Парче панел падна от жилищен блок в Бургас


Голямо парче панел се срути от жилищен блок в бургаския квартал "Славейков" по-рано днес, потвърди "Дневник", след като информация за него се появи в няколко бургаски сайта.

Инцидентът се е случил в блок 13 и за щастие няма пострадали. Парчето е част от покривната конструкция и по-точно парапетите, разположени на покрива на сградата.


Част от района пред блока е заградена и там хора коментираха, че вероятно причина за откъсването на парчето е вятърът, който през...

Майданът в смут как да продължи революцията (на живо)

Демонстранти на  площад „Независимост" освиркаха  новия кмет на Киев Виталий Кличко, съобщава „УНИАН”. Виковете "Позор!" започнаха, след като Кличко заяви, че Майданът е изпълнил функцииите си: да изгони диктатора и да се проведат демократични избори. Той обаче подчерта, че няма намерение да разваля палатковия лагер на активисите. Началото на речта на лидера на партия „УДАР” започна с минута мълчание в памет на загиналите по време на протестите в Киев и украинските войници, убити по време на специалната операция в източната част на страната. Народното вече взе решение да се възобновят ежеседмичните народни събрания на площада. Кличко обеща на активистите, че ще покани техни представители да следят работата на кметството, както и че ще внесе предложение за преименуването на ул. "Институтская" в "Небесная сотня". В момента на Майдана текат обсъждания за бъдещето му, които може да гледате на живо от линковете по-долу:

Франк Лампард подписа с Ню Йорк Сити?

/КРОСС/ Английският национал Франк Лампард е подписал договор с американския Ню Йорк Сити, съобщава Mirror. Никакви подробности не се обявиха по контракта. В момента така или иначе Лампард е в САЩ за подготовка с националния тим и може да бъде освободен за няколко часа да пътува от Маями до Ню Йорк за представянето си. Заедно с него трябва да бъде представен и нападателят на Атлетико Мадрид Давид Вия. Той все още не е подписал официално, но се очаква да го стори в началото на следващата седмица. С този ход, Франк Лампард сложи край на 13-годишния си престой в Челси. Той отиде в Лондон през 2001 г. и стана водещият голмайстор в историята на клуба със своите 211 гола във всички турнири.  

Катастрофата е факт, въпросът е колко ще е голяма, рече Борисов

"БСП и "Атака" показаха неуспех на теста пред избирателите"


Кунева: Знаех, че електоратът на ДСБ ще се бори за преференциален вот

Меглена Кунева не иска да се възприема като жертва на преференциалния вот. Това заяви тя в предаването "Всяка неделя" по Нова телевизия, където гостува днес. "За мен щеше да е много стр...

16 т химикали на Каолин се подпалиха в Сеново

Склад с 16 тона химикали на фирма "Каолин", град Сеново, горя по обед в неделя. За два часа огънят е бил потушен.

Мартин Камбуров: За 2014 г. в "Локо" (Пд) взехме по една заплата и премия

- Мартине, толкова лесно ли се става голмайстор на България?

- Наистина за 4-и път спечелих тази награда, но в никакъв случай не е лесно да се вкарват голове и това го знае всеки нападател. Трябва да си на точното място и да имаш нужните качества. За радост се справям. За последния приз вече благодарих по телефона и на вратаря на - Мартине, толкова лесно ли се става голмайстор на България? - Наистина за 4-и път спечелих тази награда, но в никакъв случай не е лесно да се вкарват голове и това го знае всеки нападател. Трябва да си на точното място и да имаш нужните качества. За радост се справям. За последния приз вече благодарих по телефона и на вратаря на "Левски"

Кличко: Следващият ми съперник вероятно ще е Пулев

Владимир Кличко заяви, че следващият му съперник най-вероятно ще е Кубрат Пулев.
В интервю пред "Р-Спорт" Кличко призна, че е готов да се бие с Александър Поветкин и да му даде реванш, но следващият му най-вероятен противник ще е Кубрат Пулев.
Според боксьора, ако има евентуална среща с Поветкин, тя трябва да се проведе в Украйна, за да се запази Владимир Кличко заяви, че следващият му съперник най-вероятно ще е Кубрат Пулев. В интервю пред "Р-Спорт" Кличко призна, че е готов да се бие с Александър Поветкин и да му даде реванш, но следващият му най-вероятен противник ще е Кубрат Пулев. Според боксьора, ако има евентуална среща с Поветкин, тя трябва да се проведе в Украйна, за да се запази

Киев ще изплати задълженията си към Москва

Премиерът на Украйна Арсений Яценюк обеща, че страната му ще изплати дълга си към руската държава в рамките на десет дни. Той допълни, че условието...

Премиерът на Гърция намалява данъците, за да се спаси от избори

/КРОСС/ Премиерът на Гърция Андонис Самарас все още чувства ефекта от второто място в изборите за Европейски парламент и планира да намали данъка „Солидарност" и ДДС като по този начин ще се опита да предотврати възможността от предсрочни национални избори, пише newsbg.eu. Данъкът върху солидарността е трябвало да бъде за една година, но се оказа толкова доходоносен в подпомагането на Гърция с продължаващата икономическа криза, че беше запазен. Цитирайки неидентифицирани източници, вестник Катимерини заяви, че намаляването на данъците са ключова част от плана на Самарас да се разграничи от мерките на Тройката. Плановете да се намалят тези данъци, обаче, би трябвало да се съгласуват с Тройката и създават опастност от плъзгането на страната обратно в хаоса. Самарас може да обяви намаляване на данъците в започващия на 1-ви септември международен панаир в Солун и да ги въведе на 1 януари 2015 година.  

К. Исмаилов: ДПС винаги излиза по-силно от властта

ДПС дългосрочно инвестира и подготвя терените в смесените махали, там, където имаше трайна подкрепа за ДПС, тя намалява, обезлюдяват се регионите и затова трябва компенсация, заяви по НТВ Корман Исмаилов, председател на НПСД, член на РБ.

Шест от шест за Марк Маркес след драматична победа в Италия


Световният шампион Марк Маркес продължи изключителната си доминация в MotoGP и спечели шеста победа в шестото състезания за сезона.

Пилотът на "Хонда" триумфира в Гран при на Италия след спираща дъха битка с миналогодишния си съперник за титлата Хорхе Лоренсо. Двамата потеглиха от първа стартова редица и се движех гума до гума до последния завой, но по-младият испанец удържа първата позиция. 

В началото Маркес имаше преднина от близо две секунди, но тя бързо беше стопена,...

Валери Симеонов: „Атака“ вече се отече в отходния канал, ще крепи статуквото

„Нито за момент не съжалявам за разрива с „Атака" - обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в предаването „Всяка неделя" по Нова тв. - Човек не бива да прави компромиси с принципите си". „В кампанията си те заложиха на елементарно русофилство и подцениха българите", убеден е той.

„Атака" вече се отече в отходния канал и сега единствената ѝ з „Нито за момент не съжалявам за разрива с „Атака" - обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в предаването „Всяка неделя" по Нова тв. - Човек не бива да прави компромиси с принципите си". „В кампанията си те заложиха на елементарно русофилство и подцениха българите", убеден е той. „Атака" вече се отече в отходния канал и сега единствената ѝ з

До края на юни сменяме личния си лекар

От утре - 2 юни - понеделник, до края на юни всеки здравноосигурен пациент, който не е доволен от своя личен доктор, може да му покаже червен картон. Не е нужно да се отписвате от стария общопрактикуващ лекар, достатъчно е да попълните формуляра и да посетите кабинета на новия доктор, напомнят от НЗОК.

Приближен до Брендо е прострелян тази нощ в кв. "Лозенец" в София


Близо до хотел "Хемус" в софийския кв. "Лозенец" тази нощ е бил прострелян 44-годишен мъж, съобщи БНР. Оказана му е медицинска помощ в болница и тази сутрин той е бил освободен за домашно лечение. Информацията за стрелбата е потвърдена официално от МВР. 

Според източници на БНР "Хоризонт" простреляният е Георги Семерджиев, по прякор Жоро Шопа. Той е сочен като приближен на Евелин Банев -Брендо. Нападението е извършено около 1.20 часа. Най-вероятно по Семерджиев е стреляно с пистолет....

Футболистът Светослав Дяков мина под венчило

Капитанът на Лудогорец се венча за дългогодишната си приятелка Марияна


Генералният щаб на Китай призова Киев да спре наказателната операция

/КРОСС/ Заместник-началникът на Генералния щаб на Армията на Китай, генерал-лейтенант Ван Гуанчжун по време на среща с руския заместник-министър на отбраната Анатолий Антонов обърна внимание на необходимостта от спиране на наказателната операция на Киев срещу мирните жители в източната част на Украйна, предава Гласът на Русия. Срещата се проведе в рамките на 13-ата международна конференция по сигурността в Азия "Диалог Шангри-Ла". "При обсъждането на актуалните проблеми на международната сигурност, специално внимание беше обърнато на положението в Украйна", - подчерта Гуанчжун.  

Валери Симеонов: Нито за миг не съжалявам за разрива с „Атака“

„Нито за момент не съжалявам за разрива с „Атака „Нито за момент не съжалявам за разрива с „Атака" - обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в предаването „Всяка неделя" по Нова тв. - Човек не бива да прави компромиси с принципите си". „В кампанията си те заложиха на елементарно русофилство и подцениха българите", убеден е той. „Атака" вече се отече в отходния канал и сега единствената ѝ з

Мъж се удави край Гоце Делчев

Мъжът, който потъна във водоем край град Гоце Делчев, се е удавил, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

Груевски съди Заев за 500 хил. евро

В предизборната кампания Заев разпространи аудиозапис уличаващ Груевски в корупционна схема - че Груевски е искал подкуп при продажбата на "Македонска банка"

Паметта на загиналите почетоха народните представители от ПГ на Коалиция за България

70 – годишнината от гибелта на партизани и ятаци от отряд „Народен юмрук” бе отбелязана на паметника край село Топчийско, Община Руен. За да почетат паметта на загиналите и да припомнят за подвига и героизма им, на поклонението дойдоха народните представители от ПГ на Коалиция за България Атанас Зафиров, Пенко Атанасов и Христо Монов, областният управител на Бургаска област Павел Маринов, Областният председател на БСП – Бургас Николай Тишев, председателят на борда на директорите на Пристанище Бургас Аргир Бояджиев, членове на БСП, стотици граждани от цяла Бургаска област.

На 2 юни 1944 г. край Топчийско са убити 22 партизани от отряд „Народен юмрук”. През месец май същата година са разстреляни десетки техни ятаци от селата Добра поляна, Мрежичко и Просеник.

Кадиев иска БСП да реже живо месо, за да оцелее

Депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев предложил идеята БСП да бъде управлявана от трима лидери до избор на заместник на Сергей Станишев. Кадиев, който е член и на Изпълнителното бюро на Стол...

Изписаха 5 от натровените деца, търсят причинителя

5 от децата от хотел "Божур" , които бяха сред приетите дузина в болницата в Разлог, са изписани от болницата. Всички проявиха симптоми на хранително отравяне.

Кампания за „Превенция на детското здраве” стартира в Деня на детето МБАЛ „Дева Мария”

Детско тържество и изложба с рисунки организира бургаската многопрофилна болница „Дева Мария” за Деня на детето днес. За четвърта поредна година весел празник с много забавни игри, танци и подаръци събра децата в морската градина. За да се срещнат с вече порасналите малчугани родени в болницата на мероприятието присъстваха екипите на неонатологичното и родилно отделение.

На забавата официален старт даде д-р Мирослав Минчев, който е завеждащ АГ отделението. Той честити празника на децата и им пожела здраве, безгрижно детство и много подаръци на днешния ден. Началникът на неонатологичното отделение на „Дева Мария” д-р Мария Търнева използва случая за да обяви нова инициатива, която стартира болницата, а именно разкриването на кабинет за „Превенция на детското здраве” за деца от 0 до 1 година. „Ние лекарите, сме поставили като приоритетна цел на дейността си профилактиката на децата. От днес в болницата е обособен детски кабинет за ежемесечно проследяване на здрави деца.” – каза тя. На 8 недоносени деца, които са родени тази година в МБАЛ „Дева Мария” бе предоставен безплатен пакет за прегледи за следващите 6 месеца. Ваучерите бяха връчени от д-р Търнева на техните родители по време на тържеството.

Освен забава за най-малките, тази година МБАЛ „Дева Мария” реши чрез импровизирана галерия във фоайето на болницата да покаже и таланта, който притежават родените там. Изложбата на детски рисунки показа колко креативни и талантливи са вече порасналите деца на болницата. Произведенията на малките художници са изложени на първия етаж и ще останат там до края на следващата седмица. Всяко дете, предоставило своята картина, ще може да я види във фоайето на лечебното заведение, както и да получи от там наградата си за труда и старанието, положени в създаването ѝ Тази есен МБАЛ „Дева Мария” ще навърши 5 години от своето създаване, като за този период близо 4500 са проплакали там.

Потушиха пожар в склад с 16 тона химикали в Сеново

Склад с 16 тона химикали на фирма "Каолин" в Сеново, горя днес по обяд. В момента на пожара там е имало метални варели от по 100 тона от веществото натриев хидросулфит, който се ползва за избелване на добивания от фирмата камък, съобщи БГНЕС. 

Сигналът е подаден в 12.06 часа, като на място са били изпратени четири екипа на пожарната от Русе и Ве Склад с 16 тона химикали на фирма "Каолин" в Сеново, горя днес по обяд. В момента на пожара там е имало метални варели от по 100 тона от веществото натриев хидросулфит, който се ползва за избелване на добивания от фирмата камък, съобщи БГНЕС. Сигналът е подаден в 12.06 часа, като на място са били изпратени четири екипа на пожарната от Русе и Ве

Симеонов: Гласуването на избори е вследствие на паричните знаци

/КРОСС/ „Евроскептиците ще си намерят своето място. Тези процеси са глобални и ще продължат. В България има само една националистическа партия и това е НФСБ. Ние сме изключително неудовлетворени от резултата и поемаме вината за недоброто представяне. В национален мащаб обаче резултатите не са толкова лоши, предвид спада на подкрепата за останалите партии.„ Това заяви в предаването „Всяка неделя" по Нова телевизия Валери Симеонов от НФСБ. „Голяма част от почитателите на НФСБ не гласуваха, защото не виждаха смисъл. Все пак са евроскептици, ние просто не успяхме да ги убедим, че тези избори са важни", каза още той. Той бе на мнение, че гласуването на избори е вследствие на паричните знаци. „На тези избори имаше празненство за гласовете. ДПС в тази класация е първенец. Партията губи подкрепа в своите традиционни крепости. Категорично губи, но има интересно завишаване на гласовете за тази партия на места, на които не живеят турци", заяви Симеонов. По думите му на всеки предизборен плакат трябва да пише „Купуването и продаването на гласове е задължително, ако искате да спечелите". Той изрази позиция, че преди приемането на България в Европейския съюз е трябвало да има референдум, иначе има само имитация на демокрация в България. На въпрос какво ще прави Атака в парламента Симеонов заяви, че партията на Сидеров е изпаднал в мръсния канал и ще направи всичко възможно, за остане този кабинет

Бареков похарчил над 1 млн. лв. за кампания в медиите. От дарения получил 1.2 млн. лв.

Коалицията около "България без цензура" на Николай Бареков е похарчила над 1 млн. лв. за предизборна кампания в медиите или повече от половината от разрешените по закон за кампания 2 млн. лв. Това показват последните данни, публикувани в сайта Отворен парламент. Проучването е направено от Институтът за развитие на публичната среда на Антоанета Цонева. По публично известните досега данни сумата, похарчена от Бареков за медийна кампания, е 1 095 856, 58 лева. Реалните сума обаче е доста по-висока, тъй като голяма част от медиите, с които коалицията е имала договори, не са обявили финансовите условия по тях. Коалиция ББЦ има договори с 38 медии. За 22 от тях няма публична информация на каква стойност са. Институтът за развитие на публичната среда разполага с информация само за 16 медии – с договори на обща стойност 1 095 856, 58 лв. Отделно от това партиите имат разходи за външна реклама, събития, сувенири, застъпници, наети експерти, транспорт, наеми на зали, административни и т.н. Само застъпниците и представителите на ББЦ на тези избори бяха 17 377, а Свързани с коалицията НПО-та извадиха 30 000 наблюдатели в изборния ден, напомнят от Отворен парламент.  Дарения в кампанията на Бареков Общата стойност на даренията в публичния регистър на Сметната палата е 1 203 250 лв., към 31 май 2014 г. Интересно е да се отбележи, че от 28 май до 31 май, броят на отчетените даренията за ББЦ е нараснал 5 пъти - от 98 на 500 дарения. Само за три дни, от 315 950 лв. сумата скача на 1 203 250 лв.  Прегледът на регистъра установи, че има дарители, които са дали двойно над позволения лимит от 10 000 лв. На 21 май са направени няколко дарени, отчетени като 2 дарения по 10 000 лв., колкото е лимитът за даренията по закон. Освен един, всички дарители, надвишили лимита, са от Стара Загора. Участници в листата на ББЦ също са дарили средства за кампанията. Сред тях са  Десислава Тодорова - 1000 лв.,  Ирина Добруджалиева - 10 000 лв. Мая Методиева - 5000 лв.,  Тезджан Наимова - 10 000 лв. и бившият телевизионен водещ Росен Петров също е дарил 10 000 лв. Дарение е направила и водещата в ТВ7 Мирослава Кортенска - отново 10 000 лв. Тя също е кандидат на формацията. Прикачена декларация за произхода на тези средствата в регистъра няма. Всяко дарение над минималната работна заплата трябва да бъде съпроводено от декларация за произход на средствата, напомниха от Отворен парламент. По техни данни 363 дарения са на стойност над минималната работна заплата. За 49% от тях няма декларации за произход на средствата или за 177 дарения не се съдържат такива данни в регистъра на Сметната палата. Ето и отчетът на коалицията около "България без цензура" за даренията:

Кабинетът връща студентите ни от чужбина

Изпълнителната власт си е поставила амбициозната цел да стимулира студентите, които са заминали да учат в чужбина, да се върнат на работа в България....

Нови пожарни автомобили получиха варненските огнеборци

Нови пожарни автомобили за борба с горските пожари и контейнеровози получиха варненските огнеборци от Министерството на вътрешните работи. Новата техника е пригодена за работа в пресечени местности и е снабдени със съвременни системи за самоохлаждане, съобщиха за Moreto.

В Калифорния купуват гласове с марихуана

/КРОСС/ В навечерието на изборите за кмет и десетчленен градски съвет на 3 юни, в Сан Хосе, Калифорния стартира необичайна кампания - всеки, който може да докаже, че е гласувал, ще получи в специализираните магазини доза медицинска марихуана безплатно, съобщава телевизионният канал NBC. След смяната на местния общински съвет може да бъдат затегнати разпоредбите за прилагане на медицинска марихуана. За да се избегне това, собствениците на магазините, в които се продава канабис, предлагат на клиентите си да залепват стикер с надпис: "Аз гласувах" върху избирателната бюлетина и срещу отрязък от талона да получат доза от лекия в магазините, участващи в акцията, предава бТВ.  

Склад с 16 тона химически вещества горя в "Каолин"

В момента на пожара там е имало метални варели от по 100 тона от веществото натриев хидросулфит, който се ползва за избелване на добивания от фирмата камък

Запали се склад с 16 тона химикали на фирма "Каолин"

Склад с 16 тона химикали на фирма Склад с 16 тона химикали на фирма "Каолин" в Сеново, горя днес по обяд. В момента на пожара там е имало метални варели от по 100 тона от веществото натриев хидросулфит, който се ползва за избелване на добивания от фирмата камък, съобщи БГНЕС. Сигналът е подаден в 12.06 часа, като на място са били изпратени четири екипа на пожарната от Русе и Ве

Остров Крит бе разтърсен от трус с магнитуд 4,8 по Рихтер

Земетресение с магнитуд 4,8 по Рихтер беше усетено в Крит. Данните са на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център. 

Епицентърът е на 102 км от Ираклион, в морето на юг от острова. Най-близкото населено място е Тимпаки - на 61 км.

Дълбочината на земетресението е 10 км. Засега няма данни за жертви и щети.

Земетресение с магнитуд 4,8 по Рихтер беше усетено в Крит. Данните са на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център. Епицентърът е на 102 км от Ираклион, в морето на юг от острова. Най-близкото населено място е Тимпаки - на 61 км. Дълбочината на земетресението е 10 км. Засега няма данни за жертви и щети.

Шефове на болници защитиха Андреева

"Не може министър да става заложник на интересите на един лекар"


Станишев и Орешарски незабавно да подават оставка!

Станишев превърна Орешарски в кучето Лайка, а министрите му в опитни мишки, коментира лидерът на ББЦ Николай Бареков. Той поиска оставките на соцлидера и на премиера.

Арестуван един от основателите на торент тракера "Пайрът бей"

В Швеция беше арестуван един от основателите на торент тракера "Пайрът бей", издирван от Интерпол от две години, след като беше осъден в Швеция на затвор и глоба за нарушаване на авторското право, съобщи Ройтерс в неделя. През 2012 г. Петер Сунде и други трима основатели на "Пайрът бей" бяха осъдени на една година затвор и глоба в размер на 4,8 милиона долара. По-късно апелативен съд намали срока на лишаване от свобода на осем месеца, но увеличи глобата на 6,9 милиона долара.

Склад с химикали горя в Сеново

/КРОСС/ Склад на "Каолин" с 16 т натриев хидросулфит горя в Сеново. Няма пострадали, няма и опасност за населението, съобщи началникът на противопожарната служба в Русе комисар Димитър Павлов. Сигналът за пожара е подаден в 12:06 ч. Четири екипа на противопожарната служба от Ветово и от Русе са се отзовали, заедно със служители от спасителното звено, както и екипи на полицията и на "Спешна помощ". Районът на пожара бе отцепен в радиус от 300 м. Гасенето на пожара продължи около два часа. Причината за пожара се уточнява. Не е ясно какво количество от натриевия хидросулфит е изгоряла. Веществото е било съхранявано в метални варели от по 100 кг. По случая е образувано досъдебно производство, предава News7.  

6000 войници и полицаи взеха под контрол Банкок

Близо 6000 войници и полицаи са разположени в Банкок, за да обезкуражат демонстрантите против държавния преврат, планиращи светкавични акции в града въпреки заплахите на хунтата, съобщи местен служител, цитиран от Франс прес в неделя. Малобройни, но редовни демонстрации се организират в столицата всекидневно, откакто армията пое властта на 22 май. Водачът на хунтата Прают Чан-оча заплаши протестиращите и семействата им с военен съд и редица активисти бяха арестувани, но войските не използват сила, отбелязва агенцията. Разположили сме 38 смесени армейско-полицейски екипа на 8 места в Банкок (. . .) Няма признаци за демонстрация", заяви за АФП зам.-шефът на националната полиция Сомиот Пумпанмун. Сомбат Бунгаманон от ръководството на Червените ризи - движение, вярно на сваленото правителство, който вероятно е сред организаторите на протеста, хвърли чрез Туитър предизвикателство към войската. "Хората нямат оръжие, хората не могат да използват сила, можем само да дразним" войниците, писа той. Сомбат получи призовка от хунтата наред с още над 250 активисти, политици, университетски преподаватели и журналисти. Отказа обаче да се яви и оттогава е в нелегалност. Някои от призованите като бившата премиерка Инглук Шинаватра бяха освободени след многодневен арест в тайни места и задължени да подпишат документ, че се отказват от всякаква политическа дейност, напомня АФП. Днес моловете на редица ключови места в Банкок намалиха работното си време или затвориха врати. Пътната полиция предупреди, че в столичните райони със засилена охрана във връзка с очакваните демонстрации ще бъде спряно уличното движение, а метрото - временно затворено. По-рано тайландското вътрешно министерство разпрати във всички провинции предупреждение, че в неделя там също се очакват масови протести срещу военния преврат. В първото си пряко обръщение към народа, след като обяви преврата на 22 май, Прают Чан-оча обеща вчера избори най-рано след 14 месеца, а преди това - политически и социално-икономически реформи. Той призова противниците на хунтата да не организират протести, за да не забавят с тях процеса, който ще върне щастието на тайландския народ.

ГЕРБ и ДПС са едно, Станишев е тапа, а Волен се продал на турците, според Бареков

"Бях във всяко кътче на България и с това си обяснявам нашия успех. ДПС накупиха много цигански гласове". Това каза в интервю за предаването на Нова телевизия "Всяка неделя" Никола...

Неизвестни простреляха дясната ръка на Брендо в "Лозенец" (обновена)

45-годишен мъж с инициали Г.С. е бил прострелян към 01.20 часа днес в района на квартал 45-годишен мъж с инициали Г.С. е бил прострелян към 01.20 часа днес в района на квартал "Лозенец" в София, съобщиха от пресцентъра на МВР. Г. С. е бил отведен в болница без опасност за живота, получил е медицинска помощ и по-късно е освободен за домашно лечение, пише дословно в съобщението от полицията. По-късно стана ясно, че неизвестни са изс

Трус от 4,8 по Рихтер разтърси остров Крит

Земетресение с магнитуд 4,8 по Рихтер беше усетено в Крит. Данните са на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център. 

Епицентърът е на 102 км от Ираклион, в морето на юг от острова. Най-близкото населено място е Тимпаки - на 61 км.

Дълбочината на земетресението е 10 км. Засега няма данни за жертви и щети.

Земетресение с магнитуд 4,8 по Рихтер беше усетено в Крит. Данните са на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център. Епицентърът е на 102 км от Ираклион, в морето на юг от острова. Най-близкото населено място е Тимпаки - на 61 км. Дълбочината на земетресението е 10 км. Засега няма данни за жертви и щети.

Бареков е получил дарения от над 1,2 млн. лева за предизборната си кампания

Партията на Николай Бареков "България без цензура" е получила като дарения за предизборната си кампания 1 203 250 лв., показва отчетът пред Сметната палата към 31 май. Анализът на даренията показва, че петима души са напарвили дарения от по 20 000 лева, макар и те да са били разделени на по два транша от по 10 000 лева.

ЦИК предлага ограничения за наблюдателите на изборите

Централната избирателна комисия ще предложи промени в Изборния кодекс във връзка с наблюдателите. Такова намерение заяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов пред БНР, изтъквайки рекордния брой наблюдатели на последния вот, голяма част от които не са знаели кого представляват.

„Огромният брой наблюдатели запълваха всички секции. Включително имаше х Централната избирателна комисия ще предложи промени в Изборния кодекс във връзка с наблюдателите. Такова намерение заяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов пред БНР, изтъквайки рекордния брой наблюдатели на последния вот, голяма част от които не са знаели кого представляват. „Огромният брой наблюдатели запълваха всички секции. Включително имаше х

Простреляха човек на Брендо в София!

45-годишен мъж е бил прострелян в района на кв.“Лозенец“ в София в неделя към 1,20 часа. По непотвърдена информация това е Жоро Шопа, сочен за близък до Евелин Банев-Брендо.

Простреляха мъж в центъра на София

/КРОСС/ 45-годишен мъж е бил прострелян в центъра на София тази нощ, информират от СДВР. Инцидентът е станал около 01:20 часа в района на централния кв. "Лозенец". Г.С. е бил отведен в болница безопасност за живота, получил е медицинска помощ и по-късно е освободен за домашно лечение. В момента СДВР изяснява обстоятелствата около стрелбата. Засега службите на реда не дават информация за извършителя. По информация на "Хоризонт" простреляният е Георги Семерджиев, познат с прякора Жоро Шопа. Той е сочен като приближен на Ивелин Банев -Брендо. Нападението е извършено около 1.20 часа. Най-вероятно по Семерджиев е стреляно с пистолет. Нападателят се издирва.

Простреляха мъж в центъра на София

/КРОСС/ 45-годишен мъж е бил прострелян в центъра на София тази нощ, информират от СДВР. Инцидентът е станал около 01:20 часа в района на централния кв. "Лозенец". Г.С. е бил отведен в болница безопасност за живота, получил е медицинска помощ и по-късно е освободен за домашно лечение. В момента СДВР изяснява обстоятелствата около стрелбата. Засега службите на реда не дават информация за извършителя.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване