Цяла България се моли за 6-годишната Йони! Всичко започва с повръщане и болки в стомаха

http://petel.bg/TSyala-Balgariya-se-moli-za-6-godishnata-Yoni--Vsichko-zapochva-s-povrashhane-i-bolki-v-stomaha__146704

6-годишната Йоана Христова от Велико Търново спешно се нуждае от финансова подкрепа за лечение. Момиченцето в момента се намира в Турция, ...

Извънредно! Откриха тяло на мъж в Палестинското посолство в София

http://petel.bg/Izvanredno--Otkriha-tyalo-na-mazh-v-Palestinskoto-posolstvo-v-Sofiya__146706

Илюстрация: Булфото Около 8:00 часа тази сутрин е подаден сигнал за труп на мъж в Палестинското посолство в София. На място веднага са изпр...

23 катастрофи и трима пострадали през изминалото денонощие във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=314406

23 катастрофи са регистрирани на територията на Варна през изминалото денонощие. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от „Пътна полиция”. При инцидентите са пострадали двама души, няма опасност за живота им, допълниха от полиция.

Нов протест във Враца! Вижте защо!

http://www.bnews.bg/article-148928

Близките на Тодор реагираха остро на решението на съда.

Адвокат Марковски: Биячите от Околовръстното ще бъдат осъдени условно

https://www.24chasa.bg/Article/5327340

Адвокат Марковски: Биячите от Околовръстното ще бъдат осъдени условноБиячите от Околовръстното ще получат условна присъда, каза адвокат Марин Марковски по БНТ. Юристът заяви в ефир, че е почти сигурен в решението на магистратите и посочи причината. "Съдиите са милозливи", мотивира се той. „Няма да има проблем с наказанието, но прогнозирам то да е условна присъда. Иначе за деянието им се полагат между 3 и 8 години.

Марешки и Трайков: Буря, а не вятър ще помете картела на горивата

http://frognews.bg/news_107599/Mareshki-i-Traikov-Buria-a-ne-viatar-shte-pomete-kartela-na-gorivata/

Вятърът, ако не стане буря, т.е. бурни и тежки решения, пак няма да има ефект. Пак ще се чака някой като мен, който да се сблъска с тези промени. Това обяви в сутрешния блок на бТВ бизнесменът Веселин Марешки в отговор на коментара на Борисов за проверката на КЗК на пазара на горивата.

Видеокарикатура: Армията ни отива до границата на стоп

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/videokarikatura-armiiata-ni-otiva-do-granicata-na-stop-6050613

В присъствието на премиера Бойко Борисов и председателя на Народното събрание Цецка Цачева военният министър Николай Ненчев изпраща армията на границата

САЩ и Русия внесоха проекторезолюция за Сирия в Съвета за сигурност на ООН

http://www.cross.bg/sigyrnost-suveta-mistyra-1499679.html

/КРОСС/ Русия и САЩ са внесли в Съвета за сигурност на ООН проекторезолюция в подкрепа на режима на спиране на огъня в Сирия, влизащ в сила утре в полунощ. Това заяви вчера пред журналисти председателят на Съвета за сигурност на ООН, венецуелският дипломат Рафаел Рамирес, цитиран от ТАСС. “Получихме проект на резолюция от делегациите на Русия и САЩ в подкрепа на политическия процес и спирането на огъня”, каза Рамирес. “Работим усилено, за да приемем резолюцията до събота, за да подкрепим съгласуваното спиране на огъня.” Дипломат от една от държавите членки на съвета е казал пред ТАСС, че резолюцията може да бъде приета на заседание довечера. По време на закритата част от срещата специалният пратеник на генералния секретар на ООН Стафан де Мистура ще представи пред членовете на Съвета за сигурност доклад за усилията за уреждане на конфликта. “Де Мистура ще опише целия политически процес. САЩ, Русия и страните в конфликта се съгласиха да спрат огъня. След това трябва да бъдат възобновени и преговорите. С тях се занимава Де Мистура и ние го подкрепяме”, каза Рамирес.

Адвокат: Биячите от Околовръстното ще бъдат осъдени условно

http://pik.bg/адвокат-биячите-от-околовръстното-ще-бъдат-осъдени-условно-news492057.html

Адвокат: Биячите от Околовръстното ще бъдат осъдени условно

Биячите от Околовръстното ще получат условна присъда, каза адвокат Марин Марковски по БНТ. Юристът заяви в ефир, че е почти сигурен в решението на магистратите и посочи причината.

"Съдиите са милозливи", мотивира се той. Марковски също заяви заяви за необходимостта за увеличаване на наказанията. "Как нашите шофьори може да спазват правилата за движение в Гърция и други европейски държави?", попита реторично той. Марковски отговори: Защото там глобите за нарушения са големи и ти взимат колата.

Адвокатът също призова за криминализиране на гонките. Началникът на КАТ-София Тенчо Тенев също коментира случай в столицата. "Не може да продължава така и трябва да се вземат мерки", каза той. "Като мерките трябва да са драстични", допълни полицаят, като призова за увеличаване на глобите. Автомобилният състезател Крум Дончев по този повод заяви: Трябва са де даде гласно на присъдата, а не на вината. "Тогава хората ще разберат какви са наказанията", допълни той.

Премахват нерегламентирано сметище в Сапарева баня

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1554864

По разпореждане на кмета Калин Гелев в момента се премахва нерегламентирано сметище около гробищния парк в Сапарева баня. Сметището се намира в района между р. Джерман и гробищния парк, като за премахването му се е наложило използването на техника - два камиона и един мини багер. В рамките на няколко дни ще бъде почистено изцяло и след това теренът ще се подравни и обособи в места за паркиране. От общинска администрация призоваха гражданите да изхвърлят боклука си на регламентираните за това места. Те припомниха, че ще бъдат налагани санкции за...

Русия е настроена за развитие на взаимно изгодната интеграция с Беларус

http://www.cross.bg/belarys-budeshte-integratziya-1499668.html

/КРОСС/ Русия е настроена да продължи и в бъдеще последователно да се движи по пътя на равноправната интеграция с Беларус. Това заяви руският президент Владимир Путин на заседание на Висшия съвет на Съюзната държава, предаде РИА Новости. „В заключение искам да кажа, че Русия безусловно е настроена и в бъдеще да продължи да се движи последователно по пътя на взаимно изгодната, равноправна интеграция с Беларус в рамките на общата Съюзна държава. Убеден съм, че подобна настройка ще продължим и в бъдеще да срещаме от страна на нашите беларуски приятели“, заяви Путин.

Времето на 26 февруари: Облачно, но малко по-топло

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1554793

Облачността ще е предимно значителна. На отделни места, главно в западните райони, ще превали дъжд. Ще духа слаб, в източните райони до умерен южен вятър. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще са между 12 и 17 градуса, съобщават от НИМХ-БАН. Над Черноморието ще е предимно облачно. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 10 до 15 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Над планините ще има разкъсана облачност, значителна над масивите в Западна България...

Бели африканци бягат у нас

http://pik.bg/бели-африканци-бягат-у-нас-news492056.html

Бели африканци бягат у нас

Делегация от един от най-големите земеделски съюзи в ЮАР ще дойде в България, за да проучи възможностите за бели фермери да се заселят у нас, предава "Ню обзървър он лайн".

Новината бе съобщена от Бени ван Зил, главен мениджър на организацията TAU-SA (доскоро известна като Земеделски съюз на Трасваал в Южна Африка). Програмата на посещението включва среща с министър-председателя и други членове на правителството на България, както и обиколка на провинциални райони с цел да се срещнат с кметове и земеделски производители и да се проучат възможностите за фермерите.

От няколко години организацията проучва възможности за масово преселване в Източна Европа, тъйкато условията в ЮАР стават все по-тежки за белите. Вече има преселници в Грузия.

Срещата между Цацаров и главния секретар на МВР започва в 9 ч.

https://www.24chasa.bg/Article/5327337

Срещата между Цацаров и главния секретар на МВР започва в 9 ч. Срещата на главния прокурор Сотир Цацааров с главния секретар на МВР по случая с биячите на Околовръстното започва в 9 часа, съобщи Нова телевизия. Според медията се очаква да бъде забранено движението на частни лица с ескорт. Ясно е вече, че биячите са имали осъждания - за шофиране в нетрезво състояние и без книжка,

Германия не знае къде са 130 000 бежанци

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1554863

Германските власти не знаят местонахождението на около 130 хиляди от пристигналите миналата година във федералната република кандидати за бежански статут. Това съобщи вестник "Зюддойче цайтунг", цитиран от ТАСС. Изданието се позовава на текста от отговор на германското министерство на вътрешните работи на въпрос на депутат от партия "Левите". Германия изпусна дирите на повече от 100 000 имигранти и бежанци От документа ставало ясно, че около 13 процента от чужденците, които са пристигнали в Германия през...

Марешки призова за "буря" на пазара на горива или той щял да свърши черната работа

http://pik.bg/марешки-призова-за-буря-на-пазара-на-горива-или-той-щял-да-свърши-черната-работа-news492055.html

Марешки призова за "буря" на пазара на горива или той щял да свърши черната работа

Вятърът на промяната при горивата, за който говори вчера премиерът Бойко Борисов, трябва да се превърне в буря. Това обяви бизнесменът Веселин Марешки по повод новината от КЗК, че има картел при горивата. Ако няма буря трябва да има такъв като мен, който да свърши черната работа, каза варненецът, който по аналог с евтините си аптеки, започна откриване и на бензиностанции с гориво на ниски цени.

Говорим за такива свръхпечалби на този пазар, че стигат да запушат устата на медиите, депутатите, министрите и пр., смята варненският бизнесмен. 

Вятърът на промяната в правителството явно е повлиял и на Комисията за защита на конкуренцията”. Това пък заяви премиерът Бойко Борисов при завръщането си от по повод твърденията на комисията, че има доказателства за картел при цените на горивата у нас.

„Поздравявам комисията, че най-сетне са излезли с решение, което е в унисон със съмненията, които имахме ние. Това, което надали някой е очаквал, се случи”, коментира министър-председателят.

Съветваха с добронамерен тон ме да хвърлям едно око на цените на другите бензиностанции, като ми казаха, че сега се работи по този начин - беше рафиниран съвет, посочи Марешки на въпрос дали са го заплашвали при изграждането на неговите бензиностанции. 

Народът е революционен вече на тази тема, вярвам, че нещата ще се променят към по-добро, допълни още известният с аптеките си бизнесмен.

Три годишната бюджетна прогноза за местните дейности прие Общински съвет Кюстендил

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1554862

Три годишната бюджетна прогноза за местните дейности на община Кюстендил от 2017- 2019 г. беше приета на заседание на Общински съвет Кюстендил. Съветниците гласуваха и отчета за вътрешния одит за 2015 г. и плана за работа през 2016 година. Местният парламент прие и па и удължаване на изплащането на заем по фонд ФЛАГ, от 25 март до 25 септември 2016 година. Причината е забавяне на разплащането от страна на МОСВ на извършените дейности по изготвяне на проекта за подмяна на водопровод и канализация на Кюстендил и три от големите села- Лозно, Слок...

Пет български заглавия в "София филм фест на брега 2016"

https://www.24chasa.bg/Article/5327326

Пет български заглавия в "София филм фест на брега 2016"С "Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син" на Иглика Трифонова започва на 17 март тазгодишното издание на "София филм фест на брега".Световната премиера на филма беше през ноември 2015 г. в конкурсната програма на международния фестивал Black Nights в Талин.Българска лента - "Жажда" на Светла Цоцоркова,

Италианският Сенат одобри еднополовото съжителство в страната

https://www.24chasa.bg/Article/5327329

Италианският Сенат одобри еднополовото съжителство в странатаорната камара на италианския парламент гласува изменения в закона за гражданското съжителство. За да бъде окончателно приет законът, той трябва да премине през долната камара на парламента след два месеца, но това се смята за чиста формалност, пише е The Loca, цитиран от Фокусl. Законът е бил приет с изменение от първоначалния си проект.

Работник откри стрелба в завод в САЩ, има жертви и ранени

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/02/26/2712526_rabotnik_otkri_strelba_v_zavod_v_sasht_ima_jertvi_i/?ref=rss


Четирима души загинаха при стрелба във фабрика за косачки в американския щат Канзас, съобщи агенция Ройтерс.

Огънят е открит от служител на завода, съобщава Си Ен Ен. Стрелецът е бил убит от полицията, съобщи шерифът на окръг Харви на брифинг за медиите. Властите изключват версията за терористично нападение.

При нападението са ранени 14 души, като Би Би Си отбелязва, че 10 от тях са в критично състояние.

Атаките са били извършени на четири различни места във...

Лекарите решават за рамковия договор

http://offnews.bg/news/n_1/n_624856.html

Българският лекарски съюз се събира на двудневен форум, за да реши дали ще подпише Националния рамков договор в здравеопазването за тази година.  Лекарите са категорично против пръстовият идентификатор като вход за болниците да бъде записан в НРД. Вчера бе постигнато съгласие със Здравната каса за исканите 36 млн. лева за извънболничната помощ.  Решението дали рамков договор ще се подпише се очаква да бъде взето в утре след обяд. 

“Таволга Терминал” е първият масов руски компютър с процесор Байкал-Т1

http://www.cross.bg/tavolga-kompyutur-terminal-1499673.html

/КРОСС/ Компанията “Т-Платформи” съобщи, че персоналният компютър от типа всичко-в-едно “Таволга Терминал” е първият масов руски компютър, базиран на руския процесор “Байкал-Т1” (Baikal-Т1), който се произвежда от компанията “Байкал Електроникс”, съобщи kaldata.com. Работата на персоналния компютър “Таволга Терминал” бе демонстрирана на изложението Embedded World, която започна на 23-ти февруари и приключи днес. Моноблокът “Таволга Терминал” се използва за работни станции, работещи под управлението на операционната система Linux, както и за тънки клиенти, работещи в терминален режим. Компютърът бе анонсиран през пролетта на 2015 година, а тази година цялостният цикъл на производството на това устройство е организиран в Русия. Таволга е оборудван с 21,5-инчов дисплей с резолюция 1920х1080 пиксела и IPS дисплей. Опционално се предлага видеокартата NVIDIA GeForce GTX 850M с 2 GB собствена GDDR5 буферна памет. Налични са от 4 до 32 GB оперативна памет, от 512 GB до 1 TB диск. Ще има и модификация само с компютърен блок, без дисплей. Има възможност за инсталиране на специализирания руски компютърен модул за защита на информацията. “Таволга Терминал” може да бъде предварително поръчан от сайта на производителя (t-platforms.ru).

Независимостта на БНБ и „таванът“ на възнагражденията

http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/nezavisimostta-na-bnb-i-tavanyt-na-vyznagrajdeniiata-212086/

Външното влияние върху която и да е централна банка е несъвместимо с основните ѝ принципи и цели

МВР и прокуратура с мерки след побоя на Околовръстното

http://www.cross.bg/chetirimata-zatvor-telesna-1499680.html

/КРОСС/ Прокуратурата и МВР ще обсъждат днес "незабавни мерки за опазване на обществения ред и за охранителната дейност". Повод за съвместното заседание стана поредният случай на насилие, когато в сряда четирима мъже нанесоха побой на семейство на Околовръстното шосе в София. От прокуратурата днес ще бъде внесено в Софийския районен съд искане за постоянен арест за четиримата охранители, които набиха 30-годишен мъж и съпругата му. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обеща делото да влезе в съда до десет дни.Пред Нова телевизия тази сутрин тя уточни, че Районна прокуратура София е повдигнала обвинения на 4 лица за хулиганство и за причиняване на средна телесна повреда и причиняване на лека телесна повреда.Задържаните не са служители на лицензирана охранителна фирма. И двата автомобила, с които са се движили, са иззети. В тях са открити една бухалка и една телескопична палка. Извършени са проверки на домашните им адреси. Назначена е експертиза на записа, който е направила съпругата на бития мъж. Проверява се също и скоростта, с която се шофирали, както и маневрите, които са извършвали на пътя, които са застрашавали не само техния живот и на този на околните участници в движението. Сред четиримата има и с осъдителни присъди - за участие в организирана престъпна група, за причиняване на телесни повреди, за неплащане на издръжка

МВР и прокуратура със спешни мерки след побоя на Околовръстното

http://www.cross.bg/chetirimata-telesna-prichinyavane-1499680.html

/КРОСС/ Прокуратурата и МВР ще обсъждат днес "незабавни мерки за опазване на обществения ред и за охранителната дейност". Повод за съвместното заседание стана поредният случай на насилие, когато в сряда четирима мъже нанесоха побой на семейство на Околовръстното шосе в София. От прокуратурата днес ще бъде внесено в Софийския районен съд искане за постоянен арест за четиримата охранители, които набиха 30-годишен мъж и съпругата му. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обеща делото да влезе в съда до десет дни.Пред Нова телевизия тази сутрин тя уточни, че Районна прокуратура София е повдигнала обвинения на 4 лица за хулиганство и за причиняване на средна телесна повреда и причиняване на лека телесна повреда.Задържаните не са служители на лицензирана охранителна фирма. И двата автомобила, с които са се движили, са иззети. В тях са открити една бухалка и една телескопична палка. Извършени са проверки на домашните им адреси. Назначена е експертиза на записа, който е направила съпругата на бития мъж. Проверява се също и скоростта, с която се шофирали, както и маневрите, които са извършвали на пътя, които са застрашавали не само техния живот и на този на околните участници в движението. Сред четиримата има и с осъдителни присъди - за участие в организирана престъпна група, за причиняване на телесни повреди, за неплащане на издръжка

МВР и прокуратура със спешни мерки след побоя на Околовръстното

http://www.cross.bg/prichinyavane-sofiya-suprygata-1499680.html

/КРОСС/ Прокуратурата и МВР ще обсъждат днес "незабавни мерки за опазване на обществения ред и за охранителната дейност". Повод за съвместното заседание стана поредният случай на насилие, когато в сряда четирима мъже нанесоха побой на семейство на Околовръстното шосе в София. От прокуратурата днес ще бъде внесено в Софийския районен съд искане за постоянен арест за четиримата охранители, които набиха 30-годишен мъж и съпругата му. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обеща делото да влезе в съда до десет дни.Пред Нова телевизия тази сутрин тя уточни, че Районна прокуратура София е повдигнала обвинения на 4 лица за хулиганство и за причиняване на средна телесна повреда и причиняване на лека телесна повреда.Задържаните не са служители на лицензирана охранителна фирма. И двата автомобила, с които са се движили, са иззети. В тях са открити една бухалка и една телескопична палка. Извършени са проверки на домашните им адреси. Назначена е експертиза на записа, който е направила съпругата на бития мъж. Проверява се също и скоростта, с която се шофирали, както и маневрите, които са извършвали на пътя, които са застрашавали не само техния живот и на този на околните участници в движението. Сред четиримата има и с осъдителни присъди - за участие в организирана престъпна група, за причиняване на телесни повреди, за неплащане на издръжка.  

Стана известно как Турция се готви за война в Сирия

http://www.cross.bg/siriya-tyrtziya-voenni-1499671.html

/КРОСС/ В Турция в пълен ход кипи подготовката за военни действия. Няма как по друг начин да се обясни фактът, че в базата Инджирлик скоро трябваше да пристигнат военни самолети на Саудитска Арабия, предаде телевизия „Звезда“. В същото време в Анкара твърдят, че дългоочакваното примирие в Сирия не е задължително за турската армия и те са готови да изпратят войска във всеки момент в случай на „заплаха за сигурността на страната“. По какъв начин Анкара реагира на подобни митични заплахи, целият свят видя след нападението срещу руския Су-24 в Сирия. Циничното отношение на турските власти към случилото се прозира в думите на президента Реджеп Тайип Ердоган, който каза: „Жалко, че Русия заради двама пилоти загуби приятел като Турция".

Облачно, но малко по-топло

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1554868

Облачността ще е предимно значителна. На отделни места, главно в западните райони, ще превали дъжд. Ще духа слаб, в източните райони до умерен южен вятър. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще са между 12 и 17 градуса, съобщават от НИМХ-БАН. Над Черноморието ще е предимно облачно. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 10 до 15 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Над планините ще има разкъсана облачност, значителна над масивите в Западна Б...

Експерт предупреди: Доматите и краставиците по пазарите ни са пред разваляне

http://pik.bg/експерт-предупреди-доматите-и-краставиците-по-пазарите-ни-са-пред-разваляне-news492051.html

Експерт предупреди: Доматите и краставиците по пазарите ни са пред разваляне

Ако можем да предупредим, в интерес на здравето на българските потребители, ще кажем, че тези зеленчуци, които виждате по пазарите не са пресни, а са точно преди разваляне на продуктите. Това заяви пред БГНЕС Георги Камбуров, секретар на Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция.

„Преди ден-два 15 ТИР-а с гръцки краставици и домати, вероятно и с цитруси, са пристигнали на тържището в Първенец, които хората там са започнали веднага да разтоварват и обработват, защото са престояли твърде дълго време на българо-гръцката граница. И са преминали по време на кратките „прозорци”, които протестиращите са им отпуснали. Една част от тази продукция е в много лошо състояние, опаковките са протекли и колегите ни са ги изхвърлили.

А останалата, която що-годе може да бъде продадена, е минала в касетките на тържището и хората се опитват да я пласират, макар че търговският й вид е твърде непривлекателен. Информацията ни е от директора на тържището“, разказа Камбуров. Той припомни, че в момента на пазарите ни няма изобщо български домати, защото не сме започнали да ги берем.

„Когато от години настоявахме и говорихме, че за зеленчукопроизводителите несе оказва нужната подкрепа от Министерството на земеделието, нямаше кой да ни чуе. Нищо по-специално не сме искали - само равноправна подкрепа като за другите сектори“, заяви Камбуров и добави:

„Нямаше реакция, нищо не последва от нашите предупреждения, затова и производството ни е проблемно и се бави. Ето защо няма в момента български домати. Помощта за зеленчукопроизводството беше намалена с 66.6% , затова не може да бъде изправен на крака секторът“. Заради компрометираната продукция от Гърция той очаква от Турция да ни залеят със зеленчуци, особено – с домати, защото „пазарът празно място не търпи“. „Щом българите не сме на пазара – веднага ще се намерят търговци, които да запълнят тази отворена ниша“, с тъга призна Камбуров. 

Конашенков: Причината за нападките на Пентагона срещу Русия е обсъждането на военния бюджет на САЩ

http://www.cross.bg/rysiya-zaplaha-konashenkov-1499667.html

/КРОСС/ Причината за нападките срещу Русия от страна на ЦРУ и Пентагона е заради обсъждането в Конгреса на САЩ на военния бюджет за следващата година, заяви официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, предаде ТАСС. „За нас не бяха неочаквани гръмките изказвания на американските военни, наричащи Русия основна заплаха за националната сигурност на САЩ. Подобна вълна се надига всяка година по едно и също време. Причината е много проста – обсъждането в Конгреса на размера на военния бюджет за следващата година“, отбеляза Конашенков. „Не трябва да се впечатляваме от това. Важно е да се помни, че „руската заплаха“ още от средата на миналия век е най-успешно „продаваемата“ заплаха на Пентагона на само пред конгреса, но и пред партньорите от НАТО. И какво ли щяха да правят без нас?“, каза Конашенков. На 25 февруари по време на изслушване в Комисията по въоръжените сили на САЩ в Камарата на представителите върховният главнокомандващ съюзническите сили на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав заяви, че Русия “е избрала да стане враг” на САЩ и НАТО и поради това “представлява дългосрочна екзистенциална заплаха за САЩ и техните европейски съюзници и партньори“. Той е обвини Русия, че се опитва да “пренапише правилата” на международната арена

Момичета и момчета от Кюстендил на "Лъвски скок"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1554718

ХVІ Общинско лекоатлетическо състезание "Лъвски скок" в Кюстендил ще се проведе от 14 ч. на стадион "Осогово". Надпреварата е за момичета и момчета V клас и се организира от Обединен детски комплекс.Лекоатлетическото състезание "Лъвски скок" е посветено на Апостола на свободата Васил Левски и е по повод 3 март - Национален празник на Република България, информира директорът на ОДК- Кюстендил Бойко Малинов....

Борисов: Разследването за картел е в унисон със съмненията на кабинета

http://www.moreto.net/novini.php?n=314408

Решението на Комисията за защита на конкуренцията да започне разследване за картел срещу седем вериги бензиностанции и процедура срещу "Лукойл Нефтохим" за злоупотреба с монополно положение до голяма степен е в унисон със съмненията на правителството.

Отворени за движение и в двете посоки са всички пунктове на българо-гръцката граница

http://www.cross.bg/pynktove-bulgaro-grutzkata-granitza-1499678.html

/КРОСС/ Отворени за движение и в двете посоки са всички пунктове на българо-гръцката граница, съобщиха за от МВР. На този етап през пунктовете преминават свободно всички видове моторни превозни средства. На нито един от граничните пунктове няма струпване или опашки от автомобили.  

Днес съдът ще решава остават ли в ареста биячите на Околовръстното

https://www.24chasa.bg/Article/5327324

Днес съдът ще решава остават ли в ареста биячите на ОколовръстнотоДнес съдът ще решава дали ще останат в ареста биячите на семейството от Околовръстното шосе в София. Ако ги осъдят, те може да получат до 2 г затвор или до 5 г. пробация, съобщи Нова телевизия. Имената на биячите, които нападнаха с метални пръчкиВаско Наумов и съпругата му, са известни на полицията,

Филип Брийдлав: Русия е враг на САЩ, Черно море е неин бастион

http://www.cross.bg/nato-briiidlav-rysiya-1499666.html

/КРОСС/ Русия “е избрала да стане враг” на САЩ и НАТО, а Черно море е станало бастион на нейната мощ, заяви върховният главнокомандващ съюзническите сили на НАТО в Европа, американския генерал Филип Брийдлав, цитиран от ТАСС. Русия “е избрала да стане враг” на САЩ и НАТО и поради това “представлява дългосрочна екзистенциална заплаха за САЩ и техните европейски съюзници и партньори”, каза генералът по време на изслушване в Комисията по въоръжените сили на САЩ в Камарата на представителите. Той е обвинил Русия, че се опитва да “пренапише правилата” на международната арена. “Русия копнее да се наслади на безспорното си влияние върху съседните страни с цел да създаде “буферна зона”, разглеждайки по този начин САЩ и НАТО като заплаха за своите цели и стремежи. В тази връзка Москва “има за цел да ни раздели и да предизвика нашата решителност” заявява Брийдлав. Междувременно председателят на заседанието, конгресменът Mac Торнбъри (републиканец от Тексас), подчерта в приветственото си слово, че Брийдлав скоро ще напусне поста си като главнокомандващ съюзническите сили на НАТО в Европа. Кога точно ще стане това законодателят не даде повече подробности. Черное море “се е превърнало в бастион на руската мощ”, каза още генералът. Той изтъкна това в отговор на въпрос за отношенията с Турция в рамките на НАТО

Безплатна кастрация на кучета и котки в Сливен

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1554842

Кампания за безплатна кастрация на кучета и котки, отглеждани от стопани и доброволци на територията на Община Сливен, стартира от 25 февруари и ще продължи до 28 февруари включително, информират от администрацията. Международен екип от ветеринарни лекари на Анимал Спей Нютър Интернешънъл /ASNI/ ще проведе за кастрацията на домашните любимци и дворни кучета и котки. Собствениците, които не желаят техните домашни любимци да се възпроизвеждат, могат да потърсят помощта на екипа. Интервенцията е безплатна. Целта е да се намали броя на бездомните ...

МВР: Отворени за движение и в двете посоки са всички пунктове на българо-гръцката граница

http://pik.bg/мвр-отворени-за-движение-и-в-двете-посоки-са-всички-пунктове-на-българо-гръцката-граница-news492046.html

МВР: Отворени за движение и в двете посоки са всички пунктове на българо-гръцката граница

Отворени за движение и в двете посоки са всички пунктове на българо-гръцката граница. Това съобщиха за "Фокус" от пресцентъра на МВР.

На този етап през пунктовете преминават свободно всички видове моторни превозни средства.

На нито един от граничните пунктове няма струпване или опашки от автомобили.

Официално работещите в област Кюстендил са намалели с 3, 3% за година

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1554612

Наетите лица по трудово и служебно правоотношение в област Кюстендил към края на декември 2015 г. намаляват с 2.8%, спрямо края на септември 2015 г., като достигат 29.9 хиляди, по предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ)В структурата на наетите лица по икономически дейности, най-голям е относителният дял на наетите по трудово и служебно правоотношение в дейностите „Преработваща промишленост" и „Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети" - съответно 33.0 и 13.9%. Спрямо края на третото тримесечие на 2015 г., наетите лиц...

Няма регионален картел на горивата във Варна

https://www.24chasa.bg/Article/5327319

Няма регионален картел на горивата във ВарнаНяма регионален картел на цените на горивата във Варна, каза говорителят на Комисията за защита на конкуренцията Марио Гаврилов по Нова телевизия. Според него това е станало, след като бензиностанции на Марешки започнали да продават горива на значително по-ниски цени от останалите бензиностанции. В репортаж от Айтос Нова телевизия показа опашки

Ангел Найденов: Военните на границата не са пъдари и няма да носят геги

https://www.24chasa.bg/Article/5327317

Ангел Найденов: Военните на границата не са пъдари и няма да носят гегиВоенните на границата не са горска стража или пъдари, няма да носят геги, естествено, че ще бъдат с оръжие. Това заяви в сутрешния блок на бТВ бившият военен министър Ангел Найденов, след като вчера депутатите единодушно приеха на второ четене армията да пази границата ни от имигранти. По думите на Найденов обаче са дадени прекалено много пари за

Подводен музей разказва за драмите на бежанците

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/02/26/2712518_podvoden_muzei_razkazva_za_dramite_na_bejancite/?ref=rss


Музеят "Атлантико", разположен на испанския остров Лансароте, потопи край брега впечатляваща колекция от скулптури, направени от британския художник Джейсън де КаиресТейлър.

Проектът е фокусиран върху бежанската криза в Европа.

Скулптурите изобразяват прииждащите хора, търсещи подслон. Един от инсталациите, сала Лампедуза, показва африкански жени, мъже и деца в потънала надуваема лодка.

Подводният музей бе открит на 25 февруари, а посетителите ще го разглеждат с...

Властите в Крим припомниха на САЩ как завършват опитите за оказване на натиск върху Русия

http://www.cross.bg/natisk-rysiya-zavurshvat-1499664.html

/КРОСС/ Опитите за оказване на натиск върху Русия, както показва историята, завършват с политически крах и забвение за организаторите им, заяви пред РИА Новости зам.-председателят на правителството в Крим Руслан Балбек. По-рано държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви на изслушванията в Конгреса, че Вашингтон продължава да оказва натиск върху Русия по отношение на Крим. „Американските власти следва внимателно да проучат историята, за да си спомнят с какво завършват опитите за натиск върху Русия… Всички ги очакваше политически крах и забвение. Никой чрез сила няма да успее да сплаши Русия и да омаловажи волеизявлението на жителите на Крим“, каза Балбек.

Мъж разстреля с автомат трима души във фабрика в Канзас, най-малко 20 са ранени

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5327318

Най-малко трима души са загинали и най-малко 20 са ранени при стрелба във фабрика на компанията Excel Industries в американския щат Канзас, предадоха информационните агенции.
Според информация от полицията, причинител на стрелбата служител на компанията. Последвала е престрелка с полицията, при която нападателят е убит.
Най-малко трима души са загинали и най-малко 20 са ранени при стрелба във фабрика на компанията Excel Industries в американския щат Канзас, предадоха информационните агенции. Според информация от полицията, причинител на стрелбата служител на компанията. Последвала е престрелка с полицията, при която нападателят е убит.

София да се готви – идва Легионерска болест

http://www.bnews.bg/article-148929

Легионерската болест е инфекция на белите дробове, предизвиквана от бактерии от род Legionella.

И другите от СЕМ да подадат оставки

https://www.24chasa.bg/Article/5326724

И другите от СЕМ да подадат оставки По-вредно от самото зло е вероятно само безсилието да се скриеш зад буквата на закона, когато нямаш смелост ясно да заявиш позицията си. “Така пише в закона” - с този мотив се оправдаха трима от членовете на Съвета за електронни медии и гласуваха регистрацията на тв “Пик”. (Виж 5-а стр.) А уж и тримата нямат съмнение,

БЛС се събира заради рамковия договор с НЗОК

http://www.cross.bg/bls-se-subira-zaradi-ramkoviya-dogovor-s-nzok-1499677.html

/КРОСС/ Днес и утре, във Военномедицинската академия в София, ще се проведе събор на Българския лекарски съюз за Националния рамков договор. Основна тема ще бъде финансирането на извънболничната помощ. В събота следобед ще стане ясно решението на организацията "за" или "против" подписването на Рамковия договор с Националната здравна каса. Вчера Надзорният съвет на касата и ръководството на БЛС постигнаха съгласие по документа. Представителят на пациентската квота в НЗОК д-р Станимир Хасърджиев обясни, че лекарите не приемат въвеждането на пръстов идентификатор за пациентите.  

Св. Порфирий пази Кръста Господен

http://frognews.bg/news_107535/Sv-Porfirii-pazi-Krasta-Gospoden/

Св. Порфирий няколко години прекарал в Скитската пустиня, Йерусалим и йорданската страна. Там той живял в пост, труд и молитва. След време бил ръкоположен за свещеник, на който поверили да пази Кръста Господен. След още няколко години бил избран за епископ на град Газа. До смъртта си той ръководил предано своето паство.

Отворени са всички пунктове на границата с Гърция

https://www.24chasa.bg/Article/5327274

Отворени са всички пунктове на границата с ГърцияОтворени за движение и в двете посоки са всички пунктове на българо-гръцката граница. Това съобщиха от МВР пред "Фокус". На този етап през пунктовете преминават свободно всички видове моторни превозни средства. На нито един от граничните пунктове няма струпване или опашки от автомобили. Очаква се днес гръцките фермери да обсъдят резултата от

Първи снимки от мястото! Пожар изпепели апартамент във Варна

http://petel.bg/Parvi-snimki-ot-myastoto--Pozhar-izpepeli-apartament-vav-Varna-__146700

Снимки: Румен Сарандев В 08.11 часа тази сутрин е подаден сигнал за пожар в апартамент, който се намира на ул. "Македония" във Варна. На място...

В момента! Катастрофа на пътя за Златните

http://petel.bg/V-momenta--Katastrofa-na-patya-za-Zlatnite__146701

Катастрофа е станала на пътя за Златни пясъци, предадоха читатели на "Петел". Има задръстване в момента. Очаквайте подробности от мястото!

Борисов: И КЗК усети вятъра на промяната в правителството (Видео)

http://petel.bg/Borisov--I-KZK-useti-vyatara-na-promyanata-v-pravitelstvoto--Video-__146698

Кадър: Нова „Вятърът на промяната в правителството явно е повлиял и на Комисията за защита на конкуренцията”. Това заяви премиерът Бой...

Всички гранични пунктове с Гърция са отворени

http://petel.bg/Vsichki-granichni-punktove-s-Gartsiya-sa-otvoreni__146702

Снимка: Уикипедия Към 8.00 ч. контролно-пропускателните пунктове с Гърция са отворени за преминаване на всички моторни превозни средства ...

Радарите за превишена скорост днес - 26 февруари във Варна и областта

http://www.moreto.net/novini.php?n=314399

Служители на пътната полиция ще следят днес - 26 февруари, за превишена скорост във Варна и областта, научи Moreto.net. Ето и пълният списък с радарите: 08:10-09:30 -южен пътен възел /вход/ 09:30ч.-10:30ч. - северен пътен възел на Аспарухов мост 11:00-12:30 - квартал "Аспарухово", ул.

Властите и опозицията в Сирия заявиха участието си в примирието

http://www.cross.bg/siriya-opozitziyata-stranata-1499665.html

/КРОСС/ Правителството и опозицията в Сирия заявиха съгласието си с режима за прекратяване на огъня в страната, който трябва да влезе в сила през нощта на 27 февруари, предаде РИА Новости. По-рано стана известно, че изготвеният от Русия и САЩ проект на резолюция на Съвета за сигурност на ООН за Сирия закрепва влизането в сила на примирието в страната от 27 февруари. В разпространения проект се отбелязва и приветства, че „сирийските правителствени сили и тези, които ги подкрепят, са съобщили на Руската федерация, а сирийските опозиционни групи са съобщили на Русия и САЩ, включително и чрез Висшия комитет по преговорите,  че са приели и са съгласни с условията за прекратяване на военните действия, и сега се явяват негови участници“.

А. Найденов сложи двойка на Николай Ненчев

http://frognews.bg/news_107600/A-Naidenov-sloji-dvoika-na-Nikolai-Nenchev/

На искане да даде оценка за военния министър, Ангел Найденов отговори: „Можете ли да ми я спестите?“. Отново помолен да каже, той каза: „Да кажем така – негативна“. Според него във във военното министерство цари свръхподозрителност и несигурност, за което вината е изяло на министър Николай Ненчев и екипа му.

Облачно и топло време днес

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1554860

Облачността ще е предимно значителна. На отделни места, главно в западните райони, ще превали дъжд. Ще духа слаб, в източните райони до умерен южен вятър. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще са между 12 и 17 градуса, съобщават от НИМХ-БАН. Над Черноморието ще е предимно облачно. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 10 до 15 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Над планините ще има разкъсана облачност, значителна над масивите в Западна България...

Корупцията - основен мотив на КАТ за промени на правилата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5326737

Тъжно е, когато правила за движение, излюпени под белите фуражки на катаджиите, бъдат внесени като проектозакон от група народни представители и стигнат до обсъждане в пленарната зала на парламента. Дваж по-тъжно е, ако мнозинство от 86 депутати ги подкрепи, макар и само на първо четене.
След гласуване на промените в Закона за движение по
Тъжно е, когато правила за движение, излюпени под белите фуражки на катаджиите, бъдат внесени като проектозакон от група народни представители и стигнат до обсъждане в пленарната зала на парламента. Дваж по-тъжно е, ако мнозинство от 86 депутати ги подкрепи, макар и само на първо четене. След гласуване на промените в Закона за движение по

Кубрат Пулев: Мачът с Чисора не е 100% сигурен

http://offnews.bg/news/n_1/n_624855.html

Мачът между Кубрат Пулев и Дерек Чисора за титлата в тежка категория на Европейския боксов съвет трябва да бъде обявен официално съвсем скоро. Има обаче малка вероятност договорът за двубоя да не бъде подписан.  Това заяви Кубрат Пулев по бТВ. Щабовете на двамата съперници трябва да уточнят детайли около организацията на срещата, след което договорът за нея да бъде парафиран от двете страни. "Обмисляме и други варианти, но най-вероятно ще е този. В най-крайния случай, ако не е Дерек Чисора - ще е някой друг. За мен е най-важно да съм готов и да съм уверен в себе си.", категоричен бе петият в световната ранглиста. Със сигурност евентуален мач с Чисора няма да се проведе в България, каквато бе първоначалната идея. Причината - финансовите интереси на организацията "Зауерланд", чиито представители са и двамата боксьори, не съвпадат с подобна дестинация за сблъсъка. "Цялостната сметка накрая трябва да излезе, защото такъв е спорта - всичко опира до пари.", заяви Пулев. Той отново ще се боксира в чужбина, въпреки че ръководството на "Арена Армеец" е изразило готовност да окаже всякаква помощ за организиране на подобно събитие. Почти сигурно домакин на битката за европейската титла ще бъде Хамбург на 7-ми май. Кубрат продължава подготовката си на високопланинската спортна база Белмекен. 

Хубавата Никол не помогна на Григор в Акапулко (ексклузивни снимки)

https://www.24chasa.bg/Article/5327276

Хубавата Никол не помогна на Григор в Акапулко (ексклузивни снимки)Красавицата Никол Шерцингер изпълни дълга си на тенисна приятелка и стискаше палци за Григор Димитров от ложата на централния корт в Акапулко. Този път, за съжаление, неуспешно. Българинът загуби безславно четвъртфинала от австриеца Доминик Тийм с 5:7, 2:6. 24-годишният ни №1 бе излишно нервен, а в началото на втория сет дори счупи ракетата си,

Италианският сенат одобри закон за съжителството на гей двойките

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5327277

Италианският сенат одобри законопроект, легализиращ гражданския съюз, както на хетеросексуани, така и на еднополови двойки, предаде Би Би Си.
Документът беше подкрепен от 173 сенатори, против него гласуваха 71. Предстои той да бъде подложен на гласуване и долната камара на парламента.
Премиерът на страната Матео Ренци определи гласуването като
Италианският сенат одобри законопроект, легализиращ гражданския съюз, както на хетеросексуани, така и на еднополови двойки, предаде Би Би Си. Документът беше подкрепен от 173 сенатори, против него гласуваха 71. Предстои той да бъде подложен на гласуване и долната камара на парламента. Премиерът на страната Матео Ренци определи гласуването като

Убити и ранени при стрелба в щата Канзас

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1554861

Четирима души са загинали, а 14 са ранени при поредица стрелби в американския щат Канзас. Това съобщи шерифът на окръг Харви на пресконференция. Шериф Уолтън каза, че всички загинали са били застреляни в "Ексел индъстрийз", завод за производство на косачки в град Хестън, щата Канзас. Той посочи, че правоохранителните органи са убили стрелеца, който е бил служител на завода. 14 души са били ранени при атаките, които са били извършени на четири различни места. Източник: БТА ...

Рождениците днес

http://www.cross.bg/rozhdenitzite-dnes-1499676.html

/КРОСС/ Анюта Асенова - член на СЕМГалактион - Старозагорски митрополит Акад. Иван Радев - литературоведДоц. Марко Тодоров - бивш министър на науката и образованиетоНиколай Желязков - волейболист, треньорПетър Хубчев - футболист, треньорСилва Зурлева - директор на Нова твСлавчо Богоев - икономист, бивш министър на здравеопазванетоАкад. Тодор Николов - геолог

Германия не знае къде са 130 хиляди мигранти, потърсили убежище там миналата година

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/02/26/2712522_germaniia_ne_znae_kude_sa_130_hiliadi_migranti/?ref=rss


Властите в Германия не знаят местонахождението на около 130 хиляди от пристигналите миналата година във федералната република кандидати за бежански статут, съобщи БТА, като се позова на информация от вестник "Зюддойче цайтунг".

Около 13% от пристигналите в страната през 2015 г. кандидати за убежище така и не са се появили в приютите, към които са били зачислени, показва отговор на министерството на вътрешните работи на питане на депутат от партията "Левите".

Общо за...

Цацаров на спешна среща с шефове на МВР заради обществения ред

https://www.24chasa.bg/Article/5327260

Цацаров на спешна среща с шефове на МВР заради обществения редСпешна среща за засилване на контрола на обществения ред у нас свиква главния прокурор. Ще се търсят допълнителни мерки за охраната на обществени места след случая, при който четирима охранители пребиха млада двойка на Околовръстното шосе в София. В срещата ще участват главният секретар на МВР Георги Костов и директора на "Охранителна полиция"

Нов протест във Враца иска правосъдие за смъртта на Тодор

http://offnews.bg/news/n_1/n_624854.html

Близки, приятели на починалия на 12 януари Тодор Йорданов излизат на протест във Враца след липсата на присъда за неговите заподозрени убийци, съобщава bTV. Според прокуратурата прекрати частично наказателното производство срещу братята Иван и Десислав Дамянови, обвинени за смъртта на младежа. Близките на Тодор реагираха остро на това развитие по случая и обявиха, че ще обжалват решението. 18-годишният Тодор Йорданов почина на 12 януари след скандал и бой на пътя. За смъртта му бяха задържани двамата братя Дамянови. Първоначално те бяха обвинени в причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на нанасяне на лека телесна повреда. По-късно братята бяха обвинени в умишлено убийство по хулигански подбуди.

Предстоящи събития в страната

http://www.cross.bg/provede-zala-preskonferentziya-1499675.html

/КРОСС/ ***София.От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание. ***София.В 09.30 часа в сградата на Министерски съвет, представители на коалиция „За да останат хора в България" - Банско ще връчат отворено писмо на премиера Бойко Борисов. ***София.От 10.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно заявление с вх. № Е-ЗЛР-Л-78 от 24.11.2015 г. на „ДИМЕКС ЕНЕРДЖИ ГРУП" ООД за издаване на лицензия за дейността "търговия с електрическа енергия", с включени права и задължения на „координатор на стандартна балансираща група" и „координатор на комбинирана балансираща група". ***София.От 10.00 часа в хотел „Шератон", Министерството на околната среда и водите, със участието на зелени неправителствени организации ще разпределят разпредели нови 100 милиона лева от европейските фондове. Разпределението ще стане по време на заседанието на Оперативна програма „Околна среда" за програмния период 2014-2020 година. ***София.От 10.00 часа сградата на район „Студентски" етаж 1, Заседателна зала ще се проведе пресконференция по повод стартиране на проект „Нови възможности за независим живот" и превърналото се в традиция за администрацията, празнично украсяване на дърветата с мартеници - „Мартенски вълшебства". ***София.От 13

Слънце и малко дъжд - до 12° и 17°

http://frognews.bg/news_107611/Slantse-i-malko-dajd---do-12°-i-17°/

Днес ще е предимно облачно. На отделни места, главно в западните райони, ще превали дъжд. Временно разкъсване на облачността ще има в югозападните и централните райони от страната. Ще духа слаб, в Източна България до умерен южен вятър. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще са между 12° и 17°. Това съобщи дежурният синоптик Боряна Маркова от НИМХ към БАН.

Видео: Къри вкара 51 точки и постави рекорд за поредни мачове с тройка

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/02/26/2712516_video_kuri_vkara_51_tochki_i_postavi_rekord_za_poredni/?ref=rss




Звездата на "Голдън стейт уориърс" Стеф Къри отбеляза 51 точки при победата над "Орландо меджик" със 130:114 и постави нов рекорд по поредни мачове с точна стрелба от зоната за три точки.

Къри се разписа от далечно разстояние в 128-и последователен двубой, след като вчера срещу "Маями хийт" изравни досегашния рекорд - 127 на Кайл Корвър от "Атланта хоукс". 

Гардът на шампионите постави новото най-добро постижение 5:45 минути преди края на първата четвърт, а...

Протест във Враца срещу липсата на обвинение за смъртта на Тодор

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5327271

Отново се организира протест във Враца днес заради заключението на прокуратурата, че 18-годишният Тодор Йорданов не е починал от побоя, нанесен му от двамата братя - 32-годишният Иван Дамянов и 36-годишният Десислав Дамянов.
Преди два дни Окръжната прокуратура във Враца прекрати частично разследването срещу братята.
Отново се организира протест във Враца днес заради заключението на прокуратурата, че 18-годишният Тодор Йорданов не е починал от побоя, нанесен му от двамата братя - 32-годишният Иван Дамянов и 36-годишният Десислав Дамянов. Преди два дни Окръжната прокуратура във Враца прекрати частично разследването срещу братята.

Найденов: Военните на границата не са горска стража или пъдари, няма да носят геги

http://pik.bg/найденов-военните-на-границата-не-са-горска-стража-или-пъдари-няма-да-носят-геги-news492044.html

Найденов: Военните на границата не са горска стража или пъдари, няма да носят геги

Военните на границата не са горска стража или пъдари, няма да носят геги, естествено, че ще бъдат с оръжие. Това заяви в сутрешния блок на бТВ бившият военен министър Ангел Найденов, след като вчера депутатите единодушно приеха на второ четене армията да пази границата ни от имигранти.

По думите на Найденов обаче са дадени прекалено много пари за тази ограда, както стана ясно – 100 млн. лв. „За съжаление, защото са дадени максимален брой средства, а за момента няма резултат“, обясни той. 1 млн. на един линеен километър излиза цената на сегашното защитно съоръжение.

За справка за малко повече от 4 месеца правителството на Пламен Орешарски изгради 30 км за 250 000 лева, поясни Ангел Найденов. За съжаление, виждаме, че под натиска на миграционните вълни, се предприемат такива мерки не само в България, отбеляза бившият военен министър.

За мен няма никакво съмнение, че военнослужещите трябва да са под командването на министъра на отбраната. Освен това военнослужещите трябва да бъдат с личното си оръжие, категоричен бе той.

По думите му рисковете са от неправомерна употреба на сила и от неправомерна употреба на оръжие. Помолен да даде оценка за военния министър, Найденов отговори: „Можете ли да ми я спестите?“. Отново помолен да каже, той каза: „Да кажем така – негативна“.


За първи път в Драганово откриха базар на мартеници

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1554852

За първи път в Драганово бе открита изложба-базар на мартеници. Инициативата е на кмета на селото Нели Грошкова. Базарът е разположен пред сградата на Кметството и ще остане там до 1 март. Всеки, който желае може да си купи мартеници, които са изработени от децата от ЦДГ „Асен Разцветников”, учениците от ОУ „Климент Охридски” и от потребителите на социалната услуга Дом за възрастни хора с умствена изостаналост. Мартениците са разположени на отделни импровизирани щандове. Средствата от продажбата им, ще отидат за нуждите на детското и учебното ...

Преглед на варненския печат - 26 февруари

http://www.moreto.net/novini.php?n=314407

Водещата тема на в-к „Черно море” е „8 млн.лв. ще вложи общината за благоустрояване на кв. Левски”. Парите са по ОП „Региони в растеж”. Подзаглавието уточнява, че каналът на ул. Мадара няма да се покрива. Разбираме и че 17-ти микрорайон коренно променя облика си.

Телевизионно утро

http://www.cross.bg/tema-stydioto-kartel-1499674.html

/КРОСС/БТВ, "Тази сутрин" Тема: Шефът на охранителите биячи Ивайло Борисов - Ториното проговаря пред bTV;Тема: Връщат ли се мутренските времена и защо МВР не може да спре уличната саморазправа? В студиото психологът Росен Йорданов и експертът по бодигардинг Манол Манов;Тема: Картел на горивата в България - ще тръгнат ли надолу цените на дизела и бензина? Коментар на Трайчо Трайков и Веселин Марешки;Тема: Връщаме ли казармата и как армията ще охранява границата? Гост е бившият министър на отбраната Ангел Найденов;Тема: Защо шефът на СЕМ подаде оставка? В студиото доц. Георги Лозанов;Тема: Предстартова треска за наградите „Оскар". Червеният килим е постлан - кои актьори ще грабнат статуетките? Водещата на специалното студио на bTV Стаси Кара. Нова телевизия, „Здравей, България" Тема: Отново мутренски времена? Коментират Миролюба Бенатова и Любен Дилов.Тема: Ахмед Юсеин - последният напуснал партията на Доган. Защо нарече бившите си съпартийци „шампиони по корупция"?Тема: Намесва ли се Турция във вътрешната ни политика? Отговорът на Камен Костадинов от ДПС.Тема: Картел на пазара на горива! Ще паднат ли цените?Тема: Българин в съдебна битка за мъжка самоличност. Историята на Пол - жена по документи, мъж по душа.Тема: Пешеходна пътека - опасна за живота. Или как пресичането завършва в болница. Тема: Първи на червения килим на „Оскарите". На живо от Лос Анджелис - звездите в очакване на церемонията

Технологичните компании ще подкрепят Apple в съдебната битка срещу ФБР

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2016/02/26/2712515_tehnologichnite_kompanii_shte_podkrepiat_apple_v/?ref=rss


Няколко от водещите технологични компании ще подкрепят Apple в съдебената й битка срещу ФБР, съобщава в. The Wall Street Journal. Сред тях са собственикът на Google, Alphabet, Facebook, Microsoft и Twitter.

Първите три компании най-вероятно ще изпратят общо писмо до съда, в което да заявят своята подкрепа за Apple и позицията на компанията, че отключването на iPhone или отслабването на криптирането ще доведе до сериозни проблеми за бизнеса и желанието на компаниите да гарантират...

"Монахът" – романът, който промени литературата

http://books.actualno.com/monahyt--romanyt-kojto-promeni-literaturata-news_525822.html

Един от първообразите на готическата литература най-сетне ще може да бъде разгърнат и от родните читатели – „Монахът“ е дело на иновативния автор Матю Луис, а книгата излиза у нас с логото на „Deja Book”. Заплетеният и шокиращ сюжет на един от най-важните образци на готическата проза ни пренася в манастирска обител. Там благочестивият абат Амброзио преживява душевна промяна, повела го по пътя на греха и падението – кумирът на цял Мадрид ще бъде подложен на ди

Нова изключително подробна карта на Млечния път

http://cosmos.actualno.com/nova-izkluchitelno-podrobna-karta-na-mlechnija-pyt-news_525766.html

Седем години след предишния опит да се картографира нашата галактика телескопът APEX ни е предоставил нещо още по-интересно – карта на Млечния път, която отразява четири пъти повече територия, отколкото всичко, което сме виждали досега. Новата карта е част от изследване, проведено от телескопа APEX в рамките на програмата ATLASGAL (Голям обзор на Млечния път от телескопа APEX), в хода на което е проведено картографиране на нашата галактика с непостижима досега детайлност. Подробно са раз

Range Rover Evoque мина бройката 500 000

http://cars.actualno.com/range-rover-evoque-mina-brojkata-500-000-news_525824.html

На 24-ти февруари, в завода в Хейлууд, Land Rover отпразнува производството на своя 500 000-ен Range Rover Evoque. До тази внушителна бройка се стига само четири години след появата на първия автомобил от модела. Evoque е най-търсеният и успешен Land Rover, произвеждан някога, и е първият автомобил от гамата на британската марка, който достига бройката 500 000. Данните сочат, че всеки трети продаден Land Rover е именно Evoque. Заради огромния интерес към модела, производственият цех в Хейлууд р

Всеки полицай е институция - само че те не го разбират

http://cite.actualno.com/vseki-policaj-e-institucija---samo-che-te-ne-go-razbirat-news_525815.html

С тези думи бившият зам.-директор на Института по психология към МВР Росен Йорданов даде директен отговор защо хората не се обръщат към полицията, когато им се случи нещо. Той е категоричен, че в момента в системата на МВР се дава път на хора, които "нямат авторитет" и качества да бъдат истински лидери. Налагат се чиновници, добави Йорданов пред bTV.

Георги Лозанов: Аудиторията сама трябва да има нетърпимост към модели като ПИК

http://society.actualno.com/georgi-lozanov-auditorijata-sama-trjabva-da-ima-netyrpimost-kym-modeli-kato-pik-news_525820.html

Има граници в медийната среда, при чието преминаване трябва да има реакция и да се обозначи като проблем пред обществото. Затова си подадох оставката като председател и член на СЕМ. Това каза Георги Лозанов, който хвърли оставка след искането за лиценз за телевизия ПИК. За граница Лозанов посочи агресивната реч в мрежата, която може да почне да се превръща в норма. Според експерта в Интернет имало много свобода, но малко доверие. Когато обаче такова говорене влезе в радиото и телевизията, този

Из занданите на Асад

http://features.actualno.com/iz-zandanite-na-asad-news_525832.html

От началото на войната в Сирия стотици хиляди сирийци са изчезнали безследно. Мохамед Гоузи е един от тях. Той е работил като лекар в Германия, но един ден решил да се върне в родния Алепо. Решение с фатален край. Когато завършил следването си по медицина, Мохамед Гоузи напуснал родния си град Алепо и се отправил към Германия - без да подозира, че предприема съдбоносна крачка към нещо ново. Там той първо работил като хирург в няколко различни болници, а по-късно отворил клиника във Вупер

Великотърновският музей с безплатни пешеходни турове и беседи на 3-ти март

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1554851

Безплатни пешеходни обиколки с беседи на Националния празник 3-ти март организира за жителите и гостите на Велико Търново Регионалният исторически музей. Туровете, под надслов „Те загинаха за нашата свобода“, са от 10,30 до 12,30 ч. по два  маршрута от площада пред крепостта Царевец до паметник „Майка България“. Южен мершрут с екскурзоводи  Светла Йорданова и Димитър Димитров: 10,30 ч. - Тръгване от площад “Цар Асен I” пред крепостта Царевец. 10.30–10.50 ч. - „Средновековният Търновград” (р...

Хуманитарните екипи на ООН очакват началото на примирието в Сирия

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/02/26/2712286_humanitarnite_ekipi_na_oon_ochakvat_nachaloto_na/?ref=rss


ООН е готова за голяма доставка на хуманитарна помощ в Сирия, ако враждуващите сили действително спазят обявеното примирие. Дори тогава обаче работниците ще действат с изключително внимание и ще оценят безопасността на всяка мисия, заяви говорител на ООН, цитиран от агенция "Ройтерс".

Според новото споразумение, сключено от САЩ и Русия, на 27 февруари (събота) в полунощ дамаско време трябва да спрат военните действия, като до обяд днес всички воюващи страни трябва да потвърдят на...

Цацаров свиква спешна среща за побоя на Околовръстното

http://offnews.bg/news/n_1/n_624853.html

Главният прокурор Сотир Цацаров свиква спешно заседание с главния секретар на МВР Георги Костов и шефа на полицията Христо Терзийски за незабавни мерки за опазване на обществения ред и осъществяването на охранителната дейност в страната. Поводът е зверският побой на Околовръстното шосе в сряда вечерта, при който охранители пребиха шофьор, заради подаден сигнал с клаксон. Софийска районна прокуратура им повдигна обвинения за нанасяне на средна телесна повреда, днес ще бъде внесено искането до Районния съд в София за постоянен арест. 

Любим виц на Играта

https://www.24chasa.bg/Article/5326788

Любим виц на ИгратаМомче към фитнес инструктора: – Искам да впечатля едно хубаво момиче - коя машина да ползвам? –

Затварят бургаското "Трапезица" до края на асфалтирането му

http://pik.bg/затварят-бургаското-трапезица-до-края-на-асфалтирането-му-news492041.html

Затварят бургаското "Трапезица" до края на асфалтирането му

Кръстовище „Трапезица” в Бургас ще бъде затворено за движение за довършване на асфалтирането му на 26 и 28 февруари, съобщиха от пресцентъра на приморската община.

Заради по-слабо натоварения трафик през почивните дни, за да се довърши работата по асфалтиране на кръгово кръстовище „Трапезица”, то ще бъде изцяло затворено от 19:00 часа на 26 февруари до 24:00 часа на 28 февруари.

Движението ще се пренасочи по обходен маршрут, както следва: - Обход Созопол - София - бул. „Тодор Александров” - ул. „Спортна” - ул. „Индустриална” - ул. „Христо Ботев” - бул. „Сан Стефано” - бул. „Стефан Стамболов”; - Обход София - Созопол бул. „Стефан Стамболов” - бул. „Сан Стефано” - ул. „Христо Ботев” - ул. „Индустриална” - ул. „Спортна” - бул. „Тодор Александров”; - Обход тежкотоварно движение - тежкотоварното движение ще бъде пренасочено през ул. „Крайезерна”. Затварянето на кръстовището налага изменение в маршрутите на част от линиите на градския транспорт.

То влиза в сила от 19:00 часа на 26 февруари (петък) и ще продължи до 24:00 часа на 28 февруари (неделя) - до приключване на ремонтните работи. Маршрутите се променят както следва: Линия № 2А от ж.к. „Славейков” - МБАЛ - бул. „Ст. Стамболов” - ул. „Сан Стефано” - бул. „Христо Ботев”. от ж.к. „М. Рудник” - бул. „Христо Ботев” - ул. „Сан Стефано” - бул. „Ст. Стамболов” - МБАЛ. Линия № 12 - МБАЛ - бул. „Ст. Стамболов” - ул. „Сан Стефано” - бул. „Христо Ботев”. Линия № 12А - бул. „Христо Ботев” - ул. Сан Стефано” - бул. „Ст. Стамболов” - МБАЛ. Линия № 4 - ул. „Мария Луиза” - Автогара Запад /влиза вътре със спирка на 13-и сектор/ - ул. „Сан Стефано” - бул. „Христо Ботев”. Линия № 25/7 от Автогара Запад - ул. „Христо Ботев” - ул. „Сан Стефано” - ул. „Марица” - ул. „Одрин”. от кв. Долно Езерово - ул. „Одрин” - ул. „Марица” - ул. „Сан Стефано” - ул. „Христо Ботев”. Автобусите, пътуващи по линиите с изменени маршрути, ще спират на всички съществуващи спирки на градския транспорт.

Унгария и Словакия се застъпиха за разширяването на НАТО

https://www.24chasa.bg/Article/5327257

Унгария и Словакия се застъпиха за разширяването на НАТОУнгария и Словакия се застъпиха за разширяването на НАТО, съобщава германската медия Deutsche Welle. На конференция по сигурността, която се проведе в Будапеща в четвъртък, унгарският външен министър Петер Сиярто призова Алианса да завърши процеса за присъединяване на Черна гора и да държи отворени вратите за Грузия и Македония.

Активните предприятия в Габровска област намаляват

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1554858

Тревожна информация публикува вестник "100 вести" днес. Изаднието пише, че активните предприятия в Габровска област намаляват, сочат данните на Националния статистически институт, събрани по време на реализацията на успешно приключилата работа по проект „Регионална бизнес демография - 2015” по Споразумение за субсидия с ЕК. Според подадените от ТСБ в Габрово данни активните предприятия през трите години са били съответно 5913 за 2011 г., през 2012 г. са със 122 по-малко, като са функционирали 5 891, а през 2013 г. са 5856. Родените или новосъзд...

Млад изобретател ще е първият български киборг

http://frognews.bg/news_107610/Mlad-izobretatel-shte-e-parviiat-balgarski-kiborg/

Младият изобретател Христо Колев ще си имплантира чип по примера на известния британец Кевин Уоруик. Така той ще стане първият български киборг.

"Работилничка за мартеници" за децата на Дупница

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1554715

Исторически музей - Дупница организира "Работилничка за мартеници", от 14:00 ч. в изложбена зала „Околийска къща". Поканени са всички деца над 7 години. Те ще изработват българската традиционна мартеница. Етнографът на музея Десислава Атанасова ще разкаже за традициите, символиката и историята на мартеницата.Специално участие ще вземат бабите от Женската фолклорна група при НЧ"Светлина-1927", с.Бистрица. С тяхна помощ всяко дете ще изработи своя оригинална традиционна мартеница.Инициативата ще съживи българската традиция, а всяка мартеничка ще ...

Преглед на печата - 26 февруари

http://www.moreto.net/novini.php?n=314405

Разкритията за картел на пазара на горивата е сред водещите теми на петъчните вестници. „Комисията за защита на конкуренцията започва производство срещу "Лукойл Нефтохим Бургас" АД за злоупотреба с господстващо положение.

От последните минути: Възможно е цената на тока да бъде намалена

http://petel.bg/Ot-poslednite-minuti--Vazmozhno-e-tsenata-na-toka-da-bade-namalena__146697

Кадър: БНТ "Цената на електрическата енергия е възможно да бъде намалена заради падането на цената на природния газ", коментира министър...

Марешки: Вятърът на промяната трябва да стане "буря" за горивата

http://petel.bg/Mareshki--Vyatarat-na-promyanata-tryabva-da-stane-burya-za-gorivata__146699

Кадър: bTV Ако вятърът на промяната не се стане буря – бързи и тежки решения, няма да има промяна на цените на горивата. Това обяви Веселин ...

Григор Димитров загуби от Доминатора и отпадна в Акапулко

http://offnews.bg/news/n_1/n_624852.html

Григор Димитров загуби от австриеца Доминик Тийм в два сета 5-7, 2-6 и приключи участието си в четвърт финалите на турнира в  Акапулко. 22-годишният австриец, известен с прякора Доминатора, ще се изправи на полуфинал срещу победителя от срещата между американците Сам Куери и Тейлър Фриц. Григор Димитров спечели турнира в Акапулко през 2014 г., а миналата година отпадна във втори кръг.

Локомотив горя на гарата в Харманли

http://pik.bg/локомотив-горя-на-гарата-в-харманли-news492036.html

Локомотив горя на гарата в Харманли

Локомотив горя на гарата в Харманли малко след 15.30 часа в четвъртък. Машината теглела товарен влак от Свиленград за Пловдив и по график минава транзит през гарата.

Тук обаче дежурният забелязал дим и сигнализирал на машинистите. Тогава те видели, че от задната страна на машината излиза дим. Изключили вентилацията, спрели влака и забелязали, че и димът спрял.

След като я включили отново за потеглят, пушекът се появил отново. Забелязали, че излиза от силовите кабели и с пожарогасител се опитали да угасят. Включили и противопожарната инсталация на 45-годишния локомотив, но огънят не намалял.

В това време пристигнали пожарните, извикани от дежурния и угасили огъня. По-късно от Димитровград пристигна друга машина, която изтегли 700-тонната композиция от 29 вагона, дълга 500 метра. Заради аварията бе нарушен графика на пътническия влак, който чакаше на гарата в Любимец.


ФИФА избира нов президент

http://offnews.bg/news/n_1/n_624851.html

Днес 207 футболни делегати от целия ще гласуват за избирането на нов президент на ФИФА. Гласуването ще се проведе в Цюрих, Швейцария, където ще бъде избран кой да заеме мястото на Сеп Блатер. Кандидати за поста са петима. За фаворити са сочени генералният секретар на УЕФА Джани Инфантино и шейх Салман Халифа от Бахрейн. Миналата година, след разследване на американските служби, започнаха масови арести на върха на ФИФА. Бе задържан дори президентът Блатер, който вече не заема поста.

Отгледани в лаборатория сперматозоиди оплодиха яйцеклетка

https://www.24chasa.bg/Article/5327248

Отгледани в лаборатория сперматозоиди оплодиха яйцеклеткаСперматозоидите се смятат за даденост. Мъжете произвеждат милиони всекидневно, а милиарди остават неизползвани всеки месец, пише STAT. Почти една трета от 50-те милиона безплодни двойки по света обаче не могат да заченат деца, заради неспособността на мъжкия организъм да произведе пълноценни полови клетки.

Applе обвини ФБР в опит да се сдобие с "опасна сила"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1554857

Apple (Епъл) поиска федералният съдия Шери Пим, постановила преди седмица компанията да окаже помощ на ФБР да пробие защитата на мобилно устройство iPhone, да преразгледа решението си. Компанията обвинява федералното правителство на САЩ в опити да се сдобие с "опасна сила" чрез съдилищата, предаде Асошиейтед прес. Съд нареди на Apple да разбие паролата на айфона на терорист Американското министерство на правосъдието предлага "безгранично тълкувание" на закона, което ако не бъде парирано, може да доведе до...

Борисов: Проблемът е, ако ГЕРБ не подпише с РБ

http://frognews.bg/news_107609/Borisov-Problemat-e-ako-GERB-ne-podpishe-s-RB/

Ми какво от това като не подпишат - какво от това. Проблемът е ГЕРБ да не рече да не подпише. Това каза премиерът Бойко Борисов на журналистически въпрос дали се притеснява, че има възможност някои от партиите в Реформаторския блок да не подпишат подготвяния от няколко месеца меморандум за ускоряване на реформите към правителствената програма, предаде.

„Изгреви и залези“ в памет на академик Румен Скорчев

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1554697

Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ представя изложбата „Изгреви и залези“ в памет на академик Румен Скорчев. Тя представя целия творчески път, изграден през годините с много труд, енергия и талант. „Изгреви и залези“ е заглавието на последната автобиографична книга на художника, върху която той работи в последните месеци от живота си. Цитати от нея са включени в експозицията. Тя може да бъде посетена от днес до 14 март. Познат най-вече като график, Румен Скорчев оставя внушително като обем творчество в техниките офорт, акватинта, м...

Секс хитринки: Как да върнем страстта във връзката?

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1554762

Първоначалната химия между двама души или я има, или я няма. Тя е тази магическа сила, която сякаш притегля двамата влюбени един към друг. В даден момент от отношенията обаче, страстите се поуспокояват. Как да задържим страстта във връзката? Вижте няколко хитринки. Следващият път не събувайте чорапите си, докато правите секс. Проучвания показват, че оргазмите са много по-силни, ако краката ви са топли. Ако сте стиснали палеца си в юмрук, потискате рефлекса на гадене. Сами може да прецените кога ще ви е от полза.

Най-важното от Варна във вчерашния 25 февруари

http://www.moreto.net/novini.php?n=314400

Блъснаха пешеходка на бул. „Ян Палах" във Варна 47-годишна жена беше откарана по спешност в болница, след като бе блъсната на пешеходна пътека на оживен варненски булевард. Инцидентът е станал пет минути преди 17 часа, съобщиха за Moreto.

Примирието в Сирия започва в полунощ. Обама: Гражданска война няма да спре докато Асад е на власт

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5327250

Американският президент Барак Обама заяви, че примирието в Сирия може да стане първата крачка към преодоляването на хаоса в страната, само ако режимът на Башар Асад и основният му съюзник Русия спазват обещанията си, предадоха информационните агенции.
Огънят в Сирия ще бъде прекратен в полунощ. Военните действия ще спрат в 00:00 часа местно време
Американският президент Барак Обама заяви, че примирието в Сирия може да стане първата крачка към преодоляването на хаоса в страната, само ако режимът на Башар Асад и основният му съюзник Русия спазват обещанията си, предадоха информационните агенции. Огънят в Сирия ще бъде прекратен в полунощ. Военните действия ще спрат в 00:00 часа местно време

Днес рожден ден имат

https://www.24chasa.bg/Article/5326772

Днес рожден ден иматАнюта Асенова, юрист, член на СЕМ Галактион, Старозагорски митрополит Доц. Марко Тодоров, бивш депутат и министър Петър Хубчев, национал от САЩ'94 Славчо Богоев, бивш здравен министър Светлана Михалева, главна медицинска сестра на МБАЛ

Затварят временно автоподлеза на "Шипка"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1554751

Движението в автоподлеза на ул. „Шипка“ ще бъде спряно от 7:30 до 11:00 часа в събота. Затварянето се налага заради премахване на опасно дърво. Заповед за резитбата е издал кметът Иван Портних, съобщиха от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване"....

Избират журито за награда "Варна"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1554708

Журито за удостояване на награда „Варна“ за ярки постижения в областта на културата ще бъде избрано на заседание на ресорната общинска комисия. Миналата година голямото отличие бе присъдено на Людмил Ангелов за цялостно творчество и изключителен принос за музикалната култура на Варна. Заседанието на комисията по култура е насрочено за 10:00 часа в общината....

Вл. Горанов на крътосан разпит за КТБ в парламента

http://frognews.bg/news_107608/Vl-Goranov-na-kratosan-razpit-za-KTB-v-parlamenta/

Финансовият министър Владислав Горанов ще отговаря в Народното в парламента на четири въпроса относно одитния доклад за фалита на Корпоративна търговска банка (КТБ), изготвен от американската компания „Аликс Партнърс“. Това ще се случи по време на петъчния парламентарен контрол. Три от въпросите са на депутатите от Реформаторския блок Петър Славов и Мартин Димитров.

Без социални помощи за първите 3 месеца от престоя на безработни чужденци в Германия

https://www.24chasa.bg/Article/5327240

Без социални помощи за първите 3 месеца от престоя на безработни чужденци в ГерманияПо време на първите три месеца от престоя си в Германия безработните чужденци от държавите в Европейския съюз нямат право на социални помощи. Това беше решено от Европейския съд в Люксембург, съобщава националният ежедневник Die Welt, цитиран от "Фокус". Постановената мярка има за цел да насърчи "финансовата стабилност" на социалната система.

Борисов - изкупителна жертва на българското общество, което го създе

http://bulgarski.pogled.info/news/71860/Borisov-izkupitelna-zhertva-na-balgarskoto-obshtestvo-koeto-go-sazde

/Поглед.инфо/ Бойко Борисов се снима с метла на чистачка от летището и обяви, че ще измете корупцията в държавата. Преди това премиерът спря обществени поръчки за около един милиард лева, които бяха предназначени за определени кръгове от обръчите на фирми от ДПС. Два дни след това самият Борисов обяви, че срещу него се готви покушение, и завърши медийния си образ на борец срещу корупцията. От формална гледна точка той се държа напълно професионално. От гледна точка на иронията бих попитал реторично следното: Ако Бойко Борисов е спрял поръчките, кой, по дяволите, го е поръчал?

Четирима застреляни и 14 ранени в Канзас

http://offnews.bg/news/n_1/n_624849.html

Четирима души са били убити и над 14 са били ранени, някои от които сериозно, при стрелба на работно място в американския град Хестън, щат Канзас, предаваТАСС . Шерифът Харви - Ти Уолтън съобщава, че между „четирима и седмина“ души са застреляни, включително и стрелецът, и между 20 и 30 души са пострадали.  Нападателят е бил недоволен служител, от фабрика за косачки който е бил уволнен от работодателите си в малкото градче Хестън. „Беше чернокож мъж, който е служител, или беше такъв“, разказва очевидец на кървавия инцидент.

Германия не знае къде точно са хиляди мигранти, стъпили на германска територия

http://europe.actualno.com/germanija-ne-znae-kyde-tochno-sa-hiljadi-migranti-stypili-na-germanska-teritorija-news_525803.html

Германските власти не знаят къде се намират около 130 хиляди души, от тези, които са пристигнали в страната през миналата година и са обявили, че търсят убежище. Информацията е публикувана в електронната версия на вестник "Зюддойче Цайтунг", който разполага с отговора на германското министерство на вътрешните работи на парламентарен въпрос, зададен от Лявата партия (Linksparte), предаде БГНЕС. Според документа, около 13% от чужденците, които са пристигнали през 2015 г. в Германия, като търсещи

Наглост - шефът на мутрите от Околовръстното ги изкара жертви на нападение

http://crime.actualno.com/naglost---shefyt-na-mutrite-ot-okolovrystnoto-gi-izkara-jertvi-na-napadenie-news_525812.html

Общо четирима души са задържани за побоя на Околовръстното шосе в София. Обвиненията са за хулиганство, за изключително дръзко поведение и средна телесна повреда на повече от едно лице. Арестуваните не са членове на охранителна фирма и имат регистрация за изнудване, средна телесна повреда, грабеж, престъпления по транспорта, управление на МПС с алкохол и без свидетелство за управление. От прокуратурата поясниха, че записът, направен от Мария Димитрова – жената на бития ни републикански ша

САЩ поиска пълна проверка на вноса и износа на Северна Корея

http://asia.actualno.com/sasht-poiska-pylna-proverka-na-vnosa-i-iznosa-na-severna-koreja-news_525804.html

Нова резолюция, която Вашингтон внесе в четвъртък вечерта (бел. ред. - бълг. време) в ООН предвижда систематична проверка на всички товари, които излизат или влизат в Северна Корея. Това съобщи посланичката на САЩ в световната организация Саманта Пауър, предаде БГНЕС. "За първи път в историята всички товари, идващи от, или за Северна Корея ще бъдат подложени на задължителна инспекция", уточни Саманта Пауър. От своя страна ТАСС цитира представителя на Китай, който смята, че резолюцията на Съвет

Министър Петкова: Очаква се и е възможно цената на електрическата енергия да бъде намалена

http://politics.actualno.com/ministyr-petkova-ochakva-se-i-e-vyzmojno-cenata-na-elektricheskata-energija-da-byde-namalena-news_525818.html

Възможно е цената на електрическата енергия да бъде намалена, тъй като цената на природния газ спада драстично. Това каза енергийният министър Теменужка Петкова в предаването „Денят започва” по БНТ. Във връзка с това, че пред дни председателят на КЕВР Иван Иванов е обявил, че цената на тока може да падне заради по-ниската цена на природния газ и кой елемент, включен в цената ще свали това, което крайните потребители получават. Министър Петкова обясни, че в момента от комисията работ

Нова кървава драма в САЩ

http://america.actualno.com/nova-kyrvava-drama-v-sasht-news_525806.html

Поне четирима са убитите при стрелбата, която откри по колегите си служител във фабриката за производство на косачки за трева в американския град Хестон, щата Канзас. Според полицията, ранените са около 30. Нападателят Седрик Форд е застрелян от силите на реда. Все още не е ясно какво е предизвикало кървавото престъпление. Форд го е извършил, след като първоначално е откраднал кола и се е насочил към фабриката, където е почнал да стреля. Всъщност при кражбата на автомобила престъпникът е стрел

Тръмп "вдигна" с още три метра стената по границата с Мексико

http://america.actualno.com/trymp-vdigna-s-oshte-tri-metra-stenata-po-granicata-s-meksiko-news_525813.html

Доналд Тръмп - фаворит в надпреварата за номинацията на Републиканската партия за кандидат-президент на САЩ, отново обеща да изгради стена за защита срещу нелегалните имигранти на границата с Мексико. В отговор на критиките на мексиканците той каза, че дори ще направи стената по-висока. Тръмп бе попитан как се отнася към критиките на сегашния президент на Мексико, Енрике Пеня Нието и бивши президенти на страната, един от които, Висенте Фокс използва и нецензурни думи в тази връзка. "Стената пр

Една от емблемите на Габрово - „Етър" вече е Етнографски музей на открито

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1554856

Архитектурно-етнографски комплекс „Етър" (АЕК) вече ще се нарича Етнографски музей на открито „Етър" (ЕМО). Решението бе прието на заседание на Общински съвет Промяната няма да измени досегашната му дейност. в Габрово. Смяната на името е следствие на промяна в Закона за културното наследство през 2009 година, който изисква всички музеи да изработят нови правилници за устройството и дейността си. Общинските съвети приемат Правилник за устройството и дейността на общинските музеи, след съгласуване с министъра на културата (съгласно чл.17, ал. 2,...

4-ма загинаха, а 14 бяха ранени при стрелба в Канзас

http://www.vesti.bg/sviat/amerika/4-ma-zaginaha-a-14-biaha-raneni-pri-strelba-v-kanzas-6050612

Сред жертвите е и заподозреният, който е стрелял безразборно от колата си, съобщи на пресконференция шерифът на окръг Харви - Т. Уолтън

4-ма загинаха, а над 14 бяха ранени при стрелба в Канзас

http://www.vesti.bg/sviat/amerika/4-ma-zaginaha-a-nad-14-biaha-raneni-pri-strelba-v-kanzas-6050612

Сред жертвите е и заподозреният, който е стрелял безразборно от колата си, съобщи на пресконференция шерифът на окръг Харви - Т. Уолтън

Четирима загинаха, а 14 бяха ранени при стрелба в Канзас

http://www.vesti.bg/sviat/amerika/chetirima-zaginaha-a-14-biaha-raneni-pri-strelba-v-kanzas-6050612

Сред жертвите е и заподозреният, който е стрелял безразборно от колата си, съобщи на пресконференция шерифът на окръг Харви - Т. Уолтън

Облачно, но топло време днес

http://offnews.bg/news/n_1/n_624850.html

Днес ще е предимно облачно. На отделни места, главно в западните райони, ще превали дъжд. Временно разкъсване на облачността ще има в югозападните и централните райони от страната. Ще духа слаб, в Източна България до умерен южен вятър. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще са между 12° и 17°, според прогнозата на НИМХ, цитирана от Фокус. Над Черноморието ще е предимно облачно, след обяд на отделни места със слаби превалявания от дъжд. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 10° до 15°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.  Над планините ще има разкъсана облачност, значителна над масивите в Западна България, където на места ще превали слаб сняг. Вятърът ще е умерен от югозапад. Максимална температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра около 1°.

Германският парламент одобри по-строго миграционно законодателство

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5327243

Долната камара на германския парламент прие по-строги норми в миграционното законодателство, за каквито настояваше канцлерът Ангела Меркел, предадоха информационните агенции.
Пакетът от законопроекти беше подкрепен от 429 депутати, а 147 гласуваха „против”.
Според одобрените текстове, молбите на мигранти, пристигнали в Германия от държави,
Долната камара на германския парламент прие по-строги норми в миграционното законодателство, за каквито настояваше канцлерът Ангела Меркел, предадоха информационните агенции. Пакетът от законопроекти беше подкрепен от 429 депутати, а 147 гласуваха „против”. Според одобрените текстове, молбите на мигранти, пристигнали в Германия от държави,

Съдът ще гледа делото срещу мюсюлмани за проповяване на антидемократична идеология

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/26/2712514_sudut_shte_gleda_deloto_sreshtu_mjusjulmani_za/?ref=rss


В Окръжния съд в Пазарджик днес ще се проведе второто заседание по делото срещу 14 мюсюлмани, обвинени в проповядване на антидемократична идеология и война. Вчера съдът даде ход и започна прочитането на обвинителния акт. Днес съдът ще продължи с прочитането на документа.

Подсъдимите са от Пазарджик и Асеновград и бяха задържани при две акции на ДАНС през ноември 2014 година и през 2015 г. Сред тях е и проповедникът Ахмед Муса, който е сочен за ръководител на групата. Делото беше връщането три пъти на прокуратуратура заради процесуални нарушения. 

Вчера съдията по делото Кристина Пунтева отхвърли исканията на защитата на обвиняемите за прекратяване на делото и връщане на прокуратурата като неоснователни, съобщи агенция "Фокус". Като неоснователни бяха отхвърлени и останалите претенции на защитниците, а именно, че обвиняемите не са се запознали с материалите по делото, че не са имали достатъчно време да го сторят, а също и че не са използвали правото си на защита. 

Трима от подсъдимите са поискали делото да се води по съкратеното следствие, но съдът е отхвърлил тези искания.

Мария Габриел организира в Ловеч конференция „Насилието над жените: да отворим очи и нарушим мълчанието”

http://pik.bg/мария-габриел-организира-в-ловеч-конференция-„насилието-над-жените-да-отворим-очи-и-наруши-news492031.html

Мария Габриел организира в Ловеч конференция „Насилието над жените: да отворим очи и нарушим мълчанието”

От 10.00 часа в зала 109 на дом „Преслав” в Ловеч, ръководителят на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент и зам.-председател на Групата на ЕНП Мария Габриел организира поредната конференция от националната кампания „Насилието над жените: да отворим очи и нарушим мълчанието”. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Основната цел на кампанията е да привлече по-силно вниманието към това престъпление и България да подпише Истанбулската конвенция, която е мощен инструмент за защита на жените от всички форми на насилие. 

Единият от биячите на околовръстното е учил в Спортното училище в Плевен

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1554859

Средна телесна повреда по хулигански подбуди - за това ще отговарят задържаните за побоя на младеж след скандал заради клаксон на Околовръстното шосе в София. В петък съдът ще решава дали да ги освободи под домашен арест до началото на делото. Четирима мъже са задържани за побоя над шофьор в София Нападателите са били охрана на Иво Борисов-Ториното - близък до Златомир Иванов-Баретата, но не са били наети на трудов договор. От полицията проверяват връзките на четиримата биячи със...

Вадят концепциите на кандидатите за гл. архитект на София

http://frognews.bg/news_107607/Vadiat-kontseptsiite-na-kandidatite-za-gl-arhitekt-na-Sofiia/

Концепциите на 13-те кандидати за главен архитект на София ще бъдат отворени днес в Столична община. Публичното им представяне е в понеделник в сградата на Съюза на архитектите, кандидатите ще отговарят и на въпроси на граждани.

Григор Димитров приключи участието си на турнира в Акапулко

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5327241

Григор Димитров претърпя поражение от австрийската тенис звезда Доминик Тийм в два сета 5-7, 2-6 и приключи участието си в 1/4 финалите на турнира в мексиканския курорт Акапулко. 22-годишният австриец демонстрира отлична игра и на твърди кортове, след като по-рано този сезон триумфира на клей в Буенос Айрес, пише БГНЕС.
Григор Димитров претърпя поражение от австрийската тенис звезда Доминик Тийм в два сета 5-7, 2-6 и приключи участието си в 1/4 финалите на турнира в мексиканския курорт Акапулко. 22-годишният австриец демонстрира отлична игра и на твърди кортове, след като по-рано този сезон триумфира на клей в Буенос Айрес, пише БГНЕС.

Морската гъба е първото животно на Земята

https://www.24chasa.bg/Article/5327234

Морската гъба е първото животно на ЗемятаНово доказателство подкрепя тезата, че морската гъба е била първото животно на Земята, пише Discovery News, цитиран от "Фокус". Молекула, съдържаща се в скала на възраст 640 милиона години е от морска гъба, според генетичен анализ, направен от изследователи от Масачузетския технологичен институт (МIT) в САЩ. Този времеви период е доста преди т.нар.

Узбекистан и България развиват сътрудничеството помежду си

http://pik.bg/узбекистан-и-българия-развиват-сътрудничеството-помежду-си-news492030.html

Узбекистан и България развиват сътрудничеството помежду си

Вчера се състоя поредното, четвърто по ред заседание на Междуправителствената комисия по научно-техническо и икономическо сътрудничество между Узбекистан и България. В рамките на мероприятието се проведе и бизнес-форум, участие в който взеха представители на деловите кръгове в двете страни.

Ръководител на делегацията на Узбекистан бе министърът на инвестициите, търговията и външните икономически връзки Ельор Ганиев, а българската бе оглавявана от министъра на благоустройството и регионалното развитие Лиляна Павлова, предаде Время востока.

Ганиев отбеляза, че България е перспективен търговско-икономически партньор на Узбекистан, влизащ в състава на ЕС. Той също така каза, че в момента са на лице всички условия за ефективното развитие на инвестиционното и търговско-икономическо сътрудничество между двете страни. Според него двете страни в момента не използват напълно възможностите, съществуващи в развитието на двустранната търговия. Ганиев посочи, че според статистическите данни миналата година търговският оборот между страните се е увеличил с почти 60%, достигайки до 42 милиона долара. 

Ганиев изрази надежда, че заседанието ще даде нов импулс на развитието на търговско-икономическите връзки между двете страни. Според него узбекистански компании могат да доставят в България продукцията на машиностроителната, нефтохимическата и химическата промишленост. 
На свой ред Лиляна Павлова заяви, че България разглежда Узбекистан като приоритетен партньор в Централна Азия и че страната и желае продължаването на икономическите и другите видове отношения. 

Мир или временно спиране на сраженията: какво договориха САЩ и Русия за Сирия

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/02/26/2712367_mir_ili_vremenno_spirane_na_srajeniiata_kakvo/?ref=rss


В понеделник САЩ и Русия обявиха план за "прекратяване на враждебните действия в Сирия". В тази връзка Самир Пури от Кралския колеж в Лондон обяснява за Би Би Си каква е разликата между временно примирие, спиране на огъня и примирие.

Спирането на враждебните действия трябва да влезе в сила от полунощ местно време на 27 февруари, събота. Постигането на тази договорка бе трудно предвид продължаващите по време на преговорите сражения, особено около северния град Алепо.

Идеята...

Правителството е немощно да защити националните ни интереси и сигурност

http://bulgarski.pogled.info/news/71859/Pravitelstvoto-e-nemoshtno-da-zashtiti-natsionalnite-ni-interesi-i-sigurnost

/Поглед.инфо/ „Още в началото на този мандат ПГ на левицата даде подкрепа на правителството, за да се промени законодателството и бързо да се изгради преградното съоръжение до границата”. Това каза зам.-председателят на ПГ НА БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и говорител на партията Атанас Мерджанов. Той припомни, че левицата е призовала премиерът лично да поеме координацията по всички дейности свързани с бежанската криза, интеграцията и всичко онова, което е необходимо за гарантиране на българската сигурност.

Ториното за пребития на Околовръстното: Правят се на мъже, а после плачат

http://petel.bg/Torinoto-za-prebitiya-na-Okolovrastnoto--Pravyat-se-na-mazhe--a-posle-plachat__146696

Снимка: bTV Охранители нанесоха в сряда привечер побой на млад мъж на столичното „Околовръстно шосе”. Те бяха задържани за 72 часа и днес ...

Цацаров свиква спешна среща с МВР заради обществения ред

http://pik.bg/цацаров-свиква-спешна-среща-с-мвр-заради-обществения-ред-news492024.html

Цацаров свиква спешна среща с МВР заради обществения ред

На 26 февруари главният прокурор Сотир Цацаров свиква спешно заседание с главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов и директора на националната полиция Христо Терзийски за вземане на незабавни мерки за опазване на обществения ред и осъществяването на охранителната дейност в страната.

Повод за спешната среща е инцидент на Околовръстното шосе в сряда вечерта, при който охранители спират и пребиват шофьор заради подаден сигнал с клаксон. Софийска районна прокуратура задържа 4 лица за хулиганство и причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди за инцидента на 24 февруари на бул. „Околовръстен път“ в столицата.

Тогава около 17,40 часа е получен сигнал в 4-то РУП – СДВР за нанесен безпричинно побой на В. Н. При разпореденото незабавно от Районна прокуратура-София разследване е установено, че В. Н., заедно със своя близка – М. Д., пътували с лек автомобил „Мицубиши Спейсрънър“ по бул. „Околовръснет път“. Тъй като бързали за работа, В. Н. маневрирал с управлявания от него автомобил, като преминавал от една лента в друга.

При една от тези маневри водач на автомобил „Ауди А 8“ препречил леко движението на автомобила на В. Н., а последният подал звуков сигнал, за да предотврати настъпване на пътно транспортно произшествие. В близост до „Ауди А 8“ се движил “Крайслер“, който, притискайки автомобила на В. Н., го принудил да спре. Малко след това до двата спрели автомобила -„Крайслер“ и „Мицубиши“, спрял и автомобилът . „Ауди 8“, на който В.Н. свирнал с клаксон. От „Крайслер“ - а и „Ауди“ - то излезли четирима, които нанесли жесток побой на В.Н. Ударите са нанесени с ръце и метални палки.

Едно от лицата е счупило с палка странично огледало на автомобила на В. Н., а друго лице е нанесло удари по спътничката на В. Н. При нанесения побой на В. Н. е причинено избиване на предните зъби на горната челюст. Установени са оток, охлузвания и разкъсване на кожата от долната страна на предмишницата на лявата ръка. Тези наранявания представляват средна телесна повреда по смисъла на закона. Извършителите на деянието са незабавно установени и задържани от органите на МВР.

Установена е тяхната самоличност – М. М., Х.Х., Г. Б. и А.Г. – служители в охранителна фирма. В четвъртък Софийска районна прокуратура привлече като обвиняеми четиримата нападатели за извършено тях в съучастие хулиганство и причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди и ги задържа до 72 часа. Предстои в петък СРП да внесе искане до Районния съд в столицата за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. 

Борисов ще участва в парламентарния контрол

http://pik.bg/борисов-ще-участва-в-парламентарния-контрол-news492023.html

Борисов ще участва в парламентарния контрол

Премиерът Бойко Борисов ще вземе участие в петъчния парламентарен контрол. Това се предвижда в програмата на парламентарния контрол.

Към министър-председателя има две питания.

Първото питане е във връзка с блокадата на българо-гръцката граница, а другият въпрос към премиера е свързан с обновяването на българската военна авиация и съчетаването на този процес с проекти за икономическо развитие на страната.

В парламентарния контрол ще вземат участие вицепремиерът Меглена Кунева и още 5 министри от кабинета. В законодателната програма на парламента е предвидено депутатите да продължат работа по промените в Закона за железопътния транспорт.

Предстои тържественото прославление на Богучарски архиепископ св. Серафим, Софийски Чудотворец

http://pik.bg/предстои-тържественото-прославление-на-богучарски-архиепископ-св-серафим-софийски-чудотвор-news492021.html

Предстои тържественото прославление на Богучарски архиепископ св. Серафим, Софийски Чудотворец

Тържественото прославление на новия светия - погребания в криптата на Руската църква в София Богучарски архиепископ Серафим (Соболев) - ще се състои на 26 февруари.

На своето заседание на 5 февруари Светият Синод на БПЦ-БП, след като изслуша доклада на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан за провелия се на 2 и 3 февруари Архиерейски събор на Руската православна църква, взе решение тържественото прославление на новия светец да се състои на 26 февруари, когато е денят на неговата кончина. Това ще е и денят, в който занапред ще се празнува паметта на свети Серафим, Софийски Чудотворец, съобщиха от БПЦ.

Светият Синод на БПЦ отправи покана към Негово Светейшество Руския патриарх Кирил за участие на руска църковна делегация в тържественото прославление на 26.02.2016 г. Програмата на богослужебните чествания започна на 25 февруари вечерта с отслужване на Последно възпоменателно богослужение в памет на Богучарския архиепископ Серафим Соболев при гроба му, в криптата на руския храм-подворие „Св. Николай Мирликийски“, а след това с литийно шествие начело с иконата на новоканонизирания светец, подарена от РПЦ на БПЦ, ще се отправи от руския храм към патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“, където ще бъде отслужено Всенощно бдение.

Начало. На 26 февруари в ПКСХП "Св. Александър Невски" от 8,45 ч. ще стане тържественото прославление на новоканонизирания за светец на Православната църква – светител Серафим, Софийски Чудотворец. След това ще започне божествена св. Литургия. След края на съборната св. Литургия Литийно шествие ще се отправи от ПКСХП „Св. Александър Невски“ към Руската църква. Там пред светлоносния гроб на новоканонизирания и вече новопрославен св. Серафим, Софийски Чудотворец, ще бъде отслужен кратък молебен. 

БЛС провежда събор за Национален рамков договор - 2016

http://pik.bg/блс-провежда-събор-за-национален-рамков-договор---2016-news492022.html

БЛС провежда събор за Национален рамков договор - 2016

Българският лекарски съюз ще проведе събор за Национален рамков договор (НРД)-2016, който ще се състои на 26 и 27 февруари т.г. в киносалона на Военно-медицинска академия, съобщиха от съсловната организация.

На 26 февруари заседанието ще се открие от 15 ч. с организационна част. Обсъждането на извънболничната помощ /ПИМП, СИМП, МДД/ ще започне около 16 ч.

Обсъжданията по параметрите на НРД ще продължат на 27 февруари, а гласуване на решението „За” или „Не” подписване на договора, се очаква да се проведе около 16 ч.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване