Границите претоварени, отварят 8 нови ГКПП-та

8 нови гранични пункта трябва да бъдат разкрити до 2017 г. Това предвижда стратегия за интегрирано управление на границите в следващите три години, която предлага вицепремиерът Цветлин Йовчев.
Всички нови ГКПП-та ще са за преминаване с автомобили. 2 от тях ще са със Сърбия, като единият ще свързва разделените от Ньойския договор села Банкя в 8 нови гранични пункта трябва да бъдат разкрити до 2017 г. Това предвижда стратегия за интегрирано управление на границите в следващите три години, която предлага вицепремиерът Цветлин Йовчев. Всички нови ГКПП-та ще са за преминаване с автомобили. 2 от тях ще са със Сърбия, като единият ще свързва разделените от Ньойския договор села Банкя в

НФСБ отново обори Сидеров

София /КРОСС/ От НФСБ за пореден път опровергаха лидера на „Атака", че е спечелил дело за клевета срещу телевизия СКАТ. Според партията твърденията на Сидеров съдържат множество неверни факти и обстоятелства. От партията на Валери Симеонов са категорични, че не отговаря на истината факта, че това е поредното дело, спечелено от Сидеров срещу медиата и нейните водещи. За да бъде спечелено едно дело, е необходимо решението постановено по него да е влязло в сила. В случая това не е налице. Решението е постановено от Бургаския районен съд, който е първа инстанция от триинстанционно производство. Нещо повече - до този момент това не е поредното, а е първото дело, заведено от Сидеров, по което е постановено решение от първоинстанциионния съд, осъждащо телевизия СКАТ и неин водещ. Делото е заведено от Волен Сидеров срещу Димитър Байрактаров и телевизия СКАТ , като се претендира за обезщетение в размер на 15 000 лв. за нанесени неимуществени вреди, настъпили в резултат на политически коментари на Байрактаров, направени в предаването „От упор", излъчено на 01.09.2013 г. За същото предаване и със същия предмет са заведени още две дела пред Бургаския районен съд - едното отново срещу Байрактаров и Телевизия СКАТ (гр. д. № 9788/2013г.), а другото срещу госта в предаването - бургаския журналист Георги Костадинов и телевизия СКАТ (гр. д. № 8851/2013г.). По гр. д. № 9788/2013г. все още няма произнасяне на Районен съд - Бургас. По гр. д. № 8851/2013г

"Динамо" (Букурещ) обяви фалит


Един от най-популярните и успешни румънски клубове "Динамо" (Букурещ) обяви фалит.

Носителят на 18 национални титли и 13 купи на Румъния е предприел процедура по обявяване в несъстоятелност и става петият румънския тим в елита, който прави това в последните две години. 

Заемащият четвърто място в първенството "Динамо" подаде молба в съда Букурещ, който се очаква да назове администратор, за да се справи с клубните финанси. 

Клубът изпадна във финансова криза,...

Германия подобри рекорд за дебютанти на 106 г.

Контролата Германия - Полша преди световното завърши 0:0, а основното, с което ще бъде запомнена, е новият рекорд по дебютанти в бундестима.

Досега най-доброто постижение бе от първия му мач в историята. На 5 април 1908 г. немците падат 3:5 от Швейцария в Базел. Дебютантите, нормално, са 11. Срещу Полша при титулярите имаше 8 такива. Като Контролата Германия - Полша преди световното завърши 0:0, а основното, с което ще бъде запомнена, е новият рекорд по дебютанти в бундестима. Досега най-доброто постижение бе от първия му мач в историята. На 5 април 1908 г. немците падат 3:5 от Швейцария в Базел. Дебютантите, нормално, са 11. Срещу Полша при титулярите имаше 8 такива. Като

Кметица даде на съд автор на колажи в нета

Велико Търново /КРОСС/ Кметицата на Стражица Детелина Борисова (ГЕРБ) прати на съд автор на цинични колажи във фейсбук. Миналата есен градоначалничката и бившият депутат от ГЕРБ Христо Христов, известен във Великотърновско с прякора си Христо Пицата, се появили във фалшив профил в социалната мрежа. На един от фотосите двамата били като младоженци, на други кметицата била представена като манекенка, като Хитър Петър или овчар.Заради злонамереното деяние управничката завела дело в Районния съд в Горна Оряховица. Така на подсъдимата скамейка се озовал бившият директор на училището в стражишкото село Сушица Евгени Иванов. Той бил разкрит след разследване на полицията - антимафиотите открили IP адреса, от който снимките са били качени в социалната мрежа. Иванов и кметицата имали конфликти за пари за училището в Сушица. В съда мъжът се признал за виновен, а кметицата оттеглила иска си за 35 000 лв., пише "Труд".

Разкриха контрабанда с фалшиви цигари за 80 млн. лв.

Полицията и прокуратурата разкриха схема за контрабанда с фалшиви цигари за 80 млн. лв. на три континента, съобщи снощи БНТ.
Задържани са двама мъже на 48 и 31 години, но ще има още арести, заяви градският прокурор на София Христо Динев.
Двамата играчи регистрирали в Дубай фирма “Булгартабак трейдинг”, която няма нищо общо с истинското дружество Полицията и прокуратурата разкриха схема за контрабанда с фалшиви цигари за 80 млн. лв. на три континента, съобщи снощи БНТ. Задържани са двама мъже на 48 и 31 години, но ще има още арести, заяви градският прокурор на София Христо Динев. Двамата играчи регистрирали в Дубай фирма “Булгартабак трейдинг”, която няма нищо общо с истинското дружество

Бивш депутат организирал мащабна схема за производство и контрабанда на фалшиви цигари


Бивш депутат, преминал през няколко партии, е организирал мащабна схема за производство на реплики на утвърдени марки цигари и контрабандна търговия с тях, ощетили хазната със стотици милиони левове, сочи разследване на БНТ излъчено днес. Схемата е работила от няколко години и е обхванала три континента. 
Началото е поставено с регистрирането в Дубай на дружеството "Булгартабак трейдинг", което няма нищо общо с истинския "Булгартабак". Двамата мъже, направили фирмата в Близкия изток...

Буря, порой и град се стовариха над Русе


Буря, придружена с пороен дъжд и градушка, се изсипа тази вечер над Русе. След 17.30 часа градът се озова във воден капан, тъй като канализацията на много места не поемаше водата от улиците. Някои  улици изглеждаха като реки, по тротоари и пешеходни зони същ се стичаше голямо количество вода, на практика непреодолимо от хората без намокряне до кокалчетата.
Вероятни щети ще има по сгради и офиси,намиращи се на приземни етажи, както тези по главната улица "Александровска", които са без...

Ивайло Московски: ЕК започна наказателна процедура срещу България за енергетиката

ЕК е започнала наказателна процедура срещу България по проблемите в енергетиката. Това заяви в предаването „Това е България депутатът от ГЕРБ Ивайло Московски. По думите му, преди месец Европейската комисия е започнала наказателна процедура към България по проблемите в енергетика и са засегнати основно три теми.

Скандалът като длъжностна характеристика

Автор: Александър Кръстев

Не ми се случва особено често да чета Блиц или ПИК, но ако днес не го бях направил, щях да пропусна най-големите скандали на деня. „Бомби!“, както биха се изразили от любимия сайт на Пеевски и Бареков. А как иначе щях да разбера, че Ивайла Бакалова си е счупила крака в „Къртицата“, а Иво Прокопиев изпращал мейли на своите служители по темата за ЕРП-тата?

За щастие, в тези два сайта има будни хора, чиято работа е да откриват всичко, що е важно за техните читатели и може коренно да промени живота им. Разбира се, новините за инцидента с Бакалова и редакционната комуникация в Капитал са жизненоважни за всеки уважаващ себе си гражданин. И вероятно трябва да сме благодарни на точно тези „журналисти“, които ни разказват с такъв плам и най-вече с дълбочинни оценъчни анализи кой на кого какво искал да каже, покаже или причини.

И така всеки ден, скандал след скандал, бомба след бомба…

Разбира се, мейлът на Прокопиев до екипа му е толкова дълъг, че на всеки редови читател на Блиц би си спестил четенето на сериозния брой редове. А за четене между редовете дори и не можем да помисляме. Но пък ще прочете ударния анализ на „драгата редакция“ и ще разбере как собственикът на Икономедиа „опитва да лобира и чрез Европейската комисия“, насъсква журналисти срещу „срещу държавата, потребителите и личните му врагове Делян Пеевски и Цветан Василев“, казва им какво да мислят.

В белите държави писмото на Прокопиев (а и публикуваното след това от Капитал продължение на кореспонденцията) се напълно логична част от оформянето на редакционната политика на всяка медия или медийна група. В жълтите държави писмото на Прокопиев е повод някой да изпълни основната част от длъжностната си характеристика на „журналист“ – да открие или създаде скандал.

Ако можех да съм остроумен като Самуил Петканов, вероятно щях да пресъздам много достоверно как протича едно редакторско даване на задача към „журналист“ в сайтове като Блиц. Обаче въображението ми не е чак толкова развито. Да, дори и в правенето на медии може да има два свята. Един от тях обаче е излишен. Остава да изберете в кой искате да присъствате.

The post Скандалът като длъжностна характеристика appeared first on Noresharski.com.

Най-важните новини от деня, сряда, 14-ти май

Средната работна заплата нараства в началото на годината  През първото тримесечие на 2014 г. средната месечна работна заплата нараства с...

Бивш редактор от News of the World призна, че е подслушвал Уилям и Хари

Бившият редактор по кралските въпроси на закрития таблоид на Рупърт Мърдок News of the World Клайв Гудман призна в лондонски съд, че е прониквал незаконно в гласовите пощи на британските принцове Уилям и Хари и на съпругата на Уилям Кейт Мидълтън, предаде Ройтерс.

Затвор за „Наследницата на Ванга” Маг Руми

Осъдиха я на една година лишаване от свобода

Кметица даде на съд автор на колажи в нета

Кметицата на Стражица Детелина Борисова (ГЕРБ) прати на съд автор на цинични колажи във фейсбук. Миналата есен градоначалничката и бившият депутат от ГЕРБ Христо Христов, известен във Великотърновско с прякора си Христо Пицата, се появили във фалшив профил в социалната мрежа. На един от фотосите двамата били като младоженци, Кметицата на Стражица Детелина Борисова (ГЕРБ) прати на съд автор на цинични колажи във фейсбук. Миналата есен градоначалничката и бившият депутат от ГЕРБ Христо Христов, известен във Великотърновско с прякора си Христо Пицата, се появили във фалшив профил в социалната мрежа. На един от фотосите двамата били като младоженци,

Писториус ще бъде подложен на съдебна психиатрична експертиза

Южноафриканският съд, разглеждащ делото срещу параолимпийския шампион Оскар Писториус, обвинен в убийството на приятелката си Реева Стеенкамп, нареди в сряда на подсъдимия да се направи психиатрична експертиза. Съдебният състав постанови, че изслушваните в рамките на процеса показания на психиатри не могат да заменят пълното обследване на психичното състояние на Писториус. Това вероятно ще доведе до продължително прекъсване на заседанията по делото, започнало през март. Решението за назначаването на психиатрична експертиза бе взето по искане на защитата на лекоатлета. Според неговия адвокат Писториус има тревожно разстройство, под чието влияние вероятно е застрелял приятелката си. Съдебният психиатър Мерил Фростър също твърди, че Писториус, който от дете е с ампутирани крака, страна от общо тревожно разстройство.   Според обвинението обаче той е убил на 14 февруари 2013 г. манекенката по време на свада, макар параолимпиецът да твърди, че я взел погрешка за крадец. Поне 30 дни ще отнеме извършването на психиатричната експертиза в специализирана клиника, посочва ББС. Очаква се тя да обясни действията на Писториус и състоянието му в момента, в който е натиснал спусъка срещу заключилата се в банята Реева.

Три пъти повече нелегални имигранти прескачат границата

Три пъти повече са нелегалните имигранти, които са заловени при опит да преминат граница на Европейския съюз.

Американче падна от 11-ия етаж и оцеля

Бебе в американския щат Минесота оцеля след като падна от балкона на апартамент на 11-я етаж, съобщават местните медии, цитирани от Би Би Си.
Малкият Муса Даиб има фрактури на двете си ръце и е поставен на изкуствено дишане, но ще оживее. Бебето паднало, след като се промушило през решетките на оградата. Бебе в американския щат Минесота оцеля след като падна от балкона на апартамент на 11-я етаж, съобщават местните медии, цитирани от Би Би Си. Малкият Муса Даиб има фрактури на двете си ръце и е поставен на изкуствено дишане, но ще оживее. Бебето паднало, след като се промушило през решетките на оградата.

Тимошенко предлага трето ниво на санкции срещу Русия

/КРОСС/ Международната общност да бъдат помолена за нови санкции срещу Русия, предложи кандидатът за президент на Украйна Юлия Тимошенко по време на днешната първа „кръгла маса на единството" в Киев в рамките на опитите за разрешаване на украинската криза, предава ИТАР-ТАСС. „Ние сме длъжни да се обърнем още веднъж към страните-гаранти на целостта на нашата държава, да се обърнем към ЕС и всички играчи на геополитическото пространство, незабавно да се направят няколко стъпки. Първо - ясно да се оповести как светът ще съблюдава гаранциите, ясно и понятно да заяви, дали те ще се изпълняват. Второ - трябва накрая да поискаме да бъде въведено трето ниво на санкции по отношение на Русия", заяви Тимошенко. Украйна няма да се подаде на шантажа на поддръжниците на федерализацията, диктуван от волята на Русия, заяви и.д. президент на Украйна Александър Турчинов в началото на кръгла маса, предаде AFP.  „Хората с оръжия в ръцете, които започнаха война срещу собствената си държава и които изразяват волята на една съседна държава, ще отговарят пред закона. Няма да се поддадем на изнудване. Готови да изслушаме хората от Изтока, но те не трябва да стрелят, завземат или окупират правителствени сгради", каза Турчинов. „Окупацията на Крим причини загуби в размер на повече от 100 милиарда долара", каза още президентът

Проф. Велислав Минеков: Меглена Кунева е нашият действителен представител в Европа

- Г-н Минеков, вие сте творец с дългогодишна практика, едновременно с това винаги сте имали отношение към обществените проблеми и политиката. Какво провокира този интерес?
- Отношение към политиката имам, защото явно доброто поведение и възпитание не водят до съществени резултати. За съжаление, общественото положение в момента е повече от трагич - Г-н Минеков, вие сте творец с дългогодишна практика, едновременно с това винаги сте имали отношение към обществените проблеми и политиката. Какво провокира този интерес? - Отношение към политиката имам, защото явно доброто поведение и възпитание не водят до съществени резултати. За съжаление, общественото положение в момента е повече от трагич

26-годишен се уби с мотора си

26-годишен мотоциклетист е загинал на място при катастрофа край пазарджишкото село Юнаците, съобщиха от полицията. Тежкият пътен инцидент е станал около 17ч. във вторник на пътя между Пазарджик и село Бошуля. С.В., който е от Величково, е управлявал мотор 26-годишен мотоциклетист е загинал на място при катастрофа край пазарджишкото село Юнаците, съобщиха от полицията. Тежкият пътен инцидент е станал около 17ч. във вторник на пътя между Пазарджик и село Бошуля. С.В., който е от Величково, е управлявал мотор " Сузуки" и се е прибирал към дома си. На изключително прав участък от пътя е изгубил контрол

Бебе оцеля след падане от 11-ия етаж в Минесота

Бебе в американския щат Минесота оцеля след като падна от балкона на апартамент на 11-я етаж, съобщават местните медии, цитирани от Би Би Си.
Малкият Муса Даиб има фрактури на двете си ръце и е поставен на изкуствено дишане, но ще оживее. Бебето паднало, след като се промушило през решетките на оградата. Бебе в американския щат Минесота оцеля след като падна от балкона на апартамент на 11-я етаж, съобщават местните медии, цитирани от Би Би Си. Малкият Муса Даиб има фрактури на двете си ръце и е поставен на изкуствено дишане, но ще оживее. Бебето паднало, след като се промушило през решетките на оградата.

ЕРП-тата ужилили държавата с 818 млн. лв.

Eлектроразпределителните дружества са ужилили държавата и потребителите с 818 млн. лв. чрез свързани лица. Това е станало чрез счетоводни манипулации, некачествено електроподаване, нарушения на Закона за обществените поръчки и неплащане на данъци, съобщи шефът на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Боян Боев вчера. 2690 нарушения разкриха пълните одити на ЕВН, „Енерго-Про” и ЧЕЗ за периода от 2008 година досега, оповестени от енергийния регулатор вчера.

"Икономедиа" публикува цялата си кореспонденция по темата с ЕРП-тата

Няколко часа след като сайтът Blitz.bg публикува имейл на издателя Иво Прокопиев за ЕРП-тата, "Икономедиа" разпространи цялата си кореспонденция по темата. Изваден от контекста на целия разговор, някой може да остане с впечатлението, че това са едва ли не някакви безусловни нареждания, безпрекословно изпълнени от журналистите. Нищо подобно. След мейла на Иво Прокопиев редакциите на различните издания са проверили всички твърдения от него. Някои от тях се доказват, други не. Някои изводи са верни, други не, посочват от "Икономедиа". Оттам съобщават, че още утре ще сезират главния прокурор "за извършено престъпление по чл.171 от Наказателния кодекс, който криминализира незаконния достъп до кореспоненция, каквото деяние е налице в случая". Всеки е свободен да ни сподели каквато информация е стигнала до него и мнозина го правят. Ние преверяваме всичко и решаваме какво пишем, уточняват от пресгрупата. Цялата кореспонденция по темата с ЕРП-тата можете да прочетете тук.

Джоли приключва с киното

/КРОСС/ Холивудската актриса Анджелина Джоли планира да завърши кариерата си в киното. Новината бе съобщена от самата нея в едно от последните й интервюта. Анджи признава, че има блестяща кариера и това много й харесва, но въпреки това иска да се съсредоточи върху отглеждането на шестте си деца. Тя не изключва да се снима в още няколко филма, но на преден план ще бъде ролята й на майка и работа като посланик на ООН.

Андрей Ковачев: Премиерът е кукла на конци

ЕРП-тата не са безгрешни и са правили нарушения. Не тези нарушения обаче, карат хората да протестират. В енергетиката трябва да има по-голяма прозрачност. Ние направихме няколко предложения в тази насока, но управляващите не се съобразиха с тях. Това заяви пред камерите на БНТ Андрей Ковачев, кандидат за евродепутат от ГЕРБ.

Чудотворно аязмо откриват на Караач теке

Началото на археологическия сезон във Варненско вече тече от началото на този месец. Предвиждат се проучвания върху раннохристиянския манастир в местността Караач теке край Варна. През това лято там ще бъде изследвано съоръжение, което е било открито в манастира през миналата година и което представлява голям интерес за археолозите и историците.

Фалстарт на делото срещу шеф в "Титан"

С фалстарт тръгна вчера делото срещу съдружника в сметосъбиращата фирма “Титан” и бивш собственик на ЦСКА Димитър Борисов в Софийския районен съд. Бившият футболен бос отговаря, че е ударил шамар на 16-годишната дъщеря на убития през 2003 г. знаков за прехода бизнесмен Филип Найденов-Фатик.
Инцидентът стана в столичното заведение през... С фалстарт тръгна вчера делото срещу съдружника в сметосъбиращата фирма “Титан” и бивш собственик на ЦСКА Димитър Борисов в Софийския районен съд. Бившият футболен бос отговаря, че е ударил шамар на 16-годишната дъщеря на убития през 2003 г. знаков за прехода бизнесмен Филип Найденов-Фатик. Инцидентът стана в столичното заведение през...

Wall Street направи пауза

Dow Jones прекъсна петдневна положителна серия в очакване на нови доказателства за възстановяването на икономиката


Масови нарушения при разлепването на предизборни плакати

София /КРОСС/ Стотици нарушения на политическите партии са констатирани броени дни преди евровота. Проверката ни показа, че плакати с лицата и изборните послания на различни кандидати за евродепутати масово се намират там, където не им е мястото, съобщи Нова телевизия.Намираме се в една от печатниците, където се подготвят предизборни рекламни материали. Проблемът е, че излизайки от печатницата, някои плакати се озовават по електрически табла, спирки, телефонни кабини, дървета, паметници - все места откъдето лицата на кандидатите за евродепутате не би трябвало да ни се усмихват.Само в центъра на столицата има над 400 нарушения. Подобно е положението в редица градове на страната.Красиво изрисуваните електрически табла са едно от нещата, които радват очите на жителите и посетителите на София. Днес обаче някои от тях осъмнаха така - облепени с рекламни плакати на политически партии. Колко са красиви сега, е въпрос на вкус.Освен че разлепването на изборни и каквито и да било други рекламни материали и обяви може да не е по вкуса на всеки, на някои места не е и разрешено. Въпросът е - след като се озоват там, какво се прави?„Всеки един може да подава в рамките на кампанията сигнали до районните избирателни комисии свързани с агитацията", обяснява Иво Пенев от Столичния инспекторат.Районните избирателни комисии са тези, които могат да наредят премахването на материалите-нарушители

Гласът за нас води до края на ДПС, БСП и ГЕРБ

Няма да позволя политиците да откраднат и един лев от народните пари, зарече се лидерът на "България без цензура" Николай Бареков в Ямбол.

Тарашат столични училища за амфетамини

Столичната община започва масови проверки на училищните столове и лавки поради съмненията на родители за наличието на амфетамини в спрей, продаван в софийско училище, съобщи Нова телелевизия.

Депресията е болест №1 сред тийнейджърите

Депресията е болест №1 сред децата на възраст от 10 до 19 г. Трите основни причини за смъртност сред тийнейджърите в света са пътните произшествия, СПИН и самоубийството, съобщи АФП, позовавайки се на доклад на Световната здравна организация (СЗО).

3000 обещаха на Бареков да бият ГЕРБ в Ямбол

3000 души изпълниха спортна зала "Диана" в Ямбол по време на срещата с Николай Бареков и коалиционните партньори от ВМРО, ЗНС и Гергьовден, съобщиха от пресцентъра на "България без цензура". Освен ямболии, дойдоха и жители на околни общини. Хората бяха насядали дори и по стъпалата в препълнената зала, 3000 души изпълниха спортна зала "Диана" в Ямбол по време на срещата с Николай Бареков и коалиционните партньори от ВМРО, ЗНС и Гергьовден, съобщиха от пресцентъра на "България без цензура". Освен ямболии, дойдоха и жители на околни общини. Хората бяха насядали дори и по стъпалата в препълнената зала,

Селин от Кърджали победи връстниците си от страната на олимпиада по български

Да се казваш Селин Ахмет, да си седмокласничка и да получиш пълно отличие на националната олимпиада по български език и литература, е почти сензация за град като Кърджали. Не защото знаеш български език, а защото го владееш най-добре сред всичките си връстници в страната.
Точно заради това състезание, което беше на 5 април в София, Селин бе Да се казваш Селин Ахмет, да си седмокласничка и да получиш пълно отличие на националната олимпиада по български език и литература, е почти сензация за град като Кърджали. Не защото знаеш български език, а защото го владееш най-добре сред всичките си връстници в страната. Точно заради това състезание, което беше на 5 април в София, Селин бе

ЦИК отхвърлила сигнала за билбордовете на „Атака“, без да го провери

Централната избирателна комисия не е проверила фактите от сигнала срещу билбордовете на „Атака“ за незаконна предизборна агитация, преди да го отхвърли, обявиха от "Протестна мрежа". Днес ВАС даде начало на делото по отхвърлената жалба на "Протестна мрежа". Съдът ще трябва да се произнесе дали ползването на образа на Волен Сидеров, като лидер на партия и водач на листа за предстоящите избори, върху общите билбордове на ТВ Алфа и националистката партия представляват скрита агитация. От показанията на свидетелите стана ясно, че ЦИК не е разпоредила проверка по представените в сигнала доказателства, преди членовете й да вземат решение по жалбата на Протестна мрежа. Адвокатът на жалбоподателите Милен Шопов представи пред съдебния състав и извадка от ел. регистър на Съвета за електронни медии, според която телевизията е регистрирана като “Алфа ТВ” и в нейното име не присъства думата “Атака”. “Не е налице основание името на партията да се поставя върху рекламни материали на телевизия, от което е очевидно, че става въпрос за партийни агитационни материали, а не за рекламна кампания на медия или на медийна услуга”, каза юристът. Адв. Шопов изтъкна, че предизборна агитация не означава непременно материал – от какъвто и да е вид, който задължително съдържа призоваващ към подкрепа текст. „ЦИК твърде буквално, а и очевидно неправилно тълкува разпоредбата на § 1, т. 17 от ДР на ИК, като заявява едва ли не, че няма ли текстов призив за покрепа и/или гласуване, няма агитация по смисъла на ИК”, каза той. Представляващият Протестна мрежа юрист пледира пред ВАС за връщане на сигнала за ново разглеждане от страна на ЦИК или решение по същество. Очаква се ВАС да се произнесе най-късно до утре.

3000 обещаха на Бареков да бият ГЕРБ в Ямбол

3000 души изпълниха спортна зала 3000 души изпълниха спортна зала "Диана" в Ямбол по време на срещата с Николай Бареков и коалиционните партньори от ВМРО, ЗНС и Гергьовден, съобщиха от пресцентъра на "България без цензура". Освен ямболии, дойдоха и жители на околни общини. Хората бяха насядали дори и по стъпалата в препълнената зала,

Г. Първанов: Неизпълнението на категорични предизборни обещания е пример за политическо лицемерие

/КРОСС/ Реално в момента малката партия от управляващата коалиция „ръководи парада". Проблемите и важните за държавата решения не се вземат от членовете на правителството, а някъде другаде. Последствията от това са очевидни. По-голямата политическата сила, мандатоносител, пое предизборен ангажимент, подкрепен и с резултатите от първия демократичен референдум - да строи „Белене". ДПС каза „не". Социалистите обещаха премахване на плоския данък, по-малкия политически партньор отново каза „не". Водещите фигури в БСП говореха за по-ранно пенсиониране. Движението за права и свободи отново каза „не" . Крайният резултат е, че ДПС реално наложи вето на няколко предизборно поети ангажимента от социалистическата партия. Това заяви в ефира на БТВ президентът (2002 - 2012) и лидер на АБВ Георги Първанов, който бе категоричен, че ръководството на социалистите на „Позитано" е било длъжно да защити честта на партията, защото в противен случай не изпълнява явни обещания и поети пред гражданите на страната предизборни ангажименти, което на практика граничи с понятието политическо лицемерие.Георги Първанов коментира и предложението на ГЕРБ за вот на недоверие на тема енергийна политика. Той определи като нелепо такава процедура и дебат да бъдат провокирани именно от най-големите виновници за срива, който българския енергиен сектор преживява през последните няколко години

Порой удави селища в Плевенско

Плевен /КРОСС/ Силна буря остави под вода имоти и улици в Плевенско. Десетки са обажданията на жители, потърсили съдействие от служителите на "Пожарна безопасност и защита на населението" - Плевен.Към 16:00 часа са мобилизирани всички служители и отводнителна техника за нормализиране на положението в общините Долни Дъбник, Кнежа, Червен бряг и Плевен. Проливният дъжд е наводнил къщи, дворове и улици. Водата тръгнала към ниските части и помела всичко. Вятърът е повалил покриви и дървета в селата Ясен, Горни Дъбник, Крушовица, Върбица и в град Плевен.Наводнени са мазета и приземни етажи на около 10 къщи в Кнежа, както и сградата на местното училище. Две къщи в Червен бряг са с наводнени избени помещения. Над 100 къщи в село Горни Дъбник са с паднали цигли и капаци на покривите. Спасители са отстранили свлечена земна маса от пътните платна в селата Лозица, Ореховица и Божурлук.Щетите тепърва ще бъдат установявани. Съдействие оказват и кметовене на населените места - Беглеж, Лозица, Ореховица. Включена е и наличната техника към кметствата - багери, трактори и фадроми.На място работят всички екипи на "Пожарна безопасност и защита на населението" - Плевен. Пострадали хора няма. Не е нарушено електрозахранването в населените места.

Гришо на 1/8-финал в Рим

/КРОСС/ Григор Димитров се класира за осминафиналите на турнира от сериите Мастърс в Рим. Гришо се наложи над хърватина Иво Карлович със 7:6 (3), 6:4. Следващият съперник на първата ни тенисист ще бъде победителят от двубоя между Дмитрий Турсунов и Томаш Бердих.По-късно тази вечер на Димитров предстои и мач на двойки в Рим.

Пеевски не се появи на "митинга концерт с почерпка"

"Митингът концерт с почерпка" на ДПС в Бяла Слатина, на който трябваше да присъства и кандидатът за евродепутат от движението Делян Пеевски, мина в негово отсъствие. На събитието, посетено предимно от роми, пристигнаха водачът на евролистата на ДПС Филиз Хюсменова, лидерът на младежката организация на ДПС и четвърти в листата Илхан Кючюк, екоминистърът Искра Михайлова, депутатът на ДПС от врачанския регион Камен Костадинов и др.   Мероприятието бе анонсирано от предизборен афиш като "митинг-почерпка" и в него се съобщаваше, че там ще присъства и Делян Пеевски.   Това щеше да е неговият "дебют" в кампанията за евроизборите, тъй като от откриването й на 25 април той не се е появявал никъде публично, нито има каквито и да е новини за негови срещи с избиратели. Пеевски, който бе издигнат за евродепутат от редица областни структури на ДПС и техни представители всеотдайно защитаваха качествата и способностите му, не отиде дори на откриването на кампанията.   Предизборната среща на ДПС в Бяла Слатина привлече вниманието на медиите, но може би е разочаровала избирателите, тъй като заради проливния дъжд откритата сцена не можеше да се ползва и всички се натъпкаха в залата на културния дом. Отред се раздаваха кебапчета, бира и сандвичи, донесени с микробус.

Предстоящи събития в страната за утре, 15 май

/КРОСС/ *** София.Висшият съдебен съвет ще заседава от 9.30 часа. ***София.В знак на солидарност със своите европейски колеги, българските лекари ще изразят недоволството си от рестриктивната политика на НЗОК чрез символичен протест пред лечебните заведения. Българският лекарски съюз ще даде пресконференция от 13 ч. в Пресклуба на БТА под надслов: осигуряване на средства за гарантиране на качествено здравеопазване за всички европейски граждани; прекратяване на корупцията; прекратяване на репресиите върху лекари; достойно заплащане и достойни условия на труд за всички лекари в България; Проявата е част от международния ден на протест на европейските лекари. ***София.Съюзът на международните превозвачи организира Национален форум по проблемите на международния автомобилен превоз на товари, който ще се състои от 13 ч. в зала 8 на НДК. ***София.Столична община организира пресконференция за проверка на началото на строителството на Завода за механично-биологично третиране в с. Яна, район "Кремиковци" по проект №DIR-592113-1-9 за "Изграждане на интегрирана система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на Столична община". Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Околна среда 2007-2013г." и заем от Европейска инвестиционна банка. Събитието ще се проведе от 12 ч. в административната сграда на площадка „Садината", с. Яна, район „Кремиковци". ***София

В края на юни Грузия подписва споразумението за асоцииране с ЕС

/КРОСС/ На 27 юни в Брюксел ще бъде подписано споразумението за асоцииране на Грузия с Европейския съюз (ЕС). Това съобщи след срещата си в Тбилиси с председателя на Европейския съюз министър-председателят на Грузия Иракли Гарибашвили.Той потвърди, че ЕС подкрепя Грузия в процеса на евроинтеграцията й. Споразумението за асоциация не е крайна цел на сътрудничеството, каза от своя страна председателят на Съвета на Европа.    

"Левски" оцеля в полуфиналите на лигата

Баскетболистите на Баскетболистите на "Левски" оцеляха в полуфиналната серия на Националната лига. Възпитаниците на Константин Папазов победиха с 81:71 "Балкан" в първия си домакински мач от плейофа и намалиха 1:2. "Сините" поведоха от самото начало, а в третата част преднината им достигна 20 точки. Най-резултатни бяха топреализаторите на двата тима Брандън Хийт и

Русия изрази готовност за преговори при изплащане на част от украинския дълг

Руският премиер Дмитрий Медведев заяви, че старата му е готова да проведе преговори за цената на природния газ и условията на плащане от страна на...

Първанов: Бареков е един обикновен лъжец

"Бареков е един обикновен лъжец. Да бъде така добър, ако има информация, да я даде в прокуратурата и да застане с името си зад тези сведения". Това обяви неформалният лидер на АБВ Георги Първанов в интервю за "Лице в лице" по bTV по повод твърденията на лидера на "България без цензура" Николай Бареков , че АБВ плаща по 50-100 лв. на гласоподаватели. "Аз не изключвам той в деня на размисъл да хвърли една папка и да тръгне с една камера, както го е правил и друг път, да натопи някой и той да няма време да се оправдае", допълни Първанов. Той призова хората, на които се предлагат пари, да гласуват напук на партията, която се опитва да ги купи, за да защитят достойнството си. По думите на Първанов в момента ДПС командва парада и затова не се случват проектът "Белене" и реформи в социалната политика. На въпрос каква е разликата с Тройната коалиция, в която ДПС също участваше ДПС, той отговори: "Тогава имаше тройна коалиция, не защото го е имало Георги Първанов като архитект, а защото коалицията беше тройна и имаше трети фактор, който внасяше друг тон - НДСВ и най-вече Негово величество Симеон Сакскобургготски . Имаше друг климат, който беше запазен от първия почти до последния ден на Тройната коалиция. Това позволи на Тройната коалиция да излезе с чест, за разлика от сегашната, която още на първите 10 месеца буксува". Калинките на ГЕРБ бяха заменени с Калинки на БСП и ДПС, твърди Първанов. Той даде пример с борда на "Марица Изток", където е назначен човек от Казанлък, който досега е ръководил погребална агенция.

Спартак Варна срещу Милан и Марсилия в Шампионската лига

Изключително тежък жребий изтегли българският шампион по плажен футбол Спартак Варна за груповата фаза на Шампионската лига, която ще се проведе в италианския град Катания от 3-ти до 8-юни. Спартак попадна в група F на турнира, където още са шампионът на Италия - Милан, първенецът на Франция - Марсилия и победителят в полския шампионат Грембах.

„Енерго-Про“: В доклада на ДКЕВР се съдържат констатации, които дружеството не може да приеме

Изнесеният доклад на ДКЕВР от извършения одит в „Енерго-Про“ съдържа твърдения по повод дейности и практики за периода от 2008 до 2013 година. През този период дружеството се намираше под постоянния контрол на всички държавни институции, натоварени с функции в енергетиката, включително под постоянния надзор и проверки от страна на ДКЕВР. Изнесеният доклад на ДКЕВР от извършения одит в „Енерго-Про“ съдържа твърдения по повод дейности и практики за периода от 2008 до 2013 година. През този период дружеството се намираше под постоянния контрол на всички държавни институции, натоварени с функции в енергетиката, включително под постоянния надзор и проверки от страна на ДКЕВР.

Увеличават се тегленията на АТМ и транзакциите на ПОС терминал

Плащанията през ПОС терминали през 2013 г. нарастват със 17.2%

САЩ вкара в "черния списък" терористи, свързани с Ирак и Сирия

/КРОСС/ САЩ вкараха в "черния списък" редица групи и лица, съпричастни към терористичните групировки в Ирак и Сирия. Това съобщиха от Държавния департамент на САЩ и от Министерството на финансите.По-специално става въпрос за няколко групировки, действащи под различни названия в рамките на екстремистката група "Ислямска държава в Ирак и Леванта". Под санкциите попадат и бунтовниците на Мохамед Зафир ал Джуни и Мустафа ал Кадили. Двамата са обвинени в съртудничество с „Ал Кайда" в Сирия. "Много сме загрижени от това, че „Ал Кайда" превежда средствата и изпраща бойци в различни екстремистки групировки в Сирия", каза заместник-министърът на финансите Дейвид Коен.Според американските закони на гражданите на САЩ е забранено да влизат в бизнес отношения с лица, включени в "черния списък". Става въпрос и за замразяването на всички активи на тези лица и групи, които могат да се окажат под юрисдикцията на Вашингтон.    

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване