Достена Ангелова - Лаверн призова студенти: Съставяйте си сами мнението

„Призовавам ви да мислите, да четете, да се интересувате, да си съставяте сами мнение”, с тези думи Достена Лаверн, кандидат за евродепутат от листата на КБ, се обърна към студенти от Шуменския университетм съобщиха от пресцентъра на партията.
  „Образованието, във вида му в момента, произвежда безработни”, добави тя. „Призовавам ви да мислите, да четете, да се интересувате, да си съставяте сами мнение”, с тези думи Достена Лаверн, кандидат за евродепутат от листата на КБ, се обърна към студенти от Шуменския университетм съобщиха от пресцентъра на партията. „Образованието, във вида му в момента, произвежда безработни”, добави тя.

Любо Пенев обяви националите за контролата с Канада

Селекционерът на националния отбор Любослав Пенев определи групата от футболисти, които ще пътуват за Австрия за приятелския мач с Канада на 23 май от 18:30 часа, информира официалният сайт на БФС. 
Вратари - Владислав Стоянов ( Селекционерът на националния отбор Любослав Пенев определи групата от футболисти, които ще пътуват за Австрия за приятелския мач с Канада на 23 май от 18:30 часа, информира официалният сайт на БФС. Вратари - Владислав Стоянов ("Лудогорец"), Иван Чворович ("Лудогорец"), Георги Китанов ("Черно море"). Защитници - Георги Терзиев ("Лудогорец"), Ни

Бавят с ден окончателните резултати от изборите в Афганистан

/КРОСС/ Окончателните резултати от проведените в Афганистан президентски избори ще бъдат обявени на 15 май. Това съобщи „Ройтерс", позовавайки се на независимата избирателна комисия на страната. По-рано се очакваше резултатите да бъдат обявени днес, 14 май. От комисията обясниха, че отлагането с един ден се дължи на факта, че окончателният доклад все още не е изготвен заради подадените по повод гласуването през април жалби.

Валутни курсове на БНБ за 15 май 2014 година

Валутни курсове на БНБ за 15 май 2014 година.

Майка и дъщеря затриват царски съветник

19-годишната Малина Тимева в съдружие с майка си Стойна извършва едно от най-зверските убийства в българската история.
Двете зверски прерязват гърлото и разбиват с тесла черепа на Ангелина - съпруга на царския съветник Любомир Лулчев. Планът на килърите в поли е да оберат ценностите на известното семейство. 19-годишната Малина Тимева в съдружие с майка си Стойна извършва едно от най-зверските убийства в българската история. Двете зверски прерязват гърлото и разбиват с тесла черепа на Ангелина - съпруга на царския съветник Любомир Лулчев. Планът на килърите в поли е да оберат ценностите на известното семейство.

Достена Ангелова-Лаверн призова студенти: Съставяйте си сами мнението

„Призовавам ви да мислите, да четете, да се интересувате, да си съставяте сами мнение”, с тези думи Достена Лаверн, кандидат за евродепутат от листата на КБ, се обърна към студенти от Шуменския университетм съобщиха от пресцентъра на партията.
  „Образованието, във вида му в момента, произвежда безработни”, добави тя. „Призовавам ви да мислите, да четете, да се интересувате, да си съставяте сами мнение”, с тези думи Достена Лаверн, кандидат за евродепутат от листата на КБ, се обърна към студенти от Шуменския университетм съобщиха от пресцентъра на партията. „Образованието, във вида му в момента, произвежда безработни”, добави тя.

Йоахим Льов отпрати четирима още преди лагера


Селекционерът на Германия Йоахим Льов се раздели с четирима от избраниците си за световното първенство в Бразилия още преди да е започнал същинският лагер.

Той освободи от ангажименти двамата младоци от "Шалке" Макс Майер и Леон Горецка, левия бек на "Хамбургер" Марсел Янсен и атакуващият полузащитник Андре Хан.

Льов използва много експериментален състав на Германия за контролата с Полша (0:0) във вторник, след което реши да направи промени в обявения миналия четвъртък...

Запорираха имущество на Росен Чолов

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) запорира имущество на стойност 521 000 лв. на Росен Чолов. Името на бизнесмена стана популярно покрай участието на съпругата му - актрисата и манекенка Ирена Милянкова в телевизионен сериал, съобщиха от пресцентъра на комисията.

Многото почивни дни през май намалили инерцията на предизборната кампания

Великденските празници и почивните дни в началото на месец май са в основата на намаляването на инерцията на предизборната кампания за евровота. Това заяви политологът от Института за социална интеграция Стефан Георгиев по повод представяне на резултатите от медиен мониторинг за предстоящите избори.

Търсят стипендии за даровитите деца

Пореден опит да намери пари за стипендиите на талантливите ученици прави образователното министерство. Те трябваше да бъдат дадени още миналата година, а последното обещание бе учениците да си ги вземат през март. 
Близо 1000 деца, които са спечелили първи места на национални и международни състезания, стоят от лятото без обещаните им месечни помо Пореден опит да намери пари за стипендиите на талантливите ученици прави образователното министерство. Те трябваше да бъдат дадени още миналата година, а последното обещание бе учениците да си ги вземат през март. Близо 1000 деца, които са спечелили първи места на национални и международни състезания, стоят от лятото без обещаните им месечни помо

При драстични нарушения на процедурата Общинския съвет във Варна раздаде награди за култура


Днес общинският съвет във Варна утвърди номинацията на покойния варненски и великопреславски митрополит Кирил за Голяма награда Варна в сферата на културата.

За номинацията гласуваха 32 общински съветници, шестима се въздържаха и нито един не се противопостави на номинацията, представена от председателя на комисията "Култура и духовно развитие" в съвета Даниела Димова (ГЕРБ).

Заедно с предложението за присъждане на Голямата награда "Варна", днес бяха утвърдени и...

Жертвите на инцидента в турската мина са 232

Броят на жертвите след експлозията във въгледобивна мина в Турция нарасна на 232 души, съобщи турският премиер Реджеп Тайип Ердоган, чието правителство беше обвинено в небрежност.

ВСС привика съдия заради вечеря с Марио Николов

Трябва да се установи какво точно има, коментира Петър Стоянов


Военният министър потвърди скандала за скъпите армейски обувки


Военният министър Ангел Найденов потвърди в Кърджали, че наистина обувки, продавани на армията за 52 лева, а в магазин във Варна са предлагани за 20 лева.
Военният министър Ангел Найденов потвърди в Кърджали, че наистина обувки, продавани на армията за 52 лева, а в магазин във Варна са предлагани за 20 лева. "Назначената спешна проверка установи, че действително има идентични обувки от същия производител, които се предлагат на цена от 20 лв.", каза министърът.

Достена Ангелова - Лаверн призова студенти: Съставяйте си сами мнението

/КРОСС/ „Призовавам ви да мислите, да четете, да се интересувате, да си съставяте сами мнение", с тези думи Достена Лаверн, кандидат за евродепутат от листата на КБ, се обърна към студенти от Шуменския университет. „Образованието в сегашния му вид произвежда безработни", добави тя. На въпрос как ще се справим с младежката безработица, Лаверн отговори, че ще се бори в следващия ЕП да се отпуснат повече средства за младежката гаранция, като превенция срещу младежката безработица. Тя представи идеята за провеждане на Европейски конвент по образованието в България, като там ще се оформят конкретни предложения към ЕС за подпомагане на образованието в България. Тя допълни, че по този начин, по който съществува съюзът сега, той няма как да донесе щастие на хората не само в България, но и в Европа. Кандидатът за евродепутат заяви, че ще се бори образованието и културата да станат надпазарни ценности. А след това образованието би довело до икономически растеж и ползи, тъй като разговорът за образование и култура е всъщност разговор за един нов политически и социален модел. „Трябва да се спре с превръщането на хората от граждани в консуматори, защото така те губят своите граждански права, тъй като на тях се гледа само като на потребители", категорична бе Лаверн.

НАБЧ:Ще се наложи ли евакуация на населението от Поморие?

karta vidra Pomorie

Във връзка с провеждането на срещата на 16.05.2014г. от 10:30 часа в конферентната зала на здравница „Сан Марина” в гр. Поморие с гл. ас. д-р Десислава Сопотлиева – Институт по биоразнообразие и екосистемни изследвания към БАН, на тема: Природни местообитания от защитена зона „Поморие” от мрежа Натура 2000. От Национална асоциация „Българско Черноморие” информират, че в защитена зона „Поморие” са картографирани местообитания на 11 вида животни, осем вида природни местообитания, биокоридори, ефективно заети местообитания и постоянно заети местообитания. Вносител за стартиране на процедурата за обявяване на защитена зона по местообитанията „Поморие” са „Зелени Балкани”.  Пълната информация за защитена зона по местообитанията можете да намерите тук: http://natura2000.moew.government.bg/Home/ProtectedSite?code=BG0000620&siteType=HabitatDirective . Публикуваме карта на ефективно заето местообитание на вида 1366 Lutra lutra – видра в границите на защитена зона BG0000620 “Поморие”. Преди министърът на околната среда и водите да е издал заповед за забрани в защитена зона „Поморие” от асоциацията задават следните въпроси към „Зелени Балкани”, експертите към БАН и МОСВ:

1. Видно от публикуваната карта ще се наложи ли евакуация на населението от гр. Поморие?

2. Ако такава евакуация е наложителна, във връзка с опазването на вида, то кога поморийци ще бъдат евакуирани?

3. Ще се конфискуват ли земите, попаднали в защитена зона „Поморие” или не?

4. Колко милиона лева ще бъдат отпуснати за опазването на животинските видове и природните местообитания, намиращи се върху земите на поморийци, попаднали в защитена зона „Поморие”?

5. Ще участват ли „Зелени Балкани” или други формации от „За да остане природа в България” в усвояването на тези милиони? Пример: „Зелени Балкани” са усвоили над 5 млн. лв. за опазване на Поморийско езеро от поморийци.

 

От управителния съвет

на Национална асоциация „Българско Черноморие”

Max Communications с отличие от BAPRA Bright Awards 2014

/КРОСС/ PR Агенция Max Communications бе отличена с престижното трето място в една от най-оспорваните категории в конкурса BAPRA Bright Awards 2014 - Кампания за устойчиво развитие. Отличието е за кампанията „Ракът на гърдата е лечим! Изследвай се!" на Първа САГБАЛ „Св. София", ВМА и УМБАЛ „Св. Марина"-Варна. Тази година в съревнованието за престижната статуетка BAPRA Bright Awards 2014 се включиха 86 кампании, подадени от 20 агенции и 6 компании и организации. Проектите бяха оценявани от изцяло чуждестранно 20-членно жури от световно признати PR и комуникационни експерти от цял свят. Председател на журито бе г-н Дейвид Галахър, президент на Световната ПР организация (ICCO). Кампанията „Ракът на гърдата е лечим! Изследвай се!", проведена от Max Communications, бе провокирана от факта, че жените в България подценяват значимостта на проблема, не ходят на редовни профилактични прегледи и дори не се самоизследват. В следствие на това, според статистиката, едва 0.7% от новооткритите случаи на рак на гърдата са в начален стадий. В същото време всяка година в България диагнозата получават около 4000 жени, а около 1200 - умират от болестта. В резултат на целенасочената PR кампания посланията на инициативата достигнаха до широк кръг от хора, а чувствителността на обществото към проблема се изостри

На тази дата: Луи XIV се качва на френския престол


"На тази дата" беше сред най-харесваните рубрики във вестник "Дневник" в продължение на години. Сега тя се възражда онлайн, като ще използва богатия архив на медиата и ще допълва поредицата с нови статии. Всеки ден ще ви припомняме накратко интересни събития, които са се случили на тази дата.

На 14 май 1643 г. едва четиригодишният Луи XIV е обявен за френски крал след смъртта на баща му - Луи XIII. Известен повече като Краля Слънце, той остава на трона да 1715 г., като и до днес си...

ГЕРБ внесе жалба в Конституционния съд срещу парламентарната комисия за връзките на ЕРП-тата с политици


Депутатите от ГЕРБ Цецка Цачева и Данаил Кирилов внесоха в Конституционния съд искане срещу временната анкетна комисия, която трябва да разследва връзките на електроразпределителните дружества с политици. То е подписано от 71 депутати от партията.

Комисията беше създадена преди седмица по искане на БСП и "Атака". В рамките на три месеца тя ще проучва има ли нерегламентирани контакти на политици и представители на държавата с фирмите лицензианти на Държавната комисия за енергийно и...

Оградата по границата готова в края на юни

/КРОСС/ Няма забавяне в изграждането на оградата по българо-турската граница и съоръжението трябва да бъде готово през юни. Това съобщи в Хасково министърът на отбраната Ангел Найденов. Над 8 км от 30-километровата ограда са готови към момента, а тя навлиза в най-пресечения терен и изграждането й тече по-бавно и заради климатичните условия, тъй като е трудно да влязат тежки машини, обясни той.В Хасково военният министър откри социална кухня за ветерани, в която безплатно ще се хранят 30 от тях.

ЕРП-тата са „икономисали“ 818 млн. лева от дейността си за 5 години

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране е констатирала 2690 нарушения при направения цялостен одит на трите електроразпределителни...

Синдикатите се опълчиха срещу нови съкращения в БДЖ


Транспортните звена на двете синдикални организации у нас - КНСБ и КТ "Подкрепа" - разпратиха днес до институциите и медиите декларация, в която настояват да се прекратят съкращенията на служители в държавните железници. Това според тях е грубо нарушение на колективните трудови договори и изобщо на договореностите между социалните партньори.

"Не е нормално близо месец след подписването на колективните трудови договори да се предприемат действия за съкращаване на 700 служители от...

СЗО: Рано е за глобална тревога заради близкоизточния респираторен синдром

Тревогата от разпространението на смъртоносния коронавирус на близкоизточния респираторен синдром (БИРС) значително се е повишила, но болестта все още не налага "спешна международна загриженост за общественото здраве" (регламентирана степен на опасност, известна с латинското съкращение PHEIC), обяви Световната здравна организация, цитирана от Ройтерс в сряда.   Комисията по извънредните ситуации на СЗО се събра в Лондон, за да обсъди ситуацията и да реши дали нарасналият напоследък брой на заболелите в Саудитска Арабия заедно с пренасянето на вируса по света представлява международна заплаха.   Вирусът, който причинява кашлица, треска, а нерядко и пневмония с летален изход, е разболял над 500 души само в Саудитска Арабия и се разпространява и в съседни страни, а за отделни случаи се съобщава и от Европа и Азия. Около 30 на сто от случаите завършват със смърт.   Според експертите на СЗО, изхождайки от текущата ситуация, сериозността на положението наистина расте с оглед на влиянието върху общественото здраве, но засега няма данни за систематично предаване на вируса от човек на човек. Затова те решиха, че критериите за обявяване на степента на опасност PHEIC още не съществуват.   Междувременно мъж, който се е върнал от Саудитска Арабия в Холандия, беше приет в клиника със симптоми на смъртоносния коронавирус БИРС, предаде Ройтерс, като се позова на холандските здравни власти. Мъжът е приет за лечение в болница в Хага. Той е първият холандец, заразен с коронавируса.

Обжалват в съда посмъртната награда на дядо Кирил

Решението митрополит Кирил да получи голямата награда на Варна посмъртно ще бъде обжалвано в съда. 32 съветници гласуваха „за” и шестима се въздържаха покойният дядо Кирил да получи най-големия приз в областта на културата заради приноса си в научно-изследователска си и духовно-просветна дейност.

Цецка Цачева: Конституцията не допуска контрол на НС върху президента

/КРОСС/ Конституцията на Република България е категорична, че с оглед принципа на разделение на властите и баланса между тях, е недопустимо Народното събрание да осъществява контролни функции върху държавния глава, каза зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева. Цачева внесе в Конституционния съд искане за обявяване за противоконституционно на решението на парламента от 8 май за създаване на комисията. „Внесохме в Конституционния съд искане, подписано от 71 народни представители от ПГ на ГЕРБ, за обявяване за противоконституционно на решението на Народното събрание от 8 май 1014 г., с което бе създадена временна комисия. От дебатите в пленарна зала стана ясно, че целта на тази комисия - изрично и категорично заявено от малко по-късно станалата председател на комисията г-жа Ташева, е да разследва и установи действията на държавния глава", каза Цачева. „Считаме, че освен принципът за разделение на властите, е нарушен и принципът на правовата държава, тъй като нееднократно Конституционният съд се е произнасял, че Народното събрание не може да изслушва държавния глава по какъвто и да е повод. Единственото правомощие на Народното събрание е, ако има внесено по съответен ред искане за повдигане на обвинение пред Конституционния съд по чл. 101 ал. 1 от Конституцията, когато е извършена държавна измяна или грубо погазване на Конституцията. Няма подобни хипотези", допълни Цецка Цачева.

Започна продажбата на билети за Левски-Лацио

Фондация „Фонд 100 години Левски” (www.fond100.com) обявява, че в четвъртък, 15 май 2014 г. в 10:00 часа, ще стартира продажбата на билети за юбилейния мач Левски – Лацио...

Папата готов да кръщава и извънземни

Главата на римокатолическата църква папа Франциск заяви, че вярата не дискриминира никого, дори и извънземните, предаде БГНЕС. Папа Франциск сподели, че с радост би кръстил и извънземно, ако то иска ...

10 лв. е най-евтиния билет за Световната лига

Билети по 10, 20 и 30 лв. пуска Българската федерация по волейбол за мачовете на националния отбор мъже за Световната лига. Пакетната цена за четирите домакински мача с Русия и Сърбия е съответно 30, ...

Защо са забранени танците в Ню Йорк?

  На 19 май от 20.30ч. в Studio 5 Кинематограф ще представят документалния филм Freedome2dance на Ина Сотирова. След прожекцията на филма, на сцената ще излезе и самият режисьор. Ина Сотиров...

Цветанов: ГЕРБ е алтернативата на статуквото в смесените район

"ПП ГЕРБ е алтернативата на статуквото в смесените райони и е силният глас в Европа". Това заяви днес по време на посещението си в Омуртаг председателят на Националния предизборен щаб на ...

Фиксинг на БНБ за сряда, 14 май

Валутните курсове на БНБ за 14 май в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. утре, са:   за ...

Варна става домакин на българо-шведски бизнес форум

Българо-шведски бизнес форум ще се проведе във Варна на 16-ти юни, стана ясно по време на среща между кмета на Варна Иван Портних и посланика на Кралство Швеция - Хелена Пилсалс- Алин, която бе придружавана от почетния консул на Швеция във Варна Константин Дараданов, съобщиха от общината за Moreto.

Учители плашат да напуснат заради завръщането на директорка

София /КРОСС/ Десетки учители заплашват да напуснат столичното 4-то Основно училище "Джон Атанасов", а родители се канят да преместят децата си в знак на протест срещу връщането на отстранена директорка.След продължителни съдебни битки, които в крайна сметка приключват в полза на Галина Шипкалиев, която е отстранена от поста преди 4 години, се връща на работа.Причината за отстраняването й са финансови злоупотреби, за които е оправдана.Не това тревожи учителите - над 40 преподаватели готвят стачка заради лошото отношение на Шипкалиева, което още помнят."Ужасът, който сме преживели, е неописуем. За всяко нещо тя търсеше поводи да кастри, викаше поединично хора в кабинета си, обиждаше, нагрубяваше", спомня си началният учител Анелия Георгиева.Колегата й Албена Полярка, която преподава по английски език си спомня как Шипкалиева заплашвала непрекъснато със съкращения.Други учители обаче не мислят да стачкуват и имат високо мнение за бившата директорка."За мен е перфектен директор. Директор, който изисква, според указанията на министерството", смята Даниела Петрова, която влиза в часовете по физика и химия.Галина Шипкалиева казва, че е оклеветена и е в правото си да се върне в училището, след като съдът го е потвърдил."Бих преместил детето си, ако неговият класен ръководител се чувства не добре", посочва Дамян Дамянов

Европейският парламент - демократичен отдушник на европейските институции

Европейският парламент се опитва да се наложи като незаменим фактор на европейската политическа сцена, но макар да разполага с широки правомощия и да се противопоставя понякога на страните членки, ролята му при определянето и контрола на политиката на ЕС остава незначителна.   Сдобиването с нови правомощия и преодоляването на "демократичния дефицит", от който страда съюзът, са едни от залозите на европейските избори. Пред постигането му обаче има многобройни пречки.   Ако иска да убеди в легитимността си държави, които по начало не са много склонни да се разделят с част от правомощията си, Европейският парламент ще трябва да заложи на мобилизирането на избирателите, при положение че участието в изборите неизменно бележи спад от 1979 г. насам.   В последните пет години Парламентът се изяви не само гласувайки хиляди резолюции, понякога заклеймяващи, в полза на защитата на правата на човека. Той се възползва в голяма степен от новите пълномощия за съвместни решения, възложени му от Лисабонския договор, и показа, че не може да бъде объркван с обикновена камара за регистриране на решения, взети от Еврокомисията и европейските столици.   Без одобрението на Парламента Европейската комисия - изпълнителният орган на ЕС - не може да поеме функциите си. Неговите компетенции обхващат 85 области, от земеделието до енергийната политика. Миналата година за пръв път евродепутатите внесоха поправки в реформа за общата селскостопанска политика - един от стълбовете на европейската политика.   През 2012 г. те отхвърлиха също, с голямо мнозинство, международното споразумение Акта (Acta) за фалшифицирането, договаряно дискретно в продължение на години от десетина страни от ЕС. Текстът беше преценен като опасен за личните свободи и за генеричните медикаменти. Монопол на Еврокомисията   Парламентът отхвърли също почти единодушно проект на ЕК, замислен "да опрости" търговията със семена, но оспорен както от промишлените производители на семена, така и от еколозите, които съзряха в него заплаха за биоразнообразието.   Друг подвиг на ЕП бе, че промени европейския закон за тютюнопушенето, за да регламентира в по-голяма степен продажбата на електронни цигари, а след продължителна битка със страните членки той успя да запази програмата за подпомагане с продоволствия на най-бедните, която някои страни, сред които и Германия, искаха да премахнат.   По най-деликатните теми обаче резултатите са смесени. След продължила с месеци борба ЕП бе принуден да отстъпи пред държавите по въпроса за многогодишния бюджет на ЕС (2014-2020 г.). За първи път в историята на ЕС бюджетът на общността е сериозно орязан, след като страните наложиха желания от тях режим на икономии.   Освен това пледоариите в полза на взаимно гарантиране на държавните дългове на страните бяха отминати с надменно пренебрежение от страните.   В действителност обширни области от европейската икономическа политика се изплъзват от контрола на Европарламента. Евродепутатите присъстваха като обикновени свидетели на учредяването на тройката (ЕС, Европейската централна банка и Международния валутен фонд), наложила болезнени реформи на четири страни (Гърция, Португалия, Ирландия и Кипър) ползващи се от програма за подпомагане.   В някои случаи евродепутатите сами приеха ограничаването на парламентарния контрол. Именно това се случи през 2011 г., когато те одобриха пакет от шест правни мерки, известен като "сикс пак", даващи право на ЕК да санкционира, без да се консултира с ЕП, страните със свръхдефицит, които не намаляват дълга си и не коригират дисбаланса в икономиката си.   По време на кампанията основните партии, представени в Европарламента, пледираха за повече парламентарни компетенции, но нищо не подсказва, че те ще бъдат чути. ЕП не може да предприеме законодателна инициатива и засега Еврокомисията запазва монопола си в това отношение.   По БТА

Змии пълзят в къщите на жителите на Търън, влизат и в обувките им (снимки)

„Змийското гнездо“ – така хората в Търън вече наричат една от подпорните стени под най-оживения път в смолянското село, където преди дни стана ясно, че са плъзнали стотици змии, съобщи Нова телевизия. От стената се подават десетки змийски глави. Кметът казва, че при слънчево време гледката е смразяваща. „Змийското гнездо“ – така хората в Търън вече наричат една от подпорните стени под най-оживения път в смолянското село, където преди дни стана ясно, че са плъзнали стотици змии, съобщи Нова телевизия. От стената се подават десетки змийски глави. Кметът казва, че при слънчево време гледката е смразяваща.

Изложба-пленер във влак

София /КРОСС/ „Холдинг Български държавни железници" ЕАД ще окаже съдействие на студенти от Националната художествена академия (НХА) за реализиране на пътуваща изложба - пленер във влак. Събитието ще се състои утре (15-и май) във влака, който пътува по маршрут София - Пловдив и заминава от Централна гара София в 11:45 ч. Националният железопътен превозвач ще осигури в състава на влаковата композиция специално обособени места, където младите художници ще имат възможността да изложат свои готови творби в различно стилово разнообразие, свързани с идеята за пътуването. Освен изложената експозиция от произведения на изкуството, по време на пътуването на влака студентите от НХА ще представят пред пътниците и целия процес по създаването на една художествена творба. Пътуващите във влака ще могат да наблюдават създаваните на място експозиции с образи, за които младите творци ще черпят вдъхновение от заобикалящата ги среда в пътническата композиция, както и от непрестанно променящите се в движение природни пейзажи. Целта на инициативата е да се насърчи интереса към творческата дейност на младите художници и приобщаване на пътниците към формите на изобразителното изкуство чрез създаването на непосредствен контакт между артист и публика. Ръководството на „Холдинг Български държавни железници" ЕАД подкрепя подобни инициативи, чрез които се дава възможност на млади таланти да разгърнат своя творчески потенциал и възможности

"Рено" пуска лимитирана серия на "Меган RS" с 275 конски сили


"Рено" пуска нова лимитирана версия на "Меган RS", която ще разполага с 275 к.с. и спортно шаси. Моделът ще се продава в около 20 държави на пет континента. Поръчките ще започнат на 3 юни във Франция, където цената ще е около 38 000 евро.

Mеgane RS 275 Trophy е последният в дългата поредица лимитирани версии на модела, която започна през 2011, продължи с Red Bull Racing RB7 (2012) и Red Bull Racing RB8 (2013) версиите. След намесата на инженерите от "Рено спорт" моделът предлага с 10...

Карлос Слим - майсторът на финалните разпродажби

След успешното завладяване на мобилните пазари в Латинска Америка, сега той иска да стъпи здраво и в Европа

Държавният департамент на САЩ не може да обясни защо не признава резултатите от референдума в Украйна

/КРОСС/ Официалният представител на Държавния департамент на САЩ Джен Псаки заяви за извършени нарушения на референдумите в югоизточна Украйна. Но конкретни причини относно тези нарушения, тя така и не можа да посочи, съобщи телевизия RT. „Начините на гласуване предизвикват подозрения, съществуват съобщения за предизборни „въртележки", предварително попълнени билютини...", разказа на брифинга с журналисти Псаки.От своя страна, представителите на различни медии се поинтересуваха, какво именно означава изразът предизборни „въртележки", на което Псаки отговори: „Знаете ли, аз самата просто прочетох това и не съм много запозната с този термин. Но със сигурност ще попитам експертите, какво означава тази дума". Един от журналистите попитал: „Да не би избирателите да са сядали на въртележка и гласували в кръг?". Джен Псаки отговорила: „Не мисля, че смисълът е именно в това". Освен това, представителят на Държавния департамент на САЩ се затрудни да поясни смисъла на обвиненията срещу Русия за използването на износа на газ като политическо оръжие. «Ние не смятаме, че достъпът до газа може да се използва като заплаха», заяви тя, коментирайки газовите проблеми между Украйна и Русия. Друг журналист напомнил, че руската страна просто иска да си получи парите за продукт, който продава

Пенев повика Ивайло Чочев от ЦСКА за контролата с Канада


Халфът на ЦСКА Ивайло Чочев за първи път бе повикан в националния отбор за контролата с Канада на 23 май в Австрия.

Селекционерът на тима Любослав Пенев е включил 21-годишния футболист, който през този сезон се отчете със 7 гола и 2 асистенции в 34 мача за червените в А група.

Наставникът е повикал и вратаря на "Черно море" Георги Китанов, докато по същото време досегашните му съотборници при юношите до 19 години ще решителни квалификации за място на Европейското...

Народният представител от ГЕРБ Димитър Бойчев се среща с граждани в Несебър

Народният представител и областен лидер на ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев ще има приемен ден на 15 май (четвъртък) от 11.00 ч. в Несебър. Бургаският депутат ще се срещне с жителите на морската община в офиса на партията. Той се намира в ж.к Младост,бл.30, вх.Б, партер, офис 12. Записвания за приемния ден се правят на място или на телефон 0884800159.

Димитър Бойчев е член на парламентарната Комисия по икономическата политика и туризъм.

Ще можем ли да преборим СПИН със соев сос?

Съединение в соса може да спре развитието на вируса


30% от българите живеят в панелки

Близо 2 млн. българи все още живеят в панелни жилища, което представлява около 30 на сто от населението у нас. Това стана ясно по време на икономическия форум „Шумът на парите”, който за първа година обърна поглед и към имотния пазар в страната ни.

Испанският писател Хосе Мануел Фахардо: Ако хората не гласуват, в Европа ще управляват лобита

- Г-н Фахардо, на дискусията "За каква Европа мечтаем?", която се проведе в София по инициатива на кандидатката за евродепутатка от левицата Достена Лаверн, казахте, че щастието е фундаментът, за който европейците трябва да се борят. Какво трябва да се случи след предстоящите избори в Европейския съюз (ЕС), за да станат хората по-щастливи? Посл - Г-н Фахардо, на дискусията "За каква Европа мечтаем?", която се проведе в София по инициатива на кандидатката за евродепутатка от левицата Достена Лаверн, казахте, че щастието е фундаментът, за който европейците трябва да се борят. Какво трябва да се случи след предстоящите избори в Европейския съюз (ЕС), за да станат хората по-щастливи? Посл

Монтана отново е столица на духовата музика

Кметът на Монтана Златко Живков откри изложбата от международния конкурс за детска рисунка Кметът на Монтана Златко Живков откри изложбата от международния конкурс за детска рисунка "Тъпан бие, хоро се вие". В експозиционна зала "Кутловица" бяха връчени наградите на децата от Монтана. С най-високо отличие е Василена Александрова - второ място във втора възрастова група.

Змии и в обувките на жителите на Търън, може да са отровни (снимки)

„Змийското гнездо“ – така хората в Търън вече наричат една от подпорните стени под най-оживения път в смолянското село търън, където преди дни стана ясно, че са плъзнали стотици змии, съобщи Нова телевизия. От стената се подават десетки змийски глави. Кметът казва, че при слънчево време, гледката е смразяваща. „Змийското гнездо“ – така хората в Търън вече наричат една от подпорните стени под най-оживения път в смолянското село търън, където преди дни стана ясно, че са плъзнали стотици змии, съобщи Нова телевизия. От стената се подават десетки змийски глави. Кметът казва, че при слънчево време, гледката е смразяваща.

Летище "София" и Wizz Air посрещат четвъртия самолет на авиокомпанията в София

София /КРОСС/ Летище "София" и Wizz Air ще посрещнат четвъртия самолет на авиокомпанията в София и първите пътници по новата линия Малмьо-София. Събитието е на 16.05. 2014 г. (петък) от 12:00 ч. на Терминал 1. Сборен пункт - 11.45 ч., Терминал 1, салон "Пристигащи".

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване