Днес светът отбелязва Деня на детето


Днес се отбелязва Международният ден на детето. Празникът е учреден от Световната конференция за защита на децата, състояла се през 1925 г. в Женева.

На 14 декември 1954 г. ООН и ЮНЕСКО обявяват 20 ноември за Световен ден на децата. Тази дата обаче не е повсеместно възприета, тъй като голямото мнозинство от страните в света предпочитат да съхранят традициите си в честването на празника.


Перничанка спечели специална награда от конкурса за поезия "Биньо Иванов"

На 23 май жури в състав: Константин Еленков – Председател, и членове – Благой Ранов, Валентин Дишев и Анжела Димчева, определи следните награди на Осмия национален литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов“ – Кюстендил, 2014:


• Първа награда – Георги Белев (САЩ) – за стихотворението „Предзима“
• Втора награда – Николина Милева (гр. Тетевен) - за „Църква“
•...

Продължава

Турнир за любителски риболов ще се проведе във Варна

Трети варненски турнир за любителски риболов ще се проведе днес - 1 юни на Морска гара-Варна. Началото е от 9.00 часа, съобщиха организаторите от „Сдружение на варненските рибари“ за Moreto.net. В състезанието ще могат да се включат до 110 участници от три възрастови групи.

"Станишев е пред голяма политическа кариера в Европа"

Прогнозата направи депутатът от левицата Мартин Захариев


Любим виц на Румънеца

Любим виц
на Румънеца

Жена тича след автобус 111 и крещи:
- Спрете! Ще закъснея за работа.
Хората се развикали на шофьора:
- Спрете автобуса, жената ще закъснее за работа!
Спира той, жената се качва и казва:
- Ох, мерси, без малко да закъснея за работа... Карти и билети за проверка, моля!



















Любим виц на Румънеца Жена тича след автобус 111 и крещи: - Спрете! Ще закъснея за работа. Хората се развикали на шофьора: - Спрете автобуса, жената ще закъснее за работа! Спира той, жената се качва и казва: - Ох, мерси, без малко да закъснея за работа... Карти и билети за проверка, моля!

Защо Иванчо плаща на таксиджията само половината сметка

Разхождам се в гората. Дъжд, вятър, нощ. Замръзвам целия. Гледам - паркиран автомобил, приближавам се и гледам през прозореца - няма никой. Пробвам вратата - отключена, влизам и сядам. Изведнъж колата тръгва. Аз съм в шок. Колата върви, аз седя отзад, зад волана няма никой. Отнякъде се показва космата ръка - навива волана и изчезва. Разхождам се в гората. Дъжд, вятър, нощ. Замръзвам целия. Гледам - паркиран автомобил, приближавам се и гледам през прозореца - няма никой. Пробвам вратата - отключена, влизам и сядам. Изведнъж колата тръгва. Аз съм в шок. Колата върви, аз седя отзад, зад волана няма никой. Отнякъде се показва космата ръка - навива волана и изчезва.

Лекарският съюз поиска стартова заплата от 1500 лева в Спешната помощ

Българският лекарски съюз поиска стартова заплата на млад лекар в Спешната помощ от 1500 лева, а за лекарите, които имат повече години стаж - 4500 лева. Председателят на съсловната организация д-р Цветан Райчинов каза, че увеличаването на заплатите трябва да започне сега и да достигне до тези нива след година и половина.

Ученически турнири по плажен волейбол и плуване ще се проведат днес във Варна

По случай 1 юни - Деня на детето, Община Варна Дирекция „Образование младежки дейности и спорт“, отдел „Спорт“, организира спортни състезания за ученици. От 08.30 часа на Южен плаж стартира ученически турнир по плажен волейбол за юноши и девойки във възраст VIII-X клас.

Генетичен дефект предпазва 8% българи от СПИН

8% от българите не могат да се заразят със СПИН по полов път, заради генетичен дефект в човешкия организъм.

Кифли с мармалад


"Една кифла с мармалад, моля" е фраза, която завинаги се е отпечатала в спомените от моето детство, както предполагам и в тези на повечето от вас. Редом с топлите милинки, баничката с боза, тутманика със сирене и рогчетата. Кифлите обаче бяха едно по-специално и пухкаво удоволствие, пълни с шипков или сливов мармалад, според предпочитанията на пекаря, поръсени с пудра захар, с хрупкави кристалчета обикновена или пък с мак.  

За жалост тези, които днес се продават в уличните...

Бойко бие, но никой не иска да е с него

Победите на ГЕРБ са самотни, тихи. Те са се обградили с линия от конфронтация. Техните идейни съмишленици пипат много предпазливо. И причината е в непредвидимостта на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Тов...

"Любимец 15" не се даде на Кулезич

"Любимец 15" в БСП не се даде на Люба Кулезич. Късметлията Момчил Неков, който беше избран за евродепутат, въпреки че беше под №15 в "червената" листа, гостува в предаването по Нов...

Попова тръгва на поход в памет на героите от Априлската епопея

Кметовете на бедстващите райони са героите на деня. Това каза пред журналисти в Пловдив вицепрезидентът Маргарита Попова, съобщава "Дарик". Тя се включва днес в националния поход "По пъ...

Ще може ли Слънцето да захранва Земята?

Технологиите все по-близо до извличане на максимална полза от ВЕИ


Спестяваме рекордно - 456 млн. лева за 1 месец

456 млн. лв. са спестили българите през април, показват последните данни на Българската народна банка (БНБ). Така сумата по влоговете на населението вече достига 40,74 млрд. лв.

От блоговете: Избори през есента и широка коалиция или удар в стената


Препубликуваме текста на Илиан Василев от неговия блог "Писано и казано". Акцентите са на "Дневник". 

Не съм изненадан от резултатите от вота на недоверие. Дори не смятам, че си струва да се коментират.

Миналата година прогнозирах, че въпреки, че ценя хората в това правителство и вероятно много от тях имат достатъчен капацитет да свършат добра работа, те нямат оперативния простор и политическата подкрепа за да проведат реформи. Година по-късно нищо не се е променило и нищо...

12 деца са приети с хранително отравяне в болницата в Разлог

Те са от софийско училище, били са в Банско на зелено училище


Безплатен достъп до музеите и зоологическата градина в София

Общинските културни институти в София ще работят с безплатен вход на 1 юни – Международен ден на детето, съгласно заповед на кмета на кмета Йорданка Фандъкова. Жителите и гостите на София ще имат възможност да посетят Софийската градска художествена галерия, Музея под базиликата „Света София”, Зоологическата градина и парк – музей „Врана”. Целта е повече столичани и най-вече децата да имат възможността да разгледат.

Деца и родители празнуват 1 юни

Днес е празникът на детето - 1 юни. В София Зоопаркът е безплатен, както и общинските музеи.

Шоколадовият крал на Украйна не хапвал сладко


От седмица Украйна има най-младия президент в историята си. 48-годишният Петро Порошенко спечели изборите за държавен глава с огромна преднина пред съперничката си Юлия Тимошенко.
На 7 юни ще положи клетва човекът, известен в Украйна като Шоколадовия крал заради богатството си, натрупано от сладкарски бизнес. От седмица Украйна има най-младия президент в историята си. 48-годишният Петро Порошенко спечели изборите за държавен глава с огромна преднина пред съперничката си Юлия Тимошенко. На 7 юни ще положи клетва човекът, известен в Украйна като Шоколадовия крал заради богатството си, натрупано от сладкарски бизнес.

US астроном: Да не позволим астероидът Апофис да избие човечеството на 13 април 2029!

Нийл Дeграс Тайсън (Neil deGrasse Tyson) е живото доказателство, че когато говориш за сложни неща просто, ясно и достъпно, от това науката само печели. А ако го правиш като него и с щипка самобитен и добре дозиран хумор, това вече те изстрелва в орбитата на суперпопулярност - малцина са хората по света, които като Нийл имат 2 милиона и половина... Нийл Дeграс Тайсън (Neil deGrasse Tyson) е живото доказателство, че когато говориш за сложни неща просто, ясно и достъпно, от това науката само печели. А ако го правиш като него и с щипка самобитен и добре дозиран хумор, това вече те изстрелва в орбитата на суперпопулярност - малцина са хората по света, които като Нийл имат 2 милиона и половина...

120 ареста на Таксим, сълзотворен газ гони демонстрантите

120 души са били арестувани в Истанбул по повод първата годишнина от антиправителствените протести.

Преглед на печата - 1 юни

Власт. "Труд": БСП вече не харесва експертния кабинет Преди предстоящия ремонт на кабинета в БСП заговориха, че са загубили евроизборите заради министри експерти. "Една значителна част от членовете и симпатизантите на БСП очевидно не припознават правителството като кабинет, в който участва БСП.

Фандъкова се похвали с нови 7 детски градини

От началото на годината сме отворили 7 нови сгради на детски градини, предстоят да се отворят още 7. Това са общо 14 за година. Никога в София не се е строило с такива мащаби. Това каза кметът на Софи...

33 години затвор за сина на Пеле

Синът на легендарния бразилец Пеле - Едсън Чолби Насименту, беше осъден на 33 години лишаване от свобода за пране на пари от търговия с наркотици. След като бившият вратар на Сантос приключи кариерата...

Цитат на седмицата: Нека хората загиват, но въпреки нашите усилия


"Нека тук да стане ясно – има ситуации, при които хората загиват в мига, в който им се случва при инсулти, при инфаркти, при други състояния. Но не е допустимо, тоест те нека да загиват, но въпреки нашите усилия. Не е допустимо в XXI век да загиват хора, защото не са спазени основни правила на лекарската професия."

Здравният министър Таня Андреева в интервю за ТВ7 в петък (30 май), в което коментира проблемите и протестите в "Спешна помощ" през седмицата.

За протестта тя...

Хеликоптер се разби в Мурманска област

Хеликоптер Mи-8 се разби в Мурманска област. Двама души са настанени в болница, съдбата на 16 други засега е неизвестна, съобщават от Националния център за управление при кризи на руското Министерство на извънредните ситуации.

Холандия с минимална победа над Гана

"Лалетата" спечелиха с гол на Ван Перси, Робен се скъса да пропуска


Днес да почерпят

Владимира Георгиева, репортерка в отдел “Право и ред” на в. “Труд”.
Георги Станчев, певец,
63 г.
Георги Къркеланов, актьор, 42 г.
Никола Статков, писател и кинодраматург, 82 г.
Пламена Гетова, Владимира Георгиева, репортерка в отдел “Право и ред” на в. “Труд”. Георги Станчев, певец, 63 г. Георги Къркеланов, актьор, 42 г. Никола Статков, писател и кинодраматург, 82 г. Пламена Гетова,

Най-важното от Черноморието във вчерашния 31 май

Започна строителството на нова детска градина в „Приморски“ Първа копка на изграждането на нова детска градина с 6 групи за 180 малчугани бе направена в навечерието на 1-ви юни. „Това е част от програмата ни за решаване на проблема с дефицита на местата в детските градини“, обяви кметът Иван Портних.

Почина актрисата Таня Масалитинова

Почина голямата българска актриса Таня Масалитинова, съобщи БНТ. Татяна Николаевна Масалитинова-Есауленко е родена в Прага през 1921 г. Дъщеря е на основателя на съвременната театрална школа в България артист и режисьор Николай Масалитинов . Завършила е гимназия за чужди езици в София. Между 1941 и 1943 г. следва в Художествената академия (1941-1943), но после завършва Държавната театрална школа през 1945 г. След конкурс за щатни актьори през 1946 г. е назначена в Народния театър "Иван Вазов", където играе до 1989 г., когато е пенсионирана заедно с други звезди на театъра. Тя обаче продължава да играе на сцените на театър "Сълза и смях", Театър 199, в Габровския театър и др. Освен на театралната сцена, Масалитинова има роли и в киното - "Рицар без броня", "Сбогом, приятели!" и др. През 2005 г. получава наградата Аскеер за цялостен принос към българския театър.

На 1 юни рожден ден имат

Георги Къркеланов, актьор
Георги Станчев, композитор и певец 
Калин Георгиев, бивш главен секретар на МВР
Надя Попова, поетеса, журналист и преводач
Никола Статков, писател и сценарист
Пламена Гетова, Георги Къркеланов, актьор Георги Станчев, композитор и певец  Калин Георгиев, бивш главен секретар на МВР Надя Попова, поетеса, журналист и преводач Никола Статков, писател и сценарист Пламена Гетова,

Ден на детето

На 1 юни празнуваме Международния ден на детето. Празникът води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, състояла се в Женева през 1925 година. Идеята за отбелязване на този ден идва през 1925 година, когато китайският генерален консул в Сан Франциско събира няколко китайски деца сираци и ги води на празника на лодките-дракони (китайски празник, водещ началото си от древността и свързан с пролетното равноденствие).

По-късно неговата инициатива е продължена, като независимо от благотворителната акция в САЩ и в Европа се провежда международна конференция по въпросите на детското здраве.

През 1949 г. денят официално е обявен за Международен ден за защита на децата. А през 1950 г. 1 юни за първи път е честван едновременно в 51 страни по света.

За Деня на детето в Поморие за днешния 1 юни са организирани редица  инициативи за деца.

 

 

Момчил Неков: Аз съм пример за вътрешнопартийна демокрация

„Опитваха се да ме противопоставят на г-н Станишев. Като млад кадър аз от тук нататък трябва да трупам и опит. Аз съм образован, но на мен ми трябват едни 6 месеца, за да натрупам абсолютна компетентност. По-добре в случая е да работим заедно, да ми се помага, за да навляза навътре в нещата”, коментира евродепутатът Момчил Неков в предаването „На светло с Люба Кулезич” по Нова телевизия.

„Станишев по време на кампанията ми каза „Как си, бе късметлия?” Аз съм пример за вътрешнопартийна демокрация. Когато си отдолу, виждаш по-далече проблемите на хората. Един от най-големите ни проблеми е, че хората са бедни. Ние останахме разочаровани в очакванията. Ние очаквахме, че ще бъдем първа политическа сила. Явно не успяхме да убедим хората в това, което правим, в намеренията си. Хората искат тази политика, която я говорим, да я опредметим. Политиката е сектор, където можеш да влияеш на процесите”, сподели Неков.

„Чак такава организираност в БСП, че да ме поставят на първо място, няма. Определено има късмет, но не е случайност. Аз бях единственият човек, който каза на младежката конференция, че не искам преференциалния вот да бъде използван, защото исках да бъда екипен играч. Хората искат нови лица. Бях искрен и непринуден в срещите, с хъс и желание. Станишев е млад като възраст, но е стар като присъствие в политиката”, отбеляза Неков.

„Аз нямам никакъв проблем да бъда използван, стига да не бъда правен на глупак. Нидал Алгафари си измисля, че има организация. Ако човек загуби, първо се правят анализи и отчети. Аз мога да казвам „Не” и ще го докажа”, заяви Неков, цитиран от Агенция Кросс.

 

 

Празнуваме Денят на детето

На 1 юни празнуваме Международния ден на детето.  Идеята за отбелязване на този ден идва през 1925 година, когато китайският генерален консул в Сан Франциско събира няколко китайски деца сираци и ги води на празника на лодките-дракони (китайски празник, водещ началото си от древността и свързан с пролетното равноденствие). По-късно неговата инициатива е продължена, като независимо от благотворителната акция в САЩ и в Европа се провежда международна конференция по въпросите на детското здраве. През 1949 г. денят официално е обявен за Международен ден за защита на децата. А през 1950 г. 1 юни за първи път е честван едновременно в 51 страни по света. У нас специално за Деня на детето са организирани редица празненства и инициативи. За втора поредна година "Холдинг БДЖ" ЕАД ще подари на деца в неравностойно положение едно незабравимо пътуване с парен локомотив. В атракционния влак ще пътуват 56 деца от столични Домове за деца, лишени от родителска грижа и техните възпитатели, както и 16 деца от социално слаби семейства от община Горна Малина. Пътуването на децата ще се осъществи със съдействието на Дирекция "Социални дейности" към Столична община. На 1-и юни детският влак, теглен от парен локомотив, ще посрещне своите малки гости на първи перон на Централна гара София в 09:30 ч. Весел детски празник с много игри и забавления "Усмихнатите деца на България" организира на 1 юни – неделя, Държавната агенция за закрила на детето. Флашмоб ще се проведе пред НДК в 11.30 ч., както и в 20 области на страната. Настоящи, но и пораснали вече деца ще поискат ратифициране на третия факултативен протокол към Конвенцията на ООН за правата на детето на 1-ви юни от 11 часа пред сградата на Народното събрание. Ратифицирането на този протокол ще даде възможност на българските деца да получат правосъдие на международно ниво, при нарушаване на правата им по Конвенцията. Събитието включва спортни състезания - футбол на малки вратички и спринтови бягания, в които ще участват както деца, така и възрастни, но обути в детски обувки. Най-големият детски фестивал Детски панаир ще зарадва децата в София. В Градската градина пред Народния театър ще има над 50 безплатни ателиета, спектакли и игри с напълно свободен достъп. По случай Деня на детето 1 юни, Софийската опера и балет предоставя централното си фоайе за изложба от детски рисунки на възпитаници на Фондация "Малък Зограф". Малките художници, на възрaст от 5 до 15 години, са от школи в Бaнско, София и Сaмоков.  За пета поредна година Асоциация "Муковисцидоза" България организира творчески кът за децата на град Пловдив. Станалият вече традиционен първоюнски базар тази година е част от кампанията "Муковисцидоза – да добавим живот", чиято цел е обединена около каузата за закупуване на жизнено необходимите ПЕП маски за всичките 204 пациенти с муковисцидоза в България.

Денят на детето във Варна

Редица прояви ще се проведат днес във Варна по случай Деня на детето. Община Варна Дирекция „Образование младежки дейности и спорт“, отдел „Спорт“, организира спортни състезания за ученици. От 08.30 часа на Южен плаж стартира ученически турнир по плажен волейбол за юноши и девойки във възраст VIII-X клас.

На тази дата: Румънският диктатор Йон Антонеску е обесен


"На тази дата" беше сред най-харесваните рубрики във вестник "Дневник" в продължение на години. Сега тя се възражда онлайн, като ще използва богатия архив на медиата и ще допълва поредицата с нови статии. Всеки ден ще ви припомняме накратко интересни събития, които са се случили на тази дата.

На 1 юни 1946 г. край град Жилава е обесен диктаторът Йон Антонеску, управлявал Румъния по време на Втората световна война и обвързал страната с хитлеристка Германия.

Той е роден през...

"Варненско лято" и "Световен театър в София" започват паралелно от днес


Както всяка година, Международният театрален фестивал "Варненско лято"  започва днес, 1 юни и ще представи в морския град интересна селекция от 32 чуждестранни и български представления в продължение на 11 дни. Сред заглавията в програмата са единствената дата от световното турне на Шекспировия театър "Глобус" в България – 3 юни, с постановката "Хамлет", както и редица награждавани български спектакли в подбора на театроведката Камелия Николова.

Фестивалът започва още от 11 ч. с...

МВР подхваща акция "Ваканция!"

Започва полицейската акция "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!", съобщиха от пресцентъра на МВР. Предвижда се в дните на планирани ученически празненства за края на учебната година...

Нов протест пред Народното събрание

Около 11,00 часа пред сградата на Народното събрание започва протест с надслов "Влез за час в детските обувки и поиграй", информира БНР. Протестиращите ще поискат ратификация на Третия факул...

Петков към Орешарски: Какви рушвети взе за назначението на осъждания Христозов?

"Изключително важно е да се проследи цялата кадрова политика на премиера Пламен Орешарски, освен за престъпните решения, за които говорих досега, за едно очевидно престъпление – за груб...

Осъдиха сина на Пеле на 33 години затвор

Синът на легендарния футболист Пеле и бивш вратар на бразилския “Сантос” Едсон Шолби Нашименту е осъден на 33 години затвор за пране на пари от търговия с наркотици, съобщи Агенция Кросс.

44-годишният приключи спортната си кариера през 1999 г, когато бе осъден на 6 месеца затвор за участие в незаконни улични ралита с коли, при които загина мотоциклетист. През 2005 г. Единьо отново бе арестуван, но този път за търговия на кокаин.

 

 

От днес всеки може да смени личния си лекар

От 1-ви юни всички здравноосигурени пациенти могат да сменят личния си лекар, като се регистрират при нов общопрактикуващ лекар. Такава възможност има два пъти годишно – през юни и през декември. За промяната не се изисква отписване от листата на досегашния личен лекар. Тя става по служебен път в районните здравноосигурителни каси по местоживеене.

Хората, които искат да направят тази смяна, трябва да закупят талон-формуляр и да впишат в него името на избрания лекар. При него, заедно с регистрационната форма, се представя здравноосигурителна книжка и документ за актуален здравноосигурителен статус.

Информация за лекарите, сключили договор с НЗОК, се предоставя в регионалните здравни каси. Там са изложени списъци с техните имена, адреси, телефонни номера и специалности./КРОСС/

 

 

 

От всеки министър партиец става ли?

Една година слушаме колко е хубаво, че имаме експертен кабинет. Професионалисти са, знаят какво правят.
И хоп - изненада! БСП загубила изборите, защото нямало повече партийци в кабинета! Е сега, питаме: Кое е по-важно - министърът да разбира от ресора си или да реди политкомисарски заклинания? Ама така излиза, че на избори политиците лъжат по-добр Една година слушаме колко е хубаво, че имаме експертен кабинет. Професионалисти са, знаят какво правят. И хоп - изненада! БСП загубила изборите, защото нямало повече партийци в кабинета! Е сега, питаме: Кое е по-важно - министърът да разбира от ресора си или да реди политкомисарски заклинания? Ама така излиза, че на избори политиците лъжат по-добр

Пълнозърнесто хлебче с домати

Вашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Кой готви 

Веселина Вашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. Кой готви Веселина

Спасители на плажа от днес

Спасители, реанимационен пункт, лекар и линейка започнаха дежурства на Южния плаж в курорта „Слънчев бряг”. Ивицата е напълно готова да посреща плажуващи и днес-1 юни даде официален старт на летния сезон. От 8.00 до 18.00 часа е работното време на морските и здравни специалисти, които ще се грижат за комфорта, сигурността и здравето на летовниците на пясъка. Южният плаж ще бъде охраняема зона, обезпечен с медицинско обслужване и водно спасяване до 30 септември /вк./.

От днес работа статираха три двойки морски спасители. В този състав те ще бъдат до 15 юни. На следващия ден, 16 юни, към тях ще се присъединят още 6 спасители. На 1 юли спасителите от 12 ще се увеличат на 18. Постовете тогава ще бъдат 9. До края на сезона, концесионерът има право по Закон да редуцира поетапно техния брой в зависимост от посещаемостта на плажуващите на ивицата, каза управителят на плажа Кирил Спасов.

На южния плаж вече са поставени чадъри и шезлонги. Цените им остават непроменени и тази година. Услугата по цялата ивица е 8 лева. Има кошчета за сметосъбиране, осигурени са съблекални.

За хората с физически увреждания на плажа има специализирана тоалетна, плаваща количка за инвалиди, дървени подходи на пясъка, които служат за улеснение в придвижването. Хората с физически увреждания ще ползват чадърите безплатно. Те са с надпис и специално лого и за улеснение, са поставени в непосредствена близост до дървените непрекъсваеми пътеки.

Плажът и тази година е носител на Международния екологичен приз „Син флаг”.

На Южната ивица в Слънчев бряг вече работят всички дискотеки, заведения и барове. Музикалният дискосезон официално отвори врати на 30 май с невиждано шоу, мощна заря и стотици гости.

 

1 юни - Международен ден на детето

Съществува специален ден за почти всички от нас: празнуваме Международен ден на майката и жената, Ден на мъжете и Ден на бащата, Ден на влюбените, Ден на семейството и разбира се, Ден на детето. Денят на детето се чества в много страни по света.

Самолет излезе от пистата и изгоря в САЩ

Малък частен самолет Gulfstream IV излезе от пистата на летището в американския град Бедфорд, щата Масачузетс и се запали, съобщава Boston Globe, позовавайки се на Федералната администрация на гражданската авиация на САЩ.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване