Ривър Плейт удари Бока с дузпи

Плейт постигна четири победи в общо пет мача срещу Бока Хуниорс през сезона.

Президентът на Абхазия е подал оставка?

/КРОСС/ Сергей Шамба, един от лидерите на опозицията в Абхазия обяви, че президентът Александър Анкваб е подал оставка, предава Интерфакс. Информацията обаче не бе потвърдена от секретаря на Съвета за сигурност на Абхазия. „В Абхазия няма да има лов на вещици. Ние ще създадем коалиционни органи на властта, в които ще присъстват всички политически сили", заяви Шамба. „Сега аз и председателят на парламента Валерий Бганба отиваме при президента. Александър Анкваб все още не е подписвал никакви документи за оставка. Ще си поговорим приятелски и ще решим какво да правим", заяви от своя страна секретаря на Съвета за сигурност Нугзар Ашуба.  

Откриха 5 тела след катастрофата в Мурманска област

Двама оцеляха при падането на хеликоптер, издирват още тела


6 от отровените деца в Банско остават в болница

6 от деца, приети със симптоми на хранително отравяне тази сутрин в болницата в Разлог, остават на лечение в инфекциозното отделение, съобщи Нова телевизия. Състоянието им е стабилно. Тази сутрин единадесет (първата информация беше за 10) деца бяха приети в МБАЛ-Разлог със симптоми на хранително отравяне. Те са били на зелено училище в хотел "Божур" в Банско. По-късно днес още 4-5 деца са прегледани в Спешения център в Разлог пак със сходни оплаквания, но са освободени. Към 12 часа на обяд 5 от настанените в болница деца са изписани, на лечение остават още шест. Групата е от 145-то ОУ-София, пристигнали са на "зелено училище" в Банско на 30 май - петък. Тя се състои от 64 деца на 9-годишна възраст. "Децата са дехидратирани, със симптоми на хранително отравяне - повръщане, при някои от децата - разстройство, но каква е причината ще стане ясно едва след като излязат резултатите", каза директорът на болницата в Разлог д-р Божидар Велев. Учителката Катя Христова обаче смята, че може да става въпрос за вирус. Според нея условията в хотела и държанието на персонала са отлични. След като започнали оплакванията тази сутрин на децата в кухнята им препекли филийки хляб.

Посвещават Кличко за кмет по казашки традиции

На киевския площад Независимост ще се състои народно събрание, на което Виталий Кличко ще бъде посветен за кмет на града по казашките традиции.

Започва Международният театрален фестивал „Варненско лято” 2014

Днес - 1 юни започва официалната програма на Международния театрален фестивал „Варненско лято”. Общо 36 събития ще представи тазгодишното издание на феста, който се провежда за 22-и път във Варна, и ще продължи до 11 юни. Вчера в присъствието на Венелин Шурелов и Цветана Манева бе открита видеоинсталация „360° Цветана Манева“, която ще може да се види в Галерия „Графит” до 8 юни.

Капитанът на "Лудогорец" вдига сватба днес

/КРОСС/ Капитанът на ФК „Лудогорец" - благоевградчанинът Светослав Дяков днес вдига тежка сватба с любимата си Марияна. Венчавката ще се състои в храма „Въведение Богородично", а след това ще има тържествена церемония в шатра в градинката до хотел „Ален мак", която вече започна да се монтира. Двамата имат подписан граждански брак, а от любовта им се роди синът им Виктор, който вече е на една годинка, пише struma.bg. На младото семейство ще кумуват футболистът Тихомир Йосифов и съпругата му. На сватбата е поканен целият отбор на ФК "Лудогорец" начело с треньора Стойчо Стоев и президента Кирил Домусчиев, както и много футболисти - пирински орли.  

Батков най-накрая даде обещаните 10 000 за юбилея на Левски

Тодор Батков най-после е дал обещаните за юбилея на Левски 10 000 лева. По-рано днес от Националния клуб на привържениците на "сините", тръст "Синя България" и форума на "сини...

Наблюдателите са маскиран начин за купуване на гласове, обяви говорителят на ЦИК

Централната избирателна комисия ще предложи промени в Изборния кодекс във връзка с наблюдателите. Такова намерение заяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов пред БНР, изтъквайки рекордния брой наблюдате...

Европа носи отговорност за събитията в Украйна, заяви Марин льо Пен

Европа носи отговорност за събитията в Украйна, твърди Марин льо Пен, оглавяваща френската крайнодясна партия Национален фронт, в интервю, публикувано в неделя от германския седмичник "Шпигел". "Обявявам се за федерализация на Украйна. Европейският съюз наля масло в огъня, като предложи икономическо партньорство на една страна, в която половината хора гледат на изток", заявява тя. Днес европейците "по указание на САЩ представят Русия в неизгодна светлина", смята Льо Пен. По нейни думи държавите от Стария свят "трябва да имат собствено мнение, а не да разглеждат всичко с очите на САЩ". "Американците се опитват да разширят своята сфера на влияние в света, най-вече в Европа. Те преследват собствените си интереси, а не нашите", заявява тя. Предводителката на френските националисти споделя "известна възхита" от политиката на руския президент Владимир Путин, защото той "не позволява на други страни да му натрапват решения". "Според мен той действа на първо място в интерес на Русия и руското население", казва Льо Пен. На 25 май френският Национален фронт спечели изборите за Европарламента в тази страна, като надви консерваторите и управляващите социалисти. Партията на Марин льо Пен дълги години водеше последователна евроскептична политика. В интервюто за "Шпигел" тя нарича ЕС "антидемократично чудовище".

Душевно болен се самозапали в сливенско село

Болен мъж се самозапали в сливенското село Крушаре. 58-годишният има 70-80% изгаряния.

Роро се връща на екран

След 10 години 38-годишният Радослав Кавалджиев смята, че ще му отива да бъде водещ на "По света и у нас". Прилежен, с костюм и вратовръзка. Нещо, което вече изпита за кратко наскоро, когато беше част от проекта "Влез във форма с нас" на предаването "Денят отблизо с Мария" по БНТ1.


Сега обаче Роро, както всъщност му казват всички, предпочита След 10 години 38-годишният Радослав Кавалджиев смята, че ще му отива да бъде водещ на "По света и у нас". Прилежен, с костюм и вратовръзка. Нещо, което вече изпита за кратко наскоро, когато беше част от проекта "Влез във форма с нас" на предаването "Денят отблизо с Мария" по БНТ1. Сега обаче Роро, както всъщност му казват всички, предпочита

Дъждовете в страната намаляха, но все още има засегнати населени места


Дъждовете в страната, които продължават в отделни райони, са причината за наводнението и приливната вълна от река Черни Лом в поповското село Априлово, където все още няма достъп до няколко къщи, предаде Би Ти Ви.

Там отводняването ще може да започне най-рано в понеделник и ще продължи два-три дни, прогнозира кметът на селото Сергей Стоянов.

Реката, в която се вливат водите от язовирите в близост - "Росина" и "Пресиян", не за първи път причинява наводнения в региона,...

В Марсилия е арестуван заподозрян за убийството в Еврейския музей в Брюксел

Мъж, заподозрян в убийството на четирима души в Еврейския музей в Брюксел на 24 май, беше арестуван вчера в Марсилия, съобщи Франс прес. В колата на 29-годишния французин Мехди Немуш били намерени автомат Калашников и револвер от същия тип, които били използвани в белгийската столица. По данни на източник, близък до разследването, Немуш е заподозрян, че е бил в Сирия през 2013 г. и е воювал на страната на джихадистите. Във връзка с това той бил следен от френското контраразузнаване. При нападението в Еврейския музей на място бяха убити двама израелски туристи от Тел Авив и французойка, работела в музея на доброволни начала. Портиерът на музея беше тежко ранен и почина на следващия ден.

Обама ще се срещне във Варшава с лидери от Източна Европа, поканен е и Плевнелиев

Президентът на САЩ Барак Обама ще посети Полша на 3 и 4 юни и ще произнесе реч на площада пред кралския замък в историческия център на Варшава, съобщи канцеларията на полския президент Бронислав Коморовски. По време на церемонията във връзка с 25-ата годишнина от първите частично свободни избори в Полша ще говорят президентите Коморовски и Обама, отбеляза Йоана Тшаска-Вечорек, оглавяваща пресслужбата на полския лидер. Словата на двамата президенти ще прозвучат от сцена, специално изградена за целта на площада. Събитието ще бъде отворено за публика. В проявите по повод историческата дата ще участват освен президента на САЩ и държавните лидери на Франция, Германия, Чехия, Словакия, Унгария, Литва и Латвия. Обама ще пристигне в полската столица във вторник следобед. Същия ден ще разговаря с президента Коморовски и с премиера Доналд Туск, ще участва и в среща с лидери на страни от Централна и Източна Европа. Поканени са президентите на България, Латвия, Литва, Естония, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния, Словения и Хърватия. По неофициални данни в сряда сутринта Обама ще преговаря с новоизбрания президент на Украйна Петро Порошенко, след което ще присъства на празненствата по случай годишнината от изборите на 4 юни 1989 г..

ЕС одобри нов медикамент за болестта на Дюшен

Той повишава наличието на белтъка дистрофин


Капитанът на "Лудогорец" вдига пищна сватба днес

Капитанът на ФК „Лудогорец“ - благоевградчанинът Светослав Дяков днес вдига тежка сватба с любимата си Марияна. Венчавката ще се състои в храма „Въведение Богородично“, а след това ще има тържествена церемония в шатра в градинката до хотел „Ален мак“, която вече започна да се монтира.
Двамата имат подписан граждански брак, Капитанът на ФК „Лудогорец“ - благоевградчанинът Светослав Дяков днес вдига тежка сватба с любимата си Марияна. Венчавката ще се състои в храма „Въведение Богородично“, а след това ще има тържествена церемония в шатра в градинката до хотел „Ален мак“, която вече започна да се монтира. Двамата имат подписан граждански брак,

Сезонът по морето започна с незавършени строежи

Летният сезон по морето у нас започна със серия от незавършени строежи. Първите туристи вече са на плажа, а по цялото Черноморие шума от работата по...

Мъж се самозапали в Крушаре

/КРОСС/ 58-годишен мъж се е самозапалил тази сутрин в сливенското село Крушаре. Сигнал за инцидента е получен в Районно управление „Полиция" - Сливен в 9,38 ч., съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Първолета Мандинска. Мъжът живеел с майка си в селото. Сутринта влязъл с магазин в центъра на Крушаре, говорил със съселяните си, като с нищо не подсказал за намеренията си. След това излязъл, залял се със запалима течност и се самозапалил. Мъжът е приет в сливенската болница със 70-80 процента изгаряния, предстои транспортирането му до специализирана болница в Пловдив. Според запознати, той имал нервно заболяване, взимал си е хапчетата редовно, но от известно време спрял и вероятно това е довело до самозапалването тази сутрин, предава Дарик.  

Кунева знаела за кампанията на Костов в подкрепа на Малинов

В тези избори беше много голям залог дали петте различни партии, в които участват и лидерите в изборите, няма да се изкушат да правят агресивна кампания за преференциален вот, заяви по БНР лидерът на ДБГ Меглена Кунева.

Роботизираните коли ще решават кой да живее и кой не

Законови и етични главоблъсканици поставят основните въпроси пред технологията на бъдещето


Откъс от Бриджет Джоунс: "Луда по онова момче" на Хелън Филдинг


Тази събота в рубриката "Четиво" ви представяме откъс от третата книга от поредицата за известната героиня Бриджет Джоунс - "Луда по онова момче", която излиза на пазара от издателство "Колибри" в превод на български на Надя Баева. В новата книга действието се развива в съвременен Лондон, Бриджет вече е в "зряла" възраст, все още си води дневник, но сега е обсебена от изявите си в социалните медии. Очаква се екранизацията на романа, а междувременно Хелън Филдинг влиза в ролята на продуцент на...

Капитанът на "Лудогорец" вдига голяма сватба днес

Капитанът на ФК „Лудогорец“ - благоевградчанинът Светослав Дяков днес вдига тежка сватба с любимата си Марияна. Венчавката ще се състои в храма „Въведение Богородично“, а след това ще има тържествена церемония в шатра в градинката до хотел „Ален мак“, която вече започна да се монтира.
Двамата имат подписан граждански брак, Капитанът на ФК „Лудогорец“ - благоевградчанинът Светослав Дяков днес вдига тежка сватба с любимата си Марияна. Венчавката ще се състои в храма „Въведение Богородично“, а след това ще има тържествена церемония в шатра в градинката до хотел „Ален мак“, която вече започна да се монтира. Двамата имат подписан граждански брак,

Камерън заплашил с излизане на Великобритания от ЕС, ако Юнкер оглави ЕК

Ако Жан-Клод Юнкер бъде избран за председател на ЕК, то Великобритания може да излезе от ЕС. Това обяви по време на неофициалната среща на върха в Брюксел тази седмица британският прмиер Дейвид Камерън, цитиран от списание "Шпигел".

Теди Москов: "Бих режисирал тв сериал "Историята на България през погледа на един присмехулник"

- Честит пореден - Честит пореден "Аскеер" за режисура, г-н Москов. Не ви ли стана байгън от толкова награди? - Няма байгън! Аз съм "Бай Гъньо"! А нека някой ми каже, че не обича наградите... Аскеерът ми обаче не е пореден, а първи за общо 30- ината ми спектакъла, правени в България. Измъчва ме питането взех ли го, или го получих този приз! Има огромна разлика

Хирурзи спряха планови операции, искат си заплатите

Хирурзите и анестезиолозите в Монтана спряха плановите операции и обявиха, че ще работят само по спешност. Това е техният протест срещу забавените им възнаграждения.

Университетските болници заплашват с протести при смяна на здравния министър

/КРОСС/ Асоциацията на Университетските болници категорично се обяви срещу перманентните идеи за смяна на здравния министър при всеки възникнал проблем. В декларация, разпространена до медиите, представителите на Асоциацията отбелязват, че е „недопустимо здравният министър да става заложник на интересите на един лекар". В документа се отбелязват реализираните към момента резултати от здравното министерство по отношение на Спешна помощ. Те включват: Разработена е Стратегия за развитие на Спешната медицинска помощ в РБ 2014-2020 година; с 10% са увеличени заплатите от 1 януари 2014 година; Инкриминирано беше нападението над медицински лица; Облекчени са условията за специализация на ангажираните в системата на Спешната помощ; Стартира процесът на подобряване на условията в Спешната помощ от 2014 година - осигурен е финансов ресурс за ремонти и оборудване; утвърден е профилът „Спешна медицина" в Медицинските колежи и регламентирана е дейността на специалистите с професионална квалификация „Парамедик" и „Лекарски асистент". Асоциацията на Университетските болници отчита, че са постигнати видими и реални резултати в някои сфери на българското здравеопазване. Отбелязва се подписаният за първи път от две години национален рамков договор, разработените национална здравна стратегия и План за действие към нея

Само за медии "България без цензура” е платила доста над милион

В кампанията за евроизборите коалицията около партията на Николай Бареков „България без цензура” (ББЦ) е похарчила само за медии доста над половината от допустимите по закон общи разходи от 2 милиона лева. По публично известните досега данни сумата е 1 095 856, 58 лева, но реалните разходи трябва да са по-високи, тъй като голяма част от медиите, с които коалицията е имала договори, не са изпълнили задължението си да обявят финансовите условия по тях. Освен това само за три дни след изборите броят на отчетените от ББЦ дарения е нараснал 5 пъти. В нарушение на закона има дарители, които са дали двойно над позволения лимит, а значителна част от всички дарители не са попълнили задължителната декларация. Това показва направеният от Института за развитие на публичната среда разрез на приходите от дарения и разходите за медии в най-скъпата кампания в тези избори. Данните са публикувани от сайта Отворен парламент. Медийните договори Организацията е проследила с какви медии "новият политик" има договори, според данни на Сметната палата и сайтовете на медиите, на които е правила мониторинг по време на цялата кампания. Първата таблица представя информация за броя и вида на медиите, с които ББЦ има договори - кои от тях имат оферти за отразяване на кампанията и кои са предоставили информация за договорите си с формацията. В графите, където се посочва, че няма данни, е поради факта, че тези медии не поддържат сайтове и не може да се извлече нужната информация. Коалиция ББЦ има договори с 38 медии. За 22 от тях  няма публична информация на каква стойност са. Налична е информация само за 16 медии – с договори на обща стойност 1 095 856, 58 лева. При какви финансови условия са работили повече от половината от медиите от публикувания списък няма данни, поради което може да се твърди, че сумата, която е вложена в медийната предизборна кампания на Бареков, е по-висока от посочената стойност. От Института за развитие на публичната среда отбелязват, че разходите в една кампания освен за медии са и за външна реклама, събития, сувенири, застъпници, наети експерти, транспорт, наеми на зали, административни и т.н. И че само застъпниците и представителите на ББЦ на тези избори бяха  17 377. Свързани с  колицията  неправителствени организации пък извадиха 30 000 наблюдатели в изборния ден, на които според регистрирани в множество медийни репортажи свидетелства също е било плащано. Организацията припомня, че „таванът” на средствата, които могат да бъдат похарчени в кампания за Евроизборите, е 2 милиона лева за партии и коалиции. Дарения в кампанията на Бареков Общата стойност на даренията в публичния регистър на Сметната палата  към 31 май е 1 203 250 лева. Интересно е да се отбележи, че от 28 май до 31 май, броят на отчетените даренията за ББЦ е нараснал 5 пъти  - от 98 на 500 дарения. Така само за три дни от 315 950 лв. сумата скача на 1 203 250 лв. Прегледът на регистъра е установил, че има дарители, които са дали двойно над позволения лимит от 10 000 лева за едно физическо лице. Станислав Спасов Динев от село Звездица, Варненско, на 21.05.2014 г., прави 2 дарения по 10 000 лева, Силвия Иванова Атанасова, Стара Загора - 21.05.2014 – 2 дарения по 10 000 лв., Атанас Кънчев Атанасов, Стара Загора - 21.05.2014 – 2 дарения по 10 000 лв., Георги Желязков Сидеров, Стара Загора -21.05.2014 – 2 дарения по 10 000 лв., Мартин Хаддадин, Стара Загора - 21.05.2014 – 2 дарения по 10 000лв. Прави впечатление, че всички "двойни дарения" са направени в един и същи ден - 21 май 2014 г. Освен един, всички дарители, надвишили лимита, са от Стара Загора. Участници в листата на ББЦ също са дарили средства за кампанията: Десислава Красимирова Тодорова - обл.Видин,с.Покрайна 22.05.2014, 1000 лв., Ирина Лазарова Добруджалиева - гр.София 19.05.2014, 10 000 лв., Мая Евгениева Методиева - гр.Враца 19.05.2014, 5000 лв., Тезджан Фатмиева Наимова - гр. Пловдив25.04.2014, 10 000лв., Росен Петров Петров - гр.София19.05.2014, 10 000лв. Дарение е направила и водещата в ТВ7 Мирослава Кортенска - на стойност 10 000лв. Тя също е кандидат на формацията. Прикачена декларация за произхода на тези средствата в регистъра няма. Всяко дарение над минималната работна заплата  трябва да бъде съпроводено от декларация за произход на средствата. 363 дарения са на стойност над минималната работна заплата. За 49% от тях няма декларации за произход на средствата или за 177 дарения не се съдържат такива данни в регистъра на Сметната палата. 49 дарения са постъпили от хора, които живеят на село. Средна стойност на дарението 1619.38 лв.Останалите дарения постъпват от поддръжници от градовете. Най - много дарения се получават от София - 96, следва Пловдив - 64 и Монтана - 43. Близо половината от прихода на ББЦ е генериран от дарения на стойност 10 000 лева, общо 57. Най-голям е броят на даренията от 1000 лева, общо 117 дарения. Според правилата даренията до 1000 лева могат да се предоставят и в брой, всичко над тази стойност трябва да се превежда задължително по банков път. Когато размерът на дарените средствата е над 1000 лв., Сметната палата извършва проверка за съответствие между размера на дарените или предоставени за съответната предизборна кампания средства и размера на доходите на лицето. Проверката обхваща периода от произвеждането на предходните избори от същия вид до деня на подаване на съответната декларация. За извършване на проверката председателят на Сметната палата изисква информация от Националната агенция за приходите и други компетентни органи и институции. Органите и институциите са длъжни в едномесечен срок от получаване на искането да представят на Сметната палата необходимата информация. Сметната палата обявява резултатите от проверката чрез единния регистър по Изборния кодекс. Любопитен факт е, че още в деня на разкриване на банковата сметка в ДСК, 4 април 2014 г., според данните от регистъра, за ББЦ са направени  42 дарения, на обща стойност 32 490 лв. Приходите в кампаниите освен от дарения се формират от субсидиите на партиите, медийни пакети и кредити, които участниците в изборите могат да вземат, за да финансират всички дейностите в предизборните кампании. ББЦ има медиен пакет от 20 000лв. Лидерите на ПП ВМРО, която е част от коалицията, заявиха, че са отделили за кампанията  500 000 лв. от субсидията си. Отчет за финансирането В срок до 30 дни след изборния ден лицето, което представлява партията или инициативния комитет, и лицата, които представляват коалицията от партии, представят пред Сметната палата на хартиен и електронен носител отчет за приходите, разходите и поетите задължения за плащане във връзка с предизборната кампания, придружен с извлечение от банковата им сметка. Отчетите се изготвят и представят по образец за всеки вид избор, утвърден от Сметната палата. Сметната палата публикува отчетите на партиите, коалициите от партии и инициативните комитети в срок до 15 дни от изтичане на срока за представянето им. Сметната палата проверява за съответствие декларираните приходи и реално извършените разходи във връзка с предизборната кампания. Санкции За нарушаване на размерите на общото финансиране в кампанията глобите се налагат на лицето или лицата, които са определени от партията, коалицията или инициативния комитет, да отговарят за приходите, разходите и счетоводната отчетност. Размерите на глобите са от 3000 до 15 000 лв. (чл. 476 от Изборния кодекс). Санкциите се налагат от Сметната палата. Според Изборния кодекс сигнали за неизпълнението на задължението за публикуване на информация за договорите между участници в изборите и медии се подават до Централната избирателна комисия. Наказателното постановление се издава от областния управител и с него на доставчика на медийни услуги се налага имуществена санкция в размер от 2000 до 5000 лв (чл. 484 , ал.1 от Изборния кодекс). Когато нарушението е извършено повторно, имуществената санкция е в размер от 5 000 до 10 000 лв. (чл. 484, ал.2 от Изборния кодекс).

Откриха спортна площадка за деца с онкохематологични заболявания

/КРОСС/ На 1 юни едни много специални деца празнуват двоен празник. В Опицвет бе открита спортна площадка, която е част от Възстановителния център за деца с онкохематологични заболявания. Проектът за създаване на първия в страната възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания стартира преди четири години. Днес вече са готови спортната площадка и градините, но има още много да се работи по създаването на самия център, а и за събирането на средства за него. В България, средно на година между 100 и 150 деца се разболяват от онкохематологични заболявания. Освен от адекватно лечение в болница те имат нужда и от психологическа подкрепа. „Такава рехабилитация не се извършва в България, има доста проблеми с лечението на децата, доста отдавна е този проблем с липсващи лекарства, лекарства, които не се внасят в България, лекарства, които не се покриват от Здравната каса и се налага родителите сами да си ги осигуряват, така че ние ще бъдем доволни, ако този проблем бъде решен, за рехабилитацията този център ще се погрижи", коментира председателят на сдружение „Деца с онкохематологични заболявания" Маргарита Борисова за бТВ. За създаването на центъра са нужни над 4 млн. лв., а финансова помощ от държавата няма. Планирано е центърът да включва седем къщички, където да бъдат настанявани децата заедно с родителите си, зали за занимания, а освен спортната площадка ще има басейн и градина.  

Николай Цонев нападна осъдения Цветанов: Държи се като абсолютен имбецил

През 2011 година Цветанов се оплака от "перфектната стиковка на адвокати и съдии", която определи като "симбиоза на организираната престъпност с правораздаването у нас". Интересно ...

Простреляха мъж в столичния квартал "Лозенец"

Мъж на 45 години е бил прострелян в района на квартал "Лозенец" в София, съобщиха от СДВР. Столичната полиция изяснява обстоятелствата, при които към 1,20 часа през миналата нощ, мъжът е бил...

Калфин: Социалистите и ЕНП трябва да намерят общ език

В анализ на резултатите от изборите за ЕП, досегашния евродепутат Ивайло Калфин каза по БНР защо според него не се е състояла очакваната лява вълна в Европа и на какво се дължи доброто представяне на националистическите партии:

Русия застава начело на Съвета за сигурност на ООН

Русия поема от днес председателството на Съвета за сигурност на Организацията на обединените нации. Тя поема щафетата от Южна Корея и ще я предаде след един месец на Руанда, предаде ИТАР-ТАСС. Макар председателството на Съвета за сигурност да е до голяма степен представителна функция, Русия може да забави усилията за приемане на резолюция на Съвета за по-широк хуманитарен достъп в Сирия, съобщи ДПА, цитирайки експерти. За такъв документ настояват няколко членове на Съвета, но Русия е против. В момента се водят преговори за резолюция с остър тон, която да осигури трансгранични доставки на помощи без съгласието на сирийското правителство. Чрез правото си на вето обаче Москва, която е ключов съюзник на президента Башар Асад, може да използва процедурни хватки, за да забави работата по приемането й. „Много внимание ще бъде обърнато на Близкия изток, ще бъде обсъден напредъка по уреждането на близкоизточния проблем, положението в Йемен, Либия, процесът на химическата демилитаризация на Сирия, хуманитарната ситуация в страната", постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин. Очаква се този месец да има заседание за Афганистан, както и поредица от срещи по въпросите на Африка, включително ситуацията в Мали и Кот д`Ивоар, в района на Сахара - Сахел. Също ще се обсъдят въпроси, свързани с отношенията между Судан и Южен Судан. Въпреки че в графика не е предвидено заседание за Украйна, Чуркин не изключва възможността да се проведе и такова. „Всеки член на Съвета за сигурност има право да поиска заседание във връзка със ситуация, която, по негово мнение, може да застрашава международния мир и сигурност", каза той.

Как L'Oreal познава цвета на косата ви?

Действията на козметичната компания подсказват в какво ще се превърне онлайн рекламата съвсем скоро


Азис мечтае за секс с рижав

Кралят на попфолка Азис разкри най-голямата и неосъществена досега сексуална фантазия – да бъде с рижав партньор в леглото. Много бих искал да правя секс с рижав човек, някой рижко, който има лунички навсякъде и е червенокос, сподели изпълнителят в най-откровеното си интервю за "Поверително от NL".

Фестивал събира последователи на йога в Русе

/КРОСС/ Трети национален йога фестивал ще се проведе днес в Русе, съобщиха организаторите от Сдружение „Движение за хармонично развитие на човека" Body Mind Soul Training". Фестивалът, който ще протече под мотото „Мир и любов - необходимостта на настоящето и културата на бъдещето", ще започне в 14 часа в Пленарна зала на Община Русе. Очаква се там да се изявят около 140 души от цялата страна, които активно практикуват йога. Сред тях има 60 деца, пише ruse-news.com. Програмата на включва демонстрации на йога клубове от страната, лекция от председателя на Българска федерация по йога Стефан Илчев, базар на йога аксесоари, уъркшопи по индийски танци, рисуване с къна и киртани (пеене на мантри). Във връзка с Деня на детето се организира и изложба на рисунки-мандали на ученици от СОУ „Васил Левски", най-оригиналните от които ще бъдат отличени.  

Масов бой между две ромски фамилии започна от детска игра в Петрич

Детска игра с топка скара две фамилии в ромската махала в Петрич снощи. Група деца играели мач, топката отлетяла и влязла в двора на съседи, ударила паркиран бус и това отключило агресията у комшиите, пише struma.com. Живко Димитров и четиримата му братя поискали сметка от съседите си Кирилови, намесили се и свидетели на инцидента и настанал масов Детска игра с топка скара две фамилии в ромската махала в Петрич снощи. Група деца играели мач, топката отлетяла и влязла в двора на съседи, ударила паркиран бус и това отключило агресията у комшиите, пише struma.com. Живко Димитров и четиримата му братя поискали сметка от съседите си Кирилови, намесили се и свидетели на инцидента и настанал масов

Измамници възобновиха схемата с разваляне на пари

/КРОСС/ Пловдивски тарикати отново прибегнаха до измами по старата схема с разваляне на пари. Вчера 21-годишна магазинерка е станала жертва точно на такава измама. Около 12.30 часа непознат мъж успял да открадне 210 лева от младата жена, след като я заблудил под предлог да му развали банкноти с номинал от 100 лева и 50 лева, съобщиха от МВР-Пловдив. Служители от Второ РУП продължават работата по установяване на извършителя на престъплението.

48 ухапани от кърлеж във Варна за седмица

През изминалата седмица регистрираната в РЗИ-Варна остра заразна заболеваемост се движи в характерните за сезона граници, съобщиха от здравната инспекция за Moreto.net. По-малко са болните от чревни инфекции: 35 случая срещу 40 за предходната седмица.

Детска игра прерастна в масов бой между две ромски фамилии в Петрич

Детска игра с топка скара две фамилии в ромската махала в Петрич снощи. Група деца играели мач, топката отлетяла и влязла в двора на съседи, ударила паркиран бус и това отключило агресията у комшиите, пише struma.com. Живко Димитров и четиримата му братя поискали сметка от съседите си Кирилови, намесили се и свидетели на инцидента и настанал масов Детска игра с топка скара две фамилии в ромската махала в Петрич снощи. Група деца играели мач, топката отлетяла и влязла в двора на съседи, ударила паркиран бус и това отключило агресията у комшиите, пише struma.com. Живко Димитров и четиримата му братя поискали сметка от съседите си Кирилови, намесили се и свидетели на инцидента и настанал масов

Сезонът в Слънчев бряг започна

/КРОСС/ Спасители, реанимационен пункт, лекар и линейка започнаха дежурства на Южния плаж в курорта „Слънчев бряг". Ивицата е напълно готова да посреща плажуващи и от днес даде официален старт на летния сезон. От 8.00 до 18.00 часа е работното време на морските и здравни специалисти, които ще се грижат за комфорта, сигурността и здравето на летовниците на пясъка. Южният плаж ще бъде охраняема зона, обезпечен с медицинско обслужване и водно спасяване до 30 септември включително. От днес работа статираха три двойки морски спасители. В този състав те ще бъдат до 15 юни. На следващия ден, 16 юни, към тях ще се присъединят още 6 спасители. На 1 юли спасителите от 12 ще се увеличат на 18. Постовете тогава ще бъдат 9. До края на сезона, концесионерът има право по Закон да редуцира поетапно техния брой в зависимост от посещаемостта на плажуващите на ивицата, каза управителят на плажа Кирил Спасов. На южния плаж вече са поставени чадъри и шезлонги. Цените им остават непроменени и тази година. Услугата по цялата ивица е 8 лева. Има кошчета за сметосъбиране, осигурени са съблекални. За хората с физически увреждания на плажа има специализирана тоалетна, плаваща количка за инвалиди, дървени подходи на пясъка, които служат за улеснение в придвижването. Хората с физически увреждания ще ползват чадърите безплатно. Те са с надпис и специално лого и за улеснение, са поставени в непосредствена близост до дървените непрекъсваеми пътеки

Университетските болници заплашиха с протести

Искат оставката на шефа на НЗОК и да остане здравният министър

Хеликоптер „Ми-8“ се разби в езеро в Мурманска област

Само двама от близо 20 души на борда са спасени; сред пътниците са били високопоставени служители от областта и топмениджъри

Йотингер обвърза „Южен поток“ с поведението на Русия

Ще продължим преговорите, ако руските ни партньори се върнат към нормите на международното право , каза той

Италианци се обърнаха с кола на кръговото в Поморие

Двама италианци са пострадали в района на Поморие тази сутрин. Мъжете на възраст 31 и 35 години катастрофирали на новото кръгово кръстовище, което се намира на входа на града. Те не успели да се орие...

Дунав изхвърли трупа на удавената Лиляна Кольова

Труп на 60-годишна жена изплува от водите на река Дунав в района на острова срещу Козлодуй. Тялото е открито в събота сутринта от местен рибар, който веднага извикал патрул на граничната полиция, съоб...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване