Нов трус в Гърция, 4,8 по Рихтер разлюля Крит

Земетресение с магнитуд 4,8 по Рихтер беше усетено на гръцкия остров Крит. Данните са на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център. Епицентърът на труса е на 102 км от Ираклион в морето на юг ...

Румен Петков: Орешарски, не съсипвай енергетиката

"Орешарски, няма значение кой те управлява и какви рушвети вземаш. Не съсипвай енергетиката!" Това гласи 43-тото обръщение на Румен Петков от АБВ към премиера Пламен Орешарски . Изключително важно е да се проследи цялата кадрова политика на премиера Пламен Орешарски, освен за престъпните решения, за които говорих досега, за едно очевидно престъпление – за грубо нарушаване на българския закон, уточнява Петков. Той напомни за назначаването на Георги Христозов в съвета на директорите на АЕЦ "Козлодуй". Христозов е човек осъждан, човек, без достъп до класифицирана информация, припомни политикът от АБВ. OFFNews публикува преди година разследване за съдбата на сигнал за злоупотреби и корупционни практики в ТЕЦ Марица Изток 2 с участието на шефа на държавния ТЕЦ Георги Христозов и енергийния консултант Стефан Гамизов . „Премиерът го назначи на ключово място в сектор „Енергетика”. Не знам какъв рушвет е дал, но това престъпление може да бъде подминато от този главен прокурор, не и от следващия. И за това Орешарски и ресорният министър Стойнев ще трябва да отговарят. Аз лично съм предоставил на министър-председателя цялата писмена информация за Георги Христозов – с осъдителното съдебно решение, с отказа на съответните институции да му бъде предоставен достъп и цялата информация. Това прави безумно и незаконно неговото назначение. И въпреки това, Пламен Орешарски го назначи. Не знам на кого слугуваш, не знам какви рушвети вземаш. Но всичко, което правиш, е против интересите на българския народ. И затова ще отговаряш”, предупреди Румен Петков.

Камерън с ултиматум: Излизаме от ЕС, ако Юнкер стане шеф на Еврокомисията

Страстите след евровота започват да утихват, но в сърцето на Стария континент се заформя нова битка – лидерите на страните членки на съюза трябва да изгладят различията си за политическата фигура, която ще застане начело на Европейската комисия. Разногласия не липсват. Дейвид Камерън заплашва с излизане на Великобритания от Европейския съюз, Страстите след евровота започват да утихват, но в сърцето на Стария континент се заформя нова битка – лидерите на страните членки на съюза трябва да изгладят различията си за политическата фигура, която ще застане начело на Европейската комисия. Разногласия не липсват. Дейвид Камерън заплашва с излизане на Великобритания от Европейския съюз,

Огромен панелен къс се срути от покрива на блок в Бургас

/КРОСС/ Огромен панелен къс се срути внезапно от покрива на панелен блок в бургаския ж.к. "Славейков". Инцидентът стана пред бл. 13 в комплекса и по чудо се размина жертви. Бетонната плоча вероятно се е откъснала заради силния вятър, който не спира от няколко дни, пише "Флагман". Тя е част от покривната конструкция - бетонов парапет, каквито имат всички панелни блокове в комплекса. Мястото на инцидента е отцепено с обезопасителни ленти. От години сградата на бл. 13 корозира и покривът се руши постепенно. При буря преди известно време такъв панелен къс падна от задната страна на блока и едва не уби човек. Оттогава той не е сменен. Живеещите в блока спешно събират пари за ремонт на рушащите се панели.  

Чиро Имобиле потвърди, че преминава в "Борусия" (Дортмунд)


Нападателят на "Торино" Чиро Имобиле ще премине в германския вицешампион "Борусия" (Дортмунд). Италианският национал сложи край на спекулациите, след като потвърди договорката след приятелкия мач срещу Ирландия (0:0). 

"Всичко е договорено. Сега чакам просто да сложа подписа си върху договора", заяви 24-годишният играч пред RAI Sport. 

Имобиле ще бъде вторият нападател, който "Борусия" привлича през лятото, след голмайстора на "Херта" Адриан Рамос. Според италианските...

Вятърът откъсна панел от бургаски блок

Огромен панелен къс се откъсна от вятъра и падна от покрива на панелен блок в бургаския ж.к. "Славейков".

Йотингер обвърза "Южен поток" с Украйна

Проектът за газопровода Проектът за газопровода "Южен поток", свързващ Русия с Италия, няма да напредне, докато Русия не промени ориентацията спрямо Украйна. Това предупреди европейският комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер. "Ние ще подновим преговорите, когато руският партньор се съобрази с изискванията на международното право и е готов на конструктивно

Йотингер обвърза "Южен поток" с Украйна

Проектът за газопровода "Южен поток", свързващ Русия с Италия, няма да напредне, докато Русия не промени ориентацията спрямо Украйна. Това предупреди европейският комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер.
"Ние ще подновим преговорите, когато руският партньор се съобрази с изискванията на международното право и е готов на конструктивно Проектът за газопровода "Южен поток", свързващ Русия с Италия, няма да напредне, докато Русия не промени ориентацията спрямо Украйна. Това предупреди европейският комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер. "Ние ще подновим преговорите, когато руският партньор се съобрази с изискванията на международното право и е готов на конструктивно

Бащи на протест пред парламента за защита на детските права

/КРОСС/ В деня на детето бащи протестираха пред Народното събрание с настояване България да се присъедини към международен документ за повече защита на детските права. Протокол към Конвенцията за правата на детето установява процедура за подаване на жалби от деца или техните родители, които не са получили правна закрила в собствените си държави. Жалбите се подават директно до Комитета на Организацията на обединените нации за правата на детето, но България още не е подписала този протокол, за да попадне под юрисдикцията на този нов международен орган. Събралите се десетина бащи разчитат на ООН за да търсят правата си, които българският съд, според тях не им е признал. Пламен Борисов от Асоциация за детско развитие "Член 24" посочи пред БНР: Ние, като разделени родители, особено разчитаме на този протокол, защото той ще ни позволи да подаваме жалби от името на децата си за нарушаване правото им на преки контакти и лични отношения, залегнали в чл. 9 от Конвенцията. Сега, когато се позоваваме на тази разпоредба пред българския съд, тя просто е игнорирана. В момента, това, което прави съдът, и у нас и в чужбина, и обикновено дава родителските права на единия родител, а другият родител и самото дете се превръщат в нещо като затворници с право на свиждане.  

Рублата вече е единствената официална валута в Крим

От 1 юни руската рубла става единствената официална валута в Крим и Севастопол, а украинската гривна получи статут на чуждестранна валута. На 27 май руският президент Владимир Путин подписа закон за съкращаване на преходния период за излизане на гривната от обращение в Крим и Севастопол - до 1 юни 2014 година, припомня "Униан".

"Южен поток" зависи от положението в Украйна

Осъществяването на проекта „Южен поток“ е тясно обвързано с развитието на конфликта между Русия и Украйна. Това смята еврокомисарят по въпросите за...

След скандала с кюфтетата: Депутатите с две сметки в бюфета

 По две сметки плащат депутатите за обяд в парламентарния бюфет – една за яденето, което идва от кетъринг фирма, и една за салатите и напитките, които се приготвят на място. До странния режим на работа се стигна, след като Агенцията по храните затвори кухнята нас Хранителния комплекс към президентството, която приготвя храната за парламентарния стол.

Заради затворената кухня, за храната се грижи частна фирма за кетъринг, която всяка сутрин доставя манджите. Към яденето, обаче, на двете гишета в стола е зачислен и по един служител на фирмата, въоръжен с касов апарат, който лично продава ястията. Отделно титулярните продавачки в стола също продават на гишетата напитки, хляб, салати и десерти, които не се приготвят в затворената кухня, а се доставят от външни фирми.

Двойната сметка е заради изискването към кетъринг фирмата да си прибира непродадената храна и, когато те си пя продават лично, по-лесно могат да си водят счетоводство. Макар и касовите бележки да са две, цената на един обяд в парламента не се е увеличила чувствително и пак излиза около 5 лв. За сметка на това много депутати споделиха, че манджите са по-вкусни, а менюто – по-засукано. Липсва, обаче, информация за калориите във всяко блюдо.

Почти са приключили ремонтите в помещението за готвене, обясни главният секретар на Народното събрание Петя Гладилова. Инспекторите от Агенцията по храните затвориха кухнята заради нарушения, свързани с поддръжката на помещенията, на вентилацията, кухненската посуда и оборудването.

В началото на тази седмица ще стартира обществена поръчка, с която ще бъдат осигурени работни плотове, маси и по-голямото оборудване. Готова е и жалбата срещу констатираните нередности, но от НС ще поканят инспектори да огледат какво е положението след ремонта, преди да се оплачат на съда.http:

//www.mignews.info/


 

Катар платили милиони долари подкуп за домакинството на Мондиал 2022

/КРОСС/ Бившият член на изпълнителният комитет на ФИФА Мохамед бин Хамам е раздал подкупи на стойност 5 милиона долара, за да осигури гласове за домакинството на Катар на световното първенство през 2022 г., показват нови разкрития на Sundey Times, проверени от BBC. Бин Хамам, който беше президент на Катарската футболна федерация и Азиатската футболна конфедерация, беше изваден до живот от футбола заради корупционния скандал, който разтърси ФИФА през 2011 г. Sundey Times обяви, че "милиони тайни документи" - имейли, писма и банкови трансфери - доказват, че Бин Хамам е използвал десет сметки, в които е превел до 200 000 долара на президентите на 30 африкански футболни федерации. Освен това катарецът е бил домакин на редица събития в Африка, където е раздал допълнително 400 000 долара в брой, за да бъде подкрепена кандидатурата на Катар. Това се е случило година преди гласуването, което се проведе на 2 декември 2010 г. Бих Хамам е превел 1.6 милиона долара в сметка на бившия вицепрезидент на ФИФА Джак Уорнър, 450 000 от които преди гласуването, пише Дневник.  

Бин Хамам раздал подкупи за 5 млн. долара, за да купи гласове за Катар 2022

/КРОСС/ Бившият член на изпълнителният комитет на ФИФА Мохамед бин Хамам е раздал подкупи на стойност 5 милиона долара, за да осигури гласове за домакинството на Катар на световното първенство през 2022 г., показват нови разкрития на Sundey Times, проверени от BBC. Бин Хамам, който беше президент на Катарската футболна федерация и Азиатската футболна конфедерация, беше изваден до живот от футбола заради корупционния скандал, който разтърси ФИФА през 2011 г. Sundey Times обяви, че "милиони тайни документи" - имейли, писма и банкови трансфери - доказват, че Бин Хамам е използвал десет сметки, в които е превел до 200 000 долара на президентите на 30 африкански футболни федерации. Освен това катарецът е бил домакин на редица събития в Африка, където е раздал допълнително 400 000 долара в брой, за да бъде подкрепена кандидатурата на Катар. Това се е случило година преди гласуването, което се проведе на 2 декември 2010 г. Бих Хамам е превел 1.6 милиона долара в сметка на бившия вицепрезидент на ФИФА Джак Уорнър, 450 000 от които преди гласуването, пише Дневник.  

В БСП текат залагания за жена начело


Депутатът от Коалиция за България Мартин Захариев сподели в интервю за Би Ти Ви, че в партията текат залагания за жена на лидерския пост. Пред сегашния председател Сергей Станишев пък имало голяма кариера в Европа.  

"Текат залагания, казвам дочуто, за жена. БСП никога не е била ръководена от жена", каза Захариев, но не потвърди първата догадка на водещия предаването, че става дума за сегашния зам.-председател на Народното събрание Мая Манолова.

"Пред Станишев има много...

Кличко пак бяга от среща с Пулев

Сетовният шампион при професионалистите Владимир Кличко за пореден път отказа мач с Кубрат Пулев. Украинският боксьор поиска реванш с руснака Александър Поветкин . „Смятам, че ако този двубой се състои, той ще е Киев. Първият се проведе в Москва, сега логично трябва да е в Украйна. Тук има много добър комплекс "Олимпийски", който може да се напълни за този мач“, коментира Владимир Кличко. Заявката за нов мач с Александър Поветкин на практика означава, че украинецът отново пренебрегва Кубрат Пулев. Световният шампион по бокс в тежка категория Кличко трябва да срещне българина при следващата защита на титлата си. Това реши Международната боксова федерация (IBF). Все още обаче няма обявена дата за този двубой, който би трябвало да се проведе тази година.

Голямо парче бетон се срути от покрива на блок в Бургас

Огромен панелен къс се срути внезапно от покрива на панелен блок в бургаския ж.к. "Славейков". Инцидентът стана пред бл. 13 в комплекса и по чудо се размина жертви. Бетонната плоча вероятно се е откъснала заради силния вятър, който не спира от няколко дни, пише "Флагман". Тя е част от покривната конструкция – бетонов парапет, Огромен панелен къс се срути внезапно от покрива на панелен блок в бургаския ж.к. "Славейков". Инцидентът стана пред бл. 13 в комплекса и по чудо се размина жертви. Бетонната плоча вероятно се е откъснала заради силния вятър, който не спира от няколко дни, пише "Флагман". Тя е част от покривната конструкция – бетонов парапет,

Йотингер обвърза "Южен поток" с Украйна

Проектът за газопровода Южен поток, свързващ Русия с Италия, няма да напредне, докато Русия не промени ориентацията спрямо Украйна – предупреди европейският комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер.

Огромно парче бетон се срути от покрива на блок в Бургас

Огромен панелен къс се срути внезапно от покрива на панелен блок в бургаския ж.к. Огромен панелен къс се срути внезапно от покрива на панелен блок в бургаския ж.к. "Славейков". Инцидентът стана пред бл. 13 в комплекса и по чудо се размина жертви. Бетонната плоча вероятно се е откъснала заради силния вятър, който не спира от няколко дни, пише "Флагман". Тя е част от покривната конструкция – бетонов парапет,

АНС ежедневно събирала милиони снимки

/КРОСС/ Според публикувана днес от онлайн-изданието на списание Der Spiegel статия, Агенцията за национална сигурност на САЩ е събирала масово снимки от интернет и други източници, за да ги проверява със софтуер за лицево разпознаване. АНС е възнамерявала да усъвършенства технологията с цел откриване на представляващи интерес за нея обекти по целия свят, пише и New York Times, позовавайки се на документи, предадени от Едуард Сноудън. Според документите, датирани от 2011 година, всеки ден АНС е събирала милиони изображения. Около 55 000 от тях са били с достатъчно добро качество за разпознаване на лица. Съгласно изявление на говорителка на АНС, Агенцията не е имала достъп до снимки на американски граждани от шофьорски книжки или паспорти. За използването на такива изображения ведомството е трябвало да получи разрешение от съда. Говорителката обаче е отказала коментар относно това, дали службата е имала достъп до базата данни на Държавния департамент на САЩ, в която се съхраняват снимките от заявленията за издаване на визи, както и до снимки от различни онлайн-мрежи или бази данни с лица, подложили се на ирисова диагностика или друг вид сканиране на ириса. Документите свидетелстват, че АНС вече събира данните от ирисовото сканиране на чужденци, влизащи на територията на САЩ

Проверяват хотела в Банско заради натровените деца

Екипи на Областна дирекция по безопасност на храните – Благоевград са взели проби от кухнята на хотела в Банско, където тази сутрин 12 ученици се почувстваха зле и бяха транспортирани в болн...

Българите спестили 456 милиона лева през април

Българите са спестили 456 милиона лева през април. Това показват последните данни на БНБ. Така сумата по влоговете на населението вече достига 40,74 милиарда лева. В нея, освен депозитите, влизат и пл...

Гонзо тръгна за Испания да намери треньор на Левски

Изпълнителният директор на Левски Георги Иванов-Гонзо замина за Испания, за да се срещне лично с трима от набелязаните от него местни специалисти, които евентуално да поемат 26-кратните шампиони на Бъ...

Арестуваха французин за стрелбата пред Еврейския музей в Брюксел

Френски гражданин, заподозрян за връзки с ислямистите-екстремисти в Сирия, е арестуван във връзка със стрелбата пред Еврейския музей в Брюксел, съобщи AФП. Заподозреният стрелец, 29-годишният Мехди Не...

Разводът на века

Рекордни 3 до 4  млрд.
 евро ще струва желанието
на руския олигарх Дмитрий
Риболовлев да се отърве
от жена си.

В тази история има
 всичко: убийство, изчезнали
картини, кражба на
диамантен пръстен  и
пари, страшно много пари.

В началото на тази класическа драма с криминални елементи стоят двама опърпани студенти по медицина Рекордни 3 до 4 млрд. евро ще струва желанието на руския олигарх Дмитрий Риболовлев да се отърве от жена си. В тази история има всичко: убийство, изчезнали картини, кражба на диамантен пръстен и пари, страшно много пари. В началото на тази класическа драма с криминални елементи стоят двама опърпани студенти по медицина

Няколко варненски местности ще са утре без вода

Поради извършване на планови ремонтни дейности няколко варненски местности и села ще останат без вода в понеделник - 2 юни, съобщиха за Moreto.et от ВиК-дружеството във Варна. Без вода от 0 часа до 17 часа на 2 юни ще са местностите Добрева чешма, Телевизионна кула, Перчемлията, Черноморска панорама, Асмалар, Сълзица, както и селата Каменар и Куманово.

Обявиха за продан родната къща на Ник Мейсън от Pink Floyd

/КРОСС/ Родната къща на Ник Мейсън от Pink Floyd е обявена за продан. Той ще бъде запомнен като изпълнител на протестния химн на 80-те "Стената", макар да е израсъл в пълна идилична обстановка в имението Чичестър Харбър с пет спални край водата и градина с палмови дървета. Ник Мейсън е единствения член на групата, който е неизменно в състава от 1965 г. Той е известен като съавтор на хитове като Time и Echoes. Той е посещавал редовно родителите си в имението на 1985 г., когато те решават да го продадат на сегашните му собственици. Сега се появиха слухове, че Мейсън има намерение да си върне отново къщата от детството. Чичестър е едно от четирите запазени естествени пристанища в Южна Англия, което означава че наоколо природата е застинала във времето и е останала такава, каквато е била преди столетия. Този район е един от най-предпочитаните за собствениците на яхти и лодки. Имението бе предложено от собствениците в петък за сумата от £2.75 млн. (6.62 млн.). Според Джеймс Грило, директор на агенцията за недвижими имоти Country Homes, която обяви имението за продажба, това е един уникален имот, пълен с история и с великолепно разположение, пише Temadaily.  

Видео доказва, че гръцкият студент е преминал на червено, преди да блъсне Катя

При зловеща катастрофа от миналата седмица тежко пострада 16-годишно момиче от Пловдив, чакащо на спирка до моста на Герджика. На кадрите от видеото се вижда, как гръцкият гражданин, управляващ "Нисан", преминава на червено, при работещ светофар и брояч към него, съобщава Plovdiv24.bg. Така той помита Катeрина Матеева.

Огромен панелен къс се срути от покрив на блок

Огромен панелен къс се срути внезапно от покрива на панелен блок в бургаския ж.к. "Славейков". Инцидентът стана пред бл. 13 в комплекса и по чудо се размина жертви.

Палацо - кръстоска между пола и панталон, ще е най-модерната дреха това лято

Кейт Мос - един от най-успешните топмодели, облича широк и яркозелен панталон, скроен специално за нея, сив потник и черен блейзър. И отива на вечеря в ресторант в Мейфеър - квартал в централната част на Лондон, който държи рекорда за най-високите цени на имоти не само в английската столица, а изобщо в целия свят.

Папарак успява да заснеме Кейт Мос - един от най-успешните топмодели, облича широк и яркозелен панталон, скроен специално за нея, сив потник и черен блейзър. И отива на вечеря в ресторант в Мейфеър - квартал в централната част на Лондон, който държи рекорда за най-високите цени на имоти не само в английската столица, а изобщо в целия свят. Папарак успява да заснеме

Бин Хамам е раздал подкупи за 5 млн. долара, за да купи гласовете за Катар 2022


Бившият член на изпълнителният комитет на ФИФА Мохамед бин Хамам е раздал подкупи на стойност 5 милиона долара, за да осигури гласове за домакинството на Катар на световното първенство през 2022 г., показват нови разкрития на Sundey Times, проверени от BBC. 

Бин Хамам, който беше президент на Катарската футболна федерация и Азиатската футболна конфедерация, беше изваден до живот от футбола заради корупционния скандал, който разтърси ФИФА през 2011 г. 

Той беше обвинен, че...

Кейти Пери взема бетаблокери преди концерт

Никога обаче не смесва лекарства за сърдечния ритъм с алкохол


Годишнината от протеста на "Таксим" доведе до ареста на 120 демонстранти


Протестите по повод първата годишнина от началото на мащабните антиправителствени демонстрации в Турция са довели до ареста на 120 демонстранти, съобщи началникът на полицията в Истанбул Селями Алтъно, цитиран от турската телевизия НТВ, предаде БТА.

След като вчера Ердоган нареди на полицията да не допуска демонстранти на площад "Таксим" в Истанбул, за целта бяха мобилизирани 25 хил. полицаи. Освен в Истанбул полицията е разпръснала демонстранти и в столицата Анкара, както и в южния...

Издирват се двама биячи, ограбили дядо в Розино

Полицията издирва двама бандити, пребили и ограбили 72-годишен дядо в село Розино, Пловдивско.

Уличаващо видео показва как гръцкият студент преминал на червено, преди да блъсне Катя

При зловеща катастрофа от миналата седмица тежко пострада 16-годишно момиче от Пловдив, чакащо на спирка до моста на Герджика.
На кадрите от видеото се вижда, как гръцкият гражданин, управляващ При зловеща катастрофа от миналата седмица тежко пострада 16-годишно момиче от Пловдив, чакащо на спирка до моста на Герджика. На кадрите от видеото се вижда, как гръцкият гражданин, управляващ "Нисан", преминава на червено, при работещ светофар и брояч към него, съобщава Plovdiv24.bg. Така той помита Катeрина Матеева.

Боримиров води германски спец в Левски

/КРОСС/ Координатор от Германия по всяка вероятност ще бъде новото лице в ДЮШ на Левски, пише "Меридиан мач". До дни се очаква официално на поста шеф на школата да застане Даниел Боримиров. Легендарният халф ще поеме властта в ДЮШ и ще направи доста промени. Една от тях се очаква да бъде взимането на чуждестранен координатор. Най-вероятно той ще потърси такъв в Германия, където има отлични връзки след дългия си и успешен престой в Мюнхен 1860. В момента като методист в ДЮШ работи Иван Колев, а главен селекционер на млади таланти е легендарният Пламен Николов. Явно обаче на "Герена" ще се случат доста промени, тъй като в Левски искат школата да заработи още по-добре. За сметка на Боримиров с поста си ще се раздели Кирил Ивков, който и без това на няколко пъти разкри, че иска да се оттегли.  

Влизат в сила нови правила за шофьорските изпити

От 1 юни влизат в сила много промени в организацията и провеждането на изпитите на кандидатите за шофьори, съобщи БНР. С тях се въвежда нова електронна система, която е част от електронното правителство. С цел да се премахнат корупционните практики, електронен жребий вече определя кой изпитващ в кой от центровете да изпитва. В автошколите ще се използва електронен регистър, който няма да позволява по средата на обучението на вече започналият курс да бъдат добавяни нови кандидати. Ще се вписват преподавателите, превозните средства, вътрешните изпити, които се провеждат, обясни директорът на автомобилната администрация Димитър Ганев. Изпитващите ще работят с таблети, където ще отбелязват грешките, допускани от изпитвания.  Накрая оценката се извършва автоматично и тя автоматично ще се нанася в изпитния протокол. 

Спестили сме 456 млн. лв. през април

Тенденцията на нарастване на спестяванията у нас се е запазила и през месец април. Това сочат данните на Българската народна банка (БНБ). Те са...

Деца от зелено училище в Банско са в болница със съмнение за хранително отравяне

Двайсетина деца са със съмнение за хранително отравяне в Банско, като десетина от тях вече настанени в болницата в Разлог. 60 деца от София са били на зелено училище в хотел в курортния град, съобщи БНР в неделя. Инфекционист и епидемиолог обработват болните. Допълнителни затруднения създава фактът, че инфекциозното отделение е в ремонт. Към момента съмненията са за хранително отравяне, каза директорът на болничното заведение д-р Божидар Велев. Децата са стабилизирани, в момента са в добро състояние. Правят се необходимите изследвания. На място в хотела се извършват проверки от два екипа на Агенцията за безопасност на храните,  каза областният говорител Дафина Атанасова, която посочи и друга хипотеза:  „Не е сигурно, че е хранително натравяне, защото е имало сигнал, че и водата се хлорира там в тези дни. Наши колеги два екипа са изпратени, за да взимат съответно проби от храната и от персонала. Но до изясняване на случая и на източника, нищо конкретно не можем да кажем”.

Кунева: Голяма политика не се прави с хватки и верни изчисления

/КРОСС/ "Аз говоря това, което мисля. В тези избори беше много голям залог дали петте различни партии, в които участват и лидерите в изборите, няма да се изкушат да правят агресивна кампания за преференциален вот. Аз мога да кажа за себе си, че бях изправена пред този избор и взех съзнателно решение. Можете ли да си представите какво би било, ако след изказванията на г-н Костов за това как да се гласува и призивът му към ДСБ, ако аз бях поела същия път и всеки от нас тръгне да прави такава преференциална кампания. Няма нищо лошо в преференциите, напротив, много е хубаво, че ги има. Законът за съжаление беше зле скроен и зле обяснен. Много хора мислеха, че като отбелязват 10, подкрепят листата такава, каквато е. Много добре свършена работа на г-н Малинов и ДСБ. Още веднъж поздравления. Важното е, че блокът проходи и направи първата си крачка и е на терена на избрана партия в парламента. Когато аз поех листата, с много съмнения пред самата мен, очевидно голям риск, Реформаторският блок беше на два процента. Завършихме така, че имаме евродепутат. За мен нещата са - да, единството е най - важно." Това заяви в предаването "Неделя 150" по БНР лидерът на "България на гражданите" Меглена Кунева. На въпрос дали е знаела, че се води кампания за предимство на Светослав Малинов и не е ли било редно и тя призове своите избиратели да направя същото, Меглена Кунева отговори: "Такава кампания беше ясно, че се води с изказването на г-н Костов

Купиха 2000 ракети за борба с градушките

Разширяване на мрежата от станции за борба с градушките е една от задачите на земеделското министерство. Това заяви в Сливен шефът на ведомството проф. Димитър Греков. Той допълни, че само през последните дни са закупени над 2000 ракети за борба с градушките.

Безплатен достъп до музеите и зоологическата градина в София

 Общинските културни институти в София ще работят с безплатен вход на 1 юни – Международен ден на детето, съгласно заповед на кмета на кмета Йорданка Фандъкова.

Жителите и гостите на София ще имат възможност да посетят Софийската градска художествена галерия, Музея под базиликата „Света София”, Зоологическата градина и парк – музей „Врана”.

Целта е повече столичани и най-вече децата да имат възможността да разгледат.

Вода от чешмата натровила децата в Банско?

12 деца от зелено училище в Банско са получили натравяне и са настанени в разложката болница. 2 от тях имат леки оплаквания и са освободени от лечение, другите остават под лекарско наблюдение и на системи.
Децата не са в тежко състояние, но се нуждаят от болнично лечение. Симптомите им са повръщане, диария, две са имали и леко повишена температура, 12 деца от зелено училище в Банско са получили натравяне и са настанени в разложката болница. 2 от тях имат леки оплаквания и са освободени от лечение, другите остават под лекарско наблюдение и на системи. Децата не са в тежко състояние, но се нуждаят от болнично лечение. Симптомите им са повръщане, диария, две са имали и леко повишена температура,

Цитат на деня: Поведението на Лаверн беше отвратително към избирателите


"Поведението на тази дама (бел. ред. Достена Лаверн) беше повече от отвратително към избирателите". 

Нидал Алгафари, медиен експерт на левицата за подредбата на избирателната листа на Коалиция за България пред БНР. Според него масовата преференция за 15-ия в листата Момчил Неков, който измести Лаверн от избираемото пето място за европарламента, не се дължи на грешка или заблуда, а е наказателен вот на избирателите от БСП спрямо издигането на челни позиции на "парашутистите" Лаверн и...

Плодовете и зеленчуците по-евтини от миналата година

 Цените на плодовете и зеленчуците през май тази година остават под нивата на цените през май 2013-та, съобщават от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

Поевтиняването на захарта и олиото спрямо същия месец на миналата година е около 24-28 на сто. Цените на месото и месните произведения през май тази година са по-ниски в сравнение с май 2013-та. Брашното през май тази година е с 13 на сто по-евтино, съобщава БНР.

За пореден месец се отчита значително поскъпване, на годишна база, на зрелия фасул - 40 на сто. На годишна база, цената на кравето сирене се качва с 5 на сто, на кашкавала и на кравето масло - с около 3 на сто.

Черната Златка заклейми родния хайлайф

Златка Димитрова не е част от елита вече, поне така разказва самата тя в мрежата. Бременната плеймейтка явно тотално се е променила.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване