След сливането на "Сибанк" и ОББ новата банка ще се казва ОББ

http://econ.bg/Новини/След-сливането-на-Сибанк-и-ОББ-новата-банка-ще-се-казва-ОББ_l.a_i.744061_at.1.html

Обединена българска банка (ОББ) ще се казва новата финансова институция след като се слеят сегашната ОББ и "Сибанк". Това съобщи новият главен...

Иракските кюрди поемат курс към независимост

https://www.actualno.com/analysis/irakskite-kurdi-poemat-kurs-kym-nezavisimost-news_617010.html

Политическите партии от Кюрдския автономен район на Ирак (КАР) обявиха намерението си да проведат референдум за отделяне от федералния център. Датата на плебисцита е определена на 25 септември, избирателите ще отговарят на въпроса: „Подкрепяте ли независим Кюрдистан?&l

Отборът на Бербатов е по-млад и бележи повече

https://offnews.bg//futbol/otborat-na-berbatov-e-po-mlad-i-belezhi-poveche-658173.html

След броени часове на стадион „Васил Левски” отборите на Димитър Бербатов и Луиш Фиго ще премерят сили в благотворителен футболен мач. Събитието ще се случи със съдействието на генералния спонсор Първа инвестиционна банка, а важната новина е, че събраните финансови средства ще са в подкрепа на талантливите деца от Фондация „Димитър Бербатов”.

Продължават да излизат новини относно имената на футболистите, които ще вземат участие в грандиозното шоу, но за момента може да се каже, че United Stars на Бербатов са с едни гърди пред момчетата от All Stars на Фиго. Предстои по време на срещата да стане ясно дали физическата преднина на тима на българина ще се окаже проблем за конкурентния отбор.

All Stars на Фиго губят не само по брой изиграни мачове в исторически план, но и по отбелязани голове. Футболистите от тима на Бербатов могат да се похвалят с грандиозните 8954 мача зад гърба си срещу по-скромните 7790 в биографиите на противниците си.

Головата разлика отново определно е в полза на United Stars, които имат в кариерите си сумарно цели 1637 печеливши удара в противниковата футболната врата спрямо 1005 в отбора на Фиго.

Според мнения на експерти проблем пред отбора на Фиго може и да се окаже присъствието на Едвин ван дер Сар на вратата на противника. Вратарят се извисява на феноменалните 199 см., което определено би затруднило нападателите на All Stars в отбелязването на голове.

Вторият проблем би дошъл и от факта, че играчът с най-много отелязани голове - Роби Кийн, намира място в отбора на Бербатов. Кийн има вкарани 281 удара във вратата в клубни мачове и цели 68 за националния отбор на Ирландия.

Трудностите за футболистите на Фиго могат да дойдат и от възрастовата разлика между двата отбора. Средната възраст при съотборниците на Бербатов е с 2 години по-ниска от тази при футболистите от All Stars.

По-млади или с по-голям опит, важната новина е, че и двата отбора обещават да играят от сърце. Благодарение на Димитър Бербатов и Fibank, зрителите ще имат невероятната възможност да видят куп звезди на едно място, които ще изиграят един зрелищен двубой с добра кауза.

Интересен факт е, че и двата отбора имат по един носител на "Златна топка". За гостите, това е самият той, а в отбора на Бербатов престижната награда е на Христо Стоичков.

Вълнението по повод предстоящия благотворителен мач разширява мащаба си, като мнения изказват дори и астролози. Голяма част от футболистите и в двата отбора са представители на зодия Скорпион (петима от отбора на Фиго и трима от този на Бербатов).

За тази година хороскопът им вещае усилена борба с финансови проблеми и опасност от криза и фалит, но за сметка на това звездите са им начертали и много приключения. Вероятно едно от тях е именно мачът на 14 юни, домакин, на който ще е София.

Всички новини, любопитни моменти и снимки очаквайте от нашите репортери на стадиона. OFFNews ще ви направи съпричастни на шоуто!

Шефът на държавните ВЕЦ подаде оставка, проверката срещу него не откри нарушения

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/06/14/2989092_shefut_na_durjavnite_vec_podade_ostavka_proverkata/?ref=rss


Директорът на държавното "Предприятие ВЕЦ Пловдив", част от НЕК, подаде оставка след протести на работещите в дружеството, въпреки че проверката на Министерството на енергетиката не е открила нарушения, съобщи пресцентърът на ведомството.

В подписка, подкрепена от над 300 служители, те се оплакаха от методите на управление, организацията на работа и кадровата политика на шефа на дружеството Веселин Маневски, който е и общински съветник на ГЕРБ в Пловдив....

Видео: Другите новини

http://www.dnevnik.bg/video/2017/06/14/2989098_video_drugite_novini/?ref=rss


"Другите новини" е рубрика за уеб новини на БНТ.

Акцентите от емисията днес:

Археолози започнаха проучване на римската крепост Состра

Предупредителните знаци за камери на пътя ще отпаднат

Миенето на ръцете опреснява мисълта

След 27 г. прекъсване, отново открита сцена пред театър "София"

Шедьоврите на Стинг се събраха

Тръмп блокира Стивън Кинг в Туитър

http://www.mediapool.bg/tramp-blokira-stivan-king-v-tuitar-news265261.html

Американският президент Доналд Тръмп е блокирал световноизвестния писател Стивън Кинг в социалната мрежа "Туитър” заради честите му критики към американското правителство, съобщиха информационните агенции.    В типичния си ироничен стил Кинг написа в социалната мрежа "Тръмп ме е блокирал да чета постовете му. Ще взема да се самоубия”.   Blocked! Condemned to an existential wasteland of Trumplessness! — Stephen King (@StephenKing) 14 юни 2017 г.   Писателят често критикува администрацията на Тръмп, като неведнъж в „Туитър” го е наричал „импулсивен идиот”.   "Не че е трудно да откриеш постовете му в "Туитър”, посочва писателят.   Кинг не е първият, блокиран да не вижда страницата на Доналд Тръмп или на Белия дом.    Според информация от правителствен източник миналата седмица са получени две писма от адвокати, които настояват профилите на техните клиенти да бъдат отблокирани.   От Белия дом нямат коментар по казуса.   Необичайната случка предизвика забавни реакции в социалните мрежи. В интернет циркулира и смешката, че Доналд Тръмп блокирал и Чък Норис, но щетите все още се оценявали.

Тръмп банна Стивън Кинг в Туитър

http://www.mediapool.bg/tramp-banna-stivan-king-v-tuitar-news265261.html

Американският президент Доналд Тръмп е блокирал световноизвестния писател Стивън Кинг в социалната мрежа "Туитър” заради честите му критики към американското правителство, съобщиха информационните агенции.    В типичния си ироничен стил Кинг написа в социалната мрежа "Тръмп ме е блокирал да чета постовете му. Ще взема да се самоубия”.   <blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="en" dir="ltr">Blocked! Condemned to an existential wasteland of Trumplessness!</p>&mdash; Stephen King (@StephenKing) <a href="https://twitter.com/StephenKing/status/874792018207178752">14 юни 2017 г.</a></blockquote> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>   Писателят често критикува администрацията на Тръмп, като неведнъж в „Туитър” го е наричал „импулсивен идиот”.   "Не че е трудно да откриеш постовете му в "Туитър”, посочва писателят.   Кинг не е първият, блокиран да не вижда страницата на Доналд Тръмп или на Белия дом.    Според информация от правителствен източник миналата седмица са получени две писма от адвокати, които настояват профилите на техните клиенти да бъдат отблокирани.   От Белия дом нямат коментар по казуса.   Необичайната случка предизвика забавни реакции в социалните мрежи. В интернет циркулира и смешката, че Доналд Тръмп блокирал и Чък Норис, но щетите все още се оценявали.

Moody's: Банките в България трябва да решат проблема с провизирането

http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/moodys-bankite-v-bylgariia-triabva-da-reshat-problema-s-proviziraneto-241201/

Нарастването на заплатите в сравнение с производителността на труда ще е предизвикателство пред икономиката, прогнозираха експерти на агенцията

Джъстън Бийбър отказа да изпее "Despacito" (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6281630

Джъстън Бийбър отказа да изпее "Despacito" (Видео)Джъстин Бийбър отказа да изпее "Despacito" на фестивала "Summerbrust" в Стокхолм. Бийбър учтиво отговори на скандиращата " Despacito" тълпа от фенове с: "Не мога да изпея "Despacito", не знам текста." Този отговор не се хареса особено на един от феновете, който хвърли бутилка с вода върху певеца. Бийбър избегна бутилката и продължи своето

Турция е готова да помогне на Ирак за възстановяването на Мосул

https://www.24chasa.bg/novini/article/6281673

Турция е готова да помогне на Ирак за възстановяването на МосулТурция е готова да окаже помощ на Ирак във възстановяването на Мосул след освобождаването на града от бойците на Ислямска държава, заяви на пресконференция днес президентският говорител Ибрахим Калън, цитиран от ТАСС и БТА. "Турция е готова да възстанови Мосул след освобождението му от Ислямска държава", посочи той.

Европарламентът: ЕС да започне преговори с Македония за членство

http://www.moreto.net/novini.php?n=353466

Призив към Еврокомисията да започне преговори с Македония за приемането й в ЕС се съдържа в резолюция на Европарламента, която бе одобрена днес с голямо мнозинство в Страсбург. За резолюцията гласуваха 503 евродепутати, против бяха 113, а се въздържаха 45.

Тайното пристанище във Франция, където семейството на Путин прекарва времето си и харчи състоянието си

http://www.mediapool.bg/tainoto-pristanishte-vav-frantsiya-kadeto-semeistvoto-na-putin-prekarva-vremeto-si-i-harchi-sastoyanieto-si-news265260.html

В началото на 2016 г. Лорен Вебер, агент по недвижими имоти във френския град Биариц, е започнала да получава обаждания и имейли от журналисти за сделка, която тя е водила през 2012 г. Тя си я спомня добре. И купувачът, и продавачът, са били заможни руснаци, добре облечени, любезни, а не парадиращи типове, които обичат да паркират яхтите си в съседните пристанища на Сан Себастиан. Вместо да изпратят своите адвокати, двамата мъже са дошли да уредят сделката лично, което подсказало на Вебер, че те няма какво да крият. Ето защо репортерските въпроси я изненадали: Дали е била запозната и може ли да потвърди, че този имот е свързан с руския президент Владимир Путин? Така започва обширната публикация на американското сп. "Тайм" за тайното пристанище във Франция, където семейството на Путин прекарва времето си и харчи състоянието си. Почти през цялото време, откакто Путин е на власт, въпросът за неговото лично богатство и това на неговите приятели и на семейството му, се е превърнал в обсесия за разследващи журналисти. Множество изтекли данни и граждански активисти са твърдели през годините, че Путин има достъп до милиарди долари. Кремъл придирчиво е опровергавал всеки от тях. През последните няколко месеца обаче нови разкрития за тайните богатства на руския политически елит наляха масло в огъня на масови протести в цялата страна. На последните протести, състояли се в понеделник, над 1000 човека бяха арестувани в Москва и Санкт Петербург. Много от участниците в тези демонстрации са тийнейджъри, родени при управлението на Путин и не познаващи друг ръководител на страната си. Антикорупционният активист Алексей Навални, чиято мисия е да проследи всяко доказателство за богатството на Путин, е проучил купища офшорни банкови сметки, а дронове заснеха вилите на приближени до Путин хора. През последните месеци Навални изнамери достатъчно материали и неговият видеоблог в YouTube привлече милиони руснаци, които очакват още разкрития. Когато обаче става дума за личното богатство на Путин, дори и Навални не е сигурен какво може да бъде открито. "Путин е цар на корупцията", казва Навални, който бе арестуван в понеделник и осъден на 30 дни затвор за организиране на протестите. "Царят на корупцията притежава всичко и нищо", каза той в интервю за "Тайм" миналия месец. Поне докато е на власт, Путин няма особена необходимост да владее каквото и да е директно. Неговият пост му дава право да ползва императорския дворец в Санкт Петербург и ски вилите в Сочи. Благодарение на свои приятели от детинство – някои от които станаха милиардери по време на неговото управление – той може да прекарва ваканциите си навсякъде, където пожелае. Опозиционният политик Навални и неговите млади привърженици обаче са разтревожени от това как тези привилегии се предават на следващото поколение кремълски елити, възпроизвеждайки системата, при която успехът е резервиран за хората с добри връзки. Никъде другаде това не е толкова видно, колкото в Биариц, тихият курорт в югозападна Франция, където "Тайм" намери доказателство за начина на живот, който си позволява семейството на Путин. В известен смисъл това е най-очевидното място за целта. Сгушени между лозята на Бордо и Страната на Баските в Северна Испания, плажовете на Биариц привличат богати руски посетители още от средата на 19 век. Членове на руския императорски двор са свикнали да идват тук заради климата и глезотиите, които им предлага Hôtel du Palais, бивш замък, построен през 1850-те години за френската императрица Йожени. Семейството на великия херцог Александър Михайлович, зет на цар Николай II, на плажа в Биариц. Новият руски елит възстановява тази традиция през последните две десетилетия, частично благодарение на необичайното място на Биариц в историята на семейството на Путин. През лятото на 1999 г., докато е директор на главната руска разузнавателна агенция (ФСБ - бивша КГБ), Путин е на почивка със съпругата и дъщерите си в Биариц, когато пристига спешно съобщение от Кремъл. Президентът Борис Елцин е избрал младия шпионски шеф на свой наследник. Путин се връща в Москва и след кратко колебание приема офертата. "Аз ще работя където и да ме назначите", казва той, според спомените на Елецин. На следващата година, с един от първите си президентски укази Путин дава на Елицн и семейството му имунитет срещу преследване, който да гарантира, че никакви корупционни разследвания няма да лишат семейство Елцини от богатството му. Почти по същото време Русия предприема необичайна стъпка, назначавайки почетен консул в Биариц – градче с по-малко от 30 000 жители, докато близките до него градове Бордо и Тулуза не получават такъв дипломатически аванпост. "Това се случи, защото обкръжението на Путин изпитва любов към това място", казва консулът Александър де Милър де Ла Серда, потомък на руски дворяни, който и до днес заема дипломатическия пост. В интервю пред сп. "Тайм" той обяснява, че хората от това обкръжение често присъстват на "балове на дебютантките", които той организира. За последно такъв бал е имало през 2013 г. в балната зала на местното казино. Предназначението на тези събития е да представят наследниците на новия руски елит, давайки възможност на придворните на Путин да се почустват като потомци на царската аристокрация, чиито деца са преминавали през същите ритуали в миналите векове. Руският консул в Биариц  Александър де Милър де Ла Серда открива бала на дебютантките, чийто домакин е той, за децата на руския елит. Балът е в казиното в Биариц през 2013 г. Дъщерите на Путин през повечето време са стояли настрана от подобни пищни зрелища и Кремъл е охранявал техния частен живот почти почти толкова изкъсо, както и военните тайни. Нито Мария Путина (32 години), нито Катерина Путина (30) са се появявали някога по телевизията. Държавата не е разпространявала каквито и да е техни снимки като възрастни и не е потвърждавала дори основни неща за тях – като това къде живеят, дали работят и дали са омъжени. Едва миналата седмица Путин най-после призна, че неговите дъщери имат свои собствени деца. Онези, които проявяват любопитство, се налага да разчитат основно на материали в западната преса за по-малката дъщеря на Путин. Източник, който е учил заедно с нея, разказва пред "Тайм", че Катерина, която е родена в Източна Германия, където баща й е служил като агент на КГБ, е учила в елитно немско училище в Москва и й било трудно да впише в колектива отчасти поради това, че на партитата била придружавана от бодигардове. Тя се е занимавала със състезателни танци и по-специално с акробатичен рокендрол в категорията boogie-woogie. Малката дъщеря на Путин Катерина е тренирала състезателни танци Според разследвания на Ройтрес и Блумбърг, Катерина е омъжена за Кирил Шамалов, младия топ мениджър на петролна компания, чието богатство се оценява от "Форбс" на 1.25 млрд. долара. Бащата на Кирил Шамалов – Николай Шамалов – е един от най-старите приятели на руския президент. Той е съосновател на "Банк Россия", която през 2014 г. е посочена от американското министерство на финансите като "личната банка" на Путин и приближения му кръг. Това преплитане на приятелство и финанси се вижда и при сделката в Биариц, осъществена с посредничеството на Вебер през 2012 г. Според документите за имота, които екипът на "Тайм" е получил в Биариц, купувачът на въпросния имот е Шамалов – младши, предполагаемият зет на Путин. Продавачът е петролният търговец Генадий Тимченко, друг стар приятел на Путин. Вебер потвърждава, че документите съдържат точна информация. "Зная защо сте тук, заради семейството на Путин", казва тя на репортер на "Тайм", посетил офиса й през май. Агентката по недвижими имоти разкрива, че миналата година се обадила на Шамалов и го попитала как да реагира на всички запитвания от страна на журналисти. "Той ми каза да не отговарям. И аз уважавам това", казва Вебер. Но допуска, че в района не е трудно да се намерят хора, които знаят за семейството на Путин. Самият Шамалов е бил потърсен за коментар от "Тайм", но е отказал. Колкото и силно Кремъл и контролираните от него медии да се опитват да укриват подробности за живота на семейството на Путин, на практика такива тайни няма за властите в Биариц. Заместник-кметът Жоселин Кастенед казва, че имотът, който Шамалов е купил през 2012 г., е само един от още поне две къщи в околността, които са свързани с фамилията на руския президент. "Хората ги виждат на пазара, на разходка", казва тя за роднините на Путин. "Но ние не сме ходили да си правим селфита с тях. Не ни е грижа кои са те", допълва Кастенед. В съседния град Англе в момента се реновира втори имот, свързан със семейството. Според местния поземлен регистър собственик на вилата в стил ар-деко е Артур Очеретний, петербургски бизнесмен, за когото, според слуховете, се е омъжила бившата съпруга на Путин – Людмила, скоро след развода си с президента през 2013 г. Нито Очеретний, нито Людмила са пожелали да говорят пред "Тайм". Вила Сузана Почетният руски консул Ла Серда разказва, че бившата съпруга на Путин е идвала почти всяка година в Биариц "да си прави водни процедури", както преди развода, така и след него. Ла Серда признава, че я е виждал често по време на тези визити – понякога тя сама е шофирала взетата под наем кола, за да ходи на шопинг в любимия си бутик. "Тя отсяда или в Miramar" – един от най- луксозните хотели в града, "или в дома, който е собственост на наш общ приятел от петербургското обкръжение на Путин", разказва още консулът. Тези пътувания, както и притежанието на недвижими имоти, не са в противоречие нито със законите във Франция, нито в Русия. Зам.-кметът на Биариц Кастенед е уверила, че роднините на Путин са длъжни да минават през строги финансови проверки, точно както и останалите чуждестранни инвеститори, за да се удостовери, че инвестират във Франция "чисти" пари. Отчетите на президента за чуждестранните активи на семейството му обаче са огромна дилема за Путин, отбелязва "Тайм". Имиджът, който той си гради близо две десетилетия, е на самоотвержен аскет и патриот, който работи "като роб на галера", (както веднъж се описа самият Путин) и като човек, който се въздържа от удобствата, които повечето му сънародници могат да си позволят. В своите официални имуществени декларации Путин признава, че притежава неголям участък земя, два скромни апартамента, три руски коли и едновремешно ремарке-палатка "Скиф", което е било популярно сред съветските туристи. Дори неговите ваканционни дестинации, показвани по руската държавна телевизия, явно подчертават неговата скромност: дивите простори на Сибир и руската Арктика, или заспалия курорт Сочи на Черно море. Навални обаче подкопа доверието към тази фасада. Чрез своя невероятно популярен блог в YouTube той показа на младото поколение изобилното богатство, което върви с властта в тяхната страна. "Нека Бог им бъде съдник", казва отец Пантелеймон, свещеник в руската православна църква в Биариц, запитан за кремълските елити, които посещават неговата енория. "За мен обаче това, което те правят тук, не изглежда добро", допълва той. Седнал на една от пейките в църквата, той казва пред репортер на "Тайм", че семейството на Путин притежава собственост наблизо от години – но те никога не са дошли, за да направят подаяние или за молитва. "Те идват тук само да се забавляват", казва свещеникът.

Заличават българското кисело мляко

http://www.eurochicago.com/2017/06/balgarskoto-kiselo-mlyako/

Богомил Николов от "Активни потребители" би тревога, че от родното кисело мляко нищо няма да остане. Причината е в Института по стандартизация. Той предлага рязко да се намали съдържанието на прочутата бактерия "Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus". Това вече е правено веднъж през 2010 г., без да бъде обявявано публично. (бел.: та затова трайността на млякото стана толкова дълга). Засега нямам данни кои производители на млека са "натиснали" зад кулисите, за да им стане по-евтино и просто производството.

Държавният глава прие ръководствата на „Лукойл“ и „Лукойл България“

http://www.cross.bg/bulgariya-glava-kompaniyata-1546013.html

/КРОСС/ Българската държава подкрепя инвестициите в технологии и производства, които се реализират в условията на прозрачност и при спазване на националното и европейското законодателство. Оценяваме високо тези партньори, които работят при стриктно зачитане на екологичните стандарти и развиват дейността си при висока данъчна дисциплина. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес проведе работна среща с президента на „Лукойл" Русия Вагит Алекперов, вицепрезидента на компанията Вадим Воробьов и ръководителя на „Лукойл - България" ЕООД Валентин Златев на „Дондуков" 2. На срещата бяха обсъдени мерките за развиване на производствата в България и възможните бъдещи инвестиции в енергийния ни сектор, които имат реален потенциал да повишат конкурентоспособността и данъчните постъпления за страната ни, включително и корпоративните. Гостите потвърдиха пред държавния глава намеренията на компанията да развива своето трайно присъствие на българския пазар и да завърши нов високотехнологичен цикъл, който ще допринесе за утвърждаването на България като ключов експортен център в региона.

Блъснаха жена на пешеходна пътека във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=353425

63-годишна жена бе приета в болница с комоцио, след като бе блъсната от автомобил вчера във Варна, съобщиха от полицията за Moreto.net. Около 9.10 часа сутринта, жената пресичала на пешеходна пътека на кръстовището на бул. "Осми Приморски полк" и улица "Братя Миладинови", когато изневиделица я блъснал сеат, управляван от 61-годишен мъж.

Бойчев и Цветков проведоха приемна за граждани от столицата

http://www.cross.bg/boiichev-tzvetkov-boris-1546012.html

/КРОСС/ Народният представител от „БСП за България" Жельо Бойчев и общинският съветник от левицата Борис Цветков проведоха приемна за граждани от столицата. Членове на гражданска организация запознаха представителите на БСП с конкретни въпроси, които са поставили пред КЕВР, свързани с формирането на цената на топлоенергията на „Топлофикация София" и на водата от „Софийска вода", но не са получили отговор. Те изразиха неудоволетворението си от начина, по който се провеждат обществените обсъждания и се разглеждат предложенията на гражданите от енергийния регулатор. Борис Цветков ще постави част от въпросите пред СОС, а тези, които са от компетентността на Народното събрание ще бъдат представени пред ресорната комисия, както и ще бъде отправено питане към министъра на енергетиката. Жители на Кокаляне се оплакаха от лошото състояние на инфраструктурата в селото и по-конкретно на ул. „Иван Асен II", тъй като е извършен некачествен ремонт и е необходимо цялостно преасфалтиране на улицата. Също така бе представен случай на неизпълнение, в продължение на 17 години, на решение на поземлената комисия за възмездяване на наследници със земя в землището на с. Кокаляне. Борис Цветков се ангажира да проучи конкретните казуси и да проследи решаването им

Седмица преди крайния срок - две номинации за съдебния съвет от ГЕРБ и Воля

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/06/14/2989089_sedmica_predi_krainiia_srok_-_dve_nominacii_za/?ref=rss


Близо седмица преди изтичането на крайния срок за издигане на кандидатури за Висшия съдебен съвет (ВСС) ГЕРБ и "Воля" са предложили двама души, става известно от сайта на парламента.

Номинацията на ГЕРБ е внесена от Георги Марков и е на адвоката Мирослав Джеров. А на "Воля" е от Веселин Марешки и е на районен прокурор от Варна Владислав Томов.

Парламентът трябва да излъчи 11 души от своята квота, в момента текат избори и от...

Променят Тарифата за таксите, които се събират от БАБХ

http://econ.bg/Новини/Променят-Тарифата-за-таксите-които-се-събират-от-БАБХ_l.a_i.744060_at.1.html

Правителството промени Тарифата за таксите, които се събират от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) във връзка с влезли в сила...

Жени се бият редом до силите за сигурност срещу ИД

http://www.cross.bg/talibanite-zheni-afganistan-1546005.html

/КРОСС/ „Няма граница за това, което ние, жените, можем да постигнем." Казала го е бившата първа дама на САЩ Мишел Обама. Няма и граници за силата на духа на някои дами и това си личи най-добре в най-тежките моменти - тогава, когато не е останала много надежда, когато си изгубил пътя, когато бъдещето е мъгляво, за да не кажем черно. Следващата история е за смели жени, които са нарамили оръжията, за да се борят за свободата на Афганистан срещу „Ислямска държава" и талибаните, грижейки се паралелно с това и за дома и семействата си. Днес ситуацията в Афганистан е по-зле от всякога, войната не е спирала от десетилетия. Освен с талибаните подкрепеното от Запада правителството сега трябва да се справи и с увеличаващата се заплаха в лицето на „Ислямска държава". Стратезите на халифата са насочили поглед към труднопроходимите и отдалечени райони на Северен Афганистан и искат да се установят там, за да разпростират влиянието си в Централна Азия и Русия. Може би малцина биха го допуснали, но да - в тази консервативна страна срещу тази заплаха оръжия хващат ... жените. Наджибула Курайши посвещава на смелия подвиг цял филм. Той успява да се срещне с дами в Дерзаб и Шеберган по време на обучението им, преди да бъдат изпратени на бой. Точният брой на всички жени, които воюват срещу „Ислямска държава" в Афганистан, не е известен

Борисов за подкупните митничари: Няма да ги оставим на мира

http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-mitnichari-kabinet-borisov-3-25914267

Няма да ги оставим на мира, това е заявил премиерът Бойко Борисов на правителственото заседание по повод вчерашните масови арести на митничари на ГКПП-Кулата.

Кметът на Гоце Делчев при деца, участници в похода по пътя на Ботевата чета

https://www.24chasa.bg/region/article/6281657

Кметът на Гоце Делчев при деца, участници в похода по пътя на Ботевата четаТУРИСТИ ОТ "ПИРИНСКИ СТРАЖИ" ПРИ ТРЕТО ОУ СЕ СРЕЩНАХА С КМЕТА ВЛАДИМИР МОСКОВ Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, се срещна днес с част от учениците, участващи в клуб "Пирински стражи" при Трето ОУ "Братя Миладинови" гр. Гоце Делчев, които успешно изминаха пътя на Ботевата чета. 71-ят поход е започнал от Козлодуй и е завършил на връх

Президентът Радев се срещна с шефа на "Лукойл" Русия Вагит Алекперо

https://www.24chasa.bg/novini/article/6281648

Президентът Радев се срещна с шефа на "Лукойл" Русия Вагит АлекпероБългарската държава подкрепя инвестициите в технологии и производства, които се реализират в условията на прозрачност и при спазване на националното и европейското законодателство. Оценяваме високо тези партньори, които работят при стриктно зачитане на екологичните стандарти и развиват дейността си при висока данъчна дисциплина.

Какви компромиси не трябва да прави България по пътя към еврозоната?

http://www.investor.bg/bloomberg-tv/461/a/kakvi-kompromisi-ne-triabva-da-pravi-bylgariia-po-pytia-kym-evrozonata-241216/

Повишаването на данъците и фиксираният валутен курс са двете червени линии, които не трябва да пресичаме, каза Петър Чобанов

Алекс Алексиев за Фрог: Македония става второ Косово

http://frognews.bg/news_136494/Aleks-Aleksiev-za-Frog-Makedoniia-stava-vtoro-Kosovo/

Няма скоро да се смени името на Македония. Предложението е на един външен министър, който е на власт, защото албанците го подкрепят. Македонците това ще приемат като предателство. Съществуващите конфликти в страната ще продължават да се изострят, ако се смени името. Това заяви пред Фрог нюз Алекс Алексиев, председател на Центъра за балкански и черноморски изследвания.

Полша се притесни, че украинците в страната може да поемат на Запад

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/06/14/2989083_polsha_se_pritesni_che_ukraincite_v_stranata_moje_da/?ref=rss


Тази седмица влезе в сила режимът за безвизово пътуване до ЕС на украинските граждани. Макар то да е само за не повече от 90 дни в рамките на всеки период от 180 дни, а през границата да се допускат единствено притежателите на биометрични паспорти, в Полша вече се притесниха.

Причината е, че в страната има стотици хиляди украинци и част от тях са готови да се преместят на Запад заради по-високото заплащане. Олександер Поташни се е отказал от 400 долара месечна заплата на...

БФС купи билети за 20 хил. лева за благотворителния мач на Бербатов

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/06/14/2989086_bfs_kupi_bileti_za_20_hil_leva_za_blagotvoritelniia/?ref=rss


БФС купи билети за 20 хил. лева за благотворителния мач на Димитър Бербатов и Луиш Фиго на Националния стадион "Васил Левски".

Футболната централа и президентът Борислав Михайлов подаряват билетите на футболни школи, за да могат те да се докоснат до звездите, които ще играят в мача на Бербатов. Дарението от 20 хил. лева пък е в подкрепена на каузата на фондация "Димитър Бербатов".

"Българският футболен съюз призовава всички...

Хора скачали през прозорците на горящия блок в Лондон

https://www.vesti.bg/sviat/evropa/hora-skachali-prez-prozorcite-na-goriashtiia-blok-v-london-6070338

„Гледах как един човек полита надолу. Видях жена, която държеше бебето на прозореца, чувах писъци“, разказва един от пожарникарите

Украйна не пусна руски боксьор на европейското първенство

https://offnews.bg//bojni/ukrajna-ne-pusna-ruski-boksior-na-evropejskoto-parvenstvo-658169.html

Забрана да влезе в Украйна получи руският боксьор Георгий Кушиташвили. Той трябваше да участва на Европейското първенство в Харков. Новината съобщи ръководителят на отдел за работа с медиите към Руската федерация на бокс (ФБР) Наталия Токмогашева.

Освен него граничния пункт не са могли да преминат и пресаташето на боксовата федерация Влад Романов, няколко фенове, които са пътували с делегацията, както и двама журналисти.

Всичко се случи много бързо. Никой не обясни причините. Романов попита каква е причината. Те се заядоха какво е правил в Крим преди две години",  каза Токмогашева.

Наталия добави, че е шокирана от ситуацията, тъй като украинските им колеги са дали гаранция относно сигурността на руската делегация на европейското.

Първенство по бокс започва в петък, 16 юни. Кушиташвили трябваше да участва в тежката категория над 81 кг.

Над 300 мюсюлмански духовници в Австрия подкрепиха декларация срещу тероризма

http://www.mediapool.bg/nad-300-myusyulmanski-duhovnitsi-v-avstriya-podkrepiha-deklaratsiya-sreshtu-terorizma-news265259.html

Повече от 300 духовници, представляващи мнозинството от мюсюлманите в Австрия, изразиха днес подкрепа за декларация, която осъжда екстремизма и тероризма и призовава техните единоверци да се интегрират активно в австрийското общество, съобщи Асошиейтед прес.   Инициативата за декларацията е на Обществото за ислямска вяра в Австрия, което обикновено говори от името на всички мюсюлмани в страната, отбеляза агенцията.   На церемонията по подписването председателят на сдружението Ибрахим Олгун каза, че декларацията цели да окачестви като "черни овце" онези мюсюлмани, които се обръщат към екстремизма в името на религията.   По думите му документът заклеймява "терористичното и екстремистко насилие по целия свят" и подкрепя "плурализма, демокрацията и върховенството на закона, както са предписани от австрийската конституция".   Олгун съобщи, че около 180 имами са подписали декларацията, а много други са изпратили електронни писма с изразена подкрепа. 

Доналд Тръмп става на 71 години

http://frognews.bg/news_136493/Donald-Tramp-stava-na-71-godini/

Тръмп е и най-старият президент, влязъл за първи път в Белия дом, тъй като Роналд Рейгън в деня на встъпването си длъжност е бил на 68 години.

Двама българи потърсили помощ след пожара в Лондон

//dariknews.bg/novini/bylgariia/dvama-bylgari-potyrsili-pomosht-sled-pozhara-v-london-2030551

До момента информация за пострадали българи няма, има двама наши сънародници, живели в съседен блок, които не са пострадали, но понеже са евакуирани жилищни сгради около изгорялата, те са потърсили помощ от българското посолство и ще бъдат настанени там, докато приключи евакуацията на съседните сгр

Каракачанов: След седмица внасяме за одобрение модернизацията на армията

http://frognews.bg/news_136492/Karakachanov-Sled-sedmitsa-vnasiame-za-odobrenie-modernizatsiiata-na-armiiata/

Проектите за модернизация на българската армия ще бъдат внесени за одобрение в Министерския съвет и парламента след седмица, заяви военният министър Красимир Каракачанов.

Цветана Пиронкова стигна до първия си четвъртфинал през 2017 г.

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/06/14/2989082_cvetana_pironkova_stigna_do_purviia_si_chetvurtfinal/?ref=rss


Цветана Пиронкова се класира за първия си четвъртфинал през 2017 г., след като постигна втора поредна безапелационна победа в турнира на трева в Нотингам.

След като в първия кръг даде само четири гейма на чехкинята Тереза Мартинцова, днес най-добрата българска тенисистка премина експресно и през Куруми Нара от Япония - 6:3, 6:2.

Пиронкова имаше нужда от 77 минути, за да запише втора победа във втория си двубой срещу 25-годишната японка, която се...

Управителят на ВЕЦ Пловдив е подал оставка

https://www.24chasa.bg/novini/article/6281620

Управителят на ВЕЦ Пловдив е подал оставкаПриключи проверката на Предприятие ВЕЦ Пловдив към „Националната електрическа компания“ ЕАД, разпоредена от министъра на енергетиката Теменужка Петкова, съобщиха от пресцентъра на министерството. Проверката имаше за задача да установи твърдения на служителите на Предприятие ВЕЦ за нарушения на управителя на предприятието Веселин Маневски,

МОН отчете по-добри резултати на матурите тази година

http://www.mediapool.bg/mon-otchete-po-dobri-rezultati-na-maturite-tazi-godina-news265258.html

Резултатите от държавните зрелостни изпити по повечето предмети са по-високи от миналогодишните, отчетоха в сряда от Министерството на образованието. Нараснал е броят точки, които учениците са получили по български език и литература, география и икономика, история и цивилизация, химия и опазване на околната среда, английски, немски, френски и италиански езици. Има незначителен спад в резултатите по математика, философски цикъл, руски и испански език. Нараснал е броят на отличниците и на двете матури. По български език и литература с отлични оценки могат да се похвалят 6155 души при 5602 миналата година. На втория държавен зрелостен изпит шестици имат 11 149 младежи, а през 2016 г. техният брой е бил 9716. Почти двойно е намалял броят на младежите с две слаби оценки – от 2325 през 2016 г. той е паднал на 1228. Наполовина са паднали и двойките на втория държавен зрелостен изпит – от 6460 на 3190. Зрелостниците, които имат поне една слаба оценка и по тази причина няма да се дипломират, са 5882. Средната оценка по български език и литература е Добър (4.13), а на втория държавен зрелостен изпит по предмет по избор – Добър (4.38) По традиция най-високи оценки има на изпитите по чужди езици. Намалели са слабите оценки по 12 от общо 14 учебни предмета, като двойките са се увеличили единствено по математика и физика и астрономия. Увеличава се количеството на зрелостниците, които създават текст. Разделянето на модули не е оказало влияние върху резултатите, сочи анализът на МОН. След по-задълбочени анализи по региони ще се обмисли оптимизацията на времето за решаване на отделните модули, заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. С най-висок брой получени точки са учениците от София-град, Смолян и Варна. С най-ниски резултати са Разград, Ямбол и Кърджали. В почти всички региони средният брой точки на втория държавен зрелостен изпит е по-висок от този на изпита по български език и литература. Най-много са увеличили успеха си по български език и литература спрямо миналата година учениците от Монтана и Смолян. На втория държавен зрелостен изпит най-голямо е нарастването на успеха в Ямбол и Силистра. По традиция с най-високи резултати от двата държавни зрелостни изпита са учениците от профилираните гимназии, където средният успех на първата матура е 5.01, а на втората – 5.20. Най-ниски резултати показват абитуриентите от професионалните гимназии – 3.79 по български език и литература и 3.89 на втория държавен зрелостен изпит. Резултатите на момичетата са по-високи от тези на момчетата. Най-добре по български език и литература са се представили учениците от 91-ва Немска езикова гимназия “Проф. Константин Гълъбов“. Техният среден успех е Отличен (5.66). Следват 73 СУПЧЕ “Владислав Граматик“ и 164 ГПИЕ “Мигел де Сервантес“ със среден успех Отличен (5.59). В челната десетка по успех, освен столични училища, има и две гимназии от Пловдив, както и Профилирана езикова гимназия “Екзарх Йосиф I“ от Ловеч, която се появява за първи път в топ 10. Най-висок успех от втората матура са постигнали възпитаниците на Американския колеж в София – Отличен (5.84). Следват Първа английска езикова гимназия с резултат Отличен (5.83) и ЧГХЕП “Д-р Васил Златарски“ с Отличен (5.74). Според скалата, по която точките се приравняват в оценки, среден 3 се поставя при 23 точки. Пълната отлична оценка, както и преди, е от 95 до 100 точки. Едва 18 зрелостници са получили максималния брой срещу 131 миналата година. Един е абитуриентът, който е събрал 100 точки и по двата предмета. 0 точки са получили 15 зрелостници, а през 2016 г. с такъв резултат са били 59 души. Няма ученик с 0 точки и на двата изпита.

Заподозреният за стрелбата в Мюнхен е живял в Колорадо

https://www.24chasa.bg/novini/article/6281635

Заподозреният за стрелбата в Мюнхен е живял в КолорадоГерманските власти казаха днес, че 37-годишният мъж, заподозрян, че е прострелял полицейска служителка на метростанция в Мюнхен, е живял с баща си в американския щат Колорадо и е пътувал из Европа, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Заподозреният, идентифициран като германски гражданин, роден в провинция Бавария,

Мюнхен обмисля да забрани дизеловите коли

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/06/14/2989080_mjunhen_obmislia_da_zabrani_dizelovite_koli/?ref=rss


Мюнхен, градът на Бе Ем Ве (BMW), обмисля да забрани дизеловите автомобили с "шокиращи" емисии азотен диоксид, обяви Дитер Райтер, кметът на столицата на Бавария, цитиран от "Ройтерс".

Скандалът с манипулираните данни за отделяния въглероден диоксид от дизеловите автомобили на Фолксваген (Volkswagen) постави под въпрос технологията на двигатели и даде тласък на усилията на автомобилопроизводителите да покрият още по-строгите изисквания за намаляване на...

Държавата ще осигурява бавачки на децата, за които няма място в градините

http://www.moreto.net/novini.php?n=353463

Социалното министерство ще се бори с недостига на места в детските ясли и градини в големите градове, като осигурява детегледачи за децата на родителите, които желаят да се върнат на работа. Това ще стане чрез проект по оперативната програма "Развитие на човешките ресурси", който стартира наесен, съобщи ресорният заместник-министър Зорница Русинова.

Партията... нагла, арогантна и особено крадлива

https://www.actualno.com/cite/partijata-nagla-arogantna-i-osobeno-kradliva-news_617006.html

Партията вее демагогски знамената, че е честна, социална справедлива, но поразровиш ли и ти делата, ще видиш, че е нагла, арогантна и особено крадлива. Част от изказване на депутата от ГЕРБ Спас Гърневски от парламентарната трибуна в дебатите за промяна на Кодекса за социално осигуряване, предложен от БСП.  

За любовта - по мъжки

https://offnews.bg//mama-nindzha/za-liubovta-po-mazhki-658175.html

„Когато до мен се доближаваха твърде близо, мълниеносно включвах защитните си механизми. Крачка назад, установяване на дистанция, стъпка встрани…Но после се влюбих. Оказа се, че това не е спорт за слабаци“. Писателят и блогър Дани Флайшър с размисли защо е толкова сложно да обичаш и да позволиш да те обичат. Твоите чувства не са толкова важни Чувствата са по-лесната част от любовта. Те могат да бъдат прекрасни и да ти осигурят много приятни минути. Но реално, твоите чувства не означават толкова много. Действията и постъпките – ето кое има значение. Всеки ден общуваш и слушаш, правиш компромиси, прощаваш, призоваваш търпението си,…

Борисов: Ще надделеем ли контрабандата или само ще си приказваме

https://www.24chasa.bg/novini/article/6281631

Борисов: Ще надделеем ли контрабандата или само ще си приказваме„Няма да ги оставим на мира” – с тези думи премиерът Бойко Борисов обобщи в началото на днешното правителствено заседание мерките, които правителството и правоохранителните органи предприемат по отношение на борбата с контрабандата. Конкретен повод за коментара му са вчерашните арести на ГКПП „Кулата”.

МАЕ понижи прогнозата си за търсенето на петрол в света

http://econ.bg/Новини/МАЕ-понижи-прогнозата-си-за-търсенето-на-петрол-в-света_l.a_i.744057_at.1.html

Международната агенция за енергетика (МАЕ) понижи прогнозата си за търсенето на петрол в света през 2017 г. със 100 хил. барела на ден в сравнение с...

21-годишната Красимира задържана в магазин в Слънчев бряг

https://www.24chasa.bg/novini/article/6281594

21-годишната Красимира задържана в магазин в Слънчев брягЗадържането на 21- годишната Красимира Мирославова Костова, обявена за международно издирване с европейска заповед за арест, е осъществено благодарение перфектната организация и бързите полицейски действия на служителите от група „Издирване” към отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас със съдействие на служителите от Районно управление –

В Белгия осъдиха родители за смъртта на бебето им, хранено с мляко от киноа

https://offnews.bg//sviat/v-belgia-osadiha-roditeli-za-smartta-na-bebeto-im-hraneno-s-mliako-ot-658170.html

Родителите на бебе, починало, след като е хранено с алтернативни храни, бяха осъдени на по 6 месеца условно. 

7-месечното бебе починало от недохранване и дехидратация.

Майката и бащата на бебето са привърженици на алтернативното хранене. Те сами поставили на момченцето диагноза непоносимост към лактоза и глутен. Въпреки предупрежденията на лекари те решили да хранят малкия Лукас с мляко от киноа след отбиването му. 

Бебето не наддавало на тегло и на седеммесечна възраст тежал наполовина на обичайното, като преди смъртта си тежало малко над 4 кг.

Родителите отдавали ниското тегло на детето на хранителни алергии, затова продължили с алтернативния хранителен режим. 

Бебето нямало медицинско досие и нито един педиатър не е бил потърсен за консултация. Вместо това, родителите водели бебето при хомеопат. Майката и бащата споделили, че не са търсили лекарска помощ, защото не виждали Лукас да има проблем.

Съдът в град Дендермонде, провинция Източна Фландрия, определи присъди от по 6 месеца затвор условно за двамата родители заради неадекватни действия в отглеждането на дете. По думите на съдията смъртта на седеммесечното момченце е "резултат от системното даване на неподходяща храна".

Разследването е установило, че вътрешните органи на бебето са се смалили наполовина от нормалните размери без никакви мазнини около тях.

Присъдата подлежи на обжалване. 

Петро Порошенко ще се срещне с Доналд Тръмп във Вашингтон

https://www.24chasa.bg/novini/article/6281622

Петро Порошенко ще се срещне с Доналд Тръмп във Вашингтон

Следващата седмица украинският президент Петро Порошенко ще посети американската столица Вашингтон, където ще се срещне с президента Доналд Тръмп, предава Интерфакс, цитирана от Фокус. „Наистина, бе постигнато споразумение за среща, която ще се проведе на 19-20 юни“, заяви дипломатически

"Масло и "мляко" са наименования само за животински продукти, постанови съдът на ЕС

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/06/14/2989078_maslo_i_mliako_sa_naimenovaniia_samo_za_jivotinski/?ref=rss


Храни на растителна основа не могат да бъдат продавани с наименованието, запазено за храни с животински произход като "мляко", "сметана" или "масло", постанови днес Съдът на ЕС, отхвърляйки аргументите на германска компания, която продава "масло тофу" и "вегетарианско сирене", предаде ДПА, цитирана от БТА.

Според решението на съда компанията Тофутаун (TofuTown), която произвежда вегетарианска и веганска храна, не може да...

Ще осигуряват детегледачи с държавни пари

http://dnes.dir.bg/news/mladezhi-minimalna-zaplata-kabinet-borisov-3-detegledachi-25914219

Ще бъдат осигурени детегледачки, на които ще се плаща с държавни пари. Това стана ясно от думи на зам.-министър след подписано споразумение.

ЕП настоява Косово да създаде обединение на сръбските общини

https://www.actualno.com/balkani/ep-nastojava-kosovo-da-syzdade-obedinenie-na-srybskite-obshtini-news_616995.html

Европарламентът настоява Косово по-бързо да сформира правителство след предсрочните парламентарни избори на 11 юни и да изпълнява договореното с Белград. От новите власти в Прищина евродепутатите очакват да изпълнят своите задължения, за да поучат косоварите безвизов

Второто издание на Акселератора за зелени идеи осигурява до 25 000 евро

http://www.mediapool.bg/vtoroto-izdanie-na-akseleratora-za-zeleni-idei-osiguryava-do-25-000-evro-news265257.html

Второто издание най-мащабната европейска предприемаческа инициатива, насочена към подпомагане развитието на стартиращи компании – "Клаймът КИК Акселератор" (Climate-KIC Accelerator), предоставя още по-добри възможности за развиване на зелени бизнес решения. Тази година програмата ще осигури финансиране до 25 000 евро на екип за осъществяване на тяхната идея, съобщават организаторите от "Клийнтех България". От август до декември 2017 г. в София, Акселераторът ще работи с 8 екипа с разработена иновативна идея. В 14-седмичната програма са включени лекции от международно признати ментори, достъп до ключови партньори и потенциални инвеститори в Европа, както и офис-пространство в периода на провеждане на акселераторската програмата. Кандидатури за участие в "Клаймът КИК Акселератор" се приемат онлайн до 3 юли 2017, 17.00 ч (CEST). В програмата могат да участват всякакви идеи за намаляване на въглеродните емисии, подобряване качеството на околната среда или създаване на алтернативи на традиционните екосъобразни процеси, продукти и услуги. "Освен убедителен бизнес модел, е нужно да сте сформирали екип, готов да се посвети на идеята си, притежаващ добро ниво на владеене на английски език", посочват от "Клийнтех България". В първото издание на Акселератора в България между септември и декември 2016 г. участваха общо 8 екипа, които разработиха изключително разнородни идеи: от интелигентна система за управление на консумацията на енергия и сигурността в сградите, през алтернативни индустриални батерии и платформа за балансиране на енергийното потребление в градовете, до решения за детоксикация на вода и почви, супер-ефективна печка за домакинството с нулеви вредни емисии, интегрирано решение за управление на ферми и дори умна домашна оранжерия за градския човек. "85% от екипите обособиха фирми в резултат на програмата, една от тях вече с клон в Холандия. 100% от тях към момента продължават да развиват бизнеса си. "M Tech Ltd." и тяхната интелигентна система за управление на консумацията на енергия и сигурността в сградите, отвори офис освен в София, и в Холандия. В момента компанията води преговори с един от българските мобилни оператори за внедряване на системата им", допълват организаторите. Супер-ефективните печки на дърва с нулеви емисии "Гамера" вече реализират продажби в чужбина и работят върху модификации на печката за различни горива (пелети и брикети). С първи продажби могат да се похвалят и "Грийн Корп" ООД с тяхната умна оранжерия за градски условия. Продуктът на "CocoFarm" за яйцеферми, продължава в първата фаза на най-големия акселератор в Европа за агробизнес, KATANA, където се бори за последващо финансиране, съобщават още от "Клийнтех България".

Второ издание на Акселератора за зелени идеи осигурява до 25 000 евро

http://www.mediapool.bg/vtoro-izdanie-na-akseleratora-za-zeleni-idei-osiguryava-do-25-000-evro-news265257.html

Второто издание най-мащабната европейска предприемаческа инициатива, насочена към подпомагане развитието на стартиращи компании – "Клаймът КИК Акселератор" (Climate-KIC Accelerator), предоставя още по-добри възможности за развиване на зелени бизнес решения. Тази година програмата ще осигури финансиране до 25 000 евро на екип за осъществяване на тяхната идея, съобщават организаторите от "Клийнтех България". От август до декември 2017 г. в София, Акселераторът ще работи с 8 екипа с разработена иновативна идея. В 14-седмичната програма са включени лекции от международно признати ментори, достъп до ключови партньори и потенциални инвеститори в Европа, както и офис-пространство в периода на провеждане на акселераторската програмата. Кандидатури за участие в "Клаймът КИК Акселератор" се приемат онлайн до 3 юли 2017, 17.00 ч (CEST). В програмата могат да участват всякакви идеи за намаляване на въглеродните емисии, подобряване качеството на околната среда или създаване на алтернативи на традиционните екосъобразни процеси, продукти и услуги. "Освен убедителен бизнес модел, е нужно да сте сформирали екип, готов да се посвети на идеята си, притежаващ добро ниво на владеене на английски език", посочват от "Клийнтех България". В първото издание на Акселератора в България между септември и декември 2016 г. участваха общо 8 екипа, които разработиха изключително разнородни идеи: от интелигентна система за управление на консумацията на енергия и сигурността в сградите, през алтернативни индустриални батерии и платформа за балансиране на енергийното потребление в градовете, до решения за детоксикация на вода и почви, супер-ефективна печка за домакинството с нулеви вредни емисии, интегрирано решение за управление на ферми и дори умна домашна оранжерия за градския човек. "85% от екипите обособиха фирми в резултат на програмата, една от тях вече с клон в Холандия. 100% от тях към момента продължават да развиват бизнеса си. "M Tech Ltd." и тяхната интелигентна система за управление на консумацията на енергия и сигурността в сградите, отвори офис освен в София, и в Холандия. В момента компанията води преговори с един от българските мобилни оператори за внедряване на системата им", допълват организаторите. Супер-ефективните печки на дърва с нулеви емисии "Гамера" вече реализират продажби в чужбина и работят върху модификации на печката за различни горива (пелети и брикети). С първи продажби могат да се похвалят и "Грийн Корп" ООД с тяхната умна оранжерия за градски условия. Продуктът на "CocoFarm" за яйцеферми, продължава в първата фаза на най-големия акселератор в Европа за агробизнес, KATANA, където се бори за последващо финансиране, съобщават още от "Клийнтех България".

Петима души в болница след стрелбата срещу американския конгресмен

https://www.actualno.com/america/petima-dushi-v-bolnica-sled-strelbata-sreshtu-amerikanskija-kongresmen-news_617000.html

Петима души са настанени в болница след днешната стрелба в американския град Александрия, съобщи началникът на полицията в града Майкъл Браун. По думите му на местопроизшествието „са дошли трима полицаи“, двама от тях откриха огън срещу човека, който стреля и рани за

Бордо е френският град, в който се похапва най-добре

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6281610

Бордо е френският град, в който се похапва най-добреБордо е градът във Франция, в който ресторантското хранене е най-добро, като по този показател изпреварва Париж и Лион, сочи своеобразна класация на сайта Atabula, базирана върху данни в кулинарни справочници, предаде Франс прес. В класацията са попаднали 30-те най-населени градове в страната. Макар да не се слави с кулинарно минало като това на

Радев гледа на държавната фирма за ваксини като част от националната сигурност

http://www.mediapool.bg/radev-gleda-na-darzhavnata-firma-za-vaksini-kato-chast-ot-natsionalnata-sigurnost-news265256.html

Президентът Румен Радев се обяви за запазването и развитието на фирмата за ваксини “Бул Био“ като държавна собственост, тъй като е част от националната сигурност. Това е станало на среща с директора на фирмата Сашо Ганов в сряда, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.“По време на срещата бяха обсъдени проблемите и възможностите за развитие пред “Бул Био“ като държавно предприятие“, се казва в съобщението на президентството. “Президентът подкрепя запазването на “Бул Био“ като една от основните структури на националната сигурност в областта на здравеопазването и като предприятие, което с продуктите си е доказало, че е уважаван световен производител на ваксини и ежедневно работи за издигане на репутацията на България по света“, се казва още в съобщението. От президентството не дават повече обяснения какъв е поводът за срещата и кое налага заемането на позиция за собствеността на “Бул Био“. Дружеството официално не е обявено за приватизация, но слухове за евентуалната му продажба витаят след скандала с бартера на ваксини между България и Турция. Заради размяната на ваксини с Турция бившият здравен министър Петър Москов и заместникът му Адам Персенски са обвиняеми за безстопанственост. Обвиняем за незаконно производство на ваксини е и бившият директор на производствения отдел на дружеството Росен Алексиев. Любопитна подробност е, че ръководител на търговския отдел на “Бул Био“ в момента е бившият управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Румяна Тодорова, която е сестра на вицепрезидента Илияна Йотова. Дружеството е сред четирите световни производители на ваксината срещу туберкулоза – БЦЖ, редом със Санофи Пастьор - Франция и фирми от Индия и Япония. Ваксината на “Бул Био“ притежава златен стандарт на Световната здравна организация (СЗО) и УНИЦЕФ, които са ангажирани с доставката на ваксини за развиващите се страни в света.

Стих в НС: ”Партията... нагла, арогантна и особено крадлива”

http://dnes.dir.bg/news/partia-stih-25914080

Предложенията за промените в Кодекса за социално осигуряване, внесени от БСП, станаха причина за нови разгорещени спорове в пленарната зала.

Задържаните митничари са имали две схеми, едната била ВИП

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/14/2988979_zadurjanite_mitnichari_sa_imali_dve_shemi_ednata_bila/?ref=rss


Дни преди парламентът да започне обсъждането на промените в Наказателно-процесуалния кодекс, според които корупцията по високите етажи на властта ще премине в компетентността на специализирания съд, ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев разказа за вчерашната акция на ГКПП Кулата и похвали работата на спецструктутрите.

До момента задържаните са 23-ма, като все още няма повдигнати обвинения и затова не е ясно кой ще бъде посочен от разследващите за ръководител на...

Ще си сътрудничим с Швейцария в борбата с престъпността

http://www.moreto.net/novini.php?n=353452

Правителството упълномощи днес министъра на вътрешните работи Румен Радев да подпише Споразумение между България и Федералния съвет на Конфедерация Швейцария за сътрудничество в борбата с организираната престъпност, тероризма и трафика на хора.

Спасиха 50-годишен мъж след 12 часа чакане в горящата сграда в Лондон

https://www.24chasa.bg/novini/article/6281518

Спасиха 50-годишен мъж след 12 часа чакане в горящата сграда в ЛондонЧовек размахвайки флаг около 12 часа, чакайки някой да му помогне, беше спасен от пожарникарите. Имаше опасения, че мъжът който е на 50 години, можеше да бъде като останалите умряли в пламъците, в "Гренфел Тауър" в Лондон, рано тази сутрин. Тези които бяха евакуирани от сградата и стояха на улицата,

Известни юристи поискаха "незабавната" оставка на Цецка Цачева

http://www.mediapool.bg/izvestni-yuristi-poiskaha-nezabavnata-ostavka-na-tsetska-tsacheva-news265255.html

Десетина от най-известните български юристи поискаха от правосъдния министър Цецка Цачева "незабавно" да си подаде оставката заради нападките й срещу Лозан Панов от последните няколко седмици. "От публичните ви изказвания за състоянието и бъдещето на реформата на съдебната система и коментарите ви за опитите на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов да предизвика сериозното им обсъждане на най-високо равнище, оставаме с впечатлението, че възгледите ви за разделението на властите и тяхното взаимно възпиране, за върховенството на закона и независимостта на съда изглежда не съответстват в пълна степен на смисъла, който съвременното демократично общество придава на тези понятия", се казва в отвореното писмо. Става дума за коментара на Цачева към Лозан Панов, след като шефът на ВКС поиска изваждането на прокуратурата от съдебната власт. Тогава Цачева каза, че Панов говори политически и го посъветва да стане депутат, ако иска да лансира подобни идеи. Юристите напомнят на правосъдния министър, че всички законопроекти подлежат на обществено обсъждане и тя не може да забранява точно на съдиите да си казват мнението по тях. "Намираме за крайно неуместно изказването ви, че ако иска промени, г-н Панов следва да се кандидатира за депутат", се допълва в искането за оставката на Цачева. В него се отбелязва и за решението на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) от миналата година, с което бе осъдена Унгария. Делото бе за нарушение на свободата на изразяване на бившия председател на унгарския Върховен съд Андраш Бака. Неговият мандат бе предсрочно прекратен заради изразени от него критики към предприетите законодателни реформи от партията на Виктор Орбан. В това решение Европейският съд казва, че "дори даден проблем да има политическа окраска, това само по себе си не е достатъчно, за да бъде обезкуражен съдия да прави изявления по въпроса". "По наше убеждение, ролята на министър на правосъдието е да свързва изпълнителната и съдебната власт, а не да ги противопоставя, или да злепоставя представители на коя да е от тях, а ролята на Висшия съдебен съвет, който вие председателствате, е да осигурява и брани независимостта на съдебната власт, а не да пренебрегва мнението и достойнството на нейните представители. Като считаме, че публичните Ви изявления са несъвместими с тези функции, настояваме за незабавната ви оставка.", завършва писмото. То е подписано от Здравка Калайджиева (съдия в Европейския съд по правата на човека 2008 – 2015 г.), Станислав Костов (адвокат и преподавател по право на ЕС), доц. Кристиян Таков (преподавател по гражданско право и основател на "Да, България"), адв. Ина Лулчева, адв. Емилия Недева, адв. София Разбойникова, адв. Николай Руневски, адв. Георги Атанасов, адв. Йорданка Бекирска, адв. Динко Кънчев, адв. Ивайло Костов (преподавател по граждански процес), адв. Симеон Стойчев, адв. Петя Косева, адв. Анна Гаврилова-Анчева, адв. Даниела Екимова и адв. Маргарита Калайджиева.

Съюзът на съдиите сезира ЕК за кампания с ”престъпен характер” на медия на КОЙ

http://frognews.bg/news_136491/Saiuzat-na-sadiite-sezira-EK-za-kampaniia-s-prestapen-harakter-na-mediia-na-KOI/

Съюзът на съдиите ще сезира Европейската комисия, Консултативния съвет на Европейските съдии и други международни магистратски организации заради кампания, придобила според тях престъпен характер, която се води срещу български съдии. Това става ясно от отворено писмо на организацията по повод публикация във в. ”Труд” от понеделник.

Съюзът на съдиите сезира ЕК за кампания с ”престъпен характер” на медия на КОЙ спрямо него

http://frognews.bg/news_136491/Saiuzat-na-sadiite-sezira-EK-za-kampaniia-s-prestapen-harakter-na-mediia-na-KOI-spriamo-nego/

Съюзът на съдиите ще сезира Европейската комисия, Консултативния съвет на Европейските съдии и други международни магистратски организации заради кампания, придобила според тях престъпен характер, която се води срещу български съдии. Това става ясно от отворено писмо на организацията по повод публикация във в. ”Труд” от понеделник.

Италианец се подвизавал като княз на Черна гора, за да почива гратис

https://www.24chasa.bg/novini/article/6281584

Италианец се подвизавал като княз на Черна гора, за да почива гратис
57-годишен италианец от Торино успял да измами серия от известни личности в Европа, както и собственици на курорти, в които почивал гратис, представяйки се за княза на Черна гора.  Според в.”Република” в продължение на години италианецът успял да накара мнозина да му повярват, че е Стефан Цернетич, монарх на Черна гора и Македония.

Блокираха сайт за онлайн резервации в Турция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6281449

Блокираха сайт за онлайн резервации в ТурцияРъководството на сайта за онлайн туристически резервации Booking.com планира да обсъди с турския министър на икономиката Нихат Зейбекчи отблокиране на сайта, чиято работа бе спряна по решение на турски съд от март тази година, предаде БТА. Телевизия Хабертюрк съобщи, че представители на компанията ще пристигнат в Турция на 22 юни.

Разкрачената позиция на МВФ за Гърция

http://www.investor.bg/evropa/334/a/razkrachenata-poziciia-na-mvf-za-gyrciia-241020/

Време е кредиторите на Атина също да изпълнят своите задължения, смятат в ЕК

Юпитер e най-старата планета в Слънчевата система

http://www.cross.bg/yupiter-sistema-slunchevata-1545991.html

/КРОСС/ Ядрото на Юпитер се е формирало само един милион години след появата на Слънчевата система, а през следващите две до три милиона години размерите му стават 50 пъти размера на Земята, съобщава Science Alert. "Благодарение на компютърните модели на раждането на Юпитер за първи път можем да кажем нещо за Юпитер въз основа на измерванията в лаборатория", разказа съавторът на проучването Томас Крюджър (Thomas Kruijer), изследовател в Националната лаборатория Лорънс Ливърмор в Калифорния. За да се изгради моделът на формиране на Юпитер, изследователите използват образци на материал, които са попаднали на Земята с метеорити. Слънчевата система започва да се оформя преди около 4,6 милиарда години от диск от газ и прах. Първо са се появили газовите гиганти, следвани от скалистите планети. Масата на Юпитер 300 пъти надвишава масата на Земята, въпреки че се състои от газ. Ето защо учените предполагат, че той е "роден" първи, което му позволява да събере повече материал от диска от неговите "по-малки братя". Освен това действа като бариера, която предпазва вътрешната Слънчева система от метеорити. Когато Слънчевата система е на около 1 милион години, гравитацията на Юпитер е била достатъчно силна, за да предотврати преминаването на метеорити отвъд орбитата му

Полицаите излизат на протест, ако не им бъдат увеличени заплатите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6281581

Полицаите излизат на протест, ако не им бъдат увеличени заплатите
Ако ръководството на МВР отхвърли исканията ни за по-високи заплати, най-вероятно, ще започнем протестни действия, заяви заместник-председателят на Управителния съвет на Синдикалната организация на служителите в МВР Генади Тенев, предаде Дарик. Синдикатът настоява заплатите на униформените да бъдат повишени и това е добра превантивна мярка срещу

Ето ги гимназиите отличници, 4 е средната оценка от матурите

https://www.vesti.bg/bulgaria/eto-gi-gimnaziite-otlichnici-4-e-srednata-ocenka-ot-maturite-6070332

Средната оценка по български език и литература е Добър /4,13/, а на втория държавен зрелостен изпит по предмет по избор – Добър /4,38/, сочи анализът

Футболистите на Черно море започнаха с медицинските изследвания

http://www.moreto.net/novini.php?n=353462

Футболисти на Черно море започнаха със задължителните медицински и функционални изследвания днес, съобщиха от клуба за Moreto.net. През спортния диспансер преминаха капитанът Георги Илиев, Стефан Станчев, Иван Коконов, Емо Михайлов, Николай Минков, Георги Божилов, Орлин Старокин, Мариян Огнянов, Марек Кузма, Ондрей Сукуп, Мартин Костадинов и Валентин Йосков.

Уитиър, градчето, в което всички живеят в един блок

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6281545

Уитиър, градчето, в което
всички живеят в един блокГрадчето Уитиър се намира в Аляска и като други населени места в близост не може да се похвали с приятен климат. Затова пък се радва на интерес от много туристи, включително на пристигащи с круизни кораби. Никой от гостите обаче не остава да спи в Уитиър, защото там единствената обитаема сграда е 14-етажен блок, в който живеят всички 220 жители.

България е приела 47 мигранти от Гърция

http://econ.bg/Новини/България-е-приела-47-мигранти-от-Гърция_l.a_i.744054_at.1.html

България е приела до началото на юни 47 мигранти, разселени по квотите на ЕС. Това показват данни, представени  от Европейската комисия. Всички...

ЕП: Реформи и тогава преговори за членство на Македония

http://dnes.dir.bg/news/makedonia-reformi-evropeyski-parlament-ep-25914028

EП препоръча на новото правителство на Македония да се ангажира изцяло с ефективни реформи в областта на върховенството на закона, правосъдието, корупцията.

ЕП препоръча реформи на Македония

http://dnes.dir.bg/news/makedonia-reformi-ep-25914028

EП препоръча на новото правителство на Македония да се ангажира изцяло с ефективни реформи в областта на върховенството на закона, правосъдието, корупцията.

Четири години по-късно: стотици на марш "Няма да мълчим" (СНИМКИ)

http://clubz.bg/55130-chetiri_godini_po_kysno_stotici_na_marsh_nqma_da_mylchim_snimki

"Съдебна реформа сега" поиската стотици граждани на протест за справедливост точно на четвъртата годишнина от скандалния избор на Делян Пеевски за шеф на ДАНС от 42-ия парламент. Маршът за европейско правосъдие започна от Съдебната палата в София. Протест имаше и във Варна, и във Пловдив.

"Добрият тон си отиде и ако това значи революция - нека бъде тя", обяви един от говорителите на протеста от сдружение "Боец" от микрофона.

Музикалното оформление дори беше революционно в началото - звучеше парчето от новия албум на Депеш мод "Where's the revolution". Прозвучаха и стари песни от протестите през 1990 и 1997 г. като "Ден след ден" На Васко Кръпката и "Подуене блус бенд" - един от химните на промяната преди години. 

От "Правосъдие за всеки" пък настояха, че "Цацаров е подигравка за правосъдието", което предизвика бурни освирквания по адрес на главния прокурор Сотир Цацаров. На улицата пред дома на Темида в София имаше и негова шаржова кукла, както и транспарант "Рибата се вмирисва откъм главата".

Според гражданите държавата ни още се управлява като във времената на Държавна сигурност и е нужна спешна промяна и реформа. 

От "Правосъдие за всеки" обявиха още, че имат готовност да сезират европейските институции, ако предстоящият избор на членовете на новия Висш съдебен съвет не е независим и прозрачен.

Протестиращите граждани подкрепиха председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Тръгна и подписка с искания за въвеждане на фигурата на независим прокурор, който да разследва корупцията, за промяна на конституцията и ако се наложи - свикване на Велико народно събрание.

Инициаторите на протеста са готови да стартират и подписка са свикване на ВНС, ако няма промяна. 

Протестът и шествието бяха солидно заобиколени от полиция.

Още в началото на протеста се чу, че може да има организирани агитки, които целят провокации. Затова недоволните граждани се разграничиха категорично от микрофоните от всякакъв вид опити да се предизвикват сблъсъци и ексцесии. Репортер на Клуб Z видя малка изолирана група встрани от множеството, излязло за иска съдебна реформа и европейска справедливост, но преди шествието да поеме към ЦУМ, Министерския съвет и Народното събрание всичко беше напълно спокойно.

 Бившият лидер на ДСБ Радан Кънев, бившите депутати от десницата, сега част от "Нова република" Петър Славов, Мартин Димитров и Методи Андреев, много познати лица от дългите протести "ДАНСwithМe" бяха на линия за "годишнината" от пеевския избор.

Организаторите на протеста споменаха и случая с Алексей Навални в Русия, който бе арестуван по време на протест преди няколко дни.

"Нас не ни арестуват само от страх от Брюксел", заяви говорител от микрофона.

Шествието ще мине "покрай неформалния център на властта" - ЦУМ, преди да стигне до Народното събрание.

Шествието стигна до Народното събрание преди залез. Едно от скандиранията, което не бе шумно подето от недоволните граждани, бе " Цацаров и Чайка - една и съща шайка". Става дума за генералния прокурор на Русия Юрий Чайка, наричан от опозицията в страната "човекът, който изпълнява поръчките на Владимир Путин". В края на май Сотир Цацаров бе на посещение при него в Москва. 

 
Не липсвата и по-нецензурни плакати с главни герои някои от членовете на "мнозинството" във Висшия съдебен съвет. 
 

Четири години по-късно: стотици на марш "Няма да мълчим"

http://clubz.bg/55130-chetiri_godini_po_kysno_stotici_na_marsh_nqma_da_mylchim

"Съдебна реформа сега" поиската стотици граждани на протест за справедливост точно на четвъртата годишнина от скандалния избор на Делян Пеевски за шеф на ДАНС от 42-ия парламент. Маршът за европейско правосъдие започна от Съдебната палата в София. Протест имаше и във Варна, и във Пловдив.

"Добрият тон си отиде и ако това значи революция - нека бъде тя", обяви един от говорителите на протеста от сдружение "Боец" от микрофона.

Музикалното оформление дори беше революционно в началото - звучеше парчето от новия албум на Депеш мод "Where's the revolution". Прозвучаха и стари песни от протестите през 1990 и 1997 г. като "Ден след ден" На Васко Кръпката и "Подуене блус бенд" - един от химните на промяната преди години. 

От "Правосъдие за всеки" пък настояха, че "Цацаров е подигравка за правосъдието", което предизвика бурни освирквания по адрес на главния прокурор Сотир Цацаров. На улицата пред дома на Темида в София имаше и негова шаржова кукла, както и транспарант "Рибата се вмирисва откъм главата".

Според гражданите държавата ни още се управлява като във времената на Държавна сигурност и е нужна спешна промяна и реформа. 

От "Правосъдие за всеки" обявиха още, че имат готовност да сезират европейските институции, ако предстоящият избор на членовете на новия Висш съдебен съвет не е независим и прозрачен.

Протестиращите граждани подкрепиха председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Тръгна и подписка с искания за въвеждане на фигурата на независим прокурор, който да разследва корупцията, за промяна на конституцията и ако се наложи - свикване на Велико народно събрание.

Инициаторите на протеста са готови да стартират и подписка са свикване на ВНС, ако няма промяна. 

Протестът и шествието бяха солидно заобиколени от полиция.

Още в началото на протеста се чу, че може да има организирани агитки, които целят провокации. Затова недоволните граждани се разграничиха категорично от микрофоните от всякакъв вид опити да се предизвикват сблъсъци и ексцесии. Репортер на Клуб Z видя малка изолирана група встрани от множеството, излязло за иска съдебна реформа и европейска справедливост, но преди шествието да поеме към ЦУМ, Министерския съвет и Народното събрание всичко беше напълно спокойно.

 Бившият лидер на ДСБ Радан Кънев, бившите депутати от десницата, сега част от "Нова република" Петър Славов, Мартин Димитров и Методи Андреев, много познати лица от дългите протести "ДАНСwithМe" бяха на линия за "годишнината" от пеевския избор.

Организаторите на протеста споменаха и случая с Алексей Навални в Русия, който бе арестуван по време на протест преди няколко дни.

"Нас не ни арестуват само от страх от Брюксел", заяви говорител от микрофона.

Шествието ще мине "покрай неформалния център на властта" - ЦУМ, преди да стигне до Народното събрание.

 

Белгийци са осъдени за убийство на бебето си чрез алтернативно хранене

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/06/14/2989029_belgiici_sa_osudeni_za_ubiistvo_na_bebeto_si_chrez/?ref=rss


Съдът в Белгия призна за виновни родители за причиняване на смъртта на 7-месечното им бебе, починало от недохранване и обезводняване в следствие на алтернативната диета, с която било захранвано, предават "Асошиейтед прес" и БТА.

Делото се води в съда в град Дендермонде, провинция Източна Фландрия. Мъжът и жената, признати за виновни за смъртта на детето си, са получили условни присъди по 6 месеца заради неадекватните си действия като родители. Двамата са...

Родители от Белгия бяха осъдени за смъртта на бебето си заради алтернативно хранене

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/06/14/2989029_roditeli_ot_belgiia_biaha_osudeni_za_smurtta_na_bebeto/?ref=rss


Съдът в Белгия призна за виновни родители за причиняване на смъртта на 7-месечното им бебе, починало от недохранване и обезводняване в следствие на алтернативната диета, с която било захранвано, предават "Асошиейтед прес" и БТА.

Делото се води в съда в град Дендермонде, провинция Източна Фландрия. Мъжът и жената, признати за виновни за смъртта на детето си, са получили условни присъди по 6 месеца заради неадекватните си действия като родители.

"Нефтохимик" изтегли труден съперник за Шампионската лига по волейбол

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/06/14/2988933_neftohimik_iztegli_truden_supernik_za_shampionskata/?ref=rss


Волейболният първенец "Нефтохимик" изтегли труден жребий за Шампионската лига. Бургазлии ще срещнат германския "Фридрихсхафен" в третия предварителен кръг на надпреварата.

Мачовете са предвидени за 8 и 12 ноември. При успех българският състав ще влезе в груповата фаза.

Шампионите имат амбиции да изградят силен отбор, но все още не са обявили подробности. Очаква се либерото на националния отбор Теодор Салпаров да стане играещ...

Осъден за кражби се е обесил в бургаския затвор

http://dnes.dir.bg/news/burgas-samoubiistvo-zatvornik-25914006

Осъден за кражби 29-годишен мъж се е обесил с чаршаф в бургаския затвор, съобщиха от Апелативната прокуратура в морския град.

След сливането на "Сибанк" и ОББ новата банка ще се казва ОББ

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/06/14/2989047_sled_slivaneto_na_sibank_i_obb_novata_banka_shte_se/?ref=rss


Обединена българска банка (ОББ) ще се казва новата финансова институция след като се слеят сегашната ОББ и "Сибанк". Това съобщи новият главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на сегашната ОББ Петър Андронов, цитиран в прессъобщение.
Двете банки засега продължават да функционират като независими юридически лица и няма да последват значителни промени за клиентите преди оперативното им обединяване.
Днес се състоя първото общо събрание на...

Катар изтегли войските си от границата между Еритрея и Джибути

https://www.24chasa.bg/novini/article/6281565

Катар изтегли войските си от границата между Еритрея и ДжибутиКатар каза днес, че е изтеглил всичките си войски от границата между източноафриканските страни Джибути и Еритрея, които имат отдавнашен териториален спор, за чието уреждане Доха помагаше като посредник, предаде БТА. Катар не даде обяснение за това решение, взето в момент, когато той има дипломатически спор с други арабски страни,

Денят в снимки – 14 юни

http://www.dnes.bg/index/2017/06/14/deniat-v-snimki-14-iuni.344297

Начало на жътвата, книга от Стоичков и военно учение

Престъпната група, клонирала банкови карти, откраднала най-малко 500 хил. евро

http://www.moreto.net/novini.php?n=353461

Българо-испанската престъпна група, която се е занимавала с клониране на банкови карти, е присвоила най-малко 500 хил. евро. Бандата беше разбита при съвместна операция на испанската полиция, българските служби и Европол. Приблизително 3000 граждани на ЕС са пострадали от действията на престъпната група.

Авария в контактната мрежа блокира движението на част от влаковете

http://frognews.bg/news_136490/Avariia-v-kontaktnata-mreja-blokira-dvijenieto-na-chast-ot-vlakovete/

Авария в контактната мрежа причини закъснение и престой от близо два часа на няколко влака в района на Искърското дефиле. От БДЖ съобщиха, че повредата вече е отстранена, но е възможно някои влакове да продължат да се движат със закъснение, защото е необходимо време, за да влязат в график.

Кметът на Хитрино скочи срещу изключването му от ДПС

http://frognews.bg/news_136489/Kmetat-na-Hitrino-skochi-sreshtu-izkliuchvaneto-mu-ot-DPS/

Категорично не приемам мотивите за изключването ми от ДПС. Това заяви Нуридин Исмаил, кмет на Хитрино, по повод решението на Централното оперативно бюро, съобщи „Фокус”.

Председателят на ОбС проведе среща с председателя на Българска Асоциация „Диабет”

//dariknews.bg/regioni/pleven/predsedateliat-na-obs-provede-sreshta-s-predsedatelia-na-bylgarska-asociaciia-diabet-2030544

Проблемите на диабетно болните и възможностите за тяхното разрешаване обсъдиха на среща днес Председателят на Общински съвет-Плевен Мартин Митев и председателят на Българска Асоциация „Диабет” Красимир Кънев. Двамата проведоха разговора по време на обедната пауза на националния здравен форум, посве

Новострояща се сграда пламна в Пловдив

//dariknews.bg/novini/bylgariia/novostroiashta-se-sgrada-plamna-v-plovdiv-2030547

Последният етаж на новострояща се сграда в Пловдив пламна. Тя е част от новия комплекс Корона, съобщиха от пожарната.
 
Кофражната конструкция се е запалила. Мястото е покрито и с найлони, които още повече разпалват огъня. На място са няколко екипа на пожарната, които

Ларс Улрих от "Металика" получи датско рицарско звание

//dariknews.bg/novini/liubopitno/lars-ulrih-ot-metalika-poluchi-datsko-ricarsko-zvanie-2030543

Датският барабанист Ларс Улрих от американската хеви метъл група "Металика" е получил рицарско звание, предаде ДПА, позовавайки се на съобщение от кралския дворец в Дания.
 
53-годишният музикант вече е рицар на Ордена на Данеброг - п

Как дронове ще спасяват човешки животи?

//dariknews.bg/novini/sviat/kak-dronove-shte-spasiavat-choveshki-zhivoti-2030545

Дронове, които скоро вероятно ще доставят пакети в домовете, имат потенциала да спасят човешки животи, транспортирайки по-бързо от линейки сърдечни дефибрилатори, сочат резултатите от шведско изследване, цитирани от АФП.
 
Колкото по-малко е времето д

"Евромакс сървисиз" оттегля инвестицията си от Трън

//dariknews.bg/novini/bylgariia/evromaks-syrvisiz-otteglia-investiciiata-si-ot-tryn-2030542

"Евромакс сървисиз" ЕООД обяви, че оттегля инвестицията си от Трън.

В открито писмо, адресирано до жителите на община Трън, медиите и представителите на местната и държавната власт, от фирмата заявяват, че независимо как ще се произн

Турски депутат бе осъден на 25 г. затвор за разкриване на секретна информация

https://www.24chasa.bg/novini/article/6281552

Турски депутат бе осъден на 25 г. затвор за разкриване на секретна информацияИстанбулски съд осъди депутата от главната опозиционна сила Републиканската народна партия (РНП), Енис Бербероглу, заради неправомерното разсекретяване на конфиденциална информация относно придвижването на камиони, собственост на службите за сигурност, за Сирия, предава турското издание Hurriyet. През 2015 г.

Кикбоксьорът, разгневил света: Пребих го честно

https://offnews.bg//bojni/kikboksiorat-razgnevil-sveta-prebih-go-chestno-658166.html

Никакви признаци на съжаление не даде кикбоксьорът Мъртъл Грьонхарт, който преби в гръб Харут Григорян на гала в Париж. Арменецът помисли, че е ударил гонг и се обърна. Тогава холандецът го свали с дясно кроше.

Фенове на Григорян скочиха на ринга и натупаха Мъртъл. А светът на бойните спортове се раздели в мненията дали ударът, извършен иначе по правилата, не е мръсен и лишен от всякакво спортменство.

"Ударът си беше честен. Обаче започна да ми писва. Постоянно получавам смъртни заплахи", оплака се холандецът от суринамски произход, известен като Хищника.

"Аз обаче съм категоричен, че пак бих постъпил по същия начин. Нещо повече. След боя успяхме да си поговорим с Григорян", продължи Мъртъл.

"Той ми призна, че също би ме ударил при подобна възможност", заяви още Мъртъл, но не е ясно доколко може да му се вярва. Както съобщихме, съдиите нямаше какво да направят, освен да го обявят за победител.

Юнкер отхвърли възможността ЕС да участва в предоговаряне на Парижкото споразумение

https://www.actualno.com/europe/unker-othvyrli-vyzmojnostta-es-da-uchastva-v-predogovarjane-na-parijkoto-sporazumenie-news_616990.html

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер отхвърли предложението на американския президент Доналд Тръмп за предоговаряне на Парижкото споразумение за климата. Решението на държавния глава отпреди две седмици да изтегли САЩ от договора е „признак на отказ

„АБВ Съвети“ отговаря на въпроса: „Какво е фишинг”

https://www.vesti.bg/tehnologii/kompyutri-i-djadji/abv-syveti-otgovaria-na-vyprosa-kakvo-e-fishing-6070334

Фишинг атаките са вид СПАМ съобщения, които целят да подлъжат потребителите да предоствят някаква лична информация

БСП и ГЕРБ се се скараха за пенсиите

http://econ.bg/Новини/БСП-и-ГЕРБ-се-се-скараха-за-пенсиите_l.a_i.744053_at.1.html

Жесток скандал се развихри в пленарната зала покрай искането на БСП за осъвременяването на пенсиите и обсъждането на проекта на социалистите за...

Летателна тренировка „Balkan Spartan 17” (галерия)

https://offnews.bg//obshtestvo/letatelna-trenirovka-balkan-spartan-17-galeria-658168.html

България е домакин на летателна тренировка С-27J „Balkan Spartan 17” (BS 17) с участието на Военновъздушните сили на България, Италия и Литва с участието на личен състав от бригада Специални сили и Военномедицинска академия.

Целите на учението са постигане на по-висока оперативна съвместимост на българските ВВС за участие в многонационални операции със страни съюзници, повишаване на теоретичната, тактико-специалната и летателната подготовка на личния състав от ВВС за изпълнение на транспортни задачи, повишаване на теоретичната и практическа подготовка на инженерно-техническия състав (ИТС) за обслужване на самолет С-27J Spartan, усъвършенстване на процедурите във ВВС по всестранно логистично осигуряване и оказване на поддръжка като страна домакин.

По време на учението се изпълняват различни видове задачи като полети по маршрут на малка и пределно малка височина, десантиране на парашутисти, тренировъчни заходи за десантиране на товари, тактически заходи за кацане, обмяна на опит по обслужване на самолет C-27J от наземния ИТС.

Сто хиляди поискаха от премиера да не допуска сечи и строежи в Пирин

http://www.mediapool.bg/sto-hilyadi-poiskaha-ot-premiera-da-ne-dopuska-sechi-i-stroezhi-v-pirin-news265254.html

Сто хиляди подписа в защита на националния парк "Пирин" връчиха на премиера Бойко Борисов от Глобалния екофонд в сряда. Подписката е събрана за няколко месеца в световна кампания в защита на парка, която продължава. Хората  изпращат лични послания по имейл на премиера с призив да спре и върне за преработка проекта за плана за управление на парка, който според екозащитниците дава възможности за сечи на 60% върху неговата територия (при сега разрешени 0%) и на строежи върху 12.5 пъти повече площ от сега разрешеното, заявиха от международната екоорганизация. Новият план за управление на националния парк трябва да запази режимите на защита от досегашния план, който все още е в сила, коментира Катерина Раковска от WWF в съобщението до медиите. То припомня позицията на природозащитниците, че проектът на новия план за управление на Пирин трябва да бъде преработен, за което настояват и експертите от Националната служба за защита на природата на МОСВ. Но досега фирмата изпълнител си позволи да не се съобрази с най-важните забележки, засягащи зоните и режимите в парка, допълва Раковска. Един добър план ще даде гаранции за запазване на ресурса на националния парк - дом на дивата природа и зона за туризъм и отдих, чието опазване може да се превърне в дългосрочен източник на благоденствие. Унищожаване на природния ресурс на парка ще намали качеството на живот и възможностите на региона на Национален парк "Пирин", смятат инициаторите на кампанията в защита на Пирин.

ЕП иска ЕС да започне преговори за членство на Македония

http://frognews.bg/news_136488/EP-iska-ES-da-zapochne-pregovori-za-chlenstvo-na-Makedoniia/

Призив към Еврокомисията да започне преговори с Македония за приемането й в ЕС се съдържа в резолюция на Европарламента, която бе одобрена днес с голямо мнозинство в Страсбург.

Ердоган: Кризата около Катар вреди на ислямския свят

https://www.24chasa.bg/novini/article/6281544

Ердоган: Кризата около Катар вреди на ислямския святКризата около Катар вреди на ислямския свят и Турция работи за решаване на проблема чрез дипломация, заяви говорител на турския президент, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА. На пресконференция днес Ибрахим Калън посочи, че Турция изпраща хранителна помощ за Катар. Той каза още, че турската военна база в Катар е създадена,

Захариева няма информация, че турският посланик ще бъде отзован

https://www.actualno.com/politics/zaharieva-njama-informacija-che-turskijat-poslanik-shte-byde-otzovan-news_616989.html

Нямам индикации, че турският посланик в България ще бъде отзован. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пред журналисти, във връзка с отсъствието на турския посланик в България по време на визитата на премиера Бойко Борисов в Турция. &bdq

Шоу, шест гола и пълен стадион на звездния мач в София (ВИДЕО, СНИМКИ)

http://clubz.bg/55129-shou_shest_gola_i_pylen_stadion_na_zvezdniq_mach_v_sofiq_video_snimki

"Юнайтед старс" и "Ол старс" направиха 3:3 в шоумач, в който се противопоставиха звездни състави на Димитър Бербатов и Луиш Фиго на стадион "Васил Левски".

Имаше близо 40 хиляди зрители, атмосферата беше невероятна. Неповторим спомен за цял живот.

Както и през миналата година на юбилейния двубой на Христо Стоичков, Бербатов предаваше на живо с мобилния си телефон във фейсбук - уникални кадри от автобуса на звездите и от съблекалнята. И след мача, когато имаше тур за овации.

 

 

Приходите от мача отиват за фондациите Бербатов и Фиго. Тази на Бербо подпомага млади българи във всички области - спорт, изкуство, култура и наука. Организацията на легендата на "Реал" (Мадрид) подава ръка на болни деца и на подрастващи в неравностойно положение. Също и на перспективни хлапета.

Вижте стартовите състави:

Стартовият състав на Димитър Бербатов (United Stars, в червени екипи): Дейвид Джеймс, Гари Невил, Неманя Видич, Фил Невил, Патрис Евра, Райън Гигс, Пол Скоулс, Красимир Балъков, Роби Кийн, Димитър Бербатов, Христо Стоичков;

Старши треньор: Мартин Йол

Стартовият състав на Фиго (All Stars, в бели екипи): Йенс Леман, Мичел Салгадо, Карлос Марчена, Иван Кордоба, Димаш, Робер Пирес, Кристиян Карембьо, Луиш Фиго, Яри Литманен, Давид Трезеге, Предраг Миятович

Старши треньор: Аврам Грант

На скамейките седнаха и други звезди, както и млади български футболисти, подбрани от Бербатов: Божидар Чорбаджийски и Кирил Десподов (ЦСКА-София), Божидар Краев и Антонио Вутов ("Левски"), Калоян Кръстев ("Славия"), Тодор Неделев ("Ботев" Пловдив), Еяд Хамуд ("Локомотив" Пловдив), Ивайло Чочев ("Палермо"), Георги Миланов (ЦСКА Москва)...

Там също бяха ветераните Стилиян Петров, Мартин Петров и Даниел Боримиров. Те се включиха с много стръв след почивката.

Треньори на двата отбора бяха съответно Мартин Йол и Авран Грант. Холандецът Йол е бивш наставник на Берба в "Тотнъм" и "Фулъм", а Грант бе една от изненадите тази вечер. Израелецът е бивш треньор на редица европейски клубове, сред които "Челси", с който игра на финал в Шампионската лига и загуби от "Манчестър Юнайтед" с дузпи в Москва.

Тимът на "Юнайтед старс" бе наистина уникален - там личаха седмина бивши футболисти на "Юнайтед". На вратата - Дейвид Джеймс, който някога пазеше на... "Ливърпул". Атаката се водеше от Бербатов, Христо Стоичков и Роби Кийн, с когото българинът си партнираше в "Тотнъм".

В "Ол старс" личаха световни и европейски шампиони като Йенс Леман, Мичел Салгадо, Робер Пирес, Кристиян Карембьо, Луиш Фиго, Яри Литманен, Давид Трезеге, Предраг Миятович...

Преди мача имаше изпълнения на деца от фондация "Димитър Бербатов". Беше изпълнена песен, посветена на Бербо, гарнирана с коментаторски тв реакции от голове на Бербатов във Висшата лига на Англия.

Съдийстваше Никола Попов, №1 в българската ранглиста на реферите.

"Ол старс" удариха първи, при това с гол, достоен за всеки мач и ниво. Луиш Фиго центрира на Давид Трезеге, който с марково изпълнение от воле с левия крак атрактивно порази целта - 1:0. Боже, какъв гол!

Последва 1:1 с автогол на Карлос Марчена, който засече топката в собствената си мрежа след центриране на Гигс към Бербатов.

Давид Трезеге показва, че не е дошъл само за да опознае София - 2:1 след пробив и пас на Мичел Салгадо, демонстрирал уникална енергия. Би играл с успех във всеки един отбор в родната Първа лига.

Цареше празнично, приповдигнато настроение на трибуните, които се пълнеха и по време на срещата. Секторите "А", "В" и "Г" бяха почни пълни, празни места имаше само в "Б".

Бербатов пропусна да изравни триково след пас на Роби Кийн, бившият страж на "Арсенал" и Германия Йенс Леман не му позволи.

Както преди много години, когато навлизаше в големия футбол, Мартин Петров замени Христо Стоичков.

"Ще поиграя пак второто полувреме", обеща Камата на пистата.

Жалко, че така и не се случи.

Дойде време на терена да влезе действащ футболист - Божидар Чорбаджийски (ЦСКА-София), заменил Гари Невил в "Юнайтед старс". 

Стадионът избухва в мексиканска вълна. Тя бе във вихъра си, когато Бербатов проби отдясно и хвърли пас на Роби Кийн, който изравни - 2:2. При този резултат дойде краят на първото полувреме.

На почивката бяха наградени поредните таланти от фондация "Димитър Бербатов" в тазгодишното издание на конкурса й. Пя Михаела Филева, подпомагана от организацията в миналото.

Лично Бербатов дава призовете на отличените деца. Бербо излезе от важния разбор в съблекалнята, за да участва в церемонията.

През второто полувреме бяха направени доста смени и в двата състава. Публиката се оживи при появата на Стилиян Петров в "Юнайтед старс". Красимир Балъков вече бе по костюм и помагаше на Мартин Йол. И отново мексиканска вълна.

А португалецът Шимао Саброса даде нов аванс на "Ол старс" - 3:2. На терена за селекцията на Бербатов заедно ритаха братята Гари и Фил Невил. Гари направи хокейна смяна с Чорбаджийски.

Още един български футболист влезе на терена - Тодор Неделев, заменил Патрис Евра. А на другата врата вреше и кипеше - Дейвид Джеймс се намеси при изстрел на Луи Саа, след това гредата го спаси при бомба на Фиго.

Дойде време Мартин Петров да сложи топката на крака на Роби Кийн за втория му гол в мача - 3:3. Малко след това под бурните аплодисменти на феновете бе заменен Луиш Фиго.

Кирил Десподов от ЦСКА-София получи шанс за изява. И веднага влезе в комбинация със Стилиян Петров. Тук голът се размина на косъм.

В крайна сметка краят на мача дойде при 3:3. Видяхме страхотен и паметен спектакъл с участието на мегазвезди от цял свят, дошли заради Димитър Бербатов и Луиш Фиго. И заради тяхната кауза в името на младите хора.

"Юнайтед старс" срещу "Ол старс" 3:3, съставите (ВИДЕО, СЛЕДИ НА ЖИВО)

http://clubz.bg/55129-yunajted_stars_sreshtu_ol_stars_33_systavite_video_sledi_na_jivo

"Ол старс" и "Юнайтед старс" играят при 3:2 в шоумач, в който се противопоставят звездни състави на Димитър Бербатов и Луиш Фиго на стадион "Васил Левски".

Има близо 40 хиляди зрители, атмосферата е невероятна.

Ще следим на живо най-интересните събития от шоуто, което можете да наблюдавате по bTV action.

Както и през миналата година на юбилейния двубой на Христо Стоичков, Бербатов предаваше на живо с мобилния си телефон във фейсбук - уникални кадри от автобуса на звездите и от съблекалнята. 

 

 

Приходите от мача отиват за фондациите Бербатов и Фиго. Тази на Бербо подпомага млади българи във всички области - спорт, изкуство, култура и наука. Организацията на легендата на "Реал" (Мадрид) подава ръка на болни деца и на подрастващи в неравностойно положение. 

Вижте стартовите състави:

Стартовият състав на Димитър Бербатов (United Stars, в червени екипи): Дейвид Джеймс, Гари Невил, Неманя Видич, Фил Невил, Патрис Евра, Райън Гигс, Пол Скоулс, Красимир Балъков, Роби Кийн, Димитър Бербатов, Христо Стоичков;

Старши треньор: Мартин Йол

Стартовият състав на Фиго (All Stars, в бели екипи): Йенс Леман, Мичел Салгадо, Карлос Марчена, Иван Кордоба, Димаш, Робер Пирес, Кристиян Карембьо, Луиш Фиго, Яри Литманен, Давид Трезеге, Предраг Миятович

Старши треньор: Аврам Грант

На скамейките ще седнат и други звезди, както и млади български футболисти, подбрани от Бербатов: Божидар Чорбаджийски и Кирил Десподов (ЦСКА-София), Божидар Краев и Антонио Вутов ("Левски"), Калоян Кръстев ("Славия"), Тодор Неделев ("Ботев" Пловдив), Еяд Хамуд ("Локомотив" Пловдив), Ивайло Чочев ("Палермо"), Георги Миланов (ЦСКА Москва)...

Там са също ветераните Стилиян Петров, Мартин Петров и Даниел Боримиров.

Треньори на двата отбора са съответно Мартин Йол и Авран Грант. Холандецът Йол е бивш наставник на Берба в "Тотнъм" и "Фулъм", а Грант е една от изненадите тази вечер. Израелецът е бивш треньор на редица европейски клубове, сред които "Челси", с който игра на финал в Шампионската лига и загуби от "Манчестър Юнайтед" с дузпи.

Тимът на "Юнайтед старс" е наистина уникален - там личат 7-ина бивши футболисти на "Юнайтед". На вратата е Дейвид Джеймс, който някога пазеше на... "Ливърпул". Атаката се води от Бербатов, Христо Стоичков и Роби Кийн, с когото българинът си партнираше в "Тотнъм".

В "Ол старс" личат световни и европейски шампиони като Йенс Леман, Мичел Салгадо, Робер Пирес, Кристиян Карембьо, Луиш Фиго, Яри Литманен, Давид Трезеге, Предраг Миятович...

Преди мача имаше изпълнения на деца от фондация "Димитър Бербатов". Беше изпълнена песен, посветена на Бербо, гарнирана с коментаторски реакции от голове на Бербатов във Висшата лига на Англия.

Главен съдия е Никола Попов, №1 в българската ранглиста на реферите.

"Ол старс" удариха първи, при това с гол, достоен за всеки мач и ниво. Луиш Фиго центрира на Давид Трезеге, който с марково изпълнение от воле с левия крак атрактивно порази целта - 1:0.

Последва 1:1 с автогол на Карлос Марчена, който засече топката в собствената си мрежа след центриране на Гигс към Бербатов.

Давид Трезеге показва, че не е дошъл само за да опознае София - 2:1 след пробив и пас на Мичел Салгадо.

Има празнично, приповдигнато настроение на трибуните, които се пълнят и по време на срещата. Секторите "А", "В" и "Г" са пълни, празни места има само в "Б".

Бербатов пропусна да изравни триково след пас на Роби Кийн, бившият страж на "Арсенал" и Германия Йенс Леман не му позволи.

Както преди много години, когато навлизаше в големия футбол, Мартин Петров замени Христо Стоичков.

"Ще поиграя пак второто полувреме", обеща Камата на пистата.

Дойде време на терена да влезе действащ футболист - Божидар Чорбаджийски (ЦСКА-София), заменил Гари Невил в "Юнайтед старс". 

Стадионът избухва в мексиканска вълна. Тя е във вихъра си, когато Бербатов пробива отдясно и хвърля пас на Роби Кийн, който изравнява - 2:2. При този резултат идва краят на първото полувреме.

На почивката ще бъдат наградени поредните таланти от фондация "Димитър Бербатов" в поредното издание на конкурса й. Пее Михаела Филева, подпомагана от организацията в миналото.

Лично Бербатов дава призовете на отличените деца. Бербо е излязъл от важния разбор в съблекалнята, за да участва в церемонията.

През второто полувреме са направени доста смени и в двата състава. Публиката се оживява при появата на Стилиян Петров в "Юнайтед старс". Красимир Балъков вече е по костюм и помага на Мартин Йол. И отново мексиканска вълна.

А португалецът Шимао Саброса дава нов аванс на "Ол старс" - 3:2. На терена за селекцията на Бербатов са братята Гари и Фил Невил. Гари направи хокейна смяна с Чорбаджийски.

Още един български футболист е на терена - Тодор Неделев, заменил Патрис Евра. А на другата врата ври и кипи - Дейвид Джеймс се намесва при изстрел на Луи Саа, след това гредата го спаси при бомба на Фиго.

Време е Мартин Петров да сложи топката на крака на Роби Кийн за втория му гол в мача - 3:3. Малко след това под бурните аплодисменти на феновете е заменен Луиш Фиго.

"Юнайтед старс" срещу "Ол старс" 2:2, съставите (ВИДЕО, СЛЕДИ НА ЖИВО)

http://clubz.bg/55129-yunajted_stars_sreshtu_ol_stars_22_systavite_video_sledi_na_jivo

"Ол старс" и "Юнайтед старс" играят при 2:2 в шоумач, в който се противопоставят звездни състави на Димитър Бербатов и Луиш Фиго на стадион "Васил Левски".

Има близо 40 хиляди зрители, атмосферата е невероятна.

Ще следим на живо най-интересните събития от шоуто, което можете да наблюдавате по bTV action.

Както и през миналата година на юбилейния двубой на Христо Стоичков, Бербатов предаваше на живо с мобилния си телефон във фейсбук - уникални кадри от автобуса на звездите и от съблекалнята. 

Приходите от мача отиват за фондациите Бербатов и Фиго. Тази на Бербо подпомага млади българи във всички области - спорт, изкуство, култура и наука. Организацията на легендата на "Реал" (Мадрид) подава ръка на болни деца и на подрастващи в неравностойно положение. 

Вижте стартовите състави:

Стартовият състав на Димитър Бербатов (United Stars, в червени екипи): Дейвид Джеймс, Гари Невил, Неманя Видич, Фил Невил, Патрис Евра, Райън Гигс, Пол Скоулс, Красимир Балъков, Роби Кийн, Димитър Бербатов, Христо Стоичков;

Старши треньор: Мартин Йол

Стартовият състав на Фиго (All Stars, в бели екипи): Йенс Леман, Мичел Салгадо, Карлос Марчена, Иван Кордоба, Димаш, Робер Пирес, Кристиян Карембьо, Луиш Фиго, Яри Литманен, Давид Трезеге, Предраг Миятович

Старши треньор: Аврам Грант

На скамейките ще седнат и други звезди, както и млади български футболисти, подбрани от Бербатов: Божидар Чорбаджийски и Кирил Десподов (ЦСКА-София), Божидар Краев и Антонио Вутов ("Левски"), Калоян Кръстев ("Славия"), Тодор Неделев ("Ботев" Пловдив), Еяд Хамуд ("Локомотив" Пловдив), Ивайло Чочев ("Палермо"), Георги Миланов (ЦСКА Москва)...

Там са също ветераните Стилиян Петров, Мартин Петров и Даниел Боримиров. 

Треньори на двата отбора са съответно Мартин Йол и Авран Грант. Холандецът Йол е бивш наставник на Берба в "Тотнъм" и "Фулъм", а Грант е една от изненадите тази вечер. Израелецът е бивш треньор на редица европейски клубове, сред които "Челси", с който игра на финал в Шампионската лига и загуби от "Манчестър Юнайтед" с дузпи.

Тимът на "Юнайтед старс" е наистина уникален - там личат 7-ина бивши футболисти на "Юнайтед". На вратата е Дейвид Джеймс, който някога пазеше на... "Ливърпул". Атаката се води от Бербатов, Христо Стоичков и Роби Кийн, с когото българинът си партнираше в "Тотнъм".

В "Ол старс" личат световни и европейски шампиони като Йенс Леман, Мичел Салгадо, Робер Пирес, Кристиян Карембьо, Луиш Фиго, Яри Литманен, Давид Трезеге, Предраг Миятович...

Преди мача имаше изпълнения на деца от фондация "Димитър Бербатов". Беше изпълнена песен, посветена на Бербо, гарнирана с коментаторски реакции от голове на Бербатов във Висшата лига на Англия.

Главен съдия е Никола Попов, №1 в българската ранглиста на реферите.

"Ол старс" удариха първи, при това с гол, достоен за всеки мач и ниво. Луиш Фиго центрира на Давид Трезеге, който с марково изпълнение от воле с левия крак атрактивно порази целта - 1:0.

Последва 1:1 с автогол на Карлос Марчена, който засече топката в собствената си мрежа след центриране на Гигс към Бербатов.

Давид Трезеге показва, че не е дошъл само за да опознае София - 2:1 след пробив и пас на Мичел Салгадо.

Има празнично, приповдигнато настроение на трибуните, които се пълнят и по време на срещата. Секторите "А", "В" и "Г" са пълни, празни места има само в "Б".

Бербатов пропусна да изравни триково след пас на Роби Кийн, бившият страж на "Арсенал" и Германия Йенс Леман не му позволи.

Както преди много години, когато навлизаше в големия футбол, Мартин Петров замени Христо Стоичков.

"Ще поиграя пак второто полувреме", обеща Камата на пистата.

Дойде време на терена да влезе действащ футболист - Божидар Чорбаджийски (ЦСКА-София), заменил Гари Невил в "Юнайтед старс". 

Стадионът избухва в мексиканска вълна. Тя е във вихъра си, когато Бербатов пробива отдясно и хвърля пас на Роби Кийн, който изравнява - 2:2. При този резултат идва краят на първото полувреме.

На почивката ще бъдат наградени поредните таланти от фондация "Димитър Бербатов" в поредното издание на конкурса й. Пее Михаела Филева.

"Юнайтед старс" срещу "Ол старс" 1:2, съставите (ВИДЕО, СЛЕДИ НА ЖИВО)

http://clubz.bg/55129-yunajted_stars_sreshtu_ol_stars_12_systavite_video_sledi_na_jivo

"Ол старс" води на "Юнайтед старс" с 2:1 в шоумач, в който се противопоставят звездни състави на Димитър Бербатов и Луиш Фиго на стадион "Васил Левски".

Има близо 40 хиляди зрители, атмосферата е невероятна.

Ще следим на живо най-интересните събития от шоуто, което можете да наблюдавате по bTV action.

Както и през миналата година на юбилейния двубой на Христо Стоичков, Бербатов предаваше на живо с мобилния си телефон във фейсбук - уникални кадри от автобуса на звездите и от съблекалнята. 

 

 

Приходите от мача отиват за фондациите Бербатов и Фиго. Тази на Бербо подпомага млади българи във всички области - спорт, изкуство, култура и наука. Организацията на легендата на "Реал" (Мадрид) подава ръка на болни деца и на подрастващи в неравностойно положение. 

Вижте стартовите състави:

Стартовият състав на Димитър Бербатов (United Stars, в червени екипи): Дейвид Джеймс, Гари Невил, Неманя Видич, Фил Невил, Патрис Евра, Райън Гигс, Пол Скоулс, Красимир Балъков, Роби Кийн, Димитър Бербатов, Христо Стоичков;

Старши треньор: Мартин Йол

Стартовият състав на Фиго (All Stars, в бели екипи): Йенс Леман, Мичел Салгадо, Карлос Марчена, Иван Кордоба, Димаш, Робер Пирес, Кристиян Карембьо, Луиш Фиго, Яри Литманен, Давид Трезеге, Предраг Миятович

Старши треньор: Аврам Грант

На скамейките ще седнат и други звезди, както и млади български футболисти, подбрани от Бербатов: Божидар Чорбаджийски и Кирил Десподов (ЦСКА-София), Божидар Краев и Антонио Вутов ("Левски"), Калоян Кръстев ("Славия"), Тодор Неделев ("Ботев" Пловдив), Еяд Хамуд ("Локомотив" Пловдив), Ивайло Чочев ("Палермо"), Георги Миланов (ЦСКА Москва)...

Там са също ветераните Стилиян Петров, Мартин Петров и Даниел Боримиров. 

Треньори на двата отбора са съответно Мартин Йол и Авран Грант. Холандецът Йол е бивш наставник на Берба в "Тотнъм" и "Фулъм", а Грант е една от изненадите тази вечер. Израелецът е бивш треньор на редица европейски клубове, сред които "Челси", с който игра на финал в Шампионската лига и загуби от "Манчестър Юнайтед" с дузпи.

Тимът на "Юнайтед старс" е наистина уникален - там личат 7-ина бивши футболисти на "Юнайтед". На вратата е Дейвид Джеймс, който някога пазеше на... "Ливърпул". Атаката се води от Бербатов, Христо Стоичков и Роби Кийн, с когото българинът си партнираше в "Тотнъм".

В "Ол старс" личат световни и европейски шампиони като Йенс Леман, Мичел Салгадо, Робер Пирес, Кристиян Карембьо, Луиш Фиго, Яри Литманен, Давид Трезеге, Предраг Миятович...

Преди мача имаше изпълнения на деца от фондация "Димитър Бербатов". Беше изпълнена песен, посветена на Бербо, гарнирана с коментаторски реакции от голове на Бербатов във Висшата лига на Англия.

Главен съдия е Никола Попов, №1 в българската ранглиста на реферите.

"Ол старс" удариха първи, при това с гол, достоен за всеки мач и ниво. Луиш Фиго центрира на Давид Трезеге, който с марково изпълнение от воле с левия крак атрактивно порази целта - 1:0.

Последва 1:1 с автогол на Карлос Марчена, който засече топката в собствената си мрежа след центриране на Гигс към Бербатов.

Давид Трезеге показва, че не е дошъл само за да опознае София - 2:1 след пробив и пас на Мичел Салгадо.

Има празнично, приповдигнато настроение на трибуните, които се пълнят и по време на срещата. Секторите "А", "В" и "Г" са пълни, празни места има само в "Б".

Бербатов пропусна да изравни триково след пас на Роби Кийн, бившият страж на "Арсенал" и Германия Йенс Леман не му позволи.

"Юнайтед старс" срещу "Ол старс", съставите (ВИДЕО, СЛЕДИ НА ЖИВО)

http://clubz.bg/55129-yunajted_stars_sreshtu_ol_stars_systavite_video_sledi_na_jivo

Малко остава до началото на благотворителния мач "Юнайтед старс" срещу "Ол старс", в който се противопоставят звездни състави на Димитър Бербатов и Луиш Фиго.

Началото е от 20:00 часа, а стадионът - "Васил Левски".

Ще следим на живо най-интересните събития от шоуто, което можете да наблюдавате по bTV action.

Както и през миналата година на юбилейния двубой на Христо Стоичков, Бербатов предаваше на живо с мобилния си телефон във фейсбук - уникални кадри от автобуса на звездите и от съблекалнята. 

 

 

Приходите от мача отиват за фондациите Бербатов и Фиго. Тази на Бербо подпомага млади българи във всички области - спорт, изкуство, култура и наука. Организацията на легендата на "Реал" (Мадрид) подава ръка на болни деца и на подрастващи в неравностойно положение. 

Вижте стартовите състави:

Стартовият състав на Димитър Бербатов (United Stars, в червени екипи): Дейвид Джеймс, Гари Невил, Неманя Видич, Фил Невил, Патрис Евра, Райън Гигс, Пол Скоулс, Красимир Балъков, Роби Кийн, Димитър Бербатов, Христо Стоичков;

Старши треньор: Мартин Йол

Стартовият състав на Фиго (All Stars, в бели екипи): Йенс Леман, Мичел Салгадо, Карлос Марчена, Иван Кордоба, Димаш, Робер Пирес, Кристиян Карембьо, Луиш Фиго, Яри Литманен, Давид Трезеге, Предраг Миятович

Старши треньор: Аврам Грант

На скамейките ще седнат и други звезди, както и млади български футболисти, подбрани от Бербатов: Божидар Чорбаджийски и Кирил Десподов (ЦСКА-София), Божидар Краев и Антонио Вутов ("Левски"), Калоян Кръстев ("Славия"), Тодор Неделев ("Ботев" Пловдив), Еяд Хамуд ("Локомотив" Пловдив), Ивайло Чочев ("Палермо")... 

Треньори на двата отбора са съответно Мартин Йол и Авран Грант. Холандецът Йол е бивш наставник на Берба в "Тотнъм" и "Фулъм", а Грант е една от изненадите тази вечер. Израелецът е бивш треньор на редица европейски клубове, сред които "Челси", с който игра на финал в Шампионската лига и загуби от "Манчестър Юнайтед" с дузпи.

Тимът на "Юнайтед старс" е наистина уникален - там личат 7-ина бивши футболисти на "Юнайтед". На вратата е Дейвид Джеймс, който някога пазеше на... "Ливърпул". Атаката се води от Бербатов, Христо Стоичков и Роби Кийн, с когото българинът си партнираше в "Тотнъм".

В "Ол старс" личат световни и европейски шампиони като Йенс Леман, Мичел Салгадо, Робер Пирес, Кристиян Карембьо, Луиш Фиго, Яри Литманен, Давид Трезеге, Предраг Миятович...

Преди мача имаше изпълнения на деца от фондация "Димитър Бербатов". Беше изпълнена песен, посветена на Бербо, гарнирана с коментаторски реакции от голове на Бербатов във Висшата лига на Англия.

Главен съдия е Никола Попов, №1 в българската ранглиста на реферите.

"Юнайтед старс" срещу "Ол старс", съставите (ВИДЕО)

http://clubz.bg/55129-yunajted_stars_sreshtu_ol_stars_systavite_video

Малко остава до началото на благотворителния мач "Юнайтед старс" срещу "Ол старс", в който се противопоставят звездни състави на Димитър Бербатов и Луиш Фиго.

Началото е от 20:00 часа, а стадионът - "Васил Левски".

Ще следим на живо най-интересните събития от шоуто, което можете да наблюдавате по bTV action.

Както и през миналата година на юбилейния двубой на Христо Стоичков, Бербатов предаваше на живо с мобилния си телефон във фейсбук - уникални кадри от автобуса на звездите и от съблекалнята. 

Приходите от мача отиват за фондациите Бербатов и Фиго. Тази на Бербо подпомага млади българи във всички области - спорт, изкуство, култура и наука. Организацията на легендата на "Реал" (Мадрид) подава ръка на болни деца и на подрастващи в неравностойно положение. 

Вижте стартовите състави:

Стартовият състав на Димитър Бербатов (United Stars): Дейвид Джеймс, Гари Невил, Неманя Видич, Фил Невил, Патрис Евра, Райън Гигс, Пол Скоулс, Красимир Балъков, Роби Кийн, Димитър Бербатов, Христо Стоичков

Стартовият състав на Фиго (All Stars): Йенс Леман, Мичел Салгадо, Карлос Марчена, Иван Кордоба, Димаш, Робер Пирес, Кристиян Карембьо, Луиш Фиго, Яри Литманен, Давид Трезеге, Предраг Миятович

На скамейките ще седнат и други звезди, както и млади български футболисти, подбрани от Бербатов: Божидар Чорбаджийски и Кирил Десподов (ЦСКА-София), Божидар Краев и Антонио Вутов ("Левски"), Калоян Кръстев ("Славия"), Тодор Неделев ("Ботев" Пловдив)... 

18-годишна заловена с пико в Плевен

https://www.24chasa.bg/novini/article/6281540

18-годишна заловена с пико в Плевен18-годишна е задържана за денонощие заради дрога, намерена в квартирата й в плевенския квартал "Сторгозия". При проверката около 8 ч във вторник полицаите попаднали на полиетиленов плик, в който имало метамфетамин-пико. Заради притежанието на наркотика момичето е дадено на прокурор. По случая е образувано бързо производство.

Пръстов отпечатък върху свинска опашка издал Красимира, търсена за наркоубийство

https://www.24chasa.bg/novini/article/6281512

Пръстов отпечатък върху свинска опашка издал Красимира, търсена за наркоубийствоПръстов отпечатък върху една от свинските опашки, с които е бил завързан 65-годишният Холандец, е издал 21-годишната Красимира Костова от Бургас, стана ясно в окръжния съд.  Това, както и реалната опасност Красимира да се укрие, ако бъде пусната на свобода,  даде основание на съдия Стефан Стойков да й наложи мярка за задържане "постоянен арест".

Сигнали за мъртви делфини подгряха телефоните в РИОСВ-Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=353458

22 сигнала за намерени мъртви делфини по Северното ни Черноморие са били подадени на Зеления телефон на Регионалната инспекция по околната среда и водите във Варна през май, научи Moreto.net. След проверки на място едва един от сигналите – този за плажа на „Ветеран“ се е оказал неоснователен.

Тръмп: Простреляният конгресмен е ранен лошо

https://www.24chasa.bg/novini/article/6281527

Тръмп: Простреляният конгресмен е ранен лошоДържавният глава на Съединените американски щати Доналд Тръмп съобщи, че простреляният конгресмен от Републиканската партия е „ранен лошо“ от нападателя, който откри стрелба на бейзболна тренировка в щата Вирджиния, но увери, че „ще се възстанови напълно“, предава Франс прес, цитирана от Фокус. „Стив Скалис от Луизиана, истински приятел и патриот,

Цветанов се срещна с иракски депутати и НПО-та

https://www.24chasa.bg/novini/article/6281526

Цветанов се срещна с иракски депутати и НПО-таПредседателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов се срещна с група иракски депутати и представители на неправителствения сектор, водени от Програмата на ООН за развитие на Ирак.      Иракските представители са в България по покана на фондация „Софийска платформа“,

Крутони и сосове повишават калориите в салатите

http://frognews.bg/news_136487/Krutoni-i-sosove-povishavat-kaloriite-v-salatite/

Мислите си, че смути и енергийните барчета са диетични? Всъщност, понякога реалността е доста по-различна. Някои здравословни храни имат скрити калории, които биха попречили на вашия хранителен режим и поддържане на тегло, съобщи НТ.

6 фирми били на ”абонамент” на ”Кулата”

http://dnes.dir.bg/news/koruptzia-mitnichari-gkpp-kulata-aresti-25913690

Проведената снощи спецакцията на ГКПП "Кулата" е в резултат на разследване след подаден сигнал от 2015 г. Разкрити са различни схеми на корупционно поведение.

Захариева: България може да бъде мост и да подпомага диалога между ЕС и Турция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6281520

Захариева: България може да бъде мост и да подпомага диалога между ЕС и Турция
С посещението на премиера Бойко Борисов в югоизточната ни съседка се показа, че България може да бъде мост и да подпомага диалога между ЕС и Турция. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пред журналисти във връзка с посещението на премиера Бойко Борисов в Турция, предаде „Фокус“.

Повече отличници и по-малко слаби оценки на матурата

https://www.actualno.com/education/poveche-otlichnici-i-po-malko-slabi-ocenki-na-maturata-news_616969.html

Резултатите от държавните зрелостни изпити по повечето предмети са по-високи от миналогодишните. Нараснал е броят точки, които учениците са получили по български език и литература, география и икономика, история и цивилизация, химия и опазване на околната среда, английски

В ямбол правят древен тракийски ритуал за слънцестоенето

https://www.actualno.com/yambol/v-jambol-pravjat-dreven-trakijski-ritual-za-slyncestoeneto-news_616988.html

Уникален древен тракийски ритуал по посрещане на Слънцето ще бъде представен в античния град Кабиле край Ямбол на 21 юни – Деня на лятното слънцестоене, съобщиха от пресцентъра на Община Ямбол. За първи път посетители ще видят обред по посрещане на Слънцебога от преди по

Полски фирми с интерес да произвеждат у нас авточасти и млечни продукти

http://www.mediapool.bg/polski-firmi-s-interes-da-proizvezhdat-u-nas-avtochasti-i-mlechni-produkti-news265253.html

Полски фирми за производство на авточасти и на млечни продукти са проявили интерес да инвестират в свои мощности в България, съобщиха от Министерството на икономиката в сряда. Това е станало ясно след срещи на зам.-министъра Александър Манолев с представители на двете компании в рамките на посещението му във Варшава за участие в срещата на министрите на икономиката и министрите, отговарящи за кохезионната политика на страните от Вишеградската четворка - Словения, Румъния, България и Хърватия. с Една от най-големите полски финансови групи"Борьшев" (Boryszew), която произвежда авточасти, и работи в областта на цветните метали, има интерес да изнесе част от производството си в България. Това е съобщил Аркадиуш Кренжел, председател на надзорния борд на “Импексметал", част от финансовата група, която работи на четири континента. Всяка пета кола в Европа има части произведени от нея или някоя от дъщерните ѝ фирми, сочи статистиката, представена от икономическото ведомство. Очаква се делегация от фирмата, която да посети индустриалните зони у нас, за да се  запознае с предлаганите от тях възможности за бизнес. При среща с представители на една от най-големите фирми в Европа в производството и търговията с млечни продукти "Лакталис" е станало ясно, че тя отдавна проучва българския пазар и има конкретен интерес за стъпване на него. Манолев е акцентирал на облекченията за големи инвеститори, които страната ни предлага. Предстои негова среща и със заместник-министъра на развитието на Полша Йержи Квиечински.

Австралия ще изплати 70 млн. долара обезщетение на мигранти, прекарали години в лагер

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/06/14/2988997_avstraliia_shte_izplati_70_mln_dolara_obezshtetenie_na/?ref=rss


Австралийското правителство ще изплати 70 млн. австралийски долара (около 47 млн. евро) компенсации на близо 2000 търсещи убежище, държани в отдалечен център в Папуа Нова Гвинея в продължение на над две години.

До решението се стигна, след като кабинетът се съгласи на извънсъдебно споразумение, пише агенция "Ройтерс".

Делото бе заведено срещу правителството и две частни компании, които са управлявали лагера на остров Манус, от 1905 души,...

БЛС и Първа градска болница с първи медицински награди

http://frognews.bg/news_136486/BLS-i-Parva-gradska-bolnitsa-s-parvi-meditsinski-nagradi/

БЛС и Първа градска болница за първи път със собствени призове в областта на медицината, обяви изпълнителният директор на болницата д-р Цветомир Димитров.

Обединението на ОББ и СИБАНК ражда третата най-голяма банка у нас

https://www.actualno.com/business/obedinenieto-na-obb-i-sibank-rajda-tretata-naj-goljama-banka-u-nas-news_616985.html

Придобиването на ОББ от белгийската банково-застрахователна група KBC Груп вече е факт. След сделката ОББ ще бъде обединена със СИБАНК, която също е част от групата на KBC. Така у нас ще се образува третата най-голяма банка след Уникредит и Банка ДСК. Името на новата финансо

Училищата в София и Пловдив с най-добри резултати на матурата по български език

http://frognews.bg/news_136485/Uchilishtata-v-Sofiia-i-Plovdiv-s-nai-dobri-rezultati-na-maturata-po-balgarski-ezik/

От Министерството на образованието и науката съобщиха кои са десетте училища с най-добър резултат на задължителната матура по български език и литература. Седем от тях се намират в София, две - в Пловдив, а едно - в Ловеч.

БСП и ДПС отказаха да правят оглед на оградата по границата с Турция

http://www.moreto.net/novini.php?n=353446

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика организира утре оглед с военен вертолет и обход на охранително-възпиращото съоръжение по българо-турската граница, съобщиха от МС за Moreto.net. За участие са поканени представители на парламентарно-представените партии, но БСП и ДПС са отхвърлили поканата.

Полиция е задържала още 500 кг. марихуана в близост до границата с Албания

https://www.24chasa.bg/novini/article/6281470

Полиция е задържала още 500 кг. марихуана в близост до границата с АлбанияГръцката полиция е задържала още 500 кг. марихуана в планинската част на страната, в близост до границата с Албания, предава македонското електронно издание "Плuс Инфо", цитира "Фокус". Според съобщението на полицията, цитирано от македонското издание, дрогата е била открита при операция на полицията в района на Янина и е била предназначена за

Morcheeba идват отново в България за фестивал в Ловеч през септември

https://offnews.bg//kultura/morcheeba-idvat-otnovo-v-balgaria-za-festival-v-lovech-prez-septemvri-658164.html

Британската трип-хоп сензация Mоrcheeba и италианците The Sweet Life Society ще бъдат хедлайнери на най-новият музикален фестивал у нас Love CHange Music Festival в Ловеч. Събитието ще се проведе на 2 и 3 септември в Парк на бившата казарма.

След като обявиха официалното си завръщане и са на турне в оригинален състав, любимите и на българската публика -Mоrcheeba  ще стъпят в Ловеч на 2 септември за окриването на Love CHange Music Festival. Другият хедлайнер на вечерта ще са веселяците от Торино – The Sweet Life Society, които ще гостуват в България за първи път.

The Sweet Life Society

Съвсем скоро ще бъдат обявени имената на още няколко международни банди, които ще се включат в програмата на втория ден. Заедно с тях ще станат ясни и кои ще са участниците от българска страна. Първото издание на Love CHange Music Festival на 2 и 3 септември в Ловеч ще предложи на гостите си прекрасна музика и незабравими преживявания. Освен вечерните концерти, организаторите от Община Ловеч подготвят разнообазни и атрактивни забавления по време на уикенд фестивала. Преди началото на концертите в 18.00ч, през деня ще бъдат организирани различни уъркшопове, йога класове, танци, занимателни работилници за деца и други активности, които ще доставят приятни емоции за гостите на фестивала.

Продажбата на билети за Love CHange Music Festival стартира на 19 юни – понеделник в мрежата на Eventim.bg и партньорските им каси в цялата страна. В това число билети ще се продават в Билетен център НДК, Билетна каса на “Арена Армеец”, “Техномаркет”, бензиностанции ОМВ, Български пощи и други.

Цената на билетите е:

Билет за Ден 1 – 02.09.2017, събота: 30 лв. / в деня на събитието: 35 лв.
Билет за Ден 2 – 03.09.2017, неделя: 25 лв. / в деня на събитието: 30 лв.
Групов билет за двата фестивални дни: 40 лв. / в деня на събиието: 45 лв.

Влак помете кола край София, загина жена

http://dnes.dir.bg/news/vlak-kola-prelez-kazichene-25913844

Бързият влак Бургас-София е ударил лек автомобил на жп прелеза при село Равно поле край София, съобщиха за Дир.бг източници от железниците.

Рашидов: Отношенията между България и Турция станаха братски

http://clubz.bg/55128-rashidov_otnosheniqta_mejdu_bylgariq_i_turciq_stanaha_bratski

Министърът на културата Вежди Рашидов. Снимка БГНЕС

Отношенията между България и Турция никога не са били толкова добри, те станаха братски. Това заяви председателят на Комисията по култура в НС Вежди Рашидов по БНТ във връзка с вчерашните срещи на премиера Бойко Борисов с президента Реджеп Таийп Ердоган и министър-председателя Бинали Йълдъръм. 

„Срещата между Борисов и Ердоган започна много студено. Всички помним добре острите реплики на европейските лидери. Борисов обаче успя бързо да промени това. Премиерът ни е много интересен човек и аз му се възхищавам. Това негово израстване в политика, преминаването му в държавник е много полезно за българската държава. Той има ролята на балансьор. Неслучайно на него му се пада много интересна роля. Светът не е само ЕС. Особено когато си на границата с други големи държави, редно е да има един човек, който да изиграе ролята за осигуряването на сигурността и спокойствието в региона и на Европа. Бойко Борисов извоюва спокойствието на границите. Двамата лидери се разделиха като приятели“, коментира Рашидов. 

 

„В Турция имам публика и не съм незабелязан човек. Получавал съм най-високия орден, за заслуги към културата, имам много изложби там, чел съм лекции”, не пропусна да отбележи Рашидов.

Президентът награди Фиго и Бербатов с почетен знак

https://offnews.bg//futbol/prezidentat-nagradi-figo-i-berbatov-s-pocheten-znak-658165.html

Държавния глава Румен Радев удостои с Почетен знак на президента футболистите Луиш Фиго и Димитър Бербатов на церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2.

Двамата бяха удостоени за изключителния им принос към развитието на европейския и световния футбол, социалната им ангажираност и подкрепа на младите хора. 

„Това отличие е скромен знак на уважение към две големи имена от световния футбол и признание към двама изтъкнати дарители и големи приятели на България“, каза президентът Радев.

„Луиш Фиго е един от най-обичаните футболисти в Португалия, носител на златната топка и впечатлил със своята игра много хора по света. В последните години той оставя ярка следа с дейността на своята фондация, която подкрепя деца в неравностойно положение и с тежки заболявания. Една кауза, заслужаваща възхищение и уважение“, заяви пред португалския футболист Румен Радев.

Държавният глава припомни богатата футболна биография на Димитър Бербатов и изтъкна неговия изключителен принос за развитието на българския спорт.

„Неговото име е едно от най-обичаните, заслужено спечели любовта, възхищението и признателността на всички българи и фенове по света. Той е не просто успял спортист, а човек с голямо сърце. Дейността на неговата фондация дава шанс на много български деца да се развият в областта на изкуството, науката и спорта“, заяви в словото си президентът, цитиран от прессекретариата на държавния глава.

Румен Радев припомни мотото на фондация „Димитър Бербатов“ – няма успех без първа крачка и добави, че няма успех без подадена ръка. Държавният глава благодари на Димитър Бербатов за активната му подкрепа за благотворителната инициатива „Българската Коледа“. Футболистът е едно от лицата на благотворителната инициатива, която ежегодно се провежда под патронажа на президентската институция.



Тази вечер имаме удоволствието демонстративният мач с благотворителна цел да се проведе на Националния стадион "Васил Левски.“ Това е събитие, което не само ще допринесе за развитието на нашите фондации, но и за развитието на децата, които ние подкрепяме, заявиха от своя страна двамата изтъкнати спортисти и изказаха благодарност на държавния глава за високата чест, която им е оказана.

Димитър Бербатов допълни, че искрено се надява и в бъдеще държавните институции да подкрепят талантливите деца на България, защото именно те ни дават най-добрия пример за това как да бъдем добри и успешни личности.

Изкачването на Витоша завърши с уникален скандал

https://offnews.bg//koloezdene/izkachvaneto-na-vitosha-zavarshi-s-unikalen-skandal-658139.html

Тазгодишното колоездачно състезание "Изкачване на Витоша" завърши с рядко срещан скандал в този спорт. Маршрутът беше от резиденция Бояна до хижа Звездица по шосе.

При не особено благоприятно за състезателите време един от представителите Цветан Иванов бил дисквалифициран, тъй като според съдиите към БКС е бил с неправилно поставени номера. 

Според очевидци и участници на състезанието 17-годишният талант е имал номера на фланелката и велосипеда си. Заради дъждовното време роденият в Бобов дол колоездач сложил ветровка.

Цветан финишира непосредствено след 31-вия - Недко Лазаров, който е с време 57:56 минути. Това би поставило Иванов сред призовите места в почти всички категории. За нещастие на младия състезател съдиите така и не признали времето му.

Правилникът на международния колоездачен съюз гласи:

"Според т. 37 Всеки ездач, пристигащ на финала с номер на каросерията, който е лошо поставен, зле закачен, разкъсан или покрит с фланелка, торбичка за хранене или от водоустойчиви материали, могат да бъдат класирани на последното място в пелотона в който се движат".

Шансовете за обжалване ги има, тъй като талантът от Бобов дол не финишира в пелотон (б.а. на снимката се вижда, че Цветан, който е на заден план не е с група на финала). В крайна сметка трябва ли тези правила да се спазват толкова строго, особено когато става дума за млади, талантливи и амбициозни състезатели, какъвто е спортистът от Бобовдол.

А по-големият въпрос е дали по този начин не се убива ценностната система на такива като това момче, което тренира само, няма сервизна кола или друга помощ по време на състезания и въпреки това е победител в много български и балкански състезания.

Станишев публикува "помагало" за четене на стенограмата за КТБ

http://econ.bg/Новини/Станишев-публикува-помагало-за-четене-на-стенограмата-за-КТБ_l.a_i.744051_at.1.html

Бившият премиер Сергей Станишев публикува в профила си във Facebook "помагало" за разчитане на стенограмата за КТБ. Той уточнява, че прави това с...

Кметът на Хитрино не приема мотивите за изключването му от ДПС

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/14/2988998_kmetut_na_hitrino_ne_priema_motivite_za_izkljuchvaneto/?ref=rss


"Категорично не приемам мотивите за изключването ми от ДПС", e заявил пред "Фокус" кметът на Хитрино Нуридин Исмаил в коментар на решението на Централното оперативно бюро вчера. Основният мотив за изключването му е, че възстановяването на селото след взрива през декември миналата година не вървяло съобразно очакванията на хората и нямало прозрачност в действията на кмета и на общинския съвет.

Исмаил приемал изключването му от партията, но не приемал...

Държавата праща бавачки на децата, които не са приети в градините

http://frognews.bg/news_136483/Darjavata-prashta-bavachki-na-detsata-koito-ne-sa-prieti-v-gradinite/

Социалното министерство ще се бори с недостига на места в детските ясли и градини в големите градове, като осигурява детегледачи за децата на родителите, които желаят да се върнат на работа.

Кои са училищата с най-добър резултат на матурите

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2017/06/14/2988994_koi_sa_uchilishtata_s_nai-dobur_rezultat_na_maturite/?ref=rss


За поредна година зрелостниците от Немската езикова гимназия "Проф. Константин Гълъбов" в София имат най-добрите резултати на матурата по български език и литература. Техният среден успех на изпита е 5.66, сочи анализът на резултатите от зрелостните изпити за 2017 г., който бе представен днес.

Среден успех 5.59 на матурата по български език и литература имат учениците от столичното 73 СУПЧЕ "Владислав Граматик" и от Испанската гимназия в столицата -...

Басейн "Флора" приема юношеския държавен финал по водна топка

http://www.cross.bg/komodor-chernomoretz-akva-sport-1545988.html

/КРОСС/ Басейн "Флора" в Морската градина на Бургас ще бъде домакин на държавния финал по водна топка за юноши старша възраст. Турнирът ще се проведе на 17 - 18 юни. Един от участващите отбори е местният "Черноморец", който разчита на силна домакинска подкрепа.   УЧАСТВАЩИ ОТБОРИ: 1. ЛОКОМОТИВ-Н.Н.-СФ 2.АКВАСПОРТ ВАРНА 3. ЧЕРНОМОРЕЦ - БС 4. КОМОДОР - ВН. 17.06.СЪБОТА 17,00 ч. 1. ЧЕРНОМОРЕЦ- АКВА-СПОРТ 2. ЛОКОМОТИВ - КОМОДОР 18.06.НЕДЕЛЯ 09,30 ч. 1. ЛОКОМОТИВ- ЧЕРНОМОРЕЦ 2. АКВА-СПОРТ - КОМОДОР   15,00 ч. 1. ЛОКОМОТИВ- АКВА-СПОРТ 2. КОМОДОР - ЧЕРНОМОРЕЦ 18.06.НЕДЕЛЯ 16,00 ч. - ЧЕРНОМОРЕЦ - КОМОДОР 17,00 ч. - ЗАКРИВАНЕ И НАГРАЖДАВАНЕ /ПЛУВЕН БАСЕЙН " ФЛОРА"/.  

Авария между Илинден и Бов блокира движението на влаковете

http://www.cross.bg/zakusnenie-sofiya-chasa-1546007.html

/КРОСС/ Авария в контактната мрежа причини закъснение и престой от близо два часа на няколко влака в района на Искърското дефиле. От БДЖ съобщават, че повредата вече е отстранена, но е възможно някои влакове да продължат да се движат със закъснение, защото е необходимо време, за да влязат в график, предава БНТ. Влакът, който по разписание е трябвало да тръгне в 13.00 часа от София, е тръгнал с половин час закъснение. В района на гара Курило машината е престояла близо два часа заради авария в контактната мрежа. От пресцентъра на БДЖ съобщиха, че е имало закъснение и престой и на други пътнически влакове. Закъснели са влаковете от София за Варна, и от София за Горна Оряховица. Причина за забавянето е голяма авария в контактната мрежа в района Илинден - Бов. Престоят на влаковете се е наложил заради подмяна на електрическите локомотиви с такива с дизелово гориво. От Националната железопътна инфраструктура потвърдиха, че е имало авария, но повредата вече е отстранена. От там заявиха, че е възможно някои влакове да продължат да се движат със закъснение, защото е необходимо време, за да влязат в график.  

All Stars 2017 на една ръка разстояние само за клиентите на Fibank

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6281485

All Stars 2017 на една ръка разстояние само за клиентите на FibankЗа няколко дни София ще бъде дом на куп световни футболни величия. Всички те идват в столицата ни, за да вземат участие във футболния спектакъл между благотворителните фондации на Димитър Бербатов и Луиш Фиго на националния стадион „Васил Левски“. По улиците на града вече се разхождат Мичел Салгадо, Предраг Миятович, Роби Кийн, Фил Невил,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване