Убиецът на рускинята сам се обадил в полицията за помощ, но не помнел нищо

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5025086

Убиецът на 56-годишната рускиня Наталия Стаматова не помнел нищо от фаталната нощ, тъй като бил мъртво пиян.
Пред разследващите 53-годишният Димитър Радев обяснил, че няма спомен какво точно се е случило и как приятелката му е пострадала.
В момента разпитът на задържания все още продължава, научи 24 часа.
Убиецът на 56-годишната рускиня Наталия Стаматова не помнел нищо от фаталната нощ, тъй като бил мъртво пиян. Пред разследващите 53-годишният Димитър Радев обяснил, че няма спомен какво точно се е случило и как приятелката му е пострадала. В момента разпитът на задържания все още продължава, научи 24 часа.

Борислав Иглев: Подпомагам с лични средства младите таланти в борбата, защото те ще донесат спортна слава на България

http://pik.bg/борислав-иглев-подпомагам-с-лични-средства-младите-таланти-в-борбата-защото-те-ще-донесат--news411260.html

Борислав Иглев: Подпомагам с лични средства младите таланти в борбата, защото те ще донесат спортна слава на България

Народният представител от Хасковски регион Борислав Иглев награди участниците в международния турнир по свободна борба, организиран в Симеоновград за празника на града. Турнирът се провежда в памет на шестте Великденски ангела – децата, загинали през 2011г, пометени на тротоара от автомобил, шофиран от пиян водач. В борбите взеха участие и състезатели от Гърция, Турция и Грузия. 

Иглев дари лични парични средства в размер на 1000 лв на състезателите по борба Димитър Иванов – медалист от европейски първенства, в размер на 300 лв на Петя Делчева – златна медалистка от държавни първенства и 300 лв за най-добър състезател на турнира в тежка категория. Народният представител ще дарява всеки месец лични средства на заслужил спортист от Хасковска област, медалисти от европейски и световни първенства, равни на сумата, която отделя общината за тези спортисти.

"Винаги съм казвал, че като депутат мой приоритет ще бъде спортът. Александър Калемджиев, водач в листата за общински съветници от местна коалиция "Народен съюз, ВМРО - БНД, БДЦ", поема също ангажимент, ако стане общински съветник, първата му инициатива в съвета да бъде издействането на премии за 10 заслужили спортисти от Хасковска община", заяви Иглев.

ПИК TV: Петър Москов: МЗ търси нови лица за Здравната каса

http://pik.bg/пик-tv-петър-москов-мз-търси-нови-лица-за-здравната-каса-news411245.html

ПИК TV: Петър Москов: МЗ търси нови лица за Здравната каса

Министерство на здравеопазването търси нови, млади лица за Националната здравно-осигурителна каса /НЗОК/.

Това обяви министърът на здравеопазването Петър Москов в рамките на втората годишна конференция „Иновации и добри практики в здравния сектор“.

Москов засегна три основни теми в изказването си: 1. кражбите в системата на здравеопазването; 2. лекарствената политика; 3. оптимизирането на административните разходи.

В НЗОК ще има коренна промяна, ще продължат структурните промени. За последните шест месеца заедно с прокуратурата и ДАНС са разследвани злоупотреби, през следващите месеци очакваме конкретни резултати, заяви здравният министър.

Относно надлимитните дейности Москов заяви, че това е напълно незаконно и не може да съществува.

Възможно ли е да се намали работният ден у нас?

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/vyzmojno-li-e-da-se-namali-rabotniiat-den-u-nas-203483/

За един час един швед произвежда точно толкова, колкото 9,5 българи, смята икономистът Владимир Каролев

"Гугъл" почете деня на учителя с дудъл

http://www.vesti.bg/sviat/gugyl-pochete-denia-na-uchitelia-s-dudyl-6043354

Днес за първи път ще бъде номинирана българка за приза „Най-добър учител в света“

Йордан Бакалов подаде оставка

http://www.moreto.net/novini.php?n=303002

Шефът на Военното разузнаване Йордан Бакалов е подал оставка. Това съобщи самият Бакалов пред “По света и у нас”. Мотивите за оставката му са промените в Закона за служба “Военна информация”, според които директорът задължително трябва да има висше военно звание и да е на действителна военна служба.

Таксата за групов лов е утвърдена със заповед и е 60 лв.

http://pik.bg/таксата-за-групов-лов-е-утвърдена-със-заповед-и-е-60-лв-news411258.html

Таксата за групов лов е утвърдена със заповед и е 60 лв.

Най-атрактивно за ловците сега при откриването на сезона е ловуването на дива свиня, каза за “Фокус” Владислав Антонов, ръководител на ловно-рибарско сдружение „Миджур” в Чупрене.

„През месеците октомври, ноември и декември ловците обикновено използват разрешително за лов на дива свиня. Таксата за групов лов е 60 лв.”, уточни Антонов.

Той каза, че тази такса е утвърдена със заповед, докато ловуването на хищници е без такса и там се ловува целогодишно. Досега по-предпочитани са били равнинните райони, заради мигриращия лов, а сега започва интересът към по-високите части и гористи местности.

Разочароващите данни от САЩ потопиха долара

http://www.investor.bg/analizi/9/a/razocharovashtite-danni-ot-sasht-potopiha-dolara-203486/

Зелените пари поевтиняха спрямо кошницата от 6 основни валути, като спадът е най-силен от 21 септември наса

Замъкът Равадиново погрешка се оказал в 100-те туристически обекта

http://www.bnews.bg/article-142247

Обяснението на Българският туристически съюз е, че собственикът на атракциона е платил за реклама на втората страница, но по грешка снимката била сложена на челно място.

Убиха мъж на улица във Вършец

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5025076


54 годишен мъж е пребит до смърт близо до центъра на Вършец. За убийството има задържан, съобщиха от полицията в Монтана. В неделя към 6 часа сутринта дежурен автопатрул на МВР се натъкнал на труп на мъж на улица "Република" в курортния град. Пристигналите на място медици и полицаите установили, че мъжът - Красимир Е./54 г.
54 годишен мъж е пребит до смърт близо до центъра на Вършец. За убийството има задържан, съобщиха от полицията в Монтана. В неделя към 6 часа сутринта дежурен автопатрул на МВР се натъкнал на труп на мъж на улица "Република" в курортния град. Пристигналите на място медици и полицаите установили, че мъжът - Красимир Е./54 г.

Моуриньо е готов да напусне само ако футболистите са загубили доверие в него

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/05/2621863_mourinyo_e_gotov_da_napusne_samo_ako_futbolistite_sa/?ref=rss


Мениджърът на "Челси" Жозе Моуриньо за пореден път заяви, че е уверен, че ще остане на поста си въпреки разочароващото представяне на тима му през този сезон.

През уикенда сините загубиха от "Саутхемптън" и вече са на няколко точки от зоната на изпадащите.

Португалският специалист обаче е готов да си тръгне от "Стамфорд бридж" само ако футболистите му пожелаят това.

"Хората могат да говорят каквото си искат. Мисля, че играчите са важни. Ако те кажат, че вече ми...

„Независимая газета“: действия на руската авиация в Сирия дадоха резултати

http://www.cross.bg/pozitziite-rysiya-aviatziya-1483043.html

/КРОСС/ Започналите миналата седмица активни действия на руската авиация в Сирия вече дадоха забележими резултати, пише „Независимая газета". Те доведоха до бягството на наемниците и муджахидините от позициите им, както и до активно информационно противопоставяне от страна на САЩ, Саудитска Арабия и Турция, които видимо са шокирани от бързите успехи на Русия на сирийския плацдарм, съобщава focus-news.net. Руското министерство на отбраната съобщи за плановете си за увеличаване на интензитета на въздушните удари по позициите на забранената в Русия „Ислямска държава" и други радикални ислямистки групировки. Това каза миналата събота началникът на Главно оперативно управление на руския Генерален щаб генерал-полковник Андрей Картаполов. От неговите думи излиза, че руските бойни самолети почти всеки час ден и нощ са бомбардирали позициите на ИД. „За тези три денонощия на нас ни се удаде да поразим материално-техническата база на терористите и съществено да снижим бойния им потенциал". Военното ведомство съобщава за бягство на бойците от позициите им, включително от Ракка, столицата на „Ислямска държава". Тези данни се потвърждават от много световни медии. Въоръжените сили на Русия имат намерение напълно да унищожат ИД. Този извод потвърждава и директорът на департамента по въпросите за новите заплахи на външно министерство Илья Рогачев

Асад: Руската акция в Сирия е жизненоважна за спасяването на Близкия Изток

http://offnews.bg/news/n_1/n_567566.html

Подкрепяният от Москва сирийски президент Башар ал-Асад обяви, че успехът на руската военна операция в разкъсваната от война страна е жизненоважен за целия Близък Изток, когато Русия разшири кампанията си в Сирия в неделя . Въздушните удари на Русия продължават пети ден въпреки обвиненията на Запада, че те са срещу опозицията на режима на Асад, а не срещу "Ислямска държава", както в началото Русия обяви. "Съюзът между Русия, Сирия, Ирак и Иран трябва да успее. В противен случай целият регион ще бъде разрушен. Шансовете за успех на този съюз са много големи, а не незначителни", каза Асад в интервю за Иранската държавна телевизия. Вашингтон обвинява Русия, че подкрепя Асад и удря подкрепяната от Запада негова опозиция и "Ислямска държава". Президентът Барак Обама определи руските действия като "рецепта за бедствие". Министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър пристигна в Мадрид в неделя за първия етап от европейската обиколка и ще се срещне с официални представители на Испания, Италия, Великобритания, НАТО, с които ще разговаря за акцията на Русия в Сирия. Британският министър-председател Дейвид Камерън призова руския президент Владимир Путин в неделя да "промени посоката" в Сирия и да признае, че Асад трябва да бъде сменен. В отговор говорителят на Путин Дмитрий Песков предизвика Запада да покаже разликата между джихадистите и други ислямски бунтовнически групи. Путин, който се срещна с лидерите на Франция и Германия в Париж в петък, е "попитал каква е разликата между умерената и крайната опозиция", каза Песков късно в събота. Русия отговори с обвинения на обвиненията, че удря "грешните" цели - опозицията на Асад, а не ИД, като посочи грешните удари на Вашингтон: поразяването на болница на "Лекари без граници" в Афганистан, бомбардирането на сватбено тържество в Йемен. В интервюто Асад заяви още, че усилията на западната коалиция в борбата й срещу "Ислямска държава" не дават резултат. "Не съм видял резултати. Дори виждам противоположни на очакваните резултати. Тероризмът се разширява териториално и към терористичните групировки се прибавят нови хора", каза той. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, един от критиците на Асад, потвърди своя призив към Москва да промени стратегията си. "Стъпките, които Русия предприема и бомбардировките й в Сирия са неприемливи за Турция. За съжаление, Русия прави тежка грешка", каза Ердоган. Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че докато "военни усилия" са необходими в Сирия, те няма да бъдат достатъчни за спиране на кръвопролитието. "Имаме нужда от политически процес, чието начало среща трудности". Путин заявява, че Москва трябва да преследва бойците на "Ислямска държава", преди те да влязат в Русия, която има многобройно мюсюлманско население.

Еврокомисарят по образованието ще инспектира строителството на “София Тех Парк” на 8 октомври

http://pik.bg/еврокомисарят-по-образованието-ще-инспектира-строителството-на-“софия-тех-парк”-на-8-октом-news411253.html

Еврокомисарят по образованието ще инспектира строителството на “София Тех Парк” на 8 октомври

На 8 октомври европейският комисар по проучванията, науката и иновациите Карлос Моедас ще направи инспекция на строителството на “София Тех Парк”. Изграждането на комплекса за иновации и високи технологии се финансира с 50 млн. евро от приключващата в края на 2015 г. оперативна програма “Конкурентноспособност”. Моедас идва в София за срещи с президента Росен Плевнелиев, с премиера Бойко Борисов и с министъра на образованието Тодор Танев, предаде БГНЕС.

Друг акцент от посещението на европейския комисар е новата оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020”, която осигурява един милиард лева от еврофондовете за повишаване качеството на образованието и развитието на науката в България.  Карлос Моедас, който е комисар от Португалия, ще вземе участие и в Конференция за ползите от новия механизъм за подкрепа в областта на политиките (Policy Support Facility (PSF)), с който да се помогне на държавите-членки на ЕС да реформират политиките си в областта на научните изследвания и иновациите. България е първата държава-членка, която взе решение да използва механизма за подпомагане. Финансирането на проектите, които бъда одобрени, ще е по програмата на ЕС за изследвания и иновации “Хоризонт 2020“.

Мистериозна смърт на шофьорка-пенсионерка в столицата

http://pik.bg/мистериозна-смърт-на-шофьорка-пенсионерка-в-столицата-news411252.html

Мистериозна смърт на шофьорка-пенсионерка в столицата

За сблъсък между две коли в столицата с трагичен финал, съобщиха очевидци, цитирани от "Блиц". Две коли са се ударили на ул. "Ангел войвода" в кв. Хаджи Димитър", а до тях лежи труп на възрастна жена.

По първоначални данни починалата Г.Т.В., на 72 години, е управлявала единия от автомобилите. Екипът на Спешна помощ вече е предал шофьорския й талон на полицията. 

Според очевидци на инцидента, медиците от екипа са обсъждали, че все още не е ясно от какво е настъпила смъртта на възрастната жена. Дали е изхвърчала от колата и се е ударила фатално при падането. Или е получила сърдечен удар вследствие от преживяния стрес при катастрофата. 

ПИК TV: Мъж пострада при сблъсък в Кресненското дефиле

http://pik.bg/пик-tv-мъж-пострада-при-сблъсък-в-кресненското-дефиле-news411243.html

ПИК TV: Мъж пострада при сблъсък в Кресненското дефиле

Само един е леко пострадал при сблъсък в Кресненското дефиле. Сигналът за запален автомобил се оказа неточен. От преминаващи автомобили са съобщили за дим след сблъсъка, но това се оказала вероятно изтекла охладителна течност.

Към 21 часа на 3 км след входа на дефилето в посока Кресна се блъскат два леки автомобила - "Опел Корса" и "Волво". При удара "Волво"-то е излетяло от пътя, качило се е върху банкета и се е блъснало в ската. Преминаващи са подали сигнал, че автомобилът гори. Пристигналите на мястото пожарникари отрекоха това да е така. Най-вероятно става въпрос за пара от разрушената охладителна система на колата, която е била помислена за дим от преминаващите.

Движението бе затруднено и се извършваше само в едната лента, а към 21:40 часа "Опел"-ът бе изтеглен на отбивка и движението бе възстановено Има пострадал с рана на главата, обработена е от ЦСМП в Кресна. Той не е пожелал хоспитализация. 

От България в Сърбия всеки ден пристигат мигранти

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5025072

Маршрутът от Близкия изток през България става все по-активен. Всеки ден в Димитровград, на 5 км. от българската граница пристигат по няколкостотин души, но има и такива дни когато тук има и по 400 души.
През Димитровград по този маршрут до сега са минали над 19 000 души, основно от Сирия, Афганистан, Ирак и Иран.
Маршрутът от Близкия изток през България става все по-активен. Всеки ден в Димитровград, на 5 км. от българската граница пристигат по няколкостотин души, но има и такива дни когато тук има и по 400 души. През Димитровград по този маршрут до сега са минали над 19 000 души, основно от Сирия, Афганистан, Ирак и Иран.

От България в Сърбия всеки ден пристигат мигранти

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5025059

Маршрутът от Близкия изток през България става все по-активен. Всеки ден в Димитровград, на 5 км. от българската граница пристигат по няколкостотин души, но има и такива дни когато тук има и по 400 души.
През Димитровград по този маршрут до сега са минали над 19 000 души, основно от Сирия, Афганистан, Ирак и Иран.
Маршрутът от Близкия изток през България става все по-активен. Всеки ден в Димитровград, на 5 км. от българската граница пристигат по няколкостотин души, но има и такива дни когато тук има и по 400 души. През Димитровград по този маршрут до сега са минали над 19 000 души, основно от Сирия, Афганистан, Ирак и Иран.

Световната банка понижи прогнозния икономически ръст за Източна Азия

http://www.investor.bg/aziia/336/a/svetovnata-banka-poniji-prognozniia-ikonomicheski-ryst-za-iztochna-aziia-203478/

Причината са рисковете от рязкото забавяне на китайската икономика и потенциалното увеличаване на лихвените проценти в САЩ

Рускиня е умъртвена в Бургас

http://frognews.bg/news_99021/Ruskinia-e-umartvena-v-Burgas/

56-годишна рускиня е починала след нанесен побой в Бургас, съобщи говорителят на ОД на МВР - Бургас Цветелина Рандева.

Рускиня умъртвена в Бургас

http://frognews.bg/news_99021/Ruskinia-umartvena-v-Burgas/

56-годишна рускиня е починала след нанесен побой в Бургас, съобщи говорителят на ОД на МВР - Бургас Цветелина Рандева.

Пеят "Кой уши Байряка" пред централата на ДПС във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=302998

Песента „Кой уши байряка" ще бъде изпята хорово тази вечер пред централата на ДПС във Варна. Инициативата е в отговор на провокация при откриване на предизборната кампания на ДПС в Исперих, когато бе изпятата песен за Райна Княгиня на турски език.

Читател: Вижте как се кърпят дупките във Варна

http://petel.bg/CHitatel--Vizhte-kak-se-karpyat-dupkite-vav-Varna__129377

Дупките в района на Гръцката махала се кърпят без дори да бъдат почистени, сигнализира наш читател, който изпрати снимки. Мястото е на ул....

Велоалея „на парче“! Варненските колоездачи чакат отдавна, засега получават това (Снимки)

http://petel.bg/Veloaleya----na-parche-----Varnenskite-koloezdachi-chakat-otdavna--zasega-poluchavat-tova--Snimki-__129379

фото Веселин Златков До края на годината Варна трябва да приключи изпълнението на най-големия си европейски проект - „Интегриран...

Жертвите днес продължават да се увеличават! Труп на жена изплува от язовир „Дяково”

http://petel.bg/ZHertvite-dnes-prodalzhavat-da-se-uvelichavat--Trup-na-zhena-izpluva-ot-yazovir----Dyakovo---__129380

Снимка: Булфото, архив Труп на жена изплува от язовир „Дяково" от ръкава в близост до село Кременик, община Дупница, съобщи struma.bg. Екип на...

Разследват евентуално склоняване към самоубийство за смъртта на 20-годишния Момчил

http://plovdiv.actualno.com/Razsledvat-eventualno-sklonjavane-kym-samoubijstvo-za-smyrtta-na-20-godishnija-Momchil-news_499411.html

Районна прокуратура в Пловдив наблюдава досъдебно производство срещу неизвестен извършител по чл. 127 от Наказателния кодекс – за подпомагане или склоняване към самоубийство и последвало такова. Разследването се води за смъртта на 20-годишния Момчил Семерджиев от Пловдив. Тялото му беше намерено в неделя вечерта в подножието на Джендем тепе. От прокуратурата съобщават, че на 4 октомври 2015 г. в 19,23 часа е подаден сигнал на тел. 112 за намерен труп на мъж на южния склон на Младежкия хъ

Takeover открива сезонa в Yalta Club с Dyed Soundorom от Apollonia

http://music.actualno.com/Takeover-otkriva-sezona-v-Yalta-Club-s-Dyed-Soundorom-ot-Apollonia-news_499419.html

TAKEOVER открива есенния сезон в Yalta Club с французина DYED SOUNDOROM от популярното диджейско трио APOLLONIA. Вълнуващият резидент на DC10 ще свири в Room 2 на Yalta Club тази събота, 10 октомври. Кариерата на Dyed Soundorom започва в края на 90-те години, когато е чест посетител на легендарния парижки клуб Le Batofar заради величествените хаус сетове на резидент Dan Ghenacia, негов бъдещ близък приятел и дългогодишен музикален партньор. Френската легенда издава първите тракове на Soundorom

Нобелова награда за лечението на паразитни инфекции

http://interest.actualno.com/Nobelova-nagrada-za-lechenieto-na-parazitni-infekcii-news_499420.html

Нобеловата награда по физиология или медицина за 2015 година е присъдена за разработката на нови методи за лечение на паразитни болести, включително малария, обяви днес в Стокхолм Нобеловият комитет при Каролинския медицински институт. Първите двама носители на отличието са Уилям С. Кемпбъл и Сатоши Омура за техните открития, свързани с нова терапия срещу инфекции, причинени от кръгли червеи. Другият носител на отличието е Йоуйоу Ту за откритията ѝ за нови методи за повлияване на малария. С об

Папата призова католическите епископи да се оттърсят от предразсъдъците си за брака

http://europe.actualno.com/Papata-prizova-katolicheskite-episkopi-da-se-ottyrsjat-ot-predrazsydycite-si-za-braka-news_499423.html

Папа Франциск призова епископите от целия свят, събрали се във Ватикана за синодален съвет, посветен на семейните въпроси, да оставят настрана своите предразсъдъци и да имат смелостта и смирението да бъдат водени от Бог, пише The Washington Post. „Този съвет не е парламент, където се водят преговори, сключват се споразумения и се правят компромиси. По-скоро това е свещено, защитено място, където Бог ни показва пътя към доброто на църквата“, заяви папа Франциск пред 270-те кардинали,

Минимозъци за медицински опити

http://interest.actualno.com/Minimozyci-za-medicinski-opiti-news_499313.html

Изследователи от университета Браун са създали миниатюрни мозъци със сферична форма за тестване на нови препарати. Тези топчета от мозъчни клетки не са способни на мислителен процес, но произвеждат електрически сигнали и създават невронни връзки в себе си, което ги прави идеален тестов материал за неврологични изследвания. Те са създадени от образци мозъчни клетки на гризачи – дори малка биопсия е достатъчна за създаването на хиляди минимозъци, – които се очистват, изолират се необ

Русия ударила 9 цели в Сирия и унищожила замаскиран склад на терористи

http://asia.actualno.com/Rusija-udarila-9-celi-v-Sirija-i-unishtojila-zamaskiran-sklad-na-teroristi-news_499424.html

Руски военни изтребители са нанесли удари по 9 цели на терористичната организация "Ислямска държава" (ИД) в Сирия за последните 24 часа, съобщиха от Министерството на отбраната на Москва, информира AFP. Самолетите са ударили командни центрове на групировката, складове с оръжия и комуникационни постове в провинциите Хомс, Идлиб, Хама и Латакия, се казва още в съобщението. Бойните самолети Су-25 са унищожили замаскирана терористична база, както и 3 артилерийски оръдия и полеви склад за боепр

Седмицата на централните банки

http://www.investor.bg/evropa/334/a/sedmicata-na-centralnite-banki-203481/

Инвеститорите ще разшифроват протоколите на Фeд, ще има и заседания на централните банки в Япония, Австралия и Англия

Бургазлия преби до смърт 56-годишна рускиня

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/burgazliia-prebi-do-smyrt-56-godishna-ruskinia-6043352

По първоначални данни двамата се събрали в жилището на жената, като след голямо количество употреба на алкохол, мъжът започнал да нанася удари по жертвата. Причините се изясняват

По 15 бона на месец лапат от Нова ТВ Лора Крумова и Галя Щърбева

http://www.bnews.bg/article-142248

„Америка за България“ е платила 100 бона на ТВ дуета само за шест репортажа.

Тръба с газ се проби в района на магазин Кауфланд Перник вчера

http://www.zapernik.com/pernik/truba-s-gaz-se-probi-v-raiona-na-magazin-kaufland_40098/

Отстранен бе теч на газ в Перник. При изкопни работи в района на магазин "Кауфланд" в центъра на Перник е била пробита тръба от газопроводната мрежа, съобщи директорът на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" Емил Марков, цитиран от БТА. Заради изтичането на газ районът е бил изолиран. Повредата вече е отстранена и няма опасност за населението, каза Марков.

Меги от „Търси се” стана майка на Константин

http://frognews.bg/news_99020/Megi-ot-Tarsi-se-stana-maika-na-Konstantin/

На 5 октомври водещата на „Търси се...“ Меги Димчева стана майка на син! Малкият се роди с тегло 2.900 кг при 50 см височина и се казва Константин.

Петър Москов: МЗ търси нови лица за Здравната каса

http://pik.bg/петър-москов-мз-търси-нови-лица-за-здравната-каса-news411239.html

Петър Москов: МЗ търси нови лица за Здравната каса

Министерство на здравеопазването търси нови, млади лица за Националната здравно-осигурителна каса /НЗОК/. Това обяви министърът на здравеопазването Петър Москов в рамките на втората годишна конференция „Иновации и добри практики в здравния сектор“. Москов засегна три основни теми в изказването си:

1. кражбите в системата на здравеопазването; 2. лекарствената политика; 3. оптимизирането на административните разходи. В НЗОК ще има коренна промяна, ще продължат структурните промени. За последните шест месеца заедно с прокуратурата и ДАНС са разследвани злоупотреби, през следващите месеци очакваме конкретни резултати, заяви здравният министър. Относно надлимитните дейности Москов заяви, че това е напълно незаконно и не може да съществува.

Топ 10 на най-добрите университети (видео)

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/top-10-na-naj-dobrite-universiteti-video-6043351

Никой не се съмнява, че първото място принадлежи на Харвард - име, превърнало се в залог за престижно образование, което отваря широко вратите пред бъдещата кариера

На референдума ще се гласува в 312 секции в 45 държави

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/05/2621861_na_referenduma_shte_se_glasuva_v_312_sekcii_v_45/?ref=rss


На изборния референдум ще се гласува в 312 секционни избирателни комисии (СИК) в 45 държави, като най-много те ще са в САЩ, Испания, Германия (пълния списък вижте долу).

За първи път броят на секциите в Турция е силно редуциран - там са открити 21 СИК при 136 на последните парламентарни избори преди точно една година.

В решението на Централната избирателна комисия (ЦИК), с което се утвърждават местата за гласуване зад граница, се отбелязва, че е постъпило писмо от...

Едноседмична операция на Европейската организация на службите на Пътна полиция–ТИСПОЛ

http://pik.bg/едноседмична-операция-на-европейската-организация-на-службите-на-пътна-полиция–тиспол-news411236.html

Едноседмична операция на Европейската организация на службите на Пътна полиция–ТИСПОЛ

Специализирана полицейска операция за контрол на движението на товарни автомобили и автобуси започва от днес до 11 октомври в цялата страна, съобщават от ГД ”Национална полиция”.

Засилените проверки са част от широкомащабна акция, организирана от европейската организация на службите на Пътна полиция – ТИСПОЛ, която се провежда на територията на всички държави членки. Действията по контрол ще се осъществяват от пътни полицаи, съвместно с представители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” при МТИТС.

В операцията ще се включат и служители на криминална и икономическа полиция, които ще осъществяват контрол по отношение на превоза на нелегални имигранти и трафик на хора; притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества; транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия; транспортиране на крадени стоки, превоз на стоки, различни от упоменатите в документите за товара, обявени за издирване лица и други криминални престъпления. По време на проверките по метода „широкообхватен контрол” ще се осъществява и контрол за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите, както и заплатена ли е необходимата винетна такса за ползване на републиканските пътища.

От ГД ”Национална полиция” отбелязват, че операциите за контрол над товарните автомобили и автобусите са изключително важни като превантивен метод за недопускане на тежки пътни инциденти. Анализът показва, че основните причини за възникнали инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари както и претоварването на автомобилите. 

За пръв път под 10% от световното население ще е крайно бедно до края 2015-а

http://www.moreto.net/novini.php?n=302996

Световната банка обяви, че за първи път по-малко от 10% от световното население ще живее в крайна бедност до края на 2015 г. От банката уточняват, че са използвали нов праг от 1,90 долара на ден доход на човек, под който хората се смята, че живеят в крайна бедност.

Погребват днес починалия в Италия дупнишки бизнесмен Гeорги Първанов

http://pik.bg/погребват-днес-починалия-в-италия-дупнишки-бизнесмен-гeорги-първанов-news411235.html

Погребват днес починалия в Италия дупнишки бизнесмен Гeорги Първанов

Бизнесменът Георги Първанов, който почина в Италия след дълга битка с коварно заболяване, ще бъде погребан днес в Дупница. Опелото е в централния катедрален храм "Св. Георги Победоносец" от 13.00 часа, предаде struma.bg. Погребението е обявено за 15,00 ч. в гробищния парк в Дупница
Георги Първанов почина на 29 септември след дълга борба с коварна болест. Преди около две години той беше опериран в Италия.След химиотерапии и лъчелечение през месец март той отново замина  на лечение в Италия, където почина.


Георги Първанов беше концесионер на басейна и заведенията около него в парк „Рила” край Дупница. Собственик е на строителна фирма, занимаваше се и с продажба на автомобили.


Сочеха го за близък с Братя Галеви, но не бе забъркан в скандалите около тях.

Началничката на кабинета на Николай Ненчев играе лесбийка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5025035

Шефката на политическия кабинет на военния министър Николай Ненчев – Валерия Кардашевска, се изявява като лесбийка в столичен театър, съобщава „Телеграф”. Тя се превъплъщава в образа на хомосексуална жена на сцената на общински театър „Възраждане”.
Кардашевска не е на щат, а се води гостуващ актьор.
Шефката на политическия кабинет на военния министър Николай Ненчев – Валерия Кардашевска, се изявява като лесбийка в столичен театър, съобщава „Телеграф”. Тя се превъплъщава в образа на хомосексуална жена на сцената на общински театър „Възраждане”. Кардашевска не е на щат, а се води гостуващ актьор.

Над 150 млн. евро харчат в Хърватия за проститутки и наркотици

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5025042

Годишно хърватите харчат около 150 милиона евро само за наркотици, около 5000 са проституиращите, от тях 1500 са „професионалистки”, останалите – аматьори, студентки, домакини и просто жени, които искат да си повишат доходите, сочат данните на МВР на Хърватска, цитирани от vecer.mk.
Тези средства са около 2-7% от Брутния вътрешен продукт на
Годишно хърватите харчат около 150 милиона евро само за наркотици, около 5000 са проституиращите, от тях 1500 са „професионалистки”, останалите – аматьори, студентки, домакини и просто жени, които искат да си повишат доходите, сочат данните на МВР на Хърватска, цитирани от vecer.mk. Тези средства са около 2-7% от Брутния вътрешен продукт на

Ненчев на отчет пред депутатите! Дойде ли време за оставка?

http://www.bnews.bg/article-142246

Изслушването на Николай Ненчев ще стане в контекста на поисканата му оставка от депутатите от “БСП лява България” и “Атака”.

"Гугъл" промениха слогана на компанията от Don't Be Evil на Do The Right Thing

http://pik.bg/гугъл-промениха-слогана-на-компанията-от-dont-be-evil-на-do-the-right-thing-news411230.html

"Гугъл" промениха слогана на компанията от Don't Be Evil на Do The Right Thing

Google е една от компаниите, която допринася в най-голяма степен за иновациите в технологичната индустрия и спокойно можем да кажем, че промени изцяло начина, по който откриваме съдържание в интернет. Вече ви информирахме за сериозните структурни промени и създаването на новата компания Alphabet, под която ще оперира част от нейния бизнес, а сега разбираме още интересни детайли за тези процеси. Teхнологичният гигант сега финализира това преструктуриране и публикува изцяло нов кодекс за поведение на служителите си, което внася интересна промяна в нейната философия, предаде Geeky-Gadgets. 

В продължение на повече от десет години след излизането на Google на борсата и нейното трансформиране в публична компания винаги първия ред от него бе с легендарния слоган "Don't Be Evil". За в бъдеще, обаче тази ситуация се променя, тъй като тази фраза вече не присъства в новия кодекс на Alphabet, където странно или не е заменена с "Do The Right Thing". От своя страна зад това име се крият няколко основни принципа, а именно да се избягват конфликти, служителите да се подчиняват на закона и да се грижат за запазване на целостта и облика на компанията. 

През последните години Don't Be Evil бе символ на различното мислене и поведение на Google, но пък и провокира множество негативни коментари сред някои от най-големите конкуренти на технологичния гигант, като например Apple. Смяната на този слоган определено е интересно решение, което е само част от мащабните процеси свързани с нейното преструктуриране в новата компания Alphabet. Ще е интересно да видим как промяната на тази философия ще се отрази на популярността на Google сред милионите потребители, които използват нейните услуги всеки ден.

Началничката на кабинета на Николай Ненчев играе лесбийка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5025018

Шефката на политическия кабинет на военния министър Николай Ненчев – Валерия Кардашевска, се изявява като лесбийка в столичен театър, съобщава „Телеграф”. Тя се превъплъщава в образа на хомосексуална жена на сцената на общински театър „Възраждане”.
Кардашевска не е на щат, а се води гостуващ актьор.
Шефката на политическия кабинет на военния министър Николай Ненчев – Валерия Кардашевска, се изявява като лесбийка в столичен театър, съобщава „Телеграф”. Тя се превъплъщава в образа на хомосексуална жена на сцената на общински театър „Възраждане”. Кардашевска не е на щат, а се води гостуващ актьор.

Изгубен портфейл по време на път! Моля, помогнете!

http://www.zapernik.com/obshtestvo/izguben-portfeil-po-vreme-na-put-molya-pomognete_40089/

Здравейте казвам се Марийка Динчева, свързвам се с вас с молба да ми помогнете за изгубения ми портфейл, тъй като Вашия сайт Zapernik.com е много посещаван!

Вчера( 03.10.15) на Руски паметник в София се качих в тъмносив лек автомобил , за да пътувам посока Перник .Към 15:30 слязох от него на спирката на Драгичево и установих, че ми е изпаднал портфейла в колата от плитките ми джобове, но автмобила беше вече потеглил! Автомобилът е тъмно сив на цвят със затъмнени задно и странични...

Продължава

Над 150 млн. евро харчат в Хърватия за проститутки и наркотици

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5025024

Годишно хърватите харчат около 150 милиона евро само за наркотици, около 5000 са проституиращите, от тях 1500 са „професионалистки”, останалите – аматьори, студентки, домакини и просто жени, които искат да си повишат доходите, сочат данните на МВР на Хърватска, цитирани от vecer.mk.
Тези средства са около 2-7% от Брутния вътрешен продукт на
Годишно хърватите харчат около 150 милиона евро само за наркотици, около 5000 са проституиращите, от тях 1500 са „професионалистки”, останалите – аматьори, студентки, домакини и просто жени, които искат да си повишат доходите, сочат данните на МВР на Хърватска, цитирани от vecer.mk. Тези средства са около 2-7% от Брутния вътрешен продукт на

Дни на Италианското образование в София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5018389

Ако усещате притегателната сила на Италия, искате да следвате на Апенините и владеете английски или италиански език, посетете специализираното изложение: „ДНИ НА ИТАЛИАНСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ
Ако усещате притегателната сила на Италия, искате да следвате на Апенините и владеете английски или италиански език, посетете специализираното изложение: „ДНИ НА ИТАЛИАНСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ". Регистрирайте се и участвайте в томбола за безплатeн самолетен билет до Рим, осигурен от „АлИталия“ и три ваучера за езиков курс по италиански език.

Зверство в Бургас! Младата рускиня е убита от годеника си, който бил постоянно пиян (снимки)

http://pik.bg/зверство-в-бургас-младата-рускиня-е-убита-от-годеника-си-който-бил-постоянно-пиян-снимки-news411227.html

Зверство в Бургас! Младата рускиня е убита от годеника си, който бил постоянно пиян (снимки)

50-годишният Димитър Радев пребил до смърт годеницата си Наталия Стаматова в дома си в бл. 37 на бургаския ж. к. „Лазур”.  Сутринта съседите чули скандал и зверско блъскане по стените, но тъй като ги е страх от буйния мъж, не посмели да излязат и да видят какво става. След това научили за трагедията.

Хората от блока разказаха, че Димитър бил постоянно пиян, много често буйствал и буквално бил непредсказуем. В апартамента той живее с баща си, пише Флагман.бг.

От близо година Димитър се виждал с Наталия, която била доста по-млада от него. Мъжът имал намерение да се ожени за рускинята. Веднъж дори се похвалил на една съседка, че Наталия скоро ще стане госпожа Радева. Не е ясно обаче какво е провокирало агресията у него и го е накарало да я убие по такъв жесток начин.

Митко я обичаше, не разбирам какво го е накарало да извърши подобна жестокост, недоумява домоуправителката Ганка Василева (на снимката).

Кандидатите за кметове от ГЕРБ Вяра Церовска и Емил Костадинов хванаха четките и пребоядисаха спортна плащадка в акция от инициативата „Аз обичам Перник“

http://www.zapernik.com/politika/kandidatite-za-kmetove-ot-gerb-vyara-cerovska-i-emil-kostadinov_40097/

Поредната акция от инициативата „Аз обичам Перник“ беше проведена днес в кв.“Изток“. Кандидатите на ГЕРБ за кметове на Перник д-р Вяра Церовска и на „Изток“ Емил Костадинов, заедно с кандидатите за общински съветници Денислав Захариев, Розалина Николова, Мирослава Николова и Румяна Гьорева пребоядисаха спортните съоръженията на площадката за стрийт фитнес в...

Продължава

Рускинята Наталия убита в собственото си жилище в Бургас, задържан е приятелят й

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5025025

Рускинята Наталия Стаматова е убита в собственото си жилище в бл. 113 на бургаския к-с "Лазур", а не в блока на приятеля с, научи "24 часа".
Жилищната кооперация на Наталия се намира точно срещу бл. 37, в който е живеел задържания Димитър Р. на 55 г. Той е задържан в полицията рано тази сутрин.
Убитата рускиня е на 56 г.
Рускинята Наталия Стаматова е убита в собственото си жилище в бл. 113 на бургаския к-с "Лазур", а не в блока на приятеля с, научи "24 часа". Жилищната кооперация на Наталия се намира точно срещу бл. 37, в който е живеел задържания Димитър Р. на 55 г. Той е задържан в полицията рано тази сутрин. Убитата рускиня е на 56 г.

Утре се очакват повишения на речните нива, на места краткотрайни и незначителни

http://pik.bg/утре-се-очакват-повишения-на-речните-нива-на-места-краткотрайни-и-незначителни-news411217.html

Утре се очакват повишения на речните нива, на места краткотрайни и незначителни

Утре се очакват повишения на речните нива, на места краткотрайни и незначителни. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите. По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология днес преди обяд над Западна, а след обяд и над Централна България ще има превалявания от дъжд. Очакваните количества са около 5 л/кв.м, на отделни места, главно в планинските райони – 10-20 л/кв.м. Във вторник сутринта на отделни места в Източна България все още ще има превалявания, в количества 3-5 л/кв.м. В сряда от запад ще започнат валежи, които ще обхванат по-голямата част от страна. Количествата в Западна и Централна България ще са 10-25 л/кв.м, в Източна България – 5 л/кв.м.
През изминалото денонощие (от 8 ч на 3 до 8 ч. на 4 октомври) нивата на повечето от наблюдаваните реки в страната са се понижавали. Водните количества на наблюдаваните реки в почти цялата страна са около праговете за ниски и средни води, в долните течения на реките Провадийска и Камчия (Черноморски басейн) и в средното течение на р. Марица (Източнобеломорски басейн), водните количества са около праговете за високи води.Регистрираните изменения на водните нива на наблюдаваните от НИМХ реки са:

Дунавски басейн: понижения с до - 16 см

Черноморски басейн: повишение на р. Факийска при с. Зидарово с + 18 см. Нивата на останалите наблюдавани реки са останали непроменени.

Източнобеломорски басейн: понижения на речните нива с до - 20 см

Западнобеломорски басейн: понижения на водните нива в поречие Места с до - 4 см и във водосбора на р. Струма с до - 2 см

Въз основа на метеорологичната прогноза, обработената хидрологична информация и моделираните водни количества от НИМХ – БАН в
Дунавския басейн днес и утре, в резултат на прогнозирани валежи, се очакват краткотрайни, незначителни повишения на реките Огоста – в горното й течение, р. Искър – в горното и средното й течение, р. Вит – в горното й течение, р. Осъм – в горното й течение, р. Янтра – в горното й течение. Моделът за водосбора на р. Искър прогнозира, че водните количества на 5 и 6 октомври ще са около и под средната многогодишна стойност, но водните количества ще бъдат под прага за внимание. Моделът за водосбора на р. Янтра прогнозира, че водни количества за 5, 6 и 7 октомври ще бъдат около и под средно многогодишната стойност и под прага за внимание.

Черноморски басейн – нивата на наблюдаваните реки в басейна днес ще се понижават или ще останат без съществена промяна. Утре са възможни незначителни повишения на водните нива в горните течения на реките Провадийска, Камчия и по южночерноморските реки.

Източнобеломорски басейн – днес и утре, вследствие на прогнозирани валежи, са възможни повишения на водните нива в поречията на река Тунджа – в горното й течение, Марица – в средното и долното течение на основната река, Арда – в горното й течение. Системата за ранно предупреждение на НИМХ – БАН прогнозира за водосборите на реките Марица и Тунджа, че водните нива ще са под праговете за предупреждение. Системата за ранно предупреждение прогнозира за водосбора на река Арда, че водното количество на р. Черна при Смолян по прогноза се очаква да достигне жълтия праг на предупреждение вечерта на 5 срещу 6 октомври.

Западнобеломорски басейн – се очаква речните нива в басейна днес и утре да се понижават. В резултат на прогнозирани валежи обаче са възможни краткотрайни повишения на речните нива във водосбора на река Места.
В направените прогнози не се отчита влиянието и ретензионната способност на язовирите.

Осъдиха българин за смъртна заплаха срещу Кристалина Георгиева

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/QHQFVHzO1EA/

Щатски федерален съд осъди 38-годишен българин за смъртна заплаха срещу българската комисарка Кристалина Георгиева.

Съдът в Холтън, щата Мейн даде шест месеца затвор на българинът с американски паспорт Душко Венелинов Вълчев за това, че през февруари е отправил заплаха да “пререже гърлото” и да “заколи като пиле” българската комисарка защото не взела под внимание молбата му за работа в Комисията. Вълчев е използвал интернетната линия на съседите си, за да изпрати анонимна електронна поща, съобщава представител на ФБР от мястото, цитира Кросс. Той бе задържан в края на март. Задържаният е отправил заплахи и към други неназовани представители на Европейската Комисия, за което федералният съд го призна за виновен.

Димитров вече е извън топ 20, Пиронкова пада с четири позиции

http://www.cross.bg/pozitzii-chetiri-belezhi-1483042.html

/КРОСС/Слабият сезон на Григор Димитров доведе до логично отстъпление в поредното издание на световната ранглиста. Най-добрият български тенисист, който има 1 555 точки, бе изпреварен от Доминик Тием (Австрия) и Бърнард Томич (Австралия) и вече е под №21 в класацията. Хасковлията не падал толкова ниско в подреждането от февруари 2014 г. насам, когато бе №22. Друг наш сънародник - Димитър Кузманов, бележи спад с шест позици до №300. Димитър Кутровски остава под №327, а Александър Лазов бележи най-големия скок и се изкачва с 15 места до №389. В челната десетка има само една промяна - триумфиралият преди няколко дни в Малайзия Давид Ферер измества от седмата позиция сънародника си Рафаел Надал. Ебедителен лидер продължава да бъде Новак Джокович, следван от Роджър Федерер и Анди Мъри. Топ ракетата на България при жените Цветана Пиронкова също бележи спад, след като загуби последните си пет двубоя и така отстъпи с четири позиции до 48-о място. Сесил Каратанчева се смъква от 107-о на 109-о място, а Елица Костова пада с четири позиции и е 224-а в света. В женскя топ 4 размествания няма, като водачка продължава да е Серена Уилямс, която записа 261 седмици под №1 и задмина постижението от 260 на легендарната Крис Евърт. По-дълго на върха са били само Щефи Граф (377) и Мартина Навратилова (332). На второ място в ранглистата е румънката Симона Халеп, следвана от Мария Шарапова и Петра Квитова

Народното събрание ще е домакин на ПАЧИС във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=302999

Народното събрание ще бъде домакин на 45-ото заседание на Комитета по икономически, търговски, технологични и екологични въпроси и на 46-ото заседание на Комитета по правни и политически въпроси на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС), на 5 и 6 октомври 2015 г.

10 000 мигранти в Сърбия са пристигнали за 2 дни

http://balkani.actualno.com/10-000-migranti-v-Syrbija-sa-pristignali-za-2-dni-news_499410.html

През почивните дни в Сърбия от съседна Република Македония са пристигнали около 10 000 мигранти, съобщи Червения кръст. Всички те са минали през временния лагер в Прешево, недалеч от границата с Македония. "Бежанците не се задържат в Прешево. В момента просто идват повече от обикновено", каза Ахмет Халичи от Червения кръст, пише БГНЕС. Междувременно властите в Скопие съобщиха, че след 19-ти юни до вчера в страната са пристигнали 115 499 мигранти. Всички те идват съседна Гърция организирано с а

Военният министър бе привикан в парламента във вторник

http://pik.bg/военният-министър-бе-привикан-в-парламента-във-вторник-news411219.html

Военният министър бе привикан в парламента във вторник

Военният министър Николай Ненчев ще отговаря на актуални въпроси на депутатите от Комисията по отбрана на Народното събрание. Това ще се случи на 6 октомври (вторник) от 10.00 часа, един час преди началото на извънредното заседание на парламента, предаде БГНЕС. 

Изслушването на Николай Ненчев ще стане в контекста на поисканата му оставка от депутатите от “БСП лява България” и “Атака”. До искането се стигна след като началникът на Военновъздушните сили ген. Румен Радев обяви, че подава оставка. След разговор с премиера Бойко Борисов, Радев се съгласи да остане начело на военната авиация, но след получените гаранции, че държавата ще осигури средства за поддръжката на военната ни авиация. 

Миналата седмица съобщихме, че Министерство на отбраната е изготвило законодателни поправки, които биха позволили българското въздушно пространство да се охранява от самолетите на държави-членки на НАТО. Това се налага заради изтичането на ресурса на МиГ-те, които са на въоръжение в Българската армия. По думите на военния министър въпрос до дни е финализирането на договорите с Полша за ремонт на самолетите МиГ-29.

Руският производител на изтребителите обаче заяви, че Полша няма лиценз да извършва планирания ремонт. Междувременно след като ГЕРБ подкрепи предложение на депутат от “БСП лява България” за промяна в изискванията за директора на служба “Военна информация”, късно в неделя стана ясно, че избраният само преди няколко месеца Йордан Бакалов е подал оставка, тъй като според новите разпоредби не отговаря на изискванията за заеманата длъжност. От Реформаторския блок призоваха президента Росен Плевнелиев да наложи вето, но за момента от администрацията на държавния глава не са коментирали дали това ще се случи.

Ветроходците на Черно море Бриз взеха всички първи места на регата „Компас“

http://petel.bg/Vetrohodtsite-na-CHerno-more-Briz-vzeha-vsichki-parvi-mesta-na-regata----Kompas---__129374

Ветроходците на Черно море Бриз са първи във всички класове на регата „Компас“, която бе част от първите Черноморски младежки игри. В...

Разтърсващ запис от спасяването на майка и бебе от покрива на наводнена сграда (Видео)

http://petel.bg/Raztarsvashh-zapis-ot-spasyavaneto-na-mayka-i-bebe-ot-pokriva-na-navodnena-sgrada--Video-__129375

Снимка: Нова телевизия Майка и нейното 15-месечно бебе бяха спасени с хеликоптер от покрива на дома си, потопен от катастрофалните...

Тенисистите на Черно море Елит правят фурор на Черноморските младежки игри (снимки)

http://petel.bg/Tenisistite-na-CHerno-more-Elit-pravyat-furor-na-CHernomorskite-mladezhki-igri--snimki-__129376

Състезателите на Черно море Елит взеха едно първо, едно второ и две трети места в турнира по тенис на първите Черноморски младежки игри,...

Григор извън Топ 20 на света за първи път от февруари 2014 г.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5025015

Григор Димитров изпадна от Топ 20 на световната ранглиста в мъжкия тенис. Хасковлията продължава отстъплението на позициите и вече е номер 21. Гришо е с актив от 1555 точки и бе задминат от Доминик Тием и Бърнард Томич. Утре той започва участието си на силния турнир в Токио.
Мястото на Григор Димитров в ранглистата е най-слабото за него от
Григор Димитров изпадна от Топ 20 на световната ранглиста в мъжкия тенис. Хасковлията продължава отстъплението на позициите и вече е номер 21. Гришо е с актив от 1555 точки и бе задминат от Доминик Тием и Бърнард Томич. Утре той започва участието си на силния турнир в Токио. Мястото на Григор Димитров в ранглистата е най-слабото за него от

Падането няма край - Гришо вече е извън Топ 20

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5025011

Григор Димитров изпадна от Топ 20 на световната ранглиста в мъжкия тенис. Хасковлията продължава отстъплението на позициите и вече е номер 21. Гришо е с актив от 1555 точки и бе задминат от Доминик Тием и Бърнард Томич. Утре той започва участието си на силния турнир в Токио.
Мястото на Григор Димитров в ранглистата е най-слабото за него от
Григор Димитров изпадна от Топ 20 на световната ранглиста в мъжкия тенис. Хасковлията продължава отстъплението на позициите и вече е номер 21. Гришо е с актив от 1555 точки и бе задминат от Доминик Тием и Бърнард Томич. Утре той започва участието си на силния турнир в Токио. Мястото на Григор Димитров в ранглистата е най-слабото за него от

Авиорегулаторът на САЩ изпусна срока за въвеждане на правила за дронове

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2015/10/05/2621799_avioregulatorut_na_sasht_izpusna_sroka_za_vuvejdane_na/?ref=rss


Американската Федерална администрация на авиацията (FAA) пропусна срока за въвеждане на пълна и ясна регулация на дроновете, който й беше даден от Конгреса, съобщава онлайн изданието Motherboard. FAA трябваше да е готова с правилата до 30-ти септември т.г.

Този срок й беше даден още през 2012 г., когато Конгресът прие закон за модернизиране на FAA. Изданието коментира, че случаят не е изненада, защото досега FAA е "пропускала всички срокове, които си налага вътрешно или са й наложени...

Кметове купуват гласове с пари от обществени поръчки

http://frognews.bg/news_99019/Kmetove-kupuvat-glasove-s-pari-ot-obshtestveni-porachki/

"Основно купуват гласове сегашните кметове. Те са спечелили пари от обществени поръчки през тези четири години и сега ще дадат една част от тях за изборите". Това заяви разследващият журналист Васил Иванов.

Рускиня е открита мъртва в Бургас

http://www.cross.bg/zhenata-byrgas-poboii-1483041.html

/КРОСС/Жена от руски произход е открита мъртва в Бургас. Това съобщи flagman.bg и уточни, че тялото е открито в апартамент, намиращ се в бл. 37 на бургаския ж.к. „Лазур". Хора от блока чули как жената се карала с някакъв мъж, най-вероятно нейния приятел. Виковете се чували между 5,30 и 6,00 часа. сутринта. Главата на жената е разбита, най-вероятно от удари, обясняват очевидци. Пред Радио „Фокус" - Бургас говорителят на ОД на МВР - Бургас Цветелина Рандева уточни, че 56-годишната рускиня е починала след нанесен побой. Около 3.35 часа тази сутрин е получен сигнал от 53-годишен бургазлия, че приятелката му, постоянно пребиваваща в града руска гражданка, има нужда от спешна медицинска помощ. Пристигналите медицински екипи на МБАЛ - Бургас само са констатирали смъртта на жената. Полицейски служители, екип на криминална полиция и експерти от базовата научно-техническа лаборатория са извършили и първоначалния оглед. Констатирано е, че жената е умъртвена вследствие на нанесен побой от приятеля й 53-годишен бургазлия. Той е задържан от служителите на реда. Трупът на жената е транспортиран в катедра „Съдебна медицина" за аутопсия. Уточняват се причините за извършеното убийство.

МВР търси допълнителни 21 млн. лева за изплащане на обезщетения

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/mvr-tyrsi-dopylnitelni-21-mln-leva-za-izplashtane-na-obezshteteniia-203480/

Служители съдят министерството заради неизплатени 20 брутни заплати, което е предпоставка за допълнителни разходи, посочват от ведомството

Световната банка вдигна прага на крайната бедност на 1.90 долара на ден

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/05/2621837_svetovnata_banka_vdigna_praga_na_krainata_bednost_na/?ref=rss


Световната банка заяви, че за първи път от началото на изследванията по-малко от 10% от населението на света ще живеят в крайна бедност до края на 2015.

Банката заяви, че е вдигнала прага на крайната бедност на 1.90 долара на ден от 1.25 долара.

Банката заяви, че промяната отразява новите данни за разликите в разходите за живот в различните страни, при запазване на реалната покупателна сила на предишния критерий.

Световната банка за първи път предложи праг на...

Силно торнадо в Китай засмука къщи, коли и дървета (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5025005

Силно торнадо премина през Южен Китай. То се образува след като тайфунът "Мучжиге" приближи страната. Природната стихия е отнесла множество постройки, коли и дървета по пътя си. Строителен кран е съборен недалеч от Хонконг, показва видео на очевидци. До момент има информация за 4 жертви и 80 ранени в Южен Китай.

Силно торнадо в Китай засмука къщи, коли и дървета

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5025009

Силно торнадо премина през Южен Китай. То се образува след като тайфунът "Мучжиге" приближи страната. Природната стихия е отнесла множество постройки, коли и дървета по пътя си. Строителен кран е съборен недалеч от Хонконг, показва видео на очевидци. До момент има информация за 4 жертви и 80 ранени в Южен Китай.

Късометражният фестивал "В Двореца" започва днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=302995

Ежегодният Международен фестивал за късометражно кино, дигитални изкуства и нови медии „В Двореца” обещава на своята публика много изненади и невероятни селекции от филми в тазгодишното си тринадесето издание – стартът на филмовия маратон започва днес в Пленарна зала на община Варна и продължава до 10-и октомври 2015 г.

Владимир Тодоров: „Гражданска отговорност“ ще поскъпне със 7%

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5024948

Не е реалистично да се очаква драстичен скок в цената на застраховката „Гражданска отговорност“. Тя ще поскъпне с не повече от 7%. Това прогнозира пред „Фокус“ Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадалите при катастрофи. Той уточни, че с промените в Кодекса за застраховането се повишават възможностите за изплащане на обезщетение
Не е реалистично да се очаква драстичен скок в цената на застраховката „Гражданска отговорност“. Тя ще поскъпне с не повече от 7%. Това прогнозира пред „Фокус“ Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадалите при катастрофи. Той уточни, че с промените в Кодекса за застраховането се повишават възможностите за изплащане на обезщетение

Утре се очакват повишения на речните нива, на места краткотрайни и незначителни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5024955

Утре се очакват повишения на речните нива, на места краткотрайни и незначителни. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите. По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология днес преди обяд над Западна, а след обяд и над Централна България ще има превалявания от дъжд.
Утре се очакват повишения на речните нива, на места краткотрайни и незначителни. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите. По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология днес преди обяд над Западна, а след обяд и над Централна България ще има превалявания от дъжд.

Димитров вече е извън топ 20, Пиронкова пада с четири позиции

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/05/2621839_dimitrov_veche_e_izvun_top_20_pironkova_pada_s_chetiri/?ref=rss


Слабият сезон на Григор Димитров доведе до логично отстъпление в поредното издание на световната ранглиста.

Най-добрият български тенисист, който има 1 555 точки, бе изпреварен от Доминик Тием (Австрия) и Бърнард Томич (Австралия) и вече е под №21 в класацията.

Хасковлията не падал толкова ниско в подреждането от февруари 2014 г. насам, когато бе №22.

Друг наш сънародник - Димитър Кузманов, бележи спад с шест позици до №300. Димитър Кутровски остава под №327, а...

Миньоро продължава с победите: записа 2:0 срещу Чепинец на Стадиона на мира, Габаров закова крайният резултат с красив гол от 20 метра

http://www.zapernik.com/sport/minioro-produljava-s-pobedite-zapisa-2-0-sreshtu-chepinec-na-stadiona_40090/

Миньор записа първа домакинска победа, след като се наложи над Чепинец с 2:0.

Още от първата минута на мача Миньорци започнаха да предират противника и в 14-та минута отбелязаха първия гол. Стефанов подаде на Симеон Ганчев, който бе наказателното поле. Първоначално вратарят на гостите Илиян Георгиев изби топката, но след удар с глава на Ганчев топката влезе във вратата на Чепинец.

До почивката перничани пропиляха още няколко добри...

Продължава

Кои факти ще влияят на пазарите днес?

http://www.investor.bg/drugi/338/a/koi-fakti-shte-vliiaiat-na-pazarite-dnes--203477/

VW може да изчезне, смята бивш негов шеф, а Ryanair понижава значително средните цени на билетите си

Преглед на печата, понеделник, 5 октомври

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-печата-понеделник-5-октомври_l.a_i.699246_at.1.html

Шефовете със 76% по-високи доходи Доходите на семействата, в които поне един от съпрузите заема ръководна длъжност, са със 76% по-високи, от тези...

Започва авторският музикален проект „Симфомания“ на Хилда Казасян

http://pik.bg/започва-авторският-музикален-проект-„симфомания“-на-хилда-казасян-news411220.html

Започва авторският музикален проект „Симфомания“ на Хилда Казасян

Авторският музикален проект „Симфомания“ на Хилда Казасян, одобрен за финансиране по Програма БГ08 „Културно наследство и съвременни изкуства“ на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.страртира. Проектът бе избран от Министерството на културата на Република България измежду 240 други кандидатури. Това съобщиха от пресцентъра на Община Кюстендил.


Проектът е в съответствие с оперативна цел „Създаване на условия за равен достъп на ромската общност до обществения културен живот и съхранение и развитие на ромската традиционна култура и творчество“ от Приоритет „Култура и медии“ на Национална стратегия на Република България за интегриране на ромите (2012-2020) и допринася за изпълнение на Цел 3. Стимулиране на ромската общност за активно участие в обществения културен живот.


„Симфомания“ е арт продукция за популяризиране и възраждане на интереса към симфонична и джаз музика сред възможно най-широк кръг слушатели. С доказания си професионализъм и повече от 20 години успешна активна сценична дейност, авторите на проекта (Хилда Казасян, Борислав Йоцов и Христо Йоцов) целят да провокират интереса на широката общественост, подрастващите музиканти и българските артисти в посока преоткриване на ценностите на европейската и световна музикална култура.
Проектът ще се реализира като цикъл от 5 (пет) концерта на територията на областите: Монтана, Ямбол, Пазарджик, Софийска – община Ихтиман и Кюстендил, които ще се проведат на открито, на публични места.

Разбирането на авторите е, че музиката следва да достига до всички, не само чрез интернет или медиите, а преди всичко чрез лично съпреживяване.
Музикалната програмата включва, както авторски произведения, така и образци от световни класически автори, аранжирани специално за проекта. Програмата съчетава симфонична, джаз, етно и фолклорна музика. Целите на проекта са свързани с разработване и представяне на качествени и разнообразни музикални продукти, които да удължат живота на музикалните произведения. „Симфомания“ насърчава развитието и реализирането на проекти между млади и утвърдени изпълнители и творци, съчетаването на популярни и не до там популярни жанрове музика, което оживява произведенията.


Програмата е разработена от авторите на проекта, с участието на симфоничен оркестър от ученици на Националното училище „Любомир Пипков”- гр.София, утвърдени музиканти, композитори и изпълнители като Хилда Казасян, Христо Йоцов и Борислав Йоцов. Проектът е насочен към млади музиканти, студенти, ученици, младежи, граждани, вкл. лица в неравностойно положение, малцинствени групи, изследователи, културни институти и организации – училища, университети, читалища, общини, медии.


Планираните резултати по дейностите на проекта:
1. Подготвена музикална програма, избрани солисти и оркестър и създадени нови партньорства;
2. Изработени и реализирани сайт, банери, плакати, медийни публикации и електронно излъчване на информация;
3. Проведен цикъл от 5 (пет) концерта в страната;
4. Изработен филм и трайно популяризиране на проведените концерти и музикална програма.

ДАНС обвини Дянков, че дал досието "Буда" на "Биволъ"

http://offnews.bg/news/n_1/n_567574.html

Бившият финансов министър Симеон Дянков и влиятелни еврейски структури от САЩ са замесени в изнасянето на разработката "Буда" в сайта Биволъ. Това става ясно Дело за оперативно наблюдение (ДОН), част от което беше публикувано от сайта за разследвания Биволъ .  Разработката е на ДАНС и е стартирала веднага след публикацията за "Буда" и в нея са проследени и схематизирани контактите на журналистите от сайта под наименованието “БУДАли ООД”. Разработката удивително много наподобява друга "култова" разработка на контразузнаването - "Галерия" , в рамките на която бяха подслушвани и проследявани журналисти и депутати.  Официално ДАНС отрича да има подобна разработка.  Според изнесената от "Биволъ" в събраната информация в "БУДАЛИ ООД" хаотично са смесени данни от проследяване , информация от публични регистри и  слухове , които впоследствие бяха спуснати като “опорни точки” на сервилните към Бойко Борисов медии. Опусът заслужава да бъде публикуван в цялост, но ще се въздържим, за да не засегнем трети лица, които нямат никакво отношение към нашата работа, съобщават от сайта. Като доказателство за съществуването на подобна разработка е и оставката на Дянков , която дойде само дни след оповестяването на досието "Буда" Дълбоката конспиративна връзка, която ДАНС прави във връзка със заговор срещу първото правителство на Бойко Борисов, навързва съпругата на ексфинансовия министър Каролин и съпругата на журналиста от Биволъ Асен Йорданов Алберта Алкалай, които са с еврейски произход и в разработката са посочени като жени с контакти на влиятелни хора в САЩ.  "В класическото мирозрение на ченгетата от комунистическата политическа полиция ДС трябва да има и вътрешен “враг с партиен билет”. За такъв е нарочен Вицепремиерът Симеон Дянков покрай съпругата си Каролин, която също била от еврейски произход. По агентурни сведения се говорело, че тя била в Бургас и Алберта Алкалай лично я придружавала при едно от редките и посещения в региона. Този обговарян слух дава на “анализатора” обяснение за “странния синхрон между публикации в сайта и последващи активности на вицепремиера Дянков”, коментират от "Биволъ". Също така някои анализатори обяснявали нападките в сайта срещу земеделския министър Мирослав Найденов  покрай аферата "Дюнигейт" и незаконния дърводобив с неприязънта на Дянков към него.  "Но докато службите са били насъскани да наблюдават, събират и анализират данни за сайта, те са успели да оформят в схематичен вид дезинформацията , че зад привидната ни маргиналност има дълбока конспирация. Към епистоларните разсъждения е приложена примитивна инфографика озаглавена “БУДАли ООД” (виж заглавната илюстрация). В нея водещ е политическият елемент като се изследват преки и косвени връзки на журналистите и собствениците на Биволъ с политически партии. От известните публични фигури са цитирани двама малко известни политици от “Синята коалиция”, журналистът Иван Бедров, социолозите Цветозар Томов и Антоанета Цонева (която неясно защо е обозначена като “журналист”) и блогъра Асен Генов. Последните двама са познати и като изявени членове на бъдещата “Протестна мрежа”. В схемата са заличени имената на лица, които не са публични фигури или не са давали съгласие да бъдат оповестявани", пишат от "Биволъ". След две години мълчание и жалба до Комисията за контрол на СРС в парламента от ДАНС отговорили на питане на журналисти от "Биволъ" дали срещу тях е водена изобщо някаква разработка разработка. Според агенцията “и положителен или отрицателен отговор на въпроса за наличието на “разработки” съставляват класифицирана информация”. Също така част от поисканата информация можела да бъде категоризирана като “лични данни”. В тази връзка от "Биволъ" поискали тълкувателно решение от Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) дали отсъствието на нещо може да бъде категоризирано като класифицирана информация. Според експертите на ДКСИ "информацията като съвкупност от данни или знание за събитие, обект, явление и др." може да се класифицира "само според собственото си съдържание". Очевидно отсъствието на такова съдържание: данни и знания за обектите, каквито представляват журналистите, не би трябвало да може да се класифицира. 

Антоанета Стефанова с победа във втория кръг на шахматния турнир от сериите Гран При

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/u1IC7Q9lFQU/

Антоанета Стефанова записа победа във втория кръг на шахматния турнир от сериите Гран При в Монте Карло. С белите фигури тя се наложи над рускинята Александра Костенюк, като я принуди да се предаде на 37-ия ход. Българката има една точка, след като на старта претърпя загуба от световната шампионка Мария Музичук.

Средният рейтинг на участничките е 2517 и това определя състезанието в Монте Карло като едно от най-силните в женския шахмат. Китайката Хоу Ифан е с водещото ело – 2671.

Настоящата световна шампионка Мария Музичук участва в надпреварата заедно с още три бивши световни шампионки – Антоанета Стефанова, Хоу Ифан и Александра Костенюк.

Новата шампионка ще бъде определена на 15 октомври след изиграването на 11 кръга по швейцарската система.

Владимир Тодоров: „Гражданска отговорност“ ще поскъпне със 7%

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5024966

Не е реалистично да се очаква драстичен скок в цената на застраховката „Гражданска отговорност“. Тя ще поскъпне с не повече от 7%. Това прогнозира пред „Фокус“ Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадалите при катастрофи. Той уточни, че с промените в Кодекса за застраховането се повишават възможностите за изплащане на обезщетение
Не е реалистично да се очаква драстичен скок в цената на застраховката „Гражданска отговорност“. Тя ще поскъпне с не повече от 7%. Това прогнозира пред „Фокус“ Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадалите при катастрофи. Той уточни, че с промените в Кодекса за застраховането се повишават възможностите за изплащане на обезщетение

Ислямистите продължават да рушат древния град Палмира в Сирия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5024961

Ислямска държава продължава да руши древния град Палмира в Сирия. Взривена е Триумфалната арка - паметник на 2000 години от Римската епоха, съобщи ТАСС, цитирайки ливанския вестник "Ас Сафир". Арката се състоеше от три части, главният свод беше висок 20 метра.
Джихадисти от терористичната групировка разрушиха храмове и исторически паметници в
Ислямска държава продължава да руши древния град Палмира в Сирия. Взривена е Триумфалната арка - паметник на 2000 години от Римската епоха, съобщи ТАСС, цитирайки ливанския вестник "Ас Сафир". Арката се състоеше от три части, главният свод беше висок 20 метра. Джихадисти от терористичната групировка разрушиха храмове и исторически паметници в

Ислямска държава продължава да руши древния град Палмира

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5024953

Ислямска държава продължава да руши древния град Палмира в Сирия. Взривена е Триумфалната арка - паметник на 2000 години от Римската епоха, съобщи ТАСС, цитирайки ливанския вестник
Ислямска държава продължава да руши древния град Палмира в Сирия. Взривена е Триумфалната арка - паметник на 2000 години от Римската епоха, съобщи ТАСС, цитирайки ливанския вестник "Ас Сафир". Арката се състоеше от три части, главният свод беше висок 20 метра. Джихадисти от терористичната групировка разрушиха храмове и исторически паметници в

Криминална хроника

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/QYVhhRX2b-0/

На 02.10.т.г. около 21.00 ч. в района кв. «Св. Георги» в Поморие, на ул. «Димо Хаджидимов» пред дом №9, служители от Районно управление – Поморие извършили проверка на криминално проявения Л.Н., 21- годишен от Поморие, като намерили и иззели станиол с бяло кристалообразно вещество, за чийто произход е назначен допълнителен химичен анализ. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Поморие.

На 03.10.т.г. в Районно управление – Поморие е образувано бързо полицейско производство срещу 54- годишния С.М. от с. Дъбник, общ. Поморие за това, че около 16.00 ч. в селото управлявал л.а. «Опел Вектра», с бургаска регистрация, след употреба на алкохол с концентрация – 2,81 промила.

На 05.10.т.г. в Пето Районно управление – Бургас е образувано бързо полицейско производство срещу 49 -годишния В.М. от Каблешково за това, че около 01.45 ч. на същата дата в района на ул. «Никола Петков» в к-с «Изгрев» шофирал лек автомобил «Мерцедес Вито 110 Д», с бургаска регистрация, след употреба на алкохол с концентрация – 2,18 промила.

Комисар Рановски: Искаме превишаването на скоростта с над 60 км да е престъпление

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5024921

Искаме превишаването на скоростта с над 60 км от разрешената максимална скорост да бъде вкарано в Наказателния кодекс и да бъде третирано като престъпление. Това каза комисар Бойко Рановски, началник на отдел
Искаме превишаването на скоростта с над 60 км от разрешената максимална скорост да бъде вкарано в Наказателния кодекс и да бъде третирано като престъпление. Това каза комисар Бойко Рановски, началник на отдел "Пътна полиция" в ГДНП пред бТВ. Рановски обяви, че 526 души са загинали в катастрофи на територията на страната от началото на годината до

Комисар Рановски: Искаме превишаването на скоростта с над 60 км да е престъпление

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5024934

Искаме превишаването на скоростта с над 60 км от разрешената максимална скорост да бъде вкарано в Наказателния кодекс и да бъде третирано като престъпление. Това каза комисар Бойко Рановски, началник на отдел "Пътна полиция" в ГДНП пред бТВ.
Рановски обяви, че 526 души са загинали в катастрофи на територията на страната от началото на годината до
Искаме превишаването на скоростта с над 60 км от разрешената максимална скорост да бъде вкарано в Наказателния кодекс и да бъде третирано като престъпление. Това каза комисар Бойко Рановски, началник на отдел "Пътна полиция" в ГДНП пред бТВ. Рановски обяви, че 526 души са загинали в катастрофи на територията на страната от началото на годината до

Васил Иванов: Основни купувачи на гласове са сегашните кметове

http://www.cross.bg/glasove-kypyvat-ivanov-1483040.html

/КРОСС/Основно купуват гласове сегашните кметове. Те са спечелили пари от обществени поръчки през тези четири години и сега ще дадат една част от тях за изборите. Това заяви разследващият журналист Васил Иванов по повод разкритията на Нова телевизия за продажба на гласове на изборите в Горна Малина.  Спред Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията всички купуват гласове, и това не са само кметовете, а и общинските съветници.Тина Ивайлова, която проведе разследването за закупуването на вота в Горна Малина, уточни, че тази вечер изтича мярката за задържане на двамата извършители, а утре прокуратурата трябва да внесе искане за мярка за постоянно задържане. Стефан Пастора и Златко Циганина са направили пълни самопризнания, че купуват гласове, и то не само за наближаващите избори, но и за минали години. "Това е един от многото случаи. За последните три години това трябва да се е случило четири пъти", смята Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията. Разследващият журналист Марин Николов заяви, че подобни схеми са практика, но нищо не се случва: "Имам дежа вю. Миналата година точно по това време с пасторите се случи същото нещо. Те, от позицията си на авторитет, който отговаря за много хора, всъщност ги набавят за избори". "Преди 2-3 години успяхме да си купим 500 гласа във Видин. Делото още се влачи", припомни Иванов. Той поясни, че на прокуратурата не й е работа да знае къде в момента се купуват гласове

Съдът обяви ЦСКА в несъстоятелност

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/KGkUiiYwvQo/

На 2 октомври Софийският градски съд е обявил неплатежоспособността на ПФК ЦСКА.

Съдът е определил и началната дата на неплатежоспособността – 31 декември 2014 година и е назначил Радослав Тонев за временен синдик. Вече има и възбрана и запор на имуществото на ЦСКА.

Решението подлежи на вписване в Търговския регистър и може да се обжалва в 7-дневен срок пред Софийския апелативен съд. Съдебният акт подлежи на незабавно изпълнение, уточниха от съда, цитира Кросс.  През септември ФИФА поиска отнемане на 15 точки от ЦСКА

Лазерната операционната зала в Хил клиник заработи и с немски холмиум лазер

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5020910

Клиниката разполага с прочутия Зелен лазер, с Тулиум лазер, а сега и с Холмиум лазер
Утвърденият с години екип уролози на Хил клиник д-р Боцевски, д-р Коцев, д-р Георгиев и д-р Деримачковски, под ръководството на световноизвестния д-р Фернандо Санча разполага с пълната гама най-добри лазери за лечение на увеличена простата.
Клиниката разполага с прочутия Зелен лазер, с Тулиум лазер, а сега и с Холмиум лазер Утвърденият с години екип уролози на Хил клиник д-р Боцевски, д-р Коцев, д-р Георгиев и д-р Деримачковски, под ръководството на световноизвестния д-р Фернандо Санча разполага с пълната гама най-добри лазери за лечение на увеличена простата.

Лазерната операционната зала в Хил клиник заработи и с немски холмиум лазер

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5020886

Клиниката разполага с прочутия Зелен лазер, с Тулиум лазер, а сега и с Холмиум лазер
Утвърденият с години екип уролози на Хил клиник д-р Боцевски, д-р Коцев, д-р Георгиев и д-р Деримачковски, под ръководството на световноизвестния д-р Фернандо Санча разполага с пълната гама най-добри лазери за лечение на увеличена простата.
Клиниката разполага с прочутия Зелен лазер, с Тулиум лазер, а сега и с Холмиум лазер Утвърденият с години екип уролози на Хил клиник д-р Боцевски, д-р Коцев, д-р Георгиев и д-р Деримачковски, под ръководството на световноизвестния д-р Фернандо Санча разполага с пълната гама най-добри лазери за лечение на увеличена простата.

Меркел с цедка: Ще приема само бегълците от войната

http://frognews.bg/news_99018/Merkel-s-tsedka-SHTe-priema-samo-begaltsite-ot-voinata/

1.5 млн. кандидати за убежище ще пристигнат в Германия за 2015 година. Това пише вестник "Билд", който цитира поверителен доклад на правителството. Предишната прогноза беше за между 800 хил. хил. и 1 млн. мигранти.

3-годишно дете загина, ударено от неправоспособен шофьор

http://sliven.actualno.com/3-godishno-dete-zagina-udareno-ot-nepravosposoben-shofior--news_499401.html

3-годишно дете е починало при катастрофа, ударено от 25-годишен неправоспособен шофьор в сливенския квартал "Речица". Снощи в Сливенската областна болница е транспортирано мъртво 3-годишно момиченце, прегазено от лек автомобил. Инцидентът е станал около 19:48 часа в сливенския квартал "Речица", когато лек автомобил "Фиат" удря детето. Не е установено дали момиченцето е пресичало или си е играло на улицата. Извършителят на престъплението се оказва неправоспособен 25-годишен жител на същия кварт

Калоян Паргов в Кремиковци: На 25 октомври нека изберем автентичното ляво, с номер 39!

http://sofia.actualno.com/Kalojan-Pargov-v-Kremikovci-Na-25-oktomvri-neka-izberem-avtentichnoto-ljavo-s-nomer-39-news_499402.html

БСП Лява България откри предизборната си кампания в район Кремиковци, с призив за нов, съвременен облик и ново управление на района. „На 25 октомври нека изберем автентичното ляво, с номер 39 в интегралната бюлетина. От всички нас зависи Кремиковци да изглежда по различен начин. Ако гласувате доверие на БСП Лява България, вашите данъци ще се инвестират тук, защото ние искаме да има децентрализация, искаме парите, които плащате, да останат тук и да бъдат направени площадите, улиците, трото

Първа помощ за душата - как да лекуваме отхвърлянето, самотата, провала

http://books.actualno.com/Pyrva-pomosht-za-dushata----kak-da-lekuvame-othvyrljaneto-samotata-provala--news_499390.html

Всички имаме аптечки с медикаменти срещу простуда или физически наранявания. Но разполагаме ли с лекарства за многобройните психологически рани от неуспехите ни, от отхвърлянето, накърненото самочувствие, самотата или загубата на близък човек? Ако не се вземат спешни мерки, тези рани могат да се влошат. Световният бестселър на Гай Уинч представя ефикасни методи за облекчаване на най-често срещаните душевни страдания. Като използва примери от практиката си на психотерапевт, разказва интересни жи

"Левски" към феновете: Ние летяхме благодарение на вас

http://bgfootball.actualno.com/Levski-kym-fenovete-Nie-letjahme-blagodarenie-na-vas-news_499403.html

От "Левски" публикуваха на официалния си сайт благодарности към "сините" фенове, които не спряха да подкрепят отбора на гостуването в Ловеч. "Сините" победиха Литекс с 2:1 и заеха първото място в "А" група. Ето и цялото обръщение към феновете: Скъпи левскари, вчера спечелихме поредна важна битка заедно. Продължаваме да вървим уверено напред и да се борим, защото вие ни давате криле. Защото когато сме заедно и обединени можем всичко. Защото това е смисълът на всичко, това е смисълът на играта!

Дачич: Ако Косово влезе в ЮНЕСКО, и "Ислямска държава" може

http://balkani.actualno.com/Dachich-Ako-Kosovo-vleze-v-UNESKO-i-Isljamska-dyrjava-moje-news_499406.html

Приемането на Косово в ЮНЕСКО би било абсурдно и пагубно за световната организация. Това е все едно някой да предложи „Ислямска държава“ да стане член. Това заяви сръбският външен министър Ивица Дачич, предаде македонското електронно издание МКД. „Четири от сръбските светилища в Косово са провъзгласени за световно културно наследство от страна на ЮНЕСКО и те са в опасност. От кого е тази опасност? Това е все едно някой да предложи „Ислямска държава“ за член на ЮНЕС

Москов: Търсим нови, млади лица за НЗОК

http://healthy.actualno.com/Moskov-Tyrsim-novi-mladi-lica-za-NZOK-news_499408.html

Министерство на здравеопазването търси нови, млади лица за Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК). Това заяви здравният министър Петър Москов в рамките на втората годишна конференция „Иновации и добри практики в здравния сектор“, предаде БГНЕС. По време на изказването си Москов се фокусира върху кражбите в системата на здравеопазването, лекарствената политика и оптимизирането на административните разходи. В НЗОК ще има коренна промяна, ще продължат структурните промени. За п

Стоилов гони титлата с победа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5024915

„Астана” с треньор Станимир Стоилов победи „Атирау” като гост в 28-ия кръг в Казахстан. Отборът на българския специалист изостава със 7 точки от водача „Кайрат”, като има един мач по-малко. До края на първенството остават четири кръга.
Тантс Нусербаев вкара гола чак в 80-ата минута, като „Астана” спечели след две поредни шампионатни загуби.
„Астана” с треньор Станимир Стоилов победи „Атирау” като гост в 28-ия кръг в Казахстан. Отборът на българския специалист изостава със 7 точки от водача „Кайрат”, като има един мач по-малко. До края на първенството остават четири кръга. Тантс Нусербаев вкара гола чак в 80-ата минута, като „Астана” спечели след две поредни шампионатни загуби.

Нанесен побой над велосипедист, направил забележка на дете

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/1H_HRbwsRVE/

На 04.10.т.г. около 17.00 ч. мъж е приет за лечение в «Шокова зала» на МБАЛ – Бургас, със съмнение за счупена шийка на бедрена кост на десния крак вследствие на нанесен побой. Пострадал е 27- годишният С.И. от Бургас, който карайки велосипед в района до заведение «Уест» в Морската градина отправил забележка на дете на видима възраст около 9-10 години да внимава къде кара велосипеда си, след което продължил по алеята. Десет минути, връщайки се по същата алея, към него се приближил мъж на видима възраст около 40 години, който го бутнал от велосипеда и започнал да го удря в областта на тялото и краката. Извършителят на деянието се издирва по описание от служители на Пето Районно управление – Бургас.

Специалист: Застраховката „Гражданска отговорност“ ще поскъпне с не повече от 7%

http://pik.bg/специалист-застраховката-„гражданска-отговорност“-ще-поскъпне-с-не-повече-от-7-news411215.html

Специалист: Застраховката „Гражданска отговорност“ ще поскъпне с не повече от 7%

Не е реалистично да се очаква драстичен скок в цената на застраховката „Гражданска отговорност“. Тя ще поскъпне с не повече от 7%. Това прогнозира пред "Фокус" Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадалите при катастрофи. Той уточни, че с промените в Кодекса за застраховането се повишават възможностите за изплащане на обезщетение при катастрофи, което е добра стъпка, но забраната да се сключва „Гражданска отговорност“ онлайн е много притеснителна.

Според Тодоров е важно да бъде приета и бонусна система за изрядните шофьори.


„Тези шофьори, които нямат нарушения, те получават отстъпка от застраховката. Тези шофьори, които имат много актове, много ПТП-та, много нарушения, при тях застраховката става много по-скъпа – в порядъка на 2-3 пъти“, коментира Тодоров и допълни, че тази система работи от повече от 50 години в другите държави.


„При нас има технически проблеми, което пак е много странно, защото България е държавата с най-бързия интернет, а в същото време няма комуникация между институциите“, каза Тодоров. Според него, когато се въведе бонусната система, това ще има пряко отражение върху пътната безопасност.


Владимир Тодоров посочи още, че проблемите в съдебната система влияят пряко на правата на хората при застраховане и пострадалите при катастрофи. Той бе категоричен, че основният проблем при мудността на съда е забавянето на техническите и автомобилните експертизи.

Бабата на Момчил категорична: Убили са го поне двама души!

http://petel.bg/Babata-na-Momchil-kategorichna--Ubili-sa-go-pone-dvama-dushi-__129371

Внукът ми не може да се самоубие, не е такова момче. Сигурна съм, че след като е слязъл от Бунарджика някой го е проследил до нас, това не са...

Мартин Христов донесе нова победа на Долни Чифлик

http://petel.bg/Martin-Hristov-donese-nova-pobeda-na-Dolni-CHiflik__129372

Юношата на Черно море Мартин Христов за пореден път бе в основата на победа на Тича 1948 (Долни Чифлик). През второто полувреме на мача с Две...

Животът на Наско зависи от 26 000 лева, разчита на вас! (Видео)

http://petel.bg/ZHivotat-na-Nasko-zavisi-ot-26-000-leva--razchita-na-vas---Video--__129363

Снимка: Нова телевизия 26 000 лева са необходими на Наско, за да замине за Франция, където ще му бъде направена трансплантация на пикочен...

Управляващата коалиция спечели изборите в Португалия

http://petel.bg/Upravlyavashhata-koalitsiya-specheli-izborite-v-Portugaliya__129373

Илюстрация: Булфото Управляващата в Португалия десноцентристка коалиция начело с премиера Педру Пасуш Коелюспечели около 40 на сто от...

526 души са загинали в катастрофи, готвят сурови наказания! Вижте какви!

http://www.bnews.bg/article-142245

Причината за драстичните мерки срещу нарушителите, е че войната по пътищата продължава.

Димитър Бербатов и Клаудио Кешеру като образи на гръцкия и на българския капитализъм

http://www.moreto.net/novini.php?n=302958

С отиването си в ПАОК Димитър Бербатов стана най-добре платеният футболист в гръцкото футболно първенство. Заплатата му е 1 600 000 евро годишно. Солуняните обаче не платиха трансферна сума и казват, че до този момент са продали фланелки на българина за 840 000 евро.

Изгоря автомобил, ползван от 31- годишен мъж от с. Кошарица

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/__joiJmhCns/

На 04.10.т.г. около 02.49 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение за горящ лек автомобил «БМВ Х 5», с бургаска регистрация, ползван от 31- годишен мъж от с. Кошарица, паркиран на ул. «Иван Вазов» №8 в селото. От инцидента автомобилът изгорял напълно. Предстои извършване на оглед през светлата част на денонощието в присъствие на пожаротехнически експерт с цел установяване на причините за инцидента,съобщиха от ОД на МВР-Бургас.

В лагера на "Левски" няма еуфория, ръководството поздрави феновете

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/05/2621827_v_lagera_na_levski_niama_euforiia_rukovodstvoto/?ref=rss


Роман Прохазка, който вкара победното попадение за "Левски" в дербито с "Литекс", заяви, че е прекалено рано да се определя титлата като цел.

Сините излязоха първи във временното класиране след победата с 2:1 в Ловеч и така загатнаха за шампионските си амбиции, но никой в тима не е изпаднал в еуфория.

"Вчера тренирахме статичните положения. Ако трябва да бъде искрен, на тренировката не се получиха толкова добре, колкото в мача срещу "Литекс". Играем много добре в защита....

Трима съдебни медици правят аутопсия на трупа на Момчил, не се виждат следи от насилие

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5024866


Трима лекари от катедрата по Съдебна медицина в Университетската болница
Трима лекари от катедрата по Съдебна медицина в Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив ще правят аутопсия на трупа на 20-годишния студент Момчил Семерджиев, който бе открит късно снощи, научи "24 часа". Очаква се аутопсията да приключи по обяд. Тя ще даде отговор на въпроса каква е причината за смъртта на младежа.

Жените остаряват на 64, мъжете - на 66

http://www.cross.bg/muzhete-detza-simeonov-1483039.html

/КРОСС/На 39 години свършва младостта за жените, а за мъжете тази възраст е 42 години. При жените старостта започва на 64, а при мъжете - на 66. Това каза пред Нова тв социологът Първан Симеонов, позовавайки се на резултатите от последното проучване на "Галъп". Анкетата дава отговори и на други интересни въпроси, включително дали българите са готови за жена-президент и какво е отношението им към семейството и брака. Бракът като формална институция е подложен на доста сериозна преоценка. Съвсем нормално това се вижда при младите поколения, коментира Симеонов. Според 86% от отговорилите, животът е безсмислен, ако нямаш деца. Да имаш деца остава абсолютна ценност и императив. Предполагаме, че това ще се променя. Ценностният ред се променя. Консервативността на обществото намалява, смята социологът.   

Безплатни прегледи за рак на гърдата започват във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=302993

През месец октомври - Световния месец за борба с рака на гърдата - в УМБАЛ „Св. Марина" – Варна ще се извършват безплатни профилактични прегледи при мамолог. Прегледите са част от национална информационна кампания за профилактика на рака на млечната жлеза, научи Moreto.

Ангела Меркел: Германия ще приеме само бягащите от война

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5024878

1.5 млн. кандидати за убежище ще пристигнат в Германия за 2015 година, съобщи вестник "Билд", който цитира поверителен доклад на правителството. Предишната прогноза беше за между 800 хил. хил. и 1 млн. мигранти.
"Трябва да е ясно, че тези, които се нуждаят от защита, ще я получат, но тези, които идват само по икономически причини,
1.5 млн. кандидати за убежище ще пристигнат в Германия за 2015 година, съобщи вестник "Билд", който цитира поверителен доклад на правителството. Предишната прогноза беше за между 800 хил. хил. и 1 млн. мигранти. "Трябва да е ясно, че тези, които се нуждаят от защита, ще я получат, но тези, които идват само по икономически причини,

Меркел: Германия ще приеме само бягащите от война

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5024869

1.5 млн. кандидати за убежище ще пристигнат в Германия за 2015 година, съобщи вестник
1.5 млн. кандидати за убежище ще пристигнат в Германия за 2015 година, съобщи вестник "Билд", който цитира поверителен доклад на правителството. Предишната прогноза беше за между 800 хил. хил. и 1 млн. мигранти. "Трябва да е ясно, че тези, които се нуждаят от защита, ще я получат, но тези, които идват само по икономически причини,

ЕКСКЛУЗИВНО! Страховита катастрофа край Сливен! Пиян шофьор без книжка уби 3-годишно дете

http://pik.bg/ексклузивно-страховита-катастрофа-край-сливен-пиян-шофьор-без-книжка-уби-3-годишно-дете-news411198.html

ЕКСКЛУЗИВНО! Страховита катастрофа край Сливен! Пиян шофьор без книжка уби 3-годишно дете

Пореден тежък инцидент на пътя е станал снощи в Сливен. 3-годишно дете е било убито от шофьор без книжка. Водачът е употребил и алкохол. Това каза пред камерите на Би Ти Ви шефът на КАТ Бойко Рановски.

Той коментира подготвеният пакет от мерки срещу нарушителите по пътя. Припомняме, че днес изтича срокът, който премиерът Бойко Борисов даде на министерството, за да подготви нови мерки срещу безразсъдните шофьори и незаконните гонки.

Едно от предложенията е карането с нас 60 км/ч над допустимата скорост да се смята за престъпление.

Това ще води до отнемане на колата, до отказ на регистрация на автомобили и дори до сваляне на регистрационните табели.

 

Грък даде под съд руския олигарх Рибольовлев

http://www.grreporter.info/grk-dade-pod-sd-ruskiya-oligarkh-ribolovlev/18002

Той оспорва забраната на бреговата охрана в Левкада преминаване на плавателни съдове в морския регион между Скорпиос и малкото необитаемо островче Скорпиди

прочети повече

Световната банка: Крайната бедност ще намалее рекордно

http://econ.bg/Новини/Световната-банка-Крайната-бедност-ще-намалее-рекордно_l.a_i.699247_at.1.html

Нивото на крайната бедност ще намалее рекордно. Това се посочва в доклад на Световната банка, цитиран от Франс Прес. Прогнозите на финансовата...

Жена е пребита до смърт

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/ZwwgfFd4J70/

56-годишна жена от руски произход е починала след нанесен побой. Около 3.35 часа тази сутрин е получен сигнал от 53-годишен мъж от Бургас, че приятелката му, постоянно пребиваваща в града руска гражданка, има нужда от спешна медицинска помощ. Пристигналите медицински екипи на МБАЛ – Бургас само са констатирали смъртта на жената. Полицейски служители, екип на криминална полиция и експерти от базовата научно-техническа лаборатория са извършили и първоначалния оглед. Констатирано е, че жената е умъртвена вследствие на нанесен побой от приятеля й 53-годишен бургазлия. По първоначални данни двамата се събрали в жилището на Н.Д., разположено в бл. 113, вх. В в к-с „Лазур”, като след голямо количество употреба на алкохол, Д.Р. започнал да нанася удари на 56 -годишната Н.С., с която били в приятелски отношения, съобщиха от пресцентъра на полицията. Той е задържан от служителите на реда. Трупът на жената е транспортиран в катедра „Съдебна медицина” за аутопсия. Уточняват се причините за извършеното убийство.

Погребват днес починалия в Италия дупнишки бизнесмен Георги Първанов

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5024844

Бизнесменът Георги Първанов, който почина в Италия след дълга битка с коварно заболяване, ще бъде погребан днес в Дупница. Опелото е в централния катедрален храм
Бизнесменът Георги Първанов, който почина в Италия след дълга битка с коварно заболяване, ще бъде погребан днес в Дупница. Опелото е в централния катедрален храм "Св. Георги Победоносец" от 13.00 часа, пише Struma.bg. Погребението е обявено за 15,00 ч. в гробищния парк в Дупница Георги Първанов почина на 29 септември след дълга борба с коварна

Пиян без книжка уби 3-годишно дете в Сливен

http://www.bnews.bg/article-142244

Карането с нас 60 км/ч над допустимата скорост ще се смята за престъпление.

Трима души са пострадали при катастрофа в Бургас

http://pik.bg/трима-души-са-пострадали-при-катастрофа-в-бургас-news411213.html

Трима души са пострадали при катастрофа в Бургас

Tрима души са пострадали при катастрофа в град Бургас. Те са без опасност за живота и след преглед са освободени за домашно лечение, пише "Фокус".

Общо 11 пътнотранспортни произшествия са станали на територията на града през изминалото денонощие.

Спокойно е преминала нощта в Бургас, информира оперативният дежурен в общината. Няма получени сигнали за пожари или за инциденти, свързани с нарушаването на обществения ред.

Васил Иванов: Сегашни кметове купуват гласове

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/vasil-ivanov-segashni-kmetove-kupuvat-glasove-6043350

Журналистът коментира разкритията на Нова ТВ за продажба на гласове на изборите в Горна Малина

Погребват днес починалия в Италия дупнишки бизнесмен Георги Първанов

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5024863

Бизнесменът Георги Първанов, който почина в Италия след дълга битка с коварно заболяване, ще бъде погребан днес в Дупница. Опелото е в централния катедрален храм "Св. Георги Победоносец" от 13.00 часа, пише Struma.bg.  Погребението е обявено за 15,00 ч. в гробищния парк в Дупница Георги Първанов почина на 29 септември след дълга борба с коварна
Бизнесменът Георги Първанов, който почина в Италия след дълга битка с коварно заболяване, ще бъде погребан днес в Дупница. Опелото е в централния катедрален храм "Св. Георги Победоносец" от 13.00 часа, пише Struma.bg. Погребението е обявено за 15,00 ч. в гробищния парк в Дупница Георги Първанов почина на 29 септември след дълга борба с коварна

Германия вече очаква 1,5 млн. бежанци за 2015 г.

http://www.investor.bg/evropa/334/a/germaniia-veche-ochakva-15-mln-bejanci-za-2015-g-203476/

Големият брой на кандидатите за убежище може да се окаже непосилно бреме за провинциите и общините

Депутатите ще разпъват Ненчев на кръст във вторник

http://frognews.bg/news_99016/Deputatite-shte-razpavat-Nenchev-na-krast-vav-vtornik/

Военният министър Николай Ненчев ще отговаря на актуални въпроси на депутатите от Комисията по отбрана на Народното събрание. Това ще се случи на 6 октомври (вторник) от 10.00 часа, един час преди началото на извънредното заседание на парламента.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване