Даниел Боримиров: Когато ЦСКА гостува някъде, винаги има проблем

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257501_%D0%94%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D0%BB+%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2%3A+%D0%9A%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%BE+%D0%A6%D0%A1%D0%9A%D0%90+%D0%B3%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B2%D0%B0+%D0%BD%D1

 Футболистът на ЦСКА Иван Ангушев влезе в разгорещен спор с Даниел Боримиров заради масовия бой по време на вечното дерби с "Левски" при юношите. Състезателят заяви, че е изтичал до трибуната, за да защити родителите си и своя съотборник Кристиян Пашов, който малко преди инцидента получи червен картон.

Боримиров се включи в предаването на "Нова тв" "Събуди се", за да представи своята версия, която обаче не се хареса на младоците.

"Можете да прегледате записа на мача и ще се уверите сами, че до 75-ата минута всичко беше спокойно. След това втори играч на ЦСКА получи червен картон и при излизането от терена репликира съдията. Също така и група от фенове на гостите слезе до рефера да иска обяснение. Цялата случка тръгва от там", убеден е бившият национал. Боримиров дори е на мнение, че подобни сбивания се случват при почти всяко гостуване на ЦСКА и даде няколко примера. Шефът на школата на "сините" попита Ангушев какво е правил на трибуната, след като играе в мача.

"А вие преди време не скочихте ли да защитавате сина си и не слязохте ли на терена?", визира футболистът случая със сбиването между Боримиров и друг родител на мач при подрастващите. На свой ред Боримиров разкри, че си е взел поука от въпросния инцидент и препоръча на Ангушев да внимава, защото може да бъде наказан за такова поведение.

България и Бразилия засилват отношенията си със Спогодба за социална сигурност

http://pik.bg/българия-и-бразилия-засилват-отношенията-си-със-спогодба-за-социална-сигурност-news398152.html

България и Бразилия засилват отношенията си със Спогодба за социална сигурност

Успешно завършиха преговорите за изготвяне на проект на Спогодба за социална сигурност между България и Бразилия. Експертните делегации от двете страни заседаваха в продължение на цяла седмица в Министерството на труда и социалната политика, където официален домакин на срещата беше заместник-министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев, съобщиха от МТСП.

Материалният обхват на проекта на Спогодбата се фокусира върху пенсионното законодателство на двете страни. За България е включено законодателството, уреждащо пенсиите от държавното обществено осигуряване - пенсии за осигурителен стаж и възраст, пенсии за инвалидност поради общо заболяване, трудова злополука и професионална болест, както и наследствените пенсии, определени от тях.

По отношение на Бразилия, Спогодбата се отнася до законодателството, уреждащо общия режим на социалното осигуряване и режима за социално осигуряване на държавни служители, относно осигурителните програми за пенсия за възраст, преживели лица и инвалидност. Основен момент в договорения текст на Спогодбата е въвеждането на възможност за сумиране на осигурителните периоди, които лицата имат в двете държави.

Така при определяне на правото на пенсия на човек, който не отговаря на условията за придобиване право на пенсия поради недостатъчни периоди на осигуряване, съгласно законодателството на една от страните, компетентната институция на всяка от двете държави се задължава да вземе предвид периодите на осигуряване, придобити в другата държава.

Предвидено е също, ако лицето не отговаря на условията за отпускане на обезщетение, въз основа на завършените периоди, съгласно законодателствата на двете страни, дори след сумиране на осигурителните периоди, права на това лице да се предоставят след сумиране по законодателството на трети държави, с които една от двете договарящи страни е обвързана със спогодба за социална сигурност, предвиждаща сумиране на осигурителните периоди, ако тези периоди не съвпадат. Друг важен момент, уреден в Спогодбата е „износът на пенсии“.

Според договорените текстове пенсията, отпусната по законодателството на една от двете страни, ще бъде изплащана на територията на другата страна. Така българите с пенсии, отпуснати по нашето законодателство, ще могат да ги получават директно в Бразилия, като съответно българските граждани, които имат отпусната бразилска пенсия,ще могат да си я получават в България. В преговорите по Спогодбата участваха български експерти от министерството, Националния осигурителен институт и Националната агенция за приходите.

Ръководител на бразилската делегация бе секретарят по политиката по социална сигурност в бразилското Министерство на социалната сигурност Бенедито Брунка, като на срещите присъстваше и Рикардо Герра де Араужо, временно управляващ Посолството на Федеративна република Бразилия. След като Спогодбата бъде подписана и влезе в сила, очакванията са двустранните икономически отношения между България и Бразилия да се засилят. Спогодбата ще подпомогне бизнеса и работодателите, които ще изпращат свои работници на работа в другата държава, а хората, работили в двете държави, няма да загубят пенсионните си права.

Лиляна Павлова: 10 млн. лв. са инвестирани в проекти в Ямбол

http://pik.bg/лиляна-павлова-10-млн-лв-са-инвестирани-в-проекти-в-ямбол-news398150.html

Лиляна Павлова: 10 млн. лв. са инвестирани в проекти в Ямбол

Двата изключително важни за облика на Ямбол проекта, финансирани от Оперативна програма „Регионално развитие“, са пример за съчетаване и допълване на предоставените от нея средства, заяви при посещението си в общинския център днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, съобщиха от пресцентъра на министерството. Тя провери напредъка в проекта за подобряване на градската среда и за възстановяването на Безистена и превръщането му културно-информационен център, на трите нива на който са представени миналото, настоящето и бъдещето на региона. 
Регионалният министър съобщи, че в тях са инвестирани общо 10 млн. лв. по линия на оперативната програма, като за проекта за градската среда е отпуснато допълващо финансиране, за да може инвестицията и резултатът да бъдат цялостни. Това, което Ямбол направи сега пилотно, ще бъде задължително изискване към бенефициентите през новия програмен период, за да има по-голям ефект от инвестициите, които ще бъдат направени, подчерта тя.

Чрез средствата от ОПРР Ямбол е напълно променен за много кратко време, а благодарение на Безистена тук ще бъдат привлечени много туристи, за което ще допринесат също и намерените при строителството на автомагистрала „Марица“ археологически ценности, каза още Павлова и допълни, че двата проекта трябва да бъдат завършени до края на месеца.

Прокуратурата издирва каналджия, превозвал 31 бежанци в микробус (Снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4978746

Районната прокуратура в Свиленград издирва мъж, който превозвал незаконно 31 бежанци в микробус, съобщават от ведомството.
На 9 септември около 3:30 часа на пътя между селата Мустрак и Студена патрул на служители на гранична полиция се опитва да спре за проверка микробуса с хасковска регистрация. Въпреки подадените към водача сигнали с палка,
Районната прокуратура в Свиленград издирва мъж, който превозвал незаконно 31 бежанци в микробус, съобщават от ведомството. На 9 септември около 3:30 часа на пътя между селата Мустрак и Студена патрул на служители на гранична полиция се опитва да спре за проверка микробуса с хасковска регистрация. Въпреки подадените към водача сигнали с палка,

Прокуратурата издирва каналджия, превозвал 31 бежанци в микробус (Снимки)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4978755

Районната прокуратура в Свиленград издирва мъж, който превозвал незаконно 31 бежанци в микробус, съобщават от ведомството.
На 9 септември около 3:30 часа на пътя между селата Мустрак и Студена патрул на служители на гранична полиция се опитва да спре за проверка микробуса с хасковска регистрация. Въпреки подадените към водача сигнали с палка,
Районната прокуратура в Свиленград издирва мъж, който превозвал незаконно 31 бежанци в микробус, съобщават от ведомството. На 9 септември около 3:30 часа на пътя между селата Мустрак и Студена патрул на служители на гранична полиция се опитва да спре за проверка микробуса с хасковска регистрация. Въпреки подадените към водача сигнали с палка,

Габриела ще ни представи на Евровизия

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257500_%D0%93%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BB%D0%B0+%D1%89%D0%B5+%D0%BD%D0%B8+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%8F

 Минаха само три дни, откакто Габриела Йорданова беше избрана да представи България на детската Евровизия. Въпреки че се класира на първо място в националната селекция благодарение на зрителския вот, сред огромното количество положителни коментари за нея има и немалко отрицателни. За тях семейството ѝ разбира от близки и приятели.

Габриела обаче е достатъчно зряло, за да знае, че не може да се хареса на всички. Затова майка ѝ Миглена Чакърова не спира детето си да чете какво се говори и пише за него. Миглена вярва, че прекаленото пазене няма да направи Габриела по-добра или по-уверена.

От петък 12-годишното момиче си е вкъщи в Русе. Съвсем скоро обаче ще пътува отново до София, тъй като ѝ предстои сериозна подготовка за финала на международния конкурс. Той е на 21 ноември в зала “Арена Армеец”. За тази цел екипът на Слави Трифонов ще напише специална песен за нея. Във вокално отношение Габриела ще продължи да работи с досегашния си музикален педагог от Бургас Мариета Секлемова. При нея Йорданова е от 8-годишна. Не пътува за Бургас всяка седмица, а посещава мастърски класове от по 10 урока веднъж месечно.

Преди 4 години момиченцето проявява интерес към музиката. “Тя сама поиска да пее. След това поиска да свири на цигулка. Всичко е резултат от нейните желания ”, разказва майка ѝ Миглена Чакърова.

Заслуги за избора на музикален инструмент на Габриела има брат ѝ, който тази година е приет да учи оперно пеене в Музикалната академия в София. Като малък той ходел на уроци по виолончело. Мелодията на инструмента е тази, с която детето заспивало всяка вечер. “Казвахме му: “Сега ще свириш, докато сестра ти заспи.” Докато си повтаряше пиеските, питаше: “Тя заспа ли?”, смее се майка им. Ако Габи упорствала будна, батко ѝ въздъхвал: “Оффф, ще продължавам”.

Преди да се съсредоточи върху подготовката за Евровизия Габриела трябва да се подготви и за новата учебна година. Тя е отличничка - конкурсите не пречат на успеха ѝ, защото обикновено се провеждат в почивните дни. Ако все пак изпусне материал, 12-годишното момиче не го наваксва с помощта на частни учители, а благодарение на тези, които ѝ преподават в училище. Естествено, самата Габриела полага големи усилия, за да няма пропуски.

Старае се и в избора на конкурси. Получава непрекъснато покани и избира сама на кои да иде, след като изчете внимателно цялата информация за тях. Разбира се, майка ѝ има последната дума, тъй като почти всяко подобно участие е свързано с пътуване.

Детето само̀ решава да се яви и на кастингите за детската Евровизия. Чува за тях и веднага се записва. Не отива за победа, а както винаги - за забавление. За нея този конкурс, както и всички останали, не са борба с останалите участници, тъй като голяма част от тях вече познава. Победата обаче е различна от всички спечелени дотук, тъй като най-голямата награда за детето е, че ще може да представи страната си на най-значимия детски музикален конкурс. Това изпреварва дори голямата награда от “Италия мюзик фестивал”, която печели наскоро. Тя е авторска песен, която ще запише в Италия. Неин автор е композиторът Фабрицио Берлинчони, написал парчето “Моята първа голяма любов” на миналогодишния победител в детската Евровизия Винченцо Кантиело.

Кунева се отбранява: Европейските посланиците имат своето място при обсъждането на закона за антикорупцията

http://pik.bg/кунева-се-отбранява-европейските-посланиците-имат-своето-място-при-обсъждането-на-закона-з-news398147.html

Кунева се отбранява: Европейските посланиците имат своето място при обсъждането на закона за антикорупцията

Европейските посланици имат своето място при обсъждането на закона за антикорупцията. Това каза във Велико Търново вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева, предаде "Фокус". Тя подчерта, че в момента България и Румъния са в режим на мониторинг по правосъдие и вътрешен ред. В този мониторинг участват държавите членки на Европейския съюз.

„Само след няколко месеца държавите членки, техните представители в Брюксел, ще говорят по оценка как България се справя в областите правосъдие и антикорупция. Естествено те ще питат посланиците си в страната и ще вземат предвид тяхното мнение. Както виждате, нито една европейска страна не премълчава, когато нещо се случва – било то в Унгария с бежанците, било то при други проблеми в Италия и т.н.”, посочи Кунева. Тя допълни, че освен това Европейската комисия налага санкции на всички държави членки, които нарушават законодателството.

„Идеята, че се случва нещо безпрецедентно, когато реагират посланици, е вярна, само дотолкова, доколкото наистина да излизат европейски посланици и да казват: „Направете нужното за борбата с корупцията”. Това е рядко срещано, но е рядко срещано, защото държавите сами припознават своята лидерска роля”, допълни вицепремиерът.

Дефицитът на НЕК е 3.7 млрд. лв., дълговете й са 900 млн. лв.

http://www.mediapool.bg/defitsitat-na-nek-e-37-mlrd-lv-dalgovete-y-sa-900-mln-lv-news239183.html

Дефицитът в Националната електрическа компания (НЕК) е 3 млрд. 700 млн. лева., като 2 млрд. и 300 млн. лв. е генериран от невъзстановени инвестиционни разходи за АЕЦ „Белене” и Цанков камък. Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова в събота. Тя добави, че 1.4 млрд. лв. е тарифният дефицит, който НЕК генерира в резултат на регулаторната политика. „Регулаторна политика, която е на базата на нормативната уредба и на нейна база НЕК изкупува електрическа енергия от двете американски централи, от заводските централи, от топлофикациите, ВЕИ-ата, на по-високи цени, отколкото е пазарната цена. Сами разбирате, това е един заложен дефицит в системата, който води до това НЕК да не може да се разплаща с производителите на електрическа енергия”, обясни Петкова. Задълженията на НЕК към този момент са близо 900 млн. лева. По думите й, една от първите крачки, които българското правителство е предприело, за да преодолее финансовите проблеми в сектора е да предоговори договорите, условията по двата дългосрочни договора. „За радост успяхме да предоговорим намаляването на цената за разполагаемост. Това е цената, която всички ние плащаме, когато тези централи не са натоварени и не работят. В резултат на това намаление НЕК до края на срока на договорите ще реализира икономии в размер на 1 млрд. лева или по 100 млн. лева годишно”, посочи още енергийният министър.  Междувременно председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев обяви, че ще внесе в прокуратурата два сигнала за договорите с американските топлоцентрали и за ВЕИ-тата. "Първият е свързан с това кой как и защо подписа договорите с ТЕЦ "AES Гълъбово" и ТЕЦ "Контур-Глобал Марица Изток 3". Нормално ли е заради тези договори и анексите да няма виновни, след като с тях се загробила цялата индустрия? Искаме да има наказан”, заяви Домусчиев пред Нова телевизия, добавяйки, че настоява за същото и по отношение на възобновяемите енергийни източници. Той обаче не изясни в какъв контекст прокуратурата трябва да се занимае с тези сигнали при положение, че работата й е да разследва данни за евентуални престъпления, а не да се произнася по изгодността на сделки, които така или иначе нееднократно са били обект на проверки. "Имаше проверки, но има ли наказани? Какво показват тези проверки? Няма и един доклад за това", добави шефът на КРИБ, според който "енергийната мафия е по-опасна от наркомафията". Той анонсира и нов масов протест на работодателските организации срещу цените на тока, който ще се проведе в София на 30 септември. "За да видят всички тези, срещу които е насочен протестът, че няма да оставим така нещата. Както всички проблеми в енергетиката продължават да се радикализират, така и ние се радикализираме", закани се Домусчиев. По думите му "нищо не се е променило, няма сериозни реформи, не се правят проверки, договорите уж се предоговориха, но продължаваме да плащаме по старите цени". Според Домусчиев, ако не се вземат мерки, България не само ще остане най-бедната държава в Европа, но положението ще се влошава все повече. "Всеки управник ще трябва да знае, че ще ходи в затвора за такива неща. Тази сметка ще продължаваме да я плащаме още 15 години. Предоговарянето е символично, продължаваме да плащаме всичките сметки. Виновни са не американците, а този, който е дал баницата", обобщи бизнесменът.

Теменужка Петкова: Дефицитът на НЕК е 3.7 млрд. лева

http://www.mediapool.bg/temenuzhka-petkova-defitsitat-na-nek-e-37-mlrd-leva-news239183.html

Дефицитът в Националната електрическа компания (НЕК) е 3 млрд. 700 млн. лева., като 2 млрд. и 300 млн. лв. е генериран от невъзстановени инвестиционни разходи за АЕЦ „Белене” и Цанков камък. Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова в събота. Тя добави, че 1.4 млрд. лв. е тарифният дефицит, който НЕК генерира в резултат на регулаторната политика. „Регулаторна политика, която е на базата на нормативната уредба и на нейна база НЕК изкупува електрическа енергия от двете американски централи, от заводските централи, от топлофикациите, ВЕИ-ата, на по-високи цени, отколкото е пазарната цена. Сами разбирате, това е един заложен дефицит в системата, който води до това НЕК да не може да се разплаща с производителите на електрическа енергия”, обясни Петкова. Задълженията на НЕК към този момент са близо 900 млн. лева. По думите й, една от първите крачки, които българското правителство е предприело, за да преодолее финансовите проблеми в сектора е да предоговори договорите, условията по двата дългосрочни договора. „За радост успяхме да предоговорим намаляването на цената за разполагаемост. Това е цената, която всички ние плащаме, когато тези централи не са натоварени и не работят. В резултат на това намаление НЕК до края на срока на договорите ще реализира икономии в размер на 1 млрд. лева или по 100 млн. лева годишно”, посочи още енергийният министър.  Междувременно председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев обяви, че ще внесе в прокуратурата два сигнала за договорите с американските топлоцентрали и за ВЕИ-тата. "Първият е свързан с това кой как и защо подписа договорите с ТЕЦ "AES Гълъбово" и ТЕЦ "Контур-Глобал Марица Изток 3". Нормално ли е заради тези договори и анексите да няма виновни, след като с тях се загробила цялата индустрия? Искаме да има наказан”, заяви Домусчиев пред Нова телевизия, добавяйки, че настоява за същото и по отношение на възобновяемите енергийни източници. Той обаче не изясни в какъв контекст прокуратурата трябва да се занимае с тези сигнали при положение, че работата й е да разследва данни за евентуални престъпления, а не да се произнася по изгодността на сделки, които така или иначе нееднократно са били обект на проверки. "Имаше проверки, но има ли наказани? Какво показват тези проверки? Няма и един доклад за това", добави шефът на КРИБ, според който "енергийната мафия е по-опасна от наркомафията". Той анонсира и нов масов протест на работодателските организации срещу цените на тока, който ще се проведе в София на 30 септември. "За да видят всички тези, срещу които е насочен протестът, че няма да оставим така нещата. Както всички проблеми в енергетиката продължават да се радикализират, така и ние се радикализираме", закани се Домусчиев. По думите му "нищо не се е променило, няма сериозни реформи, не се правят проверки, договорите уж се предоговориха, но продължаваме да плащаме по старите цени". Според Домусчиев, ако не се вземат мерки, България не само ще остане най-бедната държава в Европа, но положението ще се влошава все повече. "Всеки управник ще трябва да знае, че ще ходи в затвора за такива неща. Тази сметка ще продължаваме да я плащаме още 15 години. Предоговарянето е символично, продължаваме да плащаме всичките сметки. Виновни са не американците, а този, който е дал баницата", обобщи бизнесменът.

КРИБ иска прокуратурата да провери договорите с американските централи и ВЕИ-тата

http://www.mediapool.bg/krib-iska-prokuraturata-da-proveri-dogovorite-s-amerikanskite-tsentrali-i-vei-tata-news239183.html

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) ще внесе в прокуратурата два сигнала за договорите с американските топлоцентрали и за ВЕИ-тата, обяви в събота председателят на организацията Кирил Домусчиев. "Първият е свързан с това кой как и защо подписа договорите с ТЕЦ "AES Гълъбово" и ТЕЦ "Контур-Глобал Марица Изток 3". Нормално ли е заради тези договори и анексите да няма виновни, след като с тях се загробила цялата индустрия? Искаме да има наказан”, заяви Домусчиев, добавяйки, че настоява за същото и по отношение на възобновяемите енергийни източници. Той обаче не изясни в какъв контекст прокуратурата трябва да се занимае с тези сигнали при положение, че работата й е да разследва данни за евентуални престъпления, а не да се произнася по изгодността на сделки, които така или иначе нееднократно са били обект на проверки. "Имаше проверки, но има ли наказани? Какво показват тези проверки? Няма и един доклад за това", добави шефът на КРИБ, според който "енергийната мафия е по-опасна от наркомафията". Той анонсира и нов масов протест на работодателските организации срещу цените на тока, който ще се проведе в София на 30 септември. "За да видят всички тези, срещу които е насочен протестът, че няма да оставим така нещата. Както всички проблеми в енергетиката продължават да се радикализират, така и ние се радикализираме", закани се Домусчиев. По думите му "нищо не се е променило, няма сериозни реформи, не се правят проверки, договорите уж се предоговориха, но продължаваме да плащаме по старите цени". Според Домусчиев, ако не се вземат мерки, България не само ще остане най-бедната държава в Европа, но положението ще се влошава все повече. "Всеки управник ще трябва да знае, че ще ходи в затвора за такива неща. Тази сметка ще продължаваме да я плащаме още 15 години. Предоговарянето е символично, продължаваме да плащаме всичките сметки. Виновни са не американците, а този, който е дал баницата", обобщи бизнесменът.

Задигнаха часовници за 8000 лв. от бижутерски магазин чрез взлом

http://pik.bg/задигнаха-часовници-за-8000-лв-от-бижутерски-магазин-чрез-взлом-news398121.html

Задигнаха часовници за 8000 лв. от бижутерски магазин чрез взлом

В Първо РУ вчера е постъпил сигнал, че във времето от 18:00 часа на 10 септември до 4:29 часа на 11 септември от бижутерски магазин на ул. „Олимпи Панов” (приземен етаж) в Русе е била извършена кражба на часовници от различни марки, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Русе. Кражбата е осъществена след взломяване (огъване) на вратата на магазина и счупване на стъклените витрини, в които са се намирали часовниците.

Общата стойност на откраднатите вещи е заявена за около 8 000 лева. На място група на МВР е извършила оглед. По случая е образувано досъдебно производство.

Сергей Лавров: Има руски военнослужещи в Сирия

http://www.bnews.bg/article-141404

Присъствието им там е свързано с доставките на въоръжение на сирийската армия, която носи основната тежест на противодействието на тероризма в лицето на Ислямска държава и другите екстремистки групировки, заяви Лавров.

ЕС дава 500 млн. долара на Украйна за закупуване на руски газ

http://econ.bg/Новини/ЕС-дава-500-млн-долара-на-Украйна-за-закупуване-на-руски-газ-_l.a_i.696459_at.1.html

Европейският съюз (ЕС) ще отпусне 500 млн. долара на Украйна за закупуване на природен газ от руския енергиен гигант „Газпром“ за зимния сезон. Тези...

„Пътна полиция” хваща по 600 шофьори без книжки всяка седмица

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257499_%E2%80%9E%D0%9F%D1%8A%D1%82%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%8F%E2%80%9D+%D1%85%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%B0+%D0%BF%D0%BE+600+%D1%88%D0%BE%D1%84%D1%8C%D0%BE%D1%80%D0%B8+%D0%B1%D0%B5%D0%B7+%D0%BA%

 Всяка седмица „Пътна полиция” хваща по 600 нарушители без книжки – тоест, или никога не са имали, или им е отнета и продължават да карат. Това съобщи пред Нова телевизия Бойко Рановски, началник на „Пътна полиция”. 

Малко над 300 водачи са хванати с алкохол. 25 деца са загинали миналата година като пътници в катастрофи. 90% от хората в цялата страна ползват колани, ако са на предната седалка, но не е така, ако са на задните седалки.

По думите на Рановски към днешна дата има с 33-ма загинали повече при катастрофи в страната в сравнение с миналата година.

„Темата е тъжна, а усилията, която прилагаме, са на предела. Има по един екип за цялата област. След като не може с физическа сила и с хора да се покрие територията, има друго решение – монтирани са стационарни камери”, каза Бойко Рановски.

Той е категоричен, че пари за безопасност на движението има, но трябва да се реализира проект. Такъв проект – за 174 стационарни камери, е започван през годините, но не е завършен.

"Искаме да има стационарни камери навсякъде, където има много катастрофи", категоричен е шефът на „Пътна полиция”.

Малко над 300 водачи са хванати с алкохол. 25 деца са загинали миналата година като пътници в катастрофи. 90% от хората в цялата страна ползват колани, ако са на предната седалка, но не е така, ако са на задните седалки.

 

По думите на Рановски към днешна дата има с 33-ма загинали повече при катастрофи в страната в сравнение с миналата година.

 

„Темата е тъжна, а усилията, която прилагаме, са на предела. Има по един екип за цялата област. След като не може с физическа сила и с хора да се покрие територията, има друго решение – монтирани са стационарни камери”, каза Бойко Рановски.

 

Той е категоричен, че пари за безопасност на движението има, но трябва да се реализира проект. Такъв проект – за 174 стационарни камери, е започван през годините, но не е завършен.

 

"Искаме да има стационарни камери навсякъде, където има много катастрофи", категоричен е шефът на „Пътна полиция”.

Осъдиха касиерка в Пловдив, присвоила 15 хиляди лева чрез измама

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4978735

Касиерка, присвоила почти 15 хиляди лева чрез измама с пенсионерски карти за градския транспорт в града под тепетата, е осъдена, съобщи Районната прокуратура в Пловдив, съобщава Нова телевизия.
64-годишната касиерка, с инициали Н.П., е осъдена по обвинение за длъжностно присвояване на чужди пари, получени,
Касиерка, присвоила почти 15 хиляди лева чрез измама с пенсионерски карти за градския транспорт в града под тепетата, е осъдена, съобщи Районната прокуратура в Пловдив, съобщава Нова телевизия. 64-годишната касиерка, с инициали Н.П., е осъдена по обвинение за длъжностно присвояване на чужди пари, получени,

Сергей Лавров потвърди: Има руски военнослужещи в Сирия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4978740

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров потвърди присъствието на руски военни в Сирия, предаде РИА Новости, цитирана от БГНЕС.
Има руски военнослужещи в Сирия, те са там от много години. Присъствието им там е свързано с доставките на въоръжение на сирийската армия, която носи основната тежест на противодействието на тероризма в лицето
Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров потвърди присъствието на руски военни в Сирия, предаде РИА Новости, цитирана от БГНЕС. Има руски военнослужещи в Сирия, те са там от много години. Присъствието им там е свързано с доставките на въоръжение на сирийската армия, която носи основната тежест на противодействието на тероризма в лицето

Сергей Лавров потвърди: Има руски военнослужещи в Сирия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4978744

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров потвърди присъствието на руски военни в Сирия, предаде РИА Новости, цитирана от БГНЕС.
Има руски военнослужещи в Сирия, те са там от много години. Присъствието им там е свързано с доставките на въоръжение на сирийската армия, която носи основната тежест на противодействието на тероризма в лицето
Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров потвърди присъствието на руски военни в Сирия, предаде РИА Новости, цитирана от БГНЕС. Има руски военнослужещи в Сирия, те са там от много години. Присъствието им там е свързано с доставките на въоръжение на сирийската армия, която носи основната тежест на противодействието на тероризма в лицето

От неделя във Варна започва Европейската седмица на спорта

http://www.moreto.net/novini.php?n=301144

Разнообразни спортни събития - скейт, бмх, кънки, стрийт баскет, кросове, плажен волейбол, синхронно плуване и други, както и безплатен достъп до спортните бази в града, са част от инициативите, с които Варна ще отбележи Европейската седмица на спорта – от 13-ти до 20-ти септември, научи Moreto.

Акция "На плаж с чувалче за боклук" ще има тази неделя край Варна

http://www.dnevnik.bg/zelen/jiva_planeta/2015/09/12/2608030_akciia_na_plaj_s_chuvalche_za_bokluk_shte_ima_tazi/?ref=rss


Група доброволци от Варна организират почистване на плаж Черноморец край Варна.

"След активния летен сезон на това любимо място на варненци може да се намерят всякакви боклуци – фасове, пластмасови шишета, чашки, найлонови торбички, части от плажни детски играчки, сламки, стъклени бутилк," обясняват мотивите за акцията и мястото от "За Земята".

Над 60 човека вече са заявили присъствие на събитието във фейсбук. За всеки, който иска да се включи, ще бъдат осигурени ръкавици...

Корабът "Радецки" - единственият плаващ музей, предлага уникална екскурзия

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257498_%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B1%D1%8A%D1%82+%22%D0%A0%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%BA%D0%B8%22+-+%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82+%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%89+%D0%B

 В първия от серията почивни дни в навечерието на Деня на Независимостта параходът „Радецки” - национална светиня, свързана с подвига на четниците на Христо Ботев, загинали за свободата на България през 1876 г., ще направи едночасова обиколка в района на Козлодуйското пристанище.


От Национален музей „Параход Радецки” канят ценителите на историята да се качат на борда на легендарния параход на 19 септември 2015 г. /събота/, тъй като от 15 ч. до 16 ч. той ще осъществи плаване в акваторията на Козлодуйското пристанище. Билетите за едночасовата екскурзия с кораба „Радецки” се закупуват на място и са на съвсем достъпна цена: за деца, ученици, студенти и пенсионери те са от 4 лева, а за всички останали – по 6 лева.


 На борда на Музея „Параход „Радецки“ могат да се качат 100 пътници, а ако интересът към екскурзията е много голям, в същия ден - 19 септември, ще бъде осъществена и втора обиколка в района на Козлодуйското пристанище - от 16 ч. до 17 ч.


Всички, които се качат на парахода „Радецки”, ще имат възможност да разгледат и обновената музейна експозиция, в която могат да се видят редица ценни реликви като знамето на Ботевата чета, униформи на Ботеви четници, последните писма, писани от воеводата Христо Ботев от борда на парахода и др.

 

Австрийският параход „Радецки“ е построен през 1851 г. в Будапеща. На 29 май 1876 г. четата на Христо Ботев завладява парахода и го принуждава да спре на българския бряг при с. Козлодуй, откъдето се насочва към Врачанския Балкан, за да се бие за свободата на България.


През 1966 година е построено точно копие на легендарния параход със средства, събрани от 1 200 000 български деца. Той е пуснат на вода през 1966 г. в памет на 90-годишнината от гибелта на Ботев. От 1982 г. корабът е със статут на национален музей. Намира се на вечен пристан в гр. Козлодуй в специално изградено за него място.


От 16 април 2004 г. Музеят „Параход „Радецки“ е филиал на Националния исторически музей в София.
Музеят „Параход „Радецки“ е изцяло свързан с живота и делото на Христо Ботев, с трагичната му гибел, както и с неговата чета. С годините се е превърнал и в национална светиня. Музеят „Параход „Радецки“ е единственият пътуващ параход музей на Балканския полуостров и в България.


От НИМ припомнят, че през последните години от Атомната електроцентрала в Козлодуй традиционно финансират ремонтните дейности на плавателния съд, за да може легендарният параход все така да посреща посетители и да извършва кратки пътувания в акваторията на Козлодуйското пристанище.

Супер луксозен лайнер избра Варна за втори път през круизния сезон

http://petel.bg/Super-luksozen-layner-izbra-Varna-za-vtori-pat-prez-kruizniya-sezon__126492

Рано тази сутрин на Морска гара – Варна застана пътническият кораб „СТАР ПРАЙД“, плаващ под флага на Бахамските острови. 134-метровият...

Пороят отнесе булевард в Хасково, едната лента едва се държи!

http://petel.bg/Poroyat-otnese-bulevard-v-Haskovo--ednata-lenta-edva-se-darzhi-__126493

Тодор Кръшков, haskovo.net Булевардът за хасковския квартал Болярово пропадна от пороите тази нощ. Дясната лента на идване към града почти...

Прокуратурата издирва избягал каналджия на хора

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/12/2608567_prokuraturata_izdirva_izbiagal_kanaldjiia_na_hora/?ref=rss


Под ръководството на Районна прокуратура–Свиленград се провежда разследване  срещу неизвестен извършител за каналджийство, съобщиха от обвинението.

На 9 септември около 03.30 ч.на пътя между селата Мустрак и Студена, патрул на служители на гранична полиция при ГПУ Свиленград се опитали да спрат за проверка микробус м."Форд Транзит", с хасковска регистрация.

Подали сигнал със стоп палка,  звуков и светлинен сигнал за спиране, но водачът на микробуса не се подчинил, а...

Бисер Миланов - Петното е кандидат за кмет на Русе

http://offnews.bg/news/n_1/n_557815.html

Професионалният протестиращ и провокатор Бисер Миланов-Петното ще се кандидатира за кмет на Русе. Кандидатурата му е издигната от инициативен комитет и одобрена от Общинската избирателна комисия, съобщи "Дарик".  Миланов се е опитал да регистрира и листа за общински съветници, но желанието му е било отхвърлено, тъй като законът не разрешава регистрация на кандидат-кмет и листа при издигане от страна на инициативен комитет. Бисер Миланов - Петното е добър познайник на полиция и протестиращите срещу кабинета на Орешарски. Представител е на гражданско движение „Свобода“. Петното е режидивист с дълъг стаж като затворник. 47-годишният Миланов е от Русе и има 7 присъди, част от тях ефективни. Първата е получил още на 18 години след кражба. Присъдата е условна, но скоро е последвана от ефективна - през 1987 г., когато е осъден за кражба на автомобил на 6 месеца лишаване от свобода. Бягство от затвора му носи трета присъда и на 20 години той вече е с три присъди. Тогава Миланов е осъден на 4 години и три месеца зад решетките. Едва излязъл от затвора - през 2004 г., отново е осъден за оказана съпротива на полицай. Той получава две години затвор за хулиганство, отново ефективна. През 2007 г. следва нова присъда - с лишаване от свобода за срок от 2 години за нанасяне на тежка телесна повреда. През 2010 г. съдът в Самоков му е наложил 6 месеца пробация за шофиране в пияно състояние. И в момента той има няколко висящи дела. Миланов бе неколкократно задържан от полицията по време на протестите в опит да провокира насилие, саботира първата пресконференция на „Протестна мрежа“ и отново бе изведен от полиция. След което се опита да нахлуе в БНТ по пример на Волен Сидеров, но не бе допуснат.

БЧК: Всички знаят как да оказват първа помощ

http://pik.bg/бчк-всички-знаят-как-да-оказват-първа-помощ-news398118.html

БЧК: Всички знаят как да оказват първа помощ

Първата помощ е най-същностната и най-емблематичната дейност на организацията. Това каза д-р Славита Джамбазова, заместник-генерален директор на БЧК по време официалното откриване на Световния ден на първата помощ, организирано от БЧК в Борисовата градина, предаде "Фокус". Тя поздрави всички със Световния ден на първата помощ. 

По думите й, инцидентът с момичето, което падна от скейтборда си преди официалната част, показва колко неочаквано се случват тези неща. „Затова е важно всички да знаят да оказват първа помощ. Радвам се, че сред вас са много граждани. Виждам, че те са от всички възрасти. Този ден е посветен а възрастните хора и безопасността на нашите деца. Желая ви много хубав ден, за да покажете какво можете”, каза д-р Джамбазова. 

Путин и Берлускони положиха цветя на мемориала в Крим

http://www.cross.bg/sevastopol-voiinitzi-gasfort-1480547.html

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин се срещна с бившия италиански премиер Силвио Берлускони на хълма на Гасфорт край Севастопол. Двамата положиха цветя на мемориала на сардинските войници, загубили живота си в Кримската война през XIX век /1853 - 1856 г./, съобщи ТАСС. През Кримската война на страната на Османската империя и съюзниците й срещу Русия се сражават 15 хиляди войници от Сардинското кралство. При обсадата на Севастопол сардинците изгубват 2194 души, които са погребани в кримски села. През 1882 г. италианците препогребват сънародниците си на мемориал на хълма на Гасфорт край Севастопол.    

„Пътна полиция” хваща по 600 шофьори без книжки всяка седмица

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4978726

Всяка седмица „Пътна полиция” хваща по 600 нарушители без книжки – тоест, или никога не са имали, или им е отнета и продължават да карат. Това съобщи пред Нова телевизия Бойко Рановски, началник на „Пътна полиция”. 
Малко над 300 водачи са хванати с алкохол. 25 деца са загинали миналата година като пътници в катастрофи.
Всяка седмица „Пътна полиция” хваща по 600 нарушители без книжки – тоест, или никога не са имали, или им е отнета и продължават да карат. Това съобщи пред Нова телевизия Бойко Рановски, началник на „Пътна полиция”.  Малко над 300 водачи са хванати с алкохол. 25 деца са загинали миналата година като пътници в катастрофи.

„Пътна полиция” хваща по 600 шофьори без книжки всяка седмица

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4978731

Всяка седмица „Пътна полиция” хваща по 600 нарушители без книжки – тоест, или никога не са имали, или им е отнета и продължават да карат. Това съобщи пред Нова телевизия Бойко Рановски, началник на „Пътна полиция”. 
Малко над 300 водачи са хванати с алкохол. 25 деца са загинали миналата година като пътници в катастрофи.
Всяка седмица „Пътна полиция” хваща по 600 нарушители без книжки – тоест, или никога не са имали, или им е отнета и продължават да карат. Това съобщи пред Нова телевизия Бойко Рановски, началник на „Пътна полиция”.  Малко над 300 водачи са хванати с алкохол. 25 деца са загинали миналата година като пътници в катастрофи.

Без паника - основно правило при първата помощ

http://pik.bg/без-паника---основно-правило-при-първата-помощ-news398149.html

Без паника - основно правило при първата помощ

"Първата помощ и застаряващото население" е темата, на която тази година е посветен днешния Световен ден на първата помощ.

Идеята е да се създаде позитивно мнение за хората над 65 години и да се припознаят като важен ресурс за обществото. По предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, вече 15 години във всяка втора събота на месец септември се отбелязва Световният ден на първата помощ. На този ден международната общественост изразява своята признателност, почит и уважение към доброволците и гражданите, обучени да оказват първа помощ и спасили човешки живот при различни инциденти. Днес столичната организация на БЧК отбелязва деня с празник в Борисовата градина.

Те правят демонстрации по първа помощ и обясняват на хората основни знания за това – как да се направи сърдечен масаж или превръзка, например. В една раница за първа помощ има доста материали, които се намират и в аптечните за автомобили. Задължителните средства вътре са ръкавици – необходими да запазим и себе си, когато оказваме първа долекарска помощ. Важно е да има и триъгълна кърпа, която се използва за повечето превръзки, разбира се трябва да има и бинтове. Когато тръгвате на път сред основните неща, които е хубаво да имате са и кислородна вода, за промивка на рани, стерилни марли, лепенки, посъветваха специалистите.

Яна, която е доброволец от шест години в БЧК, каза, че иска помага, защото и е изключително интересно, а и така е полезна. Младата дама каза обаче, че за съжаление не много хора знаят как да постъпват в ситуации, свързани с това да се окаже помощ на някой, който е в беда. Според нея това е изключително важно познание. Хората трябва да знаят предимно как да реагират, как да се обадят и да не се паникьосват. „Ако не сте сигурни, че може да помогнете – по-добре не го правете, защото може да навредите на пострадалия”, каза Николина, която участва в демонстрациите днес. 

Танева: Отпадането на млечните квоти не е основният проблем на сектора

http://www.investor.bg/evroproekti/264/a/taneva-otpadaneto-na-mlechnite-kvoti-ne-e-osnovniiat-problem-na-sektora-202236/

През следващата седмица земеделските министри на ЕС ще решат как да разпределят новия пакет от 500 млн. евро в подкрепа на млечния сектор

Избраха първата "Мис Родопи" – посланик на българското кисело мляко в Китай

http://goodnews.actualno.com/Izbraha-pyrvata-Mis-Rodopi--poslanik-na-bylgarskoto-kiselo-mljako-v-Kitaj--news_495259.html

Николая Никова от село Момчиловци, на 20 години, беше избрана за "Мис Родопи" 2015. Тя ще бъде новото рекламно лице на кисело мляко "Момчиловци", произвеждано от китайската компания Bright Dairy. Николая Нинова, заедно с подгласничките си ще посетат Китай в рамките на Програма за популяризиране на българското кисело мляко. Това стана вчера вечерта на първото издание на Фестивала на киселото мляко в родопското село, който продължава до 13 септември. Победителките в конкурса бяха избрани от жур

Меркел съветва бежанките в Германия да научат немски

http://europe.actualno.com/Merkel-syvetva-bejankite-v-Germanija-da-nauchat-nemski-news_495261.html

Канцлерът на Германия Ангела Меркел насърчи бежанките, пристигащи в Германия, да научат езика и да създадат нови контакти, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. В днешното си видеообръщение Меркел каза, че жените, които идват в Европа, често са преживели ужасни неща и са травматизирани, информира bTV. Тя каза, че освен да се опитат да преодолеят това, може само да ги посъветва да научат езика, да не се притесняват да учат заедно с децата си, които може би ще говорят по-добре немски, защото

Паргов: Няма да позволим на ГЕРБ безочливо да си разиграват коня

http://sofia.actualno.com/Pargov-Njama-da-pozvolim-na-GERB-bezochlivo-da-si-razigravat-konja-news_495265.html

"Резултат, който води до блокиращо мнозинство в следващия Столичен общински съвет, ще е успех не само за нас, но и за всички софиянци, защото няма да позволим за трети път ГЕРБ да си разиграва коня по начина, по който го прави до този момент – безогледно, безочливо, безкомпромисно и в полза на техните лични корпоративни интереси", заяви лидерът на Градския съвет на БСП в София и представляващ местна коалиция "БСП Лява България" Калоян Паргов, цитиран от БГНЕС.

Кеворк Кеворкян разкрива как се разгримира душата му

http://www.vesti.bg/bulgaria/medii/kevork-kevorkian-razkriva-kak-se-razgrimira-dushata-mu-6042473

Емблематичният и най-успешен водещ в историята на българската телевизия ще гостува в "Комбина"

Работа преди 10 сутринта причинява стрес и болести

http://www.moreto.net/novini.php?n=301182

С напредването на възрастта биологичният ритъм на зрелите хора напълно се разминава с обичайното работно време от 9 до 17 часа, а това носи “сериозна заплаха” за душевното здраве. Д-р Пол Кели от Оксфордския университет казва, че е необходима значима социална промяна, която да премести началото на работния ден и училищните занятия в синхрон с биологичния часовник на хората.

ЕК може да направи отстъпки за европейските фискални правила заради бежанската вълна

http://www.cross.bg/italiya-pravila-frantziya-1480546.html

/КРОСС/ Европейската комисия може да обмисли дали на страните с прекомерни бюджетни дефицити, които са засегнати от настоящата миграционна криза, трябва да бъде предоставена по-голяма гъвкавост в рамките на фискални правила в региона, заяви европейският икономически комисар Пиер Московиси. Пристигайки в Люксембург за неформална среща на финансовите министри, която ще се проведе по-късно днес, Московиси отбеляза, че Европейската комисия е била помолена от Ирландия, Италия, Австрия и Франция да проучи въздействието на бежанската криза върху бюджетите на техните страни. „Наясно съм, че някои страни от ЕС искат да повдигнат този въпрос", посочи той. В същото време обаче Московиси подчерта, че членовете на Еврозоната и на целия ЕС трябва да продължават да изпълняват своите цели и задължения по фискалните правила, заложени в Пакта за стабилност и растеж. Той добави, че миграционният приток би трябвало да действа благоприятно за икономиките в региона в резултат на повишените нива на потреблението и производството, произтичащи от присъствието на бежанци на Стария континент. Страховете за натиск върху публичните разходи, които могат да произтекат от бежанската криза в Европа, вероятно ще насърчат някои страни да лобират на срещата на Екофин (на финансовите министри от ЕС) на 6 октомври за допълнителна гъвкавост в рамките на европейските фискални правила, посочват неназовани официални европейски представители, цитирани от агенция Market News International

Дубов и Манолова спечелиха бронзови медали от световното по борба

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/09/12/2608560_dubov_i_manolova_specheliha_bronzovi_medali_ot/?ref=rss


Владимир Дубов и Джанан Манолова спечелиха бронзови медали от световното първенство по борба. В Лас Вегас Михаил Ганев донесе трета олимпийска квота за страната.

В неолимпийската категория до 61 кг Дубов се пребори за трудна победа с 3:2 срещу японеца Масаказу Камои. Преди това българинът се справи с 5:0 срещу Рамил Раджепов от Туркменистан и с 10:7 срещу арменеца Володя Франгулян.

В полуфиналите Дубов поведе с 2:1, но загуби с 2:6 от бъдещия шампион Хажи Алиев от...

Двама загинаха при катастрофа край шуменското село Ивански

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4978720

Тежка катастрофа между товарен автомобил и джип взе живота на двама мъже край шуменското село Ивански, на пътя Шумен - Бургас, предаде БГНЕС.
Загиналите мъже са на 58 и на 60 години. Инцидентът е станал тази сутрин около 7.00 часа край к-с Райковец. Сблъскали са се товарен автомобил
Тежка катастрофа между товарен автомобил и джип взе живота на двама мъже край шуменското село Ивански, на пътя Шумен - Бургас, предаде БГНЕС. Загиналите мъже са на 58 и на 60 години. Инцидентът е станал тази сутрин около 7.00 часа край к-с Райковец. Сблъскали са се товарен автомобил "Мерцедес" с бургаска регистрация и джип УАЗ с шуменска.

Габриела, която ще ни представи на Евровизия, заспивала само ако брат й засвири на виолончело

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4977359

Минаха само три дни, откакто Габриела Йорданова беше избрана да представи България на детската Евровизия. Въпреки че се класира на първо място в националната селекция благодарение на зрителския вот, сред огромното количество положителни коментари за нея има и немалко отрицателни. За тях семейството ѝ разбира от близки и приятели.
Минаха само три дни, откакто Габриела Йорданова беше избрана да представи България на детската Евровизия. Въпреки че се класира на първо място в националната селекция благодарение на зрителския вот, сред огромното количество положителни коментари за нея има и немалко отрицателни. За тях семейството ѝ разбира от близки и приятели.

Проф. Тодор Танев: Готовността за първия учебен ден е висока

http://www.cross.bg/ychenitzi-tanev-ministerstvoto-1480548.html

София/КРОСС/ По повод незавършилите ремонти в отделни училища министърът на образованието и науката Проф. Тодор Танев посочи в предаването „Седмицата" по Дарик радио, че това е в резултат на това, че много от тях са по оперативни програми и са по-мащабни, отколкото в предни моменти, има и такива, които се налагат поради остарял сграден фонд и конструктивна опасност за учениците. По думите му, прогнозният брой на първокласниците за тази учебна година е 64 841 деца. Общата бройка, с която се работи в момента е 757 969 ученици. Един от много големите проблеми на училищното образование е това ,че става въпрос за „мъртви души", записани фалшиви ученици, много по-голямата част са „мигриращите" ученици. По повод посочените фалшиви бройки на ученици в определени училища, вследствие на което изтичат средства, предоставени на министерството, министър Танев категорично заяви, че решителният инструмент за това е „инкриминиране на това, което се прави с нашите пари, с бюджета на министерството, изтичането му в неясно какви ходове".

Рик Пери се оттегля от президентската надпревара в САЩ

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/09/12/2608559_rik_peri_se_otteglia_ot_prezidentskata_nadprevara_v/?ref=rss


Републиканецът Рик Пери, който се сблъсква с трудности при набирането на средства и е сред най-слабо подкрепяните кандидати за номинацията на Републиканската партия за президентските избори в САЩ през 2016 г., обяви, че се оттегля от надпреварата, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Бившият губернатор на Тексас бе изключен от първите два телевизионни диспута между кандидати на републиканците и бе принуден да спре да плаща на много служители от предизборния си екип поради недостиг на...

Наталия Кобилкина с нов мъж, бил ревнив

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4978704

Срещнах един интересен човек. Да видим как ще се развият нещата. Той е чужденец. Това призна пред bTV сексологът Наталия Кобилкина. „Ухажват ме много хора. Това обаче не е добре, защото той е много ревнив. Пълна противоположност на бившия ми”, сподели Кобилкина.
Tя добави, че със съпруга си продължават да са в добри отношения.
Срещнах един интересен човек. Да видим как ще се развият нещата. Той е чужденец. Това призна пред bTV сексологът Наталия Кобилкина. „Ухажват ме много хора. Това обаче не е добре, защото той е много ревнив. Пълна противоположност на бившия ми”, сподели Кобилкина. Tя добави, че със съпруга си продължават да са в добри отношения.

Наталия Кобилкина с нов мъж, бил ревнив

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4978710

Срещнах един интересен човек. Да видим как ще се развият нещата. Той е чужденец. Това призна пред bTV сексологът Наталия Кобилкина. „Ухажват ме много хора. Това обаче не е добре, защото той е много ревнив. Пълна противоположност на бившия ми”, сподели Кобилкина.
Tя добави, че със съпруга си продължават да са в добри отношения.
Срещнах един интересен човек. Да видим как ще се развият нещата. Той е чужденец. Това призна пред bTV сексологът Наталия Кобилкина. „Ухажват ме много хора. Това обаче не е добре, защото той е много ревнив. Пълна противоположност на бившия ми”, сподели Кобилкина. Tя добави, че със съпруга си продължават да са в добри отношения.

Хващат по 600 нарушители без книжки всяка седмица

http://pik.bg/хващат-по-600-нарушители-без-книжки-всяка-седмица-news398120.html

Хващат по 600 нарушители без книжки всяка седмица

Всяка седмица „Пътна полиция” хваща по 600 нарушители без книжки, стана ясно в рубриката на Диана Найденова „Карай направо” в „Събуди се”  по Нова телевизия Бойко Рановски, началник на „Пътна полиция”, съобщи, че към днешна дата има с 33-ма загинали повече при катастрофи в страната в сравнение с миналата година.

„Тъжна тема, а усилията, която прилагаме, са на предела. Има по един екип за цялата област. След като не може с физическа сила и с хора да се покрие територията, има друго решение – монтирани са стационарни камери”, каза Рановски. Той е категоричен, че пари за безопасност на движението има, но трябва да се реализира проект.  "Искаме да има стационарни камери навсякъде, където има много катастрофи", заяви Рановски.

Чуждестранните инвеститори не вярват на Гърция

http://www.grreporter.info/chuzhdestrannite-investitori-ne-vyarvat-na-grtsiya/17890

Десетото годишно Road show на гръцките компании, организирано от Атинската борса в Лондон, показа, че чуждите инвеститори очакват реални действия, а не обещания за реформи

прочети повече

Танев: Поддържането на „мъртви души” в училищата ще стане престъпление

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/tanev-poddyrjaneto-na-myrtvi-dushi-v-uchilishtata-shte-stane-prestyplenie-202233/

Увеличението на учителските заплати от есента ще е между 60 и 80 лева в зависимост от ранга на учителя, каза образователният министър

Откраднаха БМВ-то на Мария Илиева

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4978071


Певицата Мария Илиева стана поредната жертва на автомафията. Нейното спортно БМВ с две врати е изчезнало в нощта срещу четвъртък, съобщи сайтът ХотАрена.нет.
В сряда вечерта автомобилът замръкнал, паркиран пред блок в столичния квартал “Овча купел”, където живее певицата. На сутринта липсвал. Вчера Илиева подала жалба за кражбата в полицията,
Певицата Мария Илиева стана поредната жертва на автомафията. Нейното спортно БМВ с две врати е изчезнало в нощта срещу четвъртък, съобщи сайтът ХотАрена.нет. В сряда вечерта автомобилът замръкнал, паркиран пред блок в столичния квартал “Овча купел”, където живее певицата. На сутринта липсвал. Вчера Илиева подала жалба за кражбата в полицията,

Още трима замесени в измамата на "златната" баба в Първомай

http://petel.bg/Oshhe-trima-zameseni-v-izmamata-na-zlatnata-baba-v-Parvomay__126488

илюстрация: Булфото   Още трима души имат участие в измамата на 80-годишната баба Еленка от Първомай. Това заяви преди минути районният...

Над 100 работодатели отиват на прокурор за укриване на осигуровки

http://petel.bg/Nad-100-rabotodateli-otivat-na-prokuror-za-ukrivane-na-osigurovki__126489

Снимка Булфото Най-малко 100 работодатели отиват на прокурор заради укрити осигуровки. От тази година укриването на здравни и социални...

40 000 мигранти влизат в Германия през следващите 48 часа

http://petel.bg/40-000-migranti-vlizat-v-Germaniya-prez-sledvashhite-48-chasa__126490

Снимка Булфото Близо 40 000 мигранти очакват да пристигнат в Германия в следващите два дни. Цифрата е два пъти по-голяма от вълната от...

Ужас в Тополовград! Каракачанка нахапа по главата малко момиченце

http://petel.bg/Uzhas-v-Topolovgrad--Karakachanka-nahapa-po-glavata-malko-momichentse__126491

Снимка Булфото Каракачанско куче нахапа зверски 6-годишно момиченце в Тополовград. Инцидентът стана към 15,30 часа в петък в двора на къща,...

Москов като българския д-р Арафат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4976826

Министърът получи инструментите за реформа и е на ход да действа
От мъгляво понятие в сферата на пожеланията здравната реформа постепенно добива реални измерения. Голяма роля за това има и току-що обновеният Закон за лечебните заведения, който бе приет за 1 ден от парламента - стройно, организирано и с “пълна подкрепа”,
Министърът получи инструментите за реформа и е на ход да действа От мъгляво понятие в сферата на пожеланията здравната реформа постепенно добива реални измерения. Голяма роля за това има и току-що обновеният Закон за лечебните заведения, който бе приет за 1 ден от парламента - стройно, организирано и с “пълна подкрепа”,

Никита: Сълзите ми на финала бяха от облекчение

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/nikita-sylzite-mi-na-finala-biaha-ot-oblekchenie-6042472

Корекциите по тялото си тя обясни така: „Променям се, защото имам и козметичен салон и ми е любопитно. Човек ослепява в един момент от промени, но се пита дали не е прекалил, когато другите го погледнат и го попитат”

Домусчиев: Енергийната мафия е по-опасна от наркомафията

http://www.bnews.bg/article-141403

„Престои да подадем сигнали в прокуратурата. Започваме с два сигнала – първият е кой, как и защо подписа договорите за ТЕЦ „Марица 1” и „Марица 3”

Здравната каса обсъжда недостига в бюджета си

http://www.moreto.net/novini.php?n=301180

На заседание Надзорният съвет на Здравната каса ще обсъди за пореден път недостига в бюджета. Очаква се днес НЗОК да уточни каква е сумата, която Касата е изхарчила за първата половина от годината и колко средства остават до края на 2015 г.

Шествие в подкрепа на бежанците тръгва в София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4978682

Шествие в подкрепа на бежанците ще се проведе в София. То е част от международна инициатива, при която граждани на близо 30 страни се събират, за да покажат съпричастност към търсещите убежище. То ще тръгне от Женския пазар и ще завърши пред сградата на Европейския парламент на ул.
Шествие в подкрепа на бежанците ще се проведе в София. То е част от международна инициатива, при която граждани на близо 30 страни се събират, за да покажат съпричастност към търсещите убежище. То ще тръгне от Женския пазар и ще завърши пред сградата на Европейския парламент на ул. "Г.С.Раковски". „В повечето европейски държави ще се проведат

Еврокомисарят по икономиката заяви, че Европа не се тревожи от резултата от гръцките избори

http://europe.actualno.com/Evrokomisarjat-po-ikonomikata-zajavi-che-Evropa-ne-se-trevoji-ot-rezultata-ot-gryckite-izbori-news_495253.html

Еврокомисарят по икономиката Пиер Московиси заявява, че е спокоен за резултата от предсрочните избори в Гърция след осем дни. Той е убеден, че те няма да поставят под въпрос поетите от Атина ангажименти, предава АФП. Не знам коя партия ще спечели, каква коалиция ще се сформира, заяви Московиси при пристигането си в Люксембург за съвещание на европейските министри на финансите. Но имам усещането предвид резултатите от анкетите, че се очертава много ясно мнозинство, огромно мнозинство в Гърция за

Кунева: ЕС трябва да си даде сметки, че бежанският проблем ще продължи години наред

http://society.actualno.com/Kuneva-ES-trjabva-da-si-dade-smetki-che-bejanskijat-problem-shte-prodylji-godini-nared-news_495262.html

Европейските държави трябва да си дадат сметка, че бежанският проблем ще продължи да съществува години наред, че не е в рамките само на една страна и че съюзът може да се справи с него само ако действа единен. Това заяви във Велико Търново вицепремиерът по европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева. Тя съобщи, че в понеделник в Брюксел в рамките на два съвета - Съвет Общи работи и Съвет Правосъдие и вътрешен ред ще бъде обсъждан въпроса за бежанската криза в Европа и предл

Най-опасните травми по време на секс

http://curious.actualno.com/Naj-opasnite-travmi-po-vreme-na-seks-news_495227.html

Учените от Женевския университет по хирургия и травматология заедно с техни колеги от Департамента за медицински изследвания в Женева са публикували резултатите от научни експерименти, които показват колко травматологичен може да бъде сексът. Тази информация е допълнена от бразилски учени, публикували статия за най-честите травми от интимен характер. Изследователите от Женева стигнали до заключението, че сексуалните утехи може да са доста опасни за тазобедрените стави. Това мнение се подкрепя

ДПС осново издига Ахмед Башев за кмет на Гърмен

http://politics.actualno.com/DPS-osnovo-izdiga-Ahmed-Bashev-za-kmet-na-Gyrmen-news_495245.html

Кандидат-кметът на ДПС в Гърмен е бившият народен представител Ахмед Башев. Това съобщи зам.-председателят на движението Рушен Риза. Решението е взето от ръководството на партията след приключилите късно снощи консултации, на които са присъствали лидерът Лютви Местан, почетният председател Ахмед Доган, Централното оперативно бюро и депутатите от Благоевград. Структурите в община Гърмен са издигнали четирима кандидати. Номинации са получили Ахмед Башев, който е и бивш кмет, настоящият управник

Свлачище затрудни движението в района на Кричим

http://plovdiv.actualno.com/Svlachishte-zatrudni-dvijenieto-v-rajona-na-Krichim-news_495260.html

Свлачище затрудни за няколко часа движението в района на Кричим тази сутрин, информира bTV. Скална маса се е свлякла на 4 километра след село Соколовци. Трафикът се осъществяваше двупосочно в едната лента. От Пътната агенция призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Календерска: Кадиев всъщност е кандидат на ГЕРБ

http://frognews.bg/news_97579/Kalenderska-Kadiev-vsashtnost-e-kandidat-na-GERB/

Кадиев всъщност е кандидат на ГЕРБ, ще работи единствено за ГЕРБ и ще обслужи Фандъкова. Вече два пъти не е успявал с цялото БСП зад гърба си да спечели кметското място и сега няма да успее. Просто ще се върне в топлото си депутатско място на независим и само ще раздели левите гласове, заяви по БТВ Мария Календерска, кандидат-кмет на ББЦ.

Министерството на образованието има данни за 500 случая на ученици фантоми

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/12/2608533_ministerstvoto_na_obrazovanieto_ima_danni_za_500/?ref=rss


В Министерството на образованието има данни за над 500 ученици фантоми в 16 училища в страната, съобщи образователният министър Тодор Танев в Седмицата на Дарик радио. Той е убеден, че бройката е по-голяма. 

."Един от големите проблеми на училищното образование са записаните фалшиви присъстващи, наречени ученици, които поддържат фантомни паралелки, за да просъществува нататък фантомно училище. Много по-голяма част обаче са мигриращите деца и...

Образователното министерство има данни за 500 случая на ученици фантоми

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/12/2608533_obrazovatelnoto_ministerstvo_ima_danni_za_500_sluchaia/?ref=rss


В Министерството на образованието има данни за над 500 ученици фантоми в 16 училища в страната, съобщи образователният министър Тодор Танев в Седмицата на Дарик радио. Той е убеден, че бройката е по-голяма. 

."Един от големите проблеми на училищното образование са записаните фалшиви присъстващи, наречени ученици, които поддържат фантомни паралелки, за да просъществува нататък фантомно училище. Много по-голяма част обаче са мигриращите деца и...

Прокуратурата провежда разследване срещу неизвестен трафикант на хора

http://www.cross.bg/mikrobysa-spirane-signal-1480544.html

/КРОСС/ На 9 септември около 3.30 ч. на пътя между селата Мустрак и Студена, патрул на служители на гранична полиция при ГПУ Свиленград се опитали да спрат за проверка микробус Ford Transit , с хасковска регистрация. Подали сигнал със стоп-палка, звуков и светлинен сигнал за спиране, но водачът на микробуса не се подчинил и продължил с висока скорост. На около 200 м от мястото на спиране, водачът на микробуса преустановил движението, оставил автомобила със запален двигател и включени светлини и избягал. На място в автомобила са установени 31 бежанци, пет от които деца на възраст между 4 и 14 години, от Пакистан, Ирак и Афганистан, съобщава пресцентърът на ПРБ. В хода на разследването бежанците са заявили, че за превеждането им до европейски държави са заплатили на трафиканти по 1700 долара на човек. Водачът на микробуса се издирва.

Бежанецът Марио: Видео играта на бежанската криза

http://www.investor.bg/web/456/a/bejanecyt-mario-video-igrata-na-bejanskata-kriza-202232/

Млад сириец, избягал от войната в Сирия, направи видео, показващо пътя на търсещите убежище към сигурността на Европа

Украинец се самоуби в Слънчев бряг

http://offnews.bg/news/n_1/n_557809.html

33-годишен украинец се е самоубил на стрелбищен комплекс в к.к. Слънчев бряг, съобщава "Фокус", позовавайки се на пресцентъра на МВР. Сигнал за инцидентът е получен около 14.40 часа във вчерашния ден. Мъжът се е прострелял в главата на външния огневи рубеж на стрелбищния комплекс. Украинецът е пристигнал в България на 8 септември, като е отседнал в частен хотел в „Св. Влас”. Близо до трупа е открит 357-и калибър револвер, което е служебното оръжие при стрелба, предоставено от комплекса.

Две фирми представят боб от Египет и Китай за български

http://www.dnevnik.bg/biznes/potrebiteli/2015/09/12/2608531_dve_firmi_predstaviat_bob_ot_egipet_i_kitai_za/?ref=rss


Комисията за защита на потребителите (КЗП) е установила, че в търговската мрежа се продава пакетиран вносен боб от Египет и Китай с наименования, които заблуждават клиентите, че продуктът произхожда от определени региони на България.  

Подвеждащият надпис със съответното наименование е поставен върху предната част на опаковката, а отзад е посочена страната на произход.

Нарушението е констатирано при две дружества, които са опаковали продукта и са разпространявали...

Пловдивска касиерка, прибрала 14 834 лв. от пенсионери

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4978664

64-годишна касиерка от Пловдив е осъдена на 2 години условно заради документна измама. В периода от септември 2010 г. до 14 октомври 2011 г. тя е издала фалшиви карти за градския транспорт на 702-а пенсионери и прибрала за себе си 14 834 лв.
От прокуратурата обясниха, че вместо да издава нови транспортни карти,
64-годишна касиерка от Пловдив е осъдена на 2 години условно заради документна измама. В периода от септември 2010 г. до 14 октомври 2011 г. тя е издала фалшиви карти за градския транспорт на 702-а пенсионери и прибрала за себе си 14 834 лв. От прокуратурата обясниха, че вместо да издава нови транспортни карти,

Бизнесът със сигнали до прокуратурата срещу злоупотреби на ВЕИ-та

http://econ.bg/Новини/Бизнесът-със-сигнали-до-прокуратурата-срещу-злоупотреби-на-ВЕИ-та_l.a_i.696456_at.1.html

Работодателските организации у нас планират да подадат сигнали до прокуратурата срещу американските централи и срещу производителите на зелена...

Никита се чувствала в къщата като на боксов ринг

http://frognews.bg/news_97578/Nikita-se-chuvstvala-v-kashtata-kato-na-boksov-ring/

Все още нямам представа какво се случва. Плаках, защото това не беше само моя победа, а за всички тези, които и отвън са пресовани, форматирани в рамка, които са обиждани от ниско културни личности като Цветелин, каза по НТВ Никита.

Никита: Победата ми e за всички, пресовани в рамка

http://frognews.bg/news_97578/Nikita-Pobedata-mi-e-za-vsichki-presovani-v-ramka/

Все още нямам представа какво се случва. Плаках, защото това не беше само моя победа, а за всички тези, които и отвън са пресовани, форматирани в рамка, които са обиждани от ниско културни личности като Цветелин, каза по НТВ Никита.

Никита: Победата ми за всички, пресовани в рамка

http://frognews.bg/news_97578/Nikita-Pobedata-mi-za-vsichki-presovani-v-ramka/

Все още нямам представа какво се случва. Плаках, защото това не беше само моя победа, а за всички тези, които и отвън са пресовани, форматирани в рамка, които са обиждани от ниско културни личности като Цветелин, каза по НТВ Никита.

12 септември е обявен от Пътна полиция за Ден на превенцията

http://www.cross.bg/ogled-ychebni-otstranyavane-1480545.html

София/КРОСС/ Традиционно на старта на новата учебна година ОДМВР-Русе реализира комплекс от превантивни мерки, за да се повиши сигурността на учениците и да се обезпечи общественият ред в районите на учебните заведения в Русенска област. В сградите на детските градини и училищата текат охранителни обследвания с оглед отстраняване на евентуални пропуски и предприемане на допълнителни мерки за безопасност. Провеждат се срещи с ръководствата на охранителните фирми, извършващи охрана и пропускателен режим в училища и детски градини. В началото на учебната година, с цел предотвратяване на пътни произшествия, ще се осигурява полицейско присъствие и контрол в райони до учебни заведения по време на отиване и връщане на децата от учебни занятия. Служители на РУ, съвместно с представители на общините и кметствата, извършват оглед на сигнализацията, маркировката, уличното осветление, средствата за принудително намаляване на скоростта, предпазните огради и парапети, обезопасеността на входовете на училищата. Ще се изготвят съответни предписания до ръководителите на отговорните служби за отстраняване на недостатъците, съобщиха Дарик.  

Кирил Домусчиев: Енергийната мафия е по-опасна от наркомафията

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4978649

„Енергийната мафия е събирателно, което печели на гърба на потребителя. Ресурсът ѝ е голям и може да си позволи всичко. Тя е по-опасна от наркомафията”. Това каза в „Събуди се” по Нова телевизия Кирил Домусчиев – председател на КРИБ, собственик на Футболен клуб „Лудогорец”.
Работодатели и синдикати поискаха оставката на шефа на енергийния
„Енергийната мафия е събирателно, което печели на гърба на потребителя. Ресурсът ѝ е голям и може да си позволи всичко. Тя е по-опасна от наркомафията”. Това каза в „Събуди се” по Нова телевизия Кирил Домусчиев – председател на КРИБ, собственик на Футболен клуб „Лудогорец”. Работодатели и синдикати поискаха оставката на шефа на енергийния

Осем са новоназначените училищни директори във Варненско

http://www.moreto.net/novini.php?n=301140

Осем училища във Варна и региона ще започнат учебната година с нови директори. Те са назначени на постовете си след проведен конкурс. Това обяви началникът на Регионалния инспекторат по образование Венцеслава Генова, предаде репортер на Moreto.

Първа победа на Световното по волейбол

http://www.bnews.bg/article-141402

В следващата си среща българките излизат срещу Куба, а началото е около полунощ тази вечер.

Хванаха подпийнал шофьор без книжка в Каспичан

http://pik.bg/хванаха-подпийнал-шофьор-без-книжка-в-каспичан-news398113.html

Хванаха подпийнал шофьор без книжка в Каспичан

Неправоспособен водач, седнал зад волана след употреба на алкохол, е установен тази нощ в Каспичан, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.

Точно в полунощ за проверка на ул.”Мадарски конник” в Каспичан бил спрян шофьор на лек автомобил Опел ”Астра” с шуменска регистрация.

Пътните полицаи установили, че 27-фодишният М.М.от село Марково е неправоспособен, а след тест за наличие на алкохол дрегерът отчел 1.44 промила в издишания въздух

Водачът не е имал и застраховка “Гражданска отговорност”, а автомобилът е собственост на мъж от село Янково.

Започнато е незабавно производство.

Стартира проектът „Нашето зелено Трошево“

http://web.barometar.net/81626/

Идейният проект за цялостно обновяване на микрорайон в жилищен квартал на морската столица, озаглавен „Нашето зелено Трошево“ получи кметът на Варна Иван Портних от Емил Боев, зам.-изпълнителен директор на „Веолия Енерджи Варна“ ЕАД (новото име на „Далкия Варна“ ЕАД). Той е част от подписания меморандум за сътрудничество между Община Варна, посолството на Република Франция и […]

Кандидатът на БСП за кмет на София: Георги Кадиев е наглец

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4978621

На 25 юли, когато градската конференция на БСП в София имаше избор на кандидат за кмет на столицата, Георги Кадиев каза, че ако не спечели, ще поздрави победителя. И обяси, че няма да се кандидатира. 47 дни по-късно направи точно обратното. Това каза пред bTV кандидатът на БСП за кмет на София Михаил Мирчев.
На 25 юли, когато градската конференция на БСП в София имаше избор на кандидат за кмет на столицата, Георги Кадиев каза, че ако не спечели, ще поздрави победителя. И обяси, че няма да се кандидатира. 47 дни по-късно направи точно обратното. Това каза пред bTV кандидатът на БСП за кмет на София Михаил Мирчев.

We aim at placing cameras at all places with concentrated number of road accidents

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257497_We+aim+at+placing+cameras+at+all+places+with+concentrated+number+of+road+accidents

“We want to place stationary cameras at all places where there is concentrated number of road accidents, this is the proper way to exert efficient control,” said Commissioner Boyko Ranovski, head of the Traffic Police Department with the General Directorate of National Police, speaking for Nova TV.

“So far in 2015 we have registered 33 more casualties in road accidents compared with the same time period last year. The efforts we make are to our utmost limits. We are exerting efficient control,” Mr Rankovski said.

The expert explained that a single traffic police team serviced an entire district in a five-hour shift.

“Can you imagine a single team servicing an entire distrust like Vidin or Dobrich? And when a road accident occurs the team is commissioned to the scene, while during that time there is no other control,” the commissioner remarked.

Нестабилността е лишила Гърция от един милиард евро приходи от туризъм

http://petel.bg/Nestabilnostta-e-lishila-Gartsiya-ot-edin-miliard-evro-prihodi-ot-turizam---__126486

Петя Славова: Днес бг   Гърция можеше да получи допълнителни един милиард евро приходи от туризъм тази година, ако не бяха всичките...

Дъждовете приближават Черноморието

http://petel.bg/Dazhdovete-priblizhavat-CHernomorieto__126487

кадър: Нова тв   Валежната зона премина през Централна България. Най-интензивни дъждовете бяха в Пловдив, в Рожен, в Пазарджик, Плевен и...

Двама загинаха при сблъсък с камион край Шумен (Снимки)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4978641

Двама мъже на 58 и 60 г. от град Смядово загинаха при сблъсък на УАЗ-ка, в която пътували с товарен автомобил "Мерцедес". Инцидентът станал край комплекс "Райковец" и за него сигнал бил получен към 7,22 часа в събота, чрез телефон 112.
По неизяснени до момента причини джипът УАЗ, който се е движил в посока към Шумен е навлязъл в лентата за
Двама мъже на 58 и 60 г. от град Смядово загинаха при сблъсък на УАЗ-ка, в която пътували с товарен автомобил "Мерцедес". Инцидентът станал край комплекс "Райковец" и за него сигнал бил получен към 7,22 часа в събота, чрез телефон 112. По неизяснени до момента причини джипът УАЗ, който се е движил в посока към Шумен е навлязъл в лентата за

Иван Портних: Наградата "Кмет на гражданите" показва, че това, което направихме за последните години, е оценено от хората

http://pik.bg/иван-портних-наградата-кмет-на-гражданите-показва-че-това-което-направихме-за-последните-г-news398112.html

Иван Портних: Наградата "Кмет на гражданите"  показва, че това, което направихме за последните години, е оценено от хората

Тази награда е изключително ценна, защото показва, че това, което направихме за последните години наистина е оценено от хората и е било за тях,  каза кметът на Варна Иван Портних, който получи отличието "Кмет на гражданите" в конкурса "Кмет на годината 2015". "За 2-годишния мандат, в който стъпих се опитахме наистина да рестартираме града в буквален смисъл. Имаме нови автобуси и тролейбуси, обновени булеварди, нови детски градини, спортна база, паркове, подобрена градска среда, но най-важното е, че успяхме да върнем духа на Варна и всички варненци да си върнем самочувствието на жители на морската столица на България", заяви Портних. Той посочи, че предизвикателствата пред него са много, но ударният темп, който са наложили за тези две години, вече дава резултати.

"За следващата година, при факта, че имаме пълна проектна готовност, влизаме уверено в новия програмен период. Вече имаме осигурено финансиране за над 200 млн. лева за проектите ни през следващите години. Благодаря и на правителството за системната подкрепа, и на всички, които работиха усърдно по реализацията на проектите през тези две години", допълни Портних. Той заяви, че е убеден, че това, което са направили до момента не само ще продължи, а и с ускорен темп развитието на града през следващите години е гарантирано. "Достойно ще си носим името на морска столица на България", каза още Иван Портних.

Ралица Ковачева: Би Ай Телевизия иска да покаже нормалното, защото е подценено

http://interview.actualno.com/Ralica-Kovacheva-Bi-Aj-Televizija-iska-da-pokaje-normalnoto-zashtoto-e-podceneno-news_495251.html

Ето за такива хора искам да чета. Това написа читател на Actualno.com под интервюто ни с Кирил Николов-Дизела. И го написа със знак, че не желае да чуе нищо за „пасмината боклуци, дето ни управлява“. От 14-ти септември в българския ефир се появява нова телевизия – BIT (Би Ай Телевизия или Българска международна телевизия), която има амбицията да представя точно нормалните българи, с които всеки от нас може да се гордее. Основното лице на проекта в България е Нери Терзиева.

Бан Ки Мун свиква специална среща на върха за миграцията

http://europe.actualno.com/Ban-Ki-Mun-svikva-specialna-sreshta-na-vyrha-za-migracijata-news_495250.html

Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун смята да свика на 30 септември специална среща на върха по миграцията, тъй като проблемът е извънреден, информира БГНЕС. Това заяви самият той в интервю по руската телевизия. "Сегашната криза се разраства като цунами. Първото, което е нужно да направят в такъв случай и европейските, и азиатските лидери – независимо къде и кога се появи подобна криза - е да осигурят на принудителните преселници достойнство и безопасност", каза генералният секретар на

Как да подобрим качеството на снимките, които качваме във Facebook?

http://curious.actualno.com/Kak-da-podobrim-kachestvoto-na-snimkite-koito-kachvame-vyv-Facebook-news_495107.html

Повечето потребители на социалната мрежа Facebook често споделят снимки в нея. Сайтът обаче използва компресиране, което понякога прави фотосите да изглеждат глупаво. Сайтът Life Hacker ни дава няколко съвета как да подобрим качеството на снимките, които качваме във Facebook. 1. Качвайте снимки, които са с ширина най-малко 2048 пиксела. Според указанията на Facebook, това е идеалната ширина за изображения с висока резолюция. Вашите снимки пак ще бъдат компресирани, но ефектът може да не е тол

Бареков даде на съд решението на ЦИК за номерацията за вота

http://politics.actualno.com/Barekov-dade-na-syd-reshenieto-na-CIK-za-nomeracijata-za-vota-news_495252.html

Лидерът на „България без цензура“ и евродепутат Николай Бареков даде на съд решението на ЦИК за централната номерация на партиите за местния вот. В жалба до ВАС той поиска това решение да бъде отменено като незаконосъобразно. Решението предизвика скандал, защото променя процедурата в определяне на номерата в бюлетините, нарушавайки Изборния кодекс и поставяйки в неравнопоставено положение коалициите, които се сформират на местно ниво. На своето заседание в петък Централната избират

Фандъкова: За нас е изключително важно да имаме доверието на гражданите

http://pik.bg/фандъкова-за-нас-е-изключително-важно-да-имаме-доверието-на-гражданите-news398108.html

Фандъкова: За нас е изключително важно да имаме доверието на гражданите

Доверието на гражданите е от изключително значение за кметовете, каза кметът на София Йорданка Фандъкова, след като получи наградата "Кмет на България", предаде "Фокус"

„Тази награда е изненадваща, защото за нас е изключително важно да имаме доверието на гражданите”, посочи Фандъкова и изтъкна, че развитие на София, което в последните години е видимо и позволява да променяме града си, се дължи на усилията на всички и включително и най-вече на търпението и подкрепата от страна на жителите на София.

„Тази награда беше посветена на патриотизма и мисля, че това е много знаково и ценно, защото всички, които обичаме града си и страната си, имаме сили да работим за развитието и промяната”, каза още Йорданка Фандъкова.

Оптимистична теория за българското село

http://www.cross.bg/selo-selata-sela-1480542.html

София/КРОСС/ Хората над 60 години ще се увеличават. Как могат да бъдат привлечени към малките населени места За селата у нас се говори предимно в два жанра. Единият е сълзливо-патетично-апокалиптичен: обезлюдяване, застаряване, претопяване, разруха, загиване. Гурбет, младите бягат, няма поминък. Другият е трилър - ограбени и насилени старци, катастрофи на междуселския път, баби, обрани от телефонни измамници... Покрай задаващите се кметски избори се разшумя за села, в които живеят по двама-трима души. Нещо като Потьомкинските села!Всичко това си е така. Ето какво показват числата. В България има 5009 села и намаляват, защото често заличават по някое. Нищо чудно -164 села са без население, а 1135 са с по-малко от 50 души.В селата живеят 1 934 718 души. Така че на всеки селянин сега се падат по трима граждани, защото в 257-те града у нас са записани 5 267 480 души.В началото на прехода - през 1992 г. в селата са живеели 2 782 765 души. През 2000 г. вече са намалели до 2 572 611. 15 години по-късно са се стопили с 600 хиляди души. На фона на тези числа ние тръпнем, че ЕК ни определила 2100 бежанци...Така е - нещата не са розови. Няма по-голям и тъжен контраст от този между село в разруха и прекрасната природа наоколо.Но да погледнем трезво на положението. Големите градове действат като магнит. Тази тенденция не е нито от вчера, нито само в България. Прогнози сочат, че ако през 1950 г. 30% от световното население е живяло в градски региони, до 2050 г. ще достигне 66%

Оптимистична теория за българското село

http://www.cross.bg/selata-selo-sela-1480542.html

София/КРОСС/ Хората над 60 години ще се увеличават. Как могат да бъдат привлечени към малките населени места За селата у нас се говори предимно в два жанра. Единият е сълзливо-патетично-апокалиптичен: обезлюдяване, застаряване, претопяване, разруха, загиване. Гурбет, младите бягат, няма поминък. Другият е трилър - ограбени и насилени старци, катастрофи на междуселския път, баби, обрани от телефонни измамници... Покрай задаващите се кметски избори се разшумя за села, в които живеят по двама-трима души. Нещо като Потьомкинските села!Всичко това си е така. Ето какво показват числата. В България има 5009 села и намаляват, защото често заличават по някое. Нищо чудно -164 села са без население, а 1135 са с по-малко от 50 души.В селата живеят 1 934 718 души. Така че на всеки селянин сега се падат по трима граждани, защото в 257-те града у нас са записани 5 267 480 души.В началото на прехода - през 1992 г. в селата са живеели 2 782 765 души. През 2000 г. вече са намалели до 2 572 611. 15 години по-късно са се стопили с 600 хиляди души. На фона на тези числа ние тръпнем, че ЕК ни определила 2100 бежанци...Така е - нещата не са розови. Няма по-голям и тъжен контраст от този между село в разруха и прекрасната природа наоколо.Но да погледнем трезво на положението. Големите градове действат като магнит. Тази тенденция не е нито от вчера, нито само в България. Прогнози сочат, че ако през 1950 г. 30% от световното население е живяло в градски региони, до 2050 г. ще достигне 66%

Оптимистична теория за българското село

http://www.cross.bg/selata-selo-grada-1480542.html

София/КРОСС/  Хората над 60 г. ще се увеличават. Как могат да бъдат привлечени към малките населени места?За селата у нас се говори предимно в два жанра. Единият е сълзливо-патетично-апокалиптичен: обезлюдяване, застаряване, претопяване, разруха, загиване. Гурбет, младите бягат, няма поминък. Другият е трилър - ограбени и насилени старци, катастрофи на междуселския път, баби, обрани от телефонни измамници... Покрай задаващите се кметски избори се разшумя за села, в които живеят по двама-трима души. Нещо като Потьомкинските села! Всичко това си е така. Ето какво показват числата. В България има 5009 села и намаляват, защото често заличават по някое. Нищо чудно -164 села са без население, а 1135 са с по-малко от 50 души. В селата живеят 1 934 718 души. Така че на всеки селянин сега се падат по трима граждани, защото в 257-те града у нас са записани 5 267 480 души. В началото на прехода - през 1992 г. в селата са живеели 2 782 765 души. През 2000 г. вече са намалели до 2 572 611. 15 години по-късно са се стопили с 600 000 души. На фона на тези числа ние тръпнем, че ЕК ни определила 2100 бежанци... Така е - нещата не са розови. Няма по-голям и тъжен контраст от този между село в разруха и прекрасната природа наоколо. Но да погледнем трезво на положението. Големите градове действат като магнит. Тази тенденция не е нито от вчера, нито само в България. Прогнози сочат, че ако през 1950 г

Календерска: След като загубят изборите, Лилков и Нотев отново ще се скрият в парламента

http://pik.bg/календерска-след-като-загубят-изборите-лилков-и-нотев-отново-ще-се-скрият-в-парламента-news398110.html

Календерска: След като загубят изборите, Лилков и Нотев отново ще се скрият в парламента

Кандидатът за кмет на София Мария Календерска на "България без цензура", разби опонентите си в първия телевизионен дебат преди местните избори. Тя бе единствената дама сред кандидатите за поста в студиото на „Тази сутрин“ по bTV, след като Йорданка Фандъкова отказала да участва в публичния диспут. Да сблъскат идеите си за развитието на София освен Календерска в предаването участваха Вили Лилков, Михаил Мирчев и Явор Нотев. 

"Ще остана в общинския съвет, ако не спечеля изборите и ще се боря срещу статуквото и за интересите на софиянци, а вие ще се върнете на топлите си местенца в парламента".  С тези думи кандидатът за кмет на София Мария Календерска се обърна към опонентите си Лилков и Нотев, които са и депутати в 43-тото НС. Повод за думите й беше изказване на Лилков, в което каза, че няма неща, които смята за нередни и противозаконни в сегашното управление на София, а само не добре направени. „Възхитена съм от джентълменството му, та все пак той е бил общински съветник от 15 години“, отговори му Календерска.

Последва опит на Лилков да направи словесен сблъсък с единствената дама в студиото, но не успя. Календерска го срази още с първите си думи по отношение на конкретните проблеми на София, визирайки битката за чистата вода на столицата. „Аз съм единственият кандидат-кмет, който беше притискан от най-богатия българин, опитващ се в момента да застрои сметище на 800 метра от река Искър, която ще потече по чешмите на всички софиянци. От "Геотехмин" - фирмата - собственост на г-н Цоло Вутов, популярен като най-богатият българин, която иска да си построи сметище за 7.8 млн.лв, ми се обадиха, за да ме принудят да замълча, но няма да успеят. Не може здравето на софиянци да плаща цената на богатството на Вутов. А Вие, г-н Лилков как водите тази битка, като бяхте общински съветник, когато е приватизирана „Софийска вода“, пречихте този договор да бъде преразгледан“. Лилков се опита да се оправдае, че не е бил на гласуването в общинския съвет, при което Календерска го удари с финален факт - „Бил ли сте назначен в „Софийска вода“ след приватизацията й?“. Той призна гузно, увъртайки, че е напуснал след това по собствено желание. Водещата Жени Марчева пък засече Лилков с думите: „Погледнете я в очите, има прекрасни сини очи“.

Докато Мария Календерска говореше за битката за водата на София, която води от няколко седмици, Мирчев бе зает да коментира предателството на Георги Кадиев към партията му БСП и да говори за сблъсъка на местни и пришълци в столицата, в който надделявало пошлото, увъртайки, че не бил спец по градоустройството за да говори с конкретика за проблема, а юрист. По повод кандидатурата на Георги Кадиев Календерска обяви, че той обслужва изцяло интересите на ГЕРБ като отвлича вниманието на избирателите от основните проблеми. Сега Кадиев няма да има никакъв шанс за успех на изборите, така както не е успявал на двата провалени вота за София, когато цялото БСП е било зад него.

„София трябва да е град, в който да се строи с концепция. Не може да се строи толкова скъпо и никой да не говори за пари. Проблемите на София са не това, за което говорят Фандъкова и Лилков, а това, за което те не говорят“, каза Календерска, докато попълваше плик с процентите, които смята, че ще вземе от гласовете на местните избори.

 

Планира се поставянето на стационарни камери на местата с най-много катастрофи

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/12/2608523_planira_se_postavianeto_na_stacionarni_kameri_na/?ref=rss


МВР има намерение да постави стационарни камери на всички места, където има концентрация на пътнотранспортни произшествия. Това каза комисар Бойко Рановски, началник на отдел "Пътна полиция" в Главна дирекция на националната полиция в предаването "Събуди се" по Нова телевизия.

"Към днешна дата са загинали 33 човека повече в сравнение с миналата година. Усилията, които полагаме, са на предела на възможностите. Контрол се осъществява постоянно", заяви Рановски.

Той обясни, че по един екип на "Пътна полиция" се изкарва за цяла област, с 5-часова смяна. "Можете ли да си представите, че един екип може да обслужи област като Видин или Добрич, защото при пътнотранспортно произшествие този екип отива на мястото на инцидента, а през това време няма никакъв контрол", посочи комисар Рановски.

"Средства за безопасност на движението има и могат да се намерят. Трябва обаче да се реализира обществена поръчка – идват различни фирми, започват обжалвания един срещу друг. Този проект, през годините, е започван много пъти, но не е финализиран", уточни комисар Рановски.

"Към момента има работна група, има проект, който е правен през годините, за 174 стационарни камери. Искаме да сложим такива на всички места, където има концентрация на пътнотранспортни произшествия, това е начинът за контрол", каза още Рановски.

"От София до Перник е един от най-натоварените маршрути. Това е така, защото голяма част от жителите на Перник работят в столицата. Карането с поревишена скорост, карането в насрещното движение, неправилното изпреварване – това са самоубийства. Нарушения всеки може да направи по пътя, въпросът е до каква степен може да застрашаваш своя и живота на другите", добави комисар Рановски.

Той съобщи, че всяка седмица "Пътна полиция" хваща по 600 нарушители без книжки – или никога не са имали, или им е отнета и продължават да карат.

Саакашвили сравни Украйна с Габон

http://www.cross.bg/ykraiina-gabon-saakashvili-1480541.html

/КРОСС/ Губернаторът на Одеска област Михаил Саакашвили смята, че нивото на икономическо развитие на Украйна е спаднало до това на африканската държава Габон, съобщава ТАСС. „БВП на Украйна е спаднало със 184 млрд. долара до 115 млрд.- тоест, на човек от население сме паднали до нивото на Габон. Украйна, при цялото ми уважение към Африка, е един Габон", каза той по време на телевизионно интервю в украинското предаване "Шустер-Live", и подчерта, че се разраства сенчестата икономика в Украйна.„Ако Украйна се развива със сегашните темпове от 2-3 % годишно, то ние ще достигнем до нивото от 2013 г. - последната от управлението на Янукович, след 15 години.", каза още Саакашвили. Бившият грузински президент и настоящ губернатор на украинската Одеска област Михаил Саакашвили проведе радикални реформи в Грузия по време на мандата си от 2004 до 2013 г., тое е издирван от сегашните власти в Тбилиси за злоупотреба и други нарушения, а през август 2008 г. провокира военен конфликт с Русия в Южна Осетия.  

Самоубилият се в Слънчев бряг Владимир Берк имал здравословен проблем

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4978631

33-годишният турист, който сложи край на живота си в стрелбищен комплекс в Слънчев бряг, е имал тежък здравословен проблем, научи „24 часа”.
Инцидентът стана в ранния следобед в петък. Берк е украински гражданин, но живеел в Израел. Той е пристигнал с полет от Тел Авив.
Младият мъж е бил заедно с инструктор по стрелба,
33-годишният турист, който сложи край на живота си в стрелбищен комплекс в Слънчев бряг, е имал тежък здравословен проблем, научи „24 часа”. Инцидентът стана в ранния следобед в петък. Берк е украински гражданин, но живеел в Израел. Той е пристигнал с полет от Тел Авив. Младият мъж е бил заедно с инструктор по стрелба,

При сключване на застраховка или теглене на кредит - само с адвокат

http://www.moreto.net/novini.php?n=301178

Законодателството пази банките и помага на кредитодателите да вземат нерегламентирано големи лихви от потребителите без да се изисква мотивации за тези искания. Това обаче се оказва факт и в застрахователното дело. Има много примери, които показват това, разказа пред БГНЕС адвокат Веска Волева, известна с много дела срещу различни банки и застрахователи.

Даниел Боримиров: Когато ЦСКА гостува някъде, винаги има проблем

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4978617

Футболистът на ЦСКА Иван Ангушев влезе в разгорещен спор с Даниел Боримиров заради масовия бой по време на вечното дерби с
Футболистът на ЦСКА Иван Ангушев влезе в разгорещен спор с Даниел Боримиров заради масовия бой по време на вечното дерби с "Левски" при юношите. Състезателят заяви, че е изтичал до трибуната, за да защити родителите си и своя съотборник Кристиян Пашов, който малко преди инцидента получи червен картон.

Виктор Орбан призова за 3 млрд. евро помощ за съседите на Сирия

http://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/viktor-orban-prizova-za-3-mlrd-evro-pomosht-za-sysedite-na-siriia-202227/

Подкрепата на Турция, Ливан и Йордания с подобен пакет ще сложи край на масовата миграция към Европа, смята унгарският премиер

Кандидатът на БСП за кмет на София: Георги Кадиев е наглец

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4978627

На 25 юли, когато градската конференция на БСП в София имаше избор на кандидат за кмет на столицата, Георги Кадиев каза, че ако не спечели, ще поздрави победителя. И обяси, че няма да се кандидатира. 47 дни по-късно направи точно обратното. Това каза пред bTV кандидатът на БСП за кмет на София Михаил Мирчев.
На 25 юли, когато градската конференция на БСП в София имаше избор на кандидат за кмет на столицата, Георги Кадиев каза, че ако не спечели, ще поздрави победителя. И обяси, че няма да се кандидатира. 47 дни по-късно направи точно обратното. Това каза пред bTV кандидатът на БСП за кмет на София Михаил Мирчев.

Кадиев обмисля създаването на нова партия

http://www.cross.bg/kadiev-politicheski-partiya-1480540.html

/КРОСС/ Кандидатът на АБВ и социалдемократите за кмет на София Георги Кадиев обмисля създаването на нова партия, ако почувства подкрепата на хората на местния вот. Кадиев изрази съжаление, че единствената новина, която БСП създала в последните дни, е неговото изключване от ПГ на „БСП лява България". „Ако толкова злоба, амбиция и активност, каквато показаха към мен, бяха показали към основния ни политически противник - ГЕРБ, БСП щеше да изглежда различно", коментира Кадиев в интервю на BTV. Когато съобщил пред групата, че ще се кандидатира за кмет, социалистите не го попитали защо го прави, а кой ще го номинира, отбеляза той. „Какво толкова важно има кой ще ме номинира? Какво важно има дали ще изляза от парламента", попита Кадиев. Кадиев е убеден, че със сигурност може да направи повече за финансовата дисциплина в столицата. Той се зарече, че няма да стане член на нито една политическа партия, защото не изпитва необходимост. Кандидат-кметът на АБВ и социалдемократите обаче посочи, че пътят, по който е тръгнала БСП, не му харесва. „Не ми харесва търсенето на врага с партиен билет", заяви Кадиев. Последващите му политически ходове ще зависят от гласовете, които получи на местните избори, и от отношението на столичани. „Ако се наредя последен в редицата, най-вероятно ще изляза и от парламента", коментира той. Кадиев се надява хората, които са го избрали с преференции, отново да гласуват за него

Кадиев ще прави нова партия, ако му потръгне на изборите

http://offnews.bg/news/n_1/n_557805.html

Кандидатът за кмет на София и изключеният от редиците на ПГ на БСП Георги Кадиев ще създаде нов политически субект, ако на изборите има успех. Това заяви самият Кадиев в сутрешния блок на bTV. Той отбеляза, че ако избирателите му кажат: "Ти не ставаш, ти си слаб кандидат", тогава най-вероятно ще излязе от парламента. Ако обаче му дадат сила и енергия, след изборите най-вероятно ще върви към създаването на нов политически субект. Кадиев беше изключен от парламентарната група на БСП, защото реши да се кандидатира за кмет на София независимо от социалистите, които вече издигнаха за свой кандидат проф. Михаил Мирчев. Той бе изгонен единодушно с 37 гласа. Кадиев увери, че ако бъде избран за кмет, може да направи повече по финансовата дисциплина в София. „Топлофикация-София има 90 млн. лева депозит в КТБ и ги загуби, никой не разбра. Мина и замина, уволниха шефа на Топлофикация-София, голяма работа. А тези, които му нареждаха от Столична община, да ги държи в КТБ, с тях какво стана”, попита Кадиев. Той отхвърли обвиненията на лидера на БСП Михаил Миков, че у него се е засилило желанието за повече власт и заради това търси ново политическо поприще. „Аз бях заместник-министър на финансите и си тръгнах, при положение че управлявах Агенция "Митници" и НАП. Ако исках власт и корупция, щях да съм там поне до края на правителството на тройната коалиция”, подчерта Кадиев. „Аз съм трън в очите може би от момента, в който си подадох оставката като заместник-министър на финансите през 2007 г., и то с аргументи защо не съм съгласен с финансовия министър, който все пак беше лично предложение на Станишев”, припомни Георги Кадиев.

"Наглецът" Кадиев щял да мобилизира електората на БСП в София в полза на Мирчев

http://news.ibox.bg/news/id_1764379506

Според Мирчев левият електорат няма да се обърка от дилемата "Мирчев-Кадиев". Кадиел лъжел нагло, че някой ще го изключва, а всъщност сам се самоизключвал.

Скъпите храни ще подгонят още бежанци от Близкия изток

http://frognews.bg/news_97577/Skapite-hrani-shte-podgoniat-oshte-bejantsi-ot-Blizkiia-iztok/

Вносът на храни в Близкия изток ще се удвои през следващите 20 години, с него и цените на храните. Това може да стане причина за нови вълни бежанци, прогнозира Махмуд Солх, генерален секретар на Международния център за земеделски изследвания в сушави район, съобщава Ройтерс

Никита: Победата ми в "Биг Брадър" е за всички отвън, които са обиждани

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4978609

„Все още нямам представа какво се случва. Плаках, защото това не беше само моя победа, а за всички тези, които и отвън са пресовани, форматирани в рамка, които са обиждани от ниско културни личности като Цветелин”. Това каза Никита в предаването „Събуди се” по Нова телевизия.
Тя призна, че в Къщата се е чувствала като на боксов ринг.
„Все още нямам представа какво се случва. Плаках, защото това не беше само моя победа, а за всички тези, които и отвън са пресовани, форматирани в рамка, които са обиждани от ниско културни личности като Цветелин”. Това каза Никита в предаването „Събуди се” по Нова телевизия. Тя призна, че в Къщата се е чувствала като на боксов ринг.

Никита: Победата ми в "Биг Брадър" е за всички отвън, които са обиждани

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4978614

„Все още нямам представа какво се случва. Плаках, защото това не беше само моя победа, а за всички тези, които и отвън са пресовани, форматирани в рамка, които са обиждани от ниско културни личности като Цветелин”. Това каза Никита в предаването „Събуди се” по Нова телевизия.
Тя призна, че в Къщата се е чувствала като на боксов ринг.
„Все още нямам представа какво се случва. Плаках, защото това не беше само моя победа, а за всички тези, които и отвън са пресовани, форматирани в рамка, които са обиждани от ниско културни личности като Цветелин”. Това каза Никита в предаването „Събуди се” по Нова телевизия. Тя призна, че в Къщата се е чувствала като на боксов ринг.

Защо кметът на Пловдив не бе номиниран в конкурса „Кмет на годината”?

http://web.barometar.net/81624/

Странно изглеждаше отсъствието на кмета на Пловдив Иван Тотев на конкурса „Кмет на годината 2015″, организиран от сайта kmeta.bg  Няма логика пловдивчани да не са номинирали Тотев поне за една от категориите. През 2015 г., Пловдив спечели престижната титла Европейска столица на културата, което бе отчетено като постижение за кмета и екипа му, привлечени бяха […]

Пациентът като портмоне

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4977880

 
 Здравният бизнес е най-здравото лоби в политиката
 Не се разболявайте по време на религиозни празници, защото медицината ни свято ги тачи
 
Чавдар Найденов

Чл. 52. ал. 1 от конституцията казва „Гражданите имат право на здравно осигуряване, гарантиращо им достъпна медицинска помощ, и на безплатно ползване на медицинско обслужване при условия и
   Здравният бизнес е най-здравото лоби в политиката  Не се разболявайте по време на религиозни празници, защото медицината ни свято ги тачи   Чавдар Найденов Чл. 52. ал. 1 от конституцията казва „Гражданите имат право на здравно осигуряване, гарантиращо им достъпна медицинска помощ, и на безплатно ползване на медицинско обслужване при условия и

Търсим идеален дом заедно с Mr.Bricolage

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4977477

Списание “Идеален дом” и веригата магазини Mr.Bricolage давата възможност на всеки, който полага грижи за своя дом, да го представи под формата на снимки и кратка история. Така ще покажем на по-широк кръг читатели добрите примери за качествено обитаване.
Как да участвате в инициативата? Влезте на страницата на “Идеален дом” във фейсбук,
Списание “Идеален дом” и веригата магазини Mr.Bricolage давата възможност на всеки, който полага грижи за своя дом, да го представи под формата на снимки и кратка история. Така ще покажем на по-широк кръг читатели добрите примери за качествено обитаване. Как да участвате в инициативата? Влезте на страницата на “Идеален дом” във фейсбук,

Търсим идеален дом заедно с Mr.Bricolage

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4977486

Списание “Идеален дом” и веригата магазини Mr.Bricolage давата възможност на всеки, който полага грижи за своя дом, да го представи под формата на снимки и кратка история. Така ще покажем на по-широк кръг читатели добрите примери за качествено обитаване.
Как да участвате в инициативата? Влезте на страницата на “Идеален дом” във фейсбук,
Списание “Идеален дом” и веригата магазини Mr.Bricolage давата възможност на всеки, който полага грижи за своя дом, да го представи под формата на снимки и кратка история. Така ще покажем на по-широк кръг читатели добрите примери за качествено обитаване. Как да участвате в инициативата? Влезте на страницата на “Идеален дом” във фейсбук,

Веселин Пенев: Над 60 държавни служители купили евтини апартаменти в София

http://www.bnews.bg/article-141401

Пенев отказа да даде подробности за имена на служители, които взели евтини жилища, но уточни, че информацията ще бъде пратена в парламента в най-скоро време

Нов ад на пътя! Двама мъже загинаха при тежка катастрофа в Шумен

http://pik.bg/нов-ад-на-пътя-двама-мъже-загинаха-при-тежка-катастрофа-в-шумен-news398104.html

Нов ад на пътя! Двама мъже загинаха при тежка катастрофа в Шумен

Тази сутрин край комплекс „Райковец” е възникнал пътен инцидент, в който са загинали двама мъже на 58 и 60 години, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Шумен. Сигнал чрез телефон 112 е получен в дежурната част на областната дирекция в 7.22 часа.

Съобщено било, че са се блъснали товарен автомобил „Мерцедес” с бургаска регистрация и джип УАЗ с шуменска. По неизяснени до момента причини, джипът, който се е движил в посока към град Шумен е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил в товарния автомобил. Вследствие на удара на място са загинали двамата мъже, които са пътували в УАЗ-а. Водачът на товарния автомобил, Ц.Г. на 31 г. от Бургас е тестван за алкохол. Наличие не е установено. Огледът на мястото на инцидента продължава. 

Пишем писмо до... извънземните

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/pishem-pismo-do...-izvynzemnite-6042471

Редица британски астрономи на конференция на британската секция на SETI в Лийдс предложиха заедно да формулират послание

Няма да питам

http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/09/12/2602118_niama_da_pitam/?ref=rss


Текстът е от портала "Култура"

Няма да питам. Обещавам. Няма.

Няма да питам кой ремонтира пространството около НДК?

Няма да питам кой сече горите.

Няма да питам кой взема пари от бежанците, за да пропуска тировете-ковчези.

Няма да питам за прегръдката между брюкселските бюрократи и комунистическите отрочета.

Няма да питам кой създаде ИДИЛ.

Обещавам. Няма.

Само ще попитам – кой изтреби поетите?
...

Приятели отишли на палатка за риба, на сутринта открили единия мъртъв

http://pik.bg/приятели-отишли-на-палатка-за-риба-на-сутринта-открили-единия-мъртъв-news398107.html

Приятели отишли на палатка за риба, на сутринта открили единия мъртъв

Откриха мъртъв младеж в палатка край село Илинденци, община Струмяни. Момчето било за риба с приятели и през нощта останали на пренощуват.

Рано тази сутрин неговите приятели с натъкнали на ужасяващата гледка. Те веднага сигнализирали на тел. 112.

Пристигналите на място екипи на Спешен център само констатирали смъртта, съобщава struma.bg. Полиция работи по случая

Варненският съд гледа делото "Килърите" в понеделник

http://www.moreto.net/novini.php?n=301174

След разпореждане на председателя на Апелативен съд Варна заседанията ще се проведат от 10,00 часа в понеделник и вторник (14 и 15 септември 2015 г.) в съдебната зала на ул.“Христо Смирненски“ №19, до Затвора Варна, научи Moreto.net.

Парите за здраве свършват предварително

http://petel.bg/Parite-za-zdrave-svarshvat-predvaritelno__126485

кадър: Би Ти Ви   И тази година парите за здраве свършват предварително. Според най-оптимистичните прогнози дефицитът в Касата ще бъде...

Мирчев: Наглец като Кадиев ще мобилизира БСП

http://frognews.bg/news_97576/Mirchev-Naglets-kato-Kadiev-shte-mobilizira-BSP/

Когато градската конференция на БСП в София имаше избор на кандидат за кмет на столицата, Георги Кадиев каза, че ако не спечели, ще поздрави победителя. Тогава заяви, че няма да се кандидатира, 47 дни по-късно направи точно обратното, заяви по БТВ кандидатът на БСП за кмет на София Михаил Мирчев.

Експерт: Храните в Близкия изток ще поскъпнат и ще подгонят още имигранти

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4978587

Вносът на храни в Близкия изток ще се удвои през следващите 20 години, с него и цените на храните. Това може да стане причина за нови вълни бежанци, прогнозира Махмуд Солх, генерален секретар на Международния център за земеделски изследвания в сушави райони (ICARDA), съобщава Ройтерс
Ако ефективността на земеделието в района не се подобри,
Вносът на храни в Близкия изток ще се удвои през следващите 20 години, с него и цените на храните. Това може да стане причина за нови вълни бежанци, прогнозира Махмуд Солх, генерален секретар на Международния център за земеделски изследвания в сушави райони (ICARDA), съобщава Ройтерс Ако ефективността на земеделието в района не се подобри,

Кулезич и Карбовски коментират „Фермата”

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4978067

Една от най-дълбоко пазените тайни - къде е „Фермата" и в какви условия ще попаднат 16-те участници в най-новото риалити на bTV, е разкрита. 16 души ще се опитат заедно да превърнат една запустяла ферма в свой палат. А мястото, което не е изкуствено пресъздадена в студио среда, е истинска ферма в района на Правец.
Една от най-дълбоко пазените тайни - къде е „Фермата" и в какви условия ще попаднат 16-те участници в най-новото риалити на bTV, е разкрита. 16 души ще се опитат заедно да превърнат една запустяла ферма в свой палат. А мястото, което не е изкуствено пресъздадена в студио среда, е истинска ферма в района на Правец.

Дългият път за издигане на паметник на акад. Лихачов в София

http://www.cross.bg/lihachov-akad-proekt-1480539.html

/КРОСС/ В българските академични и журналистически среди делото на акад. Дмитрий Лихачов е добре известно и то е на особена почит, проучване и изследване. Редица български интелектуалци с възторг и преклонение са публикували много статии и отзиви за ролята на акад. Д. Лихачов за оценката му за българския дух, култура и православие. Това е станало и достояние на световната културна общност, благодарение на неговата известност и публикации, свързани с изследванията на средновековната руска литература и влиянието на Търновската книжовна школа, делото на Кирил и Методи, Йоан Екзарх, Патриарх Евтимий и др. върху руската култура, литература и православие. По случай 100-годишнината от рождението му, в Русия 2006 година бе обявена като година на Лихачов, а в София, по предложение на академичните и други интелектуалци, главната улица в кв. Обеля беше преименувана на негово име (решение № 951/23.11.2006). Две години по-късно - през 2008 година по доклад на Йорданка Фандъкова в Столичния общински съвет е взето решение ( № 542 /25.09.2008) за поставяне на паметна плоча на акад. Дмитрий Лихачов в градинката (кв. 13) на ул. "Д. Лихачов", в кв. Обеля. Главно поради липса на средства, творчески и организационен екип, това не беше осъществено. По-късно, през 2013 година, Съюза на българските журналисти организира инициативен комитет от български интелектуалци: академици, журналисти, ректори на ВУЗ, професори, генерали за построяване на паметник на акад

Орбан защити поведението на полицията към мигрантите

http://www.bnews.bg/article-141400

"В твърде малко страни полицията би се сдържала да прибегне към сила, за да овладее такива бунтове. Свалям им шапка", каза Орбан по адрес на полицаите.

Обстановката в Пазарджишка област се нормализира след поройния дъжд

http://pik.bg/обстановката-в-пазарджишка-област-се-нормализира-след-поройния-дъжд-news398098.html

Обстановката в Пазарджишка област се нормализира след поройния дъжд

Обстановката в Пазарджишка област се нормализира след поройния дъжд снощи. 

Част от улиците на Пазарджик бяха залети, но водата вече се оттича. До момента са получени само три сигнала за наводнени приземни етажи. Вятърът е прекършил две дървета, които тази нощ са отстранени от екипите на противопожарната служба. Трафикът в общината е нормален. 

Над 350 сигнала са получени в пожарната в Пловдив по време на снощния проливен дъжд. Екипи за отводняване са били изпратени на 150 обекта, където опасността е била по-сериозна. Наводнен е и приземният етаж на болница "Каридад" в район "Южен". През нощта коли на спасителната служба са изтеглили закъсали автомобили на Коматевския транспортен възел и на колелото на възел "Скобелева майка".

 

Slight earthquake registered close to Bulgaria-Greece border

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257496_Slight+earthquake+registered+close+to+Bulgaria-Greece+border

An earthquake measuring 2.6 on the Richter scale has been reported in South Bulgaria, at the border to Greece, overnight, shows the website of the European Mediterranean Seismological Centre.

The jolt was registered at 12:44 a.m. with epicentre 150 km S of Sofia, 76 km W of Smolyan, 39 km NW of Drama and 14 km S of Hadzhidimovo.

Откриха мъртъв младеж в палатка край село Илинденци, бил за риба с приятелите си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4978599

Откриха мъртъв младеж в палатка край село Илинденци, община Струмяни, съобщава struma.bg.
Момчето било за риба с приятели и през нощта останали на пренощуват. Рано тази сутрин неговите приятели се натъкнали на ужасяващата гледка. Те веднага сигнализирали на тел. 112. 
Пристигналите на място екипи на Спешен център само констатирали смъртта
Полиция
Откриха мъртъв младеж в палатка край село Илинденци, община Струмяни, съобщава struma.bg. Момчето било за риба с приятели и през нощта останали на пренощуват. Рано тази сутрин неговите приятели се натъкнали на ужасяващата гледка. Те веднага сигнализирали на тел. 112.  Пристигналите на място екипи на Спешен център само констатирали смъртта Полиция

НАП проверява и вестник „Стършел”

http://www.cross.bg/izdaniya-proveryava-agentziyata-1480538.html

/КРОСС/ Националната агенция за приходите, която в началото на август обяви, че проверява всички вестници и някои онлайн издания, е включила в ревизията и хумористичният вестник „Стършел", съобщава „Дневник". Информацията е била потвърдена от работещи в изданието. След въпрос към НАП оттам заявиха, че според Данъчно-осигурителния процесуален кодекс информация за това кои медии ще проверява агенцията може да бъде оповестена само след изрично съгласие от собствениците на съответните издания. Разрешение от тях ще бъде поискано и за публикуване на констатациите след проверките. В началото на август агенцията съобщи, че проверява 54 печатни издания. Повод за повдигане на темата стана публикация на вестник „Сега", от която ставаше известно, че агенцията е започнала пълна данъчна ревизия за пет години назад във времето на медията, като според изданието причина са критични публикации. „Всъщност, проверяваме целия медиен сектор от гледна точна на един прост интерес, който има държавата и той е дали те са спазвали данъчния закон и дали има данни за избягване на облагане. Нашата работа е лишена от емоции, оценки, квалифицикации и субективно отношение към която и да е от медиите", каза тогава говорителят на НАП Росен Бъчваров. Сред ревизираните издания са и вестник „Стандарт", сайтът „Клуб Z" и др., допълва „Дневник".

КРИБ ще сезира прокуратурата за договорите с американските централи и ВЕИ-тата

http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/09/12/2608516_krib_shte_sezira_prokuraturata_za_dogovorite_s/?ref=rss


Адвокатите на КРИБ подготвят два сигнала до прокуратурата – за договорите с американските централи и за ВЕИ-тата. Това каза председателят на организацията Кирил Домусчиев в предаването "Събуди се" по Нова телевизия.

"Нормално ли е заради тези договори и анексите да няма виновни, след като с тях се загробила цялата индустрия. Искаме да има наказан", коментира Домусчиев.

"Енергийната мафия е събирателно, което печели на гърба на потребителя. Ресурсът ѝ е голям и може да си...

Топ 10 на причините за смърт по света

http://interest.actualno.com/Top-10-na-prichinite-za-smyrt-po-sveta--news_495203.html

"Глобалното бреме на болестите" – така се казва отчет на изследователи от САЩ, в който се посочват основните причини за смърт сред мъжете и жените в различните страни по света. Този списък бил формулиран в резултат на анализ на огромно количество информация, събрана в 108 държави. Автори на изследването за причините за смъртността, актуални практически навсякъде, са служителите на Института за показатели и оценки на здравето в Сиатъл. Те са анализирали 79 от най-разпрострените фактори, в

От началото на годината от страната са изведени едва 557 незаконно пребиваващи

http://society.actualno.com/Ot-nachaloto-na-godinata-ot-stranata-sa-izvedeni-edva-557-nezakonno-prebivavashti-news_495239.html

На фона на задълбочаващата се криза с мигрантските потоци от чужди граждани към Европа, от началото на годината от България са изведени общо 557 незаконно пребиваващи граждани. Това става ясно от писмен отговор относно бежанската вълна на вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова, с който БГНЕС разполага. На този фон задържаните мигранти на наша територия от началото на 2015 г. са над 17 хиляди. 409 от незаконно пребиваващите граждани са върнати в изпълнение на принудителни администрати

Не харесвате някой ваш колега? Ето как да подходите...

http://curious.actualno.com/Ne-haresvate-njakoj-vash-kolega-Eto-kak-da-podhodite-news_495100.html

Сайтът Entrepreneur.com ни дава 5 съвета за това как трябва да подходим, когато критикуваме някой наш колега. 1. Търсете подходящото време Никога не бързайте да критикувате. Едва ли бихте искали да слезете от подиума и да се натъкнете на приятел, който да ви каже, че сте говорили твърде бързо, аргументите ви са били неубедителни или сте надвишили отпуснатото ви време. Кажете нещо мило сега, а после изберете по-подходящ момент, за да поднесете рецензията. 2. Вгледайте се в себе си Наисти

Парите за здраве свършват предварително, дефицитът в НЗОК ще бъде поне 70 млн. лева

http://healthy.actualno.com/Parite-za-zdrave-svyrshvat-predvaritelno-deficityt-v-NZOK-shte-byde-pone-70-mln-leva-news_495234.html

И тази година парите за здраве свършват предварително. Според най-оптимистичните прогнози дефицитът в Касата ще бъде поне 70 милиона лева. Въпреки това засега актуализация на бюджета няма да бъде искана. Според анализ на Здравната каса, с който bTV разполага, до средата на годината повече от половината пари в бюджета са били похарчени. Дупката в бюджета за здраве ще бъде поне 70 милиона лева. Преразходът е най-голям при лекарствата за лечение на онкоболни и изплащане на задълженията на Касата

Русия строи най-мощния научен ядрен реактор в света

http://sciencelogy.actualno.com/Rusija-stroi-naj-moshtnija-nauchen-jadren-reaktor-v-sveta-news_495213.html

Едно от главните събития в световната атомна наука от последните години се е случило във вчерашния петък, 11 септември – в руския Димитровград официално е започнало строителството на най-мощния в света многоцелеви изследователски ядрен реактор на бързи неутрони – МБИР. На него ще се изпълняват проекти, необходими за развитието на глобалната атомна енергетика, съобщава РИА Новости. Реакторът МБИР се строи на площадката на Държавния научен център на Русия "Научноизследователски инсти

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване