Папарак засне разкрепостената рускиня от Big Brother Family - Анжелика в самолета за България

http://www.zapernik.com/hailaif/paparak-zasne-razkrepostenata-ruskinya-ot-big-brother-family-anjelika_35715/

Една от емблематичните участнички в Big Brother Family - Анжелика, беше забелязана от човек на bliasak.bg да се връща от Рим към София. Сексуално разкрепостената рускиня, която призна, че прави еротични филми в чужбина, се върна от италианската столица със своя приятелка.

И този път Анджелика беше заложила на интересен аутфит, като анималистичните и флорланите десени не бяха пропуснати във визията й. Дали Анжелика е била на почивка в Рим, или заради служебни ангажименти е летяла до...

Продължава

Вълци нападнаха и изядоха 20 коня в села около Панагюрище

http://frognews.bg/news_80176/

Страх обзе селата около Панагюрище заради нападения от вълци. В едно от населените места - село Поибрене, хищниците са разкъсали и изяли 20 коня. Хората не смеят нощно време да излязат от домовете си и заспиват със страх вълците да не стигнат до къщите им, предава Нова телевизия.

Бюджетната комисия одобри актуализацията на бюджета

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2014/11/13/2418513_bjudjetnata_komisiia_odobri_aktualizaciiata_na_bjudjeta/?ref=rss


След близо четири часа обсъждане временната бюджетна комисия одобри предлаганата от правителство актуализация на държавния бюджет за тази година. Преди това членовете й гласуваха и за увеличение на бюджета на Националната здравноосигурителна каса. 

Законопроектът предвижда увеличение на бюджетния дефицит до 3.7% от БВП или 2.992 млрд. лв. В тази сума са включени предвиденият и непредвиденият дефицит (2.4 млрд. лв.), допълнителните разходи за първостепенните и второстепенните...

Държавата потъва, а се хванаха за езика

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4424394

Държавата пропада и вместо политиците да я спасяват, скараха се да има или не новини на турски език по БНТ. Лютви Местан дори пренесе спора в парламента. Не е изненада, че “Атака” е срещу чуждия език в ефира. Но точно днес безплодните партийни битки са най-вредни. Правителството беше сглобено с неистови усилия и трябва да заработи час по-ско

Задържаха варненец извършвал незаконна търговия с цветни метали

http://www.moreto.net/novini.php?n=270603

Вчера е била извършена полицейска проверка на на пункт за вторични суровини, намиращ се на ул. "Република". Пунктът е стопанисван от С.Г. на 44 г. от гр. Варна. Установено е, че същият извършва незаконна търговска дейност с черни и цветни метали, съобщиха от пресцентъра на варненската полиция за Moreto.

Цитат на деня: Тефтерът е терен на парламента, да се упражняват там

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2014/11/13/2418476_citat_na_denia_tefterut_e_teren_na_parlamenta_da_se/?ref=rss


Главният прокурор Сотир Цацаров, който се появи днес във Висшия съдебен съвет (ВСС) специално за дебата за тефтерчетата на Филип Златанов, направи скандално изявление, след което напусна залата на съвета.

От изявлението му, подкрепено и от изказалите се преди него Румен Боев и Румен Георгиев, проблемът с това, че тефтерчетата на бившия шеф на комисията за конфликт на интереси, извадки от които прокуратурата размаха показно преди година и половина, са изчезнали, не е проблем на...

Органите на мъж в мозъчна смърт спасиха трима тежко болни

http://pik.bg/органите-на-мъж-в-мозъчна-смърт-спасиха-трима-тежко-болни-news249187.html

Органите на мъж в мозъчна смърт спасиха трима тежко болни

Три трансплантации са били извършени във Военномедицинска академия (ВМА) и в Александровска болница, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Чернодробна трансплантация е била извършена във ВМА, а бъбречните - в Александровска болница. Пациентите са в добро постоперативно състояние.

Донорската ситуация е възникнала на 11 ноември в болница „Георги Странски” в Плевен, когато 57-годишен мъж изпада в мозъчна смърт и е кондициониран за донор. Близките взимат благородното решение да бъде спасен животът на тежко болни пациенти.

Според статистиката на Изпълнителната агенция по трансплантация от началото на годината в България са извършени 48 бъбречни и 18 чернодробни трансплантации, както и четири сърдечни.

Убийците на свекървата на съдия Нели Куцкова влизат в затвора

http://www.zapernik.com/krimi/ubiicite-na-svekurvata-na-sudiya-neli-kuckova-vlizat-v-zatvora_35714/

По 12 години и 6 месеца затвор получиха двамата убийци на свекървата на съдия Нели Куцкова – 84-годишната Надежда Куцкова, предаде БГНЕС. Така двамата заедно ще лежат общо 25 години зад решетките.

Софийският градски съд взе решението си днес.

Пенсионерката Надежда Куцкова бе удушена в дома си в столичния квартал "Овча купел" на 31 декември миналата година. На 6 февруари тази година наблюдаващият прокурор Илиян Ангелов съобщи, че двама са задържани за...

Продължава

Убийците на съдия Нели Куцкова влизат в затвора

http://www.zapernik.com/krimi/ubiicite-na-sudiya-neli-kuckova-vlizat-v-zatvora_35714/

По 12 години и 6 месеца затвор получиха двамата убийци на свекървата на съдия Нели Куцкова – 84-годишната Надежда Куцкова, предаде БГНЕС. Така двамата заедно ще лежат общо 25 години зад решетките.

Софийският градски съд взе решението си днес.

Пенсионерката Надежда Куцкова бе удушена в дома си в столичния квартал "Овча купел" на 31 декември миналата година. На 6 февруари тази година наблюдаващият прокурор Илиян Ангелов съобщи, че двама са задържани за престъплението.

Ден...

Продължава

Изследват за СПИН хиляди британци заради зъболекар мърляч

http://www.bnews.bg/article-121701

Пациент заснел със скрита камера действията на доктора. Той не си миел ръцете след пациентите и не стерилизирал.

Петър Чобанов: Бях достатъчно коректен да кажа, че приходите няма да се изпълнят

http://pik.bg/петър-чобанов-бях-достатъчно-коректен-да-кажа-че-приходите-няма-да-се-изпълнят-news249186.html

Петър Чобанов: Бях достатъчно коректен да кажа, че приходите няма да се изпълнят

"Аплодирам принципите, които ясно изведохте и ще следвате, а именно държавата да бъде коректен платец, да се търси бърза фискална консолидация под 3% и, ако приходите се окажат по-малко надценени то да се използва за намаление на дефицита", заяви бившият финансов министър Петър Чобанов и сегашен депутат от ДПС при обсъждането на законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет във Временната комисия по бюджет и финанси, съобщи „Фокус”.

„И преди лятото, когато бяха последните дни на парламента, поех експертната си отговорност и бях достатъчно коректен да кажа, че приходите няма да се изпълнят, което намери израз във внесеното предложение за актуализация на бюджета. Там беше предложено намаление на приходите с 500 млн. лв.”, посочи още той.

Чобанов подчерта, че освен това предложената актуализация тогава е съхранявала и наличните буфери в разходите, което при едно евентуално в развитие по-голямо неизпълнение на приходите, можеше да бъде използвано.

По думите му актуализацията е предвиждалата и увеличаване тавана на дълга, което щеше да даде възможност
по-плавно този дълг да бъде взет от националните или международните пазари така, че да не се налага в последния месец на годината да разчитаме да с набави дълг в много големи размери.

„Коректно бях изпратил до вътрешна комисия, в което се посочва, че промените в закона за МВР не са финансово обезпечени. Те не са такива и това допълнително натоварва необходимостта от актуализация. Вие признавате някои от добрите мерки по отношение на фиска”, заяви Чобанов, обръщайки се към министъра на финансите Владислав Горанов.

„Не мога да поема отговорност за управлението на служебния кабинет. Тогава бяха преразпределени допълнителни разходи, които можем да обсъдим и да видим колко от тях са били наистина необходими. Тези разходи са в размер на над 1 млрд. лв., в които включваме 750 млн. лв., които са за европейско средства, надявам се та да бъдат възстановени до края на годината”, каза още Чобанов.

Борисов: Ако има по-опитен за премиер от мен, ще го направим него

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246742_%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2%3A+%D0%90%D0%BA%D0%BE+%D0%B8%D0%BC%D0%B0+%D0%BF%D0%BE-%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BD+%D0%B7%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B5%D1%80+%D0%BE%D1%82+%D0%BC

 Ако има по-опитен за премиер от мен, ще го направим него. Това каза пред журналисти председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който пристигна на Летище „София” след посещението си във Вашингтон.

Попитан дали на 55-годишна възраст е готов да стане министър-председател за втори път, Борисов заяви: „А кой да стане? Ако има по-опитен, ще го направим него. В тази ситуация трябва да се избира – така, както през зимно време не дават на жена да кара кола, а се качва този, който е най-добър шофьор. Тук въпросът е дали от катастрофата, в която сме в момента, за една-две години ще успеем да я изкараме, за да не стигне до бедствие и да отиваме надолу както Гърция. Но на Гърция имаше кой да помогне. Тук ще стане въпрос и за излизане от НАТО в един момент”.

В коментар дали ще разследва някого, ако стане пак премиер, Борисов посочи: „Аз за разлика от другите премиери знам, че от нас, премиерите, това не зависи, а зависи от следствието, прокуратурата. След махането на БОП те унищожиха една сила, която работеше добре, така че във всяко едно отношение тревогите ни са пълни”.

По отношение на срещите, които е провел в САЩ, Бойко Борисов каза, че преди една година България е била много надежден партньор. „Тогава за нас и за тях вратите бяха отворени. Просто Орешарски ги е лъгал в очите и сенатори – така, както излъга Барозу, както излъга и нас. Нали виждате – в парламента нарочно ги накарах да ми прочетат това, което е казал – дали е подписал или не „Южен поток”, а той отговаря – „Ние сме подписали много неща”. Това може ли да е отговор на премиер, може ли да е отговор на някой отговорен човек? Те са уплашени от това, което е подписал. Сега не знам кой ще изгори първи. Ако има неустойки, а според мене те са около 700 -800 милиона, няколко души ще отидат в затвора, няма как подписите им стоят тука”, добави той. „Този който го е подписал, сега трябва да каже откъде ще вземе тези пари и да каже защо го е подписал, след като се е отказал от подписването. Тук дори и правен случай няма”, подчерта Борисов.

Във връзка с това дали газовите находища в Черно море са били обект на разговор в САЩ, той каза: „Това го говоря на всяка една пресконференция, че Хан Аспарух, „Терес”, Ловеч, Галата – имаме големи находища на газ. Вместо да внасяме газ, можем да изнасяме и да не даваме всяка година по 600 000-700 000 долара на руските компании за газ и нефт и да си ги произвеждаме ние. Ще искам референдум, както в Норвегия – оттам, където се добива, да остава 50% за региона”.

Ето го бебето на Диляна и Блатечки (снимки)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4424384

СНИМКИ: "БЪЛГАРИЯ ДНЕС"
  ИВО АНГЕЛОВ
Диляна Попова е изключително отговорна майка, която не знае умора в полагането на грижи за бебето си. Това показват снимки на "България Днес", на които ясно се вижда как моделката разхожда наследника си Борил в градинката край църквата "Свети Седмочисленици" в София. СНИМКИ: "БЪЛГАРИЯ ДНЕС"   ИВО АНГЕЛОВ Диляна Попова е изключително отговорна майка, която не знае умора в полагането на грижи за бебето си. Това показват снимки на "България Днес", на които ясно се вижда как моделката разхожда наследника си Борил в градинката край църквата "Свети Седмочисленици" в София.

Вертолет на Нагорни Карабах свален над областта

http://www.vesti.bg/novini/vertolet-na-nagorni-karabah-svalen-nad-oblastta-6027390

Армения хвърля върху Азербайджан цялата отговорност за дестабилизацията на обстановката в Нагорни Карабах, съобщи днес говорителят на парламента в Ереван Галуст Саакян, окачествявайки като провокация свалянето на вертолета от азербайджанската страна, предадоха руските агенции.

Tрима тежко болни спасени с органите на мъж в мозъчна смърт

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4424379

Три трансплантации са били извършени във Военномедицинска академия (ВМА) и в Александровска болница, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.
Чернодробна трансплантация е била извършена във ВМА, а бъбречните - в Александровска болница. Пациентите са в добро постоперативно състояние. Три трансплантации са били извършени във Военномедицинска академия (ВМА) и в Александровска болница, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Чернодробна трансплантация е била извършена във ВМА, а бъбречните - в Александровска болница. Пациентите са в добро постоперативно състояние.

Ваксина срещу ебола ще бъде тествана

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4424371

Международната хуманитарна организация "Лекари без граници" ще извърши тестове с ваксина против вируса на ебола в три медицински центъра в Западна Африка. Това съобщи организацията на сайта си.
Всички изследвания ще се правят със съгласието на болните и техните семейства. Методите за лечение са одобрени от медицински експерт и от Световната Международната хуманитарна организация "Лекари без граници" ще извърши тестове с ваксина против вируса на ебола в три медицински центъра в Западна Африка. Това съобщи организацията на сайта си. Всички изследвания ще се правят със съгласието на болните и техните семейства. Методите за лечение са одобрени от медицински експерт и от Световната

Театърът на Армен Джигарханян гостува на българското посолство

http://www.cross.bg/dzhigarhanyan-armen-kotzev-1439521.html

/КРОСС/ Българският посланик в Руската федерация Бойко Коцев приветства в тържествената Гербова зала на посолството в Москва легендата на руския театър Армен Джигарханян и неговата трупа. Те гостуваха на посолството във вторник вечер с постановката „Театърът. Вечна любов", съобщиха от посолството в Москва. „Армен Джигарханян продължава да доказва, че обича театъра не само като играе на сцената, но и като успешно ръководи своя творческия колектив на още младия, но достатъчно известен, популярен и любим театър", заяви посланик Коцев в приветственото си слово. Театралното събитие беше посветено на Деня на народните будители в България. Бойко Коцев подчерта ролята на народните будители за възраждането на българската нация, за възстановяването на езиковата, духовната и културна идентичност. „Дълбоко съм признателен на Армен Джигарханян и колегите му актьори, че съвместно ще отбележим празника с музикално-поетичен спектакъл, като следваме българската традиция", заяви българският посланик. Пред многобройна публика Армен Джигарханян се призна във вечна любов към театъра и във вечна любов към България. Той разказа незабравими спомени от многобройните си посещения в страната ни и изрази желание отново да играе с трупата си на българска сцена. Според великия актьор и режисьор изкуството обединява хората и допринася за решаването и на световните проблеми

Органите на мъж в мозъчна смърт спасяват трима тежко болни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4424363

Три трансплантации са били извършени във Военномедицинска академия (ВМА) и в Александровска болница, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.
Чернодробна трансплантация е била извършена във ВМА, а бъбречните - в Александровска болница. Пациентите са в добро постоперативно състояние. Три трансплантации са били извършени във Военномедицинска академия (ВМА) и в Александровска болница, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Чернодробна трансплантация е била извършена във ВМА, а бъбречните - в Александровска болница. Пациентите са в добро постоперативно състояние.

Тестват лекарство срещу ебола

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4424345

Международната хуманитарна организация Международната хуманитарна организация "Лекари без граници" ще извърши тестове с ваксина против вируса на ебола в три медицински центъра в Западна Африка. Това съобщи организацията на сайта си. Всички изследвания ще се правят със съгласието на болните и техните семейства. Методите за лечение са одобрени от медицински експерт и от Световната

Ресорната комисия в НС прие актуализацията на бюджета за 2014 г.

http://www.moreto.net/novini.php?n=270609

Депутатите от Комисията по бюджет и финанси приеха актуализация на бюджета, която залага дефицит от почти 3 млрд. лева - 3.7% при допустим 3%, както и нов дълг от 4.5 млрд. лева. Въздържали се гласуваха от БСП, ДПС и "Атака".

Екшън с четирима бити младежи и прекалила с алкохола 20-годишна студентка в Благоевград

http://www.zapernik.com/krimi/ekshun-s-chetirima-biti-mladeji-i-prekalila-s-alkohola-20-godishna_35713/

Четирима бити младежи и прекалила с алкохола 20-годишна студентка осъмнаха в Спешен център в Благоевград. Към 5,00 часа тази сутрин е станало сбиване пред общината в областния град, намесила се е нощната охрана. В резултат на сбиването трима младежи от дупнишки села са пострадали от получените юмручни удари.

След като раните им по лицата са обработени, те са освободени и поети от полицията.

"Повече в Благоевград няма да стъпим, като дойдем тук все ни бият, пак ще си ходим по...

Продължава

Кубрат Пулев: Надявам се да нокаутирам Кличко

http://www.mediapool.bg/kubrat-pulev-nadyavam-se-da-nokautiram-klichko-news227156.html

"Чувствам се отлично. Чувствам се готов. С Божията помощ и с българите зад мен, се надявам да успеем. Надявам се да го нокаутирам с всякакви ръкавици, без значение какви", каза Кубрат Пулев в интервю за Нова телевизия в четвъртък, два дни преди сблъсъка за световната титла с шампиона Владимир Кличко в Хамбург. Кобрата изрази недоволството си, че промоутърите на Кличко, които организират двубоя, не му позволяват да играе със своите ръкавици, а българинът ще трябва да използва марката на украинеца. "Той си играе с негови ръкавици, с марка, която се произвежда само за него. Законът на IBF e, че всеки може да играе с каквито си иска ръкавици по собствен избор. Кличко обаче предложи да играем с еднакви ръкавици, неговата марка. Ние обаче не можем да намерим до момента такива. Изпратихме писмо до IBF да прати такива ръкавици, но те не го направиха. Пратихме човек до Америка да купи, няма откъде да се купят, не могат да се поръчат и от сайт. А моите ръкавици могат се купят от всеки един магазин", обясни Пулев. "Боксираме се с каквото имаме и Господ ще реши. Надявам се да го нокаутирам с всякакви ръкавици, без значение какви. Това не е просто номер към мен. Това си е за негово удобство. Той си е направил тези 4 колана като негов монопол. Прави каквото си иска. Не дава допинг контрол на подготовка, а единствено след мача. Той може така да се напомпа, че за мача да се изчисти и след това да даде чиста проба", допълни Кобрата, цитиран от БГНЕС. "Ще кажа на всички българи да ми дават енергия, мачът няма да е никак лесен. Ще направя всичко възможно да победя и да ги зарадвам", завърши българският боксьор.

Ето го бебето на Диляна и Блатечки (снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4424350

СНИМКИ: СНИМКИ: "БЪЛГАРИЯ ДНЕС"   ИВО АНГЕЛОВ Диляна Попова е изключително отговорна майка, която не знае умора в полагането на грижи за бебето си. Това показват снимки на "България Днес", на които ясно се вижда как моделката разхожда наследника си Борил в градинката край църквата "Свети Седмочисленици" в София.

12 жрици на любовта бяха спипани при полицейска акция край Плевен

http://www.zapernik.com/krimi/12-jrici-na-lyubovta-byaha-spipani-pri-policeiska-akciya-krai_35712/

12 жрици на любовта временно ще останат без "насъщния", след като бяха спипани при полицейска акция край Плевен.

На 12 ноември за времето от 11 часа до 20,30 часа е проведена специализирана операция от служители на ОДМВР-Плевен, 01 и 02 РУП – Плевен по линия „проституиращи лица“. В хода на акцията на първокласен път в близост до Плевен са установени 12 проституиращи жени, гласи полицейската хроника.

Две от "труженичките" са на 22 години, три на 20 години, две на 28 години, на 29...

Продължава

Камион събира пожелания за успех на Кубрат Пулев срещу Кличко

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/13/2418503_kamion_subira_pojelaniia_za_uspeh_na_kubrat_pulev/?ref=rss


Камион започна да събира пожелания за победа на боксьора Кубрат Пулев в двубоя му със световния шампион в тежка категория Владимир Кличко.

Сблъсъкът между двамата е на 15 ноември в Хамбург, а кампанията е част от успешната кандидатура на София за европейска столица на спорта за 2018 г.

В четвъртък и петък камионът ще бъде паркиран пред главния вход на Националния стадион "Васил Левски", а върху неговото ремарке всеки желаещ ще може да напише нещо за кураж на Пулев.

Опoскан жп прелез застрашава преминаващи, областният управител на Търново назначи проверка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4424340

Областният управител на Велико Търново проф. Георги Камарашев е поискал от кметовете на населените места и от отговорните институции пълна справка за състоянието на жп прелезите на територията на областта. Информацията трябва да включва три компонента, състояние на бариерите, състояние на светлинната и звукова сигнализация и състоянието на пътните Областният управител на Велико Търново проф. Георги Камарашев е поискал от кметовете на населените места и от отговорните институции пълна справка за състоянието на жп прелезите на територията на областта. Информацията трябва да включва три компонента, състояние на бариерите, състояние на светлинната и звукова сигнализация и състоянието на пътните

Бившият финансов министър Чобанов: Коректно обявих, че приходите няма да се изпълнят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4424364

"Аплодирам принципите, които ясно изведохте и ще следвате, а именно държавата да бъде коректен платец, да се търси бърза фискална консолидация под 3% и, ако приходите се окажат по-малко надценени то да се използва за намаление на дефицита", заяви бившият финансов министър Петър Чобанов и сегашен депутат от ДПС при обсъждането на законопроект за "Аплодирам принципите, които ясно изведохте и ще следвате, а именно държавата да бъде коректен платец, да се търси бърза фискална консолидация под 3% и, ако приходите се окажат по-малко надценени то да се използва за намаление на дефицита", заяви бившият финансов министър Петър Чобанов и сегашен депутат от ДПС при обсъждането на законопроект за

НАП пусна сексапилни агентки под прикритие

http://www.zapernik.com/biznes/nap-pusna-seksapilni-agentki-pod-prikritie_35711/

Тайни данъчни агентки са били тези, които събраха дългове от над 37 500 лева във Велико Търново и региона, съобщи velikotarnovo.utre.bg. За да бъде изпълнена мисията, били специално подбрани млади и красиви служителки на НАП.

Търговските обекти са посетени от специално подбрани чиновнички, които не работят пряко с клиентите и лицата им не са познати. Тайните агентки не трябвало да изглеждат като хора по служба, а като убиващи свободното си време момичета.

Операцията бе крайна...

Продължава

Лошият дъх може да се дължи на кариес

http://www.monitor.bg/article?id=450194

Кариесът е сред най-често срещаните здравни проблеми в света и засяга деца, тийнейджъри и възрастни. Свързан е с разрушаване на външната обвивка на зъба – емайла, и/или разположения под него дентин.

16 ранени след взрив в метрото в Кайро, 5 души убити в Синай

http://www.vesti.bg/novini/16-raneni-sled-vzriv-v-metroto-v-kajro-5-dushi-ubiti-v-sinaj-6027391

16 души бяха ранени в паниката в египетското метро, след като малка бомба избухна в най-натовареното време.

Танева уволни зам.-шефа на БАБХ заради синия език

http://frognews.bg/news_80175/

БАБХ носи вина за мащаба на болестта син език. Именно заради това освободих зам.-изпълнителния директор на агенцията д-р Радослав Карабаджаков, обяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

Фотоизложбата "През границите" на Людмил Христов и Васил Гарнизов гостува в Солун от днес

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/11/13/2418496_fotoizlojbata_prez_granicite_na_ljudmil_hristov_i/?ref=rss


Фотографската изложба "През границите" на социалния антрополог доц. Васил Гарнизов и оператора проф. Людмил Христов, която документира традициите в пограничните райони между България и Турция и България и Гърция, вече беше показана у нас през юни, а от днес може да бъде видяна и в гръцкия град Солун, съобщават организаторите.

Днес тя ще бъде открита в солунската търговско-промишлена палата, където може да бъде разгледана през следващите две седмици.


Изложбата е част...

Валежите ще спрат утре

http://www.vesti.bg/bulgaria/valezhite-shte-sprat-utre-6027386

Спиране на валежите ще започне отначало над югозападните райони от страната, по-късно и над североизточните, а след обяд в Югозападна България облачността чувствително ще намалее

Биоземеделието става приоритет на агроминистерството

http://www.mediapool.bg/biozemedelieto-stava-prioritet-na-agroministerstvoto-news227155.html

Биологичното земеделие и продължаващата подкрепа за животновъдството и растениевъдството ще са приоритетите в работата на новия екип на Министерството на земеделието и храните. Това обяви в четвъртък агроминистърът Десислава Танева, която представи своите заместници и съветници. Тя каза още, че очаква до края на годината новата Програма за развитие на селските райони (ПРСР) да бъде одобрена от Брюксел, за да бъдат отворени мерките за финансиране още в началото на 2015 г., както и да бъдат спасени 1.7 млрд. лв. извършени от държавния бюджет плащания по старата програма, които още не могат да бъдат възстановени от Брюксел заради това, че не са проверени и потвърдени от сертифициращ орган. Танева обясни, че разчита с очертаните приоритети да се навакса неравномерното развитие на отделните сектори в земеделието. Освен това точно тези отрасли не са били достатъчно подпомогнати в първия програмен период. По думите й ще се води политика на балансирано земеделие, ще се подкрепя диверсификация на отделните производства, ще се работи за конкурентоспособно земеделие. Целта на земеделското министерство е да се постигне устойчиво развитие на селските райони и да се подпомогнат малките и средни ферми, за да спре и обезлюдяването на малките населени места. Няма да бъдем щедри на обещания, най-голямото ни желание е да сме щедри на изпълнени ангажименти, които сме поели, заяви още Танева. Сред другите си приоритети тя обяви стартирането на ПРСР 2014-2020 най-сетне през следващата година. "Когато бяхме в опозиция в 42-тото НС се казваше колко всичко е добре, кога е изпратено и т.н. Програмата беше върната с над 400 бележки, след всички хвалебствени слова, които слушахме за тази програма”, каза земеделският министър. По думите й  след направената от служебния агроминистър Васил Грудев, който сега стана неин заместник, половината от бележките на Брюксел по програмата са приключени. Самият Грудев коментира, че амбицията е "максимално бързо затваряне на тези 426 бележки на ЕК, така че да имаме едно неофициално одобрение от страна на ЕК на определени мерки, които да стартират в началото на следващата година" По думите на Танева оптимистичният вариант е за загуба на 90 млн. евро по старата програма за селските райони. Тя очаква се надява също да  има избран сертифициращ орган за плащания по ПРСР след произнасяне на Върховния административен съд  по процедурата за избор на такава фирма. Танева обяви и ресорите на своите заместници. Васил Грудев ще отговаря за европейската политика и програма за развитие на селските райони,  Цветан Димитров, който бе зам.-министър в предишното правителство на ГЕРБ, отново поема животновъдството, а в добавка и растениевъдство и безопасност на храните, а Георги Костов, също зам.- министър в предишния мандат на ГЕРБ и в служебното правителство на Георги Близнашки, ще отговаря отново за  горите. Земеделският министър ще има четирима политически съветници от различни партии. Това са Любен Татарски от ГЕРБ, Румен Христов от Реформаторския блок., проф. Иван Станков от АБВ, който бе агроминистър в служебния кабинет на Марин Раков миналата година, и Петър Петров от Патриотичния фронт.

10 000 роми има в Брюксел, повечето от България, Румъния и Словакия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4424342

10 000 роми, дошли основно от България, Румъния, Словакия и от бивша Югославия, са се заселили в Брюксел. Това става ясно от изследване на ромската общност в Белгия, съобщават местни медии.
Според изданията словашките роми най-често се занимават с просия и проституция. Уточнява се, че в тяхната страна отношението към това малцинство е твърде лошо, 10 000 роми, дошли основно от България, Румъния, Словакия и от бивша Югославия, са се заселили в Брюксел. Това става ясно от изследване на ромската общност в Белгия, съобщават местни медии. Според изданията словашките роми най-често се занимават с просия и проституция. Уточнява се, че в тяхната страна отношението към това малцинство е твърде лошо,

Днес е Световен ден на добротата

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246741_%D0%94%D0%BD%D0%B5%D1%81+%D0%B5+%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD+%D0%B4%D0%B5%D0%BD+%D0%BD%D0%B0+%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0

 На 13 ноември се отбелязва Световният ден на добротата. През 1998 година в Токио е открита първата конференция на Международното движение за доброта, в което се включват Австралия, Канада, Япония, Тайланд, Сингапур, Великобритания и САЩ.

Науката вече е доказала, че добрите хора боледуват по-малко и живеят по-дълго. Освен това колкото повече добри неща правим, толкова по-щастливи се чувстваме.

Друг страничен ефект на добрината е изработването на хормона на удоволствието. Когато човек помага на друг, мозъкът му произвежда голямо количество ендорфини, които имат успокояващ ефект, неутрализират стреса и намаляват депресията.

Проявявайки отзивчивост ние изпитваме физическо облекчение, чувстваме се по-малко самотни, околните не ни дразнят толкова. Отзивчивостта се съпровожда от душевен подем, граничещ с еуфория, което се обяснява с хормона серотонин, регулиращ настроението.

Цветята символи на Деня на добрината са маргаритките и герберите.

Учителският синдикат иска 5% от БВП за образование през 2015 г.

http://www.mediapool.bg/uchitelskiyat-sindikat-iska-5-ot-bvp-za-obrazovanie-prez-2015-g-news227154.html

Пет процента от брутния вътрешен продукт да бъдат отделени за образование през 2015 г. Такова е искането на Синдиката на българските учители (СБУ), представено в четвъртък от председателя на синдиката Янка Такева по време на конференция на тема "Предизвикателства и перспективи пред младите учители за адаптиране в училищна среда". В събитието участваха министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев, и заместник-министър Ваня Кастрева. Такева отбеляза, че дискусията, как от 3,8 от БВП за образование за 2014 г. средствата да се повишат на 5 процента за 2015 г., е много сериозна и СБУ е направил разбивка. Министър Танев отговори, че каквото зависи от него и каквото е възможно ще го направи, но отбеляза, че първо трябва да се види каква ще е бюджетната рамка. Янка Такева изброи и останалите искания на СБУ към новия образователен министър. Първото от тях е за промяна в Закона за професионалното образование, свързана с въвеждането на дуалното обучение. Много важно е да бъде приет и новият Закон за училищното образование, както и да има промяна в съдържанието на учебните планове и програми, за които настояваме от години, заяви Такева. По думите й трябва да има промяна и във "философията" на делегираните бюджети на училищата. Те бяха въведени във всички училища след голямата учителска стачка през 2007 г. и въз основа на тях - според броя на учениците, училищата получават средства за заплати, разходи и ремонти. Делегираният бюджет нека да остане като политика за финансиране, но към критерия за броя на учениците в дадено училище, трябва да има и други критерии, посочи Такева. Тя добави, тези нови критерии трябва да са свързани с броя на паралелките и с населеното място, в което се намират училищата. Сега затруднения заради делегираните бюджети имат училищата с малко ученици, които разполагат с по-малко средства. Такева съобщи, че през учебната 2014/2015 година се увеличава броят на младите учители до 35 години в училище, като те са вече 5800 от общо 91 490 учители в страната. Според нея и сегашният брой на младите учители е изключително нисък, но тя припомни, че те са били 4000. СБУ ще поиска промяна в постановление 86 на Министерския съвет за приема в педагогическите специалности. Трябва да се повиши изискването за бала на кандидат-студентите в тях, както и да се въведат и други критерии за кандидатстване.

Камион събира послания към Кобрата

http://www.zapernik.com/sport/kamion-subira-poslaniya-kum-kobrata_35710/

Нестандартен посланик ще събира пожеланията на българите към Кубрат Пулев преди предстоящия му мач с Владимир Кличко за световната титла на Международната боксова федерация на 15 ноември.

На 13 и 14 ноември срещу главния вход на Националния стадион „Васил Левски" ще бъде паркиран специален камион, върху чието ремарке всеки желаещ ще може да напише своето пожелание към Пулев. В деня на решаващия двубой - 15 ноември, камионът ще обикаля София като подвижен билборд, за да допринесе за...

Продължава

Ето как да паркирате, когато не можете да си намерите място

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4424333

Случвало ли ви се е да обикаляте и да не можете да си намерите място за паркиране в мола? Ето ви интересна и практична идея. 
Вижте видеото тук
                                                                                                                                                                                                              Случвало ли ви се е да обикаляте и да не можете да си намерите място за паркиране в мола? Ето ви интересна и практична идея.  Вижте видеото тук                                                                                                                                                                                                              

Продължава ремонтите из Несебър

http://nessebar.actualno.com/Prodyljava-remontite-iz-Nesebyr--news_60167.html

Продължава подмяната на тротоарни плочки на ул. „Христо Ботев“ в Несебър. Дейностите пзапочнаха още в началото на есента и едната част от улицата вече е в завършен вид. Участъкът,...

В Асеновград се молят за победата на Кубрат Пулев

http://asenovgrad.actualno.com/V-Asenovgrad-se-moljat-za-pobedata-na-Kubrat-Pulev--news_60170.html

Нищо общо няма Кубрат Пулев с Асеновград, но там днес, под купола на храм "Св. Николай Чудотворец" свещеници и миряни се молиха на Господ той да победи в събота. Водосветът е идея на отец Й...

10-те най-странни фобии

http://curious.actualno.com/10-te-naj-stranni-fobii-news_60171.html

  Фобията представлява необясним страх от определени ситуации, обекти или хора. Основният й симптом е непреодолимото желание да избягаме от страха, който излиза извън нашия контрол и определ...

Пазарджик иска "частично бедствено положение" заради Марица

http://pazardjik.actualno.com/Pazardjik-iska-chastichno-bedstveno-polojenie-zaradi-Marica-news_60172.html

Заради опасност от река Марица, ВиК - Пазарджик поиска от областния управител и кмета на града да обявят "частично бедствено положение". Това обяви областният управител Иван Йорданов. Споре...

Гръцката полиция използва сълзотворен газ срещу студенти

http://balkani.actualno.com/Gryckata-policija-izpolzva-sylzotvoren-gaz-sreshtu-studenti--news_60173.html

40 студенти, които се опитаха да влязат в затворената сграда на юридическия факултет на Атинския университет, бяха отблъснати от полицията с помощта на сълзотворен газ. Сградата на факултета от вчер...

Няма категорични доказателства за български бойци в "Ислямска държава"

http://society.actualno.com/Njama-kategorichni-dokazatelstva-za-bylgarski-bojci-v-Isljamska-dyrjava-news_60168.html

Министърът на отбраната Николай Ненчев заяви, че няма категорични и напълно потвърдени данни за съпричастност на българи към "Ислямска държава". Ненчев каза това в отговор на въпрос дали е о...

Бизнесът в България е изправен пред умерен риск от корупция, сочи изследване

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/13/2418497_biznesut_v_bulgariia_e_izpraven_pred_umeren_risk_ot/?ref=rss


В България се наблюдава умерен риск от корупция и търсене на подкупи от администрацията, сочи пилотното изследване Trace Matrix, разработено от TRACE International и RAND Corporation. Основната цел на новия индекс е да предоставя на бизнеса информация за риска от търсене на подкупи и други форми на корупция.

България се класира на 37 място от общо 197 държави, като сходен резултат постигат Испания, Барбадос и Перу. Trace Matrix се основава на четири основни индикатора – регулаторна...

10 000 роми има в Брюксел, повечето от България, Румъния и Словакия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4424293

10 000 роми, дошли основно от България, Румъния, Словакия и от бивша Югославия, са се заселили в Брюксел. Това става ясно от изследване на ромската общност в Белгия, съобщават местни медии.
Според изданията словашките роми най-често се занимават с просия и проституция. Уточнява се, че в тяхната страна отношението към това малцинство е твърде лошо, 10 000 роми, дошли основно от България, Румъния, Словакия и от бивша Югославия, са се заселили в Брюксел. Това става ясно от изследване на ромската общност в Белгия, съобщават местни медии. Според изданията словашките роми най-често се занимават с просия и проституция. Уточнява се, че в тяхната страна отношението към това малцинство е твърде лошо,

По 12,5 г. за двамата убийци на Надежда Куцкова

http://www.bnews.bg/article-121703

По 12,5 г. затвор наложи Софийски градски съд на 26-годишният Станислав Маламов и връстникът му Велик Корчев за убийството на свекървата на съдия Нели Куцкова - Надежда.

Двамата килъри на свекървата на Нели Куцкова получиха по 12,6 г. затвор

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4424326

По 12 години и 6 месеца затвор получиха двамата убийци на свекървата на съдия Нели Куцкова - 84-годишната Надежда Куцкова, съобщи БГНЕС.
Софийският градски съд взе решението си днес.
Припомняме, че пенсионерката Надежда Куцкова бе удушена в дома си в столичния квартал "Овча купел" на 31 декември миналата година. По 12 години и 6 месеца затвор получиха двамата убийци на свекървата на съдия Нели Куцкова - 84-годишната Надежда Куцкова, съобщи БГНЕС. Софийският градски съд взе решението си днес. Припомняме, че пенсионерката Надежда Куцкова бе удушена в дома си в столичния квартал "Овча купел" на 31 декември миналата година.

Ето как да паркирате, когато не можете да си намерите място

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4424320

Случвало ли ви се е да обикаляте и да не можете да си намерите място за паркиране в мола? Ето ви интересна и практична идея. 
Вижте видеото тук
                                                                                                                                                                                                              Случвало ли ви се е да обикаляте и да не можете да си намерите място за паркиране в мола? Ето ви интересна и практична идея.  Вижте видеото тук                                                                                                                                                                                                              

С поправка в закона прехвърлените чрез цесия влогове стават негарантирани

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2014/11/13/2418473_s_popravka_v_zakona_prehvurlenite_chrez_cesiia_vlogove/?ref=rss


С промяна в Закона за гарантиране на влоговете в банките правителството предлага влоговете, придобити чрез цесия след поставянето на Корпоративна търговска банка под специален надзор, да не се покриват от Фонда за гарантиране на влоговете. 

"С текста казваме, че придобилите вземане от банката нямат право да имат претенции към фонда. Това е тежък лобизъм в полза на фонда, който трябва да бъде защитен от това да изплати неоснователно влог на някого", коментира министърът на финансите Владислав Горанов пред депутатите от Бюджетната комисия в отговор на реплика дали текстът не е лобистки. 

Депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров предупреди, че хората, които са сключвали договори за цесии, възнамеряват да съдят държавата и изтъкват, че законът не може да важи със задна дата.  "Тези сделки вече са се случили, въпросът е как да направим така промените, че ако има дела, държавата да ги спечели", каза депутатът. 

Горанов отговори, че с предлаганата промяна не се оспорва действителността на прехвърлителните сделки, а само качеството на вложител на новия титуляр. "Не казваме, че този, който е купил вземане, не го притежава. Ние казваме, че той не е направил влог в банка и няма право на обезщетение, а има вземане от търговско предприятие, но за съжаление на последно място", каза министърът. 

Депутатът от ДПС Йордан Цонев, който изрази подкрепа за текста, поясни, че ако въпросните суми се третират като влогове, притежателите им изпреварват поредността на останалите кредитори на банката, в това число държавата и Фонда за гарантиране на влоговете, а това е несправедливо. "Сега този текст ги праща там, където им е мястото - на опашката след държавата, след фонда при реализирането на масата на несъстоятелността. Това е правилно и затова го подкрепяме", каза Цонев. 

Иззеха мрежа от язовир „Рабиша“ при нощна проверка

http://pik.bg/иззеха-мрежа-от-язовир-„рабиша“-при-нощна-проверка-news249179.html

Иззеха мрежа от язовир „Рабиша“ при нощна проверка

760 мeтра хрилни мрежи са извадили от водите на яз. „Рабиша“ служители на отдел “Рибарство и контрол” – Видин.

Проверката е извършена във времето от 20,30 часа до 5 часа на  11 и 12 октомври. Поради невъзможност хваналата се в мрежите риба не е освободена и е предадена на   “Дом майка и дете”  град Видин. Собственика на мрежите не е установен.

Нощна проверка е направена и на язовир „Огоста“, край Монтана. В района на с. Горно Церовене са намерени, извадени от водата и конфискувани с протокол срещу неизвестен извършител 6 бр. бракониерски хрилни мрежи, с обща дължина 500 м.  Намиращата се в мрежите 5 кг. платика и 6 кг. сребриста каракуда е върната обратно във водоема.

Петър Чобанов: Бях достатъчно коректен да кажа, че приходите няма да се изпълнят

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4424316

"Аплодирам принципите, които ясно изведохте и ще следвате, а именно държавата да бъде коректен платец, да се търси бърза фискална консолидация под 3% и, ако приходите се окажат по-малко надценени то да се използва за намаление на дефицита", заяви бившият финансов министър Петър Чобанов и сегашен депутат от ДПС при обсъждането на законопроект за

Закриват украинското консулство във Варна

http://www.bnews.bg/article-121702

Украинското консулство във Варна ще бъде закрито, съобщават от община Варна.

По 12,6 г. затвор получиха двамата килъри на свекървата на Нели Куцкова

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4424311

По 12 години и 6 месеца затвор получиха двамата убийци на свекървата на съдия Нели Куцкова - 84-годишната Надежда Куцкова, съобщи БГНЕС.
Софийският градски съд взе решението си днес.
Припомняме, че пенсионерката Надежда Куцкова бе удушена в дома си в столичния квартал По 12 години и 6 месеца затвор получиха двамата убийци на свекървата на съдия Нели Куцкова - 84-годишната Надежда Куцкова, съобщи БГНЕС. Софийският градски съд взе решението си днес. Припомняме, че пенсионерката Надежда Куцкова бе удушена в дома си в столичния квартал "Овча купел" на 31 декември миналата година.

Продължават да валят глоби за сметопочистването във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=270608

Преливащи контейнери за смет и мръсотията на места в града продължават да не са необичайна гледка във Варна. Това налага Община Варна да продължава да санкционира ангажираните със сметоизвозването и сметопочистването. За последния месец на фирма Титан АС, която обслужва район „Одесос“, общината е наложила глоба в размер на 15% от месечната сума, която плаща на фирмата.

Кои са пътешествията в България на 2015 г.

http://econ.bg/Новини/Кои-са-пътешествията-в-България-на-2015-г-_l.a_i.606374_at.1.html

Първият пътеводител за България на Peika.bg "50 места, които да посетите в България през 2015 г." беше представен на 12 ноември в клуб Студио...

Левски и ЦСКА с общ спонсор?

http://www.zapernik.com/sport/levski-i-cska-s-obsht-sponsor_35709/

Често чуваме приказката, че ЦСКА и "Левски" са скачени съдове. Поредното доказателство е налице - скоро "сините" ще се сдобият с нов спонсор, който налива пари и при "червените".

След като проспериращата букмейкърска къща "Ефбет" сложи логото си на фланелките на ЦСКА, това ще се случи и на вечния съперник - върху задната част на екипите. Договорът ще стане факт до края на сезона, научи Клуб Z.

По този начин "Левски" ще е третият отбор от елитния ни футбол, който се възползва от...

Продължава

Индия и САЩ разчистват пътя пред новото световно търговско споразумение

http://www.investor.bg/drugi/338/a/indiia-i-sasht-razchistvat-pytia-pred-novoto-svetovno-tyrgovsko-sporazumenie-183710/

Искането на Делхи да запази правото си да складира и субсидира основни хранителни продукти за бедните спъваше преговорите

Появата на руските кораби в близост до Австралия съответства на международното право

http://www.cross.bg/korabi-bishop-poyavata-1439520.html

/КРОСС/ Руският военен флот има пълното право да разположи своите кораби в международните води в близост до бреговете на Австралия. Това заяви австралийският външен министър Джули Бишоп, предаде РИА Новости. По-рано австралийското министерство на отбраната съобщи за появата на четири руски военни кораба в северната част на крайбрежието в самото навечерие на срещата на Г-20, в което ще участва и руският президент Владимир Путин. Министърът на външните работи на Австралия поясни, че появата на руските кораби „напълно съответства на международното право”, пише вестник Australian. „Русия има правото да използва международните води. На нас това (появата на корабите)ни е известно и следим ситуацията”, заяви Бишоп. На въпрос на журналист, дали появата на руските кораби е демонстрация на сила, Бишоп поясни, че Русия просто прави това, което правят и останалите държави, притежаващи голям флот. „Няма нищо необичайно в това, че Русия разполага елементи от ВМФ, когато се случват важни международни мероприятия”, заяви австралийският премиер Тони Абът, цитиран от Weekly Times Now. Напомняме, че срещата на Г-20 ще се проведе на 15-16 ноември в австралийския град Брисбън.

Англия недоволна от решението за отказване на социални помощи на имигранти

http://econ.bg/Новини/Англия-недоволна-от-решението-за-отказване-на-социални-помощи-на-имигранти_l.a_i.606373_at.1.html

Европейският съд разреши в сряда (12 септември) на всички страни-членки да отказват достъп до социални помощи на безработни граждани на други...

Хората прахосват най-продуктивното си време в социалните мрежи

http://www.vesti.bg/novini/horata-prahosvat-naj-produktivnoto-si-vreme-v-socialnite-mrezhi-6027387

"Една от най-честите грешки, които хората правят, е след като станат от сън да седнат пред компютъра и да проверят имейла си, а също и профилите си в социалните мрежи", казва Джеймс Дюк, преподавател по психология в Университета Дюк в САЩ.

500 хиляди българи са с диагноза диабет, а други 200 хиляди все още не са диагностицирани, но проявяват симптоми

http://www.zapernik.com/obshtestvo/500-hilyadi-bulgari-sa-s-diagnoza-diabet-a-drugi-200_35708/

500 хиляди българи са с диагноза диабет, а други 200 хиляди все още не са диагностицирани, но проявяват специфичните за болестта симптоми, твърди председателят на управителния съвет на Българска асоциация „Диабет" Светла Алексиева в навечерието на Международния ден за борба с болестта 14 ноември. Тя бе категорична, че с всяка изминала година възрастовата граница на заболелите става все по-ниска.

Около 2000 са децата до 18-годишна възраст, покосени от тихия убиец, 300 от които са в...

Продължава

Дали тази змия се е самоубила, използвайки собствената си отрова?

http://www.zapernik.com/obshtestvo/dali-tazi-zmiya-se-e-samoubila-izpolzvaiki-sobstvenata-si-otrova_35707/

Дали тази змия се е самоубила, използвайки собствената си отрова? Изглежда точно така, когато ловецът на змии от град Кернс, Австралия Мат Хейгън намира животното със зъби, впити в собствения му врат, пише "Дейли Мейл".

Той е бил повикан в дом в югоизточната част на града, след като жена намерила кафява дървесна змия от семейството на Бойгите на прага на дома си.

"Обикновено, когато змията е извън къщата, след известно време си отива и никой повече не я вижда. Жената обаче каза,...

Продължава

"Лудогорец" пуска билетите за мача с "Ливърпул" в събота

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/13/2418481_ludogorec_puska_biletite_za_macha_s_livurpul_v_subota/?ref=rss


Билетите за последното домакинство на "Лудогорец" в Шампионската лига срещу "Ливърпул" ще бъдат пуснати в продажба в събота, 15 ноември.

Двубоят група B ще се играе на 26 ноември от 21:45 ч. на Националния стадион "Васил Левски".

Пропуските ще могат да бъдат купени в мрежата на "Ивентим", както и от касата на ул. "Гурко" пред стадиона.

Ръководството на тима от Разград напомня, че притежателите на билети от двубоя с "Базел" на 22 октомври ще имат предимство в...

Нова година на плажа

http://www.cross.bg/ekzotichni-antigya-ostrov-1439522.html

/КРОСС/Туроператори се надпреварват в предложенията си за най-екзотичните места, където може да прекарате коледните празници или да посрещнете Нова година.  За първо място сред съблазнителните местенца е един от най- популярните и красиви острови в света - Пукет. Този период е най-подходящ за посещението на уникалните остров Пи Пи и небезизвестния плаж Ао Мая, острова на Джеймс Бонд, Краби, Симилановите острови и много други, където човек може да се излежава на плажа, да язди слон в джунглите или да се отдадете на малко повече адреналин и да се спуснете с рафтинг по течението на някоя от реките.  За гмуркачите препоръчат екскурзия до остров Ко Липе и Пукет Фентази Шоу, където, за съжаление, снимки не са разрешени. Акцент в програмата е космополитният град - държава Сингапур със своите модерни небостъргачи и стари квартали едновременно. И всичко това - заобиколено от екзотични животни и растения.  Друга топла дестинация е Антигуа. Антигуа впечатлява с ослепителните си над 350 екзотични плажа и дълбоко врязаните в сушата заливи. Екзотичните коралови рифове са почти непрекъснати и обграждат острова, като правят мястото перфектно за гмуркане. Присъствието на 200 годишното укрепление на Нелсън показва, че в миналото това е било база на Британската империя, а в днешно време множество ресторанти и барове са разположени на тези места, като са реставрирани изцяло

"Лекари без граници" ще тестват лекарство срещу ебола

http://www.vesti.bg/novini/lekari-bez-granici-shte-testvat-lekarstvo-sreshtu-ebola-6027388

Международната хуманитарна организация "Лекари без граници" ще извърши изпитания с ваксина против вируса на ебола в три медицински центъра в Западна Африка, съобщи организацията на сайта си.

Българският специалист Ивайло Петев иска около 90 хиляди евро неустойка

http://www.zapernik.com/sport/bulgarskiyat-specialist-ivailo-petev-iska-okolo-90-hilyadi-evro-neustoika_35706/

Българският специалист Ивайло Петев иска около 90 хиляди евро неустойка, за да прекрати по взаимно съгласие договора си като старши треньор на кипърския футболен вицешампион АЕЛ, съобщава местната преса.

Петев е нежелан от ръководството на клуба от Лимасол след незадоволителното начало на сезона, в което отборът спечели само три от първите си девет мача в първенството и заема петото място в класирането на 10 точки зад лидера АПОЕЛ.

Двете страни се срещнаха снощи, за да обсъдят...

Продължава

Родопите – най-новият район в инициативата Rewilding Europe

http://www.cross.bg/priroda-rewilding-europe-1439519.html

/КРОСС/ Родопите са най-новият член на семейството на Rewilding Europe - паневропейска инициатива за възвръщането на дивата природа на стария континент. Районът бе официално обявен днес след задълбочена подготвителна работа. „Родопите са много красива планина, един от районите в Европа с най-голямо биологично разнообразие и с огромен потенциал за връщането на дивaта природа", обяснява Стойчо Стойчев, директор по природозащитата в БДЗП и член на екипа на Rewilding Rhodopes. Родопите в Югоизточна България са екологично свързани с дивите райони на юг от българската граница: южните склонове на едноименната планина и на Славянка в Гърция. На запад Родопите достигат до Северен Пирин и Рила с техните прочути национални паркове „Рила" и „Пирин". „Целият този район оформя сърцевината на Рило-Родопския масив, най-голямото планинско формирование на Балканите, което се простира над повече от 40 хил. кв. км (4 млн. ха). В първите години на работата в този район на Rewilding Europe дейността ще бъде насочена в източната част на планината, Източните Родопи (1,4 млн. ха)", допълва Стойчев. „На основата на десетгодишна визия работата по възвръщането на дивата природа предвижда да се даде свобода на естествените процеси да оформят отново природата на Родопите, като се възстановяват и опазват естествените процеси

След 20 победи в 20 мача, коя от коя по-убедителни, Кубрат Пулев вече е пред най-голямото предизвикателство в кариерата си

http://www.zapernik.com/sport/sled-20-pobedi-v-20-macha-koya-ot-koya-po-ubeditelni_35705/

След 20 победи в 20 мача, коя от коя по-убедителни, Кубрат Пулев вече е пред най-голямото предизвикателство в кариерата си. В събота от 23,30 ч. българско време Кобрата ще скочи на ринга като претендент за световната титла във версия IBF на Владимир Кличко. Според специалисти в последните години 38-годишният украинец не се е изправял срещу по-корав съперник. Фаворитът, поне на хартия, е Влад, но за всички е ясно, че зрителите в зала „О2" в Хамбург и милионите пред екраните ще се насладят на...

Продължава

Хванаха 12 проститутки на 12 ноември в Плевен

http://pik.bg/хванаха-12-проститутки-на-12-ноември-в-плевен-news249174.html

Хванаха 12 проститутки на 12 ноември в Плевен

12 проститутки са арестувани от плевенски полицаи. Две от жриците са на 22 години, три на 20 години, две на 28, една е на 29, на 26, на 24, на 30 и най-възрастната е на 41 години. Това съобщиха от полицията в Плевен.

На 12 ноември 2014 година за времето от 11 часа до 20.30 часа е проведена специализирана операция от служители на МВР-Плевен.

В хода на акцията на първокласен път в близост до Плевен са установени 12 проституиращи жени, съобщават в бюлетина си от МВР-Плевен.

На жриците са съставени констативни протоколи и актове по Закона за българските лични документи.

България домакин на олимпийска квалификация по бокс

http://www.cross.bg/ininski-kvalifikatziya-olimpiiiska-1439518.html

/КРОСС/Българската федерация по бокс получи ново признание. Страната ни спечели домакинството на олимпийска квалификация за профи боксьори за игрите в Рио де Жанейро 2014, съобщи президентът на БФБ Красимир Инински. Това стана по време на конгреса на Международната боксова асоциация (АИБА), който се провежда на южнокорейския остров Чеджу. Съвместният турнир за участници в APB и WSB сериите ще се проведе в началото на 2016 г. най-вероятно в София, уточни Инински. На него ще бъдат раздадени последните от общо 26-те квоти за профи боксьори за Рио. "Това домакинство е поредното признание от страна на АИБА за добрата работа, която БФБ върши в последните години и доказателство за нашата последователност в развитието на бокса. Показахме, че мислим в перспектива и бързо прилагаме новостите, които АИБА въвежда в професионалния бокс", коментира Инински. През отиващата си 2014 г. България бе домакин на световното първенство за младежи и олимпийска квалификация за девойки за младежките игри в Нанджинг, както и на най-голямото за Европа състезание - първенството на ЕС за мъже. На 21 ноември София ще приеме втория турнир от APB сериите в категория до 81 кг, а догодина ще организира и европейския шампионат за мъже. Президентът на БФБ Красимир Инински пък е сред кандидатите за член на Изпълнителното бюро на АИБА, гласуването за което ще е във втория ден на конгреса утре. Той влиза в битка за 5 места със 17 представители на европейските федерации и още толкова от останалия свят

Рой Кийн трупира фен след спор за автограф

http://www.bnews.bg/article-121700

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед и настоящ треньор на Ирландия нокаутира футболен запалянко.

Европейският парламент ратифицира споразумението за асоцииране с Молдова

http://news.ibox.bg/news/id_1390566669

Договорът е първият одобрен от сключването на споразумението между ЕС и Украйна насам

Гласувано! Допълнителни 100 милиона за здравеопазване! 10 милиона за болниците, 15 - за болните от рак

http://www.zapernik.com/obshtestvo/glasuvano-dopulnitelni-100-miliona-za-zdraveopazvane-10-miliona-za-bolnicite_35704/

Временната комисия по бюджет и финанси прие актуализацията на бюджета на НЗОК. 15 от членовете на комисията, гласуваха „за", 4-ма се въздържаха (трима от БСП и един от „Атака") и никой не беше против.

„Със законопроекта за изменение и допълнение на Закона за бюджета на НЗОК за 2014 г. се осигуряват допълнително средства в размер на 100 млн. лв.", заяви министърът на здравеопазването Петър Москов. Според него тази сума ще гарантира финансовата стабилност на системата до края на годината...

Продължава

Пороите в Италия взеха 4 жертви

http://www.moreto.net/novini.php?n=270572

Броят на жертвите от свлачищата и наводненията в Северна Италия достигна четирима души, съобщи агенция АНСА. След продължителните дъждове езерото Маджоре излезе извън бреговете си. Във връзка с това във всички околни градове беше обявено предупреждение.

Очертават се добри години за много офис пазари по света

http://www.investor.bg/po-sveta/453/a/ochertavat-se-dobri-godini-za-mnogo-ofis-pazari-po-sveta-183709/

Икономическите условия в Европа остават смесени, но общата тенденция е към възстановяване, отчитат консуланти

Fibank получи награда за цялостен принос в развитието на картовия бизнес

http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/fibank-poluchi-nagrada-za-cialosten-prinos-v-razvitieto-na-kartoviia-biznes-183712/

Още през 2010 г. банката първа в България представи на своите клиенти новото поколение банкови карти за безконтактни разплащания

Руското ембарго унищожи гръцките кожи

http://www.grreporter.info/Ruskoto_embargo_unishchozhi_grckite_kozhi/16392

Гръцката кожарска промишленост е изправена пред пълен провал, тъй като първият отчет за продажбите през тази година потвърждава най-мрачните прогнози за негативните последствия, които ще има за гръцкия износ кризата между Русия и Украйна

прочети повече

Фиат се заби в камион за смет, баба в кома след удара

http://www.bnews.bg/article-121699

80-годишна баба от Смолян е в кома и с опасност за живота след тежката катастрофа, станала тази сутрин между лек автомобил и комион за смет.

В сянката на Живков

http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/11/13/2418417_v_siankata_na_jivkov/?ref=rss



"Дневник" препечатва текста от портала "Култура"

Свободата не може да няма обратна страна, откъдето като от криво огледало надзъртат всевъзможните й недъзи и дефицити. Още от Хегел знаем, че там, където няма граници, всъщност няма свобода. И все пак не може да не ни стане чоглаво от факта, че след четвърт век свобода от дъното на бездната пак ни загледа ухилената физиономия на правешкия диктатор (връщам се към тези 55% носталгия по Тодор Живков, откроени в изследване на "Алфа...

Полицаи спипаха 12 плевенски проститутки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4424268

12 проститутки са арестувани от плевенски полицаи. Две от жриците са на 22 години, три на 20 години, две на 28, една е на 29, на 26, на 24, на 30 и най-възрастната е на 41 години. Това съобщиха от ОДМВР-Плевен.
На 12 ноември 2014 година за времето от 11 часа до 20.30 часа е проведена специализирана операция от служители на ОДМВР-Плевен. 12 проститутки са арестувани от плевенски полицаи. Две от жриците са на 22 години, три на 20 години, две на 28, една е на 29, на 26, на 24, на 30 и най-възрастната е на 41 години. Това съобщиха от ОДМВР-Плевен. На 12 ноември 2014 година за времето от 11 часа до 20.30 часа е проведена специализирана операция от служители на ОДМВР-Плевен.

Зъболекар с 22 хил. пациенти не си миел ръцете

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/zybolekar-s-22-hil.-pacienti-ne-si-miel-rycete-6027383

Това е показало разследване на смъртта на 23-годишна жена, починала миналата година след лечение при въпросния стоматолог

По-силни женски оргазми с по-богат и забавен партньор

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/po-silni-zhenski-orgazmi-s-po-bogat-i-zabaven-partnior-6027382

Жените получават по-силни оргазми, ако партньорът им е забавен или богат, показва ново американско проучване

Николай Радулов: Няма система за съхраняване на доказателствата по делата

http://www.mediapool.bg/nikolai-radulov-nyama-sistema-za-sahranyavane-na-dokazatelstvata-po-delata-news227153.html

"Съхраняването на доказателства по дела е един от големите проблеми, когато делото отиде в съдебна фаза. Често се случва, когато в съда трябва да се предяви обвинението и то да бъде подплатено с доказателства, се оказва, че доказателствата не са тези, върху които се крепи обвинението. Всичко това се случва, защото няма система за съхраняване на доказателствата", каза бившият главен секретар на МВР и експерт в сферата на сигурността Николай Радулов във връзка с изчезналите тефтерчета на Филип Златанов. "Това е нещо, което много отдавна трябваше да се направи и за съжаление, въпреки че няколко поредни министри заявяваха, че ще работят по този въпрос – нищо не е мръднало", коментира той в четвъртък пред БНР. "Ако отидете в едно районно, там, където има разследващи полицаи, ще видите, че целият кабинет на този човек е пълен с откраднати гуми, които са намерени, с транзистори, с какво ли не. То е като един битпазар зад гърба му. Така се съхраняват доказателства. Естествено е, че ще се загубват, ще ги крадат, ще ги подменят. Когато няма ред – всичко е възможно", каза той. "Звучи невероятно нахално и идиотско точно това тефтерче да изчезне. Щях да се съглася, че е възможна такава небрежност, ако бяха изчезнали ксерокопията, а не самото тефтерче. Сега ни успокояват от прокуратурата, че имали заверени ксерокопия. А ако се наложи да се прави експертиза? Кой е този експерт графолог, идиот, който ще прави върху ксерокопие експертиза? Това е нонсенс", смята Радулов. По отношение на внесените промени от ГЕРБ, свързани със сектор "Сигурност", Радулов коментира: "Всяко правителство започва с промяна на някой от законите в сигурността. Това е така, защото най-голямата несигурност е в тази сфера и най-голямото безредие. Общо за отбраната и въоръжените сили се дават 3 млрд. годишно и резултатът е, че все едно не се дават никакви средства, а тези средства са наши. Миналото правителство първият закон, който внесе, е Законът за СРС-тата. Аз подобно лошо сътворяване на юридическата мисъл не съм срещал през живота си. С часове мога да говоря за това какво не му е наред на този закон, но и това правителство не е някакъв страшен новатор, като започна с този закон. Трябва да кажем, че днешните управляващи са в правото си, защото т.нар. "нов закон за МВР" не е никакъв нов закон, а е 80% стария закон с няколко нови норми и с поправката главният секретар да е със 7-годишен стаж и 5-годишен мандат, аз я наричам "МВР поправката "Пеевски". Всеки нормален човек би се захванал да отстрани този безумен недостатък на закона, посочи Радулов. Той коментира и предстоящото връщане на правомощията на президента при назначаването на главен секретар на МВР и председател на ДАНС. Тези права на държавния глава бяха отнети със законодателни промени на кабинета "Орешарски". "Имаше един тънък баланс, когато се предлага висша професионална длъжност, се даваше възможност тя да се обсъди на няколко нива и от различни институции. А с тази иновация в закона се даде възможност на едни сили, които не са ясно изразени, да поставят свои хора по някакви безпринципни причини. Така че аз мисля, че тази поправка е смислена", заяви Радулов. Той не е съгласен с други поправки, внесени от ГЕРБ: "Сливането и разделянето на главни дирекции – това упражнение, което го правим от 20 години, не довежда нито до някаква промяна в дирекциите, а само им се слага още един началник и двама-трима души чиновници или пък се махат. Това не води до усъвършенстване и повишаване на ефективността на тази дейност, която е особено чувствителна за българския народ. Престъпността е много сериозна и трябва да се концентрират върху нея".

В 22 държави членки фирмите плащат по-ниски данъци от хората, заяви Юнкер

http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/11/13/2417980_v_22_durjavi_chlenki_firmite_plashtat_po-niski_danuci/?ref=rss


Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призна, че е бил политически отговорен за данъчната политика на Люксембург, но напомни, че данъчните служби в страната са независими от правителството, предаде EU Observer.

Юнкер беше обвинен от разследващи журналисти миналата седмица, че е гарантирал преференциални данъчни схеми на 340 компании. Според твърденията бившият министър-председател на Люксембург е спестил на фирмите милиарди евро данъци.

"Ако напълно легалните данъчни постановления  бяха довели до пълна липса на данъчно облагане, тогава щеше да има причина да съжалявам", заяви Юнкер пред журналисти в Брюксел. Той се пошегува, че няма как да поеме отговорност, подавайки оставка като министър-председател на Люксембург, тъй като вече не е на този пост.

Председателят отрече да се намира в конфликт на интереси начело на Комисията, докато Брюксел разследва данъчната система на Люксембург. Той увери журналистите, че комисарят, отговарящ за разследванията, Маргрете Вестагер, има абсолютна независимост и нито самият той, нито дясната му ръка Тимерманс ще разговарят с нея по въпроса "Люкслийкс".

"Не разбирам заглавия от сорта на "Юнкер срещу Юнкер", добави той.

Бившият премиер на Люксембург заяви, че проблемът изисква общоевропейско решение, защото корпоративното данъчно облагане, при което големите фирми плащат по-ниски данъци от физическите лица, е обичайна практика в 22 държави членки.

Нов закон за създаване на система за автоматичен обмен на информация за данъчните постановления ще бъде предложен от Комисията, обеща Юнкер, но той ще изисква единодушното съгласие на всички страни от Съюза.

Плевен домакинства на "Панаир на модата"

http://society.actualno.com/Pleven-domakinstva-na-Panair-na-modata--news_60160.html

Плевен ще бъде домакин на юбилейния "Парад на модата" на 21 декември, когато се навършват 25 години от първото издание на модния форум. Това съобщи неговият създател Георги Ангелов пред БТА....

Още два щата разрешиха еднополовите бракове

http://america.actualno.com/Oshte-dva-shtata-razreshiha-ednopolovite-brakove-news_60162.html

Хомосексуалните двойки вече могат да сключват брак в още два американски щата. Конституционният съд във Вашингтон разреши това за Канзас и Южна Каролина. Преди това съд в Канзас отмени закон, който ...

Влизаш на парламентарна комисия, вкарват те в списък

http://society.actualno.com/Vlizash-na-parlamentarna-komisija-vkarvat-te-v-spisyk-news_60163.html

Всички присъстващи на заседания на парламентарните комисии ще бъдат вкарвани в списък. Решението беше одобрено от депутатите от комисията за приемане на правилник на 43-то Народно събрание. Четин Каз...

"Толкова близо, толкова далече": Рафийе Караджа

http://art.actualno.com/Tolkova-blizo-tolkova-daleche-Rafije-Karadja-news_60164.html

От 18 до 26 ноември на трети етаж в НДК изложбата „Толкова близо, толкова далече” за трета поредна година събира на едно място в общ формат български творци, живеещи и творящи ...

"Толкова близо, толкова далече": Татяна Канева

http://art.actualno.com/Tolkova-blizo-tolkova-daleche-Tatjana-Kaneva-news_60166.html

От 18 до 26 ноември на трети етаж в НДК изложбата „Толкова близо, толкова далече” за трета поредна година събира на едно място в общ формат български творци, живеещи и творящи ...

Хванаха 12 проститутки на 12 ноември в Плевен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4424243

12 проститутки са арестувани от плевенски полицаи. Две от жриците са на 22 години, три на 20 години, две на 28, една е на 29, на 26, на 24, на 30 и най-възрастната е на 41 години. Това съобщиха от ОДМВР-Плевен.
На 12 ноември 2014 година за времето от 11 часа до 20.30 часа е проведена специализирана операция от служители на ОДМВР-Плевен. 12 проститутки са арестувани от плевенски полицаи. Две от жриците са на 22 години, три на 20 години, две на 28, една е на 29, на 26, на 24, на 30 и най-възрастната е на 41 години. Това съобщиха от ОДМВР-Плевен. На 12 ноември 2014 година за времето от 11 часа до 20.30 часа е проведена специализирана операция от служители на ОДМВР-Плевен.

Насрочиха дата за избор на нов апелативен прокурор на Бургас

http://pik.bg/насрочиха-дата-за-избор-на-нов-апелативен-прокурор-на-бургас-news249166.html

Насрочиха дата за избор на нов апелативен прокурор на Бургас

Два месеца след подаването на документите на тримата кандидати за нов апелативен прокурор на Бургас, Висшият съдебен съвет(ВСС) най-после насрочи дата, на която ще определи бъдещия обвинител №1 за областите Бургас, Ямбол и Сливен, показа проверка на Флагман.бг.

Изборът трябва да се проведе на извънредно заседание на 3 декемвриКандидатите са трима. По реда на подаване на документи това са окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов, апелативният прокурор от Бургас Любомир Петров и вр.и.д.административен ръководител на Апелативна прокуратура-Бургас Димитър Диамандиев.

На 15 септември, когато Димитър Диамандиев подаде документите си, битката изглеждаше предизвестена и той бе сочен за почти сигурен нов апелативен прокурор с петгодишен мандат. В момента обаче изборът му не изглежда толкова сигурен, довериха наши източници от магистратурата.


Окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов може да поеме Апелативна прокуратура-Бургас най-вече заради опита си в обвиненията срещу длъжностни лица

Другите двама кандидати също са задействали свое лоби във ВСС. На този етап, се счита, че подкрепата за окръжния прокурор на Сливен Пламен Стефанов е изключително сериозна.  Той стана известен с това, че повдигна куп обвинения срещу бившия сливенски кмет Йордан Лечков, които му помогнаха да стане окръжен прокурор. Обвинителните актове обаче по-късно падаха един след друг в съда. Въпреки това Петров има сериозна подкрепа във ВСС и никак не е изключено да седне в стола на Емил Христов след 3 декември. Още повече, че съдебните кадровици вече отбеляза, че една от слабостите на бургаския апелативен район е липсата на достатъчно обвинения срещу длъжностни лица, явно имайки предвид кметове на морски общини. Сигнали срещу управниците заливат прокуратурата, но в Бургас прокурорите така и не успяват, или не искат, да съберат достатъчно доказателства, за да образуват обвинение. Заради това, по заповед на Сотир Цацаров, тук бяха командировани 10 прокурори от София, които трябваше да разгледат под лупа всяка една жалба срещу длъжностно лице. В тази връзка се счита, че профилът на Пламен Стефанов е подходящ, той има известен опит, макар и не много успешен и не е от района, което изключва евентуален конфликт на интереси.

Прокурор Димитър Диамандиев е сочен за изключителен професионалист и добър административен ръководител. Той има доверието на магистратската общност в Бургас

Сериозни обаче остават и шансовете наДимитър Диамандиев, който е приеман от магистратската общност в Бургас. Сочен е за изключителен професионалист, а и в последната година се справя отлично с администрирането и ръководеното на апелативния район, който пое след отстраняването на Емил Христов.

Най-слаба е подкрепата за Любомир Петров, който по-скоро е приеман като компромисна фигура и може да му бъде гласувано доверие, ако във ВСС не успеят да се обединят около името на Стефанов или Диамандиев.

На този етап не е известна и позицията на главния прокурор Сотир Цацаров. Общоизвестен факт е, че думата му тежи изключително много и рядко назначения в обвинението могат да минат без неговата благословия.

Камион събира послания към Кобрата

http://www.cross.bg/kobrata-pylev-sofiya-1439516.html

/КРОСС/ Нестандартен посланик ще събира пожеланията на българите към Кубрат Пулев преди предстоящия му мач с Владимир Кличко за световната титла на Международната боксова федерация на 15 ноември.  На 13 и 14 ноември срещу главния вход на Националния стадион „Васил Левски" ще бъде паркиран специален камион, върху чието ремарке всеки желаещ ще може да напише своето пожелание към Пулев. В деня на решаващия двубой - 15 ноември, камионът ще обикаля София като подвижен билборд, за да допринесе за положителната атмосфера преди мача. Проектът е част от инициативите в подкрепа на София за Европейска столица на спорта 2018. Върху ремаркето на камиона вече са пренесени десетки пожелания на българите към Кобрата, събрани в социалните мрежи под #СТебСмеКобра.  

Новият албум на Pink Floyd е на път да стане №1 във Великобритания

http://www.cross.bg/the-endless-river-1439517.html

/КРОСС/Pink Floyd са на път да достигнат първото място за албуми във Великобритания от 20 години насам с последната (и финалната) си творба - „The Endless River". Официалните данни показват, че албумът се е продал в над 92 000 копия само до средата на седмицата. „The Endless River" е на първо място, следван от „Sonic Highways" на Foo Fighters, а на пето място са Queen с компилацията „Queen Forever". „The Endless River" включва материал, който е записан от китариста Дейвид Гилмор, барабаниста Ник Мейсън и клавириста Ричард Райт по време на сесиите за „The Division Bell" от 1994 година. Албумът е трибют към Ричард Райт, който почина от рак през 2008 година на 65-годишна възраст. video:http://www.youtube.com/watch?v=Ezc4HdLGxg4

"Ауди" горя тази нощ във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=270604

Снощи око 4:00 часа след полунощ е получен сигнал за пожар на лек автомобил "Ауди" , паркиран на паркинг в ж.к. “Възраждане”, съобщиха от пожарната за Moreto.net. Изгорели са двигателен отсек, арматурно табло и предни гуми.

Франс Тимерманс обеща прагматичен подход от новата еврокомисия

http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/11/13/2418402_frans_timermans_obeshta_pragmatichen_podhod_ot_novata/?ref=rss


Новият заместник-председател на Европейската комисия (ЕК) Франс Тимерманс обеща да премахне всички законодателни инициативи, които не се вписват в публично заявените приоритети на комисията "Юнкер", и заяви, че начинът на работа на новия екип ще бъде "минималистичен и прагматичен", предаде EU Observer.

На първата си официална поява като зам.-председател Тимерманс заяви пред журналисти в Брюксел, че всички предложения на новата еврокомисия ще бъдат съобразени с три приоритета -...

ВСС ще проверява разпределението на делото за КТБ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/13/2418434_vss_shte_proveriava_razpredelenieto_na_deloto_za_ktb/?ref=rss


Висшият съдебен съвет (ВСС) ще провери как е било разпределено делото за несъстоятелността в Корпоративна търговска банка (КТБ) в Софийския градски съд. За това гласуваха мнозинството от членовете на съвета, както и главният прокурор Сотир Цацаров.

Екипът ще е от трима членове - председателят на комисията по информационни технологии Румен Георгиев, Незабравка Стоева (участвала в проверка на случайното разпределение във Върховния административен съд) и Галина Карагьозова. Към тях ще бъде присъединен и експерт по ИТ технологии. Карагьозова предложи това да е Явор Джонев - зам.-председателят на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ). Членовете обаче не успяха да гласуват за това, а определиха почивка. 

Проверката ще трябва да приключи в десетдневен срок и ще е само за делото за КТБ.

Дебат възникна заради алтернативното предложение проверката да се извърши от Инспектората към ВСС. Органът, който е без титуляр, вече почти две години извършва друга проверка в СГС заради публикация във в. "Капитал". 

"Дължим на обществото тези отговори. Проверка да се извърши от комисия на ВСС - от членове на съвета и от дирекция "Информационни технологии" и външен експерт. Дължим много спешен и навременен отговор действително дали има основания за притеснение. За да падне съмнението от съдебната система", призова Галина Карагьозова.

Главният прокурор, който е на заседанието, за да участва в дебата за изчезналите тефтерчета на Филип Златанов, обърна внимание, че извършването на проверката трябва да е обвързано със срок. "Да е нормален срок, в който да може да се свърши работата, а резултатите да бъдат докладвани на съвета и по този начин и на обществото".

Председателят на Върховния административен съд Георги Колев припомни на членовете на съвета, че има Инспекторат към ВСС и че той трябва да извърши проверката. Членът на ВСС Юлия Ковачева обаче представи контрааргумент, че проверката няма да обхваща цялостната организация на съда или отделението, а ще се разглежда конкретен случай. "Отговорността на тази проверка ще е за ВСС и затова запазваме авторитета на съвета и от СГС проверката да бъде извършена експедитивно", добави още тя.

Според Калин Калпакчиев от проверката зависи независимостта и безпристрастността на съда, който ще гледа това изключително важно и тежко дело. "В момента инспекторатът извършва проверки в софийски съдилища - СГС и СРС, и прокуратурите. Те нямат потенциал да извършат такава проверка, а и вероятно това ще я забави", отбеляза още Калпакчиев. 

Соня Найденова и Ясен Тодоров подкрепиха тезата, че инспекторатът трябва да извърши проверката.
"Проверката, която е възложена на инспектората, е от доста отдавна. И още няма резултат. Това не е упрек към колегите, но на нас сега ни трябва бърза проверка", заяви Карагьозова и предложи срокът да не е по-дълъг от десетдневен.

В крайна сметка членовете се обединиха проверката да се извърши от ВСС.

Парламентарна комисия гласува актуализацията на държавния бюджет

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4424252

Временната комисия по бюджет и финанси прие законопроекта за изменение и допълнение на Закона за държавния резерв на Република България, съобщи „Фокус”. Законопроектът е внесен от Министерския съвет, беше приет с гласовете на 13 народни представители „за”, 5 „въздържали се”, 0 против.
В мотивите към проекта на Закона за изменение и допълнение на Временната комисия по бюджет и финанси прие законопроекта за изменение и допълнение на Закона за държавния резерв на Република България, съобщи „Фокус”. Законопроектът е внесен от Министерския съвет, беше приет с гласовете на 13 народни представители „за”, 5 „въздържали се”, 0 против. В мотивите към проекта на Закона за изменение и допълнение на

След НЗОК, пуснаха и големия бюджет

http://www.bnews.bg/article-121696

Депутатите от временната бюджетна комисия приеха актуализацията на държавния бюджет. Очаква се проектът да бъде разгледан и в пленарна зала.

Разпродават на части Бряг на крокодила край Царево

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4424248

14 апартамента от недовършения баровски комплекс 14 апартамента от недовършения баровски комплекс "Бряг на крокодила" край Царево са обявени за продан от частен съдебен изпълнител заради дългове към "Уникредит Булбанк" на инвеститорите "Лаудис билдинг" ЕООД и "България - Консулт" ЕООД. Офертите за тях се събират от 3 дни в Районния съд в Царево. Те ще бъдат отворени на 10 декември, до когато

Съдебната реформа ще се оценява по казуса "Златанов"

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/sydebnata-reforma-shte-se-oceniava-po-kazusa-zlatanov-6027380

Правосъдният министър уточни, че никога не е имало идея да се търси сметка на прокуратурата, а само изясняване на ситуацията и уточняване на фактологията

Йорданка Фандъкова: Трябва да инвестираме в доболничната помощ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4424230

Доболничната помощ, за мен, е сферата, в която трябва да се инвестира. Тя означава и превенция и ранна диагностика, по-малко тежки заболявания. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при посещението си в 12-то ДКЦ в район „Люлин”, цитирана от Фокус.
„В ДКЦ 12 в район Доболничната помощ, за мен, е сферата, в която трябва да се инвестира. Тя означава и превенция и ранна диагностика, по-малко тежки заболявания. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при посещението си в 12-то ДКЦ в район „Люлин”, цитирана от Фокус. „В ДКЦ 12 в район "Люлин” работят повече от 120 специалисти, 20 джипита,

Столичният кмет: Трябва да се инвестира в доболничната помощ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4424241

Доболничната помощ, за мен, е сферата, в която трябва да се инвестира, трябва да се работи за това, защото това означава и превенция и ранна диагностика и по-малко тежки заболявания. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при посещението си в 12-то ДКЦ в район „Люлин”, цитирана от Фокус. Доболничната помощ, за мен, е сферата, в която трябва да се инвестира, трябва да се работи за това, защото това означава и превенция и ранна диагностика и по-малко тежки заболявания. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при посещението си в 12-то ДКЦ в район „Люлин”, цитирана от Фокус.

Cadillac ATS-V Coupe - 3,6-литров V6 би-турбо двигател, генериращ 450 „коня" и 603 Нм

http://www.cross.bg/ats-v-cadillac-litrov-1439515.html

/КРОСС/Ако сте си мислили, че Cadillac, емблемата на разточителния американски лукс от Златния век на автомобилостроенето в Щатите, е мъртъв, то сте се лъгали. Ето че Caddy вади едно мега яко на визия и конски сили оръжие, с което дори има потенциал да застане срещу европейските конкуренти. Да, няма никакъв шанс да се продаде в огромни тиражи, но това не омаловажава факта, че спортното купе ATS-V изглежда страхотно. И не само това, има опасност някои от собствениците на М4 да не им се понрави това, което ще разберат за този модел.   Под предния му капак е монтиран 3,6-литров V6 би-турбо двигател, генериращ 450 „коня" и 603 Нм, които се стоварват върху задната ос посредством 6-степенна механична скоростна кутия. Класическа комбинация, която вече е кът в днешния автомобилен свят. За сравнение ще отбележим, че BMW M4 предлага 425 к.с. и 550 Нм. Ще има версия и с автоматик, но за момента не се знае дали това ще е на Aisin или 8-степенната Hydra-Matic 8L90, която в момента се връзва само за 6,2-литровия V8 малък блок на GM. Това е, защото все още липсва официална информация за модела, а снимките, които виждате, изтекоха предварително в нета, изпреварвайки официалния дебют на Cadillac ATS-V Coupe на автосалона в Лос Анжджелис в началото на следващата седмица. Няма информация и за динамичните параметри на модела, на вече казахме защо. Дизайнът обаче е красноречив

Понижения в началото на сесията*

http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/ponijeniia-v-nachaloto-na-sesiiata-183711/

Съотношението печеливши/губещи акции на борсата е 8/17, а при 2 позиции няма промяна

Зам.-шеф на БАБХ го "отнесе" заради болестта син език

http://offnews.bg/news/n_1/n_416931.html

Зам.-директорът на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) Радослав Карабаджаков е бил освободен от позицията си заради вината, която агенцията носи за разпространението на болестта син език. Това съобщи на пресконференция днес министърът на земеделието Десислава Танева, когато представяше и своя политически кабинет. "БАБХ носи вина за мащаба на болестта син език. МЗХ е в готовност от понеделник да за почне с първите плащания за обезщетения за умрелите животни от син език", каза Танева. Днес тя представи своите заместници, като някои от тях до вчера бяха и част от служебния кабинет. Зам.-министър остава Георги Костов, който отново ще отговаря за горите. Служебният министър на МЗХ и бивш шеф на фонд "Земеделие" Васил Грудев ще бъде зам.-министър с ресор европейски политикии програмата за развитие на селските райони. Цветан Димитров ще бъде зам.-министър с ресорз дравно развитие, растениевъдство и безопасност на храните. „Основните политики, които ще следваме са политики за балансирано развитие на българското земеделие, политики за развитие на пазарно ориентирани и конкурентно способни земеделски производители. Наясно сме за ситуацията в сектора и според възможностите, които имаме можем да кажем какви мерки можем да предложим от следващата година. Приоритет в политиките ще са интензивните сектори на производството - животновъдство, растениевъдство и биологично земеделие”, обясни Десислава Танева. „Надявам се актуализацията на бюджета да стане възможно най-бързо, в момента когато се обнародва в държавен вестник ще се извършат плащанията на животновъдите”, обясни още Танева.

Иззеха тротил, пушки и патрони от 60-годишен мъж

http://pik.bg/иззеха-тротил-пушки-и-патрони-от-60-годишен-мъж-news249165.html

Иззеха тротил, пушки и патрони от 60-годишен мъж

Бързо производство е образувано в РУП - Хасково, съобщиха от Областната полицейска дирекция.

Вчера полицаи са извършили претърсвания в дома на 60-годишен мъж от Хасково в ЖК ”Бадема”. От жилището е иззета 400-грамова тротилова шашка, а от лекия му автомобил Опел Астра - незаконен газов пистолет с 8 патрона.

Полицаите са проверили и къща в село Сусам, където са открили два дървени приклада и две цеви за ловно оръжие със спусако-ударен механизъм, машинка за изработване на ловни патрони, патрондаш с патрони 12 и 16 калибър, 19 патрона за пистолет, 5 патрона за „АК”, пълнител с 5 патрона за пушка, един килограм сачми, 500 грама барут и две кутии с възпламенителни капси.

Само във Фрог: Адмирал и полковник от ГЕРБ отказали да са зам. министри в МО

http://frognews.bg/news_80174/

Варненския депутат на ГЕРБ вицеадмирал от резерва Пламен Манушев и софийският депутат на ГЕРБ полковник Валентин Радев са отказали на новоизбрания министър на отбраната Николай Ненчев, да му станат заместници в МО. Така реформаторът от БЗНС буквално е хвърлен на кучетата от коалиционния си партньор и е бил принуден да посочи като замове двама доценти, които правят впечатления със CV-тата си, но са далеч, далеч от проблемите на армията.

Стряскащо: 571 са загиналите на пътя, половината - пенсионери

http://www.bnews.bg/article-121695

До края на 2014 г. броят на загиналите вероятно ще надхвърли 600. От 2008 г. до момента броят на жертвите е намалял с 50 на сто.

Змия се захапа и уби със собствената си отрова

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4424231

Ловецът на змии Мат Хейгън откри мъртва змия със зъби, впити в собствения й врат в град Кернс, Австралия, пише "Дейли Мейл".  Той е бил повикан в дом, в югоизточната част на града, след като жена намерила кафява дървесна змия на прага на дома си.  "Обикновено, когато змията е извън къщата, след известно време си отива и никой повече не я вижда. Ловецът на змии Мат Хейгън откри мъртва змия със зъби, впити в собствения й врат в град Кернс, Австралия, пише "Дейли Мейл". Той е бил повикан в дом, в югоизточната част на града, след като жена намерила кафява дървесна змия на прага на дома си. "Обикновено, когато змията е извън къщата, след известно време си отива и никой повече не я вижда.

Големият цинизъм депутатите да не ходят на работа отпадна! Кворумът остава!

http://www.zapernik.com/politika/golemiyat-cinizum-deputatite-da-ne-hodyat-na-rabota-otpadna-kvorumut_35703/

Предложението на ГЕРБ парламентът да заседава при липса на кворум не мина във Временната комисия за изработване на правилника на НС.

Хората на Бойко Борисов се опитаха да се отърват от игрите с кворума и внесоха предложения за изменение на правилника за работа на Народното събрание. Идеята беше, когато се установи, че в пленарната зала няма необходимия брой депутати, председателят на Народното събрание да може да продължи заседанието, да го прекрати или да го прекъсне за определено...

Продължава

Режат незаконните кабели по фасадите

http://www.cross.bg/kabeli-fasadite-nezakonnite-1439514.html

/КРОСС/Масова проверка на висящите кабели по фасадите в цяла София тече от няколко седмици. Районните администрации трябва да опишат всяка сграда, по която мрежите не са прибрани и операторите не са спазили изискването по закон. Проверката е разпоредена от дирекция "Общински строителен контрол" и трябва  да приключи след седмица. "След това ще започне издаването на констативни протоколи. В случаите, в които собственикът на мрежата не е известен и не може да бъде установен, незаконните кабели ще бъдат премахнати за сметка на общината. Когато собственикът е ясен, той ще получи срок за доброволно премахване", обясни пред "24 часа" шефът на дирекцията по общински строителен контрол арх. Влади Калинов. До 10 000 лв. глоба за всяко нарушение очаква фирмите. Принудителното премахване на незаконните кабели от фасадите на сградите ще започне от Нова година. След промени в Закона за устройство на територията от началото на 2013 г. за тях отговарят общините.Кабелите са IV категория строеж и според закона в градовете те трябва да са под земята, а не по фасадите. "Фирмите не си признават, че кабелите са техни. Масово нарушенията се правят от интернет доставчици и кабелни оператори. Почти няма случаи на нарушения при нови сгради. Затова се очаква проверката да покаже, че основно кабелните оператори не са спазили закона в централните райони. Там строителството е старо, сградите са по-малки и ниски и отрупаните с кабели фасади са по-видими

Парламентарна комисия прие актуализацията на държавния бюджет

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4424217

Временната комисия по бюджет и финанси прие законопроекта за изменение и допълнение на Закона за държавния резерв на Република България, съобщи „Фокус”. Законопроектът е внесен от Министерския съвет, беше приет с гласовете на 13 народни представители „за”, 5 „въздържали се”, 0 против.
В мотивите към проекта на Закона за изменение и допълнение на Временната комисия по бюджет и финанси прие законопроекта за изменение и допълнение на Закона за държавния резерв на Република България, съобщи „Фокус”. Законопроектът е внесен от Министерския съвет, беше приет с гласовете на 13 народни представители „за”, 5 „въздържали се”, 0 против. В мотивите към проекта на Закона за изменение и допълнение на

Азис изпрати любовно видео, вижте на кого!

http://www.bnews.bg/article-121689

Азис поздрави музикална телевизия Фен ТВ, която чества своя 11-ти рожден ден на 13 ноември.

Змия се уби със собствената си отрова

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4424185

Ловецът на змии Мат Хейгън откри мъртва змия със зъби, впити в собствения й врат в град Кернс, Австралия, пише Ловецът на змии Мат Хейгън откри мъртва змия със зъби, впити в собствения й врат в град Кернс, Австралия, пише "Дейли Мейл". Той е бил повикан в дом, в югоизточната част на града, след като жена намерила кафява дървесна змия на прага на дома си. "Обикновено, когато змията е извън къщата, след известно време си отива и никой повече не я вижда.

Австралия следи тежковъоръжени руски кораби край северните си брегове

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4424213

Австралия следи движението на четири руски кораба край северните си брегове, съобщи АФП.
Според повечето аналитици обаче това военноморско присъствие говори, че Владимир Путин иска да покаже мускули в навечерието на срещата на Г-20 през уикенда в австралийския Бризбейн, където очакват и руския лидер. Австралия следи движението на четири руски кораба край северните си брегове, съобщи АФП. Според повечето аналитици обаче това военноморско присъствие говори, че Владимир Путин иска да покаже мускули в навечерието на срещата на Г-20 през уикенда в австралийския Бризбейн, където очакват и руския лидер.

"Филе" се стабилизира на повърхността на кометата и изпраща снимки

http://news.ibox.bg/news/id_1727786770

Първоначално след кацането роботът не е успял да се прикрепи към повърхността

Европа е магистрала на джихада, смята американски конгресмен

http://www.moreto.net/novini.php?n=270570

Европа бе обвинена от американски конгресмен републиканец, че не охранява добре границите си и пропуска радикални ислямисти да отиват в Сирия и да се връщат обратно в страните си. С тези пропуски в сигурността по границите на ЕС, континентът се е превърнал в магистрала на джихада, твърди в статия в „Тайм” Майкъл Маккол, който е председател на комисията за вътрешна сигурност в Камарата на представителите на САЩ.

Австралия следи четири руски кораба край северните си брегове

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4424188

Австралия следи движението на четири руски кораба край северните си брегове, съобщи АФП.
Според повечето аналитици обаче това военноморско присъствие говори, че Владимир Путин иска да покаже мускули в навечерието на срещата на Г-20 през уикенда в австралийския Бризбейн, където очакват и руския лидер. Австралия следи движението на четири руски кораба край северните си брегове, съобщи АФП. Според повечето аналитици обаче това военноморско присъствие говори, че Владимир Путин иска да покаже мускули в навечерието на срещата на Г-20 през уикенда в австралийския Бризбейн, където очакват и руския лидер.

(Само)Убит автоинструктор се готвел да разкаже за корупцията в ДАИ

http://frognews.bg/news_80173/

(Само)Убит автоинструктор искал да разкаже за мащабните далаверите, които се въртят в Изпълнителна агенция Автомобилна администрация. Няколко дни преди да се гръмне през октомври т. г., Георги Здравков заявил пред свои близки, че ще изкара на яве скандален списък с всички инструктори, които са сгащени с белязани листовки в края на 2013 година.

Азиатски лидери приканиха държавите да побързат с целите си за борба с климатичните промени

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/11/13/2418438_aziatski_lideri_prikaniha_durjavite_da_poburzat_s/?ref=rss


До края на март 2015 г. да бъдат изготвени национални цели за борба с глобалните климатични промени. За това призовават в своя обща декларация държавните лидери от Асоциацията на държавите от Югоизточна Азия (АСЕАН), приета в четвъртък (13 ноември 2014 г.) на среща на високо равнище в столицата на Мианма Найпидау, съобщава ТАСС.

"Промените в климата вече нанасят големи щети на страните от организацията", се посочва в документа. Идеята на страните от АСЕАН е националните цели за борба...

Азиатски лидери настояха за национални цели за борба с климатичните промени до март 2015 г.

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/11/13/2418438_aziatski_lideri_nastoiaha_za_nacionalni_celi_za_borba/?ref=rss


До края на март 2015 г. да бъдат изготвени национални цели за борба с глобалните климатични промени. За това призовават в своя обща декларация държавните лидери от Асоциацията на държавите от Югоизточна Азия (АСЕАН), приета в четвъртък (13 ноември 2014 г.) на среща на високо равнище в столицата на Мианма Найпидау, съобщава ТАСС.

"Промените в климата вече нанасят големи щети на страните от организацията," се посочва в документа. Идеята на страните от АСЕАН е националните цели за борба...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване