КАТ с акция в Хасково

//dariknews.bg/regioni/haskovo/kat-s-akciia-v-haskovo-2030457

Млад мъж отказа да се подчини на полицаи и бе отведен в РПУ-то. Срещу него започна бързо производство. Това се случи по време на операция на пътните полицаи днес. Униформените санкционираха за неправилно паркиране, висока скорост и други нарушения.
Първо акцията започна по бул. „Г.С Раковски

Тръмп се разгневи на Стивън Кинг, блокира го в туитър

http://clubz.bg/55106-trymp_se_razgnevi_na_stivyn_king_blokira_go_v_tuityr

Не е много трудно да раздразниш президента Доналд Тръмп и той да те блокира в туитър. Той се оказва чувствителен - обида, неласкателно гифче или даже невинна шега на тема "covfefe" са достатъчни, за да загубите достъп до безценните мисли на щатския пръв лидер.

Затова и може би не е чак толкова голяма изненада, че поредният блокиран е прочутият писател Стивън Кинг, отявлен критик на Тръмп, пише "Вашингтон пост". Майсторът на хоръра не пести забележките си срещу бизнесмена политик още отпреди избирането му в Белия дом през ноември м. г. Една от прочутите му фрази, обиколила света, беше: "Доналд Тръмп като президент ме плаши повече от всичко на света. Ужасен съм от това".

Така че във вторник Стивън Кинг се оказа в списъка на блокираните от Тръмп (#BlockedByTrump).  

Писателят съобщи "трагичната" вест в своя туитър. "Тръмп ме блокира да виждам туитовете му. Може би ще се самоубия", коментира той с ирония.

После продължи "да страда", че е блокиран и че е обречен на екзистенциална липса". 

Това е туитът на Стивън Кинг, ядосал Тръмп дотам, че да прибегне до крайни мерки. В него става дума за любимата дъщеря Иванка.

"Ако Иванка Тръмп беше отрасла във ферма, като някои от нас, щеше да знае, че баща ѝ жъне това, което е посял", пише в съобщението, което Тръмп не е могъл да преглътне. Или това е била капката, преляла чашата на неговото търпение?

В историята се намеси и друг яростен критик на президента и литуратурна икона британската писателка Дж. К. Роулинг. Отново в туитър тя обеща на Кинг да го държи в течение на писанията на Тръмп.

След първоначалния удар, Стивън Кинг отчете, че не е сам в това да бъде блокиран от Доналд Тръмп. Блокираните вече стават все повече като някои го приемат с гордост и се хвалят в социалните мрежи. Затова и вече има популярен хаштаг "да те блокира Тръмп". Левите критици на президента даже смятат, че това е вид успех. Означавало, че посланията им са стигнали до Тръмп, чути са и той реагира - макар и по-странен начин.

В страна, в която свободата на словото е издигнато в култ, веднага се появиха и тълкувания, че като блокира потребители на туитър и така им отказва достъп до своите мисли и информацията, която публикува, Тръмп нарушава Първата поправка на Конституцията на САЩ.

И конгресмени съдят Тръмп за получаването на пари от чужди правителства

http://www.mediapool.bg/i-kongresmeni-sadyat-tramp-za-poluchavaneto-na-pari-ot-chuzhdi-pravitelstva-news265225.html

Над 190 членове на Конгреса от Демократическата партия заведоха съдебен иск срещу президента Доналд Тръмп с аргумента, че негови фирми получават пари от чуждестранни правителства в нарушение на конституцията на САЩ, съобщи Ройтерс. Преди два дни генералните прокурори на щата Мериленд и на Федералния окръг Колумбия също заведоха съдебен иск срещу президента Тръмп със същите мотиви. В мотивите се казва, че Тръмп не е потърсил одобрението на Конгреса за нито едно от плащанията, които чужди правителства са направили към стотиците му бизнеси, откакто е встъпил в длъжност през януари, въпреки че конституцията го задължава да го стори. "Президентът Тръмп е в конфликт на интереси по отношение на най-малко 25 страни и изглежда, че използва президентския си пост, за да увеличи печалбите си", заяви конгресменът Джон Кониърс, който е ищец по делото, заедно с още 165 свои колеги от Камарата на представителите и 30 сенатори. Организацията "Тръмп" е заявявала, че ще дарява приходите от клиенти, представляващи чужди правителства, на американското финансово министерство, но няма да кара тези клиенти да разкриват самоличността си.

ДПС изключи кмета на Хитрино

http://frognews.bg/news_136463/DPS-izkliuchi-kmeta-na-Hitrino/

ДПС изключи кмета на Хитрино Нуридин Исмаил от редиците си. Оссвен него, от партията е изключен и председателя на Общинския съвет Мустафа Ахмедов.

Броят на пострадалите при пожара в Лондон достигна 50 души (На живо)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6280507

Броят на пострадалите при пожара в Лондон достигна 50 души (На живо)Броят на пострадалите при пожара в 27-етажната жилищна сграда в британската столица продължава да нараства, съобщава вестник The Guardian, цитира "Фокус". По последни данни на службите за спешна помощ в болница са настанени 50 души. По-рано се съобщаваше за 30 пострадали в резултат на огнената стихия.

НОИ изпраща уведомления за условията за пенсиониране през 2018 г.

http://www.moreto.net/novini.php?n=353403

Националният осигурителен институт (НОИ) информира, че започва изпращането на персонални уведомителни писма до всички лица, които през 2018 г. ще навършат изискуемата от закона възраст за пенсиониране и на които не е отпусната пенсия за осигурителен стаж и възраст при условията на ранно пенсиониране.

Всяка секси жена ще има космати гърди с този бански

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/vsiaka-seksi-zhena-shte-ima-kosmati-gyrdi-s-tozi-banski-6070305

Нестандартният плажен тоалет се предлага в размери от XS до XXL и в различни нюанси на телесния цвят

Кристиано Роналдо отрече обвиненията за укриване на данъци

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/06/14/2988683_kristiano_ronaldo_otreche_obvineniiata_za_ukrivane_na/?ref=rss


Кристиано Роналдо отрече напълно обивненията, които го уличават в укриване на данъци. Във вторник прокурори в Испания подадоха съдебен иск за данъчни измами в размер на 14,7 млн. евро.

Прокуратурата обяви, че нападателят на "Реал" (Мадрид) съзнателно е използвал бизнес структура, създадена през 2010 г. на Вирджинските острови, за да скрие приходите си от имиджови права в периода 2011 и 2014 г.

Обвиненията се основават на разследване на...

Приеха на първо четене да се махнат знаците, предупреждаващи за камери по пътя

https://www.24chasa.bg/novini/article/6280504

Приеха на първо четене да се махнат знаците, предупреждаващи за камери по пътяСъс 165 гласа „за”, 0 – „против” и 26 „въздържал се”, парламентът прие на първо четене промените в Закона за движението по пътищата, предаде „Фокус”. Вносителите посочват, че основната цел на предложените промени е постигането на превантивен и възпиращ ефект върху всички водачи на моторни превозни средства (МПС),

Младен Маринов: Задържаните на ”Кулата” са само митничари

http://dnes.dir.bg/news/koruptzia-spetzoperatzia-mitnichari-gkpp-kulata-aresti-25911611

При акцията на ГКПП "Кулата" са задържани само митничари, няма от "Гранична полиция", съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов.

Бившият президент на Румъния е изправен пред съда за престъпления срещу човечеството

https://www.actualno.com/balkani/bivshijat-prezident-na-rumynija-e-izpraven-pred-syda-za-prestyplenija-sreshtu-chovechestvoto-news_616885.html

Бившият румънски президент Йон Илиеску бе изправен пред съда по дело, свързано с насилственото противодействие на антиправителствените протести в Букурещ от юни 1990 г., известни още като "бунтовете на миньорите". За това съобщава електронното издание Romania Insider. Прокурорите,

Трус с магнитуд 7 по Рихтер удари Мексико

https://www.24chasa.bg/novini/article/6280508

Трус с магнитуд 7 по Рихтер удари МексикоТрус с магнитуд 7 по Рихтер удари югозападното крайбрежие на Мексико близо до щата Чиапас, няма опасност от цунами, съобщава Ройтерс, цитирана от

Вижте кога Григор Димитров започва на турнира в Щутгарт

https://www.actualno.com/tennis/vijte-koga-grigor-dimitrov-zapochva-na-turnira-v-shtutgart-news_616884.html

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще започне в четвъртък участието си на турнира в Щутгарт. Срещата на българина не бе включена за днешната програма, в която предстои завръщането на Роджър Федерер на корта. Швейцарецът ще се изправи срещу немския ветеран Томи Хаас на Централния корт не преди 16:00 часа. Кога и срещу кого играе Григор четете в Sportlive.bg!

Жельо Бойчев: Правителството разпределя парите за общините субективно

http://frognews.bg/news_136461/Jeljo-Boichev-Pravitelstvoto-razpredelia-parite-za-obshtinite-subektivno/

БСП внася жалба до Конституционния съд, с която иска отмяна на текстове от Закона за публичните финанси, съобщиха от партийната централа. Според депутатът Жельо Бойчев решението е взето, защото България се движи на няколко скорости. Заключенията той направил след семинара на Столетницата на Боровец.

От Съюза на автоинструкторите не разбират защо системата не се реформира поредна година

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/06/14/2988637_ot_sujuza_na_avtoinstruktorite_ne_razbirat_zashto/?ref=rss


Корупция при шофьорските изпити има, методиката на обучение и документацията е морално остаряла. Така описа ситуацията председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов пред БНТ.

Той посочи, че причините за корупцията се крият в това, че школи предлагат обучение на кандидати за шофьори срещу 180 лева, а пък изпитващите получават заплати от 500-600 лв. В допълнение някои от тях нямали нужната квалификация - като например да управляват...

Адвокатът на Роналдо: Няма пропусната декларация

https://offnews.bg//futbol/advokatat-na-ronaldo-niama-propusnata-deklaratcia-658119.html

Адвокатът на суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо - Антонио Лобо Хавиер сподели, че португалецът не е пропускал да подава декларации и добави, че единствената декларация, която не се харесва на администрацията на държавното обвинение е законна.

Вчера прокуратурата в испанската столица и комисията за икономически престъпления повдигнаха обвинения срещу нападателя за престъпления срещу Министерството на финансите в периода от 2011 до 2014 година в размер на над 14,7 милиона евро.

"Няма пропусната декларация. Има само една декларация, чието основание изглежда не се харесва на администрацията на испанската Прокуратура. Но няма норма или член от закона, който да е бил нарушен.

Обвинението на Прокуратурата, че Роналдо е укрил данъци е напълно неочаквано и играчът го възприема като несправедливо.

Случаят на Меси и на други футболисти, разследвани от испанската Прокуратура са абсолютно различни, защото тези играчи не са декларирали нищо.

Роналдо, преди да бъде подложен на разследване, е декларирал тази част от имуществото си, която подлежи на облагане на територията на Испания", каза Хавиер.

Бившият президент на Румъния Йон Илиеску е в съда за престъпления срещу човечеството

https://www.24chasa.bg/novini/article/6280497

Бившият президент на Румъния Йон Илиеску е в съда за престъпления срещу човечествотоБившият румънски президент Йон Илиеску бе изправен пред съда по дело, свързано с насилственото противодействие на антиправителствените протести в Букурещ от юни 1990 г., известни още като "бунтовете на миньорите", съобщава електронното издание Romania Insider, цитирано от "Фокус". Прокурорите, разследващи случая,

Младен Маринов: В България има 7 задържани за източване на банкови карти

https://www.24chasa.bg/novini/article/6280495

Младен Маринов: В България има 7 задържани за източване на банкови картиНа територията на България има 7 задържани лица за източване на банкови карти. Това каза пред журналисти главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов във връзка с това, че българо-испанска престъпна банда за клониране и източване на банкови карти е била разбита при съвместна операция на Европол и българските служби,

Разбита е българо-испанска банда за източване на карти

http://dnes.dir.bg/news/karti-mvr-laden-arinov-25911505

Българско-испанска престъпна банда за клониране и източване на банкови карти е разбита при съвместна операция на Европол и българските служби.

Депутатите приеха на първо четене премахването на знаците пред камерите на пътя

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/06/14/2988594_deputatite_prieha_na_purvo_chetene_premahvaneto_na/?ref=rss


Депутатите приеха на първо четене измененията в Закона за движение по пътищата, които предвиждат премахване на знаците пред камерите по пътя. Народните представители от ДПС се въздържаха, а тези "Воля" заявиха, че ще гласуват "против", но впоследствие нямаше нито един отрицателен глас. Проектът бе внесен от 20 депутати от ГЕРБ и бе приет със 166 гласа "за" и 26 "въздържали се"

До изменението се стигна, след като премиерът Бойко...

Капиталовите пазари в Европа и САЩ приключиха търговията вчера с ръст

http://econ.bg/Новини/Капиталовите-пазари-в-Европа-и-САЩ-приключиха-търговията-вчера-с-ръст_l.a_i.744025_at.1.html

Капиталовите пазари в Европа и САЩ приключиха търговията на 13 юни с повишения, пише "Блумбърг". Общоевропейският индекс Stoxx 600 се повиши с...

НОИ подготвя онези, които ще се пенсионерат през 2018-а

http://dnes.dir.bg/news/pisma-noi-pensia-25911506

НОИ започва изпращането на персонални уведомителни писма до всички, които през 2018 г. ще се пенсионират. Целта е хората навреме да имат необходимите документи.

Приключи ремонтът на Аспаруховия мост, пускат движението до дни

http://www.moreto.net/novini.php?n=353402

Ремонтът на Аспаруховия мост вече е приключил, а днес ще стане ясно кога ще бъде възстановено движението, съобщи за Moreto.net директорът на Областното пътно управление Румен Илиев. По думите му последната фуга в ремонтирания участък на съоръжението е запълнена с бетон още в петък.

Цветанов: Един живот да спасим със Закона за пътищата, си заслужава да го приемем

https://www.24chasa.bg/novini/article/6280479

Цветанов: Един живот да спасим със Закона за пътищата, си заслужава да го приемемЕдин човешки живот да спасим със Закона за движение по пътищата, си заслужава да го приемем. Това каза председателят ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на дебатите по промените в Закона за движение по пътищата на първо четене, предаде „Фокус“. Той изрази убедеността си,

След Борисов: "България е истински приятел на Турция"

https://www.vesti.bg/bulgaria/sled-borisov-bylgariia-e-istinski-priiatel-na-turciia-6070312

Всички турски издания отбелязват, че българският премиер е бил посрещнат с военни почести в Анкара

На първо четене премахнаха знаците пред камери и радари

https://www.actualno.com/society/na-pyrvo-chetene-premahnaha-znacite-pred-kameri-i-radari-news_616882.html

Депутатите приеха на първо четене промените в Закона за движения по пътищата, с които се премахват знаците пред мобилни и стационарни камери. Новите текстове бяха приети единодушно със 165 гласа "за" и 26 въздържали се - ДПС и "Воля" на Веселин Марешки. Проектът беше внесен от

Англия свали гащите на българските врачки

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6279546

Англия свали гащите  на българските врачки Какво показаха британските избори за механизмите на мажоритарния вот Когато британският социолог предсказва изборите, той все едно гони маслинка с вилица из чинията. Докато българският експерт уверено хваща маслинката с пръсти. Той не знае кога у нас ще има мажоритарен вот, но вече знае, че ще влязат 3 партии.

Множество жертви и ранени при пожара в Лондон

http://dnes.dir.bg/news/pozhar-london-25911453

Има неустановен брой загинали в големия пожар, избухнал днес в 27-етажен жилищен блок в центъра на Лондон, съобщи столичната пожарна.

Георги Костов за акцията на „Кулата“: В рамките на деня ще решим проблема

https://www.actualno.com/crime/georgi-kostov-za-akcijata-na-kulata-v-ramkite-na-denja-shte-reshim-problema-news_616880.html

В рамките на деня ще решим проблема. Това каза пред журналисти директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов за специализираната акция на ГКПП „Кулата“ и задържаните 23-ма митничари, предаде „Фокус“. „Има нарочен брифинг на специализираната прокуратура

77-годишна жена от Самоков е била измамена по телефона за около 8 000 лева

https://www.24chasa.bg/novini/article/6280469

77-годишна жена от Самоков е била измамена по телефона за около 8 000 леваВъзрастна жена от Самоков е била измамена по телефона за около 8 000 лева, съобщиха от ОД на МВР - София. Около 18.30 часа вчера 77-годишната е подала сигнал в районното управление в града, че по-рано през деня е станала жертва на телефонна измама. Потърпевшата обяснила, че получила телефонно обаждане от непознат, представил се за служител на МВР,

Нов алманах представя чувствителните зони по българското крайбрежие

http://www.moreto.net/novini.php?n=353369

Нов алманах представя чувствителните зони по българското крайбрежие, съобщи д-р Илиян Коцев, специалист геоморфология и компютърна картография в Института по океанология във Варна. По думите му такава разработка не е правена близо 40 години.

Спасителната операция за падналия хеликоптер: 13 минути, които предотвратиха по-голяма трагедия

//dariknews.bg/regioni/varna/spasitelnata-operaciia-za-padnaliia-helikopter-13-minuti-koito-predotvratiha-po-goliama-tragediia-2030447

Екипажът на фрегатата „Дръзки” проговори за катастрофата с военния хеликоптер, станала по време на тактическото учение във Варна миналата седмица. При този инцидент загина пилотът на вертолета, а двамата му помощници бяха ранени.

Детски фестивал "Свят без насилие" ще се проведе в Добрич

//dariknews.bg/regioni/dobrich/detski-festival-sviat-bez-nasilie-shte-se-provede-v-dobrich-2030448

Фондация „Ръка за помощ” с подкрепата на Община Добрич организира за втора поредна година Фестивал под надслов „Свят без насилие”. Събитието ще се проведе на 16 и 17 юни от 10.30 часа в градски парк „Св.Георги” до пицария „Шрек”.
 
За децата и младежите от Добрич ще бъдат организирани

Децата на "Цървена звезда" с нова победа

//dariknews.bg/regioni/varna/morski-gong/decata-na-cyrvena-zvezda-s-nova-pobeda-2030449

Децата на сръбския гранд "Цървена звезда" продължават без грешка на първия международен детски футболен турнир "Колния къп" в Кранево и Златни пясъци. Вече трети ден те имат само победи. На терена на "Спорт палас" при децата, родени през 2004-та година, "Звезда" много трудно победи "Ботев" Пловдив

Във Велико Търново организират дегустации на здравословни детски храни

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/vyv-veliko-tyrnovo-organizirat-degustacii-na-zdravoslovni-detski-hrani-2030424

Във Велико Търново организират дегустации на здравословни детски храни, подходящи за малчугани до 3-годишна възраст. Кулинарната инициатива ще се състои на 15 юни /четвъртък/ от 11,00 ч. в парковете „Марно поле” и „Колю Фичето”.

На място ще могат да бъдат вкусени супа от телешко месо

Махат незаконни постройки на входа на Казанлък

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/mahat-nezakonni-postrojki-na-vhoda-na-kazanlyk-2030451

От днес Община Казанлък премина към процедура по принудителното им разрушаване

Културните ценности в Добричко намаляват, но посещенията в музеите отчитат двоен ръст

//dariknews.bg/regioni/dobrich/kulturnite-cennosti-v-dobrichko-namaliavat-no-poseshteniiata-v-muzeite-otchitat-dvoen-ryst-2030452

Броят на културните ценности през 2016 г. в област Добрич е намалял с 1.4% в сравнение с 2015 година, информират от териториалното статистическо бюро – Североизток. В общо шестте музея от областта, фондовите единици, включени в музейните експозиции наброяват 237 хил. броя.
 
С цел уле

Кметът на Хитрино: Мотивите за изключването ми са измислени

//dariknews.bg/regioni/shumen/kmetyt-na-hitrino-motivite-za-izkliuchvaneto-mi-sa-izmisleni-2030440

Мотивите за изключването ми са измислени. Така кметът на Хитрино Нуридин Исмаил коментира информацията, че е изключен от Движението за права и свободи. Той заяви, че е разбрал за него от медиите. Това е обидно и това е болното, тов

Нинова: Знам от ГЕРБ, че партията не иска да прокара мажоритарния вот

//dariknews.bg/novini/bylgariia/ninova-znam-ot-gerb-che-partiiata-ne-iska-da-prokara-mazhoritarniia-vot-2030450

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че знае от ГЕРБ как партията не иска да прокара предложението си за мажоритарен вот. Според председателят на левицата партията на Бойко Борисов не е искрена в намерението си за промяна на Изборния кодекс.

ДПС няма да подкрепи ГЕРБ за мажоритарния вот, Марешки видя „театър”

//dariknews.bg/novini/bylgariia/dps-niama-da-podkrepi-gerb-za-mazhoritarniia-vot-mareshki-vidia-teatyr-2030446

В кулоарите на парламента днес се обсъждаше активно темата за предложението на ГЕРБ да се въведе изцяло мажоритарна система. Вчера то мина на първо четене в правната комисия на парламента с гласовете на ГЕРБ и ДПС.
 
 ДПС няма да подк

Полицаите излизат на протест, ако не им бъдат увеличени заплатите

//dariknews.bg/novini/bylgariia/policaite-izlizat-na-protest-ako-ne-im-bydat-uvelicheni-zaplatite-2030444

Ако ръководството на МВР отхвърли исканията ни за по-високи заплати, най-вероятно, ще започнем протестни действия, заяви заместник-председателят на Управителния съвет на Синдикалната организация на служителите в МВР Генади Тенев. Синдикатът настоява заплатите на униформените да бъд

Свърши ли пирът на глобалния пазар на луксозни имоти?

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280247_%D0%A1%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%88%D0%B8+%D0%BB%D0%B8+%D0%BF%D0%B8%D1%80%D1%8A%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D0%B3%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%8F+%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80+%D0%BD%D0%B0+%D0%BB%D1%83%D0%

 Три години след края на глобалната финансова криза строителите започнаха да продават ултралуксозни апартаменти в небостъргача One57 в Ню Йорк, точно до Сентрал парк. Сградата се превърна в сензация и в рамките на 6 месеца почти всички жилища за милиони долари всяко бяха продадени. Така през 2013 г. консорциум, воден от мениджъра на хедж фонд Бил Акман се съгласи да плати 91,5 млн. долара за мезонет в сградата. 

Акман призна, че няма намерение да живее там, а с приятелите му да го препродадат на по-висока цена, след като организират няколко партита там, пише FT.
 
По-късно друг апартамент в същата сграда беше продаден за над 100 млн. долара.
 
Днес нещата стоят по коренно различен начин. Строителната компания Extell продава останалите жилища в One57 с доста сериозни отстъпки. През миналата година купувач успя да смъкне цената на апартамент в сградата с 12,7 млн. долара. За следващата седмица пък е насрочен търг в изпълнение на процедура по принудително отнемане на друг апартамент там, който е бил продаден за 21,4 млн. долара.
 
Това онагледява красноречиво ситуацията на пазара на луксозни имоти в Ню Йорк, който върви към рязко „захлаждане“, отбелязва изданието. Строителите на луксозни имоти и в други градове по света изпадат в същото положение.
 
Продължилият пет години глобален бум в сегмента на луксозните имоти трансформира градовете от Ванкувър до Шанхай, но изглежда това вече приключва. Само в Ню Йорк и Лондон брокери се опитват да продадат хиляди луксозни жилища на фона на спада на цените, който започна осезаемо да се усеща.
 
Според анализатори строителните компании са очаквали доста милионери и олигарси, но в действителност пазарът в този сегмент е доста ограничен и никой не се е съобразил точно с това. Строителната лудост в луксозния сегмент доведе до изграждането на прекалено много сгради, а политическите фактори в момента са против сектора.
 
Китай например се опитва да ограничи отлива на капитали от страната. Руските купувачи забавят активността си заради спада на цените на петрола и санкциите. Местните администрации в много градове започнаха да налагат по-високи данъци за чуждестранните купувачи, както и да затягат проверките за пране на пари.
 
Кметовете на Ню Йорк и Лондон все повече дават лъскавите небостъргачи като пример за задълбочаващото се неравенство.
 
Бумът в сегмента на луксозните имоти започна не много след финансовия крах през 2008 г. Тогава строителните компании забелязаха с колко бързи темпове се увеличава броя на богатите, както и динамиката при апетита им за инвестиции в имоти и други реални активи.
 
За десетте години до 2015 г. броят на хората с богатство над 30 млн. долара се увеличава с 68% до 212 600, според данни на Wealth-X. Населението по света с по-скромно богатство, оценявано над 1 млн. долара, достига 15,4 млн. души през 2015 г. спрямо 10,9 млн. души през 2010 г.
 
Няколко са покупките през последните години, които привлякоха сериозно внимание. Няколко от тях са свързани с руския милиардер Дмитрий Риболовлев, собственикът на футболния клуб Челси във Великобритания Роман Абрамович и други известни и не толкова известни имена от Русия, САЩ и Китай.
 
Тези купувачи се радваха на ръст на богатството си на фона и на паричната политика на централните банки по света, която подкрепяше ръста на цените на реалните активи. Това подклаждаше и търсенето на реални активи заради по-високата доходност.
 
Банките междувременно се оттеглиха от кредитирането за сектора на имотите и на тяхно място влязоха хедж фондовете и групите за дялов и частен капитал заради по-високата доходност, която можеха да обещаят на инвеститорите си. Другият фактор, който привличаше хедж фондове и компании за дялов капитал съм луксозния сегмент от пазара на имоти, е статута на недвижимостите като безопасен актив на фона на трансферите на капитал от Китай, Русия и Близкия изток, обхванат по същото време от Арабската пролет.
 
Това движение на капитали обаче в един момент рязко пресъхна. Изданието дава и пример: купувачи от Китай, Хонконг и Тайван са похарчили 27 млрд. долара за инвестиции в имоти в САЩ за годината до края на март 2016 г., според данни на американската Асоциация на брокерите на имоти. В следващите 12 месеца броят на китайските купувачи рязко спада заради ограниченията, въведени от Пекин, за инвестиции извън родината.
 
Руснаците пък са ограничени заради спада на цените на петрола и санкциите след намесата на Москва в конфликта в Източна Украйна и анексирането на Крим. Рублата се срина спрямо долара през 2014 г., което също ограничи избора на руснаците.
 
В резултат се стигна до свръхпредлагане на новопостроени луксозни имоти. Според различни оценки в Манхатън например има повече от 12 300 непродадени луксозни жилища – и вече готови, и в процес на строителство. Годишният обем на продажбите в този сегмент от пазара се свива до 1 400 жилища. Подобна е и ситуацията в Лондон – от 2014 г. насам жилищата в строеж изпреварват продажбите с около 13 500 жилищни единици. В Мелбърн и Сидни разликата е около 22 хил. жилищни единици. Свръхпредлагане има и в Дубай, Сингапур и други градове по света.
 
Строителните компании в момента търсят възможности за продажба на имотите на всяка цена, за да си покрият разходите по проектите. Някои от продажбите например са свързани и с кредити за строителството. Други строителни компании предлагат сериозни стимули на потенциални купувачи – от отстъпки в цената, през данъчни „подсладители“ и ваучери за подаръци, билети за събития, мебели, до автомобили. Това пък изстисква строителните фирми още повече, особено тези, които са придобили терените за строителство на високи цени.
 
Строителите имат и друг проблем: „творенията“ им все по-често се сочат като символи на задълбочаващото се неравенство и корупцията. Много от местните администрации по света започнаха да затягат проверките на чуждестранните купувачи за пране на пари, както и да им налагат по-високи данъци. Все по-често властите се питат с какво тези луксозни строежи допринасят за местните общности, като се има предвид, че инвеститорите им обикновено са получили и някакви данъчни облекчения.
 
По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Бойчо Попов

Помагало за читатели на стенограмата от КСНС

http://frognews.bg/news_136462/Pomagalo-za-chitateli-na-stenogramata-ot-KSNS/

Дългоочакваната стенограма от заседанието на КСНС, проведен на 29 юни 2014 г., вече е публична. Станахме свидетели на разгорещените спорове ”за” и ”против” разсекретяването й. Щяло да навреди на националната сигурност, на банковата система, политиците нямало вече да говорят откровено на КСНС.

Микробус е изгорял при пожар в Нова Загора

https://www.24chasa.bg/region/article/6280461

Микробус е изгорял при пожар в Нова ЗагораМикробус е изгорял при пожар в Нова Загора. Това съобщиха от ОДМВР - Сливен. На 13 юни, около 17.15 часа, на ул. ”Патриарх Евтимий” е възникнал пожар в микробус “Форд Транзит”, собственост на 57-годишен мъж от град Нова Загора. Произшествието е ликвидирано в 17.45 часа от дежурна смяна на РСПБЗН - Нова Загора. Пострадали няма.

ДПС изключи кмета на Хитрино, заради липса на прозрачнаст за възстановяването на селото

https://www.24chasa.bg/novini/article/6280464

ДПС изключи кмета на Хитрино, заради липса на прозрачнаст за възстановяването на селотоКметът на Хитрино Нуридин Исмаил е изключен от ДПС. Това е решило Централното оперативно бюро на партията вчера. Изключен е и председателят на общинската структура на ДПС Мустафа Ахмедов. Мотивите са за неизпълнение на решенията на ДПС по устав, обяви зам.-председателят на групата Йордан Цонев. Но обясни, че основната причина е,

Диетата на Ваня Червенкова – вредна ли е за здравето?

https://offnews.bg//mama-nindzha/dietata-na-vania-chervenkova-vredna-li-e-za-zdraveto-658121.html

Автор: Станимир Михов Заедно с 90 дневната диета, диетата на Ваня Червенкова е най-популярната в интернет пространството. Известна е още и като „докторската диета“ или като „диетата 6 по 2“. Какво представлява диетата на Ваня Червенкова Базира се на принципа на разделното хранене. Цикълът на диетата продължава 12 дни. Той включва 6 типа храна и всяка от тях се консумира два последователни дни: - ден 1 и 2: картофи - ден 3 и 4: пиле - ден 5 и 6: салати - ден 7 и 8: риба - ден 9 и 10: плодове - ден 11 и 12: кисело мляко…

Тя сякаш се слива с морето и небето (снимки)

https://www.vesti.bg/lyubopitno/kultura/tia-siakash-se-sliva-s-moreto-i-nebeto-snimki-6070306

Днес скулптурите са по-разнообразни, а авторите им залагат на повече смелост

Мъртва риба изплува в река Тунджа

http://www.dnes.bg/stranata/2017/06/14/myrtva-riba-izpluva-v-reka-tundja.344223

Подаден е сигнал към Регионалната инспекция по околна среда и водите

Преглед на икономическите теми в печата, 14 юни

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-икономическите-теми-в-печата-14-юни_l.a_i.744024_at.1.html

"Бeлгийcĸaтa КВС плaти 610 млн. eвpo зa OББ" Haй-гoлямaтa бaнĸoвa cдeлĸa в Бългapия пpиĸлючи: нa 13 юни бeлгийcĸaтa КВС плaти 610 млн. eвpo зa...

Тилърсън: Палестинската автономна власт вече няма да обезщетява семействата на извършители на атентати

https://www.24chasa.bg/novini/article/6280458

Тилърсън: Палестинската автономна власт вече няма да обезщетява семействата на извършители на атентатиПалестинската автономна власт прие да не обезщетява вече семействата на извършителите на атентати срещу Израел, съобщи държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън, предава БТА. Тези плащания за близките на загинали атентатори са една от спънките за мирния процес в Близкия изток, отбелязва Франс прес. Палестинците "промениха позицията си,

Йон Илиеску все пак ще понесе отговорност за репресиите в Румъния през 1990 г.

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280246_%D0%99%D0%BE%D0%BD+%D0%98%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D1%81%D0%BA%D1%83+%D0%B2%D1%81%D0%B5+%D0%BF%D0%B0%D0%BA+%D1%89%D0%B5+%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%B5+%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%BE%D1%8

 Бившият президент на Румъния Йон Илиеску и още 13 други представители на властта ще бъдат съдени за престъпления срещу човечеството заради сблъсъците по време на протестите в Букурещ през 1990 г., съобщава онлайн изданието EurActiv.com.

Тогава загиват поне четирима души, над 1 000 са ранени и още над 1 200 души – арестувани, след като Илиеску свиква хиляди миньори в подкрепа на полицията и като контрапротест на мирната демонстрация срещу властта само няколко месеца след екзекуцията на комунистическия лидер Николае Чаушеску.

„На 11 и 12 юни 1990 г. властите решават да организират насилствена атака срещу мирни демонстранти – опозиционери на новия режим, оглавяван от Илиеску след тогавашните избори“, посочва се в съобщение на румънската прокуратура.

След като е смазал мирния протест, Илиеску е благодарил на миньорите за „високото им чувство на граждански дълг“, провъзгласявайки ги за „спасители на демокрацията“, пояснява още румънското държавно обвинение.

Йон Илиеску, който в момента е на 87 години, изкара три мандата като президент на Румъния. Последният от тях приключи през 2004 г.

Първите обвинения срещу Илиеску са повдигнати още през 2005 г., включително за убийство и опит за убийство. Те обаче са оттеглени по технически причини две години по-късно. Юридическото колело се завърта отново, след като Европейският съд по правата на човека разкритикува Букурещ през 2014 г. заради провала на пълното разследване на престъпленията след революцията.

През 2015 г. прокуратурата в Румъния провежда нов разпит на бившия президент.

Сред останалите, които също ще се изправят пред съда заради събитията от юни 1990 г. са бившият премиер на Румъния Петре Роман, шефът на разузнаването по това време Виргил Магуреану, двамата лидери на най-влиятелните миньорски синдикати, както и бивш зам.-прокурор.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Юнкер: Не можем да разчитаме на външна сила да ни защитава

https://www.24chasa.bg/novini/article/6280448

Юнкер: Не можем да разчитаме на външна сила да ни защитава"Не можем да разчитаме на външна сила да ни защитава, не може да преотстъпваме другиму отговорността за нашата сигурност". Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред Европейския парламент в дебат, посветен на предстоящото заседание на Европейския съвет, съобщава БТА. Следващата седмица държавните и правителствените

Убитата в Украйна българка - намерена в куфар на дъното на езеро

http://www.cross.bg/tyrkmenistan-stydentka-tyaloto-1545951.html

/КРОСС/ Мигрант от Туркменистан е заподозрян за убийството на 24-годишна българска студентка в Украйна, съобщава информационната агенция УНН, цитирана от Агенция „Фокус". Еля Дишли, студентка в четвърти курс на Стоматологичния факултет на Университета по медицина в Ивано-Франкивск, бе обявена за издирване на 5 юни. В понеделник тялото на момичето бе открито в Рогатинската област с признаци на насилствена смърт. Тленните останки на младата жена са намерени в куфар на дъното на езеро. "По подозрение в убийство е задържан нейният партньор - 29-годишен мъж от Туркменистан. Сега се обсъждат ограничителните мерки", се казва в разпространеното от властите съобщение. В рамките на разследването е установено, че местен жител е оказал съдействие на туркменистанеца да прикрие престъплението си. Двамата състуденти са хвърлили тялото на убитата българка в езерото.    

Един район във Варна е без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=353400

Авария остави един район без вода във Варна. Засегнати от безводие са абонатите в района между ул."Струга", бул."Сливница", ул."Отец Паисий" и бул."Владислав Варненчик". Водоподаването се очаква да бъде възстановено около 14 часа.

Шампионът на НБА отказа среща с Доналд Тръмп

https://offnews.bg//drugi/shampionat-na-nba-otkaza-sreshta-s-donald-tramp-658118.html

Шампионът на НБА Голдън Стейт Уориърс разбуни духовете в САЩ, след като стана ясно, че тимът ще откаже поканата от президента Доналд Тръмп за посещение на Белия дом.

Треньорът на тима Стив Кър обяви още през ноември, че ако бъде спечелена титлата, няма да бъде приета покана за Белия дом. Някои играчи на Уориърс, сред които и звездата Стеф Къри, в миналото са се изказвали доста критично по адрес на Тръмп.

„Ще си празнуваме нашата шампионска титла. Не сме получили покана от Белия дом, но ако е необходимо, ще вземем решение”, се казва в официално изявление на клуба.

Припомняме, че Голдън Стейт стана шампион в НБА, след като детронира досегашния първенец Кливлънд във финалната серия с 4-1 победи.

Тимът от Калифорния се наложи със 129:120 в мач номер 5 и по този начин не се стигна до миналогодишния кошмар, който калифорнийци изживя, допускайки пълен обрат след аванс от 3-1 победи.

Искат съд да обяви за мъртва изчезнала студентка

http://dnes.dir.bg/news/tzalapitza-plovdivski-rionen-sad-penka-prodanova-25911414

Пловдивският районен съд да обяви за мъртва изчезнала преди 37 години жена.

Русия експлоатира работници при строежа на стадион за световното

http://clubz.bg/55105-rusiq_eksploatira_rabotnici_pri_stroeja_na_stadion_za_svetovnoto

Работници са били експлоатирани при строителството на съоръжения за световното първенство по футбол в Русия през 2018 г., твърди "Хюман Райтс Уотч". Строителите са карани да работят при опасни условия и при ниски температури, оставяни са без заплати, а ако изразят недоволство - били репресирани.

ФИФА наложи мониторинг на условията на труд при строежа на стадиони за световната купа в Русия. Наблюдението, въведено през 2016 г., е помогнало за подобряване на положението на работниците, казват от федерацията.

Джейн Бюканън, асоцииран директор на "Хюман Райтс Уотч" за Европа и Централна Азия, обаче казва:

"Строителните работници на стадионите за световното са експлоатирани и срещат насилие, а ФИФА все още не е показала, че може ефективно да наблюдава, да предотврати и да поправи проблемите."

ФИФА заяви, че руските власти са натоварени с отговорността да защитават човешките права на своята територия и да гарантират, че строителните компании ще бъдат държани отговорни:

"Докато продължават да съществуват несъответствия между стандартите на труд, съобщенията на "Хюман Райтс Уотч" за експлоатация на строителните площадки не кореспондират с оценките на ФИФА."

Говорител на федерацията заяви, че тези оценки са базирани на инспекции на независими експерти и представители на профсъюзите.

Организационният комитет не е коментирал доклада на "Хюман Райтс Уотч". През май заместник-премиерът Виталий Мутко коментира, че строителството на стадиона в Санкт Петербург е в съответствие с изискванията на ФИФА и че правата на работниците не са нарушавани.

Русия ще бъде домакин на световното първенство следващото лято. Мачовете ще се проведат на 12 стадиона в 11 града, включително Москва, Санкт Петербург, Казан и Сочи.

Русия експлоатира работници при строежа на стадион за Световната купа

http://clubz.bg/55105-rusiq_eksploatira_rabotnici_pri_stroeja_na_stadion_za_svetovnata_kupa

Работници са били експлоатирани при строителството на съоръжения за Световната купа по футбол в Русия през 2018 г., твърди "Хюман Райтс Уотч". Строителите са карани да работят при опасни условия и при ниски температури, оставяни са без заплати, а ако изразят недоволство - били репресирани.

ФИФА наложи мониторинг на условията на труд при строежа на стадиони за световната купа в Русия. Наблюдението, въведено през 2016 г. е помогнало за подобряване на положението на работниците, казват от Федерацията.

Джейн Бюканън, асоцииран директор на "Хюман Райтс Уотч" за Европа и Централна Азия, обаче казва:

"Строителните работници на стадионите за Световната купа са експлоатирани и срещат насилие, а ФИФА все още не е показала, че може ефективно да наблюдава, да предотврати и да поправи проблемите."

ФИФА заяви, че руските власти са натоварени с отговорността да защитават човешките права на своята територия и да гарантират, че строителните компании ще бъдат държани отговорни:

"Докато продължават да съществуват несъответствия между стандартите на труд, съобщенията на "Хюман Райтс Уотч" за експлоатация на строителните площадки не кореспондират с оценките на ФИФА."

Говорител на федерацията заяви, че тези оценки са базирани на инспекции на независими експерти и представители на профсъюзите.

Организационният комитет не е коментирал доклада на "Хюман Райтс Уотч". През май заместник-премиерът Виталий Мутко коментира, че строителството на стадиона в Санкт Петербург е в съответствие с изискванията на ФИФА и че правата на работниците не са нарушавани.

Русия ще бъде домакин на Световната купа следващото лято. Мачовете ще се проведат на 12 стадиона в 11 града, включително Москва, Санкт Петербург, Казан и Сочи.

Обявиха част от бандите за SUMMER CHAOS 2017

https://www.actualno.com/music/objaviha-chast-ot-bandite-za-summer-chaos-2017-news_616878.html

M. E. MUSIC представя тазгодишното издание на SUMMER CHAOS със специалното участие на кралицата на метъла Tarja Turunen и класиците на немския тежък жанр Kreator и Crematory! Продажбата на билети за събитието стартира днес - 14 юни 2017 г., в мрежата на Тикетпро България, бензиностанции OMV, партньорск

И той духна свещичките...

http://clubz.bg/55104-i_toj_duhna_sveshtichkite

"Изненада от Бинали Йълдъръм." Това е написал премиерът Бойко Борисов в своя фейсбук късно снощи. Краткото послание е придружено от емотикони за торта и усмивка. Изненадата за 58-ия рожден ден на Борисов се оказва торта - в подходящите цветове на националния ни флаг. И гарнирана със свещички, които нашият премиер с ентусиазма на 5-годишно дете духа. Романтичната атмосфера се допълва от светлините на мостовете на Босфора, докато двамата премиери се изненадват на открито.

Борисов беше на рождения си ден в Анкара на работно посещение и разговаря и с премиера Йълдъръм, и с президента Реджеп Таийп Ердоган.

 
Визитата му беше по време на свещения месец Рамадан, затова традицията за даване на обяд от държавните ръководители в Турция беше заменена с вечеря ифтар. Тя започна след 20,45 минути - след залез, каквато е мюсюлманската традиция по време на пости. За вечерята двамата премиери се пренесоха в Истанбул.
 
Ето и поднасянето на тортата. Липсва информация дали някое е пял "Честит рожден ден" и на какъв език. 

 

"Кулата" остава затворена до края на деня

https://www.24chasa.bg/novini/article/6280444

"Кулата" остава затворена до края на деня"Поне до края на деня ще остане затворен граничният пункт към Гърция - "Кулата" заради арестуваната цяла смяна митничари.", това съобщи шефът на митниците Георги Костов след редовното седмично заседание на службите с премиера Бойко Борисов. "Пунктът е затворен за извършване на процесуални действия и няма да бъде възобновено пропускането докато те

Близо 40% от българките и 17% от мъжете се притесняват да се съблекат по бански

http://www.dnevnik.bg/zdrave/2017/06/14/2988651_blizo_40_ot_bulgarkite_i_17_ot_mujete_se_pritesniavat/?ref=rss


Страхът от напълняване е проблем за три четвърти от жените и за над половината от мъжете в България. Близо 40% от жените се притесняват да се съблекат по бански на плажа и искат да подобрят фигурата си, докато при мъжете този процент е едва 17%.

Данните са от проведено през май сред пълнолетното население в големите градове в България проучване на "Алфа Рисърч" по поръчка на изворна вода "Девин АД".

Всеки четвърти българин не е...

Във Варна днес ще се проведе безплатна дискусия по счетоводство

http://www.moreto.net/novini.php?n=353382

Младежки информационно-консултантски център – Варна (МИКЦ Варна) продължава да обогатява и разнообразява своите събития. На 14 юни от 14:00 ч. предстои да се проведе среща дискусия по темата „Счетоводството като личностно развитие“.

Юнкер: Атентатите няма да подкопаят нашата издръжливост

http://www.investor.bg/evropa/334/a/iunker-atentatite-niama-da-podkopaiat-nashata-izdryjlivost-241172/

ЕС обаче трябва да засили интензивността на работата по отношение на отбраната и сигурността, посочи председателят на ЕК

Юнкер: Атентатите няма да подкопаят нашата издържливост

http://www.investor.bg/evropa/334/a/iunker-atentatite-niama-da-podkopaiat-nashata-izdyrjlivost-241172/

ЕС обаче трябва да засили интензивността на работата по отношение на отбраната и сигурността, посочи председателят на ЕК

Кои са най-сексуалните градове в света?

https://www.actualno.com/curious/koi-sa-naj-seksualnite-gradove-v-sveta-news_616875.html

Ново проучване разкрива кои са най-сексуалните градове в света. Изследването разкрива в детайли какво е отношението на жителите на градовете към секса – позитивно, толерантно или агресивно. Оказва се, че градът, който е настроен най-позитивно към секса е Париж, пише в. Daily

Списък 301, или България в Страната на пиратството

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280245_%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA+301%2C+%D0%B8%D0%BB%D0%B8+%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F+%D0%B2+%D0%A1%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%

 Силно зависещите от авторските права сектори в Европейския съюз осигуряват пряко 5,4% от заетостта в ЕС. Освен това генерират 6,8% от брутния вътрешен продукт на всички страни членки.

Това стана ясно от презентация на ръководителят на Представителството на ЕК в България Огнян Златев по време на конференцията “Приносът на интелектуалната собственост - възможности за България”, организирана от Музикаутор.

Същевременно страната ни остава в черния Списък 301 на Министерството на Търговията на САЩ, в който попадат държавите, които не зачитат защитата на интелектуалната собственост.

Всичко това означава, че инвеститорите разглеждат страната като място, което не е добро за правене на бизнес от гледна точка предлагането на авторски продукти.


“Списъкът представлява ясно изражение на ангажимента на САЩ да работят съвместно с държавите, които вече са идентифицирани в този списък, като целта е да се подобри рамката, която се отнася до интелектуалните права, и да се прилагат и изпълняват съответните разпоредби”, коментира Тоня Хенкок, представител на Посолството на САЩ в България.


По думите ѝ изчисленията на Министерството на търговията на Съединените щати показват, че правата на интелектуалната собственост пряко или непряко са свързани с 45 млн. работни места в страната, като те са свързани с 50% от търговския износ на страната и 38% от нейния БВП.

 

Попадането в Списък 301 обаче пречи на чуждестранните инвестиции и може да се окаже сериозен проблем в дългосрочен план, защото води до по-слабо доверие към бизнес средата. И все пак експертите виждат решение на проблема.

“Система за защита на интелектуалната собственост би насърчила иновациите, творчеството, а това са ключови фактори за създаването на нови работни места и увеличаването на износа”, посочва още Хенкок.  

Тя твърди, че в САЩ са окуражени от продължаващото участие на страната ни в процеса, свързан със Списък 301 и излизането на държавата ни от него, като се отчитат усилията в тази посока.

“Системата на интелектуалната собственост работи в подкрепа на иновациите, тъй като привлича инвестиции, възнаграждава творците, насърчава ги да развиват своите идеи, гарантира техните знания, възможности, таланти”, обясни Хенкок.

Факт е обаче, че пиратството в сферата на музиката продължава да е сериозен проблем, при това не само в България.


Малко история

Ако говорим за пиратството, каквото го познаваме днес, трябва да се върнем 24 години назад, когато е създаден mp3 форматът. Ако допреди това големите звукозаписни компании са имали усещането за сигурност, тъй като касетите и плочите са им помагали всичко да е в ръцете им, то с навлизането на новия формат, този контрол се изплъзва от хватката им.

Без да знаят, големите играчи в индустрията правят изключително сериозна грешка, когато избират формат, с който да работят, когато правят компактдискове. Тогава те избират т.нар. Red Book Audio стандарт, който обаче не предлага необходимата защита от пиратство. Проблемът е, че играчите не си дават сметка какво точно се задава. Никой не подозира, че съвсем скоро пиратството ще започне да процъфтява и ще нанесе изключително тежък удар на индустрията.

Mp3 форматът навлиза масово в началото на 90-те години, когато A.L.Digital разработва първия софтуер за “печене” на дискове. “CD Grab” буквално започва да “ограбва” авторите, тъй като предлага лесна възможност за пиратство чрез евтин запис на музика. WinAmp пък се превръща в приложението, което е катализатор на бързото разпространение на mp3 формата. Оттук насетне всичко е история.

И макар днес да не си говорим за “печене” на CD, платформи като Zamunda и Arena съществуват у нас, а от тях немалко потребители свалят нелегално музика отново в mp3 формат.

Лъч надежда… или не съвсем

Докато музикалната индустрия излиза от тежката криза, в която беше изпаднала през последните десетилетия, все повече се спекулира, че бъдещето ѝ ще бъде начертано от стрийминг услугите, като Spotify и Apple Music.

Предимствата на стрийминг платформите се крият в няколко неща. На първо място достъпът до огромен каталог от музикални произведения. Всичко това се случва през множество устройства - от настолен компютър до редица мобилни предложения. На трето място поставяме ниската цена.

Трудно е да се повярва, че този нов модел ще успее да елиминира напълно пиратството. По думите на Али Пирзада, старши мениджър на Ernst & Young България, част от анализите показват, че икономическият принос от тези услуги е “неутрален”.

“На всеки 47 потребители, които слушат стрийминг, се елиминира едно незаконно сваляне. Друго изследване показва, че на всеки 137 стрийма една песен буквално се губи - губи се от това, че иначе би могла да бъде закупена законно чрез iTunes и други платформи”, коментира още Пирзада. Според него тези проучвания сочат, че Spotify може да генерира много средства, но реалният принос за индустрията не е толкова голям. Тук трябва да добавим и факта, че макар Spotify да е най-голямата по брой потребители стрийминг услуга в света, тя все още не е генерирала печалба.

От своя страна, Светослав Сотиров, изпълнителен директор на Българската музикална асоциация, смята, че стриймингът има шанс да поведе музикалната индустрия отново по пътя на успеха.

“За първото тримесечие на 2017 г. скокът на стрийминг индустрията е 1,5 млрд. долара. По отношение на независимите компании говорим за 800% увеличение на бизнеса, а освен това миналата година стрийминг технологиите генерираха повече пари, отколкото свалянето на музика”, обясни той.

Засега обаче няма яснота накъде ще се насочи музикалната индустрия, така че да разполага с модел, който едновременно да пази правата на авторите и да им носи пари.

 

Повече от 190 американски законодатели внесоха иск срещу Доналд Тръмп

https://www.24chasa.bg/novini/article/6280432

Повече от 190 американски законодатели
внесоха иск срещу Доналд ТръмпНад 190 американски законодатели демократи внесоха иск срещу президента на САЩ Доналд Тръмп по обвинение в нарушение на конституцията на страната, съобщава БНР. Делото е заведено във Вашингтон. В исковата молба се посочва, че след встъпването си в длъжност Тръмп продължава да получава пари чрез фирмите си от правителства на други държави и

САЩ опитват да убедят ЕС да не купува повече енергийни ресурси от Русия

http://www.investor.bg/evropa/334/a/sasht-opitvat-da-ubediat-es-da-ne-kupuva-poveche-energiini-resursi-ot-rusiia-241162/

Дългосрочната енергийна сигурност не е свързана с увеличаването на зависимостта от руски газ, смята Рекс Тилърсън

"Да, България": Парламентът не изпълнява процедурата за референдума

http://clubz.bg/55103-da_bylgariq_parlamentyt_ne_izpylnqva_procedurata_za_referenduma

Парламент Народно събрание Парламент крак

Процедурата за разглеждане на въпросите от референдума не се спазва, което пречи на диалога и обсъждането им, смятат от ПП "Да, България".

В позиция към медиите днес хората на Христо Иванов настояват Народното събрание да спази прецизно описаната в Закона за прякото участие на гражданите в властта и местното самоуправление.

Референдумът за изборни промени през 2016 г не постигна нужния резултат, че да бъде задължителен, но мина 20% активност. Това означава, че той трябва да се обсъди по реда за обсъждане на национална гражданска инициатива. Такъв ред беше приложен към предишните два референдума - за АЕЦ "Белене" и за електронното гласуване, изтъкват от "Да, България".

Това ще рече, че парламентът първо трябва да разгледа конкретно резултатите от референдума и да гласува дали ще ги въвежда в закон. 

Вместо това ГЕРБ просто внесоха законопроект за въвеждане на мажоритарен вот, който вчера получи подкрепа на първо четене в правната комисия. Днес обаче се оказа, че от ДПС няма да го подкрепят в зала, гласуване, което предстои утре.

"Новото обсъждане в парламентарните комисии и в пленарната зала ще даде възможност на всички заинтересовани лица и институции да се включат в процеса. Това означава поемане на ясна и конкретна политическа отговорност пред цялото общество", отбелязват от "Да, България"

Според тях неспазването на процедурата "изкривява диалога и пречи да бъдат представени и защитени всички гледни точки по поставените въпроси."

Петролът поевтинява

http://econ.bg/Новини/Петролът-поевтинява_l.a_i.744023_at.1.html

Цените на петрола във вторник се повишиха поради данни за доста волативна търговия, а също и в очакване на данните за запасите от Американския...

Почетен знак на президента за Бербатов и Фиго (СНИМКИ)

http://clubz.bg/55102-pocheten_znak_na_prezidenta_za_berbatov_i_figo_snimki

Президентът Румен Радев прие Димитър Бербатов и Луиш Фиго в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 часове преди звездния им благотворителен мач на стадион "Васил Левски" тази вечер от 20 ч.

Футболни знаменитости, повечето от които от близкото минало, ще играят едни срещу други в сборни състави, а събраните средства ще отидат за фондациите на Бербо и Фиго.

Португалецът бе удостоен с Почетен знак на президента за изключителен принос в световния спорт и за подпомагане на развитието на младите хора в сферата на образованието, спорта и социалните дейности. Бербатов също получи такъв.

"За мен е удоволствие да връча Почетния знак на президента на Луиш Фиго и на Димитър Бербатов, каза Румен Радев. - Това е скромен знак на уважение към две големи имена от световния футбол, на признание към двама изтъкнати дарители, филантропи и големи приятели на децата. Фиго е сред най-обичаните футболисти в Португалия, носител на "Златната топка", оставил ярка следа със своята игра в "Спортинг" (Лисабон), "Барселона" и "Реал" (Мадрид), но в последните години той оставя следа най-вече с дейността на своята фондация, която подкрепя деца в неравностойно положение и деца с тежки заболявания, една кауза, заслужаваща възхищение и уважение.

 

За Бербатов не знам дали има смисъл да говоря, но все пак ще напомня, че той е сред най-познатите и обичани българи по света, капитан на националния ни отбор и рекордьор по попадения с националната фланелка, с над 200 мача в английското първенство. Но Бербатов не е просто един успял спортист - той е човек с голямо сърце и дейността на неговата фондация дава шанс на много български деца да развият своя талант областта на науката, изкуството и спорта. Впечатли ме едно изречение от мотото на неговата фондация, че "няма успех без първа крачка". Бих добавил - няма успех без протегната ръка, затова благодаря и на двамата за това, че подават ръка на много деца."

Луиш Фиго каза, че за него е истинска чест да гостува в България.

"Много съм горд от тази награда от ръцете на вашия президент, заяви един от най-добрите португалски футболисти за всички времена. - Бях много изненадан, че ми връчиха тази висока награда. Тази вечер ще имаме честта и удоволствието, както и щастието, да направим това голямо събитие, което не само ще допринесе за развитието на нашите фондации, но също така ще допринесе за развитието на децата, които подкрепяме. Смятам, че когато човек има някакво занимание като спорта и в което бележи успехи, след това в живота си е много по-успешен човек и много по-добре постига целите си."

 

Бербатов също благодари на държавния глава за оказаната му чест:

"Това показва, че държавата демонстрира уважение към каузата, с която съм се заел, и искрено се надявам в бъдеще държавните институции да подкрепят талантливите деца на България, защото те в крайна сметка са нашето бъдеще. Всичко, което Луиш Фиго каза, се покрива с това как аз виждам нещата. Трябва да се протягат ръце към талантливите деца, да им се помага и точно това правим ние днес с този мач - подкрепяме наши деца, тъй като те са бъдещето на държавата ни. След нас идват те и ако хората им дават правилния пример как да се държат, как да бъдат добри хора, мисля, че бъдещето ще бъде по-светло."

Марешки скочи срещу ГЕРБ: Борисов се оправя с Меркел и Ердоган, та не може със Сидеров и Симеонов да се справи?!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280244_%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8+%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%87%D0%B8+%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83+%D0%93%D0%95%D0%A0%D0%91%3A+%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2+%D1%81%D0%B5+%D0%BE%D0%BF%D1%80%D

 Горещите страсти между политическите партии за мажоритарните избори се пренесоха от парламента и в телевизионен ефир. Какви са плюсовете и минусите от такова гласуване дебатираха в ефира на Би Ти Ви тази сутрин депутати от всички парламентарно представени партии. 

 

"2,5 млн. български граждани каза "Да" на референдума за мажоритарни избори. Ние като политическа партия няма как да не откликнем. И внасяме законопроекта за обсъждане отговорно", обясни депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров. "ГЕРБ имаха в предишния парламент имаха мнозинство. И искаха да си внасят законопроект. А не сега да разиграват театър", контрира лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

 

 

 

"Не сме имали конституционно мнозинство", скочи Лазаров. "Борисов се оправя с Ердоган и Меркел, та не може ли да се оправи с Волен Сидеров и Валери Симеонов?", отвърна Марешки. 

 

"Законопроектът е написан набързо и само ще създаде хаос в държавата", хвърли ръкавицата соцдепутатът Валери Жаблянов. "Това е в свирката. Дайте нещо положително. Наполовина бременни, наполовина небременни", нападна Димитър Лазаров. "При мажоритарни избори няма да влязат малки партии като Обединени патриоти и "Воля". Може би само г-н Марешки ще стане депутат.  Ще влезем ДПС, ГЕРБ и ДПС", каза Четин Казак от ДПС. 

 

"Зачитаме референдума като знак за поведе мажоритарност. Въпросът обаче е на дебат, който трябва да се случи сега", обясни Искрен Веселинов от ВМРО. 

Ало измамници взеха от 80-годишен мъж и съпругата му 9 800 лева

https://www.24chasa.bg/novini/article/6280410

Ало измамници взеха от 80-годишен мъж и съпругата му 9 800 лева80-годишен мъж и съпругата му са станали жертви на телефонна измама със сумата от 9 800 лева. Това съобщиха от ОДМВР - Сливен. На 13 юни е подаден сигнал от 80-годишен мъж, че той и съпругата му са станали жертва на телефонна измама. Двамата са предали сумата от 9 800 лева, след като са били въведени в заблуждение, че помагат на органите на реда.

„Софийска вода” временно спира водата в някои части на столицата

http://frognews.bg/news_136460/Sofiiska-voda-vremenno-spira-vodata-v-niakoi-chasti-na-stolitsata/

На 15 юни 2017 г. (четвъртък), във връзка с подмяна на спирателен кран и прекъсване на сградно водопроводно отклонение на ул. „Люлински път“ кв. „Княжево“ се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 20:00 часа.

Human Rights Watch: Работници по Мондиал 2018 в Русия са експлоатирани

http://www.investor.bg/novini/346/a/human-rights-watch-rabotnici-po-mondial-2018-v-rusiia-sa-eksploatirani-241163/

ФИФА обаче не намира сериозни основания за притеснения и твърди, че въпреки някои несъответствия няма експлоатация

Започна строежът на нов завод за 14 милиона, ще открие 170 нови работни места

//dariknews.bg/regioni/dobrich/zapochna-stroezhyt-na-nov-zavod-za-14-miliona-shte-otkrie-170-novi-rabotni-mesta-2030435

Започна строителството  в Добрич на нов завод за гъвкави съединения за вода и санитарна арматура. Инвеститор е „Неопърл – България” ЕООД – част от швейцарската компания „Неопърл”, която е най-големият производител на гъвкави връзки в света. Първата копка на терена до бившите казарм

Екоминистърът призова да се вземат мерки за чистота на въздуха през лятото

//dariknews.bg/novini/bylgariia/ekoministyryt-prizova-da-se-vzemat-merki-za-chistota-na-vyzduha-prez-liatoto-2030437

Министърът на околната среда и водите Нено Димов настоява кметовете на 28-те общини у нас нарушено качество на въздуха да вземат мерки за чистотата на въздуха през лятото.

Мездренско светна още по-ярко

//dariknews.bg/regioni/vraca/mezdrensko-svetna-oshte-po-iarko-2030441

65 нови осветителни тела са монтирали от началото на годината от служители на ОП “Чистота“ в т.нар. „тъмни петна“ в населените места на територията на общината. Това са улици, на които до момента дори не е изграждана улична осветителна мрежа.

„Тъмните петна“ в общината са установени

Summertime джаз на Флората

//dariknews.bg/regioni/burgas/summertime-dzhaz-na-florata-2030438

“Summertime” джаз ще звучи във Флората следващия петък. Ценителите ще могат да се насладят на  творби на Майлс Дейвис, Джон Колтрейд, Сони Ролис и др. в изпълнение на формация “Съркъл”.
Групата е бургаска, е създадена е през 1996 г. от Николай Николов – барабанист и любител на джаза. Стилове

Марш за европейско правосъдие в Сливен

//dariknews.bg/regioni/sliven/marsh-za-evropejsko-pravosydie-v-sliven-2030337

Марш за европейско правосъдие ще се проведе тази вечер в Сливен. В 18.30 часа участниците в събитието се събират под Стария бряст в  центъра на града.
Организатои са  Инициатива „Правосъдие за всеки“

.Днешната дата е избрана, защото на този ден през 2013-а година правителствот

Специализирано обучение на тема „Идентификация и социална подкрепа на деца, жертви на трафик”

//dariknews.bg/regioni/sliven/specializirano-obuchenie-na-tema-identifikaciia-i-socialna-podkrepa-na-deca-zhertvi-na-trafik-2030442


Заместник-кметът Пепа Чиликова откри специализирано обучение на тема „Идентификация и социална подкрепа на деца, жертви на трафик” в Сливен. Във форума бяха обучени педагогически съветници, психолози и медиатори. Организатори на обучението са Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБ

Социолози: Намалява подкрепата за мажоритарното гласуване

//dariknews.bg/novini/bylgariia/sociolozi-namaliava-podkrepata-za-mazhoritarnoto-glasuvane-2030432

Половин година след провеждането на националния референдум делът на подкрепящите въвеждането на мажоритарна избирателна система остава значителен – 56%, но е чувствително под нивата от около 80%, които се регистрираха преди референдума, съобщи

Очевидци на огнения ад в Лондон: Беше като филм на ужасите (ВИДЕО/СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/sviat/ochevidci-na-ogneniia-ad-v-london-beshe-kato-film-na-uzhasite-videosnimki-2030431

Огромен пожар в 27-етажна жилищна сграда в Лондон взе жертви, ранни са над 30 души. Броят на загиналите, тяхната самоличност и народност все още не са известни. По време на инцидента в сградата е имало няколкостотин души. Много хора се водят изчезн

Ерик Ван дер Бург, зам.-кмет на Амстердам: Ако сте по-отворени към различните, е по-добре за икономиката

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/06/14/2988624_erik_van_der_burg_zam-kmet_na_amsterdam_ako_ste/?ref=rss


Ерик Ван дер Бург се занимава активно с политика в Амстердам от 1987 година насам – първоначално като член на местния Съвет в дистрикт Зюдост, а след това като общински съветник между 2001 и 2010 година. Три години подред – през 2006, 2007 и 2008, той е избран за най-добър общински съветник в Амстердам според класацията на местната телевизия AT5. През 2014 година, Ван дер Бург става зам.-кмет член на Изпълнителния съвет на община Амстердам. Той отговаря за ресорите здравеопазването и социалните...

ДРАМА В ЛОНДОН! Огненият ад взе първи жертви - сградата е пред сгромолясване (НА ЖИВО)

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280243_%D0%94%D0%A0%D0%90%D0%9C%D0%90+%D0%92+%D0%9B%D0%9E%D0%9D%D0%94%D0%9E%D0%9D%21+%D0%9E%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82+%D0%B0%D0%B4+%D0%B2%D0%B7%D0%B5+%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8+%D0%B6%D0%B5%D1%80%

 Потвърдена е смъртта на няколко души след огромния огнен ад, който избухна в жилищна сграда в Западен Лондон, пише "Дейли мейл". Все повече очевидци разказват за ужаса в британската столица. По думите им семейства отчаяно са се опитвали да избягат от огнения капан, в който са били заклещени.

 

Повече от 600 души е имало в сграда, когато е избухнал пожарът.

 

 

 

Продължава на дневен ред да стои опасността от срутване на сграда. Според свидетели в близост до блока, той се е наклонил леко на една страна.

 

Припомняме, че по-рано днес излезе информация, че хора са скачали през прозорците на жилищната сграда, за да се спасят, докато други са връзвали чаршафи, с които да се доберат до земята.

 

Превод: ПИК-Video

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ПИК!

НОИ с информационна кампания за условията за пенсиониране на лицата през 2018 г.

https://www.actualno.com/society/noi-s-informacionna-kampanija-za-uslovijata-za-pensionirane-na-licata-prez-2018-g-news_616869.html

Националният осигурителен институт (НОИ) информира, че започва изпращането на персонални уведомителни писма до всички лица, които през 2018 г. ще навършат изискуемата от закона възраст за пенсиониране и на които не е отпусната пенсия за осигурителен стаж и възраст при усл

Еврокомисар за финансовите въпроси Московиси: Очакваме сделка за заемите на Гърция утре

https://www.24chasa.bg/novini/article/6280394

Еврокомисар за финансовите въпроси Московиси: Очакваме сделка за заемите на Гърция утреЕврокомисарят за икономическите и финансовите въпроси Пиер Московиси заяви, че очаква Гърция и международните й кредитори да постигнат тази седмица компромисна сделка по новите заеми, и че по дълговото облекчение ще бъде намерено "справедливо решение", съобщава Ройтерс, цитирана от БТА. "Никой вече не иска орязване на дълга.

Бивш консул: Турският премиер ни разграничи от ЕС

http://www.moreto.net/novini.php?n=353395

"В изявленията си турският премиер Бинали Йълдъръм ни разграничи от ЕС. Той каза, че (след опита за преврат - бел.ред.) ние сме подкрепили Ердоган, за разлика от Брюксел". Това заяви за „Здравей, България” бившият ни консул в Одрин Георги Димов.

Осъдиха двама за 12 млн. фалшиви евро, крили ги в язовир

https://www.24chasa.bg/novini/article/6280278

Осъдиха двама за 12 млн. фалшиви евро, крили ги в язовирТри години затвор и глоба от 5000 лева получи Атанас Ангелов, който м.г. бе арестуван за притежаване на над 12 млн. фалшиви евро. Криминалистите извадиха банкнотите от язовир "Мечка" край асеновградското село Леново. В къщата си в с. Татарево, Първомайско, Ангелов е държал 1116 менте банкноти с номинал от по 500 евро.

68% от българите искат да отслабнат преди началото на летния сезон

http://www.cross.bg/voda-sred-zhenite-1545950.html

/КРОСС/ 68% от българите признават, че биха искали да отслабнат, за да посрещнат летните месеци в добра физическа форма. Всеки четвърти българин не е доволен от тялото си, показват данни от проучване на Алфа Рисърч, проведено през май 2017 г. сред градското население в България. Страхът от напълняване е проблем за ¾ от жените и за над половината от мъжете в страната. Близо 40% от жените се притесняват да се съблекат по бански на плажа и като цяло искат да подобрят фигурата си, докато при мъжете този процент е едва 17%. Трите най-популярни начина за справяне с излишните килограми сред българите са спазването на специален хранителен режим; увеличената физическа активност и засиленият прием на вода. 76% от анкетираните смятат, че водата спомага и за по-добро здравословно състояние. Мъжете споделят, че през лятото пият средно 2,6 литра вода, докато при жените тази цифра е 2,1 литра. За сравнение, през студените месеци консумацията на вода е почти наполовина по-малка. „Световната здравна организация препоръчва през летните месеци да се пият до 2,9 л течности за мъжете и до 2,2 л за жените. Правилото за редовно и балансирано хранене е валидно през всеки сезон, но е добре през лятото да приемаме достатъчно течности, да се движим активно и да прекарваме повече време сред природата" - коментира д-р Райна Стоянова, диетолог и експерт по здравословно хранене

НОИ започва изпращането на писма във връзка с условията за пенсиониране на лицата през 2018 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6280365

НОИ започва изпращането на писма във връзка с условията за пенсиониране на лицата през 2018 г.Националният осигурителен институт (НОИ) информира, че започва изпращането на персонални уведомителни писма до всички лица, които през 2018 г. ще навършат изискуемата от закона възраст за пенсиониране и на които не е отпусната пенсия за осигурителен стаж и възраст при условията на ранно пенсиониране.

Пекат Тръмп на бавен огън

http://clubz.bg/55101-pekat_trymp_na_baven_ogyn

Най-малко 30 американски сенатори и още 166 депутати от Камарата на представителите съдят президента Доналд Тръмп, предаде Ройтерс. Според народните избраници фирми на държавния глава получават пари от чужди правителства в нарушение на конституцията на Щатите.

"Президентът Тръмп е в конфликт на интереси по отношение на най-малко 25 страни и изглежда, че използва президентския си пост, за да увеличи печалбите си", заяви конгресменът Джон Кониърс.

Белият дом все още не е коментирал поредния скандал, а се ограничи единствено до съобщение, в което се казва, че Тръмп не е нарушил конституцията.

От организацията "Тръмп" заявиха, че ще даряват приходите от клиенти, представляващи чужди правителства, на американското финансово министерство, но няма да разкриват самоличността им.

В исковата молба е посочено, че Тръмп не е потърсил одобрението на Конгреса за нито едно от плащанията, които чужди правителства са направили към стотиците му бизнеси, откакто е встъпил в длъжност през януари, въпреки че конституцията го задължава да го стори. А това е нарушение на закона. Американските държавни служители няма право да получават плащания или подаръци от чужди правителства освен в случаите, когато са потърсили и получили разрешение от Конгреса.

Министерството на правосъдието също отказа коментар.

Генералните прокурори на щата Мериленд и на Федералния окръг Колумбия, в който се намира столицата на САЩ Вашингтон, заведоха преди няколко дни дело срещу президента заради същия казус.

През миналата седмица уволненият шеф на ФБР Джеймс Коми даде показания пред сенатска комисия и обяви, че със сигурност Русия се е намесила в изборите през миналата година. Днес на разпит в комисията бе главният прокурор Джеф Сешънс, който се опита да разсея съмненията около някакъв сговор между хора на Тръмп и руски чиновници от Кремъл. Указите на Тръмп за ограничаване на визите за влизане в САЩ на хора от няколко държави непрекъснато са атакувани и блокирани от съда.

Всичко това даде повод в печата да се появят коментари, че пекат Тръмп на бавен огън и го готвят за импийчмънт.

Станишев: 2014 г. - финансова стабилност срещу власт

http://dnes.dir.bg/news/vlast-sergey-stanishev-xns-finansova-stabilnost-ktb-bankova-vakantzia-25911232

Финансовата стабилност на страната бе заложена на карта срещу взимането на властта. Това е може би най-кошмарната политическа авантюра в последните десетилетия.

BMW предложи напълно нов семен модел

https://www.actualno.com/cars/bmw-predloji-napylno-nov-semen-model-news_616862.html

В BMW продължават с трансформацията на моделната си гама, като тя засегна досегашното 5-Series GT, което отива в историята. Негово място заема изцяло новото 6-Series GT, обявено от баварския производител за „семеен премиум-модел, насочен към хората, които искат да бъдат забелязани&rd

Манекенката Летисия Каста се омъжи за актьора Луи Гарел

https://www.24chasa.bg/novini/article/6280327

Манекенката Летисия Каста се омъжи за актьора Луи ГарелМанекенката и актриса Летисия Каста се омъжи за актьора Луи Гарел на плажа в Лумио, Корсика, съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА. Младоженците пристигнаха за сватбата в гумена лодка с трите деца на Летисия Каста. На церемонията присъстваха 40 гости. Водеше я кметът на Лумио Етиен Суцони. След това празникът продължи до зазоряване в курорта

Има загинали при големия пожар в Лондон

https://www.actualno.com/europe/ima-zaginali-pri-golemija-pojar-v-london-news_616865.html

Има загинали при огромния пожар в Западен Лондон, избухнал тази нощ в 27-етажна жилищна сграда, съобщи началникът на противопожарната служба Дани Котън от местопризшествието. „Има няколко загинали. В момента не мога да потвърдя броя им поради големината и сложната конст

ФИФА вярва в успеха на Купата на конфедерациите в Русия

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/06/14/2988628_fifa_viarva_v_uspeha_na_kupata_na_konfederaciite_v/?ref=rss


Генералният секретар на ФИФА Фатма Самура показа увереност в успеха на Купата на конфедерациите. Турнирът започва в събота в Русия и ще бъде открит с мача между домакините и Нова Зеландия.

"Уверена съм, че Купата на конфедерациите в Русия ще бъде успешен турнир. Това е най-голямото събитие за ФИФА през тази година. С удоволствие ще покажем на посетителите, които ще дойдат в Русия, нивото на готовност на хотелите, тренировъчни игрища и стадионите", каза Самура,...

Шведски евродепутат: Не искаме да сме в Съединени европейски щати, работим за референдум за Швекзит

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280242_%D0%A8%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%82%3A+%D0%9D%D0%B5+%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5+%D0%B4%D0%B0+%D1%81%D0%BC%D0%B5+%D0%B2+%D0%A1%

 Бежанската криза, засилващият се евроскептицизъм в много страни от ЕС, Брекзит, възможността за излизане на Швеция от ЕС, близо ли са евроинституциите до гражданите, трудно ли се става евродепутат от обикновен шофьор на камион – тези и други въпроси коментира шведският член на Европарламента Петер Лундгрен в интервю за "Труд". – Г-н Лундгрен, в Европарламента се обсъждат нови правила за прием на бежанци. Има ли реални проблеми с мигрантите в Швеция или до голяма степен става въпрос за медиен шум? – Действително има проблеми у нас, но смятам, че и медиите наливат масло в огъня. Като население сме малка държава, но не и като територия. През 2015 г. приехме 163 000 мигранти при 10 млн. граждани. Това създаде натиск върху социалната ни система, която е, или поне беше, много добре развита и днес вече не можем да се грижим толкова добре за собствените си хора. Преселниците се ползват с приоритет. Например в Швеция има възрастни хора, които не могат да си позволят скъпите у нас и в други страни зъболекарски услуги. А когато си имигрант, плащаш 50 крони, което е 5 евро, и след това ползваш каквато и да е дентална услуга. – Вашата партия „Шведски демократи“ е сочена за националистическа и крайнодясна. Смятате ли, че тази ситуация ще засили позициите ви на предсрочните избори в Швеция през 2018 г.? – Смятам, че това, което ще засили нашия резултат на вота догодина, е, че ние сме доста съсредоточени върху проблема. Вече прогнозирахме какъв ще бъде ефектът върху обществото в случай на масова имиграция и днес хората разбират защо искахме връщане на граничния контрол. Разбира се, бяхме наречени „расисти“, „националисти“, „фашисти“, но изведнъж управляващите социалдемократи затегнаха контрола по границите. А хората не са глупави и видяха, че това, за което предупреждавахме, действително се случва. В крайна сметка не искаме да се изолираме тотално от всички. Винаги сме искали мигранти-професионалисти в дадени области, в които нямаме специалисти. А тези, които идват в Швеция са икономически мигранти, те не са бежанци. Хората в най-голяма нужда не могат да дойдат в Швеция, защото нямат средства да платят на каналджиите. – Лидерът на вашата група в Европарламента – Найджъл Фарадж, бе главен двигател за Брекзит. Как са настроенията днес в Швеция? Има ли възможност за Швекзит? – В нашата партия непрестанно повдигаме този въпрос и вярваме, че за нас е по-добре да сме извън Евросъюза и суперсилата, която се създава тук. Не искаме да сме част от Съединени европейски щати и да изгубим суверенитета си. Не искаме ситуация, в която Брюксел да диктува правилата на всички страни-членки, а ние да се превърнем във васали. – Т.е. вашата партия не иска Швеция да е член на ЕС? – Ясната цел, която сме си поставили е да достигнем етап, в който да имаме референдум за отделяне от общността по аналогия с британския. Но в Швеция ситуацията е по-сложна, тъй като в конституцията пише, че членството в ЕС е закон. Така че за отмяна на този закон, освен одобрението на мнозинството от гражданите, е нужно и решение на два действащи парламента с избори между тях за организиране на референдум. – И какво се случва после? – Естествено, ние искаме да продължим да търгуваме с останалите страни-членки, но за тази цел не се нуждаем от Брюксел. Преди Евросъюза пак можехме да търгуваме с целия свят. Малка страна като Швеция изнася стоки, не защото е член на ЕС, а защото произвеждаме качествена продукция – камионите на „Скания“, автомобилите на „Волво“, стомана, хартия. Клиентите ни не идват заради членството в ЕС. Най-голям търговски партньор е Норвегия, която не е част от общността. – Преди 5 години Найджъл Фарадж ми каза, че към 2022 г. българите ще бъдат евроскептици като него. Споделяте ли мнението? – Въпросът е, че когато си сравнително нов член на Евросъюза, какъвто е вашият случай, вие предимно получавате пари. И тогава всичко върви добре. Можете да вложите доста пари в пътища, в инфраструктура, но в крайна сметка идва моментът, в който ЕС иска нещо в замяна. Например Швеция винаги е била нетен дарител на ЕС през цялото време и това ни струва много средства. И след това Брюксел ни казва, че ако не бяхме член, нямаше да имаме привилегии в търговията. Което е хипотетично, защото не знаем развитието на ситуацията в противния случай. Затова всеки гледа днес към преговорите с Лондон, защото те ще са пример и ролеви модел какви ще са отношенията на Брюксел с държава, която се отдели от ЕС. Да, това е клуб, но не мотоклуб като „Ангелите на ада“. Трябва да можеш да го напуснеш, без да понесеш щети. – Това ли се случва сега? – Разбира се! ЕС е гневен, защото британците гласуваха да го напуснат. А това не е моментът, в който трябва да си отмъстителен. Сега е моментът, в който трябва да стане ясно как да бъде постигнато най-доброто възможно сътрудничество с Великобритания в бъдеще. И тук идва сложната задача пред Брюксел. Защото ЕС не може да даде твърде добри възможности на британците, защото така ще подаде лош сигнал към други страни, които ще последват този път, когато видят, че няма реални облаги от членството. Въпреки това смятам, че ще има добра сделка и тя ще послужи за пример за Швеция – какво и как може да получи, без да е членка на ЕС. – Член сте на комисията по транспорта в Европарламента. Какво мислите за идеята на Комисията за промени в пътните такси за автомобилите? В България например имаме винетки, които според тази инициатива може да отпаднат. – Смятам, че в края на краищата ще стигнем до унифицирана система. Целта на Евросъюза е силно да намали дела на пътническите автомобили заради замърсяването на околната среда. Това означава големи инвестиции в обществения транспорт, както и развитие на автономни коли без шофьор, за които в момента вървят големи дискусии. Смятам, че ще станем свидетели на подобно развитие в големите градове в бъдеще. – Германия ще въвежда тол такси, които на практика ще важат само за чужденци, тъй като на германците ще им бъдат приспадани от данъците. – От моя гледна точка тази стъпка е доста обоснована, тъй като Германия е транзитна страна. Където и да искате да отидете в Европа, по един или друг начин трябва да преминете през германска територия. Бил съм международен шофьор и съм прекарал огромен брой часове по пътищата на Германия. „Животът“ на аутобаните е 3 години, след това трябва да им бъде направен основен ремонт. Поддръжката им е тежка и скъпа, така че разбирам защо Берлин иска това. В крайна сметка трябва да си плащаш за това, което използваш. – Какво друго обсъждате в момента в комисията по транспорт? – Най-голямата тема днес, разбира се, е новият пакет за мобилност, наречен Европа в движение, който цели модернизиране на транспорта и намаляване на вредните емисии. Тук срещаме големи проблеми с шофьорите на тирове, които работят в абсолютно различни условия и заплащане. В Швеция например внасят шофьори, например от Македония, които получават нечувано ниски суми. Това на свой ред прогонва шведските шофьори от пазара на труда, тъй като разходите на компанията с чужденци е далеч по-нисък и тя може да подбива цените на транспорта. Тук трябва да има изравняване и именно това е проблемът на ЕС. Ако имаш абсолютно свободен пазар на всичките 27 страни, колкото ще са в бъдеще, тогава трябва да имаш и еднакво, поне до голяма степен, ниво на икономика и на заплати. А в момента нищо от това не се случва. Виждал съм български колеги на пътя, които изобщо не могат да си позволят крайпътно заведение или баня и си готвят на газови котлони буквално на магистралата. – Казахте, че сте работил шофьор на тир? – Да, в продължение на 30 години, десет от тях като международен шофьор. – Помага ли този опит за работата в Европейския парламент? – Помага ми много, защото имам натрупан практически опит. Знам какви са проблемите в тази сфера и имам идеи какви трябва да бъдат решенията им. Притежавам и здрав разум, нещо което до голяма степен липсва тук. Още когато дойдох в Европейския парламент, веднага видях, че колегите не базират своите решения или предложения върху нещо реално. В транспортната комисия съм единствен, който някога е работил като шофьор. – Това направи ли впечатление на колегите Ви? – В началото ме вземаха на подбив: „Я, обикновен шофьор е дошъл тук, какво ли ще прави, сигурно и английски не говори“. Но много скоро промениха мнението си за мен, тъй като съм много активен на нашите заседания. Имам свои гледни точки по въпросите, които обсъждаме и не се страхувам да ги кажа. Понякога дебатите ни са нагорещени, но аз никога не отстъпвам. – Казвате, че сте един от малкото с реален практически опит тук в ЕП? – Точно така, работих като шофьор две седмици преди да дойда в Брюксел през 2014 г., за да започна работа като евродепутат. Преди това смесих работата с предизборната кампания. След като бях избран на изборите на 25 май 2014 г., продължих да шофирам още месец, за да си избистря идеите, които имам за законодателни инициативи и промени. – А как точно попаднахте в политиката? – Имах свои идеи за развитието на транспортните политики в Швеция, които на практика липсват. През 2013 г. подадох заявка в партията да стана кандидат за депутат на националните избори. Но скоро след това нашият лидер ме попита дали не искам да вляза в листата за ЕП. Честно казано признах, че не съм особено сведущ в европолитиките, но той ми каза, че ако се съглася, ще ме върнат на ученическата скамейка. Така и стана. В крайна сметка няма нещо, което човек не може да научи. – Следващите избори са през 2019 г. – Възнамерявам да се кандидатирам отново, тъй като работата тук не е като тази на тираджията – товариш, пътуваш, разтоварваш. Цялата бумащина и бюрокрация, с която те зарива Брюксел, не позволява постигане на бързи резултати. Така че ще участвам и в следващите избори, защото искам да приключа това, което съм започнал тук на 100%. А и в партията ми, в която съм международен секретар, са доволни от работата ми тук. – Значи ви харесва да сте евродепутат? – За мен тази титла не означава нещо изключително. За някои хора е наистина важна, мислят си, че са достигнали много висок пост, че са много важни личност. Целият парламент се отнася с евродепутатите едва ли не като с богове. След първата ни лятна ваканция първото нещо, което мои колеги ме попитаха, бе, какъв модел „Мерцедес“ или „Ауди“ съм си купил. Не, купих си кола, произведена 1982 г. просто за забавление. И без това вече си имах автомобил. Старая се да не летя в облаците и заради това смятам, че съм популярен тук. – Какъв е Вашият съвет към колегите и европейските политици? – За да бъде успешен политик, човек трябва да притежава здрав разум и да може да говори. Това е основното. Да може да говори с хората. Много политици говорят в продължение на половин час и човек накрая си казва: „Какво по дяволите каза този?!“. Важно е и да не се използва усложнен език с модерни думи, когато общуваш с обикновени трудещи се хора. Това само ще те накара да изглеждаш глупаво, сякаш искаш да се дистанцираш от хората, които на практика те избират. Европейските политици не трябва да се вземат твърде на сериозно. В Европарламента те живеят до голяма степен като в балон, в друг свят, откъснати от реалността и от хората. Сам виждате, как избирателната активност на евроизборите намалява все повече. Това се дължи на мнението на гражданите, които смятат, че ЕС е нещо далечно и предназначено за някакъв елит от политици. Моят съвет е: Бъдете достижими за хората. Ако някой ви пише във фейсбук, отговорете му. Аз поне се опитвам да поддържам такава комуникация. В крайна сметка трябва да се отчиташ на гласоподавателите, които са те избрали. Петер Лундгрен (52 г.) е шведски евродепутат. Зам.-председател на евроскептичната група с лидер Найджъл Фарадж “Европа на свободата и пряката демокрация”. Влиза в политиката през 2010 г., а на изборите за Европейски парламент през 2014 г. е избран за член на Европарламента. Според скорошно проучване националистическата му партия “Шведски демократи” е първа политическа сила в Швеция, където догодина предстоят парламентарни избори.

 
Blitz.bg

Дoлapът e пoд нaтиcĸ в oчaĸвaнe peшeниятa нa Фeд

http://econ.bg/Новини/Дoлapът-e-пoд-нaтиc-в-oчa-вaнe-peшeниятa-нa-Фeд_l.a_i.744022_at.1.html

Дoлapът oтcлaбвa нa вaлyтнaтa тъpгoвия в cpядa, дoĸaтo инвecтитopитe oчaĸвaт peзyлтaтитe oт зaceдaниeтo нa Фeдepaлния peзepв нa CAЩ. ...

Депутатите обсъждат да махнат ли знаците за камери на пътя

http://dnes.dir.bg/news/patja-kameri-znatzi-25911231

Парламентът разглежда на първо четене промени в Закона за движение по пътищата, с които да бъдат премахнати знаците, оповестяващи, че снимат камери.

Кой обича Тръмп най-много?

http://clubz.bg/55100-koj_obicha_trymp_naj_mnogo

Като отговор на новината за новата постановка на "Юлий Цезар" в Обществения театър, президентът Тръмп като направи собствена интерпретация на "Крал Лир" по време на доста странна среща на кабинета в понеделник.

Тя протече приблизително така:

Тръмп: Добре. Кой от вас ще каже, че Ме обича най-много, че даровете ми могат да се разпрострат там отвъд предизвикателствата на природата? Хайде, изразете позицията си, говорете за работата си. Да започнем с Майк.

Майк Пенс (вицепрезидент на САЩ): Обичам Ви повече отколкото думите владеят материята. По-скъп от очите, пространството и свободата. Отвъд оценимото, отвъд богатството и качествата. Не по-мако от живота, с милост, здраве, красота, чест; колкото обичано дете.  Обич, която спира дъха ми и ме оставя без думи. Обичам Ви отвъд всичко това. Да Ви служа бе "най-гоямата чест в живота ми", сър Лир.

Джеф Сешънс: Сър, надарен съм със самоувереността на сестра си, наградете ме с нейната чест. В дълбините на сърцето си, вярвам тя назова обичта ми, но я е далеч от истината, че съм враг на всички други радости. И сам изразявам любовста си към Вашето скъпо височество. Чест е да бъда тук.

Джим Матис (министър на отбраната): Много уважавам войските.

Тръмп: Нищо не идва от нищото. Говори отново.

Матис (притеснено): Предпочитам да запазя достойно мълчание в присъствието на медиите.

Майк Помпео (директор на ЦРУ): Ей, това е моя реплика!

Рик Пери (министър на енергетиката): Харесвам Ви повече от шапката си, а обчиам шапката си много. Очилата си не харесвам, защото понякога чувствам, че те ме съдят и шептят, че не съм умен, но Вие и шапката ми сте добре, аз свалям нея, за да почета Вас. Благодаря Ви, че показахте на Земята кой е шефа и на Парижкия договор, че единственият истински Париж е в... щата на самотната звезда (Тексас).

Линда МакМеън (ръководител на Агенцията за малкия бизнес): Благодаря, че ми позволихте да работя в Администрацията на малкия бизнес! С Вас начело ще трябва да променим името, защото нищо вече няма да е малко. Бизнесът няма да е малък, мечтите няма да са малки. Ще ни издигнете и ще ни държите в дясната си ръка. Вие спечелихте най-голямата от всички битки, срещу икономиката, която преди беше сурова, а сега е сготвена.

Александър Акоста (министър на труда): Когато Ви погледна, се чувствам както кучетата ми, когато погледнат някого. Дори да дишам Вашия въздух е немислима чест. (започва да се удря в гърдите) Въздух, напусни мръсните ми корумпирани дробове и отиди там, където може да бъдеш ценен - в прекрасните дробове на Доналд Тръмп, където ще помогнеш на властта на истинския крал. Направи кръвта му дори по-червена и го направи по-силен. Той трябва да бъде силен - заради всички нас.

Том Прайс (министър на здравеопазването): Кралю мой, моля, погледнете през вратата, където силният ми син Ви донесе славей, целия от злато и сребро. Приемете го с цялата ми почит и нека звънтящата му механична песен изпълни сърцето в с радост. Ако желаете, синът ми ще се присъедини към домакинството Ви като лоялен придворен. Присъствието му ще бъде залог за лоялността ми, той знае какво ще му се случи, ако Ви предам.

Мик Мълвени (директор на бюджетното управление): Бюджетът Ви е по-красив от тавана на Сикстинката Капела и бе изработен много по-бързо. Ще облагодетелства същите хора. Освет това, ароматът Ви е прекрасен, като този на скъп бор.

Илейн Чао (транспортен министър): Вие ми помогнахте да направя стотици хора щастливи!

Тръмп: Само стотици?

Чао: (преглъща нервно)  Това дори е много. Само опитайте да броите до сто. Дори не е ВЪЗМОЖНО.

(Тръмп изглежда мисли дълго, а после бавно поклаща глава.) 

Сони Пердю (министър на земеделието): Господарю, когато ходите по улицата, кучетата изоставят господарите си и Ви следват по петите, а котките, които Ви видят, за пръв път в живота си изпитват лоялност. Младоженките, които излизат от църквите, пускат ръцете на съпрузите си и се втурват да се хвърлят в краката Ви. Съпрузите биха сторили същото, ако не знаеха, че това ще ви накара да се чувствате неудобно. Дори мисълта да Ви накарат да се чувствате неудобно ги изпълва със скръб, по-силна от всякога. Когато се усмихнете, зимата приключва. Единствено Вие можете да разтопите замръзнало сърце и полярните ледове. Освен това, Вие сте много популярен в Мисисипи.

Бен Карсън (министър на жилищното строителство и градоустройството): Знам какво е да държа човешки живот в ръцете си и да водя операция, от която зависят животът и смъртта. Вие бихте разбрали отлично, когато Ви кажа, че най-ценното нещо, което съм държал в ръцете си сте... Вие. Вие сте всичко. Всичко. Всичко. (започва да ридае) Вярвам, че ако докоснете който и да е от нас точно тук, бихте ни излекували и не би имало нужда от наука вече. Но трябва да правите, каквото Вие смятате за най-добро.

Рейнс Прибъс (началник на кабинета на Тръмп): Ухаете като хиляди ангели. Понякога мисля, че може би сте ангел. Ако раят не ви служи, не знам какво друго. Може би няма рай. Благодаря на Бог всеки ден, че Вие сте в живота ми. Вие сте слънцето. Единственото слънце. "От името на целия висш персонал около Вас, господин Президент, благодарим Ви за бъзможността и благословията, която ни дадохте, да служим на Вас и американския народ"

* Коментарът е на Александра Петри и е публикуван на сайта на "Вашингтон Пост". Авторката пише сатирични материали за "веселата" страна на всекидневните новини. Преводът е на Клуб Z.

Два часа блокада на Аспаруховия мост във Варна заради съмнителен сак

http://www.moreto.net/novini.php?n=353397

Съмнителен сак, оставен на железопътните релси във Варна блокира за повече от два часа снощи движението на Аспаруховия мост, научи Moreto.net. Сигнал за чантата е подаден минути след 22 часа от машиниста на влака от морската столица към София.

Полицейска операция в Истанбул срещу лица, заподозрени за връзки с ФЕТО

https://www.24chasa.bg/novini/article/6280315

Полицейска операция в Истанбул срещу лица, заподозрени за връзки с ФЕТО
Истанбулската полиция е предприела тази сутрин едновременно операция в няколко квартала на града срещу лица, заподозрени за връзки с Фетхуллахистката терористична организация /ФЕТО/, съобщава в."Миллиет", цитиран от БТА. При операцията, проведена на повече от 20 адреса в кварталите Юскюдар, Кадъкьой, Тузла, Зейтинбурну и Еюп,

Хороскоп за 14 юни, сряда

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280241_%D0%A5%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF+%D0%B7%D0%B0+14+%D1%8E%D0%BD%D0%B8%2C+%D1%81%D1%80%D1%8F%D0%B4%D0%B0

 Овен 21 март – 20 април

Денят е благоприятен за всякакви начинания. Няма значение дали са важни или маловажни. Концентрирайте се, подредете приоритетите и действайте активно. Моментът е благоприятен за сключване на нови договори, за преговори и участия в конкурси. Направете крачка в нова бизнес посока, ако добре сте обмислили нещата и сте направили нужните проучвания на пазара. Тази вечер ще сънувате пророчески сън. Преди да заспите се концентрирайте над проблемите си и може да се събудите с готовото решение.

Работа-5

Пари-5

Любов-5

Късмет-5

Здраве-5

 

 

Телец 21 април - 20 май

Днес всички заставаме на старта на новите си инициативи. Не чакайте и не протакайте действия, които ще ви донесат пачалби и сила. Родените във втората декада ще срещат съпротива от страна на приятели, колеги и близки в делата, които смятат за приоритет. Ще се наложи да упражнявате натиск, за да получите каквото искате и ви е нужно. Съветът на деня е да не се отказвате от намеренията си, да настоявате, да търсите начин да постигнете това, към което се стремите или имате право да получите. Ден за гладуване и духовно прозрение.

Работа-5

Пари-6

Любов-6

Късмет-5

Здраве-4

 

 

Близнаци 21 май – 21 юни

До утре на обед ще постигнете максималното за периода. От нас прогнозата, а от вас действията и личната активност. Не се отказвайте от намеренията си. Участвайте в конкурси и се явете на изпити. Ще преодолеете всяка преграда, ще получите подкрепа и не е изключено някой да инвестира във вас, в уменията и заложбите ви. Този ден дава възможност да победим страховете си, да излезем от кръга на притесненията и съмненията и да направим успешен ход. Ще получавате съдействие от неочаквани места и хора.

Работа-6

Пари-6

Любов-5

Късмет-5

Здраве-5

 

 

Рак 22 юни – 21 юли

Днес с лекота се отхвърлят съмненията и се взимат важни решения. Навлизате в един от силните си периоди за месеца. Стартирайте начинания, за които отдавна се подготвяте и търсете начин да се внедрите в нова и престижна среда. Всеки ход е от значение за бъдещето. Няма маловажни инициативи. Всичко предприето ще ви се отплаща във времето напред, ще носи доходи и възможност да се изтръгнете от бедноста. Не яжте месо и не напрягайте очите. Тази вечер може да си поръчате сън, който да ви даде съвет за бъдещето.

Работа-5

Пари-6

Любов-6

Късмет-5

Здраве-5

 

 

 

 

Лъв 22 юли – 22 август

Днес може да постигнете много, ако не намесвате в работата интимните отношения. Ще бъдете изкушавани от новата или от старата любов. Ще се появят проблеми на работното място, ако давате предимства и предпочитания на хора от вашия кръг. Може да станете жертва на подобни отношения и да бъдете изтикани от общата трапеза. На пътя ви са заложени бариери, които може и да не ви стопират, но със сигурност ще отнемат от времето и личната ви инициатива. Конкуренцията ще използва непозволени хватки, вие също.

Работа-5

Пари-5

Любов-4

Късмет-4

Здраве-5

 

 

 

Дева 23 август – 22 септември

Един от успешните дни, в които ще получавате очаквана и неочаквана подкрепа и подтик за действие. Това, което в миналото е било невъзможно днес ще стане реалност и ще ви изкачи към върхове в кариерата. Сключете нов договор, бедете активни на работното място и не оставайте втори там, където може да бъдете първи и да постигнете максималното. До утре на обед съдбата ви дава шансове, които бързо трябва да се изпозват. Определете личните си приоритети и действайте. Препятствията са лесно преодолими.

Работа-5

Пари-5

Любов-5

Късмет-5

Здраве-5

 

 

Везни 23 септември – 22 октомври

Този ден е създаден за победа над себе си, за завоюване на позиции и екстри, които в миналото са ви били отказвани. Почукайте отново на заключените врати. Този път ще ви отворят, а може и да ви посрещнат с овации. Явете се на конкурси, подпишете нов договор, търсете начин да се внедрите в престижна среда и да си повишите нивото. Не отклонявайте предложения за съвместна работа и дейност. Подписаните договори ще ви осигурят стабилност и добри доходи в бъдеще. Концентрирайте се над най-важната цел.

Работа-5

Пари-6

Любов-5

Късмет-5

Здраве-5

 

 

 

Скорпион 23 октомври – 22 ноември

На всяка крачка ще срещате противопоставяне и откази. Може би трябва да се обърнете към старите възможности, които сте пренебрегнали. Някой от миналото ви подава ръка и се явява във ваша защита в труден момент. Този ден определя приоритетите, показва къде ви е мястото и от какво е добре да се откажете. Върнете се към стара идея, търсете спонсори и се опитайте да възродите спрени производства. Може да се включите и в колективен проект извън работно време, който ще ви донесе допълнителни доходи.

Работа-5

Пари-5

Любов-4

Късмет-4

Здраве-5

 

 

 

Стрелец 23 ноември – 21 декември

Препоръчва се делова актовност във всички посоки. Започнете с приоритетите, но не се отказвайте и от това, което се отвори като неочаквана възможност. Ден на орела, гонете далечни цели. Може да постигнете връх в кариарата и да погледнете отвисоко тези, които са ви пренебрегвали, които са ви пречили и злоупотребявали с търпението и възможностити ви. Само не се възгордявайте при първата победа, за да не загубите реалистичната си преценка. Щадете очите. Не е ден за лечения с биоенергия. Лесно се изтощават и двете страни.

Работа-5

Пари-4

Любов-5

Късмет-5

Здраве-4

 

 

 

Козирог 22 декември – 20 януари

Включете амбициозните си дела към колективните проекти. Сами трудно ще се справите. Ще се наложи да прескачате прегради да се оправяте с неуслужливи чиновници и да си губите времето по опашки. Използвайте колективната сила и протекция. Дава ви се достатъчно енергия, но не бива да се разпилявате. Сега е момента да направите важни за околните личните си амбиции и стремежи. Ще отпаднат съмнения и притеснения, ще намерите подкрепа в труден момент. До утре ще постигнете поне една важна цел.

Работа-5

Пари-5

Любов-6

Късмет-5

Здраве-4

 

 

Водолей 21 януари – 19 февруари

В професионален план ще постигнете максималното, ще получите покани, ще се изявите на престижни места и ще накарате да ви забележат хора с възможности. Проблемите ви ще дойдат от любовта и от нежеланието на партньорите да се съобразяват с вашите стремежи. Днес всеки тегли в своята поска. И като в баснята за орела, рака и щуката се разпиляваме енергийно вместо да се съюзим и направим общ ход. Постарайте се да обедините семейните интереси. Не поглеждайте встрани, не е ден за изневери.

Работа-6

Пари-6

Любов-4

Късмет-5

Здраве-5

 

 

 

Риби 20 феврури – 20 март

Имате шанс да постигнете максималното в дадена ситуация. Не се отказвайте, дори първоначално да ви откажат съдействие и подкрепа. Опитайте пак, концентрирайте усилията си в най-важната за бъдещето ви посока и включете в действие резервите. Лесно се отдава енергия. Екстрасенси да не лекуват, ще се изтощят. Планирайте пътуване и преместване в по-добра среда. Може да спечелите конкурс. В петък Нептун ще тръгне ретрогродно във вашия знак, ще ви върне към стопираните в миналото идеи.

Работа-5

Пари-4

Любов-5

Късмет-5

Здраве-5

 

 

Честит Рожден Ден!

Личната ви година е тройка. До края на септември юридическата ви позиция е силна. Използвайте момента да се стабилизирате и окопаете на новозавледените позиции. Сега е момента да се внедрите в нова пазарна ниша. Подпишете нови договори, излезте от сивата икономика. През 2018 г натоварването ви ще е двойно, но и парите ще са повече или ще има на кого да се опрете.

Родените днес от малки ще си поставят високи цели, независимо дали ги подкрепяте или не. Ще бъдат герои на своето време, ще се изкачат на високи позиции в бизнеса и в обществото. Умеят да работят екипно.

Критичен ден за зачатие. Тези деца ще се опитват да постигнат невъзможното и ще се опарят. Ще преживеят крах на стремежи и амбиции, ще се нуждаят от подкрепа в труден момент, за да полетят отново към върха.

 

Не е възможно в Русия скоро да има западна демокрация, обяви Путин

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/06/14/2988629_ne_e_vuzmojno_v_rusiia_skoro_da_ima_zapadna/?ref=rss




Руският президент Владимир Путин каза, че не е възможно в Русия скоро да се появят политически порядки, подобни на тези в САЩ или Германия.

"Не е възможно да си представим, че от днес за утре у нас ще се появят същите порядки като в Съединените щати, Франция или Германия," казва Путин във втория епизод на интервютата, които е дал за американския режисьор Оливър Стоун, цитиран от РИА "Новости" и РБК.

Ас на Ман Юнайтед се завъртя около ослепителна рускиня

https://offnews.bg//izvan-terena/as-na-man-iunajted-se-zavartia-okolo-oslepitelna-ruskinia-658113.html

Хенрик Мхитарян се завърна в родната Армения след квалификацията с Черна гора този уикенд. И си намери страхотна компания за снимки.

Плеймейкърът на Манчестър Юнайтед позира с прочутата Виктория Лопирева, руски модел, продуцент, посланик на ФИФА и Мондиал 2018. Въобще, заета жена.

Хенрик пусна фотото в Туитър с обяснение, че си прекарва отлично. Как да е иначе с това русо изкушение?

Виктория направо чудо с англичаните преди няколко месеца. Тя се зае лично да разяснява, че Мондиал 2018 в Русия не е застрашен от хулигани и расисти. Русата дама разведе екип на "Сън" из няколко от градовете, които ще домакинстват на турнира.

Клюкарският вестник, който плашеше с какви ли не проблеми английските фенове, обърна палачинката. "Сън" се скъса да хвали как запалянковците ще си изкарат страхотно в родината на Виктория.

Иначе асът на Юнайтед беше в Ереван с благородна кауза. Мхитарян е посланик на УНИЦЕФ за родината си. Иначе Армения претърпя загуба 1:4 в Черна гора и е без всякакви шансове да се класира за Мондиала.

МЕТРО Варна обогати асортимента си със свежи плодове, зеленчуци и месо от родни производители

http://www.moreto.net/novini.php?n=353372

С обновени отдели за плодове, зеленчуци и месо посреща от началото на месец май клиентите си във Варна магазинът на МЕТРО България. По щандовете и витрините на търговския обект вече може да бъде открита прясна продукция, директно доставена от местни производители в Североизточна България.

Властите в Лондон потвърдиха за 6 жертви след пожара (обновена)

https://offnews.bg//sviat/vlastite-v-london-potvardiha-za-6-zhertvi-sled-pozhara-obnovena-658116.html

Властите в Лондон потвърдиха, че огромният пожар в жилищната сграда Grenfell Tower е взел жертви, но без да уточняват колко точно са. Най-малко 50 души са пострадали, пише Би Би Си.

По-късно от полицията потвърдиха за 6 жертви, като уточниха, че се очаква броят им да се увеличи. Властите обявиха, че се очаква да бъдат откривани тела в рамките на следващите дни. 

Около 1 часа британско време тази сутрин пламъци обхванаха 27-етажна жилищна сграда в Лондон. Работната версия е газова експлозия.

Стотици пожарникари участваха в акцията по погасяването на пламъците, като часове след възникването на пожара, той все още не е потушен, а пламъците се извисяват високо над британската столица и се виждат от километри.

Свидетели разказват, че са видели хора, които светят с фенерчета и телефони, за да бъдат забелязани и спасени.

През прозорец на горящата сграда е било хвърлено бебе, което е хванато от стоящ близо до сградата очевидец на трагедията.

От бълагрското посолство в Лондон към момента нямат информация дали сред пострадалите хора имат българи.

Властите в Лондон потвърдиха за жертви след пожара, броят им е неизвестен

https://offnews.bg//sviat/vlastite-v-london-potvardiha-za-zhertvi-sled-pozhara-broiat-im-e-neiz-658116.html

Властите в Лондон потвърдиха, че огромният пожар в жилищната сграда Grenfell Tower е взел "брой жертви", но без да уточняват колко точно са. 30 души са настанени в болница към момента, пише Би Би Си.

Около 1 часа британско време тази сутрин пламъци обхванаха 27-етажна жилищна сграда в Лондон. Работната версия е газова експлозия.

Стотици пожарникари участваха в акцията по погасяването на пламъците, като часове след възникването на пожара, той все още не е потушен, а пламъците се извисяват високо над британската столица и се виждат от километри.

Свидетели разказват, че са видели хора, които светят с фенерчета и телефони, за да бъдат забелязани и спасени.

От бълагрското посолство в Лондон към момента нямат информация дали сред пострадалите хора имат българи.

ДЕТСКА АКАДЕМИЯ ''ТОМ И ДЖЕРИ'' ПРОВЕДЕ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ДЕТСКИ СПОРТЕН ПРОЕКТ В СОФИЯ

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280240_+%D0%94%D0%95%D0%A2%D0%A1%D0%9A%D0%90+%D0%90%D0%9A%D0%90%D0%94%D0%95%D0%9C%D0%98%D0%AF+%27%27%D0%A2%D0%9E%D0%9C+%D0%98+%D0%94%D0%96%D0%95%D0%A0%D0%98%27%27+%D0%9F%D0%A0%D0%9E%D0%92%D0%95%D0%94%D0%95+%D0%9D%D0%

 ДЕТСКА АКАДЕМИЯ ''ТОМ И ДЖЕРИ'' ПРОВЕДЕ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ДЕТСКИ СПОРТЕН ПРОЕКТ В СОФИЯ

В продължение на дългогодишната си практика детска академия „Том и Джери" не изневери и през 2017 на професионализма си и добрия подход, използвайки събирателният мотив – празника, за да организира хиляди деца да вземат участие на Детски Спортен Празник "Том и Джери" 2017г.

Мотото, което обедини всички участници и даде знак за креативност и мисия на празника беше "Здравото дете e активно и щастливо дете". Деца от 3 до 10 годишна възраст  вдигнаха адреналина на всички родители и гости на турнира по футбол с научените през годината умения и приложението им в реална състезателна обстановка.

Празника продължи четири дни, в зависимост от различните възрасти и  групи. Събитието беше открито с уникални танцови хореографии на дечица от  столичните детски градини и училища.

Победители при училищата за 1 и 2 клас и  за 3 и 4 клас в турнира по футбол станаха отборите от 156 ОУ с треньор Кирил Беров.

Бяха раздадени и много индивидуални награди като - най-добър вратар,  най-добър защитник,  най-добър халф, голмайстор на турнира и  най-техничен играч.  Децата получиха специални награди от партньорите на събитието - Алта България, Сокове Флорина, SAMEX Ltd. Bulgaria  и  Ел Би Булгарикум.


Две поредни съботи и недели зала ,,Сиконко'' бе препълнена от детски смях, състезателен дух,  вълнуващи награждавания, както за малките участници, така и за техните горди родители. Освен  футболеният турнир, бяха представени и демонстарации  по Художествена гимнастика, Мажоретни, Народни и Спортни танци, Йога,  Гимнастика,Карате, Изложба по приложни икуства.
В края на всеки турнирен ден, предстоеше и най-вълнуващата част за децата, а именно награждаването. Председателят на Академия "Том и Джери" - Мартин Йорданов официално връчваше отличията на малките състезатели като поднасяше лично купи, медали, грамоти и индивидуални награди.

Реализирането на това събитие бе осъществено и благодарение на  Министерство на Физическото Възпитание и Спорта, Българската Асоциация  Спорт за Всички, Български Футболен Съюз, Сокове Флорина, Езиков център  Бизи,  Химическо чистене - Макс Клийн, Комюника ЕООД, Петър Гривеков-
художник, Aпартхотел Лайтхаус, Queisser Pharma Bulgaria LTD, Алта  България представител  на  бонбони Олипс, SAMEX Ltd. Bulgaria  представители на KFC, Ел Би Булгарикум  ЕАД.

Британските власти потвърдиха:„множество смъртни случаи“ след пожара (На живо, обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6280306

Британските власти потвърдиха:„множество смъртни случаи“ след пожара (На живо, обновена)"Множество“ хора са загинали при пожара в 27-етажната жилищна сграда в Лондон. Това потвърди пред репортери на мястото на инцидента началникът на Лондонската пожарна бригада Дани Котън, съобщава AFP, цитирана от "Фокус". „Има множество смъртни случаи. Не мога да потвърдя броя им в този момент поради размера и сложността на сградата", обясни Котън.

ДПС оттегли подкрепата си за мажоритарния вот

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/06/14/2988619_dps_ottegli_podkrepata_si_za_majoritarniia_vot/?ref=rss


Въпреки че на вчерашното заседание на правната парламентарна комисия ДПС подкрепи Проекта за промени в Изборния кодекс, с който трябва да се въведат мажоритарни избори, днес от партията обявиха, че ще гласуват против. Политическата сила е взела решението си на извънредна среща на ръководството късно снощи.

Проектът за промени в Изборния кодекс вече е в дневния ред на парламента и ще бъде разглеждан в пленарната зала в четвъртък. Той беше подкрепен от ГЕРБ, ДПС и...

ДПС оттегли подкрепата си за мажоритарния изборен кодекс

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/06/14/2988619_dps_ottegli_podkrepata_si_za_majoritarniia_izboren/?ref=rss


Въпреки че на вчерашното заседание на правната парламентарна комисия ДПС подкрепи Проекта за промени в Изборния кодекс, с който трябва да се въведат мажоритарни избори, днес от партията обявиха, че ще гласуват против. Политическата сила е взела решението си на извънредна среща на ръководството късно снощи.

Проектът за промени в Изборния кодекс вече е в дневния ред на парламента и ще бъде разглеждан в пленарната зала в четвъртък. Той беше подкрепен от ГЕРБ, ДПС и...

Кметството на Рим иска от правителството "мораториум" върху притока на мигранти

https://www.24chasa.bg/novini/article/6280297

Кметството на Рим иска от правителството 
"мораториум" върху притока на мигрантиКметицата на Рим Вирджиния Раджи от популисткото "Движение 5 звезди" заяви вчера, че е поискала от правителството "мораториум върху идването на нови мигранти" в италианската столица, с аргумента, че създаването на нови приемащи структури носи риск, съобщава Франс прес, цитирана от БТА. "Рим е подложен на силен миграционен натиск,

Административна промяна в САЩ затри поздравлението за Деня на Русия

http://www.cross.bg/chrez-durzhavniya-pyblikyva-1545949.html

/КРОСС/ Всеизвестен е похватът на американския президент Доналд Тръмп да публикува своите коментари в социалните мрежи. Изглежда, че и администрацията е поела по същия път, но публикува на официалните си сайтове Тази година Съединените американски щати не поздравиха Руската федерация за националния й празник. „Можем да потвърдим, че от американска страна не бе получено поздравление за Деня на Русия. Това се случва за първи път. Изводите си правете сами", коментират от дипломатическото представителство на Москва във Вашингтон. От пресслужбата на Държавния департамент на САЩ обясниха за агенция TACC какви са причините за отсъствието на традиционното публично поздравление. При администрацията на президента Доналд Тръмп е възприет „нов подход, при който официалните поздрави се предават чрез посолствата в САЩ" в съответните столици. „Вече не разпространяваме поздрави чрез пресрелийзи. Но ги публикуваме на официалната страница на Държавния департамент. Официално те се връчват чрез нашите посолства. Самите ние не ги разпространяваме, но не възразяваме, ако страните-получатели направят това", обясни представител на пресслужбата на американското външнополитическо ведомство.

Цветанов: Няма да подкрепим смесена изборна система

http://clubz.bg/55099-cvetanov_nqma_da_podkrepim_smesena_izborna_sistema

Парламент Цветан Цветанов, Консултации Изборен кодекс 26042016 2

ГЕРБ няма да подкрепи въвеждане на смесена изборна система, каквато предлагат от БСП, дори и да не бъде приет техния вариант за пълна мажоритарна система. Това обясни днес лидерът на парламентарната група Цветан Цветанов в кулоарите на парламента.

"Не сме склонни, защото ние правим гласуване по референдума, който беше проведен през 2016 г. Съобразяваме се с тези 2,5 млн. български избиратели", обясни той.

Цветанов отказа да коментира решението на ДПС от вчера, които въпреки, че подкрепиха законопроекта за промени в Изборния кодекс на първо четене в правната комисия, вечерта след заседание на групата заявиха, че няма да гласуват със "за" в залата.

Мажоритарната система се подкрепя от ГЕРБ и "Воля", които имат общо 107 гласа - недостатъчно при пълна зала. 

"Всяка една партия взима своето политическо решение. Говорих точно с г-н Марешки, те твърдо ще подкрепят мажоритарната система. Надявам се, че може някои колеги от ДПС и БСП също да подкрепят и така да се може да мине", каза още Цветанов.

На въпрос какво ще прави ГЕРБ, ако промените не минат, той заяви:

"Запазва се сега действащата избирателна система. Това ще бъде тема, която ще бъде дискутирана, ще се постараем да направим допълнителни обществени обсъждания, за да убедим колкото се може повече депутати от 44-то Народно събрание."

След гаврата с българските опълченци в Украйна

https://www.vesti.bg/bulgaria/sled-gavrata-s-bylgarskite-opylchenci-v-ukrajna-6070304

„Искаме пълно разследване и наказания за виновните“, подчерта посланикът на България Красимир Минчев

Разбиха нарколаборатория в Бургас

http://frognews.bg/news_136459/Razbiha-narkolaboratoriia-v-Burgas/

Поредна нарколаборатория, комбинирана с ферма за отглеждане на канабисови растения е неутрализирана в резултат на полицейските действия на служители от Пето Районно управление - Бургас.

Четин Казак: ДПС няма да подкрепи мажоритарния вот

http://www.moreto.net/novini.php?n=353394

ДПС няма да подкрепи мажоритарния вот в този му вид. Това посочи депутатът Четин Казак по повод обсъжданията в партията след приемането на законопроекта в правната комисия преди ден. След заседание на ДПС Хамид Хамид, който подкрепя мажоритарното гласуване, не е успял да ги убеди в ползите и след „горещ дебат надделя националния интерес, който изисква да не се случи този вот в този му вид”, посочи той.

Експерт: Ще има корупция при шофьорски изпити по 180 лв.

http://dnes.dir.bg/news/koruptzia-shofyorski-izpiti-25911072

Има корупция, след като има шофьорски курсове за 180 лв. Учебната документация е морално остаряла. Предлагаме изцяло нова методика, тъй като тя също е остаряла.

Концерт на Квартет Квартисимо

//dariknews.bg/regioni/ruse/koncert-na-kvartet-kvartisimo-2030417

Камерен концерт с поетичното заглавие “Романтичните кларнети” ще се състои тази вечер от 19 часа във фоайето на Държавна опера – Русе. Това е инициатива на младите таланти, които са част от оркестъра на Държавна опера – Русе: Здравко Саралиев – кларинет, Елеонора Олива – кларинет, Джой Буул – кл

Мартин Митев: Над 17 000 души в област Плевен са с диагноза диабет

//dariknews.bg/regioni/pleven/martin-mitev-nad-17-000-dushi-v-oblast-pleven-sa-s-diagnoza-diabet-2030429

„В България вече има около 600 000 хора с диабет. Още около 300 000 не знаят още за своя диабет или са с преддиабет. Цифрите за област Плевен също са тревожни - болните от диабет в областта са над 17 000 души. От тях 1041 са на инсулин, от които 122 са деца. Новорегистрираните случаи на диабет от н

Представят книгата на Иван Станков "Улици и кораби. Gm"

//dariknews.bg/regioni/ruse/predstaviat-knigata-na-ivan-stankov-ulici-i-korabi.-gm-2030422

Книгата на Иван Станков "Улици и кораби. Gm" ще бъде представена от 19 часа в Екомузей с аквариум. Иван Станков е професор по българска литература във Великотърновски университет "Св.св.Кирил и Методий" и е дълбоко свързан с Русе. Градът е декор, но и герой в най-новата му книга, която е втора част

Ще имаме ли мажоритарна избирателна система

https://www.vesti.bg/shte-imame-li-mazhoritarna-izbiratelna-sistema-6070303

ГЕРБ предлага районирането на страната на 240 многомандатни избирателни района да бъде предоставено на президента, но от БСП са категорични, че той няма такива правомощия

Ел е на 53, наричат я Тялото и се раздели със супермилионер

https://www.vesti.bg/lyubopitno/shoubiznes/el-e-na-53-narichat-ia-tialoto-i-se-razdeli-sys-supermilioner-6070300

Говорителите на модната муза и на Джеф Соуфър отказаха да коментират статуса на връзката им

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване