Станишев: Има сценарий за дискредитиране на правителството

Излезе информация в агенциите, която е много любопитна и много показателна, за това как се правят много от нещата в задкулисието в България. Всички преживяхме последните месеци много протести, които уж бяха против задкулисието. Това, което днес прочетох, говори че тези, които са истинското задкулисие, много ефективно работят и използват медиен потенциал, за да вкарат своите икономически интереси. Това заяви Сергей Станишев, председател на БСП и президент на ПЕС, на среща в Троян по повод изтеклите в медиите опорни точки на Иво Прокопиев.

Французин откри Евро 2014 на български

Френски гост откри на добър български език европейското по спортна гимнастика за жени и девойки и предизвика одобрението на публиката в “Арена Армеец”. Фарид Гайбов, вицепрезидент на Европейския съюз по гимнастика, даде ход на състезанието на официалната церемония по старта на шампионата.

 “Това първенство ни предоставя прекрасната възможност да Френски гост откри на добър български език европейското по спортна гимнастика за жени и девойки и предизвика одобрението на публиката в “Арена Армеец”. Фарид Гайбов, вицепрезидент на Европейския съюз по гимнастика, даде ход на състезанието на официалната церемония по старта на шампионата. “Това първенство ни предоставя прекрасната възможност да

Иван и Андрей: Днес е тежък ден, пострада един от нас

Иван и Андрей, продуценти на Къртицата 2, разпространиха позиция за инцидента с Ивайла Бакалова.

Военният министър ще проверява скъпите обувки на войската

Военният министър Ангел Найденов съобщи в сряда, че вече се проверява как така обувките за военните се продават във ведомствените магазини на повече от двойна цена отколкото на свободния пазар и обяви пореден краен срок за завършването на оградата по част от границата с Турция – юни месец. Найденов обясни, че вече е разпоредил проверка на добилия известност във Фейсбук скандал с униформени обувки за военните, които се оплакаха във Фейсбук, че в обикновен магазин в центъра на Варна струват 20 лв, а във военните магазини – 52.20 лв. Успоредно с проверката на магазинните продажби върви и такава на договора, както и на процедурата по обществената поръчка. Тази фирма е нееднократно коментирана негативно, тя осигури некачествените обувки и за последния ни военен контингент в Афганистан, уточни Ангел Найденов, цитиран от БГНЕС. Той каза още, че оградата по част от границата с Турция, която се строи от Сухопътните войски, може да бъде приключена през юни месец. Първият срок бе края на март. По думите му изграждането на съоръжението не върви с желаните темпове заради климатичните условия, които затрудняват използването на тежки машини в строителството. Има изградени осем километра от съоръжението досега, цялата му дължина е 30 километра, добави Найденов, цитиран от БТА. В Хасково Ангел Найденов откри социална кухня в гарнизонния военен стол в града, която ще предоставя безплатен обяд на 30 души - пенсионирани военнослужещи, ветерани, военноинвалиди и военнопострадали. Той посочи, че Министерството на отбраната ще поддържа и издържа общо 26 социални кухни в страната, от чиито услуги ще се ползват хиляда души. "Гледам на откриването на социалните кухни като на дължима отговорност от страна на Министерството на отбраната и на признателност и уважение към хората, отдали живота си в служба на Отечеството", каза министърът на отбраната Ангел Найденов, цитиран от ведомствения предсцентъра. "Министерството на отбраната осигурява храна за над 1000 души, което е жест към хората в затруднено материално и здравословно положение", допълни Найденов. 

Ангел Найденов поиска Паметника на незнайния воин и по-добри обувки за армията

Военният министър Ангел Найденов обвини Столична община, че не полага грижи за Паметника на незнайния воин в София и поиска да премине към Министерството на отбраната. Найденов съобщи още в сряда, че вече се проверява как така обувките за военните се продават във ведомствените магазини на повече от двойна цена http://www.mediapool.bg/voenni-se-oplakvat-che-tsenite-na-svobodniya-pazar-sa-po-niski-ot-vedomstvenite-magazini-news220157.html отколкото на свободния пазар и обяви пореден краен срок за завършването на оградата по част от границата с Турция – юни месец. Ангел Найденов сподели тези новини от армейския живот по време на посещенията си в Хасково и Кърджали в сряда.  Найденов обясни, че вече е разпоредил проверка на добилия известност във Фейсбук скандал с униформени обувки за военните, които се оплакаха във Фейсбук, че в обикновен магазин в центъра на Варна струват 20 лв, а във военните магазини – 52.20 лв. Успоредно с проверката на магазинните продажби върви и такава на договора, както и на процедурата по обществената поръчка. Тази фирма е нееднократно коментирана негативно, тя осигури некачествените обувки и за последния ни военен контингент в Афганистан, уточни Ангел Найденов, цитиран от БГНЕС. Той обяви още, че е готов да бъде домакин на дискусия за Паметника на незнайния воин. "В момента той е собственост на Столична община, която не полага грижи за него. Готов съм да домакинствам на дискусия за вида на монумента и облагородяването на района около него", каза Найденов. На този фон той обяви, че оградата по част от границата с Турция, която се строи от Сухопътните войски, може да бъде приключена през юни месец. Първият срок бе края на март. По думите му изграждането на съоръжението не върви с желаните темпове заради климатичните условия, които затрудняват използването на тежки машини в строителството. Има изградени осем километра от съоръжението досега, цялата му дължина е 30 километра, добави Найденов, цитиран от БТА. В Хасково Ангел Найденов откри социална кухня в гарнизонния военен стол в града, която ще предоставя безплатен обяд на 30 души - пенсионирани военнослужещи, ветерани, военноинвалиди и военнопострадали. Той посочи, че Министерството на отбраната ще поддържа и издържа общо 26 социални кухни в страната, от чиито услуги ще се ползват хиляда души. "Гледам на откриването на социалните кухни като на дължима отговорност от страна на Министерството на отбраната и на признателност и уважение към хората, отдали живота си в служба на Отечеството", каза министърът на отбраната Ангел Найденов, цитиран от ведомствения предсцентъра. "Министерството на отбраната осигурява храна за над 1000 души, което е жест към хората в затруднено материално и здравословно положение", допълни Найденов.

Депутат назначи любовницата си за началник

 Нов скандал назрява с депутат на БСП. Служители на ИА „Военни клубове и военно-почивно дело”, изпратиха сигнал до медиите, с който алармират за кадрово назначение в тяхната служба.

Хората не са разкрили самоличността си, защото се страхуват от уволнение. По техните думи новият им началник Светлана Такева е приближена на депутата от БСП Борислав Гуцанов и дори е живяла на семейни начала с него. Скандалното е, че Такева няма необходимото образование, за да заема поста началник „Военно-почивно дело – град Варна“. В същото време тя е член на НС на БСП, заместник-председател на структурата на партията в града и общински съветник.

Ето и част от сигнала:

От началото на 2014 г. след проведен нагласен „конкурс” за наш Началник бе назначено лицето Светлана Такева – която е член на НС на БСП, зам.-председател на градската структура на БСП-Варна, общински съветник от БСП, ръководител на младежите в БСП-Варна. Силно се изненадахме, че се спуска на една толкова специфична и деполитизирана структура толкова ангажирано партийно лице.

Нашият град не е толкова голям и за никого не е тайна, че Такева дължи назначението си на личната си близост с депутата от БСП Борислав Гуцанов, с който е живяла на семейни начала след развода си с DJ Дамян.

От сигнала става ясно още, че Светлана Такева не притежава необходимото образование и квалификация за поста, който заема. По думите на служителите, приближената на Гуцанов е завършила журналистика във ВСУ, а освен всичко друго тя не притежава и необходимия управленски стаж.

В писмото служителите обясняват, че Светлана Такева „се мъчи да превърне поверената ѝ структура към Министерството на отбраната в партиен клуб на БСП”. Проверка на показа, че действително Такева е завършила специалност „журналистика“ и няма нищо общо с военното дело. Нашата медия ще продължи да следи случая.

Прокопиев давал указания как да спасят ЕРП-тата от скандала

Съвети за защита на трите ЕРП-та, срещу които ДКЕВР започна процедура за отнемане на лицензите, е написал прилежно в имейл до подчинените си Иво Прокопиев, съобщи Блиц и публикува на сайта си копие на любопитната електронна поща.

ГЕРБ дадоха комисията срещу Плевнелиев на съд

ГЕРБ защитиха президента от парламента и дадоха на Конституционния съд създадената от мнозинството временна комисия за проучване на тайната среща на Плевнелиев с шефа на EVN във Виена.

Частните съдебни изпълнители – социална бомба със закъснител

Необходими са правила и равнопоставеност между банка и клиент

Дийпак Чопра: България е на 133-о място по благоденствие в света

“Само 5% от населението на България процъфтяват. 50% от хората в страната се борят, а 45% страдат”, съобщи Дийпак Чопра вчера. Индийският мистик и философ е за първи път у нас, за да изнесе лекцията си на тема “Бъдещето на благоденствието”.
Чопра твърди, че благоденствието на една държава се измерва от социалното, икономическото, финансовото, физи “Само 5% от населението на България процъфтяват. 50% от хората в страната се борят, а 45% страдат”, съобщи Дийпак Чопра вчера. Индийският мистик и философ е за първи път у нас, за да изнесе лекцията си на тема “Бъдещето на благоденствието”. Чопра твърди, че благоденствието на една държава се измерва от социалното, икономическото, финансовото, физи

Катрин и Александър Селие: В мига преди да издъхне, Марсел Селие слушаше български фолклор

Bокалният ансамбъл “Мистерията на българските гласове” ще отдаде довечера почит на откривателя си Марсел Селие. Концертът под диригентството на проф. Дора Христова ще е от 18 ч в Мраморното фоайе на Българското национално радио, което е организатор на събитието. По този повод в България пристигнаха съпругата на швейцарския етнолог и продуцент - Bокалният ансамбъл “Мистерията на българските гласове” ще отдаде довечера почит на откривателя си Марсел Селие. Концертът под диригентството на проф. Дора Христова ще е от 18 ч в Мраморното фоайе на Българското национално радио, което е организатор на събитието. По този повод в България пристигнаха съпругата на швейцарския етнолог и продуцент -

Закопчаха лихвар в Разград

/КРОСС/ 33-годишен лихвар е арестуван при специализирана полицейска операция на служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" под ръководството на Окръжна прокуратура и със съдействието на ТД "НАП"-Разград - съобщават от ОДМВР-Разград.В хода на операцията за противодействие на незаконното лихварство са извършени претърсвания в заложна къща, автосервиз и частен дом, собственост на С.Х.К. на 33 години от Разград. Иззети са множество документи, компютърна техника, парични средства в размер на 6 275 евро и 8 784 лева. Мъжът е задържан за 24 часа, образувано е досъдебно производство. Работата по разследването и документирането на престъпната дейност продължава.

Катрин и Александър Селие: Днес има много атракция и твърде малко музика

С концерт на хор "Мистерията на българските гласове" тази вечер от 18 часа в БНР ще бъде почетена паметта на швейцареца Марсел Селие, който откри и разпространи по света българския фолклор. Именитият етнолог, музикант и продуцент, който почина в края на 2013-а, е удостоен посмъртно с наградата "Сирак Скитник". С концерт на хор "Мистерията на българските гласове" тази вечер от 18 часа в БНР ще бъде почетена паметта на швейцареца Марсел Селие, който откри и разпространи по света българския фолклор. Именитият етнолог, музикант и продуцент, който почина в края на 2013-а, е удостоен посмъртно с наградата "Сирак Скитник".

140 хил. българи и румънци наети във Великобритания

Общо 140 хил. българи и румънци са работили на британския трудов пазар през първите три месеца на 2014-а година, съобщи телевизия „Скай нюз”, позовавайки се на официални статистически данни. Това е с 28 хил. души повече в сравнение със същия период на миналата година, когато все още бяха в сила ограничения за достъп на работна ръка от България и Румъния в Обединеното кралство.

Заради кризата в Украйна ЕБВР понижи прогнозата си за растежа в Централна и Източна Европа


Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) обяви, че заради криза  украинската икономика ще се свие значително, Русия ще изпадне в стагнация, а растежът в Централна и Източна Европа и Централна Азия ще се забави. Това се посочва в доклад на банката, разпространен на започналата днес във Варшава годишна среща на финансовата институция, инвестираща в 34 държави от региона. 

ЕБВР очаква, че страните - членки ще постигнат икономически растеж от 1.4% през тази година, с 1.3...

Сергей Станишев: Разработва се сценарий за дискредитиране на правителствената политиката

/КРОСС/ След всички протести, уж срещу задкулисието, които преживяхме последните месеци, това, което прочетох в медиите днес, говори, че истинското задкулисие много ефективно работи и използва потенциала на медиите, за да прокара своите икономически интереси, заяви председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев в Троян по повод опорните точки на Иво Прокопиев. Според Станишев те са оправени към медиите на Прокопиев, разработвайки сценарий да се дискредитира политиката на правителството, както и България в областта на енергийната политика в отношенията с ЕРП. „Когато прочетох това, си припомних кой беше посредникът по продажбата на остатъчния дял, 30%, от ЕРП на новите собственици - същият този човек и неговите икономически структури. Сега - именно за да защити тези свои конкретни интереси, е готов да атакува България, да замеси ЕК, да намерят говорители, да се разработи сценарий за манипулация на общественото мнение, само и само да не се позволи правителството да въведе ред и законност в този сектор и да изисква от ЕРП това, което е нормално в цяла Европа, с правилата и законите на страната. Случилото се е много показателно за това, срещу какво се бори правителството", заключи Станишев.

Видео следи за гафове във волейбола

Революционната система за повторение видеочалъндж ще бъде използвана за първи път у нас за мачовете от Световната лига по волейбол.

Технологията ще помага на реферите при дискусионни ситуации, като право да изисква оспорване на съдийското решение има само капитанът на отбора. Системата видеочалъндж ще бъде използвана и във финалната четворка от Революционната система за повторение видеочалъндж ще бъде използвана за първи път у нас за мачовете от Световната лига по волейбол. Технологията ще помага на реферите при дискусионни ситуации, като право да изисква оспорване на съдийското решение има само капитанът на отбора. Системата видеочалъндж ще бъде използвана и във финалната четворка от

Протестиращи виетнамци подпалиха фабрики на китайци в Южен Виетнам

Антикитайски демонстранти подпалиха петнайсетина чуждестранни фабрики и нанесоха щети на множество други промишлени обекти в южната част на Виетнам. Протестиращите нападнаха промишлени обекти, сметнати от тях за китайски, но някои от предприятията са били тайвански и южнокорейски, посочва Асошиейтед прес.   В индустриални зони в Южен Виетнам тази седмица избухнаха бунтове, в които участваха хиляди работници, разгневени от китайски петролни сондажи в спорен район в Южнокитайско море. Размириците се разразиха в момент на повишено напрежение между Китай и Виетнам, които имат близки търговски и политически връзки, но и история на сблъсъци и териториални спорове, предизвикващи значително недоволство сред виетнамците, изтъква Ройтерс.   Това бяха най-сериозните размирици в строго контролираната страна от години. Те подчертават опасностите за правителството, което се опитва да потуши обществения гняв срещу Китай и същевременно протестира срещу китайските действия в район на Южнокитайско море, който Виетнам смята за свой, отбелязва Асошиейтед прес.   Тайван извика днес виетнамския посланик във връзка с щетите, нанесени на тайвански предприятия при антикитайски протести в Южен Виетнам, предаде ДПА.   Според тайванското външно министерство при демонстрациите са били ранени най-малко двама тайванци и са били повредени тайвански фабрики и съоръжения.   Ведомството призова тайванските бизнесмени във Виетнам да поставят табели с надпис "Тайван" на виетнамски език пред своите предприятия, за да не бъдат погрешно смятани за китайски, отбелязва ДПА.

Оградата с Турция ще бъде завършена през юни

Лошото време бави изграждането й, призна Ангел Найденов


Съд изгони бабаит от семейното жилище, плашил жена си, че ще я коли като яре

Благоевградчанин бе изгонен от семейното жилище с решение на съда по Закона за защита от домашно насилие.
Преди няколко месеца П. Ц. вдигнал скандал на жена си М. в апартамента пред очите на сина и дъщеря им. Бесният съпруг набил жена си и я заплашил, че Благоевградчанин бе изгонен от семейното жилище с решение на съда по Закона за защита от домашно насилие. Преди няколко месеца П. Ц. вдигнал скандал на жена си М. в апартамента пред очите на сина и дъщеря им. Бесният съпруг набил жена си и я заплашил, че "ще я заколи като яре и ще отиде в гроба". Извикана била полиция,

Операторът Vimplecom е загубил 3% от своите украински клиенти за 4 месеца

Основният играч на украинския телекомуникационен пазар Vimplecom е загубил три процента от своите клиенти в страната само за четири месеца от...

Филипините обвиниха Китай в заграбване на територии

Напрежението около ситуацията в Южнокитайско море и без това е високо, а Филипините в сряда обвиниха Китай в заграбване на територии и извършване на строителни дейности на Рифа Джонсън Саут, част от о...

"Левски" би "Балкан", остава в борбата за титлата

"Левски" победи "Балкан" (Ботевград) с 81:71 в третия мач полуфиналния плейоф на Националната баскетболна лига в зала "Универсиада" в София. "Сините" се спа...

Джоли: Децата ми планират сватбата

Най-известната двойка в Холивуд, а именно Бранджелина, се готви за шумна сватба в нестандартен стил и много гости, предаде БГНЕС. Предвид скорошната приказна тематика, от която е завладяна Анджи, ве...

Блестящ Григор Димитров е на 1/8 финал в Рим

Григор Димитров за първи път в кариерата си достигна до осминафиналите на Мастърса в Рим, след като първо се справи с Едуар Роже-Васлен, а днес победи със 7-6(3) 6-4 и Иво Карлович, взимайки реванш от...

МОК отпусна 300 000 долара на украинските спортисти


Международният олимпийски комитет (МОК) отпусна финансова помощ в размер на 300 хиляди долара за подпомагане на засегнатите от кризата спортисти в Украйна.

Президентът на МОК Томас Бах заяви, че условията за спортистите са се влошили драстично от началото на кризата със съседна Русия. Парите са преведени на местния олимпийски комитет, като ще бъдат използвани за тренировъчни лагери и участия в състезания.

"МОК следни политическите, икономическите и социалните процеси в...

Виц на деня - 14 май

Питали радио Ереван: - Откъде Бареков е взел толкова пари за кампания? - Съкратили са ги от бюджета на "Атака".

Аштън Къчър и Мила Кунис си купиха къща за 10 милиона долара

Бъдещите родители Аштън Къчър и Мила Кунис си купиха нова къща в Бевърли Хилс, която планират да превърнат в семейно гнездо, съобщи Hollywood reporter.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Звездната двойка платила 10 милиона долара за новия си дом. Бъдещите родители Аштън Къчър и Мила Кунис си купиха нова къща в Бевърли Хилс, която планират да превърнат в семейно гнездо, съобщи Hollywood reporter. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Звездната двойка платила 10 милиона долара за новия си дом.

ДКЕВР е сезирала ДАНС, НАП и АДФИ за тежките нарушения на ЕРП-тата

От Енерго-Про обявиха, че в доклада на ДКЕВР се съдържат констатации, които дружеството не може да приеме


Енерго-Про: В доклада на ДКЕВР се съдържат констатации, които не може да приемем

Дружеството твърди, че стриктно е спазвало и е съгласувало дейността си с всички решения и указания на Регулатора през последните години


Марио Николов призна за дългото си познанство с върховен съдия

София /КРОСС/ Подсъдимият по делото "САПАРД" бизнесмен Марио Николов призна в сряда, че познава отдавна бившия съдия във Върховния административен съвет (ВАС) Петър Стоянов. В средата на март вестник "Капитал" публикува снимка от вечерята на Марио Николов и съдия Стоянов, направена в гръцки ресторант в столичния квартал "Белите брези". Двамата са похапвали октопод на грил, което е традиционно гръцко ястие.Етичният проблем в случая бе, че върховен съдия си позволява да се среща с подсъдим бизнесмен. Срещата обаче повдигна и по-сериозен въпрос.В края на миналата година Петър Стоянов е бил докладчик по дело на фирмата, свързана с брата на Марио Николов Петър. Въпросната фирма "Лидерпак" е водила дело срещу Агенция "Митници" за пропуснати ползи. Петър Стоянов отсъжда в полза на фирмата, свързана с брата на сътрапезника си, обезщетение в размер на 561 094 лв., които трябва да се платят от митниците.Петър Стоянов отменя решението на Административен съд - София град, който няколко месеца по-рано е отхвърлил иска на "Лидерпак" като неоснователен.Тогава съдията първо се оправда пред "Капитал", че не познава Марио Николов, освен от медиите. После призна, че все пак познава Николов с многозначителното уточнение: "Не съм нито от хората в това, нито от хората, които му решават нещата, нито съм в състояние, нито мога да таковам"

Безплатни гинекологични прегледи в Първа градска болница

/КРОСС/ Кампанията на ГС на БСП - Пловдив за превенция на онкологичните заболявания при жените продължава с безплатни гинекологични прегледи при доц. д-р Петров в МБАЛ „Св. Мина". По традиция инициативата се провежда два пъти годишно, а настоящата е посветена на превенцията на рака на маточната шийка. Профилактичните прегледи са за жени до 45 години, тъй като тази възрастова група е най-рискова за заболяването, обясняват организаторите.  Пловдивчанки могат да посетят кабинета на партера в МБАЛ „Св. Мина" още днес от 17 часа или утре,15 май, отново в същия час, както и следващата седмица на 21 и 22 май по същото време. За предварително записване на тел. 0878 220 665. Безплатните прегледи и цитонамазки ще провежда доц. д-р Петров, който се ангажира и с консултации за резултатите. Открито на време, заболяването е лечимо и преодолимо, казва гинекологът. Той е категоричен, че при диагностициране в ранен стадий, лечението минава без голяма оперативна интервенция. Затова приканва пловдивчанки да се възползват от възможността за преглед и изследване.  

Спад на заплатите през първото тримесечие въпреки съживяването на икономиката

Въпреки признаците на съживяване на икономиката, ръст на оборотите в търговията и на наетите на работа, средните възнаграждения в страната са намалели с 3.9% през първите три месеца на годината спрямо последното тримесечие на 2013 г., сочат предварителните данни на НСИ. На годишна база е отчетено увеличение с 2.3%.   Средната заплата през първото тримесечие е била 796 лв., като през януари заплатата е била 794 лв., февруари - 780 лв. и март - 813 лева.   Заплатите на чиновниците продължават да растат и достигат 845 лв. през първото тримесечие на годината, което е 7% ръст на годишна база. В същото време възнагражденията в частния сектор са се повишили само с 0.5% и достигат 778 лв. Така продължава тенденцията за увеличаване на ножицата в заплащането на чиновници и работещите в частния сектор, която достига вече 67 лв.   С най-високи възнаграждения са били работещите в сектора "създаване и разпространение на информация и творчески продукти, далекосъобщения" - 1765 лева, следвани от тези, занимаващи се с производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия, и на газообразни горива – 1533лева. В топ три попадат и работещите във финансовия и застрахователния бранш - 1449 лева.   Най-ниско платени са били наетите в хотелиерството и ресторантьорството - 549 лева, в административни и спомагателни дейности - 554 лева и попадащите в други дейности - 566 лева.   Като цяло България е на последно място в Европейския съюз по заплащане на труда. Данните на Евростат за 2013 г. сочат, че за миналата година българите са взимали по 3.7 евро/час, докато румънците – 4.6 евро/час. Непосредствено пред нас са още Литва (6.2 евро/час), Латвия (6.3 евро/час) и Хърватия (8.8 евро/час).   Най-висока почасова надница взимат в Норвегия (48 евро/час), следвани от Швеция ( 40 евро/час) и Дания (38 евро/час), сочат още данните на Евростат за миналата година.   Наетите на работа към края на март са се увеличили с 8500 и достигат 2.22 млн. души, което е ръст от 0.4% спрямо края на 2013 г., сочат още данните на НСИ.   Най-много нови работници са наети в селското, горското и рибното стопанство (6.6%), в научните изследвания (3.1%) и в сектора за създаване и разпространение на информация и далекосъобщения (2.9%).   Най-много - над една пета от работещите са в преработващата промишленост (над 486 хил. души), следвани от сектора търговия и ремонт на автомобили (над 386 хил. лв.).

Камера улови ужаса под земята след взрива в мината /Видео/

232-ма души са досега загиналите при пожара в мината край турския град Сома, окръг Маниса. Още неколкостотин миньори остават затрупани, съобщиха от кабинета на премиера Ердоган.

Аштън Къчър и Мила Кунис си купиха къща за 10 милиона долара

Бъдещите родители Аштън Къчър и Мила Кунис си купиха нова къща в Бевърли Хилс, която планират да превърнат в семейно гнездо, съобщи Hollywood reporter.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Звездната двойка платила 10 милиона долара за новия си дом. Бъдещите родители Аштън Къчър и Мила Кунис си купиха нова къща в Бевърли Хилс, която планират да превърнат в семейно гнездо, съобщи Hollywood reporter. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Звездната двойка платила 10 милиона долара за новия си дом.

Путин: Руската военна индустрия трябва да е самостоятелна


Президентът на Руската федерация Владимир Путин заяви, че руската военна индустрия трябва да престане да разчита на чужди части и технологии, а всичко за нуждите на руската армия трябва да се произвежда на руска територия, съобщи "РИА Новости".

"Длъжни сме да направим всичко по силите си, така че всичко за нуждите на военно-промишления комплекс да се произвежда на наша територия. Не трябва да зависим от никого за превъоръжаването на армията и флота си", заяви Путин.
...

Борисов е най-отразяван в кампанията, Бареков – най-положително

Ако има някой, който се ползва с любовта на медиите през последните седмици, това със сигурност е "България без цензура". Така социологът от Института за социална интеграция Стефан Георгиев обобщи на пресконференция днес отношението на медиите към политиците в предизборната кампания.

Институтът, ръководен от кандидата за евродепутат на БСП Катя Колева, представи днес междинни резултати от медийния си мониторинг за предизборната кампания. Изводът на изследователите е, че кампанията за...

Награда за дядо Кирил разбуни духовете във Варна

Варна /КРОСС/ Покойният Варненски и Великопреславски митрополит Кирил получи посмъртно тазгодишната голяма награда „Варна". Отличието, което се дава „за цялостно творчество и изключителни постижения и принос в националната култура на творец, живял или творил в града", бе гласувано от местните депутати на тържествено заседание.Във Фейсбук беше създадена група против наградата за митрополита, а на сесията на Общинския съвет споровете се разгорещиха. Варненският журналист Спас Спасов се обяви против званието заради процедурни и морални нарушения. „Той не е достоен, защото не носи оня морал, който заслужава човек, издигнат на един виртуален пиедестал за връчване на награда. Той не може да бъде посочван като пример и не може да бъде посочван като модел, който да се следва" заяви Спасов.Митрополит Кирил е човек, който заслужава прошка, но в никакъв случай награда", смята Спас Спасов.Защитниците на покойния митрополит твърдят, че той е приближил църквата до миряните, допринесъл е за духовното развитие и обновяването на храмовете в епархията. Личността на Кирил будеше противоречия още приживе - заради имотните сделки, агентурното минало и луксозната лимузина.

Украйна загубила над 62 млрд. евро от отцепването на Крим

Украйна претърпяла загуби от над 62 млрд. евро от отделянето на Крим. Това съобщи украинският правосъден министър Павел Петренко, цитиран от УНИАН. Размерът на загубите непрекъснато се увеличава, тъй като щетите зависят и от правото ни да използваме нашите предприятия, които се намират на територията на Крим, посочи Петренко. Търпим ежедневни загуби и заради това, че не можем да използваме Черноморския шелф, допълни той. На практика Русия незаконно добива газа, който принадлежи на Украйна. По същия начин морските пристанища и инфраструктурата, която е там, може да се квалифицира като загубена изгода от използването им, каза още Петренко. Крим се присъедини към Русия през март. Заради приемането на автономната република Русия беше санкционирана от Европейския съюз, САЩ и Канада.

Съдът поиска документи за магическите способности на Шериф ходжа

Варненският районен съд поиска документи на известния разваляч на магии Шериф ходжа. Те трябва да покажат дали подсъдимия за измами има проведени курсове в Националния институт по ултрасензорна медиаторика и феноменология.
Наказателното дело за измама срещу ходжата ще продължи на 6 юни. Той е с гражданското име Александър Чакъров. Варненският районен съд поиска документи на известния разваляч на магии Шериф ходжа. Те трябва да покажат дали подсъдимия за измами има проведени курсове в Националния институт по ултрасензорна медиаторика и феноменология. Наказателното дело за измама срещу ходжата ще продължи на 6 юни. Той е с гражданското име Александър Чакъров.

Илияна Йотова: Розово масло е това, с което ни разпознават

/КРОСС/ Българското розово масло е това, с което ни разпознават и което подаряваме на всеки чужденец, заяви Илияна Йотова в розоварна в Казанлък. Розоварната се простира на 300 дка и е създадена със средства от предприсъединителната програмата САПАРД. Работи основно с компании в чужбина - Япония, САЩ, Франция, Швейцария. „Най големият ни проблем е нелоялната конкуренция от страна на Турция. Маслото, което произвеждат те, е с по-ниско качество от българското и съответно на по-ниска цена. Турски производители отварят в България фирми и започват да продават. Изкуствено вдигат цената на българското розово масло, за да не може да се продава", сподели собственикът на розоварната. На въпрос на Илияна Йотова за финансирането от ЕС по схемата за единно плащане на площ, домакинът отговори, че искрено се надява това да се промени и разчита на сегашното правителство за това: „Ние имаме 300 дка и получаваме по 26 лева на декар, представете си тези които имат по 3000". Субсидията се разпределя на площ, независимо от продукцията. Това допълнително затруднява хората, които произвеждат розово масло, защото същото финансиране получават и производителите на домати, но количеството на продукцията е различно, коментира Илияна Йотова. „За съжаление това е част от нещата, които България е договорила, когато са затваряни предприсъединителните глави и в момента почти нищо не може да се направи

ДАНС тараши шивачки, но си тръгна без арести

ДАНС нахлу в шивашки цехове и складове, за които е установено, че се шият дрехи менте. Иззети са над 1700 броя готови изделия и над 15 000 броя заготовки (етикети, щампи, копчета, ципове и други), носещи знаците на търговски марки, регистрирани по смисъла на Закона за марките и географските означения.

Без ток във Варна и областта утре ще са...

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 15 май - четвъртък, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 16:00 ч. - гр. Варна ул.,,Морска сирена '' бл.

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Акцентите от новините в 17 часа:
Трите eнергоразпределетилени предприятия са извършили близо 2700 нарушения от 2008-ма до 2012-та година

В Турция е обявен 3-дневен траур заради трагедията в мината край град Сома.

Специалният посредник на ООН и Арабската лига за Сирия Лахдар Брахими ще се оттегли от позицията на 31 май.

Карта...

Сергей Станишев с подарък флекс - Ко? Не!


До какви нива ще достигне предизборният кич? "Дневник" започна рубрика "Ко? Не!", в която събира примери в текст, цитати и кадри.

Пресцентърът на БСП разпространи съобщение за посещението на лидера на левицата Сергей Станишев в Ловеч: "Сергей Станишев, председател на БСП и президент на ПЕС, посети "Спарки Елтос" АД, производител на електроинструменти. Николай Кълбов, изпълнителен директор на завода, подари на лидерът на БСП нов модел флекс, с пожелание да продължава да се труди...

Известна германска журналистка дойде, за да подкрепи Бареков

Известната политическа журналистка на Германия Сабине Кристенсен дойде в България, за да изкаже подкрепата си за лидера на "България без цензура". Кристенсен призна, че й допада ангажиментът на лидера на "България без цензура" да се пребори с младежката безработица и социалните проблеми у нас.

"Бареков подхожда към проблемите открито - той го пр Известната политическа журналистка на Германия Сабине Кристенсен дойде в България, за да изкаже подкрепата си за лидера на "България без цензура". Кристенсен призна, че й допада ангажиментът на лидера на "България без цензура" да се пребори с младежката безработица и социалните проблеми у нас. "Бареков подхожда към проблемите открито - той го пр

Янкова: Правителството готви програма за реиндустриализация на страната

Смолян /КРОСС/ Правителството готви програма за реиндустриализацията на страната, заяви на среща с граждани от Смолян в залата на Държавния архив народният представител от Коалиция за България Дора Янкова. Заедно с нея бе и председателят на БСП-Смолян адв. Милко Гавазов. Янкова посочи, че въпреки сложната икономическа ситуация, правителството изпълнява програмата си. „За 11 месеца показахме справедлива и солидарна политика, от която се нуждаят хората. Правителството възстанови болницата в Девин. Вече две отделения работят, предстои да се разкрият още две. Театърът в Смолян също бе възстановен, след като се закри от ГЕРБ. Неговият директор Крум Филипов е поел ангажимент да привлече 12 млади таланти, които да се върнат в Смолян и да правят театър. Размрази се работата по замразените пътища, предстои строеж на яз. „Пловдивци". Повече от 18 проекта ще се реализират в Смолянско до края на годината по Публичната инвестиционна програма на правителството. Това означава милиони инвестиции за района. Смолянска област е доказателство, че кабинетът не дели кметовете по партийна принадлежност, а си партнира с тях", каза Янкова. Тя посочи, че само за Смолян, където управлява кмет от ГЕРБ, правителството на Орешарски за 11 месеца е дало 8 млн.лв. Депутатът посочи още, че до края на мандата на правителството минималната работна заплата трябва да достигне 450 лв, а минималната пенсия-280 лв.

Великобритания предлага самолет в издирването на нигерийските момичета

Великобритания предложи на Нигерия разузнавателен самолет и военен екип като помощ в издирването на повече от 200 изчезнали нигерийски ученички. Момичетата бяха отвлечени от терористичната организация Боко Харам преди един месец.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване