Бургазлия влачи дете по асфалта заради пиратки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5205923

54-годишният С.П. от Бургас е задържан от полицията, след като псувал и влачил 11-годишно момченце по асфалта заради пиратки. Съобщение за употреба на пиротехнически изделия в района до бл. 40 в к-с „Славейков” е подадено вчера около 18,10 часа. Полицейските служители установили на мястото на инцидента 33-годишна бургазлийка и 11-годишния й син.
54-годишният С.П. от Бургас е задържан от полицията, след като псувал и влачил 11-годишно момченце по асфалта заради пиратки. Съобщение за употреба на пиротехнически изделия в района до бл. 40 в к-с „Славейков” е подадено вчера около 18,10 часа. Полицейските служители установили на мястото на инцидента 33-годишна бургазлийка и 11-годишния й син.

„Овергаз”: Все още няма официален отговор от „Газпром Експорт” за доставките от 1 януари 2016

http://www.cross.bg/overgaz-dostavka-priroden-1493187.html

/КРОСС/ Няма потвърждение за доставка или отказ от доставка на заявените от „Овергаз Инк." количества природен газ от 1 януари 2016 година. И до момента от „Газпром Експорт" не са изпратили официално известие, че предстои спиране на синьото гориво за българската компания. Нещо повече - в договора за доставка на газ между двете компании липсва фигурата на Балкански диспечерски център в София, който разпространи новината за нулеви доставки, съобщава пресцентърът на „Овергаз Инк.". „Овергаз Инк." вече уведоми своите индустриални клиенти да се обърнат директно към „Булгаргаз" в случай на прекъсване на снабдяването с газ. Битовите и малки потребители не са застрашени от спиране на синьото гориво, тъй като са защитени от нормативната база. Дружеството, което оперира градската разпределителна инфраструктура - „Овергаз Мрежи" - вече поиска да закупи природен газ от обществения доставчик, с който да снабди газифицираните домакинства.„Овергаз Инк." ще компенсираме своите индустриални консуматори за възможни щети, които възникнат от неизпълнението на поетите ангажименти. С помощта на клиентите си компанията ще продължи борбата за свободен пазар на природен газ в България.  

Русе остава без обществен транспорт в новогодишната нощ

http://pik.bg/русе-остава-без-обществен-транспорт-в-новогодишната-нощ-news460436.html

Русе остава без обществен транспорт в новогодишната нощ

В новогодишната нощ русенците, решили да посрещнат празника в приятели или в заведение, за прибиране в дома не трябва да разчитат на обществения транспорт. Както съобщават от градския превозвач “ЕГГЕД Русе“, в последния ден от отиващата си 2015 г. тролеите в Русе се движат със съботни разписания, като последните курсове ще бъдат между 20.00 и 21.00 часа.

Утре, 1 януари ще се изпълняват неделни разписания, като първите курсове ще тръгнат по своите маршрути след 9.00 часа, а последните ще бъдат между 20.00 и 21.00 часа.

Варна изпраща 2015 с драстичен спад в новородените

http://www.moreto.net/novini.php?n=310077

Област Варна изпраща 2015 година с около 1000 новородени по-малко в сравнение с година по-рано. Това сочат данните от националната информационна система за ражданията към Министерството на Здравеопазването. От 1 януари 2015 до момента в системата са регистрирани 3695 новородени във Варненска област.

Газ по тръбите за България има за месеци напред

http://pik.bg/газ-по-тръбите-за-българия-има-за-месеци-напред-news460438.html

Газ по тръбите за България има за месеци напред

Проблема с газта в България е овладян, съобщават от "Овергаз". От дружеството казват, че писмо от  "Газпром експорт" за спиране на доставките не е имало. 

От "Овергаз" съобщават, че шефът на компанията Сашо Дончев е отправил официално запитване към компанията, но отговор все още няма. Газ в тръбите има в пълен размер поне за месец и нито един клиент няма да остане без гориво.

 

Полицията в Брюксел задържа шестима заподозрени за връзки с терористични организации

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/12/31/2678151_policiiata_v_brjuksel_zadurja_shestima_zapodozreni_za/?ref=rss


Полицията в Брюксел е задържала шестима души заради връзки с терористични организации, съобщи нейн говорител пред в. The New York Times. Арестите са следствие на обиск на седем къщи в предградията на Брюксел и са на членове на рокерската група "Ездачи камикадзета".

В същата група членуват и арестуваните във вторник тази седмица други двама души, които са заподозрени в подготвяне на терористични атентати на знакови места в Брюксел в новогодишната нощ. Заради тези опасения, всички...

Най-много храни са унищожени със съдържание на соя

http://pik.bg/най-много-храни-са-унищожени-със-съдържание-на-соя-news460437.html

Най-много храни са унищожени със съдържание на соя

"Най-голямото количество унищожена храна през годината е тази със съдържание на соя, каза д-р Георги Митев, директор на регионалната структура на Агенцията по безопасност на храните, съобщава Фокус. "Нейното количество е 15 631.888 кг"., уточни той. Според него, това се дължи поради наличието на наднормени количества на ГМО.

„Това е проблем от страна на вносители и на препакетировачи на тази стока”, каза директорът. Сред най-честите причини за конфискуването на тези храни и унищожаването им, е липсата на екитеровка, документи за произход, изтекъл срок на храните или поради това, че са продавани на нерегламентирани места за търговия на открито, допълни той. През годината са унищожени още: месо и местни продукти – 274.888 кг.; риба и рибни продукти – 809.302 кг.; мляко и млечни продукти – 20.40 кг.; хляб и сладкарски изделия – 76 кг. и бира – 18 л. Общо храни са 16 813.53 кг.; бирата – 18.5 л. През 2015 г. са съставени общо 137 броя акта, уточни д-р Митев.

Съставените актове са: на заведения и обекти без регистрация по чл. 12 от Закона за храните – 51 броя; нередовно водене на документация по самоконтрол – 17 броя; без или непълна екитеровка – 14 броя; храни с изтекъл срок на годност – 13 броя; неспазване на общи хигиенни правила по чл. 16 от Закона за храните – 10 броя; необявена промяна на обстоятелствата – 11 броя; без лична здравна книжка – най-малко 8 броя; липса на проследимост на храните – 5 броя; неправилно съхранение на храните – 4 броя; неизпълнение на предписания – 12 броя и лоша хигиена – 2 броя.

През годината са направени общо 302 броя предписания. Д-р Митев допълни, че те са най-често за отстраняване на несъответствия по поддръжката на сграден фонд и оборудване, както и пропуски по водената документация по самоконтрол.

Дженифър Лорънс разкри защо мрази Нова година

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1540412

Носителката на Оскар Дженифър Лорънс е една от най-търсените млади актриси в Холивуд, но тя няма да посрещне с радост Нова година, пише сайтът Контактмюзик. Тя мразела новогодишните тържества, защото винаги ги завършвала "пияна и разочарована". За тези си премеждия актрисата разказа пред телевизионния водещ Греъм Нортън. Тя не планирала нищо специално за посрещането на 2016-а, но можела да промени решението си, ако изникне нещо интересно в последния момент. Лорънс призна, че често повръщала, когато е стресирана и изнемощяла. Само преди няколко ...

Метрото и някои от основните линии на градския транспорт в София ще работят и след полунощ

http://www.cross.bg/mladost-obelya-liniite-1493182.html

/КРОСС/ Метрото и някои от основните линии на градския транспорт в София ще работят и в първите часове на 2016 г., съобщи Центърът за градска мобилност. На 20 минути ще се движи метрото от „Младост 1" до „Обеля" и от „Джеймс Баучер" до „Обеля". Интервалът между „Бизнес парк" и „Младост 1" и летището до „Младост 1" ще бъде 40 минути. В новогодишната нощ ще се движат автобуси по линиите 11, 76, 78, 83, 85, 94, 102, 213, 285, 309, 310 и 604, тролеи 1, 2, 4, 5, 7 и 9 и трамваи по линиите 5, 7, 8, 12, 18, 20 и 22.

Осъдиха блогър на 5 години затвор в Сибир заради видеоклипове

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5205913

Руски съд изпрати блогър за пет години в сибирски затворнически лагер за „провокиране на омраза и екстремизъм”. Той е публикувал видеоклипове, критични към проруските сепаратисти в Украйна, съобщи Ройтерс. 
Трибуналът забрани на 35-годишният Вадим Тюменцев да използва интернет в следващите три години.
Руски съд изпрати блогър за пет години в сибирски затворнически лагер за „провокиране на омраза и екстремизъм”. Той е публикувал видеоклипове, критични към проруските сепаратисти в Украйна, съобщи Ройтерс.  Трибуналът забрани на 35-годишният Вадим Тюменцев да използва интернет в следващите три години.

Нова година настигна българските полярници в Ушуая

http://frognews.bg/news_104557/Nova-godina-nastigna-balgarskite-poliarnitsi-v-Ushuaia/

Пристигащи и заминаващи български полярници се събраха в Ушуая. С испанския кораб Есперидес се завърна част от първата група, която през м. ноември разконсервира базата ни след зимния период и осигури условия за работа на научните екипи. На брега ги посрещна поредната група учени, водена от проф. Христо Пимпирев. Двете групи ще посрещнат заедно Новата година, след което ще продължат по направленията си.

Нова година завари българските полярници в Ушуая

http://frognews.bg/news_104557/Nova-godina-zavari-balgarskite-poliarnitsi-v-Ushuaia/

Пристигащи и заминаващи български полярници се събраха в Ушуая. С испанския кораб Есперидес се завърна част от първата група, която през м. ноември разконсервира базата ни след зимния период и осигури условия за работа на научните екипи. На брега ги посрещна поредната група учени, водена от проф. Христо Пимпирев. Двете групи ще посрещнат заедно Новата година, след което ще продължат по направленията си.

Борисов: Решение на проблема с газа ще има до 10 дни

http://petel.bg/Borisov--Reshenie-na-problema-s-gaza-shhe-ima-do-10-dni__139649

снимка; Булфото   "Булгаргаз" ще доставя природен газ на над 200 хил. клиента на "Овъргаз" на досега договорените цени. Това ще важи за...

NASA предупреждават за особено зъл към Земята Ел Ниньо през 2016-та

http://petel.bg/NASA-preduprezhdavat-za-osobeno-zal-kam-Zemyata-El-Nino-prez-2016-ta__139634

NASA предупреждава, че последиците от явлението Ел Ниньо през 2016 година могат да бъдат като тези от 98-ма - едни от най-тежките в историята....

Община Габрово осигури временен подслон за бездомните хора в града

http://pik.bg/община-габрово-осигури-временен-подслон-за-бездомните-хора-в-града-news460432.html

Община Габрово осигури временен подслон за бездомните хора в града

За поредна година с падането на температурите под нулата община Габрово осигури временен подслон за бездомните хора, които по данни на социалните работници са 24 души.

Осем бездомници са потърсили подслон в общинския гараж, който е пригоден и отоплен за хората в нужда, живеещи на улицата. Постройката разполага с легла и с баня с топла вода, както и с тоалетни принадлежности, а сготвена храна веднъж дневно получава  всеки, потърсил покрив в мразовитите дни. Най-младият от настанените е на 21 години, който споделя, че работи в София, но дошъл в Габрово да си извади документи и няма къде да отиде.  

Питка с късмети ще разчупят в новогодишната нощ бездомниците, като някои от тях съвсем неочаквано са получили и новогодишни подаръци - якета от незнаен дарител. Топлите дрехи бяха облечени на дървета в градинката пред театъра с послание и пожелание за по добра и усмихната нова година.

“Газпром” прави провокация и оказва груб натиск

http://www.mediapool.bg/gazprom-pravi-provokatsiya-i-okazva-grub-natisk-news243699.html

Бърз коментар по темата с писмото на ”Газпром” до “Овергаз” и другите български адресати. Първо, това отразява етап в преговорите между “Газпром” и акционерите в “Овергаз”, включително и СЕО-то. Очевидно става реч за натиск при определяне на вариантите за бъдещето и оценка на активите и разпределенията между акционерите при изтеглянето на “Газпром” от “Овергаз”. Второ, няма никакъв проблем за доставка на тези количества през “Булгаргаз” – “Газпром” едва ли ще откаже да ги достави, още повече, че има поне три западни компании, които могат да ги доставят в рамките на няколко седмици. Разковничето е, че “Овергаз” ако си събира парите добре, то не би трябвало да има проблем да си плати на “Булгаргаз” – освен, ако няма някаква политическа игра срещу пореден бизнесмен. Ако не ги събира, значи има проблем със състоятелността, но и тук има решения. Просто не е коректно да се спекулира с тези теми, защото става дума за дружество, за клиенти, за акционери. Не вярвам нещо да е станало толкова фатално само за един месец, след като “Газпром” обяви, че се изтегля. Трето, има огромен проблем с политическите и психологически измерения на тази стъпка на “Газпром”. Да държиш българското правителство в неведение е повече от недопустимо, това си е направо провокация. Има достатъчно време, за да се изразят притеснения, да се потърсят решения - все пак става въпрос за енергийната сигурност на над 200 хиляди абонати. Това е груб натиск или некоректно поведение на “Газпром”, защото хората най-накрая ще отнесат този проблем към българското правителство. Не може да 30 декември да изпращам писмо, че на 1 януари ще прекратиш доставки - това го няма в никакъв договор, в никаква бизнес практика. Още повече, че в случая се касае за договор с материален интерес за “Булгтрансгаз” - все пак това е ангажименти и приходи за транзит на този газ. Всяко зло за добро. Само ще ускори либерализацията на газовия пазар. Ясно е само едно, че през 2016 темата газ, “Овергаз” и “Газпром” ще присъства сериозно в новините. Очаквам “Овергаз” да излезе с реакция, за да успокои клиентите си. Но те са на ход. Имам и друг прочит и то в контекста на последните събития. Но е прекалено рано за него. *Коментарът на Илиян Василев е публикуван в неговия блог. Заглавието е на Меdiapool. 

Европейските борси със среден ръст от 7% за 2015 г.

http://www.investor.bg/evropa/334/a/evropeiskite-borsi-sys-sreden-ryst-ot-7-za-2015-g-208726/

Със спад на основните индекси приключи последната сесия за 2015 г. на водещите фондови борси в Европа

Задържаха българин за клониране на банкови карти в Испания

http://pik.bg/задържаха-българин-за-клониране-на-банкови-карти-в-испания-news460430.html

Задържаха българин за клониране на банкови карти в Испания

Полицията в испанския град Дения, провинция Аликанте, задържа български гражданин за клониране на банкови карти с цел теглене на пари от марокански банкомати, съобщава БТА.

Мъжът с инициали И.Т. бил издирван с международна заповед за арест, издадена по искане на Мароко.

Сънародникът ни бил заловен, малко след като решил да обиколи улиците на Дения с луксозната си кола с надпис "Продава се". Местни полицаи я забелязали и проверили в базата данни регистрацията и самоличността на собственика. Така се натъкнали на информацията, че той е издирван по искане на Мароко.

Предстои решение на съда за екстрадицията на българина към северноафриканската държава.

Какво време ни очаква в новогодишната нощ и първия ден на 2016-а?

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1540388

  В новогодишната нощ ще бъде ясно и студено. Над по-голямата част от страната ще е почти тихо. По черноморското крайбрежие ще духа до умерен северозападен вятър. В полунощ температурите ще са между минус 10 и минус 5 градуса, а минималните сутринта - между минус 12 и минус 7 градуса, в София минус 12 градуса, съобщават от НИМХ към БАН. През първия ден от Новата година ще е предимно слънчево и почти тихо. Студено, с максимални температури между минус 3 и 2 градуса, в София минус 1°. През нощта срещу събота, от запад облачността ще се увеличи. А...

Сурвачките - символ на Новата година

http://www.moreto.net/novini.php?n=310074

По традиция в полунощ на 31 декември по домовете в цялата страна тръгват сурвакарите. Те благославят стопаните за една мирна и плодородна годината. Традицията сурвакане, която се спазва и до ден днешен не е нищо друго освен вербална магия за здраве и добро.

Слънчево но студено ще е времето по Черноморието в пърия ден от годината

http://www.moreto.net/novini.php?n=310079

В първия ден на Новата година над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще е студено, с максимални температури от минус 1° до 2°. Ще духа до умерен северозападен вятър. Температурата на морската вода е 8°, вълнението на морето 2-3 бала.

Община Ловеч приключва 2015-а с над 6 000 000 лева кредити

http://pik.bg/община-ловеч-приключва-2015-а-с-над-6-000-000-лева-кредити-news460429.html

Община Ловеч приключва 2015-а с над 6 000 000 лева кредити

Община Ловеч приключва 2015-та година с над шест милиона лева кредити, като според кмета Корнелия Маринова тези дългове ще изправят общината пред затруднения при кандидатстване по проекти в идните години.

Всеки месец общината в града плаща за обслужване на кредитите си близо 90 000 лева, което на годишна база прави общо над 1 000 000 лева, съобщи кметът Корнелия Маринова:

Това са шест кредита, от които четири са по фонд "ФЛАГ", един по Енергийна ефективност и един договор с "Дексия". Това, което не е добро е, че всички те са дългосрочни.

Маринова допълни, че е необходимо тези кредити да се преструктурират, защото ще създадат затруднения на общината през следващия програмен период:

Ще бъдем силно затруднени, ако не приключим с разплащането на някои от тези изтеглени кредити, за да можем да си осигурим собственото участие за новите проекти.

Кметът на Ловеч поясни още, че въпреки сериозния размер, общината плаща редовно месечните вноски по кредитите си.

2016 г. дойде в Австралия и Нова Зеландия (видео)

http://www.vesti.bg/sviat/2016-g.-dojde-v-avstraliia-i-nova-zelandiia-video-6047862

Австралийците посрещнаха новата година с бляскаво шоу и грандиозни светлини и фойерверки над „Харбър бридж” и Операта

2016 г. дойде в Австралия и Нова Зеландия

http://www.vesti.bg/sviat/2016-g.-dojde-v-avstraliia-i-nova-zelandiia-6047862

Австралийците посрещнаха новата година с бляскаво шоу и грандиозни светлини и фойерверки над „Харбър бридж” и Операта

Опасни фойерверки заливат страната

http://pik.bg/опасни-фойерверки-заливат-страната-news460431.html

Опасни фойерверки заливат страната

В цялата страна се продават опасни фойерверки, съобщи БНР. Само преди дни от СДВР задържаха 1000 фойерверки без документи. 

От пожарната съветват хората да проверяват дали закупените пиратки и ракети имат знак за съответствие с европейските стандарти за безопасност.  Задължителни са и инструкциите за употреба на Български език.

Пиротехническите средства трябва да бъдат употребявани  задължително от възрастни хора и съгласно инструкциите.  Фойерверките трябва да бъдат насочвани към места, където няма горими материали.  Особено внимание трябва да се обърне на това материалите да не попаднат на съседски балкон, например, защото хората може да не са у дома за празника и ситуацията да бъде овладяна твърде късно.

Какво да правим с нежеланите подаръци

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262321_%D0%9A%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE+%D0%B4%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BC+%D1%81+%D0%BD%D0%B5%D0%B6%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%8A%D1%86%D0%B8

 Нежеланите подаръци са нещо, пред което ни се е налагало да се изправяме много пъти. И докато майка ви и доброто възпитание ви карат да благодарите и да възкликнете “Прекрасно е! Точно това исках!” или “Колко оригинално!”, всъщност това е последното нещо, което минава през ума ви. Ако беше само до израза на благодарност, добре, лошото е, че все пак трябва да направите нещо с тези нежелани подаръци, които не може да гледате и няма как да използвате. Ето някои идеи, които ви идват на помощ:

1. Кажете какво харесвате

Понякога дори най-близките ви хора нямат никаква представа какви точно са вкусовете ви. Те може и просто да не са осъзнали, че вкусът ви се е променил с времето, и преди бихте се зарадвали на метъл тениска, а сега едва ли бихте я облекли. Ето защо ще си спестите грижите, ако просто покажете на хората какви са вкусовете ви.

2. Дарете ги

Колкото и да се стараете да обясните на някого, че никога не бихте си сложили розова рокля на цветя, накрая се оказвате с нещо подобно. Докато вие може да не сте очаровани от идеята да облечете нещо такова, някой друг може и да е, така че направете подарък и на себе си, и на някой в нужда и дарете подаръците, които не искате.

3. Колко съм

непохватен

Да, не е най-милото нещо, но вие така или иначе сте непохватни, а подаръците ви са чупливи. Все пак фигурката на козел, която сте получили и трябва да е предмет на изкуството, случайно се изплъзва от пръстите ви и се чупи. Покажете, че съжалявате, че сте изгубили този подарък, но не прекалявайте, защото ще ви купят друг и може да е по-голям.

4. Без ненужни вещи

Добър вариант е да се разберете с близките си дали въобще да си разменяте подаръци или не. Ако предварително сте се уговорили подаръци да получат децата, така значително ще намалите снежните човеци, елените и шапките, които ще се търкалят из дома ви.

5. Колко е важен размерът

Това ще ви свърши работа, ако сте получили някаква дреха. Винаги може да кажете, че не ви става и ако човекът, който ви прави подарък, е бил достатъчно съобразителен, ще е запазил касовата бележка. Така ще може да се върнете в магазина и да си вземете нещо, което е повече по вкуса ви.

6. Подарете ги на някой друг

За някои това е идеалното решение. За други е неуважително. Но ако така и така няма да използвате подаръка и не му се радвате, защо да не донесете усмивка на някого? Единственият минус е, че ако и други разсъждават така, има някаква вероятност подаръкът да се върне при първоизточника.

7. Продайте ги по интернет

Не се налага да ходите до магазина. И освен това около Коледа има достатъчно сайтове, в които стотици потребители с удоволствие се разделят с нежеланите си вещи и намират това, което търсят на добра цена.

2015 в обектива на „Труд”

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5205498

Как видяха фоторепортерите на "Труд" отиващата си година. Ето част от събитията на 2015-а, уловени от техните
Как видяха фоторепортерите на "Труд" отиващата си година. Ето част от събитията на 2015-а, уловени от техните

9 съвета за бодра форма: Как да се справим с празничната депресия

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262320_9+%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D1%80%D0%B0+%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%3A+%D0%9A%D0%B0%D0%BA+%D0%B4%D0%B0+%D1%81%D0%B5+%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BC+%D1%

 1. Раздвижете се

Малко упражнения ще ви помогнат да се отървете от натрупаните излишни килограми след голямо празнично преяждане. С тях ще останете здрави в сезона на настинките и грипа. Движението е чудесен начин да прогоните стреса от всекидневието си и освен това положителните ефекти от добрата тренировка продължават няколко часа, след като излезете от залата. Ще имате повече енергия през целия ден, а метаболизмът ви ще остане ускорен. Упражненията ще ви гарантират и добро настроение.

2. Яжте здравословно

С какво и как се храните се отразява на настроението и енергията ви. Избягвайте бял хляб, ориз и захар. Те са сред храните, които причиняват депресия, липса на концентрация и ще се отразят и на обиколката на талията ви. Опитайте се да включите в менюто си пълнозърнест хляб, плодове и зеленчуци. Пийте по 8 чаши вода на ден. Като се храните здравословно, ще заредите тялото си, ще стабилизирате нивото на кръвна захар и няма да можете да се оплачете от липса на енергия.

3. Порадвайте се

на слънцето

Може и да знаете, че слънцето зарежда с витамин D, но знаете ли, че подобрява и настроението. Липсата на слънчева светлина може да причини и депресия. Както физическата дейност, така и слънчевата светлина спомагат за освобождаването на вещества, които гарантират добро настроение. Вдигнете щорите. Избирайте маси до прозореца, когато ходите да обядвате. И ще видите как много скоро промяната ще стане явна за вас.

4. Спазвайте обещанията си

Ако сте си дали дума след Коледа да спрете захарта за известно време, да ходите във фитнеса поне два пъти седмично или да прекарвате повече време със семейството си, опитайте се да спазвате обещанията. Когато отмятате направеното в списъка с целите си, ще започнете да се чувствате все по-удовлетворени.

5. Решението не е в чашката

Да си седите край камината и да пиете чаша вино изглежда като добър начин да прекарате вечерта. Но колкото и да ви се струва невероятно, е по вероятно алкохолът да увеличи депресията ви, вместо да я намали, когато се обръщате към него, след като вече сте станали жертва на лошото настроение. Може да изпиете една чаша, но наливането с алкохол, в което се включва изпиването на 4-5 чаши за една вечер, никога не е добър избор. На следващата сутрин няма да се чувствате добре, ще бъдете депресирани и още по-изморени.

6. Поглезете се

Заслужавате да направите нещо хубаво за себе си не само по празниците, а и когато те вече са и зад гърба ви. Да има нещо хубаво, което да очаквате, винаги може да ви даде нужната мотивация. Лошото време може да изглежда безкрайно, но ако планирате нещо приятно, времето ще се изниже неусетно.

7. Починете си

Да, почивните дни може и да са свършили и пред вас да има купища неща, които да чакат само вас, но е крайно време да се научите да казвате “не” на всичко излишно, което се опитват да прехвърлят на вас. Опитайте се да прекарате по няколко минути на ден, без да правите нищо. Прочетете книга, поспете си през уикендите, легнете си по-рано, опитайте да медитирате.

8. За какво са приятелите?

Защо да се събирате със семейството и приятелите само по празниците? Не е невъзможно и толкова трудно да излезете някоя вечер през седмицата. Никой не иска от вас да купонясвате до зори. Може просто да отидете на ресторант, на кино или да организирате събиране вкъщи. Няколко часа в приятна компания и веднага ще забравите за лошото си настроение.

9. Под завивките

В опитите си да не изпуснем нещо много често се лишаваме от сън, а колко пълноценно може да се насладите на всичко, което не искате да пропуснете, ако не сте си взели нужната доза сън? Опитвайте се да спите 7-8 часа всяка нощ и да си лягате и ставате по едно и също време. Веднага ще усетите разликата и прилива на енергия. Но и не прекалявайте със съня. Да спите повече от 12 часа през уикендите може всъщност да увеличи умората ви.

Борисов: Ръстът на приходите е 2,854 млрд. лева, директорите на агенциите остават

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262319_%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2%3A+%D0%A0%D1%8A%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B5+2%2C854+%D0%BC%D0%BB%D1%80%D0%B4.+%D0%BB%D0%B5%D0%B

 В края на последния работен ден за 2015 година, Министерството на финансите отчете 2,854 млрд. лева ръст на приходите спрямо края на 2014 година.

Това написа в профила си във фейсбук министър-председателят Бойко Борисов.

"Този ръст се дължи основно на увеличените постъпления от данъци - с близо 1,9 млрд. лв., както и увеличените приходи от акцизи - с 0,5 млрд. лв. Тези резултати надвишават значително параметрите на задачата, която поставих в началото на годината на директорите на приходните агенции, затова, както бях обещал, те ще запазят постовете си", заявява Борисов.

Русия: Доставките на природен газ за България продължават безпроблемно

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262318_%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F%3A+%D0%94%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BD+%D0%B3%D0%B0%D0%B7+%D0%B7%D0%B0+%D0%91%D1%8A%D0%BB%D

 Министерството на външните работи на Русия опровергава съобщенията на българските медии за спиране на доставките на руски газ за България на компанията „Газпром експорт“, предава РИА Новости.

„Във връзка с появилите се в българските медии съобщения за това, че българската компания „Овергаз Инк“ не е получила уведомление за продължаващата доставка на природен газ от руската компания „Газпром експорт“ в България, бихме искали да отбележим, че, по информация от ръководството на руската компания „Газпром“, доставките на руски природен газ за България продължават безпроблемно по линия на държавната компания ЕАД „Булгаргаз“ в обем 3 милиарда кубични метра, съответстващи на годишните потребности на страната“, съобщават от министерството.

От руското външнополитическо ведомство уточняват, че доставките дори могат да бъдат увеличени.

„С компанията „Овергаз Инк“, сътрудничеството с която до сега обезпечава не повече от 10 % от годишното потребление на газ, продължават преговорите, имащи за предмет урегулирането на натрупалите се за последните години търговски въпроси. България без руско „синьо гориво“ няма да оставим“, подчертават още от руското МВнР.

Отиде си хирургът, вдъхновил Драгомир Асенов за пиесата "Рози за доктор Шомов"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5178516

Изпълнителят на главната роля в Старозагорския театър не подозираше, че д-р Шомов съществува наистина  Няколко думи за тази история
През пролетта на 2015 г. от този свят си тръгна, преди да навърши 82 години, известният старозагорски военен лекар и хирург д-р Михаил Шомов. Заради историята, която разказвам по-надолу,
Изпълнителят на главната роля в Старозагорския театър не подозираше, че д-р Шомов съществува наистина Няколко думи за тази история През пролетта на 2015 г. от този свят си тръгна, преди да навърши 82 години, известният старозагорски военен лекар и хирург д-р Михаил Шомов. Заради историята, която разказвам по-надолу,

"Овергаз" ще търси бъдеще без "Газпром"

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262317_%22%D0%9E%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%B7%22+%D1%89%D0%B5+%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B8+%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B5%D1%89%D0%B5+%D0%B1%D0%B5%D0%B7+%22%D0%93%D0%B0%D0%B7%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%22

 Едно от най-противоречивите бизнес партньорства в енергийния сектор в България - "Овергаз Инк АД", общото дружество на "Овергаз холдинг" и "Газпром", е на път да бъде прекратено. Според източници в индустрията в следващите шест месеца двете компании ще се разделят и българският партньор ще изкупи и поеме самостоятелно управлението на активите в България. Договорката е била финализирана преди две седмици по време на посещението на Александър Медведев в София, който освен генерален директор на "Газпром Експорт" е и член на борда на директорите на "Овергаз Инк".

Прекият ефект от това може се окаже засилването на конкуренцията на местния пазар, тъй като "Овергаз" ще започне да търси и алтернативни доставки на газ. Но и проблеми за собственика му Сашо Дончев, който се лишава от солиден гръб. Дончев не е в най-добри отношения с различни политически фигури у нас, основно заради вестник "Сега", който е негова собственост и една от малкото останали медии, които не са свързани по някакъв начин с депутата от ДПС Делян Пеевски. Но пък оттеглянето на "Газпром" ще даде повече свобода на "Овергаз" да не се съобразява с приоритетите и претенциите на Москва.

Как се стигна до развода

Разделянето се подготвяше отдавна. От момента, в който се разбра, че "Овергаз" няма да има роля (освен в предпроектното проучване) в газопровода "Южен поток", стана пределно ясно, че българското дружество вече не е газпромовският фаворит у нас. В схемата влязоха фирми, свързани с Делян Пеевски и Генадий Тимченко, бизнесмен, близък на руския президент Владимир Путин. Именно те щяха да оберат каймака от изграждането на газопровода. След това последва решението да не се продължава дългосрочният договор за доставка на газ на "Овергаз".

За него в немалка степен допринесе натискът, който мина под мотото "да премахнем посредниците", но е ясно, че за това имаше основно политически мотиви. Първо, тогавашният президент Георги Първанов влезе в конфликт с вестник "Сега", собственост на "Овергаз". Освен критичното отношение на вестника упорито се говореше, че Първанов се е опитвал да вкара в газовото дружество бизнесмена Петър Манджуков. Манджуков дори е бил представен на Путин през юни 2003 г. като новия акционер. Целта е била с негова помощ да се формира медийна група в подкрепа на Първанов. По-късно тази щафета беше подета от Ирена Кръстева и сина й Делян Пеевски, които на практика монополизираха медиите у нас. Пак с енергийна помощ, но по друга линия. По-късно към политическите противници на "Сега" се присъедини и настоящият премиер Бойко Борисов, който е известно, че е особено засегнат от карикатурите за него във вестника. По време на преговорите за изграждането на "Южен поток" между делегацията на руския министър на енергетиката Сергей Шматко и преговорния екип на българския му колега Трайчо Трайков през 2011 г. в "Евксиноград" присъствали на срещата твърдят, че Борисов е показвал купчина вестници с негови карикатури и е питал "за това ли плаща "Газпром".

За капак в средата на 2011 г. "Овергаз" подаде оплакване в Европейската комисия, че без мотиви не е допускана до газопреносната мрежа на страната от "Булгартрансгаз". Обяснението на газопреносното дружество винаги е било, че капацитетът му е вече резервиран, най-вече от "Газпром". На практика "Овергаз" се оказва в ситуация, в която се оплаква от единия си акционер.

От "Овергаз" отказаха коментар за развитието на техните отношения с "Газпром". Версиите за развода са две. Първата е, че българското дружество е започнало да играе прекалено самостоятелно, с което уврежда интересите на руския си партньор. Втората е малко по-тривиална - че разделянето е част от стратегията на руския газов гигант да се разделя с европейските си смесени дружества, за да отговори на претенциите, които Европейската комисия има срещу него.

Версията за прекалено "пазарна" игра
В последната година "Оверагаз" започна да бъде много по-активна на българския пазар като доставчик на газ не само за собствената си разпределителна мрежа, но и за големи индустриални предприятия. Това стана възможно след поредица съдебни дела и жалби в Европейската комисия, които доведоха до това, че "Булгартрансгаз" започна да допуска повече доставчици до преносната си мрежа.

Преди това по договор от 1996 г. дружеството доставяше газ в България, който изцяло постъпваше в "Булгаргаз". След това общественият доставчик го разпределяше до крайните клиенти, включително "Овергаз". Това пораждаше обвиненията, че българско-руската компания е посредник между "Булгаргаз" и "Газпром" и просто прибира комисиона. "Булгаргаз" обаче също е посредник между руския доставчик и крайните клиенти в България.

Постепенно тези договори бяха ограничени и изтекоха през 2012 г. Тогава, при поредната акция срещу посредниците, "Овергаз" беше изцяло изключен от доставките. В новия дългосрочен договор, който "Булгаргаз" подписа с "Газпром", цялото количество газ отива директно в обществения доставчик. Само че вместо да получава по 3.3 млрд. куб.м годишно, държавното дружество подписа за 2.9 млрд. годишно. Остатъкът отиде в "Овергаз". Тогава е сключена негласна договорка, че с тези 400 млн. куб.м то ще снабдява само своите собствени клиенти. Формално разписан текст няма, тъй като това естествено би нарушавало конкурентните правила.

"Овергаз" обаче постепенно започна да навлиза на пазара на големите индустриални потребители, които доскоро бяха запазена територия на "Булгаргаз". Засега обемите, които частната компания доставя, не са големи, но това предизвиква нервна реакция в държавното дружество. Ако то изгуби и един такъв голям клиент, може да се окаже, че не може да реализира договорените с "Газпром" доставки и ще се наложи да заплаща глоби. През 2013 г. това вече се беше случвало, но "Булгаргаз" прехвърли част от количествата за 2014 г. и така се размина с глобата.

Отговорът на "Булгаргаз" е бил да се оплаче на "Газпром". Според запознати с взаимоотношенията между компаниите българското държавно дружество е изтъкнало аргумента, че руският газов доставчик губи от активизацията на неговия бизнес партньор в България. Взимайки клиенти от "Булгаргаз" "Овергаз" им продава по-евтин газ, който иначе "Газпром" би продал по-скъпо на обществения доставчик. През 2010 г. изпълнителният директор на "Булгаргаз" Димитър Гогов беше коментирал, че дружеството продава газа със 7% до 8% по-скъпо, отколкото го е купувало, като тази надценка е била използвана за развитие на газоразпределителната мрежа на "Овергаз". Сега българско-руското дружество отново се ползва с подобно ценово предимство, което му позволява да разширява пазарния си дял.

От това, разбира се, печелят клиентите, които получават суровината при по-изгодни условия, но "Булгаргаз" рискува да остане само с неплатежоспособните клиенти като топлофикациите, които никой не иска да вземе.

Прегрупирането на "Газпром"

В последната година руската газова компания започна провеждането на нова стратегия. Тя последователно се освобождаваше от съвместните търговски предприятия в Западна Европа, като за сметка на това изкупуваше дела на партньорите си в компаниите, които контролират инфраструктура. Най-видимият пример за това е WINGAS, доскоро съвместно дружество между Wintershall и "Газпром". То контролира газопроводи с обща дължина 2300 км и газохранилища с обем над 20 млрд. куб.м. Сега всички тези активи са изцяло под шапката на "Газпром". За сметка на това руската компания се освобождава от дяловете в газоразпределителните и търговските фирми. Срещу това тя започна да допуска западни компании да притежават все по-големи дялове в руски газови находища. Ползата за "Газпром" е, че, от една страна, може да оползотвори руските си активи, които заради санкциите трудно може сама да разработва в момента, като, от друга, руснаците получават стабилен приход в Европа, за който при това не се изисква кой знае каква инвестиция.

От тази гледна точка ходът в България изглежда логичен. Доколко това е било причината за разделянето между "Газпром" и "Овергаз" обаче е трудно да се потвърди, тъй като охладняването на отношенията започва още през 2011 г.

Оттук насетне остава да се види откъде "Овергаз" ще намери сериозни финанси да изкупи дела на "Газпром", дали ще намери алтернативни източници на газ, нещо, което компанията се опитва да направи от няколко години, и дали няма да последва политически натиск върху Сашо Дончев.

Руският патриарх ще посети България през феврури

http://offnews.bg/news/n_1/n_614709.html

Патриархът Русия Кирил ще посети България през февруари 2016 година, съобщи БНР. Това ще бъде второто му посещение в страната ни. През 2012 г. той бе в София и Пловдив. Очаква се дотогава руският Свети Синод да е взел решението за обявяването за светия на архиепископ Серафим Соболев, който е служил в руската църква "Свети Николай Чудотворец" в София. Руският патриарх ще пристигне у нас, за да участва в тържествата по канонизацията на архиепископа. Българският патриарх Неофит вече е изпратил писмо с покана, твърди митрополит Иларион, който е смятан за своеобразен външен министър на Московската патриаршия и Руската православна църква. В писмото се отбелязва, че актът на канонизирането и обявяването за светия на Серафим Соболев се очаква от цялата ни църква и всички вярващи, защото той отдавна се е превърнал в обект на всенародна почит и любов.

Изследване: България е една от нещастните страни през 2015

http://frognews.bg/news_104556/Izsledvane-Balgariia-e-edna-ot-neshtastnite-strani-prez-2015/

По отношение на щастието през отминаваща година България е на последните места в света, сочи годишното изследване на „Галъп Интернешънъл”.

Какво е "Правосъдие за всеки"

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262316_%D0%9A%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE+%D0%B5+%22%D0%9F%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B8%D0%B5+%D0%B7%D0%B0+%D0%B2%D1%81%D0%B5%D0%BA%D0%B8%22

 "Целта ни е да разпукаме оловния похлупак от страх и мълчание" - така описват "Правосъдие за всеки" нейните активисти. Те са част от най-мащабната гражданска инициатива за съдебна реформа, зад която стоят над 130 активни членове. В началото на декември те внесоха в Народното събрание седем предложения за съдебни промени, подкрепени от над пет хиляди подписа на граждани.

Кои са те

В "Правосъдие за всеки" участват предимно юристи, но и финансисти и икономисти. От месеци те се борят за промени в съдебната власт, защитавайки значително по-амбициозни идеи в сравнение с предложените от Реформаторския блок, дори преди "историческия компромис".

Срещнахме се с членовете на инициативата Любомир Авджийски (правен експерт в Института по пазарна икономика и член на "Протестна мрежа"), Велислав Величков (адвокат, експерт по етика към Столичния общински съвет и бивш депутат от ОДС) и Деян Василев (икономист, предприемач и съосновател на портали за финансови сравнения и компания за кредитно посредничество). Попитахме ги има ли надежда за реформа, какво очакват от сегашното правителство и как възнамеряват да постигнат целите си в ситуация, в която господства нежеланието на политическия елит за промяна.

Ново отваряне на промените в Конституцията

Парадоксално, но случилото се с провалената съдебна реформа е повод за оптимизъм за "Правосъдие за всеки". "Едва ли някой е мислил преди година, че съдиите ще излязат на протест,  или въобще че някой ще задава конституционна промяна" – казва Велислав Величков. Обществените настроения покрай скандалното мнозинство в Народното събрание им дават надежда. "Историческият компромис също не ни устройваше" – заявяват активистите. От инициативата обясняват, че може би е по-добре, че предложенията им не са били разгледани до момента, защото след като сегашният вариант бъде приет, Народното събрание ще е принудено да разгледа техните предложения по същество, въпреки че не изключват възможността това да бъде направено с  "имитация на разглеждане".  

Мнозинство от един 

"Главният прокурор се изявява като парламентарна група сам по себе си, и то в мнозинство" – коментира Боян Василев. За него ежедневните изказвания на магистрата по политически въпроси са намеса в работата на Народното събрание. Той даде пример с интервюто по БНР на Сотир Цацаров, в което той обвинява Радан Кънев, Атанас Атанасов и Гроздан Караджов, че са "взривили историческия компромис" след първо четене с предложенията си, заимствани от идеите на инициативата.

От инициативата отбелязват, че прокуратурата е най-нереформираната институция в България. "Тя прилича повече на казарма, отколкото на съдебна структура, по съветски модел, при строго спазване на йерархия" – казва Велислав Величков. Членовете на "Правосъдие за всеки" подчертават ролята, която трябва да изиграят служителите на прокуратурата в съдебната реформа. "Искаме да чуем мнението на редови прокурори, има крещящо мълчание от тяхна страна" – допълват те, с уточнението, че е разбираемо предвид как е направена системата.

Някои от предложенията на "Правосъдие за всеки" включват премахване на методическото ръководство на прокуратурата, намаляване на мандата на главния прокурор и въвеждане на румънския модел. "Например скандала Янева – Ченалова пряко повдига необходимостта от заместник главен прокурор за борба с корупцията, който да може да разследва главния" – продължава Василев.

От инициативата критикуват антикорупционното звено, предвидено в предстоящия закон на екипа на Меглена Кунева (който ще се гласува отново). "Антикорупционният орган не трябва да е тяло, висящо във въздуха". – казва Любомир Авджийски. В проекта за антикорупционен закон се предвижда звеното да е самостоятелно и с директор, предлаган от Народното събрание или специална комисия и назначаван от президента.

За очакванията към президента и следващия правосъден министър

Що се отнася до президента, от инициативата са провели среща и с него миналата седмица и той е подкрепил исканията им. Президентът се оказва важна фигура по отношение на съдебната реформа, защото има право да инициира промени в Конституцията и от "Правосъдие за всеки" очакват Плевнелиев да упражни правомощието си. "Президентът трябва да има ясна позиция"– коментира Велислав Величков. 

По отношение на правосъдното министерство тримата отбелязват, че министърът в оставка Христо Иванов ги е подкрепил в свои изказвания миналата седмица. "За новия министър ще съдим по това дали ще подкрепи ново отваряне на конституционните промени и дали ще внесе възможно най-бързо закона за съдебната власт в сегашния му вид." – коментират те.

Великото народно събрание

От инициативата възнамеряват да изчакат края на тримесечния срок, в който предложенията им трябва да бъдат разгледани, и тогава да настояват за формиране на ново правителство и парламент. "Легитимността на това управление ще е изтекла" – заявяват те. За тях дали ще бъде свикано Велико народно събрание е без значение. "Гражданите искаме тази реформа да се състои, а политиците трябва да намерят правилния инструмент за осъществяването й без оправдания, независимо дали е Народно или Велико народно събрание".

Обществото в действие

От "Правосъдие за всеки" смятат за едни от основните си цели да информират широката общественост за съдебната реформа и да поддържа диалог с магистратите. "Имахме една официална среща със Съюза на съдиите в България, искаме среща и с Асоциацията на прокурорите, искаме да влизаме в диалог с все повече хора, тези идеи са доста експертни и очевидно всяват голям смут", казва Деян Василев. "Трябва да обградим депутатите с обществено внимание, фокусирано от много страни", допълва Василев. "Това е битка на по-абстрактно ниво на хора, които искат да има правила в държавата ни".

Според членовете на инициативата битката е за едно - еднакви правила за всички. По отношение на съдебните промени казват, че реформата не е нещо абстрактно, а се състои от конкретни стъпки. "Нашите предложения могат да са крайъгълен камък." – допълва Любомир Авджийски. Обобщението е оптимистично: "Колкото и да се правят, че не забелязват, че тече някакъв дебат, той ще стане толкова силен, че в Парламента няма как да не се върнат към него".
 

Предложенията
1. Премахване на методическото ръководство на Главния прокурор върху дейността на всички прокурори.
2. Намаляване мандата на Главния прокурор от седем на пет години и въвеждане на оценка на дейността му, намаляване на мандата на членовете на Висшия съдебен съвет от пет на три години, без право на повторно избиране.
3. Въвеждане на Конституционно ниво на заместник главен прокурор за борба с корупцията.
4. Намаляване на Парламентарната квота във Висшия съдебен съвет от 11 на 7 членове и избор на тези членове с квалифицирано мнозинство от 2/3 от общия брой на народните представители.
5. Разделяне на Висшия съдебен съвет на две колегии – съдийска и прокурорска.
6. Въвеждане на конституционно ниво на явно гласуване по всички въпроси в колегиите и Пленума на Висшия съдебен съвет.
7. Изменение на чл. 120 от Конституцията на Република България, с което да се премахне възможността чрез закон да се изключват от съдебен контрол определени административни актове.

Роналдо: Дори Бог не се е харесвал на всички

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/12/31/2678141_ronaldo_dori_bog_ne_se_e_haresval_na_vsichki/?ref=rss


Нападателят на "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо заяви, че не би променил характера си. В интервю за "Мундо" той изтъкна, че не се съобразява с мнението на останалите.

"Всеки може да мисли, каквото иска. Всеки ден си лягам със спокойно съзнание и спя добре. Не можем да живеем, завладени от това какво другите мислят за нас. Иначе не бихме живели. Дори Бог не се е харесвал на всички", каза Роналдо.

Португалецът обясни, че жестовете му на терена са естествени. "Не ги обмислям...

Хороскоп за 2016 г. Скорпион: Честна игра

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5204739



Скорпион (23 октомври - 21 ноември)
Планета: Плутон

Елемент: Вода

Не е лесно да се разправяш със Скорпиони. Обидите отскачат от тях, а комплиментите не ги разтапят като сняг напролет. Скорпионите нямат нужда някой да им казва колко са добри. Често имат зли очи. Ако погледите ви се срещнат, най-вероятно вие първи ще го отместите.
Скорпион (23 октомври - 21 ноември) Планета: Плутон Елемент: Вода Не е лесно да се разправяш със Скорпиони. Обидите отскачат от тях, а комплиментите не ги разтапят като сняг напролет. Скорпионите нямат нужда някой да им казва колко са добри. Често имат зли очи. Ако погледите ви се срещнат, най-вероятно вие първи ще го отместите.

Руснак, обявен за мъртъв след запой, възкръсна и се върна да си допие

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1540411

Руснак, който бил обявен за мъртъв от лекарите след як запой, по чудо се събудил в моргата и след това се върнал на купона и си допил с приятелите, пише в. "Метро". Случката се разиграла в покрайнините на град Казан. Там се събрала голяма компания, черпеща се с водка. Но един от сътрапезниците не издържал на темпото и паднал мъртъв от алкохола. Приятелите му повикали линейка, лекарите констатирали смъртта му и го откарали в моргата. Мъртво пиян руснак бяга от Спешното отделение, за да отиде в кръчми в Банско Но тя ...

И от здравословната храна се пълнее. Всичко е в главата!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262315_%D0%98+%D0%BE%D1%82+%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%B5+%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B5%D0%B5.+%D0%92%D1%81%D0%B8%D1%

 Храната, промотирана като здравословна, може да доведе до напълняване, тъй като хората автоматично приемат, че тя не е толкова засищаща и я консумират в по-големи количества, пише в. "Дейли мирър", позовавайки се на резултатите от американско изследване.
Увеличаващият се брой хранителните продукти, рекламирани и продавани като полезни за здравето, в действителност допринася за подхранването на епидемията от затлъстяване, вместо да съдейства за овладяването й, предупреждават авторите на настоящото проучване от университета на Тексас в Остин.

Проблемът е, че хората възприемат здравословната храна като недостатъчно засищаща и като компенсация консумират по-големи количества от нея, обясняват изследователите.

За целите на проучването специалистите са разделили студенти на три групи и са отчели количествата на консумирани от тях храни, представени като здравословни или нездравословни, и последвалото чувство за глад. 
Изследователите са установили, че когато дадена храна е промотирана като здравословна, участниците в експеримента поръчват по-големи порциони и консумират по-големи количества от нея.

Изненада за специалистите се оказал фактът, че същото правят дори хората, които не възприемат представяната като здравословна храна като по-малко засищаща в сравнение с нездравословната.

Настоящото проучване е поредното в подкрепа на схващането, че психологическите причини играят роля в преяждането и наддаването на тегло.

Утешителното е, че проблемът има своето решение - възприемането на дадена храна като по-малко засищаща ще изчезне, ако се наблегне на това колко питателна е тя, вместо колко е полезна за здравето.

Сайтовете на БиБиСи бяха временно свалени заради хакерска атака

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2015/12/31/2678139_saitovete_na_bibisi_biaha_vremenno_svaleni_zaradi/?ref=rss


Всички сайтове на британската медиа БиБиСи бяха извадени от строя тази сутрин след мащабна хакерска атака. Сутринта сайтовете бяха недостъпни, като показваха съобщение за грешка, като първоначалната информация на БиБиСи в Twitter, беше, че става дума за технически проблем.

Към ранния следобед БиБиСи обяви, че проблемът вече е решен и всички сайтове и услуги отново работят нормално. Макар и все още администрацията на компанията да не е коментирала темата официално, нейните журналисти...

Руснак, обявен за мъртъв, "възкръсна" и отиде да си допие

http://frognews.bg/news_104555/Rusnak-obiaven-za-martav-vazkrasna-i-otide-da-si-dopie/

Руснак, обявен за мъртъв от лекари след запой, „възкръсна” в моргата и се върна да си допие, пише вестник „Метро”. Куриозната случка се е разиграла в покрайнините на град Казан.

2016-та започва слънчево и тихо с максималните температури между минус 3° и 2°

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5205852

Атмосферното налягане ще се понижава, но ще остане малко по-високо от средното за месеца. В новогодишната нощ ще бъде ясно и студено. Над по-голямата част от страната ще е почти тихо. По черноморското крайбрежие ще духа до умерен северозападен вятър. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по
Атмосферното налягане ще се понижава, но ще остане малко по-високо от средното за месеца. В новогодишната нощ ще бъде ясно и студено. Над по-голямата част от страната ще е почти тихо. По черноморското крайбрежие ще духа до умерен северозападен вятър. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по

63-годишен мъж е пострадал тази сутрин при пожар в къща в село Камена

http://pik.bg/63-годишен-мъж-е-пострадал-тази-сутрин-при-пожар-в-къща-в-село-камена-news460421.html

63-годишен мъж е пострадал тази сутрин при пожар в къща в село Камена

63-годишен мъж е пострадал при пожар в къща в село Камена, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Благоевград.

Тази сутрин, в 7:42 часа бил получен сигнал за пожар в къща в село Камена, Община Петрич. Веднага на място са изпратени пожарен автомобил с трима огнеборци. Пострадал е 63-годишен мъж, който бил транспортиран в спешен център в Петрич.

По първоначални данни причината за огъня е незагасена цигара.

2016-та започва слънчево и тихо с максималните температури между минус 3° и 2°

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5205858

Атмосферното налягане ще се понижава, но ще остане малко по-високо от средното за месеца. В новогодишната нощ ще бъде ясно и студено. Над по-голямата част от страната ще е почти тихо. По черноморското крайбрежие ще духа до умерен северозападен вятър. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по
Атмосферното налягане ще се понижава, но ще остане малко по-високо от средното за месеца. В новогодишната нощ ще бъде ясно и студено. Над по-голямата част от страната ще е почти тихо. По черноморското крайбрежие ще духа до умерен северозападен вятър. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по

Творци от седем държави се срещат на „Зимна приказка в Камчия"

http://www.moreto.net/novini.php?n=310078

Седмата творческа среща „Вместе в 21 веке" „Зимняя сказка в Камчии" беше открита вчера в „Радуга" на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия". Събитието, което е организирано от Фондация „Устойчиво развитие за България", обединява творци от България, Русия, Молдова, Грузия, Италия, Гърция и Румъния, които чрез формите на изкуството ще покажат красотата на света в най-светлите и празнични дни от годината.

Ето защо пием шампанско на Нова година

http://pik.bg/ето-защо-пием-шампанско-на-нова-година-news460420.html

Ето защо пием шампанско на Нова година

Може би се чудите защо на Нова година пием шампанско. Отговорът се крие от преди 1500 години. Крал Кловис става християнин в църква в град Реймс, в региона Шампан. В продължение на векове, там са били короновани различни крале, което се отпразнувало с шампанско, съобщават от foodpanda.

До този момент газираното вино е било просто обикновена напитка, докато известният монах Дом Периньон, не преоткрива истинския вкус на шампанското и започва да мисли как да го бутилира, за да се запази блясъка му. Луи XV, постановява, че само шампанско може да се доставя в бутилки, а всички други вина трябва да бъдат транспортирани с бъчви.

Смятало се е, че това е много полезна напитка, подходяща предимно за аристокрацията. От този момент, напитката е била задължителна на специални тържества като сватби, кръщенета и други. От друга страна, празнуването на Нова година е възникнало като религиозен ритуал, свързан със слънцестоенето. И тъй като се е считало за голям празник, преминаващ от религиозен към светски, е трябвало да се отпразнува с напитка, която се асоциира с разкош и лукс.

Магическите мехурчета на напитката са се смятали за нещо изключително забавно и подходящо за празника.

 

Москва: Доставките на газ за България не са спрени

http://svetoven.pogled.info/russia/news/70418/Moskva-Dostavkite-na-gaz-za-Balgariya-ne-sa-spreni

/Поглед.инфо/ Министерството на външните работи на Русия опроверга съобщенията на българските медии за спирането на доставките на руски природен газ за България от компанията "Газпром експорт".

Пристигащи и заминаващи български полярници се събраха в Ушуая

http://pik.bg/пристигащи-и-заминаващи-български-полярници-се-събраха-в-ушуая-news460419.html

Пристигащи и заминаващи български полярници се събраха в Ушуая

Пристигащи и заминаващи български полярници се събраха в Ушуая. С  испанския  кораб Есперидес се завърна част от първата група, която през м. ноември разконсервира базата ни след зимния период и осигури условия за работа на научните екипи. На брега ги посрещна поредната група учени, водена от проф. Христо Пимпирев. Двете групи ще посрещнат заедно Новата година, след което ще продължат  по направленията си.

В момента на Българската полярна станция „Св. Кл. Охридски” на о-в Ливингстън се реализират два научни проекта.

Физиците Васил Гурев  и гл. ас. Гергана Георгиева инсталираха сеизмична станция  върху ледника „Перуника”, разположен на 1 km от базата ни. Паралелно с данните за движението на ледника ще бъде фиксирана и общата сеизмична дейност в района, чиято повишена активност е обусловена от близостта на действащия вулкан о-в Дисепшън – само на 40 km от нашия остров.

 Вторият проект е геодезичен. Доц. Борислав Александров и гл. ас. Юри  от УАСГ, съвместно с полк. Петър Данчев и кап. Георги Михайлов от Военната топографска служба с помощта на дрон заснемат неизследвани досега участъци на острова и подготвят създаването на  прецизна карта.

Предстои младите специалисти гл. ас. Дочо Дочев, aс. Стефан Велев и Деница Апостолова, ръководени от проф. Пимпирев да реализират няколко проекта в областта на геологията, геохимията и палеонтологията

Кънев: Доган даде цялата власт на Пеевски

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1540410

"Доган се напи (или пък изтрезня) и откри, че партията му от двайсет и кусур години обслужва чужди интереси. Вследствие на което отне властта на Местан и я даде цялата на Пеевски (или просто принуди Местан да осъзнае, че винаги си е било така...)". Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на ДСБ Радан Кънев. Доган даде заявка за по-активна роля в политиката "За Борисов остана горчивият привкус, че досега е работил с агенти на Турция, а отсега нататък - с агенти на Русия? Под носа на службите. Глупо...

С фойерверки и "Авлигите" старозагорци посрещат Нова година

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1540354

С много настроение и оркестър "Авлигите" ще посрещнат старозагорци новата 2016 година. Празничното веселие на площада пред общината започва в 23.30 часа. С пиротехнически спектакъл ще бъдат отброени последните минути от 2015-та и настъпването на Нова Година.    ...

Прогнозата на Файнейшъл Таймс за 2016: Клинтън-президент и Великобритания в ЕС

http://svetoven.pogled.info/news/70417/Prognozata-na-Faineishal-Taims-za-2016-Klintan-prezident-i-Velikobritaniya-v-ES

/Поглед.инфо/ Хилари Клинтън ще влезе в Белия дом, а Великобритания ще остане в Европейския съюз. Това прогнозира "Файненшъл таймс".

През 1901 г. е украсена първата новогодишна елха във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=310076

Първата новогодишна елха във Варна е била украсена през далечната 1901 година. Сведенията са, че първата елха е била украсена във Военния клуб във Варна по време, когато там са се организирали новогодишни балове, разказа Лидия Петрова – директор на Етнографския музей във Варна.

Хакери свалиха сайта на Би Би Си за няколко часа

http://offnews.bg/news/n_1/n_614693.html

Новинарският сайт на Би Би Си и други интернет страници на медията са били свалени за няколко часа заради хакерска атака. Това съобщават от Би Би Би, цитирани от АП. Основният сайт на Би Би Си е бил недостъпен от 7 часа по Гринуич за около три часа. При опит з отваряне на страницата на медията излизаше съобщение за грешка. Първоначално от Би Би Си съобщиха в Туитър, че проблемите са технически, но по-късно обявиха, че е ставало дума за атака срещу страниците с по-голям трафик, отколкото може да поеме страницата. Недостъпни са били услугите "Айплейър" и "Айплейър рейдио". Към момента новинарският сайт на медията работи, но зарежда по-бавно.

Сайтът на Би Би Си беше хакнат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5205833

Новинарският сайт на Би Би Си бяха извадени днес от строя заради хакерска атака, съобщава радиотелевизионната компания.
Основният сайт на Би Би Си е бил недостъпен от 7 часа по Гринуич за около три часа. Потребителите получаваха съобщение за грешка, а медийната корпорация.
Би Би Си се извини за спирането и публикува съобщение,
Новинарският сайт на Би Би Си бяха извадени днес от строя заради хакерска атака, съобщава радиотелевизионната компания. Основният сайт на Би Би Си е бил недостъпен от 7 часа по Гринуич за около три часа. Потребителите получаваха съобщение за грешка, а медийната корпорация. Би Би Си се извини за спирането и публикува съобщение,

Москва отхвърля обвиненията на Анкара, че атакува цивилни в Сирия

http://www.mediapool.bg/moskva-othvarlya-obvineniyata-na-ankara-che-atakuva-tsivilni-v-siriya-news243698.html

Руското външно министерство отхвърли появилите изявленията на турските власти, че руските военно-космически сили нанасят удари по цивилни обекти и мирни жители в Сирия, съобщи ТАСС. В коментар на официалния си сайт министерството изтъкна, че разглежда антируската кампания на Анкара като очевидна реакция в отговор на разобличенията от страна на Москва, че Турция е замесена в незаконни действия в северните райони на Сирия, включително контрабанда на петрол от контролирани от "Ислямска държава" находища, както и оказване на съдействие на екстремистки и терористични групировки". Руското министерство подчерта, че "популистките маневри" няма да успеят да отвлекат вниманието на световната общественост от деструктивната роля на Турция в Сирия. В неделя турският премиер Ахмет Давутоглу заяви в телевизионно обръщение към нацията, че с идването на руските сили в Сирия значително е нараснал броят на цивилните жертви. Давутоглу каза, че през последните седмици броят им е надхвърлил 600 души и с всеки ден расте. "Не само ние говорим за това. Съобщават го и международните правозащитни организации. Искаме целият свят да знае, че 150 от тези жертви са деца", заяви Давутоглу.

Сняг блокира Истанбул! Стотици полети са отменени!

http://www.bnews.bg/article-145688

Националният превозвач Turkish Airlines е отменил 265 вътрешни и международни полета от летище „Ататюрк“.

Пореден опит за палеж на бар „Хавай”

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1540409

Полицаи осуетиха пореден опит за палеж на бургаския бар „Хавай". В ранните часове на 31 декември неизвестни лица отново са се опитали да запалят заведението. За щастие не се е стигнало до пожар. След подаден сигнал до органите на реда на място за установени и иззети три пластмасови туби, съдържащи запалителна течност, и няколко полиетиленови чувала. Напомняме ви, че само преди броени дни (на 27.12) в бара избухна пожар , който бе потушен от екипите на огнеборците. «Хавай» 4 От Първо Районно управление - Бургас съобщават,...

Читателски сигнал: За осма поредна година ще прекараме Нова година на свещи!

http://petel.bg/CHitatelski-signal--Za-osma-poredna-godina-shhe-prekarame-Nova-godina-na-sveshhi-__139647

Голям антирекорд отбелязват в Долни Чифлик. В момента там половината град е без ток, сигнализират читатели.  "За осма поредна година...

Извънредно ! Премиерът пак събра енергийните шефове заради "Овергаз"!

http://petel.bg/Izvanredno---Premierat-pak-sabra-energiynite-shefove-zaradi-Overgaz-__139648

снимка: Булфото За втори пореден ден премиерът Бойко Борисов събра на среща в Министерски съвет шефовете на енергийните дружества - БЕХ,...

ЧНГ с 23 тона пиротехника в Сидни

http://www.cross.bg/novata-tona-pirotehnika-1493181.html

/КРОСС/ С 23 тона пиротехника посрещнаха новата 2016 г. в австралийския град Сидни, съобщи телевизия Sky News. Повече от 1 милион местни жители и туристи се събраха на знаменития Харбър Бридж, за да наблюдават традиционното посрещане на новата година с ефектна заря. Тази година организаторите предложиха многоцветен „водопад" от фойерверки. Зарята минаваше от стандартните геометрични форми - кръгове, квадрати и триъгълници към пеперуди, сърца, слонове и усмихнати кученца.В Мелбърн новата година бе посрещната с 11 тона фойерверки.

Радан Кънев: Съюзникът на Борисов е Пеевски

http://www.mediapool.bg/radan-kanev-sayuznikat-na-borisov-e-peevski-news243697.html

В обобщение за изминалата година лидерът на ДСБ Радан Кънев коментира, че съюзникът на премиера Бойко Борисов и досега, и занапред е депутатът от ДПС Делян Пеевски. Mediapool публикува пълният коментар на Радан Кънев от личния му профил във Фейсбук без редакторска намеса: ”Българската 2015 се обобщи сама през последните си две седмици: Доган се напи (или пък изтрезня) и откри, че партията му от двайсет и кусур години обслужва чужди интереси. Вследствие на което отне властта на Местан и я даде цялата на Пеевски (или просто принуди Местан да осъзнае, че винаги си е било така...). Всички впиянчени колеги от ДС излязоха да изфъфлят, че Доган е велик, а кат' Русия няма втора. За Борисов остана горчивият привкус, че досега е работил с агенти на Турция, а отсега нататък - с агенти на Русия? Под носа на службите. Глупости - и досега, и занапред, съюзникът е Пеевски. И службите са на Пеевски. Ако щеш. Въпрос на избор на съюзници ... и служби. После "Влади" Горанов обяви, че единствените виновници за фалита на КТБ са собствениците. Няма тук БНБ, КФН, ДАНС, прокуратура. Интересно кои ще са виновниците за последващия грабеж на активите? Явно грабещите, разбира се. Важното е, че службите, пардон, Пеевски, са невинни. Ако щеш. Въпрос на избор на министри ... и служби. Накрая, ДПС, в изящната стилистика на Карадайъ, обяви, че: "ДПС ще продължава своите стратегически партньорства с Република Турция и другите страни от региона ..." Разбира се, стратегически партньорства между български партии и чужди държави са незаконни. Но ще продължат, под крилото на Пеевски, пардон, носа на службите. Единственото, което се е променило в ДПС е грамотността на текстовете и цената на костюмите. И двете - надолу... Накратко - през 2015, въпреки всички усилия, важните неща останаха същите. Същите като през 2014, а в голяма степен - като през 1995...  През 2015 загубихме Пратчет (което е голяма промяна, за лошо...), иначе той би казал - "стана още по-същото"... 2016?  Същото като през 2013, 2014 и 2015. На едни им харесва както е, други ще се борим за промяна.  Въпрос на избор.”

Китай обяви, че строи самолетоносач

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/12/31/2678131_kitai_obiavi_che_stroi_samoletonosach/?ref=rss


Китай потвърди, че строи самолетоносач, който ще стане втори във флотата на страната. Говорител на китайското Министерство на отбраната обяви, че корабът вече се строи, като това се извършва в северното пристанище Далиан и се използват технологии местна разработка, съобщава в. USA Today.

Самолетоносачът ще тежи 50 хил. тона и ще има издигната писта подобно на шанца за ски скок. Повече подробности обаче не са известни, тъй като проектът е държавна тайна. "Китай има много дълга брегова...

Огнен ад във Вършец! Пожар изпепели етаж от къща

http://pik.bg/огнен-ад-във-вършец-пожар-изпепели-етаж-от-къща-news460412.html

Огнен ад във Вършец! Пожар изпепели етаж от къща

Пожар изпепели вчера цял етаж от къща на ул. „Република“ във Вършец, съобщиха от полицията в Монтана. Унищожени са и телевизори, хладилници, компютър и друга бяла и черна техника, общо 12 уреда. Изгорял е целият покрив от близо 100 кв. метра. Опушени са стените на четири стаи, като щетите по първоначални данни са за около 30 000 лева.

Все още не е установена причината, предизвикала инцидента. Сигналът за горящ етаж от къща е подаден в полицията малко преди три часа сутринта в сряда. Три пожарни от Вършец, Берковица и Монтана са участвали в потушаването на пламъците. Само общите усилия на огнеборците са спасили четири съседни сгради, както и къщата „близнак“.

Собственици на опожарения имот са П. М и Г. М., но го е ползвал Р.П., който вероятно е син на единия от двамата братя.

Ал. Секулов: От Аспарух сме в преход

http://www.cross.bg/knigi-bulgarski-bulgariya-1493180.html

/КРОСС/ Александър Секулов е журналист, разказвач, поет и романист, а неотдавна на сцената в родния му пловдивски театър имаше премиера и на първата му пиеса - „Няма ток за електрическия стол". Режисира я Лилия Абаджиева, която за първи път посяга към жив наш автор. В ролите са Калин Врачански и Красимир Доков. На 26 февруари спектакълът на драмата под тепетата гостува в „Сълза и смях". Въпреки серията си от творения във всевъзможни жанрове и категоричните си успехи в култивирането на пловдивското и не само общество, Секулов не се взема прекомерно на сериозно. „Има много по-добри български писатели от мен - и докато ги чета с респект, няма опасност да се помисля за жив класик", отбелязва той. - Г-н Секулов, новият ви роман продължение ли е на „Островът", който разказва за перипетиите на тийнейджъри и който преди време ви спечели наистина внушителен брой читатели? - Да: в хлабавия смисъл на думата. Част от героите са пораснали с четири години. Сенките на юношеството са се удължили. Преживяват първи сблъсъци с малкия свят на големите хора. Но това е и роман за възрастен мъж, който чрез децата разбира как да допусне отново светлината в себе си. И ако "Островът" бе роман на светлината, то "Скитникът и синовете" е за тъгата и копнежа по светлина

Николета се надупи от Дубай и се оплака, че и липсва... #Някой

http://www.bnews.bg/article-145687

Във Фейсбук Николета показа, че е в перфектна форма, а любителите на женските тела плакнаха очи по нея.

Експерт: Нито едно пиротехническо средство не е безопасно на 100%

http://society.actualno.com/ekspert-nito-edno-pirotehnichesko-sredstvo-ne-e-bezopasno-na-100-news_516000.html

Нито едно от пиротехническите изделия не е безопасно на 100%. Това заяви пред БГНЕС Атанас Тасев от популярен оръжеен магазин.  "На всяко средство обаче е упоменато, например да не се държи в ръка, на други да не се забиват в земята. Има инструкции как да се използват. Има и допълнителни, резервни фитили, които да се използват. Ние също даваме указания кое как да бъде пускано. Най-интересните пиротехнически средства са пиробатериите или т.нар. кубчета, които се използват за светлинна заря.

Обичаи и вярвания от света на Нова година

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/obichai-i-viarvaniia-ot-sveta-na-nova-godina-6047863

Обичаите по света са различни, но навсякъде хората са убедени, че някои от тях ще донесат късмет през следващата година

Хороскоп за 2016 г. Везни: Съдбата ви гали

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5204731



Везни (23 септември - 22 октомври)
Планета: Венера

Елемент: Въздух

Главната мечта на Везните е хармонията. Те са мирни ангели, които искат да разрешат всички спорове в света. Често не са доволни от своята несигурност и нерешителност. Искат да бъдат безпристрастни и да ви накарат да видите всичко от всички възможни ъгли.
Везни (23 септември - 22 октомври) Планета: Венера Елемент: Въздух Главната мечта на Везните е хармонията. Те са мирни ангели, които искат да разрешат всички спорове в света. Често не са доволни от своята несигурност и нерешителност. Искат да бъдат безпристрастни и да ви накарат да видите всичко от всички възможни ъгли.

"Овергаз": Случилото се е опит да се открадне един бизнес

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1540408

Според „Овергаз" ситуцията със спирането на доставките на газ за компанията е опит „да се открадне един бизнес". В своя позиция от "Овергаз" твърдят, че нямат писмо от "Газпром експорт" за спиране на доставките. Русия няма да спира доставките на газ за България От дружеството съобщават, че шефът на компанията Сашо Дончев е отправил официално запитване към компанията, но отговор все още няма. Газ в тръбите има в пълен размер поне за месец и нито един клиент няма да остане без гориво. От "Овергаз" допълват, ч...

Дефицитът за 2015 г. – 2,66% от БВП

http://www.moreto.net/novini.php?n=310060

Дефицитът по консолидираната фискална програма на касова основа за 2015 г. да възлезе на около 2,287 млрд. лв. или 2,66% от прогнозния БВП, сочат предварителните данни на Министерството на финансите. През 2014 г. дефицитът бе 3,73 млрд.

Закопчаха 54-годишен в Бургас! Налетял на момче заради пиратки

http://pik.bg/закопчаха-54-годишен-в-бургас-налетял-на-момче-заради-пиратки-news460408.html

Закопчаха 54-годишен в Бургас! Налетял на момче заради пиратки

В навечерието на Нова година 54-годишен мъж от Бургас бе арестуван, след като нападна 11-годишно момче от „Славейков", съобщава Дарик.

На 30.12 към 18:10 ч. майката на момчето подава сигнал в полицията. Тя се жалва от проявена агресия срещу сина. Освен това мъжът влачил и обиждал момчето.

Малко по-рано детето било хвърляло пиратки в близост до блок 40 в бургаския комплекс. Това явно е раздразнило мъжа, който минавал наблизо, и той се нахвърлил върху момчето. Нападателят е задържан за 24 часа.

Жена загина при пожар в апартамент

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1540407

Жена е загинала при пожар в жилищна кооперация в Русе, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал днес около 12,40 часа. Заради огъня се е наложило евакуиране на хората от блока в русенския квартал "Чародейка". Пожарът е потушен от пристигналите на място екипи от двете пожарни служби в града. Все още не е ясна причината за инцидента. Пред Дарик от пожарната съобщиха, че най-вероятно е имало изтичане на газ, което е довело до взрив на газова бутилка в апартамента, който се намира на 6-ия етаж в блока. Хора от квартала разказаха, че загиналата же...

Сидни посрещна 2016-та с 23 тона пиротехника (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5205823

С 23 тона пиротехника посрещнаха новата 2016 година в австралийския град Сидни, съобщи телевизия Sky news. Над един милион туристи се събраха на знаменития Харбър Бридж, за да наблюдават традиционното посрещане на новата година с ефектната заря. Тази година организаторите се бяха постарали да спретнат един многоцветен "водопад" от фойерверки.

Ангела Меркел: Притокът на бежанци е възможност за утрешния ден

http://petel.bg/Angela-Merkel--Pritokat-na-bezhantsi-e-vazmozhnost-za-utreshniya-den__139646

Канцлерът Ангела Меркел остана непоколебима в решението си да остави Германия отворена за бежанците, въпреки засилващите се критики към...

Нова Зеландия и Австралия посрещнаха 2016 г.

http://frognews.bg/news_104554/Nova-Zelandiia-i-Avstraliia-posreshtnaha-2016-g/

Новата 2016 година вече настъпи в някои части на света. Празненствата в Нова Зеландия бяха на фона на пищна заря от Скай Тауър в Оукланд.

Сидни посрещна 2016-та с 23 тона пиротехника (Видео)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5205821

С 23 тона пиротехника посрещнаха новата 2016 година в австралийския град Сидни, съобщи телевизия Sky news. Над един милион туристи се събраха на знаменития Харбър Бридж, за да наблюдават традиционното посрещане на новата година с ефектната заря. Тази година организаторите се бяха постарали да спретнат един многоцветен "водопад" от фойерверки.

Пътуваме безплатно в новогодишната нощ

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1540406

От 23.00 ч. на 31 декември до 03.00 часа на 01 януари бургазлии ще се возят безплатно в автобусите с номера 12, 12А и 211.По линии 1, 2 и 2А също ще се пътува без пари.Ето го и разписанието на автобусните линии в празничната нощ:Линия 1 от к-с "Изгрев" - 23.00, 00.00, 01.00, 02.00; а от к-с "Меден рудник" в часовете 22.30, 23.30, 00.30, 01.30 и 02.30.Линия 2 от "Славейков" - 23.00, 00.00, 01.00, 02.00, а от "Меден рудник" - 22.30, 23.30, 00.30, 01.30, 02.30.Линия 2А от "Славейков" - 22.30, 23.30, 00.30, 01.30, 02.30, а от "Меден рудник" - 23.00...

Дейвид Мойс призова "Манчестър юнайтед" да даде повече време на Ван Гаал

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/12/31/2678114_deivid_mois_prizova_manchestur_junaited_da_dade/?ref=rss


Бившият мениджър на "Манчестър юнайтед" Дейвид Мойс подкрепи настоящия Луис ван Гаал. Според него холандецът се нуждае от повече време начело на отбора.

Мойс смята, че "Манчестър юнайтед" не бива да се превръща в клуб, който често сменя треньорите.

Шотландецът има преки впечатления - той смени дългогодишния мениджър сър Алекс Фъргюсън след оттеглянето му през 2013 г., но остана на поста десет месеца. Фъргюсън управлява отбора 26 години, като за това време спечели 13 титли...

Новата година идва първо на нос Шабла

http://www.moreto.net/novini.php?n=310070

Дежурният на фара на нос Шабла е първият човек на територията на България, който ще посрещне Новата година. По астронамическо време там стрелките са с около 21 минути по-напред от тези в София и 3 минути по-напред отколкото във Варна.

Русия опроверга медиите ни за спирането на газа

http://www.vesti.bg/pari/biznes/rusiia-oproverga-mediite-ni-za-spiraneto-na-gaza-6047861

От руското външно министерство даже заявяват, че доставките дори могат да бъдат увеличени

Борисов свика спешно съвещание заради газа

http://www.vesti.bg/pari/biznes/borisov-svika-speshno-syveshtanie-zaradi-gaza-6047861

По-рано Министерството на външните работи на Русия опроверга съобщенията за спирането на доставките на руски природен газ за България от компанията "Газпром експорт"

„Guns N ‘Roses” се събират на фестивал през 2016 г.

http://frognews.bg/news_104553/Guns-N-‘Roses-se-sabirat-na-festival-prez-2016-g/

„Guns N ‘Roses”, които станаха една от най-продаваните банди в историята, ще се съберат на фестивала „Coachella” през 2016 г., съобщава списание „Билборд”. Концертът ще бъде първият, в който бандата ще се събере в оригиналния състав, след като фронтменът Аксел Роуз и китаристът Слаш развалиха отношенията си. Последното излизане на групата беше по време на турнето „Use Your Illusion" през юли 1993 г. в Буенос Айрес.

Измамата на "златната баба" от Първомай - ударът на годината

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5191059

Най-крупната телефонна измама през 2015-а бе на 80-годишната Елена Ангелова от Първомай, прочула се като
Най-крупната телефонна измама през 2015-а бе на 80-годишната Елена Ангелова от Първомай, прочула се като "златната баба". На 8 септември т.г. пенсионерката доброволно даде 260 000 евро и 18 000 долара на рецидивиста с шест присъди Албенко Методиев от Елин Пелин. Тя показала на мошеника вкопаната под хладилника каса на внука си Ангел Янков и дори

И досега, и занапред съюзникът на Борисов е Пеевски

http://www.cross.bg/peevski-slyzhbite-vupros-1493179.html

/КРОСС/ Българската 2015 се обобщи сама през последните си две седмици: Доган се напи (или пък изтрезня) и откри, че партията му от 20 и кусур години обслужва чужди интереси. Вследствие на което отне властта на Местан и я даде цялата на Пеевски (или просто принуди Местан да осъзнае, че винаги си е било така...). Всички впиянчени колеги от ДС излязоха да изфъфлят, че Доган е велик, а кат' Русия няма втора. За Борисов остана горчивият привкус, че досега е работил с агенти на Турция, а отсега нататък - с агенти на Русия? Под носа на службите. Глупости - и досега, и занапред, съюзникът е Пеевски. И службите са на Пеевски. Ако щеш. Въпрос на избор на съюзници...и служби. После „Влади" Горанов обяви, че единствените виновници за фалита на КТБ са собствениците. Няма тук БНБ, КФН, ДАНС, прокуратура. Интересно кои ще са виновниците за последващия грабеж на активите? Явно грабещите, разбира се. Важното е, че службите, пардон, Пеевски, са невинни. Ако щеш. Въпрос на избор на министри...и служби. Накрая ДПС, в изящната стилистика на Карадайъ, обяви, че „ДПС ще продължава своите стратегически партньорства с Република Турция и другите страни от региона...". Разбира се, стратегически партньорства между български партии и чужди държави са незаконни. Но ще продължат, под крилото на Пеевски, пардон, носа на службите. Единственото, което се е променило в ДПС, е грамотността на текстовете и цената на костюмите. И двете - надолу..

9 съвета за бодра форма: Как да се справим с празничната депресия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5205565

1. Раздвижете се
Малко упражнения ще ви помогнат да се отървете от натрупаните излишни килограми след голямо празнично преяждане. С тях ще останете здрави в сезона на настинките и грипа. Движението е чудесен начин да прогоните стреса от всекидневието си и освен това положителните ефекти от добрата тренировка продължават няколко часа,
1. Раздвижете се Малко упражнения ще ви помогнат да се отървете от натрупаните излишни килограми след голямо празнично преяждане. С тях ще останете здрави в сезона на настинките и грипа. Движението е чудесен начин да прогоните стреса от всекидневието си и освен това положителните ефекти от добрата тренировка продължават няколко часа,

Русия официално увери, че няма да остави България без газ

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/12/31/2678130_rusiia_oficialno_uveri_che_niama_da_ostavi_bulgariia/?ref=rss


В официално съобщение Русия увери, че "няма да остави България без газ" и преговаря с частната "Овергаз" за уреждането на натрупали се търговски въпроси.

"Във връзка с публикациите в български медии за това, че българското дружество "Овергаз Инк" не е получавало уведомление за продължаване на доставките на природен газ от руската компания "Газпром експорт" в България, бихме искали да отбележим, че по информация на ръководството на "Газпром" доставките на руски природен газ за...

Разгонена крава прати 55-годишен пастир в болница в Дупница

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5205789

Разгонена крава прати в болница 55-годишен пастир от Дупница. Костадин Георгиев скоро се цанил на работа при Олег и Стефан Петрови, които отглеждат крави във ферма край Дупница. Вчера пастирът извел една от кравите, вързана с въже, което намотал около едната си ръка. Животното било разгонено и много раздразнително и изведнъж хукнало из полето,
Разгонена крава прати в болница 55-годишен пастир от Дупница. Костадин Георгиев скоро се цанил на работа при Олег и Стефан Петрови, които отглеждат крави във ферма край Дупница. Вчера пастирът извел една от кравите, вързана с въже, което намотал около едната си ръка. Животното било разгонено и много раздразнително и изведнъж хукнало из полето,

Жена загина след взрив на газова бутилка в Русе

http://offnews.bg/news/n_1/n_614683.html

60-годишна жена загина при на взрив на газова бутилка в Русе, съобщава БГНЕС. Инцидентът е станал на шестия етаж в бл.211 в жк „Чародейка“ около 12.30 часа днес. Жената е живеела сама в апартамента и е имала проблеми със слуха. Сигналът е подаден от съседи на загиналата, които са чули гръм и са видели пламъците. На място са били изпратени пет екипа на пожарната, заедно с полиция и линейка на „Спешна помощ“. Потушаването на огъня продължи повече от час и половина, а пламъците обхванали и горния етаж. Всички хора от входа са били евакуирани и няма други пострадали. Апартаментът на загиналата жена е напълно унищожен. Пострадало е сериозно и горното жилище. По първоначална информация причина за пожара е гръмнала газова бутилка. Предстои оглед на следствена група на местопроизшествието.

Екипажът на кораб „Персенк“ първи ще посрещне новата 2016г

http://www.moreto.net/novini.php?n=310069

Екипажът на „Персенк“ първи ще посрещне новата 2016 г., а екипажът на „Каменица“ последен ще изпрати 2015 г. Това съобщиха за Moreto.net от прес-службата на БМФ. Екипажът на моторния кораб „Персенк“ с капитан Владимир Димитров и с главен механик Георги Желев първи от моряците на Параходство „Български морски флот“ АД ще посрещне идващата 2016-та година.

Варна изпраща 2015 с драстичен спад в новородените

http://petel.bg/Varna-izprashha-2015-s-drastichen-spad-v-novorodenite__139645

илюстрация: Булфото Област Варна изпраща 2015 година с около 1000 новородени по-малко в сравнение с година по-рано. Това сочат данните от...

Населението на Земята на 1 януари 2016 г. ще бъде почти 7,3 милиарда

http://petel.bg/Naselenieto-na-Zemyata-na-1-yanuari-2016-g--shhe-bade-pochti-7-3-miliarda__139644

илюстрация: Телеграф  Населението на Земята на 1 януари 2016 г. ще бъде почти 7,3 милиарда души, съобщи Бюрото за преброяване на населението...

Русия няма да спира доставките на газ за България

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1540405

Министерството на външните работи на Русия съобщи, че няма да бъдат спрени доставките на руски газ за България от компанията "Газпром експорт". "Според информацията от ръководството на „Газпром" доставките ще продължат без прекъсвания по линия на държавната компания „Булгаргаз" в обем от 3 милиарда куб.м. Това количество отговаря на годишното потребление в страната", съобщиха от МВнР. Русия спира доставки на газ за България от 1 януари? От руското ведомство отбелязват, че доставките дори могат да бъдат увеличени.

Черна прокоба! Часове преди Нова година 21-годишна посегна на живота си! Нагълта се с шепа хапчета без причина

http://pik.bg/черна-прокоба-часове-преди-нова-година-21-годишна-посегна-на-живота-си-нагълта-се-с-шепа-х-news460374.html

Черна прокоба! Часове преди Нова година 21-годишна посегна на живота си! Нагълта се с шепа хапчета без причина

Черна прокоба витае над Крупник. 21-годишна жена е направила опит за самоубийство часове преди Новата година. Вместо да се готви за празнуване, тя е погълнала огромна доза медикаменти.

Инцидентът с Р. Илиева станал в дома й около 18:30 часа вчера. Тя изпила шепа успокоителни лекарства „Диазепам“, открита е от близките си неадекватна, изпаднала в нестабилно състояние, пише Struma.bg.

По спешност младата жена е транспортирана до благоевградската болница, където е свикан лекарски екип за оказване на реанимационна помощ. За инцидента е информирана и полицията.

Причините за посегателството над живота й се изясняват, работата по случая продължава

Жена загина при взрив на газова бутилка в Русе

http://frognews.bg/news_104552/Jena-zagina-pri-vzriv-na-gazova-butilka-v-Ruse/

60-годишна жена загина при взрив на газова бутилка и голям пожар в апартамент в Русе. Огънят е избухнал на шестия етаж на бл. 211 в жк „Чародейка“.

Вижте най-четените готварски рецепти от рубриката "Гастрогуру" за 2015 г.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5179017

Султан кебап
42617



Пържоли по мъжки
42011



Д-р Людмила Емилова си вдига хемоглобина с... вегетарианска храна
40680



Яйца по панагюрски на фурна
40485



Д-р Неделя Щонова: Преяждането е грях, който разболява
37280



Гужер
34919



Галя от “Сатен” и семейството ѝ изяждат промишлени количества консервирани домати
31984



Мешана сурова
Султан кебап 42617 Пържоли по мъжки 42011 Д-р Людмила Емилова си вдига хемоглобина с... вегетарианска храна 40680 Яйца по панагюрски на фурна 40485 Д-р Неделя Щонова: Преяждането е грях, който разболява 37280 Гужер 34919 Галя от “Сатен” и семейството ѝ изяждат промишлени количества консервирани домати 31984 Мешана сурова

Защо пием шампанско на Нова година?

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1540351

Отговорът на въпроса защо посрещаме новата година с шампанско датира отпреди 1500 години. Крал Кловис става християнин в църква в град Реймс, в региона Шампан. В продължение на векове, там са били короновани различни крале, което се отпразнувало с шампанско, съобщават от foodpanda. До този момент газираното вино е било просто обикновена напитка, докато известният монах Дом Периньон, не преоткрива истинския вкус на шампанското и започва да мисли как да го бутилира, за да се запази блясъка му. Луи XV, постановява, че само шампанско може да се дос...

Хороскоп за 2016 г. Дева: Спринт към целта

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5204708

Дева (23 август - 22 септември)
Планета: Меркурий

Елемент: Земя

Девите са надеждни и точни. На пръв поглед са перфекционисти със спокоен и балансиран възглед за света. Трудолюбиви са и имат аналитични способности. Нищо не пропускат, макар че често дипломатично не го показват. Типичните Деви са добре организирани и това може да докара проблеми
Дева (23 август - 22 септември) Планета: Меркурий Елемент: Земя Девите са надеждни и точни. На пръв поглед са перфекционисти със спокоен и балансиран възглед за света. Трудолюбиви са и имат аналитични способности. Нищо не пропускат, макар че често дипломатично не го показват. Типичните Деви са добре организирани и това може да докара проблеми

С 3 тави баница се почерпиха в Кубрат за Новата година

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1540404

С три тави баница с късмети се почерпиха жителите на Кубрат за Новата година. За празника днес около обяд от местната управа бяха осигурили и по чаша вино за събралите се на площада кубратчани. Сред тях бе и заместник-кметът Нина Цонева, която пожела на всички весело посрещане на 2016-та година и също опита от вкусната баница, приготвена от „Наркооп“-Кубрат.  ...

Нова година по света и през вековете

http://www.moreto.net/novini.php?n=310068

В стари времена хората празнували Нова година при пролетното възраждане на природата. Март при древните римляни бил първият месец, защото тогава започвали земеделската работа. Но в 46 година до Новата ера Юлий Цезар установил Новата година на 1 януари.

Катето Евро смени името на новото куче, вече е Бебка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5203772

“Защо някои хора си изхвърлят кучетата, когато имат бебе... Ние имаме едно бебе и три кучета. Сега си осиновихме Бебка и тя донесе голяма радост! Хора, кучетата не са играчки. Бих ви напсувала, но е Коледа и само ще си го помисля”, написа Катето Евро в личния си профил във фейсбук. Към текста актрисата публикува две снимки на сина си Александър
“Защо някои хора си изхвърлят кучетата, когато имат бебе... Ние имаме едно бебе и три кучета. Сега си осиновихме Бебка и тя донесе голяма радост! Хора, кучетата не са играчки. Бих ви напсувала, но е Коледа и само ще си го помисля”, написа Катето Евро в личния си профил във фейсбук. Към текста актрисата публикува две снимки на сина си Александър

Москва официално: Няма да оставим България без руско синьо гориво

http://offnews.bg/news/n_1/n_614671.html

Руското министерство на външните работи излезе с официална позиция, посветена на доставките на природен газ в България. В съобщението се посочва: Във връзка с появилите се в българските медии съобщения за това, че българската компания „Овергаз Инк.“ не е получила уведомление за продължаващата доставка на природен газ от руската компания „Газпром експорт“ в България, бихме искали да отбележим, че - по информация от ръководството на руската компания „Газпром“ - доставките на руски природен газ за България продължават безпроблемно по линия на държавната компания „Булгаргаз“ в обем 3 милиарда кубични метра, съответстващи на годишните потребности на страната. Доставките могат да бъдат увеличени. С компанията „Овергаз Инк.“, сътрудничеството с която досега обезпечава не повече от 10% от годишното потребление на газ, продължават преговорите за урегулирането на натрупалите се през последните години търговски въпроси. Няма да оставим България без руско синьо гориво.

Русия: Доставките на природен газ за България продължават безпроблемно

http://www.cross.bg/bulgariya-kompaniya-gazprom-1493178.html

/КРОСС/ Министерството на външните работи на Русия опровергава съобщенията на българските медии за спиране на доставките на руски газ за България на компанията „Газпром експорт", предава РИА „Новости". „Във връзка с появилите се в българските медии съобщения за това, че българската компания „Овергаз Инк" не е получила уведомление за продължаващата доставка на природен газ от руската компания „Газпром експорт" в България, бихме искали да отбележим, че по информация от ръководството на руската компания „Газпром", доставките на руски природен газ за България продължават безпроблемно по линия на държавната компания ЕАД „Булгаргаз" в обем 3 млрд. куб. м, съответстващи на годишните потребности на страната", ъобщават от министерството. Руското външнополитическо ведомство уточнява, че доставките дори може да бъдат увеличени. „Преговорите за регулиране на натрупалите се за последните години търговски въпроси с компанията „Овергаз Инк", сътрудничеството с която досега обезпечава не повече от 10% от годишното потребление на газ, продължават. Няма да оставим България без руско „синьо гориво", посочва руското МВнР.  

Проф. Вучков: 2015-та беше драматична и жалка за България

http://petel.bg/Prof--Vuchkov--2015-ta-beshe-dramatichna-i-zhalka-za-Balgariya-__139643

кадър: Нова тв В ефира на предаването „Часът на Милен Цветков” проф. Юлиян Вучков направи обзор на събитията от изминалата 2015 г. ...

54-годишен бургазлия налетя на невръстен хлапак заради пиратки

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1540402

В навечерието на Нова година 54-годишен бургазлия попадна в ареста заради проявена агресия към невръстен хлапак. На 30.12 към 18:10 ч. майката на 11-годишно момче от „Славейков" подава сигнал в полицията. Тя се жалва от своя съгражданин, който влачил и обиждал сина й. Малко по-рано детето е хвърляло пиратки в близост до блок 40 в бургаския комплекс. Това явно е раздразнило мъжа, който минавал наблизо, и той се нахвърлил върху момчето. Нападателят е задържан от органите на реда за 24 часа....

Арестувани в Брюксел за готвен за Нова година атентат

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-parizh-okyrvaven/arestuvani-v-briuksel-za-gotven-za-nova-godina-atentat-6047860

Новогодишните тържества идват със засилени мерки за сигурност в големите европейски столици поради опасенията от терористични атаки

Подариха 26 тона сняг на мечета в зоопарка в Сан Диего

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5205775

Заради липсата на снеговалеж в региона, полярните мечки в зоологическата градина в американския град Сан Диего получиха като коледен подарък 26 тона сняг.
Мечетата Калук, Таткик и Чинок се зарадваха на придобивката в жилището си, съобщава БГНЕС.
Зоопаркът успял да осигури голямото количество сняг чрез обществено дарение.
Заради липсата на снеговалеж в региона, полярните мечки в зоологическата градина в американския град Сан Диего получиха като коледен подарък 26 тона сняг. Мечетата Калук, Таткик и Чинок се зарадваха на придобивката в жилището си, съобщава БГНЕС. Зоопаркът успял да осигури голямото количество сняг чрез обществено дарение.

Русия няма да спира доставките на газ за България

http://frognews.bg/news_104551/Rusiia-niama-da-spira-dostavkite-na-gaz-za-Balgariia/

Русия ще продължи да доставя газ за България, обяви руското министерство на външните работи, предадоха РИА Новости и ТАСС.

Подариха 26 тона сняг на мечета в зоопарка в Сан Диего

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5205767

Заради липсата на снеговалеж в региона, полярните мечки в зоологическата градина в американския град Сан Диего получиха като коледен подарък 26 тона сняг.
Мечетата Калук, Таткик и Чинок се зарадваха на придобивката в жилището си, съобщава БГНЕС.
Зоопаркът успял да осигури голямото количество сняг чрез обществено дарение.
Заради липсата на снеговалеж в региона, полярните мечки в зоологическата градина в американския град Сан Диего получиха като коледен подарък 26 тона сняг. Мечетата Калук, Таткик и Чинок се зарадваха на придобивката в жилището си, съобщава БГНЕС. Зоопаркът успял да осигури голямото количество сняг чрез обществено дарение.

Вижте кои плодове топят килограми

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1540401

Учени от Вашингтонския университет доказаха, че съдържащият се в гроздето, горските плодове и червеното вино ресвератрол топи тлъстините, пише "Дейли телеграф". Обогатяването на храната с тази съставка може да помогне в борбата срещу затлъстяването. 10 супер напитки за зимата Учените са дали на мишки ресвератрол в количество, съответстващо на съдържащото се в 350 гр плодове за хората. Въпреки богатата на мазнини диета, мишките надали с 40 процента по-малко, в сравнение с тези, които не получили добавката. И...

Казанджии се обединяват в сдружение

http://business.actualno.com/kazandjii-se-obedinjavat-v-sdrujenie-news_515996.html

Над стотина собственици на малки обекти за дестилиране от цялата страна ще се обединят в сдружение, съобщи в Хасково координаторът им Таня Бахчеванова, цитирана от БНР. Новото сдружение ще бъде регистрирано в съда на 4 януари. Собствениците на казани приеха и декларация за трагичния инцидент в Якоруда, където шестима души починаха от отравяне с метилов алкохол. Алкохолът-убиец не може да бъде ракия, посочи Бахчеванова. "За алкохол-менте не е необходим дестилационен съд. Трябва една стая, голям

Щастливите българи са малцинство

http://society.actualno.com/shtastlivite-bylgari-sa-malcinstvo-news_515998.html

Около 39% от хората в България се чувстват щастливи, показват данните на Световната асоциация "Галъп интернешънъл" за тази година. Изследването е част от глобалното допитване "Край на годината" и обхваща 68 държави. Най-щастливи са колумбийците, а най-нещастни - иракчаните, предаде БНР. Българите остават в негативната част на класацията по очакванията за по-добра перспектива пред страната за новата 2016 година като едва 19% са заявили,че са оптимисти за развитието й. Само 13 на сто у нас очаква

Трагедия в Русе! Газова бутилка избухна и уби 60-годишна жена

http://pik.bg/трагедия-в-русе-газова-бутилка-избухна-и-уби-60-годишна-жена-news460373.html

Трагедия в Русе! Газова бутилка избухна и уби 60-годишна жена

Жена на 60 години е загинала при инцидент с газова бутилка в Русе, съобщават от РД "Противопожарна безопасност и защита на населението", цитирани от БТА.

Сигнал за произшествието е подаден малко преди 13:00 ч., съобщават от местната "Спешна помощ". Газова бутилка се взривила в апартамент в бл. 211 в кв "Чародейка" в Русе. На адреса са изпратени пет противопожарни екипа и линейка.

Жената живеела сама и според първоначалните данни е имала проблеми със слуха. От взрива са нанесени щети на още няколко жилища, унищожени са климатици и дограма.

 

Данните на 191 американски милиона избиратели изтекоха в интернет

http://www.cross.bg/danni-miliona-bazata-1493177.html

/КРОСС/ Личните данни на над 191 милиона американски гласоподаватели се съхраняват с отворен достъп в интернет, предаде ВВС. Базата съдържа пълни имена и адреси, датата на раждане, телефони, мейли, избирателни ID, история на гласуването от 2000 г. досега, както и прогноза за гласуване на предстоящите президентски избори. Класифицирани са дори и политическите пристрастия на 191-те милиона американски избиратели. Това е едно от най-големите изтичания на персонални данни в историята, алармира експертът по информационна сигурност Крис Викъри. Той твърди, че базата включва данни за всички жители на САЩ, които са гласували поне веднъж от 2000 година. Самият Викъри фигурира в базата, което потвърждава, че тя е достоверна. Липсват данни за основни документи на американските граждани - шофьорски книжки и карти за социално осигуряване. Налице е обаче информация за участието на избирателите в работата на правоохранителните органи, включително силовите структури.  Крис Викъри изследва базата заедно с експертите по изтичане на данни от DataBreaches. Засега обаче не е установен виновникът за изтичане на информацията. Предполага се, че това е компанията NationBuilder, която разработва софтуер за провеждане на избори. NationBuilder обаче твърди, че IP, на което е публикувана базата данни, не принадлежи нито на компанията, нито на нейни клиенти. За случая са уведомени ФБР и други служби, които провеждат разследване

Глория ще пее на новогодишния концерт в Аспарухово

http://www.moreto.net/novini.php?n=310066

Примата на поп-фолка Глория ще пее за Нова година в Аспарухово. Това съобщиха за Moreto.net от администрацията на района. Концертът "Заедно в новогодишната нощ" започва точно в 23.30 часа пред читалището в квартала. Много народни песни и танци обещават организаторите - Община Варна, Район "Аспарухово", Народно читалище "Просвета" - 1927.

Вижте най-четените материали в рубриката "Възход и падение" за 2015 г.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5178921

Дъщерята на Кичка Бодурова се снима по питон албинос
81808



Роди се Волен Сидеров - младши
74255
Дъщерята на Кичка Бодурова се снима по питон албинос 81808 Роди се Волен Сидеров - младши 74255 "168 часа": Децата на Политбюро: Къде са те днес 70286 Стоянка Мутафова с комоцио, страхува се да не ослепее съвсем 67724 Ето го новия мъж до Мария Шарапова 54936 Пламен Богданов, първият изгонен от “ВИП Брадър”: Излъгах продуцентите,

Москва индиректно призна, че спира доставките за „Овергаз"

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/moskva-indirektno-prizna-che-spira-dostavkite-za-overgaz--208724/

„Газпром“ ще продължи доставките на газ за България чрез „Булгаргаз“, твърди руското Министерство на външните работи

Жена загина при пожар в Русе

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1540399

Жена е загинала при пожар в жилищна кооперация в Русе, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал днес около 12,40 часа. Заради огъня се е наложило евакуиране на хората от блок 211 в русенския квартал ‘Чародейка”. Пожарът е угасен от пристигналите на място екипи от двете пожарни служби в града. Все още не е ясна причината за инцидента. Пред Дарик от пожарната съобщиха, че най-вероятно е имало изтичане на газ, което е довело до взрив на газова бутилка в апартамента, който се намира на 6-ия етаж в блока. Хора от квартала разказаха, че загиналата ...

Пълен хаос: От Русия обявиха, че няма да спират газа!

http://www.bnews.bg/article-145683

От руското външнополитическо ведомство уточняват, че доставките дори могат да бъдат увеличени.

Най-четените световни новини за годината

http://www.dnevnik.bg/istorii_na_denia/2015/12/31/2674926_nai-chetenite_svetovni_novini_za_godinata/?ref=rss


Трагични инциденти доминират класацията на най-четените статии в рубриката "Свят" за отминаващата година - атентатите в Париж, катастрофата на самолета на нискотарифната компания "Джърмънуингс" (Germanwings) в Алпите и сваленият руски самолет над Турция. Сред първите десет са и текстове за ключови събития от пика на гръцката финансова криза през лятото. 

Ето класацията, направена според броя прочитания към 22 декември (За да видите статията - кликнете върху снимката - бел.ред.)....

Москва се отказа да ни спира газа, дори ще ни увеличат доставките

http://pik.bg/москва-се-отказа-да-ни-спира-газа-дори-ще-ни-увеличат-доставките-news460365.html

Москва се отказа да ни спира газа, дори ще ни увеличат доставките

Русия оповерга спекулациите, че ще ни спират доставките на газ от 1 януари 2016 година. Външоното министерство и копманията "Газпром експорт" заявиха, че „Овергаз Инк.“ не е получила уведомление за продължаващата доставка на природен газ от руската компания „Газпром експорт“ в България.

"Бихме искали да отбележим, че, по информация от ръководството на руската компания „Газпром“, доставките на руски природен газ за България продължават безпроблемно по линия на държавната компания ЕАД „Булгаргаз“ в обем 3 милиарда кубични метра, съответстващи на годишните потребности на страната“, съобщават от министерството.

От руското външнополитическо ведомство уточняват, че доставките дори могат да бъдат увеличени. „С компанията „Овергаз Инк.“, сътрудничеството с която до сега обезпечава не повече от 10% от годишното потребление на газ, продължават преговорите, имащи за предмет урегулирането на натрупалите се за последните години търговски въпроси. България без руско „синьо гориво“ няма да оставим“, подчертават още от руското МВнР.

Топ 2015: Най-четените интервюта

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5201417




Акад. Сендов: На богатите ще им се вгорчи животът


49 173






 







Менда Стоянова: Без надбавка за прослужено време към заплатата


33 300






 







Мария: На първо място за нас с Христиан е сексът, на второ - отношението


27 313






 







Акад. Георги Марков: Поведението на президента е заплаха за държавата ни


26
Акад. Сендов: На богатите ще им се вгорчи животът 49 173   Менда Стоянова: Без надбавка за прослужено време към заплатата 33 300   Мария: На първо място за нас с Христиан е сексът, на второ - отношението 27 313   Акад. Георги Марков: Поведението на президента е заплаха за държавата ни 26

Атанас Тасев: Понижението на цената на природния газ е благоприятно за стабилизация на енергетиката

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5205736

Този благоприятен период на понижение на цената на природния газ трябва да се използва за финансова стабилизация на енергетиката. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” относно промените в сектора за 2015 г. енергийният експерт проф. Атанас Тасев.   По думите му това, че цената на природния газ ще продължи да намалява поне до средата на следващата
Този благоприятен период на понижение на цената на природния газ трябва да се използва за финансова стабилизация на енергетиката. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” относно промените в сектора за 2015 г. енергийният експерт проф. Атанас Тасев. По думите му това, че цената на природния газ ще продължи да намалява поне до средата на следващата

Снежен ад в Истанбул, отмениха стотици полети

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1540398

Стотици полети бяха отменени на двете основни летища в Истанбул, след като градът беше ударен от силен снеговалеж през последния ден от годината. Тежкият снеговалеж блокира столицата. Туристите излязоха навън, за да си правят снежни снимки. Но условията бяха далеч по-малко приятни за жителите, които искат да пътуват за празника довечера. Националният превозвач "Turkish Airlines" анулира 265 вътрешни и международни полета от летище „Ататюрк" в Истанбул, както и 37 на летище „Сабиха Гьокчен" в азиатската част на града. Частният превозвач „Pegasus...

Русия: Доставките на природен газ за България продължават безпроблемно

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5205741

Министерството на външните работи на Русия опровергава съобщенията на българските медии за спиране на доставките на руски газ за България на компанията „Газпром експорт“, предава РИА Новости.
„Във връзка с появилите се в българските медии съобщения за това, че българската компания „Овергаз Инк“ не е получила уведомление за продължаващата доставка
Министерството на външните работи на Русия опровергава съобщенията на българските медии за спиране на доставките на руски газ за България на компанията „Газпром експорт“, предава РИА Новости. „Във връзка с появилите се в българските медии съобщения за това, че българската компания „Овергаз Инк“ не е получила уведомление за продължаващата доставка

Ето какво ни очаква през 2016-та година

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/iIuZTzFVpAE/

Очаква ни динамична и изпълнена с възможности за реализация в личен и професионален план година. Това се дължи не само на късмет, който ще ни споходи през 2016-та, но и благодарение на труда и усилията, които сме положили през отиващата си 2015 година.
Хороскопът по зодии и по година на раждане за 2016, отбелязва, че независимо от професията си всеки от нас може да се стреми към стабилен напредък. За едни това може да значи въвеждане на ред в двора и къщата си, за други – изкачване на връх Еверест. През 2016 година всеки от нас ще открие нови хоризонти. Ще бъдат направени много важни открития във всички области на науката.
Представителите на Огнения елемент, известни с техния темперамент и емоции, ще бъдат изненадани от възможностите на емоционалната енергия, която ще получат като допълнителен импулс поради повишената динамика на слънчевата система през 2016 г. Жизнената енергия е ключът към победата и зодиакалните знаци Овен, Лъв и Стрелец ще усетят тази трансформация. Добре е да проявяват разум в много ситуации.
За знаците, попадащи под елемента Вода – Рак, Скорпион и Риби ще се покажат редица предизвикателства в живота. Най-вероятно през 2016 година ще осъществите някоя своя отколешна мечта. С други думи, за водните знаци това ще бъде време на разбиране, да се осъзнаят и приемат познания, които не са дадени на всеки човек. До каква степен това ще бъде добре всеки ще реши за себе си. Важно е да се разбере, че 2016 г. предлага почти неограничени възможности по отношение на техния прогрес.
За знаците на елемента Въздух – Близнаци, Везни и Водолей, е ясно, че през 2016 година няма да имат никакви проблеми, свързани с любовните изживявания. Разбира се, всеки има собствена индивидуалност и нещата зависят от множество фактори. Въпреки това в сферата на междуличностните отношения тези зодиакални знаци няма да имат никакви проблеми. С цялостни хармонични отношения, свързани с любовните половинки. Въздушните знаци през 2016 година ще бъдат романтични, нежни, любящи и честни.
Елементът Земя през 2016 година ще бъде обект на звездни въздействия в по-малка степен, спрямо останалите зодиакални знаци. Влиянието на Меркурий ще оказва динамика над представителите на тази група. Като цяло може да се каже, че всичко е наред по отношение на финансите и бизнеса за зодиакалните знаци, свързани с елемент Земя -Телец, Дева и Козирог.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване