Спецоперация в Пазарджик! Задържани са 19 души

http://petel.bg/Spetsoperatsiya-v-Pazardzhik--Zadarzhani-sa-19-dushi__146924

Снимка TNS.bg В рамките на изминалите 48 часа по време на специализираната полицейска операция в Пазарджик и района екипи от структурнит...

Доган признал: Пеевски е воденичен камък и за ДПС, и за мен

http://frognews.bg/news_107698/Dogan-priznal-Peevski-e-vodenichen-kamak-i-za-DPS-i-za-men/

"Ужас, ужас... Не знам защо така...". Това бил единственият коментар на фактическия лидер на ДПС Ахмед Доган, когато негови приятели му показали разпечатки от материали в пеевски медии. Срещала се състояла преди дни в сараите на Доган в столичния квартал Бояна.

Стартира националният кръг на „СТАНИ СТИПЕНДИАНТ НА ЧЕЗ“ в направление „ИКОНОМИКА“

http://frognews.bg/news_107697/Startira-natsionalniiat-krag-na-STANI-STIPENDIANT-NA-CHEZ-v-napravlenie-IKONOMIKA/

Стартира националният кръг на състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ в направление „Икономика“. С бизнес проекти в онлайн гласуването се състезават дванадесетокласниците Анелия Атанасова от ПГИ „Иван Илиев“ гр. Благоевград, Димитър Стойков от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ гр. Видин, Аделина Раденкова от ПТГ „Никола Й. Вапцаров“ гр. Самоков, Димо Попов от НФСГ гр. София и Фатиме Хъйрола от ПГМ „Петко Рачов Славейков“ гр. Якоруда.

И Министерството на отбраната спира обществени поръчки

http://www.cross.bg/poruchki-otbranata-nenchev-1499876.html

/КРОСС/ През следващата седмица ще бъдат взети решения за спиране на обществени поръчки и в сферата на отбраната, съобщи министър Николай Ненчев. „Вземам обществените поръчки под пряк контрол. Ще оставя само тези, които са от национално значение и които са наложителни. Не може да не купуваме горива и оръжия, но всички поръчки, които търпят отлагане, ще бъдат спрени", обясни Ненчев. Според него в Министерството на отбраната няма съмнителни общински поръчки и не това е причина за предстоящите действия. Коя ще е най-голямата спряна поръчка, ще стане ясно след детайлен анализ в рамките на предстоящата седмица.

На 9 март ще прозрем много неща, които дори не сме подозирали

http://www.klassa.bg/News/Read/article/264639_%D0%9D%D0%B0+9+%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82+%D1%89%D0%B5+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B7%D1%80%D0%B5%D0%BC+%D0%BC%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE+%D0%BD%D0%B5%D1%89%D0%B0%2C+%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE+%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%B

 На 9 март предстои първото от двете пълни слънчеви затъмнения през тази година. У нас няма да имаме възможността да наблюдаваме този феномен, защото тогава над нашите географски ширини ще царува нощта. Ще му се радват в Югоизточна Азия, пише "Стандарт".
Но трябва да се подготвим за мощната енергия, която ще се отключи в този ден и няма да подмине и България. Затъмнението на 9 март ще трае точно 4 минути и 9 секунди, а в най-пълната си фаза ще настъпи в 1 часа и 19 минути след полунощ българско време. Затъмнението ще настъпи в зодиакалния знак Риби. Те символизират колективното безсъзнателно и в този океан се разтваря личното съзнание на всеки индивид. А това значи, че вибрациите на знака Риби ще позволят на всеки да почувства в себе си божественото присъствие и ще му дадат възможност да се докосне до своето висше Аз.

Според астролозите Рибите управляват интуицията, сънищата, мистериите, религията и тайните. Затова слънчевото затъмнение в този знак ще събуди интуицията и подсъзнанието на всеки човек. Всичко, което е било скрито или неясно за ума ни, ще се покаже на повърхността. Тогава, без да полагаме кой знае какви усилия, ще разкрием истината за всичко, което ни интересува. Слънчевото затъмнение ще отприщи силни емоции у всички хора. Астролозите съветват в този ден да отложим всички важни задачи, защото ще ни връхлитат непредсказуеми и хаотични събития.

Слънчевото затъмнение в Риби съвпада с периода на Новолуние, който подтиква към ново начало. Затова може да планирате нови проекти, но само дотам. Действията трябва да отложите за другия ден. Луната е свързана преди всичко с емоциите и здравето. Новолунието винаги носи обновление, а слънчевото затъмнение залага програма на нов цикъл, който ще се реализира до следващото подобно явление. Затова затъмнението ще стане отправна точка за нов период и емоционално-физическа пренастройка. Новолунието помага на хората, които искат да променят вредните си привички. Ако отдавна искате да откажете цигарите или да спрете сладкото, за да се разделите с излишните килца, този ден е идеален за целта. Отприщената енергия на новолуние най-силно ще енергизира подвижните знаци Риби, Близнаци, Стрелец и Дева. Новият лунен цикъл ще им даде възможност да променят живота си към по-добро. Новолунието, подсилено от затъмнението, дава възможност да заложите лична програма, да "програмирате" своето бъдеще. На вълната на тази мощна космическа енергия можете да се изкачите на по-високо ниво във всяка сфера. Най-силно върху себе си ще усетят въздействието на затъмнението представителите на знаците от подвижния кръст - Риби, Близнаци, Стрелци и Деви.

На 9 март обаче Сатурн ще сключи неблагоприятен аспект с Луната и е нужно да сме нащрек. Астролозите съветват да сме практични и да гледаме на идеите си в перспектива. Всичко, което си пожелаем в този ден, ще се осъществи, стига да сме достатъчно усърдни и търпеливи, за да дочакаме резултатите. Само не трябва да забравяме здравомислието - напрегнатият аспект към Сатурн говори за необходимост от практичен и консервативен подход към перспективите и подчертава необходимостта да гледаме на нещата трезво и реалистично.

Четири зодии са родени за дипломати

Рибите са сред четирите слънчеви подвижни знаци. Останалите са Близнаци, Дева и Стрелец. Родените под подвижен знак са най-добрите посредници и дипломати. Те обичат да пътуват до различни дестинации, свободолюбиви и любопитни са и се интересуват от всичко около тях. Рибите са подвластни на водата, те са гъвкави, многопластови и дори загадъчни. В живота си постоянно се движат, дори да не е от място на място, то поне от едно поприще на друго. Рибите са способни да изслушват проблемите на другите, но също умеят да надуят главата на всеки, склонен да слуша, с безкрайното си мрънкане. Богатото въображение и вродената интуиция прави Рибите подходящи за научното поприще. Те постигат всичко, благодарение на благия си характер и способността да следват неотлъчно мечтите си. Рибите не ламтят за постове и не бленуват за лидерски позиции. Родени за лидери обаче са редките представители на Слънчевия знак на Рибите, наподобяващи акули. Състраданието е вродено на Рибите и ги превръща в едни от най-добрите лекаримедицински сестри и ветеринари.

Близнаци имат пъргав ум в комбинация с постоянно желание за движение - към това подтиква Въздухът, покровител на подвижния знак Близнаци. Изключително многообразни и многослойни, те постигат всичко, с което се захванат. Макар че често ги обвиняват в непостоянство. Когато успеят да отворят съзнанието и сърцето си към новите идеи и възможности, Близнаците са способни на велики дела. Идеалната професия за тях цени острия им ум, сладкодумието, богатото въображение и нестихващо обаяние.

Девите залагат само на практичните и добре обмислени решения. Скучните и еднообразни професии не са за тях. Девата се впуска в дела, за които е нужна. Тя обича да помага, но и да бъде оценена. Ако това стане, тя може да се отдаде изцяло и безрезервно за каузата. Изумителна за околните е дарбата да открива грешки и да съзира пропуски там, където никой друг не ги забелязва. Девите не се стремят да са лидери, а дори да им изпадне подобна възможност, те предпочитат да я преотстъпят на друг, докато в сянка се грижат за реда.

Огънят държи Стрелеца постоянно буден. Всякакви предизвикателства, независимо физически или духовни, го съпътстват през целия му живот. За тях са подходящи професиите, в които могат да се изразяват с ентусиазъм и идеализмът им е оценен по достойнство. Стрелците изпитват непрестанна потребност от промени, като поне веднъж годишно се нуждаят от смяна на обстановката. Повечето от тях напускат дома си рано, за да преследват невъзможните си мечти. И понякога успяват. Весел и любвеобилен симпатяга, понякога груб в искреността си, Стрелецът никога не стои на едно място и не се съобразява особено с околния свят.

Местан: Влиянието на Пеевски в държавата е значително

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555322

Влиянието на Делян Пеевски в държавата и ДПС е „значително". Това заяви бившият лидер на ДПС Лютви Местан. „Точно затова е продуцирана тезата, която, оказва се, не е само мит - че ДПС се определя като партия на бизнес интересите", коментира той пред бТВ. Според него премиерите от последните години могат да кажат кои са българските олигарси. Местан: Доган се отрече от верния път, по който ДПС вървеше с мен "Всички ние 26 години виждахме амбивалентн...

Авария във въглищна мина в Русия причини смъртта на 36 души

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/02/28/2713651_avariia_vuv_vuglishtna_mina_v_rusiia_prichini_smurtta/?ref=rss


При взрив във въглищна мина край северния руски град Воркута са загинали 36 души - миньори и спасители, съобщи ТАСС. 

Няма живи хора в шахтата "Северна", съобщи техническият съвет след анализ на обстановката в авариралия участък на мината "Воркутауголь". 

На 25 февруари взрив в шахтата на дълбочина 780 метра предизвика пожар, при който четирима миньори загинаха, а 26 до днес бяха в неизвестност.

Нов взрив днес причини смъртта и на шестима спасители. Властите...

Пореден въоръжен обир в столицата - сега в Драгалевци

http://www.klassa.bg/News/Read/article/264638_%D0%9F%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD+%D0%B2%D1%8A%D0%BE%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0%B5%D0%BD+%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%80+%D0%B2+%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0+-+%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%B0+%D0

 Маскирани са извършили въоръжен обир на супермаркет в столичния квартал „Драгалевци”. Обирът е станал около 02:00 часа тази нощ, информира Нова тв.
Засега няма друга информация около поредното въоръжено нападение на търговски обект в столицата, след зрелищната атака на инкасо автомобила в подземния паркинг на мола на "Цариградско шосе" в понеделник.

Стартира националният кръг на състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ” в направление „Икономика”

http://www.cross.bg/sustezanieto-krug-stipendiant-1499875.html

/КРОСС/ На 22 февруари 2016 г. стартира националният кръг на състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ" в направление „Икономика". С бизнес проекти в онлайн гласуването се състезават дванадесетокласниците Анелия Атанасова от ПГИ „Иван Илиев" гр. Благоевград, Димитър Стойков от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров" гр. Видин, Аделина Раденкова от ПТГ „Никола Й. Вапцаров" гр. Самоков, Димо Попов от НФСГ гр. София и Фатиме Хъйрола от ПГМ „Петко Рачов Славейков" гр. Якоруда. Съгласно регламента на конкурса, победителите от всяка една гимназия от училищния кръг, приключил на 19.02.2016 г., продължават надпреварата в националния кръг. Класираните бизнес проекти на тема „Как промених моята улица" вече са публикувани в секция „Гласуване" на сайта на състезанието www.stipendiant.com. Трите проекта, събрали най-много гласове, ще се борят за първите три места на 25.03.2016 г. пред комисия на ЧЕЗ. За четвърта, поредна година ЧЕЗ ще предостави стипендии на най-талантливите ученици от гимназии с технически и икономически профил. Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ" се провежда под патронажа на г-н Карел Крал - регионален мениджър на ЧЕЗ за България и е включен в Националния календар на ученическите състезания на Министерството на образованието и науката

Седем деца от непълнолетни майки са родени за месец в Стара Загора

http://pik.bg/седем-деца-от-непълнолетни-майки-са-родени-за-месец-в-стара-загора-news493131.html

Седем деца от непълнолетни майки са родени за месец в Стара Загора

Седем деца са били родени от малолетни или непълнолетни майки в Стара Загора през януари, сочат данните на дирекция „Закрила на детето”.

В Дирекцията са постъпили 57 сигнала за деца в риск през първия месец на 2016 г. Общо по 1140 случая работят социалните инспектори.

Най-много са постъпилите сигнали за неглижиране на дете – 14, над 8 деца е упражнено насилие, четири са останали без родителска грижа, пет са настанени в специализирани институтции и др.

През януари са издадени 8 заповеди за предприемане на мерки за закрила. Две деца са настанени в домове, две в приемни семейства, едно е напуснало институция, едно е починало и  едно е осиновено

Продължават действията по закриване на социалните домове в Стара Загора. Със заповед на изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане от 1 януари т. г. се закрива Дома за деца лишени от родителска грижа „Незабравка“.  Преустановено е настаняването на деца в дом “Българка“  и е намален капацитетът му от 64 на 27 места. Спира настаняването на деца и в дом “Мария Терезия“, където в момента има 32 деца, общо 28 деца все още живеят в дом „ Теофано Попова“ .

23 катастрофи са регистрирани във Варна през денонощието

http://www.moreto.net/novini.php?n=314541

23 катастрофи са регистрирани във Варна през денонощието. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от „Пътна полиция”. Всички инциденти са само с материални щети по автомобилите и няма пострадали граждани, допълниха от полицията.

Мъртви са всички 26 затрупани миньори в руската мина „Северная”

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5331508

Няма оцелели сред 26-мата миньори, които бяха затрупани в мина „Северная” в руския град Воркута, съобщава агенция ТАСС, цитирана от „Фокус”.
Според техническия директор на фирмата, стопанисваща рудника – Денис Пайкин, няма надежда за оживели работници.
„След анализ на всички данни и обстановката на аварийния участък в мината техническият съвет
Няма оцелели сред 26-мата миньори, които бяха затрупани в мина „Северная” в руския град Воркута, съобщава агенция ТАСС, цитирана от „Фокус”. Според техническия директор на фирмата, стопанисваща рудника – Денис Пайкин, няма надежда за оживели работници. „След анализ на всички данни и обстановката на аварийния участък в мината техническият съвет

Ситуацията в мината „Северная“ - да оцелееш на ръба

http://www.bnews.bg/article-149058

Окончателно ще получим всички материали в 10 часа“, поясни Пучков по повод съдбата на 26-мата миньори, останали в мината след инцидента от 25 февруари.

Родителите на убитата Вероника 1 г. след смъртта й: Болката не може да се излекува

https://www.24chasa.bg/Article/5331505

Родителите на убитата Вероника 1 г. след смъртта й: Болката не може да се излекуваВ тази една година Вероника е все в нашите сърца. Болката не може да се излекува. Това казаха в пряко включване по bTV от Никопол Надя и Трайчо Трайкови – родителите на студентката Вероника, която точно преди година беше жестоко убита във Велико Търново. Тази вечер семейството и приятелите на Вероника ще извървят пътя,

Въоръжени с маски обраха супермаркет в София

http://frognews.bg/news_107696/Vaorajeni-s-maski-obraha-supermarket-v-Sofiia/

Маскирани са извършили въоръжен грабеж на супермаркет в столичния квартал „Драгалевци”.

Министър Пучков: Няма шанс за затрупаните в мина „Северна”

http://www.cross.bg/pychkov-minyori-mina-1499874.html

/КРОСС/ Ситуацията в мина „Северна" във Воркута изключва възможността да бъдат открити оцелели, заяви руският министър на извънредните ситуации Владимир Пучков, предава РИА „Новости. „За съжаление, сме принудени да констатираме, че всички параметри на състоянието в този участък от мината не позволяват на човек да оцелее. Окончателно ще получим всички материали в 10 часа", поясни Пучков по повод съдбата на 26-мата миньори, останали в мината след инцидента от 25 февруари. „Данните показват, че в този район, където се намират 26 миньори, температурите са високи, няма кислород", допълни той.  

Близките на Омар Зайед: той е убит от Израел

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/blizkite-na-omar-zajed-toj-e-ubit-ot-izrael-6050681

Според семейството му 52-годишният мъж е бил заплашван от хора „вътре в посолството“

Референдум за връщане на задължителната казарма предложи Велизар Енчев

http://society.actualno.com/referendum-za-vryshtane-na-zadyljitelnata-kazarma-predloji-velizar-enchev-news_526115.html

"Възстановяването на задължителната казарма е промяна на обществения договор между държавата и младежите и трябва да мине през референдум". Това обяви независимият депутат и лидер на партия „Българска пролет” Велизар Енчев. По негови изчисления възстановяването на наборната служба ще струва на държавата 1.5 млрд. лв. на година. Той напомни, че здрави казарми в страната няма. Енчев предложи в студиото на "Тази неделя" по bTV вместо задължителната казарма да бъде възстановено военнот

Без нарушения в нощните заведения и охраната им в Старозагорско

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555320

Десет увеселителни заведения в Стара Загора, Казанлък, Чирпан и Раднево и 80 лица са проверени по време на специализирана полицейска операция. Проверка е направена и на охраната, осъществявана от частни фирми. Не са констатирани нарушения на охранителната дейност, присъствие на малолетни или непълнолетни лица на обществени места след 22 часа. Изрядни били и водачите на МПС, информират от Пресцентъра на полицията. Не са установени лица, които ползват демонстративно физическа охрана. Проверката е направена по разпореждане на главния секретар на ...

Въоръжени ограбиха супермаркет в Драгалевци

http://www.cross.bg/vuoruzheni-ograbiha-sypermarket-v-dragalevtzi-1499873.html

/КРОСС/ Маскирани са извършили въоръжен обир на супермаркет в столичния квартал „Драгалевци". Обирът е станал около 2 ч. тази нощ, съобщава Нова телевизия Засега няма друга информация около поредното въоръжено нападение на търговски обект в столицата, след зрелищната атака на инкасо автомобила в подземния паркинг на мола на „Цариградско шосе" в понеделник.  

Местан: Инстиктът на Борисов му е показал, че не може да крие задкулисието

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/28/2713639_mestan_instiktut_na_borisov_mu_e_pokazal_che_ne_moje/?ref=rss


Ден след като беше направена първата стъпка към учредяването на ДОСТ - политическа партия на бившия лидер на ДПС Лютви Местан, той обяви пред Би Ти Ви, че тя ще бъде "пронатовска и антиолигархична партия". В опит за разговор за влиянието на Делян Пеевски, за това кога Местан е разбрал, че ДПС има двулична същност, за това как ще бъде финансирана новата му структура, Местан по-скоро не даде нито един конкретен отговор.

Той отново повтори, че влиянието на депутата Пеевски в държавата и...

Започна поклонението пред тленните останки на Йордан Соколов

http://petel.bg/Zapochna-poklonenieto-pred-tlennite-ostanki-na-Yordan-Sokolov__146920

Започна поклонението пред тленните останки на председателя на 38-ото Народно събрание Йордан Соколов.С едноминутно мълчание присъстващи...

Майка написа трогателна изповед през очите на детето си! Тя иска подкрепа от Варна!

http://petel.bg/Mayka-napisa-trogatelna-izpoved-prez-ochite-na-deteto-si--Tya-iska-podkrepa-ot-Varna-__146921

На редакционната поща на „Петел“ получихме писмо от майка на дете със Синдрома на Даун, с което тя потърси подкрепата ни за една благород...

Министерството на отбраната ще отмени нецелесъобразните обществени поръчки

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/28/2713635_ministerstvoto_na_otbranata_shte_otmeni/?ref=rss


Министерството на отбраната ще направи преглед на обществените си поръчки и ще отмени всички, които не са от първа необходимост. Това съобщи пред Нова телевизия министър Николай Ненчев, който вчера получи мандат от партията си БЗНС да продължи работата си в министерството и да се фокусира върху отбраната и сигурността на страната.

Ненчев не мисли, че има съмнителни поръчки във ведомството, убеден е, че се провеждат прозрачно и в съответствие със закона. В същото време каза, че тези,...

Николай Ненчев: За връщането на задължителната казарма са нужни промени в Конституцията

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5331493

За връщането на задължителната казарма е необходима сериозна дискусия и промени в К, заяви военният министър Николай Ненчев пред Нова тв.
„Трябва да се помисли за какво време – за една година или повече, а за това са необходими допълнителни средства. Какво правим с българите в чужбина, а те са 2,5 милиона, техните деца също подлежат на казарма.
За връщането на задължителната казарма е необходима сериозна дискусия и промени в К, заяви военният министър Николай Ненчев пред Нова тв. „Трябва да се помисли за какво време – за една година или повече, а за това са необходими допълнителни средства. Какво правим с българите в чужбина, а те са 2,5 милиона, техните деца също подлежат на казарма.

За шести път Болница за плюшени мечета

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555122

Сдружение „Самаряни" заедно с Асоциацията на студентите медици - клон Стара Загора, СНЦ „Пътуващите книги", Национален алианс на хора с редки болести, родители, деца, пациенти и доброволци обединяват усилия и организират редица прояви във връзка с 29 февруари - Международния ден на редките болести. 28 февруари (неделя), от 11:00 до 15:00 ч., Mall Galleria Стара Загора - Болница за плюшени мечета 29 февруари (понеделник), 11:00 ч., пред сградата на Община Стара Загора - Отбелязване на Международния ден на редките болести. Болница за плюшени мече...

Ненчев: За връщането на казармата трябва сериозна дискусия

http://pik.bg/ненчев-за-връщането-на-казармата-трябва-сериозна-дискусия-news493129.html

Ненчев: За връщането на казармата трябва сериозна дискусия

За връщането на задължителната казарма е необходима сериозна дискусия и промени в конституцията. Това каза военният министър Николай Ненчев пред Нова телевизия. 

„Това може да стане със сериозна дискусия. Трябва промяна в конституцията. Трябва да се помисли за какво време – за една година или повече, а за това са необходими допълнителни средства. Какво правим с българите в чужбина, а те са 2.5 милиона, техните деца също подлежат на казарма. Ако върнем казармата, те може да се откажат от българско гражданство”. Тези теми очерта министърът като възможност за предстоящи „интензивни разговори” в парламента.

Попитан дали подготвя връщането на казармата след като толкова идеи има, Ненчев каза, че „не бих могъл да не разсъждавам по темата, след като такива предложения има в НС. Аз съм за това България да има професионалната си армия, аз съм на тази позиция. Ние даваме възможност всеки, който пожелае, да мине обучение за 5 -6 месеца и после да остане в резерва”.

„С промени в Закона за въоръжените сили ние искаме да имаме списъците с резерва на младежи от 18 до 32 години. При въвеждане на военно положение ние имаме право да призовем някои от тези хора”, коментира още Ненчев и подчерта, че тези промени още не са гласувани в НС. 

За охраната от военни на границата министърът посочи, че Българската армия и досега е оказвала логистична подкрепа. „До момента се справяме чудесно. Вижте какво се случва в Гърция, в Турция. Ние се справяме успешно. Законът е приет, имаме пълна готовност във всеки момент, в който имаме нужда да изпратим военни на границата. Патрулите ще бъдат съвместни, ако се наложи. Вземаме превантивни мерки и ако се наложи, ще бъдем там и ще защитим териториалната цялост на страната”, каза военният министър. 

За политическата ситуация в управляващата коалиция той отново подчерта, че е получил пълна подкрепа на БЗНС и на премиера. Ненчев иска още един – два дни за разговори за подписване на коалиционното споразумение. „Трябват ми 1 – 2 дни за интензивни разговори с колегите от РБ и вярвам, че ще подпишем споразумението”, каза той. 

Лютви Местан: Пеевски има значително влияние в държавата

http://web.barometar.net/83863/

Лютви Местан призова „българските премиери“ за разговор за олигархията – „да започнем дълбокия разговор, който да доведе до катарзис, но няма да проведем този разговор без премиерите“. В студиото на бТВ той не спомена нито веднъж името на министър-председателя Бойко Борисов, но на няколко пъти отправи реплики към него. „Разговорът за олигарсите не е възможен […]

Местан: Олигарсите са продукт на българските премиери

http://offnews.bg/news/n_1/n_624944.html

Олигарсите са продукт на българските премиери. Разговорът за олигарсите е невъзможен без участието им. Това заяви пред bTV бившия председател на ДПС Лютви Местан.  Ще развалим неделното настроение на българските премиери с въпроса дали има олигарси, каза Местан, като посочи, че би говорил по темата в тяхно присъствие, като задава въпроса: „Вие, г-н премиер, кои олигарси създадохте?”. Олигархът е човек, който има връзка не просто с политическия елит, а с властта. Не може да разглеждате олигархията само с една партия. Олигархът не е равен на богат човек или бизнесмен. Има много богати хора, които трупат капитали. Насреща си имате, хора, които държат под контрола си всички регулатори и са във връзка с властта - изпълнителната, посочи Местан.  Влиянието на Делян Пеевски в държавата и ДПС е „значително”, каза Местан, но отказа да даде повече подробности по темата. „Точно затова е продуцирана тезата, която, оказва се, не е само мит, че ДПС се определя като партия на бизнес интересите”, допълни той. Местан заяви, че няма представа дали има олигарси в бившата му партия. „Зададох този въпрос в писмена форма на г-н премира, аз не съм компетентен, защото не съм осигурявал противозаконно възможности за трупане на корупционни капитали”, уточни той. На въпроса дали е вярно, че новата му партия ДОСТ ще се финансира от семейството на турския президент Реджеп Ердоган, каквато информация се появи в български и турски медии, Местан посочи, че информацията се е появила в жълти издания, които се цитират едно друго.  За финансирането на ДОСТ ще разчитаме на силата на идеите си, на спонтанната подкрепа на гражданите, допълни той. Не познавам сина на президента Ердоган - Билял, до публикациите дори не знаех, че има такъв син, категоричен е бившият лидер на ДПС.  Местан определи като тежка политическа грешка създаването на временна парламентарна комисия, която да разследва дали Турция и Русия се месят във вътрешната политика на България. Не знам как се стигна до това съглашателство между ДПС, ГЕРБ, АБВ и Патриотичния фронт и БСП. Реформаторския блок не участва в работата на тази комисия, каза той. 

Цената да получиш "Оскар"

http://www.bnews.bg/article-149057

Изчисленията сочат, че всяка година в Холивуд се харчат между 100 и 500 милиона долара за рекламни кампании за "Оскар"-ите.

Въоръжени крадци обраха супермаркет в столичния квартал "Драгалевци" (обновена)

http://pik.bg/въоръжени-крадци-обраха-супермаркет-в-столичния-квартал-драгалевци-обновена-news493148.html

Въоръжени крадци обраха супермаркет в столичния квартал "Драгалевци" (обновена)

Пореден обир в столицата. Маскирани са извършили въоръжен грабеж на супермаркет в столичния квартал „Драгалевци”. Обирът е станал около 02:00 часа тази нощ, информира Нова телевизия.

Няма пострадали при инцидента. Извършен не оглед на място, продължават процесуално-следствените действия за разкриване и задържане на извършителите, съобщават от пресцентъра на МВР.
Нападението е станало в 22:10 часа. Двама въоръжени и маскирани нахлули в магазин "Фантатико" на Околовръсния път в София, разбивайки служебния вход, съобщава Нова тв.

Мъжете са насочили оръжие срещу служители и са стреляли във въздуха, след което са отнели известна сума пари, стойността, на която се уточнява. Мъжете се издирват.

Маскирани и въоръжени бандити ограбиха супермаркет в София

https://www.24chasa.bg/Article/5331494

Маскирани и въоръжени бандити ограбиха супермаркет в СофияМаскирани са извършили въоръжен обир на супермаркет в столичния квартал „Драгалевци”. Обирът е станал около 02:00 часа тази нощ, съобщава Нова телевизия Засега няма друга информация около поредното въоръжено нападение на търговски обект в столицата, след зрелищната атака на инкасо автомобила в подземния паркинг на мола на "Цариградско шосе" в

Въоръжени крадци обраха супермаркет в столичния квартал "Драгалевци"

http://pik.bg/въоръжени-крадци-обраха-супермаркет-в-столичния-квартал-драгалевци-news493148.html

Въоръжени крадци обраха супермаркет в столичния квартал "Драгалевци"

Пореден обир в столицата, Маскирани са извършили въоръжен грабеж на супермаркет в столичния квартал „Драгалевци”. Обирът е станал около 02:00 часа тази нощ, информира Нова телевизия.

Засега няма друга информация около поредното въоръжено нападение на търговски обект в столицата, след зрелищната атака на инкасо автомобила в подземния паркинг на мола на "Цариградско шосе" в понеделник.

Вносните домати и краставици поевтиняват

http://frognews.bg/news_107695/Vnosnite-domati-i-krastavitsi-poevtiniavat/

Индексът на тържищните цени, който отразява цените на хранителните стоки на едро, се понижи тази седмица с 0,68 на сто, съобщава Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

Р. Ердоган критикува нови протести на природозащитници в Турция

http://www.cross.bg/tyrtziya-prirodozashtitnitzi-protesti-1499872.html

/КРОСС/ Турският президент Реджеп Ердоган разкритикува нови протести на природозащитници срещу намеренията за изграждане на мина за добив на медна руда в район в Североизточна Турция, съобщава изданието Today's Zaman. Недоволството стана повод правителството да замрази временно работата си по проекта, а държавният глава сравни протестите с тези от 2013 г= в Истанбул за запазването на парка Гези.  

Арестуваха заподозрян за терористичните атаки в Париж

http://www.moreto.net/novini.php?n=314542

В Алжир е арестуван мъж, пребиваващ преди това в Белгия като бежанец. Той е заподозрян в участие в атентатите в Париж през ноември 2015 г. Както съобщава агенция Алжери Прес Сървис, заподозреният е задържан в село Акбу. При серията от терористични атаки, отговорност за които пое джихадистката групировка Ислямска държава през ноември 2015 г.

Линдзи Вон има фрактура на коляното, но може да участва в неделния старт

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/02/28/2713633_lindzi_von_ima_fraktura_na_kolianoto_no_moje_da/?ref=rss


Американската скиорка Линдзи Вон има малка фрактура на лявото коляно, след като падна по време на супергигантския слалом от Световната купа в алпийските дисциплини в Андора.

Самата Вон написа в профила си във фейсбук, че вече е била на скенер, който показал "малка пукнатина" в лявото коляно.

"Скенерът показа малка пукнатина, но в понеделник ще направя и ядрено-магнитен резонанс, за да имаме по-добра представа за евентуални усложнения. Но ще видя как ще се чувствам и ако...

Подмяна на осветление затваря варненски булевард

http://pik.bg/подмяна-на-осветление-затваря-варненски-булевард-news493128.html

Подмяна на осветление затваря варненски булевард

Булевард "Република" ще бъде затворен за преминаване от 8:30 часа заради подмяна на осветителни тела.  Ограничението важи за участъка от кръстовището с бул. "Цар Освободител" до кръстовището с бул. "Сливница", съобщиха от пресцентъра на община Варна.

Автобусна линия №14 ще е с променен маршрут. След спирка "КАТ" автобусите ще продължават по бул. "Ян Хуняди", ще обслужват спирка "Парк музей Вл. Варненчик", по бул. "Сливница", спирки "Мебелна палата" и "Веселин Ханчев", и ще се включват по маршрута си. Промените се въвеждат двупосочно до приключване на ремонта в рамките на деня.

От общинска фирма "Градски транспорт” уточниха, че няма да се обслужват спирките "Г. Георгиев", "Поглед" и "Гео Милев" двупосочно.

Руски министър: Няма шанс за затрупаните в мина "Северная"

https://www.24chasa.bg/Article/5331478

Руски министър: Няма шанс за затрупаните в мина "Северная"Ситуацията в мината „Северная“ във Воркута не позволява човек да оцелее. Това заяви руският министър на извънредните ситуации Владимир Пучков, предава РИА Новости. „За съжаление сме принудени да констатираме, че всички параметри на състоянието в този участък от мината не позволяват на човек да оцелее.

Варненска улица остава без вода

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555319

Без вода до около 15:00 часа ще остане ул. "Генерал Паренсов", съобщават от ВиК-Варна. Спирането се налага заради отстраняване на възникнала авария....

Втора награда присъдиха на плевенска поетеса в национален конкурс

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555321

Поетесата Нина Чилиянска получи втора награда от 15-то издание на националния конкурс за поезия "Любовта е пиянство или пиянство от любов", който се проведе в Силистра. Поетът от Бургас Станислав Марашки спечели първа награда. Журито с председател поета Любен Дашев, присъди втората награда на Нина Чилиянска от Плевен, а трети в конкурса стана Николай Дялков от Тополовград. Наградата на Литературното сдружение "Реката и приятели", което е партньор на поетичния конкурс, беше връчена на младата поетеса Милена Белчева от град Варна. По думите на пр...

И министерството на отбраната спира обществени поръчки

https://www.24chasa.bg/Article/5331466

И министерството на отбраната спира обществени поръчкиПрез следващата седмица ще се вземат решения за спиране на обществени поръчки и в сферата на отбраната. Това призна министър Николай Ненчев. "Вземам обществените поръчки под пряк контрол. Ще оставя само тези, които са от национално значение и които са наложителни. Не можем да не купуваме горива, не можем да не купуваме оръжия.

Румен Петков: Комисията за Турция и Русия е вредна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5331488

Ние сме тези, които гарантират стабилността на кабинета и способността да се формира политика. Това заяви пред БНТ зам.-председателят на АБВ Румен Петков.
Премиерът Борисов се радва на медиен комфорт, коментира Петков. Той изрази притеснение, че спрените обществени поръчки са PR-ход. По думите му е видимо,
Ние сме тези, които гарантират стабилността на кабинета и способността да се формира политика. Това заяви пред БНТ зам.-председателят на АБВ Румен Петков. Премиерът Борисов се радва на медиен комфорт, коментира Петков. Той изрази притеснение, че спрените обществени поръчки са PR-ход. По думите му е видимо,

Откъс от "Тими провала 3. Срещаме се отново" на Стефан Пастис

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2016/02/28/2710442_otkus_ot_timi_provala_3_sreshtame_se_otnovo_na_stefan/?ref=rss


Верен на идеята да насърчава четенето сред децата ,"Детски Дневник" и тази година е медиен партньор на гласуването за любима детска книжка "Бисерче вълшебно". 

До 17 април редакцията ще публикува откъси от книгите, които се състезават в категорията "Мечтатели (9-11 години)", за да могат и читателите на сайта да се запознаят с тях. Пълен списък на всички номинирани в надпреварата книги можете да разгледате на сайта на "Бисерче вълшебно".

Днес ви предлагаме откъс от книгата...

Ненчев: Връщането на казармата ще нанесе много щети

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555318

"За връщането на задължителната казарма са необходими сериозна дискусия и промени в Конституцията". Това каза военният министър Николай Ненчев пред Нова телевизия. Всички младежи минават на отчет в армията „Трябва да се помисли и за какво време - за една година или повече, а за това са необходими допълнителни средства. Какво правим с българите в чужбина, а те са 2.5 милиона, техните деца също подлежат на казарма. Ако върнем казармата, те може да се откажат от българско гражданство". Тези проблеми очерта министърът....

Бащата на убитата Вероника: Законът дава права на виновните, а не на невинните

http://frognews.bg/news_107694/Bashtata-na-ubitata-Veronika-Zakonat-dava-prava-na-vinovnite-a-ne-na-nevinnite/

Днес се навършва 1 година от убийството на Вероника Здравкова от рецидивиста Илиян Здравков. Ще минем по пътя, по който тя е била за последно жива, казаха родителите на мъртвото момиче.

Турски медии отбелязаха учредяването на партията на Местан

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/28/2713627_turski_medii_otbeliazaha_uchrediavaneto_na_partiiata/?ref=rss


Турските медии проявяват подчертан интерес към учредяването в България на новата партия ДОСТ на Лютви Местан, съобщи кореспондентът на БТА в страната.

В емисията си на български език турската национална телевизия и радио ТРТ помества подробен репортаж с коментар по темата.

В статия под заглавие "Местан учредява нова партия" се акцентира, че след инцидента със сваления руски самолет, нарушил турското въздушно пространство, Лютви Местан е защитил интересите на Турция....

Швейцария на референдум за депортиране на чужденците, нарушили закона

http://www.cross.bg/shveiitzariya-vuprosi-referendym-1499871.html

/КРОСС/ Гражданите на Швейцария са призовани днес за участие в референдум, посветен на въпроси на миграцията, инфраструктурата, данъците и търговията. Гласоподавателите ще бъдат питани дали мигрантите, които са нарушили закона, трябва да бъдат екстрадирани, и дали данъчното бреме за съпружеските двойки трябва да се намали. В референдума са включени и въпроси за промяна на инфраструктурен проект за един от основните пътища в страната и за налагане на забрана върху борсовата търговия с храни и земеделска продукция.    

Видео, от което ще ви се завие свят

http://curious.actualno.com/video-ot-koeto-shte-vi-se-zavie-svjat-news_525837.html

Руфърът Джеймс Кингстън от Великобритания е поставил личен рекорд, качвайки се на строителен кран на върха на дубайски небостъргач, който заедно с крана достига височина 450 метра. Далече сме от желанието да популяризираме руфинга, но е трудно да се подмине такова видео. На него британският любител на силните усещания Джеймс Кингстън без предпазни мерки се качва на покрива на строящия се небостъргач Marina 101 в Дубай. За негово оправдание можем само да отбележим, че гледката, която се открив

Въоръжен грабеж в столичния квартал "Драгалевци"

http://sofia.actualno.com/vyoryjen-grabej-v-stolichnija-kvartal-dragalevci-news_526117.html

Въоръжен грабеж е извършен късно снощи в хранителен магазин в столичния квартал "Драгалевци". От полицията съобщават, че около 22.10 часа четирима маскирани и въоръжени са влезли в магазина. Един от мъжете е стрелял веднъж във въздуха. След това крадците взели парите от касата и побегнали. Откраднатите пари са около 6000 лв, информира БНР. Няма пострадали при инцидента. Нападателите се издирват.

Новите лекарски рецепти. До какво ще доведат те

http://www.bnews.bg/article-149056

Предложението обаче предизвика остри спорове между лекари и фармацевти.

Рисковете от социално напрежение в МВР ще бъдат представени на пресконференция в КНСБ

http://www.cross.bg/ogneboretz-pozharna-naselenieto-1499870.html

/КРОСС/ Рисковете от преобразуване на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" в Агенция „Пожарна безопасност и защита на населението", причините за засилващата се демотивация в сектор „Сигурност" и заплахата академията на МВР да остане без кадри ще бъдат коментирани на пресконференция на тема„Социално напрежение в системата на МВР - рискове и последици". Пресконференцията ще се проведе на на 29 февруари (понеделник) от 11 ч. в централата на КНСБ. На събитието ще бъде представено становище на Национален синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец" във връзка с новите промени в Закона за МВР. В пресконференцията ще участват вицепрезидентът на КНСБ Валентин Никифоров, Венцислав Станков - президент на НСПС „Огнеборец", Любомир Еленков и Станимир Миланов - членове на УС на НСПС „Огнеборец" и Кристиян Койчев - главен асистент катедра „Тактика" към Факултет „Пожарна безопасност и защита на населението" при Академия на МВР.

Румен Петков: Реформаторския блок има тежки проблеми

http://pik.bg/румен-петков-реформаторския-блок-има-тежки-проблеми-news493126.html

Румен Петков: Реформаторския блок има тежки проблеми

"АБВ гарантира стабилността на кабинета и способността му да прави политика", каза заместник-председателят на ПП АБВ Румен Петков по БНТ. Във връзка със случващото се в управляващата коалиция Румен Петков заяви, че въпросът за това какво се случва там надали е към АБВ.

„Ние сме предсказуема, солидна политическа партия, която се занимава с политика. Предлагаме и реализираме политики”, каза той. По думите му е очевидно, че в Реформаторския блок има тежки проблеми.

„Има разминавания, които граничат с драматизъм. Едни вътрешни упреци, квалификации, които не правят чест въобще на политиката. Оставят настрани довчерашни партньори и съратници. Ние от АБВ сме тези, които гарантираме стабилността на кабинета и способността кабинетът да прави политика", заяви Петков.

Той заяви, че колкото по-бързо се изчистят въпросите в Реформаторския блок, толкова по-добре за държавата. "Обществото трябва да знае какво излъчва Народното събрание и каква е перспективата пред него. С постоянни скандали, в които затънахме, нямаме никаква полза като държава и като общество”, допълни той. 

Един район във Варна остава без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=314540

Един варненски район ще остане без вода днес, съобщиха от ВиК за Moreto.net. Вода до 15 часа няма да имат абонатите в района на ул."Ген.Паренсов".

Румен Петков: АБВ гарантира стабилността на кабинета

https://www.24chasa.bg/Article/5331461

Румен Петков: АБВ гарантира стабилността на кабинетаАБВ гарантира стабилността на кабинета и способността му да прави политика. Това каза заместник-председателят на ПП АБВ Румен Петков пред БНТ. Във връзка със случващото се в управляващата коалиция Румен Петков заяви, че въпросът за това какво се случва там надали е към АБВ. „Ние сме предсказуема, солидна политическа партия,

Пол, който няма пол - жена по документи, мъж по душа

http://petel.bg/Pol--koyto-nyama-pol---zhena-po-dokumenti--mazh-po-dusha__146918

Историята на Пол – един човек, който определя себе си като интерсексуален. „Това е един човек, в чиито документи за самоличност пише жен...

Жената-каучук днес е в плен на патерици

http://petel.bg/ZHenata-kauchuk-dnes-e-v-plen-na-pateritsi__146919

Бтв кадър: Бтв Жената-каучук Вили Кожухарова доскоро радваше публиката с таланта си, въпреки че е прехвърлила 60 години. Днес обаче Вили...

Въоръжени обраха супермаркет в София

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5331473

Маскирани са извършили въоръжен обир на супермаркет в столичния квартал „Драгалевци”. Обирът е станал около 02:00 часа тази нощ, съобщава Нова тв.
Очаквайте
Маскирани са извършили въоръжен обир на супермаркет в столичния квартал „Драгалевци”. Обирът е станал около 02:00 часа тази нощ, съобщава Нова тв. Очаквайте

Очакват се окончателните резултати от изборите за парламент и Съвет на експертите в Иран

http://www.cross.bg/suvet-ekspertite-iran-1499869.html

/КРОСС/ В Иран днес се очаква да бъдат оповестени окончателните резултати от изборите за парламент и Съвет на експертите на страната. Президентът Хасан Рохани и главният му съюзник и бивш президент Акбар Рафсанджани печелят най-много гласове за влиятелния Съвет на експертите.  

Лютви Местан: Не познавам сина на Ердоган, ДОСТ няма да се финансира от Турция

https://www.24chasa.bg/Article/5331468

Лютви Местан: Не познавам сина на Ердоган, ДОСТ няма да се финансира от ТурцияНе познавам сина на президента Ердоган Билял, до публикациите дори не знаех, че има такъв син. Това заяви пред Би Ти Ви доскорошният лидер на ДПС Лютви Местан, който в събота събра Инициативния комитет за учредяването на новата си партия ДОСТ. Тя трябва да бъде създадена през април. Водещата попита Местан дали е вярно,

Къри счупи още рекорди, след като донесе драматична победа на "Голдън стейт"

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/02/28/2713623_kuri_schupi_oshte_rekordi_sled_kato_donese_dramatichna/?ref=rss


Звездата на "Голдън стейт уориърс" Стеф Къри направи поредния си невероятен мач и донесе победата на своя тим със 121:118 над "Оклахома сити тъндър" след продължение в мач от редовния сезон на НБА.

Гардът вкара победния кош в срещата от над 11 метра и с него постави серия от рекорди. Той завърши общо с 46 точки и шест асистенции за 37 минути игра.

Феноменалната финална тройка на Къри бе общо 12-ата му в двубоя от 16 опита. Така той изравни постижението на Дониъл Маршал и...

Болницата в Павликени ще се сдобие с нова оборудвана линейка

http://pik.bg/болницата-в-павликени-ще-се-сдобие-с-нова-оборудвана-линейка-news493125.html

Болницата в Павликени ще се сдобие с нова оборудвана линейка

Утре МБАЛ - Павликени ще получи дарение – оборудвана линейка, предоставено от Суверенния военен орден на св. Йоан от Йерусалим, Родос и Малта, чрез съдействието на Националната пациентска организация и Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе”. Ключът на линейката ще бъде предаден лично от д-р Камило Дзуколи, извънреден и пълномощен посланик на ордена.

Домакин на церемонията е д-р Ренета Кръстева, управител на общинската болница.Официални гости на събитието ще бъдат комисар Виторио Савати и зам. ръководител на мисията, Богдан Паташев от Посолство на Малтийския орден в София, представители от Министерство на труда и социалната политика, Областна Управа – Велико Търново, РЗИ-Велико Търново, Национална пациентска организация, инж. Емануил Манолов, кмет на общ. Павликени, общински съветници, модератори към Център „Амалипе” и местната общност.

Дарението в община Павликени е част от по-голямо дарение, което Суверенният военен орден на св. Йоан от Йерусалим, Родос и Малта прави на местните общности, с които Център „Амалипе” работи за повишаване на здравния статус. То включва и обзавеждането на зъболекарски кабинет в с. Еница, община Кнежа.

Синът и съпругата на Омар Зайед: Израел го уби!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5331464

Намереният мъртъв в двора на палестинското посолство в София Омар Зайед е убит от Израел. Тази държава не прощава, категорични са съпругата и синът на мъжа.
„Видях лицето му – цялото в рани и кръв. Баща ми винаги се е чувствал притеснен. Получавал е натиск от всякакви хора, уж наши, в посолството. Те са предатели. Съсипаха ни живота.
Намереният мъртъв в двора на палестинското посолство в София Омар Зайед е убит от Израел. Тази държава не прощава, категорични са съпругата и синът на мъжа. „Видях лицето му – цялото в рани и кръв. Баща ми винаги се е чувствал притеснен. Получавал е натиск от всякакви хора, уж наши, в посолството. Те са предатели. Съсипаха ни живота.

„Лотария България“ по bTV - новото съботно забавление

https://www.24chasa.bg/Article/5327882

„Лотария България“ по bTV - новото съботно забавлениеПенсионерка спечели 28 500 лева от тв шоуто Вълшебни екскурзии, коли и печалби до два милиона лева – това може да случи само в „Лотария България“. И тази събота в рамките на един час тв шоуто „Лотария България“ остави без дъх 60 щастливци от цялата страна. Четирима участници, изтеглени на случаен принцип от четирите сектора,

Колко струва да спечелиш "Оскар"?

http://offnews.bg/news/n_1/n_624845.html

Филмовите студиа плащат милиони долари всяка година в рекламни кампании, които да запечатат продукциите им в главите на 6-те хиляди, или там някъде, членове на Американската филмова академия, които гласуват наградите "Оскар", с надеждата да ги привлекат на своя страна. Но дали работи, пита Джим Рийд за Би Би Си . Чували ли сте за случая, в който някаква актриса платила за свои реклами на цяла страница в различни издания, които направо приканвали членовете на Академията да обмислят нейното представяне? Или за холивудския продуцент, на когото му бе забранено да посети церемонията по връчването на наградите заради своята очерняща кампания срещу съперничещ му филм? И това са едва 2 от най-фрапиращите опити да се окаже влияние върху може би най-конкретната група гласуващи на планетата - гласуващите за наградите "Оскар". Изчисленията сочат, че всяка година в Холивуд се харчат между 100 и 500 милиона долара за рекламни кампании за "Оскар"-ите. Това не са цифри, с които шефовете на студиата искат да се хвалят, но филмовият продуцент и блогър Стивън Фололс е успял да стигне до този извод, благодарение на вътрешната информация на свои колеги в бизнеса. Според него, за да бъде рекламата на даден филм добра, трябва да бъдат заделени около 10 милиона долара за печатни и медийни реклами, публикации и прожекции. Рекламите Когато започне Оскаровият сезон, студиата започват да плащат агресивно за реклами в търговската преса, учтиво напомняйки на журито за качествата на своите филми и представянията своите звезди. Фразата "за ваш размисъл" ("for your consideration") във въпросните реклами по билбордове и вестници се е превърнала в своеобразно холивудско клише. Реклама на първа страница на изданието "Холивуд рипортър" по време на Оскаровия сезон се смята, че струва до 72 хиляди долара. Колегата му "Варайъти" сигурно също взема толкова. През 2011 г. актрисата Мелиса Лео, недоволна от малкото ѝ медийно отразяване в големите медии, плати за своя еднолична реклама, която да подчертае представянето ѝ във филма "Боецът". Някои хора я обвиниха, че използва непозволени практики, но в крайна сметка тактиката ѝ подейства - тя отнесе наградата за най-добра поддържаща женска роля. Мръсни номера Има я, разбира се, и мръсната страна на нещата - малка група Оскарови консултанти, чиято работа е да загнездят филмите, които са им платили, в главите на членовете не Академията. Плаща им се между 10 и 20 хиляди долара за филм, но цената лесно може да се удвои или утрои, ако лентата бъде номинирана или се бори за приза. Журито бива поканено на специални прожекции в Лос Анджелис, Ню Йорк или Лондон, където звездите често се появяват лично, за да участват в кратки разговори със специалните гости. "Това са високоплатени публицисти-акули, които познават добре членовете на Академията и знаят какво харесват", казва репортера Гайл Мърфи. Директните подкупи са забранени, разбира се, но журиращите признават, че са заринати от безплатни подаръци и джунджурии преди официалното обявяване на номинациите. "Получавал съм книги, готварски книги и общо взето всичко друго без презервативи. Нелепо е", коментира анонимен гласуващ пред "Холивуд рипортър" през 2013 г. От 2011 г. насам Академията забрани директното лобиране по телефон или електронна поща. След като номинациите бъдат обявени, на студиата се забранява да провеждат прожекции с безплатна храна и питиета - любима тактика на компаниите в миналото. Отрицателни коментари Коментари, директни или в социалните мрежи, които целят да "хвърлят негативна светлина" върху някой филм съперник, са изключително зле третирани. През 2010 г. на Никълъс Шартиер, един от продуцентите на "Войната е опиат", му бе забранено да посети раздаването на наградите, тъй като разпрати имейл до журито, в което го моли да подкрепи неговия филм пред "500-милионната прожекция", под която той очевидно имаше предвид "Аватар", който също бе номиниран за най-добър филм. В крайна сметка "Войната е опиат" спечели и Шартиер си взе статуетката един месец по-късно. Смята се обаче, че това не е единственият подобен случай. Доста хора вярват, че въпросните платени Оскарови консултанти са отговорни за появата на стабилен поток от отрицателни истории, които изникват в пресата около номинациите. Дали ще е обвинение към "Беднякът милионер" за използване на нископлатен детски труд, или критика към "Враг номер едно", че опрощава мъчението като метод на действие - такива статии винаги има. Струва ли си всичкото това обаче? Според проучването от 2013 г. на анализатора на Фейсбук Едмънд Хелмър - не си е струвало. Като оставя настрана останалите фактори, той пресмята, че получаването на "Оскар" за най-добър филм добавя едва 3 милиона долара приход към печалбите в кината, докато вземането на "Златен глобус" носи 14,2 милиона долара. Това може би се дължи на факта, че "Оскар"-ите идват към края на един дълъг сезон с награди, когато лентите все пак са постояли в кината доста време. Различно изследване през 2014 г. показва, че призът на Академията увеличава заплащането на даден актьор с 3,9 милиона долара, докато на актрисите, носителки на наградата, това носи едва 500 000 долара отгоре. Разбира се, не всичко се свежда до парите. Холивудската политика и признанието на твоите колеги също играят важна роля. Както казва Едмунд Хелмър, "Златният глобус" и "Оскар"-ът "не се свеждат до продажбата на повече билети за филма победител". "Призовете носят нови възможности на победителите, както и несравнимото удоволствие на победата", казва той.

Разходка с теснолинейка за 3 март

http://frognews.bg/news_107693/Razhodka-s-tesnolineika-za-3-mart/

Уникално пътуване организират фенове на теснолинейката за националния празник 3 март, съобщи инициаторът Кристиан Ваклинов. Над 200 души вече са дали заявка, че ще пътуват в празничния ден от гара Септември до Якоруда. Цялата организация се прави в социалните мрежи.

Нов взрив в мина „Северна” в Коми отне живота на още няколко миньори

http://www.cross.bg/zaginali-zatrypanite-vzriv-1499868.html

/КРОСС/ В мината „Северна" в руската република Коми е станал нов взрив и има загинали членове на спасителните екипи, които издирват затрупаните на 25 февруари, съобщиха източници от оперативния щаб, цитирани от ТАСС. Още няма официално съобщение за новата ситуация. От компанията собственик на мината „Воркутаугол" опровергаха съобщенията на някои медии, че затрупаните вече се смятат за загинали. В четвъртък (25 февруари) под земята след експлозия останаха 26 миньори. По време на инцидента са пребивавали 110 души, 80 от които са били евакуирани успешно на повърхността. Намерени бяха телата на четирима загинали, а 26 са в неизвестност.  

Ще има ли хаос при новия начин на изписване на лекарствата?

https://www.24chasa.bg/Article/5331451

Ще има ли хаос при новия начин на изписване на лекарствата?Ще има ли хаос с новия начин на изписване на лекарства? Темата излезе на дневен ред, след като беше предложено лекарите вече да не ни предписват името на лекарството, а на активното вещество, което трябва да присъства в него. Предложението обаче предизвика остри спорове между лекари и фармацевти. В студиото на „Събуди се” по Нова телевизия

Н. Пр. Юрий Исаков: Възможностите за сътрудничество между Русия и България са много по-големи

http://www.cross.bg/bulgariya-rysiya-gurtziya-1499867.html

/КРОСС/ Ако трябва да съм по-сдържан в оценката си, бих казал, че взаимоотношенията между България и Русия са „удовлетворителни“. Независимо от известния спад във взаимната търговия – до 3,5 милиарда евро през миналата 2015 г., Русия остава сред водещите търговски партньори на България. По отношение на износа тя е на първо място, по стокообмен – на трето, а също така е и водещ енергиен партньор с доставките на нефт, газ, ядрено гориво, а също и транзитните такси за използването на тръбопроводите през територията на България за транзит на руски газ за Турция, Македония и Гърция. Това каза в интервю за предаването „Събота 150“ по „Хоризонт“ посланикът на Руската федерация Н. Пр. Юрий Исаков: Трябва да отбележим и дейностите по удължаването на срока на експлоатация на 5-ти и 6-ти блок на АЕЦ „Козлодуй”. Много успешна е инвестиционната програма на руската компания „Лукойл” в България. В „Нефтохим Бургас” приключи най-мащабната програма за модернизация на предприятието. Бяха инвестирани 1,5 млрд. долара и сега по технологични параметри заводът е сред най-модерните в Европа. На българския пазар активно работи и „Газпром нефт” с верига от бензиностанции. Така че икономическото взаимодействие продължава. Казвам, че съм сдържан в оценката си, защото възможностите за сътрудничество са много по-големи

Започна базар на мартенички с мисия

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555317

Традиционният Мартенски благотворителен базар на сдружение „Еквилибриум” започна в Mall Rousse. Инициативата е посветена на добротата и всички, които ще го посетят ще могат да отнесат своето мартенско късметче и да помогнат да разцъфти пролетното дърво, което е символ на събитието. Мартеничките с мисия можете да откриете всеки ден до 1 март от 11:00 до 17:30 часа....

„Черно море порт Варна“ загуби в Самоков

http://www.moreto.net/novini.php?n=314538

„Черно море порт Варна“ инкасира загуба при гостуването си на „Рилски спортист“ в Самоков в 19-ия кръг от НБЛ. Варненци отстъпиха с 85-110. Домакините взеха и четирите четвъртини (29-11, 33-23, 31-27, 17-14) . Най-резултатен в срещата бе Симеон Илиев, който вкара 4 тройки, реализира 28 точки и направи 10 борби.

Методи Андреев: Който и да стане главен прокурор, системата го моделира

http://politics.actualno.com/metodi-andreev-kojto-i-da-stane-glaven-prokuror-sistemata-go-modelira-news_526110.html

"Критикувам много действия на прокуратурата, но не мога да не похваля реакцията на главния прокурор по отношение на мутренския побой на Околовръстното шосе. Призовавам го г-н главния прокурор във всички случаи така да се действа, даже и когато мутрите са на Делян Пеевски". Това коментира депутатът от ГЕРБ Метори Андреев, който се включи в шествието на „Правосъдие за всеки“. „Аз съм стар фен на идеите на „Правосъдие за всеки“. Още на 24 ноември, когато направиха пр

Индиец уби 14 свои роднини с нож

http://asia.actualno.com/indiec-ubi-14-svoi-rodnini-s-noj-news_526111.html

35-годишен мъж уби 14 членове на собственото си семейство, включително седем деца, с касапски нож, след което се самоуби край индийския град Мумбай. "Нападателят, Хаснин Ануар Уерекар се е обесил, след като прерязал гърлата на членовете на цялото му семейство, включително родителите му", каза пред „Франс прес” полицейският говорител Гаджанан Лаксман Кабдуле. Според местни медии, семейството се събрало за празник, като убийствата са извършени между 2:00 и 2:30 часа през нощта.

Цитат на деня: Олигарсите са продукт на българските премиери

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/28/2713610_citat_na_denia_oligarsite_sa_produkt_na_bulgarskite/?ref=rss


Олигарсите са продукт на българските премиери. Разговорът за олигарсите е невъзможен без участието им. Ще развалим неделното настроение на българските премиери с въпроса дали има олигарси. Олигархът е човек, който има връзка не просто с политическия елит, а с властта. Не може да разглеждате олигархията само с една партия. Олигархът не е равен на богат човек или бизнесмен. Има много богати хора, които трупат капитали. Насреща си имате, хора, които държат под контрола си всички регулатори и са...

Урок по родолюбие в ЦДГ "Чучулига"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555316

Броени дни след честването на 138-годишнината от Освобождението на Русе и малко преди да отбележим Националния празник – 3 март, децата от група „Ян Бибиян“ на детска градина „Чучулига“ демонстрираха знания в открит урок по родолюбие. Бъдещите първокласници бяха разделени на два отбора – „Левски“ и „Ботев“, а в журито се включиха родители и директорът на градината Скарлет Гвоздейкова. Децата пяха възрожденски песни, рецитираха стихове, а родителите решаваха кръстословица и си припомниха част от славното ни минало, назовавайки стари сгради в Рус...

ГЕРБ откри предизборната си кампания в село Въглен

http://web.barometar.net/83861/

ГЕРБ гласува доверие на Георги Господинов – млад и амбициозен човек, който може да бъде пълноценна част от екипа на община Аксаково и да работи за развитието на с. Въглен. Това заяви народният представител и председател на Областния предизборен щаб на ГЕРБ-Варна Павел Христов, представяйки официално кандидата на партията за кмет на аксаковското село. „Като […]

“Велт“: Путин надхитри Запада, заобикаляйки санкциите

http://svetoven.pogled.info/news/71911/Velt-Putin-nadhitri-Zapada-zaobikalyaiki-sanktsiite

/Поглед.инфо/ Русия намери начин да заобиколи западните санкции и да привлече сериозни капитали от Европа и САЩ, съобщава в. „Велт“.

Обявиха големите победители на наградите за най-лош филм! Няма да повярвате! Вижте кои са те!

http://www.bnews.bg/article-149050

Антипремията „Златна малинка“ се присъжда ежегодно в САЩ в навечерието на наградите „Оскар“.

Близките на Омар Зайед: Той е убит от Израел

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555315

Близките на Омар Зайед са категорични, че той е бил убит от Израел за престъпление отпреди 30 години. Категорични са също, че Израел не прощава, допълва Нова телевизия. Омар Зайед се криел в палестинското посолство, защото се страхувал за живота си. Омар има присъда в Израел за убийст...

Н. Ненчев: Задължителната казарма ще доведе до национално разделение

http://www.cross.bg/nenchev-kazarma-armiya-1499864.html

/КРОСС/ Категорично против връщането на задължителната казарма се обяви министърът на отбраната Николай Ненчев. „Това ще нанесе много щети. Ще доведе и до всяване на разцепление в нацията, дори и до политическо разцепление. Имаме 2,5 милиона българи в чужбина. Много от тях имат деца, които са с двойно гражданство. Какво правим с тях? Трябва да ги задължаваме да се връщат да отбиват задължителна военна служба, а ако те не се върнат, при първото им стъпване на летището, да ги задържаме, за да влязат в казарма. Сами разбирате до какво би довело това. Не бива да плашим хората", заяви министър Ненчев в интервю за Нова телевизия. „Аз съм за запазване на професионалната армия. Анализите показват, че това е най-доброто решение. Отделно - Българската професионална армия върши работата си на ниво", каза още Николай Ненчев.

Риза, ДПС: От нас директна атака срещу Местан няма

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/riza-dps-ot-nas-direktna-ataka-sreshtu-mestan-niama-6050680

Съпредседателят на партията коментира, че сред електората няма притеснение от това, което се случва около ДОСТ

В Добрич ще бъде отслужена панихида за загиналите при пожара във влака София-Кардам

http://www.cross.bg/pozhara-vlaka-vagon-1499866.html

/КРОСС/ В храма „Свети Георги" в Добрич ще бъде отслужена панихида за загиналите при пожара във влака София-Кардам в нощта на 28 февруари 2008 година. Пожарът възниква около 23.40 ч. във втория (кушет) вагон на влак №2637, пътуващ от София за Кардам (област Добрич) и бързо се разраства към съседния спален вагон. Инцидентът става при навлизане на влака в индустриалната зона на Червен бряг. Пътуващите в спалния вагон са 27 души, в кушет-вагона - 35, а в целия влак - 150. След възникването на пожара влакът е спрян и започва евакуация на пътниците. Огънят е загасен около 5.30 сутринта от пожарникари от Плевен. В пожара изгарят деветима пътници, намиращи се в кушет-вагона, сред които и директорът на Националния археологически музей Рашо Рашев. Обгорелите до неузнаваемост тела на деветте жертви са идентифицирани няколко дни по-късно. На 5 март 2008 г. в страната е обявен Ден на национален траур в памет на загиналите пътници: Антоанета Апостолова, Валерия Желева, Галина Иванова, Даниел Вичев, Елена Халачева, Калчо Енчев, Мая Мишева, Рашо Рашев, Стоян Ковачев.  

Продължава разследването около смъртта на Борислава от Монтана

http://pik.bg/продължава-разследването-около-смъртта-на-борислава-от-монтана-news493122.html

Продължава разследването около смъртта на Борислава от Монтана

Борислава от Монтана се пресели в отвъдното в средата на февруари. Двете й деца ще растат без нея. Полицията разследва трагедията, станала посред бял ден в един от блоковете на най-гъсто населения квартал в Монтана – „Младост”, съобщава „Конкурент”. Младата жена се качила на покрива на високата жилищна сграда. Там изпила натриевата основа. Тръгнала да се прибира в дома си и се срутила безпомощна пред входа на апартамента, където я открила сестра й. 

Според първоначалната информация, обаче, тя е скочила от покрива на сградата. Знае се, че е имала сериозни наранявания, но лекари трябва да кажат дали те са от падане от високо.

Няколко часа по-късно Борислава издъхна в болницата. Причините, довели майката до крайното решение, все още се изясняват.

Дни преди това възрастен мъж отне живота си с ловна пушка. 80-годишният Радион М. се гръмна в корема. 48 часа лекарите се бориха за живота му, но не успяха да го спасят. 
И Борислава, и дядо Радион сами избрали да сложат край на земния си път. Най-вероятно никой никога няма да узнае точните причини, които са ги довели до фаталната стъпка.

Над 150 ученици рецитираха възрожденска поезия в Русе

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555314

Над 150 ученици участваха в дванадесетото издание на конкурс-рецитала „За да я има България”. Началото беше дадено с изпълненията на възрожденска музика от хор „Свети Георги Победоносец”, след което директорът на Общинския младежки дом Красимира Николаева приветства участниците.Конкурсът за индивидуални изпълнители на произведения от български автори е посветен на националния празник 3-и март. Целта е да се съхрани и популяризира българската поезия и българското национално самочувствие в младите хора, да се стимулира интереса на все повече млад...

Ирански бизнесмен купи почти половината акции на "Евертън"

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/02/28/2713613_iranski_biznesmen_kupi_pochti_polovinata_akcii_na/?ref=rss


Иранският бизнесмен Фархад Мошири придоби 49.9% от акциите на "Евертън", съобщиха от ръководството на футболния клуб.

60-годишният Мошири е продал в петък дяловете си в "Арсенал" на мажоритарния акционер Алишер Усманов, за да може да си позволи сделката за собствеността на "карамелите".

Освен него, за акциите са се борили американски консорциум и две китайски филми, твърдят медиите в Англия.

"След изтощително търсене, мисля, че намерихме перфектния партньор, с...

Индиец уби 14-членното си семейство и се самоуби

http://offnews.bg/news/n_1/n_624943.html

35-годишен индиец уби 14-членното си семейство, в това число 7 деца, с касапски нож, след което се самоуби. Инцидентът е станал близо до индийския град Мумбай.  Хаснин Ануар Уерекар прерязал гърлата на близките си и се обесил, обясни говорителят на полицията Гаджанан Лаксман Кабдуле. Според местни медии семейството се събрало за празник, а убийствата са извършени между 2.00 и 2.30 часа през нощта. Мъжът заключил вратите на жилището и убил роднините си, докато спели.  Една от сестрите на Уерекар се събудила, докато той се канел да пререже гърлото ѝ, и извикала за помощ.  Роднини и съседи чули виковете и извикали полиция. Те успели и да разбият решетката и да влязат в къщата.  За момента не са ясни причините за случилото се. Полицията е започнала разследване. 

Здравната каса ще плаща за още една зъболекарска услуга

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Gp0dCWc65EQ/

От 1-ви септември пациентите над 18 години ще имат право на трета услуга – допълнителна пломба или вадене на зъб, гласи подписаният Рамков договор между Надзорния съвет на Здравната каса и Българския зъболекарски съюз. До момента възрастните имаха право на две зъболекарски услуги, плащани от Здравната каса. Заради третата дейност от есента бюджетът за зъболечение се увеличи с 8 милиона лева спрямо предвидените 123 милиона за годината.

Важно: Ето колко дни ще е почивката около 3 март и кога ще се отработва тя

http://petel.bg/Vazhno--Eto-kolko-dni-shhe-e-pochivkata-okolo-3-mart-i-koga-shhe-se-otrabotva-tya__146917

Снимка почивнидни.com Първата четиридневна почивка през тази година е за националния празник 3 март, който се пада в четвъртък. Затова дъл...

А кой ще плати за щетите и пропуснатите ползи?

http://www.cross.bg/fermeri-grutzkite-gurtziya-1499863.html

/КРОСС/ През последните седмици стачкуващите гръцки фермери поставиха на изпитание правителството и европейските институции. Техните стачни действия са ежегодни, а понякога и по няколко пъти годишно. Последното затваряне и блокиране на граничните пунктове между България и Гърция надминаха всички техни прояви досега. Едва ли могат да се изчислят огромните щети, които понасят фирмите-доставчици на Гърция или получаващи от нея различни стоки.  Най-потърпевша е икономиката на Гърция. Но силно засегната е и България, която е главната сухоземна входна и изходна врата за Европа. Потърпевши са и много европейски страни. Не подлежат на оценка, защото са неизмерими личните проблеми и пропуснатите ползи на шофьорите, които гладуват, жадуват, студуват, недоспиват и късат нерви, за да чакат благоволението на стачкуващите гърци. Очевидни са и безсилието на гръцкото правителство, и европейските институции да се справят със ситуацията. А видя се, нищо не може да направи и България. Българската общественост едва ли знае, че гръцките фермери са едни от най-облагодетелстваните както от европейските субсидии, така и от националните доплащания (дотации). Ето какви са числата: Гръцките фермери са получили на декар използвана земеделска площ (ИЗП) по 55,1 евро, докато средното число за всичките страни членки е 29,4. Българските фермери са получили три пъти по-малко. По този показател пред Гърция е само Финландия -78,2 евро

Дарина Павлова до Мориконе в Алеята на славата

https://www.24chasa.bg/Article/5331122

Дарина Павлова до Мориконе в Алеята на славатаДарина Павлова застана редом до Енио Мориконе, когато легендарният композитор получи звезда в Алеята на славата в Холивуд. Тя е била сред ВИП гостите на церемонията, на която авторът на редица филмови мелодии се сдоби с почетното признание в Ел Ей, съобщава "Телеграф". Режисьорът Куентин Тарантино връчи плакет с името на Мориконе и звездата на

57 сигнала за деца в риск

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1554559

57 сигнала за деца в риск са постъпили в Отдел Закрила на детето само за месец януари. Данните сочат, че те са повече от постъпилите през декември миналата година. Най-много-14 са за неглижиране на детето, седем са сигналите за малолетни или непълнолетни бременни или родили, за дете, останало без родителска грижа - 4 сигнала; за упражнено насилие над дете (физическо, психическо, сексуално) - 8 сигнала. През м. януари са издадени 8 заповеди за предприемане/прекратяване на мярка за закрила за дете или за реинтеграция на дете в биологичното семейс...

Швейцария на референдум за депортиране на чужденците, нарушили закона

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/ezR_iFYm8fY/

Гражданите на Швейцария са призовани днес за участие в референдум, посветен на въпроси на миграцията, инфраструктурата, данъците и търговията.

Гласоподавателите ще бъдат питани дали мигрантите, които са нарушили закона, трябва да бъдат екстрадирани, и дали данъчното бреме за съпружеските двойки трябва да се намали.

В референдума са включени и въпроси за промяна на инфраструктурен проект за един от основните пътища в страната и за налагане на забрана върху борсовата търговия с храни и земеделска продукция, съобщава Кросс.

Висенте Фокс: Доналд Тръмп ми напомня за Хитлер

http://svetoven.pogled.info/news/71910/Visente-Foks-Donald-Tramp-mi-napomnya-za-Hitler

/Поглед.инфо/ Бившият мексикански президент Висенте Фокс отправи сериозна критика към кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп и каза, че магнатът му напомня за Хитлер.

„Шпигел”: Меркел се провали с миграционната политика

http://www.moreto.net/novini.php?n=314536

Миграционната политика на германския канцлер Ангела Меркел претърпя провал - справедливо разпределение на бежанците в границите на Европейския съюз няма да се осъществи, а Турция едва ли е надежден партньор в усилията за борба с нелегалната имиграция.

Деклариране на заеми

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555313

Парите, събрани в булчинската чантичка на сватбата не се декларират, но големи заеми от близки за меден месец на Карибите се обявяват  от младоженците в данъчната декларация.  Миналата година 328 данъкоплатци от региона са подали в офиса на НАП в Русе декларации по чл. 50 от ЗДДФЛ, в които са посочили, че  са получили или предоставили на свой близки заеми над 10 000 лв. И през тази година заемите между физически лица на стойност над тази сума задължително трябва да бъдат вписани в годишната данъчна декларация за 2015 г. Законът не изисква гражд...

Гласовият асистент Siri може да се появи за Mac

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2016/02/28/2712592_glasoviiat_asistent_siri_moje_da_se_poiavi_za_mac/?ref=rss


След няколко години чакане, потребителите на компютрите Mac на Apple може най-сетне да получат версия на гласовия асистент Siri за техните устройства. Това може да се случи още тази година, съобщава онлайн изданието 9to5mac.

Според неговите източници, Apple ще представи Siri за Mac OS X по време на годишната си конференция през юни т.г. Гласовият асистент пък може да стане достъпен за потребителите още с бета версията на OS X 10.12, която обикновено се пуска след конференцията. Това...

Министърът на отбраната: Аз съм против връщането на казармата, това ще доведе до щети

https://www.24chasa.bg/Article/5331388

Министърът на отбраната: Аз съм против връщането на казармата, това ще доведе до щетиМинистърът на отбраната Николай Ненчев обяви категоричната си позиция, че е против връщането на задължителната казарма за българите. "Това ще нанесе много щети. Ще доведе и до всяване на разцепление в нацията, дори и до политическо разцепление. Имаме 2,5 милиона българи в чужбина. Много от тях имат деца, които са с двойно гражданство.

Каракачанов: 100 млн. лв. годишно би струвало връщането на казармата

https://www.24chasa.bg/Article/5331385

Каракачанов: 100 млн. лв. годишно би струвало връщането на казармата100 милиона лева на година би струвала задължителна 6-месечна казарма за 16 000 младежи. Това обясни в предаването „Тази неделя“ по Би Ти Ви зам.-председателят на Народното събрание и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов. Според него връщането на наборната военна служба е неизбежно,

Лютви Местан: Кое е вярното за мен? Пионка ли съм, или кукловод?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5331395

Мотивът с който, подмениха истинските причини за отстраняването ми, е че съм бил авторитарен председател. Но кое е вярно? Че съм пионка, или кукловод?, заяви пред бТВ председателят на новоучредената партия ДОСТ Лютви Местан.
"Всички ние, 26 години виждахме амбивълентната същност на ДПС. Тя е либерален етикет,
Мотивът с който, подмениха истинските причини за отстраняването ми, е че съм бил авторитарен председател. Но кое е вярно? Че съм пионка, или кукловод?, заяви пред бТВ председателят на новоучредената партия ДОСТ Лютви Местан. "Всички ние, 26 години виждахме амбивълентната същност на ДПС. Тя е либерален етикет,

В Добрич ще бъде отслужена панихида за загиналите при пожара във влака София-Кардам

http://pik.bg/в-добрич-ще-бъде-отслужена-панихида-за-загиналите-при-пожара-във-влака-софия-кардам-news493116.html

В Добрич ще бъде отслужена панихида за загиналите при пожара във влака София-Кардам

В храм "Свети Георги" в Добрич ще бъде отслужена панихида за загиналите при пожара във влака София-Кардам в нощта на 28 февруари 2008 година.

На 28 февруари 2008 г. във влака София - Кардам при пожар загинаха девет души, от които петима добруджанци - Валерия Желева, Антоанета Тодорова, Даниел Вичев, Калчо Стефанов и д-р Галя Иванова. По традиция всяка година Добрич се покланя пред паметта на жителите си, които тогава не стигнаха до домовете си.

 

И Министерството на отбраната спира обществени поръчки

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/8QZjVEpuGjk/

През следващата седмица ще бъдат взети решения за спиране на обществени поръчки и в сферата на отбраната, съобщи министър Николай Ненчев. „Вземам обществените поръчки под пряк контрол. Ще оставя само тези, които са от национално значение и които са наложителни. Не може да не купуваме горива и оръжия, но всички поръчки, които търпят отлагане, ще бъдат спрени”, обясни Ненчев, цитиран от Кросс.

Bulgaria PM makes comments on important issues

http://www.klassa.bg/News/Read/article/264637_Bulgaria+PM+makes+comments+on+important+issues

 Bulgarian Prime Minister Boyko Borisov spoke Saturday at the VII Winter University event of the Youths structure of the Citizens for European Development of Bulgaria (CEDB) held in the town of Sandanski and made comments on burning issues.
Borisov referred to recent blockades at the Bulgarian-Greek border.
“If outrageous things at the Bulgarian-Greek border do not come to an end in two days, I will not go to the extraordinary European Council [sitting] but to the border to show what kind of neighbour we have,” he said.
Boyko Borisov announced he had been at the border to meet with the Greek farmers and Greek police as, in his words, he had felt unable on Friday at parliament to reply to the MPs’ questions about exhausting all means to stop that outrage.
“Travelling and being at the border, I realised there is one more instrument and went to say this to the Greeks. Bulgaria has so far defended the Greek interests very much as [it is] a neighbouring country, starting from all the EU’s financial plans and the billions poured into Greece […],” the official commented.
He added he had helped all Greek Prime Ministers irrespective of whether they had been “leftist or rightist”.
Mr Borisov informed he had not backed the idea of building a fence between Bulgaria and Greece as people especially in Bulgaria’s district of Blagoevgrad had dreamt for decades of being able to travel freely.
According to the Prime Minister, Bulgaria’s largest traffic flow was connected with Greece.
Boyko Borisov expressed his gratitude to transport minister Ivaylo Moskovski for making great efforts.
The official also touched upon recently established parliamentary committee in charge of inquiring into the alleged interference of Turkey and Russia in Bulgaria’s internal affairs.
“Nothing good will come out of the committee inquiring into alleged interference of Turkey and Russia into our internal affairs,” Boyko Borisov opined.
In his words, nothing good will come out of that committee and it will only worsen Bulgaria’s relations with Russia and Turkey.
“It is not accidental both countries’ were very sharp, on top of that at a time at which we attempt with Turkey to somehow find a way of tackling the migration wave,” Borisov stated.
According to the official, Russian tour operators are also beginning to change the direction of their work and are starting to focus on Bulgaria.
Boyko Borisov expressed his hope the parliamentary committee would use all its diplomatic experience to find a solution to the case concerning Russia and Turkey.
The head of the government also referred to the subject of elections.
“I do not want elections – this would be disastrous for the country and I would not call them but I am preparing for war,” he remarked.
In his words, the CEDB as the biggest political formation does not think it never makes mistakes and all decisions taken are the best possible ones.
According to Borisov, there are some difficult relations between the Reformist Bloc parties that formed the government and they transfer them onto the level of the government.
“Had [Deputy Prime Minister] Meglena Kuneva not been elected [education minister], she would have resigned and the government would have fallen. She was backed by 13 MPs with the Reformist Bloc. I am not aware of a party that has 7 ministers and [its members] head over 20 agencies and all boards of state companies,” the Prime Minister commented, referring to the Reformist Bloc.
He also recalled the work done on the Northern Speed Tangent in the capital Sofia in the last days of 2015 so that Bulgaria did not lose money.
In Borisov’s view, all efforts were worth it as the EU funds absorption rate stands at 98% to 99%.
“We paid over BGN 7 billion last year to Bulgarian companies, citizens, and organisations. Bank savings last year were BGN 3 billion more; we collected BGN 2.85 billion more due to the fight against smuggling,” the Prime Minister remarked.

Съпредседателят на ДПС Рушен Риза: Местан е майстор на думичките

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5331393

Подкрепата на няколко изселнически организации има Лютви Местан, който вчера учреди партия ДОСТ, заявява пред Нова телевизия съпредседателят на ДПС Рушен Риза.
Той определи бившия лидер на движението като „майстор на думичките, който играе с тях както си иска”.
Риза бе категоричен, че Турция не се меси директно във вътрешните работи на нашата
Подкрепата на няколко изселнически организации има Лютви Местан, който вчера учреди партия ДОСТ, заявява пред Нова телевизия съпредседателят на ДПС Рушен Риза. Той определи бившия лидер на движението като „майстор на думичките, който играе с тях както си иска”. Риза бе категоричен, че Турция не се меси директно във вътрешните работи на нашата

Metropolitan Bishop of Bulgaria’s Plovdiv to say public prayer in light of Rare Disease Day

http://www.klassa.bg/News/Read/article/264636_Metropolitan+Bishop+of+Bulgaria%E2%80%99s+Plovdiv+to+say+public+prayer+in+light+of+Rare+Disease+Day

 Metropolitan Bishop of Plovdiv Nikolay is expected to offer Sunday a public prayer in light of Rare Disease Day, which is marked on the last day of February,FOCUS News Agency reported.
Metropolitan Bishop Nikolay will conduct a holy liturgy at the Saint Marina temple in the second-biggest city Plovdiv at 9:00 a.m. The prayer will be said afterwards.
The Bulgarian Orthodox Church commemorates Sunday of the Prodigal Son this Sunday.
Metropolitan Bishop Nikolay is expected to also give church-goers “Joy to all who Grieve” icons as a blessing.

Във Велико Търново има нови спортни площадки

http://pik.bg/във-велико-търново-има-нови-спортни-площадки-news493115.html

Във Велико Търново има нови спортни площадки

През последните две години върху спортната база във Велико Търново се работи целенасочено и вече са факт резултатите от това, каза Петко Павлов, управител на Общинско предприятие „Спортни имоти и прояви”.

Той отбеляза, че са факт нови-закрита и открита лекоатлетически писти. „Разполагаме с прекрасен терен на стадион „Ивайло”, снабден с отоплителна и с поливна системи. Разполагаме с четири големи зали за художествена гимнастика, спортна гимнастика, борба и баскетбол, които се радват на вътрешен и външен ремонт, сменена дограма, газифицирани са и отоплени’’, добави Петко Павлов. По думите му, за да продължи развитието на спорта във Велико Търново в по-добра посока, трябва да се осигурят средства за ремонт на северните зали на стадион „Ивайло”, които към момента са само със сменена дограма.

„Там имаме още една зала по борба, имаме зала по вдигане на тежести, стрелбище с въздушно оръжие и зала по бокс. Там също трябва да бъдат намерени средства, да се направи вътрешен ремонт, да се топлоизолират и да се газифицират’’, каза още управителят на Общинско предприятие „Спортни имоти и прояви”. 

Агресивен психично болен мъж тормози цяло село

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555312

Психично болен мъж държи в страх цяло село. Въпреки че е доказано невменяем, опасен и вече е убивал човек, сега той буквално е оставен да се оправя сам в живота. Както и да посяга на живота на околните, допълва Нова телевизия. Мъжът се казва Златко. Често го виждат да разговаря с въображаеми събеседници. Хората в село Масларе...

Уорън Бъфет: Икономиката на САЩ е в по-добро състояние, отколкото я представят

http://www.klassa.bg/News/Read/article/264635_%D0%A3%D0%BE%D1%80%D1%8A%D0%BD+%D0%91%D1%8A%D1%84%D0%B5%D1%82%3A+%D0%98%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%A1%D0%90%D0%A9+%D0%B5+%D0%B2+%D0%BF%D0%BE-%D0%B4%D0%BE%D0%B1

 Икономиката на Съединените щати е в по-добро състояние, отколкото я представят претендентите за президентския пост, заяви инвеститорът Уорън Бъфет, цитиран от Асошиейтед прес.

В годишното си писмо до акционерите на своя инвестиционен холдинг Бъркшър Хатауей, милиардерът не посочва конкретни имена на кандидати или проблеми, но подчертава, че негативната реторика за икономиката, реформата в здравеопазването и неравенството в доходите може да обезкуражи избирателите за бъдещето.

По думите му, икономическите проблеми ще продължат да съществуват, тъй като бизнесът се развива, но страната трябва да гарантира, че има солидна предпазна мрежа, за да помага на тези, които губят работата си.

Писмото на Бъфет всяка година е сред най-внимателно четените документи в света на бизнеса заради успешната му кариера и умението да обяснява с прости думи сложни теми, припомня Асошиейтед прес.

В същото време Инвестиционният холдинг Бъркшир Хатауей на милиардера отчете рекордна печалба от 24 милиарда и 100 милиона долара за 2015 година, като увеличението спрямо 2014 г. е с 4 милиарда и 200 милиона долара, а само за четвъртото тримесечие печалбата е скочила с 32 процента, предаде Асошиейтед прес.

Как прокуратурата "вижда" разпространението на идеите на "Ислямска държава"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/28/2713572_kak_prokuraturata_vijda_razprostranenieto_na_ideite_na/?ref=rss


Статуси от фейсбук, брой харесвания на снимки и споделяния в социалната мрежа, видеоклипове и стикери по хладилника, показанията на анонимни свидетели. Това са част от свидетелствата, които прокурор Недялка Попова от Окръжната прокуратура в Пазарджик е изпозвала като доказателства, за да докаже, че мюсюлмани от Пазарджик, Пловдив и Асеновград са проповядвали омраза и война.

Tова стана известно по време на прочитането на обвинителния акт от Попова на второто заседание по делото, което...

Логопед обучава родители във Видин

http://pik.bg/логопед-обучава-родители-във-видин-news493113.html

Логопед обучава родители във Видин

Беседа на тема "Езиковите нарушения в детска възраст" се проведе във Видин в регионална библиотека "Михалаки Георгиев". 
Наскоро Училището за родители отбеляза една година от присъствието си във Видин и това е радостно, защото и тук има млади хора, и тук се раждат деца, каза координаторът и експерт във видинската здравна каса Десислава Петрова.
"Моята цел е да покажа на България, че в град Видин и областта има млади хора, има бебета. Има и хора, които се интересуват от вас, родителите, от вашите въпроси, а моята цел е да ви срещам с тях", обясни Десислава Петрова.
Снежана Ганцова, логопед разказа на бъдещите и настоящи родители всичко, което трябва да знаят по проблема с говорните нарушения. Според нея, при всяко съмнение за нередност, родителите трябва да се обръщат към логопед. За нормалното развитие на говорния процес при децата е нужно време и търпение, а не само играта с модерните технологии, които забавят в много случаи говора.
"В момента се наблюдава едно много късно проговаряне на децата след три-годишна възраст, дори след 4 години. Нормално е във века на технологиите- родителите нямат време, дават на децата телефона или таблета, пускат телевизора- но докато те вършат работата си, детето мълчи и няма потребност да говори. Това не е укор, просто намирайте време, гответе с тях, включвайте ги и в чистенето, направете го като игра", съветва специалистът. 
При проблем с произнасянето от децата на някои от звуците: с, з, ц, р, л, к, г трябва да се потърси навременна логопедична помощ, докато детето е в 5-6 годишна възраст. Същото важи и ако се забележат проблеми с разбирането на речта, или със слуха.
"Често срещано нарушение, причините са различни- от аномалии в костно-мускулното изграждане на говорния апарат като криви зъби, обратна захапка, дори излизането на езика навън или късата подезична връзка. Всичко това се коригира с ортодонт", каза още Снежана Ганцова.

Рушен Риза: Нищо не сме казали още за Местан. Той сам си избра пътя (Обновена)

https://www.24chasa.bg/Article/5331387

Рушен Риза: Нищо не сме казали още за Местан. Той сам си избра пътя (Обновена)От нас някаква директна атака срещу Местан и неговите хора няма. Това каза съпредседателят на ДПС Рушен Риза в предаването „Събуди се” по Нова телевизия. Рушен Риза коментира думите на Лютви Местан, че 26-те години ДПС са агония на демокрацията в пипалата на наместниците в технологията на задкулисието. Той заяви, че Местан е майстор на думичките.

Енчев към Каракачанов: Вместо да развиваме военната авиация, вие колонизирате луната

http://frognews.bg/news_107692/Enchev-kam-Karakachanov-Vmesto-da-razvivame-voennata-aviatsiia-vie-kolonizirate-lunata/

Днес българската армия не е способна да защитава своите конституционни задължения – опазване на страната. Виждаме как нашата южна съседка воюва с част от своя народ – кюрдите и затова трябва армия. Това заяви в „Тази неделя” народният представител от Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

Хиляди на протест срещу полското правителство

http://www.cross.bg/hilyadi-na-protest-sreshty-polskoto-pravitelstvo-1499862.html

/КРОСС/ Хиляди се събраха в центъра на Варшава вчера, за да протестират срещу политиката на правителството. Според различни източници на нея са присъствали между 15 и 80 хиляди души.Демонстрацията бе организирана за пореден път от Комитета за защита на демокрацията, предаде „Индипендънт".Управляващите от „Право и справедливост" са на власт от едва три месеца, но вече няколко пъти недоволни от тяхната политика се събират на протести. Хората са притеснени от опитите за нарушаване на конституцията на страната от управляващите, както и застрашаването на основни техни права.Протестиращите носеха плакати с надписи „Ще защитим демокрацията", националния флаг и този на ЕС и скандираха името на бившия президент и активист на профсъюза „Солидарност" Лех Валенса.

Няма опашки на българо-гръцката граница

http://pik.bg/няма-опашки-на-българо-гръцката-граница-news493110.html

Няма опашки на българо-гръцката граница

 Нормално преминават всички превозни средства през ГКПП-та на българо-гръцката граница. Това съобщават от пресцентъра на МВР. Трафикът не е интензивен, няма натрупали се опашки от автомобили.

Бойко Борисов: Не искам избори, но се готвя за война

http://www.klassa.bg/News/Read/article/264634_%D0%91%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE+%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2%3A+%D0%9D%D0%B5+%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BC+%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%2C+%D0%BD%D0%BE+%D1%81%D0%B5+%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%

 Не искам избори - това е пагубно за държавата и няма да ги предизвикам, но се готвя за война. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на откриването на VII-ия Зимен университет на МГЕРБ, който се провежда в Сандански.


„Държавата прави много добри неща и както виждате всеки лош повод, независимо от бързата реакция, която се демонстрира, получава огромен обществен отзвук. ГЕРБ като най-голяма партия няма претенцията, че всичко, което прави е без грешка и че всички решения са възможно най-добрите. Около година, година и половина знаете колко трудно направихме правителство и в момента виждаме какви тежки отношения са вътре самите партийни организации и партии, които имаме в правителството.

В РБ помежду си не си говорят и имат много тежки сътресения. Вътрешнопартийните им проблеми ги прехвърлят след това на ниво правителство - аз или ГЕРБ да ги арбитрираме, което не е наша работа. Ние създадохме правителство под натиска на хаоса, който се задаваше нито ни ще станем любими на другите партии, нито те на нас, но ние се опитахме с колегата Цветанов, аз, правителството и парламентът да търсим някакъв баланс, да има някаква стабилност и най-вече да можем да си приключим финансовата година, защото помните ние заварихме спрени европейските фондове, а сроковете изтичаха”, заяви Борисов.

„Ако беше пропаднал изборът на Меглена Кунева, тя щеше да подаде оставка и да падне правителството. РБ осигури 13 гласа. Не знам дали има партия,която досега с 13 гласа да има 7 министри и над 20 агенции и всички бордове на държавни фирми”, коментира министър-председателят.

Борисов припомни, че в последните дни на 2015 г. на Северната тангента в София се е асфалтирало и са поставяни мантинели, за да можем да оправим фактурите и от Брюксел да ни дадат парите, тъй като в противен случай е трябвало да ги връщаме. По думите му всички усилия са си заслужавали, тъй като имаме 98-99% усвояемост на еврофондовете. „Над 7 млрд. лв. сме разплатили миналата година на български фирми, граждани, организации . 3 млрд. лв. са повече спестяванията в банките за миналата година, 2,850 млрд. лв . сме събрали повече от битката с контрабандата със звеното „Антиконтрабанда ”, отбеляза премиерът. 

Той посочи, че през януари имаме 950 млн.лв. събрани повече средства от борбата с контрабандата в сравнение с януари 2015 г. „За февруари към миналата седмица бяха 350 млн.лв. Затова ние си позволихме нещо, което го нямаше в програмите - за всяка Коледа и Великден и до този момент сме дали над 200 млн.лв. насъбрани от контрабандистите за нашите майки и бащи, баби и дядовци – за пенсионерите, извън това, което е заложено в бюджета”, посочи Бойко Борисов.

Най-известните чистачки в България

http://petel.bg/Nay-izvestnite-chistachki-v-Balgariya__146916

кадър: Нова тв Миналата седмица три обикновени жени станаха известни за една нощ. Те не са певици, плеймейтки, или реалити- герои, а чиста...

Нормално е движението през пунктовете на границата с Гърция

https://www.24chasa.bg/Article/5331384

Нормално е движението през пунктовете на границата с ГърцияНормално преминават всички превозни средства през ГКПП-та на българо-гръцката граница. Това съобщават от пресцентъра на МВР. Трафикът не е интензивен, няма натрупали се опашки от

Концерт по случай Масленица и Баба Марта

http://www.cross.bg/maslenitza-slychaii-sobolev-1499861.html

/КРОСС/ По случай наближаващите празници Масленица и Баба Марта, на 25 февруари 2016 г. в Посолството на Република България в Москва се състоя концерт, организиран съвместно с Руската православна църква. Многобройните гости на концерта се насладиха на изпълнението на Църковния хор на храма преподобния Сергей Радонежски в Крапивники, които първо изпълниха произведението „Тропар за Серафим Соболев" по повод канонизацията на Серафим Соболев, първия светец, канонизиран и прославян заедно от две поместни православни църкви - Руската и Българската. Бяха изпълнени още руски народни и популярни песни, а също и българската „Хубава си моя горо" и „Достойно ест" в прослава на патриарх Неофит. Част от изпълненията бяха съпроводени от камбанен звън. Талантливите артисти от театъра „Школа драматического искусства" представиха откъс от пиесата на А. Пушкин „Граф Нибулин".

Комунистите се обединяват предизборно в Стара Загора

http://www.klassa.bg/News/Read/article/264633_%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D1%81%D0%B5+%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%BE+%

 Обединителна среща на пет комунистически формации се проведе в Стара Загора по иницатива на активисти марксисти. Идеята е последователите на Маркс и Енгелс да отидат заедно на президентските избори. Рамо им удариха представители на Гръцката компартия и управляващата в южната ни съседка СИРИЗА, сред гостите на представотелни яза Южна България форум бяха ръководители на БСП и Отечествения съюз в Града на липите. На финала на разискванията участниците приеха обръщение към ръководните органи на отделните формации за насрочване на обединителен конгрес, който да слее в едно БКП, ПБК, КПБ, БРП /к/ и Съюз на комунистите в България.

В повечето от изказванията звучаха цитати от речи на Георги Димитров и Васил Коларов, а най-яростните привърженици на идеята за обединение цитираха Сталин с неговото „Победа будет за нами!“.

Имена на кандидати за президент от бъдещата обединения лява партия не бяха споменати под претекст, че е още рано за публичното им представяне. За намеренията си българските комунисти информираха с декларации и съобщения другарите си от Русия, Китай, Куба, Гърция и Сърбия.

1260 лв. стартова заплата за доктор, 840 лв. за медсестра

http://www.klassa.bg/News/Read/article/264632_1260+%D0%BB%D0%B2.+%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%2C+840+%D0%BB%D0%B2.+%D0%B7%D0%B0+%D0%BC%D0%B5%D

 За 1260 лв. стартова заплата за доктор и 840 лв. за медицинска сестра настояват от Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ. От там искат тези цифри да залегнат задължително в  новия колективен трудов договор, който трябва да бъде подписан през месец юли. Мотивът на синдикавистите е, че с увеличаването на месечните възнаградения щесе преодолее дефицитът на кадри в сектора.

Към момента с новата наредба за специализациите младите леари в болниците, които специализират, взимат три минимални работни заплати месечно възнаграждение, което прави заплата от близо 950 лева.

Често пъти се оказва, че те са по-добре платени, отколкото лекарите с дългогодишен стаж, коментира председателят на федерацията д-р  Пламен Радославов.

Прощаваме се Йордан Соколов

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1555311

Днес се прощаваме с председателя на 38-то Народно събрание Йордан Соколов. Поклонението ще се състои от 11.00 часа в зала „Света София" в сградата на Народното събрание на пл. "Княз Александър І" №1. Парламентът почете на 24 февруари 2016 г. с едноминутно мълчание паметта му. "Своето ярко присъствие в политическия и държавния живот на България Йордан Соколов посвети на утвърждаването на демократичните ценности, на напредъка и благоденствието на страната ни", отбеляза в пленарна зала председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Тя подчерта,...

Хайде на разходка! Добри са условията за туризъм в средните и ниските части на планините

http://pik.bg/хайде-на-разходка-добри-са-условията-за-туризъм-в-средните-и-ниските-части-на-планините-news493105.html

Хайде на разходка! Добри са условията за туризъм в средните и ниските части на планините

Сравнително добри са условията за туризъм в в средните и ниските части на планините. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК.

Във високите части духа слаб до умерен вятър. В района на Стара планина и ма преминаваща мъгла. Ски съоръженията в курортите работят съобразно метеорологичните условия. Няма регистрирани инциденти с туристи през изминалото денонощие.

Информация за обстановката в планините може да намерите на адреса на ПСС в интернет.
Телефоните на ПСС са: 02/ 9632000 и 088 1470.

ООН алармира: Спасете опрашителите

http://www.vesti.bg/lyubopitno/oon-alarmira-spasete-oprashitelite-6050649

2 от всеки 5 вида пчели и пеперуди са напът да изчезнат, предупреждава доклад. Причината за това не е само една, казват учените

Скандал в ефир! Лекари и фармацевти се хванаха за гушите заради новите рецепти

http://pik.bg/скандал-в-ефир-лекари-и-фармацевти-се-хванаха-за-гушите-заради-новите-рецепти-news493098.html

Скандал в ефир! Лекари и фармацевти се хванаха за гушите заради новите рецепти

Лют скандал в ефир предизвика нова наредба, според която лекарите вече няма да предписват името на лекарството, а само на активното вещество, което трябва да присъства в него. В студиото на Нова телевизия председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки Николай Костов и Любомир Киров от Национално сдружение на общопрактикуващите лекари спориха на висок глас около идеята. Двамата до толкова разпалено защитаваха тезите си, че водещите не успяха на моменти да ги наддумат.

„Тази практика съществува в над 10 държави в ЕС и се препоръчва от Европейската комисия, защото икономисва средства на хората и здравната система. Намалява се влиянието на различните търговски практики”, избухна Николай Костов.

Киров обаче не му остана длъжен. „Ще дойде време и сами да се лекуват хората, както е тръгнало. За да икономисат, ще започнат да си варят билки и отвари”, заяви той.

Темата за сега продължава да се дискутира, но и пациенти и лекари са притеснени, че всички тези промени ще доведат до истински хаос. 

Очаквайте подробности!

Внасят по-евтини домати и крастивици

http://pik.bg/внасят-по-евтини-домати-и-крастивици-news493104.html

Внасят по-евтини домати и крастивици

Индексът на тържищните цени, който отразява цените на хранителните стоки на едро, се понижи тази седмица с 0,68 на сто, съобщава Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Оранжерийните домати поскъпват с 11,4 на сто и се търгуват по 2 и 25 за килограм, докато вносните домати поевтиняват до лев и 68. 

Поевтинели са и вносните краставици. Понижава се цената на лимоните до 2 лева и 18 стотинки средна цена.  

При традиционните за страната ни хранителни продукти като сирене, кашкавал, олио и други се регистрира слабо поевтиняване или задържане на цените на едро.

Клинтън изпревари Сандърс в Южна Каролина

http://offnews.bg/news/n_1/n_624942.html

Хилъри Клинтън изпревари Бърни Сандърс с близо 50 пункта на вътрешнопартийните избори на Демократическата партия в щата Южна Каролина за определяне на кандидата на партията за президент. Клинтън води с 48 процента при преброени над 95% от бюлетините. Въпреки онова, което чувате, ние не трябва да правим Америка велика отново. Америка никога не е преставала да бъде велика, заяви Хилъри Клинтън след победата. Тя отправи задочно репликата към кандидата на републиканците Доналд Тръмп, чийто предизборен девиз е "Да направим Америка отново велика". Вместо да изграждаме стени, ние трябва да премахваме бариерите, подчерта тя след обещанието на Тръмп да издигне ограда по границата с Мексико.   По време на предизборната кампания през 2008 г., когато Хилари Клинтън се състезаваше с Барак Обама, настоящият президент победи с 28 пункта в Южна Каролина. През следващата седмица предстои и гласуването в 11 щата, известно като "супер вторник". 

Фермери освиркват и викат "глупак" на Оланд

http://www.klassa.bg/News/Read/article/264631_%D0%A4%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8+%D0%BE%D1%81%D0%B2%D0%B8%D1%80%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D1%82+%D0%B8+%D0%B2%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82+%22%D0%B3%D0%BB%D1%83%D0%BF%D0%B0%D0%BA%22+%D0%BD%D0%B0+%D0%9E%D0%BB%D0%B

 Френски фермери освиркаха Франсоа Оланд, поискаха му оставката и разрушиха щанд на традиционното изложение за земеделие и животновъдство в Париж, съобщи АФП. Стигна се до сблъсъци с полицията и петима протестиращи бяха арестувани.

Френският президент току-що се върна от дълга обиколка в Латинска Америка и се сблъска в упор с гнева на селските стопани. Огромна група от тях, облечени в черни фланелки, заобиколиха Оланд, започнаха да му крещят да си хвърли оставката и го наричаха “глупак”.

От близо година животновъдството във Франция е в тежка криза и близо 40 000 фермери са на границата на фалита. Според тях правителството е неспособно да се справи с тежката ситуация в сектора.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване