Частично бедствено положение в няколко карловски села

http://pik.bg/частично-бедствено-положение-в-няколко-карловски-села-news397734.html

Частично бедствено положение в няколко карловски села

Частично бедствено положение е обявено за карловските села Богдан, Кърнаре, Христо Даново, Столетово, Иганово и Певците заради наводнението след дъжда, съобщава и.д. кметът на Карлово Антон Минев, цитиран от Блиц.

Дъждът е валял непрекъснато от 4 тази сутрин до 12 часа по обед, реките са излезли от коритата си. В село Богдан ситуацията е плачевна, в другите села има наводнени улици и къщи, както и една фабрика.

"Ало" измамниците спечелиха 50 милиона лева

http://www.moreto.net/novini.php?n=301101

Близо 50 млн. лева са приходите на "ало" измамниците от началото на годината. Това показват данните от все още неофициалната статистика за този род престъпления, научи "Стандарт". Само за първото полугодие в страната са били извършени 496 телефонни измами, което е със 114 повече за същия период на миналата година, отчитат от МВР.

До момента не е открита бомба в сградата на президентството

http://pik.bg/до-момента-не-е-открита-бомба-в-сградата-на-президентството-news397733.html

До момента не е открита бомба в сградата на президентството

Към момента не е открито взривно устройство в сградата на президентството, съобщава БГНЕС, позовавайки се на администрацията на президента.

Служителите в президентството са освободени от работа за днешния ден. Служители на НСО са приели сигнала за взривно устройство и с разпореждане на органите на реда, всички от сградата на президентството са своевременно евакуирани.

Сигналът за взривно устройство е подаден в 12.45 ч. днес. По информация на "Нюз 7" анонимен мъжки глас се обадил за бомба и казал, че в 14 ч. днес сградата на президентството ще бъде взривена.

За момента не е открито взривно устройство в сградата. 

Международното оръжейно изложение в Русия постави рекорд по брой участници

http://www.cross.bg/rysiya-strani-rae--1480474.html

/КРОСС/ Вече приключващото юбилейно десето международно изложение на оръжие, военна техника и боеприпаси Russia Arms Expo RAE-2015 в Нижни Тагил през тази година постави рекорд по брой участници: на него присъстваха делегации от над 60 страни, представители на 160 руски и международни компании, сред които от страни като Турция, Корея, Франция и Йордания. Russia Arms Expo се провежда от 1990 г. насам два пъти годишно на полигона Старател в Нижнотагилския институт за изпитание на метали. RAE с право е сред водещите световни оръжейни изложения. Високото равнище на дискусиите, проведени в рамките на RAE-2015, и широкото представителство на чуждестранните участници, независимо от опитите на редица западни страни да позиционират Русия като страна „в изолация“ – е добър и важен признак, изцяло опровергаващ подобни твърдения, счита руският заместник-външен министър Сергей Рабков. Вицепремиерът Дмитрий Рогозин отбеляза, че твърдият натиск върху Русия от страна на САЩ и НАТО в голяма степен е свързан с мащабната дейност на РФ по превъоръжаването на ВС. Рогозин заяви, че срещу позициите на Русия в частта за въоръжението днес е разгърнато „буквално сражение“ и се използват методи за „съвсем нецивилизован натиск“, но въпреки това трябва да бъде запазено второто място на световния оръжеен пазар

През дупка в покрива четирима маскирани ограбват възрастно семейство в Мечка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4976971

Четирима маскирани пробиха дупка в покрива на къща в плевенското село Мечка, спуснаха се от тавана и ограбиха възрастно семейство около 1 ч през нощта в четвъртък.
След като единият забулен нападнал 74-годишната жена, бандитите задигнали портфейл с пари, дамски ръчен часовник и френски парфюм, оценени общо за 300 лева.
Четирима маскирани пробиха дупка в покрива на къща в плевенското село Мечка, спуснаха се от тавана и ограбиха възрастно семейство около 1 ч през нощта в четвъртък. След като единият забулен нападнал 74-годишната жена, бандитите задигнали портфейл с пари, дамски ръчен часовник и френски парфюм, оценени общо за 300 лева.

Уволниха директора на Музикалния театър Марио Николов

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4976966

Със заповед на министъра на културата за директор на Музикалния театър в София до провеждането на конкурс е назначена Марияна Арсенова, съобщиха от министерството.
Марияна Арсенова е дългогодишна солистка в Музикалния театър, заемала е и длъжността заместник-директор.
Досегашният директор на Музикалния театър в София Марио Николов е уволнен заради
Със заповед на министъра на културата за директор на Музикалния театър в София до провеждането на конкурс е назначена Марияна Арсенова, съобщиха от министерството. Марияна Арсенова е дългогодишна солистка в Музикалния театър, заемала е и длъжността заместник-директор. Досегашният директор на Музикалния театър в София Марио Николов е уволнен заради

Незаконните имигранти в Унгария ще бъдат арестувани

http://www.cross.bg/granitzata-yngariya-stranata-1480473.html

/КРОСС/ От следващата седмица имигрантите, пресекли незаконно границите на Унгария, ще бъдат арестувани, обяви премиерът Виктор Орбан, предаде Reuters. Това ще стане възможно благодарение на предприетите извънредни мерки по повод бежанската криза в Европа, които влизат в сила от 15 септември. „Имигрантите се бунтуват срещу властите, окупират жп гарите и през последните няколко дни отказват да се регистрират. Предвид това, срещу което са изправени, полицаите вършат прекрасно работата си, без да използват сила", заяви Орбан пред репортери сред среща с председателя на групата на Европейската народна партия в ЕП Манфред Вебер.Според външния министър на Унгария Петер Сиярто в края на годината броят на бежанците, преминали през територията на страната, може да стигне до 400-500 хиляди души.Досега 170 хиляди мигранти са пресекли територията на Унгария. В южната част на Унгария, по границата със Сърбия, вече има 3800 унгарски войници. Тяхната основна задача и грижа ще бъде по-бързото изграждане на оградата по 175-километровата граница, съобщи унгарският министър на отбраната Ищван Шимичко. Всеки ден успяваме да построим и издигнем ограда на около 10 км. по границата, каза Шимичко пред местната телевизия ТВ2 и уточни, че това е част от плана „Решителна акция 2015", който започна на 9 септември. Унгарската армия, заедно с полицията трябва да охранява границата

Лавров: Русия ще продължи да доставя на Сирия военна техника

http://www.mediapool.bg/lavrov-rusiya-shte-prodalzhi-da-dostavya-na-siriya-voenna-tehnika-news239156.html

Русия ще продължи да доставя на Сирия военна техника за борба с терористичните групировки, заяви на пресконференция руският външен министър Сергей Лавров. "Нашите военнослужещи и военни специалисти са там (в Сирия), за да поддържат руската техника и да помагат на на сирийската армия да я използва", допълни външният министър, цитиран от ТАСС. Според него е необходима координация между руската армия и Пентагона, за да се избегнат неволни инциденти около Сирия, където и двете държави имат военно присъствие, съобщи Ройтерс. Въпреки че американското министерство на отбраната преустанови оперативното сътрудничество с руските въоръжени сили, то трябва да бъде подновено, тъй като и Русия, и САЩ извършват операции в и около Сирия. "Само с удари по въздух няма да бъде победена "Ислямска държава". Нужно е взаимодействие със сухопътни сили, а най-ефективна и мощна от всички, борещи се срещу "Ислямска държава", е сирийската армия", каза Лавров и призова членовете на коалицията да започнат сътрудничество с правителството и армията на Сирия. Министърът съобщи, че Русия от известно време извършва военни учения в Средиземно море, които са в съответствие с международното право.

Ето какво ще е времето утре по Черноморието

http://petel.bg/Eto-kakvo-shhe-e-vremeto-utre-po-CHernomorieto-__126421

Илюстрация Булфото Сутринта на места по крайбрежието ще има ниска слоеста облачност или мъгли, които постепенно ще се разсеят и ще се...

Кола катастрофира на магистрала "Тракия", шофьорът е в болница

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4976972

Лек автомобил е катастрофирал на 256-и км на магистрала „Тракия” в посока София, съобщи „Фокус”. Сигналът за инцидента е подаден в 12:10 часа.
Автомобилът е пътувал по магистралата от Бургас за София. Водачът на автомобила е напуснал пътното платно и се е ударил извън магистралата. Движението не е спирано.
Причината за произшествието се изяснява.
Лек автомобил е катастрофирал на 256-и км на магистрала „Тракия” в посока София, съобщи „Фокус”. Сигналът за инцидента е подаден в 12:10 часа. Автомобилът е пътувал по магистралата от Бургас за София. Водачът на автомобила е напуснал пътното платно и се е ударил извън магистралата. Движението не е спирано. Причината за произшествието се изяснява.

Завръщане в меката на Red Bull Cliff Diving в Европа

http://www.vesti.bg/razvlechenia/redbull/zavryshtane-v-mekata-na-red-bull-cliff-diving-v-evropa-6042448

Полиняно а Маре е предпоследната спирка при световните серии за мъже за 2015 г. и последната а жените

Тонове експлозиви открити на турско-сирийската граница

http://asia.actualno.com/Tonove-eksplozivi-otkriti-na-tursko-sirijskata-granica-news_495129.html

Количество от 6,5 т. вещество за приготвяне на пластичен експлозив били открити от турските власти при техни действия за два дни на турско-сирийската граница. А в граничния град Килис били арестувани 17 души, подозирани, че са членове на Ислямска държава в Ирак и Леванта (ИДИЛ), съобщава БГНЕС. Полицията открила опасните 6,5 т, след като на 9 юни нейни служители в югоизточната гранична провинция Шанлъурфа спрели и претърсили камион, натоварен с лук в Пекмезлъ., съобщава агенция Доган. Материалъ

Прикритата игра на президента Ердоган

http://analysis.actualno.com/Prikritata-igra-na-prezidenta-Erdogan-news_495130.html

След 13 години неоспорвано управление изборният неуспех на 7 юни 2015 година, който преживя партията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, постепенно повлече страната в мрачна спирала от събития, които мнозина се надяваха да са останали в миналото. По-притеснителното обаче е, че стратегията за натягане на напрежението, която прилага ислямо-консервативният лидер, за да си върне абсолютното мнозинство, се оказва катастрофална. Умножаването на атентатите, които окървавяват Турция през п

Разпределят се за ползване пасища върху 1 млн. декара

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/11/2608055_razpredeliat_se_za_polzvane_pasishta_vurhu_1_mln_dekara/?ref=rss


В момента тече процедура за разпределение на мери, пасища и ливади. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на парламентарен контрол. По думите й обемът на площите, които е предложено да се разпределят, е в около 1 млн. дка.

"Между 27%-30% е обемът на заявявани площи, чиито собственици нямат животни и тези ползватели правят усилия да купят съответния брой животни", каза тя.

Министърът поясни, че в момента процедурите за разпределението на...

Велико Търново и БАН ще работят за по-добро взаимодействие между образованието и бизнеса

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4976967

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и председателят на Българската академия на науките акад. Стефан Воденичаров подписаха споразумение за сътрудничество.
Двете институции ще насърчават засилването на връзките между образованието и бизнеса. Даниел Панов съобщи, че е поръчан подробен анализ, който да даде яснота какви са нужните за региона кадри и
Кметът на Велико Търново Даниел Панов и председателят на Българската академия на науките акад. Стефан Воденичаров подписаха споразумение за сътрудничество. Двете институции ще насърчават засилването на връзките между образованието и бизнеса. Даниел Панов съобщи, че е поръчан подробен анализ, който да даде яснота какви са нужните за региона кадри и

Дания ще откаже да приеме определената ѝ от ЕС квота бежанци

http://www.cross.bg/bezhantzi-daniya-bezhantzite-1480475.html

/КРОСС/Дания заяви днес, че отказва да се присъедини към предлаганата от Брюксел система за централизирано разпределение на бежанците между страните от Европейския съюз, съобщи Франс прес. "Ние няма да участваме в разпределянето на 160 хиляди бежанци", заяви пред датската агенция по печата Рицаус министърът на интеграцията Ингер Стьойберг. Подобно на Великобритания Дания е договорила при влизането си в ЕС правото да не участва в общата имиграционна политика. "Може да се каже, че неформалното преразпределение на бежанци в Европа вече е започнало и ние сме приели вече достатъчно голям брой", припомни датският министър. Дания прие близо 15 хиляди кандидати за убежище през 2014 г. Пропорционално на населението ѝ това я поставя на пето място сред страните от ЕС по брой приети бежанци преди Германия според Евростат. Страната е управлявана от юни от либерално правителство, което пое ангажимент да въведе по-строги правила в имиграционното законодателство, за да може да си осигури подкрепата на антиимграционната Датска народна партия, която се класира втора на парламентарните избори. Копенхаген закупи тази седмица място за реклами в четири ливански вестника, за да предупреди бежанците, че е решила да втвърди правилата, намалявайки размера на предлаганите помощи. източник:btv.bg  

Руснак изпочупи вратите на варненски хотел

http://www.moreto.net/novini.php?n=301103

Руски гражданин счупи три врати в хотела си на "Златни пясъци", съобщиха от полицията за Moreto.net. На празничната дата 9-и септември, около 14.10 часа е подаден сигнал, че 51-годишният С.Е. от Русия се държи неприлично.

45 бежанци са задържани сутринта в района на Царево

http://www.cross.bg/tzarevo-zadurzhani-bezhantzi-1480471.html

/КРОСС/ Три групи с общо 45 бежанци са задържани от полицаи в Царево тази сутрин.  Две групи са открити в коли, а третата група от 20 души се е придвижвала пеша. Двамата превозвачи, които са транспортирали имигрантите, също са задържани от полицейски служители. Край Царево в лек автомобил, управляван от криминално проявен мъж от Бургас, е задържана група от петима души. Малко по-късно отново в лек автомобил са открити 20 бежанци. Друга група от 20 души е задържана по пътя за къмпинг "Нестинарка". Всички нелегално преминали границата ни са без документи за самоличност, като твърдят, че са сирийски граждани. В Районното полицейско управление в Царево се установява самоличността им. Шофьорите на двата автомобила са задържани за 24 часа в ареста. По случаите са образувани досъдебни производства.

Министър Павлова ще присъства на откриването на рехабилитирания обходен път на Елхово

http://pik.bg/министър-павлова-ще-присъства-на-откриването-на-рехабилитирания-обходен-път-на-елхово-news397731.html

Министър Павлова ще присъства на откриването на рехабилитирания обходен път на Елхово

Министър Лиляна Павлова ще присъства на откриването на рехабилитирания обходен път на Елхово, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).
На официалната церемония утре, 12 септември ще присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров и др.

Общата дължина на обходния път е близо 7 км. Обектът е реализиран по програма „Транзитни пътища V”. Инвестицията е за около 6 млн. лв. Изпълнител е „Пътинженерингстрой-Т”ЕАД. Строителният надзор е осъществен от „Трансконсулт - БГ“ ЕООД.

Пътуването за работа също е работа, отсече Европейският съд

http://offnews.bg/news/n_1/n_557599.html

Всекидневният път за работа също е работа, реши Европейският съд в Люксембург, пише BBC. Голям брой от служители в Европа вече може да получават по-големи възнаграждения или работното им време да бъде намалено след решението на Европейския съд. Според него пътуването към някои работни места може да бъде вече смятано за част от работния ден. Досега никой не е зачитал пътуването като работен процес. След решението обаче облагодетелствани ще бъдат газови техници, търговски представители, както и хора, назначени да полагат грижи за възрастни, пише още BBC. Европейският съд твърди, че решението е взето, за да предпази здравето и сигурността на служителите и като добавка на съществуващите работни времеви регулации на Европейския съюз. Експлоатацията на работници е проблем, срещу който се изправят нововъведенията. Една от основните цели е точността и професионализма на работодателите, които да изискват средно по 48 часа на седмица работа от подопечните си. Решението идва след казус в Испания, включващ компания на име "Tyco", инсталираща системи за сигурност. Компанията затвори регионални офиси през 2011 година и в резултат на това служителите й бяха длъжни да пътуват много сериозни дистанции, за да стигат до работното си място.

Германия ще приветства активно руско участие в борбата срещу "Ислямска държава"

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/09/11/2608056_germaniia_shte_privetstva_aktivno_rusko_uchastie_v/?ref=rss


Германия ще приветства евентуално засилване на руския ангажимент в борбата срещу "Ислямска държава", каза говорителят на външното министерство Мартин Шефер, цитиран от "Ройтерс" и БТА.

"Мисля, че ще приемем радушно по-активно включване на Руската федерация и руския президент в борбата срещу ИДИЛ ("Ислямска държава"), предвид опасностите, произтичащи от ислямския тероризъм", каза Шефер на редовна пресконференция в Берлин.

На утрешната среща в Берлин на външните министри от...

Министър Петкова: Няма опасност от режим на тока

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4976962

Опасност за режим на тока няма, отсече енергийният министър Теменужка Петкова. Тя участва във конференция за сигурността в Югоизточна Европа, съобщи "Дарик".
Коментарът й бе по повод изказване на директора на компанията „КонтурГлобал ТЕЦ Марица изток 3" Гари Лесли, според когото има опасност от недостиг на въглища и електроенергия,
Опасност за режим на тока няма, отсече енергийният министър Теменужка Петкова. Тя участва във конференция за сигурността в Югоизточна Европа, съобщи "Дарик". Коментарът й бе по повод изказване на директора на компанията „КонтурГлобал ТЕЦ Марица изток 3" Гари Лесли, според когото има опасност от недостиг на въглища и електроенергия,

БАБХ започна внезапни проверки в детските градини

http://www.cross.bg/gradini-proverki-detskite-1480470.html

/КРОСС/ Обширни проверки в детските градини започна Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Инспекторите проверяват без предупреждение кухните на детските заведения. От понеделник до днес в София са проверени кухните на 35 детски градини. 15 предписания са издадени. Проверява се дали обектът е регистриран, каква е материално-техническата база и най-вече храните и суровините, които се ползват за ястията на децата. Д-р Силвия Каменова от Областната дирекция на Агенцията заяви след проверката на 17-о ОДЗ "Мечо Пух" в София: Козметично несъответствие, за което ще бъде съставено предписание. Просто задължително е всички врати и прозорци да бъдат с предпазна мрежа срещу насекоми и вредители. В случая имаме леко разкъсване. Според домакинката някое дете го е дръпнало, разкъсало, но поради тази причина пък ние ще съставим предписание да бъде сменена. Всички продукти в хладилниците на 17-о ОДЗ бяха в срок на годност и по БДС. Резултатите от взетите проби от готовата храна ще излязат до няколко дни. Д-р Каменова посочи: Най-често срещаните несъответствия са по отношение на материално-техническа база, било някаква нарушена цялост по стени, тавани, наличие на частична корозия на стелажи по хладилни съоръжения или работни плотове

Лионел Меси стана баща за втори път

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4976939

Тази нощ футболната звезда  Лионел Меси и Антонела Рокусо станаха родители за втори път. Играчът на Барселона се похвали с раждането на втория си син в социалните мрежи, а бебокът ще носи името Бенхамин, съобщава bTV.
Лионел и Антонела имат вече едно дете. Тиаго се роди на 2 ноември 2012
Тази нощ футболната звезда  Лионел Меси и Антонела Рокусо станаха родители за втори път. Играчът на Барселона се похвали с раждането на втория си син в социалните мрежи, а бебокът ще носи името Бенхамин, съобщава bTV. Лионел и Антонела имат вече едно дете. Тиаго се роди на 2 ноември 2012

Лионел Меси стана баща за втори път

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4976947

Тази нощ футболната звезда  Лионел Меси и Антонела Рокусо станаха родители за втори път. Играчът на Барселона се похвали с раждането на втория си син в социалните мрежи, а бебокът ще носи името Бенхамин, съобщава bTV.
Лионел и Антонела имат вече едно дете. Тиаго се роди на 2 ноември 2012
Тази нощ футболната звезда  Лионел Меси и Антонела Рокусо станаха родители за втори път. Играчът на Барселона се похвали с раждането на втория си син в социалните мрежи, а бебокът ще носи името Бенхамин, съобщава bTV. Лионел и Антонела имат вече едно дете. Тиаго се роди на 2 ноември 2012

Oткриха нива с 2-метров канабис в петричко село

http://www.bnews.bg/article-141368

Нивата е открита вчера от служители на граничното полицейско управление в Златарево, които действали по получен сигнал.

Столична община бута сграда на Военното министерство в центъра

http://offnews.bg/news/n_1/n_557621.html

Столичната община има намерение да премахне сградата на Информационния център на Министерството на отбраната в центъра на София на ул. "Г. С.Раковски" 106. Решението на общинарите е взето зад гърба на министерството на заседание на Столичния общински съвет на 23 юли т.г.- точно преди августовската ваканция, съобщава БГНЕС. Съветниците са гласували проект на подобрен устройствен план за регулация и застрояване на местност "Център- Зона"А"- юг, р-н "Средец". Според плана на мястото на Информационния център трябва да има градина. Самата сграда на Информационния център е заличена от картата.  В отговор от Военното министерство излязоха с позиция. От нея става ясно, че директорът на центъра Владислав Прелезов е уведомил министъра на отбраната Николай Ненчев за опасността от събаряне на сградата. В писмо до медиите той посочва, че на 31 юли 2015 г., един ден след публикуване на решение № 540 на Столичен общински съвет, с докладна записка е информирал министъра за намеренията на общинарите. На 28 август 2015 г. е подал жалба до Административния съд - София град, с която обжалване на решението. Жалба е изпратена и до кмета на София кметицата на район Средец - Виргиния Стоянова. Според позицията на Информационния център, решението на Столична община е "противоречиво и нелогично" и не отчита държавния интерес и най-вече интереса на Министерството на отбраната.

Полезна храна ли са пуканките?

http://www.vesti.bg/zdravoslovno/hranene/polezna-hrana-li-sa-pukankite-6042447

Царевицата е богата на фибри ниско калорична храна, с нея може да си направите много добра закуска, но има значение как приготвяте пуканките

ГДБОП разкрили сирийски хакер, ударил 3500 сайта по света

http://www.cross.bg/gdbop-kilograma-trafik-1480472.html

/КРОСС/ ГДБОП отчита добри резултати за последните 6 месеца. Шефът на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" Ивайло Спиридонов се похвали пред колеги от сектора с разбити 6 групи за трафик на дрога, задържани 3 килограма хероин, 536 килограма марихуана и 300 стръка канабис. С помощта на чужди партньори сме задържали 23 килограма кокаин и 80 килограма амфетамин. Над 250 артефакти и антики също са били върнати от ГДБОП. Според Спиридонов сме арестували 7 българи за киберпрестъпност, а у нас е бил задържан и сириец, отговорен за атаки на над 3500 сайта по цял свят. Служителите на ГДБОП са пресекли дейността на 14 организирани престъпни групи за контрабанда и данъчни престъпления, като са неутрализирани и две групи за трафик на жени с близо 150 жертви. Спиридонов отчете, че страната ни е източник на трафик на жени с цел сексуална експлоатация за Белгия, Холандия, Германия и Франция, както и хора за трудова експлоатация в Швеция, Чехия, Испания и Португалия. Шефът на ГДБОП изтъкна, че 2/3 от организираните престъпни групи в ЕС се занимават с производство и трафик на наркотици, като повечето видове дрога, особено хероинът, минават през Балканския път. Опасност представлява бързата поява и разпространение на нови видове психоактивни вещества, призна още Спиридонов, съобщиха news.bg  

Агресивен мъж счупи стъклото на швейцарското посолство в София, арестуван е

http://pik.bg/агресивен-мъж-счупи-стъклото-на-швейцарското-посолство-в-софия-арестуван-е-news397729.html

Агресивен мъж счупи стъклото на швейцарското посолство в София, арестуван е

Агресивно държащ се възрастен мъж е счупил прозорец на швейцарското посолство на ул. "Шипка", предаде „Фокус”. Според очевидци на инцидента мъжът е носел със себе си зелено знаме, на което е имало изобразен орел и надпис „справедливост и истина”. На мястото на инцидента веднага е пристигнал полицейски екип, който е арестувал мъжа и е започнал оглед. 

Унгария започва да арестува незаконните имигранти

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/09/11/2608043_ungariia_zapochva_da_arestuva_nezakonnite_imigranti/?ref=rss


Премиерът на Унгария Виктор Орбан заяви, че от следващата седмица имигрантите, които пресекат незаконно границите на страната, ще бъдат арестувани, предаде "Ройтерс". Това ще стане възможно благодарение на предприетите извънредни мерки по повод бежанската криза в Европа, които влизат в сила от 15 септември.
 
"Имигрантите се бунтуват срещу властите, окупират жп гарите и отказват да се регистрират през последните няколко дни. Предвид това, срещу което са изправени, полицаите вършат...

Давид де Хеа преподписа с "Манчестър юнайтед" за още четири години

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/09/11/2608048_david_de_hea_prepodpisa_s_manchestur_junaited_za_oshte/?ref=rss


Вратарят на "Манчестър юнайтед" Давид де Хеа преподписа с клуба за още четири години.

Досегашният контракт на испанеца го задържаше при "червените дяволи" до края на настоящия сезон, и така, ако изпълни новото споразумение ще остане на "Олд Трафорд" до лятото на 2020 година.

24-годишният национал пристигна в клуба през 2011 година и оттогава взе участие в 175 мача на "Юнайтед".

Около вратаря през това лято се разигра страхотна трансферна сага, след като огромен...

Порошенко зове света за операция в Донбас

http://www.moreto.net/novini.php?n=301119

Украинският президент Петро Порошенко призова световната общност да обсъди провеждането на операция в Донбас, предаде РИА Новости. „Сега е времето да бъде обсъдена възможността за разгръщане на операция в Донбас с цел реализирането на Минските споразумения.

Марияна Арсенова е новият директор на Музикалния театър в София

http://pik.bg/марияна-арсенова-е-новият-директор-на-музикалния-театър-в-софия-news397728.html

Марияна Арсенова е новият директор на Музикалния театър в София

Със заповед на министъра на културата за директор на Музикалния театър в София до провеждането на конкурс е назначена Марияна Арсенова, съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата.

Марияна Арсенова е дългогодишна солистка в Музикалния театър, заемала е и длъжността заместник-директор. Досегашният директор на Музикалния театър в София Марио Николов е уволнен заради извършени от него тежки нарушения на трудовата и финансовата дисциплина. Те са установени в два доклада от проверка на Инспектората на Министерството на културата и на Звеното за вътрешен одит. Докато е бил в болнични от 1 до 20 юни 2015 г. на домашен амбулаторен режим, Марио Николов участва в подготовка и представяне на спектакли в Театър за опера и балет „Олег Дановски” в град Констанца в Румъния. След това той продължи да представя и други болнични листове.

Проверката на Инспектората е установила и редица други нарушения на трудовата дисциплина. Между тях са неизпълнение на правилата за прилагане на делегирани бюджети, неспазване на бюджетната дисциплина, преразход на утвърдения бюджет на Музикалния театър за 2014 г. и през 2015 г. Тези действия на Марио Николов са довели до неконтролиран преразход и недостиг на бюджетни средства за издръжка на културния институт.

Марияна Арсенова е родена в гр. Пловдив в лекарско семейство. През 1991 г. започва обучението си в Музикалната академия „Панчо Владигеров” в класа по оперно пеене на доц. Констанца Вачкова. Като студентка в трети курс печели 3-то място на Международния студентски конкурс по камерна музика в гр. Енсхеде – Холандия. След завършването на Музикалната академия през 1995 г., след конкурс, е приета за солистка на Държавна опера гр. Стара Загора. Там коронната й роля е Розина от „Севилският бръснар” от Росини. Друга нейна роля е Дорабела от „Така правят всички жени” от Моцарт.
От 1997 г., след издържан конкурс, е приета за солистка на ДМТ „Стефан Македонски”. През 2001 г. тя печели първа награда на Националния конкурс за оперета и мюзикъл „Мими Балканска”. Оттогава тя изпълнява всички централни роли от репертоара на класическата оперета и немалко такива - от мюзикълния репертоар на театъра. Първата й роля е на Елена от „Хубавата Елена” от Жак Офенбах. След това идват Валансиен и Хана Главари от „Веселата вдовица” от Лехар, Вера Лизавета от „Последният Валс” от Оскар Щраус, Силва от неповторимата „Царица на чардаша” от Имре Калман, Марица от „Графиня Марица” от Калман, Зорика от „Циганска любов”от Лехар, Виктория от „Виктория и нейният хусар” от Пал Абрахам, Ким от мюзикъла „Мис Сайгон” от Клод –Мишел Шонберг, Айрини Малой от „Хелоу, Доли” от Джери Хърман, Деметра и Гризабела от „Котки” от А.Л. Уебър и много др.
Най-много изпълняваната от нея роля е тази на Розалинда от „Прилепът” на Й. Щраус, и не само на родна сцена, а и на сцените на Германия, Швейцария, Холандия, Австрия, Япония и др., по време на турнетата на театъра. Тя има немалко роли и в редица български заглавия за деца, между които в „Четиримата близнаци” от Г. Костов, в „Казанова” от същия композитор, Царицата от „Снежанка и седемте джуджета” от Атанас Косев и др.

През 2004 г. тя е удостоена с Кристална лира, връчвана от Съюза на българските музикални и танцови дейци, за ролята на Анжел Дидие от оперетата „Граф фон Люксембург” от Лехар.
През 2007 г. е поканена за ролята на Валансиен на Летния фестивал в Солотурн, Швейцария, а през следващата 2008 г. на същия фестивал изпълнява ролята на дона Елвира в Моцартовата опера „Дон Жуан”.

От м. август 2010 г. до октомври 2013 г., след обединението на ДМТ „Стефан Македонски” и балет „Арабеск” в Държавен музикален и балетен център - София, тя е заместник-директор на Центъра и артистичен директор на Музикалния театър.

Под натиска на ГЕРБ и ДПС ЦИК наруши изборния кодекс в ущърб на местните коалиции

http://www.mediapool.bg/pod-natiska-na-gerb-i-dps-tsik-narushi-izborniya-kodeks-v-ushtarb-na-mestnite-koalitsii-news239155.html

Скандално решение в нарушение на Изборния кодекс взе на своето заседание в петък Централната избирателна комисия (ЦИК). Под натиска на ГЕРБ и ДПС първоначално протоколно, а след това и официално, комисията реши за пръв път на местни избори номерацията в бюлетината за вота в края на ноември да се определя на централно, а не на местно ниво, както досега.   Подобно решение е в остър сблъсък с изборния закон, който в член 423 постановява, че поредните номера на партиите и коалициите в бюлетините се определят от общинските избирателни комисии (ОИК), а не от ЦИК. Въпреки това обаче в петък с гласовете на представители на ГЕРБ, ДПС и "Атака" в комисията бе решено, че преди вота Централната избирателна комисия ще изтегли жребий подобен на този преди изборите за Народно събрание. Така партиите и коалициите, които се регистрират в ЦИК и ще се явяват в един и същи формат на вота в различните градове ще получат един номер, с който ще бъдат вписани във всички общини. За местните коалиции, които обаче се сформират само в дадено населено място подобна номерация ще бъде проблем, тъй като заради вече "раздадените" номера ще бъдат изтикани най-отзад в бюлетината след жребий, проведен в ОИК, но само за тях.   Такъв принцип на разпределение на номерацията е от полза за по-големите формации, които ще проведат по-лесно кампанията си в цялата страна. "Така ще правим една реклама за всички общини, което е значително по-лесно за нас. А и за избирателите ни. Ще знаят например, че ГЕРБ е с номер 3, ДПС с номер 8, коалицията "Реформаторски блок" - 11. Това ще бъде и в София, и във Варна и в Бургас. Освен това избирателите на ДПС или на БСП, които са по-необразовани от нашите, ще могат да запомнят по-лесно. Решението ползва всички освен местните коалиции", обясни пред Mediapool депутат от ГЕРБ.   Представители на местни формирования и инициативни комитети, които ще номинират кандидат кметове само в едно населено място, пък твърдят, че ще обжалват решението пред Върховния административен съд (ВАС). "Подобно странно решение на ЦИК няма как да не бъде отменено, защото в Изборния кодекс има разпоредба, конкретно уреждаща този въпрос. Това, което е решила комисията, пък е в пълен разрез с нормативния текст", твърдят юристи.   Инициативата за решението идва от предложение на група народни представители до ЦИК. То е подписано на първо място от председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. След него се нареждат имената на Борислав Борисов от АБВ, Красимира Ковачка (БДЦ), Румен Йончев (БДЦ) и Валери Симеонов (ПФ).   Докладчик на решението в ЦИК е Мария Мусурлиева ("Атака").   Впечатление обаче прави, че сред депутатските имена никъде няма представител на ДПС, за които неофициално се знае, че са най-облагодетелствани от подобен развой на събитията. Партията не се явява във формат местни коалиции, а лидерът на движението Лютви Местан не веднъж е споделял гордостта си от това, че стават все по-популярни сред ромския етнос. И ромите, както и традиционното електорално ядро на ДПС пък, според социологическите проучвания, не са сред най-образованата част от българските граждани. Така че единен номер, с който партията да се яви на избори във всички общини значително ще облекчи кампанията.   Подобно решение ще обслужи и ГЕРБ, и БСП, ПФ, Атака и РБ, които на повечето места ще се явяват в самостоятелен формат.   Впечатление в гласуването на ЦИК прави, че решението в нарушение на специалния закон освен от представителите на ГЕРБ, ДПС и "Атака" е подкрепено и от председателят на ЦИК Ивилина Алексиева. За нея се знаеше, че ѝ е обещано председателското място в комисията още преди да бъде завършен Изборния кодекс.   Алексиева бе номинирана от БСП, но професионалната ѝ биография се свързва с ДПС.

Мюфтийството възмутено от надигащата се ксенофобия в страната

http://society.actualno.com/Muftijstvoto-vyzmuteno-ot-nadigashtata-se-ksenofobija-v-stranata-news_495127.html

Главно Мюфтийство на Мюсюлманското изповедание в Република България е силно обезпокоено от създаващата се ксенофобска атмосфера в страната. Това се казва в позиция на Главно мюфтийство по повод активизирането на масирана ислямофобската кампания в страната. Определени популистки среди използват такива събития като бежанската вълна, искането на Мюсюлманските настоятелства да им се възстановят одържавените от тоталитарния режим вакъфски имоти, обсъждането на въпроса за изучаване и ползван

56 млн. лв. по новата ОП „Околна среда“ отиват за инфраструктура

http://econ.bg/Новини/56-млн-лв-по-новата-ОП-Околна-среда-отиват-за-инфраструктура_l.a_i.696282_at.1.html

56 млн. лв. по новата оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС) за периода 2014 – 2020 г. ще бъдат използвани за справяне със свлачища и подобряване...

Марияна Арсенова е новият директор на Музикалния театър

http://www.cross.bg/teatur-myzikalniya-distziplina-1480469.html

/КРОСС/ Със заповед на министъра на културата за директор на Музикалния театър в София до провеждането на конкурс е назначена Марияна Арсенова, съобщава пресцентърът на МК. Марияна Арсенова е дългогодишна солистка в Музикалния театър, заемала е и длъжността заместник-директор.Досегашният директор на Музикалния театър в София Марио Николов е уволнен заради извършени от него тежки нарушения на трудовата и финансовата дисциплина. Те са установени в два доклада от проверка на Инспектората на Министерството на културата и на Звеното за вътрешен одит.Докато е бил в болнични от 1 до 20 юни 2015 г. на домашен амбулаторен режим, Марио Николов участва в подготовка и представяне на спектакли в Театър за опера и балет „Олег Дановски" в Констанца (Румъния). След това той продължи да представя и други болнични листове.Проверката на Инспектората е установила и редица други нарушения на трудовата дисциплина. Между тях са неизпълнение на правилата за прилагане на делегирани бюджети, неспазване на бюджетната дисциплина, преразход на утвърдения бюджет на Музикалния театър за 2014 и през 2015 година. Тези действия на Николов са довели до неконтролиран преразход и недостиг на бюджетни средства за издръжка на културния институт.  

Стефан Кенов от БДЦ: Ако аникорупционният закон на Кунева бъде внесен отново в същия му вид, ние отново няма да го подкрепим

http://pik.bg/стефан-кенов-от-бдц-ако-аникорупционният-закон-на-кунева-бъде-внесен-отново-в-същия-му-вид-news397726.html

Стефан Кенов от БДЦ:  Ако аникорупционният закон на Кунева бъде внесен отново в същия му вид, ние отново няма да го подкрепим

Стефан Кенов, съпредседател на партия БДЦ: „Ако аникорупционният закон на Кунева бъде внесен отново в същия му вид, ние отново няма да го подкрепим“

„Ние, от партия БДЦ, няма как да подкрепим законопроект, с който се създава едноличен орган, назначаван от Министерски съвет в толкова кратко време след случая Златанов“, каза Стефан Кенов – съпредседател на партия Български демократичен център, по време на среща на Комисията по външна политика и ръководствата на парламентарни групи с представители на дипломатически мисии, относно обсъждане на мерките за ефективното справяне с корупцията.

Заложеният в законопроекта антикорупционен орган може да се превърне в една политическа полиция, дори може да прерасне в извънреден съд. Извънредни съдилища не се допускат според българската Конституция. Ако този законопроект бъде внесен отново в същия му вид, ние отново няма да го подкрепим.

Според нас проблемът с корупцията е проблем на кадровия потенциал на съдебната система. Смятам, че с нови съдии и прокурори, може да има ефективна борба с корупционните практики в България . Затова подписахме, заедно с 180 колеги депутати, и внесохме предложение за изменение на Конституцията, с което реално искаме подмяна на Висшия съдебен съвет. Вярваме, че с вливане на свежа кръв в съдебната система, ние можем да имаме една работеща прокуратура, един работещ съд, който да довежда започнатите дела за корупционни действия до осъдителни присъди за доказано виновните.

Енергийният министър: Няма опасност от режим на тока

http://www.bnews.bg/article-141367

По-рано днес Гари Лесли, директор на компанията КонтурГлобал ТЕЦ „Марица- изток 3", заяви че има опасност от недостиг на въглища и електроенергия

Водната стихия отнесе за втори път имането на бедно семейство

http://petel.bg/Vodnata-stihiya-otnese-za-vtori-pat-imaneto-na-bedno-semeystvo-__126418

Снимка Блиц Кметът на Карлово Емил Кабаиванов посетил пострадалите къщи Минка и Марин Димитрови ридаят неутешимо. Изстрадалата жена...

Ние ги махаме, те ги слагат. Още една разлика между Варна и Бургас!

http://petel.bg/Nie-gi-mahame--te-gi-slagat--Oshhe-edna-razlika-mezhdu-Varna-i-Burgas-__126410

Гаро Одабашян Бул.“Стефан Стамболов“ в Бургас е разцепен на две заради поставянето на предпазна ограда, показа проверка на Флагман.бг...

Училищата в Търново готови за първия звънец

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4976935

Област Велико Търново е в готовност за новата учебна година, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.
Област Велико Търново е в готовност за новата учебна година, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. "Можем да кажем, че подготовката приключва в срок. Някъде остават дребни неща за довършване, но няма места, в които ще бъде налагана специална организация на учебния процес", категорична бе д-р Нели Иванова от РЗИ.

Сидеров смъмри чужди посланици заради корупцията

http://frognews.bg/news_97530/Siderov-smamri-chujdi-poslanitsi-zaradi-koruptsiiata/

Вие нарушавате правилата на самата комисия по Външна политика, заяви атакистът. С тези думи лидерът на Атака Волен Сидеров възропта срещу заседанието, на което посланици и политици обсъждат нуждата от ефективна борба с корупцията. Вие нарушавате правилата на самата комисия по Външна политика, заяви атакистът.

Сидеров бесня пред чужди посланици в парламента

http://frognews.bg/news_97530/Siderov-besnia-pred-chujdi-poslanitsi-v-parlamenta/

Вие нарушавате правилата на самата комисия по Външна политика, заяви атакистът. С тези думи лидерът на Атака Волен Сидеров възропта срещу заседанието, на което посланици и политици обсъждат нуждата от ефективна борба с корупцията. Вие нарушавате правилата на самата комисия по Външна политика, заяви атакистът.

Все повече варненски ученици емигрират с родителите си в чужбина

http://www.moreto.net/novini.php?n=301128

Все по-голям става броят на учениците от Варна и региона, които емигрират в чужбина заедно с родителите си. Според статистиката през изминалата учебна година предпочелите да продължат обучението и живота си извън страната са 865.

Едно малко по-различно интервю с Лепа Брена

http://www.vesti.bg/analizi-i-komentari/interviu/edno-malko-po-razlichno-interviu-s-lepa-brena-6042443

Поговорихме си с нея не само за шоуто, което подготвя за родните почитатели на 22 октомври 2015 г., но засегнахме още темите за човечността, за трудните моменти и силата на духа, за една от най-сериозните теми, касаещи не само Балканите в последния месец, но и целия свят - прииждащите бежанци и войната в Сирия.

Нови три групи бежанци хванаха край Царево

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4976929

Между Царево и село Варвара тази нощ са заловени нови три групи бежанци. В полицейското управление в Царево са задържани около 20 души, съобщава БНТ, позовавайки се на информация от кореспондентите си в Бургас.
По неофициална информация откритите вчера 15 нелегални имигранти са кюрди.
15 чужденци бяха открити в лек автомобил „Фолксваген
Между Царево и село Варвара тази нощ са заловени нови три групи бежанци. В полицейското управление в Царево са задържани около 20 души, съобщава БНТ, позовавайки се на информация от кореспондентите си в Бургас. По неофициална информация откритите вчера 15 нелегални имигранти са кюрди. 15 чужденци бяха открити в лек автомобил „Фолксваген

Google с нова разплащателна система Android Pay

http://www.vesti.bg/tehnologii/kompyutri-i-djadji/google-s-nova-razplashtatelna-sistema-android-pay-6042445

От следващата седмица приложението постепенно ще бъде разпространено, като в началото ще се започне с малък брой телефони

Фабриката на „Армани" у нас се оказа партенка

http://news.ibox.bg/news/id_119760955

Ставало дума за увеличаване на поръчките към местния му партньор

Акушерката Емилия Ковачева ще получи нови обвинения за удари над други бебета

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/11/2608031_akusherkata_emiliia_kovacheva_shte_poluchi_novi/?ref=rss


Акушерката Емилия Ковачева, обвинена в побой над новородено, е нанасяла удари на други поне три деца. Ковачева сама е изготвяла графиците за дежурствата и сама се е поставяла в нечовешки и ненормални условия на труд.

Това стана известно днес при разглеждане на искането на акушерката за промяна мярката й за неотклонение – от задържане под стража в по-лека. Тя е в ареста от април, а днес Софийски градски съд отказа да я постави под домашен арест. Ковачева е обвинена в опит за убийство...

100 000 климатизирани палатки за 3 млн. души стоят празни в Саудитска Арабия

http://www.mediapool.bg/100-000-klimatizirani-palatki-za-3-mln-dushi-stoyat-prazni-v-sauditska-arabiya-news239154.html

Докато европейските страни биват поучавани и обвинявани, че се провалят в приемането на достатъчно бежанци от Близкия Изток, Саудитска Арабия, която не е приела нито един мигрант, разполага със 100 хиляди климатизирани палатки, които биха могли да приютят над 3 милиона души, но стоят празни. Това пише сайтът на известния американски журналист Алекс Джонс "Инфовойни". Палатките са висококачествени и са разположени в град Мина, разпръснати в долина с площ 20 квадратни километра. Те се използват само 5 дни в годината от пристигащите от цял свят поклонници за мюсюлманския Хадж. През останалата част от годината Мина остава почти пуст. Палатките с размер 8 на 8 метра са били построени от саудитското правителство през 90-те години на миналия век. Те са модернизирани през 1997 година, като са подсигурени срещу пожар. Те са разделени на отделни лагери, всеки от които разполага с кухня и баня. Това огромно съоръжение би могло да осигури подслон на почти всички 4 милиона сирийски бежанци, прогонени от гражданската война в страната, частично предизвикана и изострена заради ролята на саудитска Арабия във финансирането и въоръжаването на различни джихадистки групировки, отбелязва авторът. Въпреки това, както отбеляза вестник "Вашингтон поуст" заможните страни от района на Персийския залив - Саудитска Арабия, Катар, Кувейт – не са приели нито един сирийски бежанец. Самата Саудитска Арабия твърди, че е приела 500 хиляди сирийци от 2011-та година насам. Правозащитни организации обаче посочват, че тези хора нямат право да се регистрират като бежанци. Много от тях всъщност са законните имигранти, преместили се там на работа. За сравнение – Ливан е приел 1,3 милиона бежанци, което представлява близо една трета от собственото население на тази страна. Докато отказва да приема повече бежанци, Саудитска Арабия е предложила да построи 200 джамии за 500-те хиляди бежанци, очаквани за година в Германия.

"Фесто" откри нова база за сензори в София и обяви бъдещи 25 млн. лв. инвестиции

http://www.mediapool.bg/festo-otkri-nova-baza-za-senzori-v-sofiya-i-obyavi-badeshti-25-mln-lv-investitsii-news239153.html

Нова база за производство на сензори, съединителни кабели, вентилни модули, аксесоари и други изделия откри  по повод 25 години работа в България германският концерн за индустриална автоматизация "Фесто". Тя се намира в софийския квартал "Дружба" и гости на събитието бяха президентът Росен Плевнелиев, столичният кмет Йорданка Фандъкова и посланикът на Германия Детлеф Лингеман. Инвестицията в мощността е за 19.2 млн. лв. и ще удвои производствения капацитет на компанията в България, ще разшири продуктовата гама и ще стане основа за откриване на нови работни места през следващите 3 години. В периода 2015-2018 година са планирани и инвестиции в машини и съоръжения за нови изделия и за автоматизация на производството на стойност 25 млн. лв, съобщиха от компанията. Това ще й гарантира по-голяма гъвкавост и възможности при изпълнението на краткосрочни поръчки в голям обем. Новата база е върху 8700 кв. м. и е разположена на три нива – логистика, производство и изпитателна лаборатория. Така "Фесто Производство“ вече ще разполага с поризводствена площ от общо 20 хиляди кв. м. Компанията посочи, че през 2014 г. е постигнат 27-процентен ръст на продажбите спрямо предишната година, за тази година очакваното увеличение на сделките е 13 на сто, а за 2016 г. прогнозите са още по-сериозни. "Преди 25 години със семейство Щол преценихме, че си струва да инвестираме в производство в България. Но дори ние тогава не сме очаквали този изключителен темп на развитие...  Благодаря на България за стабилната политика, инфраструктурата и подкрепата към инвеститорите. А ние, заедно с колегите в България ще продължаваме да работим по индустрията на бъдещето“, заяви Еберхард Файт, председател на управителния съвет на "Фесто АГ§Ко". Фесто АГ&Ko. е високотехнологична компания, с изключително внимание към развойната дейност. Над 7% от оборота на концерна се инвестират в развойна дейност (при среден процент за Eвропа от 3.8% за 2014 г. по данни на "Делойт"). Към момента Festo има над 2600 регистрирани и 1300 действащи патента.

Нови три групи бежанци хванаха край Царево

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4976917

Между Царево и село Варвара тази нощ са заловени нови три групи бежанци. В полицейското управление в Царево са задържани около 20 души, съобщава БНТ, позовавайки се на информация от кореспондентите си в Бургас.
По неофициална информация откритите вчера 15 нелегални имигранти са кюрди.
15 чужденци бяха открити в лек автомобил „Фолксваген
Между Царево и село Варвара тази нощ са заловени нови три групи бежанци. В полицейското управление в Царево са задържани около 20 души, съобщава БНТ, позовавайки се на информация от кореспондентите си в Бургас. По неофициална информация откритите вчера 15 нелегални имигранти са кюрди. 15 чужденци бяха открити в лек автомобил „Фолксваген

Първа присъда за каналджия, прокуратурата търси съучастника му

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/11/2608037_purva_prisuda_za_kanaldjiia_prokuraturata_tursi/?ref=rss


Калчо Илиев, който бе задържан в понеделник, докато превозва 54 бежанци в бус, получи 11 месеца затвор и 2000 глоба, съобщиха от прокуратурата. Това се случи, след като Районният съд в Царево е одобрил споразумение, с което Илиев се признава за виновен, че с неизвестен съучастник е превел мигрантите незаконно през българо-турската граница.

Неизвестният е трябвало да доведе мигрантите до землището на с. Синеморец в района на параклиса "Св. Петка", където ги натоварил бус "Ивеко...

Полицаи откриха нива с 2-метров канабис в петричко село

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/11/2608036_policai_otkriha_niva_s_2-metrov_kanabis_v_petrichko/?ref=rss


Гранични полицаи откриха нива с канабис край петричкото село Крънджилица, от която са иззети около два тона коноп, съобщи пресцентърът на прокуратурата.

Нивата е открита вчера от служители на граничното полицейско управление в Златарево, които действали по получен сигнал.

В гориста местност в землището на село Крънджилица те намерили засадени 465 растения канабис, чиято средна височина достигала 2.5 метра. Растенията са изрязани и унищожени. Общото им тегло е около 2 000...

Наводнени улици в Русе и Габрово след проливен дъжд (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_557614.html

Проливен дъжд наводни улици в Русе и в Габрово, съобщи bTV. Жители на Русе се оплакват, че такива проблеми се появяват всеки път, когато завали. Те обвиняват за това градската управа, тъй като по думите им улиците не са добре почистени и шахтите са запушени. Това според тях е причината водата да не се оттича. Улици се наводниха и в Габрово заради проливния дъжд. Жълт код заради силен дъжд е в сила за областите Ловеч, Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. Според прогнозите в тези области се очаква дъжд от 30-35 литра на квадратен метър.

Глобиха 5000 лв. длъжник, нарекъл съдия изпълнител "кръвопиец"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4976916

Мъж от гр.Дебелец е осъден да плати 5000 лв. глоба за обида на съдия изпълнител. Районният съд във Велико Търново го е признал за виновен, че употребил унизителни за честта и достойнството на М.Г. изрази в качеството й на длъжностно лице при изпълнение на службата й. На 30 юни м.г. в писмено възражение по изпълнително дело безработният длъжник
Мъж от гр.Дебелец е осъден да плати 5000 лв. глоба за обида на съдия изпълнител. Районният съд във Велико Търново го е признал за виновен, че употребил унизителни за честта и достойнството на М.Г. изрази в качеството й на длъжностно лице при изпълнение на службата й. На 30 юни м.г. в писмено възражение по изпълнително дело безработният длъжник

Вишеградската четворка отхвърли задължителните квоти за мигранти

http://www.cross.bg/slovakiya-durzhavi-vishegradskata-1480468.html

/КРОСС/ Четирите държави от Вишеградската четворка (Полша, Чехия, Словакия и Унгария) се придържат към отказа си от въвеждане на задължителни квоти за мигрантите, предложена по-рано тази седмица от ЕК, предава AFP.  „Убедени сме, че като държави ние трябва да запазим контрол над броя на тези, които сме в състояние да приемем, и след това да им предложим подкрепа", заяви пред журналисти чешкият външен министър Лубомир Заоралек в хода на пресконференция с колегите си от Унгария, Полша и Словакия.

Енергийният министър: Няма опасност от режим на тока

http://www.moreto.net/novini.php?n=301098

„Няма опасност от режим на тока", заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова. По-рано днес Гари Лесли, директор на компанията КонтурГлобал ТЕЦ „Марица- изток 3", заяви че има опасност от недостиг на въглища и електроенергия, ако НЕК не се издължи на двата американски ТЕЦ-а до 30 ноември тази година.

Закриват болничните и помощните училища за децата с увреждания. Отиват в масовите.

http://www.bnews.bg/article-141366

Предвижда се премахване на училищата за деца с хронични заболявания - болнични и оздравителни, помощните училища, в които сега се настаняват децата с умствена изостаналост. Училища за деца с множество увреждания също не са включени в законопроекта. Част от тези училища ще се закрият, други ще се преобразуват.

В Русия започна строителството на най-мощния в света научен ядрен реактор

http://www.cross.bg/reaktor-mbir-sveta-1480467.html

/КРОСС/ Едно от главните събития в световната атомна наука за последните години се случи в петък: в Димитровград в Русия официално започна строителството на най-мощния в света многоцелеви изследователски ядрен реактор на бързи неутрони МБИР, където ще се изпълняват проекти, необходими за развитието на глобалната атомна енергетика. Въвеждането на реактора в експлоатация е планирано за 2020 г. МБИР ще бъде най-мощният сред действащите, изграждани в момента и планираните реактори в света. Топлинната мощност на новия реактор с натриев топлоносител ще бъде 150 МВт. Уникалните технически характеристики на МБИР ще позволят решаването на широк спектър от изследователски задачи в помощ на създаването на нови конкурентноспособни и безопасни ядрени енергийни установки, включително реактори на бързи неутрони за затваряне на ядрения горивен цикъл. В базата на новия реактор се планира създаването на Международен център за изследвания, където, в частност ще се изучават нови видове ядрено гориво, конструкционни материали и топлоносители. Реакторът ще се използва и в производството на радиоизотопи с различно предназначение. Той ще позволи също така и провеждането на  изследвания в областта на медицината.

Ако „Нова демокрация” победи в Гърция, ще потърси съюз със СИРИЗА

http://www.cross.bg/partiya-siriza-demokratziya-1480466.html

/КРОСС/ Ако спечели парламентарните избори на 20 септември, лидерът на гръцката консервативна партия „Нова демокрация" Евангелос Меймаракис най-напред ще се опита да влезе в съюз с основната лява партия - СИРИЗА, предаде Reuters. Ако СИРИЗА откаже предложението, партията му ще се обърне към други проевропейски формации, заяви Меймаракис. „Първата партия, към която бих се обърнал, е тази, която ще се нареди на второ място. Ако втората партия откаже да се присъедини към нас, ще се обърна към партиите, които вярват в европейския курс на страната и с които поне би могло да постигнем съгласие за план за жизнеспособно правителство, да се надяваме с 4-годишен мандат", посочи той. Според социологическите проучвания консервативната „Нова демокрация" и лявата партия СИРИЗА ще са в оспорвана надпревара, което означава, че на изборите едва ли ще има категоричен победител.

От последните минути! Турция: Замразяваме "Турски поток" поради разногласия с Русия

http://petel.bg/Ot-poslednite-minuti--Turtsiya--Zamrazyavame-Turski-potok-poradi-raznoglasiya-s-Rusiya__126416

Илюстрация Булфото Преговорите, водени от няколко месеца с Русия по амбициозния проект за газопровод "Турски поток", са "замразени"...

Премиерът на Унгария: След седмица започваме да арестуваме бежанците

http://petel.bg/Premierat-na-Ungariya--Sled-sedmitsa-zapochvame-da-arestuvame-bezhantsite__126417

Чужденците не спазват законите в страната и отказват да сътрудничат с властите, казва унгарският премиер След седмица започваме да...

Времето се оправя от утре

http://society.actualno.com/Vremeto-se-opravja-ot-utre-news_495126.html

През нощта ще е облачно и дъждовно. Значителни ще са валежите в централните и източните райони. Утре от запад ще започне подобрение на времето - валежите ще спират, по-късно и облачността ще се разкъсва и намалява. В източната половина от страната все още ще вали, като на отделни места валежите ще са значителни. Вятърът ще се ориентира от север, северозапад, в Източна България ще е умерен до силен. Максималните температури в повечето места ще са между 18° и 23°. Това съобщи дежурният си

Сигнал за бомба опразни президентството

http://www.mediapool.bg/signal-za-bomba-oprazni-prezidentstvoto-news239152.html

Сигнал за поставено взривно устройство в сградата на президентството е бил подаден към 12.45 часа в петък, съобщиха от МВР. Обаждането е било направено от мъж. Служителите на администрацията на президента са изведени от сградата, а районът - отцепен. Полицията проверява сградата за наличие на бомба. Президентът Росен Плевнелиев не е бил в сградата. Той участва в откриване на нова производствена мощност на германски концерн в София.

Модерен ехограф в пловдивска болница хваща метастази

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4976903


Ултразвуков апарат от висок клас заработи в пловдивската болница
Ултразвуков апарат от висок клас заработи в пловдивската болница "Медлайн". Моделът бе презентиран за първи път в лечебното заведение. Медицинската техника от ново поколение е разположена в отделението по гастроентерология. Минути след инсталирането шефът му д-р Апостол Георгиев направи първото контрастно изследване на черния дроб на 35-годишен

Сигнал за бомба затвори сградата на Президентството

http://www.cross.bg/sgradata-signal-bomba-1480463.html

/КРОСС/ Сигнал за бомба затвори сградата на президентството, съобщава пресцентърът на МВР за Агенция „Фокус". Сигналът е подаден в 12.45 часа. Хората, които са се намирали в сградата, са изведени и към този момент се прави оглед. Президентът Росен Плевнелиев не е бил в сградата. Той участва в откриване на нова производствена мощност на германски концерн в София.

Сигнал за бомба затвори сградата на Президентството

http://www.cross.bg/sgradata-bomba-zatvori-1480463.html

/КРОСС/ Сигнал за бомба затвори сградата на президентството, съобщава пресцентърът на МВР за Агенция „Фокус". Сигналът е подаден в 12.45 часа. Хората, които са се намирали в сградата, са изведени и към този момент се прави оглед.

М. Захарова: Присъединяването на Швеция към НАТО ще има последствия

http://www.cross.bg/shvetziya-nato-zaharova-1480464.html

/КРОСС/ "Влизането на Швеция в НАТО ще бъде последвано от ответни действия от страна на Русия", обяви прессекретарят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС. „Нееднократно сме заявявали, че изборът на стратегията за национална сигурност и отбрана е суверенно решение на всяка държава. Но ние, както и преди, разглеждаме политиката на неучастие на Швеция във военни блокове като важен фактор за стабилността на Северна Европа", отбеляза Захарова, цитирана от "Фокус". По думите й, присъединяването на Швеция към НАТО "ще има военно-политически и външнополитически последствия, които ще изискват необходимите ответни мерки от страна на Русия". По-рано бе съобщено, че Швеция ще измени законодателството си за сближаване с Алианса.  

Проливен дъжд наводни Габрово и Русе

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4976907

Проливен дъжд наводни отново улици в Русе. Силно вали и в Габрово, съобщи БиТиВи.
И в Габрово някои от улиците са наводнени. Дъждът продължава и в момента, сигнализираха от района.
Части от пловдивското село Столетово, край река Стряма също са залети. Код жълто е в сила днес, за областите Ловеч, Габрово, В. Търново, Ст. Загора, Пловдив и Пазарджик.
Проливен дъжд наводни отново улици в Русе. Силно вали и в Габрово, съобщи БиТиВи. И в Габрово някои от улиците са наводнени. Дъждът продължава и в момента, сигнализираха от района. Части от пловдивското село Столетово, край река Стряма също са залети. Код жълто е в сила днес, за областите Ловеч, Габрово, В. Търново, Ст. Загора, Пловдив и Пазарджик.

Получен е сигнал за бомба в президентството (СНИМКИ)

http://www.bnews.bg/article-141365

Засега не е ясно дали президентът Росен Плевнелиев си е в кабинета. Антибомбаджиите ще проверят всеки сантиметър от сградата за взривно устройство.

Сидеров на външната комисия: Няма да се отчитам пред чужди посланици, а само пред българския народ

http://www.cross.bg/chyzhdi-siderov-komisiya-1480465.html

/КРОСС/ "Коя чужда държава обсъжда законите си с български посланик?! Френският посланик ли ще ми говори за корупция?! Има ли в последните 50 години поне един френски президент, който да не е затънал до шия в корупцията?", попита на извънредното заседание лидерът на АТАКА. Лидерът на АТАКА Волен Сидеров направи на пух и прах чуждите посланици, които присъстваха на извънредното заседание на външната комисия в парламента. „Въобще няма да говоря за това как се е обсъждал законът на Кунева в българския парламент, защото не съм длъжен да се отчитам пред дамите и господата, представляващи други държави. Отчитам се само пред българските избиратели", заяви Сидеров, след като от останалите партии дадоха обяснение как и защо са гласували по т. нар. антикорупционен закон на вицепремиерката. Председателят на АТАКА дори определи срещата като упражнение по мазохизъм.Той се възмути от инициативата на председателката на външната комисия Джема Грозданова от ГЕРБ да покани чуждите посланици на заседанието в защита на Кунева и закона й. Сидеров подчерта, че именно Кунева излъга българското общество, че имало решение на Еврокомисията да затворим АЕЦ „Козлодуй". „Ние изпратихме специално писмо и получихме отговор, че няма такова нещо. Т.е. сега ние имаме закон, внесен от човек, който вече е излъгал българското общество и българския парламент

Асфалтират дясното платно на бул. "Осми Приморски полк" с BRT коридора

http://www.moreto.net/novini.php?n=301125

Ремонтът на дясното платно на бул. „Осми Приморски полк" в посока към кръстовището с бул. „Чаталджа" ще продължи, когато се изгражда така нареченият BRT коридор. Очаква се участъкът да бъде цялостно асфалтиран. Засега обаче не е ясно кога работата ще бъде възобновена.

Проливен дъжд наводни Русе и Габрово

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4976882

Проливен дъжд наводни отново улици в Русе. Силно вали и в Габрово, съобщи БиТиВи.
И в Габрово някои от улиците са наводнени. Дъждът продължава и в момента, сигнализираха от района.
Части от пловдивското село Столетово, край река Стряма също са залети. Код жълто е в сила днес, за областите Ловеч, Габрово, В. Търново, Ст. Загора, Пловдив и Пазарджик.
Проливен дъжд наводни отново улици в Русе. Силно вали и в Габрово, съобщи БиТиВи. И в Габрово някои от улиците са наводнени. Дъждът продължава и в момента, сигнализираха от района. Части от пловдивското село Столетово, край река Стряма също са залети. Код жълто е в сила днес, за областите Ловеч, Габрово, В. Търново, Ст. Загора, Пловдив и Пазарджик.

Сигнал за бомба затвори президентството

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4976886

Сигнал за бомба затвори сградата на президентството. Това съобщиха пред „Фокус” от пресцентъра на МВР.
Сигналът е подаден в 12:45. Изведени са хората, които са се намирали всградата и към този момент се прави оглед на сградата.
Очаквайте
Сигнал за бомба затвори сградата на президентството. Това съобщиха пред „Фокус” от пресцентъра на МВР. Сигналът е подаден в 12:45. Изведени са хората, които са се намирали всградата и към този момент се прави оглед на сградата. Очаквайте

Русия подкрепи Бокова за ООН

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4976904

Постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин се изказа благосклонно за кандидатурата на Ирина Бокова на поста генерален секретар. В интервю за ТАСС той разви тезата, че е ред на представител от източноевропейските страни да бъде избран за следващия ръководител на ООН.  Дипломатът изтъкна, че „сега вече има няколко нелоши
Постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин се изказа благосклонно за кандидатурата на Ирина Бокова на поста генерален секретар. В интервю за ТАСС той разви тезата, че е ред на представител от източноевропейските страни да бъде избран за следващия ръководител на ООН. Дипломатът изтъкна, че „сега вече има няколко нелоши

Сигнал за бомба затвори президентството

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4976898

Сигнал за бомба затвори сградата на президентството. Това съобщиха пред „Фокус” от пресцентъра на МВР.
Сигналът е подаден в 12:45. Изведени са хората, които са се намирали всградата и към този момент се прави оглед на сградата.
Очаквайте подробности                                                                                                   
Сигнал за бомба затвори сградата на президентството. Това съобщиха пред „Фокус” от пресцентъра на МВР. Сигналът е подаден в 12:45. Изведени са хората, които са се намирали всградата и към този момент се прави оглед на сградата. Очаквайте подробности                                                                                                   

Хиляди ментета паднаха под ножа в Свиленград

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4976880

Хиляди фалшификати на световни марки спортни облекла и обувки бяха унищожени от митница Свиленград, съобщи пресаташето на ведомството Диана Маркова.
Под контрола на инспекторите бяха нарязани 5 713 анцузи, суичъри, тениски и чорапи. Още 1 445 чифта обувки - ментета на
Хиляди фалшификати на световни марки спортни облекла и обувки бяха унищожени от митница Свиленград, съобщи пресаташето на ведомството Диана Маркова. Под контрола на инспекторите бяха нарязани 5 713 анцузи, суичъри, тениски и чорапи. Още 1 445 чифта обувки - ментета на "Адидас" и "Найк" паднаха под ножа в изпълнение на законодателство за защита на

Русия подкрепи Бокова за ООН

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4976879

Постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин се изказа благосклонно за кандидатурата на Ирина Бокова на поста генерален секретар. В интервю за ТАСС той разви тезата, че е ред на представител от източноевропейските страни да бъде избран за следващия ръководител на ООН.  Дипломатът изтъкна, че „сега вече има няколко нелоши
Постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин се изказа благосклонно за кандидатурата на Ирина Бокова на поста генерален секретар. В интервю за ТАСС той разви тезата, че е ред на представител от източноевропейските страни да бъде избран за следващия ръководител на ООН. Дипломатът изтъкна, че „сега вече има няколко нелоши

Елица Костова се класира за финала на международния турнир по тенис

http://www.bnews.bg/article-141364

Костова и Катерина Крамперова (Чехия), поставени под номер 2, победиха Диа Евтимова (България) и Виктория Голубич (Швейцария) с 6:1, 7:6(3).

Ама какви са тия деца, които се размотават на пътя?! (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_557609.html

Поредно видео на нагъл шофьор, който застрашава живота на деца на пътя, беше споделено в социалните мрежи. На кадрите се вижда как шофоьр изпреварва колона от автомобили в населено място. Автомобилът се разминава на сантиметри от четирима пешеходци, сред които има и две деца. След като се прибира в колонота, шофьорът прави още няколко опита да изпревари.  Видеото е заснето на 30 август, а авторът му го е озаглавил: "Ама какви са тия деца, които се размотават на пътя?!" // Ама какви са тия деца, които се размотават на пътя?! Posted by Александър Боцев on  8 септември 2015 г.

ООН осъди "експулсирането" на роми от Гърмен и Варна

http://www.mediapool.bg/oon-osadi-ekspulsiraneto-na-romi-ot-garmen-i-varna-news239151.html

Върховният комисар на ООН за правата на човека Заид ал Хусейн изрази в петък опасения от нови експулсирания на роми в Гърмен и Варна, предаде Франс прес. "Там е предвидено да бъдат разрушени няколко къщи на роми, а изглежда не е предвидено никакво алтернативно настаняване", недоумява Хусейн в комюнике, цитирано от агенцията. Той отбелязва още, че принудителните експулсирания на роми са продължили през последните години в европейски страни като България, Франция, Албания, Чехия, Гърция, Унгария, Италия, Румъния, Русия, Сърбия, Турция и Великобритания. Хусейн отчита като положително развитието на случая с принудителното евакуиране на ромския лагер в Гърмеч в Сърбия, което бе прекратено от местните власти. В същото време той критикува остро Франция за систематичното експулсиране на роми. "Става все по-ясно, че (в тази страна) съществува системна национална политика на принудително експулсиране на ромите", заявява Хусейн.   Той призовава френските власти да "заменят тази дискриминационна и вредна политика с една наистина интеграционна политика". Комюникето на Хусейн е разпространено само две седмици след като френските власти евакуираха един от най-старите ромски лагери в страната – Самаритен, северно от Париж.

Сирия – последният отбранителен вал на Москва

http://www.vesti.bg/analizi-i-komentari/komentari/siriia-posledniiat-otbranitelen-val-na-moskva-6042440

Ако ситуацията в Сирия поне относително се стабилизира, Русия най-вероятно ще получи шанс сериозно да разшири военното си присъствие в страната, пише Константин Егерт в коментар за "Дойче веле"

Кандидатът на Движение България на гражданите за кмет на Бургас се оттегли

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/11/2608025_kandidatut_na_dvijenie_bulgariia_na_grajdanite_za_kmet/?ref=rss


Лидерът на "Движение България на гражданите" в Бургас Живко Табаков обяви, че оттегля кандидатурата си за кмет от Реформаторския блок на предстоящите на 25 октомври избори, съобщи БТА.

В декларация, която прочете пред журналисти, Табаков заявява, че се оттегля в полза на сегашния кмет на Бургас Димитър Николов, който се кандидатира за нов мандат от ГЕРБ.

Като мотив посочва, че акцентите в програмата му, свързани с туризма, са приети от Николов и той е поел ангажимент да ги...

Над 2300 блока искат да бъдат санирани безплатно

http://www.mediapool.bg/nad-2300-bloka-iskat-da-badat-sanirani-bezplatno-news239150.html

Над 2300 са регистрираните сдружения на собствениците на територията на цялата страна. Сключените договори между общините и сдруженията на собствениците за обновяване на блоковете по националната програма са над 1600. Това съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова по време на парламентарния контрол в петък. За 1555 сгради има одобрено финансиране и им е направен енергиен и технически одит, каза министър Павлова. Според нея много е важна организацията на собствениците и на общините, за да може безплатното саниране да стане бързо. Общините са тези, които трябва да бъдат водещи, каза Павлова. Програмата реално започна работа през февруари. Вече е готова и първата безплатно обновено сграда по нея – жилищен блок в Благоевград, като санирането е отнело два месеца – от 23 юни до 23 август. Регионалният министър посочи, че през следващите години по програмата ще могат да кандидатстват и по-малки сгради. Сега ограничението е да имат над 36 апартамента и да са панелни. До края на годината трябва да приключи санирането по оперативна програма "Регионално развитие" (ОПРР). В момента тече обновяването на 40 сгради по нея. За други 111 блока предстои да бъдат подписани договорите с избраните изпълнители до края на септември. Те ще бъдат санирани до края на годината, каза министър Павлова. Има готовност за провеждане на процедури за избор на изпълнители за строителството на още 62 сгради, но не навсякъде фирмите имат желание да участват в тях, каза Павлова. Опитваме се за 9 месеца да реализираме проекти, които трябваше да станат за 2 години и 9 месеца, посочи министър Павлова. Тя уточни, че тези сгради, които не могат да се обновят по ОПРР 2007-2013 г., ще бъдат изпълнени по Националната програма за енергийна ефективност или по новата ОПРР 2014-2020 г. По новата оперативна програма "Региони в растеж" са включени допълнителни мерки, които ще дадат възможност да бъдат санирани публични и частни сгради, които са паметници на културата, както и тухлени блокове, каза Павлова.

Фирмите не желаят вече да плащат „политическите разходи” в цената на тока

http://www.cross.bg/toka-tzenata-kevr-1480462.html

/КРОСС/ Бизнесът отново ще протестира срещу новите цени на тока. Протестът ще е на 30 септември в София, ако дотогава КЕВР не промени решението си за поскъпване на електроенергията за фирмите с около 15-20% от началото на август. Това обявиха вчера от национално представените работодателски организации - БСК, АИКБ, БТПП и КРИБ. Недоволството на бизнеса е заради увеличената с над 100% такса "задължение към обществото", която се плаща от фирмите на свободния пазар. Приходите от нея отиват за покриване на дефицита в НЕК. Според анализ на компанията "Ърнст енд Янг", цитиран от председателя на КРИБ Кирил Домусчиев, реалният ефект за бизнеса ще бъде потресаващ. Новата цена може да погуби годишна продукция в реалния сектор за над 10 млрд. евро. Тя ще коства отказ от инвестиции за 212 млн. евро на година и ще доведе до загуба на около 107 000 работни места. Домусчиев цитира и друг аспект от доклада - България е на второ място в ЕС по размер на "политическите разходи в цената на тока", а ситуацията води фирмите към загуби и фалити. Става дума за решения, взимани на политическо ниво, за сключване на определени договори или за преференции за отделни производства. "Това е нашата голяма причина да нямаме доверие на този състав на КЕВР", добави и председателят на търговско-промишлената палата Цветан Симеонов

От ООН разтревожени заради ромите в Гърмен и Варна

http://www.bnews.bg/article-141363

"Там е предвидено да бъдат разрушени няколко къщи на роми, а изглежда не е предвидено никакво алтернативно настаняване" на тези хора, каза Хусейн в комюнике.

Оттегли се кандидатът на ДБГ за кмет на Бургас

http://pik.bg/оттегли-се-кандидатът-на-дбг-за-кмет-на-бургас-news397709.html

Оттегли се кандидатът на ДБГ за кмет на Бургас

Кандидатът за кмет в Бургас на "Движение България на гражданите" Живко Табаков обяви, че оттегля кандидатурата си.

Той е направил това с декларация, която е прочел днес пред журналисти, съобщи БТА.

Табаков е обявил още, че се оттегля в полза на настоящия кмет Димитър Николов, който също ще участва на предстоящите избори. Като мотив за решението си Табаков е посочил, че акцентите в програмата му, свързани с туризма, са приети от Николов. Вторият дори е поел ангажимент да изпълни тези акценти от програмата. Табаков е изказал благодарности на членовете и симпатизантите на Реформаторския блок, които са го подкрепили в аванс.

Той е уверил, че ще продължава да работи за града и е призовал политическите сили от блока и членовете им да подкрепят Николов за кмет.

Според Табаков това ще е предпоставка за формирането на стабилна структура в Общинския съвет в морския град.

 

Намаляват нарушенията в кухните на детските градини

http://www.mediapool.bg/namalyavat-narusheniyata-v-kuhnite-na-detskite-gradini-news239149.html

Засиленият контрол върху кухните на детските градини дава ефект и констатираните в тях нарушения намаляват с всяка изминала година, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните, която в началото на септември започне засилени инспекции в забавачките. Съотношението между извършените проверки и констатираните несъответствия намалява все повече и доказва все по-стриктното спазване на законодателството в областта на храните в детските заведения. През 2013 година в София са били съставени 43 предписания за отстраняване на нарушения . при съхранението на храните в кухните на детските градини. Тогава е имало и констатирани и случаи на бракувани храни с изтекъл срок, което е едно от най-сериозните нарушения. През 2014 г. издадените предписания вече са малко над 30. Само за седмица от старта на засилените проверки в София са извършени 35 проверки на кухни в детски градини и ясли в столицата, съобщи д-р Силвия Каменова, началник сектор към софийската дирекция по безопасност на храните по време на проверка в детска градина в столичния квартал "Младост". Не са констатирани фрапантни несъответствия, но превантивно са взети за лабораторни изпитвания проби от храната, посудата и контактите повърхности. "Има дребни несъответствия, за които се съставят предписания да бъдат отстранени. Но изтекли срокове на годност, неправилно съхранение на суровините, доставки от нерегламентирани доставчици или отклонение по тяхната вътрешна мониторингова програма, касаеща храната, които са най-сериозните нарушения, към момента не сме установили“, добави д-р Каменова. Проверените до момента обекти в София са регистрирани съгласно Закона за храните. Наличните суровини и хранителни продукти са в срок на годност, доставят се от регламентирани производители и доставчици, в съответствие с изискванията на Наредбата за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните предлагани в детски заведения и училища, допълниха от агенцията по храните.

Започнаха проверки на кухните в столичните детски градини

http://www.mediapool.bg/zapochnaha-proverki-na-kuhnite-v-stolichnite-detski-gradini-news239149.html

От Агенцията за безопасност на храните са започнали масирани внезапни проверки на кухните в столичните детски градини. От понеделник до петък са проверени кухните на 35 детски градини и са издадени 15 предписания са издадени, основно за дребни нарушения. Проверява се дали обектът е регистриран, каква е материално-техническата база и най-вече храните и суровините, които се ползват за ястията на децата. Гледа се дали хранителните продукти са в срок на годност и по БДС, каквото е изискването. Резултатите от взетите проби от готовата храна ще излязат до няколко дни. Най-често срещаните несъответствия са свързани с материалната база – олющени стени и тавани, корозия на работни плотове и хладилни съоръжения. При констатирането на несъответствия се съставят предписания със срокове за отстраняването им. Ако не бъдат изпълнени, следва санкция. Проверките ще продължат до края на септември, като могат да бъдат удължени и през октомври.  

Обама се ядосал, че България спира руските самолети

http://www.moreto.net/novini.php?n=301122

Президентът на САЩ Барак Обама не е знаел, че Държавният департамент е поискал от България и Гърция да затворят небето си за руски транспортни полети, а когато научил, бил разстроен от това, че външнополитическото ведомство на страната е започнало да действа без достатъчно съгласуване с останалите части на администрацията.

Наградиха варненския пилот Павел Лефтеров

http://www.moreto.net/novini.php?n=301105

Кметът на Варна Иван Портних връчи почетен плакет на пилота Павел Лефтеров за отличното му представяне на автомобилните шампионати - GT4 и Euro Series By Nova Race, съобщиха от Общината за Moreto.net. През август състезателят постигна трета победа в дебютния си сезон в европейските автомобилни серии GT4 на пистата „Нюрбургринг", Германия.

Унгарската операторка се извини за действията си срещу бежанците

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/09/11/2608020_ungarskata_operatorka_se_izvini_za_deistviiata_si/?ref=rss


Унгарската операторка Петра Ласло, заснета как спъва и рита бежанци, бягащи от полицията, изрази съжаления за действията си, които според нея са били в пристъп на паника, съобщи "Ройтерс".

На кадрите се вижда как тя спъва мъж, носещ дете на ръце и рита младо момиче. Сцените се развиват във вторник близо до южната граница със Сърбия.

Същевременно полицията заяви, че е разпитала Ласло, която междувременно беше уволнена от телевизията N1TV. Прокуратурата е разпоредила...

Русия засилва присъствието си в Сирия

http://www.cross.bg/siriya-idil-rysiya-1480461.html

/КРОСС/ Русия започва морски учения със стрелба край бреговете на Сирия. Авиопревозвачите са получили от Русия уведомление за пилотите, в което се съобщава за провеждането на военноморски учения с ракетна стрелба в Източното Средиземноморие, до бреговете на Сирия. Авиокомпаниите са предупредени да се въздържат от полети в опасната зона, простираща се от повърхността на морето до ешелон 660 (около 20,1 км) на около 70 км от сирийския град Тартус. В този район е разположен пунктът за материално-техническо осигуряване на ВМФ на Русия. Точната дата на ученията не е указана, те ще се проведат в периода между 8 и 17 септември. Радиусът на ученията ще обхване 41 километра, като центърът ще е между Сирия и Кипър. Руските моряци ще проведат изпитателни стрелби на ракети. Освен това, аналогични учения са планирани в този район и от 30 септември до 7 октомври. По-рано руският външен министър Сергей Лавров съобщи за прехвърлянето в Сирия на руски военни, които са изпратени там с цел да обучат сирийските си колеги от правителствените войски да си служат с доставеното руско оръжие. Някои международни медии съобщиха, че на пристанище Латакия вече са пристигнали два руски десантни кораба, а в сряда на местното летище са се приземили два военно-транспортни самолета Ан-124

Сигнал: Само 1724 са заличените адресни регистрации от 70 000 нови

http://frognews.bg/news_97541/Signal-Samo-1724-sa-zalichenite-adresni-registratsii-ot-70-000-novi/

Само 1724 са заличените адресни регистрации, при над 70 000 новорегистирани по настоящ адрес за последните шест месеца преди изтичане на срока за уседналост октомври 2014 г. - април 2015 г. . Това показват данните от справката, която поисках от МРРБ. Проверките във всички общини са приключили и незаконосъобразните регистрации са заличени. Числата са показателни за нежеланието на местните комисии да се преборят с „изборния“ туризъм.

Клаудия Кардинале става почетен доктор на НАТФИЗ

http://www.mediapool.bg/klaudiya-kardinale-stava-pocheten-doktor-na-natfiz-news239148.html

Актрисата Клаудия Кардинале получи почетна научна степен "доктор хонорис кауза" от българската Академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ), съобщиха от университета. Италианската кинозвезда ще пристигне на 7 октомври за премиерата на филма си "Имало едно време един уестърн" (Twice Upon a Time in the West) на Борис Десподов, която ще се състои в голямата зала на Софийската Опера и Балет. Церемонията в НАТФИЗ ще бъде на следващия ден. Кардинале е осемнайсетата кино знаменитост и първата актриса, на която НАТФИЗ присъжда званието си. Сред носителите му са Никита Михалков, Леон Даниел, Дейвид Линч, Едуард Олби, Иржи Менцел.

Българският кандидат за „Оскар“ за финала на Лятно кино с БНТ 1

http://www.cross.bg/kino-komandarev-stefan-1480460.html

Българската номинация за наградите „Оскар" - „Съдилището" на режисьора Стефан Командарев, ще закрие поредният успешен сезон на Пътуващо лятно кино с БНТ 1. Под открито небе този понеделник, 14 септември, Българската национална телевизия ще даде възможност на зрителите да видят хитовата лента, която се състезава в категорията за чуждоезични филми в 88-мите награди на Американската филмова академия. „Съдилището" е вторият филм на Командарев след „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", който бива номиниран за най-престижните филмови призове в света. Точно в 20:30 часа на 14 септември Лятната естрада в Борисовата градина в София ще се превърне в огромен киносалон на открито, за да срещне почитателите на киното с актуалния филм на Стефан Командарев, който вече триумфира на редица международни и български фестивали. През 2014 г. „Съдилището" спечели две награди „Златна роза" във Варна - за най-добър игрален филм и най-добра мъжка роля на Асен Блатечки. Освен него в лентата участват Мики Манойлович, Ованес Торосян, Ина Николова, Параскева Джукелова, Васил Василев - Зуека, Мето Йовановски, Христо Мутафчиев и други. Филмът е копродукция на България, Германия, Хърватия, Македония. Сценарият е на Марин Дамянов, Емил Спахийски, Стефан Командарев. Оператор е Красимир Андонов. Музиката е на Стефан Вълдобрев

"Нефтохимик" вярва, че има сили да отстрани ЦСКА

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/09/11/2607995_neftohimik_viarva_che_ima_sili_da_otstrani_cska/?ref=rss


Изпълнителният директор на "Нефтохимик" Николай Тодоров заяви, че вярва в успеха на тима му срещу ЦСКА.

Жребият за Купата на България отреди двата тима да се срещнат на 1/16-финалите, а мачът между тях ще се играе на "Българска армия".

"Хубав жребий. ЦСКА - "Нефтохимик" е черешката на жребия! Ще се получи емоционален и зрелищен мач. Два отбори с традиции и фенове," заяви Тодоров пред официалния сайт на клуба.

"Целта ни е да се класираме на осминафиналите и...

БСП, "Атака" и Патриотичният фронт нападнаха посланици за намеса във вътрешните работи

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/11/2608007_bsp_ataka_i_patriotichniiat_front_napadnaha_poslanici/?ref=rss


БСП, "Атака" и Патриотичният фронт разкритикуваха посланици, че се намесват във вътрешните работи на България по повод декларацията им от миналата седмица в подкрепа на антикорупционния закон.

На среща на външната комисия и лидерите на парламентарните сили представители на посолствата на страните от ЕС, САЩ, Норвегия и Швейцария, партиите, които не подкрепиха на първо четене антикорупционния законопрект, повториха основните си критики към него - че не се гарантира независимостта на...

Т. Петкова: Страната ни може да стане газов център за Европа

http://econ.bg/Новини/Т-Петкова-Страната-ни-може-да-стане-газов-център-за-Европа_l.a_i.696281_at.1.html

България може да стане незаобиколим газов център за Европа. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова в рамките на конференцията...

Нова стратегия ще насърчава продажбите на елоктромобили и екологични коли

http://www.cross.bg/vasileva-strategiya-koli-1480459.html

/КРОСС/ Започва работа по нова стратегия, стимулираща покупката и използването на електромобили, хибриди и други нискоемисионни превозни средства, обяви днес от парламентарната трибуна министърът на екологията Ивелина Василева. По нея работят експерти на Министерството на транспорта и Министерството на икономиката, като от екоминистерството също ще се включат. Ивелина Василева допълни, че приемът на нова стратегия се налага, тъй като старата е обхващала периода от 2012 до 2014 година. Министърът на екологията на посочи каква част от мерките и заложените цели от старата стратегия са били изпълнени. Сериозен ефект от стратегията обаче не се забелязва, като за първото полугодие са продадени едва 20 електромобила. Според депутата от Реформаторския блок Петър Славов, който зададе въпроса към Василева, в момента нормативната база съдържа дискриминационни и рестриктивни мерки към по-новите и екологични автомобили. Като пример той цитира по-високия данък, който се дължи за новите коли и третирането на хибридите по общия ред. Ивелина Василева посочи още, че се готви промяна в продуктовата такса, която се плаща при регистрацията на всеки автомобил в страната, като тя ще бъде намалена са новите коли и увеличена за старите. Министърът обаче даде да се разбере, че промяна едва ли ще е драстична, като добави, че определянето на размера ще се вземе предвид икономическата ситуация и доходите на населението

СДВР ще се грижи за реда при откриването на новата учебна година в 229 училища

http://pik.bg/сдвр-ще-се-грижи-за-реда-при-откриването-на-новата-учебна-година-в-229-училища-news397703.html

СДВР ще се грижи за реда при откриването на новата учебна година в 229 училища

Да бъдем особено внимателни, да полагаме грижи за опазване живота и здравето на децата, да подаваме сигнали за всички нередности, които забележим в района на учебните заведения и извън тях, не само в първия учебен ден, но през цялата година, призова зам.- директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов на брифинг по повод новата учебна година.

В СДВР е създадена организация и са предприети мерки за гарантиране на сигурността и опазването на обществения ред при откриването на новата учебна 2015- 2016 година. Ангажирани са 460 полицейски служители, които на 15 септември ще се грижат за реда на 229 столични учебни заведения, съобщиха от МВР.

Столичните полицаи са извършили проверки в 235 училища и 144 детски градини, с цел недопускане на нарушения на обществения ред, са проведени срещи с районните кметове при СО и с началника на Регионалния инспекторат по образованието в София, на които са уточнени съвместни действия по организирането и отбелязването на началото на новата учебна година и провеждането на първия учебен ден. Проведени са работни срещи с училищните ръководства и представители на охранителни фирми, които пазят и осъществяват пропускателния режим в училищата и детските градини. На тези срещи са набелязани мерки за недопускането на противообществени прояви и престъпни посегателства срещу и от малолетни и непълнолетни.

Създадена е организация за засилено полицейски присъствие в районите на детски и учебни заведения за противодействие на криминалната престъпност. Столичните пътни полицаи са проверили осветлението в района на училищата, преградните парапети между училищните входове и пътното платно, наличието на изкуствени препятствия за ограничаване на скоростта и наличието на хоризонтална маркировка и пътни знаци. Инспекцията отново е насочена към опазването на живота и здравето на децата докато отиват и се връщат от училище.

При констатираните пропуски са изпратени уведомителни писма до компетентните органи за отстраняването им, оповести старши комисар Антон Златанов. Той допълни, че съгласно действащата нормативна уредба са предприети превантивни мерки за недопускане продажбата на алкохолни напитки и тютюневи изделия в търговски обекти, разположени на територията на учебните заведения. От столичната дирекция призовават всички граждани да не подминават нарушенията без да сигнализират в полицията, за да могат органите на реда да реагират своевременно. 

Ислямска държава произвежда химически оръжия за Сирия

http://www.bnews.bg/article-141337

Вашингтон подозира, че джихадистите имат специален отдел, който се занимава с производството на химически оръжия.

Куба амнистира 3522 политически затворници

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4976868

Властите в Куба ще освободят 3522 политически затворници.
Официозът вестник "Грама" съобщава, че решението е взето от Държавния съвет, най-висшия изпълнителен орган в страната по повод предстоящата визита на главата на Римо-католическата църква папа Франциск, предаде
Властите в Куба ще освободят 3522 политически затворници. Официозът вестник "Грама" съобщава, че решението е взето от Държавния съвет, най-висшия изпълнителен орган в страната по повод предстоящата визита на главата на Римо-католическата църква папа Франциск, предаде

Производствена база за 19 млн. лв. откри Festo в завода си в София

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/proizvodstvena-baza-za-19-mln-lv-otkri-festo-v-zavoda-si-v-sofiia-202174/

В следващите три години са планирани нови инвестиции за автоматизация на производството на стойност 25 млн. лв.

Зам.-кметът Чобанов: Планираме още комплекси като тези на "Спортна София" в Борисовата градина и "Зона Б-5"

http://pik.bg/зам-кметът-чобанов-планираме-още-комплекси-като-тези-на-спортна-софия-в-борисовата-градина-news397701.html

Зам.-кметът Чобанов: Планираме още комплекси като тези на "Спортна София" в Борисовата градина и "Зона Б-5"

Имаме планове за още комплекси като тези на "Спортна София" в Борисовата градина и "Зона Б-5". Това каза пред журналисти д-р Тодор Чобанов, зам.-кмет на Столична община, след награждаването на детския футболен турнир за купата на "Софийска вода", предаде "Фокус".

По думите на д-р Чобанов теренът, на който се проведе турнирът, се стопанисва от общинската фирма "Спортна София", която е една от най-успешните общински фирми. Той припомни, че преди по-малко от месец нов такъв комплекс, доста по-голям от този в Борисовата градина, беше открит в "Зона Б-5".

"Имаме планове и за други подобни комплекси. Това са най-евтините, най-достъпните, а в много случаи и безплатни съоръжения, особено за детски и ученически спорт", посочи той.

"Смятаме, че трябва да бъдат изграждани нови и нови такива спортни комплекси, защото те са търсени и нужни, за да могат училищните отбори в столицата да има къде да провеждат такива състезания, като това за купата на "Софийска вода", заяви д-р Чобанов.

"Убедени сме, че с такава инфраструктура създаваме необходимото, за да може спортът в София да се развива", добави още той.

Куба амнистира 3522 политически затворници

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4976843

Властите в Куба ще освободят 3522 политически затворници.
Официозът вестник
Властите в Куба ще освободят 3522 политически затворници. Официозът вестник "Грама" съобщава, че решението е взето от Държавния съвет, най-висшия изпълнителен орган в страната по повод предстоящата визита на главата на Римо-католическата църква папа Франциск, предаде

33-годишна е ранената жена, която беше заклещена в мелето край Сандански

http://petel.bg/33-godishna-e-ranenata-zhena--koyato-beshe-zakleshhena-v-meleto-kray-Sandanski-__126411

Снимка struma.bg 33-годишна жена от село Микрево, община Струмяни, е пострадала най-тежко във верижната катастрофа станала по-рано днес на...

България,2015 г: 8 младежи пробваха самоубийство в Пловдив, 5 успяха

http://petel.bg/Balgariya-2015-g--8-mladezhi-probvaha-samoubiystvo-v-Plovdiv--5-uspyaha-__126412

Илюстрация Булфото архив Най-малката сред тях е 13-годишно момиче 13-годишна тийнейджърка е посегнала на живота си. Тя е най-малкото от...

Големият финал на Big Brother е днес, кой ще вземе наградата?

http://petel.bg/Golemiyat-final-na-Big-Brother-e-dnes--koy-shhe-vzeme-nagradata-__126414

Анита Точно 25 дни прекараха Съквартирантите от Big Brother 2015 в най-известната Къща. За този период те успяха да изпитат цяла палитра от...

Временно ще бъде прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Плачковци и Радунци

http://www.cross.bg/ychastuka-vlakove-plachkovtzi-1480457.html

/КРОСС/ До 28 ноември ще бъде прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Плачковци и Радунци. Това налага промени в транспортната схема за движение на различните категории пътнически влакове, които пътуват през този участък. Причините за временното прекъсване на влаковото движение в този участък са ремонтни дейности, които Национална компания „Железопътна инфраструктура" ще извършва по железния път между двете гари. През горепосочения период се въвеждат промени в разписанията на международни, бързи и пътнически влакове, които обичайно преминават през участъка между Плачковци и Радунци. За клиентите на „Холдинг Български държавни железници" ЕАД ще бъдат осигурени автобуси, които да превозват пътниците в участъка на извършвания ремонт. Информация за промените в разписанията на влаковете, както и за разписанията на автобусите, е поставена във всички гари и спирки по този маршрут, както и в електронния пътеводител на официалната интернет страница на „Холдинг БДЖ" ЕАД. Промени в разписанията и маршрутите на международни, бързи и пътнически влакове, които обичайно преминават през участъка между Плачковци и Радунци:• Директните вагони за международните бързи влакове между Букурещ и Истанбул няма да се движат в участъка между Горна Оряховица и Димитровград. За пътниците от тези влакове ще бъде осигурен директен превоз с автобуси в този участък

Бъчварова отчете с близо 7% повече разкрити престъпления

http://www.mediapool.bg/bachvarova-otchete-s-blizo-7-poveche-razkriti-prestapleniya-news239147.html

Разкриваемостта на престъпленията в малките населени места се е повишила с 6.62 на сто от въвеждането на засиленото полицейско присъствие в тях, отчете в петъчния парламентарен контрол вътрешният министър Румяна Бъчварова. Тя посочи още, че има намаляване и на самата престъпност. "Регистрирани са около 66 000 престъпления в сравнение с около 61 000 регистрирани лица. Разкрити са 25 000 престъпление или около 38% от престъпленията“, обясни Бъчварова. Тя посочи още, че се изграждат системи за видеонаблюдение и се работи по преразпределение на служителите на МВР с цел оптимизиране на работата. Вече 307 полицаи са преразпределни в малки населени места, но има криза за кадри във Видин, Монтана и Враца.

Кандидат кметът на ДБГ в Бургас се оттегли

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4976851

Кандидат кметът на ДБГ за Бургас Живко Табаков обяви, че оттегля кандидатурата си и няма да се състезава за кметския пост. Табаков е общински председател на партията и е съветник на туристическия министър Николина Ангелкова.
"През последните седмици проведох няколко срещи с кмета Димитър Николов и му представих акцентите в моята програма.
Кандидат кметът на ДБГ за Бургас Живко Табаков обяви, че оттегля кандидатурата си и няма да се състезава за кметския пост. Табаков е общински председател на партията и е съветник на туристическия министър Николина Ангелкова. "През последните седмици проведох няколко срещи с кмета Димитър Николов и му представих акцентите в моята програма.

Спират влаковете между гарите Плачковци и Радунци заради ремонт

http://pik.bg/спират-влаковете-между-гарите-плачковци-и-радунци-заради-ремонт-news397702.html

Спират влаковете между гарите Плачковци и Радунци заради ремонт

До 28 ноември ще бъде прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Плачковци и Радунци. Това налага промени в транспортната схема за движение на различните категории пътнически влакове, които пътуват през този участък. Причините за временното прекъсване на влаковото движение в този участък са ремонтни дейности, които Национална компания „Железопътна инфраструктура” ще извършва по железния път между двете гари, съобщиха от БДЖ.

През горепосочения период се въвеждат промени в разписанията на международни, бързи и пътнически влакове, които обичайно преминават през участъка между Плачковци и Радунци. За клиентите на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще бъдат осигурени автобуси, които да превозват пътниците в участъка на извършвания ремонт. Информация за промените в разписанията на влаковете, както и за разписанията на автобусите, е поставена във всички гари и спирки по този маршрут, както и в електронния пътеводител на официалната интернет страница на „Холдинг БДЖ” ЕАД (www.bdz.bg).

Промени в разписанията и маршрутите на международни, бързи и пътнически влакове, които обичайно преминават през участъка между Плачковци и Радунци: Директните вагони за международните бързи влакове между Букурещ и Истанбул няма да се движат в участъка между Горна Оряховица и Димитровград.

За пътниците от тези влакове ще бъде осигурен директен превоз с автобуси в този участък. За пътниците, които се придвижват с влаковите композиции по маршрута Горна Оряховица – Плачковци и обратно, както и Стара Загора – Дъбово и обратно, ще бъде осигурен превоз с автобуси в участъка между гарите Плачковци и Дъбово.

Поради въведените промени в транспортната схема за движение на различните категории пътнически влакове, които обичайно преминават през участъка между Плачковци и Радунци, се налагат и промени в разписанията на различни категории пътнически влакове, които се движат по други железопътни линии или пътуват в близост до ремонтирания участък.

Промени ще бъдат въведени и в разписанията на някои крайградски пътнически влакове, които пътуват между Габрово и Царева Ливада. 

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване