Гагарин стана най-големият графит в Украйна

Портрет на първия космонавт в света Юрий Гагарин, нарисуван на фасадата на жилищна сграда в Харков, бе официално признат за най-големия графит на територията на Украйна. Постижението е регистрирано от представители на националния регистър за рекорди на славянската страна.

Плевнелиев: Бежанската вълна не е страшна, а организацията около нея

Президентът Росен Плевнелиев коментира, че бежанската вълна в страната не е опасна, а по-скоро липсата на организация около нея.

50 се давят край Лампедуза

По-малко от 24 часа от последната трагедия с имигранти южно от Сицилия и вчера Италия отново бе изправена на нокти. В петък при преобръщането на претоварена огромна гумена лодка се удавиха към 50 души, от които десет бяха деца, в събота сутринта в морето на миля от остров Лампедуза бедстваха над 200 души.

Св. мчци Карп и Папила

Православен календар

Светите мъченици Карп и Папила живели в края на втория и първата половина на третия век. Родили се в Пергам, град в Мала Азия. Още от младини били християни. За всички жители на града и околността представлявали пример на християнски добродетели. Като гледали техния праведен живот, мнозина се обръщали към истинския Бог и ставали християни.

По-късно Карп бил избран за епископ на град Тиатир. А Папила приел чин дякон при него.

В средата на третия век, при император Деций Траян, настонало жестоко гонение против християните. Императорът пратил в Мала Азия един от преданите си служители на име Валерий, да принуждава християните да се отричат от вярата си, а тия, които се противят, да погубва.

В Тиатир било устроено тържество в чест на идолите. Валерий заповядал на всички жители да вземат участие в него. Карп и Папила не се явили на празника. Валерий ги извикал при себе си и ги запитал за причината на отсъствието им. Те обяснили, че вярват в истинския Бог и че затова не могат да вземат участие в езическото жертвоприношение.

Императорският пратеник заповядал да бъдат развеждани във вериги из града за присмех на езичниците. Мислел по тоя начин да опозори епископа и неговия дякон. Но това не смутило духовниците. Те смятали за позорни само обезчестните дела. Наказанието заради истината считали за чест.

След това Валерий ги повикал при себе си и почнал да прави опит да ги убеди да се откажат от сановете си и да се поклонят на боговете.

- Ако не бях видял, че сте умни и разсъдливи хора – казал им той, – не щях да се грижа да ви спася. Просто бил ви предал на смърт. Но жал ми е за вас. Желая ви доброто.

По-нататък Валерий почнал да хвали могъществото и мъдростта на боговете. Той приписвал благоденствието на страната на тях, както и големите победи на римляните над техните врагове.

Епископът и дяконът безстрашно опровергали думите му, като доказали безсилието и лъжливостта на идолите. Вдъхновено възвестили истината заживия Бог, Създателя на вселената и Спасителя на човеците.

Озлобен срещу тях, Валерий наредил да разграбят домовете им, а тях да изпратят в Сарди, където и сам мислел да отиде.

Мъчениците били привързани към конете на яздещите мъчители и тъй отведени в Сарди, без да им е била дадена по пътя почивка.

Тичайки подир конете, епископът и дяконът намирали утеха в молитвата. През всичкото време задъхани те се молели. Бог чрез чудно видение ги укрепил в трудния подвиг.

Пристигнал в Сарди, Валерий отново повикал при себе си двамата изповедници. И пак почнал да ги убеждава да се отрекат от вярата си. Но се почувствал посрамен от твърдия им отговор.

Скоро дошъл в Сарди и верният църковен служител Агатодор, който бил безгранично предан на епископа и дякона.

Валерий повикал и него при себе си. И почнал също да го разпитва и убеждава. След това го предал на жестоки мъчения. Под ударите на мъчителите верният Агатодор предал душата си на Бога.

Императорският пратеник заповядал да оставят тялото му без погребение. Но през нощта християните го погребали.

На другия ден Валерий казал на Карп и Папила:

- Вашият безумен слуга понесе наказанието, което заслужи със своето упорство. Но вие сте хора умни и образовани. Нима не разбирате какво е за вас полезно? Нима и вие искате да загинете, както той загина?

- Ти го наричаш безумен – заявил епископ Карп, – а ние облажаваме неговата смърт. Като него желаем да умрем за Христа.

Същото потвърдил и дякон Папила.

Валерий заповядал да откарат духовниците-изповедници в Пергам. Господ Бог им внушил непрекъснато твърдост и търпение.

Пратеникът на императора повикал епископа и му казал:

- Боговете жалят за твоята старост. Дават ти сила. И тъй, бъди благодарен и им въздай нужната чест. Аз почитам старостта ти и ти давам добър съвет. Ако обаче продължиш да упорстваш, това повече аз не ще мога да търпя!

Карп отговорил кротко и внушително:

- Не мога да считам добър оня съвет, който води от светлина към тъмнина, от живот към смърт. Ти казваш, че почиташ старостта ми. Ако това е истина, повярвай на думите ми. Аз повече жаля за твоята гибел, отколкото ти за моите страдания. Жал ми е да гледам как ти суетно се надяваш на боговете. Те не могат да избавят душата ти от вечните мъки, понеже сами са безсилни.

Тия думи на епископа били изпълнени с безгранична любов. Но сърцето на Валерий останало безчувствено, студено. Той заповядал да бият и да мъчат жестоко светителя. Карп понасял всичко с непоколебима твърдост. Дори се усмихвал сред страданията.

- На какво се усмихваш? – попитал го озлобено Валерий.

- Радвам се, че ми е дадена благодат от моя Бог – отговорил Карп. Радвам се, защото виждам отворени небесата и сред тях – моя Господ в славата Си!

Тъй сред тежките страдания Господ утешавал и насърчавал Своя верен служител. Мъченикът не чувствал своите рани. Мислел за Божията милост, за небесните блага.

След като бил жестоко изтезаван, Крап бил отведен в тъмницата. Повикан бил Папила, дяконът. Със същата твърдост и той изповядал вярата си. Не се смутил нито от заплахите, нито от увещанията на Валерий. Господ го поддържал с чудната Си сила. Дал му власт да прави чудеса. В името Божие Папила изцерил един сляп.

Прогледналият и заедно с него свидетелите на това чудо започнали да прославят Господа, като непрекъснато повтаряли:

- Наистина е велика силата на Христа. Той е истинският Бог!

Пратеникът на императора се оказал и сляп, и глух за истината. Той заповядал да подложат Папила на най-ужасни мъчения. Но никакви страдания не били в състояние да разколебаят неговата твърдост. Бог видимо му помагал.

Бил доведен и Карп.

Валерий предал двамата едновременно на различни мъчения. Напразни се оказвали и тия му усилия. Най-после заповядал палачи да им отсекат главите с меч.

Доведени на мястото, определено за изпълнение на присъдата, светите мъченици дигнали ръце към небето и се помолили за своите мъчители. След това навели глави. Палачът изпълнил заповедта.

Заедно с тия двама свещеномъченици била обезглавена и сестрата на дякон Папила – света Агатоника.

В един ден – 13 октомври – светата Църква чества паметта на светите Карп, Папила, Агатодор и Агатоника.

Статията "Св. мчци Карп и Папила" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Пловдивчанин живее 20 години в ЗИЛ

61-годишен пловдивчанин живее от близо 20 години в преустроен на фургон стар ЗИЛ без ток, вода и тоалетна. Никола Шантиклеров не иска да сменя „дома си”, въпреки че от кметството в район „Северен” са се заканили през ноември да нарежат камиона за скрап.

Жители на Омуртаг блокираха път заради безводие

Близо 200 жители на Омуртаг излязоха на протест и блокираха главния път София - Варна заради продължителния сух режим в града им. Вбесените от липса на вода хора крещяха: "Оставка" и "Нямаме вода". Те спряха движението от 12 до 13 ч в събота. Пропускаха само коли с болни хора.
До протеста се стигна, след като вече цяла седмица близо 10 000 жители Близо 200 жители на Омуртаг излязоха на протест и блокираха главния път София - Варна заради продължителния сух режим в града им. Вбесените от липса на вода хора крещяха: "Оставка" и "Нямаме вода". Те спряха движението от 12 до 13 ч в събота. Пропускаха само коли с болни хора. До протеста се стигна, след като вече цяла седмица близо 10 000 жители

Пламен Орешарски: Съкращенията в администрацията тепърва ще се обсъждат


В проектобюджета до този момент сме съкратили разходите за текуща издръжка с приблизително 10%, за да останат средства за други политики. Въпросът за съкращенията в администрацията предстои да се обсъжда в хода на бюджетната процедура.

Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски след срещата си с областния управител и с кметовете от област Разград, съобщиха от правителствената информационна служба. 

По-рано днес БНР съобщи, че финансовото министерство е изпратило...

Шулц очаква преговорите на Сърбия с ЕС да започнат през януари


Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц очаква преговорите на Сърбия с Европейския съюз да започнат през януари. В интервю за белградския вестник "Вечерне новости" Шулц изразява надежда, че местните избори в Косово на 3 ноември ще преминат демократично и мирно и призова да се избегне бойкот на гласуването, предаде БТА.

Шулц каза, че Сърбия досега е постигнала огромен напредък по пътя към ЕС, но я чака още много работа и независимо от това, той очаква преговорите за...

Синоптиците очакват опасни мъгли в 20 области

Почти през целия ден ще има мъгла в северната част на страната – областите Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич

Нова болест откриха БГ лекари

Български лекари откриха нова болест, покосяваща мускулите. Заболяването се нарича автономно-доминантна спинална мускулна атрофия. То вече е световно признато, а подобни случаи са засечени на още два континента, съобщи БТВ.

Умуват върху 3 варианта за „размножаване” на НЗОК

Депутатите и експертите от здравното министерство умуват върху 3 варианта за „размножаване” на НЗОК. Това съобщи вчера председателят на парламентарната здравна комисия д-р Нигяр Джафер.

"168 часа": Надя Обретенова от БНТ 1: Как разследване събра топрепортерката с топполицай от отдел "Убийства"

Вече няколко години гласът на Надя Обретенова информира пътниците в метрото. Съобщенията в тролеите и трамваите пък са озвучени от актрисата Мариана Лечева. 
Надя е тв водеща в Вече няколко години гласът на Надя Обретенова информира пътниците в метрото. Съобщенията в тролеите и трамваите пък са озвучени от актрисата Мариана Лечева. Надя е тв водеща в "По света и у нас" и авторка на предаването "Студени следи" по БНТ. Междувременно гласът й всеки ден звучи в метрото. Журналистката води интензивен начин на живот, но не с

Спрете рекламата на вредни храни!

Да се забрани рекламата на нездравословни храни, които изкушават децата. За тоаа настояват от Българската асоциация "Диабет".

Вотът на недоверие бави работата на кабинета и НС

Вотът на недоверие се превръща в техника за бавене на работата на парламента и правителството. Това коментира вчера вицепремиерът Даниела Бобева по повод депозираното второ искане на ГЕРБ за оставка на кабинета „Орешарски”, което този път е за политиката по регионално развитие и инфраструктурата. Според Бобева дебатите по вота ангажират голяма част от времето на депутатите и така се отлага приемането на важни закони

Един е задържан на днешния протест

Протестиращите пред сградата на Министерския съвет в центъра на София са били около 100 към 19.30 ч., съобщиха от пресцестъра на МВР. 

Малко след този час шествието е тръгнало. Полицията продължава да осигурява сигурността, един човек е задържан за нарушение на обществения ред. Протестиращите са издигнали плакати, на един от които пише „Мафиотск Протестиращите пред сградата на Министерския съвет в центъра на София са били около 100 към 19.30 ч., съобщиха от пресцестъра на МВР. Малко след този час шествието е тръгнало. Полицията продължава да осигурява сигурността, един човек е задържан за нарушение на обществения ред. Протестиращите са издигнали плакати, на един от които пише „Мафиотск

М’Боли пусна 3 гола, Алжир падна в Буркина Фасо

Вратарят на ЦСКА Раис М'Боли пусна три гола и Алжир загуби в първия бараж за световно първенство - 2:3 като гост на Буркина Фасо. Въпреки че е със статут на резерва при "червените", стражът е твърд титуляр на "пустинните лисици".

Два пъти Буркина Фасо повеждаше. Първо гол вкара Джонатан Питройпа в първата минута на второтото полувреме, но Софиан Вратарят на ЦСКА Раис М'Боли пусна три гола и Алжир загуби в първия бараж за световно първенство - 2:3 като гост на Буркина Фасо. Въпреки че е със статут на резерва при "червените", стражът е твърд титуляр на "пустинните лисици". Два пъти Буркина Фасо повеждаше. Първо гол вкара Джонатан Питройпа в първата минута на второтото полувреме, но Софиан

МВФ: Няма риск за фискалната стабилност на България заради планирания външен заем


Международният валутен фонд не вижда риск за фискалната стабилност на България заради планирания външен заем от правителството. Това заявява в интервю за БНР ръководителят на мисията на МВФ за България Мишел Шанън.

Според нея няма риск на този етап, въпреки че прогнозите за размера на дефицита в бюджета са малко по-високи от преди, но дефицитът все още спазва изискванията на българския закон и правилата на ЕС.  

Мишел Шанън уточни, че Фондът е информиран за източниците, от...

Треньорът на "Левски" се закача с жена си за "Барса" - "Реал", не за ЦСКА

Футболният фолклор след събличането на невинната жертва Ивайло Петев на “Герена” набра неимоверна скорост в интернет. Наред с лафове от типа “Ако имаш две ризи, дай едната на Петев” и “Най-сетне гол на “Герена”, в социалните мрежи се появиха и поредица от нови предложения за събличане - “сини” фигури, които някога са носили екипа на ЦСКА. Гиби Футболният фолклор след събличането на невинната жертва Ивайло Петев на “Герена” набра неимоверна скорост в интернет. Наред с лафове от типа “Ако имаш две ризи, дай едната на Петев” и “Най-сетне гол на “Герена”, в социалните мрежи се появиха и поредица от нови предложения за събличане - “сини” фигури, които някога са носили екипа на ЦСКА. Гиби

Работа за бежанци срещу 60% рекет

Рекетьори уреждат работа на бежанци срещу 60 процента от изкараното от тях. Те подсигуряват жилище, за което чужденците плащат наем. Дават им и заем, с който да започнат дребен бизнес, както и помещение, където да го развиват, показва проучване на „Монитор”.

Водите между Африка и Европа се превърнаха в гробище, заяви премиерът на Малта

Водите между Африка и Европа се превърнаха в гробище. Така премиерът на Малта Йозеф Мускат коментира най-новия инцидент с потънал кораб с имигранти край италианския остров Лампедуза. Той призова ЕС за спешни мерки за справяне с нарастващия проблем с бежанците, които напоследък все по-често започнаха да губят живота си в търсене на убежище.

Филип Виденов ще играе в "Лукойл Академик" до края на годината


Един от най-силните български баскетболисти в последните десет години Филип Виденов ще подсили шампиона "Лукойл Академик" за предстоящото участие във втория по сила европейски клубен турнир Еврокъп. 

Бившият национал ще бъде част от отбора до края на годината. Двете страни са постигнали споразумение играчът да може да напусне свободно и преди това, ако получи изгодно предложение от чуждестранен отбор. 

"Лукойл Академик" започва участието си в Еврокъп в сряда с гостуване на...

Има задържан на днешния протест

Протестиращите пред сградата на Министерския съвет в центъра на София са били около 100 към 19.30 ч., съобщиха от пресцестъра на МВР. 

Малко след този час шествието е тръгнало. Полицията продължава да осигурява сигурността, един човек е задържан за нарушение на обществения ред. Протестиращите са издигнали плакати, на един от които пише „Мафиотск Протестиращите пред сградата на Министерския съвет в центъра на София са били около 100 към 19.30 ч., съобщиха от пресцестъра на МВР. Малко след този час шествието е тръгнало. Полицията продължава да осигурява сигурността, един човек е задържан за нарушение на обществения ред. Протестиращите са издигнали плакати, на един от които пише „Мафиотск

Пламен Моллов поема Агенцията по храните

Председателят на Българската лозаро-винарска камара Пламен Моллов се е съгласил да бъде новият изпълнителен директор на Агенцията по безопасност на храните. Това съобщи самият той пред “Труд”. “Дадох съгласието си, но все още не съм назначен. Това може би ще се случи в понеделник или вторник”, каза Моллов. В момента агенцията има временен шеф - ... Председателят на Българската лозаро-винарска камара Пламен Моллов се е съгласил да бъде новият изпълнителен директор на Агенцията по безопасност на храните. Това съобщи самият той пред “Труд”. “Дадох съгласието си, но все още не съм назначен. Това може би ще се случи в понеделник или вторник”, каза Моллов. В момента агенцията има временен шеф - ...

Над 45 000 дка със зимна маслодайна рапица са засети във Варненско тази есен

На над 269 100 декара във Варненска област е извършена предсеитбена подготовка от началото на есенната кампания. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от Областната дирекция по земеделие. В ход е и подхранването на земята. Фосфорно торене е извършено на 107 400 дка, с азот за подхранени 100 700 дка, а с калий 47 700 дка.

6.2 по Рихтер удари о. Крит

Има данни за щети, но те не са значителни

Нобелист не знаел, че спечелил приза

Те бяха удостоени за работата си по откриването на “Божията частица”. Докато комитетът обявявал имената на призьорите във вторник, професорът обядвал в заведение в родния си Единбург. Тъй като Хигс не ползва мобилен телефон, нямало как да разбере, че е отличен. Научил новината от съседка, която го спряла на връщане от обяда и го поздравила. Те бяха удостоени за работата си по откриването на “Божията частица”. Докато комитетът обявявал имената на призьорите във вторник, професорът обядвал в заведение в родния си Единбург. Тъй като Хигс не ползва мобилен телефон, нямало как да разбере, че е отличен. Научил новината от съседка, която го спряла на връщане от обяда и го поздравила.

Евкалиптът защитава от главата до петите

На какво мирише есента? Вероятно за всеки доминира нещо различно. Но някъде там в списъка - и на евкалипт. Заради смучещите се бонбони за гърло, смятани за най-натурално средство за отпор на онова състояние, в което още има шанс настинката да ти се размине. 

Но лечебното растение е нещо много повече от облекчение за дращенето в гърлото... На какво мирише есента? Вероятно за всеки доминира нещо различно. Но някъде там в списъка - и на евкалипт. Заради смучещите се бонбони за гърло, смятани за най-натурално средство за отпор на онова състояние, в което още има шанс настинката да ти се размине. Но лечебното растение е нещо много повече от облекчение за дращенето в гърлото...

Предупреждават за мъгли в 20 области на страната

Заради мъгли в неделния ден е обявен жълт код в 20 области на България, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.Предупреждението за намалена видимост е в сила в Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Добрич, Силистра. В областите Ловеч, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил.Над отделни места в страната ще има ниска облачност и ще прегърми. В следобедните часове видимостта ще се подобри, облачността разкъса. Максималните температури ще с...

Адв. Марковски оцелял по чудо в катастрофа

Адвокат Марин Марковски е преживял катастрофа преди 2 месеца с гръцки ТИР на пътя за Варна, но оцелял. Според него не може да се говори за атентат.

Орешарски потвърди за съкращения в държавната администрация

Премиерът Пламен Орешарски потвърди, че предстои 10-процетно съкращение в държавната администрация през следващата година. И вицепремиерът Даниела Бобева коментира, че се налагат съкращения поради ограничения бюджет.

Статуята на свободата отново беше отворена за посещения


Американски туристически обекти, включително Гранд каньон и Статуята на свободата, отново са отворени за посетители, след като щатски представители постигнаха споразумения с федералното правителство, съобщи Би Би Си.

Аризона и Ню Йорк ще финансират атракциите от собствените си бюджети и разходите им вероятно няма да бъдат компенсирани. Други щати преценяват дали могат да оправдаят разноските, за да могат парковете да са отворени.

Туристическите обекти бяха затворени, след...

$10 хил. за гащите на Брайън Кранстън

Почитател на "В обувките на Сатаната" стана горд собственик на легендарните бели гащи, с които актьорът се появява в пилотния епизод на шоуто

Наградиха футболистите на Левски с почивен ден

Футболистите на Левски бяха пуснати в еднодневна почивка след изразителната победа с 5:0 над Пирин Гоце Делчев в мач реванш от турнира за Купата на България. Утре играчите на „сините“ няма да тренират, като следващото занимание на тима е насрочено за понеделник, 14-ти октомври. Тимът се събира в 16 часа на стадион „Георги Аспарухов“, информира официалният сайт на клуба от „Герена“. Следващият мач на Левски е вечното дерби с ЦСКА следващия уикенд....

Орешарски потвърди за 10% съкращения в администрацията

Премиерът Пламен Орешарски потвърди информацията за 10% съкращения в държавната администрация. Това стана по време на посещението му в Разград днес, пише Дарик.

В хода на бюджетната процедура ще стане ясно дали ако се намерят средства, съкращенията ще са по-малко.

Министър-председателят заедно с двама министри - социалният - Хасан Адемов и тр Премиерът Пламен Орешарски потвърди информацията за 10% съкращения в държавната администрация. Това стана по време на посещението му в Разград днес, пише Дарик. В хода на бюджетната процедура ще стане ясно дали ако се намерят средства, съкращенията ще са по-малко. Министър-председателят заедно с двама министри - социалният - Хасан Адемов и тр

Карамазов и Бахаров спорят кой е лошото момче на България

Приятелите Владо Карамазов и Захари Бахаров застават един срещу друг в спор за титлата „Най-лошо момче на България”. Това е само една от категориите в наградите „Златна бленда” за български филми и сериали.

Отмениха забраната за пушене в парковете в щата Ню Йорк

Американски съдия отмени наредбата на службата за поддръжка на парковете в щата Ню Йорк, която през февруари забрани да се пуши в парковете и на плажовете. Забраната важеше за всички 179 парка в щата, включително за седем парка в града Ню Йорк, за плажовете, спортни площадки, местата за пикник, къмпингите и някои исторически места.

Волейболистите играят полуфинал тази нощ

Нашите стигнаха до четворката, след като се справиха 3:1 с Аржентина. Мачът ни е тази нощ от 3 часа българско време, а другата двойка ще противопостави съставите на домакина Бразилия и Русия. Това е четвъртият полуфинал за българския волейбол през тази година. Мъжкият ни тим стигна на два пъти до тази фаза, но не успя да спечели медал. 
Нашите стигнаха до четворката, след като се справиха 3:1 с Аржентина. Мачът ни е тази нощ от 3 часа българско време, а другата двойка ще противопостави съставите на домакина Бразилия и Русия. Това е четвъртият полуфинал за българския волейбол през тази година. Мъжкият ни тим стигна на два пъти до тази фаза, но не успя да спечели медал.

Петър Александров: Не разрушавайте това, което Любо създаде!

Петър Александров призова да не се разбие националния отбор, ако мисията Мондиал 2014 окончателно се провали. Героят от САЩ'94 беше в Ереван с тима, но като пратеник на ФИФА по програма за анализи и доклади по поръчкови теми за квалификациите.

 "За мен не по-малко важна е и адекватната реакция при неуспех - каза Александров, който живее в Швейца Петър Александров призова да не се разбие националния отбор, ако мисията Мондиал 2014 окончателно се провали. Героят от САЩ'94 беше в Ереван с тима, но като пратеник на ФИФА по програма за анализи и доклади по поръчкови теми за квалификациите. "За мен не по-малко важна е и адекватната реакция при неуспех - каза Александров, който живее в Швейца

Пхенян предупреди САЩ, че "провокациите" им ще доведат до "тотална война"

САЩ, Южна Корея и Япония започнаха военноморски маневри

    


Къде са те сега: Красимир Премянов загърби партийните битки

Журналистите, които отразяват дейността на БСП сега не се оглеждат къде е Красимир Премянов на заседанията на Националния партиен съвет. Нито внимават да не изтърват какво ще каже критик №1 на ръководството. Премянов вече е редови социалист. Приключил е "битките си" в партията, но не и обществените ангажименти. От май 2011 г. е председател Журналистите, които отразяват дейността на БСП сега не се оглеждат къде е Красимир Премянов на заседанията на Националния партиен съвет. Нито внимават да не изтърват какво ще каже критик №1 на ръководството. Премянов вече е редови социалист. Приключил е "битките си" в партията, но не и обществените ангажименти. От май 2011 г. е председател

Български камион изсипа стотици умрели прасета в Германия

Български камион предизвика истинска бъркотия в Германия в събота сутринта напът към Дуисбург. стотици  умрели прасета се разпиляха по асфалата, пише Дер Вестен. Българският камион е превозвал 23 тона месо - трупове на свине от кланица. Превозното средство леко е катастрофирало и товарът му от 400 мъртви прасета се пръснал.

По пътя към кланица Български камион предизвика истинска бъркотия в Германия в събота сутринта напът към Дуисбург. стотици умрели прасета се разпиляха по асфалата, пише Дер Вестен. Българският камион е превозвал 23 тона месо - трупове на свине от кланица. Превозното средство леко е катастрофирало и товарът му от 400 мъртви прасета се пръснал. По пътя към кланица

Как Варна стана Хаваите

Какво му трябва на човек - прилична дъска, добра вълна и свободно време. С тази перифраза на популярна преди години реклама обяснява житейската си философия Божидар Лулчев. 25-годишният варненец е запален по уейв сърфа. Младежът се прочу, след като бе заснет да пори вълните пред Рибарския плаж при първата за тази есен страховита морска буря на 1 октомври, досущ като на Хаваите.

Орешарски обикаля в страната, но протестът в София не стихва

За 121-ва поредна вечер недоволни от управлението на кабинета „Орешарски” излязоха на улицата, за да изразят своя протест и да поискат незабавната оставка на правителството. В последните дни демонстрантите следят изявите и срещите на министър-председателя в столицата и се събират пред местата, където се появява самия Орешарски. Днес обаче той е на посещение в Разград и региона и протестиращите се събраха на обичайното място - пред президентството и Министерския съвет. И тази вечер хората скандираха „Оставка” и

Лудогорец би леко Дунав в Русе

Шампионът на България Лудогорец постигна резонна победа при гостуването на Дунав Русе в срещата реванш в турнира за Купата на България. Разградчани спечелиха с 2:1, но пропуснаха половин дузина чисти голови положения пред вратата на домакините. Около 1500 запалянковци в Русе присъстваха на двубоя, в който техните любимци се изправиха срещу единствения останал евроучастник. Стойчо Стоев изпробва схема на игра, при която Жуниор Кайсара зае мястото на централен защитник до Козмин Моци. По този начин наставникът на Лудогорец експерементира к...

Лили Иванова доказала на скенер, че няма силикон

Лили Иванова премина през скенер, за да докаже, че няма силикон в гърдите си, заяви пред Нова телевизия адвокат Марин Марковски. Той допълни, че темата била изключително пиперлива, но естрадната легенда се съгласила, за да опровергае слуховете, писани по неин адрес.
















Лили Иванова премина през скенер, за да докаже, че няма силикон в гърдите си, заяви пред Нова телевизия адвокат Марин Марковски. Той допълни, че темата била изключително пиперлива, но естрадната легенда се съгласила, за да опровергае слуховете, писани по неин адрес.

Лекари предупреждават за опасност от епидемии в бежанските лагери в София

За опасност от епидемия сред бежанците, предупреждават лекари. Според тях е възможно да плъзнат зарази сред настанените в столичния квартал „Враждебна”, където представители на Българския хелзинкски комитет откриха редица нарушения. В общежитието вече има бълхи, въшки и глисти.Да избягаш от едно бедствие, за да попаднеш в друго - така описват ситуацията бежанците, настанени във „Враждебна” пред бТВ. Живеят в смрад и мизерия, често си лягат и гладни, разказ...

Фенове прекъснаха мач и гониха играчите по терена

Недоволни фенове на „Спартак” (Варна) прекъснаха за около 15 минути срещата с „Литекс” вчера. Реваншът от 1/16-финалите на турнира за Купата на България стартира в 15,00 часа в морската столица, като „оранжевите” победиха с 3:2 като гости и продължават напред с общ резултат от 8:3.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване