Св. мъченик Юстин Философ

/КРОСС/ Св. Юстин Философ (Иустин Философ) (Юстин Мъченик) (ок. 105 - ок. 165/7) - раннохристиянски богослов и философ, отец на Църквата, един от първите и най-ярките християнски писатели-апологети. Роден в Сирия, в семейството на гръцки колонист, принадлежащ към състоятелната провинциялна аристокрация, което позволило да получи добро образование. В своите търсения на истината и смисъла на живота св. Юстин преминал последователно през философията на стоиците, перипатетиците, питагорейците и неоплатониците. Възгледите му били изградени върху вярата че "разумът господства над всичко". Повратно събитие в неговата духовно развитие била срещата с непознат старец, която способствала за обръщането на св. Юстин в християнството. Старецът изказал мисълта, че "любителят на думите" е "филолог", "софист", а не философ, докато истинският "любител на мъдростта" е "любител на делото", т.е. човек, за когото заветите на Писанията са ръководство за действие. Около 133 година св. Юстин приел Свето кръщение и продължил заниманията си с любомъдрие, но този път напълно убеден, че християнството е истинната философия ("Христос-Логос и Истината-Логос са тъждествени"). В Рим св. Юстин създал първата християнска философска школа и продължил да носи облеклото на тогавашните философи до края на живота си (дотогава мнозина смятали, че в Христа вярват само необразованите)

20 милиарда евро годишно към БВП на Кипър ще донесе обединаването на острова

Трима икономисти коментират оптимистично ползите за кипърските гърци и турци от решаването на Кипърския въпрос

прочети повече

И Маркиньос пред завръщане в ЦСКА

Бразилецът ще подпише с червените идните дни


Четиримата наблюдатели на ОССЕ освободени

Властите на самопровъзгласилата се Донецка народна република съобщиха за освобождаване на четиримата наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), задържани миналата седмица в региона.

Камерън заплашвал с излизане от ЕС, ако Юнкер стане председател на ЕК

Британският премиер Дейвид Камерън е предупредил, че няма да може да гарантира оставане на страната си в Европейския съюз, ако Жан-Клод Юнкер стане председател на Европейската комисия, пише в най-новия си брой германското сп. "Шпигел", цитирано от световните агенции. Камерън направил подобен коментар в кулоарите на неофициалната среща на върха на ЕС във вторник пред няколко европейски политици, сред които и германския канцлер Ангела Меркел, подкрепяща Юнкер. Според източници на изданието Камерън е заявил, че назначаването на Юнкер ще дестабилизира британското правителство до такава степен, че ще се наложи планираният референдум за членството в ЕС да бъде изтеглен по-рано, което на свой ред щяло да накара още повече британци да гласуват с "не". "Едно лице от 80-те години няма да може да реши проблемите на следващите пет години", казал британският лидер, според публикацията, цитирана от ДПА. Говорител на Даунинг стрийт в Лондон не е пожелал да коментира пред Франс прес тази информация, нито пък позицията на британското правителство относно Юнкер.

Повтаря ли Федералният резерв грешките си от 1936-1937 г.?

Безконтролното печатане на пари вероятно няма да избегне задаващия се пазарен срив, показва стопанската история на САЩ, според Mises Institute


БЛС не предвижда протести и не иска оставки

Българският лекарски съюз приема предприетите от МЗ и НЗОК стъпки в посока удовлетворяване на исканията на съсловната организация (отмяна на Постановление 94 и актуализация на бюджета на Здравната каса) и на този етап съсловната организация не предвижда организиране на протестни действия или искане на оставки на ръководствата на МЗ и Касата, съобщиха от БЛС след Национален съвет на организацията, на който са присъствали министърът на здравеопазването Таня Андреева, зам.-министърът Бойко Пенков и зам.-управителят на Здравната каса Динчо Генев. В работната група на МЗ по изменение на Постановление 94 ще се включат и експертите на БЛС. Приетото през април постановление въведе лимити за болниците. В документа изрично бе записано, че надлимитната дейност няма да се заплаща на болниците. Досега тя се финансираше след проверка от Националната здравноосигурителна каса. В началото на май БЛС постави на здравното министерство ултичатум до 30 май да бъде отменено постановлението и заплаши, че в противен случай ще иска оставката на министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева на общонационален митинг-протест в София. В съобщението за заседанието на Националния съвет се посочва, че относно наболелите проблеми в областта на Спешната помощ министър Андреева е подкрепила направените от БЛС конкретни предложения. Съсловната организация настоява за цялостна програма за развитие на спешната помощ, която да е краткосрочна и да стартира незабавно, както и за поетапното увеличение на заплатите на работещите в спешния сектор, залегнало и в приоритетите на министъра на здравеопазването. Трябва да се разработят и единни правила за разпределение на работните заплати, което ще гарантира допълнително стабилност и сигурност в системата. Договорено е и работна група към БЛС да започне своевременно подготовката на документ, засягащ нормативната част от работата на Спешна помощ, който по-късно да бъде внесен за одобрение в Министерство на здравеопазването.

М. Неков се кефи от вицовете за себе си

Новият евродепутат от БСП Момчил Неков честити по НТВ 1-ви юни на всички, които се чувстват деца. Той разказа, че при закриването на кампанията лидерът му Станишев се е обърнал към него с думите: „Как си бе, късметлия?“. Според него може би имал някакво предчувствие.

От днес в Русия влиза в сила забрана за пушене на обществени места


Русия вероятно ще си навлече гнева на своите 44 млн. пушачи, след като от днес, 1 юни, в страната влиза в сила разширена забрана за пушене, която ограничава тютюношушенето в ресторанти, барове, хотели, жп гари и влакове.

Забраната е част от последните усилия на президента Владимир Путин да въведе по-здравословен начин на живот за гражданите на страната, което той свързва със своята подкрепа към традиционните ценности и е срещу намаляването на населението след разпадането на Съветския...

Най-четеното в "Дневник" през седмицата - избори, затвор за Цветанов и кафеварката


Всичко около изборите за европарламент миналата неделя, последвалата ден по-късно присъда от 4 години затвор за бившия вицепремиер Цветан Цветанов и 20 цветисти фрази на Бойко Борисов - тези теми предизвикаха най-голям интерес у читателите на "Дневник" през изминалата седмица. Първите седем най-четени статии са на изборна тематика. 

В класацията с 10-те най-четени статии попадат:

Статията, която обобщи най-важното от изборната нощ под заглавието "Изборната нощ: БСП призна...

Украйна се надява утре да се договори с Русия за газа

Европейската комисия се е обърнала към преговарящите страни

Обстановката след пороите се нормализира

Сериозни са поражения на пътищата в Габровско


3500 души се събраха на първия гей парад в Кипър

Хиляди се включиха в първия гей парад в Кипър, призовавайки за равни права в страна, в която влиятелната Православна църква твърдо отхвърля хомосексуалността, съобщи Ройтерс.
3 500 души, развяващи знамена с цветовете на дъгата, мирно преминаха по улиците на кипърската столица, където преди гей парада се стигна до сблъсък между малка група Хиляди се включиха в първия гей парад в Кипър, призовавайки за равни права в страна, в която влиятелната Православна църква твърдо отхвърля хомосексуалността, съобщи Ройтерс. 3 500 души, развяващи знамена с цветовете на дъгата, мирно преминаха по улиците на кипърската столица, където преди гей парада се стигна до сблъсък между малка група

Ситуацията в страната бавно се нормализира, но се очакват нови дъждове

Времето на 1 юни се подобрява. Дъждовете спират в цяла България и температурите се покачват, като максималните ще са между 29 и 24 градуса. Облачността ше е разкъсана, на много места до слънчево. След обяд облачността започва да се увеличава и на места ще има превалявания, по-интензивни в Родопите.

Испания ще стимулира икономиката си с милиардна програма

Планирани са данъчни облекчения за фирмите и инвестиции за 6,3 млрд. долара


Сблъсъци в Турция белязаха годишнината от протестите за парка Гези

Турската полиция използва сълзотворен газ в събота вечер в центъра на Истанбул, за да разпръсне демонстранти, събрали се по повод първата годишнина от мащабните антиправителствени демонстрации в Турция. Няколкостотин души се събраха по улиците, водещи до площад Таксим, като скандираха "Оставка на правителството", след което полицията използва сълзотворен газ срещу протестиращите, информира Ройтерс. По-рано през деня турската полиция блокира достъпа до Таксим, а в следобедните часове бе затворен и паркът Гези, намиращ се до площада. Задържани бяха десетки демонстранти, опитали да стигнат до площада. В столицата Анкара полицията използва водни струи, за да разпръсне демонстранти на площад Къзълай, събрали се по повод годишнината от протестите. Демонстрантите хвърляха камъни и запалителни бомби по силите на реда, съобщава турската телевизия НТВ. Преди няколко дни движението Солидарност за Таксим призова на Таксим да бъде организирана демонстрация по повод първата годишнина от мащабните антиправителствени демонстрации, започнали от парка Гези. Властите обаче забраниха всякакви събрания на истанбулския площад и мобилизираха близо 25 000 полицаи в мегаполиса. В района на Таксим бяха докарани 50 водни оръдия, а също така пожарни коли и линейки. Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган разкритикува намеренията за демонстрации за отбелязването на първата годишнина от протестите в парка Гези. Анадолската агенция цитира премиера, който в петък заявил, че демонстрантите искат да причинят "нови смъртни случаи и болка" на Турция. В края на май миналата година в Истанбул бяха организирани протести срещу разрушаването на парка Гези. Протестите постепенно прераснаха в антиправителствени демонстрации в цяла Турция. В продължилите седмици демонстрации участваха около 2 милиона души. При сблъсъците загинаха шестимадуши, а хиляди бяха ранени.

Винаги ли е опасно да се говори по телефона зад волана?

Прието е, че ако говорим по телефона, докато шофираме, рискуваме живота си. Но винаги ли това е опасно? И не може ли да се окаже, че понякога е дори полезно?
От всички правила за движение по пътищата вероятно това е най-често нарушаваното, посочва Би Би Си. Според доклад, публикуван преди няколко дни, Прието е, че ако говорим по телефона, докато шофираме, рискуваме живота си. Но винаги ли това е опасно? И не може ли да се окаже, че понякога е дори полезно? От всички правила за движение по пътищата вероятно това е най-често нарушаваното, посочва Би Би Си. Според доклад, публикуван преди няколко дни,

Хиляди на първия гей парад в Кипър (снимки)

Хиляди се включиха в първия гей парад в Кипър, призовавайки за равни права в страна, в която влиятелната Православна църква твърдо отхвърля хомосексуалността, съобщи Ройтерс.
3 500 души, развяващи знамена с цветовете на дъгата, мирно преминаха по улиците на кипърската столица, където преди гей парада се стигна до сблъсък между малка група Хиляди се включиха в първия гей парад в Кипър, призовавайки за равни права в страна, в която влиятелната Православна църква твърдо отхвърля хомосексуалността, съобщи Ройтерс. 3 500 души, развяващи знамена с цветовете на дъгата, мирно преминаха по улиците на кипърската столица, където преди гей парада се стигна до сблъсък между малка група

Голямото наводнение в Сибир

Близо 50 селища в Сибир са наводнени, над 10 000 души са евакуирани, съобщава ИТАР-ТАСС, черпейки информация от Националния център за управление при кризисни ситуации на министерството на извънредните ситуации.

Синът на Пеле отива в затвора за 33 г.

Синът на бразилската футболна легенда Пеле е получил присъда от 33 г. затвор за пране на пари от наркотрафик.

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето новините, които днес ще следи БНТ:


Бизнесмен със счупен череп и опасност за живота след побой

Бизнесмен от Благоевград е със счупен череп и опасност за живота след жесток побой в центъра на града. Ангел Янудов е нападнат от две неизвестни засега лица, въоръжени с железни сгъваеми палки. Бизнес...

Шампанско за Лиса, плийз

Бутилка шампанско Moet & Chandon е поръчала да има в гримьорната си британската кралица на соула Лиса Стенсфийлд. По план тя трябва да е пристигнала снощи в София от Виена, където имаше концерт завчера. Нейният първи концерт в столицата е днес в зала 1 на НДК от 20 часа.
Лиса е поръчала за музикантите си от най-добрите български марки. Бутилка шампанско Moet & Chandon е поръчала да има в гримьорната си британската кралица на соула Лиса Стенсфийлд. По план тя трябва да е пристигнала снощи в София от Виена, където имаше концерт завчера. Нейният първи концерт в столицата е днес в зала 1 на НДК от 20 часа. Лиса е поръчала за музикантите си от най-добрите български марки.

Отбелязваме Международния ден на детето

На 1 юни отбелязваме Международния ден на детето. Празникът води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, състояла се в Женева през 1925 година.

Мартин Захариев: Станишев има бъдеще в Европа

Сергей Станишев има бъдеще в Европа - той е конвертируем в Европа, у нас не е, обяви депутатът от БСП Мартин Захариев пред bTV. Лидерът на БСП не се е отказал все още от мястото си в Европейския парламент. Твърди, че ще стори това до 23 юни, когато е крайният срок да се откаже. Когато обяви, че ще е водач на листата на Коалиция за България, той обеща да се откаже от мястото си в Европарламента. Вече не е сигурно, че ще изпълни това обещание. Прогнозата на Мартин Захариев е, че на пленум на БСП следващата събота цялото Изпълнително бюро на партията ще подаде оставка. По думите му в столетницата има залагания, че следващият председател на партията ще е жена (слуховете говорят, че това ще е Мая Манолова ). Захариев смята, че на първо време ще има рокади в правителството, но на следващ етап ще бъде определена дата за предсрочни избори. Според него не бива да се минава през служебен кабинет, защото това блокира държавата и после й трябва много време да се възстанови. Захариев смята, че ще е много по-добре за държавата ще, ако Бойко Борисов и Сергей Станишев си говорят. Те не само не си говорят, те се мразят, откровено се мразят, твърди депутатът от левицата.

Бразилия забранява пушенето и на открито

 Бразилските власти ще забранят тютюнопушенето на всички обществени места, а съответните правила ще влязат в сила след половин година, обяви министерството на здравеопазването на страната в събота, по време на Световния ден без тютюнев дим, съобщава телевизия Globo.

Засега бразилско законодателство забранява пушенето само в затворени пространства. Новите правила означават забрана на тютюнопушенето, включително на открити пространства под покрив (терасите на ресторанта и барове, спирки на обществения транспорт и други подобни обекти).
За привеждане в действие на забраната ще отговаря управлението на търговските обекти. В случай, че пушещите откажат да изпълнят нареждането да изгасят цигарата, представители на администрацията могат да извикат полиция.
Освен това ще бъде напълно забранена реклама на тютюневи изделия, включително на инсталираните по градските улици телевизионни екрани. Единственият начин да се рекламира един продукт е излагането му в местните магазини.
Такива ограничения са въведени в някои щати на страната, включително в Рио де Жанейро и Сао Пауло. На национално равнище обаче това ограничение се въвежда за първи път . Според съобщения в медиита, 25% от 200 милиона бразилци са пушачи. В същото време, според социолозите, почти 90 % от пушачите искат да се откажат от вредния навик.

Народът скътал в банка половин милиард за месец

Близо половин милиард спестили българите за един месец, сочат данните на БНБ за април.

Свободно бягане 2.5км ще се проведе днес в Морска градина

Нов шанс за начинаещи бегачи от всякаква възраст, както и за хора изгубили спортна форма стартира днес във Варна. „2 ½ - Лесно е!” – с този девиз днес от 9:30 желаещите да се включат ще могат да изминат 2.5 километрово трасе, а резултатите им ще бъдат отчитани с електронна система и персонални чипове научи Moreto.

Синът на легендата Пеле получи 33 г. затвор

Синът на легендарния бразилски футболист Пеле - Едсон Шолби Нашименту бе осъден на 33 години затвор за пране на пари от търговия с наркотици, съобщава ИТАР-ТАСС, позовавайки се на местни медии.
Още трима души бяха осъдени по същото дело в Сао Пауло. Бившият вратар на бразилския клуб „Сантос", в момента част от треньорския екип на отбора, Синът на легендарния бразилски футболист Пеле - Едсон Шолби Нашименту бе осъден на 33 години затвор за пране на пари от търговия с наркотици, съобщава ИТАР-ТАСС, позовавайки се на местни медии. Още трима души бяха осъдени по същото дело в Сао Пауло. Бившият вратар на бразилския клуб „Сантос", в момента част от треньорския екип на отбора,

Кои са най-големите проблеми на круизната индустрия?

Мнозина смятат круизните кораби за пренаселени и пълни с възрастни хора


Фабиен Кусто ще чупи рекорда на дядо си по престой под вода

 Внукът на легендарния френски изследовател на морските дълбини Жак -Ив Кусто - Фабиен Кусто , заедно с екип "акванавти", ще се гмурне под водата с лабораторията "Аквариус" недалеч от брега на американския щат Флорида. Той възнамерява да прекара 31 дни в подводната станция и по този начин да подобри рекорда на дядо си.

През 1963 г. Жак-Ив Кусто престоя точно 30 дни с екип от водолази в изследователската станция "Коншелф-2 " в Червено море , на 40 км от Порт Судан.
Подготовката за експедицията, която се нарича "Мисия 31" , продължи няколко години. 
46-годишният Фабиен Кусто и неговият екип възнамеряват по-специално да установят как се отразява замърсяването на океаните и изменението на климата върху кораловите рифове, да съставят карта на морското дъно, както и да проследят какво въздействие оказва върху човешкото тяло продължителният престой под вода.
В екипа на Кусто са включени както учени, така и видеооператори, с помощта на които всичко, което се случва под водата, ще може да се проследи онлайн. За "Мисия 31" ще бъде направен и документален филм.
"Аквариус", която се намира 14,5 км южно от Флорида, в момента е единствената подводна изследователска лаборатория в света. Тя е собственост на американското Националното управление по океаните и атмосферата и се ръководи от Международния университет на Флорида. 

33 г. затвор за сина на футболната легенда Пеле

Синът на легендарния бразилски футболист Пеле - Едсон Шолби Нашименту бе осъден на 33 години затвор за пране на пари от търговия с наркотици, съобщава ИТАР-ТАСС, позовавайки се на местни медии.
Още трима души бяха осъдени по същото дело в Сао Пауло. Бившият вратар на бразилския клуб „Сантос Синът на легендарния бразилски футболист Пеле - Едсон Шолби Нашименту бе осъден на 33 години затвор за пране на пари от търговия с наркотици, съобщава ИТАР-ТАСС, позовавайки се на местни медии. Още трима души бяха осъдени по същото дело в Сао Пауло. Бившият вратар на бразилския клуб „Сантос", в момента част от треньорския екип на отбора,

Руски висши чиновници се разбиха с хеликоптер

Хеликоптер Ми-8 с 18 души на борда, сред които висши държавни и общински чиновници, е катастрофирал в руската Мурманска област.

Онлайн информацията води до дефицит на внимание и хиперактивност при тийнейджърите

 Непрекъснатият стремеж да бъдат в курса на събитията принуждава датските ученици да следят един безкраен поток от информация онлайн, което може да доведе до синдром на дефицит на концентрация и хиперактивност.

 
Психоложката Дьорте Агард от Центъра за обучение и дигитални медии в Орхуския университет казва пред в. "Кристелигт Дагблад", че неравномерният ритъм на работа води до това, че тийнейджърите губят способността си да се концентрират за дълго време. Професорът в Института по психология в Университета на Копенхаген Йеспер Могенсен също смята, че постоянното претоварване с информация може да бъде опасно. Според него, симптомите на синдрома на дефицит на концентрация и хиперактивност могат да бъдат отражение на стреса, причинен от психическо превъзбуждане и недостиг на сън.

Президентът на Абхазия подаде оставка

Президентът на Абхазия Александър Анкваб подаде оставка, съобщи ИТАР-ТАСС. "С цел да се запази стабилността в страната, в съответствие с член 65 от Конституцията на Република Абхазия, подавам оставка от поста президент на Република Абхазия. Призовавам всички към спокойствие, запазване на гражданския мир, провеждане на нови избори в нормална обстановка", се посочва в обръщение на Анкваб към народа. Вчера парламентът на отцепилата се грузинска област Абхазия назначи своя председател Валерий Бганба за и. д. президент и насрочи извънредни президентски избори на 24 август. Съответното постановление беше подкрепено от 24 депутати, а един се въздържа. Премиерът на Абхазия Леонид Лакербай нарече постановлението "антиконституционно и революционно". За незаконно го обяви и секретарят на Съвета за сигурност Нугзар Ашуба. Бганба бе насрочил за днес среща с Анкваб, избягал в руската военна база в Гудаута. Вчера преди заседанието двама имаха телефонен разговор. "Разговаряхме и аз му обясних ситуацията", каза назначеният за и. д. президент. Преди два дни опозиционни лидери обявиха, че вече държат властта в Абхазия въпреки отказа на президента Александър Анкваб да се оттегли. Опозицията създаде Преходен национален съвет (ПНС), след като протестиращи нахлуха в сградата на президентската администрация в абхазката столица Сухуми във вторник. Анкваб избяга във военна база под руска юрисдикция недалеч от Сухуми.

Парламентът на Абхазия назначи своя председател за президент и насрочи избори

Парламентът на отцепилата се грузинска област Абхазия назначи своя председател Валерий Бганба за и.д.президент  и насрочи извънредни президентски избори на 24 август. Съответното постановление беше подкрепено от 24 депутати, а един се въздържа. По-раноопозиционни лидери обявиха, че вече държат властта вАбхазия въпреки отказа на президента Александър Анкваб да сеоттегли, предаде Ройтерс. Опозицията създаде Преходен национален съвет (ПНС), следкато протестиращи нахлуха в сградата на президентскатаадминистрация в абхазката столица Сухуми във вторник. Анквабизбяга във военна база под руска юрисдикция недалеч от Сухуми.

Зукърбърг дарява 120 млн. долара на училища

Създателят на Facebook Марк Зукърбърг и неговата съпруга Присила Чан ще дарят 120 милиона долара на училища в Сан Франциско. Сумата ще бъде разпределена за период от пет години. Първите субсидии ще отидат за предоставяне на нови компютри и интернет достъп в държавните училища.

Спестяваме рекордно - 456 млн. лева за 1 месец

 456 млн. лв. са спестили българите през април, показват последните данни на Българската народна банка (БНБ). Така сумата по влоговете на населението вече достига 40,74 млрд. лв. 

В нея освен депозитите влизат и платените лихви по тях.
Влоговете на домакинствата прехвърлиха психологическата граница от 40 млрд. лв. в края на март. Тогава парите по сметките на гражданите бяха в размер на 40,28 млрд. лв., припомня "Труд".
От централната банка отчитат още, че през април темпът на ръст на спестяванията е бил с 1,1% по-висок в сравнение с предходните два месеца. Например през март депозитите са се увеличили със 181,9 млн. лв. През февруари българите са спестили 208,4 млн. лв. Не за първи път обаче депозитите на гражданите нарастват с такава голяма сума само за един месец. Например през януари българите са скътали на влог над 641 млн. лв.
Данните на БНБ показват още, че хората остават предпазливи при тегленето на нови заеми. Увеличение с 12 млн. лв. има само при потребителските кредити. За сметка на това заемите за фирмите са нараснали с 341 млн. лв. през април и вече достигат 39,1 млрд. лв. През март ръстът е с 283,5 млн. лв., а през февруари - с 369 млн. лв.
Междувременно печалбата на банките достига 306 млн. лв. в края на април. Година по-рано през същия период тя е била 211 млн. лв.
По-добрият резултат се дължи на намалението на разходите за лихви. Данните показват още, че активите на банките у нас възлизат на 86,4 млрд. лева.

Температурите днес - между 19° и 24°

Атмосферното налягане ще продължи бавно да се повишава и ще е близко до средното за месец юни. Днес над страната облачността ще е променлива. В Западна България ще има повече слънчеви часове. Следобяд и привечер на отделни места главно в планинските райони ще има краткотрайни превалявания. Западният вятър ще отслабне. Атмосферното налягане ще продължи бавно да се повишава и ще е близко до средното за месец юни. Днес над страната облачността ще е променлива. В Западна България ще има повече слънчеви часове. Следобяд и привечер на отделни места главно в планинските райони ще има краткотрайни превалявания. Западният вятър ще отслабне.

Лиса Стенсфийлд се среща за първи път с българската публика тази вечер


Британската звезда Лиса Стенсфийлд ще изнесе тази вечер в зала 1 на НДК от 20 ч. първия си концерт пред българска публика.

Освен някои от най-големите си хитове като These Are the Days of Our Lives, Never, Never Gonna Give You Up, This is the Right Time, Make Love To Ya и The Real Thing, певицата ще представи и песни от най-новия си албум Seven, койо излезе тази година след нейното десетгодишно отсъствие от музикалната сцена. В интервю за "Дневник" тя разказа, че в новите й песни...

Националките ни по волейбол са на финалите на Евро 2015

Българките спечелиха първото място в квалификационна група "D"


Стефано Бизи, Велик майстор на Великия Ориент на Италия: Връщането към масонството се оказа необходимо в Източна Европа

Cветовна конференция събра от 14 до 17 май в Букурещ великите масонски ложи. Те дискутираха как ценностите на ордена могат да променят живота на масона и как масонът може да промени обществото.
В тях участва и Великият Ориент на Италия, който има тривековна история и се вдъхновява от английското масонство. Cветовна конференция събра от 14 до 17 май в Букурещ великите масонски ложи. Те дискутираха как ценностите на ордена могат да променят живота на масона и как масонът може да промени обществото. В тях участва и Великият Ориент на Италия, който има тривековна история и се вдъхновява от английското масонство.

Андрешко, съдия изпълнителя и блатото

Частните съдебни изпълнители работят от 8 години, а чак сега се разбра, че събират несправедливо такси. При това, без да си мръднат пръста и като ощетяват най-съвестните хора - онези, които доброволно си плащат дълговете.
Но вината не е на частните, нито на вземащите в пъти по-малко държавни изпълнители, а на изпълнителната власт, която е Частните съдебни изпълнители работят от 8 години, а чак сега се разбра, че събират несправедливо такси. При това, без да си мръднат пръста и като ощетяват най-съвестните хора - онези, които доброволно си плащат дълговете. Но вината не е на частните, нито на вземащите в пъти по-малко държавни изпълнители, а на изпълнителната власт, която е

12 деца от София се натровиха с храна в Банско

12 деца от софийско училище са приети с хранително отравяне в болницата в Разлог. Това съобщи пред "Фокус" д-р Маргарита Георгиева, началник на Инфекциозното отделение в Многопрофилна болниц...

Opel Meriva отново печели в изследването на J.D. Power

Спечелването на титла е доста трудно, но защитата й е още по-тежко начинание. Opel Meriva запазва титлата си като шампион при компактните ванове в престижния анализ на J.D. Power за клиентско задоволс...

Максималните температури днес - от 19° до 24°

Атмосферното налягане ще продължи бавно да се повишава и ще е близко до средното за месец юни. Днес над страната облачността ще е променлива. В Западна България ще има повече слънчеви часове. Следобяд и привечер на отделни места главно в планинските райони ще има краткотрайни превалявания. Западният вятър ще отслабне. Атмосферното налягане ще продължи бавно да се повишава и ще е близко до средното за месец юни. Днес над страната облачността ще е променлива. В Западна България ще има повече слънчеви часове. Следобяд и привечер на отделни места главно в планинските райони ще има краткотрайни превалявания. Западният вятър ще отслабне.

В България над 2 милиона души пушат

Над 2,1 млн. българи са активни пушачи, показват данните на Световната здравна организация. Най-запалените от тях са между 25 и 65 г. Според статистиката мъжете пушат средно по 40 цигари на ден (или две кутии), докато дамите - 24 цигари, показват данните за миналата година.

Кои са основните проблеми пред биткойна?

Концепцията за дигиталните пари продължава да не се радва на особена популярност сред широките маси


Смяната в затвора става 12-часова, надзирателите на протест

От днес влиза в сила смесен график на дежурствата в местата за лишаване от свобода - 12-часов режим на работа. С това обаче не са съгласни надзирателите, които за пореден път заплашват да излязат на протест.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване