршрутите на автобусни линии 88, 94, 102 и 120. От утре сутрин до понеделник сутринта автобус 88 ще се движи от жк "Дружба 2" по маршрута си до гара "Пионер", наляво по бул. "Симеоновско шосе", наляво по бул. "Д-р Г. М. Димитров", надясно по бул. "Св. Климент Охридски" и по маршрута си до ж.к. "Дружба 2".

Автобус 94 в посока Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще се движи до кръстовището на бул. "Д-р Г. М. Димитров" и ул. "Никола Габровски", надясно по бул. "Д-р Г. М. Димитров", наляво по бул. "Драган Цанков" през кръговото на бул. "Пейо К. Яворов" (Телевизионната кула), по бул. "Драган Цанков", надясно по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", наляво по ул. "Ген. Гурко", надясно по бул. "Васил Левски" и обратно по маршрута си до бул. "Черни връх", обратен завой по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", надясно по бул. "Драган Цанков", надясно по бул. "Д-р Г. М. Димитров", наляво по ул. "Никола Габровски" и по маршрута си до Студентския град.

Пращаме семена от бг пшеница и ечемик за новия Ноев ковчег

През октомври т.г. ще изпратим първите образци от зародиши на плазма от семена от типични български сортове пшеница, ечемик, нахут, царевица, сорго, фасул, бакла, леща и др. в Глобалното хранилище, известно още като "новия Ноев ковчег", съобщиха от Института по растителни генетични ресурси „Константин Малаков“ в Садово.

Европейските борси приключиха без ясна посока

Инвеститорите на Стария континент претегляха вероятността от облекчаване на паричната политика на ЕЦБ


Неправителствена организация настоя партиите да спрат да използват деца за агитация

 В отворено писмо до отговорните институции сдружението "Национална мрежа за децата" сигнализира, че за пореден път деца биват въвличани в предизборни клипове на политически формации.

В един от предизборните видеоклипове на"Атака" е заснето дете, което агитира избирателите да гласуват за Волен Сидеров на предстоящите европейски избори и да води България.

Партията на доскорошния телевизионен водещ Николай Бареков "България без цензура" също използва малолетни и непълнолетни в предизборната си кампания, като деца и млади хора раздават листовки на публични места. Бареков се снима и с 9-годишния Емо от Русе в предизборната си кампания, разказва днешна публикация на вестник "Труд", на когото помага и чийто кумир е станал. Срещу Бареков има също и оплаквания, че се снима с деца с тениски на партията.

Агенцията за закрила на детето вече разглежда сигнал срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за политическа агитация пред деца

"Тези актове са грубо нарушение на член 11, ал. 4 на Закона за закрила на детето, а именно: "Всяко дете има право на закрила срещу въвличане в политически, религиозни и синдикални дейности", пише в писмото на Национална мрежа за децата.

Обединението от граждански организации остро се противопоставя на тази практика и призовава всички политически партии да не въвличат деца в своите предизборни кампании. 

В началото на кампанията от Агенцията за закрила на детето призоваха партиите да се въздържат от използването на деца за политически цели. Уточниха обаче, че отговорността да не се допуска въвличането на деца в обществено-политическите процеси и събития, неприсъщи за детската възраст и противоречащи на принципите за закрила на детето, е споделена с родителите.

Двамата петокласници са намерили и върнали 800 лв., а не 7000, обясниха от полицията

В понеделник, около 15:30 часа, докато се разминавали в градинка на пл. „Антон Чехов” в Пловдив, две момчета и жена забелязали на земята прозрачен пакет. В него имало документи и пари. Едно от децата веднага се обадило на тел. 112 и съобщило за намерения плик. На място пристигнал патрул на Трето РУП. В понеделник, около 15:30 часа, докато се разминавали в градинка на пл. „Антон Чехов” в Пловдив, две момчета и жена забелязали на земята прозрачен пакет. В него имало документи и пари. Едно от децата веднага се обадило на тел. 112 и съобщило за намерения плик. На място пристигнал патрул на Трето РУП.

Bloomberg: САЩ търсят имуществото на руснаците, включени в санкционния списък

/КРОСС/ Министерството на вътрешната сигурност на САЩ е започнало да издирва имуществото на руските граждани, за които Вашингтон наложи визови и икономически санкции заради дестабилизирането на ситуацията в Украйна, съобщава Bloomberg.Според шефа на ведомството Джон Тобон, става въпрос за самолети, яхти и имения на руски официални лица. По-голямата част от това имущество е записано на подставени компании. В допълнение се посочва , че всички ценни книжа и банкови сметки на лицата ще бъдат запорирани, дори ако те принадлежат формално на други хора. Припомняме, че на 28 април, във връзка с позицията на Русия по украинските събития, САЩ обявиха, че въвеждат нови санкции срещу седем руски длъжностни лица и 17 дружества.

Лавров: Руски войски няма да навлязат на територията на Украйна

Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че Русия няма намерение да изпраща войски на територията на Украйна, пише „Интерфакс“.
По този начин Лавров отговори на въпроса, могат ли руски войски да се появят в Донецк или Луганск, ако Москва счете за нелегитимни изборите за президент на Украйна на 25 май. Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че Русия няма намерение да изпраща войски на територията на Украйна, пише „Интерфакс“. По този начин Лавров отговори на въпроса, могат ли руски войски да се появят в Донецк или Луганск, ако Москва счете за нелегитимни изборите за президент на Украйна на 25 май.

Мъжът, удушил жена си, се опитал да си пререже вените (Снимки)

Мъжът, удушил жена си, се е опитвал да си пререже вените. Колата откъм шофьорската седалка е силно окървавена, вижда се как кръвта му се е стичала по вратата и праговете, видя екипът на Мъжът, удушил жена си, се е опитвал да си пререже вените. Колата откъм шофьорската седалка е силно окървавена, вижда се как кръвта му се е стичала по вратата и праговете, видя екипът на "24 часа". Жената вероятно е била удушена в колата. Екипът криминалисти я оглежда поне 6 часа, като иззе много проби.

Видео: Боб Дилън представи първата песен от 36-ия си албум




Боб Дилън пусна на официалната си страница в интернет първата песен от предстоящия си 36-и студиен албум. Тя е кавър версия на песента Full Moon and Empty Arms, известна най-вече в изпълнение на Франк Синатра от 1945 г. Написана е от Тед Мосман и Бъди Кей по мотиви на Концерт за пиано №2 в до минор на композитора Сергей Рахманинов от 1901 г.

Новият албум на 72-годишната фолк и блус легенда се очаква тази година, но засега не са известни почти никакви подробности около...

Пълен контрол над псориазиса

Псориазисът е изключително неприятно заболяване, при което свръхпроизводството на клетки в кожата създава с грозни плаки. Зачервявания, лющене, сърбеж - това са обичайните оплаквания на засегнатите. Он клиник дълги години лекува тази патология и се гордее с уникалания си метод за контрол върху проявите й. Основното в подхода е приложението на Псориазисът е изключително неприятно заболяване, при което свръхпроизводството на клетки в кожата създава с грозни плаки. Зачервявания, лющене, сърбеж - това са обичайните оплаквания на засегнатите. Он клиник дълги години лекува тази патология и се гордее с уникалания си метод за контрол върху проявите й. Основното в подхода е приложението на

Магистратите в Бургас оправдаха ямболския кмет за скандалния бл. 20

Апелативен съд - Бургас потвърди присъдата на Окръжен съд - Ямбол от 12 декември 2013 г., с която кметът на община Ямбол Георги Славов е оправдан по наказателно дело за проявена безстопанственост, свързано със скандално известния бл. 20
Според прокуратурата Славов умишлено да не е положил достатъчно грижи за ръководството, управлението, стопанисва Апелативен съд - Бургас потвърди присъдата на Окръжен съд - Ямбол от 12 декември 2013 г., с която кметът на община Ямбол Георги Славов е оправдан по наказателно дело за проявена безстопанственост, свързано със скандално известния бл. 20 Според прокуратурата Славов умишлено да не е положил достатъчно грижи за ръководството, управлението, стопанисва

Любо Пенев викна Чочев за контролата с Канада

Селекционерът на националния отбор Любослав Пенев определи групата от футболисти, които ще пътуват за Австрия за приятелския мач с Канада на 23 май от 18:30 часа, информира официалният сайт на БФС. 
Вратари - Владислав Стоянов ("Лудогорец"), Иван Чворович ("Лудогорец"), Георги Китанов ("Черно море").

Защитници - Георги Терзиев ("Лудогорец"), Ни Селекционерът на националния отбор Любослав Пенев определи групата от футболисти, които ще пътуват за Австрия за приятелския мач с Канада на 23 май от 18:30 часа, информира официалният сайт на БФС. Вратари - Владислав Стоянов ("Лудогорец"), Иван Чворович ("Лудогорец"), Георги Китанов ("Черно море"). Защитници - Георги Терзиев ("Лудогорец"), Ни

И утре ни очакват облаци и дъжд

През следващото денонощие над по-голямата част от страната ще бъде предимно облачно и на много места ще има превалявания. Временни намаления на облачността ще има над Източна България и главно там се очакват гръмотевици. Вятърът ще е от запад, в източната половина от страната от югозапад - до умерен, но в Дунавската равнина и Източна България през деня временно ще се усили.

Оскар Писториус беше изпратен на психиатричен тест


Обвиненият в умишлено убийство на приятелката си параолимпиец Оскар Писториус ще трябва да премине през психиатрична оценка на състоянието според решението на съдията по делото.

Това означава поне още един месец закъснение за произнасяне на присъдата срещу южноафриканеца, който преди година на 14 февруари застреля приятелката си Реева Стеенкамп.

Съдийката Тхокозиле Масипа уважи молбата на адвокатите и обяви, че наказателният кодекс изисква да се установи дали обвинен в...

ГЕРБ поиска КС да обяви за противоконституционна комисията "Плевнелиев"

ГЕРБ внесе искане до Конституционния съд (КС) срещу създадената от управляващите временна анкетна комисия в парламента, която да разследва срещата на президента Росен Плевнелиев с директора на австрийската енергийна компания ЕВН (EVN) Щефан Шишковиц.   "Конституцията на Република България е категорична, че с оглед принципа на разделение на властите и баланса между тях, е недопустимо Народното събрание да осъществява контролни функции върху държавния глава", заяви бившият председател на парламента Цецка Цачева.   Искането на ГЕРБ е подписано от 71 депутати от партията.   Според Цачева освен принципа за разделение на властите е нарушен и принципът на правовата държава, тъй като нееднократно Конституционният съд се е произнасял, че Народното събрание не може да изслушва държавния глава под какъвто и да е повод.   "Единственото правомощие на Народното събрание е, ако има по съответен ред внесено искане за повдигане на обвинение пред Конституционния съд по чл. 101 ал. 1 от Конституцията, когато е извършена държавна измяна или грубо погазване на Конституцията. Няма подобни хипотези", каза Цачева.   Комисията бе създадена по предложение на "Атака" и с подкрепата на БСП и ДПС, като ще се води от депутатката от партията на Волен Сидеров Магдалена Ташева.   "Комисията, която беше създадена има само предизборни цели, обслужващи управляващите парламентарни групи, респективно партии, поради което искаме КС да спази тълкуванията и решенията си до момента по повод на аналогични случаи и да обяви решението за създаване на анкетния орган за противоконституционно", заяви още Цачева.   Държавният глава Росен Плевнелиев вече обяви, че няма да се яви в комисията, ако бъде призован, защото не иска да легитимира "с действията на президента една противоконституционна и недемократична инициатива".   В сряда бившият конституционен съдия Георги Марков коментира, че Конституцията е категорична и няма как Народното събрание да разследва държавния глава.   "Това, което парламентът може да направи, е ако една четвърт от народните представители преценят, че президентът е извършил държавна измяна или е нарушил Конституцията, да внесат въпроса в Народното събрание. Ако 2/3 от депутатите приемат обвинението, могат да го внесат в Конституционния съд - т.е. трябва 161 депутати да поискат прекратяване на мандата пред КС", каза Марков пред Нова телевизия.   Политологът и програмен директор на Центъра за либерални стратегии Даниел Смилов коментира от своя страна пред БНР, че "цялата тази история придобива битов характер". "Прозрачни са намеренията на мнозинството да състави комисия, да сложи начело такава персона, която да превърне комисията в инструмент за окалване на президента. Това е ход, който, от една страна, има изборни измерения, от друга, мобилизира подкрепата за определени партии. Трябва ясно да се каже, че НС няма конституционни правомощия да разследва и да търси политическа отговорност на президента чрез такъв тип комисии", коментира Смилов.

ЧЕЗ: Очакваме ползотворен и работещ диалог с ДКЕВР

/КРОСС/ Днес, 14 май, получихме доклад на ДКЕВР във връзка с регулаторния одит на дейността на ЧЕЗ Разпределение България за периода 2008-2013 г. Дружеството работи изцяло в съответствие с българското и европейското законодателство и при стриктно спазване на лицензионните си задължения. Описаните в доклада на работната група на ДКЕВР нарушения за периода на одита (2008-2013 г) са отстраними и се дължат на обективни причини - натиск за минимални разходи и намаляващ финансов ресурс на дружеството в резултат на неблагоприятни за ЧЕЗ Разпределение България ценови и други решения на ДКЕВР, постоянни кражби и посегателства над съоръжения. ЧЕЗ Разпределение България е значим стратегически инвеститор, чиято дейност е от изключителна важност за баланса и надеждното функциониране на целия енергиен сектор. Нашите очаквания са, че ще установим ползотворен и работещ диалог с ДКЕВР и институциите за постигане на необходимите резултати и най-важното - за стабилизиране на енергетиката. През последните три години, след одитите от 2010 г., предприехме действия, целящи адаптиране на нашия бизнес към препоръките на ДКЕВР и със средата и обществените очаквания. Съобразявайки се с новите европейски практики, компанията създаде институцията на първия в България Енергиен омбудсман и Потребителски съвет, предприе мерки за подобряване на отношенията с клиентите, промени начина, по който се закупуват материали и се осигуряват външни услуги за дружеството

Няма бедстващи граждани след поройните дъждове в страната

Екипите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ са извършили над 14 аварийно-спасителни дейности

Петокласниците са намерили и върнали 800 лв., а не 7000, обясниха от МВР


В понеделник, около 15:30 часа, докато се разминавали в градинка на пл. „Антон Чехов” в Пловдив, две момчета и жена забелязали на земята прозрачен пакет. В него имало документи и пари. Едно от децата веднага се обадило на тел. 112 и съобщило за намерения плик. На място пристигнал патрул на Трето РУП. В понеделник, около 15:30 часа, докато се разминавали в градинка на пл. „Антон Чехов” в Пловдив, две момчета и жена забелязали на земята прозрачен пакет. В него имало документи и пари. Едно от децата веднага се обадило на тел. 112 и съобщило за намерения плик. На място пристигнал патрул на Трето РУП.

Бременните жени катастрофират по-често

Вероятността жена да участва в катастрофа, заради която да бъде приета в болница, е с 42 процента по-висока през бременността

Нова технология срещу вирусите, бактериите и паразитити

БЕРТ-А1 е новаторски апарат за бързо, лесно и удобно третиране на бактериални, вирусни и паразитни заболявания. Само малка част от третираните с БЕРТ-А1 заболявания включва: грип, ангина, пневмония, гастрит, колит, плесени, гъбички, инфекции по храносмилателната система, паразитози - заразяване с глисти, тении, метили, шистозоми и др. Апаратът прил БЕРТ-А1 е новаторски апарат за бързо, лесно и удобно третиране на бактериални, вирусни и паразитни заболявания. Само малка част от третираните с БЕРТ-А1 заболявания включва: грип, ангина, пневмония, гастрит, колит, плесени, гъбички, инфекции по храносмилателната система, паразитози - заразяване с глисти, тении, метили, шистозоми и др. Апаратът прил

Нова технология срещу вирусите, бактериите и паразитити

БЕРТ-А1 е новаторски апарат за бързо, лесно и удобно третиране на бактериални, вирусни и паразитни заболявания. Само малка част от третираните с БЕРТ-А1 заболявания включва: грип, ангина, пневмония, гастрит, колит, плесени, гъбички, инфекции по храносмилателната система, паразитози - заразяване с глисти, тении, метили, шистозоми и др. Апаратът прил БЕРТ-А1 е новаторски апарат за бързо, лесно и удобно третиране на бактериални, вирусни и паразитни заболявания. Само малка част от третираните с БЕРТ-А1 заболявания включва: грип, ангина, пневмония, гастрит, колит, плесени, гъбички, инфекции по храносмилателната система, паразитози - заразяване с глисти, тении, метили, шистозоми и др. Апаратът прил

Запорираха имущество за половин милион лева на съпруга на Ирена Милянкова

 Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) запорира имущество на стойност 521 000 лв. на шефа на модната агенция FH1 Росен Чолов-Чолата.

Името на бизнесмена стана популярно покрай участието на съпругата му, актрисата и манекенка Ирена Милянкова в телевизионен сериал, съобщиха от пресцентъра на комисията. Проверката срещу Чолов е започната през януари 2013 г, след като той е привлечен като обвиняем за участие в организирана престъпна група за сводничество.

 

По искане на комисията Софийският градски съд е допуснал обезпечение на къща в Горна Баня на стойност 520 хил. лв., купена с кредит и наполовина изплатен, банкови сметки и дружествени дялове, притежавани от съпругата Ирена Милянкова.

 Установеното от инспекторите на КОНПИ несъответствие между доходите на Чолов и разходите на шестчленното му семейство за последните 10 години е над 330 хил. лв. Сериозно перо в тези разходи са били честите пътувания извън страната.
Стойността на бъдещия иск срещу Чолов е 555 507 лв.

Съдът е наложил обезпечение и на един автомобил, собственост на Диана Петрова, на която е повдигнато обвинение за участие в същата престъпна група.

ГЕРБ внесе в КС искане срещу комисията "Плевнелиев"

Цецка Цачева посочи, че от дебати в пленарната зала е станало ясно, че целта на тази комисия, е "изрично и категорично заявено" от малко по-късно станалата председател на комисията Магдалена Ташева да разследва и установи действията на президента

Двама мъже от Харманли са заловени да превозват 12 сирийци без бежански статут

/КРОСС/ Двама мъже от Харманли са заловени да превозват 12 сирийци без статут на бежанци, съобщава БНР. Микробусът е спрян за проверка по сигнал в полицията, че двамата мъже возят чужденците в посока на село Иваново. След направената проверка имигрантите, на възраст от 20 до 45 години, са открити в товарната част на автомобила. Работата по случая продължава.  

Изграждане на личен бранд

Ние всички сме лични брандове. Програмите ни може и да се различават, но се стремим към едни и същи неща: признание, уважение, влияние и успех. Брандирането на личност не е тенденция. То е социални мрежи, публикуване, маркетинг, продажби, работа, игра, страст - всички те увити събрани в едно. Предвид това бих искал да ви посъветвам, че личният бранд е нещо, което трябва да разберете. То е нещо, което трябва умишлено да започнете да развивате - дори и това, което сте били правили или казвали до днес да е било до голяма степен случайно. Чел съм и съм проучвал доста по темата и открих, че когато стане дума за лично брандиране, името на Michael Hyatt изскача доста често. Бивш изпълнителен директор в издателство, Майкъл споделя знанията си (http://michaelhyatt.com/) чрез блог, подкаст записи, клипове, книги, информационни продукти и лекции. Събрал съм няколко страхотни съвета, които помагат при започване на работата по личностното брандиране. Първите пет от тях са взети от една прецентация на Майкъл, която слушах. Определете аудиторията си Фокусът на блога ви и въобще на цялото ви съдържание трябва да бъдат читателите ви. Какви са техните нужди? Какви са техните болки? Бихте могли да налучкате, но рискувате да сбъркате. Идеалният начин да се отървете от налучкванията е да направите проучване. Задайте няколко конкретни въпроса за да откриете повече демографска и психографска информация

Неправителствена организация настоя партиите да спрат да използват деца за агитация


В отворено писмо до отговорните институции сдружението "Национална мрежа за децата" сигнализира, че за пореден път деца биват въвличани в предизборни клипове на политически формации.

В един от предизборните видеоклипове на "Атака" е заснето дете, което агитира избирателите да гласуват за Волен Сидеров на предстоящите европейски избори и да води България.

Партията на доскорошния телевизионен водещ Николай Бареков "България без цензура" също използва малолетни и непълнолетни в предизборната си кампания, като деца и млади хора раздават листовки на публични места. Бареков се снима и с 9-годишния Емо от Русе в предизборната си кампания, разказва днешна публикация на вестник "Труд", на когото помага и чийто кумир е станал. Срещу Бареков има също и оплаквания, че се снима с деца с тениски на партията.

Агенцията за закрила на детето вече разглежда сигнал срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за политическа агитация пред деца. 

"Тези актове са грубо нарушение на член 11, ал. 4 на Закона за закрила на детето, а именно: "Всяко дете има право на закрила срещу въвличане в политически, религиозни и синдикални дейности", пише в писмото на Национална мрежа за децата.

Обединението от граждански организации остро се противопоставя на тази практика и призовава всички политически партии да не въвличат деца в своите предизборни кампании. 

В началото на кампанията от Агенцията за закрила на детето призоваха партиите да се въздържат от използването на деца за политически цели. Уточниха обаче, че отговорността да не се допуска въвличането на деца в обществено-политическите процеси и събития, неприсъщи за детската възраст и противоречащи на принципите за закрила на детето, е споделена с родителите.

Първанов: Не може от Москва да ни пишат българското законодателство

Един дебат между двата основни виновници за състоянието на българската енергетика ще звучи доста странно на фона на очакванията на хората за бързи, енергични, работещи решения. Това каза в интервю за ...

За първи път Археологически музей-Варна се включва в инициативата „Нощ на музеите“

Тази година за първи път Археологически музей-Варна ще участва в 10-то юбилейно издание на европейската инициатива „Нощ на музеите“, която ще се проведе на 17 май, научи Moreto.net. От 20:00 до 24:00 ч. най-големият музей в Морската столица ще отвори врати за всички любители на древната история и археологията.

КОНПИ запорира имущество за над 500 хил. лв. на Росен Чолов

Стана популярен покрай съпругата си - манекенката Ирена Милянкова

Станишев определи кампанията на ГЕРБ като „махленска разправия”

Според него останалите партии са затънали в провинциализъм

Тони Стораро и Азис пуснаха ново общо парче

Тони Стораро и Азис поднасят изненадата на сезона! Двете топзвезди на Diapason Records презентират новия си дует „Колко сме пили”, а съвсем скоро обещават да заснемат и видео към проекта.

Реконструират моста на река Луда Яна

Пазарджик /КРОСС/ Два са вариантите за реконструкция на моста на река Луда Яна, който пропадна и създаде проблеми по направлението Пазарджик-Пловдив. Според мнението на специалистите или трябва да се укрепи колоната на моста, или съоръжението да бъде повдигнато, което означава ново изграждане.За последното с представители на "Пътно управление" е говорил кметът на Пазарджик Тодор Попов. Ако бъде предприета стъпка за изграждане на ново съоръжение, направлението ще бъде блокирано за дълъг период от време, казват още пътните специалисти.От момента на аварията на моста пътното платно е отворено само в едната посока- за Пловдив. Всички автомобили, идващи към Пазарджик преминават през обходен маршрут през село Огняново.Пазарджишкият кмет Тодор Попов обяви още, че предстои старт на ремонта на отсечката Пазарджик-Огняново, а това означава, че всички шофьори трябва да търсят алтернативни варианти, за да стигнат до Пазарджик, съобщи Дарик.

Главният редактор на "Монд" подаде оставка


Натали Нагайред, първата жена главен редактор на престижния френски всекидневник "Монд", напусна длъжността си в сряда след сблъсък със служители на вестника, които се противопоставиха на плановете ѝ да внесе значителни промени в изданието, съобщи "Ройтерс".

Миналата седмица седем редактори напуснаха работата си след спорове относно запланувани изменения във формата на печатното издание, версия за таблети и промени в персонала на изданието.

"Личните и преки нападки срещу...

ДКЕВР намекна, че ЕРП-тата са надписали с 800 милиона сметките за ток

Трите електроразпределителни предприятия – „ЧЕЗ“, „ЕВН“ и „Енерго про“ са завишили необосновано разходите си с 818 милиона за петте години от 2008 до 2012 г. Това заяви днес на пресконференция Държавната комисия за енергийно и водно регулиране по повод приключилия одит на дейността на трите ЕРП-та. Според председателя на ДКЕВР Боян Боев, „ЧЕЗ“, „ЕВН“ и „Енерго про“ са имали сумарно с 220 милиона лева повече приходи за петте години от утвърдените от регулатора. Същевременно технологично признатите им разходи (разходи за ремонти и поддържка и т.н., които влизат в цената на електроенергията) били с 405 милиона по-малко от одобрените от ДКЕВР, каза той. Вместо да декларират печалба обаче, трите компании раздували административните си разходи – за консултантски и мениджърски услуги, за поръчка на техника и др. много над одобрените. Общо, според Боев, те са завишили разходите си с 818 милиона лева за петте години. Така, по думите на председателя на ДКЕВР, трите енергодружества са избегнали плащане на корпоративен данък на държавата, както и на дивидент сред акционерите си. На въпрос дали тези действия на ЕРП-тата могат да послужат за основание за отнемане на лицензите им, каквато офанзива води ДКЕВР от март месец, Боев отвърна, че това е отделна процедура. Той не отговори също дали констатациите показват неоправдано завишаване на цените на тока в 5 – годишния период. Боев не отговори и дали констатираните нередности ще повлияят на предстоящото решение за цените на електроенергията от 1 юли (след миналогодишните 3 намаления на цената на тока и трите ЕРП-та настояват за повишаване – бел.ред). На въпрос дали тези „наднормени разходи“ са отишли за инвестиции в електромрежата няколко от членовете на ДКЕВР се изсмяха, но не дадоха ясен отговор. Отделно серия проверки на регулатора констатирала 2690 нарушения на закона от страна на ЕРП-тата. В повечето случаи става дума за неподменени по вина на съответното дружество повредени електромери – общо 1757 случая при трите компании. Другото нарушение е, че в отделни случаи ЕРП-тата отчитали електроенергия за повече от месец, завишавайки по този начин сметките на хората за определен период. Боев обаче не обясни за колко такива нарушения става дума, за какъв период и с каква сума са ощетени съответните абонати. Третият вид нарушение е в качеството на подаваното електричество – то било с мощност над или под изискваната по стандарт, което довело до повредени електроуреди при някои потребители. Става дума за няколко десетки случая за петте години. За всички 2690 нарушения ДКЕВР ще състави актове на ЕРП-тата, обяви Боев. Това ще стане в следващите 10 – 15 дни, тъй като комисията се нуждае от технологично време, за да подготви всеки един акт, каза той и посочи, че глобата за всяко нарушение е от 20 хиляди до 1 милион лева. Те ще имат 3 дни за отговор и възражения по всеки акт. Още днес от „ЕВН“ ще дадат пресконференция по повод отправените обвинения от енергийния регулатор. Очакват се и реакциите на другите две компании.

БСП и Бареков харчат най-много за реклама в медиите

БСП и партията на Николай Бареков "България без цензура" водят много убедително в класацията за похарчени средства за предизборна реклама. Това показва проучване на Института за развитие на публичната среда, публикувано в сряда в сайта "Отворен парламент".   Изборният кодекс създаде изискване към медиите да обявяват оферти за отразяване и публикуване на предизборна информация, както и да публикуват самите договори. От публикуваните до момента договори се разбира, че тези две партии водят с огромна преднина пред третите в лицето на дясната коалиция Реформаторски блок.   От достъпните източници се разбира, че до 13 май Коалиция за България (БСП) е сключила договори за реклама на обща стойност 613 368 лв., а формацията на Бареков - за 603 626 лв. Реформаторският блок е трети със 197 767 лева, четвърти са "Атака" със 163 017 лева, а петицата се допълва с ДПС – 147 759 лева. Прави впечатление, че ГЕРБ е похарчила само 43 120 лева, което я поставя на последно място сред парламентарно представените партии.   От Института за развитие на публичната среда обаче правят важно уточнение – данните са посочени, без да се имат предвид всички медии, които публикуват политическа реклама и без плащанията към Google за използване на системата им за поставяне на банери.   Причината за непълнотата на данните е, че само 13 от включените в мониторинга 27 медии (електронни, печатни и сайтове) изпълняват стриктно задълженията си по Изборния кодекс. Неправителствената организация посочва, че предстои списъкът от медии да бъде разширен.   Според Изборния кодекс медиите трябва да публикуват оферти за отразяване 40 дни преди изборния ден. Данни за сключените договори между медии и участници в изборите се публикуват в тридневен срок след подписване на договорите и се премахват не по-рано от обявяване на резултатите от изборите.   Проучването показва, че телевизиите най-добре отличават платените материали от останалото си съдържание. Всички, включени в проучването телевизии, са публикували и договорите си за предизборна реклама. Това са БНТ, Нова телевизия, бТВ, ТВ7 и Нюз 7. От радиостанциите присъстват само БНТ и "Дарик", като и двете изпълняват закона.     Във вестниците и сайтовете практиката е различна. В тях често няма обозначения за предизборната реклама, на страниците на вестниците и сайтовете присъства само маркер "Избори 2014", но не е ясно обозначено, че това са платени материали. Практика е да се смесват на едни и същи страници платените публикации и останалото съдържание.   От вестниците "Стандарт", "Сега" и "Струма" изпълняват стриктно условията да се публикуват тарифите за предизборната реклама и самите договори. Седем вестника не са публикували договорите си с партиите и коалициите ("Труд", "24 часа", "Монитор", "Телеграф", "Струма", "Марица" и "Дума").   "При тази практика, която по нищо не се различава от предишни избори, трудно може се направи разграничение между редакционно и платено съдържание - особено в пресата и онлайн изданията", е изводът в проучването.   От сайтовете изрядни са dir.bg, offnews.bg и vesti.bg. Останалите седем (bnews.bg на Николай Бареков, "Дневник", "Капитал", "Пик", "Фокус" и "Гласове") не са публикували договорите си за реклама. В БГНЕС няма отделни тарифи за предизборна реклама.   В регистъра на Сметната палата само три формации са посочили парични дарения - България без цезура, АБВ и Реформаторски блок.

Цветелина Бориславова купи кораб, ще вози руски туристи

Цветелина Бориславова е закупила кораб, с който да превозва руски туристи от Новоросийск до Бургас, съобщава Агенция „Фар”. Така приятелката на Борисов ще се намести и в бизнеса с шипинга и ще се възползва от кризата в Украйна.

Ивайло Стоянов ще ръководи дербито "Литекс" - "Левски"


Реферът Ивайло Стоянов ще ръководи двубоя между "Литекс" и "Левски" от последния 40-и кръг на А група.

Дербито е в събота от 15.30 часа и е от значение единствено за домакините, които ще се стремят да запазят второто си място от ЦСКА.

"Литекс" има точка аванс пред "армейците", докато "Левски" вече си гарантира петата позиция в крайното класиране. Помощници на Стоянов в Ловеч ще бъдат Емил Вангелов и Валентин Добрев, а четвърти съдия ще е Илиян Капарашев.

По...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване