Джанини откри кинофестивала "Златната липа"

Световноизвестният италиански актьор и режисьор Джанкарло Джанини откри второто издание на фестивала за ново европейско кино “Златната липа” в Стара Загора в събота. Той получи статуетка за цялостен принос, а в неделя на изпроводяк му се наложи да запретне ръкави и да засади липа в алеята пред операта. “Щастлив съм тук - каза 72-годишният италианец Световноизвестният италиански актьор и режисьор Джанкарло Джанини откри второто издание на фестивала за ново европейско кино “Златната липа” в Стара Загора в събота. Той получи статуетка за цялостен принос, а в неделя на изпроводяк му се наложи да запретне ръкави и да засади липа в алеята пред операта. “Щастлив съм тук - каза 72-годишният италианец

6-годишна варненка с благотворителна изложбва в помощ на деца с нарушено зрение

„Небе за всички“ е заглавието на първата самостоятелна изложба на 6-годишната Меги Вълканова от Варна. Откриването бе днес - 1 юни, Международния ден на детето, от 16 часа в галерия „Буларт“ (ул. „Шипка“ 22, Варна). Събитието е с благотворителен характер, а събраните средства ще бъдат дарени на СОУ за деца с нарушено зрение „Проф.

Русия поема Съвета за сигурност

Русия пое председателството на Съвета за сигурност на ООН. Тя взе щафетата от Южна Корея и ще я предаде след един месец на Руанда, предаде ИТАР-ТАСС. През този месец ще има заседание за Афганистан, както и срещи по въпросите на Африка, обясни постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин. Той не изключи възможността да се проведе и заседан Русия пое председателството на Съвета за сигурност на ООН. Тя взе щафетата от Южна Корея и ще я предаде след един месец на Руанда, предаде ИТАР-ТАСС. През този месец ще има заседание за Афганистан, както и срещи по въпросите на Африка, обясни постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин. Той не изключи възможността да се проведе и заседан

Освиркаха Борисов с викове "ГЕРБ е ДПС"

Цветан Цветанов е управлявал еднолично ГЕРБ, докато Бойко Борисов е бил премиер, призна самият лидер на партията с днешна дата по Нова телевизия, а преди интервюто му при Кеворкян бе освиркан от симпатизанти на ББЦ, които му викаха "ГЕРБ е ДПС".

След 5 години плен американски войник бе разменен за 5 талибани

Сержант Боуи Бъргдал, който беше пленен от талибаните на 30 юни 2009 г., е освободен в замяна на петима  заловени от САЩ талибани. Това съобщи американският президент  Барак Обама, цитиран от „Ройтерс”. Затворниците от Гуантанамо са разменени с посредничеството на Катар. Бъргдал получава свободата си след месеци на преговори. Американските специални части са прибрали Бъргдал при размяна в Източен Афганистан. До насилие не се е стигнало. Смята се, че войникът е в добро състояние, но му предстои медицински преглед. 28-годишният Бъргдал, който е родом от Айдахо, беше заловен при неизяснени обстоятелства в Източен Афганистан на 30 юни 2009 г. - два месеца след пристигането си в страната. Петимата освободени от Гуантанамо са високопоставени представители на талибанския режим. Сред тях е и Хайрула Хаиркуа, който е бил министър на вътрешните работи. Той е смятан за много влиятелен сред талибаните, заловен е през 2002 г. от пакистанските власти, които го предават на американците. Останалите четирима са Мохамед Фази, бивш заместник-министър на отбраната, Норула Нури, шеф на провинция Балх, Абдул Нак Уасиг, заместник-ръководител на разузнавателната служба на талибаните и един от основателите на движението, и Мохамед Наби. В изявлението си от Розовата градина на Белия дом Обама подчерта, че САЩ никога не изоставят своите военнослужещи и каза, че Бъргдал е бил пленен, но „не е и забравен". До него стояха родителите на сержанта - Боб и Джани Бъргдал.

Могат ли протеините да навредят на здравето?

Високата консумация на протеини се отразява пряко на бъбреците


Пет контроли уредени преди ЮАР 2010

Една от американските емблеми - "Ню Йорк таймс", разкри схема за уреждане на мачове около световни първенства. Пет контроли преди Мондиал 2010 били са в списъка.
"Футболният съдия Ибрахим Чайбу влезе в банката на едно малко градче в ЮАР - започна разказът всекидневникът. - Носеше чанта със $ 100 000 в банкноти по 100. Сумата беше толкова голяма, ч Една от американските емблеми - "Ню Йорк таймс", разкри схема за уреждане на мачове около световни първенства. Пет контроли преди Мондиал 2010 били са в списъка. "Футболният съдия Ибрахим Чайбу влезе в банката на едно малко градче в ЮАР - започна разказът всекидневникът. - Носеше чанта със $ 100 000 в банкноти по 100. Сумата беше толкова голяма, ч

Прашките си отиват, идва смокиновият лист!

Mъже, вече няма да се вглеждате в дискретните очертания на бельото под прилепналите дрехи на дамите, то вече няма изобщо да се вижда. Вместо това под дълбоките цепки с прозрачно покритие по рокли и поли отдолу ще се разголва направо плътта на жените.
Дамското бельо все повече се смалява. Това е тенденция от десетилетия, Mъже, вече няма да се вглеждате в дискретните очертания на бельото под прилепналите дрехи на дамите, то вече няма изобщо да се вижда. Вместо това под дълбоките цепки с прозрачно покритие по рокли и поли отдолу ще се разголва направо плътта на жените. Дамското бельо все повече се смалява. Това е тенденция от десетилетия,

Според Йотингер строителството на "Южен поток" зависи от отношението на Москва към Украйна

Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер заяви, че политическо решение за строителството на газопровода "Южен поток" е е невъзможно, докато Русия не признае новото украинско правителство. Той каза в интервю за "Франкфуртер алгемайне цайтунг", че руснаците трябва да се придържат към европейското енергийно законодателство.

Камерън плаши с излизане от ЕС

Британският премиер Дейвид Камерън е предупредил, че няма да може да гарантира оставане на страната си в Европейския съюз, ако Жан-Клод Юнкер стане председател на Европейската комисия, пише в най-новия си брой германското сп. “Шпигел”.

Роналдо: Клозе е стар, да спира

Роналдо полушеговито тръгна срещу Мирослав Клозе, който гони неговия рекорд по голове на световни финали. Бразилецът има 15, а германецът - 14.
“Клозе вече е на 35 години, доста е, време е да спира да вкарва - обяви с усмивка Феномена. - Естествено, че на турнира ще бъда твърдо против Клозе и Германия. Стига късмет за немците!...”
Роналдо обаче п Роналдо полушеговито тръгна срещу Мирослав Клозе, който гони неговия рекорд по голове на световни финали. Бразилецът има 15, а германецът - 14. “Клозе вече е на 35 години, доста е, време е да спира да вкарва - обяви с усмивка Феномена. - Естествено, че на турнира ще бъда твърдо против Клозе и Германия. Стига късмет за немците!...” Роналдо обаче п

Хеликоптер се разби до Мурманск с 18 души, готвели излет на Путин

Хеликоптер Ми-8 се разби в езеро в Мурманска област в в Северозападна Русия с 18 души на борда, предадоха световните агенции.
Само двама от пътниците са спасени. Всички останали са загинали, съобщиха руските власти.
На борда да хеликоптера имало високопоставени представители на областната администрация и бизнесмени, съобщиха местни медии. Хеликоптер Ми-8 се разби в езеро в Мурманска област в в Северозападна Русия с 18 души на борда, предадоха световните агенции. Само двама от пътниците са спасени. Всички останали са загинали, съобщиха руските власти. На борда да хеликоптера имало високопоставени представители на областната администрация и бизнесмени, съобщиха местни медии.

Шойбле: Следващата помощ за Гърция ще е под 10 млрд. евро

Отпускането на помощ зависи от това дали Атина ще продължи да спазва условията, поставени от тройката кредитори


Юнкер сигурен, че ще оглави ЕК: Европа не трябва да бъде изнудвана

Италианският премиер Ренци напомни, че има и други кандидати


Малолетно момче блудства с четиригодишно в ромска махала

Единадесетгодишно момче блудства с четиригодишно момченце в ромската махала на Каблешково, съобщи "Черноморски Фар". Инцидентът е известен на органите на реда и на Детска педагогическа стая. 11 годишният насилвач е Васко и е стар познайник на полицията.

Случката се разиграла в къщата на малкото момче, когато майката отсъствала от дома и детето б Единадесетгодишно момче блудства с четиригодишно момченце в ромската махала на Каблешково, съобщи "Черноморски Фар". Инцидентът е известен на органите на реда и на Детска педагогическа стая. 11 годишният насилвач е Васко и е стар познайник на полицията. Случката се разиграла в къщата на малкото момче, когато майката отсъствала от дома и детето б

Цитат на деня: За 24 г. само при ГЕРБ Доган е бил извън властта


За последните 24 г. преход само при управлението на ГЕРБ г-н Доган е бил извън властта, изтъкна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в интервю за Нова телевизия и с това опита да покаже, че общо управление между двете политически сили е невъзможно. 

"Признал съм му успехите, но не мога да отида и да му кажа - дай заедно да управляваме страната.Той сега си управлява, партията му е стабилна, със самочувствие е и не виждам никакво желание сега да седне да си говори с мен", каза Борисов....

Труп на 60-годишна жена изплува от водите на Дунав

В полицията няма подадена молба за издирването на жената

Петев: Вече съм забравил събличането на „Герена”

Бившият треньор на „Лудогорец“ Ивайло Петев демонстрира къса памет. Българинът, който по злощастен начин загуби титлата на Кипър с АЕЛ (Лимасол), се завърна вчера в родината. В решителния мач тимът на Петев падна с 0:1 от АПОЕЛ (Никозия), а попадението вкара бившият нападател на ЦСКА Килиън Шеридън.

Откриха медицински пунктове на 26 варненски плажа

ДКЦ 1 “Света Клементина откри отново медицински пунктове на варненските плажовете. Тази инициатива на общинското здравно заведение за извънболнична помощ се извършва за девета поредна година, съобщиха от здравното заведение за Moreto.

Борисов: Това, което се случва с Цветанов, е прекалено

Това, което се случва с Цветанов, е прекалено. Нямаше място в страната, в което хората да не ми кажат „Не го жертвай Цветанов”, заяви пред Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Борисов същевременно призна, че "доста грешни неща е правил Цветанов в партията, затова му сложих заместници". Разликата между мен и БСП е по-голяма от целия резултат на „България без цензура”, каза още председателят на ГЕРБ. Това беше вот на недоверие към правителството. Две от партиите се сринаха – и БСП, и „Атака”. Аз разбирам да са спечелили парламентарните избори и да кажат – това са европейски, но те не са ги спечелили. С кой морал управляват? Народът на два пъти подред им каза, че ние не искаме такава коалиция или най-малкото първата партия трябва да участва в управлението, заяви Борисов. Социалистът Момчил Неков, който стана известен като "любимец 15", не е грешка, избран е съзнателно, подчерта пред лидерът на ГЕРБ. Или е контролираният вот, или тенденциозно са го направили, но "любимец 15 не е грешка", категоричен е Борисов. Това беше съзнателно, защото ако беше грешка, момчето щеше да каже – излизам веднага от листата. Обясненията им са смехотворни, каза още Борисов.

11-годишен блудства с четиригодишно дете в ромска махала

Единадесетгодишно момче блудства с четиригодишно момченце в ромската махала на Каблешково, съобщи Единадесетгодишно момче блудства с четиригодишно момченце в ромската махала на Каблешково, съобщи "Черноморски Фар". Инцидентът е известен на органите на реда и на Детска педагогическа стая. 11 годишният насилвач е Васко и е стар познайник на полицията. Случката се разиграла в къщата на малкото момче, когато майката отсъствала от дома и детето б

Хората искат АБВ да стане партия, убеден Първанов

Предсрочните избори вече са закъснели, смята той

Нещата, които двойките искат да направят, преди да имат деца

Кои са 12-те важни „условия“, за да се решите да създадете дете


Борисов: "Болните прасета" не са избирателите на БСП, а ръководството на партията

Разликата между мен и БСП е повече от електората на „България без цензура", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Всяка неделя" по Нова тв.

„Това беше вот на недоверие към правителството. Две от партиите се сринаха - и БСП, и „Атака". Аз разбирам да са спечелили парламентарните избори и да кажат - това са европейски, но те не са ги Разликата между мен и БСП е повече от електората на „България без цензура", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Всяка неделя" по Нова тв. „Това беше вот на недоверие към правителството. Две от партиите се сринаха - и БСП, и „Атака". Аз разбирам да са спечелили парламентарните избори и да кажат - това са европейски, но те не са ги

Борисов: Извинявам се за "болните прасета" на избирателите на БСП; визирах ръководството им

Заслужената еуфория и радост си мина, нека бъдем по-обективни. Но победите над Станишев са 11, заяви по НТВ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Извинявам се на избирателите на БСП, ако са се отъждествили с думите ми за болни прасета, които се гушат, но аз нямах предвид тях, а ръководството им. Понякога съм по-пасторален в изразните си средства, обясни той.

Простреляха близък на Брендо

Жоро Шопа е излизал от хотел в района, когато по него е открита стрелба с пистолет

YouTube остава блокиран в Турция въпреки решение на Конституционния съд


Популярната социална мрежа за видеосподеляне YouTube продължава да е блокирана в Турция, въпреки решение на Конституционния съд, който определи, че продължаващата вече два месеца забрана противоречи на правото на свобода на изразяване, съобщи Франс прес, предаде БТА.

В четвъртък Конституционният съд в Турция реши, че забраната нарушава индивидуалните права и свободи.

Транспортният министър Лютфи Елван, който отговаря и за комуникациите, заяви, че решението на съда все още...

Дебютантът Найро Кинтана спечели колоездачната обиколка на Италия


Колумбиецът Найро Кинтана спечели по категоричен начин 97-ото издание на Обиколката на Италия.

24-годишният състезател триумфира още при първото си участие във втората най-престижна колоездачна надпревара в света. 

Кинтана затвърди страхотните впечатления, които остави през миналата година с второто място при дебюта си в "Тур дьо Франс". През този сезон той ще пропусне тура, но даде огромна заявка за бъдещи успехи след едва три големи обиколки в кариерата си. 
...

Куката закачи Преслава

Фолкпевицата Преслава и актьорът Мариан Вълев откриха заедно парти сезона на морето през уикенда. Близостта им даде повод за недвусмислени спекулации относно отношенията им. Куката от “Под прикритие” заведе звездата на “Пайнер” не на чалга заведение, а на хаус парти в Cacao Beach, където се скъсаха от селфита и танци в приятелска компания.

Гулбис изхвърли Федерер от "Ролан Гарос"

Латвиецът Ернестс Гулбис победи Роджър Федерер на 1/8-финалите на "Ролан Гарос". 18-ият в схемата спечели срещу поставения под номер 4 швейцарец с 6:7 (5), 7:6 (3), 6:2, 4:6, 6:3 и го отстрани от надпреварата. Федерер водеше със 7:6, 5:3 и 40:15 на свой сервис, но Гулбис успя да докара нещата до тайбрек, след което спечели и третия сет.

Борисов: Случаят „15,15“ е съзнателна грешка в Изборния закон (обновена)

Разликата между мен и БСП е повече от електората на „България без цензура Разликата между мен и БСП е повече от електората на „България без цензура", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Всяка неделя" по Нова тв. „Това беше вот на недоверие към правителството. Две от партиите се сринаха - и БСП, и „Атака". Аз разбирам да са спечелили парламентарните избори и да кажат - това са европейски, но те не са ги

Кеворкян пита Борисов за карикатура в "Труд"

С карикатура от вестник "Труд" Кеворк Кеворкян запита госта си във "Всяка неделя" Бойко Борисов за действията му след евроизборите. Автор на карикатурата е Иван Кутузов - Кути. На нея Борисов е нарисуван в ръката с лист, на който пише "Вот на недоверие". А Орешарски и Станишев му отвръщат: "Това да не са ти избори." 
Какво заяви Борисов пред С карикатура от вестник "Труд" Кеворк Кеворкян запита госта си във "Всяка неделя" Бойко Борисов за действията му след евроизборите. Автор на карикатурата е Иван Кутузов - Кути. На нея Борисов е нарисуван в ръката с лист, на който пише "Вот на недоверие". А Орешарски и Станишев му отвръщат: "Това да не са ти избори." Какво заяви Борисов пред

Американски медиен магнат се взриви в самолета си

Собственикът на вестник The Philadelphia Inquirer и други издания Люис Катц е загинал в самолетна катастрофа в щата Масачузетс.

Борисов: Разликата между мен и БСП е по-голяма от целия резултат на ББЦ

/КРОСС/ „Извинявам се категорично, ако избирателите на БСП са се отъждествили като болни прасета. Не съм визирал тях. Не съм имал предвид хората, които си милеят за партията", заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Всяка неделя" по Нова телевизия. Той обаче категорично заяви, че има принципи да не се бърка в управлението на други партии. „Не може 34 хиляди от твоите избиратели да те сложат втори. Това се случи заради недомислиците на г-жа Манолова. Ако в Изборния закон беше казано, че за всички дори и за водачи трябва да сложиш преференции, тогава нямаше да се получават грешки. Аз обаче не смятам, че 15/15 е грешка, а напротив - умишлено е", заяви той. „Разликата между мене и БСП е по-голяма от целия резултат на ББЦ", изтъкна Борисов. Лидерът на ГЕРБ заяви, че никъде не е казал, че партията му трябва да дойде да управлява, но изборите са били вот на недоверие към сегашното правителство. „На теста пред избирателите си те доказаха, че нямат стойност. В науката и в политиката в света никъде не е дадена формула какво се прави в такива случаи, защото не е имало такива. В Белгия, Унгария, Румъния всеки, който е загубил, си подава оставката, а това е само за едни загубени избори. Какво правиш при 11 загуби?", попита той.  

Ивелин Попов е реалист: Борим се за 3-ото място в групата за Евро 2016

Капитанът на българския национален отбор по футбол Ивелин Попов обяви, че най-реално е трикольорите да се класират на трето място в квалификационната си група за Евро 2016. Както е известно, България ...

БСП в размисъл до вторник

Имало ли е среща между Сергей Станишев и Лютви Местан в събота или в неделя? Въпросът, който си задават членовете на Изпълнителното бюро на БСП, най-вероятно ще получи отговор във вторник. Днес в ранн...

Яна Маринова стана червенокоса заради роля

Хубавата Яна Маринова с червена коса. Така я виждат близките от десетина дни, а зрителите ще я гледат в нов образ съвсем скоро. Актрисата се реши на тази промяна не защото й омръзна да е с кестенява к...

Първанов: АБВ ще се превърне в партия. Такава е волята на хората

/КРОСС/ "Кабинетът е слаб и неефективен. Причината не е в кадрите, а в състоянието на партиите, които го подкрепят и особено на тази, която е мандатоносител и която приема ДПС да диктува всичко в държавата." Това заяви в студиото на „Нека говорят" по БТВ президентът (2002-2012) и лидер на АБВ Георги Първанов, според когото предсрочните парламентарни избори вече са закъснели. В отговор на въпрос Първанов коментира и част от отправените в посока на АБВ обвинения от страна на ръководството на БСП, което по думите му продължава да търси причина за поредния си изборен провал във външни фактори, вместо да се попита дали след поредната загуба все още притежава доверието на собствените си съпартийци. „Според вас ние сме разколебали избирателите на БСП, а не 9-те поредни загуби на нейния председател? Ние сме разколебали избирателите на БСП, а не неубедителното управление? Това е дефицит на отговорност", посочи Първанов. Той бе категоричен, че в подобни моменти на изпитание всеки достоен лидер е длъжен да признае грешките си и да поиска доверие от своите съпартийци, вместо за пореден път да посреща „на нож" всеки дебат за грешките, допуснати в управлението на левицата. Георги Първанов коментира накратко и начина, по който бяха проведени изборите за европарламент, като посочи, че според него близо 80 процента от вота е бил манипулиран

Митове за спонтанните аборти

Няма доказателства, че физическата активност може да навреди на бебето


Президентът на Абхазия хвърли оставка

Призова за запазване на гражданския мир

Скрийте кабелите вкъщи в косата на Боб Марли

С колкото повече техника пълните дома си, толкова повече кабели извират от ъглите. Те висят от задължителните предмети вкъщи като компютъра, рутера, нощната лампа и кухненските уреди. Модерните джаджи от сорта на таблет, наборът от няколкото джиесема с карти към различни оператори и електронната книга почти постоянно се зареждат в близост до някой С колкото повече техника пълните дома си, толкова повече кабели извират от ъглите. Те висят от задължителните предмети вкъщи като компютъра, рутера, нощната лампа и кухненските уреди. Модерните джаджи от сорта на таблет, наборът от няколкото джиесема с карти към различни оператори и електронната книга почти постоянно се зареждат в близост до някой

Киев ще изплати до 10 дни дълга си към Москва при постигане на споразумение

Ще си платим сметките, отбеляза уверено украинският премиер Арсений Яценюк


Мъж се удави във водоем

Мъж се удави във водоем край град Хаджидимово. Сигнал за давещ се мъж във горния водоем край града е подаден към 15.00 часа днес, съобщи БГНЕС. 

Мъжът е влязъл с лодка във водоема, която обаче се е обърнала и той е потънал във водите. На мястото на инцидента са пожарната от Гоце Делчев, Гражданска защита и линейка. 

Тялото на удавника все още Мъж се удави във водоем край град Хаджидимово. Сигнал за давещ се мъж във горния водоем край града е подаден към 15.00 часа днес, съобщи БГНЕС. Мъжът е влязъл с лодка във водоема, която обаче се е обърнала и той е потънал във водите. На мястото на инцидента са пожарната от Гоце Делчев, Гражданска защита и линейка. Тялото на удавника все още

В Калифорния купуват гласове с марихуана

Малко преди изборите за кмет и десетчленен градски съвет в Сан Хосе, Калифорния, които трябва да се проведат на 3 юни, американските медии разкриха екзотична  предизборна агитация. Всеки, който може да докаже, че е гласувал, ще получи безплатно доза медицинска марихуана в специализираните магазини, съобщава телевизионният канал NBC. Причината - има риск при смяната на общинския съвет да бъдат затегнати условията за използването на медицинска марихуана. Собствениците на специализираните магазини за канабис предлагат на клиентите си да залепват стикер с надпис "Аз гласувах" върху избирателната бюлетина и срещу отрязък от нея да получат безплатна доза марихуана. Предизборната акция обаче със сигурност може да се смята за нарушаване на избирателния кодекс на САЩ, който забранява всякакви "подаръци" в замяна на вота.

Виктория Джумпарова залюби бившия на Маги Желязкова

Моделката и участничка в „Къртицата“ 2 Виктория Джумпарова заби бившия мъж на колежката си и тв водеща Маги Желязкова – Борислав.

Бой с торти и безплатни лакомства и забавления зарадваха стотици деца в Аспарухово

Стотици деца и техните родители не само от "Аспарухово", но и от другити квартали на Варна, изпълниха алеите на парка и се забавляваха по време на празника, организиран от местната администрация за Деня на детето – 1 юни.

Gangnam style строши всички рекорди - 2 милиарда гледания в "Ютюб"

Gangnam style на южнокорейския рапър Сай влезе в Книгата на рекордите "Гинес", след като събра 2 милиарда гледания в "Ютюб". Клипът към екстравагантната песен беше качен в YouTube през юли 2012 г. и за по-малко от две години счупи всички рекорди в мрежата.

Предстоящи събития в страната за утре, 2 юни

/КРОСС/ София.От 10.00 часа пред паметника на Христо Ботев в Борисовата градина телевизия СКАТ и партия „Национален фронт за спасение на България" ще почетат годишнината от смъртта на Христо Ботев и загиналите герои за свободата и независимостта на България. София.От 10.00 часа ще бъде открит форум proKARSTerra`2014, организиран от Националния институт по геофизика, геодезия и география (НИГГГ) - БАН. От 16.30 часа ще бъде открита изложба във фоайето на БАН. Събитията се провеждат в рамките на юбилейната програма „145 години Българска академия на науките". София.От 10.30 часа ръководството на Движение „България на гражданите" ще даде пресконференция в офиса на партията на ул. „Бенковски" 7. София.От 11.00 часа в Национален пресклуб БТА Българският ветеринарен съюз ще даде пресконференция на тема: „Кой има интерес от унищожаването на българското животновъдство и ветеринарната професия в България?" София.От 11.30 часа в Държавната агенция за метрологичен и технически надзор на бул. „Г. М. Димитров" №52 А председателят на ДАМТН Стефан Цанков ще изнесе обобщени данни от последните масирани проверки. София.От 12.00 часа в Национален пресклуб БТА проф. Николай Овчаров ще даде пресконференция на тема: „Да спасим свещения град на траките Перперикон! Спешно са необходими средства за довършване на археологическото проучване и консервацията на акропола". София.От 12

Евентуалната трета помощ за Гърция ще бъде под 10 милиарда евро

Германският финансов министър Волфганг Шойбле смята, че евентуален трети спасителен пакет за Гърция би бил на стойност под 10 милиарда евро, значително по-малък от всеки от предишните пакети, съобщи Ройтерс, позовавайки се на германското списание "Фокус". Гърция беше лишена от достъп до финансовите пазари през 2010 г., когато истинският размер на дълга й стана ясен. След четири години на болезнени мерки за овладяване на дълга, две спасителни програми на обща стойност 240 милиарда евро и удар срещу частните притежатели на облигации, гръцката икономика се очаква да се върне към скромен растеж тази година. "През 2022 г., според прогнозите на тройката (международни кредитори), дългът на Гърция ще достигне ниво, което се смята, че ще може да обслужва, така че може би на Гърция ще й се наложи да се възползва от ограничена помощ отново", посочва Шойбле в извадка от интервю, което предстои да бъде публикувано в сп. "Фокус" утре. Той отбелязва, че отпускането на трети пакет помощ зависи от това дали Гърция ще продължи да спазва условията, поставени от тройката международни кредитори – Международния валутен фонд, Европейската комисия и Европейската централна банка. През февруари германските медии съобщиха, че Берлин се готви за възможността да се наложи еврозоната да подкрепи Гърция с още 10-20 милиарда евро.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване