Станишев с остри критики към съпартийците си за вътрешнопартийните битки

http://www.moreto.net/novini.php?n=257022

Медиите не бяха допуснати до заседанието на Националния съвет, за да чуят речта на Сергей Станишев, както се прави традиционно. От пресцентъра на политическата сила по-късно все пак разпространиха изказването на председателя на БСП.

Бях диво дете, сега съм дива жена

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243478_%D0%91%D1%8F%D1%85+%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%BE+%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5%2C+%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%B0+%D1%81%D1%8A%D0%BC+%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B0+%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B0

 

Койна Русева е родена в Стара Загора в рода на изявени артисти, писатели, музиканти и творчески натури. През 1993 г. завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на проф. Крикор Азарян и Тодор Колев.

За 20 сезона е направила десетки запомнящи се роли на сцените на Младежкия театър, “София”, Народния, “Сълза и смях” и Театър 199. От седем сезона е в трупата на Младежкия театър, където в момента играе в “Летище” , “Страхотни момчета”, “Фрида”, “Нордост”, “Любов и пари”, “Часът на вълците”, “Някои го предпочитат…”.

Във филмографията й са записани 17 заглавия на филми и сериали, като най-запомнящата й се роля напоследък е на Емилия в лентата LOVE.NET. На тв екрана стана известна с ролите си в сериалите “Морска сол” (Соня), “Под прикритие” (Бояна Василева, адвокат на Джаро), “Дървото на живота” (Бела).
 

Омъжена е, има три деца: Калина (17), Константин (15) и Калоян (10).

   
 

 


Снимка - Васил Николов


 

-Койна, намираме ви в Младежкия театър, на масичката в гримьорната ви лежи папката с новата пиеса, въодушевена сте. Разкажете за новото си предизвикателство.

–Репетираме пиеса, чиято премиера ще е през септември - “Кривите огледала” на Дейвид Линдзи Ъбър, американски автор, изключително “вкусен”, много свеж и интересен. Режисьор е Ивайло Христов, което прави работата още по-интересна. Самата пиеса е шантава, а Ивайло Христов е неординерен режисьор. Всички знаем колко прекрасен актьор е и понякога се захласваме да го гледаме как ни показва, уникален е. Днес съм пробвала част от костюма и съм още по-въодушевена. В тази постановка ще претърпя сериозна физическа трансформация и ми е интересно. Работила съм и други неща с видоизменяне, но в тази роля ще бъда най-променена физически.

-Приключвате натоварен сезон, със 7 постановки в Младежкия, и участие на други сцени…

-Да, играя на сцената “Сълза и смях” във “Вик за любов” с Асен Блатечки и под неговата режисура, а също и в “Пет жени в еднакви рокли” на Народния театър.

-С Блатечки от години сте познати като успешен актьорски тандем на сцената и на екрана. Какво е да ви режисира?

-Забавно е. Той режисира на ход, както аз му казвам – докато тече действието на сцената, казва нещо и без да спираме, продължаваме. По време на самата сцена променя нещо и веднага се реагира. Изглежда като вид дресура и е забавно. В първата ни постановка с Блатечки ми беше малко странно, но после свикнах да реагирам по-бързо от обикновено.

-Отстрани, без да ви познава човек, двамата с Блатечки си приличате - като характер, излъчване.

-Двамата сме мъжкото и женското на едно и също съществуване. Мъжкият и женският вариант на един начин на мислене и отношение към работата, на поглед към живота… Да, наистина много си приличаме, много сме близко като усещане за нещата.

-Бяхте специален гост на фестивала в Кан. С какви чувства се върнахте, предвид голямата разлика в мащабите?

-Тази разлика е ясна и аз не страдам от нея. Поканата в Кан беше от бранда Chivas Regal, които са основни спонсори на фестивала в Кан. Те са издигнали на качествено ново и различно ниво спонсорството и въобще подкрепата на дадено културно събитие. Свикнали сме да мислим, че да подкрепяш културно събитие означава просто да дадеш някакви пари. А там канят актьори от различни държави, обгрижват ги жестоко, вниманието е огромно към всички.

В Кан бяхме шест човека. Дадоха ни възможност да се почувстваме като истински звезди. Два дни, пълни само и единствено с прекрасни емоции. Грижеха се за нас, все едно сме най-скъпите гости на света. Имахме честта да бъдем и на световната премиера на прекрасен филм - Foxcatcher (“Ловец на лисици”), чийто режисьор Бенет Милър после взе “Златна палма”. Жалко, че филмът не взе, защото заслужаваше. В него има страхотни актьорски присъствия - Стив Карел, Майк Ръфало и Чанинг Тейтъм. Това за мен беше събитие, чувствах се прекрасно!

-Минахте и по прословутия червен килим като звезда. Наистина ли там всичко е режисирано?

-Да, там има жестоки правила: тръгваш от точка А, вървиш до точка Б, спираш, 5 секунди те снимат, обръщаш се, вървиш до точка С, пак спираш, обръщаш се, отново те снимат, след което продължаваш по стълбите нагоре. Тези правила в началото ми се сториха смешни, но това е част от една много добра организация.

-Вие бяхте на премиерата на спектакъла на хореографа на “Арабеск” Мила Искренова “Траектории на желанието”, по повод на който тя сподели, че никога не се е срамувала да каже на западните си колеги колко й е бюджетът, тъй като те оценяват съвсем други неща. Каза, че те се възхищават как с такива малки бюджети у нас се творят чудеса. След Кан споделяте ли същото?

-Абсолютно съм съгласна с Мила. Аз отидох в Кан с моята биография. Имам страшно много театрални роли. Снимала съм се и в няколко филма, които не са на нивото на тези в Кан, разбира се. Но аз имам творческо самочувствие. Аз нямам никакъв проблем със самочувствието си да отида и да бъда гост там. Нямам никакъв проблем да кажа и за какви пари тук правим изкуство. Да, бюджетите са много различни. Но какво, да се откажа? Не, не желая да се отказвам! Или какво, да отида да правя изкуство някъде другаде?… Всеки си тежи на мястото.

 

Снимка - Даниел Ахчиев

 

-Вие сте една от най-изявените ни театрални актриси. Как се усещате – повече драматична, повече комедийна или не правите разделение?

-Тези разделения ги правех, като бях млада актриса, току-що завършила НАТФИЗ. Мислех си, че се чувствам по-силна в по-драматичните образи. В процеса на работа при всяка следваща роля започнах да усещам глад и за друг вид роли. В момента хвърлям еднакво желание, любов и страст и в едните, и в другите роли.

-На щат сте в Младежкия театър, това означава ли, че трябва да приемете всяка роля, която ви предлагат?

-Когато човек е на щат, трябва да се съобразява с програмата и разпределенията. Но винаги има някакви изключения, така че можеш, ако нещо ти е крайно неинтересно, да се откажеш. Специално в Младежкия театър това досега не ми се е случвало. Интересни са ми всички пиеси, роли и режисьори, с които работя тук. Но ми се е случвало да отказвам роли в други театри. Все пак в Младежкия съм на щат от седем сезона, а творческата ми биография е от 20 сезона.

-Как се отнасяте към клишета от типа на “българската Марлене Дитрих”?

-Подминавам ги с усмивка.

-Как гледате на участието си в сериали? Някои казват, че това не е чак толкова високо кино изкуство.

-Не, напротив, за мен това е поредната работа пред камера, ако имаш късмета с добър текст, ако зад сериала стои добър сценарен екип, и ако имаш щастието да се срещнеш с добри колеги и режисьор. На мен ми се случи. Срещата ми с Виктор Божинов в сериала “Под прикритие” е събитийна в моя живот като усещане, като разбиране. Когато се снима сериал, времето е малко, трябва да се бърза. И впрягаш целия си опит, цялото си можене, не само за да заснемеш адекватно сцената, а да бъдеш верен на персонажа си, при това на скорост. Затова е много важно и бързо да се разбираш с режисьора. С Виктор Божинов беше така. Ако в живота има любов от пръв поглед между двама души, в работата има разбиране от пръв поглед.

-Липсва ли ви киното?

-Не, защото точно в този момент не мога да си вдигна главата от работа. Много репетирам, много играя на сцена, пътувам из страната с постановки. Нищо не ми липсва, всичко ми е наред. В нашите среди има един израз “Днес има, утре няма”. Понякога си претоварен от работа, друг път имаш дълъг период, през който само играеш представления. Моите в момента, слава Богу, са ми достатъчно много. Задава се и нов проект. У нас актьорите, които работят повече, са ангажирани и в театъра, и в телевизията, и в киното.

-Озвучавате и анимации, харесва ли ви това?

-Да, в “Ледена епоха” озвучих един женски мамут, вдигнах си рейтинга пред децата с този филм.

-А липсва ли ви този специфичен начин на работа в киното – пътуване, снимки на различни терени?

-Защо да ми липсва, аз продължавам да пътувам, само че с театрални представления.

-Вие сте и една от “Мацките на Коко”, както наричат актрисите от изключителния клас на Крикор Азарян и Тодор Колев. Какво ви дадоха те?

-Всичко. Всичко от А до Я на нашата професия, при това – в уникален тандем! Те бяха като наши водители в прохождането ни в професията. Внимателно, умно ни водеха. Научиха ни да ценим и уважаваме театъра като такъв. Да уважаваме всичко, което се крие зад думата “театър”, като се започне от сценичните работници и се стигне до актьорите. Цялата машина. Имахме късмет да сме с тях, но мисля, че и те имаха късмет с нас, защото бяхме наистина събитиен клас. Всички днес са имена и всички до един работят в професията.

-И друг етикет се употребява за вас - “Койна е мъжко момиче”.

-Ако някой си мисли, че толкова добре ме познава и може да ми сложи етикет “мъжко момиче”… Голата истина е, че слагат етикети тези, които просто имат някаква идея за Койна, а не познават същността на Койна. За мен тези етикети са някаква смешка.

 

С Михаил Билалов на премиерата на сериала “Под прикритие” 3

 

-Кой познава Койна всъщност?

-В работата - никой. А в личния живот ме познава този, който аз съм решила да ме познава. Този, пред който аз съм решила да се разкрия.

-Такава ли дива и своенравна бяхте като дете?

-Въобще не смятам, че съм своенравна. Да, бях диво дете, сега съм дива жена. Дива – във всичките аспекти и нюанси на тази дума. Не бях момиченце с руса косичка и сини очички тип принцеса. Бях дивачка.

-Наследница сте на хубав старозагорски род от изявени артисти, писатели, музиканти.

-Да, симпатичен ми е родът. Аз съм смесица от здрав селски корен и градска интелигенция. Аз съм някакъв микс между тези две неща.

-Децата ви тръгнаха по вашия път.

-Силно казано.

-Калина и Константин се снимат във филми, участват в постановки…

-Да, снимат се от време на време, синът ми има и театрални постановки.

-Те сами ли решиха да участват, защото са израсли в театъра?

-Стремила съм се моите деца да не израстват в театъра. Държала съм ги настрани от работата ми. Не съм успявала на сто процента, разбира се, но най-често е висял по репетиции малкият ми син Калоян. Големите Калина и Константин не толкова много. Още е рано да се каже дали ще тръгнат по моя път. Просто са участвали в няколко проекта, където е имало нужда от деца. Обаждали са ми се колеги, пробвали са ги, аз съм видяла, че стават и съм ги подкрепяла в това, което правят.

-Най-голямата ви дъщеря Калина е вече на 17, не е ли решила вече?

-Те на 17 най-вече не знаят какво искат.

-Не се сещам за друга актриса с три деца…

-И няма такава сред българските актриси. Единствената съм. Аз съм майка-героиня (Иронизира, смее се).

 

В постановката “Фрида” на Младежкия театър Койна е любовницата на Фрида

 

-Как един толкова креативен човек на изкуството би могъл да организира живота си така, че да бъде пълноценен и вглъбен на сцената, и в същото време добър родител?

-Казвала съм го и друг път - с желание и с тичане. Не съм сама, помага и съпругът ми. Имаме и прекрасната Елза, без която сме заникъде. Имаме също и SOS баба, майка ми, която се включва в най-критични ситуации. Само едно обаждане – и тя вече е на линия. Без тези трима души не знам как бих се справила. Между нас има добра организация. И желание, разбира се. Ако искаш само да си гледаш децата и да си стоиш вкъщи, прави го. Ако искаш да работиш и да си качествен в работата, с три деца е невъзможно без помощ от други хора. За мен животът е микс от тези неща, аз така го разбирам и така го живея.

-Какво обичате да правите, когато останете насаме със себе си?

-Най-различни неща, но те са интимни и нямам намерение да ги споделям с другите. Хоби… Какво хоби?! Не, не се занимавам с глупости. Нямам време за нищо такова.

-Мечтаете ли все още?

-Да, много обичам да си мечтая, преди да заспя. Нали няма да ме питате за какво? (Смее се) Това си е моя работа.

Бриго Аспарухов: От днес започва възходът на БСП

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4175161

"Изключително доволен съм. От днес започва възходът на Българската социалистическа партия – запомнете го". Това каза пред журналисти Бриго Аспарухов от БСП, предаде „Фокус”.
„Това е знак за промяна и надежда. Именно в тази надежда се крие и възходът. Това е знак, че БСП ще се консолидира и ще отиде на бъдещите избори обединена и с нова сила”, "Изключително доволен съм. От днес започва възходът на Българската социалистическа партия – запомнете го". Това каза пред журналисти Бриго Аспарухов от БСП, предаде „Фокус”. „Това е знак за промяна и надежда. Именно в тази надежда се крие и възходът. Това е знак, че БСП ще се консолидира и ще отиде на бъдещите избори обединена и с нова сила”,

Манолова: Ако получа номинация за председател на БСП, ще приема

http://www.cross.bg/manolova-nominatziya-predsedatel-1419244.html

/КРОСС/ "Ако получа номинация, ще я приема." Това каза пред журналисти заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова. "Тепърва обаче предстои да се случи една дълга процедура. Ние сме най-демократичната партия, в която членовете и симпатизантите на БСП решават. Надявам се, че ще има честно състезание. БСП има ярки, разпознаваеми и харесвани от хората лица", поясни тя. "Мисля, че нещата се случват съвсем навреме. Имаме достатъчно време до изборите, за да покажем ново лице и да съберем допълнителна подкрепа. Отиваме на избори с нов председател, енергия и с амбицията за победа", каза още Манолова.  

Стойнев е новият заместник-председател на БСП

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243477_%D0%A1%D1%82%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B5%D0%B2+%D0%B5+%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D1%82+%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB+

 Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев е новият заместник-председател на БСП, както и нов член на Изпълнителното бюро на партията. Това заяви Борислав Гуцанов. Останалите членове избрани в ръководния орган на столетницата са: Калоян Паргов, Вероника Делибалтова и Атанас Мерджанов, добави Гуцанов, но той не се ангажира да каже дали новият лидер на партията ще бъде Стойнев.

"Сергей Станишев демонстрира държавническа и обмислена позиция. Не вярвам да се кандидатира отново за лидер на конгреса при положение, че той самият лансира промяната. Няма все още имена, които да се спрягат за този пост. Знаете, че по устав преди висшия ни форум ще започнат номинации за нов председател", заяви Гуцанов.

Той обясни, че промяната в БСП е свързана и с мисията за промяна в България. За издигането в йерархията на партията на Драгомир Стойнев, Гуцанов беше лаконичен: "Нормално е един успял министър и млад човек да бъде член на Изпълнителното бюро".

В централата на БСП на "Позитано" 20 се повежда пленум на БСП. На него Сергей Станишев предложи провеждане на конгрес на 27 юли, на който трябва да бъде обсъдена кандидатурата на нов председател и приемане на платформа за предстоящите парламентарни избори, които ще се проведат в началото на октомври. 

Украйна си върна Славянск, опълченците се изнесоха

http://www.bnews.bg/article-110311

Над Славянск беше издигнат украинският флаг след като проруските опълченци напуснаха града, съобщиха от генералния щаб на украинските въоръжени сили.

Станишев остава начело на Коалиция за България

http://www.bnews.bg/article-110316

Лидерът на БСП до конгреса, вече в оставка, не пожела нито да отрече, нито да потвърди дали ще ходи еврокомисар. Той обаче е вече консултираната кандидатура, научи BNews. Станишев остава начело на Коалиция за България вероятно и след изборите.

Барселона и Валдес съдят Монако

http://football.actualno.com/Barselona-i-Valdes-sydjat-Monako-news_37985.html

Ръководството на Барселона е предложило юридическа помощ на бившия си вратар Виктор Валдес, информира El Mundo Deportivo. 32-годишният испанец, който през лятото става свободен агент, е подписал предв...

Бареков иска оставката на Искров, ако до понеделник не представи одита на КТБ

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243476_%D0%91%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B2+%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%98%D1%81%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%B2%2C+%D0%B0%D0%BA%D0%BE+%D0%B4%D0%BE+%

 Може да се окаже, че 2-3 милиарда са източени от банката

 

Управителят на БНБ Иван Искров да представи в понеделник одита на КТБ. Това поиска лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков в предаването на "На шестия ден" по Радио К2 пред Илияна Беновска. Той припомни, че е изтекъл обещаният законов срок от 10 дни, в които трябваше да приключи проверката на банката и да бъдат представени резултатите. 

Бареков изрази притесненията си от това, че управителят на БНБ мълчи, а премиерът Орешарски говори пребледнял по кулоарите на парламента опасни неща. „Орешарски каза нещо изключително опасно и притеснително – че КТБ не е банка като другите. Като не е банка, какво е? Чейндж бюро или бакалница, която е обслужвала партиите?“, попита той.


Лидерът на ББЦ е категоричен, че обществото трябва да знае какво е състоянието на банката, за да излезе истината наяве. „Искам оставката на Искров, ако не излезе с одита в понеделник“, настоя Бареков. Той цитира интервю на Гроздан Караджов, който предупреждава, че КТБ може да се окаже кутията на Пандора и да лъснат връзките на политиците, банкерите и олигарсите. „Притеснява ме, че може да се окаже, че в банката има липси между 2 и 3 милиарда, източени през кухи фирми и кредити“, посочи Бареков и подчерта, че като български данъкоплатец той не е съгласен държавата да влиза в КТБ като акционер. „Откъде накъде Бареков и Беновска ще покриват липсите и загубите на една банка, която може да се окаже източена? Защо държавата трябва да става гарант на една институция, която е изкорубена?“, попита още той.

„Искров трябва да каже какви са резултатите от проверката на банката и съобразно тях да се вземе политическо решение дали държавата трябва да влезе там или има злоупотреби и трябва да се намеси прокуратурата“, посочи лидерът на ББЦ. 

Относно финансирането на "България без цензура", Бареков заяви, че партията е напълно обезпечена финансово от дарители и е абсолютно независима от всякакви външни финансови фактори.

Отворих, видях, повярвах

http://www.cross.bg/mrezhi-ognyanova-sotzialnite-1419243.html

/КРОСС/ Отворих, видях, повярвах. А дали помислих? - Щом приятелите ми във Facebook казват, значи е истина. Докато подобно държание имат немалко хора в социалните мрежи, принципът на стоте повторения, които стават истина, ще продължава да действа. В последно време доверието се обезцени толкова, че го даваме срещу един поглед, харесване или споделяне. Между популярното онлайн и истината обаче стои лесно пропусклива мембрана. Facebook замести държавата, когато потопът заля кв. „Аспарухово" във Варна и Добрич. Седем дни по-късно пак там се случи точно обратното - раздухване на снимки, теории и слухове за някаква банкова криза. Макар противоположни, тези впечатляващи по мащаб примери подсказват, че друг трудно ще е способен да убеди в нещо така бързо големи групи от хора. Събитията не се случват, проблемите не съществуват, докато не ги видим в онлайн обращение. Съмнявай се Да ориентират хората е работата на журналистите, коментира професорът по медийно право Нели Огнянова. Истинността на фактите невинаги е самоочевидна, изтъква тя, затова т.нар. „четвърта власт" има стандарти да ги подлага на проверка, независимо дали става дума за tweet на редови потребители или реч на политик. „Протестна мрежа" има показателен експеримент от миналата година, когато започна серия от фалшиви публикации в социалните мрежи, че Пламен Орешарски е подал оставка

Станишев: Целта не е аз да ставам еврокомисар

http://pik.bg/станишев-целта-не-е-аз-да-ставам-еврокомисар-news199016.html

Станишев: Целта не е аз да ставам еврокомисар

Сергей Станишев индиректно отрече информацията, че ще става еврокомисар, преди минути на пресконференция. "Ако смисълът на всичко беше аз да бъда еврокомисар, нямаше да правим всичко, което правихме досега. Аз не участвам в сделки. За мене е задължително България да излъчи достойна кандидатура", поясни той. Във вторник той отива в Брюксел, където щял да изкаже мнението си за бъдещето на европейската левица и в частност българската. 

"БСП ще бъде носител на промените в страната. Конгресът трябва да даде нова надежда на голямата част от българите, които очакват в България да има национално отговорна политика", поясни Станишев. На въпрос дали неговото предложение за лидер на БСП ще бъде енергийният министър Драгомир Стойнев той отговори с думите: "Почакайте и ще видите". 

БСП не е склонна да прави обединена левица с АБВ преди изборите. "В момента страната се нуждае от обединяване на усилията, но не на всяка цена", обясни Станишев.

Все още не са започнати номинациите за лидер на БСП, допълни Драгомеир Стойнев, който днес бе избран за заместник-председател на БСП. 

 

 

Според Москва Лавров идва в България заради "Южен поток"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/05/2337863_spored_moskva_lavrov_idva_v_bulgariia_zaradi_jujen/?ref=rss


Външният министър на Русия Сергей Лавров, чиято визита в София е насрочена за понеделник - 7 юли, пристига тук на работна визита, за да обсъди въпроса с реализацията на газопровода "Южен поток", се разбира от съобщение на руското външно министерство, цитирано от ИТАР ТАСС. 

Според Министерството на външните работи Лавров идва в България за отбелязването на 135-тата годишнина от установяването на дипломатически отношения между двете страни, но Вигенин преди ден спомена и "Южен поток"...

Инвеститори от Дубай с апетит към 100 дка земя в гърменско село

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243475_%D0%98%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8+%D0%BE%D1%82+%D0%94%D1%83%D0%B1%D0%B0%D0%B9+%D1%81+%D0%B0%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%82+%D0%BA%D1%8A%D0%BC+100+%D0%B4%D0%BA%D0%B0+%D0%B7%D0%B5

 Четирима бизнесмени от Дубай, занимаващи се с производство и търговия на млечни продукти си тръгнаха от Ореше след двудневно посещение с проучвателен характер за осъществяване на голям инвестиционен проект на територията на гърменското село. Това съобщи infomreja.bg.
След като арабските инвеститори са огледали обстойно възможностите и терените в Ореше, са заявили категоричното си желание да изградят огромна ферма, а впоследствие да затворят цикъла с мандра и кланица.

Чужденците имат намерение да купят около 100 декара общинска земя в местността „Тетрек”. За целта техен представител ще внесе искане в администрацията на община Гърмен, което трябва да получи одобрението на местните общински съветници на едно от следващите заседания.

При двудневните предварителни разговори арабските животновъди, които са част от изпълнителите на замисления проект, са заявили готовност на първо време да внесат от Франция 1000 крави от специална порода.

До края на този месец или в началото на август основният предприемач лично щял да пристигне в Ореше за официалнопредставяне на бизнес инициативата.

"Малкото, което засега се знае е, че проектът предвижда осигуряване на заетост и добро заплащане на много хора от региона", коментира местният бизнесмен Веселин Камбуров, при когото чужденците в последните два дни бяха на частно посещение да добият предварителна информация за терените и възможностите за изпълнението на големия проект.

Ореше се намира в планински район. Географското му разположение е предпоставка за отглеждане на голямо количество тютюн, което е и основния поминък на населението. 

Селцето има едва 238 постоянни жители, но пък разполага с огромно землище от 14 556 квадратни километра. /БЛИЦ

ДПС веднъж флиртува с БСП, веднъж с ГЕРБ

http://www.cross.bg/dps-vednuzh-flirtyva-s-bsp-vednuzh-s-gerb-1419242.html

/КРОСС/ „След разрива с БСП, ДПС се опитва да смекчи тона към всички, да се самопредлага на всички, за да бъде консенсусна политическа формация", коментира в предаването „Събуди се" Осман Октай, който е известен като бившата дясна ръка на Ахмед Доган. По думите му в момента ДПС за първи път има панически ходове и затова веднъж „флиртуват с БСП, веднъж с ГЕРБ".  

Станишев: Не се договарям по ловни хижи с ГЕРБ и ДПС

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4175051

Станишев обвини своите, че най-жестоко и несправедливо е бил атакуван отвътре в БСП за отношенията с ДПС. Лидерът на БСП смяташе, че тези, които водят войната срещу него, съзаклятничат по ъгли, офиси и ловни хиджи с други партии и основни политически опоненти.
Той коментира, че ултиматумът за сваляне на правителството от страна на ДПС е бил Станишев обвини своите, че най-жестоко и несправедливо е бил атакуван отвътре в БСП за отношенията с ДПС. Лидерът на БСП смяташе, че тези, които водят войната срещу него, съзаклятничат по ъгли, офиси и ловни хиджи с други партии и основни политически опоненти. Той коментира, че ултиматумът за сваляне на правителството от страна на ДПС е бил

400 полицаи под прикритие ще охраняват морските курорти

http://www.moreto.net/novini.php?n=257026

400 полицаи под прикритие, облечени по бермуди и хавайски ризи, праща МВР за охрана в морските курорти. Те ще влизат като клиенти по заведения и молове, ще пътуват с таксита и в градския транспорт, ще обикалят около обменните бюра, ще залавят крадци и измамници по плажовете.

Бриго Аспарухов: От днес започва възходът на БСП

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4175074

"Изключително доволен съм. От днес започва възходът на Българската социалистическа партия – запомнете го". Това каза пред журналисти Бриго Аспарухов от БСП, предаде „Фокус”. „Това е знак за промяна и надежда. Именно в тази надежда се крие и възходът. Това е знак, че БСП ще се консолидира и ще отиде на бъдещите избори обединена и с нова сила”,

Русия прекрати предаването на Киев на въоръжението от Крим

http://www.cross.bg/ykraiina-krim-kiev-1419241.html

/КРОСС/ „Прието е решение да се прекрати процесът на предаване на официален Киев на въоръжението, военната техника и материалните средства на въоръжените сили на Украйна от територията на руската Република Крим", предава РИА Новости, позовавайки се на съобщение на МВнР на Русия. „Русия прекрати предаването на въоръжението и военната техника от територията на Крим до пълното прекратяване на бойните действия в Източна Украйна и уреждането на ситуацията по мирен път", пише в съобщението на руското външно министерство. От руското МВнР уточниха, че мярката е предприета във връзка с продължаващите активни действия на подчинените на Киев спецчасти в източната част на Украйна с използване на тежко въоръжение и бойна авиация, при които загиват хора.  

Официално: Фулъм взе наш национал за 5 години

http://www.bnews.bg/article-110312

През декември 17-годишният Велков изкара проби в Манчестър Юнайтед, но скъса връзки на глезена. Бранителят е минал през всички юношески и младежки формации на българския национален отбор.

Кубчето на Рубик – манията е жива

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243474_%D0%9A%D1%83%D0%B1%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%BE+%D0%BD%D0%B0+%D0%A0%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%BA+%E2%80%93+%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0+%D0%B5+%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B0

 Манията около Кубчето на Рубик е била най-силна през 80-те години на миналия век, но и днес има стотици хора, които са направо обсебени от цветния пъзел. Рекордът по подреждането му е 5.55 секунди. Робот може да го нареди за 3.253 секунди. Мнозина пък опитват с часове и не успяват да се справят. Но е факт, че 40 години след създаването си Кубчето на Рубик продължава да привлича вниманието, да ни ядосва и да ни занимава, пише BBC.

Пъзелът е измислен през 1974 г. от унгарския архитект Ерно Рубик. Откакто е пуснат на пазара през 1980 г., от него са продадени над 350 милиона бройки по целия свят. 

Кубчето на Рубик има своя чар – цветовете, звукът, когато се въртят частите му, а за тези, които се изнервят, че не могат да го наредят – е, хвърля се доста лесно. Да подредиш всички страни така, че да са в един цвят, определено е предизивкателство. Учени са установили, че съществуват 43 квинтилиона комбинации, за да стане това.

Днес поне има доста видеоуроци в YouTube по темата, преди хората не са имали подобна помощ. Греъм Паркър от Хемпшир например опитвал да нареди Кубчето безуспешно в продължение на 26 години. Когато най-сетне успял през 2009, се разридал от облекчение.

Много от днешните почитатели на пъзела дори не са били родени през 80-те, когато е била голямата мания. Конър Олбрайт, ученик от Лас Вегас, отделя доста време за играта – има около 30 Кубчета и успява да нареди едно средо за 20 секунди. Карина Вермотен от Претория, Южна Африка винаги има Кубче на Рубик в чантата си. „Когато имам някакъв свободен момент – например чакам на опашка, си играя с него вместо с телефона”, казва тя. IT специалистът Бил Джефс пък нямал никакъв интерес към Кубчето, докато не получил едно за Коледа. След това толкова се запалил, че в момента може да го нарежда за 10 секунди. През 2006 г. има ръст на продажбите на пъзела заради филма на Уил Смит „Преследване на щастието”, в който неговият герой – бездомник – впечатлява бизнесмен като му показва как се решава.

За най-големите маниаци просто да го наредят не представлява проблем. Те се фокусират върху скоростта или си сами си поставят предизвикателства – например да го наредят със завързани очи.

Рекордът по най-бързо нареждане на Кубче на Рубик се дръжи от датчанина Матс Валк, който миналата година успя да го направи за 5.55 секунди. Настоящият световен шампион по нареждане на пъзела е 18-годишният австралиец Феликс Земдег, който го прави за 8.18 секунди, а с една ръка - за 9.03 секунди. Рекордът за най-много наредени пъзели в рамките на 24 часа пък е на унгареца Милан Батицз – 4 786 кубчета. Факхри Раихаан от Индонезия може да нареди Кубче на Рубик с краката си за 27.93 секунди.  

Бил Джефс признава, че му е трудно да се разделя с Кубчетата си. „Не мога да изляза от вкъщи без поне едно. Сега имам три в чантата с различен размер – 5х5, 4х4 и 3х3”, споделя той.

Трудността е част от чара, пък смята Карина Вермотен. Тя все още не е успяла да нареди своето Кубче на Рубик, въпреки че е гледала онлайн уроци. „Това е една от най-големите тайни на света. Харесва ми фактът, че е почти мистерия”, казва тя.

Колизеумът бил огромно общежитие

http://www.cross.bg/otkrili-kolizeyma-ogromen-1419240.html

/КРОСС/ Последно археологическо изследване на най-известния архитектурен паметник на италианската столица показало, че в периода на Късното средновековие в Колизеума се е разполагал огромен кондоминиум. Археолози от Третия римски университет и студенти от Американския университет в Рим открили доказателства, че обикновени римляни живеели в Колизеума от IX век поне до 1349 година, тоест до момента, когато зданието е било сериозно повредено от земетресение и е паднала южната му част. По време на триседмична работа под някои сводове, водещи към арената, археолозите открили керамични канализационни тръби, парчета и основи от стени от XII век. Тези разкопки показали, че Колизеумът активно е използван като жилище във времената на Късното средновековие. В необичайното средновековно общежитие имало и конюшни и дюкяни, разположени на централната арена, където някога се сражавали гладиаторите. Няколко квадратни метра във вътрешността на Колизеума били давани под наем на монаси от съседния манастир „Санта Мария Нова", които взели архитектурния паметник под своя опека. Според професора по средновековна археология Рикардо Сантанели Валенцани площта на арената била използвана като общо пространство. Тя приличала на огромен двор, изпълнен с хора, животни и стоки. Там археолозите открили керамични съдове и загадъчен артефакт - статуетка на малка маймунка от слонова кост. Смята се, че тя е използвана като пешка за шах, пише Megavselena.com.    

Естакада до стадион падна и уби двама души в Бразилия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4175258

Двама човека загинаха заради срутила се естакада в близост до стадион “Минейрао” в Бело Оризонте. Нейният строеж е част от подготовката за световното първенство, но тя така и не бе завършена. Четете повече Двама човека загинаха заради срутила се естакада в близост до стадион “Минейрао” в Бело Оризонте. Нейният строеж е част от подготовката за световното първенство, но тя така и не бе завършена. Четете повече

Екшън пред централата на БСП, пострада "Златен скункс"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4175053

Напрежението на "Позитано" 20 днес витаеше и вътре в сградата, където се решаваше бъдещето на партията, и отвън, където бе екип на "Господари на ефира".
Репортерът на предаването Боби Ваклинов за пореден път очакваше Станишев пред централата партията, за да му връчат "Златен скункс". Той обаче не бе забелязан да влиза. Напрежението на "Позитано" 20 днес витаеше и вътре в сградата, където се решаваше бъдещето на партията, и отвън, където бе екип на "Господари на ефира". Репортерът на предаването Боби Ваклинов за пореден път очакваше Станишев пред централата партията, за да му връчат "Златен скункс". Той обаче не бе забелязан да влиза.

Манолова приема да е лидер на БСП, ако я номинират

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243473_%D0%9C%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BC%D0%B0+%D0%B4%D0%B0+%D0%B5+%D0%BB%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%80+%D0%BD%D0%B0+%D0%91%D0%A1%D0%9F%2C+%D0%B0%D0%BA%D0%BE+%D1%8F+%D0%BD%D0%B

 Мая Манолова от левицата обяви, че ако получи номинация за председател на БСП, ще я приеме.

„Тръгваме на избори с нов председател, с нова енергия и с амбицията за победа. Това е шанс за промяна за стабилизиране на БСП, за спечелване на повече доверие, енергия, нови хора”, заяви Манолова пред журналисти.

Драгомир Стойнев стана зам.-председател на НС на БСП
5 юли 2014 13:2990
Станишев поиска избор на нов лидер на БСП, застава до него
5 юли 2014 12:5063По-рано лидерът на столетницата Сергей Станишев предложи конгрес на 27 юли и избор на нов председател на него.
Според нея това става съвсем навреме. Има достатъчно време до изборите, за да покажем ново лице и да съберем допълнителна подкрепа, заяви Манолова, цитирана от „Фокус“.

На въпрос дали новото лице на БСП може да е женско, тя отговори, че тепърва предстои дълга процедура.

„Ние сме най-демократичната партия, в която членовете и симпатизантите на БСП решават, ще има номинации. Надявам се, че ще има честно състезание. БСП има ярки, разпознаваеми и харесвани от хората лица. Би било добре те да влязат в едно честно състезание, това ще даде допълнителна енергия”, коментира тя.
 

По публикацията работи: Веселина Йорданова

Екшън пред централата на БСП, пострада "Златен скункс"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4175049

Напрежението на Напрежението на "Позитано" 20 днес витаеше и вътре в сградата, където се решаваше бъдещето на партията, и отвън, където бе екип на "Господари на ефира". Репортерът на предаването Боби Ваклинов за пореден път очакваше Станишев пред централата партията, за да му връчат "Златен скункс". Той обаче не бе забелязан да влиза.

130 души са загинали само за ден при боевете в Луганск

http://europe.actualno.com/130-dushi-sa-zaginali-samo-za-den-pri-boevete-v-Lugansk--news_37981.html

Само за едно денонощие близо 130 украински служители на реда са загинали при боевете в Луганска област. Това твърдят от самопровъзгласилата се Луганска народна република, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана о...

ФИФА ще разследва контузията на Неймар

http://worldcup2014.actualno.com/FIFA-shte-razsledva-kontuzijata-na-Nejmar-news_37982.html

Дисциплинарната комисия на ФИФА ще разгледа случая от мача Бразилия- Колумбия, в който беше контузена голямата звезда на домакините Неймар. Бразилците спечелиха с 2:1 и се класираха на полуфинал, но Н...

Гръцкото правителство предприема крайни мерки срещу стачкуващите енергетици

http://balkani.actualno.com/Gryckoto-pravitelstvo-predpriema-krajni-merki-sreshtu-stachkuvashtite-energetici--news_37983.html

В Гърция започна гражданска мобилизация на стачкуващите енергетици. Правителството изпрати и полицейски части, които охраняват всички електроцентрали, за да осуети спиране останалите 7 централи, ко...

Пеле: И аз се контузих в Чили през 1962-а, но Бразилия спечели

http://worldcup2014.actualno.com/Pele-I-az-se-kontuzih-v-Chili-prez-1962-a-no-Brazilija-specheli-news_37984.html

Трикратният световен шампион с Бразилия Пеле коментира контузията на нападателя Неймар. Както е известно, младата звезда на "селесао" е със счупен трети прешлен на гърба и няма да може да иг...

Дянков взел резерва на Здравната каса, за да увеличи пенсиите

http://www.moreto.net/novini.php?n=257020

„Симеон Дянков взе резерва на здравната каса, за да може ГЕРБ да увеличи пенсиите на последното заседание на Министерския съвет при нашето управление". Това заяви в „Седмицата" на Дарик депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов.

Дефицитът в НЗОК - 490 милиона, искат актуализация

http://www.bnews.bg/article-110296

Прогнозният дефицит в Националната здравноосигурителна каса е 490 млн. лева, съобщи шефката на Касата Румяна Тодорова. Според нея, Касата има всички основания да поиска актуализация на бюджета на НЗОК и това трябва да са външни за НЗОК пари.

И Стойнев навит да се бори за партията

http://www.bnews.bg/article-110314

Драгомир Стойнев заяви, че ако бъде предложен, ще се съгласи да бъде издигнат за кандидат за лидер на БСП за конгреса.

Станишев с въпроса на Ламбо: Какво ви става, бе, хора?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4175028

Сергей Станишев попитал съпартийците си с въпроса на Стефан Данаилов при откриването на парламента: Сергей Станишев попитал съпартийците си с въпроса на Стефан Данаилов при откриването на парламента: "Какво ви став, бе, хора?". Бившият вече лидер на БСП попитал още може ли да се самоизяждат отвътре непрестанно съпартийците му, има ли предизборна кампания, в която всички да са заедно. "Как да се биеш с политическите опоненти,

Доживотен затвор за лидера на „Мюсюлмански братя” и други 36 ислямисти

http://www.cross.bg/islyamisti-mohamed-badie-1419239.html

/КРОСС/ Египетски съд осъди водача на Мюсюлманските братя Мохамед Бадие и други 36 ислямисти на доживотен затвор за съпроводена с насилие демонстрация малко след свалянето на президента Мохамед Морси, съобщава АФП. Припомняме, че Бадие вече получи две смъртни присъди за действията си по време на протестите в Египет миналата година, когато бе свален Морси.  

Аспарухов: От днес започва възходът на БСП

http://www.cross.bg/vuzhodut-asparyhov-znak-1419238.html

/КРОСС/ "Изключително доволен съм. От днес започва възходът на Българската социалистическа партия - запомнете го. Това е знак за промяна и надежда. Именно в тази надежда се крие и възходът. Това е знак, че БСП ще се консолидира и ще отиде на бъдещите избори обединена и с нова сила." Това заяви пред журналисти Бриго Аспарухов от БСП. По думите му кой ще е новият председател на партията е въпрос на конгреса. "Това е нашата демократичност в нашата партия - предлагат се имена, конгресът избира", подчерта той. Относно Драгомир Стойне, който беше избран аместник-председател на Националния съвет на БСП Аспарухов заяви, че той е утвърден министър, който по негови думи би се справил, ако бъде избран.  

МВР е издало предупредителни протоколи на заподозрени за дестабилизацията на банките

http://www.mediapool.bg/mvr-e-izdalo-predupreditelni-protokoli-na-zapodozreni-za-destabilizatsiyata-na-bankite-news222309.html

Има хора, които са предупредени с протоколи, за опити за подкопаване на стабилността на банките у нас. Това съобщи вътрешният министър Цветлин Йовчев, който присъства на празника за 135-ата годишнина от създаването на МВР, съобщи БНР. Той уточни, че разследването по случая продължава съвместно в МВР и ДАНС без да даде повече подробности по случая. "Мисля, че този процес върви. Тази седмица има доста хора, които са предупредени с протоколи. Дали от тях ще има задържани, ще видим тепърва. Те са предупредени, че това, което извършват, е престъпление - фейсбук публикации, есемеси, имейли, които се разпространяват", лаконично добави МВР шефът. Министърът на вътрешните работи обаче отказа да коментира подадения от него сигнал в прокуратурата срещу Цветан Цветанов. "Аз мисля, че всичко е ясно. Не може да се оронва достойнството на служителите и престижа на МВР по безобразен начин. Не желая, няма да коментирам на празника на МВР този случай", заяви единствено Йовчев. Както е известно, той подаде сигнал в прокуратурата срещу Цветанов по повод думите на предшественика му, че МВР е фалшифицирало данните от справката за срещите между Цветанов и депутата от ДПС Делян Пеевски.

МВР е издало предупредителни протоколи на заподозрени за дестабилизация на банките

http://www.mediapool.bg/mvr-e-izdalo-predupreditelni-protokoli-na-zapodozreni-za-destabilizatsiya-na-bankite-news222309.html

Има хора, които са предупредени с протоколи, за опити за подкопаване на стабилността на банките у нас. Това съобщи вътрешният министър Цветлин Йовчев, който присъства на празника за 135-ата годишнина от създаването на МВР, съобщи БНР. Той уточни, че разследването по случая продължава съвместно в МВР и ДАНС без да даде повече подробности по случая. Министърът на вътрешните работи обаче отказа да коментира подадения от него сигнал в прокуратурата срещу Цветан Цветанов.

Британец готов да забие „черното знаме на исляма" на Бъкингамския дворец

http://www.cross.bg/dvoretz-siriya-asam-1419237.html

/КРОСС/ Британецът Абу Асама, който твърди, че се е сражавал на страната на радикалните ислямисти в Сирия в редиците на терористичната организация „Фронт ан-Нусра", е заявил в интервю за радио BBC5, че ще се върне вкъщи само тогава, когато „ислямската държава завладее Великобритания", предава Гласът на Русия. Асам нарече Великобритания „истинско зло" и заяви, че е готов да забие „черното знаме на исляма" на Уестминстърския дворец, на Бъкингамския дворец, на мостът Тауър и на Биг-Бен. От ВВС подчертаха, че няма официално потвърждение на участието на Абу Асам във военните действия на територията на Сирия.  

Станишев: Поставихме условия на ДПС и това сложи край на управлението

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/05/2337854_stanishev_postavihme_usloviia_na_dps_i_tova_sloji_krai/?ref=rss


Публикуваме пълния текст на речта на лидера на БСП Сергей Станишев пред Националния съвет на партията. Заседанието беше закрито за медиите, а текстът на речта е разпространен от пресцентъра на БСП. Днес партийният лидер обяви, че ще се оттегли от поста на конгрес на 27 юли и даде да се разбере, че ще подкрепи сегашния икономически министър Драгомир Стойнев за поста. В същото време Станишев заяви, че няма да се оттегли в задните редици и даде заявка за активна роля при подготовката на...

По-евтини, но повече глоби предотвратяват произшествията на пътя

http://www.grreporter.info/Po-evtini_no_poveche_globi_predotvratyavat_proizshestviyata_na_ptya/15764

Проучване на политехниката в Крит показва кои са най-рисковите райони в Гърция по отношение на пътните нарушения, както и пряката зависимост между силното полицейско просътвие по пътищата и намаления брой катастрофи

прочети повече

Райна Кабаиванска: Аз открих Доминго. Чух го в Сантяго, бе на 25 години. Казах му: Ще си №1 на тенорите. И го заведох във Верона

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4174140

- Г-жо Кабаиванска, ваши ученици от майсторските ви класове ще изнесат галаконцерта за 80-годишния ви юбилей на 18 декември, който подготвя Нов български университет. Как стана така, че НБУ вече изнася кадри за световните сцени днес? 
- Първите ми майсторски класове са от 1995 г. в италианската академия “Киджана” в Сиена. Оттам излязоха... - Г-жо Кабаиванска, ваши ученици от майсторските ви класове ще изнесат галаконцерта за 80-годишния ви юбилей на 18 декември, който подготвя Нов български университет. Как стана така, че НБУ вече изнася кадри за световните сцени днес? - Първите ми майсторски класове са от 1995 г. в италианската академия “Киджана” в Сиена. Оттам излязоха...

Огнен ад: Пожар посред нощ изпепели четири деца

http://www.bnews.bg/article-110304

"Успях да се събудя, да взема децата и да избягам от къщата. Пламъците се разпространяваха с огромна скорост от къща на къща", разказва местна жителка, потърпевша от пожара.

Откъс от "Избрани творби" на Даниил Хармс

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/07/05/2335499_otkus_ot_izbrani_tvorbi_na_daniil_harms/?ref=rss


Тази седмица в рубриката "Четиво" на "Дневник" ви представяме различни откъси от книгата "Избрани творби" на Даниил Хармс, които публикуваме със съгласието на издателство "Факел Експрес".

Книгата е събрала проза, поезия, сценки от Даниил Хармс, пиесата "Цирк Шардам", стихотворения за деца, квазитрактати, трактати и статии, писма, бележници и рисунки, манифеста на ОБЕРИУ и страници от следствените дела.

Новите преводи от руски са дело на Иван Тотоманов, Бойко Ламбовски,...

Причините за наводнението в Добрич все още са неясни

http://www.cross.bg/dobrich-vulna-voda-1419236.html

/КРОСС/ Две седмици след наводнението Добрич бавно се възстановява, а причините за приливната вълна, взела жертва, все още са неясни, предава бТВ. В една местна фабрика за мебели щетите са за 1,5 млн. лв. Унищожени са машините, готовата продукция, дървения материал. Според ръководството, виновен не е само дъждът. Покрай индустриалната зона минава само едно от деретата, през които преминава водата от водосбора на няколко села. А през Добрич минава вода от стотици декари земя. Според специалисти, както и във Варна, една от причините за приливната вълна е състоянието на дерета. Специалистът препоръчва растителността постоянно да се почиства, за да не създава препятствия на преминаващата вода Приливната вълна би била с по-малка скорост и ако част от водоемите в региона се възстановят, допълва общината. „Биха могли да се възстановят буферни съоръжения, които са на територията извън общината, това са, например, от източна посока бившият язовир Сердика, който е изпълнявал преди много години функцията на компенсатор, събирател, но отдавна е разрушен по незнайни причини и вече не изпълнява такива функции", обясни зам.-кметът на Добрич архитект Пламен Ганчев.    

Зам.-министър, кмет и областен пиха морска вода, за да докажат, че не е опасна

http://www.moreto.net/novini.php?n=257024

Информациите, че морската вода по варненските плажове е заразена и опасна, са плод на корпоративни интереси и не отговарят на истината. Това съобщи в морската столица зам.-министърът на икономиката Бранимир Ботев. Той обясни, че се води черна кампания без доказателства и не е редно да се правят тенденциозни изводи на базата на отклонение от нормите само на един варненски плаж.

БДЖ е продала 4000 билета онлайн за половин година

http://econ.bg/Новини/БДЖ-е-продала-4000-билета-онлайн-за-половин-година_l.a_i.554157_at.1.html

4000 билета за пътувания в българската железница са били продадени през електронната система на БДЖ за последната половин година. Регистриралите се...

Станишев: Решението ми не означава, че отстъпвам

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4175016

Това мое решение не означава, че отстъпвам или ще седна на първия, или последния ред на НС. Аз оставам в първите редици на политическата кампания и битката, която БСП води в името на каузата. Това каза на пресконференция Сергей Станишев, който заяви, че се оттегля от поста председател на БСП.
Като председател на Коалиция за България ще продължа да Това мое решение не означава, че отстъпвам или ще седна на първия, или последния ред на НС. Аз оставам в първите редици на политическата кампания и битката, която БСП води в името на каузата. Това каза на пресконференция Сергей Станишев, който заяви, че се оттегля от поста председател на БСП. Като председател на Коалиция за България ще продължа да

БДЖ е продало 4000 билета онлайн за половин година

http://econ.bg/Новини/БДЖ-е-продало-4000-билета-онлайн-за-половин-година_l.a_i.554157_at.1.html

4000 билета за пътувания в българската железница са били продадени през електронната система на БДЖ за последната половин година. Регистриралите се...

Станишев разплакал съпартийци, прави българския ПАСОК

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4174978

Сергей Станишев прави крачка встрани от БСП, но остава председател на Коалиция за България - това е съюзът леви сили. На пленума той лансира възпитаника на Сорбоната Драгомир Стойнев и ще се заеме със създаване на български ПАСОК - силно разширение вляво.
Все още не е ясно дали това включва и партията на Георги Първанов АБВ и какви ще са Сергей Станишев прави крачка встрани от БСП, но остава председател на Коалиция за България - това е съюзът леви сили. На пленума той лансира възпитаника на Сорбоната Драгомир Стойнев и ще се заеме със създаване на български ПАСОК - силно разширение вляво. Все още не е ясно дали това включва и партията на Георги Първанов АБВ и какви ще са

Станишев: Решението ми не означава, че отстъпвам, оставам в първите редици

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4175012

Това мое решение не означава, че отстъпвам или ще седна на първия, или последния ред на НС. Аз оставам в първите редици на политическата кампания и битката, която БСП води в името на каузата. Това каза на пресконференция Сергей Станишев, който заяви, че се оттегля от поста председател на БСП. Като председател на Коалиция за България ще продължа да Това мое решение не означава, че отстъпвам или ще седна на първия, или последния ред на НС. Аз оставам в първите редици на политическата кампания и битката, която БСП води в името на каузата. Това каза на пресконференция Сергей Станишев, който заяви, че се оттегля от поста председател на БСП. Като председател на Коалиция за България ще продължа да

Мая Манолова: Ако получа номинация за шеф на БСП, ще я приема

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4175019

"Ако получа номинация, ще я приема". Това каза пред журналисти заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова , предаде „Фокус”.
„Тръгваме на избори с нов председател, с нова енергия и с амбицията за победа. Това е шанс за промяна за стабилизиране на БСП, за спечелване на повече доверие, енергия, нови хора”, заяви Манолова. "Ако получа номинация, ще я приема". Това каза пред журналисти заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова , предаде „Фокус”. „Тръгваме на избори с нов председател, с нова енергия и с амбицията за победа. Това е шанс за промяна за стабилизиране на БСП, за спечелване на повече доверие, енергия, нови хора”, заяви Манолова.

Станишев прави Бг Пасок; БСП-ари плачат

http://frognews.bg/news_72659/

Сергей Станишев прави крачка встрани от БСП, но остава председател на Коалиция за България, която е съюзът леви сили. Той се захваща със създаване на български ПАСОК, т.е. силно разширение вляво.

За по-малко от час Петра Квитова грабна втора титла от "Уимбълдън"

http://tennis.actualno.com/Za-po-malko-ot-chas-Petra-Kvitova-grabna-vtora-titla-ot-Uimbyldyn-news_37976.html

В нещо подобно на тенис мач, чехкинята Петра Квитова прегази младата канадска надежда Южени Бушар и завоюва втората си титла на "Уимбълдън" след 2011 година - 6:3, 6:0 за по-малко от час. О...

Таня Андреева съди медия заради своя снимка?

http://healthy.actualno.com/Tanja-Andreeva-sydi-medija-zaradi-svoja-snimka-news_37978.html

Министърът на здравеопазването Таня Андреева ще съди информационната агенция ПИК заради спекулативно публикуване на нейни снимки. Така поне твърди сайтът БЛИЦ, позовавайки се на PR-а на министърката. ...

Прогноза: Аржентина - Белгия

http://worldcup2014.actualno.com/Prognoza-Arjentina---Belgija-news_37979.html

Въпреки недотам убедителната си игра Аржентина се класира на четвъртфинал и продължава битката за мечтания трофей. Днес срещу Белгия Серхио Агуеро се завръща в игра за "гаучосите" и това е о...

Фелайни: Не ни е страх от Меси

http://worldcup2014.actualno.com/Felajni-Ne-ni-e-strah-ot-Mesi-news_37980.html

Полузащитникът на Белгия Маруан Фелайни сподели, че отборът му не се страхува нито от Аржентина, нито от звездата им Лионел Меси. Двата отбора се изправят в четвъртфинален мач на Мондиал 2014 тази веч...

Мая Манолова: Ако получа номинация за шеф на БСП, ще я приема

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4175001

"Ако получа номинация, ще я приема". Това каза пред журналисти заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова , предаде „Фокус”. „Тръгваме на избори с нов председател, с нова енергия и с амбицията за победа. Това е шанс за промяна за стабилизиране на БСП, за спечелване на повече доверие, енергия, нови хора”, заяви Манолова.

Ха сега! Манолова: Ако получа номинация, ще я приема

http://frognews.bg/news_72658/

Ако получа номинация, ще я приема, заяви пред журналисти заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова.

Мним доктор ужили баба с близо 10 бона

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4175006

Старица от Берковица броила наивно на ръка 9 600 лева на куриер, изпратен от телефонни измамници.
По данни на полицията вечерта на 4 юли 80- годишната Г. Й. изгоряла с всичките си спестявания след тревожно обаждане от д-р Димитров. Мъжът обяснил в слушалката, че дъщеря й се нуждае от спешна операция и за да се спаси живота й са нужни 10 000 лева. Старица от Берковица броила наивно на ръка 9 600 лева на куриер, изпратен от телефонни измамници. По данни на полицията вечерта на 4 юли 80- годишната Г. Й. изгоряла с всичките си спестявания след тревожно обаждане от д-р Димитров. Мъжът обяснил в слушалката, че дъщеря й се нуждае от спешна операция и за да се спаси живота й са нужни 10 000 лева.

Виктор Калев разорен от врачка – пръснал 20 бона за магии

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243472_%D0%92%D0%B8%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80+%D0%9A%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%B2+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD+%D0%BE%D1%82+%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B0+%E2%80%93+%D0%BF%D1%80%D1%8A%D1%81%D0%BD%D0%B0%D

 Виктор Калев се е поболял на тема врачки и магии, одумват го колегите му в „Шоуто на Слави”. Актьорът на Дългия от няколко месеца буквално се разорявал заради посещенията при бургаска ясновидка от турски произход, която му внушила, че има тежко родово влияние. Според нея именно това била причината да не му върви в любовта и да не може да си намери жена, с която да създаде семейство.

„Горкият Виктор има само една мечта да стане баща, но така и не успява да запази дълго никоя връзка. Сега е повярвал, че липсата на късмет е заради магия и пръска хиляди левове за развалянето й. Сигурно е дал вече над 20 хиляди лева и постоянно пътува до Бургас за какви ли не ритуали, а най-вероятно цялата работа е измама и почти го разори”, обясняват колегите на топ актьора. Всички му давали съвет да спре да вярва на ясновидката, но той бил убеден, че от работата й имало ефект. А и бил дал толкова пари, че не искал да се отказва на финала на ритуалите, след които трябвало да срещне половинката си в живота.

Калев вярвал много на турската врачка и заради факта, че му я препоръчала лично близката му дружка Тони Димитрова. Певицата ходела редовно при нея да й гледа бъдещето и да я пази от чуждо влияние и била много доволна./pik.bg 

Томислав Дончев в Бургас: Здравеопазването е най-критичният, най-нереформираният сектор

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4175002

Част от актива на ГЕРБ заседава днес в Бургас. Работната среща е със силен акцент здравеопазване, каза евродепутатът Томислав Дончев пред „24 часа”.
Той уточни, че от няколко седмици тече подготовката на управленска програма, определени са отговорници на различните сектори и като неговият е именно здравеопазването. Част от актива на ГЕРБ заседава днес в Бургас. Работната среща е със силен акцент здравеопазване, каза евродепутатът Томислав Дончев пред „24 часа”. Той уточни, че от няколко седмици тече подготовката на управленска програма, определени са отговорници на различните сектори и като неговият е именно здравеопазването.

Линейка откарала Неймар в лагера на Бразилия

http://www.cross.bg/neiimar-otbor-braziliya-1419235.html

/КРОСС/ Звездата на националния отбор на Бразилия Неймар е бил откаран в лагера на отбора с линейка, след като се контузи по време на четвъртфинала с Колумбия, съобщават местните медии. Припомняме, че бразилският нападател получи удар с коляно в гърба от колумбийския защитник Хуан Сунига в 88-ата минута на четвъртфинала от Мондиала между двата отбора, спечелен от домакините с 2:1. Неймар напусна терена на носилка. Прегледът в частна клиника показал, че той е със счупен трети гръбначен прешлен. Травмата не е чак толкова сериозна и операция няма да се наложи, но възстановяването на Неймар ще отнеме между 4 и 8 седмици. Това няма да позволи на голямата звезда на Бразилия да играе в оставащите два мача на своя отбор - полуфинала и финала или мача за третото място. "Всеки знаеше, че Неймар ще бъде нещо като плячка за защитниците. Това се случваше в предните три мача и ние го казахме, но никой не ни слушаше", коментира треньорът на бразилския национален отбор Луис Фелипе Сколари.  

Зам.-министър пи морска вода: Безопасна е!

http://www.bnews.bg/article-110309

Води се черна кампания без доказателства и не е редно да се правят тенденциозни изводи на базата на отклонение от нормите само на един варненски плаж. Това заяви заместник-министърът на икономиката Бранимир Ботев по повод спекулациите, че морската вода по плажовете във Варна е опасна. за да докаже, че няма никакъв проблем с нея, той лично пи от нея.

Тодорова: Прогнозният дефицит в НЗОК е 490 млн. лева

http://www.moreto.net/novini.php?n=257016

490 млн. лева е прогнозният дефицит в Националната здравноосигурителна каса. Това съобщи в „Седмицата" на Дарик ръководителят на касата д-р Румяна Тодорова. Тя уточни, че има резерв от 110 млн. лева, както и преизпълнение на събирането на здравни осигуровки - 55 млн.

Гришо и Маша сгодени?

http://www.cross.bg/sharapova-grisho-roditelite-1419234.html

/КРОСС/ Любимата на Григор Димитров Мария Шарапова блесна вчера на трибуните на централния корт на "Уимбълдън" по време на мача на Гришо с Новак Джокович. Рускинята изгледа полуфинала до родителите на българина, които я посрещнаха топло. Британските медии обаче изловиха нещо доста по-интересно при появата на Маша - тя носела ефектен пръстен, който медиите обявиха за годежен. Според "Дейли Мейл" бижуто изглежда изключително скъпо и се оценява на няколко хиляди паунда. А и от изданието отбелязват, че Шарапова неслучайно е избрала момента да се появи с новото си бижу точно пред родителите на приятеля си и да демонстрира повече от топли отношения с тях.  

Сбирка на ГЕРБ в Бургас, нищят здравеопазването

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4174991

"Тежка" сбирка на ГЕРБ започна в Бургас. Домакин бе бургаският кмет Димитър Николов, който посрещаше гостите заедно с лидера на партията в Бургас- Димитър Бойчев.
Според евродепутата Томислав Дончев, който бе сред първите пристигнали, срещата е с акцент- здравеопазване.
"От няколко седмици тече изработването на управленска програма на ГЕРБ. "Тежка" сбирка на ГЕРБ започна в Бургас. Домакин бе бургаският кмет Димитър Николов, който посрещаше гостите заедно с лидера на партията в Бургас- Димитър Бойчев. Според евродепутата Томислав Дончев, който бе сред първите пристигнали, срещата е с акцент- здравеопазване. "От няколко седмици тече изработването на управленска програма на ГЕРБ.

Янаки Стоилов: Най-важното решение днес беше, че БСП отива на избори с нов председател

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4174994

"Най-важното решение на днешното заседание беше, че към новите избори БСП ще отиде с нов председател". Това каза пред журналисти заместник-председателят на БСП Янаки Стоилов , предаде „Фокус”.
„Предстоящото заседание на конгреса ще обсъди както нашите предизборни ангажименти, така и избора на такъв председател и това стана по инициатива на "Най-важното решение на днешното заседание беше, че към новите избори БСП ще отиде с нов председател". Това каза пред журналисти заместник-председателят на БСП Янаки Стоилов , предаде „Фокус”. „Предстоящото заседание на конгреса ще обсъди както нашите предизборни ангажименти, така и избора на такъв председател и това стана по инициатива на

Янаки Стоилов: Най-важното решение днес беше, че БСП отива на избори с нов председател

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4174983

"Най-важното решение на днешното заседание беше, че към новите избори БСП ще отиде с нов председател". Това каза пред журналисти заместник-председателят на БСП Янаки Стоилов , предаде „Фокус”. „Предстоящото заседание на конгреса ще обсъди както нашите предизборни ангажименти, така и избора на такъв председател и това стана по инициатива на

150 000 лева изчезнали от трезор в София

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243471_150+000+%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0+%D0%B8%D0%B7%D1%87%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8+%D0%BE%D1%82+%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D1%80+%D0%B2+%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F++

 Около 150 000 лева са изчезнали от трезор.

Преди около месец, клиентът отишъл в банката, за да провери наличността на касетката си в трезора ѝ. Открил обаче, че без да е разбивана или отключвана, тя е празна.

Човекът обяснил в полицията, че държал там 20 000 евро и около 30 000 лева. Дни по късно още двама души установили, че касетките им са празни.

Единият твърди, че в касетката му е имало около 16 000 евро,а другият - 30 000 евро. Двамата са изчакали няколко дни, преди да обявят парите си за изчезнали.

Неофициално от МВР потвърждават, че случаят се разследва. Изяснява се как са изчезнали парите при положение, че не е подаден сигнал за обир, взлом или друго престъпление.

Криминалистите в СДВР работят по версията „кражба“. Проверява се и защо ощетените са чакали няколко дни, преди да подадат сигнал до компетентните органи.


Радиосимфониците откриха Летния музикален фестивал на БНР в София

http://www.cross.bg/festival-myzikalen-dirigent-1419232.html

/КРОСС/ С концерт на Радиосимфониците, на откритата сцена пред Народния театър „Иван Вазов", бе даден старт на Летния музикален фестивал на Българското национално радио в София. Генералният директор на БНР г-н Радослав Янкулов приветства софиянци с думите: „Правим всичко в името на Вас, нашата вярна публика. Решихме да Ви подарим това прекрасно преживяване - Летен музикален фестивал на открито, с желанието да Ви дадем възможност да се насладите в следващите три дни на класическа музика, фолклор и джаз в изпълнение на музикалните състави на Радиото. Очакваме Ви! Нека бъдем заедно не само в ефира на БНР, но и тук на откритата сцена в центъра на София". Изпълненията на Симфоничния оркестър на БНР, с диригент Пламен Джуров, бяха аплодирани сърдечно от софийската публика, която се наслади на творби от Хендел, Моцарт, Григ, Росини, Шуман, Бизе, Големинов и Масне. Летният музикален фестивал е част от юбилейните събития, посветени на 80-ата годишнина на БНР. Радиофестът на открито ще продължи на 5 юли (събота) с концерт на Оркестъра за народна музика с диригент Димитър Христов и гост-солистите Янка Рупкина, Володя Стоянов и Валерия Момчилова, „Ева Квартет". Музикалната къща на БНР ще представи на 6 юли (неделя) концерт на Биг бенда на Радиото с диригент Ангел Заберски и с участието на : Вокална група „Радиодеца", Михаела Филева, Нора Караиванова и Васил Петров

Стоилов: Най-важното е, че към новите избори БСП ще отиде с нов председател

http://www.cross.bg/predsedatel-zasedanie-stoilov-1419233.html

/КРОСС/ "Най-важното решение на днешното заседание беше, че към новите избори БСП ще отиде с нов председател. Предстоящото заседание на конгреса ще обсъди както нашите предизборни ангажименти, така и избора на такъв председател и това стана по инициатива на сегашния", заяви пред журналисти след пленума на БСП заместник-председателят на партията Янаки Стоилов. „Аз самият не се кандидатирам за нищо. В решаването на този въпрос трябва да чуем партията и да намерим решение, което ще представи БСП по възможно най-убедителния начин. Той трябва да е продължение на заявената политика за радикални леви реформи в страната, която поради характера на сегашното правителство не можеше в значителна степен да бъде осъществена", добави той.  

Сергей Лавров идва в България за "Южен поток"

http://pik.bg/сергей-лавров-идва-в-българия-за-южен-поток-news199021.html

Сергей Лавров идва в България за "Южен поток"

Русия се надява, че по време на визитата му в България руският министър на външните работи Сергей Лавров ще успее да постигне напредък по въпроса за изграждането на българския участък на газопровода "Южен поток", се казва в официално съобщение на руското министерство на външните работи. Работното посещение на Лавров по покана на българския външен министър Кристиан Вигенин е на 7 и 8 юли.

РИА „Новости” цитира българският министър на външните работи Кристиан Вигенин, който заяви, че строителството на газопровода "Южен поток" на българска територия ще продължи след няколко седмици след получаване на разяснения от Европейската комисия. 

Освен преговори на Лавров с Вигенин в програмата на посещението е предвидена и среща на руския външен министър с президента Росен Плевнелиев и с премиера Орешарски. Запланувано е подписването на междуправителствено споразумение за сътрудничество в областта на здравеопазването и медицината.

Министерството на външните работи на Русия констатира положителната динамика в развитието на туристическия обмен. Броят на руските граждани, посетили България през м.г., е нараснал в сравнение с предишната година с 14% и е надхвърлил 680 000 души.

Сърбия разби САЩ с 3:0 в нашата група

http://www.bnews.bg/article-110307

В класирането американците остават на първо място с 21 т., докато сръбският отбор е с точка по-малко на 2-та позиция.

Гуцанов: Това беше много държавническа и обмислена позиция на Станишев

http://www.cross.bg/gytzanov-sergeii-stanishev-1419231.html

/КРОСС/ "Това беше една много държавническа и обмислена позиция на Сергей Станишев", коментира пред журналисти депутатът и член на Изпълнителното бюро на БСП Борислав Гуцанов по повод на заявлението на лидера на БСП, че се оттегля и предлага свикването на конгрес на партията на 27 юли. "Националният съвет на БСП посрещна силно положително заявлението и с ясно добро отношение към Сергей за това, което е направил и прави в момента", посочи Гуцанов. „В момента голямата роля на БСП е, че промяната на БСП е тази, която прави и промяна в България. БСП има мисия и за промяна в държавата си и надали друга политическа партия и друг лидер биха подходили по този държавнически начин, по който подхождаме ние в момента", допълни Гуцанов. На въпрос дали жена би могла да стане председател на БСП, той каза: „Всичко е възможно". Попитан дали Драгомир Стойнев ще стане новият лидер на партията, Гуцанов отново заяви, че всичко е възможно. Борислав Гуцанов каза, че не вярва Сергей Станишев отново да се кандидатира за председател, при положение че той е лансирал в момента новия конгрес.  

Станишев подава оставка на 27-ми юли

http://econ.bg/Новини/Станишев-подава-оставка-на-27-ми-юли_l.a_i.554156_at.1.html

Лидерът на БСП Сергей Станишев се оттегля след 13 г. начело на партията на конгрес на 27 юли. Това коментира той по време на провеждащия се пленум на...

4000 билета за влак продадени онлайн за 6 месеца

http://pik.bg/4000-билета-за-влак-продадени-онлайн-за-6-месеца-news199020.html

4000 билета за влак продадени онлайн за 6 месеца

4000 билета за 6 месеца - толкова са продадените онлайн резервации на БДЖ от въвеждането на системата за купуване през интернет досега. Най-търсени са спалните вагони, а най-често хората купуват онлайн билети за влака София - Варна, съобщи Би Ти Ви.

Само 12 композиции, които минават през общо 55 гари, са включени в системата, но в момента се разработва включването на цялата вътрешна мрежа.

Близо 14 000 души вече са регистрирани, около 2000 реално са си купили билети, като има и постоянни клиенти. „Примерно имаме един клиент, който е закупил 38 билета, следващ клиент, който е закупил 26 билета, т.е. ако клиент не е доволен от услугата на системата едва ли би закупил такова количество билети”, коментира Ясен Гочев от отдел „Информационни технологии" в БДЖ.

Национал на Камерун премина в Шалке

http://football.actualno.com/Nacional-na-Kamerun-premina-v-Shalke-news_37971.html

Германският футболен клуб Шалке 04 привлече национална на Камерун Ерик-Максим Чупо-Мотинг, предава ДПА. 25-годишният нападател, който участва на Мондиал 2014 в Бразилия, за последно игра в Майнц 05. ...

Повече от 6 милиона сирийски деца се нуждаят от хуманитарна помощ

http://asia.actualno.com/Poveche-ot-6-miliona-sirijski-deca-se-nujdajat-ot-humanitarna-pomosht--news_37970.html

Повече от 6 милиона деца в Сирия спешно се нуждаят от хуманитарна помощ. Това заяви в Женева представителя на ООН Саймън Инграм, предаде "Фокус". Според данните на детския фонд на ООН УНИЦ...

Матеус: Еуфорията в Бразилия е повече от футболните качества

http://worldcup2014.actualno.com/Mateus-Euforijata-v-Brazilija-e-poveche-ot-futbolnite-kachestva-news_37975.html

Легендата на германския футбол Лотар Матеус изрази съмнения относно класата на на националния отбор на Бразилия. Според него „селесао“ още не е разкрил потенциалния си, въпреки дом...

12-те най-ексцентрични прически на Мондиала (ГАЛЕРИЯ)

http://worldcup2014.actualno.com/12-te-naj-ekscentrichni-pricheski-na-Mondiala-GALERIJa-news_37977.html

Опорният полузащитник на САЩ Кайл Бекерман подточваше по бразилските терени с тежки расти. Американецът Джърмейн Джоунс веднъж си обръсна главата, а сега залага на плитчици. Развятият перчем е о...

Ицо 100-те манекенки изгонил танцьорката Биляна след изневярата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4174969

Бизнесменът Христо Сираков неотдавна имаше много сериозни намерения към бившата танцьорка Биляна Евгениева.
Красавицата обаче беше спипана в изневяра с футболиста Благо Георгиев. След това известният като Ицо 100-те манекенки сложил край на отношенията си с нея.
"Аз съм весел човек, обичам да се веселя. Забавлявахме се заедно. Бизнесменът Христо Сираков неотдавна имаше много сериозни намерения към бившата танцьорка Биляна Евгениева. Красавицата обаче беше спипана в изневяра с футболиста Благо Георгиев. След това известният като Ицо 100-те манекенки сложил край на отношенията си с нея. "Аз съм весел човек, обичам да се веселя. Забавлявахме се заедно.

Ицо 100-те манекенки: Който се е надявал на сватба, ще го поканя на разваляне на годеж

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4174960

Бизнесменът Христо Сираков неотдавна имаше много сериозни намерения към бившата танцьорка Биляна Евгениева.
Красавицата обаче беше спипана в изневяра с футболиста Благо Георгиев. След това известният като Ицо 100-те манекенки сложил край на отношенията си с нея.
Бизнесменът Христо Сираков неотдавна имаше много сериозни намерения към бившата танцьорка Биляна Евгениева. Красавицата обаче беше спипана в изневяра с футболиста Благо Георгиев. След това известният като Ицо 100-те манекенки сложил край на отношенията си с нея. "Аз съм весел човек, обичам да се веселя. Забавлявахме се заедно.

Трус от 6-та степен в Индонезия

http://www.vesti.bg/novini/trus-ot-6-ta-stepen-v-indoneziia-6016548

Земетресение с магнитуд 6 бе регистрирано в западна Индонезия, предаде АФП, като се позовава на Американския институт по геофизика. Засега не е получена информация за жертви и щети.

Властта пи морска вода, за да покаже, че е чиста

http://frognews.bg/news_72657/

За да докажат, че няма опасност зам.-министър Бранимир Ботев, варненският кмет Иван Портних и областният управител Иван Великов пиха морска вода и нагазиха във водите на плаж "Буните".

Мая Манолова готова за лидерската битка

http://www.bnews.bg/article-110308

Мая Манолова ще приеме да се впусне в битката за лидерския пост, ако бъде номинирана.

Оставката на Станишев задоволи и парира опозиционерите

http://www.bnews.bg/article-110303

Оставката на лидера на партията Сергей Станишев и заявката му, че конгрес трябва да избере наследника му парира приготвените за люта схватка вътрешни опозиционери, които призоваваха дни наред за това. Така пленумът приключи набързо, само за два часа.

Няма хепатит А в морската вода край Варна

http://www.cross.bg/varna-voda-hepatit-1419230.html

/КРОСС/ "Информациите, че морската вода по варненските плажове е заразена и опасна, са плод на корпоративни интереси и не отговарят на истината." Това съобщи във Варна зам.-министърът на икономиката Бранимир Ботев. „Опит за дискредитиране на България като туристическа дестинация и защита на лични търговски интереси". Така заместник-министърът определи появилата се информация за наличие на хепатит А на Офицерския плаж във Варна. За да докажат, че няма опасност, зам.-министърът, варненският кмет Иван Портних и областният управител Иван Великов пиха морска вода и нагазиха във водите на плаж "Буните". Той уточни, че е взета втора проба от района на плажа, чиито резултати се очаква да бъдат готови в понеделник. На този етап от здравната инспекция във Варна са категорични, че хепатит А няма в морската вода, няма и в питейната вода на града. Възможността за зараза от хепатит А в морето е изключително малка и няма никакъв смисъл от имунизации, обясниха от Регионалната здравна инспекция. Първите проби, взети от морето в началото на седмицата, показаха завишени стойности на бактериите ешерихия коли и чревни ентерококи. Офицерският плаж във Варна все още е затворен за плажуващи.  

EVA представи " Къде си?"

http://www.bnews.bg/article-110245

В препълнен столичен клуб младата певица EVA представи новото си видео към песента "Къде си?".

Обезопасяват с огради дерето на ул. „Моряшка” в Аспарухово

http://www.moreto.net/novini.php?n=257021

Да бъдат поставени парапети на дерето на ул. „Моряшка” в Аспарухово и да бъде изготвен проект за цялостното обезопасяване на канала – това бе едно от решенията на общинския кризисен щаб. Предстои да започне работа по временно укрепване на ската на ул.

Мащабна спецоперация на Слънчев бряг

http://frognews.bg/news_72656/

Мащабна спецоперация е проведена от бургаски полицаи в курортен комплекс „Слънчев бряг“, съобщиха от пресцентъра на МВР. Акцията е протекла на два етапа от 12.00 часа вчера до 6.00 часа тази сутрин. В нея са участвали служители на ОДМВР – Бургас и жандармерията.

Деветото AnimeS Expo 2014 се провежда днес в столицата

http://news.ibox.bg/news/id_1020956680

Събитието ще продължи до 17 часа днес, а организаторите обещават много награди

Линейка върна Неймар в лагера на Бразилия

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/07/05/2337841_lineika_vurna_neimar_v_lagera_na_braziliia/?ref=rss


Звездата на Бразилия Неймар се завърна в лагера на националния отбор с линейка, съобщиха местните медии.

Нападателят ще пропусне оставащите два мача на "селесао" от световното първенство заради фрактура на гръбначен прешлен, получена при жестоко влизане в гърба от страна на Хуан Камило Сунига в четвъртфинала с Колумбия.

Неймар бе изнесен на носилка в 88-ата минута, а победата на Бразилия с 2:1 прати състава на полуфинал срещу Германия на 8 юли. Нападателят беше изчакан от...

Станишев подаде оставка

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243470_%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%88%D0%B5%D0%B2+%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%B5+%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B0

 Лидерът на БСП Сергей Станишев се оттегля от поста и предлага свикване на конгрес на столетницата, който да избере нов председател на партията.

Той е предложил заседанието на най-висшия ръководен партиен отговор на БСП да се проведе на 27 юли. Освен това Станишев предлaга енергийния министър Драгомир Стойнев да стане заместник-председател на БСП.

Добре осъзнавам, че свикването на конгрес, който да разгледа нашите политики, ангажименти и да избере нов лидер, носи своите рискове. Мнозинството от вас ми имат доверие, защото знаят, че за мен БСП е кауза. Благодаря ви за това. Заедно ще продължим напред", заяви той пред участниците в днешния пленум.Припомняме, името на Стойнев се завъртя в публичното пространство като евентуален наследник на соцлидера.

Искам да кажа, че не бягам и няма да избягам от моята отговорност", допълни той.

"Не отстъпвам, за да седна нито на първия, нито на последния ред. Оставам в първите редици на битката. Ще застана до новия лидер", поясни още Станишев.

Станишев се зарече да продължи да работи за единството, развитието и укрепването на левицата. Според него БСП е подходила отговорно и принципно към изборитеминалата година като е предложила на избирателите си честна, социалноориентирана и антимонополна предизборна програма.

"Влязохме в коалиция, защото така решиха българските избиратели. Не смятам, че това беше грешка", категоричен е Станишев. Той отчете успехите на кабинета на Пламен Орешарски- овладяване на безконтролните печалби на ЕРП-тата, въвеждане на 20% такса за ВЕИ-тата, запазена е цената на тока за една година, приети са важни промени в Закона за потребителския кредит.

Той обаче отчита и негативите.

Не направихме обаче достатъчно публични коалиционните ни преговори и разговори. Не отстояхме политическото в нужната степен. Не успяхме да променим решително и механизмите на властта. Така дадохме възможност на слухове и спекулации да изместят реалността на това, което правихме заради хората", убеден е червеният лидер.

„Истината е, че обществото вече не може да приема компромиси, дори такива, които се правят в името на по-голямата цел. За нашите грешки и толерантност платихме тежка цена, в личен план - най-тежката плащам аз", посочи червеният лидер.

БСП трябва да участва във властта само когато има ясен мандат от избирателите, е основният извод на Сергей Станишев. Коалиционната формула за участие в управлението следва да бъде сериозно преосмислена и одобрена от партията, както и скрепена с ясни гаранции за изпълнението на програмата на БСП, настоява той. Оттук-нататък трябва да е ясно за всички - БСП ще влезе във властта и управлението само ако получи достатъчно категорична и ясна подкрепа за политиките си, смята още президентът на ПЕС.

Той обясни и защо управлението бе прекратено- червените поставили условия на ДПС за ясни политически правила и формати, ясно разпределение на права и отговорности.

Обявяването на времеви хоризонт на кабинета сложи край на правителството, изтъкна Сергей Станишев. Според него банковата криза съзнателно е използвана за политически цели.


По-късно националният съвет на БСП гласува с пълно мнозинство предложението на председателя на партията Сергей Станишев, Драгомир Стойнев да стане член на ИБ,както и зам.-председател на Националния съвет на БСП."Вината трябваше да бъде стоварена върху БСП. Чухме политически лидери, които публично внушаваха, че държавата е във фалит, че сесрива и се нуждаем от „банкова ваканция", а тайничко потриваха ръце с надеждата това да увеличи изборния им резултат на есен", смята Сергей Станишев. Партията не можела да участва в такъв сценарий.

По право в бюрото влизат и новоизбраният председател на ПГ на КБ Атанас Мерджанов, председателят на софийската организация Калоян Паргов, който влиза на мястото на предшественика си Анна Янева, както и младежкият лидер Вероника Делибалтова на мястото на Явор Гечев.

Над 150 хил. лв. изчезнали от банков трезор без да е разбит

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/05/2337843_nad_150_hil_lv_izcheznali_ot_bankov_trezor_bez_da_e/?ref=rss


Около 150 000 лева са изчезнали от банков трезор в софийския кв. "Лозенец", съобщи БНР. 

Преди около месец един от клиентите дошъл да провери наличността на касетката си и открил, че без да е разбивана или отключвана, тя е празна. Човекът обяснил в полицията, че държал там 20 000 евро и около 30 000 лева.

Дни по късно още двама души установили, че касетките им са празни. Единият твърди, че в касетката му е имало около 16 000 евро, а другият - 30 000 евро. Двамата са...

Вандалска проява развали облика на центъра на Видин

http://www.cross.bg/vidin-ylitza-tzentura-1419229.html

/КРОСС/ Вандали изпочупиха четири от засадените през месец април кълбовидни акции в новите цветарници-пейки на улица "Търговска" в центъра на Видин. Друго едно дръвче също почти е прекършено. Вандалският акт е извършен тази нощ. Кълбовидните акации бяха засадени на мястото на унищожените от вандали миналата година, които тогава пречупиха връхчетата им. Идеята на общината бе да превърне най-оживената улица във Видин в предпочитано място за разходка и отдих на видинчани. Снимка: Facebook

Жандармерията нагази в Слънчев бряг: Четирима в ареста

http://www.bnews.bg/article-110305

Четирима души са задържани за кражби край морето. Арестите са станали в комплекс Слънчев бряг по време на спецакция на полиция и жандармерия. Иззети са 700 чифта слънчеви очила със запазена търговска марка, продавани без знанието на правопритежателя. Общата стойност на конфискуваните стоки е около 120 000 лева.

МВР предупредило няколко души да не подкопават стабилността на банките

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/05/2337839_mvr_predupredilo_niakolko_dushi_da_ne_podkopavat/?ref=rss


Има хора, които са предупредени с протоколи, за опити за подкопаване на стабилността на банките у нас. Това съобщи вътрешният министър Цветлин Йовчев, цитиран от БНР.

Той уточни, че разследването по случая продължава съвместно в МВР и ДАНС. Допусна, че вероятно ще има още хора, които ще бъдат викани и предупреждавани, съобщи "Фокус".  

Йовчев присъства на празника за 135-ата годишнина от създаването на МВР.  

Кунева: Непрекъснатото надхитряване на политическите сили е разрушително за България

http://www.cross.bg/kyneva-bulgariya-politicheskite-1419228.html

/КРОСС/ "Реформаторският блок дава пример за консенсус и подкрепа между политици. Съчетаването на хора с опит и сега прохождащи политици с експертно подготвени хора е добър пример в българската политика. Извън съмнение е, че РБ ще отиде заедно на изборите." Това коментира в ефира на „Седмицата" по Дарик радио Меглена Кунева, лидер на „Движение България на гражданите" от Реформаторския блок. "В ДБГ ще дадем превес на местните структури да предложат местни кандидати за всички многомандатни райони. Ще видим и коя партия от РБ къде е най-силна. Подчертавам, че за наближаващите избори ще слушам гласа на хората ни по места, категорична бе тя, като потвърди, че листите ще се формират на базата на сключеното между партиите от РБ споразумение, а тя самата вече е издигната за водач от 6 различни организации на ДБГ, сред които и структурата на ДБГ - Русе", каза още тя. По думите й, България е лице в лице с разпадането на държавността и трябва да се обърне сериозно внимание върху администрацията, договарянето на парите от ЕК за следващия период, електронното правителство, образованието и здравеопазването, правата на пациентите и баланса между частно и държавно здравеопазване. "Разпускане веднага на парламента ще донесе веднага и служебно правителство - това е логиката на конституцията", отговори Кунева на въпрос кога ще има служебен кабинет и подчерта, че е за бързо разпускане на НС, за да не се губи време

Лидерът на БСП: Оставам в първите редици на битката

http://pik.bg/лидерът-на-бсп-оставам-в-първите-редици-на-битката-news199005.html

Лидерът на БСП: Оставам в първите редици на битката

Сергей Станишев днес обяви, че ще подаде оставка и определи дата за партийния конгрес - 27 юли, когато ще стане това. Но обеща да стои до новия лидер. След това, противно на очакванията,  пленумът не направи драстични рокади на върха на БСП. Станишев само извърши допълнения. Драгомир Стойнев стана заместник-председател на БСП до конгреса. (виж в "Още по темата").

Ето какзо каза Сергей Станишев пред съпратийците си. Публикуваме встъпителната му реч:

Заставам пред вас с надеждата, с убеждението, че след днешния ни разговор ще излезем заредени с повече вяра, по-пречистени, по-силни.България е изморена и обезверена. От политически битки, от раздори, от взаимни обвинения между политическите партии, от измислените медийни скандали, с които ни засипват ежедневно. Най-вече е изморена от липсата на перспектива и посока. От дълбокото убеждение, че политиката не е терен за спорове на намиране на пътища за по-добър живот на хората, а единствено начин за лично обогатяване и реализация на амбиции.БСП е изморена. От усилията да отстоява политики и принципи в една трудна и изключително враждебна среда. От усилието да се противопостави на атаките за вътрешно разединение, от натиска на коалиционните ни партньори, от изключително агресивното поведение В и ПРЕД парламента на политическите ни опоненти. От вътрешни и външни битки.Заставам пред вас с убеждението, че днес трябва да затворим тази страница и да отворим нова. Убеден съм, че днешният пленум ще донесе сила за БСП. Казах преди десетина дни, че политическата система в страната се нуждае от рестарт, от сериозно обновяване. Заявих, че това обновление трябва да дойде от БСП. БСП има нужда от промяна, от различни хоризонти. Има нужда от нова енергия, за да може да промени България. Има нужда от способностите, волята и куража на всеки един от нас.

 

В историята и във времето назад ние социалистите винаги сме намирали верния път към промените и обновяването. И днес ще го направим. Заедно. С необходимото уважение един към друг и със загриженост към партията. Но преди всичко – с чувство за дълг към хората и към страната.

 

Затова като лидер на партията предлагам на днешния пленум да вземе решение за свикването на заседание на конгреса на 27 юли, на който да приемем предизборната си платформа и да изберем нов председател на БСП.

 

Не отстъпвам, за да седна нито на първия, нито на последния ред. Оставам в първите редици на битката. Ще застана до новия лидер. С всичката сила на авторитета и опита, който съм натрупал във времето. С европейското си влияние и позиции. С ясната убеденост, че днес и сега ни е нужна промяна, но и единство, и приемственост. Защото това са измеренията на една нова сила, която ще даде на БСП шанса и волята да се превърнем в партията на общественото доверие.

 

 Казвал съм го, но държа да подчертая отново – БСП е единствената партия в България. В класическия и в истинския смисъл на тази дума. И е единствената партия в последните 24 години, която винаги е успявала да научи уроците си както от успехите, така и от грешките си. БСП за тези години не само се променяше – ние променихме България, оставайки алтернатива на всяко дясно управление и защитавайки правата на хората – за социални политики, за доходи, за работни места. И, да – при нашето управление бизнесът и икономическата среда са били най-добре. Не защото правим десни политики, а защото само икономическото развитие гарантира работни места, по-високи доходи и повече пари за социалната сфера – за майчинство, за детски, за възрастните.

 

 Имам самочувствието, че съм направил много за този път – заедно с мнозина от вас отстоявахме БСП като партия, отстоявахме позиции, водихме битките и в управлението, и в опозиция. Днес БСП е фактор в европейската лява политика. Има силна младежка организация. Има подготвени и калени хора. Има и енергията да се променя и развива. Аз се гордея с това.

 

За никакво обновление не можем да говорим обаче, ако не си кажем нещата направо. Особено ако не назовем онова, което ще спъне всяко ръководство и ще подмени всяка благородна кауза. Защото днес БСП има нужда не само от промяна на личности, но и от преосмисляне на принципите и основите, които определят нашето поведение и се отразяват – защо не си го кажем – на начина, по който хората ни възприемат и оценяват.

 

 Отдавна ме познавате. Не съм човек, който отстъпва пред трудности и под натиск. Лошото не ме демотивира. Не се плаша от битки, дори такива, които изглеждат с невъзможен изход. Репутацията, каузата на БСП, отговорността пред моята партия – това е основата за всяко мое действие или решение през годините.

 

Гледам какво се случва между нас по медиите в последните седмици и искам да ви задам въпроса, с който Ламбо откри този парламент: Какво ви става бе, хора?

 

Искам да благодаря на десетките хиляди наши членове и симпатизанти, които, въпреки помията, която се излива, запазват вярата в нашите идеи и партията. Искам да запитам най-активните и гръмогласните от нас, които се опиват от собствената си оригиналност, дали се замислят, как изглеждаме в очите на тези хора?

 

Нима омразата стана по-силна от каузата? Нима загубихме умението да разговаряме нормално – и политически, и човешки? Знаете ли как изглеждаме отстрани – като озверяла глутница, в която оцеляването означава да разкъсаш другия. За какво? За да делим какво? Властта, до която никой няма да ни допусне, тъкмо заради това ни поведение? Да разделим партията, която преди това ще погубим? За да се очистим, очерняйки другия? Да се отърсим от своите собствени отговорности и грешки, отстрелвайки другарите си?

 

Забравихме ли – „другарю“ не е просто обръщение. Това е увереността, че до теб и с теб са хора, на които можеш да разчиташ. Които ще те подкрепят, независимо дали те харесват или не, независимо от личните си пристрастия и амбиции. Дори повече – независимо от това дали си прав или не. Ще застанат до теб и в най-трудните моменти, защото на първо място СТЕ ЗАЕДНО в ОБЩАТА КАУЗА и В ОБЩАТА БИТКА.

 

В очите на хората сякаш отдавна престанахме да водим битка за идеите си. Водим я помежду си.

 

Ако трябва да сме честни докрай, днес ви питам: Може ли да се самоизяждаме отвътре непрестанно и да печелим битки? Та имаше ли една, поне една кампания, в която всички да сме заедно? В която да не се охулваме взаимно? Как да се биеш с политическите опоненти, когато постоянно трябва да пазиш гърба си от своите?!

 

Не можем да променим България така. Нали разбирате. И няма как да променим собствената си партия, ако гледаме на позициите си в нея като на търговия с власт - ти на мен, аз на теб. Няма как да убедим хората, че ние сме чистата партия, че работим за тях и държавата, докато всички гледат как при нас тече омерзителна, грозна борба за постове и влияние, изродена до личностно унищожение.

 

 Започваме да се превръщаме не в единна политическа организация, а в група индивиди, за част от които важи правилото, че най-важното е да се докопаш до позиция. Защото само така можеш да превърнеш личните си битки в общи, а общите – в лични. Подобно поведение е крайно опасно. То отблъсква от нас всеки вярващ, че БСП е партията, която иска и може да реши проблемите на хората, на обществото, на страната.

 

Има хора, които разглеждат БСП като ООД. Категорично няма да позволя тя да се разглежда като фирма, като приватизиран обект, като частна собственост, като възможност за придобиване на акции в корпорация. БСП не е и бюро по труда - това е нашата партия!

 

Днес интересът и натискът към нас е особено силен. Защото, с всичките ни слабости, останахме последната политична, идейна партия. И апетитите към нея са огромни – от други политически сили, опоненти, партньори и доскорошни съратници, от икономически фактори. Този интерес е към добиване на дял, акции, влияние в БСП – с една единствена цел – да бъдем елемент в чужди управленски конструкции, да бъдем инструмент в подялбата на властта и икономическите сфери. Твърде жалко е, когато наши представители, в името на своите интереси с желание отварят портите на БСП за тези „влияния“.

 

Да, смисълът и значението на една партия е да се бори за властта. Но в името на основната цел - да защити интересите и да реши проблемите на хората. А не заради властта като самоцел, като инструмент, чрез който разпределяш „порциите“.

 

Ще го повторя - БСП е единствената партия в България.

 

Поколения наред развивана дори и в ущърб на личните удобства. И докато не се върнем към солидарността, към подкрепата на другаря си, към отговорността да защитаваме и отстояваме партийните решения и политики - няма да имаме силата да вървим напред.

 

 Всички заедно трябва да изгоним търговците от храма!

 

Казвам всичко това, защото най-жестоко и несправедливо съм бил атакуван отвътре. Хората, които ме атакуват за това какво се случва в управлението и в отношенията ни с ДПС, съзаклятничат по ъглите, по офиси на фирми или по ловни хижи с други партии, в това число с основните ни политически опоненти от ГЕРБ. Не е ли така? Това нормално ли е? Не е ли плод на безскрупулна сделка и на лични интереси именно позицията, че БСП трябва да остане на власт след публичното извиване на ръце и унизителния ултиматум за сваляне на правителството, поставен пред очите на цялата страна от ДПС?

 

И аз разбирам хитростта на аргумента – не умеете да се договаряте. Не, нямам общ бизнес, не си прекарвам свободното време с хора от ГЕРБ, от ДПС или от която и да било политическа формация по ловни хижи, затова и не се договарям. Нямам навика да превръщам частните си разговори в политика, затова и срещите ми са в съответен политически формат.

 

 Кого обслужва твърдението, че съм в олигархични зависимости, когато тъкмо аз казах, че БСП не е партия на ишлеме и няма да служи за параван на чужди интереси.

 

Това е отрова в сърцето на нашите хора, не е стрелата която ще убие мен. Тя убива партията. Убива вярата, убива каузата. Тя води до резултата, който постигаме.

 

Другари, нека да затворим тази страница. Нека излезем оттук с позитивно говорене. Готов съм да простя всички хули и обиди, в името на общия успех на БСП. Трябва да излезем днес от тази зала единни, мобилизирани, консолидирани зад една обща кауза. За да излъчваме увереност. За да бъдем убедителни за хората.

 

БСП е силната партия не заради партийния билет, нито защото в нея цари удобството да се казват само угодни неща. Силата на БСП винаги се е коренила в способността ни да даваме алтернатива, да се борим докрай за трудните решения, да формираме и отстояваме политики за хората, да изведем пред всичко и всеки националните интереси и задачи.

 

Време е да си стегнем редиците.

 

Днес разговорът ни е за това, което може да ни промени и за това, което трябва да променим. За мен лидерството е отговорност, включително отговорността да видиш проблемите и да предложиш решение.

 

Това което и преди година говорихме - че ни е нужна категорична подкрепа, остава вярно и днес. Трябва да кажем на хората – дайте ни сила за промяна. Наследихме държава, проядена от корпоративни и олигархични интереси, които ни спънаха да направим промяната.

 

Задкулисието не просто беше създадено по времето на управлението на ГЕРБ. То се институционализира тогава, скрито зад формулата „правителство на малцинството“.

 

Зад „правителството на малцинството“ се трупираха силни икономически, медийни и политически лобита, които дадоха възможност на Герб да заграби цялата власт и да управлява страната авторитарно близо 4 години.

 

БСП подходи отговорно и принципно към изборите миналата година като предложи на избирателите честна, социалноориентирана и антимонополна предизборна програма.

 

Влезохме в коалиция защото така решиха българските избиратели. Не смятам, че това беше грешка. Обещахме нормализация и връщане на държавата на хората. Това заложихме и в управленската програма на правителството. И българите трябва да знаят, че направихме всичко в името на добрата промяна за страната. Мисля си, че автентични бяха и намеренията на партньорите ни. Поне изначално.

 

В рамките на мандата започнахме целенасочена работа по изпълнението на тази програма:

 

Овладяхме безконтролните печалби на ЕРП-тата;

 

Въведохме 20%-тната такса за ВЕИ-тата;

 

Прекратихме посегателството върху студения резерв в енергетиката;

 

Замразихме цената на тока в рамките на една година;

 

Приехме поправки в Закона за потребителския кредит;

 

Променихме законодателството за търговските вериги;

 

Прокарването на тези принципни политики консолидира мощен фронт срещу нас и правителството. Засегнати бяха огромни корпоративни, финансови, политически и геопостатегически интереси.

 

Част от тези интереси направиха опит да пробият и коалицията отвътре.

 

Не направихме обаче достатъчно публични коалиционните ни преговори и разговори. Не отстояхме политическото в нужната степен. Не успяхме да променим решително и механизмите на властта. Така дадохме възможност на слухове и спекулации да изместят реалността на това, което правихме заради хората.

 

Факт е, че задкулисието направи опит да премине в наследство. С кадрови назначения, с невъзможността да кажем цялата истина за наследството на ГЕРБ и за състоянието на държавността. Да извадим доклада за ЕРП-тата и как е източвана държавата години наред , например.

 

 Истината е, че обществото вече не може да приема компромиси, дори такива, които се правят в името на по-голямата цел. За нашите грешки и толерантност платихме тежка цена, в личен план – най-тежката плащам аз.

 

Трябва да признаем – водихме неравностойна битка. Без достатъчна подкрепа от обществото, а накрая предадени и отвътре. Политиките на дълбоките и радикални реформи, разбиването на задкулисието могат да бъдат отстоявани сам, ако имат един единствен капитал зад гърба си: доверието на мнозинството от българите.

 

Поуката от всичко това е, че БСП трябва да участва във властта само когато има ясен мандат от избирателите.

 

Коалиционната формула за участие в управлението следва да бъде сериозно преосмислена и одобрена от партията, както и скрепена с ясни гаранции за изпълнението на програмата на БСП.

 

 Оттук–нататък трябва да е ясно за всички – БСП ще влезе във властта и управлението само ако получи достатъчно категорична и ясна подкрепа за политиките си.

 

БСП трябва да покаже вътрешното си пречистване и единение, за да стане инструмент на промяната в ръцете на всички българи.

 

Добре е да се знае и да се осъзнае – управлението бе прекратено, защото поставихме условия на нашите партньори. Поискахме ясни политически правила и формати, ясно разпределение на права и отговорности. Необходимо беше да свършим работата, с която се натоварихме. Натрупаните през месеците деформации и напрежения трябваше да бъдат коригирани и изчистени. Обявяването на времеви хоризонт на кабинета сложи край на правителството.

 

Предложих избори през юли, за да не тласнем страната в криза и политическо безвремие. Герб и ДПС отказаха. Всички видяхме какво последва. Преди малко ви информирах за напрежението в банковия сектор. То възникна неочаквано. Но беше съзнателно използвано за да предизвика, изкуствена политическа и финансова криза, която да срине държавата, реалната икономика и спестяванията на хората. Вината трябваше да бъде стоварена върху БСП. Чухме политически лидери, които публично внушаваха, че държавата е във фалит, че се срива и се нуждаем от „банкова ваканция“, а тайничко потриваха ръце с надеждата това да увеличи изборния им резултат наесен. Нещо повече – планът беше България да бъде поставена по външен протекторат и МВФ да определя всички наши основни политики – в областта на здравеопазването, пенсионната система, финансиите. Всичко!

 

Бяхме на една крачка от реализация на този сценарий. В такава игра БСП не може да участва! Като лидер на партията не можех да позволя всички политически сили да се обединят в коалицията на безотговорността, късогледството и националното предателство.

 

Сега от БСП зависи проекцията на следващото българско правителство. Ако излезем оттук обединени, изкоренили враждите помежду си и давайки шанс на едно ново лице да поведе партията към победа на изборите, България ще може да избира. Иначе всички ние дружно ще дадем път на хаоса, реваншизма и разчистването на лични сметки чрез медиите, на улицата или чрез съдебната система.

 

 Добре осъзнавам, че свикването на конгрес, който да разгледа нашите политики, ангажименти и да избере нов лидер, носи своите рискове. Мнозинството от вас ми имат доверие, защото знаят, че за мен БСП е кауза. Благодаря ви за това. Заедно ще продължим напред. Искам да кажа, че не бягам и няма да избягам от моята отговорност. Като председател на Коалиция за България ще продължа да работя за единството, развитието и укрепването на левицата. Смятам, че позицията ми на Президент на партията на европейските социалисти ми дава достатъчно авторитет и основания за това.

 

След всичко казано в последните седмици и днес знам, че има опасност да изпуснем духа на личните амбиции, сметки и вражди от бутилката. Наша обща отговорност като ръководство на партията, на всички делегати на конгреса, на актива, е да избегнем това и да превърнем предстоящия ни партиен форум в политическа платформа за обновление и консолидация на БСП. Нека конгресът да бъде събитието, от което да започне връщането на вярата на нашите симпатизанти и на множеството българи, че в страната ни е възможна сериозна, отговорна, социална политика!

 

Да живее България!  

 

 

 

 

 

 

 

Драматична квалификация, спечелена от Розберг

http://motosport.actualno.com/Dramatichna-kvalifikacija-spechelena-ot-Rozberg-news_37967.html

Драма в квалификацията, а какво ли ни чака утре в надпреварата с това британско време? Със сигурност едно много драматично и неизвестно до самия край състезание. Поне аз се надявам на това, защото от ...

Лампард: Не ми се иска да приключвам с футбола

http://football.actualno.com/Lampard-Ne-mi-se-iska-da-prikluchvam-s-futbola-news_37968.html

Халфът на Англия Франк Лампард разкри, че до дни официално ще обяви къде ще играе през новия сезон. Ветеранът изкара 13 години в Челси, като стана най-резултатният за „сините“ в ця...

Два сантиметра по-нагоре и Сунига щял да парализира Неймар

http://worldcup2014.actualno.com/Dva-santimetra-po-nagore-i-Suniga-shtjal-da-paralizira-Nejmar-news_37969.html

Нападателят на Бразилия Неймар щял да бъде парализиран, ако ударът на колумбийският защитник Хуан Сунига е нанесен с два сантиметра по-нагоре. Това съобщава британската преса, позовавайки се на лекаря...

135 години от създаването на МВР

http://www.moreto.net/novini.php?n=257015

Днес се навършват 135 години от създаването на Министерството на вътрешните работи. Годишнината бе отбелязана с тържествено полагане на венци в памет на загиналите служители от системата на силовото ведомстяво и водосвет на знамената.

Извънредно! Жандармерия и полиция вилнеят в "Слънчев бряг"

http://pik.bg/извънредно-жандармерия-и-полиция-вилнеят-в-слънчев-бряг-news199011.html

Извънредно! Жандармерия и полиция вилнеят в "Слънчев бряг"

Специализирана полицейска операция е проведена на територията на курортен комплекс „Слънчев бряг“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Акцията е протекла на два етапа от 12.00 часа вчера до 6.00 часа тази сутрин. В нея са участвали служители на ОДМВР – Бургас и жандармерията. В хода на спецакцията са образувани девет досъдебно производства. Едно от тях е за разпространение на наркотици. Иззети са везни и устройства за разфасоване. Две досъдебни производства са образувани за притежание на наркотични вещества. Едно – за разпространение на фалшиви парични знаци в купюри от 10 лева.
Грабеж над двама английски граждани е разкрит непосредствено след извършването му. Двамата извършители, отнели сумата от 180 лева, са задържани. Арестувани са и двама извършители на кражба на сумата от 577 лева от руски гражданин.
В хода на операцията са съставени 23 акта за нарушения по наредбата на Община Несебър за търговия на открито на територията на комплекса и три акта по Закона за МВР. Съставени са и четири акта от Комисията за защита на потребителите.
Служители на „Икономическа полиция“ са иззели и 700 чифта слънчеви очила със запазена търговска марка, продавани без знанието на правопритежателя. Общата стойност на конфискуваните стоки е около 120 000 лева. По случая също е образувано досъдебно производство.
В рамките на специализираната операция са проверени 111 моторни превозни средства и 480 души, съставени са 15 акта и три фиша по Закона за движение по пътищата, установени са трима непълнолетни, на които е предоставена полицейска закрила.
Операциите за обезпечаване на обществения ред и сигурността на туристите в курортния комплекс ще бъдат извършвани периодично, уточняват от ОДМВР – Бургас.

Пчелари от цялата страна на среща в Етнографския комплекс "Етъра"

http://www.cross.bg/etura-strana-kompleks-1419227.html

/КРОСС/ Производители на мед от цялата страна се събират днес в Етнографския комплекс "Етъра" край Габрово. Пчеларският събор се провежда за 12-и път. Участниците в него ще представят специализирана литература и козметика от пчелни продукти, а посетителите на музея ще могат да опитат екологично чист мед. Ще се състои и традиционната надпревара между производителите за най-вкусен мед, съобщава БНР.  

Зам.-министър и кмет пиха морска вода, за да докажат, че не е опасна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4174933

Информациите, че морската вода по варненските плажове е заразена и опасна, са плод на корпоративни интереси и не отговарят на истината. Това съобщи във Варна зам.-министърът на икономиката Бранимир Ботев, цитиран от Дарик.
За да докажат, че няма опасност, зам.-министърът, варненският кмет Иван Портних и областният управител Иван Великов пиха Информациите, че морската вода по варненските плажове е заразена и опасна, са плод на корпоративни интереси и не отговарят на истината. Това съобщи във Варна зам.-министърът на икономиката Бранимир Ботев, цитиран от Дарик. За да докажат, че няма опасност, зам.-министърът, варненският кмет Иван Портних и областният управител Иван Великов пиха

Зам.-министър пи морска вода, за да докаже, че не е опасна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4174929

Информациите, че морската вода по варненските плажове е заразена и опасна, са плод на корпоративни интереси и не отговарят на истината. Това съобщи във Варна зам.-министърът на икономиката Бранимир Ботев, цитиран от Дарик.
За да докажат, че няма опасност, зам.-министърът, варненският кмет Иван Портних и областният управител Иван Великов пиха Информациите, че морската вода по варненските плажове е заразена и опасна, са плод на корпоративни интереси и не отговарят на истината. Това съобщи във Варна зам.-министърът на икономиката Бранимир Ботев, цитиран от Дарик. За да докажат, че няма опасност, зам.-министърът, варненският кмет Иван Портних и областният управител Иван Великов пиха

Онлайн бъдещето на производителите на храни

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3c33a26b/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cnovini0C3460Ca0Conlain0Ebydeshteto0Ena0Eproizvoditelite0Ena0Ehrani0H1753490C/story01.htm

Повечето компании все още не са готови за иновации, които ще им позволят по-добро представяне в дигиталното пространство


Две жертви и 4 ранени при атентат до сомалийския парламент

http://www.cross.bg/eksploziyata-atentat-raneni-1419226.html

/КРОСС/ Мощен взрив е избухнал до президентския дворец в сомалийската столица Могадишу. Двама души са били убити и други 4 ранени при експлозията на кола-бомба, предава ИТАР-ТАСС. Самоубийственият атентат е бил насочен срещу входа на парламентарната сграда, но колата била забелязана и обстрелвана от всички страни при приближаването й. В момента на експлозията се е провеждано заседание на парламента. Сред депутатите няма пострадали. Отговорност за атентата поеха ислямистите от Аш Шабаб.  

Мащабна спецакция в „Слънчев бряг“

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4174923

Мащабна спецоперация е проведена от бургаски полицаи в курортен комплекс „Слънчев бряг“, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Акцията е протекла на два етапа от 12.00 часа вчера до 6.00 часа тази сутрин. В нея са участвали служители на ОДМВР – Бургас и жандармерията.
Образувани девет досъдебно производства, едно от тях е за разпространение на наркотици. Мащабна спецоперация е проведена от бургаски полицаи в курортен комплекс „Слънчев бряг“, съобщиха от пресцентъра на МВР. Акцията е протекла на два етапа от 12.00 часа вчера до 6.00 часа тази сутрин. В нея са участвали служители на ОДМВР – Бургас и жандармерията. Образувани девет досъдебно производства, едно от тях е за разпространение на наркотици.

Станишев: Аз съм много важен стълб в БСП и левицата

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/05/2337870_stanishev_az_sum_mnogo_vajen_stulb_v_bsp_i_levicata/?ref=rss

"В БСП, в левицата, аз съм един много важен стълб, така се е сложило исторически. Днес аз съм обединителна фигура". Такава самооценка направи лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция след заседание на националния съвет на партията, продължило два часа и половина.

Пред пленума Станишев обяви, че предлага избор на нов председател на партията на заседание на конгреса на 27 юли и декларира, че той няма да се кандидатура. "Това днес е мое доста осъзнато, премислено, ако щете,...

Мащабна спецоперация в „Слънчев бряг“

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4174919

Мащабна спецоперация е проведена от бургаски полицаи в курортен комплекс „Слънчев бряг“, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Акцията е протекла на два етапа от 12.00 часа вчера до 6.00 часа тази сутрин. В нея са участвали служители на ОДМВР – Бургас и жандармерията.
Образувани девет досъдебно производства, едно от тях е за разпространение на наркотици. Мащабна спецоперация е проведена от бургаски полицаи в курортен комплекс „Слънчев бряг“, съобщиха от пресцентъра на МВР. Акцията е протекла на два етапа от 12.00 часа вчера до 6.00 часа тази сутрин. В нея са участвали служители на ОДМВР – Бургас и жандармерията. Образувани девет досъдебно производства, едно от тях е за разпространение на наркотици.

Полицията направи акция в Слънчев бряг

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/05/2337835_policiiata_napravi_akciia_v_slunchev_briag/?ref=rss


Спецоперация на бургаски полицаи в курорта Слънчев бряг доведе до девет досъдебни производства, едно от които е за разпространение на наркотици, две - за притежание на наркотични вещества, а още едно - за разпространение на фалшиви банкноти от 10 лв, съобщи МВР.

Двамата души, откраднали от британски турист 180 лв, са задържани. Арестувани са и двама, откраднали 577 лева от руски гражданин.

В хода на операцията са съставени 23 акта за нарушения на разпоредбите за търговия...

Искров да си ходи, ако до понеделник не покаже одита на КТБ

http://www.bnews.bg/article-110302

Управителят на БНБ Иван Искров да представи в понеделник одита на КТБ, призова лидерът на България без цензура Николай Бареков и добави, че ако това не стане, Искров трябва да си подаде оставката. Той е категоричен, че трябва да каже какви са резултатите от проверката на банката и съобразно тях да се вземе политическо решение дали държавата трябва да влезе там или има злоупотреби и трябва да се намеси прокуратурата.

Руснаци яздят като хайдути в Разложко

http://pik.bg/руснаци-яздят-като-хайдути-в-разложко-news199010.html

Руснаци яздят като хайдути в Разложко

Руснаци посещават непрекъснато селища в Разложкия край заради конните бази в района. Туристите от курорта Банско масово идват насам, за да яздят коне в Рила планина, съобщи „Стандарт”.

Всеки ден има наплив от мераклии да се качат на четириногите и да препускат с тях из гората. Клиентите през лятото са най-много, но дори и през зимата има опашки от желаещи да яздят. 

Някои сменят за ден ските с езда, други пък не карат ски, а искат разходка с кон в гората и са тук всеки ден от своята зимна ваканция. Летните месеци е пълно с клиенти, най-много са руснаците, идват и доста англичани. 

Напоследък голям интерес проявяват румънски и израелски туристи. Идват и много деца за лечебна езда. Част от руските клиенти притежават апартаменти в Разлог и Банско, други пък търсят свободни имоти за построяването на къщи.

Едно от любимите им занимания е да яздят, твърди Иван Наков, който е собственик на конна база в село Бачево. През летния сезон той предлага и друга атракция за ездачите – облича ги като български хайдути. „Разполагаме и с пистолети, които затъкват в поясите си. Разбира се, оръжията не са истински", уточнява стопанинът.

Голямата атракция за туристите в Бачево е ездата, в селището работят три конни бази. Затова има достатъчно коне за мераклиите да яздят. Изживяването да се качиш на гърба на четириногото и да препускаш из планината е неповторимо, твърдят бачевци. 

Най-важното е, че всички са доволни от преходите си в планината с конете. Те траят обикновено от 1 до 3 часа. Но има и 6-дневни турове в региона, като се посещават исторически и културни забележителности.

Лавров идва да обсъди "Южен поток"

http://econ.bg/Новини/Лавров-идва-да-обсъди-Южен-поток-_l.a_i.554149_at.1.html

''Москва се надява, че по време на визитата си в България руският министър на външните работи Сергей Лавров ще успее да постигне напредък по въпроса...

Мащабна спецоперация в „Слънчев бряг“

http://www.cross.bg/leva-akta-byrgas-1419225.html

/КРОСС/ Специализирана полицейска операция е проведена на територията на курортен комплекс „Слънчев бряг". Акцията е протекла на два етапа от 12.00 часа вчера до 6.00 часа тази сутрин. В нея са участвали служители на ОДМВР - Бургас и жандармерията. В хода на спецакцията са образувани девет досъдебно производства. Едно от тях е за разпространение на наркотици. Иззети са везни и устройства за разфасоване. Две досъдебни производства са образувани за притежание на наркотични вещества. Едно - за разпространение на фалшиви парични знаци в купюри от 10 лева. Грабеж над двама английски граждани е разкрит непосредствено след извършването му. Двамата извършители, отнели сумата от 180 лева, са задържани. Арестувани са и двама извършители на кражба на сумата от 577 лева от руски гражданин. В хода на операцията са съставени 23 акта за нарушения по наредбата на Община Несебър за търговия на открито на територията на комплекса и три акта по Закона за МВР. Съставени са и четири акта от Комисията за защита на потребителите. Служители на „Икономическа полиция" са иззели и 700 чифта слънчеви очила със запазена търговска марка, продавани без знанието на правопритежателя. Общата стойност на конфискуваните стоки е около 120 000 лева. По случая също е образувано досъдебно производство

Лавров идва да обсъди "Южен поток"

http://econ.bg/Новини/Лавров-ще-обсъди-проекта-Южен-поток-при-посещението-си-в-България_l.a_i.554149_at.1.html

''Москва се надява, че по време на визитата си в България руският министър на външните работи Сергей Лавров ще успее да постигне напредък по въпроса...

Кметът на Варна: Междуведомствената комисия по бедствия и аварии трябва да се свика максимално бързо

http://www.moreto.net/novini.php?n=257018

Не ми се иска към момента да казвам някакви предварителни стойности за щетите от наводнението в кв. „Аспарухово” защото пак ще повторя, че направихме много комисии за да може максимално бързо да бъдат прегледани всички щети и по инфраструктурата, и по домовете на хората.

Кой е Драгомир Стойнев, сочен за наследник на Станишев?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4174907

Драгомир Стойнев е икономист, завършил е Сорбоната и френското училище за висши кадри и политици ENA.
Председател е на Съвета по социална политика към Националния съвет на БСП, един от авторите на управленските проекти на левицата в сферите на икономиката и социалната политика.
Работил е в Дирекция "Стратегическо планиране и управление" на Драгомир Стойнев е икономист, завършил е Сорбоната и френското училище за висши кадри и политици ENA. Председател е на Съвета по социална политика към Националния съвет на БСП, един от авторите на управленските проекти на левицата в сферите на икономиката и социалната политика. Работил е в Дирекция "Стратегическо планиране и управление" на

Станишев се оттегля от председателския пост в БСП след 13 години начело

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/05/2337827_stanishev_se_otteglia_ot_predsedatelskiia_post_v_bsp/?ref=rss


Лидерът на БСП Сергей Станишев се оттегля от председателския пост в БСП след 13 години начело. На пленум днес той поиска да бъде свикан партиен конгрес на 27 юли, който да избере нов председател на партията и да приеме предизборната платформа за предсрочните парламентарни избори на 5 октомври. 

В реч, текстът на която беше разпространен от пресцентъра на БСП, Станишев се опълчи на вътрешнопартийната опозиция, сравни вътрешнопартийните борби с "глутница кучета, които се самоизяждат,...

Извадиха човешки труп от рибарска мрежа в Несебър

http://www.cross.bg/nesebur-choveshki-tryp-1419224.html

/КРОСС/ В Несебър екипаж на риболовен кораб извади човешки труп от мрежите, заедно с уловената риба. Шокирани от смразяващата гледка, те са сигнализирали в полицията. На пристанището в Несебър настъпила паника, съобщава Флагман.бг. Не е ясно как останките са попаднали в трала, с който се загребва риба в морето. Рибарите били на около 4-6 мили навътре. Местните смятат, че тялото може да е поморийскии капитан, който паднал зад борда на кораба си на 3-и юли. Все още няма официална информация по случая.  

Драгомир Стойнев. Кой е наследникът?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4174903

Драгомир Стойнев е икономист, завършил е Сорбоната и френското училище за висши кадри и политици ENA.
Председател е на Съвета по социална политика към Националния съвет на БСП, един от авторите на управленските проекти на левицата в сферите на икономиката и социалната политика.
Работил е в Дирекция Драгомир Стойнев е икономист, завършил е Сорбоната и френското училище за висши кадри и политици ENA. Председател е на Съвета по социална политика към Националния съвет на БСП, един от авторите на управленските проекти на левицата в сферите на икономиката и социалната политика. Работил е в Дирекция "Стратегическо планиране и управление" на

Има обяснение за мистериозната игра на Серена Уилямс на Уимбълдън

http://tennis.actualno.com/Ima-objasnenie-za-misterioznata-igra-na-Serena-Uiljams-na-Uimbyldyn-news_37956.html

Серена Уилямс чака бебе от треньора си Патрик Муратоглу, предполагат световните медии. Повод за сериозните съмнения станаха изявите на 32-годишната американка по време на мача на двойки със сестра си ...

ЦСКА отказва Палермо от Чочев

http://bgfootball.actualno.com/CSKA-otkazva-Palermo-ot-Chochev-news_37958.html

Преговорите между ЦСКА и Палермо за трансфера на халфа Ивайло Чочев са пред провал. Италианците предлагаха 1,5 милиона евро за таланта, но "червените" настояват да получат с половин милион о...

Григор Димитров благодари за подкрепата към него

http://tennis.actualno.com/Grigor-Dimitrov-blagodari-za-podkrepata-kym-nego-news_37960.html

Най-добрият български тенисист Григор Димитров благодари за подкрепата по време на "Уимбълдън". Димитров загуби вчера от световния номер 2 Новак Джокович (Сърбия) на полуфиналите на "Уи...

Инцидент със "Златен скункс" пред централата на левицата

http://politics.actualno.com/Incident-sys-Zlaten-skunks-pred-centralata-na-levicata--news_37961.html

Вълененията на "Позитано" 20 днес не бяха само вътре, където се провеждаше пленум на БСП, а и отвън, където екип на предаването "Господари на ефира" очакваше "червения" (...

Клозе: Мечтата ми като футболист е...да играя на "Маракана"

http://worldcup2014.actualno.com/Kloze-Mechtata-mi-kato-futbolist-eda-igraja-na-Marakana-news_37964.html

Нападателят на Германия Мирослав Клозе логично си пожела финал на Световното първенство. Но причината за това е повече е от изненадваща. Той много харесва стадиона, на който ще се играе последният мач...

Карагър: Меси еволюира, новата версия не е така динамична, но все така поразява

http://worldcup2014.actualno.com/Karagyr-Mesi-evoluira-novata-versija-ne-e-taka-dinamichna-no-vse-taka-porazjava-news_37965.html

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър отбеляза промяната, настъпила в най-голямата звезда на Аржентина на Мондиал 2014 - Лео Меси. "Наблюдаваме еволюция у Меси на това Световно. Новата вер...

Самолет на българска авиокомпания ударил опасно пистата при кацане в Лайпциг

http://crime.actualno.com/Samolet-na-bylgarska-aviokompanija-udaril-opasno-pistata-pri-kacane-v-Lajpcig-news_37966.html

Вчера по обед самолет Ербъс А320 (LZ-MDR) на българската авиокомпания Air Via, изпълняващ полет Варна - Лайпциг (VL501) е извършил неуспешен заход за кацане в Лайпциг и е ударил пистата с опашка. Пило...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване