Нападателят от Вирджиния издъхна от раните си

//dariknews.bg/novini/sviat/napadateliat-ot-virdzhiniia-izdyhna-ot-ranite-si-2030569

Нападателят, прострелял конгресмен в град Александрия, щата Вирджиния, е издъхнал от раните, получени в престрелката. Това съобщи президентът на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от АФП и Ройтерс.
 
"Нападателят е починал от раните си", обяви

Най-малко трима загинаха при стрелба в склад в Сан Франциско (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/sviat/naj-malko-trima-zaginaha-pri-strelba-v-sklad-v-san-francisko-video-2030572

Най-малко трима души, включително заподозреният нападател, загинаха при стрелба в склад на компанията Ю Пи Ес (United Parcel Service - UPS) в Сан Франциско, предаде Ройтерс, като се позова на полицията.
 

България открива почетно консулство в Гана

http://www.moreto.net/novini.php?n=353451

Министерският съвет даде съгласие за откриване на българско консулство в Република Гана със седалище Акра и назначи за почетен консул Николаас Корнелес Матеас ван Щаалдуйнен. Той е личност, ползваща се с добро име, обществени позиции и институционални контакти, които ще са полезни за по-нататъшното активизиране на връзките между двете държави.

Дъщерите на Бербатов подгряват мача на годината

https://www.24chasa.bg/sport/article/6281933

Дъщерите на Бербатов подгряват мача на годинатаПоловинката на Димитър Бербатов Елена и двете им дъщери Деа и Елиа са глани действащи лица в официалната ложа на стадион "Васил Левски" броени минути преди мача на годината. В него от 20 часа българско време един срещу друг ще се изправят селекциите на Митко "Юнайтед Старс" срещу "Световните звезди" на Луиш Фиго.

Младите британци масово са гласували за Корбин, сочат проучвания

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/06/14/2988991_mladite_britanci_masovo_sa_glasuvali_za_korbin_sochat/?ref=rss


Младите британци масово са гласували за лейбъристите на предсрочните избори миналата седмица, значително увеличавайки подкрепата за партията спрямо предишния вот. Това сочат данните от няколко проучвания, публикувани в последните дни.

Според YouGov делът на младите, гласували за лейбъристите, се е увеличил на последния вот спрямо редовните избори от 2015 г. Близо 63% от гласоподавателите на възраст между 18 и 29 години са гласували за водената от Джеръми Корбин партия...

"Верея" започва с 16 футболисти, привлече испанец

https://www.24chasa.bg/sport/article/6281867

"Верея" започва с 16 футболисти, привлече испанецИспанец е най-новото попълнение на първодивизионния "Верея" от Стара Загора - днес договора си с клуба подписа 19-годишния нападател Давид Гонзалес. Тийнейджерът е играл в испанската трета дивизия с отборите на Лас Палмас и Тенерифе на Канарските острови и се похвали, че за последните си 10 мача там е отбелязал 7 гола.

300 души поискаха свикване на Велико народно събрание за промяна на Конституцията

https://www.24chasa.bg/novini/article/6281913

300 души поискаха свикване на Велико народно събрание за промяна на КонституциятаОколо 300 души се събраха на митинг пред Съдебната палата, на който поискаха свикване на Велико народно събрание, назначаване на заместник главен прокурор с борба с корупцията и изваждане на прокуратурата от съдебната система.  Митингът е обявен като марш за европейско правосъдие, а датата 14 юни е избрана,

ВИП клиенти на "Кулата", Борисов: Няма да ги оставим на мира

https://www.vesti.bg/bulgaria/vip-klienti-na-kulata-borisov-niama-da-gi-ostavim-na-mira-6070343

Поредна акция на пункт на границата - митничари пропускат претоварени камиони, премиерът се ядоса

Кметът на Горна Малина подкрепи шефа на Walltopia. Чака платформата му за честни търгове

https://offnews.bg//ikonomika/kmetat-na-gorna-malina-podkrepi-shefa-na-walltopia-chaka-platformata-658180.html

Кметът на община Горна Малина Ангел Жиланов приветства инициативата на бизнесмена Ивайло Пенчев (основател на Walltopia и Auxionize) за изграждането на онлайн платформа за обществени поръчки, като заяви че с радост ще се възползва от услугата. Според него "това освен, че ще направи поръчките по-прозрачни, ще облекчи и работата на администрацията". 

Жиланов е кмет от партия "Зелените".

"Свикнали сме през няколко месеца да се изготвят стратегии, приемат нови закони или създават различни специализирани звена и агенции за борба с корупцията. Всичко това без никакъв резултат", коментира съпредседателят на "Зелените" Владислав Панев.

Спаред него идеята на Ивайло Пенчев може да е сериозен пробив в корупционните практики, доколкото съществена част от тях са концентрирани именно в обществените поръчки.

"Намерението на Ивайло Пенчев да стартира до Коледа платформа за прозрачни, открити и честни обществени поръчки може да се окаже най-революционната и работеща идея за борба с корупцията. Хиляди пъти по-ефективна от всичко, което политиците в правителството парламента измислят, за да намерят служби за верните си другари. Въпросът е колко и кои държавни и общински ведомства ще ползват услугите на тази или подобни онлайн платформи", добави съпредседателят на "Зелените".

Според Панев това е пример как частния сектор и малки общини през призмата на собственият си интерес могат да свършат услуга на цялото общество в борбата с корупцията.

"Ако чакаме на оплетената с клиентелисти власт да постигне напредък в борбата с корупцията, далеч няма да стигнем. Началото е дадено. Да видим още колко ведомства и общини ще се присъединят. Готови сме да съдействаме", добави той.

Стрелялият по конгресмени почина от раните си

http://dnes.dir.bg/news/strelba-USA-kongresmen-25914870

Доналд Тръмп съобщи, че мъжът, който откри огън срещу конгресмените във Вирджиния, е издъхнал от раните си.

Моника Панайотова стана зам.-министър по европредседателството

http://www.mediapool.bg/monika-panaiotova-stana-zam-ministar-po-evropredsedatelstvoto-news265275.html

Бившият евродепутат от ГЕРБ Моника Панайотова е назначена за заместник-министър за българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Това съобщи правителствената информационна служба. Така Лиляна Павлова вече има втори заместник. Първият е Олег Петков, който беше заместник-председател на ДАНС. Моника Панайотова е бивш евродепутат (декември 2012 - юли 2014 г.), а преди това беше депутат от ГЕРБ в 41-ото Народно събрание. В последната година е работила като независим експерт към Европейската комисия по подготовката на 9-ата рамкова програма за научните изследвани и иновации. Моника Панайотова има докторска степен по политология от Университета за национално и световно стопанство. Тя е магистър е по икономика и бакалавър по международни отношения от същото висше учебно заведение. Преминала е редица обучения и специализации в международни организации и учебни институции.

Борисов: Няма да оставим контрабандата на мира

https://www.actualno.com/politics/borisov-njama-da-ostavim-kontrabandata-na-mira-news_617014.html

"Няма да ги оставим на мира”. С тези думи премиерът Бойко Борисов обобщи в началото на днешното правителствено заседание мерките, които правителството и правоохранителните органи предприемат по отношение на борбата с контрабандата. Конкретен повод за коментара му са в

Горяха бараки от рибарското селище край "Златни пясъци"

http://www.moreto.net/novini.php?n=353426

Бараки от рибарското селище край "Златни пясъци" горяха късно снощи, съобщиха от полицията за Moreto.net. Сигнал за лумналия огън е подаден около 23.15 часа. Няма пострадали хора, но са унищожени 40 квадратни метра бараки и домашно имущество.

Асарел се отказа да добива злато в Трън

https://offnews.bg//ikonomika/asarel-se-otkaza-da-dobiva-zlato-v-tran-658181.html

"Евромакс Сървисиз", част от групата на "Асарел-Медет" обяви, че оттегля проекта си за добив на злато в района на Трън.

Инвеститорът обяви това в отворено писмо до жителите на община Трън. В неделя на референдум в общината 94% гласуваха против добива на злато в района. Въпреки че Върховният административен съд още не се е произнесъл по законността на референдума, Евромакс се отказва от плановете си да разработва мина "Злата".

Не можем да си позволим 100-милионна инвестиция, ако няма конструктивен диалог. Проведената кампания, гласуването и резултатът от референдума са показателни, че в момента в Трън няма благоприятна инвестиционната среда за "светъл" бизнес, са основните аргументи в писмото.

Ето и целия текст на отвореното писмо:

Уважаеми жители на община Трън,

Този процес на комуникация, който ние искахме да бъде диалог и да следва законово установената процедура, а някои нарекоха битка и война, завърши с триумф на изкуствено създадените страхове.

С нашето инвестиционно намерение предложихме дългосрочно създаване на реална добавена стойност. За да отговорим максимално на Вашите очаквания, подходихме отговорно, променихме проекта и ограничихме дейността в района на някогашната мина „Злата“, заради която в герба на Трън има златни миньорски символи.

Както към всичко останало, така и към последните събития ще проявим отговорно отношение. Многократно и ясно сме заявявали, че виждаме смисъл от 100-милионна инвестиция, само ако има конструктивен диалог. Можем да мислим и работим ефективно за благоденствие, социален и икономически успех, само ако го постигаме съвместно и получаваме подкрепа от местните общности.

Независимо как ще се произнесе съдът за законосъобразността на референдума, за нас проведената кампания, гласуването и резултатът остават показателни за инвестиционната среда в Трън. Тази среда в момента няма как да се приеме като благоприятна за реален „светъл“ бизнес, нито за постигане на хармонични отношения с местната общност, каквато е нашата кауза. Ние залагаме единствено на професионализма и създаването на реална добавена стойност.

В тази връзка обявяваме, че на този етап се оттегляме от Трън и преустановяваме работата на Информационния център. Ще преоценим цялостно реализацията на проекта за възстановяване на златодобива в някогашната мина „Злата“.

Желаем успех на всички, които желаят да инвестират и работят в община Трън.

С уважение,
„Евромакс Сървисиз“ ЕООД

Новострояща се сграда пламна в Пловдив

http://www.cross.bg/pozharnata-chast-plamna-1546021.html

/КРОСС/ Последният етаж на новострояща се сграда в Пловдив пламна. Тя е част от новия комплекс Корона, съобщават от пожарната. Кофражната конструкция се е запалила. Мястото е покрито и с найлони, които още повече разпалват огъня. На място са няколко екипа на пожарната, които гасят пламъците. Има и линейка. Огънят се е разпрострял на метри от завършената част от комплекса. Към момента няма данни за пострадали работници на обекта или засегнати съседни сгради.

Бързият влак от Бургас за София е ударил неправомерно преминаващ автомобил на прелез

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/gxy5EqvD9cs/

Бързият влак от Бургас за София е ударил неправомерно преминаващ автомобил на прелеза в района между гарите Казичене и Мусачево, съобщи Фокус.Във влака има около 150 човека, сред тях и възрастни хора. От БДЖ уточниха, че районът около произшествието не е достъпен за автобуси и хората изчакват докато следствените органи си свършат работата. Инцидентът е станал в 15.30 часа. Към момента няма данни за състоянието на пътуващите в лекия автомобил.

САЩ обезпокоени от сближаването на Анкара с Москва

http://pogled.info/svetoven/sasht-obezpokoeni-ot-sblizhavaneto-na-ankara-s-moskva.86765

/Поглед.инфо/ Американската администрация се тревожи от сближаването на Анкара с Москва, призна държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън.

Турски депутат осъден на 25 години затвор за разпространение на истината

http://pogled.info/svetoven/turski-deputat-osaden-na-25-godini-zatvor-za-razprostranenie-na-istinata.86766

/Поглед.инфо/ Истанбулски съд осъди на 25 години затвор опозиционния депутат Енис Бербероглу за информацията, че Турция предоставя оръжие на въоръжени опозиционери в Сирия, съобщи телевизия Ен-ти-ви.

Защо дразнят терористите?

http://pogled.info/svetoven/zashto-draznyat-teroristite.86767

/Поглед.инфо/ Фабриката за дързости работи неспирно. Известен социолог – известен главно с това, че е на всяко гърне мерудия – тия дни цитира друг известен преброител. Той пък имал „любопитна идея“.

Естония е против отнемането на еврофондове за държавите, които не приемат бежанци

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/06/14/2989141_estoniia_e_protiv_otnemaneto_na_evrofondove_za/?ref=rss


Естония е против отнемането на еврофондове за държавите, които не приемат бежанци. Това заяви вътрешният министър Андрес Анвелт пред агенция "Ройтерс" в интервю, посветено на предстоящото председателство на Талин на Съвета на ЕС.

"Не мисля, че от финансови или бюджетни наказания ще има полза, защото знаем, че Европа е семейство, съставено от много различни държави", каза той. "В бъдеще трябва да внимаваме да не строшим нещо. Не се нуждаем от...

Президентът на Босна и Херцеговина е очарован от визията и гостоприемството на Велико Търново

https://www.24chasa.bg/novini/article/6278967

Президентът на Босна и Херцеговина е очарован от визията и гостоприемството на Велико ТърновоПредседателят на Председателството на Босна и Херцеговина Младен Иванич остана очарован от визията и гостоприемството на Велико Търново. Старопрестолният град бе единственият извън София, избран от държавния глава на федералната държава по време на посещението му в България. Той бе посрещнат от кмета Даниел Панов,

Два тира се удариха на Прохода на Републиката

https://www.24chasa.bg/novini/article/6281889

Два тира се удариха на Прохода на РепубликатаКатастрофа между два тежкотоварни автомобила с турска регистрация е станала на Прохода на Републиката, няма пострадали. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от ОДМВР-Велико Търново. Проходът на Републиката няма да бъде затварян за движение. Движението се извършва в едната лента, а на място има екипи на „Пътна полиция“, които го регулират.

Кайли Дженър продава имението си

//dariknews.bg/novini/liubopitno/kajli-dzhenyr-prodava-imenieto-si-2030568

Звездата от риалити шоу Кайли Дженър предложи за втори път едно от именията си за продан, съобщи Контактмюзик.
 
19-годишната Кайли иска да получи за него 3,3 млн. долара. Тя го изтегли от продажба за четири дни, преди да реши за втори път да го обяви за продан.

12 станаха жертвите от пожара в жилищния блок в Лондон

https://www.24chasa.bg/novini/article/6281880

12 станаха жертвите от пожара в жилищния блок в ЛондонДванайсет станаха жертвите от пожара в 24-етажен лондонски жилищен блок Гренфел тауър, предаде Ройтерс, цитиран от БТА. Органите на реда казват, че има поне 79 ранени души от пожара, които са настанени в различни болници. 28 от тях се намират в критично положение. От полицията в Лондон съобщават, че все още издирват много хора и се опасяват,

Вежди Рашидов изнесе информация от кухнята и издаде какво се е случило на срещата между Борисов с Ердоган

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280251_%D0%92%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B8+%D0%A0%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%B2+%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%B5+%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F+%D0%BE%D1%82+%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%BD

 Никога отношенията ни с Турция не са били толкова приятелски. Помня първата среща, когато се посрещнаха господин Борисов и господин Ердоган - много официално, много строго и излязоха от една среща "братко" да си казват. Това са знаци за това, за неща които се случват като химия, като дипломация, като отношения между двама човека, заяви председателят на комисията по култура в НС Вежди Рашидов. „Борисов е много интересен човек, възхищавам му се понякога, като го гледам отстрани. Това израстване на политика, който премина в държавник, е много добро за държавата. Ролята му на балансьора изиграва важна роля”, коментира той пред БНТ. „Светът не е само ЕС.  Когато си на границата с други големи държави, е редно да има човек, който да изиграе положителната роля. Спокойствието на границите гарантират спокойствието не само на България, но и на Европа. Нещото, което Борисов успя да изтъргува още от първата си среща, е спокойствието на българската граница. От година и нещо у нас на границата е спокойно. Това, че 5-10 нарушители са минали браздата, е капка в морето”, посочи Рашидов.   Бившият културен министър отрече да е бил преводач на срещата между българския премиер и турския президент. „ Имаше едно момиче от турска страна, което превеждаше. В Турция имам публика и не съм незабелязан човек. Получавал съм най-високия орден, турски, за заслуги към културата, имам много изложби там, чел съм лекции”, каза още Рашидов.

 
Blitz.bg

Без ток утре във Варненска област ще са...

http://www.moreto.net/novini.php?n=353435

Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 15 юни ще бъде прекъснато електрозахранването в няколко района на Варненска област, научи Moreto.net. Ето и пълният списък: - от 09:00 ч. до 16:00 ч.

Важно за пациенти с три артритни диагнози – УМБАЛ Бургас има договор със Здравна каса за амбулаторна процедура 42

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/fD7xh4pA0eU/

УМБАЛ Бургас е единствената болница в Югоизточна България, която има договор със Здравната каса за изпълнението на Амбулаторна процедура № 42. Процедурата е за  амбулаторно наблюдение (диспансеризация) на пациенти с тежкопротичащи възпалителни полиартропатии и спондилопатии и се прилага при три диагнози: ревматоиден артрит, псориатичен артрит и анкилозиращ спондилит с тежко протичане.

Всеки пациент, боледуващ от тези заболявания, който кандидатства или провежда лечение с биологични средства с протокол от НЗОК, независимо от местожителството му, може да проведе процедурата в Ревматологично отделение на УМБАЛ Бургас.

Пациентът може да си запише ден и час за провеждане на процедурата на тел. 056 894 891 всяка събота и неделя от 11 до 13 ч. В определения ден и час той трябва да посети отделението с цялата налична  документация по заболяването и личната си карта. След провеждане на процедурата пациентите получаватвсички необходими документи, които да представят пред експертна лекарска комисия във Варна, Пловдив или София за назначаване/продължаване  на биологичното лечение.

Отделението по ревматология се намира на петия етаж в стария (административния корпус) на УМБАЛ Бургас.

Меси, Суарес и Фабрегас не спират купона в Ибиса

https://offnews.bg//izvan-terena/mesi-suares-i-fabregas-ne-spirat-kupona-v-ibisa-658179.html

Барселона може да не направи най-силния сезон, но звездите имат право на почивка. Лионел Меси, Луис Суарес, бившият им съотборник Сеск Фабрегас и половинките им го удариха на купон в Ибиса.

Ден след като веселата компания беше забелязана да отмаря на борда на луксозна яхта край бреговете на испанския остров, футболните звезди атакуваха и нощните заведения.

Канибала потна в Инстаграм снимка от партито и написа, че вечерта е била страхотна. То си личи по снимките.

Фабрегас, шампион с Челси този сезон, и съпругата му Даниела Сийман, са най-близката семейна двойка на Меси. Дамата се разбира отлично с Антонела Рокуцо, половинката на Лео.

Даниела роди трето дете на Сеск наскоро. Антонела и Меси имат две, но едва сега стягат сватба.

Изписват фасадата на перлата в Стария Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/6280749

Изписват фасадата на перлата в Стария ПловдивРемонтираха уникалната баня в къща "Хиндлиян", строена по римски образец Цялостна реставрация на художествената украса започва по фасадата на една от най-емблематичните къщи в Стария Пловдив - "Хиндлиян". Тя е строена през 1834 година и е най-автентичната сграда в архитектурния резерват. Чужди делегации и туристи буквално онемяват,

Почина стрелецът на американския конгресмен във Вирджиния

https://www.actualno.com/america/pochina-strelecyt-na-amerikanskija-kongresmen-vyv-virdjinija-news_617025.html

Нападателят, който откри огън по американски конгресмен в щата Вирджиния, е починал от раните си. Това съобщи американският президент Доналд Тръмп. "Нападателят почина от раните си", каза той по време на специално обръщение. 66-годишният Джеймс Ходжкинс е стрелецът, който е

Цветна фигура с първия такт от "Одата на радостта" в София

http://www.mediapool.bg/tsvetna-figura-s-parviya-takt-ot-odata-na-radostta-v-sofiya-news265274.html

Цветна фигура с петолинието и първите два такта от "Одата на радостта" – химнът на Съвета на Европа, е направена в парка в софийския кварлат "Дружба" до културния дом "Искър". Изписано е и името на българската столица. Във фигурата са засадени цветя и зелени храсти като 600 спиреи, 1000 луницера, 700 сенецио, оформена е геопластика от 100 куб. м почва. "През последните години София става все по-цветна и настоящата идея е в подкрепа на стремежа за възстановяване и озеленяване на града", каза столичният кмет Йорданка Фандъкова. Фигурата от цветя може да се свърже с предстоящото председателство на България на Съвета на Европейския съюз. "Тази година увеличихме средствата за поддръжка на зелената система и районните кметове получиха средства за поддържане на междублокови пространства и детски площадки. Още 10 млн. лева инвестираме в изграждане и ремонт на паркове", каза още Фандъкова. Предстои подписването на договор с избрания изпълнител за изграждане на парк "Въртопо" в жк "Младост 1". Първият етап включва 8 дка и ще започне през август с направата на алейна мрежа и на две детски площадки. Тази година за лятото в София са засадени 480 000 летни цветя като тагетес, салвия, кана, бегония, петуния. Те са с 60 000 повече от засадените миналата година. В града цъфтят 12 000 рози, които са засадени миналата есен по булевардите "Владимир Вазов", "Ботевградско шосе", "Цариградско шосе", "България". Нови рози се засаждат покрай бул. "Сливница". Тази пролет над 1000 дървета са засадени в столицата, а само в лесопарковата част на "Западен парк" още 3000 дървета, посочват от Столична община.

Вещество кара кожата да потъмнее, без да е изложена на слънчеви лъчи

https://www.24chasa.bg/novini/article/6281853

Вещество кара кожата да потъмнее, без да е изложена на слънчеви лъчиСлед над 10-годишни усилия учени откриха вещество, което прониква в кожата и я кара да потъмнее, без да е изложена на ултравиолетовите слънчеви лъчи, предаде БТА. По този начин се избягва рискът от рак на кожата. За разлика от традиционните кремове за потъмняване на кожата, които оцветяват единствено горния й слой,

Капитанът на Германия изневерява

https://www.24chasa.bg/sport/article/6281829

Капитанът на Германия изневерява За задоволяване на интереса на хората, обичащи жълти новини, се погрижи Юлиан Дракслер, който ще бъде капитан на световния шампион Германия в турнира за купата на конфедерациите. Офанзивният футболист на “Пари СЖ” бе спипан от свикналия да знае винаги всичко вестник “Билд” да се натиска на яхта с дама, която обаче не е официалното му гадже.

Край на таксите за роуминг в ЕС: съвместна декларация на три институции на ЕС

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/lBhGMKlbwQQ/

От 15 юни 2017 г., таксите за роуминг в Европейския съюз престават да съществуват. Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, министър-председателят на Малта Джоузеф Мускат, от името на малтийското председателство на Съвета на Европейския съюз, и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, направиха следното изявление:

„Европейският съюз съществува, за да сближава хората и да улеснява живота им. Премахването на таксите за роуминг е истински европейски успех.

Отсега нататък гражданите, които пътуват в ЕС, ще могат да се обаждат, да пращат съобщения и да общуват през мобилните си устройства на цените, които заплащат у дома. Премахването на таксите за роуминг е едно от най-големите и осезаеми постижения на ЕС.

През последните 10 години нашите институции работиха усилено съвместно, за да поправят тази пазарна неефективност. При всяко преминаване на граница в ЕС по празници, за работа, следване или просто на кратко посещение европейските граждани внимаваха как използват своите мобилни телефони и се притесняваха от високи телефонни сметки заради таксите за роуминг. Таксите за роуминг са на път да се превърнат в история. От утре ще можете да останете във връзка, докато пътувате в ЕС, на цената, която плащате у дома.

Отдавна чакахме този ден и мнозина се потрудиха той да настъпи. Чрез тясно сътрудничество Европейският съюз постигна конкретни положителни резултати за европейските граждани. Горди сме, че ЕС сложи край на високите цени за роуминг и сме благодарни на всички, които показаха решителност да се преборят с всички предизвикателства по пътя към целта.

Едновременно с това ЕС успя да намери точния баланс между премахването на таксите за роуминг и необходимостта националните абонаментни пакети за мобилни услуги да запазят своята конкурентоспособност и привлекателност. Операторите разполагаха с 2 години да се подготвят за този ден и сме уверени, че те ще се възползват от възможностите, които предлагат новите правила в полза на своите клиенти.

Премахването на таксите за роуминг е в основата на цифровия единен пазар на ЕС и е нова стъпка към изграждането на единно и устойчиво европейско цифрово общество, достъпно за всички наши граждани.“

Звездите от мача на Бербатов се стягат и за "трето полувреме"

http://www.cross.bg/berbatov-petrov-bulgariya-1546020.html

/КРОСС/ Звездите, които ще вземат участие в демонстративния благотворителен мач, организиран съвместно от фондациите на Димитър Бербатов и Луиш Фиго, ще се насладят и на нощния живот в София след края на спортното мероприятие. Рекордьорът по голове за националния отбор на България организира благотворителния мач чрез своята фондация. Неговият отбор United Stars ще се изправи срещу отбора на носителя на "Златната топка" Луиш Фиго. Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов също подкрепя каузата на Бербатов и ще присъства на големия мач тази вечер. Специално за мача на Димитър Бербатов в България са Роберто Карлос, Райън Гигс, Пол Скоулс, Гари Невил, Неманя Видич и демонстриращият музикални заложби в социалните мрежи Патрис Евра, Робер Пирес, Давид Трезеге, Кристиан Карембьо. Мероприятието ще уважат и легендарният Христо Стоичков, Красимир Балъков, Мартин Петров и Стилиян Петров. Двубоят е тази вечер от 20.00 ч. на Националния стадион "Васил Левски".  

Бойко Борисов: Колкото по-успешни сме в борбата с контрабандата, толкова по-малко кандидати има за катаджии и митничари - не може да попълним бройките

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280250_+%D0%91%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE+%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2%3A+%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE+%D0%BF%D0%BE-%D1%83%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%88%D0%BD%D0%B8+%D1%81%D0%BC%D0%B5+%D0%B2+%D0%B1

 Няма кандидати вече за катаджии и митничари, не може да попълним бройките. Сиреч, колкото повече в борбата с контрабандата сме успешни, толкова най-търсени преди години професии, които се уреждаха с връзки, сега не могат да съберат кандидати. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на днешното заседание на Министерски съвет, става ясно от стенограмата на правителственото заседание. „Доста неща са направили колегите, полагаме огромни усилия. Всички министерства, които са въвлечени в тази дейност засега са много активни. С цялата си мощ държавата трябва да ги застъпи всичките тези места, в които макар и рядко, но се случва“, заявява още премиерът Борисов. „Днес вече мога да ви кажа, че в двата месеца на служебното правителство, когато министър беше Ананиев, приходите бяха със стотина милиона надолу. Днес вече агенциите, Министерството на финансите докладват, че отново сме свили контрабандата и това са докладите, които идват от независимите проверяващи системи“, допълни още той. 

Пиронкова продължава победно на тревата, на четвъртфинал е в Нотингам

http://www.moreto.net/novini.php?n=353478

Цветана Пиронкова за пореден път показва, че тревата е любимата ѝ настилка и след колебливите резултати на клей, вече записа втора победа от два мача на турнира в Нотингам. Ракета №1 на България победи японката Куруми Нара с 6:3, 6:2 и по този начин се класира за четвъртфиналите на надпреварата.

Даниел Смилов: Ужас, спряхме да изнасяме пишещи машини!

http://www.mediapool.bg/daniel-smilov-uzhas-spryahme-da-iznasyame-pisheshti-mashini-news265273.html

В края на месец май Институтът за икономически изследвания на БАН публикува Годишния си доклад за 2017 г. Той разглежда редица важни социално-икономически теми - от образованието и размера на заплатите до износа и макроикономическите показатели. Основният фокус на документа обаче е равносметката от първите 10 години членство на България в ЕС. Въпреки този акцент обаче докладът прави сравнение между производството и износа на българската икономика през 2015 г. и 1988 г., което предизвика реакцията на политолога Даниел Смилов. В профила си във Фейсбук той коментира следното: Другари, От доклада на БАН за ефектите от еврочленството на България следват изключително тревожни изводи: 1) в сравнение с 1988 г. сме спрели да изнасяме пишещи машини! –стр. 150; 2) намаляло е драстично производството и износа на всички важни за страната стоки - от елки, телевизори ("Велико Търново") и мотокари до трапезни вина и овце – стр. 148-150; 3) потреблението на месо, яйца, хляб, вълна и растителни масла спада! - стр. 153. И на фона на тази икономическа трагедия и недоимък, другари, БВП на страната чудодейно расте ли, расте и е вече доста по-голям от този през 1988 г.! А от 25% от средните нива за ЕС към 2000 г., сега сме вече на 49%. Да не говорим, че вече с произведените яйца, овце и електротелфери може да се купят не само конвертируеми рубли, "Лада", "Москвич" или "Варбург", а стоки като от "Кореком" и то без ред. Затова въпреки срива в производството и потреблението БАН правилно заключава, че: "България нямаше, а и сега няма, разумна алтернатива на интеграцията в ЕС. Няма алтернатива и на ускореното догонващо развитие. Успешното догонващо развитие на България е възможно в рамките на Общността. При условие, че тя бъде реформирана радикално. На този проблем ще се спрем в края на настоящия анализ." стр. 144. Ура, другари, но имайте едно наум, че ако БАН радикално реформира ЕС, производството на пишещи машини най-вероятно ще се възобнови. Друг ценен извод е, че "за по-ниските от очакваните резултати от нашето членство в ЕС сме отговорни ние българите и нашите държавни институции." Стр. 180. С това не може да се спори, другари. Износ на някои по-важни стоки                                                                                                                                                                                                  Продукти/Години 1988 г. 2000 г. 2006 г. 2015 г. Електромотори (хил. бр.) 836.0 446.5 383.2   Електронни калкулатори (хил. бр.) 46.7 х   х Електрокари (хил. бр.) 44.7 ... х х Мотокари (хил. бр.) 33.2 ... х х Електротелфери (хил. бр.) 131.5 ... х х Трактори (бр.) 1717.0 ... ... ... Телефонни апарати (хил. бр.) 480.0 5.9 8.7 3.9 Стругове (бр.) 3278.0 ... ... 818.0 Радиотелефони (хил. бр.) 121.0 х х х Розово масло (кг.) 595.0 ... ... ... Пишещи машини (хил. бр.) 143.1 ... ... ... Азотни торове (хил. т) 319.0 26.7 ... ... Калцинирана сода (хил. т) 795.2 ... ... ... Ориенталски тютюн (хил. т) 54.9 21.6 38.7 34.7 Яйца (млн. бр.) 1266.8 ... ... ... Пресни зеленчуци (хил. т) в т. ч. домати (хил. т) 109.3 78.9 ... 0.4 ... 0.4 ... 4.4 Пресни плодове (хил. т) в т. ч. грозде (хил. т) в т. ч. ябълки (хил. т) 139.2 36.2 41.1 ... 0.3 0.1 ... ... ... ... ... ... Цигари (хил. т) 73.3 4.0 2.4 16.7 Памучни платове (млн. м) 34.7 41.9 29.6 ... Кожени обувки (хил. чифта) 1740.0 5218.0 7555.0 6135.0 Стерилизирани зеленчукови консерви (хил. т) 170.5 11.3 20.0 24.3 Трапезни вина (млн. л) 172.3 79.3 118.3 ... Източник: НСИ  

Парламентът в Кайро одобри спорно споразумение със Саудитска Арабия

https://www.actualno.com/africa/parlamentyt-v-kajro-odobri-sporno-sporazumenie-sys-sauditska-arabija-news_617023.html

Парламентът в Кайро одобри спорно споразумение със Саудитска Арабия, в рамките на което два египетски острова в Червено море преминават под контрола на Рияд. Сделката, която все още подлежи на съдебно оспорване, предизвика протести страната, като опозицията обвини власти

Новата Мис Силикон лъсна без дрехи: Явих се на конкурс за силиконки, не за монахини (Снимки 18+)

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280249_%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%9C%D0%B8%D1%81+%D0%A1%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BD+%D0%BB%D1%8A%D1%81%D0%BD%D0%B0+%D0%B1%D0%B5%D0%B7+%D0%B4%D1%80%D0%B5%D1%85%D0%B8%3A+%D0%AF%D0%B2%D0%B8%D1%85+%

 

 

 

Младата миска показа, че няма намерение да потъне в забрава и няколко дни след конкурса, на който се закичи с короната, лъсна дибидюс в социалните мрежи.

На няколко кадъра, Вики демонстрира прелестите си без дрехи и без капка свян. Силиконката показва тяло трепач, нашарено с множесто татуси. Снимките бяха съпроводени от коментара: "Ето ме без дрехи, лицемери, явих се на конкурс за кучки, не за монахиня“.

Интересно е, че няколко часа след това снимките изчезнаха от профила й. Не е изключено да е била принудена да ги свали от приятеля си, с когото има връзка от доста време.

Момичето има по 420 кубика силикон в двете си гърди. Победителката не крие, че дори на такава крехка възраст има и други интервенции.

Сексистки скандал и масивна реорганизация определят бъдещето на Uber

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/06/14/2989137_seksistki_skandal_i_masivna_reorganizaciia_opredeliat/?ref=rss


"Ако в борда на директорите има една жена, това увеличава вероятността да дойде и втора."

"Всъщност, това увеличава вероятността да се приказва повече."

Тази фраза коства поста на член на борда на директорите на Uber, който подаде оставка заради коментара, направен в деликатен за компанията момент. Фирмата провежда масова реорганизация в опит да намали влиянието на главния изпълнителен директор Травис Каланик и по време на...

Юнкер: Оттеглянето на САЩ не е краят на споразумението за климата

http://www.moreto.net/novini.php?n=353464

Споразумението от Париж за опазването на природата не трябва да се предоговаря, а да се приложи. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в дебат в Европейския парламент. ЕК, председателят на ЕП Антонио Таяни и Малтийското председателство на Съвета на ЕС изразиха съжаление за решението на президента на САЩ Доналд Тръмп за оттегляне от споразумението.

Как да имаме тен, без да излагаме кожата си под слънчевите лъчи?

//dariknews.bg/novini/liubopitno/kak-da-imame-ten-bez-da-izlagame-kozhata-si-pod-slynchevite-lychi-2030564

След над 10-годишни усилия учени откриха вещество, което прониква в кожата и я кара да потъмнее, без да е изложена на ултравиолетовите слънчеви лъчи, предаде АФП. По този начин се избягва рискът от рак на кожата.
 
За разлика от традиционните кремове за потъмняване на кожата, които оц

Почитатели на "Междузвездни войни" ще наддават за филмов реквизит

//dariknews.bg/novini/liubopitno/pochitateli-na-mezhduzvezdni-vojni-shte-naddavat-za-filmov-rekvizit-2030567

Запалените почитатели на "Междузвездни войни" няма да могат да разчитат само на Силата, ако искат да наддават на предстоящ търг за симпатичния робот Ар Ту-Ди Ту (R2-D2), участвал в няколко филма от култовата космическа сага, предаде АП. В случая по-добра работа ще им свършат около

Звездите от мача на Бербатов се стягат и за "трето полувреме" (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/bylgariia/zvezdite-ot-macha-na-berbatov-se-stiagat-i-za-treto-poluvreme-video-2030539

Звездите, които ще вземат участие в демонстративния благотворителен мач, организиран съвместно от фондациите на Димитър Бербатов и Луиш Фиго, ще се насладят и на нощния живот в София след края на спортното мероприятие.