ЦИК иска ограничаване на наблюдателите на изборите

Централната избирателна комисия ще предложи промени в Изборния кодекс във връзка с наблюдателите. Такова намерение заяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов пред БНР, изтъквайки рекордния брой наблюдатели на последния вот, голяма част от които не са знаели кого представляват.

„Огромният брой наблюдатели запълваха всички секции. Включително имаше х Централната избирателна комисия ще предложи промени в Изборния кодекс във връзка с наблюдателите. Такова намерение заяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов пред БНР, изтъквайки рекордния брой наблюдатели на последния вот, голяма част от които не са знаели кого представляват. „Огромният брой наблюдатели запълваха всички секции. Включително имаше х

Йотингер обвърза напредъка по "Южен поток" с отношението към Украйна


Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер свърза преговорите за "Южен поток" с политическото поведение на Русия по конфликта в Украйна. Според него резултатът зависи от това дали Москва ще признае новата власт в Киев.

Пред неделното издание на "Франкфуртер алгемайне цайтунг" Йотингер  каза: " При ситуация в Източна Украйна, която напомня гражданска война и без Москва да признае новите власти в Киев,ние няма да успеем да постигнем политическо решение в хода на преговорите"....

Мъж се дави във водоем край Гоце Делчев

Сигнал за давещ се мъж във водоем край Гоце Делчев е подаден към 15 часа днес, към мястото на инцидента пътуват екипи на пожарната и Гражданска защита, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Преговори за "Южен поток", когато Русия се върне към международното право

"Ще продължим преговорите, ако руските ни партньори се върнат към нормите на международното право и проявят готовност за конструктивно сътрудничество въз основа на нашето енергийно право". Така в публикувано в неделя интервю за германския в. "Фракфуртер алгемайне цайтунг" еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер отговаря на въпрос за бъдещето на газопровода „Южен поток”. Според Йотингер осъществяването на проекта се бави, тъй като Русия, първо, "не приема европейските указания" в енергийната сфера, и второ, "кризата в Украйна се отразява на всичко". Йотингер не е оптимист за преговорния процес: „В днешните условия, когато в Източна Украйна се развива ситуация, напомняща гражданска война, докато Москва не признае правителството в Киев, ние определено няма да можем да постигнем политическо решение в хода на преговорите". Позицията на Йотингер идва ден след като Газпром обяви, че ще строи "Южен поток" въпреки Европейската комисия. "Никой не може да ни забрани да строим", каза Алексей Милер. Проектът "Южен поток” трябва да бъде прекратен до постигане на пълно съответствие с европейското законодателство, обяви в сряда Европейската комисия в комюнике до Европейския парламент и Европейския съвет, разпространено във вторник. По-рано същия ден стана ясно, че председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу е информирал българския премиер Пламен Орешарски, че Брюксел ще предприеме мерки спрямо България заради неспазване на европейските правила в споразуменията за "Южен поток". Нарушенията от българска страна бяха коментирани и от еврокомисаря по енергийните въпроси Гюнтер Йотингер, който обясни, че проектът не допринася за диверсификацията на газовите доставки в Европа, тъй като е само нов маршрут. "Южен поток" е проект за доставка на гориво, което вече достига до ЕС. Той ще промени количеството на доставяния газ. Това е нов път, а не нов източник, заяви на пресконференция Йотингер. Българското правителство обаче упорито държи на реализацията на "Южен поток" и смята, че той няма проблеми с европейското законодателство, стана ясно за пореден път в провелия се в сряда дебат по вота на недоверие заради енергийната политика на кабинета "Орешарски". "Новите инвестиции в инфраструктурата, които се правят от доминиращите доставчици, трябва да са съобразени с правилата на вътрешния пазар и конкуренцията. В частност, проектът "Южен поток” трябва да бъде прекратен до постигане на пълно съответствие с европейското законодателство, след което трябва да се направи нова оценка на проекта в светлината на приоритетите на енергийната сигурност на ЕС”, се посочвашев комюникето от Брюксел.

Робърт Патинсън: Все още трябва да се доказвам

Звездата от "Здрач" показва, че е скромен и смирен, въпреки големия си успех


Млади семейства свиват гнезда и атакуват с бебета квартал "Църква"

Все повече млади хора предпочитат да се заселят в квартала, а от скоро той е притегателно място и за столичани. 245 са децата в предучилищна възраст, това наложи детската градина да бъде разширена миналия септември.

Наесен се очаква в групите да бъдат записани още деца. Тогава Обединеното детско заведение номер 12 „Радост“ ще отбележи и 40 години от създаването си. Две преподавателки от Обединеното заведение № 12 Радост в квартал "Църква"...

Продължава

Демир почерпи съседи с кафе, след това се запали пред очите им

Мъж се заля с бензин и се самозапали в сливенското село Крушаре навръх 1 юни. От полицията потвърдиха за трагичния инцидент. Сигнал е подаден на тел.112 в 9,38 ч. - заявиха от ОД на МВР-Сливен.
Ужасяващата драма се разиграла в центъра на селото, където живеел 58-годишният Демир, пенсиониран бивш строител. Мъж се заля с бензин и се самозапали в сливенското село Крушаре навръх 1 юни. От полицията потвърдиха за трагичния инцидент. Сигнал е подаден на тел.112 в 9,38 ч. - заявиха от ОД на МВР-Сливен. Ужасяващата драма се разиграла в центъра на селото, където живеел 58-годишният Демир, пенсиониран бивш строител.

Труп на жена изплувал от Дунав край Козлодуй

/КРОСС/ Труп на 60-годишна жена изплувал от водите на река Дунав в района на острова срещу Козлодуй. Тялото е открито в събота сутринта от местен рибар, който веднага извикал патрул на граничната полиция, съобщава 24 часа. Жената е идентифицирана като Лиляна Кольова от видинското с. Дражинци. Според извършилите аутопсията на жената съдебни медици, тялото й е престояло във водите на реката повече от два месеца. Не са открити и видими следи от насилие. В полицията няма подадена молба за издирването на изчезналата жена. По случая е заведено дознание за изясняване на всички обстоятелства около смъртта на удавницата.  

Първанов: Кабинетът е слаб! Следващите избори вече са закъснели

"Кабинетът е слаб! Следващите избори вече са закъснели. Аз официално честитих победата на ГЕРБ, но тя е пирова победа, защото е постигната с цената на тежка загуба на електорална подкрепа". ...

Още 6 жертви в Донецк, казаци нападнаха храм в Симферопол

За нови 6 жертви в Донецк съобщават информационните агенции. Убийствата са станали при опит за извозване на телата на загиналите през тази седмица хора в района на летището в Донецк, предаде ИТАР-ТАСС...

Гулбис наказа колебливия Федерер и го изхвърли от "Ролан Гарос"

Времето не прощава на никого – дори на най-великите. Със сигурност и не прощава и на най-титулувания тенисист от турнирите на Големия шлем Роджър Федерер, който днес изпита горчивината на ср...

Русия приема нови мерки срещу пушенето на обществени места

Русия затяга режима за тютюнопушене на обществени места, предават ИТАР-ТАСС и „Интерфакс". От 1 юни е забранено да се пуши в ресторантите, кафенетата и закусвалните, в хотелите и общежитията, на пероните на гарите, във влакове и кораби.

Тютюневи изделия няма да може да се продават по будките и чрез амбулантна търговия, а само в магазини и търгов Русия затяга режима за тютюнопушене на обществени места, предават ИТАР-ТАСС и „Интерфакс". От 1 юни е забранено да се пуши в ресторантите, кафенетата и закусвалните, в хотелите и общежитията, на пероните на гарите, във влакове и кораби. Тютюневи изделия няма да може да се продават по будките и чрез амбулантна търговия, а само в магазини и търгов

Слънчево с превалявания по Черноморието в първия ден от седмицата

През нощта валежите почти навсякъде ще спрат, а облачността над много райони временно ще намалее. В Родопската област и след полунощ ще има превалявания. Вятърът, в по-голямата част от страната, почти ще стихне. Утре преди обяд над много райони ще е предимно слънчево, но около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

72 деца без родители се возиха на парния локомотив

72 деца без родители и 16 малчугани от бедни семейства получиха подаръци от БДЖ и се повозиха на парен локомотив от София до Своге и обратно.

Мъри спечели доиграването на битката с Колшрайбер след 12:10 в петия сет


Олимпийският шампион Анди Мъри спечели доиграването на зрелищната битка с германеца Филип Колшрайбер и за пети пореден път се класира за осминафиналите на "Ролан Гарос. 

Атрактивният сблъсък между двамата беше прекратен в събота при резултат 3:6, 6:3, 6:3, 4:6, 7:7 заради настъпилия мрак над корт "Сюзан Ленглен", а след подновяването на играта днес шотландецът излезе краен победител с 12:10. 

Двубоят продължи 4.07 часа чисто игрово време, а решителният пети сет продължи...

Склад с химически вещества горя в "Каолин"

Склад с химически вещества на фирма "Каолин", град Сеново, се е запалил днес по обед, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

Русия затяга режима за тютюнопушене на обществени места

Русия затяга режима за тютюнопушене на обществени места, предават ИТАР-ТАСС и „Интерфакс Русия затяга режима за тютюнопушене на обществени места, предават ИТАР-ТАСС и „Интерфакс". От 1 юни е забранено да се пуши в ресторантите, кафенетата и закусвалните, в хотелите и общежитията, на пероните на гарите, във влакове и кораби. Тютюневи изделия няма да може да се продават по будките и чрез амбулантна търговия, а само в магазини и търгов

Експерт: Евразийският съюз е достойна алтернатива на ЕС

/КРОСС/ С появата на Евразийския съюз страните, разположени на източните граници на Европа, имат сериозна алтернатива на Европейския съюз, каза икономистът Патрик Янг в интервю за RT. "Не е задължително страните, разположени на източните граници на Европа, да се присъединяват към Европейския съюз. Защо да не изберат Евразийския съюз, в който могат да се насладят на всички предимства на Европейския валутен съюз - свободна търговия, но без притеснения", категоричен е икономистът. Според него, всички политически и икономически играчи трябва да приемат факта, че ЕС няма да остане единственият съюз в света.  

Актьорът Любо Нейков се раздава за децата от SOS детското селище в Дрен за 1 юни

Любо Нейков ще отпразнува 1 юни не само със собствената си дъщеря Анна, но с още куп дечица, които нямат родители.

Актьорът сам е организирал празник за хлапетата от SOS Детски селища в село Дрен, които от години подпомага тайно. Шефът на „Комиците” и „Столичани в повече” от години развива мащабна благотворителна дейност, но държи това да не се разгласява, пише pik.bg. Само най-близките му приятели и колеги знаят, че той се грижи за месечната...

Продължава

Малчугани до Своге и обратно с парен локомотив

Инициативата е по случай Международния ден на детето

Труп на отдавна изчезнала жена изплува от Дунав

Труп на 60-годишна жена изплувал от водите на река Дунав в района на острова срещу Козлодуй. Тялото е открито в събота сутринта от местен рибар, който веднага извикал патрул на граничната полиция, съобщи "24 часа онлайн".

Жената била облечена с дънки и горнище на анцунг, а в дрехите й били открити лични документи. Тя е идентифицирана като Лиляна Труп на 60-годишна жена изплувал от водите на река Дунав в района на острова срещу Козлодуй. Тялото е открито в събота сутринта от местен рибар, който веднага извикал патрул на граничната полиция, съобщи "24 часа онлайн". Жената била облечена с дънки и горнище на анцунг, а в дрехите й били открити лични документи. Тя е идентифицирана като Лиляна

Започва санирането на блокове по европейски програми

/КРОСС/ Ремонтът на 40 нови сгради ще стартира до края на строителния сезон по програмата за обновяване на жилищата. По програмата се осигуряват 75% от средствата за основен ремонт и енергийно саниране на жилищни сгради. Условието е собствениците да се обединят в сдружения, с които да кандидатстват за финансиране. Само в София заявление за участие са подали 212 сгради. В последната година споразумение с министерството са подписали 22 столични сдружения и 25 в останалите градове. Това означава, че хората са осигурили парите за своята част от инвестицията и чакат ремонта. Обществените поръчки за избор на проектанти и изпълнители са забавени. Затова са избрани няколко основни изпълнители, на които се възлагат по няколко строежа, за да не се губи време с отделни поръчки за всяка сграда. Офертите ще се събират до 5 юни. Министерството обмисля да въведе краен срок за подаване на заявления, за да ускори нещата. Намерението беше по програмата да бъдат санирани 180 жилищни сгради, предава News7.  

Мъж се самозапали в сливенско село

58-годишен мъж се е самозапалил в сливенското село Крушаре, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Сигнал за инцидента е получен в 9:38 часа в тази сутрин. Мъжът живеел с майка си в селото. Сутринта влязъл в магазин в центъра на Крушаре, говорил със съселяните си, като с нищо не подсказал за намеренията си. След това излязъл, залял се със запалима течност и се самозапалил. Мъжът е приет в сливенската болница с изгаряния между 70% и 80%, предстои транспортирането му до специализирана болница в Пловдив. Според запознати, той имал нервно заболяване, взимал лекарствата си редовно, но от известно време спрял и вероятно това е довело до инцидента тази сутрин.

Участниците в Народното събрание в Киев освиркаха Кличко

/КРОСС/ Участниците в Народното събрание на "Площада на независимостта" в Киев освиркаха новия кмет на града Виталий Кличко. Лидерът на партия "УДАР" започна речта си с минута мълчание в памет на загиналите по време на протестите в Киев и украинските войници, убити по време на специалната операция в източната част на страната. Речта му бе прекъсвата от викове "Позор", когато той каза, че "Площадът на независимостта" е изпълнил функцията си, като от страната е бил изгонен диктаторът и са били проведени демократични избори. Той съобщи, че не смята да разваля палатковия лагер на активистите. Те предадоха на Кличко своите предложения за бъдещето на палатковия лагер на площада, като поискаха от политика да се запознае с тях и да направи своите предложения, предава Гласът на Русия.  

Мъж се самозапали в центъра на сливенско село

Мъжът е приет в сливенската болница с между 70% и 80% процента изгаряния

Двама италианци катастрофирали край Поморие

/КРОСС/ Двама италианци са пострадали в района на Поморие тази сутрин, съобщава 24 часа. Мъжете на възраст 31 и 35 г. катастрофирали самостоятелно на новото кръгово кръстовище, което се намира на входа на града. Те не успели да се ориентират и колата им изхвърчала от пътя , като се преобърнала. Италианците обаче се отървали само с контузии по ръцете. След като им е оказана първа помощ, са напуснали болницата.    

Мусков е "Шампионът на шампионите"

Ицо Мусков стана "Шампион на шампионите" на републиканското първенство по силов трибой, което се проведе вчера в София.

От днес изпитите за шофьорска книжка стават електронни

От 1 юни изпитите за шофьорска книжка стават електронни, като записите с камера на бъдещите водачи на леки автомобили от всички категории ще бъдат качвани в интернет. Така всеки ще може да види какви грешки е допуснал и дали е наказан основателно или не.

Мъж се самозапали, приеха го в болница с 80% изгаряния

Мъж на 58 години се е самозапалил тази сутрин в сливенското село Крушаре. Сигнал за инцидента е получен в Районно управление „Полиция" - Сливен в 9,38 ч., съобщиха от пресцентъра на МВР.
Мъжът живеел с майка си в селото. Сутринта влязъл в магазин в центъра на Крушаре, говорил със съселяните си, като с нищо не подсказал за намеренията си. След това Мъж на 58 години се е самозапалил тази сутрин в сливенското село Крушаре. Сигнал за инцидента е получен в Районно управление „Полиция" - Сливен в 9,38 ч., съобщиха от пресцентъра на МВР. Мъжът живеел с майка си в селото. Сутринта влязъл в магазин в центъра на Крушаре, говорил със съселяните си, като с нищо не подсказал за намеренията си. След това

Бизнес интересите не могат да надхвърлят грижата за човека!

Попова се срещна с пострадалите от наводнението в Априлово


Зъболекар "забравил" да декларира 13,5 милиона евро

На мушката на прокурорите от Икономическа полиция са и над 1000 адвокати от Атина и страната, укрили между 500 000 и10 милиона евро всеки

прочети повече

Протестиращите викнаха "Позор" срещу Кличко за Майдана

Викове "Позор!" посрещнаха лидера на партия УДАР, Виталий Кличко, когато заяви, че „Майданът” е изпълнил своите функции и трябва да бъде разтурен.

Обновяването на парка в Дивотино е сбъдната мечта на кмета на селото

Прерязаха лентата на реконструирания парк в пернишкото село Дивотино. Паркът е изцяло обновен, той разполага с уреди за стрийт фитнес и с игрище с изкуствена настилка. Оформени са алеи и зелени площи, монтирани са маси и пейки.

Заедно с Янакиева лентата преряза и кметът на селото Румен Сергиев. На церемонията по откриването на обновения парк, местният управник не скри, че това е била неговата мечта и е щастлив, че тя вече е факт, съобщи радио...

Продължава

Нов случай на самозапалване - мъж е приет в болница с 80% изгаряния

Мъж на 58 години се е самозапалил тази сутрин в сливенското село Крушаре. Сигнал за инцидента е получен в Районно управление „Полиция Мъж на 58 години се е самозапалил тази сутрин в сливенското село Крушаре. Сигнал за инцидента е получен в Районно управление „Полиция" - Сливен в 9,38 ч., съобщиха от пресцентъра на МВР. Мъжът живеел с майка си в селото. Сутринта влязъл в магазин в центъра на Крушаре, говорил със съселяните си, като с нищо не подсказал за намеренията си. След това

Френски гражданин с "Калашников" бе арестуван заради стрелбата пред Еврейския музей

Френски гражданин, заподозрян за връзки с ислямистите-екстремисти в Сирия, е арестуван във връзка със стрелбата пред Еврейския музей в Брюксел, съобщи AФП.

Заподозреният стрелец, 29-годишният Мехди Немуш, е задържан в Марсилия. В момента на ареста е притежавал автомат „Калашников" и пистолет, подобни на използваните в нападението в Брюксел на 24 Френски гражданин, заподозрян за връзки с ислямистите-екстремисти в Сирия, е арестуван във връзка със стрелбата пред Еврейския музей в Брюксел, съобщи AФП. Заподозреният стрелец, 29-годишният Мехди Немуш, е задържан в Марсилия. В момента на ареста е притежавал автомат „Калашников" и пистолет, подобни на използваните в нападението в Брюксел на 24

Село Априлово все още е наводнено, няколко къщи са недостъпни

След като вчера язовир „Росина” край Търговище преля и наводни село Априлово , днес селището продължава да е в хватката на водното бедствие, а достъпът до няколко къщи все още е невъзможен. Няма данни за загинали или ранени. Отводняването ще започне най-рано в понеделник, коментира кметът на селото Сергей Стоянов пред bTV. През нощта не е било възможно отводняване, тъй като река Черни Лом, която преминава през населеното място, е продължила да прелива. Едва тази сутрин е започнала да се прибира в коритото си и да спада. Евакуираните вчера 30 жители все още не могат да се върнат по домовете си, но това ще стане в близките дни. Има опасност една от пострадалите къщи да се срути, обясни кметът. Сергей Стоянов каза, че за момента не може да бъдат изчислени пораженията, защото твърде много площи се намират под вода, а калта пречи посевите да бъдат обходени. Това не е първият път, в който река Черни Лом, която минава през региона, причинява наводнения. В нея се вливат язовирите „Росина” и „Пресиян”, които често пъти преливат и стават причина за наднорменото повишаване на реката. Кметът на Априлово смята, че по всяка вероятност двете водохранилища не се изпускат навреме, което е и причината толкова често да се стига до наводнения.

Кличко създава представителство на „Майдана” към кметството на Киев

/КРОСС/ Лидерът на украинската партия „Удар" Виталий Кличко, заяви, че планира да създаде постоянно представителство на киевския „Майдан" към кметството на Киев и градския съвет, съобщава РИА Новости. „Вчера се срещнах със стотници на „Майдан". На срещата ние решихме няколко ключови въпроса. В частност, че нашите срещи ще се провеждат постоянно, освен това, че трябва да има представителство на „Майдан" в градския съвет, в кметството", заяви Кличко. По думите на Кличко ще бъде създаден и паметник в чест на загиналите участници в протестите.    

Мъж се самозапали в центъра на сливенско село

58-годишен мъж се е самозапалил в сливенското село Крушаре, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Сигнал за инцидента е получен в 9:38 часа в тази сутрин.

Задържаха френски гражданин с "Калашников" заради стрелбата пред Еврейския музей в Брюксел

Френски гражданин, заподозрян за връзки с ислямистите-екстремисти в Сирия, е арестуван във връзка със стрелбата пред Еврейския музей в Брюксел, съобщи AФП.

Заподозреният стрелец, 29-годишният Мехди Немуш, е задържан в Марсилия. В момента на ареста е притежавал автомат „Калашников Френски гражданин, заподозрян за връзки с ислямистите-екстремисти в Сирия, е арестуван във връзка със стрелбата пред Еврейския музей в Брюксел, съобщи AФП. Заподозреният стрелец, 29-годишният Мехди Немуш, е задържан в Марсилия. В момента на ареста е притежавал автомат „Калашников" и пистолет, подобни на използваните в нападението в Брюксел на 24

Брюксел обвърза "Южен поток" с позицията на Русия за Украйна

Еврокомисарят Гюнтер Йотингер посочи условията за продължаване на преговорите


Пълна проверка на хотела в Банско след натровените деца

/КРОСС/ Областна дирекция по безопасност на храните - Благоевград извършва пълна проверка на хотел в Банско, където деца, настанени на зелено училище, се оплакаха от стомашно-чревно неразположение и бяха приети в МБАЛ-Разлог.  ОДБХ - Благоевград незабавно сформира екипи от инспектори, които извършват щателна проверка на обекта. Взети са проби, както от персонала, така и от всички храни и повърхности в кухнята. Резултатите от лабораторните изследвания на пробите ще станат известни до дни, за да се установи дали става въпрос за хранителен инцидент или за стомашно-чревно неразположение, вследствие от консумация на замърсена вода.  

САЩ размениха висши талибани за свой войник

Размяната може да помогне за възобновяването на мирния процес в Афганистан

Джордж Сорос призна, че е отговорен за събитията в Украйна

/КРОСС/ Сътрудничеството с цветните революции започва скоро след програмираното падане на Съветския съюз С извадки от статия на Кърт Ниммо | Infowars.com Ето, защо в България сороските активисти толкова усърдно защитаваха това, което се случваше на „ЕвроМайдана". Въпреки, че за да успеят, техните украински колеги използваха за целта проливане на много кръв - и въпреки, че се проля, българските сороски активисти не отстъпиха от позицията на техните американски донори.Джордж Сорос каза на Фарид Закария от CNN, че той е отговорен за създаването на фондация в Украйна, която в крайна сметка да допринесе за свалянето на някой избран за лидер на страната и инсталирането на подбрана хунта от Държавния департамент на САЩ. Първо за Украйна, едно от нещата, за които много хора признаха беше, че вие по време на революциите от 1989 г. финансирахте множество дисидентски дейности, групи на гражданското общество в Източна Европа и в Полша, Чешката република. Правите ли подобни неща в Украйна? - го попита Фарид Закария. Нота: Драги българи, които ни четете, обърнете внимание на тези детайли - тези фондации съществуват и в нашата родина, създадени са също началото на режисирания преход и продължават да ни създават илюзията за демокрация, докато продължаваме да затъваме икономически. Сами виждате до къде сме стигнали, че тези западни сили не мислят да ни направят достойни граждани на този свят

Предложение за женитба насред танцова битка във Варна

Street Dance Battle 2014, част от 4-дневните празнични събития по повод четвъртия рожден ден на Grand Mall, разтресе с музика, танц и адреналин най-големия търговски център във Варна в последния майски ден. Пред дошлата специално за състезанието хилядна младежка публика на танцовия подиум се качиха повече от 70 участници в танцовите битки в различните категории.

Цветозар Томов: Наблюдателите не знаеха кого представляват

"Много от наблюдателите на изборите, регистрирани за евроизборите, не са знаели кого представляват." Това съобщи в предаването "Неделя 150" по БНР говорителят на Централната избирателна комисия /ЦИК/ Цветозар Томов.

Слабостта на кабинета е в подкрепящите го партии!

Първанов зове за избори, ситуацията ерозирала лявото до катастрофалност


Българските гимнастички загряха за европейското с три титли от Световната купа


Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели три титли от турнира за Световната купа в Минск.

След като в събота взеха златните медали в многобоя, днес възпитаничките на Ина Ананиева триумфираха и в отделните уреди. 

Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Михаела Маевска-Величкова и Христиана Тодорова събраха общо сбор от 17.483 точки за композицията си с три топки и две ленти. Те изпревариха ансамблите на Израел (17.233) и Испания...

ЦИК ще предложи промени в Изборния кодекс, свързани с наблюдателите

Много от наблюдателите на изборите, регистрирани за евроизборите, не знаеха кого представляват, напомни говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Цветозар Томов в интервю за БНР. Ето защо комисията вероятно ще предложи промени в Изборния кодекс заради регистрацията на гражданските сдружения за изборите, обяви Томов. "Огромният брой наблюдатели запълваха всички секции. Включително имаше хора, които не знаеха на кого са наблюдатели. Аз може би питах двеста човека, от тях един или двама можеха да споменат гражданското сдружение. Те можеха да кажат името на партията, а партиите нямат право да имат наблюдатели. В някои случаи можеха да кажат само името на лидера на партията, за когото смятат, че работят. Това наистина сериозно разтревожи ЦИК. Ние ще предложим вероятно в анализа на изборите и законодателни промени във връзка със статуса на наблюдателите, като поискаме план за обучението на наблюдателите, задължително аналитични доклади от организацията. Изобщо някакви доказателства, че тази организация реално ще участва с наблюдатели в изборите, а няма да бъде проформа маскиран начин за купуване на гласове в полза на една или друга партия", обясни говорителят на ЦИК. В изборния ден имаше много сигнали за големи групи "наблюдатели", които гласуват в друг град. В OFFNews постъпи сигнал , че в училище в центъра на София е гласувала група мургави мъже и жени, които пристигнали с коли с монтанска регистрация. Те представили документ, че са наблюдатели на фондацията на ДПС младежка толерантност. Има съмнение, че този хора може да са гласували на няколко места, тъй като имат право да гласуват, където поискат. Томов повтори, казаното и в деня на изборите, че в Бобов дол екипът на ЦИК не е забелязал очевидни опити за организация на вота. Той обясни и защо е гласувал против освобождаването на Делян Пеевски от депутатското място в Европейския парламент: Моето мнение е, че кандидатите в едни избори трябва да бъдат отговорни пред избирателите си и че ЦИК не е институцията, която може да пренарежда изборните резултати. Това не означава, че човек няма право да се откаже да заема някаква изборна длъжност, но трябва да се обърне към институцията, за която е кандидатствал. Господин Пеевски имаше възможност да се оттегли пред Европейския парламент. По моето лично мнение ЦИК беше длъжна да обяви изборните резултати такива, каквито са.

Двама италианци ранени край Поморие

Двама италианци са пострадали в района на Поморие тази сутрин, научи 24 часа.
Мъжете на възраст 31 и 35 г.. катастрофирали самостоятелно на новото кръгово, което се намира на входа на града.

Те не успели да се ориентират и колата им изхвърчала от пътя ,като се преобърнала. Италианците обаче се отървали само с контузии по ръцете. След като им Двама италианци са пострадали в района на Поморие тази сутрин, научи 24 часа. Мъжете на възраст 31 и 35 г.. катастрофирали самостоятелно на новото кръгово, което се намира на входа на града. Те не успели да се ориентират и колата им изхвърчала от пътя ,като се преобърнала. Италианците обаче се отървали само с контузии по ръцете. След като им

Производителността на Китай нараства

Производителността на китайските заводи се е увеличила през май месец и е достигнала най-високите стойности от началото на 2014 г. Това показват...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване