Задържаха 5-има българи на границата с Гърция, масово проверяват коли от България

https://www.24chasa.bg/novini/article/6825394

Задържаха 5-има българи на границата с Гърция, масово проверяват коли от БългарияПетима българи са задържани на граничния пункт Промахон за нелегален внос в Гърция на акцизни стоки. Масово се проверяват автомобилите, идващи от България, независимо от тяхната регистрация, предава БНР.  Проверките на граничния пункт Промахон са засилени, а арестите на нарушителите са ежедневно. Непосредствено след граничния пункт се

Опашка за изложба на Вежди Рашидов в Люксембург

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6825409

Опашка за изложба на Вежди Рашидов в ЛюксембургОпашка от ценители се подреди пред прочутата Галерия 88 в Люксембург заради откритата късно в четвъртък вечерта изложба със скулптури на Вежди Рашидов. Най-новите творби на прочутия скулптор събраха на едно място в Европа ценители, колекционери, меценати, депутати, банкери, хора на изкуството. Заедно с Рашидов в Галерия 88,

Избраха най-успешните български компании

http://www.cross.bg/bulgarski-brands-menidzhmunt-1572998.html

/КРОСС/ VP Brands International спечели награда за мениджмънт. Общо 23 български компании бяха отличени в четвъртите ежегодни награди „Компания на годината“, организирани от сп. „Бизнес лейди”.  Призовете се връчват за заслуги, свързани с успешният мениджмънт, развитие на човешкия капитал; непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт/услуга; ефективност и прозрачност; конкурентоспособност и иновации; клиентски подход; успешен бизнес модел; ноу-хау; добро пазарно позициониране; устойчиво развитие и други. Официалната церемония по раздаването на отличията събра близо 200 представители на бизнеса и държавните институции. От сектора за производство на високоалкохолни напитки и вина единствената наградена компания бе VP Brands International за успешен мениджмънт. Призът получи изпълнителният директор на дружеството г-н Иван Папазов. Наградата му бе връчена от заместник министъра на икономиката Лъчезар Борисов.                          „Приемам тази награда като висока оценка за работата на всички наши служители, които с усилията, труда и професионализма си, правят компанията толкова успешна. И доказват защо заслужаваме да сме номер едно производител на алкохол и вина в България. Когато имаш екип от съмишленици, правилните решения се взимат и прилагат по-лесно

Oчаквано Vivacom погаси облигационния заем от 400 млн. евро предсрочно

https://www.investor.bg/telekomunikacii/457/a/ochakvano-vivacom-pogasi-obligacionniia-zaem-ot-400-mln-evro-predsrochno-259696/

Рефинансирането на дълга се осъществява след успешно договаряне на банков заем в размер на 345 млн. евро

Полицията залови 5 кг мариухана и 402 г кокаин, двама са задържани

http://nakratko.bg/category/60/158199/


Полицията залови 5 кг марихуана и 402 г кокаин при операция в София. Заловени са двама, съобщи МВР. Акцията е проведена на 13 април в ж.к. „Манастирски ливади“.

КТ "Подкрепа" настоява за увеличение на заплащането за нощния труд

https://www.24chasa.bg/novini/article/6825385

КТ "Подкрепа" настоява за увеличение на заплащането за нощния трудКТ "Подкрепа" обяви началото на кампания за достойни условия и заплащане на нощния труд. Искането е за увеличение на допълнителното заплащане за нощен труд като процент от минималната работна заплата за страната - не по-малко от 0,5 процента от нея за един час нощен труд . Началото на кампанията беше обявено от Здравчо Здравчев,

Очаква се представленията на аудиовизуалния спектакъл „Легенди от Аладжа манастир“ да започнат през юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=372820

Очаква се представленията на аудиовизуалния спектакъл „Легенди от Аладжа манастир“ да започнат през юни. Това каза Валери Кинов, дългогодишен уредник на музея и архитектурен паметник на културата Аладжа манастир край Варна. По думите му тогава се очаква да пристигнат първите туристи.

Румен Радев: Цветанов трябва да се притеснява за миналото си

https://frognews.bg/novini/rumen-radev-tsvetanov-triabva-pritesniava-minaloto.html

Президентът Румен Радев отхвърли обвиненията на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, че набирането на средства за предизборната му кампания е било „на тъмно”.

Кола се запали в движение в София (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6825388

Кола се запали в движение в София (Видео) Кола се запали в движение на бул. "България" в София. Тя била шофирана от млада жена, предава Нова телевизия.  Минувачи са заснели случилото се и са качили кадри в социалните мрежи. Очаквайте

Григор Димитров би "абоната" си Гофен и е на полуфинал

http://clubz.bg/66908-grigor_dimitrov_bi_abonata_si_gofen_i_e_na_polufinal

Григор Димитров за първи път в кариерата си е на полуфинал на турнира от серията "Мастър 1000" в Монте Карло.

На четвъртфинал българинът би за седми път на ниво ATP Давид Гофен (Белгия) - 6:4, 7:6(5). За място в прекия сблъсък за титлата Димитров ще спори с Рафаел Надал или Доминик Тийм, които играят по-късно днес.

Мачът с Гофен бе спечелен чисто - за разлика от предишните два, но предложи доста перипетии. Гришо е губил само веднъж от своя приятел.

Очаквайте подробности.

Стефан Данаилов: Несбъднатата ми мечта е да пътувам из света

https://www.actualno.com/interview/stefan-danailov-nesbydnatata-mi-mechta-e-da-pytuvam-iz-sveta-news_670673.html

Асеновград се впусна из дебрите на откровение и лични емоции, в „изпълнение“ на един от успешните актьори на всички времена професор Стефан Данаилов. Книгата „Романът на моя живот” и филмът „Монолог”, създадени по повод 75-тата годишнина на артиста, бяха представени пред асеновградска публика от журналиста Георги Тошев. Биографичната лента разкрива какво е да станеш, може би, най-известният и обичан човек в България, когато си едва на

Радев: Цветанов трудно разбира какво чете. Настоявам за по-добро образование

https://offnews.bg//politika/radev-tcvetanov-trudno-razbira-kakvo-chete-nastoiavam-za-po-dobro-ob-679081.html

Президентът Румен Радев отхвърли обвиненията на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в сутрешния блок на бТВ, че набирането на средства за предизборната му кампания е било „на тъмно“.

„Моята предизборна кампания отдавна е осветлена и всички документи са на сайта на Сметната палата. Ако някой трябва да се притеснява от миналото, това е най-вече г-н Цветанов”, каза пред журналисти в Монтана държавният глава.

По повод обвинението на Цветанов, че президентът „иска да извади България от Европейски съюз и НАТО“, Радев коментира:

„Неслучайно настоявам за по-добро образование. Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете. Но най-лесният начин да окарикатурим европейската идея това е тя да се асоциира с хора, които от сутрин до вечер декламират някакви европейски ценности, без да са много наясно какво означават”.

Държавният глава заяви още, че не търси конфликти, а винаги сътрудничество в името на България.

„Аз търся винаги консенсус. Ако някой има някакви притеснения, да ги сподели – ще ги приемем. Ако някой има някакви други предложения, да ги сподели – ще ги приемем. Не мисля, че има нещо невярно в тази проектодекларация – нито за Сирия, нито за цялостната обстановка около нас”, заяви държавният глава.

За въоръжените ни сили трябва да се работи реално заради усложнената сигурност, те са основният гарант за суверенитета и териториалната цялост на страната, каза още Радев.

„Не е достатъчно само да рецитираш: „Това е нашият евроатлантически път“, но да бъдеш лоялен към тези съюзници. Не може да предлагаш национален план за повишаване на разходите за достигане до 2% от брутния вътрешен продукт – министър Каракачанов го внесе в началото на тази година – и в същото време правителството на г-н Цветанов да приема – само предния ден, средносрочна бюджетна прогноза, която рязко се отличава от този план. Там за 2019 г. има 130 милиона по-малко, за 2020 г. – 280, за 2021 г. – 250. Ако тук се заблуждаваме, нека не заблуждаваме нашите съюзници”, коментира президентът.

Председателството отменя Пролетния панаир на книгата в НДК

https://offnews.bg//kultura/predsedatelstvoto-otmenia-proletnia-panair-na-knigata-v-ndk-679076.html

Тази година няма да има Пролетен панаир на книгата в НДК. Причината за това са мерките за сигурност и европредседателството, което се провежда в Двореца на културата. От Асоциация "Българска книга" вече се уведомили издателствата, а в бранша се надигат много въпроси и недоволство.

"Това, което не мога да проумея е как е възможно тези неща да стават ясни едва месец преди провеждането на събитието? Хората в Европа тези неща ги решават година-две в аванс. Поне за европейските събития няма ли някакво по-читаво планиране? Или сме обречени целият ни живот да бъде една непрекъсната импровизация?", написа във Фейсбук управляващият съдружник в ИК "Жанет 45" Манол Пейков.

По негови думи се работи за това да има панаир на открито, в шатри, на бул. "Витоша".

"Дори да се абстрахираме от факта, че в този период от годината винаги вали, липсата на достатъчно пространство налага на всяко издателство да се предоставят не повече от 6 м2. (Ние обичайно ангажираме 28 м2 -- и далеч не сме най-големите.)", пише още Пейков.

По информация на OFFNews има и друга идея - панаирът да се проведе при Ларгото, под площад "Независимост", но не през пролетта, а към средата на юни. Тогава обаче е и Алеята на книгата в Пловдив (между 11-и и 17-и) и това не е подходящо за издателите и АБК.

Подобна ситуация имаше и по Нова година, когато под въпрос беше и провеждането на Коледния панаир на книгата. Отново не се знаеше къде и кога ще бъде той и причината пак беше предстоящото тогава българско председателство на Съвета на ЕС.

"И нито думичка за възможността изложението да се проведе в "Интер Експо Център", който само преди година се спрягаше като едва ли не сигурна дестинация за (постоянно) изместване на Панаира. И макар мнозина тогава да възразиха, това продължава да бъде единствената локация, създадена специално за подобни цели", написа още Пейков във Фейсбук.

В "Интер Експо Център" обаче не са разговаряли с АБК за провеждането на панаира там, научи OFFNews. Месец преди да започне по програма, "Българска книга" не са пускали допитване до събитийния център на "Цариградско шосе". 

От асоциация "Българска книга" все още нямат официална позиция по темата. Никой не отговаря на телефоните в сайта им. OFFNews изпрати и запитване по имейл и при отговор, ще публикуваме позицията на АБК. 

Захариева с коментар за заседанието на КСНС

https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/zaharieva-s-komentar-za-zasedanieto-na-ksns-6081505

В четвъртък се проведе Консултативен съвет за национална сигурност, свикан от президента Румен Радев

Захариева:Притеснителни са текстовете,излезли след КСНС

https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/zaharievapritesnitelni-sa-tekstoveteizlezli-sled-ksns-6081505

В четвъртък се проведе Консултативен съвет за национална сигурност, свикан от президента Румен Радев

Сенатори заплашиха Турция със санкции, ако не освободи американския пастор

https://www.24chasa.bg/novini/article/6825373

Сенатори заплашиха Турция със санкции, ако не освободи американския пасторСенаторите от Конгреса на САЩ Джеймс Ленкфърд /републиканец от щата Оклахома/ и Джин Шахин /демократ от щата Род Айлънд/ призоваха да бъдат въведени санкции по отношение на Анкара, ако тя не освободи американския пастор Андрю Брънсън, който бе задържан от турските власти по обвинение в участие в опит за военен преврат в Турция през 2016 г.

Петкова: Темата за нисковъглеродна икономика е основна за ЕС

https://www.24chasa.bg/novini/article/6825383

Петкова: Темата за нисковъглеродна икономика е основна за ЕСТемата, свързана с възобновяемите енергийни източници и прехода към нисковъглеродна икономиката, е основна в рамките на Европейския съюз. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на откриването на конференцията "Пазарната интеграция на ВЕИ и прехода към чиста енергия", организирана от Българската фотоволтаична асоциация.

Прокуратурата поиска постоянен арест за тримата задържани по случая "Иванчева"

http://nakratko.bg/category/60/158198/


Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искания за вземане на мерки за неотклонение „Задържане под стража“ на тримата обвинени за корупционни действия в столичната Община „Младост“.

В Иран всички търсят долари

https://news.bg/economics/v-iran-vsichki-tarsyat-dolari.html

Местната валута девалвира драматично, а хората масово обръщат спестяванията си в долари и ги изнасят от страната

Спорт по тв днес: Григор срещу Гофен на 1/4-финал в Монте Карло от 12 ч, около 16 ч заедно играят двойки, футбол от България, Германия, Англия и Франция, колоездене, тото, баскетбол, голф, NHL и мотоциклетизъм

https://www.24chasa.bg/sport/article/6824860

Спорт по тв днес: Григор срещу Гофен на 1/4-финал в Монте Карло от 12 ч, около 16 ч заедно играят двойки, футбол от България, Германия, Англия и Франция, колоездене, тото, баскетбол, голф, NHL и мотоциклетизъм                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Как ще погледнете Гери в очите? Едното хулиганите едва не го извадиха

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6824855

Как ще погледнете Гери в очите? Едното хулиганите едва не го извадихаТолкова е просто - хубави стадиони и тежки наказания. Но държавата категорично не си върши работата Помня една от планьорките след поредно вечно дерби. Пак стана някакво мазало, полицаите влязоха в сектор “Б” с палките, Батков проплака пред камерите: “Бият децата ни…” Та седим си на планьорка, Венелина Гочева поиска всички снимки от мача

Сметката за Брекзит развода може да надхвърли 39 млрд. паунда

https://www.24chasa.bg/novini/article/6825366

Сметката за Брекзит развода може да надхвърли 39 млрд. паундаРазходите на Великобритания по развода с ЕС, известен като Брекзит, могат да се окажат по-големи от прогнозираните от премиера Тереза Мей между 35 млрд. и 39 млрд. паунда (между 40 млрд. и 45 млрд. евро), се посочва в анализ на британската Сметна палата, съобщава онлайн изданието на вестник "Гардиън".

Енергийната министърка поиска да строим АЕЦ ”Белене”

https://frognews.bg/novini/energinata-ministarka-poiska-stroim-aets-belene.html

Енергийният министър Теменужка Петкова поиска активите на ”АЕЦ Белене” да бъдат оползотворени по най-добрия начин - да се проведе открита процедура и да се избере стратегически инвеститор, който иска да инвестира в този проект.

Какво ще стане, ако се съберат 10 бебета в Сената на САЩ

http://clubz.bg/66907-kakvo_shte_stane_ako_se_syberat_10_bebeta_v_senata_na_sasht

Тами Дъкуърт, сенатор демократ от американския щат Илинойс, влезе в историята със своето новородено бебе.

Тя се появи в четвъртък в Горната камара на американския Конгрес с малката си дъщеря, ден след като институцията отмени дългогодишна забрана. 50-годишната Дъкуърт пристигна в инвалидната си количка,усмихната и прегърнала дъщеря си Майли, за да даде гласа си за избора на администрацията на НАСА. Майли - с розова бебешка шапка, - направи своя дебют в законодателния орган на САЩ едва на 10 дни.

Миналата седмица майка ѝ стана първата сенаторка в историята на САЩ, която роди по време на мандата си. Според правилата гласуванията трябва да стават лично, но родителите на новородени бебета имат много отговорности, а да оставиш бебето си само, когато е на няколко дни, е доста трудно, особено ако трябва да го кърмиш. Затова и Тами Дъкуърт реши да предприеме решителна стъпка и да доведе дъщеря си в залата. Тази идея отначало беше приета с известен скептицизъм от по-старите мъже сенатори, които се притесниха от предполагаемата инвазия на бебета. 

В сряда сенаторите все пак гласуваха да се допускат деца в заседателната зала, като според тях политика, ориентирана повече към семейството, ще бъде пример за цялата нация.

Председателят на комисията по правилата на Сената Рой Блънт обясни, че да си родител е трудна работа и затова няма нужда правилата в Горната камара допълнително да я усложняват.

"Радвам се, че приехме решение, което да е насочено към нуждите на родителите в Сената", каза той.

А Тами даже сподели снимка на приготвеното облекло на малката си дъщеря.

"Подсигурих ѝ сако, за да не нарушава дрескода на Сената", пошегува се тя.

Много от коментарите в социалните мрежи бяха, че появата на бебе за първи път в законодателния орган на САЩ е историческо.

След като гласува по кадровия въпрос на НАСА, Тами Дъкуърт беше заобиколена от колегите си, които я поздравяваха и се радваха на малката ѝ дъщеря.

Случилото се повдигна въпроса и за политиката на страната в сферата на майчинството. САЩ са единствената развита държава в света, която не предлага платена отпуска по майчинство (или по бащинство). 

Историята на сенаторката е забележителна

Тами Дъкуърт е ветеран от войната в Ирак, с два ампутирани крака.  Тя е сред 10-те американски жени, които раждат, докато са избрани в Конгреса на САЩ. Първото ѝ дете Абигейл е родено през 2014 г., докато тя е в Камарата на представителите на САЩ. 

Тами Дъкуърт минава през процедури за забременяване и с двете си дъщери. 

Сенаторката има продължителна кариера в публичния сектор. Тя е сред първите жени, които летят на бойни мисии в Ирак. Губи и двата си крака, когато нейният хеликоптер е ударен от противоракетна граната през 2004 г. Има Пурпурно сърце за военната си служба.

През 2012 г. става първата жена с увреждания, която е избрана в Конгреса, първият член на Конгреса, роден в Тайланд и първата американка от азиатски произход, избрана в Конгреса от щата Илинойс.

Преди да роди втората си дъщеря, в интервю пред "Гардиън" тя казва: "Имам усещането, че Сенатът е всъщност в 19-и век и това е доста неприятно".

На въпрос на "Чикаго трибюн" как се чувства като първата жена, която ще роди, докато е сенатор, тя отговаря: "Крайно време беше. Не мога да повярвам, че трябваше да стане 2018 г., за да се случи това. Това говори нещо за неравенството на представителството, което съществува в нашата страна".

pic.twitter.com/aUusoBJA6z

Какво ще стане, ако има 10 бебета в заседателната зала на Сената?

Този въпрос зададе сенатор Орин Хеч по време на обсъждането дали деца под 1 година трябва да бъдат допускани в залата по време на гласуванията.

"Не мисля, че е наложително", каза и сенатор Пат Робъртс за предложението, но все пак уточни, че няма да му се противопостави.

Тревогата на Хеч - какво ще стане, ако се съберат повече от 10 бебета в заседателната зала на Сената, предизвика вълна от реакции в социалните мрежи. Основно шеговити.

Все пак от Vox решиха сериозно да разгледат питането на сенатора и да обмислят какво би се случило в такава ситуация.

Най-малкото там ще бъде по-шумно. Службата по архитектура на Капитолия дори би трябвало да обмисли да увеличи броя на помещенията за майки кърмачки, за да отговори на новите нужди.

Свят, в които има 10 бебета в залата, е свят, в който в Сената очевидно има по принцип повече жени. В момента има 21 жени сенатори. В цялата история на Сената те са били едва 50. 

Свят, в който 10 бебета са в пленарната зала на Сената, може да окуражи повече жени да се кандидатират за изборни длъжности - след като разберат, че ще имат светло бъдеще, защото държавата ги подкрепя да са работещи майки и прави разумни подобрения, които да улеснят тяхната работа. 

Свят, в който 10 бебета са в Сената, може би е свят, в който мъжете участват по-активно в родителството. Мъже също стават родители, докато са сенатори, но не чуваме за това. Защото има кой вкъщи да се грижи за децата им. Ако и мъжете доведат бебета си в Сената, това ще даде възможност на бащите по-отблизо да общуват с децата си. 

И т. н.

Затова всъщност не е никак лошо в Сената да има 10 бебета.

Очаквано! Кметът на Зелен дол изкара глоба на кмета на Благоевград

http://regiona.bg/%d0%be%d1%87%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%be-%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d0%b4%d0%be%d0%bb-%d0%b8%d0%b7%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%b0-%d0%b3%d0%bb/

Община Благоевград отнесе глоба от 2000 лева заради новата мотописта в село Зелен дол. ИА Региона първа писа за неуредиците около трасето в Зелен дол.Санкцията е наложена от РИОСВ Благоевград заради това, че общината не е изпълнила задължителните предписания на инспекцията от 03.10.2017 г. незабавно да преустанови всякакви строителни, изкопни и насипни дейности, свързани с изграждането на мотописта в Зелен дол, докато не се проведе административна процедура по реда на глава шеста от Закона за опазване на околната среда.Въпросната глава касае екологичната оценка и оценката на въздействие върху околната среда, които са задължителни за всеки нов строителен обект.

„Община Благоевград е подала уведомление за проект за общ устройствен план по чл. 8, ал. 1 от Наредбата за условията и реда за извършване на екологична оценка на планове и програми.
Със становище от РИОСВ – Благоевград, община Благоевград е уведомена, че проектът подлежи на процедура по преценка за необходимостта от екологична оценка, върху което общината работи в момента”, гласи официалният отговор на Общинската администрация по въпроса за незаконната писта, за която миналата година общината отпусна 45 000 лв.
Оказа се, че освен липсата на ОВОС на обекта до момента мотопистата не е и лицензирана от Българската федерация по мотоциклетен спорт.

Още през октомври миналата години жители на Зелен дол се оплакаха на ИА Региона, че през земите им се изгражда нов мотополигон. Според тях, пистата е незаконна, защото минава през частни имоти.
Карт бланш за строителството на пистата е дал новият кмет Ангел Младенов.
„По мое време се изгради стария мотополигон на Зелен дол, трасето на този полигон минаваше през общинска земя и исторически местности. Пистата я изградихме по изискванията на федерацията, с дължина 1500 метра, с всички изисквания на отсечките за трудности“,коментира преди време Ангел Младенов.
Новата писта сега обаче се изграждала по настояването на Красимир Божурски.
„Зелен дол винаги е имал земеразделителен план, в който план влизат общински имоти и мерата. В мерите има и частни имоти и точно тук е разковничето. Има описание кой масив, на кого е собственост. Хората живеят на други места в България и може би нямат възможност да си подадат декларациите, но това е частна земя, а не общинска. При изграждането на пистата има изисквания за препятствия, така наречените степени на трудностите, напълно съм сигурен, че две от трудностите са на частни имоти“, коментира преди време бившият кмет на селото Стефан Марков.
Местните жители се притесняват за частните си имоти, защото имат земеделска продукция на тях, отделно от това през нивите им ще минават много коли , ще се трупат много хора да гледат състезанията. На практика пистата е изградена без да има необходимите документи за това.Въпреки това още на 29-и октомври, миналата година се проведе там първото състезание.

 

Материалът Очаквано! Кметът на Зелен дол изкара глоба на кмета на Благоевград е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Нова кървава катастрофа с турски ТИР на АМ "Тракия"!

http://www.struma.com/sinya-lampa/nova-kurvava-katastrofa-s-turski-tir-na-am-trakiya_133259/

Около 1 часа тази нощ на телефон 112 е подаден сигнал за жестока катастрофа на магистрала "Тракия". Инцидентът е станал на 121 км от пътя.

В канавка се е преобърнал ТИР с турска регистрация. В болница са транспортирани 40-годишният водач на превозното средство и 54-годишният му спътник. Според лекарите вторият е с опасност за живота и тежки травми. След тест е установено, че водачът на ТИР-а не е употребил алкохол. Образувано е досъдебно производство, причините за инцидента...

Продължава

Шефът на НКП на Левски: Ако продължаваме така, този инцидент ще се повтори

https://offnews.bg//futbol/shefat-na-nkp-na-levski-ako-prodalzhavame-taka-tozi-intcident-shte-s-679082.html

Председателят на Националния фенклуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян гостува в "Здравей, България" по НОВА и изрази съжаление за случилото се по време на дербито ЦСКА - Левски, при който бомба рани тежко полицайка.  Според него обаче липсва финансов ресурс за сериозна борба с футболното хулиганство

"Поднасям най-искрените си човешки извинения, колкото и да звучи идиотски, защото знам, какво си мислят много хора. Това, което се случи е отвратително и неприемливо. Нещата, ако продължават по този начин, след известно време този инцидент ще се повтори.

Ние правим всичко възможно като организация, и сме в комуникация с полицията, това не е много добре прието от членове на организацията. Но с тази комуникация инцидентите в София бяха намалени до санитарен минимум. Това е единичен акт. Много е трудно да се каже кой хвърли бомбата в такъв момент като има емоции на стадиона", каза шефът на НКП на Левски.

Относно въвеждането на система като на стадионите във Великобритания, Хиндлиян коментира:

"Не съм съгласен, че може да бъде въведен този модел. Това са технически решения, които са свързани с много пари и воля, които нямаме. Как да се случи това на стадиона в Благоевград? Там се върви по една селска пътека, осеяна с камъни и през една порта, която е в нищото.

Борбата с футболното хулиганство е свързана с голям финансов ресурс, а този ресурс липсва, това е истината. Продължаваме на мускули, хора като нас да се занимават и да се обясняваме, защото лицето Х е хвърлило една бомба. Това е въпрос на законодателство. Трябва да работим много активно.

Всички се бяхме приспали, защото благодарение на усилията на някои хора, нямаше инциденти дълго време. Сензация за три дни. Да кажем ‘добре, че другата сряда няма да има мач’. С този сталински тип няма да стане. Трябва да има адекватност. Превенция без пари не става", коментира Хиндлиян.

Хванаха двама с 5 кг марихуана и кокаин в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/6825357

Хванаха двама с 5 кг марихуана и кокаин в СофияПолицейска операция по противодействие на престъпления, свързани с притежаване и разпространение на наркотични вещества, е проведена на 13 април т.г., съобщиха от пресцентъра на МВР. В акцията, реализирана в ж.к. „Манастирски ливади“, служители на сектор „Наркотици“ при СДВР спрели за проверка лек автомобил „Ауди“. В колата пътували Г.С./31г./ и П.

Прокуратурата поиска постоянен арест за тримата задържани по случая "Иванчева"

http://www.cross.bg/ivancheva-zadurzhani-trimata-1572997.html

/КРОСС/ Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искания за вземане на мерки за неотклонение „Задържане под стража“ на тримата обвинени за корупционни действия в столичната Община „Младост“. Предстои съдът да насрочи за днес съдебното заседание по мерките. Припомняме, че Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившият кмет на "Младост" Петко Дюлгеров бяха задържани при зрелищна акция във вторник. В тях беше намерен рекорден подкуп от 70 000 евро, дадени от изнудван инвеститор.   Следенето на Иванчева започнало миналата година, а конкретният сигнал бил подаден преди два месеца. След това рекетираният заел пари на службите, за да хванат кмета в крачка, защото държавата не разполагала с такива големи суми. 

България е сред атрактивните страни в региона за автомобилните компании

https://www.dnevnik.bg/biznes/2018/04/20/3166283_bulgariia_e_sred_atraktivnite_strani_v_regiona_za/?ref=rss


България е сред атрактивните места в Югоизточна Европа за производителите на автомобили, въпреки че в страната не се сглобяват коли. Въпреки това общо 170 компании за компоненти работят в страната и повечето от тях планират да разширят бизнеса си. Това съобщава capital.bg. <br /><br />Автомобилната индустрия е сред най-бързо растящите в страните в региона по отношение на принос към БВП, обем на производството и създаване на работни места, се посочва в анализа на SeeNews...

Започна делото срещу бившия здравен министър Илко Семерджиев

https://frognews.bg/novini/zapochna-deloto-sreshtu-bivshiia-zdraven-ministar-ilko-semerdjiev.html

Тръгна делото срещу бившия здравен министър Илко Семерджиев. Първите разпити на свидетели ще са на 18 май. Служебният вицепремиер и министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев е на съд за принуда.

Путин и Тръмп нямало да позволят въоръжен конфликт между Русия и САЩ

http://www.moreto.net/novini.php?n=372857

Руският президент Владимир Путин и американския му колега Доналд Тръмп по никакъв начин няма да позволят въоръжен конфликт между Русия и САЩ. Това увери руският външен министър Сергей Лавров в интервю за РИА Новости. "Говорейки за рисковете от военна конфронтация, аз съм 100 процента сигурен, че армиите на САЩ и Русия няма да позволят това и разбира се няма да го позволят нито президентът Путин, нито президентът Тръмп", изтъква Лавров.

Президентът нападна Цветанов: Той по-трудно осмисля прочетеното

https://www.24chasa.bg/novini/article/6825352

Президентът нападна Цветанов: Той по-трудно осмисля прочетенотоПрезидентът Румен Радев отхвърли обвиненията на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, че набирането на средства за предизборната му кампания е било „на тъмно“, предаде Би Ти Ви. „Моята предизборна кампания отдавна е осветлена и всички документи са на сайта на Сметната палата.

Крила за живот или как хиляди бягат за тези, които не могат

https://offnews.bg//obshtestvo/krila-za-zhivot-ili-kak-hiliadi-biagat-za-tezi-koito-ne-mogat-679080.html

„Крила за живот“ - или какво може всеки от нас да направи, за да помогне за един свят, в който за хората с гръбначни увреждания да има повече надежда.

На 6-май 14:00 часа (местно време, София) на много места по света ще стартират хиляди хора, обединени от инициативата Wings for Life World Run.

Събраните средства благодарение на тази инициатива се инвестират във водещи световни университети и научни звена, за да бъдат намерени начини хората с гръбначни увреждания да заживеят пълноценен живот и тези заболявания да станат лечими. 

Всяка година поради инциденти и катастрофи много хора получават увреждания, които променят живота им и ги лишават от възможности за свободно движение. Всеки от нас би могъл да помогне за бъдеще, където гръбначните заболявания да бъдат лечими и да не са окончателна диагноза.

Ако желаете да се включите и Вие към инициативата „Крила за живот“ имате много възможности да го направите:

- Можете да дарите средства

- Можете да се включите в бягане някъде по света (вижте по-долу кога и как се организира)

- Можете да подарите ваучер на някой Ваш приятел, за да се включи в бягането някъде по света

- Можете да закупите артикул от колекциите на Световните бягания (тук:)

- А също така, ако желаете, можете да създадете и собствен отбор за участие във Wings for Life или да организирате собствена кампания за набиране на средства, която да разпространите във Вашите среди, Вашата фирма, сред Вашите приятели.

Как точно става участието в бягането или технология за участие?

- Най-масовият световен маратон няма финална линия!

- Може да се бяга навсякъде.

- Включването в глобалното събитие е повече от лесно. Всичко, което трябва да направите е да свалите мобилното приложение Wings for Life World Run App (достъпно за Andorid и iOS). С негова помощ можете да бягате самостоятелно, да се присъедините към отбор или да създадете свой собствен, към който да каните приятели, познати или напълно непознати от всички точки на света.

- Бегачите са преследвани от "коли-ловци", които потеглят 30 мин. след началото на състезанието с 15 км/ч и постепенно вдигат скоростта, докато и последният бегач не бъде заловен.

Какво досега е постигнала инициативата „Крила за живот“? 

Над 400 хиляди са бягали за каузата. Над 20 милиона евро досега са събрани. 193 нации са взели участие. Общо изминатата дистанция от участниците е 4 276 640 км.

Wings for Life приема кандидатури за финансиране на проучвания в областта на гръбначните заболявания от целия свят.

Всеки, който планира проучване, което може да бъде от полза за милионите хора по света, засегнати от заболявания на гръбначния стълб, може да кандидатства. Повече информация как става това, можете да намерите тук.

Към момента Wings for Life финансира 82 изследователски проекта в световен мащаб. Информация за всички тях можете да получите с помощта на картата тук.

Тази карта Ви показва всяко място по света, на което се провеждат проучвания. Можете да прочетете повече и за ръководещия го специалист, както и напредъкът, постигнат до момента.

Бягайте за онези, които не могат!

Жилищата в САЩ са били продавани рекордно бързо през 2017 г.

https://www.investor.bg/po-sveta/453/a/jilishtata-v-sasht-sa-bili-prodavani-rekordno-byrzo-prez-2017-g-259682/

Средно 81 дни са били необходими за продажбата на жилище от пускането му на пазара до финализирането на сделката

Личните лекари от столицата отново са в протестна готовност

https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/lichnite-lekari-ot-stolicata-otnovo-sa-v-protestna-gotovnost-259691/

Основните искания са за намаляване на административните задължения и за остойностяване на труда им

Орбан се закани да гони "Отворено общество" до дупка

https://dnes.dir.bg/svyat/orban-se-zakani-da-goni-otvoreno-obshtestvo-do-dupka

Орбан очаква конфликтът му с либералната идеология на фондация "Отворено общество" да продължи

Тръгна делото срещу бившия здравен министър Илко Семерджиев

https://www.24chasa.bg/novini/article/6825345

Тръгна делото срещу бившия здравен министър Илко СемерджиевТръгна делото срещу бившия здравен министър Илко Семерджиев. Първите разпити на свидетели ще са на 18 май. Служебният вицепремиер и министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев е на съд за принуда, предаде БТА. Той е обвинен, че заплашвал с уволнение директора на Изпълнителната агенция по лекарствата доц.

Журналисти от цял свят продължават делото на „жената Уикилийкс“

//dariknews.bg/novini/sviat/zhurnalisti-ot-cial-sviat-prodylzhavat-deloto-na-zhenata-uikilijks-2092170

Шест месеца след убийството на малтийската журналистка и блогърка Дафне Каруана Галиция, 45 журналисти от цял свят, които са продължили работата ѝ по разследване на корупцията в най-малката държава от ЕС, публикуват тази седмица поразителните си изводи, предаде Франс прес.
 
"Можете д

Кола се запали в движение в София

http://www.cross.bg/kola-se-zapali-v-dvizhenie-v-sofiya-1572996.html

/КРОСС/ Кола се запали в движение на софийска улица. Тя е била шофирана от млада жена, съобщава Нова. Към момента не ясно дали жената е пострадала и какво е прчинило внезапния пожар.

Проверяват превишени ли са правата при ареста на Иванчева

http://www.cross.bg/tzacheva-pravata-ministur-1572995.html

/КРОСС/ Доколкото знам, ще бъде извършена проверка в прокуратурата по отношение на превишаване на права заради акцията срещу кмета на "Младост" Десислава Иванчева. Това каза пред медиите правосъдният министър Цецка Цачева в коментар за операцията на спецпрокуратурата и КОНПИ от преди дни в центъра на столицата. Министърът отбеляза, че като правосъден министър няма компетенции и правомощия при разследвания и осъщестявяване на операции. Цачева изтъкна обаче, че всяка институция отговаря за действията си с оглед на това дали те са в рамките на правата й и дали има превишване. Цецка Цачева каза още, че ако е имало варианти операцията да не се случва в центъра на София, би било по-добре. "Но от друга страна, знаете призива на държавния глава Румен Радев - всичко да бъде под прожекторите, да бъде осветлено обществото, да получи информация за това какво се случва", коментира министър Цачева. Тя отбеляза още, че до постановяване на присъда всеки подсъдим е невинен и трябва да се държи сметка за правата на всеки един човек.

Румен Радев отговори на Цветанов: Предизборната ми кампания отдавна е осветлена

http://nakratko.bg/category/59/158195/


Моята предизборна кампания отдавна е осветлена и всички документи са на сайта на Сметната палата. Ако някой трябва да се притеснява от миналото, това е най-вече г-н Цветанов.

Цветанов: В БСП има 1 атлантик. А някой отвори ли тъмнината около президента?

https://www.24chasa.bg/novini/article/6825340

Цветанов: В БСП има 1 атлантик. А някой отвори ли тъмнината около президента?Защо се забави купуването на военните самолети? F-16 е на въоръжение в почти всички страни. Там никой не говори за Грипен. Това зави лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в Народното събрание. Мустафа Карадайъ показа и на КСНС истинска ероатлантическа ориентация, за разлика от БСП, продължи той да громи червените.

'Отворено общество' напуска Унгария

https://offnews.bg//sviat/otvoreno-obshtestvo-napuska-ungaria-679060.html

Фондацията на Джордж Сорос "Отворено общество" ще затвори офиса си в Будапеща и ще премести източноевропейските си операции в Берлин, съобщи австрийският вестник "Die Presse", цитиран от радио "Свободна Европа". 

Във вестникарската публикация от 19 април се казва, че президентът на "Отворено общество" Патрик Гаспард е пътувал до унгарската столица, за да съобщи на около 100-те си служители, че офисът затваря и се мести в Берлин. Предвижда се налагането на 25% данък върху чуждестранните дарения на неправителствени организации. Вътрешният министър пък може да спре дейността им, ако реши, че е застрашена националната сигурност. 

Унгарският министър-председател Виктор Орбан критикува остро работата на  милиардера филантроп с еврейско-унгарски произход Сорос, като дори го обвини, че се меси в унгарската политика и води либералната опозиция. През януари партията на Орбан - "Фидес", внесе проект за закони под името "Стоп Сорос!", които рязко да затруднят дейността на неправителствения сектор и привлече критика от цял свят.

Джордж Сорос

Унгарският новинарски сайт 444.hu пише, че "Отворено общество" ще бъде затворена на 31 август, като първо ще се премести във Виена и след това - в Берлин.

Агенция "Ройтерс" допълва, че репортерите ѝ не са успели да се свържат с офисите фондацията на Сорос в Будапеща и Ню Йорк за коментар. Унгарското правителство също не е откликнало на молбата за коментар.

Според сайта на "Отворено общество" Сорос е дал повече от 32 милиарда долара от основаването си през 1970 година за фондацията, която работи в повече от 100 страни с цел да установява свободни общества на места с авторитарни форми на управление.

"Отворено общество" работи в Унгария от 1984 г. До днес около 2100 унгарци са учили с нейни стипендии в Централноевропейския университет. Фондацията предлагаше във времената на преход от комунизъм към демокрация възможност на много унгарци да пътуват и учат в чужбина. Сред тях бе не кой да е, а премиерът Виктор Орбан.

Сезонът на пожарите започва: Въвеждат засилени мерки за опазване на горите във Варненско

https://petel.bg/Sezonat-na-pozharite-zapochva--Vavezhdat-zasileni-merki-za-opazvane-na-gorite-vav-Varnensko__260954

Засилени мерки за осигуряване на пожарна безопасност са предприети в горските територии във Варненска област. В съответствие със запове...

Сензация в "Откраднат живот", следва тотален хаос и обрат! (Снимки)

https://petel.bg/Senzatsiya-v-Otkradnat-zhivot--sledva-totalen-haos-i-obrat---Snimki-__260955

Съвсем скоро в болница "Свети Кирил" ще настъпи тотален хаос. Причината е завръщането на един от главните герои през миналия сезон, а именн...

Шофьори, внимавайте по пътя Варна - Бургас: Тече ремонт по трасето на АМ "Черно море" край с. Звездица

https://petel.bg/SHofori--vnimavayte-po-patya-Varna---Burgas--Teche-remont-po-traseto-na-AM-CHerno-more-kray-s--Zvezditsa__260956

Със средства от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира основният ремонт на виадукт „Звездица“ при 2-ри километър на АМ „Че...

Работници от мини "Марица Изток" излизат на протест следващата седмица

https://petel.bg/Rabotnitsi-ot-mini-Maritsa-Iztok-izlizat-na-protest-sledvashhata-sedmitsa__260957

Снимка Булфото Работници от мини "Марица Изток" излизат на протест в София следващия вторник, за да поискат от държаватаувеличаване на ...

Иванчева крещи обезумяла! Показа странен лист в съда и обяви, че душманинът ѝ е Румен Р.

https://petel.bg/Ivancheva-kreshhi-obezumyala--Pokaza-stranen-list-v-sada-i-obyavi--che-dushmaninat----e-Rumen-R--__260958

Снимка Булфото Закопчаната във вторник кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева започна да крещи като обезумяла в съда, ...

Кръв отново се лее на "Тракия" след поредната страховита катастрофа

https://petel.bg/Krav-otnovo-se-lee-na-Trakiya-sled-porednata-strahovita-katastrofa__260959

Снимка Булфото След 11.40 часа произшествие е станало в района на 108 километър на магистрала "Тракия", посока Бургас. Часове по-рано пък мъж...

Нова жертва на Десислава Иванчева проговори пред Флагман: Стопираше проектите ни и ни изнудваше

https://petel.bg/Nova-zhertva-na-Desislava-Ivancheva-progovori-pred-Flagman--Stopirashe-proektite-ni-i-ni-iznudvashe__260960

Снимка Флагман.бг Повече от 20 сигнала в 100 папки на фирми, чиито строежи са нарочно спирани от кметицата на кв. Младост Десислава Иванчев...

"Евростат": България е одобрила 36% от молбите за бежански статут през 2017 г.

http://clubz.bg/66906-evrostat_bylgariq_e_odobrila_36_ot_molbite_za_bejanski_statut_prez_2017_g

Общо 4 740 молби за получаване на защитен статут са подадени в България през 2017 г., а от тях на първа инстанция са одобрени 1 695 или 36%, разкрива "Евростат". Обжалвани са 20 от отказите, а половината от тези процедури (тоест 10) са довели до получаване на статут.

България е дала общо 1705 положителни отговора на молби за получаване на статут, което прави 280 души на един милион население. От общия брой одобрения - 800 души са получили убежище, а 905 - т.нар. субсидиарна закрила.

90% от получилите защитен статут у нас през миналата година са сирийски граждани - 1 530 души. 110 човека - или 6% - са иракчани.

Общият брой на получилите защитен статут в страните членки на Европейския съюз за 2017 г. е 538 120 души. Това е с 25% по-малко спрямо предходната година. Сирийските граждани са най-голямата група - 175 855 души или 33%, следвани от афганистанци (100 750, 19%) и иракчани (64 270, 12%). 

Повечето страни от ЕС предоставят защитен статут най-вече на сирийци. Изключенията са Белгия, Франция, Унгария и Швеция, които приемат най-много граждани на Афганистан, както и Великобритания и Швейцария, които дават статут най-вече на граждани на Еритрея. Интересна е статистиката за Полша - най-много от получилите бежански статут са граждани на Украйна - 280, следвани от руснаци - 115, и таждикистанци - 35.

От подадените общо 973 330 молби в рамките на Евросъюза 442 880 или 46% са били одобрени на първа инстанция. Обжалвани са 266 700 решения, от които 95 240 или 36% са получили благоприятен за търсещия убежище отговор.

През миналата година най-голям брой хора, получили защита в ЕС, са били регистрирани в Германия (325 400), следвана от Франция (40 600), Италия (35 100), Австрия (34 000) и Швеция (31 200). 

Веселин Атанасов Българин стана "Фотограф на годината"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6825342

Веселин Атанасов Българин стана "Фотограф на годината"Той е отличен в раздел "Любители" на Sony World Photography Awards 2018 Финалистите във всички категории и раздели на конкурса бяха обявени на церемонията по връчване на наградите в Лондон Веселин Атанасов получи награда от 5000 щатски долара, както и цифрово фотографско оборудване от Sony. Печелившият му кадър бе публикуван в Албума на

"Парамаунт" ще снима Rocketman, но не за Ким

http://clubz.bg/66905-paramaunt_shte_snima_rocketman_no_ne_za_kim

Елтън Джон в Киев. Снимка EPA/БГНЕС

"Парамаунт" ще финансира и разпространява Rocketman. Това не е филм за севернокорейския диктатор Ким Чен Ун, когото американският президент Доналд Тръмп наричаше Rocketman в размяна на "любезности" между двамата.

 Rocketman ще е биографичен филм за британската поп икона Елтън Джон. Това съобщи говорител на американската филмова компания, цитиран от АФП.

В главната роля и в образа на Елтън Джон влиза Тайрън Егертън (Kingsman, Eddie the Eagle). Той ще изпълнява песните във филма, уточни още говорителят.

Режисьор ще е Декстър Флечър, който е правил биографичния филм за друг гениален британски музикант - Фреди Меркюри.

Снимките трябва да започнат през това лято.

Елтън Джон, който през 80-те години на миналия век стана една от първите знаменитости, които открито обявиха, че са хомосексуални, тръгва на 8 септември на световно турне, което е замислено като прощално в кариерата му. То трябва да приключи през 2021 г.

Румен Радев отговори на Цветанов: Предизборната ми кампания отдавна е осветлена

http://www.cross.bg/tzvetanov-nyakakvi-nyakoii-1572994.html

/КРОСС/ Моята предизборна кампания отдавна е осветлена и всички документи са на сайта на Сметната палата. Ако някой трябва да се притеснява от миналото, това е най-вече г-н Цветанов. Това каза пред журналисти в Монтана президентът Румен Радев във връзка с отправения към него призив от страна на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред bTV да осветли предизборната си кампания. Запитан как си обяснява изказването на Цветанов след проведеното вчера заседание на КСНС, Радев отговори: „Неслучайно настоявам за по-добро образование. Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете. Но най-лесният начин да окарикатурим европейската идея това е тя да се асоциира с хора, които от сутрин до вечер декламират някакви европейски ценности, без да са много наясно какво означават". Държавният глава заяви още, че не търси конфликти, а винаги сътрудничество в името на България. „Аз търся винаги консенсус. Ако някой има някакви притеснения, да ги сподели - ще ги приемем. Ако някой има някакви други предложения, да ги сподели - ще ги приемем. Не мисля, че има нещо невярно в тази проектодекларация - нито за Сирия, нито за цялостната обстановка около нас", заяви държавният глава, цитиран от „Фокус".    

Ремонтират виадукт „Звездица“ на магистрала „Черно море“

http://www.moreto.net/novini.php?n=372817

Със средства от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира основният ремонт на виадукт „Звездица“ при 2-ри километър на АМ „Черно море“, в района на град Варна, научи Moreto.net. Инвестицията е за близо 3 млн. лв., съобщиха от АПИ.

"Голф" замалко да "заплува" в морето край Морска гара

http://nakratko.bg/category/58/158194/


Лек автомобил "Фолксваген "Голф", със старозагорска регистрация, е потеглил от само себе си и се е спрял на метри от морето. Колата е паркирана в района на Морската гара във Варна, сигнализираха слушатели на Радио Варна.

Акция "Антидрога" в Пиринско, вижте резултатите

http://www.struma.com/krimi/akciya-antidroga-v-pirinsko-vijte-rezultatite_133258/

От полицейски служители на ОДМВР-Благоевград е проведена акция по линия на противодействие на съхранението и разпространението на наркотични вещества, при която е констатирано следното:

На 19.04.2018г., от полицейски служители на РУ-Петрич, е извършена проверка на дървена постройка в местността „Булото“, землище на гр.Петрич, при която са намерени и иззети: около 18,2 грама канабис, около 20,95 грама семена от канабис и около 1,44 грама амфетамин Намерени и иззети са също...

Продължава

Краят на една епоха: Арсен Венгер напуска "Арсенал"

http://clubz.bg/66904-kraqt_na_edna_epoha_arsen_venger_napuska_arsenal

След близо 22 години начело на "Арсенал" Арсен Венгер напуска "топчиите". Новината съобщи клубът на официалния си сайт.

68-годишният французин си тръгва след края на сезона.

"След задълбочен размисъл и разговори с клуба взех решение, че сега е настъпил точният момент да се оттегля, пише Венгер. - Благодарен съм, че имах привилегията да служа на този клуб толкова много запомнящи се години. Управлявах клуба с цялата си отдаденост и вярност. Искам да благодаря на щаба, играчите, борда на директорите и феновете, които направиха "Арсенал" толкова специален клуб. Призовавам привържениците да продължат да подкрепят отбора до края на сезона, за да го завършим по най-добрия възможен начин. Нека всички, които обичат "Арсенал", да пазят ценностите, които изповядва този клуб. Имате моята любов и подкрепа завинаги."

Новината не е неочаквана. Венгер подписа нов договор през миналата година и получи вот на доверие от собствениците, но "Арсенал" не върви така, както се иска на феновете му.

Французинът е назначен на 1 октомври 1996 г. Той три пъти изведе тима до титлата, а седем пъти спечели купата на Футболната асоциация. В края на сезона може да прибави и Лига Европа - единствено отличие на Стария континент му липсва.

През сезон 2003-2004 "артилеристите" завършиха без загуба във Висшата лига.

На този етап не е ясно кой ще наследи Венгер. Неговите планове също са в мъгла за момента. Неотдавна се появиха спекулации, че е кандидат за "Пари Сен Жермен".

Цецка Цачева отказва коментар за действията на органите по време на ареста на Иванчева

http://nakratko.bg/category/60/158193/


Министърът на правосъдието Цецка Цачева отказа да коментира имало ли е превишаване на правомощия при ареста на кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева, но заяви, че доколкото имала информация, такава проверка ще прави прокуратурата.

Гърция на 4-то място по сива икономика

https://dnes.dir.bg/ikonomika/gartsiya-na-4-to-myasto-po-siva-ikonomika

Високи данъци и липсата на контрол и санкции са основните причини за сивата икономика в Гърция

Прокуратурата поиска постоянен арест за кмета на "Младост" Десислава Иванчева

https://www.24chasa.bg/novini/article/6825337

Прокуратурата поиска постоянен арест за кмета на "Младост" Десислава ИванчеваПрокуратурата поиска постоянния арест на кмета на Район "Младост" Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова, както и на предишния кмет Петко Дюлгеров. Това съобщиха от прокуратурата. Тримата бяха арестувани при зрелищна акция в столицата преди дни по разследване за подкуп. Очаква се по-късно днес спецсъдът да заседава по искането.

Учени: Опасността от отравяне с "Новичок" все още съществува в Солсбъри

http://www.cross.bg/ycheni-opasnostta-ot-otravyane-s-novichok-vse-oshte-sushtestvyva-v-solsburi-1572993.html

/КРОСС/ Британски учени не изключват възможността в Солсбъри да продължава да има гнезда с висока концентрация на нервнопаралитичното вещество „Новичок“, съобщават британски медии. На среща с граждани и представители на местната власт Иън Бойд съветник в министерството на околната среда каза, че не може да изключи вероятността от наличието на отровното вещество в града. През следващите месеци предстои неутрализирането на всички следи в Солсбъри, допълни той, предаде БНР.  Девет потенциално опасни места в града продължават да са затворени, като работата по обеззаразяването може да отнеме месеци. Предполага се, че бившият руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия са били отровени с нервнопаралитичното вещество „Новичок“. Двамата бяха открити в безпомощно състояние в южния английски град на 4-ти март.

Таро Асо: Протекционизмът ще разруши финансовите пазари

https://www.investor.bg/aziia/336/a/taro-aso-protekcionizmyt-shte-razrushi-finansovite-pazari-259686/

Японският финансов министър подчерта необходимостта от решаване на глобалните дисбаланси в многостранна, а не в двустранна рамка

Изписаха от "Пирогов" 13-годишния, пострадал при катастрофата край Вакарел

http://www.cross.bg/vakarel-suobshtiha-bolnitzata-1572992.html

/КРОСС/ 13-годишното момче, което пострада при катастрофата край Вакарел на 13 април, е изписано, съобщиха от болницата "Пирогов". Седмица след инцидента, всички пострадали вече са изписани от здравното заведение, съобщиха от пресцентъра на болницата. В Спешно отделение бяха настанени 4-ма ранени при удара на АМ „Тракия“ между автобуса и колата - мъж, две жени и момчето

Пиян грък се качи на "БМВ"-то си в Сандански, но го хванаха. В Благоевград отново полицейски капан за почерпен шофьор

http://www.struma.com/krimi/piyan-gruk-se-kachi-na-bmv-to-si-v-sandanski-no_133257/

Около 20:21 часа на 19.04.2018г. по ул. “Стефан Стамболов“ в гр. Сандански, А. Ч. /52г. / от Р. Гърция е управлявал лек автомобил „БМВ“ с наличие на 1, 66 промила алкохол в издишания въздух.

Около 00:50 часа на 20.04.2018г. по ул. “Славянска“ в гр. Благоевград, Й. Б. /33г. / от г. Варна е управлявал товарен автомобил „Ауди“ с наличие на 1, 60 промила алкохол в издишания въздух.

С. Стоянов

Honor 10 и неговите живи цветове

https://dnes.dir.bg/komunikatsii/honor-10-i-negovite-zhivi-tsvetove

Honor 10 изкушава с мощен хардуер, ниска цена и интересно оцветяване

Задържаха по искане на родината му за 40 дни руснака, издирван за неплатени данъци

https://www.24chasa.bg/novini/article/6825328

Задържаха по искане на родината му за 40 дни руснака, издирван за неплатени данъциРуският гражданин Юрий В., който бе задържан във Варна по искане на властите в родината му, ще остане в ареста 40 дни, докато от Русия пристигнат необходимите документи. Той е издирван за неплатени данъци в особено големи размери, като директор на фирма. Докато е в родния арест, руските власти имат време да изпратят всички необходими по делото

И прокуратурата на проверка за ареста на кметицата - превишила ли е правата си?

https://offnews.bg//temida/i-prokuraturata-na-proverka-za-aresta-na-kmetitcata-previshila-li-e-679073.html

Ще бъде извършена проверка в прокуратурата по отношение на превишаване на права по време на акцията срещу кмета на "Младост" Десислава Иванчева, обяви пред журналисти правосъдният министър Цецка Цачева, цитирана от БТА.

Тя уточни, че министър на правосъдието няма компетенции и правомощия при разследвания и осъщестявяване на операции. Всяка институция отговаря за действията си с оглед на това дали те са в рамките на правата й и дали има превишване, каза Цачева. Според нея би било по-добре, ако акцията срещу Иванчева не се бе случила в центъра на София.

"Но от друга страна, знаете призива на държавния глава Румен Радев - всичко да бъде под прожекторите, да бъде осветлено обществото, да получи информация за това какво се случва", допълни министър Цачева.

Тя отбеляза още, че до постановяване на присъда всеки подсъдим е невинен и трябва да се държи сметка за правата на всеки един човек.

Иванчева бе задържана в показна акция пред Министерството на спорта и бе държана права, с белезници и на токчета на пътното платно над 4 часа. В това време органите на реда брояха и описваха намерената в автомобила ѝ сума, за която се твърди, че е 70 000 евро. Последваха критики от граждани и управници за "пресоляване" на акцията. Вицепремиерът Екатерина Захариева коментира, че е била премината границата, а Цветан Цветанов също я определи като прекалена. Критиките засегнаха главния прокурор и шефа на новосформираната антикорупционна комисия Пламен Георгиев, които посочиха ареста като първата значима акция за борба с корупцията по високите етажи на новата комисия, отговаряща на високите очаквания за дейността ѝ.

Гришо срещу Гофен днес следобед , а с него и вечерта

http://www.cross.bg/gofen-belgietzut-dvamata-1572991.html

/КРОСС/ Два мача за един ден. Едва ли е нещо ново за Григор Димитров. Два мача, за един ден, когато в единия съперникът ти ти е партньор... Това вече е симпатичен прецедент. Днес обаче българинът ще има възможност да участва в тази въртележка на съдбата, а компания ще му прави белгиецът Давид Гофен.  Двамата ще се изправят един срещу друг в битка за място на полуфиналите в Монте Карло. Мачът ще бъде първи на централния корт и ще започне около 12:00 ч. Срещата ще е 7-а между двамата съперници, като българинът има предимство - 6:1 победи. За последни Григор и Гофен играха един срещу друг в Ротердам, когато белгиецът се отказа заради контузия в окото. След като бъде определен полуфиналиста в Маями, двамата тенисисти трябва да бързат към втория корт, където ще играят на двойки. Гофен и Димитров ще си партнират срещу Оливер Марах и Мате Павич, а срещата трябва да започне около 17:00 ч. Все още не е сигурно, че мачът на двойки ще се състои, въпреки че белгиецът е твърдо убеден, че двамата ще успеят да се справят с натоварената програма.

Учени: Опасността от отравяне с "Новичок" все още съществува в Солсбъри

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6825325

Учени: Опасността от отравяне с "Новичок"
все още съществува в СолсбъриБритански учени не изключват възможността в Солсбъри да продължава да има гнезда с висока концентрация на нервнопаралитичното вещество „Новичок“, съобщават британски медии. На среща с граждани и представители на местната власт Иън Бойд съветник в министерството на околната среда каза, че не може да изключи вероятността от наличието на отровното

ЕТА помоли за прошка жертвите си

https://www.actualno.com/europe/eta-pomoli-za-proshka-jertvite-si-news_670676.html

Баската терористична организация ЕТА поиска прошка от своите жертви. Това пише в днешния си брой вестник El Pais, позовавайки се на изявление на групировката. "Подобно нещо не трябва да се случва повече никога. Разбираме, че през тези години сме причинили много болка. Искаме да проявим уважение към загиналите, ранените и потърпевшите от действията на ЕТА и съжаляваме за това", се казва в изявлението. Групировката признава, че десетилетията тероризъм са донесли "голям брой тежки

Кратки новини: Пострадалото момче в катастрофата с автобус на "Тракия" е изписано от болницата

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/04/20/3166264_kratki_novini_postradaloto_momche_v_katastrofata_s/?ref=rss


Кратки новини е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.<br /><br />Пострадалото момче в катастрофата с автобус на "Тракия" е изписано от болницата<br /><br />Най-младият от пострадалите при катастрофата с автобус на магистрала "Тракия" преди седмица беше изписан от "Пирогов". 13-годишното момче беше и последният ранен при инцидента, който все...

Всяка втора декларация за лични доходи се подава онлайн

https://www.dnevnik.bg/biznes/2018/04/20/3166257_vsiaka_vtora_deklaraciia_za_lichni_dohodi_se_podava/?ref=rss


Почти всяка втора декларация за облагане на доходите на физическите лица е подадена по електронен път с ПИК или електронен подпис, сочи статистиката на НАП. Общо приетите декларации до този момент в страната са 320 хил.<br /><br />Срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите изтича на 30 април 2018 г. Дотогава трябва да се преведе и декларираният данък за довнасяне по годишните формуляри, напомнят още от НАП.<br /><br />Най-лесният и бърз начин за подаване...

Берлин блокиран заради бомба от войната, има поне още 3000 неизбухнали

https://www.24chasa.bg/novini/article/6825326

Берлин блокиран заради бомба от войната, има поне още 3000 неизбухналиЦентърът на Берлин бе блокиран тази сутрин и евакуиран заради обезвреждането на 500-килограмова бомба от Втората световна война. Влаковете няма да спират на централната гара, целият градски транспорт също ще бъде доста объркан целия петък. 10 000 души трябваше да напуснат жилищата и работните си места, докато върви сапьорската работа.

Aвтомобил се запали в движение на столичен булевард (СНИМКИ)

https://www.actualno.com/crime/avtomobil-se-zapali-v-dvijenie-na-stolichen-bulevard-snimki-news_670669.html

Aвтомобил се запали в движение на кръстовището на бул. "България" и бул. Иван Гешов", видя репортер на Actualno.com в града. В момента към мястото на инцидента пристигна полиция и кола на пожарна безопасност. Движението по целия булевард "България" е спряно. Най-вероятната причина за инцидента е експлодирала гума. За сега липсва официална информация от МВР. Снимки: Actualno.com

Гърция на четвърта позиция в ЕС по дял на сивата икономика

https://www.24chasa.bg/novini/article/6825323

Гърция на четвърта позиция в ЕС по дял на сивата икономикаВисоки данъци и липсата на контрол и санкции са основните причини, поради които по дял на сивата икономика Гърция е поставена на четвърта позиция в Европейския съюз, съобщава Нюз.ин. Оценката е дадена от участници във форум на гръцко-американската камара в Атина. Изнесените на него данни сочат, че от началото на кризата в Гърция през 2009 г.

20 април е международен ден на марихуаната

http://www.moreto.net/novini.php?n=372859

20 април е денят, в който се празнува пушенето на марихуана. В държавите, в които употребата на растението е легализирано, празничните събития стават все по-големи и все по-луди. Сега има официални, корпоративно-спонсорирани партита, които почитат този ден.

Стъпка по стъпка: Кога има заплаха за националната сигурност?

https://www.actualno.com/actualno/stypka-po-stypka-koga-ima-zaplaha-za-nacionalnata-sigurnost-news_670670.html

В контекста на поредния Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС) при президента Румен Радев, завършил със скандал, отново в политическия ъгъл останаха реалните заплахи пред благоденствието, живота и здравето на българина. Ето защо, за да е по-лесно на родния политик да се ориентира за истински значимите неща, които вълнуват нашенеца, и да не си прави илюзии, че може да им посяга, трябва да ги обобщим в кратък списък, който, разбира се, сте свободни да допълвате. И така, националната

Цените на петрола с лек спад в очакване решенията на ОПЕК

http://econ.bg/Новини/Цените-на-петрола-с-лек-спад-в-очакване-решенията-на-ОПЕК_l.a_i.760679_at.1.html

Цeнитe нa пeтpoла лeĸo ce пoнижaвaт в oчaĸвaнa нa peзyлтaтитe oт зaceдaниeтo нa мoнитopингoвия ĸoмитeт нa OΠEK и дpyгитe cтpaни, yчacтници в...

Фенове разбиха главата на треньора на Бешикташ (видео)

https://offnews.bg//futbol/fenove-razbiha-glavata-na-treniora-na-beshiktash-video-679074.html

Привърженици разбиха главата на треньора на Бешикташ - Шенол Гюнеш. Инцидентът се случи по време на полуфиналната среща за Купата на Турция между "черните орли" и "Фенербахче". В последствие мачът бе прекратен.

Двата тима излязоха след почивката при нулево равенство. В разгара на мача обаче между феновете на Фенербахче и резервите на Бешикташ започна размяна на словесни обиди.

Феновете по трибуните реагираха по-остро и започнаха да хвърлят предмети към скамейката. Един от тях попадна в главата на наставника Гюнеш.

Незабавно му бе оказана медицинска помощ, а след това той бе закаран в болница. За щастие няма опасност за живота на специалиста, който "се размина" само с 5 шева на главата.

Мачът бе прекратен и се очаква в близките дни федерацията в южната ни съседка да реши кога ще се доиграе и какво ще бъде наказанието за Фенербахче. Първата среща между двата тима завърши 2:2.

Това е поредно ново попълнение в колекцията с балкански изцепки. Припомняме, че през миналия уикенд в Сърбия и Румъния фенове се биха на трибуните, българското дерби между ЦСКА и Левски бе помрачено от ранена полицайка, а в края на месец март Собственикът на гръцкия ПАОК Иван Савидис нахлу на терена, носейки пистолет, по време на мач на солунския тим срещу АЕК.

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в част от кв. „Горна баня“

https://frognews.bg/novini/sofiiska-voda-vremenno-shte-prekasne-vodosnabdiavaneto-chast-gorna-bania-2018-04-20.html

На 21 април 2018 г. (събота), във връзка с изграждане на шахта и монтаж на водомерен възел на ул. „Прибойница“ кв. „Горна баня“, се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:

Стоварват руско оръжие под димна завеса в Сирия

http://clubz.bg/66903-stovarvat_rusko_oryjie_pod_dimna_zavesa_v_siriq

СВЯТ с 300Пcr

Руски кораби докарали таен товар в сирийското пристанище Тартус, съобщи австралийският сайт News.com.au, като се позова на непотвърдена информация от проправителствени източници в Дамаск.

Товарът се сваля на брега под прикритието на димна завеса и аерозолен газ. Целта е дейността да остане скрита за любопитните погледи и сензорите на спътниците и дроновете.

Не се знае какво точно са докарали руските кораби. Военни анализатори и наблюдатели ги проследили да преминават пред Босфора в Средиземно море през последните няколко дни.

Ширят се обаче слухове, че нс тях в Сирия пристигнали ракети прехващачи С-300, радарите им и верижни превозни средства. Такава система е в състояние рязко да подобри способността на Сирия да сваля западни и израелски ракети, както и бойни самолети.

Ако предположенията се окажат верни, това ще бъде поредната ескалация на конфликта в арабската страна, отбелязва News.com.au.

 
Твърди се, че Русия вече е продала ракети С-300 на Иран. Един стандартен комплекс от този тип е в състояние да изстреля едновременно до 6 ракети. Всяка от тях моге да бъде направлявана близо 200 километра до целта.

Миналата седмица Сирия използва доста по-стара, но модернизирана руска ракетна система, за да повреди израелски F-16, докато той нанасяше въздушен удар на нейна територия.

Има само един начин да бъде отговорено на Сирия, ако тя притежава С-300, отбелязват израелски медии. Той е тяхното взривяване.

Такива действия могат да ескалират още повече 7-годишната гражданска война в Сирия и да пренесат конфликта в съседните държави, както и в Русия и САЩ.

През февруари се появиха съощения, че близо 200 руски наемници са били убити или ранени при контраатака на американците с цел защита на обект, който войските на САЩ контролират заедно с кюрдските сили, край град Дейр аз Зур на река Ефрат.

По-късно Москва разположи два от най-модерните си невидими изтребители на контролираното от нея военно летище в базата "Хмеймим". Това увеличи още повече опасенията от бъдещи сблъсъци между руснаците и прозападната коалиция в Сирия.

Швейцарската централна банка не бърза с промяна на паричната политика

https://www.investor.bg/novini/130/a/shveicarskata-centralna-banka-ne-byrza-s-promiana-na-parichnata-politika-259684/

Големите централни банки по света се връщат към "нормалното" и това е положителен знак, твърди президентът на SNB Томас Йордан

Фенове на принц Уилям и Кейт прииждат към болницата, в която ще се роди 3-то им дете

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6825311

Фенове на принц Уилям и Кейт прииждат към болницата, в която ще се роди 3-то им детеОчаквайки херцогинята на Кембридж Катрин да дари съпруга си принц Уилям с трето дете "във всеки един момент", почитатели на кралската двойка вече се събират пред болницата "Сейнт Мери" в Лондон, пише в. "Дейли експрес". Бебето ще се появи на бял свят в частното крило "Линдо" на лондонската болница, където се родиха по-големите му брат и сестра

Започна пожароопасният сезон в горските територии във Варненско

http://varnautre.bg/2018/04/20/79710/%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%b6%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%be%d0%bf%d0%b0%d1%81%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d1%81%d0%b5%d0%b7%d0%be%d0%bd-%d0%b2-%d0%b3%d0%be%d1%80%d1%81%d0%ba

През този период е забранено паленето на открит огън и извършването на огневи работи на разстояние, по-малко от 100 метра от границите на горските територии

Откриха нови животински видове край брега на остров Ява

//dariknews.bg/novini/liubopitno/otkriha-novi-zhivotinski-vidove-kraj-brega-na-ostrov-iava-2092118

Рак отшелник и скарида с блестящи очи са сред десетината екзотични животински видове, които бяха открити в морските дълбини край индонезийския остров Ява, оповестиха учени, цитирани от Франс прес.

Съдът решава да остане ли за постоянно в ареста Иванчева

//dariknews.bg/novini/bylgariia/sydyt-reshava-da-ostane-li-za-postoianno-v-aresta-ivancheva-2092032

Прокуратурата поиска постоянния арест на кмета на Район "Младост" Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова, както и на предишния кмет на района Петко Дюлгеров. Това съобщиха от прокуратурата. Тримата бяха арестувани при зрелищна акция в столиц

ЕТА поиска прошка за злото, което е причинила

//dariknews.bg/novini/sviat/eta-poiska-proshka-za-zloto-koeto-e-prichinila-2092138

Нелегалната баска организация ЕТА призна, че с въоръжената си борба за независимост на Страната на баските е причинила зло и поиска прошка от жертвите, предаде Франс прес.

В изявлението на ЕТ

ТИР се обърна АМ "Тракия", спътник на шофьора е починал

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/tir-se-obyrna-am-trakiia-spytnik-na-shofiora-e-pochinal-2092098

ТИР е излязъл от пътя и се е обърнал в канавката на магистрала „Тракия“ край Пловдив. Тежкотоварният камион е аварирал близо до разклона за село Бенковски на 121-ия километър на аутобана в посока София.

Сигналът за инцидента е подаден към 01:00 ч. пр

20 000 лева подкуп поискал началникът на полицейското управление в Раковски

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/20000-leva-podkup-poiskal-nachalnikyt-na-policejskoto-upravlenie-v-rakovski-2092133

20 000 лева подкуп е поискал началникът на Районното полицейско управление в Раковски Георги Илиев от търговец на цигари без бандерол, за да бъдат унищожени материалите по делото срещу контрабандиста. Това  съобщи на брифинг по случая окръжният прокурор на Пловдив

Ужилен от Иванчева бизнесмен: Изнудваните от нея са много

http://www.struma.com/sinya-lampa/ujilen-ot-ivancheva-biznesmen-iznudvanite-ot-neya-sa-mnogo_133256/

Серия сигнали на строителни предприемачи в „Младост” са довели до разследването и ареста на кмета Десислава Иванчева. Те не могат да коментират в детайли схемата заради следствената тайна. „Аз съм част от разследването. И потвърждавам напълно думите на прокурора за това как множество предприемачи са изнудвани от Иванчева –чрез схемата – задържаме ти документите в преписката, държим я в кабинета на кмета и няма да се придвижи, ако не направиш едно или друго,...

Продължава

Райони без вода днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=372855

По информация от пресцентъра на ВиК - Варна, към този час днес без вода са следните райони на града: - абонатите около улица "Искър" в кв. "Аспарухово" до около 16.00 часа. - ж.к. "Дружба" в кв. "Аспарухово" до около 16.

Прокуратурата опроверга Цачева: Няма да проверява за превишаване на права при ареста на Иванчева

http://www.mediapool.bg/prokuraturata-oproverga-tsacheva-nyama-da-proveryava-za-previshavane-na-prava-pri-aresta-na-ivancheva-news278176.html

Прокуратурата не проверява дали има превишаване на права при ареста на районния кмет Десислава Иванчева, съобщиха оттам по повод думите на правосъдния министър Цецка Цачева, че такава проверка ще има. "В прокуратурата не е разпоредена и не се извършва каквато и да е проверка на действията на наблюдаващите прокурори и разследващите органи по досъдебното производство, по което обвиняема е кметът на Район Младост – Столична Община - Десислава Иванчева", се казва в съобщение на сайта на ВКП в петък "по повод постъпили запитвания на медиите". Запитванията очевидно са постъпили след коментара на министър Цачева малко по-рано същия ден. "Доколкото знам, ще бъде извършена проверка в прокуратурата по отношение на превишаване на права заради акцията срещу кмета на "Младост" Десислава Иванчева", каза пред медиите Цачева в коментар за операцията на спецпрокуратурата и Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество КПКОНПИ. Така тя отговори на репортерски въпрос дали смята, че разследващите са превишили правата си с показното задържане Иванчева, която бе държана часове наред с белезници на централно софийско кръстовище. Преди ден главният прокурор Сотир Цацаров и шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев нападнаха остро правителството, след като вицепремиерът Екатерина Захариева изказа мнение, че "малко се прехвърлиха границите" с ареста на Иванчева. Помолена за мнение, министър Цачева благоразумно се въздържа с обяснението, че няма "компетенциите и каквито и да е било правомощия" да коментира това. И допълни, че институционалната компетентност у нас е изградена по начин че "всеки орган отговаря за действията си с оглед на това дали те са в рамките на правата и дали има превишени права". "Затова държахме антикорупционният орган да се контролира от Народното събрание. Акцията започва от действия на антикорупционния орган, от действия на специализираната прокуратура и доколкото знам, ще бъде извършена проверка в прокуратурата за това дали има превишаване на правата", заяви Цачева. Така, въпреки стремежа си да даде "правилния" отговор, тя успя да "настъпи мотиката" с твърдението си проверката. Междувременно Екатерина Захариева, която освен външен министър и е вицепремиер с ресор "Съдебна реформа", в петък повтори позицията си. "Дали са преминали границите? Да, продължавам да считам това!", каза тя в отговор на въпрос пред Нова телевизия. "Ако ме питате дали се страхувам – не, не се. Но аз съм миролюбив човек и считам, че всичко против, което имаме, трябва да се изчисти", коментира Захариева, запитана дали се страхува след гневните нападки на Цацаров и Георгиев. Главният прокурор, който бе в Рим, в четвъртък даде специално интервю по телефона, за да разкритикува Захариева и да пита дали това е позиция на целия кабинет, защото това би поставило под съмнение готовността на правителството за борба с корупцията. "Няма как обаче тя или който и да е друг представител на изпълнителната власт да има участие в анализа на доказателствата по това дело, което по закон е правомощие само на наблюдаващите прокурори", подчерта Цацаров. Захариева поясни в петък, че изказването й е било по-дълго и било в отговор на журналистически въпрос. "Разбира се, че уважавам работата на колегите, които разкриха и са работили за разследване и разкриване на това престъпление – което, разбира се, ще каже съдът", коментира тя. И допълни, че й е известно, че арестуваната трябвало да стои толкова дълго на тротоара, защото такива били изискванията на НПК за събиране на доказателства, по които тя като правосъден министър в предишния кабинет е работила във връзка с препоръките на международния анализ на прокуратурата - да се облекчи процедурата в НПК за събиране на доказателства. "Говорих за такъв анализ на доказателствата - дали е трябвало да бъде с белезници, дали е трябвало да седне и т.н...Това е много похвално, но това не означава, че не трябва да правим анализ на ситуацията - да видим какво сме допуснали. Аз като вицепремиер искам да показвам резултати в борбата с корупцията – но не означава, че не трябва да си направим анализ", продължи Захариева. "Не бива наистина да приемаме всичко като лична нападка, напротив - това е начин да ставаме по-добри", призова та. На въпрос дали изявлението на Цацаров бе лична нападка, Захариева отвърна: "Ами не знам – питайте г-н Цацаров. Аз лично не съм изразила позиция, която да отговаря на целия кабинет, защото не сме го обсъждали на Министерския съвет". Тя изрази лично мнение, че не харесва нещата да се представят в черно-бяло и напомни за многобройните критики към ръководството на община "Младост" начело с Иванчева:"Нали не е тайна за никой, че тази община определено не беше добре. Много пъти са получавани сигнали и Столична община е обвинявана, че неща се слагани на трупчета..." В същото време председателят на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов заяви пред бТВ, че може би е трябвало да се опази достойнството на Иванчева. Въпреки това обаче той похвали действията на прокуратурата и КПКОНПИ по случая. "Може би, гледайки отстрани, действително би могло да се предприемат действия, които да защитят достойнството на този човек", каза той. Цветанов напомни също така, че "докато няма осъдителна присъда тя е с презумпция за невинност". След което обаче повтори, че подкрепя действията на прокуратурата.

Цецка Цачева нямала правомощия да коментира действията на прокуратурата

http://www.mediapool.bg/tsetska-tsacheva-nyamala-pravomoshtiya-da-komentira-deistviyata-na-prokuraturata-news278176.html

Правосъдният министър Цецка Цачева смята, че няма "компетенциите и каквито и да е било правомощия" да коментира дали са превишени правата на прокуратурата и КПКОНПИ по време на акцията по задържането на кмета на район "Младост" Десислава Иванчева. За разлика от вицепремиера Екатерина Захариева, Цачева не пожела да оцени действията на разследващите и заяви, че институционалната компетентност у нас е изградена по начин че "всеки орган отговаря за действията си с оглед на това дали те са в рамките на правата и дали има превишени права". Тя обясни позицията си преди реди откриването на конференция за детското правосъдие у нас с лектори евродепутатът Емил Радев и съдия Богдана Желявска. Иванчева беше задържана показно във вторник, като остана с белезници повече от пет часа пред Спортната палата. Според правосъдния министър ще има проверка от страна на прокуратурата дали има превишаване на права, въпреки че по този въпрос няма официална информация от страна на държавното обвинение. "Затова държахме антикорупционният орган да се контролира от Народното събрание. Акцията започва от действия на антикорупционния орган. от действия на специализираната прокуратура и доколкото знам ще бъде извършена проверка в прокуратурата за това дали има превишаване на правата", заяви Цачева, цитирана от Дневник. За разлика от нея вицепремиерът с ресор “Съдебна реформа” Екатерина Захариева в сряда след заседанието на Министерски съвет : “Мисля, че малко се прехвърлиха границите вчера. Разбира се, от друга страна, всеки трябва да внимава какво прави и дали извършва престъпление. Оттук нататък ще се направи анализ. Това беше акция. Тя винаги се прави доста тайно и много малко хора знаят. Неслучайно са специализирани структури. Така се прави, че да се запазят всички доказателства по време на процеса", заяви Захариева. На това от Рим през медиите реагира главният прокурор Сотир Цацаров, който попита дали това е позицията на целия кабинет и нарече изказването на вицепремиера "смущаващо". Днес Захариева отговори, че няма намерение да води война с институцииите, но продължава да смята, че са преминати граници". Тя каза, че е миролюбив човек и призова противоречията да се изглаждат в разговор. "Вината на райония кмет трябва да бъде доказана в съда, но община "Младост" определено не вървеше добре и не може да се казва, че Иванчева не е виновна, само защото е стояла няколко часа с белезници при Спортната палата. Така е по НПК – трябва задържаният да присъства на описа на доказателствата при случаи на корупция по високите етажи" разясни министърът. Тя предположи, че най-вероятно не са направени грешки в разследването. “Не омаловажавам работата по разкриването на това престъпление, но продължавам да смятам, че са преминати граници”, допълни тя пред Нова телевизия. В същото време пред бТВ председателят на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов заяви, че може би е трябвало да се опази достойнството на Иванчева. Въпреки това обаче той похвали действията на прокуратурата и КПКОНПИ по слчая. “Може би, гледайки отстрани, действително би могло да се предприемат действия, които да защитят достойнството на този човек", заяви той. Цветанов напомни също така, че  “докато няма осъдителна присъда тя е с презумпция за невинност". След което обаче лидерът на ГЕРБ в НС повтори, че подкрепя действията на прокуратурата.   

Къде ЧЕЗ спира тока?

https://frognews.bg/novini/kade-chez-spira-toka-2018-04-20.html

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други.

Волгин сравни Цветанов и Захариева със Златките

http://www.cross.bg/zaharieva-tzvetanov-volgin-1572990.html

/КРОСС/ Хора като Цветан Цветанов и Екатерина Захариева да критикуват "геополитически грешки" на президента Радев е все едно Черната и Русата Златка да "откриват грешки" в трудовете на Умберто Еко.                            Това написа в фейсбук профила си днес журналистът Петър Волгин по повод критиките на Цветан Цветанов и Екатерина Захариева след заседанието на КСНС вчера при президента.  

Цената на петрола тръгна надолу в последния ден от седмицата*

https://www.investor.bg/surovini/365/a/cenata-na-petrola-trygna-nadolu-v-posledniia-den-ot-sedmicata-259688/

Въпреки това "черното злато" остава близо до тригодишния си връх, достигнат в предишните сесии

Волгин: Хора като Цветанов и Захариева да критикуват "геополитически грешки" на президента Радев е все едно Черната и Русата Златка да "откриват грешки" в трудовете на Умберто Еко.

http://www.cross.bg/greshki-prezidenta-tzvetanov-1572990.html

/КРОСС/ Хора като Цветан Цветанов и Екатерина Захариева да критикуват "геополитически грешки" на президента Радев е все едно Черната и Русата Златка да "откриват грешки" в трудовете на Умберто Еко.                            Това написа в фейсбук профила си днес журналистът Петър Волгин по повод критиките на Цветан Цветанов и Екатерина Захариева след заседанието на КСНС вчера при президента.  

Всяка втора декларация за доходите е подадена по електронен път

https://www.24chasa.bg/novini/article/6825314

Всяка втора декларация за доходите е подадена по електронен пътПочти всяка втора декларация за облагане на доходите на физическите лица е подадена по електронен път с ПИК или електронен подпис, сочи статистиката на НАП. Общо приетите декларации до този момент в страната са 320 000, съобщиха от пресцентъра на Агенцията за приходите. Срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите изтича на 30 април

/Видео/ Подробности от горещата сесия на ОБС Петрич вчера! Ето как шефът на ВиК И. Христов обори противниците си, поискали оставката му!

http://www.struma.com/obshtestvo/video-podrobnosti-ot-goreshtata-sesiya-na-obs-petrich-vchera-eto_133255/

Дружеството, начело с Христов реализира добри резултати, на фона на батака, който завари

Изключително интересна бе вчерашната сесия на парламента в Петрич, разгорещени дебати белязаха заседанието на ОБС, което приключи в късния следобед.

Разгорещени дебати възникнаха по време на разглеждането на отчета на "ВиК" за 2017г. ВМРО лидерът Стоян Божинов поиска да бъде задължен кметът на общината Д. Бръчков да прекрати договора на Ивайло Христов като управител. Той мотивира искането си като каза, че през 2017г. видно от отчета дружеството то не върви на добре. Божинов...

Продължава

Великите мачове на България

https://dnes.dir.bg/sektor-k/velikite-machove-na-balgariya

От Милано и Якимов до контузения герой Бербатов срещу Хърватия

В Солсбъри може все още да има места, заразени с „новичок“

http://nakratko.bg/category/25/158192/


Възможно е в Солсбъри все още да има места с опасна концентрация на нервнопаралитичното вещество "новичок", с което бяха отровени бившият агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

Над 200 български животновъди ще участват в най-голямото изложение за животни у нас

https://www.24chasa.bg/novini/article/6825305

Над 200 български животновъди ще участват в най-голямото изложение за животни у насНад 200 български животновъди ще вземат участие в най-голямото Национално изложение по животновъдство, което ще се проведе от 27 до 29 април т.г. Домакин на събитието ще е град Сливен. Тридневният форум се организира от Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Министерство на земеделието, храните и горите,

Моуриньо оскърбил жестоко легендата Касияс

https://dnes.dir.bg/futbol/mourinyo-oskarbil-zhestoko-legendata-kasiyas

Португалецът по-късно работи с испанския вратар и между тях се стигна до скандали

Сметката за Brexit може да надхвърли €40 млрд.

http://clubz.bg/66902-smetkata_za_brexit_moje_da_nadhvyrli_%E2%82%AC40_mlrd

Снимка ЕПА/БГНЕС

Разходите на Великобритания по напускането на Европейския съюз може да се окажат по-големи от прогнозираните от премиера Тереза Мей 35 до 39 млрд. паунда (между 40-45 млрд. евро). Това показват изчисления на британската Сметна палата, цитирани от "Гардиън". Мей съобщи прогнозирание разходи в изявление пред парламента в края на 2017 г.

Сметната палата предупреди, че Обединеното кралство може да се наложи да плати допълнително 3 млрд. паунда под формата на бюджетни вноски в ЕС, както и още 2.9 млрд. британски лири за Европейския фонд за развитие. Според британските одитори оценките на Министерството на финансите включват и 7.2 млрд. паунда от приходите, които обаче ще отидат директно в частния сектор, а не в сметките на правителството.

"Гардиън" коментира, че тези констатации ще разгневят евроскептичните депутати от управляващите консерватори, които много пъти питаха дали Лондон не трябва да плати по-малко от 35 млрд. паунда заради Brexit.

Идната седмица министърът на финансите Филип Хамънд ще бъде изслушан от финансовата комисия на парламента относно заключенията на Сметната палата. За увеличение на разходите, свързани с излизането на страната от ЕС, намекна и председателят на комисията по бюджетни въпроси Мег Хилър. 

Междувременно Ройтерс цитира днешно изказване на главния преговарящ от страна на ЕС - Мишел Барние, в което той отбеляза, че остава да бъде извършена около 25% от работата под договора за оттегляне на Обединеното кралство от ЕС, включително и важния въпрос за управлението на границата между Република Ирландия и Северна Ирландия. 

"Досега успяхме да договори около 75%", казва той пред френската телевизия. 

Според него, въпреки че Великобритания и ЕС работят упорито за британското излизане от Съюза в края на март 2019 година, рисковете от неуспех ще останат в сила, докато някои важни теми, като тази за ирландската граница, не намерят решение.

Махнаха магазинчетата от подлеза до Автогарата във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=372809

Магазинчетата в подлеза до Автогарата във Варна са премахнати, видя репортер на Moreto.net. Сега съоръжението може да изпълнява пълноценно функцията си. Преди това единственото пространство за придвижване на пешеходците бе тясна пътека.

Всяка втора декларация за доходите е подадена по електронен път

http://www.cross.bg/elektronen-litza-podpis-1572989.html

/КРОСС/ Почти всяка втора декларация за облагане на доходите на физическите лица е подадена по електронен път с ПИК или електронен подпис, сочи статистиката на НАП. Общо приетите декларации до този момент в страната са 320 000. Срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите изтича на 30 април 2018 г. До тогава трябва да се преведе и декларираният данък за довнасяне по годишните формуляри, напомнят още от НАП. Най-лесният и бърз начин за подаване на декларацията е по Интернет с ПИК. Персоналният код може да се получи безплатно от всеки офис на НАП. Декларациите могат да се изпратят още чрез интернет, подписани с електронен подпис, както и да се подадат по пощата, с обратна разписка, на място в някои пощенски станции, както и в офисите за обслужване на клиенти на Агенцията. От приходната агенция обръщат внимание, че физическите лица могат много лесно да попълнят своята декларация, като използват една от най-новите й е-услуги. Гражданите, които притежават ПИК или електронен подпис, могат да проверят в сайта на НАП дали за тях има подадени и какви данни от предприятия и от самоосигуряващи се лица за изплащани доходи, различни от тези по трудов договор, като например от хонорари. Е-услугата „Справка за изплатени доходи (различни от трудови) на физически лица" е достъпна чрез Портала на НАП за електронни услуги - https://inetdec.nra.bg/. Е-услугата предоставя информация също за вида и размера на изплатения доход, както и за удържания данък.

Хакнаха сайта на Бойко Борисов. Пак.

https://bivol.bg/borisov-site-hack.html

Официалният сайт на премиера Бойко Борисов boykoborissov.bg е бил хакнат неизвестно кога. От сутринта на 20 април 2018 той пренасочваше към други домейни с реклами и вкарваше в компютрите на посетителите на сайта потенциално зловреден код. Warning! Websites contain downloadable malware!#Security #CyberSecurity #CyberCrime #Hack #Malware #Phishing #Bulgaria #BoykoBorissov #PrimeMinister Clear cookies to reproduce. The pieces […]

Близо милион българи с дискомфорт в бита си заради здравословни проблеми

https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/blizo-milion-bylgari-s-diskomfort-v-bita-si-zaradi-zdravoslovni-problemi-259687/

Делът на хората с битови проблеми заради здравословни рискове е доста по-висок сред страните с ниски доходи, отчита Евростат

Началникът на полицията в Раковски и двамата му подчинени са изнудвали търговци на нелегални цигари

https://zaistinata.com/%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d0%b2-%d1%80%d0%b0%d0%ba%d0%be%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%b8-%d0%b4/

Началникът на Районното полицейско управление в Раковски Георги Илиев и двама негови подчинени са задържани, защото изнудвали контрабандист на цигари да им даде подкуп от 20 хил. лева в замяна на унищожаването на събраните данни от разследване за него.  Техен посредник бил служител на пловдивската общинска полиция, обвинен миналата година за грабеж на 75 мастербокса цигари без […]

САЩ: Русия и Асад заличават следите от химическата атака в Дума

http://nakratko.bg/category/25/158191/


САЩ разполагат с достоверна информация, че Русия и Сирия се опитват да заличат следите от химическата атака в град Дума, отказвайки на международните експерти достъп до район.

Кметицата на "Младост": Не съм вземала пари, Александър Ваклин ни е натопил

http://clubz.bg/66901-kmeticata_na_mladost_ne_sym_vzemala_pari_aleksandyr_vaklin_ni_e_natopil

Почти невиждано шоу с кметицата на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова се заформи в спецсъда, който гледа мерките за неотклонение. Двете са в стъклен "аквариум" на зала 5, предвиден за най-опасните престъпници, който дори и съдебните репортери не си спомнят кога за последно е използван.

За да се чува, отвътре двете крещят, че не им се дава възможност да говорят с журналисти, че не са вземали пари, не са ходили в мола на Околовръстното и че не е вярно, че са "светили" с подкупа от 56 000 евро.

"И за нас е тайна как парите се оказаха в колата", каза Десислава Иванчева.

Собственикът на фирма "Ваклин груп" - Александър Ваклин - е човекът, който ги е натопил с подкуп, казаха още двете. Според тях единствено вярно е, че те е трябвало да строят детска площадка в "Младост", но това е било доброволно.

Александър Ваклин

"Не ни е дал нито пари, нито е върнал", каза Иванчева.

Тя заяви, че са ги ударили преди изборите умишлено. И посочи Румен Русев - зам.-кмет по строителството - като организатор на всичко, защото искал да заеме поста й.

След като самото дело започна, съдия Пламен Панайотов попита Иванчева свалили ли са й белезниците, а вместо нея отговори адвокатът й Марин Марковски:

"Те ги слагат само на улицата, г-н съдия."

Очаквайте подробности.

Американските борсови индекси се понижават, в Европа затвориха разнопосочно

http://econ.bg/Новини/Американските-борсови-индекси-се-понижават-в-Европа-затвориха-разнопосочно_l.a_i.760678_at.1.html

Капиталовите пазари в Европа приключиха търговията в четвъртък разнопосочно, докато американските индекси завършиха на червена територия, пише...

Продадоха на търг писалка, за която се твърди, че била на Путин, за 63 000 евро

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6825303

Продадоха на търг писалка, за която се твърди, че била на Путин, за 63 000 евро
Черна писалка, украсена с изображение на сребърен двуглав орел от 20 кристала "Сваровски", бе продадена за 63 000 евро на търг на аукционна къща "Друо" в Париж, предаде ТАСС. Както пише в. "Паризиен", писалката принадлежала на руския президент Владимир Путин, предаде БТА. Предварителната оценка на лота бе между 50 000 и 80 000 евро.

Цачева не смее да коментира ареста на Иванчева

https://frognews.bg/novini/tsacheva-smee-komentira-aresta-ivancheva.html

Правосъдният министър Цецка Цачева смята, че няма ”компетенциите и каквито и да било правомощия” да коментира дали са превишени правата по време на акцията по задържането на кмета на район ”Младост” Десислава Иванчева.

Планирани прекъсвания в захранването на територията на ЧЕЗ за периода 23-27 април

http://www.cross.bg/mahala-mestnost-georgi-1572988.html

/КРОСС/ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването. Във връзка с осъществяване на посочените по-долу планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 23 - 27 април 2018 г. включително, се налагат кратковременни оперативни превключвания с цел обезопасяване на съоръженията за работа, осигуряване на алтернативно захранване за част или всички засегнати клиенти и последващо включване на съоръженията, върxу които са извършвани планирани дейности. ОБЛАСТ Дата/период    Времетраене   Населено място Засегнат район /улици, квартал, УПИ, ПИ/ В този текст са посочени датата, периода, времетраенето, населеното място и засегнатия район - улици, квартал, УПИ, ПИ. Подробна информация за засегнатите райони, включително адресен номер, вход или друго уточнение, както и причините за прекъсването можете да намерите на сайта на ЧЕЗ Разпределение в секция „Графици", „График на планирани ремонти" на адрес http://www. cez-rp

Задава се конкуренция за Google Earth

https://dnes.dir.bg/tehnologii/zadava-se-konkurentsiya-za-google-earth

С парите на Бил Гейтс и SoftBank Airbus ще създадат по-добра алтернатива на Google Earth

Могерини: Македония трябва да задълбочи реформите, договорът с България е исторически

https://www.actualno.com/balkani/mogerini-makedonija-trjabva-da-zadylbochi-reformite-dogovoryt-s-bylgarija-e-istoricheski-news_670665.html

След получаване на препоръката на ЕК за започване на преговори за присъединяване е важно да продължите и да задълбочите реформите по пътя към ЕС. Властите и опозицията споделят отговорността за бъдещето на страната. Това заяви вчера пред македонския парламенти върховният представител на ЕС за външна политика и сигурност Федерика Могерини. "Вие споделяте отговорността за бъдещето на вашите граждани. Правителството има отговорността да отвори пространството на опозицията за цялостно у

Благотворителен поход срещу рака на гърдата в Асеновград

https://www.actualno.com/asenovgrad/blagotvoritelen-pohod-sreshtu-raka-na-gyrdata-v-asenovgrad-news_670666.html

Асеновград се включва в борбата срещу рака на гърдата. За целта в утрешния предиобед /21.04.18 г./ ще бъде организиран благотворителен поход до НПК Асенова крепост, съобщи кореспондентът на Actualno.com от града. Походът ще стартира от площад „Академик Николай Хайтов” точно в 12:00 ч. Междувременно, през целия ден днес /20.04.18 г./, пак в центъра на Асеновград ще бъде позиционирана розова шатра. Мобилните екипи там ще предоставят информация, относно заболяването, ранната ди

Могерини пред македонския парламент: Време е да се тича заедно със съседите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6825300

Могерини пред македонския парламент: Време е да се тича заедно със съседите

Време е да тичаме заедно, време е да тичате заедно, заедно с вашите съседи, сигурна съм, че така ще стигнете далеч. Така върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и сигурността Федерика Могерини завърши своето обръщение пред депутатите в македонския парламент по повод препоръката за начало на преговори с ЕС,

С тази снимка български фотограф взе първа награда на престижен конкурс

https://offnews.bg//kultura/s-tazi-snimka-balgarski-fotograf-vze-parva-nagrada-na-prestizhen-konku-679072.html

Българският фотограф Веселин Атанасов стана Фотограф на годината в раздел „Любители” на международния конкурс Sony World Photography Award 2018, съобщи бТВ.

Фотографът-любител от Казанлък спечели първото място в категория „Пейзаж” и „Природа” в раздел „Любители” и стана носител на Националната награда за България в конкурса.

Експертното жури е избрало снимката на Атанасов „Ранна есен” сред десетки хиляди участници.

Фотограф на годината в категория професионалисти стана Алис Томлинсън от Великобритания с проекта си „Вотиви”, а в раздел младежи беше наградена 16-годишната Меган Джонсън от Съединените щати.

Изписаха от "Пирогов" 13-годишния, пострадал при катастрофата край Вакарел

https://www.24chasa.bg/novini/article/6825298

Изписаха от "Пирогов" 13-годишния, пострадал при катастрофата край Вакарел13-годишното момче, което пострада при катастрофата край Вакарел на 13 април, е изписано, съобщиха от болницата "Пирогов". Седмица след инцидента, всички пострадали вече са изписани от здравното заведение, предаде БНР. В Спешно отделение бяха настанени 4-ма ранени при удара на АМ „Тракия“ между автобуса и колата - мъж, две жени и момчето.

Маркъл не покани брат си на сватбата. Той: Оскърбен съм

https://www.vesti.bg/lyubopitno/markyl-ne-pokani-brat-si-na-svatbata.-toj-oskyrben-sym-6081500

Откакто проби в Холивуд, тя се превърна в друг човек. Забрави семейните си корени, коментира Томас Маркъл

Нямаше никакъв сговор с Русия, твърди Тръмп в "Туитър"

http://nakratko.bg/category/25/158190/


Американският президент Доналд Тръмп реагира на документи, написани от бившия директор на Федералното бюро за разследване (ФБР) Джейм Коми, които се появиха в американските медии, след като бяха изпратени в Конгреса на САЩ от Министерството на правосъдието.

Цветанов: Ясно е, че президентът гледа на Изток и саботира модернизацията на армията

http://www.struma.com/bulgariya/cvetanov-yasno-e-che-prezidentut-gleda-na-iztok-i-sabotira_133253/

Вчера между Цветанов и Румен Радев избухна поредният задочен спор

За всички е ясно, че президентът гледа на Изток, че той саботираше процесът за модернизация на армията в България”, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Вчера между Цветанов и Румен Радев избухна поредният задочен спор. Според лидерът на ПГ на ГЕРБ предложеното от президентството становище на КСНС е съдържало изводи, несъвместими с членството ни в ЕС и НАТО.

От „Дондуков 2” определиха твърденията на Цветанов като манипулативни и публикуваха...

Продължава

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване