Пернишките щангисти тренират в парник - СНИМКИ

Пернишките щангисти са принудени да тренират в парник в спортна зала "Дружба", установи проверка на ZaPernik.com.

От 20 години парното в залата е изключено, а за да се тренира този спорт е необходимо температурата в помещението да е около 21 градуса по Целзий. Така учат спортистите в НСА, каза пернишкият щангист и световен шампион Йото Йотов. Той е трикратният световен шампион и двукратен олимпийски вицешампион по вдигане на тежести. От години е треньор в...

Продължава

Съдят България в Страсбург заради плъхове в килиите

Общо шест жалби на петима затворници са обединени в едно дело „Нешков и други срещу България", което е знак, че съдът в Страсбург възнамерява да разгледа въпроса дали условията в българските затвори представляват системен проблем.

Виетнамци подпалиха три китайски сгради

Три сгради на китайски предприятия бяха изгорени в индустриален парк, разположен в южната част на Виетнам, съобщава BBC.При инцидента няма пострадали. Причина за нападенията са териториалните спорове между двете страни в Южнокитайско море.Ситуацията се нажежи, след като Пекин изпрати сонда във води, които Виетнам приема за своя територия. Три сгради на китайски предприятия бяха изгорени в индустриален парк, разположен в южната част на Виетнам, съобщава BBC.При инцидента няма пострадали. Причина за нападенията са териториалните спорове между двете страни в Южнокитайско море.Ситуацията се нажежи, след като Пекин изпрати сонда във води, които Виетнам приема за своя територия.

"Алфа рисърч": 40% от българите са за ЕС, 22% - за Евразийския съюз

/КРОСС/40% от българите подкрепят членството на страната Европейския съюз, а 22% от гражданите се обявяват „за" Евразийския съюз, сочи проучване на „Алфа рисърч", направено в края на април. В подкрепата към проекта за Евразийски съюз най-активни са избирателите на БСП, „Атака" и АБВ. Изследването показва, че привърженици на евразийския проект има и сред Реформаторския блок - 15% от електората на новата формация. Според специалистите на „Алфа рисърч" изследването показва, че в България се заражда антиевропейски блок, който има всички предпоставки да се развие и да укрепне. На база своето изследване от агенцията правят три основни заключения, които определят като „парадокси": Голяма част от избирателите с най-висока степен на мобилизация за гласуване на предстоящите евроизбори (симпатизантите на левите партии и на ДПС) са същевременно и най-склонните да извадят България от ЕС.Поддръжниците на Евразийския съюз са малцинство, но активно малцинство. Малцинство, което гласува, контрапротестира, активно възражда лексиката от Студената война; което има силни икономически и гласовите политически изразители. Подкрепящите ЕС са (все още) мнозинство, но пасивно мнозинство

Луиш Фелипе Сколари е разследван за укрити данъци в Португалия


Националният селекционер на Бразилия Луиш Фелипе Сколари е обект на криминално разследване, обявиха властите в Португалия.

В изявлението не се споменава каква е причината, но според неофициални източници, цитирани от Associated Press, става въпрос за укриване на данъци. 

65-годишният Сколари беше начело на португалския национален отбор по футбол между 2003 и 2008 г.

Бразилският треньор отрече да е укривал данъци. "Винаги съм декларирал своите доходи във всяка...

Вотът на недоверие е с предизборна цел!

Очаквам го с нетърпение, добави лидерът на БСП Сергей Станишев

2690 са откритите нарушения в одита на трите ЕРП-та

Дружествата са завишили разходите си неправомерно в общ размер от 818 млн. лв. над утвърдените от ДКЕВР


Евродепутатите да постигнат съгласие по национални приоритети и да работят единно, съветва Първанов

/КРОСС/ Евродепутатите на България трябва да постигнат съгласие по няколко национални приоритета, по които да работят единно, като екип, смята Георги Първанов.  Външната политика на България страда все повече от липсата на характер. Последствията от това са, че страната ни се поддава на различни външни влияния, което се възприема като сериозен знак за нестабилност от нашите международни партньори. Това заяви пред симпатизанти в Кюстендил президентът (2002 - 2012) и лидер на АБВ Георги Първанов. Едно от преките последствия от този начин на водене на външна политика е факта, че страната ни се превърна в удобния виновен за ЕС. Преките последствия се виждат ясно и от последните действия в ЕП, където се дискутират предложения за санкции срещу Русия, както и замразяването на „Южен поток". Все мерки, които биха засегнали пряко хората и бизнеса на България, посочи Първанов. За пореден път той изрази недоумение от крайната позиция, която водещи български политици и дипломати, в това число и представители на левицата, заемат спрямо Русия. Особено като се вземе предвид, че Народното събрание продължава да излъчва неспособност дори да предприеме начални, но решителни стъпки за създаване на единна национална позиция по отношение на конфликта в Украйна. Всички тези събития показват, че се нуждаем от нов подход във външната ни политика, посочи Първанов. Според него промяната трябва да започне от начина на работа на евродепутатите на България

All Channels Communication за трети пореден път е PR агенция на годината

/КРОСС/ На официална церемония в „Кемпински хотел Зографски" Българска асоциация на PR агенциите (БАПРА) раздаде наградите „Bright Awards 2014". Агенцията All Channels Communication Group бе отличена с общо шест награди.За трета поредна година All Channels Communication Group спечели приза „Агенция на годината" в конкурса за постижения в областта на PR BAPRA Bright Awards 2014. Трикратният носител на престижното PR отличие взе още 5 статуетки, с което стана най-награждаваната агенция в историята на конкурса. За първи път международното жури отреди 4 първи места на една агенция. Освен № 1 в категория „Агенция на годината" All Channels Communication Group взе първите награди в категориите „Комуникационна кампания на годината", „Иновативна кампания на годината" и „Кампания за устойчиво развитие" за проекта „Писмо за промяна" ("Mail for Change"). На второ място в категория „Комуникационна кампания на годината" и на трето място в категория „Иновативна кампания на годината" отново се нареди All Channels Communication Group с друга своя кампания - „ДАР за България". Кампанията „ДАР за България", която също беше отличена на тазгодишната церемония, бе организирана от All Channels Communication Group в партньорство с фондация „Очи на 4 лапи"

All Channels Communication за трети пореден път е PR агенция на годината

/КРОСС/ На официална церемония в „Кемпински хотел Зографски" Българска асоциация на PR агенциите (БАПРА) раздаде наградите „Bright Awards 2014". Агенцията All Channels Communication Group бе отличена с общо шест награди. All Channels Communication Group спечели приза „Агенция на годината" за трета поредна година. Успоредно с това се сдоби с още 5 статуетки и така стана най-награждаваната агенция в историята на конкурса. Тя бе наградена и в категориите „Комуникационна кампания на годината", „Иновативна кампания на годината" и „Кампания за устойчиво развитие".        

Камерън призна неохотно, че броят на имигрантите от България и Румъния е по-малък от очакваното

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън призна неохотно, че броят на имигрантите от България и Румъния в Обединеното кралство от 1 януари 2014 г., когато паднаха ограниченията за трудовите пазари на старите държави-членки на ЕС, е бил по-малък от очакваното от неговото правителство.

"Уолстрийт джърнал": България отново удря по чужди инвеститори

„България отново удря по чужди инвеститори". Под това заглавие "Уолстрийт джърнал" съобщава за определението на КЗК срещу таксите за наем на стълбовете, които ЕРП-тата у нас искат от кабелните доставчици.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
"Българските антимонополни органи се произнесоха срещу „България отново удря по чужди инвеститори". Под това заглавие "Уолстрийт джърнал" съобщава за определението на КЗК срещу таксите за наем на стълбовете, които ЕРП-тата у нас искат от кабелните доставчици. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS "Българските антимонополни органи се произнесоха срещу

Марин льо Пен обвини Найджъл Фараж в непочтеност


Лидерът на френските националисти Марин льо Пен обвини британския популистки лидер Найджъл Фараж в непочтеност заради негов коментар, че партията ѝ "Национален фронт" е расистка, пише "Файненшъл таймс".

Фараж "използва срещу "Национален фронт" аргументи", на които самият той е жертва, това е непочтено", заявява Льо Пен в интервю за британското издание.

Лидерът на националистите е убедена, че с това поведение лидерът на Партията за независимостта на Обединеното кралство...

Марин льо Пен обвини Наджъл Фараж в непочтеност


Лидерът на френските националисти Марин льо Пен обвини британския популистки лидер Найджъл Фараж в непочтеност заради негов коментар, че партията ѝ "Национален фронт" е расистка, пише "Файненшъл таймс".

Фараж "използва срещу "Национален фронт" аргументи", на които самият той е жертва, това е непочтено", заявява Льо Пен в интервю за британското издание.

Лидерът на националистите е убедена, че с това поведение лидерът на Партията за независимостта на Обединеното кралство...

Борисов: ДПС крие нещо, ако не допусне вотът на недоверие

Този вот е тест за ДПС. Ако не го допуснат, ще стане ясно, че има нещо, което крият.

Дженифър Лопес стана веган

Още една знаменитост, която загърби животинските продукти


Виетнамци подпалиха три китайски сгради

Три сгради на китайски предприятия бяха изгорени в индустриален парк, разположен в южната част на Виетнам, съобщава BBC.
При инцидента няма пострадали. Причина за нападенията са териториалните спорове между двете страни в Южнокитайско море.
Ситуацията се нажежи, след като Пекин изпрати сонда във води, които Виетнам приема за своя територия. Три сгради на китайски предприятия бяха изгорени в индустриален парк, разположен в южната част на Виетнам, съобщава BBC. При инцидента няма пострадали. Причина за нападенията са териториалните спорове между двете страни в Южнокитайско море. Ситуацията се нажежи, след като Пекин изпрати сонда във води, които Виетнам приема за своя територия.

"Уолстрийт джърнал": България отново удря по чужди инвеститори

„България отново удря по чужди инвеститори „България отново удря по чужди инвеститори". Под това заглавие "Уолстрийт джърнал" съобщава за определението на КЗК срещу таксите за наем на стълбовете, които ЕРП-тата у нас искат от кабелните доставчици. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS "Българските антимонополни органи се произнесоха срещу

Терористи взривиха украински газопровод

Опитали са да спрат газовите доставки към Киев

Планът на Шойбле за Grexit

Нови разкрития около кризата в еврозоната, този път от бившия американски министър на финансите Тимъти Гайтнер

прочети повече

Българска църковна делегация тръгва за Русия

 Патриархът на Българската православна църква (БПЦ) Неофит заминава начело на църковна делегация на посещение в Руската православна църква, съобщиха от Св. Синод на БПЦ. В делегацията са и няколко митрополити.

Патриархът ще бъде специален гост на Деня на славянската писменост и култура и именния ден на Светейшия Московски и на цяла Русия патриарх Кирил. Църковната ни делегация ще посети Москва и Санкт Петербург.

По време на двустранните преговори в рамките на визитата двамата патриарси ще обсъдят важни въпроси, касаещи единството на православните църкви и двустранните отношения между РПЦ и БПЦ.

В рамките на официалната програма патриарх Неофит ще отслужи панихида за Цар Освободител Александър II на гроба на императора в Петропавловската крепост в Санкт Петербург, където за първи път ще служи предстоятел на БПЦ.

Патриарх Неофит ще се срещне с българската общност в столицата Москва на 25 май, както и на прием в българското посолство. Своя вот в изборите за Европейския парламент Българският патриарх и придружаващите го лица ще дадат в посолството ни в Москва.

Това е второто посещение на Неофит в Русия като предстоятел на БПЦ. Негово Светейшество засега няма да посети Александрийската, Антиохийската и Йерусалимската патриаршии, заради "усложенената обстановка в Близкия изток" съобщават от пресслужбата на Синода на БПЦ.

 

За година държавните заплати нарастват със 7%, в частния сектор - с 0.5%


За година заплатите нарастват с 2.3%, а средната за страната е 796 лв., сочат данните на Националния статистически институт за първото тримесечие на 2014 г., сравнени със същия период на предходната. От тя се вижда, че увеличението в държавния сектор е със 7 на сто до 845 лв. средно, докато в частния - едва с 0.5% до 778 лв.  

В същото време спрямо последното тримесечие на 2013 г., когато средната заплата е била 898 лв., има намаление с 3.9%. 

За година най-много са...

Наришкин: Работата по "Южен поток" върви по план

Работата по изграждането на газопровода "Южен поток" през територията на Сърбия и България върви по план, заяви днес председателят на Държавната Дума Сергей Наришкин, който в началото на май беше на посещение в Белград.

ГЕРБ и Реформаторският блок: Вотът на недоверие заради енергетиката ще е тест за ДПС


ГЕРБ и Реформаторският блок постигнаха съгласие, че предстоящият вот на недоверие за политиката на правителството в областта на енергетиката ще е тест за "проевропейската" ДПС. На среща в централата на блока днес в София лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че вотът ще бъде внесен в петък, и покани реформаторите да присъстват в парламента по време на дебатите.

Един от важните знаци на вота ще е поведението на ДПС, отбеляза в разговора говорителят на Реформаторския блок и лидер на ДСБ...

ГЕРБ иска от КС да спре комисията за срещите на Плевнелиев с ЕВН

ГЕРБ официално поиска от Конституционния съд да обяви за противоконституционно решението на Народното събрание за създаване на Временна анкетна комисия, която да разследва нерегламентирани контакти на...

33,3 милиона души в света са изселници

В края на 2013 г. броят на изселниците в света е достигнал рекордни стойности. 33,3 милиона души са били изселени заради конфликт или кризисна ситуация, съобщава АФП, цитирана от „Фокус&...

Зрелостници с тениски с голи жени

Нова мода сред момчетата е да хвърлят саката и ризите и да се появят на абитуриентския си бал, облечени в тениска. Но не каква да е! Задължително е върху дрехата да има голи или поне разголени жени. Бум в търсенето на такива блузки забелязаха както родители, така и продавачи. Тениските могат да се намерят както по магазините, Нова мода сред момчетата е да хвърлят саката и ризите и да се появят на абитуриентския си бал, облечени в тениска. Но не каква да е! Задължително е върху дрехата да има голи или поне разголени жени. Бум в търсенето на такива блузки забелязаха както родители, така и продавачи. Тениските могат да се намерят както по магазините,

Насри остана извън световното, а приятелката му предизвика скандал


Приятелката на Самир Насри - моделът Анара Атанес, предизвика скандал във Франция, след като полузащитникът на "Манчестър сити" не попадна в състава на националния отбор за световното първенство в Бразилия. 

Във вторник селекционерът Дидие Дешан обяви разширения списък с 30 играчи, от които 23-ма основни състезатели и седем резерви. Очаквано Насри не беше сред повиканите, тъй като е в конфликт с националния треньор. 

След като съставът беше обявен, Атанес нападна Дешан...

Паоло Канали в София по случай петата годишнина на бутик CANALI

Наследника на фамилия CANALI пристигна в София специално, за да отпразнува петата годишнина на бутика в София. Той присъства на изискан коктейл в прекрасната атмосфера на италианското посолство, в компанията на Фабрицио Валерио Брако - търговски директор на CANALI и Джанлука Ландоци - собственик на дистрибутоската компания отговаряща за Източна Наследника на фамилия CANALI пристигна в София специално, за да отпразнува петата годишнина на бутика в София. Той присъства на изискан коктейл в прекрасната атмосфера на италианското посолство, в компанията на Фабрицио Валерио Брако - търговски директор на CANALI и Джанлука Ландоци - собственик на дистрибутоската компания отговаряща за Източна

НУИ „Добри Христов“ – Варна представя „Звезди на мюзикъла“

За първи път Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ – Варна ще представи пред варненската публика един спектакъл, в който са обединени усилията на ученици от различни направления на изкуството, научи Moreto.net. Поп и джаз пеене, балет, актьорско майсторство и компютърна графика ще се вплетат в едно, за да ни отведат във вълшебния свят на мюзикъла.

Паоло Канали в София по случай петата годишнина на бутик CANALI

Наследника на фамилия CANALI пристигна в София специално, за да отпразнува петата годишнина на бутика в София. Той присъства на изискан коктейл в прекрасната атмосфера на италианското посолство, в компанията на Фабрицио Валерио Брако - търговски директор на CANALI и Джанлука Ландоци - собственик на дистрибутоската компания отговаряща за Източна Наследника на фамилия CANALI пристигна в София специално, за да отпразнува петата годишнина на бутика в София. Той присъства на изискан коктейл в прекрасната атмосфера на италианското посолство, в компанията на Фабрицио Валерио Брако - търговски директор на CANALI и Джанлука Ландоци - собственик на дистрибутоската компания отговаряща за Източна

740 арестувани в Испания заради източване на социалната система

Испанската полиция днес е арестувала 740 души в рамките на мащабно разследване срещу фиктивни компании, които са били създадени за източване на социалната система, както и за получаване на разрешително за престой за чуждестранни граждани, съобщи AFP.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Испанската полиция днес е арестувала 740 души в рамките на мащабно разследване срещу фиктивни компании, които са били създадени за източване на социалната система, както и за получаване на разрешително за престой за чуждестранни граждани, съобщи AFP. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

„Алфа Рисърч“: 22% от Българите са „за“ Евразийския съюз

40% от българите подкрепят членството на страната Европейския съюз, а 22% от гражданите се обявяват „за“ Евразийския съюз, сочи проучване на „Алфа рисърч“, направено в края на април. В подкрепата към проекта за Евразийски съюз най-активни са избирателите на БСП, „Атака“ и АБВ. Изследването показва, че привърженици на евразийския проект има и сред Реформаторския блок – 15% от електората на новата формация. Според специалистите на „Алфа рисърч“ изследването показва, че в България се заражда антиевропейски блок, който има всички предпоставки да се развие и да укрепне. На база своето изследване от агенцията правят три основни заключения, които определят като „парадокси“: Голяма част от избирателите с най-висока степен на мобилизация за гласуване на предстоящите евроизбори (симпатизантите на левите партии и на ДПС) са същевременно и най-склонните да извадят България от ЕС. Поддръжниците на Евразийския съюз са малцинство, но активно малцинство. Малцинство, което гласува, контрапротестира, активно възражда лексиката от Студената война; което има силни икономически и гласовите политически изразители. Подкрепящите ЕС са (все още) мнозинство, но пасивно мнозинство. Тези хора искрено споделят европейските ценности и свободи, но ги приемат за естествена, гарантирана от само себе си даденост (подобно на ваканционните пътувания до Гърция или образованието в европейски университети), която не може да бъде нито застрашена, нито отнета. А следователно и не толкова нуждаеща се от техния глас и подкрепа.

Местят животните от пловдивския зоопарк в цялата страна

Това става заради мащабната реконструкция на комплекса


Мъж уби жена си. Намериха трупа в колата му

/КРОСС/Мъж уби жена си в София и направи опит за самоубийство. Полицията е открила извършителя на бензиностанция в столичния квартал "Горубляне" в нетрезво състояние. Според негови близки имал склонност към самоубийство. В лекия му автомобил, паркиран на бензиностанцията, тази сутрин е бил открит и трупът на съпругата му. Мястото е оградено от полиция.  

Статистиката: 2 220 000 са заетите лица по трудово и служебно правоотношение

По предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ) наетите лица по трудово и служебно правоотношение към края на март 2014 г. се увеличават с 8.5 хил., или с 0.4% спрямо края на декември 2013 г., като достигат 2.22 милиона, съобщиха от Националния статистически институт (НСИ).

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени По предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ) наетите лица по трудово и служебно правоотношение към края на март 2014 г. се увеличават с 8.5 хил., или с 0.4% спрямо края на декември 2013 г., като достигат 2.22 милиона, съобщиха от Националния статистически институт (НСИ). Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени

АНТОНИЯ ПЕТРОВА С ЮБИЛЕЙ КАТО НА ПРИНЦЕСА

 Родната красавица Антония Петрова посрещна 30-тия си рожден ден в своя палат, изненадана романтично от съпруга си. Емоционалния момент е запечатан с фотографии, показващи я нежна, естествена и изискана, дори по дантелена нощничка.

Ето какво сподели рожденичката:

Какво по-прекрасно и романтично събуждане за 30-я ми юбилей от розово шампанско, червени рози и ягоди в шоколад, сервирани с целувка от любимия ми съпруг! А денят, приятните емоции и подаръците едва предстоят”.

На нас пък ни предстои да станем свидетели на останалите прекрасни изживявания на миската.

В събота първенецът във Висшата волейболна лига Миньор ще получи шампионската Купа в зала Борис Гюдеров

Мъжкият отбор по волейбол на "Миньор" (Перник), който стана първенец във Висшата лига за сезон 2013/2014 ще бъде удостоен с шампионска Купа за спечелването на първенството във втората ни група. Връчването на приза ще стане на специално тържество, което ще се състои на 17 май (събота) в 17:00 часа в пернишката зала "Борис Гюдеров".

На церемонията ще присъстват представители на Българска федерация волейбол, които ще участват в награждаването...

Продължава

В петък първенецът във Висшата волейболна лига Миньор ще получи шампионската Купа в зала Борис Гюдеров

Мъжкият отбор по волейбол на "Миньор" (Перник), който стана първенец във Висшата лига за сезон 2013/2014 ще бъде удостоен с шампионска Купа за спечелването на първенството във втората ни група. Връчването на приза ще стане на специално тържество, което ще се състои на 16 май (петък) в 17:00 часа в пернишката зала "Борис Гюдеров".

На церемонията ще присъстват представители на Българска федерация волейбол, които ще участват в награждаването...

Продължава

Утре лекарите излизат на общоевропейска протестна акция


Лекарите ще протестират утре. Недоволството им е част от общоевропейска акция на медиците за по-добри условия на работа и повече средства за здравеопазване.

Българските лекари ще закичат лентички на реверите си, съобщи пред БНТ председателят на Българския лекарски съюз Цветан Райчинов.

Основни причини за протеста са недостигът на средства в системата и липсата на ясен ангажимент от страна на здравното министерство и здравната каса кога ще бъдат осигурени.

В края...

Черната Златка: Бременна съм, очаквам син

Плеймейтката Златка Димитрова е бременна в четвъртия месец.

Москва остава първенец на Европа по небостъргачи


Москва е и в близките няколко години ще остане първенецът на Европа с най-много от най-високите сгради, съобщи archdaily.com. Това показват данните от проучване на Emporis (международна база данни за проектите за сгради).

В момента в руската столица се намират четири от петте най-високи небостъргачи на континента, сред които е 73-етажният Mercury City Tower (293 м). В Москва обаче са и шест от общо десетте най-високи строящи се в момента сгради в Европа. Три от тях ще са дори...

Патриарх Неофит заминава на едноседмично посещение в Русия


Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит заминава на посещение на Руската православна църква от 23 до 30 май, съобщиха от Светия синод.

Заедно с патриарха ще пътуват четирима митрополити – Ловчанският Гавриил, Видинският Дометиан, Варненският Йоан и Русенският Наум.

Това е второ посещение на Неофит в Русия. Този път той ще бъде специален гост за Деня на славянската писменост и култура и именния ден на руския патриарх Кирил. Църковната ни делегация ще посети Москва...

Кръвопролитни сражения край Славянск и Краматорск

Атака на украинските сили отблъсната от сепаратистите


740 арестувани в Испания заради социални измами за над 20 млн. евро

Испанската полиция днес е арестувала 740 души в рамките на мащабно разследване срещу фиктивни компании, които са били създадени за източване на социалната система, както и за получаване на разрешително за престой за чуждестранни граждани, съобщи AFP.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Испанската полиция днес е арестувала 740 души в рамките на мащабно разследване срещу фиктивни компании, които са били създадени за източване на социалната система, както и за получаване на разрешително за престой за чуждестранни граждани, съобщи AFP. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Ден на туризма в Търговище

/КРОСС/Община Търговище съвместно с Туристическия информационен център в града организира днес Ден на туризма под мотото "Търговище - интересна и привлекателна туристическа дестинация". Програмата на събитието включва презентация на тема: "Икономическият потенциал на туризма в Търговищкия край", разходка до археологическите разкопки на крепостта „Мисионис" и стария квартал „Варош" в града, както и природните забележителности в местността „Парка". Част от сити-тура са и обиколката на изложбените зали на „Изложение 2014" и посещението на Веселия панаир в местността Борово око. В Европейската нощ на музеите, на 17 май, Регионален исторически музей- Търговище е подготвил за своите гости богата програма от събития. В Археологическата експозиция ще бъде представен специално създаден макет на крепостта "Мисионис" заедно с находки от нея. В Свещаровата къща ще бъде открита постоянна изложба „Икони и църковна утвар". В Славейковото училище ще бъде организирано ретро фото ателие и ателие за изработка на бижута, наред с няколко изложби. Кулминацията в програмата на Нощта на музеите ще бъде огнено шоу.  

Последно: Вот на недоверие в седмицата на изборите

Краят на предизборната кампания най-вероятно ще се случи в парламента.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване