Държавно предприятие ще стопанисва язовирите

https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/dyrjavno-predpriiatie-shte-stopanisva-iazovirite-263254/

Комисия, назначена от областните управители, ще класифицира по тристепенна скала за потенциална опасност язовирните стени, реши парламентът

Управляващите в Македония може да опитат да отстранят президента, обяви Заев

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/06/20/3202892_upravliavashtite_v_makedoniia_moje_da_opitat_da/?ref=rss


Македонският премиер Зоран Заев каза, че е възможно управляващото мнозинство да опита да отстрани президента Георге Иванов в парламента, ако той не подпише договора за името с Гърция след ратификацията му.<br /><br />В интервю за телевизия "Канал 5" той каза, че макар да е ръководител на изпълнителната, а не на законодателната власт, той ще се съобрази с желанието на гражданите да изяснят позицията си по въпроса за името на референдум тази есен.<br /><br...

Тъжно: Изтърбушиха къщата на Антон Новак в Морската градина и я превърнаха в сметище

http://www.varna24.bg/news/797881.html

Къщата на Антон Новак, създателят на Морската градина, тъне в мизерия. Цялата сграда е изрисувана в ...

Откриха трупа на 77-годишен мъж, обявен за издирване, в река във Врачанско

https://www.24chasa.bg/novini/article/6921857

Откриха трупа на 77-годишен мъж, обявен за издирване, в река във ВрачанскоТрупът на 77-годишен мъж от гр. София, който от 17.06.2018г. е в неизвестност, като преди това, на 15.06.2018 г. дошъл сам в наследствената си къща в с. Средни рът, е открит в река Малък Искър, близо до имота му, съобщават от ОДМВР- Враца. Смъртта на лицето е констатирана от дежурен лекар при ФСМП-Роман.

Служебно прекратяват регистрацията на кола, нерегистрирана от новия й собственик

https://www.24chasa.bg/novini/article/6921855

Служебно прекратяват регистрацията на кола, нерегистрирана от новия й собственикОт отдел „Пътна полиция“ в ГДНП напомнят, че в края на 2017 г. влезе в сила разпоредбата на чл. 143, ал. 15 от Закона за движението по пътищата (ЗДвП) за служебно прекратяване на регистрацията на пътно превозно средство на собственик, който в двумесечен срок от придобиването не изпълни задължението си да го регистрира на свое име.

УЕФА реже Милан за Лига Европа

https://offnews.bg//futbol/uefa-rezhe-milan-za-liga-evropa-682949.html

УЕФА има намерение да изключи Милан от турнира Лига Европа заради нарушения на финансовия феърплей, пише изданието "Скай Спортс".

Европейската футболна централа е отхвърлила поредния вариант за споразумение с италианския гранд, който не може да оправдае многомилионните трансфери на клуба, които превишават значително приходите на "росонерите".

Освен това УЕФА се отнася с недоверие към собственика на Милан, който има съмнителна репутация в бизнес средите. Ако се стигне до дисквалификация от евротурнирите, Милан ще обжалва в Спортния арбитражен съд в Лозана.

Иначе българските представители в Лига Европа ще разберат съперниците си в турнира днес по обяд. Жребият за първия квалификационен кръг започва в 14:00 часа в централата на УЕФА в Нион.

Левски, ЦСКА и Славия ще се надяват не само да изтеглят възможно най-лесните противници на старта, но и да се паднат срещу преодолими отбори в следващия кръг, жребият за който също ще се изтегли днес. Първите мачове в Лига Европа ще се изиграят на 12 и 19 юли.

Служебно прекратяват регистрацията на кола, непрехвърлена на името на новия собственик

https://www.actualno.com/society/slujebno-prekratjavat-registracijata-na-kola-neprehvyrlena-na-imeto-na-novija-sobstvenik-news_680615.html

От Пътна полиция напомнят, че в края на 2017 г. влезе в сила разпоредбата на чл. 143, ал. 15 от Закона за движението по пътищата (ЗДвП) за служебно прекратяване на регистрацията на пътно превозно средство на собственик, който в двумесечен срок от придобиването не изпълни задължението си да го регистрира на свое име. Изпълнението на разпоредбата изискваше технологично време за разработване на изтеглен файлсофтуер за автоматично следене на сроковете и автоматично прекратяване на регистрацията, ко

Румен Радев: Сънародниците ни в Словакия дават прекрасен пример как България е съвременна и отворена към света страна

http://www.cross.bg/radev-rymen-sveta-1577263.html

/КРОСС/Отношението към българите в Словакия е на изключително високо ниво. Сънародниците ни тук дават прекрасен пример, че страната ни е съвременна държава, отворена към света. Това заяви президентът Румен Радев на среща с представители на българската общност в Братислава. Срещата се състоя в първия ден от официалното посещение на държавния глава в Словашката република. По думите на президента Радев високата оценка към сънародниците ни в Словакия формират още преди век българските градинари, станали символ на трудолюбие, почтеност и лоялност. Тези прекрасни впечатления се „умножават“ с идването на последните поколения наши сънародници, които показват, че българинът е висококвалифициран в съвременните технологии, заяви държавният глава. Според Румен Радев, всеки, който с труда си гради кариера, допринася и работи за България, защото страната ни е отворена към света, част от европейското семейство. „Вие показвате, че България е навсякъде, където има български песни, българска реч и български дух“. С тези думи президентът се обърна към сънародниците ни, след като ученици от Българското средно образователно училище „Христо Ботев“ в Братислава развълнуваха залата с изпълнения на български песни. Президентът им благодари, че не забравят традициите и корените си. В Братиславския замък за среща с Румен Радев се събраха наши сънародници и семействата им, учители и ученици от Българското училище „Хр

Хакери отново откраднаха криптовалути за 30 млн. долара

http://econ.bg/Новини/Хакери-отново-откраднаха-криптовалути-за-30-млн-долара_l.a_i.762820_at.1.html

Віthumb - eднa oт нaй-гoлeмитe ĸpиптoбopcи в Южнa Kopeя - cъoбщи, чe ĸpиптoвaлyти зa нaд $30 милиoнa ca били oтĸpaднити, пpeдaвaт cвeтoвнитe...

Депутатите освободиха управителя на НЗОК проф. Камен Плочев

https://offnews.bg//politika/deputatite-osvobodiha-upravitelia-na-nzok-prof-kamen-plochev-682943.html

Народните представители освободиха проф. д-р Камен Плочев като шеф на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

По време на дебатите от ГЕРБ обявиха, че тази институция е оставена три месеца на автопилот. "Проблемите, които се натрупаха, са големи", коментира депутатът от най-голямата партия д-р Лъчезар Иванов. Той подчерта, че Плочев е голям специалист. "Аз съм работил с него 17 години и го познавам над 20 години. Тъй като днес ние разглеждаме неговото предсрочно освобождаване, бих искал да предпазя всички колеги от политически залитания от пледоарии за защита на проф. Камен Плочев. Като един изключителен специалист и човек, който носи отговорност, той много добре осъзнава своето заболяване", каза още Иванов.

"Не, че няма пилот в самолета в системата на НЗОК – самолетът върви към земята", коментира депутатът от БСП  проф. Георги Михайлов. Той подчерта, че ситуацията с Плочев е показала, че депутатите избират управител на НЗОК, който няма глас в Надзорния съвет на институцията. Според Михайлов е крайно време вместо в парламента да се занимават с процедурните въпроси, трябва "да се тръгне към решаването на проблемите на българското здравеопазване".

От ДПС пък подчертаха, че не проф. Камен Плочев е човекът, който трябва да си подаде оставката. "Други хора трябва да си отидат", коментира депутатът от ДПС Нигяр Джафер. Още по време на дебатите тя обяви, че ДПС ще се въздържат при гласуването. "Случаят е пореден фрагмент в задълбочаващата безизходица в системата на здравеопазването“, заяви Джафер. По думите ѝ досега 17 управители на НЗОК са били освобождавани предсрочно и нито един не е изкарал пълен мандат. Според нея най-голямата вина за ситуацията носят "тези, които управляват през последните 9 години".

Плочев излезе в отпуск по болест, след като влезе в открит конфликт с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев за размера на дълговете на НЗОК към европейските здравни каси. Тогава Ананиев поиска оставката му. От 3 месеца той е в болничен, което дава възможност да бъде освободен. Самият Плочев написа отворено писмо, в което обяви, че поне още месец няма да може да изпълнява задълженията си и подчерта, че това дава възможност да бъде освободен.

Миналата седмица скоростното внасяне на предложението за освобождаването му доведе до проваляне на пленарното заседание. Тогава БСП напуснаха пленарната зала с мотива, че такива решения не могат да се взимат прибързано и в отсъствието на много народни представители.

ВВМУ "Н.Й. Вапцаров" победи МФК Спартак в градското на Варна по плажен футбол

http://www.moreto.net/novini.php?n=376294

Новосформираният тим на ВВМУ "Н.Й. Вапцаров" записа трудна, но сладка победа над шампиона на България по плажен футбол МФК Спартак във втория ден от градското първенство на Варна, научи Moreto.net. Това е втори успех за тима на Николай Хаджиев, като днес той победи с 3:2.

Президентът на КТ „Подкрепа”: Майките на деца с увреждания са заблудени

//dariknews.bg/novini/bylgariia/prezidentyt-na-kt-podkrepa-majkite-na-deca-s-uvrezhdaniia-sa-zabludeni-2104578

Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов коментира пред журналисти, че според него майките на деца с увреждания са заблудени, че законопроектът за лична помощ решава техните проблеми. Той допусна, че голяма част от тях не са се запознали с написаното в проекта.

<

Трагичен трудов инцидент: Валяк прегази работник в цех за вар!

http://regiona.bg/%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%b3%d0%b8%d1%87%d0%b5%d0%bd-%d1%82%d1%80%d1%83%d0%b4%d0%be%d0%b2-%d0%b8%d0%bd%d1%86%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d1%82-%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d1%8f%d0%ba-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b3%d0%b0/

Валяк на транспортна лента причини смъртта на работник в цех за вар.Починалият 54-годишен мъж е от шуменското село Троица.

Той отговарял за инсталацията, която транспортирала суровина за товарене на камиони. Рано сутринта след като минал инструктажът, колегите му забелязали, че транспортната лента се движи без да има камион, които да чака товарене.

Тогава видели, че мъжът е заклещен под един от валяците на машината. Обадили се на Бърза помощ, но дошлите лекари констатирали смъртта на работника.

Материалът Трагичен трудов инцидент: Валяк прегази работник в цех за вар! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Спешно изтеглят над милион яйца от пазара у нас

http://www.cross.bg/yaiitza-ivanova-izteglyat-1577262.html

/КРОСС/ Спешно от търговската мрежа се изтеглят около 1,1 милиона яйца от ферма за кокошки в добричкото село Дончево заради установен птичи грип. Номерата на партидите заразени яйца, чийто код е върху черупките, са 2BG08001 и 3BG08001, а опаковките са маркирани с номер 0819001. "Консумацията на яйца и месо от заразени птици не е вредна за човешкото здраве, но се изтеглят от пазара, за да се ограничи заразата", заяви пред БНТ д-р Райна Иванова от Българската агенция за безопасност на храните. Яйца от фермата са пласирани из цялата страна, но магазините и складовете са установени, информира д-р Иванова. "Навсякъде в страната се вземат превантивни мерки. Засегнатите птици от фермата ще бъдат умъртвени по хуманен начин, за да не се разпространи заболяването", изтъкна още д-р Райна Иванова.

Папагал избяга от цирк в Смолян, "заловиха" го

https://www.actualno.com/smolyan/papagal-izbjaga-ot-cirk-v-smoljan-zaloviha-go-news_680614.html

Папагал от породата "Ара" е избягал от цирк в Смолян снощи, наложило се да викат пожарната на помощ. Около 21,50 часа в полицията получили сигнал за избягал папагал порода "Ара" от пътуващ цирк, разположен в пространството срещу завод "Гамакабел". На място пристигнал екип на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението". Служителите са установили, че избягалият папагал е кацнал на високо дърво. С помощта на автомеханична стълба

Измамници събират дарения на улицата, преструвайки се на глухи

https://www.actualno.com/society/izmamnici-sybirat-darenija-na-ulicata-prestruvajki-se-na-gluhi-news_680613.html

Мними глухи обикалят централни софийски улици и събират дарения за изграждане на център за хора с увреден слух. За това сигнализираха потребители на социалните мрежи, станали жертви на порочната практика. От публикуваните във Фейсбук материали се вижда, че парите се искат от името на Съюза на глухите в България. Ашот Дарандонян от фондация "Заслушай се" изрази активна позиция по казуса. Той обясни, че са запознати с проблема от повече от година, но напоследък подобни случаи са зачест

До 2050 г. повече жеги и наводнения в градовете

https://petel.bg/Do-2050-g--poveche-zhegi-i-navodneniya-v-gradovete__270141

Снимка Булфото, архив Само за 30 години заплахата от горещини, крайбрежни наводнения, сривове в енергийните системи и недостиг на вода и ...

Започна приемът на заявления за класиране след 7. клас

https://petel.bg/Zapochna-priemat-na-zayavleniya-za-klasirane-sled-7--klas__270140

От днес започва подаването на заявления за класиране след 7. клас, съобщиха от Министерството на образованието.   Документи за кандидатс...

Скъпа командировка коства поста на зам.-министър

https://www.vesti.bg/bulgaria/politika/skypa-komandirovka-kostva-posta-na-zam.-ministyr-6083618

Зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Диитрова мотивирала оставката си със създалата се обществена чувствителност във връзка с нейна командировка в Ню Йорк

Митнически служители на Капитан Андреево задържаха контрабандни анаболни стероиди

https://www.24chasa.bg/novini/article/6921851

Митнически служители на Капитан Андреево задържаха контрабандни анаболни стероиди
Контрабандни анаболни стероиди задържаха митническите служители на Капитан Андреево при проверка на влизащ в страната пътнически автобус с българска регистрация, съобщиха от Агенция "Митници". Шофьорът и всички пътници обявили, че не пренасят стоки или валута за деклариране. При последвалата щателна митническа проверка,

Все повече ученици искат да работят през лятната ваканция по морето

http://www.varna24.bg/news/797876.html

Увеличават се учениците на възраст от 16 до 18 години, които искат да работят през лятната ...

Обединената опозиция дава надежда, а Ердоган залага на едноличното управление

https://www.24chasa.bg/novini/article/6921846

Обединената опозиция дава надежда, а Ердоган залага на едноличното управлениеРеджеп Тайип Ердоган доминира в турската политика от 16 години и дори засили позициите си след опита за преврат, но дали не сгреши, като свика предсрочни избори? Баснословният "османски шамар" е светкавичен, убийствен удар с отворена длан, използван от воините на Османската империя за зашеметяване на противниците - мъже, дори и коне, пише ДПА.

Пожарникари гониха избягал папагал от цирк в Смолян

https://www.24chasa.bg/region/article/6921818

Пожарникари гониха избягал папагал от цирк в СмолянСмолянски пожарникари търсиха избягал папагал от клетката на гостуваща циркова трупа в града. Циркът установил липсата му преди смрачаване и подал сигнал тел. 112. Според описанието им става въпрос за папагала порода „Ара“, който се е запилял в района на ул. "Хан Аспарух" срещу кабелния завод в Смолян.

Защо ученически лагер в Гърция превърна деца в сървайвъри?

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/zashto-uchenicheski-lager-v-gartsiya-prevarna-detsa-v-sarvayvari

Мръсотия, липса на тоалетна хартия и чаршафи скандализираха певицата и майка Йоана Захариева

Държавата поема стопанисването на язовири

https://frognews.bg/novini/darjavata-poema-stopanisvaneto-iazoviri.html

Парламентът реши да бъде създадено Държавно предприятие ”Управление и стопанисване на язовири”. Това стана с приемането на второ четене на промени в Закона за водите.

Димитър Манолов от КТ 'Подкрепа' избухна: Престанете да разхождате тия нещастни деца по улиците (видео)

https://offnews.bg//obshtestvo/dimitar-manolov-ot-kt-podkrepa-izbuhna-prestanete-da-razhozhdate-ti-682946.html

Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов избухна срещу протестиращите майки на деца с увреждания и ги призова да "спрат да разхождат тия нещастни деца по улиците" и да се засрамят.

Това стана по време на дискусията за предлагания нов закон за личната помощ, изготвен от омбудсмана Мая Манолова. Проектът на този етап не получи зелена светлина.

"Нека да се разберем в тая държава има ли Конституция, или няма и кой пише законите! Закони се пишат в Народното събрание, закони се пишат в правителството. Нито съм правителство, нито съм Народно събрание и не ми подвиквайте като овчар. И престанете да разхождате тия нещастни деца по улиците. Засрамете се малко, засрамете се малко!", обърна се остро към една от майките в залата Димитър Манолов, провокиран от забележката ѝ и синдикатите да започнат да пишат законопроекти.

Реакцията му предизвика възмущение сред протестиращите.

"Да, засрамете се, сериозно го говоря това, абсолютно сериозно. Защото това, което вършите с вашите деца, е безчовечно", не сдържа гнева си шефът на "Подкрепа".

Тази сутрин, в интервю за bTV, Манолов се извини на хората с увреждания и каза, че не е бил разбран правилно. Той имал предвид, че децата и проблемите на хората с увреждания се използват за политически цели, но не пожела да уточни кой ги използва.

Кевин Спейси още веднъж на голям екран

http://clubz.bg/69416-kevin_spejsi_oshte_vednyj_na_golqm_ekran

Ще можем да гледаме отново Кевин Спейси – в новия игрален филм „Billionaire Boys Club“, базиран на истинската история на измамната финансова схема на Понци от 80-те години. От „Въртикал Ентъртейнмънт“, дистрибутор на филма, заявиха, че въпреки обвиненията в сексуален тормоз и нападение срещу Спейси, те планират да продължат с представянето на проекта.

Надяваме се тези смущаващи обвинения, свързани с поведението на един човек – които не бяха публично известни, когато филмът беше създаден преди почти две години и половина, и към актьор, който има малка поддържаща роля в „Billionaire Boys Club“ не опетнява дистрибуцията на филма“, обявиха от „Въртикал Ентъртейнмънт“ в изявление пред Си Ен Ен.

Ние не оправдаваме сексуалния тормоз на никое ниво и напълно подкрепяме неговите жертви. Затова решението ни да покажем този филм не беше нито лесно, нито безчувствено. Но в същото време ние вярваме, както и стотиците членове на екипа, които работиха усилено върху филма, в даването на шанс крайният им продукт да стигне до публиката. В крайна сметка се надяваме, че зрителите сами ще вземат своето решение по отношение на осъдителните твърдения за миналото на едно лице, но не за сметка на целия актьорски състав и на екипа, участвал в създаването на този филм“, казват от компанията.

Решението да се запази участието на Спейси в този филм идва повече от седем месеца, след като той беше заменен от Кристофър Плъмър във „Всичките пари в света“ на „Сони“. Студиото взе решение да презаснеме сцените със Спейси само седмици преди разпространението на филма през декември 2017-а.

Спейси бе обвинен в сексуално насилие първо от актьора Антъни Рап, който през октомври съобщи пред „Бъзфийд“ за сексуални аванси от страна на Спейси по време на парти през 1986 г., когато Рап е бил 14-годишен.

След това Спейси публикува декларация, в която каза, че не си спомня инцидента, но се извинява за „неподходящото си пиянско поведение“.

Дни след първоначалното обвинение на Рап, Си Ен Ен публикува разследване с многобройни оплаквания срещу Спейси в сексуален тормоз. Не след дълго „Нетфликс“ обявиха, че няма да продължат сериала, ако Спейси е част от него.

Тогавашният пресагент на Спейси, който вече не работи с него, обяви че актьорът търси неуточнено лечение. След извиненито си към Рап, самият Спейси не е правил повече никакви публични коментари.

Шестият и финален сезон на „Къща от карти“ бе заснет без Спейси и ще бъде показан тази есен.

В „Billionaire Boys Club“ участват Ема Робъртс, Джереми Ървин, Джъд Нелсън, Кари Елуес и Били Лурд. Филмът ще бъде пуснат в ограничено разпространение на 17 август.

"Площад Славейков"

Освободиха предсрочно управителя на НЗОК проф. Камен Плочев

https://www.24chasa.bg/novini/article/6921842

Освободиха предсрочно управителя на НЗОК проф. Камен ПлочевНародното събрание реши предсрочно да прекрати мандата на проф. Камен Плочев като управител на НЗОК. В гласуването участваха 211 народни представители, от които 109 бяха "за", 72 - "против", а 30 се въздържаха, предаде БТА. В доклада на Комисията по здравеопазване се посочва, че на 12 юни е постъпило писмо от председателя на Надзорния съвет на

Дете от Хасково стана жертва на телефонни измамници

http://www.cross.bg/izmamnitzi-telefonni-zhertva-1577261.html

/КРОСС/ 13-годишно дете от Хасково стана жертва на телефонни измамници. Използвана е схемата с обаждане от фалшив полицай. Той поискал помощ за залавяне на телефонни измамници. Детето изхвърлило през терасата на жилището си в квартал “Орфей” 170 грама златни накити. По-късно бащата е подал сигнал в полицейското управление.

Leanplum купува българската Connecto

https://news.bg/deals/leanplum-kupuva-balgarskata-connecto.html

Сред клиентите на придобитата фирма са Rakuten Viber, Coca-Cola и Visa

МВР спира от движение коли, които не са регистрирани от новия им собственик

https://offnews.bg//obshtestvo/mvr-spira-ot-dvizhenie-koli-koito-ne-sa-registrirani-ot-novia-im-sobs-682948.html

МВР ще прекратява служебно регистрацията на автомобили, които не са регистрирани на името на новия им собственик. От "Пътна полиция" напомнят, че изискването е записано с промените в Закона за движение по пътищата, приети в края на 2017 година.

Изпълнението на изискванията в закона започва едва сега, тъй като е имало технологично време от два месеца, в което е трябвало да бъде разработена програма за автоматично следене на сроковете и автоматично прекратяване на регистрацията. Софтуерът вече е готов и работи, уточняват от Пътна полиция.

В съобщение от МВР се посочва:

След направено развитие на програмното осигуряване, от 12.06.2018 г. е добавена нова функционалност в АИС „КАТ Регистрация на ППС и собствениците им“ - служебно прекратяване на регистрацията на превозно средство, което се извършва автоматично за договори, въведени в Регистъра на ПС след 27.12.2017 г. Така, ако нов собственик не изпълни задължението си по закон, превозното му средство ще бъде дерегистрирано служебно.

Също така от 06.03.2018 г. е изградена връзка между информационните системи на МВР и Нотариалната камара, с която се осигурява получаване на информация за договора за прехвърляне собствеността на ППС веднага след неговото сключване. Процедурата е лесна и можете да я видите как да я изпълните тук.

От там напомнят, че управлението на автомобили с прекратена регистрация е престъпление по смисъла на Наказателния кодекс. 

МВР напомня, че регистрацията трябва да бъде постоянния адрес или адрес на регистрация на собственика. При неизпълнение на задължението по чл. 145, ал. 2 от ЗДвП се налага глоба или имуществена санкция в размер 200 лв.

ЦСКА, "Левски" и "Славия" ще научат първите си съперници за Лига Европа

http://www.cross.bg/supernitzi-yrna-naychat-1577260.html

/КРОСС/ Класирането, плейофите и турнира за Купата на България определиха 3 отбора от София да играят в първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа.  Днес ЦСКА, "Левски" и "Славия" ще научат имената на съперниците, срещу които ще се изправят на терена на 12 и 19 юли, когато са първите мачове и реваншите. Трите тима вече са разпределени по урните и потенциалните им съперници са ясни. Българските отбори за поставени, така че евентуалните им противници изглеждат на пръв поглед преодолими.  Жребият ще бъде изтеглен в Нион, Швейцария в 14:00 ч. българско време. Носителят на Купата на България "Славия" е в първа урна. Евентуалните съперници на "белите" са: "Гленавон" Северна Ирландия, "Европа" Гибралтар или "Прищина" Косово, "Биркиркара" Малта или "Клаксвик" Фарьорски острови, "Илвс" Тампере, Финландия и "Стярнан" Исландия. ЦСКА е в седма урна. Там "червените" ще дебнат за: "Милсами", "Рудар" Плевля, "Рига", "Хонвед" Будапеща и "Балзан"

Уволниха ТВ водеща заради "развратна" рокля (ВИДЕО)

https://www.actualno.com/curious/uvolniha-tv-vodeshta-zaradi-razvratna-roklja-video-news_680475.html

Кувейтската водеща Амал Ал Ауади беше уволнена от работата си заради рокля, която изглеждаше твърде разголена за арабската публика. Уволнението на водещата идва точно по време на шоуто на живо. За това разказва самата тя в социалните мрежи. Ауади е лице на предаването от много години, предават местни медии. Редактори наредили прекъсването на излъчването и изгонили водещата поради разгневените зрители, които се оплакали от облеклото на момичето. Това, според тях, не можело да се носи по време

20 юни - Световен ден на бежанците

http://www.moreto.net/novini.php?n=376295

Световният ден на бежанеца е отбелязан за първи път през 2001 година и се провежда всяка година на 20 юни. Десетки хиляди души по цял свят отбелязват и празнуват приноса на прокудените от домовете си хора. Ежегодното отбелязване включва различни събития в повече от 100 държави, включително в Централна Европа, в които участват държавни служители, НПО и хуманитарни работници, известни личности, граждани и самите бежанци.

Депутатите освободиха Камен Плочев от НЗОК

https://www.actualno.com/healthy/deputatite-osvobodiha-kamen-plochev-ot-nzok-news_680611.html

Народното събрание прие предсрочното отстраняване на управителя на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Камен Плочев. Решението беше взето със 109 гласа "за", 72 "против" и 30 "въздържал се". В края на май Плочев поиска да се оттегли от поста, като се позова на член в Закона за здравето, според който ако три месеца не може да изпълнява задълженията си поради заболяване, може да подаде оставката си и да напусне. Плочев излезе в дълъг болничен отпуск, след к

Българин се катери като паяк по небостъргачите в Милано, за да ги чисти (Снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6921822

Българин се катери като паяк по небостъргачите в Милано, за да ги чисти (Снимки)Българинът Димитър Харизанов е човекът паяк, който се катери по всички милански небостъргачи, за да ги чисти. Едновременно с това фотографира себе си и панорамите отвисоко, заради което има хиляди последователи в социалните мрежи. В.”Кориере дела сера” посвещава в новия си брой статия на „летящия” българин. „На 6 г.

Русия победи Египет и почти сигурно излиза от групата

https://www.mediapool.bg/rusiya-pobedi-egipet-i-pochti-sigurno-izliza-ot-grupata-news280519.html

Отборът на Русия на практика се класира на 1/8-финалите на световното първенство, след като постигна втора победа в груповата фаза.  Руснаците победиха с 3:1 тима на Египет във втората си среща на първенството, след като на старта размазаха с 5:0 Саудитска Арабия.  Футболистите на Русия и Египет не успяха да си вкарат гол през първото полувреме, въпреки че играта бе много бърза и интересна. През втората част дойдоха и головете.    Още в 47-та минута Ахмед Фати си вкара автогол. 12 минути по-късно Денис Черишев удвои аванса на Русия с третия си гол на световното.    В 62-ата минута всичко свърши за Египет, след като Дзюба вкара за 3:0.    В 73-ата минута Мохамед Салах от дузпа вкара почетно за тима от Северна Африка.    В другия мач от група "A", който ще се играе в сряда, Уругвай излиза срещу Саудитска Арабия и при успех също ще си гарантира участие в плейофите.   Другите два мача в сряда са Португалия – Мароко и Иран – Испания.

Вижте къде ще спира водата в София

https://frognews.bg/novini/vijte-kade-shte-spira-vodata-sofiia-2018-06-20.html

На 21 юни 2018 г. (четвъртък), във връзка с подмяна на спирателни кранове зад бл. 33 жк. „Овча купел“ 2, се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:

Земетресение разлюля Румъния тази нощ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6921820

Земетресение разлюля Румъния тази нощЗеметресение удари северната ни съседка Румъния тази нощ в 02:05 ч. Трусът е с магнитуд 3.7 по скалата на Рихтер, предаде dunavmost.com По данни от Европейския сеизмологичен център епицентърът на земетресението е на 124 км на север от столицата на Румъния - Букурещ. Трусът е с дълбочина 128 км. на 45.53 северна ширина и 26.41 източна дължина.

Ивет Лалова подобри личния си рекорд за сезона

https://offnews.bg//leka-atletika/ivet-lalova-podobri-lichnia-si-rekord-za-sezona-682947.html

Първата дама на леката ни атлетика Ивет Лалова подобри личния си рекорд за сезона в бягането на 100 м. Тя финишира за 11.18 сек (+1.1 м/сек) на турнира в Монтрьой, Франция.

Постижението е най-силно за софиянката от началото на годината, с две стотни по-добро от това, което записа на 19 май в турския град Мерсин.

Така 34-годишната лекоатлетка се нареди трета в спринта на 100 м в Монтрьой. По-бързи от нея бяха световната вицешампионка в дисциплината Мари-Хосе Та Лу от Кот д’Ивоар с 10.95 сек и Карол Захи от Франция с 11.16 сек. Преди три дни българката завърши на второ място на 100 м на турнира в Берн с време 11.31 сек. 

Иначе Ивет продължава подготовката си за европейското първенство. То ще се проведе между 7 и 12 август в Берлин. Преди две години Лалова остана втора на 100 и 200 метра зад Дафне Схипърс и Дина Ашър-Смит.

Важно: Започва подаването на заявления за класиране след 7 клас на учениците!

http://regiona.bg/%d0%b2%d0%b0%d0%b6%d0%bd%d0%be-%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%b2%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d1%8f%d0%b2%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b8/

От днес започва подаването на заявления за класиране след 7 клас като срокът за това е до 26 юни

Заявления могат да се подават и онлайн на сайта „прием.мон.бг“. В училищата-гнезда ще се приемат и документи и на хартиен носител.

Родители сигнализираха пред „Хоризонт“, че в онлайн платформата за кандидатстване в гимназиите не могат да се попълнят повече от 15 желани специалности.

Вчера от просветното министерство съобщиха, че е препоръчително да се попълнят поне 20 избрани паралелки.

„Онлайн системата имаше проблем, който се получава от различни версии на по-стари браузери и проблемът вече е отстранен, системата работи и могат да се подават заявления. Проблемът е един – че родителите не могат да подават заявление, защото им се е скрил бутонът „подай заявление“, след като са въвели девето желание. Родителите не могат да напишат повече от 15 желания, защото им се скрива този бутон, така че те няма как да са подали заявление, при положение, че бутонът им е скрит. Подадени заявления няма и този проблем е решен. Вече могат да попълват повече от 15 желания и да си подадат заявлението спокойно“, каза за „Хоризонт“ Борис Герасимов – директор на дирекция „ИнФормационни технологии“ в министерството.

Достъпът до страницата за подаване на документи е чрез входящ номер и 10-цифрен код, зaписани в служебната бележка за явяване на националните външни оценявания. Трябва да се попълнят предпочитаните училища с избраните профили или специалности подредени последователност според предпочитанията. Всяка паралелка е отделно желание. Препоръчително е да се попълнят поне 20, съобразени с резултатите от изпитите.

За професионална гимназия трябва да се приложи сканирано копие на медицинско свидетелство от общопрактикуващия лекар. Документите ще се приемат до 26-ти юни включително, а първото класиране ще излезе до 3 юли.

Материалът Важно: Започва подаването на заявления за класиране след 7 клас на учениците! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Умря великият футболен съдия Серджо Гонела, един от двамата свирили финали на европейско и световно

https://www.24chasa.bg/sport/article/6921817

Умря великият футболен съдия Серджо Гонела, един от двамата свирили финали на европейско и световноНа 85 години почина великият италиански съдия Серджо Гонела. Той бе най-добрият рефер в света дълги години. Гонела и швейцарецът Готфрид Динст са единствените, ръководили финали на световно и европейско първенство. През 1976 година Гонела свири решителния мач на европейското в Югославия, когато Чехословакия спечели първото място след победа над ФР

Вижте къде в София спират водата утре

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6921816

Вижте къде в София спират водата утре"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в части на столицата утре, съобщиха от дружеството. Във връзка с подмяна на спирателни кранове зад бл. 33 ж.к. "Овча купел" 2, утре се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 21.00 часа на клиентите на "Софийска вода", живеещи в района на ул. "Антонин Колар", ул. "Феникс" и бул.

Ева Лонгория роди. Вижте първата снимка

https://www.vesti.bg/lyubopitno/eva-longoriia-rodi.-vizhte-pyrvata-snimka-6083616

Бебето е момче и се казва Сантяго Енрике Бастон. То се е родило вчера в медицинския център "Сидърс-Синай" в Лос Анджелис. Тежи 3 кг

Редица места без вода във Варна

http://www.varna24.bg/news/797874.html

Поради подмяна на водопровод абонатите в карето между бул."8-ми Приморски полк", ...

Дете от Хасково стана жертва на телефонни измамници

https://offnews.bg//112/dete-ot-haskovo-stana-zhertva-na-telefonni-izmamnitci-682945.html

13-годишно дете от Хасково стана жертва на телефонни измамници, съобщава БНР.

Използвана е схемата с обаждане от фалшив полицай. Измамникът поискал помощ за залавяне на телефонни измамници.

Детето изхвърлило през терасата на жилището си в квартал “Орфей” 170 грама златни накити.

По-късно бащата е подал сигнал в полицейското управление.

Скандална зам.министърка подаде оставка, Борисов я прие

http://www.barometar.net/91158/

Министър-председателят Бойко Борисов прие подадената от заместник-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова оставка. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Мотивът на Димитрова е създалата се обществена чувствителност във връзка с участието й в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, проведена в Ню Йорк. Оставката на зам.-социалния министър идва […]

Вижте с кои съперници се паднаха българските отбори в Лига Европа

http://clubz.bg/69415-vijte_s_koi_sypernici_se_padnaha_bylgarskite_otbori_v_liga_evropa

Българските отбори научиха съперниците си за първия предварителен кръг на Лига Европа. Мачовете са на 12 и 19 юли.

ЦСКА-София се падна с "Рига" (Латвия). "Червените" са домакини в първата среща.

"Левски" има най-лека задача от трите тима - "Вадуц" (Лихтенщайн), на който първо ще гостува.

Тимът на "Славия" първи научи своя опонент - това е "Илвес Тампере" (Финландия). Носителите на купата на България ще приемат скандинавците на реванша.

И трите ни представителя бяха сред поставените. 

Вчера "Лудогорец" изтегли северноирландския "Крусейдърс" в Шампионската лига (10-11 и 17-18 юли, "орлите" първо домакинстват).

Очаквайте подробности.

Извънредно: Почерня от полиция пред банка в София! Има арестувани?

http://www.struma.com/sinya-lampa/izvunredno-pochernya-ot-policiya-pred-banka-v-sofiya-ima-arestuvani_135740/

Акция на МВР се провежда в центъра на София. Патрулка с полицаи се намира пред банков клон на централния бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, съобщава bTV. Банката, както и банкоматът пред нея, са опаковани с полицейска лента.

По непотвърдена информация има няколко задържани. От МВР засега отказват подробности за операцията. Няма видими следи от взлом или взрив на банкомата./Блиц

 

Метеоролози предупреждават, че до 9 юли институтът им ще остане без пари

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/06/20/3202859_meteorolozi_preduprejdavat_che_do_9_juli_institutut_im/?ref=rss


Средствата на Института по метеорология и хидрология ще стигнат до 9 юли, след което той трудно ще може да функционира. Това коментира гл. ас. Анастасия Стойчева от Българската академия на науките (БАН) в ефира на БНТ.<br /><br />"След тази дата ще започнат да отпадат различни дейности. Например много наблюдатели, които правят теренните замервания, може да напуснат", обясни Стойчева.<br /><br />"Хората напускат и оставаме критично малко специалисти....

Чужденец е първият инициатор за построяване на морски бани във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=376283

Чужденец е първият инициатор за построяването на морски бани във Варна. Това каза Кънчо Григоров, директор на Музея за история на Варна. „Местната власт е сюрпризирана и заинтригувана от интереса за построяване на морски бани, като първото предложение е на украинският помешчик Йомин от гр.

Нови инвеститори ще последват предлагането на „Градус“

https://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/novi-investitori-shte-posledvat-predlaganeto-na-gradus-263248/

Ваучерната схема на ЕС за покриване разходите на компании за листване на борсата се очаква да започне да работи до края на годината, посочи Димитър Георгиев

Симеонов защити подалата оставка зам.-министърка

//dariknews.bg/novini/bylgariia/simeonov-zashtiti-podalata-ostavka-zam.-ministyrka-2104566

Вицепремиерът Валери Симеонов защити освободения тази сутрин заместник-министър на труда Росица Димитрова и поиска тя да бъде върната на поста. Според Симеонов Росица Димитрова е пожертвана от премиера Борисов и това саботира работата на държавната

Уилям и Кейт обявиха датата за кръщенето на принц Луи

//dariknews.bg/novini/liubopitno/uiliam-i-kejt-obiaviha-datata-za-kryshteneto-na-princ-lui-2104568

Кръщенето на най-малкия син на принц Уилям и херцогиня Катрин ще се състои на 9 юли в двореца Сейнт Джеймс в Лондон. Това съобщи канцеларията на двореца Кенсингтън.

Радост за рибарите край Варна: Гръцка риба влезе на пасажи в Черно море

https://petel.bg/Radost-za-ribarite-kray-Varna--Gratska-riba-vleze-na-pasazhi-v-CHerno-more-__270139

Пасажи от характерната за Егейско море риба смарид са забелязани в морето край Варна. Това съобщи за „Петел” топ харпунджията и сърфист ...

Моделка разкри как от ИДИЛ са промили мозъка й и искала да стане следващата "бяла вдовица"

https://petel.bg/Modelka-razkri-kak-ot-IDIL-sa-promili-mozaka-y-i-iskala-da-stane-sledvashhata-byala-vdovitsa-__270138

Бляскавата британска моделка Кимбърли Минърс разказа как мозъкът й е бил промит от "Ислямска държава" и е решила да се премести в Сирия, за...

Ивет Лалова трета на 100 метра с лично постижение за сезона

https://petel.bg/Ivet-Lalova-treta-na-100-metra-s-lichno-postizhenie-za-sezona__270137

Ивет Лалова-Колио завърши трета в спринта на 100 метра на турнир по лека атлетика в Монтрьой (Франция). Българката финишира с лично пости...

Майка на дете с аутизъм: Управляващите трябва да се срамуват от действията на Росица Димитрова

https://petel.bg/Mayka-na-dete-s-autizam--Upravlyavashhite-tryabva-da-se-sramuvat-ot-deystviyata-na-Rositsa-Dimitrova__270136

Снимка: Булфото Оставката на Росица Димитрова не ни удовлетворява. Това коментира пред БНР Кръстина Николаева от Сдружението в защита ...

Честито! Ева Лонгория стана майка!

https://petel.bg/CHestito--Eva-Longoriya-stana-mayka--__270135

Актрисата роди първото си дете, момченце, което е кръстила Сантяго Енрике Бастон. Момченцето се е родило вчера в медицинския център „Сид...

Ето при какво условие Даниел Димов ще остане на "Тича"

https://petel.bg/Eto-pri-kakvo-uslovie-Daniel-Dimov-shhe-ostane-na-Ticha__270133

Даниел Димов се е разбрал с Черно море, че ако да края на този месец не си намери отбор в чужбина, остава твърдо на „Тича” до Нова година. ...

Австрия може да саботира споразумението за името, ако ЕС не прекрати преговорите с Турция

https://www.actualno.com/balkani/avstrija-moje-da-sabotira-sporazumenieto-za-imeto-ako-es-ne-prekrati-pregovorite-s-turcija-news_680608.html

Австрия заплашва да саботира споразумението за разрешаване на спора името, което Гърция и Македония постигнаха след месеци на интензивни дипломатически преговори, съобщава гръцкото електронно издание Protothema, като се позовава на доклад в британския вестник Telegaph. Съгласно разпространената информация, целта на Виена е да принуди Европейския съюз да прекрати преговорите за членството на Турция в Общността. Според медийния доклад Брюксел е получил от Виена уверения, че правителството на кан

Полицаи от Банско спряха за проверка лек автомобил "Фиат" управляван от 34-годишен мъж и....

http://www.struma.com/obshtestvo/policai-ot-bansko-spryaha-za-proverka-lek-avtomobil-fiat-upravlyavan_135739/

Бързи производства за извършено престъпление по чл. 345, ал. 2 от НК са образувани срещу следните водачи на МПС:

Около 04:00 часа на 20.06.2018г. на ул. “Цар Симеон“ в гр. Банско, от полицейски служители на РУ-Банско, е извършена проверка на лек автомобил „Фиат Пунто“, управляван от И. П. /34г. / от гр. Банско. Установено е, че И. П. е шофирала с наличие на 1, 68 промила алкохол в издишания въздух и след употреба на наркотични вещества. За случая е уведомена...

Продължава

Домбровскис: Ниските доходи не са пречка за влизане на България в ERM II

https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/dombrovskis-niskite-dohodi-ne-sa-prechka-za-vlizane-na-bylgariia-v-erm-ii-263245/

Това ще има положителен ефект и дори ще облекчи приближаването към средните нива на ЕС, смята еврокомисарят

Депутатите прекратиха мандата на управителя на здравната каса Камен Плочев

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/06/20/3202894_deputatite_prekratiha_mandata_na_upravitelia_na/?ref=rss


Със 109 гласа "за" и 72 "против" и 30 - "въздържал се", депутатите решиха днес да прекратят предсрочно мандата на управителя на Националната здравноосигурителна каса Камен Плочев.<br /><br />В края на май Плочев поиска да се оттегли от поста, като се позова на член в Закона за здравето, според който ако три месеца не може да изпълнява задълженията си поради заболяване, може да подаде оставката си и да напусне. Плочев излезе в дълъг болничен отпуск, след...

Държавно предприятие поема контрола върху язовирите

https://offnews.bg//politika/darzhavno-predpriatie-poema-kontrola-varhu-iazovirite-682940.html

Създава се Държавно предприятие „Управление и стопанисване на язовири“, което поема поддръжката на язовирите.

Това решиха депутатите с окончателното приемане на промени в Закона за водите.

След влизането в сила на изменението общините ще имат три месеца да решат кои язовири да запазят за стопанисване и кои да прехвърлят. След този срок новото предприятие ще контролира и поддържа язовирите, чиято собственост общините са прехвърлили, както и върху съоръженията, които са държавни и частни, ако има желание от собствениците им. Ако има спор за собствеността на някой язовир, „Управление и стопанисване на язовири“ ще стопанисва съоръжението докато се установи собствеността.

Предприятието не е търговско дружество и не формира и разпределя печалба. Извън обхвата му  остават язовирите, които се стопанисват от НЕК и ВиК операторите.

Новото предприятие ще се ръководи от управителен съвет с 8 членове, като председател ще бъде икономическият министър, останалите членове - представители на министерствата на околната среда, на регионалното развитие, на земеделието, на енергетиката, както и на Националното сдружение на общините.

„Управление и стопанисване на язовири“ трябва до 1 март всяка година да внася в Министерството на икономиката план за дейността си през предстоящата година, както и отчет за предишната. Държавното предприятие се управлява от управителен съвет с 8 членове.

Клошар от Пловдив се разхожда с 13 бона у себе си, ромчета го нападнаха и обраха

http://www.struma.com/sinya-lampa/kloshar-ot-plovdiv-se-razhojda-s-13-bona-u-sebe_135738/

Хлапетата извили ръцете на мъжа и запушили устата му, за да не вика

72-годишен мъж е бил нападнат и обран край река Марица. От него са задигнати близо 13 хиляди лева, долари и евро.

Посегателството е станало на булевард „Марица-Юг” до Изгрев преди няколко дни. Дядо Георги е бездомник. В петък обичайно се навъртал в района, когато две деца от ромски произход го настигнали с колелетата си. Едното го бутнало на земята и му извило двете ръце. Другото хлапе запушило устата му, за да не вика и го приджобило.

В единият джоб, в плик,...

Продължава

КАТ провери близо 20 хил. водачи за алкохол и наркотици, 387 - с нарушения

https://www.24chasa.bg/novini/article/6921752

КАТ провери близо 20 хил. водачи за алкохол и наркотици, 387 - с нарушенияПолицейската операция за установяване на нарушения, свързани с шофиране след употреба на алкохол и наркотици, организирана от европейската организация на службите на пътна полиция / TISPOL /се проведе от 4 до 10 юни на територията на страната ни. В хода й са проверени общо 19366 водачи на моторни превозни средства.

Актрисата Ева Лонгория роди първата си рожба

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6921763

Актрисата Ева Лонгория роди първата си рожбаАктрисата Ева Лонгория роди първото си дете, съобщи сп. "Хелоу!". Бебето е момче и се казва Сантяго Енрике Бастон. То се е родило вчера в медицинския център "Сидърс-Синай" в Лос Анджелис. Тежи 3 кг. "Толкова сме благодарни за тази красива благословия!" - казаха Ева Лонгория и съпругът й пред американското сп. "Ола".

Абсурд: Димитър Манолов

http://terminal3.bg/citat-dimitr-manolov/

„Престанете да разхождате тези нещастни деца по улиците!
Засрамете се, засрамете се!“

Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“ за родителите на деца с увреждания. 

Подкрепете днес от 18:30 безрочния палатков протест на родителите на деца с увреждания „Системата ни убива“ 

Внимавайте! Благоевградчанка пазаруваше и след секунда остана без портмонето си...

http://www.struma.com/krimi/vnimavaite-blagoevgradchanka-pazaruvashe-i-sled-sekunda-ostana-bez-portmoneto-si_135737/

Със заповед за задържане до 24 часа, от полицейски служители на 01 РУ-Благоевград, е задържана П. М. /61г. / от с. Падеш. На 18.06.2018г. в магазин от голяма търговска верига в гр. Благоевград, същата е извършила кражба на портмоне с намиращи се в него лични документи и сумата от около 82 лева. По случая е образуван заявителски материал.

В. Анастасова

Кметицата на Казанлък вдига рамене защо читалище ”Светлица” не е пазено

https://frognews.bg/novini/kmetitsata-kazanlak-vdiga-ramene-zashto-chitalishte-svetlitsa-zapechatano.html

Така и не става ясно защо читалище „Светлица” в град Шипка не е било запечатано и охранявано през годините.

Премиерът прие оставката на зам.-министър Росица Димитрова

http://www.moreto.net/novini.php?n=376296

Премиерът Бойко Борисов прие оставката, подадена от заместник-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова, съобщиха от Министерския съвет. Мотивът на Димитрова е създалата се обществена чувствителност във връзка с участието й в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, проведена в Ню Йорк.

18-годишно момче от Петрич преспа в ареста! Ето какво откриха полицаите при проверка в дома му

http://www.struma.com/krimi/18-godishno-momche-ot-petrich-prespa-v-aresta-eto-kakvo-otkriha_135736/

Вчера в гр. Петрич е извършена проверка на жилище, обитавано от С. И. /18г. / от гр. Петрич, при която е намерено и иззето тревисто растение с тегло около 150 грама, реагиращо положително на канабис.

Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

В. Анастасова

В Министерството на здравеопазването ще има среща за вредата от фините прахови частици

https://www.24chasa.bg/novini/article/6921750

В Министерството на здравеопазването ще има среща за вредата от фините прахови частициВ Министерството на здравеопазването днес ще се състои кръгла маса за вредата от фините прахови частици, съобщиха от ведомството. Организатор е Българската асоциация за закрила на пациентите, с председател Пламен Таушанов. Ще участват представители на Министерството на здравеопазването, Министерството на околната среда и водите,

За Чехия затварянето на гранциите в ЕС е неприемливо

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/06/20/3202858_za_chehiia_zatvarianeto_na_granciite_v_es_e_nepriemlivo/?ref=rss


Искането на консервативните баварски съюзници на германския канцлер Ангела Меркел за гранични проверки в рамките на ЕС с цел спиране на пристигането на мигранти в Германия е неприемливо за съседна Чехия, заяви днес чешкият премиер Андрей Бабиш, цитиран от "Ройтерс" и БТА.<br /><br />Бабиш каза, че ЕС има все още много какво да направи по въпроса за миграцията, но не бива да забравя основополагащите си принципи, включително свободата на движение.<br /><br...

Кметът на Балчик иска пари за несвършена работа, от година претоварната станция не работи

http://nakratko.bg/category/58/161218/


През 2017 година количеството на сепариран отпадък в претоварната станция драстично е намаляло.

Тунизиец готвел мащабен атентат с рицин в Германия

http://clubz.bg/69414-tuniziec_gotvel_mashtaben_atentat_s_ricin_v_germaniq

Задържаният преди седмица в Кьолн 29-годишен тунизиец Сиеф Аллах Хамами е готвел атентат в Германия, който да разтърси цялата страна.

Това съобщи днес шефът на Федералната криминална служба Холгер Мюнх, цитиран от местни и световни новинарски агенции.
Престъпникът е складирал огромно количество зърна от рицин, от които е започнал да произвежда опасната отрова. Тунизиецът е разполагал с достатъчно количество, за да произведе до 1000 дози рицин.

„Става дума за съвсем конкретна подготовка за престъпен акт с така наречената „биобомба“. Това в Германия е първият подобен случай“, уточнява Мюнх.

Сиеф Аллах Хамами е арестуван преди седмица.

Според германските сили по сигурността последствията от подобен атентат биха били ужасяващи.

Германският в. „Билд“ цитира източник от следствието:

„Открихме почти готова бомба в куфар. Явно намеренията на задържания са били да постави в нея метални топчета и отровния прах и да я взриви.“

В момента се разследва дали Хамами е имал съзаклятници, които са все още активни и планират атентати.

От миналата сряда Сиеф Аллах Хамами се намира в следствен арест по обвинение в нарушаване на закона за контрол на бойни оръжия. Следствието е разширено и сега тунизиецът ще отговаря и за подготовка на тежко престъпление, застрашаващо устоите на държавата.

В момента Федералната криминална служба наблюдава 770 лица, смятани за крайно опасни и радикализирани, оповести шефът ѝ Мюнх и допълни:

„Междувременно не изключваме напълно подготовка на мащабен атентат по подобие на тези в Париж и Брюксел, но все пак вероятността не е голяма, тъй като така наречената „Ислямска държава“ е с отслабени позиции.“

Рицинът е едно от най-отровните вещества в природата.

По повод съобщението за задържането на Сиеф Аллах Хамами световните агенции припомнят атентата с рицин срещу българския журналист, писател и драматург Георги Марков. На 7 септември 1978 г. той бе нападнат на автобусна спирка в Лондон от мъж с чадър. Смята се, че от него е изстреляна сачма с рицин в тялото на на жертвата. Георги Марков издъхна на 11 септември в болница в Лондон.

Съветът на ЕС по заетост ще заседава утре за последно под ръководството на председателството ни

https://www.24chasa.bg/novini/article/6921749

Съветът на ЕС по заетост ще заседава утре за последно под ръководството на председателството ниСъветът на Европейския съюз в областта на заетостта и социалната политика ще проведе последното си заседание под ръководството на българското председателство утре в Люксембург, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика. Председател на форума ще е министърът на труда и социалната политика Бисер Петков.

Уволнения в Саудитска Арабия след оплакване от "голи рускини в Рияд" (видео)

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/06/20/3202847_uvolneniia_v_sauditska_arabiia_sled_oplakvane_ot_goli/?ref=rss


Саудитският крал Салман уволни ръководителя на агенцията, отговаряща за развлекателната дейност в страната, заради недоволство на консерватори от руско цирково представление, предаде "Асошиейтед прес".<br /><br />Ахмед ал Хатиб изгуби поста си късно в понеделник, а полуофициалният саудитски вестник обяви вчера, че общественият гняв след шоу в Рияд е станал причина за решението.<br /><br />Заради участието на изпълнителни в твърде изкусителни за саудитските...

Най-много пияни шофьори са хванати за седмица в Бургаско и София

https://offnews.bg//112/naj-mnogo-piani-shofiori-sa-hvanati-za-sedmitca-v-burgasko-i-sofia-682942.html

В рамките на едноседмична полицейска операция за шофиране след употреба на алкохол най-много нарушения са констатирани на територията на Областната дирекция на МВР в Бургас. 

Полицейската операция за установяване на нарушения, свързани с шофиране след употреба на алкохол и наркотици, организирана от европейската организация на службите на пътна полиция /TISPOL/се проведе от 4 до 10 юни на територията на страната ни, съобщават от МВР.

В хода ѝ са проверени общо 19366 водачи на моторни превозни средства. Установени са 387 нарушения, от които 296 - за шофиране след употреба на алкохол, а 91 – за управление на моторни превозни средства след употреба на наркотични вещества и техните аналози.

Според данните най-много нарушения, свързани с шофиране след употреба на алкохол, са установени на територията на ОДМВР-Бургас - 23 и СДВР - 20. Най-малко са те на територията на Монтана и Сливен.

Статистиката сочи, че отново София и Бургас са с най-много засечени случаи на управление на МПС след употреба на наркотични вещества /СДВР – 15, ОДМВР, Бургас – 9/. Такива нарушения не са констатирани във Враца, Кърджали и Силистра. В рамките на операция са установени и 8 издирвани лица.

За сравнение, при предишната операция, проведена от 11.12. до 17.12.2017 г., са проверени общо 19070 водачи и са засечени 297 нарушения - 246 са на водачите, шофирали след употреба на алкохол и 51 - управлявали МПС след употреба на наркотични вещества и техните аналози.

Ford и Volkswagen може да разработват автомобили заедно

https://www.avtora.com/ford-i-volkswagen-moje-da-razrabotvat-avtomobili-zaedno/

Ford и Volkswagen са сключили предварително съгласие за мащабно партньорство в множество сфери, включително и съвместна разработка на автомобили, съобщава Automotive News. В официално изявление от Ford потвърждават партньорството и допълват, че ще се разработи гама от превозни средства за комерсиални цели.От компанията казват, че вече са водени първоначални преговори. Подписването на меморандума дава началото на основната фаза от преговорите за финализиране на детайлите по потенциалното партньорство.Сътрудничеството между двете компании няма да включва обмяна на активи или купуване на акции от едната компания в другата. От Ford допълват, че това е част от стратегията на компанията да подобрява и

ОПЕК е готова да увеличи добива на фона на силно търсене следващото тримесечие

https://www.investor.bg/surovini/365/a/opek-e-gotova-da-uvelichi-dobiva-na-fona-na-silno-tyrsene-sledvashtoto-trimesechie-263233/

Според експерти на организацията засиленото търсене през второто тримесечие може да позволи увеличаване на производството

Белгия: Мигрантите, проникнали в ЕС незаконно, да не получават закрила

https://www.24chasa.bg/novini/article/6921734

Белгия: Мигрантите, проникнали в ЕС незаконно, да не получават закрилаПредставители на водещата политическа сила в Белгия - партията Нов фламандски алианс (НФА) - предлагат мигрантите, проникнали в ЕС незаконно, да не получават закрила, съобщават местни медии. Според предложението такава мярка следва да бъде наложена, независимо дали даден мигрант отговаря на условията да получи убежище.

Домбровскис: Ниските доходи не са пречка за присъединяването на България към "чакалнята" на еврозоната

http://nakratko.bg/category/26/161217/


Ниските доходи не са пречка България да се присъедини към "чакалнята" на еврозоната и по-късно към самата еврозона.

Автоматични устройства ще гасят осветлението във варненските училищни дворове след 23 ч.

http://www.varna24.bg/news/797866.html

Автоматични устройства ще бъдат поставени във всички варненски училища, за да гасят осветлението в ...

Себастиан Курц ще обсъди миграцията с премиера на Бавария Маркус Зьодер

https://www.24chasa.bg/novini/article/6921738

Себастиан Курц ще обсъди миграцията с премиера на Бавария Маркус ЗьодерПремиерът на Бавария Маркус Зьодер ще се срещне днес с австрийския канцлер Себастиан Курц, за да обсъди въпросите на миграцията, предаде ДПА. Германският Християнсоциален съюз (ХСС), партията на Зьодер, от дълго време настоява за по-строг граничен контрол и не иска да пуска в Германия мигранти, които вече са били регистрирани в друга държава,

Преглед на икономическите теми в печата, 20 юни

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-икономическите-теми-в-печата-20-юни_l.a_i.762812_at.1.html

"Последни сме в ЕС по покупателна способност и БВП" България продължава да изостава сериозно спрямо останалите държави от Европейския съюз (ЕС)...

Камион изсипа пръст на пътя за плажа Корал, охранители и летовници се карат

https://frognews.bg/novini/kamion-izsipa-prast-patia-plaja-koral-ohraniteli-letovnitsi-vliazoha-sblasak.html

Високо напрежение и скандали на плаж Корал – охранители и летовници си разменят заплахи и обвинения заради достъпа до екологичния плаж и ограничението да къмпингуват.

Създава се държавно предприятие за стопанисване на язовирите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6921728

Създава се държавно предприятие за стопанисване на язовиритеСъздава се Държавно предприятие "Управление и стопанисване на язовири", реши парламентът с приемането на второ четене на промени в Закона за водите, предаде БТА.  То ще е със статут на държавно предприятие по смисъла на Търговския закон. Предприятието не е търговско дружество и не формира и не разпределя печалба, предвиждат приетите текстове.

Тетевен е без вода в продължение на седмици

http://nakratko.bg/category/58/161216/


Тетевен е без вода в продължение на седмици. Хората във високите части на града често имат проблеми с водоснабдяването, а докато вода няма, сметките си текат.

Канада легализира марихуаната

http://www.transmedia.bg/2018/06/20/%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d0%b4%d0%b0-%d0%bb%d0%b5%d0%b3%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d0%b7%d0%b8%d1%80%d0%b0-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%85%d1%83%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0/

 

С 52 гласа „за“, 29 – „против“ и два – „въздържали се парламентът в Канада легализира марихуаната, съобщава Си Би Ес.

По този начин Канада стана първата страна от Г-7, която предприема подобна стъпка. Очаква се между 8 и 12 седмици законът да влезе в сила.

Премиерът Джъстин Трюдо приветства решението на сенаторите. Той посочи, че със стъпката се удря криминалния бизнес, който е печелил от търговията с марихуана.

Все пак в закона влязоха стриктни регулации, които имат за цел да попречат на мафията да влезе в легалния бизнес по отглеждането на канабис. Правителството трябва да създаде публичен регистър и да не допуска офшорни капитали в отглеждането на „тревата“. Освен това се слагат строги регулации пред рекламата на марихуаната.

Легализирането на марихуаната е предизборно обещание на Джъстин Трюдо от 2015 г. Самият премиер призна, че е пушил трева с приятели „пет или шест пъти“, включително и докато е бил депутат.

Канада легализира медицинската марихуана преди близо две десетилетия. Цялостната забрана за употреба на канабис, която трябва да отпадне от 1 юли, е наложена през 1923 г.

Според законодателството канадците на възраст над 18 г. ( 19 г. в някои региони) ще могат да купуват по 1 грам марихуана за 10 канадски долара от частни или държавни специализирани магазини.

Притежанието на марихуана за лична употреба е ограничено до 30 грама.

 

 

 

 

Канада легалиризира продажбата и употребата на марихуана

https://www.actualno.com/america/kanada-legalirizira-prodajbata-i-upotrebata-na-marihuana-news_680607.html

Сенатът на Канада легалиризира продажбата и употребата на марихуана. За приемането на закона гласуваха 52 сенатори, а против - 29, съобщи Associated Press. Съгласно законопроекта, всеки пълнолетен гражданин на страната може да закупи до 30 г наркотик и да отглежда в дома си до четири храста коноп. Забранява се търговията на места, където се продават алкохол и цигари. Законът ще влезе в сила след два месеца. Всяка провинция ще може да установява свои правила, регулиращи разпространението на кон

Актуализират регистъра на обществените чешми във Варна и областта

http://www.moreto.net/novini.php?n=376264

Регионалната здравна инспекция(РЗИ) във Варна ще актуализира регистъра с всички обществени чешми в града и областта. Това съобщи главен инспектор д-р Радка Траянова от РЗИ. По думите й идеята е най-вече хората да знаят кои са чистите изворни чешми в региона.

Турция получава първите два изтребителя F-35

https://dnes.dir.bg/svyat/turtsiya-poluchava-parvite-dva-iztrebitelya-f-35

Анкара получава самолетите, въпреки че политическият елит в САЩ се опитва да накаже Турция за активизирането на военнотехническото сътрудничество с Русия

Зам.-министърката, пътувала до Ню Йорк за 8300 лв., е подала оставка

http://www.cross.bg/dimitrova-ychastieto-pravata-1577259.html

/КРОСС/ Заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова е подала оставка, а премиерът Бойко Борисов я е приел, става ясно от съобщение от пресслужбата на Министерски съвет. Мотивът на Димитрова е създалата се обществена чувствителност във връзка с участието ѝ в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, която се проведе в Ню Йорк. Поводът за общественото недоволство е, че ведомството на Димитрова е платило над 16 хил. лв. за самолетни билети само за една командировка. Вчера в студиото на bTV Росица Димитрова заяви, че участието на страната ни в тази конференция дала възможност да се чуе какъв напредък имаме по Конвенцията за защита на правата на хората с увреждания. По повод скъпите самолетни билети Димитрова каза, че „най-вероятно е грешка”, че се е съгласила да тръгне предвид цената им.

10 нови паяка в София, вече ще вдигат и бусове

https://offnews.bg//obshtestvo/10-novi-paiaka-v-sofia-veche-shte-vdigat-i-busove-682941.html

Нови „паяци“ на Центъра за градска мобилност ще вдигат и бусове до 4,5 тона, които са паркирали в нарушение, съобщиха от транспортното дружество.

Екстрата може да се извършва от две от общо 10 нови машини за репатриране, които вече вървят из софийските улици. 

ЦГМ бракува част от остарелите коли и ги замени с нови. Това ще ни даде възможност да работим не само по сигнали за нарушения, а да се осъществява ефективен непрекъснат контрол, каза Румяна Милова, директор на дирекция „Паркиране и гаражи“. 

С приоритет остават зоните пред обществени сгради и публични места, пред които нарушители спират така, че пречат на останалите граждани, уточняват от ЦГМ. Оттам посочват като пример за проблемни булеварди „Тодор Александров“, „Симеоновско шосе“, „Джавахарлал Неру“ недобросъвестни водачи често затрудняват трафика.

ЕС: Излизането на САЩ от Съвета за човешките права може да подкопае световната им роля

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/06/20/3202851_es_izlizaneto_na_sasht_ot_suveta_za_choveshkite_prava/?ref=rss


Решението на САЩ да се излязат от Съвета за човешките права (СЧП) към ООН носи риск да подкопае международната роля на Вашингтон, заяви върховният представител на ЕС за външната политика и политиката за сигурност Федерика Могерини, цитирана от ДПА и БТА.<br /><br />САЩ винаги са били на предната линия в защитата на човешките права по света и от много години са силен партньор на ЕС в СЧП, посочи говорител на Могерини. Днешното решение подкопава ролята на САЩ като защитник и...

Внимание! Изтеглят над един милион яйца от магазините

http://www.varna24.bg/news/797867.html

Спешно се изтеглят от търговската мрежа около 1,1 милиона яйца от ферма за кокошки в добричкото ...

Антон Кутев към ГЕРБ: Когато говорим за морал и почтеност, помислете какво правите и спрете да лъжете хората

http://www.cross.bg/luzhete-pravite-zashtoto-1577258.html

/КРОСС/ Законът за лихвоточките за влезе за разглеждане  „Вече седми месец законопроектът за лихвоточките не влиза в дневния ред на Народното събрание. Вие от ГЕРБ лъжете избирателите си, защото на първо четене подкрепихте единодушно този законопроект и оттогава не го допускате в зала”. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Антон Кутев от парламентарната трибуна. Той припомни, че това се случва за втори път, защото същият законопроект в 43-то НС отново не е допуснат в зала и управляващите са чакали да свърши мандатът. „По отношение на лихвоточките, единственото, което правите, освен че лъжете избирателите си, е че чакате да паднете от власт, за да не влезе законопроектът в сила. Вие, госпожо председател, също лъжете избирателите си, защото не въздействате върху работата на парламента, за да може един закон, минал първо четене, преди седем месеца, да мине на второ четене. Когато говорим за морал и почтеност, помислете какво правите и спрете да лъжете хората”, обърна се Кутев към мнозинството в парламента.  

Изтеглят от пазара заразени с птичи грип яйца, въпреки че били безопасни

https://www.actualno.com/society/iztegljat-ot-pazara-zarazeni-s-ptichi-grip-jajca-vypreki-che-bili-bezopasni-news_680606.html

Български яйца ще бъдат изтеглени от търговската мрежа заради птичи грип. Те са от ферма за кокошки в добричкото с. Дончево. Консумацията на яйца и месо от птиците не е вредна за човешкото здраве, но се изтеглят от пазара, за да се ограничи заразата. Яйцата, предназначени за изтегляне, са с номера 2BG08001 и 3BG08001. Щамът на птичи грип не е опасен за здравето на хората и не предизвиква заболяване - както при консумация на месо, така и на яйцата, заяви пред БНТ д-р Райна Иванова от Българ

Тунизиецът, задържан в Кьолн, подготвял атентат с биологическа бомба

//dariknews.bg/novini/sviat/tuniziecyt-zadyrzhan-v-kioln-podgotvial-atentat-s-biologicheska-bomba-2104548

Германската полиция заяви, че е разкрила ново измерение на осуетената биологическа атака, готвена от задържания миналата седмица в Кьолн тунизиец, предаде ДПА.

Полицията съобщи, че тунизиецът е осъществявал приготовления за извършването на атентат с

Заев заговори за импийчмънт на президента Георге Иванов

//dariknews.bg/novini/sviat/zaev-zagovori-za-impijchmynt-na-prezidenta-george-ivanov-2104565

Премиерът на Македония Зоран Заев не изключи възможността за процедура по импийчмънт на президентът Георге Иванов, ако той се опита да саботира договора с Гърция.

В интервю за македонската телевизия

Умереното количество алкохол засилва сърцето, научава клетките да се справят със стрес

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6921722

Умереното количество алкохол засилва сърцето, научава клетките да се справят със стресБразилски учени откриха, че умереното количество алкохол засилва сърцето, като научава клетките как да се справят със стрес, съобщи в. "Дейли мейл". Ензимите, които организмът произвежда, за да почисти токсичния етанол от кръвта, са същите, които предпазват сърцето от увреждане. Излагането на сърцето на малко количество алкохол ефективно тренира

Община Смолян изработва сама пейки с кашпи

https://www.actualno.com/smolyan/obshtina-smoljan-izrabotva-sama-pejki-s-kashpi-news_680605.html

Община Смолян започна сама да си прави пейки с кашпи. Първите 130 са вече разположени по моста от кино „Дружба“ към главната на областния град, предаде кореспондентът на Actualno.com. За тях местната управа плаща само труда за изработката в дърводелски цех. Правят ги в два размера, като крайната им цена, с всички крепежни елементи, лакове, байц и труд се изчислява между 18 и 22 лева на бройка. По думите на Ефрем Велинов, служител в местната администрация, конструкцията на н

Моделът на бъдещето - как работи кръговата икономика по света

https://offnews.bg//ikonomika/modelat-na-badeshteto-kak-raboti-kragovata-ikonomika-po-sveta-682245.html

99 процента от отпадъците на домакинство в Швеция се преработват. Заводите за рециклиране се намират на не повече от 300 метра от жилищните райони на градовете, а близо половината от боклука на страната се изгаря, което позволява произвеждането на енергия.

Скандинавската страна е само един от отличниците в света по кръгова икономика - а именно удължаване на жизнения цикъл на продуктите. На практика това означава възможно най-дълго споделяне, заемане, повторно използване, поправка и рециклиране на съществуващи материали. 

Когато един продукт достигне края на живота си, материалите, от които е съставен, продължават да се използват по друг начин. Това се прави отново и отново и така се намалява до минимум изхвърлянето на боклук.

Тази иновативна концепция може да бъде решението на прекомерното генериране на отпадъци. Според доклад на Световната банка до 2025 г. човечеството ще произвежда 2,2 милиарда тона боклук на година.

Екопроектирането, рециклирането и други подобни мерки, заложени в кръговата икономика, могат да доведат до нетни икономии за предприятията в Европейския съюз в размер на 600 милиарда евро или 8% от годишния им оборот. 

Европейската комисия изчислява още, че допълнителните мерки за повишаване на производителността на ресурсите могат да доведат до увеличаване на БВП с близо 1% до 2030 г. и едновременно с това ще създадат над 2 милиона допълнителни работни места.

Преходът към кръгова икономика също така ще намали екологичното замърсяване, ще облекчи проблемите с набавянето на суровини и ще засили иновациите и конкурентоспособността.

През 2015 г. Европейският съюз прие план за кръговата икономика, в който определи приоритетните материали - земеделски продукти и отпадъци, дърво и хартия, пластмаси и метали.

Година по-късно стартира проектът за кръгова икономика CESME за малки и средни предприятия в рамките на Програмата INTERREG Европа. Страните по проекта споделят опит, опитват се да идентифицират най-добрите практики и да предоставят насоки на малкия и среден бизнес как да се включи в кръговата икономика. CESME се очаква да продължи четири години до март 2020 г.

Рим отдавна се бори с криза с битовите отпадъци, а Австрия има свободни мощности в завод за производство на енергия от боклук край Виена. Сделката между италианците и австрийската компания EVN е пример за плюсовете на кръговата икономика. Боклуците се транспортират с влакове през Северна Италия, минават през Алпите и накрая пристигат в завода на EVN в Цвентендорф на брега на Дунава. Те биват изгаряни и преработени в горещ дим, който от своя страна генерира пара. Парата бива доставена до съседната електроцентрала, където се преработва в електричество, захранващо 170 000 къщи в провинция Долна Австрия.

Споделените пътувания, популярни у нас, също могат да бъдат причислени към кръговата икономика. Статистиката в Дания показва, че една кола превозва средно по 1,4 души и стои паркирана около 23 часа на ден. Предприемачи създават платформата GoMore, през която продават празни места в автомобилите. Още от 2005 г. милиони потребители я посещават, а 300 хиляди места са били заети.

Друг успешен пример - едно от премеждията пред производителя на бира Carlsberg е процесът по бутилиране, който е отговорен за 45% от въглеродните емисии, генирирани от заводите на компанията. Фирмата започва да си партнира с Датския технически университет, с когото успяват да създадат първата в света напълно разградима бутилка за бира. Тя е произведена от дървесни фибри.

Изследвания сочат, че модната индустрия е втората най-замърсяваща в света заради дългата верига на добиване на материали, производство и транспорт. Според проучване на World Resource Institute средностатистическият потребител купува 60% повече артикули в сравнение с 2000 г., но използва всеки от тях двойно по-малко. Примери за повторна и удължена употреба на дрехи има много, вкл. у нас. Целият бизнес на българската платформа Remixshop.com е базиран на рециклиране и повторна употреба на добрите дрехи и аксесоари. Тя предлага на клиентите си да продават свои запазени модни артикули.

От кръговата икономика печели и друг български бранд - Zona Urbana. Фирмата произвежда портмонета, калъфчета и дори чанти от рециклирани материали. Интересният дизайни на артикулите на Zona Urbana ѝ носи успех и марката вече има 3 магазина в центъра на София. 

Свищовски студенти посетиха Световната митническа организация и Съвета на Европейския съюз в Брюксел

https://www.24chasa.bg/region/article/6921714

Свищовски студенти посетиха Световната митническа организация и Съвета на Европейския съюз в БрюкселСтуденти от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” посетиха Световната митническа организация, Съвета на Европейския съюз в Брюксел и Централното митническо управление на Агенция „Митници” в София. Работните посещения бяха организирани от катедра „Контрол и анализ на стопанската дейност”, която развива обучение по дисциплини,

Не младите, а самонадеяните шофьори са риск

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6921225

Не младите, а самонадеяните шофьори са рискСтане ли въпрос за пътна безопасност, все младите зад волана излизат виновни - неопитни били, разсеяни били, агресивни били. Изследването “Индекс за безопасно шофиране 2018” обаче обори този мит. Оказа се, че не младият, а самонадеяният шофьор е причина за ПТП-тата. В групата на по-рисковите шофьори са и софиянци, висшисти,

Италианският тенор Алесандро Сафина под съпровода на Софийска филхармония с първи концерт в София

http://www.cross.bg/alesandro-safina-tenor-1577257.html

/КРОСС/ Световноизвестният италиански тенор Алесандро Сафина ще изнесе първия си концерт в България под съпровода на Софийската филхармония в София, НДК зала 1 на 16 ноември. Почитателите на класическата, поп, рок, соул музика ще чуят класически и кросоувър произведения като -  „Santa Lucia“, „Besame mucho“, „Luna“, „Guarda che luna“, „Libertango“, „ Canzone per te“, „Incanto“ и други. Оперният тенор Алесандро Сафина е с класическо музикално образование, интелигентен и чаровен. В творческата си кариера има „златни” и четири „платинени” плочи, авторитетно издание го удостоява с титлата „Най-красив човек на планетата”. Алесандро Сафина (Alessandro Yoshikuni) е роден на 14 октомври 1963 г. в град Сиена, Италия. На девет години започва да учи класическа музика. Негов идол е легендарният Енрико Карузо. Вдъхновен от музиката на групи като U2, Genesis, Depeche Mode, The Clash и вътрешното му убеждение да се слеят двата жанра и класическата музика да достига до повече хора, Алесандро Сафина е създател на оригинален стил, който самият той нарича „оперен рок”

Как празнуват феновете на Сенегал? Като почистват стадиона (ВИДЕО, СНИМКИ)

http://clubz.bg/69413-kak_praznuvat_fenovete_na_senegal_kato_pochistvat_stadiona_video_snimki

След мача Полша - Сенегал (1:2) от група Н на Световното имаше заслужени ръкопляскания към играчите на африканския тим от техните фенове. Но се случи така, че малко след това и запалянковците на Сенегал получиха аплаузи от поляци, руснаци и други неутрални зрители на стадион "Откритие арена" (или "Спартак") в Москва.

Освен чистофайници, феновете на Сенегал са и атрактивни.

И те си ги заслужиха с това, че почнаха да почистват всичко онова, което остава по трибуните след футболен мач - пластмасови чаши и бутилки, кенове, картонени кутии от пуканки, всевъзможни хартии, сламки, атрибути за хореографии...

Неколцина сенегалци намериха чували и почнаха да пълнят всичко това в тях. Те запалиха и други с примера си. 40 минути след края на срещата секторите, в които седяха африканците, бяха почти чисти.

Изнесени бяха няколко чувала с боклуци. Руснаци, отговорни за поддръжката на съоръжението, сърдечно благодариха на зрителите, които се заеха с това да изчистят след себе си.

Оказа се, че не са били единствени - японците са направили същото след срещата на отбора им с Колумбия, спечелена с 2:1 в група Н.

Фолклорни ритми от пет държави огласиха горнооряховския площад

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6921693

Фолклорни ритми от пет държави огласиха горнооряховския площадФолклорна музика от три континента-Европа, Азия и Африка огласиха във вторник площад "Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица. Така с импровизирано дефиле бе дадено началото на ХІV Международен фолклорен фестивал „Раховче“ и ХVІ Детски фестивал на изкуствата „Раховче”. Организатори на фестивалите са НЧ „Братя Грънчарови - 2002” и Община Горна

Блъсната на пешеходна пътека в Пловдив: Колата буквално ме помете

https://www.24chasa.bg/novini/article/6921716

Блъсната на пешеходна пътека в Пловдив: Колата буквално ме пометеМлада жена от Пловдив живее втори живот, след като бе блъсната от кола на пешеходна пътека. Охранителна камера успя да запечата жестокия удар. Борислава Тосева се опасява, че случаят може да бъде потулен, разказва NOVA. Тосева е настанена в болница „Свети Георги” в Пловдив. Все още не е разпитана в полицията, а шофьорката, която я е блъснала,

Банско отбеляза рождението на Паисий Хилендарски

https://www.actualno.com/blagoevgrad/bansko-otbeljaza-rojdenieto-na-paisij-hilendarski-news_680603.html

На днешния ден – 19 юни, когато Българската православна църква чества Денят на българския светец, Св. Паисий Хилендарски, обществеността в Банско тържествено отбеляза 296 години от неговото рождение и 256 години от написването на „История славянобългарска”. Честването започна с Божествена Света литургия в храма „Света Троица”, последвано от тържествено поднасяне на венци и цветя пред монумента на големия българин, изграден на пл. „Възр

Във Варна започват летни ремонти в 12 училища

http://www.barometar.net/91156/

Строително-ремонтни дейности през лятото ще бъдат извършени в 12 училища във Варна. По информация на директорите до 30-ти юни трябва да приключат процедурите по избор на изпълнител и да бъдат сключени съответните договори, след което ще започне работа по обектите. В ОУ „Ангел Кънчев“ са планирани подмяна на дограма, ремонт на санитарни възли, подмяна на […]

Гуен Стефани заряза яркото червило, изглежда страхотно

https://www.vesti.bg/lyubopitno/shoubiznes/guen-stefani-zariaza-iarkoto-chervilo-izglezhda-strahotno-6083611

Изпълнителката публикува снимки от почивката си в Оклахома, на които изглежда абсолютно натурална

13-годишно момченце хвърли през терасата злато на ало измамници в Хасково

https://www.24chasa.bg/novini/article/6921709

13-годишно момченце хвърли през терасата злато на ало измамници в ХасковоМомче на 13 години от Хасково е измамено по телефона, съобщиха от ОД на МВР. Вчера по обяд непознат мъж позвънил на домашния телефон, представил се за полицай и поискал съдействие за залавянето на телефонни измамници, обясниха от полицията в Хасково. Непълнолетният изхвърлил през терасата на жилището си в жк "Орфей" в областния град 170 грама

Невероятни пародийни колажи, вдъхновени от наводнението в софийското метро СНИМКИ

http://www.struma.com/lyubopitno/neveroyatni-parodiini-kolaji-vduhnoveni-ot-navodnenieto-v-sofiiskoto-metro-snimki_135735/

Виктор Василев изумява журитата по света с невероятния си талант

След потопa в столицата, по време на който се изляха около 50 литра на кв.м., софиянци развихриха въображението си и тези, които имат познания по програмата за фотообработка Photoshop показаха на какво са способни.

От "Титаник", "Спасители на плажа", чудовището от Лох Нес, през аквапарк до пакет от първа нужда за предвижване в метрото - всички колажи ни карат да погледнем на ситуацията от смешната страна и да ни разсеят от неприятното преживяване.

Сред...

Продължава

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване