bTV: Семейството на убития Тодор няма пари да погребе сина си

http://petel.bg/bTV--Semeystvoto-na-ubitiya-Todor-nyama-pari-da-pogrebe-sina-si__141440

Снимка: bTV Разкрита е сметка за подпомагане на семейството на 18-годишния Тодор Йорданов, чиято смърт в центъра на Враца шокира България,...

Датите, които ще ви донесат щастие през 2016 година

http://petel.bg/Datite--koito-shhe-vi-donesat-shhastie-prez-2016-godina__141441

Високосна е годината, а това означава, че имаме дата и ден 29 февруари като всяка четвърта година. Хората в Ловерли прогнозирали, че голям...

Оранжев и жълт код за опасно време в почти цяла България

http://petel.bg/Oranzhev-i-zhalt-kod-za-opasno-vreme-v-pochti-tsyala-Balgariya__141442

Снимка: Булфото, архив Предупреждения за опасно време – код „Оранжев” и код „Жълт”, ще са в сила за 16 януари. Очакват се силни...

Прогноза за времето - 16 януари

http://www.moreto.net/novini.php?n=311181

Над Черномориетоще бъде облачно. Ще има валежи предимно от дъжд, които по Южното Черноморие ще са значителни по количество. Ще духа умерен северозападен вятър, който през деня ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са между 6° и 10°.

Защо ислямистите изнасилват немкини

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262898_%D0%97%D0%B0%D1%89%D0%BE+%D0%B8%D1%81%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B2%D0%B0%D1%82+%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%B8

 Хулиганите в Кьолн са виновни пред исляма - пили са алкохол! Иначе изнасилването на германските жени не е грях, даже се насърчава от Корана.

Време е да се кажат открито фактите за тази религия. Да, насилието срещу жените е кодирано дълбоко в нея. Да забраняваш или да потискаш обективното знание за този жесток културен код, което се практикува от европейските политици, е мултикултурен фашизъм. Заради евтината работна ръка европейските елити подлагат на насилие жените на своята средна класа.

Стига сте слушали ходжите по телевизиите

да ви обясняват колко хуманна религия е ислямът. Прочетете сами Корана и “Хадисите” – кратки свидетелства какво е казал или направил Мохамед по един или друг повод. Сунитите, които са 85 на сто от всички мюсюлмани, признават и почитат общо 6 колекции с хадиси, сред които за абсолютно достоверни се смятат тези на древните теолози Ал Бухари, Муслим и Абу Дауд по реда на имената. Те са непоклатима религиозна догма, още повече че без тях голяма част от Корана е неразбираема.

Да видим какво пише за изнасилването. По принцип ислямът не дава да се изнасилват жените от своето племе, но позволява те да се прехвърлят от ръка на ръка по взаимно съгласие на мъжете. Но когато става дума за гяурките – пророкът дори насърчава изнасилването им. Например в сура “Жените”, стих 24, пише: “[Под възбрана са за вас] и омъжените жени освен тези, които десниците ви владеят. Това е предписанието на Аллах за вас...” (4/24)

“Които десниците ви владеят”

са пленнички, робини, жените от чуждите вери. Фразата е обяснена в хадисите така:

През 630 г. Мохамед изпратил военна експедиция в селището Атуас. След победата воините му взели пленници, жени и мъже. Някои бойци се въздържали да обладаят веднага жените, тъй като мъжете им били политеисти. Затова Аллах изпратил на Пророка горния стих, да ги насърчи. Предполага се, че обладаването на жените станало пред очите на пленените им мъже (Абу Дауд 2150 и Муслим 3433).

Често воините на Аллаха практикували “коитус интеруптус” с пленничките, за да ги продадат поле незабременели. Като научил, Пророкът казал: “Наистина ли правите това? По-добре не го правете. Никоя душа, освен тази, за която Аллах е предопределил, не може да започне да съществува” (Ал Бухари 34:432).

Подобни текстове са десетки, стотици. Те очевидно отразяват нравите на арабите през VII и VIII век. Това са били

най-дивите племена

на онази епоха

и масово са се занимавали с разбойничество. Затова и религиозните им текстове кодифицират етиката на разбойничеството. Самият Мохамед е имал 13 законни жени, но и десетки, а може би и стотици други, “които десницата му притежавала”. При това не се е колебал да отнеме чуждата плячка. Ето какво разказва един негов съвременник в колекцията на Муслим, номер 4345: “Аз ги подкарах [пленените жени] и ги предадох на Абу Бакр [близък сподвижник на Мохамед и първи халиф след смъртта му], който ми даде това момиче като награда... Още не бях я съблякъл, когато Пратеникът на Аллах ме срещна на улицата и каза: “Дай ми това момиче.”

След смъртта на Пророка само за някакви си 20-30 години арабите завладяват цяла Северна Африка, Сирия, Персия, Месопотамия, Египет, Испания, Галия, та чак до Индия и Кавказ. Такъв глобален трафик на сексробини човешката история не познава. Тържищата бъкали от жени и деца за продан. Затова етичните норми на изнасилвачите и търговците на плът са циментирани в Корана и хадисите, запазвайки духа на онова бандитско време.

Жените според каноните на исляма определено са

низши същества

“Ти ни направи равни на кучетата и магаретата”, оплаква се на мъжа си Айша, любимата жена на Пророка (Муслим 4:1039). 

Според Мохамед жените не са достатъчно интелигентни. Освен това те са неадекватни в религията, защото не им е разрешено да се молят по време на мензис (Ал Бухари 6:301).
Мохамед получил откровение и видял, че повечето от душите в ада са женски (Бухари, 2/29). Някои текстове уточняват, че 99 на сто от жените отиват в ада. Адът е за жени. Това е логично, тъй като в рая има по 72 непокътнати девици за всеки правоверен.

Жените са нечисти. В Корана (5/26) пише как правоверният трябва да се очисти преди молитва: “И ако сте омърсени, почистете се; и ако сте болни или на път, или някой от вас е дошъл от нужника, или сте обладавали жени, а не сте намерили вода, тогава потърсете чиста земя и натрийте с нея лицата и ръцете си.” Естествено, че жените са
по-долу от мъжете
и пред закона
В Корана пише: “И вземете за свидетели двама от вашите мъже, а ако не са двама, да бъдат мъж и две жени от свидетелите, за които сте съгласни, та заблуди ли се едната, другата да й напомни” (2/282). С други думи, един мъж се равнява на две жени като свидетел. През VII век в Арабия вероятно и това е било постижение. Но шериатът се практикува именно днес, през XXI век.
Същото важи и за наследствените права: “Повелява ви Аллах за вашите деца: за мъжкото е дял колкото за две женски” (4/11).
Жените са робини и в развода, и в кревата, и навсякъде другаде. Десетки хадиси учат как мъжът да бие жените, ако не слушат. Или да не им дава да излизат навън. И може би често се е налагало, тъй като много съпруги били още деца. Мохамед се жени за Айша, когато тя е на 6 години, а я обладава на 9.
С годините правоверните още повече затегнали примката. В Корана прелюбодеянието се наказва ту с бичуване, ту с доживотен домашен арест, но хадисите налагат нещо много по-жестоко – убийство с камъни. Рязането на глави е 100 пъти по-хуманно особено ако става с един удар. И днес, през XXI век, убийството с камъни се практикува в 15 мюсюлмански държави!
А защо мюсюлманките
ходят опаковани
като черни палатки?
Защото така им се разпорежда в Корана: “И кажи на вярващите жени да свеждат поглед и да пазят целомъдрието си, и да не показват своите украшения освен видното от тях, и да спускат покривалото върху пазвата си, и да не показват своите украшения освен пред съпрузите си или бащите си” (24/31).
За да усмирят свойствената на жените похотливост, отделни хадиси препоръчват женско “обрязване” (Абу Дауд, 41:5251). Няма да навлизам в тази ужасна тема, но това обрязване се практикува и през XXI век в цяла мюсюлманска Африка, части от Близкия изток, Пакистан и така нататък, дори в Англия и Франция. Ако Европа се ислямизира, това обрязване ще стане брюкселска директива. Бих могъл да дам още десетки, стотици примери как догмите на исляма третират жените като животни. Това вероятно е нормално в контекста на VII и VIII век. Но в контекста на XXI век това е престъпна идеология и практика. Ако се родиш в XXI век и започнеш да изучаваш тези текстове още от дете, ако по 5 пъти на ден се молиш на Аллах челобитно, насилието над немкините се превръща в религиозен дълг.
Те са невернички,
значи принадлежат
“на дясната ръка”
Да, повечето мюсюлмани са много добри и културни хора. Но това не е благодарение на исляма, а въпреки него. Културният и модерен мюсюлманин е лош ислямист. Затова аз съм категорично против мюсюлманофобията – омразата и репресиите срещу конкретните хора. Но не съм против ислямофобията.
Хайде да разграничим тези 2 понятия. Мюсюлманофобията е лоша работа, простотия. Но ислямофобия означава да отхвърляш една разбойническа идеология, възникнала през VII и VIII век, и то в най-дивия район на света. Затова всеки културен човек би трябвало да се осъзнае като ислямофоб. Повтарям, мюсюлманите са добри, но ислямът е лош.
Питайте немкините.

Никол Шерцингер в панелката на Гришо

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262897_%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB+%D0%A8%D0%B5%D1%80%D1%86%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D1%80+%D0%B2+%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%93%D1%80%D0%B8%D1%88%D0%BE

 Тези дни срещу Никол Шерцингер имаше малък, нежен атентат. Тя стана жертва на българското. Новата изгора на Григор Димитров пусна снимка в една от социалните мрежи и това веднага отключи огромния писателски талант на стотици наши сънародници. Много от пожеланията, както може да се предполага, са в калибъра на XXL. Има обаче и други, които според мен са по-любопитни. През тях

може да се научи нещо

за инфраструктурата

на България,

за нравите и обичаите ни. Въобще за живеенето ни. Един вид, когато красавицата дойде тук, да е подготвена. Да не направи някоя паник атака.

Всъщност текстовете под снимката на Шерцингер могат да се видят навсякъде в мрежата и всеки може да си направи каквито си иска заключения. Все пак не мога да не отбележа няколко култови като например: да я поканят на прасе в Хасково или пък на Гришо панелката трябвало да се санира, за да не се излагаме. И още подобни перли, изтъкани от думи.

Може би тук някъде е мястото специалисти по народопсихология и гравитиращи около тази специалност наистина да направят един абсолютно професионален анализ на това творчество. То не може и не трябва да се подминава с лека ръка. Повече от сигурен съм, че от него ще излязат наяве всичките ни болки, терзания, тъги, мечти, но най-вече, разбира се - комплекси.

Явно е, че тук, в тази страна, комплексите са много над нормата. Те са ни превзели и ни стискат за гърлото, притискат клепачите ни, не ни дават спокойно да дишаме. И ни правят лоши.

Другото нещо, което моментално изскача от това народно творчество, е завистта. Може да е под формата на шега или на XXL закачка, но това ясно личи. Натъркано е със завист. Завистта към успелите, към тези, които по някакъв си свой, специален начин са постигнали много, какъвто е случаят на Григор Димитров.

Тук ще си позволя да вметна: оттук нататък той само и единствено да пада на корта, вече е в историята. И продължавам: защо всъщност няма нито едно нормално пожелание да е щастлив с Шерцингер, да имат дълъг живот, да се обичат повече, което е най-естественото нещо. И такива подобни работи.

А всичко е

кикот, подхвърляне, подмятания, злостни намигвания

И тук завистта не е, че е свалил еди-коя си, а просто, че е успял в нещата, които прави. Това ясно личи.

Третото нещо, което прозира къде на майтап, къде сериозно, е, че ние, българите, явно имаме много свободно време да се занимаваме с този или онзи. Да, звездите са интересни, любопитни, апетитни за обсъждане и най-вече да “пляснеш” някое мнение за тях в мрежата, но чак пък толкоз! И много точно някои колеги го описаха като българска инвазия под снимката на певицата.

Тук си мисля, че ни липсват толкова много инвазии за наистина важни, неотложни, болезнени неща. Липсва ни да сме заедно, когато наистина трябва и е наложително. Крием се, когато нещо трябва да се изкрещи. Ето, за мен това е тъжното. Не че намирам за толкова страшно това, което се е случило под снимката на Шерцингер, но защо за такива неща ставаме толкова много, а за други не? Защо под такива “каузи” се обединяваме, а от други - беж да ни няма? И се правим, че нищо не се е случило?

Всъщност исках да пробвам тези думи за случката с певицата да бъдат по-смешни, с по-голямо чувство за хумор, но усещам, че не ми се получава. И дано причината да е единствено в мен. Дано аз съм се заблудил нещо.

Мисля си обаче и за още нещо, последно. От тези така наречени перли на народното творчество

се усеща и един срам,

че си българин

Има много думи, от които това ярко се набива. Няма какво толкова да се срамуваме от България.

Тя е хубава, красива и има доста неща, които са единствени в нея. Да, има много проблеми и гадости, но иначе си е прекрасна. В този смисъл не виждам нищо страшно, ако Шерцингер дойде в Хасково. И дори да отседне в несанираната панелка на Гришо. Може пък да е много щастлива точно там. Никой не знае.

Мирър: Българският курорт Боровец е чудесен за цялото семейство

http://pik.bg/мирър-българският-курорт-боровец-е-чудесен-за-цялото-семейство-news468764.html

Мирър: Българският курорт Боровец е чудесен за цялото семейство

Винаги приемайте предложените ви ски уроци. Няма по-добро място да научите това от Боровец. Евтин и развеселяващ, българският курорт струва мака част от тези във Франция и Италия, предлагайки относително изгодно място за семействата да изпробват своите ски умения. 
Все пак Боровец не е курорт за опитни скиори, търсещи нови предизвикателства. За два-три дни ще овладеете 58-те километра писти. Четирите най-трудни писти могат да бъдат класифицирани като по-скоро умерено трудни. Но спускането между дърветата или по по-трудните писти, далеч от начинаещите, е забавно. 
Март, според местните, е най-доброто време за посещение на курорта, защото снегът е много, а небето е ясно синьо. 

Зимата дойде с виелици, преспи до 3 м и -20°

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262896_%D0%97%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B4%D0%BE%D0%B9%D0%B4%D0%B5+%D1%81+%D0%B2%D0%B8%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B8%2C+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BF%D0%B8+%D0%B4%D0%BE+3+%D0%BC+%D0%B8+-20%C2%B0

 Зимата дойде, от север се спуска студен въздух, а от юг във височина топъл средиземноморски. Това е гарнирано с циклон, който преминава през Северна Гърция. В събота в Южна и Източна България ще вали дъжд, а в северозападните райони и котловинните полета на Западна България - сняг. Това съобщи синоптикът от TV-MET Симеон Матев.

Следобед

циклоналният

вихър ще

приближи

страната и това ще усили валежите. Дъждовете в Южна и Югоизточна България ще са интензивни. Ще паднат между 30 и 50 литра на квадратен метър. В Източните Родопи са възможни гръмотевични бури. По същото време в западните и северните части без Добруджа и Санданско-Петричкото поле валежите ще са от сняг и ще се образува снежна покривка.

Най-обилни ще са валежите в нощта срещу неделя и в неделя преди обед. Тогава сняг ще вали и в Добруджа и в Южна България, а дъжд само по Черноморието.

Вятърът ще се усилва от североизток и ще се създадат условия за снежни виелици, каза още метеорологът. Снежната покривка ще се увеличи и ще е между 10 и 30 сантиметра, а в Предбалкана и по-дебела. Следобед по Черноморието дъждът ще се обърне на сняг. Ще остане ветровито и в Северна и Източна България ще има силни снежни виелици и натрупвания на преспи до 2-3 метра, които

ще затрудняват

движението по

пътищата

Възможно е да има населени места, до които да не може да се достигне, особено в източната част на Стара планина.

Велико Търново чака до 80 сантимтра снежна покривка в неделя и мобилизира всички строителни фирми, за да помагат с техника на снегорините. За да не се допусне бедствена ситуация и снежна блокада, съдействие са обещали и от Националния военен университет. При нужда и оттам ще се включат с кадри и техника.

В понеделник температурите ще се понижават и в повечето райони минималните ще са от -7 до -2, а максималните - от -3 до 2 градуса. Ще се задържи облачно със слаби снеговалежи. Те обаче ще отслабват и спират от запад на изток.

Очакванията са сумарният валеж за трите дни в Южна и Източна България да е над 100 литра на квадратен метър. Най-дебела ще е снежната покривка в Рило-Родопската област, на места ще се увеличи със 100 сантиметра. Извън планините в Предбалкана, Шуменско и Разградско ще достигне половин метър.

Подобна обстановка у нас имаше в началото на март миналата година, когато много населени места в Родопите

останаха

откъснати от света

повече от седмица.

Има риск хората от населените места в Родопския регион и Северна България, които са на повече от десетина километра от големите градове, да имат проблеми с доставката на стоки и услуги. Добре е да се запасят с най-необходимите продукти, допълни Симеон Матев.

Във вторник ще е студено. Облаците от запад на изток ще се разкъсват и следобед ще изгрее слънце. Минималните стойности на живака ще са от -11 до -6, а максималните от -6 до 0 градуса.

В сряда

ни чака

мразовито утро

В Дунавската равнина и по високите полета термометърът ще показва от -20 до -15 градуса. След сибирските температури сутринта термометърът през деня ще се покачи едва до -8/-3 градуса, само в най-южните части до 0.

Предимно облачно ще е в четвъртък и петък, каза още метеорологът. Ще превали. Слабо ще се затопли, но температурите ще са със зимни стойности. Сутрин термометърът ще показва около и под -10 градуса, а по обед - от -3 до 2 градуса.

Повече слънчеви часове ще има през следващия уикенд, но ще е студено, особено в неделя.

Омекване на времето с повишаване на температурите се очаква към края на месеца. Поради динамиката на процесите обаче не може да се детайлизира колко ще се затопли, обясни Симеон Матев.

 

 

 

 

По планините лошо

за ски и туризъм

В събота, неделя и понеделник ще е неприятно за ски и планински туризъм.Температурите ще се понижават. В понеделник на Мусала ще е минус 20 градуса. При тези ниски стойности и заради силните ветрове има опасност от измръзване. Очакват се гъсти мъгли и силни снеговалежи.

Препоръчвам неопитни туристи да не се качват в планината, особено на високото - над 2000 метра, каза синоптикът Симеон Матев.

Снежната покривка ще се увеличи с 20-50 сантиметра. По-интензивни ще са снеговалежите срещу неделя в Родопите, Пирин и в южните части на Рила, където не е изключено новата снежна покривка да надвиши 1 метър.

В средата на седмицата времето ще се подобри. Облаците ще се разкъсат, но ще остане твърде студено. На височина 2500 метра в сряда термометърът ще показва минус18, а на 1500 метра - минус 10 градуса.

Добре е скиорите да се осведомяват за опасността от лавини, защото обилните снеговалежи ще направят много от склоновете лавиноопасни.

 

 

 

 

Невиждан

от 80 години

циклон над

Атлантика

Невиждан от 80 години ураган през януари се заформя над Атлантическия океан, съобщиха американски метеоролози. Очаква се бурята Алекс да удари най-напред Азорските острови. Жителите са предупредени да очакват вълни до 18 метра и пориви на вятъра до 160 км/ч.

За последно през януари е имало подобна стихия през 1938 година. Ураганът е от първа степен по петстепенната скала. Това е една от най-ранните тропически бури, които са се сформирали над Атлантическия океан, откакто изобщо се води статистика. Очаква се ураганът да се насочи на север и северозапад. Сезонът на ураганите в Атлантика обикновено е между май и ноември.

Много необичайно е да се наблюдава ураган над води с температура 20 градуса по Целзий, казаха американските метеоролози. (24часа)

 

 

-35 градуса отчетени в Севлиево

през февруари, 26° в Пловдив

Ако на Атанасовден има дебел сняг, берекетът през годината ще е голям. Това предвижда народната метеорология. Тя включва прогнози за времето, които са основани на традиционните познания и наблюдения върху движението на небесните тела, атмосферните явления, поведението на животните, състоянието на дърветата и растенията. В тях е синтезиран многовековният трудов опит на селския стопанин и обикновено те се предават от поколение на поколение като потвърдено от практиката познание.

Февруари е Малък Сечко.

Въпреки че средните температури са по-високи от януарските в Северна България и високите полета, те са близки до нулата, а в южните райони средната месечна температура е 3-4 градуса. Утрините са студени и минималните температури са отрицателни - средните минимални са между минус 5 и 0 градуса. При по-силни застудявания се отбелязват и температури под минус 20 градуса. Най-ниските показания на термометрите през февруари са отчетени в Севлиево - минус 35 градуса, в Исперих и Кнежа минус 32 градуса, във Видин, Чирпан, Горна Оряховица - минус 31. Много студен е бил февруари през 1929 година, когато водната повърхност по нашето Черноморско крайбрежие се покрива от плътен лед. Рекордни студове са отбелязани и през 1944, 1950 и 1954 г. Много студен беше и февруари през 2005 година. Тогава между 3 и 10 в много райони на Северна България и високите полета температурите се понижиха до минус 20 градуса, а в Кнежа до минус 28, в Севлиево минус 27, Драгоман и Видин минус 24. Тези ниски температури в съчетание с натрупаните преспи, на места в Източна България с дебелина до 3 метра, доведоха до бедствено положение редица общини в страната.

Първите плахи опити на пролетта се проявяват най-често към края на месеца. Бързите затопляния заедно с южните ветрове водят до интензивно снеготопене и е предпоставка за наводнения, каквито често се случват в Източните Родопи. Преносът на по-топли въздушни маси от югозапад може да повиши чувствително температурите. Най-високите измерени температури през февруари са между 19 и 24 градуса. Най-топло е било в Пловдив и Кнежа 26 градуса, в Ловеч, Плевен и Димитровград 25. Такива затопляния са особено опасни за ранно цъфтящите растения, които, подлъгани от топлото време, започват бързо да се развиват. При последващо понижение на температурите, което се случва често, е възможно пъпките и цветовете да бъдат увредени.

Затвор за вратар, снимал се с жени

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262895_%D0%97%D0%B0%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80+%D0%B7%D0%B0+%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%80%2C+%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BB+%D1%81%D0%B5+%D1%81+%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8

 За повечето хора е напълно нормално да видят снимка, на която футболист, при това – известен, е в компанията на хубави жени. За Соша Макани, вратар на техеранския футболен клуб "Персеполис", въпросното фото е улика, заради която той трябва да влезе в затвора.

Причината: двете млади дами, с които се е снимал Макани, не са забулени и не носят забрадки. А носенето на забрадка от жените в Иран е задължително и това е описано в специален закон.

Вратарят ще бъде подведен под отговорност по член 17 на иранския семеен кодекс. Според него, появата на Макани в компанията на незабулените млади жени е демонстрация на презрение към тях и към обществения морал. Това от своя страна представлява квалифициано престъпление, което се наказва с тъмничен затвор за период от 91 дни до две години. Другият вариант е глоба, варираща от 155 до 1230 евро.

Адвокатът на футболиста оспорва обвинението с аргумента, че фотосът няма нищо общо с клиента му, а в паметта на мобилния му телефон били проникнали хакери.

От ФК „Персеполис“ пък се надяват, че е станало недоразумение, което скоро да се изясни. „Ще направим всичко възможно, за да си върнем Соша в състава. Същевременно ще приемем с уважение всяко решение на съда“, казват от управата.

Полша представи закон за смяна на валутни ипотеки

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/01/16/2686841_polsha_predstavi_zakon_za_smiana_na_valutni_ipoteki/?ref=rss


Близо 500 000 поляци, взели ипотечни кредити в швейцарски франкове, ще могат да ги обърнат в злоти за сметка на търговските банки. Това предвижда проект на закон, представен в петък от президентството във Варшава.

Акциите на търговските банки в страната веднага поевтиняха с между 3.6% и 6%, защото по изчисления на mBank, полско поделение на германската Commerzbank, загубите за тях може да достигнат 8 млрд. евро. Обменният курс на злотата слезе на най-ниското си равнище от три и...

Обявиха оранжевият код за опасно време и във Велико Търново

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1544130

Предупреждения за опасно време - оранжев и жълт код, ще са в сила за днес, 16 януари. Очакват се силни снеговалежи и сериозна снежна покривка. Ще се образува и поледица. Започват силни валежи, снежната покривка ще е над 20 см Оранжевият код за опасно време е в сила за 8 области на България. Той е обявен за областите Кюстендил, Перник, София-област, София-град, Пазарджик, Ловеч, Габрово и Велико Търново. В тези области ще вали сняг и ще се образува снежна покривка, която до полунощ на 16-ти срещ...

Хороскоп за 16 януари – събота

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262894_%D0%A5%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF+%D0%B7%D0%B0+16+%D1%8F%D0%BD%D1%83%D0%B0%D1%80%D0%B8+%E2%80%93+%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0

 Овен 21 март – 20 април

 

 

Ден на крайни прояви след състояния, в които сте търсили изход и не сте го намирали. Една дума, признание и жест може да ви изстрелят към върха или изпратят в прахта на забравата. Всичко казано и направено ще си има последствията, но може би най-важното в този ден е, че ще се разчистват сметките, след което пътят пред вас и целта ще се виждат по-ясно. Признайте честно греховете поне пред себе си. Навлизаме в деня на Феникса, възкресяваме стари чувства и идеи, които този път може и да реализираме.

 

 

Работа-4

Пари-4

Любов-6

Късмет-5

Здраве-4

 

 

Телец 21 април – 20 май

 

 

Конфликтен ден, в който за секунди може да се мине от едно състояние в друго, да се загубят или спечелят приятелства, позиции и пари, да се излезе от положения на зацикляне или още повече да се зацикли. Сега е моментът да се активизирате, да се изправите и погледнете живота, целите и любовта в очите. В организма ни се включват фините енергии, появяват се стимули да се върви и действа в посока на личния интерес, желанията и амбициите. Направете си изводите. Утрешният ден ще ви донесе неочаквани предимства.

 

 

Работа-5

Пари-5

Любов-5

Късмет-5

Здраве-5

 

 

 

Близнаци 21 май – 21 юни

 

 

Денят сбъдва изказани в миналото желания и пожелания. По някакъв начин се материализират действията или бездействията ви от миналото, желанието или нежеланието да направите определени стъпки и действия. Този път не може да се измъкнете с дипломатична игра. Ще се наложи да направите избор, да заложите на едно или друго и в бъдеще да продължите в избраната посока. Наблюдавайте промените и се включете в точното време и на точното място, ако искате да спечелите и да бъдете в крак с настоящите тенденции.

 

Работа-5

Пари-5

Любов-4

Късмет-4

Здраве-5

 

 

 

Рак 22 юни – 21 юли

 

 

Не поемайте излишни рискове. Родените във втората декада може да преживеят стресови ситуации, от които ще ги измъкне любовта, без значение дали ще е старата или новата. Денят ще бъде запомнящ се, ще играе роля на разлом между миналото и бъдещето, ще помогне да отклоните погледа си от безпреспективните отношения и действия на миналото и да ги насочите в една нова посока. Винаги е в по-добро положение този, който се качва във влака. Да му мисли повече този, който остава на перона и отказва промяната.

 

Работа-4

Пари-4

Любов-5

Късмет-4

Здраве-3

 

 

 

Лъв 22 юли – 22 август

 

 

Денят ви носи неочаквани предимства поради грешките, проблемите и рисковете, които поемат околните. Използвайте всички очаквани и неочаквани предложения. Не пропускайте възможноста да установите нови връзки и да подновите старите. Сякаш от пепелта ще възкръснат отношения и положения, които сте смятали за загубени в миналото. Действайте изпреварващо, не отлагайте за следващите два дни вземането на важни семейни и професионални решения. Простете си взаимно греховете.

 

Работа-5

Пари-5

Любов-6

Късмет-5

Здраве-5

 

 

 

Дева 23 август – 22 септември

 

 

Ден на промени и обрати, които ще ви изстрелят към върха на късмета и печалбите в следващите два дни. Това, което в миналото ви е било отказвано, днес може да се предложи на ниска цена или даже безплатно. Към вас се протягат ръце от различни страни. Някои са с искания и желания, а други с молби и увещания. Не се колебайте да направите избора си. Един ще се съобрази със сърцето, друг с ума, но като цяло утрешният ден ще ви помогне да изкачите няколко стъпала по пътя към парите, материалния и личния успех.

 

Работа-5

Пари-5

Любов-4

Късмет-5

Здраве-5

 

 

 

Везни 23 септември – 22 октомври

 

 

Родените във втората декада да бъдат внимателни, да не поемат излишни рискове и да не провокират добрите намерения на околните. Повишава се рискът от престъпления. Движете се в позната среда и ограничете контактите. Може да попаднете в капана на една лъжа или мошеничество. Не предприемайте пътувания с неизправна техника и без необходимата подготовка. Страховете от миналото се възраждат, а това ще ви активизира още в следващите дни да направите нужните промени и да вземете правилните решения.

 

Работа-4

Пари-4

Любов-4

Късмет-4

Здраве-3

 

 

 

Скорпион 23 октомври – 22 ноември

 

 

Налага се да направите равносметка, да промените избора си, да коригирате поведението към тези, които прибързано сте изоставили и тези, които още по-прибързано сте приели в личната си орбита. Направете необходимите действия за сближаване или раздалечаване. Ще разберете някои истини, които до момента са ви убягвали. Не пропускайте добрата възможност за извинене и признаване на греховете. Приемете обратно в живота си тези, които ви липсват. В утрешния ден ще се нуждаете от повече разбиране, любов и защити.

 

Работа-5

Пари-5

Любов-5

Късмет-5

Здраве-5

 

 

 

Стрелец 23 ноември – 21 декември

 

 

Ден на равносметка в любовта и възможност да стоплите отношенията с важните за вас хора. Това, с което не сте могли да се справите в миналото, ще се реши по бързата процедура, ще даде шанс и възможност на всички участници в ситуацията да направят избора си и да тръгнат по нов път. Не пропускайте добрата възможност за прошка, признания и обяснения, които ще поставят всичко на мястото му и ще назоват нещата с истинските им имена. Планирайте пътувания и разговори на четири очи. Днес посредниците не помагат.

 

Работа-5

Пари-5

Любов-6

Късмет-6

Здраве-5

 

 

 

Козирог 22 декември – 20 януари

 

 

Родените във втората декада рискуват повече, особено ако издигнат като знаме една непримирима и агресивна политика. Ден за признаване на грешките, а не за трупане на нови. Вродената ви упоритост прераства в инат и неотстъпчивост, които ще ви докарат проблеми на всички нива, ще провалят отношения, които сте градили във времето и изпитвате нужда от тях. Не взимайте прибързани решения. Отложете разговорите, които може да минат на висок тон. Намалете претенциите, с които товарите себе си и близките.

 

Работа-4

Пари-4

Любов-4

Късмет-3

Здраве-4

 

 

 

Водолей 21 януари – 19 февруари

 

 

Играете ролята на подправка в манджата на нечии отношения. Може да развалите нещата или да ги поправите с един жест, внимание и подкрепа. Ще се радвате на споделяне, ще ви плачат на рамото или ще ви се похвалят с победа. Този ден дава шанс на каещите се грешници да се коригират, да си върнат любовта, да направят опит за сближаване в семеен и професионален план и в крайна сметка да се помирят със себе си. Помагайте доколкото можете и дано и на вас има кой да помогне, да ви окаже съдействие и просто да ви обича.

 

Работа-5

Пари-5

Любов-5

Късмет-4

Здраве-5

 

 

 

Риби 20 февруари – 20 март

 

 

Денят е благоприятен за пътувания, командировки, преместване в нов дом или офис. Някъде ще има и принуда за подобни действия, ще се влезе в скандали, които може да ви насочат към нови партньори и месторабота. Това, което не върви, е добре да се прекрати. Денят е зареден с експлозивна енергия, но като че ли залповете ще са далече от вас и в момента по-малко ще ви засегнат. Не чакайте да ви припари под краката, вземете мерки за справяне със ситуация, която не успявате да контролирате. Съюзници ще се появят.

 

Работа-5

Пари-5

Любов-4

Късмет-5

Здраве-4

 

 

Ч.Р.Д.

 

 

Личната ви година е осмица. Обирате плодовете на дълъг труд, получавате награди и повишение и намирате начин за странични доходи. Най-големите ви успехи ще са в края на август и началото на септември. Юридическата ви позиция е силна, уредете имотни и наследствени дела.

Родените днес са революционери по природа, а в детството ще бъдат разрушители на всичко, до което се докопат. Насочете ги към спорт, не ги оставяйте без интересни занимания, за да не правят бели. Може би трябва да прочетете книгата „Емил от Льонеберя“, за да ви стане ясно какво чудо идва в дома ви.

Заченатите днес ще имат ярък и бурен живот. Ще носят късмет на всички, които влизат в досег с тях. Ще играят ролята на носеща колона в живота и действията на много хора. Силата им е в дарбата да оцеляват независимо какво се случва наоколо.

 

Жител на Чехия случайно откри „съкровището на века”

http://petel.bg/ZHitel-na-CHehiya-sluchayno-otkri----sakrovishheto-na-veka---__141438

Жител на Чехия случайно откри безценно съкровище от древни монети. За уникалното събитие съобщи сайтът на Източночешкия музей в...

"Ал Кайда": Атентатът в Буркина Фасо е отмъщение за действията на Франция

http://petel.bg/Al-Kayda--Atentatat-v-Burkina-Faso-e-otmashhenie-za-deystviyata-na-Frantsiya__141439

Журналистката на The New York Times Рукмини Калимачи съобщи, че екстремистите вече са убили най-малко 30 пленници. Те са заявили също, че...

Блиц: Семейството на убития Тодор няма пари да погребе сина си

http://petel.bg/Blits--Semeystvoto-na-ubitiya-Todor-nyama-pari-da-pogrebe-sina-si__141440

Снимка: bTV Семейството на убития Тодор Йорданов няма пари да погребе сина си, пише Блиц. Разкрита е сметка за подпомагане на родителите...

Свалят прага за членство в тристранката

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262893_%D0%A1%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%8F%D1%82+%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B3%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D1%87%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE+%D0%B2+%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0

 Условията за членство на синдикални и работодателски организации в Националния съвет за тристранно сътрудничество се облекчават. Това предвиждат внесените поправки в Кодекса на труда от депутати от всички парламентарни групи, без „Атака“. С тях изискването пред профсъюзите за национално представяне се намалява от 75 000 членуващи работници и служители на 50 000. В мотивите се уточнява, че това се налага заради регистрирания от години спад в заетостта, като настоящото състояние на пазара на труда не предполага подобен висок праг.

Наред с това пред работодателските организации се отваря втора опция за влизане в Националния съвет за тристранно сътрудничество, на чиито заседания се обсъждат ключови теми в държавата. Заедно с досегашното условие за 100 000 работници за всички членове в организацията, се дава възможност и за наполовина по-малко служители, но при поне 1500 включени фирми. По този начин се преодолява действащото в момента предимство на организациите на едрото пред тези на дребното и средното предприемачество, става ясно от мотивите към законопроекта.

„Идеята за промени беше подкрепена от работодателите и синдикатите“, обясни пред Агенция „Монитор“ зам.-председателят на социалната комисията в парламента Светлана Ангелова от ГЕРБ, която е сред вносителите на поправките.

Тази пролет предстои преброяване на работодателските и синдикалните организации, които участват в тристранката. Процедурата се налага, защото през юли изтича 4-годишният мандат на съвета за тристранно сътрудничество. В момента участия имат синдикатите КНСБ и КТ „Подкрепа“ и четири работодателски организации – БСК, АИКБ, БТПП и КРИБ.

Последните промени при условията за национално представителство на бизнеса бяха направени през 2012 г., когато изискването за броя на наетите на трудов договор служители беше увеличено от 50 000 на 100 000 служители.

Мачовете по телевизията през уикенда

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5235413

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Дамаск: Русия е 10 пъти по-ефективна от САЩ в борбата срещу ИД

http://svetoven.pogled.info/iztok/news/70787/Damask-Rusiya-e-10-pati-po-efektivna-ot-SASHT-v-borbata-sreshtu-ID

/Поглед.инфо/ Руската войска е 10 пъти по-ефективна в борбата срещу „Ислямска държава“ (ИД) в Сирия, отколкото американските военни. Това заяви в петък (15 януари) министърът на външните работи на арабската република Уалид Муалем, цитиран от „Взгляд“.

Офшорка на Ганчев погълна срещу 1000 лв. бензиностанциите на „Петрол“

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262892_%D0%9E%D1%84%D1%88%D0%BE%D1%80%D0%BA%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%93%D0%B0%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%B2+%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83+1000+%D0%BB%D0%B2.+%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B

 Магистрат от Софийския градски съд буквално подари на ловешкия бизнесмен Гриша Ганчев финансираните с пари от КТБ бензиностанции на „Петрол“.

Съдийката Жаклин Комитова сложи край на процеса по отмъкване на обектите - едни от малкото реални активи, които могат да бъдат осребрени, като позволи те да отпътуват за Дубай, поне на хартия. Въпреки факта, че върху тях има наложени запори от НАП за дългове от близо 4,5 млн. лева.

Именно в Дубай е регистрирана офшорката, свързана с ловешкия бизнесмен - „Дарк Софт Лимитид“, чиято собственост вече благодарение на Комитова са бензиностанциите, които допреди година се водеха на „Елит Петрол“. С решение от 13 януари 2016 г. Комитова безпрецедентно нарежда на Агенцията по вписванията да впише в Търговския регистър скандалната сделка, отменяйки наложен преди това отказ на длъжностно лице от АВ именно заради наложените от НАП запори.

Договорът за продажбата на бензиностанциите, който Комитова нарежда да бъде вписан в Търговския регистър, пък е за смешната сума от 1000 лв., при това платени на части за 6 месеца.

150 бензиностанции на „Петрол“ се озоваха във фирмата „Прима Консулт Индъстри“ на 68-годишния пенсионер Чавдар Йорданов след поредица от скандални сделки, имащи за цел да отрежат пъпната връв между ценните активи и КТБ, която е кредитирала покупката им. Самият Йорданов е баща на служителката на Ганчев Росица Йорданова.

Според Блиц обяснението за скандалното поведение на Комитова е, че адвокати на Гриша Ганчев са били през последните седмици чести гости в кабинета на новия председател на СГС Калоян Топалов.

US самолети ликвидираха "противник" на "Ново село"

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262891_US+%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8+%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%B0+%22%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BA%22+%D0%BD%D0%B0+%22%D0%9D%D0%BE%

 Американските бойни самолети "Феърчайлд А-10 тъндърболт II" унищожиха всички огневи точки на противника. Това даде възможност на български и американски танкове да се включат в операцията по блокиране и овладяване на ключови отбранителни позиции и овладяване на населен пункт. Екшънът се разигра на база "Ново село", източно от Сливен. С настъпателната операция се сложи финал на многонационалното десетдневно учение "Платиниум лайън 16-2" на Черноморските ротационни сили.

Общо 350 военнослужещи от армиите на България, САЩ и Румъния се включиха в операцията на "Ново село". Сред тях бяха рота "комбинирани оръжия", танков взвод, противотанков резерв и група артилерийска поддръжка от Трети батальон на Осми полк на морската пехота на САЩ, моторизирана пехотна рота и 120 милиметрова самоходна минохвъргачна батарея от 38-ми механизиран батальон на механизирана бригада, танков взвод от Център за подготовка на специалисти-Сливен, курсантски взвод от НВУ "Васил Левски", пехотен взвод от въоръжените сили на Румъния и хеликоптери "Блек хоук" от ВВС на САЩ. "Изключително сме доволни от видяното. Само за 9 дни е постигнато организационно и бойно сглобяване на ниво оперативна съвместимост, позволяващо успешно провеждане на съвместни бойни операции, съгласно стандартите на НАТО", заяви пред "Стандарт" полковник Йордан Йорданов, началник-отдел "Съвместни съоръжения" към МО. Той съобщи, че общо 4 са големите учения, планирани на база "Ново село" през 2016 г.
 
Те ще бъдат с морската пехота на САЩ през месеците май, юли, октомври и ноември. Общо 89 са всички мероприятия у нас, в Германия и трети страни на база българо-американското военно сътрудничество през тази година. Те включват не само учения, но и подготвителни семинари и индивидуални курсове, каза полковник Йорданов. Специално за учението на "Ново село" пристигна Мартина Стронг, която е шарже д'афер на посолството на САЩ, полковник Дайвид Согс от командването на морската пехота на САЩ в Европа и Африка, бригаден генерал Пламен Богданов, началник на НВУ "Васил Левски"-Велико Търново. Ръководител на учението от българска страна беше майор Михаил Жеков, зам.-командир на 38-ми механизиран батальон на
 
Втора механизирана бригада, а от американска страна капитан Даниел Уйт от Трети батальон на Осми полк на морската пехота. Присъстващите бяха впечатлени и от точния мерник на българските бойци от минохвъргачната батарея на 38-ми механизиран батальон към Старозагорската бригада. За по-малко от минута бойците успяха да разгърнат минохвъргачките, да пуснат контролна мина, след което взводът буквално засипа с мини огневите точки на противника, унищожавайки живата му сила. Перфектно изпълниха задачите си сапьорите, които направиха проход в минното поле. Танкистите от Сливен и морската пехота на САЩ пък постигнаха удивителен синхрон, въпреки че едните стреляха с Т-72, а другите с "Ейбръмс".
 
Източник: standartnews.com

„Il Politico”: За авантюрата на Ердоган в Сирия ще плати целият регион

http://svetoven.pogled.info/news/70786/Il-Politico-Za-avantyurata-na-Erdogan-v-Siriya-shte-plati-tseliyat-region

/Поглед.инфо/ Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се отказа от традиционния за Турция прагматизъм в полза на идеологията на ислямизма. Сега за това ще се наложи да плаща не само Турция, където наскоро бе извършен терористичен акт, но и целият регион, в който ситуацията става все по-нестабилна. Този извод прави „Politico” в статия, цитирана от RT.

Датите, които ще ви донесат щастие през 2016 година

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262890_%D0%94%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5%2C+%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE+%D1%89%D0%B5+%D0%B2%D0%B8+%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%B0%D1%82+%D1%89%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B5+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7+2016+%D

 Високосна е годината, а това означава, че имаме дата и ден 29 февруари като всяка четвърта година. Хората в Ловерли прогнозирали, че голям брой двойки ще искат тяхната супер оригинална сватба да се проведе в понеделник на необичайния ден.
Суеверие или спестяване на честване на годишнини ? Както и да е, това е интересна дата и според някои вярвания обещава необичаен и дълъг брак. За математиците, нумеролозите и обикновените хора, които харесват числата, 4,9 и 16 са "квадратни числа". Тези дати носят отлични прогнози за тези, които застанат на един камък точно тази събота.

Петък, 13 май 2016

Петък 13 ще се случи само веднъж през 2016 г. през май. Някои хора ще избягват тази дата поради убеждението, че носи лош късмет, а други пък ще разбият суеверията и ще тръгнат към ново, щастливо бъдеще.

Събота, 28 май 2016 

Перфектна пролетно лятна дата преди големите горещини, която е идеална за брак според астролозите

Събота, 3 септември 2016

Първият уикенд през септември винаги е щастлив избор за ново начало. Лятото е все още във въздуха, а жегата далеч зад нас.

Четвъртък, 6 октомври и неделя 6 ноември 2016

Това са късметлийски дати, на които трябва да направите нещо, което най-вероятно ще се увенчае с успех. 

AFP: Фракингът за шистов газ в Албърта – ежедневни трусове

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262889_AFP%3A+%D0%A4%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D1%8A%D1%82+%D0%B7%D0%B0+%D1%88%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2+%D0%B3%D0%B0%D0%B7+%D0%B2+%D0%90%D0%BB%D0%B1%D1%8A%D1%80%D1%82%D0%B0+%E2%80%93+%D0%B5%D0%B6%D0%B5

 Земетресение е регистрирано почти всеки ден в западния канадски регион, в който компании извличат петрол чрез хидравлично разбиване (фракинг), според оповестена от регулаторен орган статистика, предаде AFP, цитирана от "Фокус". Комисията по енергетика на Албърта (AER) съобщи, че през последната година е имало 363 труса в и около Фокс крийк, малък град с 2000 жители.
В някои дни сеизмичната активност е била по-висока, като например 11 септември 2015, когато са усетени рекордните 18 земетресения. 
Във вторник е регистриран трус с магнитуд 4,8 западно от Фокс крийк, където испанската компания „Репсол“ извършва хидравлично разбиване. От компанията признават, че „в момента на събитието“ са извършвали фракинг.

Технологията е широко използвана в Канада и САЩ, което помага да се поддържат ниски разходите за енергоносители. Но в някои европейски държави тя е забранена.

София предложи на Москва „Български поток“

http://bulgarski.pogled.info/news/70785/Sofiya-predlozhi-na-Moskva-Balgarski-potok

/Поглед.инфо/ Българският премиер Бойко Борисов неотдавна заяви, че прекратеният проект за газопровод „Южен поток“ може да бъде осъществен под името „Български поток“, пише „Вестник Кавказа“ в статия, анализираща перспективите на тази идея.

Ненормалната България!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262888_%D0%9D%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0++%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F%21

 "Естествено е, че ме пребиха заради работата ми. Явно хора са се засегнали от моите разследвания, защото става дума за много пари", заяви в "Часът на Милен Цветков" на Нова телевизия пребитият журналист от Поморие Стоян Тончев. Той отказа да съобщи имената, чиито интереси е засегнал, с мотива, че му е омръзнало да ходи по съдилища.
„Конкретно обяснение нямам, но след като съм наясно в каква държава живеем, и виждаме какво се случва всеки ден, започва да ми се струва, че това е част от нормалните неща, които се случват в България и трябва все повече да свикваме с тях. Друг въпрос е, че това нещо не е нормално за едно демократичен общество”, каза той от болничното легло. 

Тончев е категоричен, че жестокият побой е заради работата му. „Интересите на хора са засегнати, при това на много високо ниво”, убеден е журналистът. По думите му, става въпрос за досъдебни производства, за едни дела срещу него и за преписки до прокуратурата за ощетяване на община Поморие. Той обаче отказа да конкретизира кои са хората, които стоят зад атаката, и добави, че има институции, които трябва да направят това. Тончев е убеден, че нападението е поръчано от озлобен човек, който в момента е безпомощност, заради неговата журналистическа работа. „Никой вече няма да прави журналистическо разследване, след като ме види на какво приличам”, добавя той. 

"Той е собственик на сайта "Зад кулисите". Това е едно младо момче, доста екстравагантен. Посегателството срещу него е толкова жестоко, няма как да бъде свързано с хората в местната власт, защото той отдавна я критикува. Дори неговите разследвания не се приемат толкова сериозно, колкото на него му се иска. Посегателството срещу него е чудовищно. Той е обезобразен. Става дума за опит за убийство. Квалификацията средна телесна повреда никак не ми допада", каза главният редактор на бургаския сайт "Флагман" Катя Касабова. Тя уточни, че има версия, според която побоят над Тончев не е само свързан с работата му, а има и дълбок личен мотив.

"Ал Кайда": Атентатът в Буркина Фасо е отмъщение за действията на Франция

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262887_%22%D0%90%D0%BB+%D0%9A%D0%B0%D0%B9%D0%B4%D0%B0%22%3A+%D0%90%D1%82%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%82%D1%8A%D1%82+%D0%B2+%D0%91%D1%83%D1%80%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%B0+%D0%A4%D0%B0%D1%81%D0%BE+%D0%B5+%D0%BE%D1%82%D0%BC%

 Журналистката на The New York Times Рукмини Калимачи съобщи, че екстремистите вече са убили най-малко 30 пленници. Те са заявили също, че терористичният акт в столицата на Буркина Фасо е отмъщение за Франция и неверния Запад.

Полицията щурмува хотела в столицата на Буркина Фасо, в който терористи е барикадираха и взеха заложници. Местни медии съобщават, че стражите на реда са успели да спасят 12 заложници. Специалните части са ги извели от сградата и са ги предали на представители на Червения кръст. В лобито на хотела е избухнал пожар.

Сред спасените има пет жени, съобщава ТАСС. 

Атаката по хотел Splendid, в който често отсядат чужденци и служители на ООН, бе извършена в петък вечерта. Преди да нахлуят в хотела, терористите са взривили два автомобила, и са нападнали ресторант. След това те са нахлули в хотела и са започнали престрелка с охраната, взимайки заложници. 

По предварителни данни, убити са най-малко 20 души. Също се съобщава, че терористите са избили всичките бели заложници. Отговорност за атентата пое терористичната организация „Ал Кайда в ислямския Магреб”. 

NASA публикува снимки на предполагаем леден вулкан на Плутон

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262886_NASA+%D0%BF%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0+%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B5%D0%BC+%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D

 Всеки знае как изглежда вулкан - изригва гореща лава и бълва пламъци. Ако сте астронавт, изправен пред вулкан на Плутон обаче, ще видите нещо съвсем различно от това, което познаваме на Земята, пише CNET.Американската Национална космическа агенция (NASA) смята, че на повърхността на планетата-джудже може да има ледени вулкани. 
Агенцията предполага тази възможност от миналата година, но нови изображения, публикувани в четвъртък, предоставят на учените поглед отблизо към едно от потенциалните места на такава екзотична активност. Сондата New Horizons премина близо до Плутон през юли и оттогава изпраща данни и избражения. Фотографията показва форма на релефа, наречена Райт Монс, именувана в чест на братята пионери Райт. Райт Монс е масив с широчина 150 километра и височина 4 километра. Ако NASA потвърди, че е леден вулкан, то “това ще бъде най-големият леден вулкан във външната Слънчева система.”
За разлика от земните вулкани, които изхвърлят разтопени скали, ледените вулкани, познати още като криптовулкани, изригват смес, съдържаща лед, азот, амоняк и метан. Учени допускат, че ледени вулкани съществуват на луната на Сатурн Титан и на луната на Нептун Тритон. “Ако Велзувий беше криптовулкан, неговата лава щеше да замрази жителите на Помпей,” обяснява Розали Лопес. 
Райт Монс се намира близо до дъното на лявата страна на сърцето на Плутон - формирование, приличащо на сърце, което заема немалка част от повърхността на планетата-джудже. Зоната, която се вижда в близък кадър се отличава с липса на образувани при сблъсъци кратери. Според NASA това означава, че повърхността в този регион се е образувала сравнително скоро най-вероятно вследствие на вулканична активност. 
Плутон е изненадващо разнообразно място. Повърхността му е покрита с ледени равнини, древни кратери и потенциални дюни. New Horizons беше изстрелян през 2006-та - годината, в която Плутон беше “понижен” от планета в планета-джудже. Апаратът достигна целта си през 2015 година, но продължава да изпраща купища информация и фотографии, така че можем да очакваме нови открития.

Порошенко стана за смях с първата си пресконференция за 2016

http://svetoven.pogled.info/news/70784/Poroshenko-stana-za-smyah-s-parvata-si-preskonferentsiya-za-2016

/Поглед.инфо/ Първата за тази година пресконференция на Петро Порошенко не учуди никого, пише „Взгляд“ в петък (15 ноември) в статия, посветена на издънките на украинския президент в изказването му.

Три частни компании ще транспортират товари до МКС

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262885_%D0%A2%D1%80%D0%B8+%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8+%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B8+%D1%89%D0%B5+%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82+%D1%82%D0%BE

 Националната космическа агенция на САЩ (NASA) е избрала SpaceX, Orbital ATK и Sierra Nevada за транспортирането на карго до Международната космическа станция (МКС) от 2019 година, съобщава институцията, цитирана от Space. Между 2019 и 2024 година NASA ще плати за най-малко шест роботизирани товарни експедиции на всяка от трите компании. Космическата агенция ще има възможност да закупи допълнителни транспортни услуги от тези фирми и вероятно ще го направи, посочва Кърк Ширмън, програмен мениджър за МКС.
SpaceX и Orbital ATK бяха избрани за доставчици на товари при първия кръг на сключване на договори. Двете компании многократно са реализирали експедиции за зареждане на МКС. SpaceX използва модула Dragon, а Orbital АТК космическия апарат Cygnus.
В рамките на новия кръг от договори Dragon и Cygnus ще продължат да летят и към тях ще се присъедини Dream Chaser на фирмата Sierra Nevada. Този космически кораб е в състояние да се приземява на писта като вече пенсионираните космически совалки на NASA.
Приземяването на писта обикновено е по-щадящо за каргото, което се транспортира от МКС към Земята и позволява изваждането на товара в рамките на между 3 и 6 часа след кацането. Това е важно за експерименти, включващи живи животни или други живи проби, обяснява Джули Робинсън, научен ръководител на програмата за МКС. Когато учените искат да тестват ефектите на гравитацията върху биологични проби, например, често е от критично значение те да бъдат изследвани, преди да започнат да се адаптират отново към гравитацията на Земята. Наред с това, меките приземявания са по-подходящи за деликатни проби като кристали, отгледани при микрогравитация.

Спортът по телевизията през уикенда

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5235593

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Руското правителство няма да преразгледа санкциите срещу Турция

http://svetoven.pogled.info/russia/news/70783/Ruskoto-pravitelstvo-nyama-da-prerazgleda-sanktsiite-sreshtu-Turtsiya

/Поглед.инфо/ Руското правителство няма да преразгледа санкциите срещу Турция, заяви в петък (15 януари) говорителят на руския премиер Наталия Тимакова, предаде ТАСС.

Откриха свръхнова, която е 570 милиарда пъти по-ярка от Слънцето

http://www.klassa.bg/News/Read/article/262884_%D0%9E%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%85%D0%B0+%D1%81%D0%B2%D1%80%D1%8A%D1%85%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%2C+%D0%BA%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%BE+%D0%B5+570+%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B0+%D0%BF%D1%8A%D1%8

  Астрономи са открили най-ярката звездна експлозия, засичана някога - свръхнова, която свети по-силно от целия Млечен път, пише The Guardian . Международният екип, идентифицирал “най-мощната свръхнова, наблюдавана в човешката история”, е публикувал проучването си в журнала Science. Астрономите са открили рекордната свръхнова миналата година с помощта на мрежа от телескопи, намиращи се по целия свят.
Смята се, че свръхярките звездни експлозии са рядко събитие. Новооткритата свръхнова пък е особено рядка. Тя е над два пъти по-ярка от която й да е свръхнова, наблюдавана до момента, включително предишните носители на рекорди. В пиковите стойности на интензитета си тя е вероятно 20 пъти по-ярка от целия Млечен път. Според някои изчисления е дори 50 пъти по-ярка. Сиянието й е 570 милиарда пъти по-силно от това на Слънцето.
Ръководителят на изследването, Субо Донг от Пекинския университет в Китай, казва, че когато е научил за мащаба на откритието миналото лято е бил “твърде развълнуван, за да спи през остатъка от нощта.” Колегата му изследовател Бенджамин Шапи от Института “Карнеги” в Пасадена, Калифорния първоначално не е повярвал на резултатите, които са изглеждали “сюреалистични”. “Открития като това са причината да съм астроном,” посочва Шапи. “Природата е изключително интелигентна и често с повече въображение от нас.”
Нареченият ASASSN мега взрив се намира в галактика, разположена на приблизително 3.8 милиарда светлинни години. Точно коя е галактиката все още не се знае и това не е единствената загадка. “Механизмът на експлозията и енергийният източник остават обгърнати в мистерия, тъй като съществуващите теории се затрудняват да обяснят невъобразимото количество енергия, излъчено от ASASSN-15lh,” изтъква Донг.

Армията на Асад готви мащабна офанзива в Алепо

http://svetoven.pogled.info/iztok/news/70782/Armiyata-na-Asad-gotvi-mashtabna-ofanziva-v-Alepo

/Поглед.инфо/ Сирийската армия готви мащабна атака, след която да установи пълен контрол в Алепо. Това заяви източник от силите за сигурност на режима на Асад, цитиран от АФП.

Близо метър сняг засипва Велико Търново, вдигат под тревога града

http://petel.bg/Blizo-metar-snyag-zasipva-Veliko-Tarnovo--vdigat-pod-trevoga-grada__141437

Снимка: veliko-tarnovo.net Велико Търново чака до 80 сантиметра снежна покривка в неделя. Вдигaт пoд тpeвoгa вcички cтpoитeлни фиpми и Нaциoнaлния вoeнeн...

Отделящ се пътнически отсек ще предотврати жертвите при самолетни катастрофи

http://interesen.pogled.info/tehnologii/news/70781/Otdelyasht-se-patnicheski-otsek-shte-predotvrati-zhertvite-pri-samoletni-katastrofi

/Поглед.инфо/ Нов вид отделящ се пътнически отсек може да помогне за спасяване на животи по време на самолетни катастрофи.

Облачно с превалявания днес по Черноморието

http://petel.bg/Oblachno-s-prevalyavaniya-dnes-po-CHernomorieto__141433

Снимка: Булфото, архив Над Черномориетоще бъде облачно. Ще има валежи предимно от дъжд, които по Южното Черноморие ще са значителни по...

Над 60 заложници са спасени от хотела на терора в Буркина Фасо (видео)

http://petel.bg/Nad-60-zalozhnitsi-sa-spaseni-ot-hotela-na-terora-v-Burkina-Faso--video-__141434

Терористи нападнаха ресторант в центъра на столицата на Буркина Фасо - Уагудугу, а след това нахлуха в хотел Splendid, взеха заложници и се...

Клошар почина в кризисен център в София 2 часа след настаняването си

http://petel.bg/Kloshar-pochina-v-krizisen-tsentar-v-Sofiya-2-chasa-sled-nastanyavaneto-si__141435

Клошар почина в Центърът за кризисно настаняване на бездомни лица 2 часа след настаняването си. Полицията е установила, че той е има...

Водещи икономисти обявиха най-големите заплахи за света

http://petel.bg/Vodeshhi-ikonomisti-obyaviha-nay-golemite-zaplahi-za-sveta__141436

Снимка: Булфото, архив Експертите от Световния икономически форум съставиха рейтинг на глобалните рискове, отчетът за който те...

Терор и война в Турция – риск от втора Сирия

http://svetoven.pogled.info/news/70780/Teror-i-voina-v-Turtsiya-risk-ot-vtora-Siriya

/Поглед.инфо/ Поредицата от атентати в съседна Турция, 5 за 6 месеца с над 175 жертви, измества картата на тероризма и показва засилване на позициите на Ислямска държава и на турска територия. Турция въобще не беше сред 12–те страни в света с екстремна терористична опасност през 2014 г., само граничеше с някои от тях, докато сега по всичко изглежда е на път да влезе в такъв, а това е сигурен симптом за по–нататъшна дестабилизация. От транзитна за терористите държава тя започва да се превръща в бойно поле.

Вашият хороскоп за деня

http://petel.bg/Vashiyat-horoskop-za-denya__141432

Овен  Днешното утро обещава да бъде доста наситено със събития и ангажименти, и даже няма и да поискате да помислите за онова, което ще...

Събития и случки на 16 януари

http://offnews.bg/news/n_1/n_620532.html

В България 1881 България сключва договор с Австрийското параходно дружество за превоз на българската поща по течението на Дунав. 1904 Влиза в сила Закон за престъпленията, извършени чрез печата против Държавния Глава и членовете на неговото семейство, наричан още Закон за защита на Особата (тогава княз Фердинанд). Характерна е разпоредбата на неговия чл. 4: „Който чрез печата, чрез разпространение или явно излагане на съчинения и ликове (т.е. илюстрации) напада, докача или уронва достойнството на Държавния Глава, на съпругата му или Престолонаследника или ги излага на присмех или презрение или подигравки наказва се съ затвор от една до три години и съ глоба...“ А според чл. 6 е наказуемо и „Препечатването..., а така също и превеждането и напечатването от печатни произведения на чужд език“, ако засягат „особата“. 1908 Съставено е правителство на Демократическата партия с министър-председател Александър Малинов (1867 – 1938). То управлява до 5 септември 1910 г. (сменя го втори кабинет „Малинов”) . Негова историческа заслуга е, че подготвя и отстоява обявяването на независимостта на България (22 септември 1908). До тогава страната формално е подчинена на султана. 1913 Младотурското правителство, взело властта в Турция с преврат на 10 с.м., прекъсва преговорите за мир с България и съюзниците й в Балканската война, и подновява военните действия. 1925 Румънските власти започват масови арести в Добруджа (до 20 януари). Задържани и малтретирани са над 500 българи. 1944 Със специален влак от Ниш пристига в София първата група югославски деца – сираци от съпротивата и войната. Грижите за тях поема помощната организация в България. 1977 Перник е организиран национален фестивал на кукерите и сурвакарите. По-късно той прераства в Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва” и традиционно се провежда всяка година. 1988 Създадено е Независимо дружество за защита правата на човека с председател Илия Минев. 1990 Начало на Националната кръгла маса, продължила до 15 май с.г. По света 27 пр. Хр. Сенатът в Рим признава на 35-годишния консул Гай Октавиан новите титли Принцепс (първи) и Август (велик) ; с това на практика се възцарява първият римски император. Август, енергичен реформатор и завоевател, управлява до смъртта си на 19 август (месец наречен в негова чест) 14-а година. 1547 На 16 години в Москва е коронясан цар Иван IV Василиевич, запомнен заради тираничното си управление като Грозни (на български по-точен би бил преводът Страховитий, например) . Умира на 28 март 1584 г. 1920 В САЩ започва “сух режим” - влиза в сила приетата около месец по-рано 18-а поправка към конституцията. На практика забраната за производство, транспортиране и продажба на алкохолни напитки подтиква разрастването на организирания бандитизъм в страната. Отменена е през 1933 г. 1945 Германският фюрер Адолф Хитлер се оттегля в големия си подземен си бункер в Берлин, където остава през 105-те дни до края на живота си. На 29 април, когато съветските войски вече влизат в столицата на Третия райх, той се жени в бункера за Ева Браун и няколко часа по-късно двамата се самоубиват. 1979 Последният монарх на Иран, 59-годишният шах Мохамед Реза Пахлави напуска страната под напора на многомесечни бурни протести против неговия режим. Заедно с жена си – императрица Фара, той заминава за Египет. В изгнание живее в още 5 страни - по малко, тъй като те гледат да се отърват от него. Умира в Кайро през юли 1980 година. В Иран на 11 февруари 1979 г. триумфално се завръща ислямския духовен лидер аятолах Рухола Хомейни, живял 14 години в изгнание в Турция, Ирак и Франция. На 1 април, след референдум страната е провъзгласена за Ислямска република. 1982 Великобритания и Ватикана възобновяват дипломатическите си отношения след прекъсване от над 400 години. 1991 Вашингтон обявяват началото на операция „Пустинна буря”, с която Кувейт е освободен от иракската окупация, започнала през лятото на 1990 г. Действията започват на следващия ден, като първата им фаза се състои от мощни и продължителни въздушни удари. Основното участие е на САЩ – с близо 700 000 души, а в международната коалиция има още над 30 страни. Операцията приключва на 28 февруари с. г. Юридическо основание за настъплението е изричната и ясна резолюция № 687 на Съвета за сигурност на ООН. „Пустинна буря” е последната и до днес в света мащабна война, предприета напълно законно. Преди четвърт век започва операция „Пустинна буря”, с която волята на света и силата на САЩ освободиха Кувейт от иракска окупация. Снимка Архив 2001 Застрелян е Лоран Кабила, 61-годишният президент на Демократична република Конго. Убиецът е човек от неговата охрана. По странно съвпадение това става 40 години (без един ден) след убийството на легендарния Патрис Лумумба, първи министър-председател на страната и един от лидерите на борбата за независимост на цялата огромна колония Белгийско Конго.

Сняг и отрицателни температури през уикенда

http://pik.bg/сняг-и-отрицателни-температури-през-уикенда-news468791.html

Сняг и отрицателни температури през уикенда

Значително влошаване на времето през уикенда. Започналите валежи на 16 януари до обяд ще обхванат цялата страна. От северозапад ще продължи да нахлува студен въздух. Минималните температури ще са между минус 2° и плюс 3°.

През деня в по-голямата част от Северна и Западна България ще вали сняг и ще се образува снежна покривка. Над останалата част от страната, където температурите ще останат положителни, валежите ще са от дъжд, на места в Югоизточна България ще са значителни по количество. Вятърът ще бъде предимно умерен от северозапад, привечер ще се ориентира от север-североизток и ще се усили още. Ще има преспи и навявания, информират от НИМХ.

Максималните температури ще бъдат между 0° и 5° градуса, в крайните южни райони и малко по-високи. С преминаването на дълбок средиземноморски циклон през нощта срещу неделя валежите ще се усилят, ще бъдат предимно от сняг, в крайните южни райони – от дъжд. Снежната покривка ще се увеличава. В неделя валежите ще продължат, почти в цялата страна ще са от сняг, по-значителни ще бъдат в Североизточна България. Все пак, през втората половина от деня от юг ще започнат да спират. В източната половина от страната ще бъде ветровито и ще има условия за преспи и навявания. 

Осем еднократни помощи отпуснаха свищовски общински съветници

http://pik.bg/осем-еднократни-помощи-отпуснаха-свищовски-общински-съветници-news468709.html

Осем еднократни помощи отпуснаха свищовски общински съветници

Осем еднократни помощи отпуснаха свищовски общински съветници, съобщават от пресцентъра на Община Свищов. Общият размер на сумата е 1400 лева. Една от помощите е за 200 лв., пет са по 190 лв. и по една за 150 лв. и 100 лева. Помощите се отпускат на лица в затруднено финансово състояние и са за покриване на разходи за медицинско лечение.

Балъкесир надви Марица с тайбрек

http://pik.bg/балъкесир-надви-марица-с-тайбрек-news468821.html

Балъкесир надви Марица с тайбрек

Женският отбор на Марица (Пловдив) изигра поредната си контрола по време на своя зимен лагер в Бурса. В драматичен приятелски мач в зала Нилюфер турският Балъкесир Бююкшехир Беледийеспор (Балъкесир) надви българските шампионки с 3:2 (25:19, 25:22, 22:25, 19:25, 15:12) след 96 минути игра.

Иван Петков изигра първия гейм без опитните Таня Събкова и Виктория Григорова, но и двете бяха титулярки за следващите четири части вместо Ана Радичева и Мария Данчева. От третия гейм нататък пък като основен разпределител заигра Мирела Шахпазова на мястото на Юлия Богмацер. Марица показа добра игра на блокада като отбеляза цели 16 точки на този елемент.

Най-много от тях – 4, бяха дело на Силвана Чаушева, която бе в основната осмица на тима и в петте гейма от мача. Тя бе и една от най-резултатните волейболистки на пловдивския тим. Двете с Радосвета Тенева направиха по 14 точки, следвани от Таня Събкова с 13 и Виктория Григорова с 10.

Берое с победа №10 в първенството

http://pik.bg/берое-с-победа-№10-в-първенството-news468811.html

Берое с победа №10 в първенството

Отборът на Берое записа втора поредна победа от началото на 2016 г. В първа среща от 15-я кръг на Виваком Националната баскетболна лига старозагорци се наложиха у дома с 84:63 над Спартак (Плевен).

За „зелено-белите“ това е 10-и успех в шампионата. Двата отбора предложиха динамичен и интересен двубой, в началото на който предимството бе за отбора на гостите. Домакините обаче бързо наваксаха пасива си от пет точки при 7:12 и обърнаха резултата в своя полза. Водени от американските си попълнения Еврик Гари и Аштън Муур „зелено-белите“ се оттеглиха на полувремето с четири точки аванс – 37:33. В началото на третата част Берое записа серия от 12:6 и увеличи предимството си на 10 точки. В този момент дойде и едно от най-атрактивните изпълнения в двубоя.

Старозагорци се пребориха за топката в подкошието и осъществиха бърза атака чрез Желев. Варненецът комбинира с Муур, който пък комбинира с Барнс отбелязал поредните си две точки. Така резултатът бе увеличен на 54:39. Гостите опитваха да наваксат пасива си основно със стрелба от далечно разстояние, но тя се оказа недостатъчно ефективна.

В началото на четвъртата част гостите вдигнаха оборотите. Александър Груев записа дабъл-дабъл, но това не стигна на тима му за нещо повече. С блестящи изяви в защита и нападение Берое доведе резултата до 78:57, което позволи на наставника им Любо Минчев да пусне в игра и един от юношите Пресиян Петков. Следващата седмица Берое подновява и участието си в Балканската лига. На 19 януари старозагорци гостуват на Сигал (Прищина).

Задава се влошаване на времето, във Варна започва с дъжд

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1544128

Предупреждения за опасно време - оранжев и жълт код, са в сила за събота, 16 януари. Очакват се силни снеговалежи и сериозна снежна покривка. Ще се образува и поледица, предупреждават синоптиците от БАН. Оранжевият код за опасно време е в сила за 8 области на България. Той е обявен за областите Кюстендил, Перник, София-област, София-град, Пазарджик, Ловеч, Габрово и Велико Търново. В тези области ще вали сняг и ще се образува снежна покривка, която до полунощ на 16-ти срещу 17-ти януари ще достигне 15 сантиметра, на места - до 20. В 13 области ...

Пребитият журналист от Поморие Стоян Точев: Обезобразиха ме, защото засегнах много интереси за доста пари

http://pik.bg/пребитият-журналист-от-поморие-стоян-точев-обезобразиха-ме-защото-засегнах-много-интереси--news468683.html

Пребитият журналист от Поморие Стоян Точев: Обезобразиха ме, защото засегнах много интереси за доста пари

"Естествено е, че ме пребиха заради работата ми. Явно хора са се засегнали от моите разследвания, защото става дума за много пари", заяви в "Часът на Милен Цветков" на Нова телевизия пребитият журналист от Поморие Стоян Тончев. Той отказа да съобщи имената, чиито интереси е засегнал, с мотива, че му е омръзнало да ходи по съдилища.

"Той е собстеник на сайта "Зад кулусите". Това е едно младо момче, доста екстравагантен. Посегателството срещу него е толкова жестоко, няма как да бъде свързано с хората в местната власт, защото той отдавна я критикува. Дори неговите разследвания не се приемат толкова сериозно, колкото на него му се иска. Посегателството срещу него е чудовищно. Той е обезобразен. Става дума за опит за убийство. Квалификацията средна телесна повреда никак не ми допада", каза главният редактор на бургаския сайт "Флагман" Катя Касабова.  Тя уточни, че има версия, според която побоят над Тончев не е само свързан с работата му, а има и личен мотив.

Б. Бонев: Борисов ще го смени човек, който не краде с Котараците урбулешката

http://frognews.bg/news_105370/B-Bonev-Borisov-shte-go-smeni-chovek-koito-ne-krade-s-Kotaratsite-urbuleshkata/

По повод изявлението на Борисов, че негов съветник му пратил смс от ВСС, колко му е да се поиска официална разпечатка от мобилния оператор, че не се сещам… заради евроатлантиците питам. Това написа бившият вътрешен министър Богомил Бонев във Фейсбук.

Хирвонен взе първа етапна победа в "Дакар", Петерханзел върви към към титлата

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/01/16/2686897_hirvonen_vze_purva_etapna_pobeda_v_dakar_peterhanzel/?ref=rss


Финландецът Мико Хирвонен спечели първата си етапна победа в рали "Дакар". Той триумфира в предпоследния ден от надпреварата, която се провежда в Аржентина и Боливия.

Пилотът на "Мини" излезе победител в спора със съотборника си Насер Ал Атия. Миналогодишният шампион завърши втори в етапа с изоставане от 0,09 сек.

В екипа на "Пежо" заложиха на тактика "на сигурно". Убедителният водач Стефан Петерханзел предпочете да не предприема излишни рискове и вече се протяга към общо...

Серия от бомбени заплахи към училища в района на Бостън

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1544126

Няколко училища в района на Бостън бяха евакуирани при серия отправени по телефона бомбени заплахи, предаде Reuters, позовавайки се на полицията и медици. Пострадали няма. Експлозии не е имало. Бомбени заплахи са отправени за католическото училище „Сейнт Агнес" в предградието Арлингтън, Бостън колидж, както и две средни училища в Уеймут....

Докладът от Брюксел пак лош, пак няма резултати

http://petel.bg/Dokladat-ot-Bryuksel-pak-losh--pak-nyama-rezultati-__141431

Никола Димитров; Днес бг фото: Ек   Посоката е правилна, но няма резултати. Това ще заключава за девета поредна година докладът на...

Съдът пусна Мартин Чоков под гаранция

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5236405

Районният съд в Бяла Слатина не уважи искането на прокуратурата да остави в ареста 18-годишния Мартин Чоков и постанови парична гаранция от 2 хиляди лева, съобщи БНР.
Синът на кмета на Галиче Ценко Чоков беше задържан и привлечен като обвиняем за това, че по хулигански и расистки подбуди е причинил средна телесна повреда на 19-годишния Радослав
Районният съд в Бяла Слатина не уважи искането на прокуратурата да остави в ареста 18-годишния Мартин Чоков и постанови парична гаранция от 2 хиляди лева, съобщи БНР. Синът на кмета на Галиче Ценко Чоков беше задържан и привлечен като обвиняем за това, че по хулигански и расистки подбуди е причинил средна телесна повреда на 19-годишния Радослав

Люси Дяковска и Плевенска филхармония отново показаха висока класа

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1544125

Второто представяне на концерта „Вечер на мюзикъла с Люси Дяковска“ в ДКТ"Иван Радоев" в Плевен премина при блестящ успех и отново залата на Драматичния театър в Плевен се пукаше по шевовете на концерта, който зарадва почитателите на популярния в цял свят жанр. На15 януари 2016 г. всички, които успяха да си купят билети за "Вечер на мюзикъла с Люси Дяковска" се насладиха на прекрасните аранжименти на фрагменти от световно известни мюзикъли като "Котките", "Jesus Christ Superstar", „Чикаго", „Кабаре", Мулен Руж", „Клетниците", „Аладин", „Уестсай...

Съюзът на съдиите до ЕК: Ерозията на държавността у нас застрашава целия Европейски съюз

http://frognews.bg/news_105369/Saiuzat-na-sadiite-do-EK-Eroziiata-na-darjavnostta-u-nas-zastrashava-tseliia-Evropeiski-saiuz/

Липсата на реформи и ерозията на държавността в България застрашава Европейския съюз. Това се казва в писмо на Съюза на съдиите (ССБ) до Европейската комисия.

Днес да почерпят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5227980

Чл. кор. Алек Попов, писател, 50 г.
Проф. Борис Грозданов, председател на Фискалния съвет, 70 г.
Георги Костадинов, първият олимпийски шампион по бокс от Мюнхен'' 72, 65 г.
Деян Неделчев, попизпълнител, 52 г.
Иван Петрушинов, актьор, 63 г.
Иван Черкелов, кинорежисьор, 59 г.
Корнелия Нинова, депутат от БСП в 43-рото НС.
Чл. кор. Алек Попов, писател, 50 г. Проф. Борис Грозданов, председател на Фискалния съвет, 70 г. Георги Костадинов, първият олимпийски шампион по бокс от Мюнхен'' 72, 65 г. Деян Неделчев, попизпълнител, 52 г. Иван Петрушинов, актьор, 63 г. Иван Черкелов, кинорежисьор, 59 г. Корнелия Нинова, депутат от БСП в 43-рото НС.

Един от създателите на биткойна определи като провал експеримента с криптовалутата

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1544124

Един от създателите на виртуалната валута биткойн Майк Хърн окачестви като провал експеримента с криптовалутата. Това той призна в своя блог на сайта Medium.com. Биткойнът се появи през 2009 година. Биткойните можеха да се използват за електронни финансови операции, включително за покупка на реални стоки и услуги в интернет магазините. Освен това съществува възможност за обмяна на биткойни с една от традиционните валути чрез търгове. През септември 2015 година компетентна комисията на САЩ призна биткойна за фондова стока. „От самото начало аз г...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване