С нов взрив събарят силозите в Благоевград

Силозите на бившия мелничен комбинат „Рила“ в Благоевград ще бъдат съборени чрез взрив. Специалните взривни работи са планирани за времето между 15:00 и 20:00 часа днес. Експертите са съгласували дейностите по събарянето с органите на реда, като периметърът за безопасност е вече определен. Движението в района на взривните работи ще бъде спряно с помощта на пътна полиция. Движението на влакове по жп-линията също ще бъде преустановено. Община Благоевград призовава гражданите да се съобразят с периметъра на безопасност и с временната реорганизация...

МВФ "разреши" да теглим външен заем

Международният валутен фонд не вижда риск

Бобева: България има капацитет за икономически растеж, но има и пречки, които го спират


България като цяло има достатъчно голям капацитет за икономически растеж, благодарение на природните дадености и ресурси, изключително стабилната финансова рамка, ниската данъчна тежест. Това, което създава проблем, са административните тежести, бюрокрацията, регионалните диспропорции, монополите, заяви пред "Дарик радио" вицепремиерът Даниела Бобева.

Тя подчерта, че за преодоляване на големите регионални диспропорции трябват комплекс от мерки и цялостна регионална политика, като...

България отново оглави класацията по риск от бедност в ЕС

Евростат отчита ръст на населението от 3,4% в столицата и спад от 17% във Видин и 15% в Монтана

    


Синът на известен американски спортист почина след побой

/КРОСС/ 2-годишният син на известния състезател по американски футбол Ейдриън Питърсън почина два дни, след като е бил пребит от любовника на майка му , съобщават местни медии, позовавайки се на полицията. На 27 -годишния Джоузеф Патерсън вече са повдигнати обвинения в побой на дете. Сега обаче вече е застрашен от ново обвинения - в убийство. Инцидентът е станал в сряда. От тогава момченцето е в болница в щата Южна Дакота.Бащата на детето Ейдриън Питърсън играе в Минесота Вайкингс и е смятан за един от най-добрите защитници в американския футбол. Към момента той се въздържа от коментари пред пресата.

Бакърджиев: Десница на прехода вече няма

Десницата на прехода вече не съществува, а за еднa нова десница и нейното утвърждаване ще е нужно време. Това, което искат политиците в момента е много по-различно от това, което искат хората. Всеки опит на която и да е политическа сила да представлява протестиращите е обречена на неуспах, защото се видя, че хората протестират против политическата ни класа в момента като цяло.

Младоженец забрави жена си на бензиностанцията

Младоженец забрави жена си на бензиностанцията близо до Берлин, докато двамата се връщаха от медения си месец, прекаран във Франция, предаде АФП.

Мъжът отбил за кратка почивка, докато жена му спяла на задната седалка. Без да разбере обаче, съпругата му се събудила и решила да отиде до тоалетната. Когато младоженецът се върнал, потеглил без да об Младоженец забрави жена си на бензиностанцията близо до Берлин, докато двамата се връщаха от медения си месец, прекаран във Франция, предаде АФП. Мъжът отбил за кратка почивка, докато жена му спяла на задната седалка. Без да разбере обаче, съпругата му се събудила и решила да отиде до тоалетната. Когато младоженецът се върнал, потеглил без да об

Израел иска от Франция по-твърда политика спрямо Иран

От офиса на Оланд заявиха, че Франция очаква "реални действия"

Нова мода: апаши задигат цели тирове

/КРОСС/ Нова тенденция - кражба на тирове, отчита през последния месец полицейската статистика. В рамките на трийсетина дни са откраднати три големи камиона. На този етап нито една от кражбите не е разкрита. Два от тировете са изчезнали от платени паркинги на "Кукленско шосе". Единият - влекач "Мерцедес", е собственост на пловдивска фирма и бил натоварен с хартия. Той е изчезнал в началото на септември. В периода 4-7 октомври противозаконно е отнет влекач "Скания" с прикачено полуремарке . Камионът е със сръбска регистрация. Цената на двата тира е над 250 000 лева. Друг товарен автомобил - "Мерцедес 313 СДИ Спринтер", е бил противозаконно отнет от Асеновград миналата нощ. Автомобилът е бил паркиран на ул."Цар Иван Асен II". Няма данни от собствениците на тежкотоварните камиони да е бил искан откуп за връщането им, съобщава сайтът marica.bg.

Черна комедия иронизира балканските маниери тази вечер в София Филм Фест – Варна

Самотен композитор се самоубива в апартамента си. Звукът от изстрела събира съседите. На местопрестъплението се озовава Аца и решава да изчака полицията. Но пазителите на реда са попаднали в задръстване. В апартамента вече са се събрали съседи и непознати, които убиват времето, докато чакат, по различен начин.

Цукерберг изкупи съседските къщи за $30 млн.

. Създателят на Facebook Марк Цукерберг изкупи съседните му четири къщи срещу 30 млн. долара, съобщиха световните медии. 29-годишният мултимилиардер решил да купи имотите около дома си в Пало Алто, след като разбрал, че има планове в един от парцелите да бъде построен жилищен блок и супермаркет. Цукерберг не е изгонил обитателите на къщите, а им ги е дал под наем и те продължават да живеят там.

За една от тях Марк е платил 14,9 млн. долара, което според агент на недвижими имоти е „абсурдно висока сума". Цената обаче не е толкова изненадваща, „ако някой иска да купува, а собствениците не искат да продават", допълва още агентът.

Пало Алто е един от най-скъпите градове в САЩ. Много от гениите на Силициевата долина имат домове там, включително основателите на Google Сергей Брин и Лари Пейдж, главния директор на Yahoo Мариса Мейър. Там се намираше и домът на починалия основател на Apple Стив Джобс. Марк Цукерберг си купил къщата в Crescent Park с площ 5000 кв. фута преди две години срещу 7 млн. долара.Той живее там със съпругата си Присила Чан.

 

 

Татяна Миланова


Златанова: България е на предпоследно място по усвояване на европари

"Служебното правителство завари 27% усвоени еврофондове от ГЕРБ"

    


Настаниха първите бежанци в лагера на Харманли

Хасково /КРОСС/ Първите 54 бежанци са настанени тази нощ във временния лагер в Харманли, потвърдиха от Националния оперативен щаб. На територията на бившето поделение са разположени 80 фургона, които разполагат с необходимите условия за живот. Всеки от тях може да поема от 4 до 6 души, уточняват от областната управа в Хасково.Започнало е раздаването на пакети с хранителни продукти за бежанците, както изисква планът за настаняване, а от държавната агенция регистрират първите настанени в лагера. Той е от затворен тип и се охранява от полиция. Все още не е ясно колко бежанци ще бъдат настанени там. Според първоначалните планове - около 150, като има възможност до достигнат до 300, предаде Дарик.

Северна Корея строи луксозен курорт (видео)

Един от личните проекти на севернокорейският лидер  Ким Чен Ун  - блестящ зимен курорт, е на път да бъде завършен, съобщи корейската информационна агенция Yonhap.

Най-сериозното предизвикателство пред строителите била липсата на изграден лифт и ски съоръжения. 

Курортът е разположен близо североизточния крайбрежен град Уонсан и носи името Мас Един от личните проекти на севернокорейският лидер Ким Чен Ун - блестящ зимен курорт, е на път да бъде завършен, съобщи корейската информационна агенция Yonhap. Най-сериозното предизвикателство пред строителите била липсата на изграден лифт и ски съоръжения. Курортът е разположен близо североизточния крайбрежен град Уонсан и носи името Мас

Северна Корея строи луксозен зимен курорт (видео)

Един от личните проекти на севернокорейският лидер  Ким Чен Ун  - блестящ зимен курорт, е на път да бъде завършен, съобщи корейската информационна агенция Yonhap.

Най-сериозното предизвикателство пред строителите била липсата на изграден лифт и ски съоръжения. 

Курортът е разположен близо североизточния крайбрежен град Уонсан и носи името Мас Един от личните проекти на севернокорейският лидер Ким Чен Ун - блестящ зимен курорт, е на път да бъде завършен, съобщи корейската информационна агенция Yonhap. Най-сериозното предизвикателство пред строителите била липсата на изграден лифт и ски съоръжения. Курортът е разположен близо североизточния крайбрежен град Уонсан и носи името Мас

Прандели ще ни удари рамо: Искам Италия да се класира без загубен мач

Селекционерът на Италия Чезаре Прандели поиска от своя отбор да запази концентрация и в последната си световна квалификация срещу Армения на 15 октомври. „Скуадра адзура“ вече си осигури място на Мондиала в Бразилия, но наставникът иска футболистите му да приключат като непобеден лидер в нашата група B. Снощи Дания бе на път да изненада италианците, но късно изравнително попадение на Алберто Акуилани фиксира крайното 2:2 в Копенхаген. „Отборът е наясно, че има моменти, в които не бива да губи концентрация. Преди почивката се върнахме с 10 метра...

БСП иска да върне откраднатата лимузина на Георги Димитров

Изложеният в Чикаго "Пакард", Снимка: Ивайло Дончев

Ръководството на БСП прави постъпления да върне на българска територия изключително ценния автомобил на Георги Димитров, съобщи БНТ. През 1992 г. лимузината бе откраднат от личния музей на бившия социалистически лидер.

Автомобилът, считан за прототип на съветската класика „Чайка“, е сред първите бронирани лимузини в света и е бил притежание на Йосиф Сталин. След Втората световна война Джугашвили подарява три от колите в автопарка си на най-видните комунистически лидери – Тито, Мао Дзъдун и Георги Димитров.

След смъртта на Димитров лимузината се съхранява от УБО, а през 1974 г. е преместена в неговата къща-музей на улица „Опълченска“ в София, откъдето е открадната през 1992 г.

Пет години по-късно „Пакард“-ът е внесена в САЩ от българин с американски паспорт. Полицията така и не изяснява дали той има нещо общо с кражбата му.

Към момента рядката лимузина е изложена в музей до Чикаго, редом до автомобилите на Ева и Хуан Перон, Ричард Никсън, Роналд Рейгън, Адолф Хитлер и Бенито Мусолини. Оценката на „Пакард“-а варира между 3 и 6 млн. долара.

БСП се надява, че историческата ценност ще бъде върната в България.

„Сега събираме документи, тъй като през годините той се е намирал на различни места. Последното му място е било в Националния политехнически музей – това е къщата на Георги Димитров. Там ще видим какви документи има и те ще бъдат предоставени на органите на прокуратурата, които трябва да предприемат действия по връщането му“, обясниха за БНТ от пресцентъра на социалистите.

Желанието на левицата е лимузината да стане част от експозицията на Националноия исторически музей.

Статията "БСП иска да върне откраднатата лимузина на Георги Димитров" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Сандра Бълок осиновява момиченце

/КРОСС/ Известната актриса Сандра Бълок смята да осинови още едно дете. Припомняме, че през 2010 година холивудската знаменитост пое отглеждането на малкия Луис, който в момента е на 3 години. Сега Бълок иска дъщеря. Чуждестранните медии съобщават, че в продължение на няколко месеца основното занимание на актрисата е да подготвя всички необходими за осиновяването документи.Източници, близки до Бълок, споделят, че звездата винаги е казвала , че Луис няма да остане сам и ще си има братче или сестричка.

Харманли приюти първите си бежанци

Първите 54 бежанци са настанени тази нощ във временния лагер в Харманли, потвърдиха от Националния оперативен щаб. На територията на бившето поделение са разположени 80 фургона, които разполагат с необходимите условия за живот. Всеки от тях може да поема от 4 до 6 души, уточняват от областната управа в Хасково. Започнало е раздаването на пакети с хранителни продукти за бежанците, както изисква планът за настаняване, а от държавната агенция регистрират първите настанени в лагера. Той е от затворен тип и се охранява от полиция. Все още не е ясно ...

Борисов: На Орешарски му дърпат конците

Орешарски не е никакъв премиер. На него му дърпат конците. Всъщност държавата я управляват Станишев и Местан. Това заяви в Сливен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той отново повтори тезата си, че тези хора трябва час по-скоро да си ходят.

Новият треньор на Гришо оптимист за бъдещето

Новият треньор на Григор Димитров Роджър Рашийд изрази добри впечатления от качествата на българина, но и добави, че хасковлията има още какво да подобрява преди да се нареди сред най-добрите в тениса.

Наскоро Гришо напусна шведската академия Good to Great, започвайки работа с добре познатия австралийски треньор. Рашийд е бивш наставник на имена като Лейтън Хюит, Гаел Монфис и Жо-Вилфред Цонга.

"Това ще бъде едно наистина интересно предизвикателство за мен. Той е един от най-вълнуващите, да не кажа най-вълнуващият млад тенисист на тура. Като всеки друг играч, притежаващ толкова голям талант, на него му трябва повече време, за да събере всички парчета и да разбере как неговата игра може да се противопостави срещу тенисистите, намиращи се по-напред в ранглистата", сподели Рашийд.

Голямата цел на Григор Димитров е класиране в Топ 10 на световния мъжки тенис. Роджър Рашийд от своя страна посочи, че това е възможно,

"Според мен той може да се изкачи в Топ 10 и класирането му да се измерва с една цифра, но все още има много да подобрява играта си. Все пак той се развива по правилен начин", обясни Рашийд.

Австралиецът ще започне работа с Григор Димитров през следващата седмица, като за първи път двамата ще бъдат заедно на турнира в Стокхолм.

 

iNews.bg


Младите физици на Теодосиев - с поглед и към звездите

На умните хора трябва да им се случват хубави неща. Така мотивира дарението си - супер модерен и мощен телескоп CELESTRON бизнесменът Борис Кърчев, който днес връчи на Школата по физика на казанлъшки учител Теодосий Теодосиев. Дарението е първото по рода си от предприетата кампания от Кърчев „Избери кауза и промени Казанлък".Телескопът ще се ползва за нуждите на школата и учениците ни, и е много полезна придобивка, която иначе не можем да си позволим, заяви по време на получаването му преподавателят Теодосий Теодосиев. Той не скри задовол...

Борисов уби идеята за регионализма

Анализ на проф. Петър Иванов от Центъра за демографска политика и коментар на Николай Бареков пред в. "Стандарт".

След "Въпрос на време" Рейчъл Макадамс се насочва към комедия с Брадли Купър


Рейчъл Макадамс, която скоро ще бъде по българските кина с романтичната комедия "Въпрос на време", е в момента на Хаваите, където снима още един филм в жанра. Неозаглавеният проект е режисиран от създателя на "Джери Магуайър" Камерън Кроу, а в състава са още Брадли Купър, Дани Макбрайд и Ема Стоун, пише сп. "Варайъти".

Според в. "Дейли мейл" сред звездите във филма, вече преминал през работните заглавия Deep Tiki и Volcano Romance, ще бъде и Алек Болдуин. Oчаква се сюжетът да разкаже...

Грамадански астероид се навърта около Земята

Астрономи от руската обсерватория ISON-NM откриха нов астероид, сближаващ се със Земята.

Неговият диаметър е повече от 1 километър и съответни данни са изнесени на сайта на Центъра за малки планети на Международния астрономически съюз.

Астероидът, получил индекс 2013 TB80, е забелязан на 9 октомври с автоматичния телескоп на обсерваторията, който се намира в американския щат Ню Мексико. След това откритието е потвърдено от американския астероиден проект "Каталина", от японски и австралийски астрономи.

Диаметъра на астероида гигант е повече от 1 километър и той е отнесен към класа астероиди, които се сближават със Земята. По-рано специалисти от НАСА след обработка на данните от космическия телескоп WISE стигнаха до извода, че засега са открити 93% от астероидите с размери 1 км и повече, които идват до нашата планета.

"Това е голям, но не опасен за нас астероид", казва за РИА Новости първооткривателят на астероида и ръководител на проекта ISON-NM Леонид Еленин.

Астрономът добавя, че новият обект попада на 704-то място сред най-големите околоземни астероиди.


400 хиляди се евакуират заради циклон в Индия

Циклонът Файлин носи ветрове със скорост 220 км в час

Две търговски верги инвестират 5 млн. лв в общ търговски обект


Търговска верига "Зора" и мебелна фабрика "Стефани Стил" откриха магазин в Русе снощи. Двуетажната сграда е с обща площ от около 3 хил. кв. метра. Инвестицията е в размер на 5 млн.лв и благодарение на нея ще бъдат разкрити нови 35 работни места. Търговският обект се намира на бул. "Липник".

На тържественото откриване на новия магазин присъстваха представители на местната власт, търговски партньори и служители на двете дружества.В първия работен ден на най-новия търговски обект в...

МВФ не вижда риск за фискалната стабилност на България

/КРОСС/ Международният валутен фонд не вижда риск за фискалната стабилност на България заради планирания външен заем от правителството.Това заяви пред БНР ръководителят на мисията на МВФ за България Мишел Шанън."Краткият отговор е не - не виждаме риск на този етап. Разбираме, че прогнозите за размера на дефицита в бюджета са малко по-високи от преди, но дефицитът все още спазва изискванията на българския закон и правилата на ЕС", каза Шанън.Тя уточни, че МВФ е уведомен, че източниците, от които ще се поема дългът, ще бъдат разнообразени, което е добре."Разбира се, въпросът за това как бюджетът ще се развива в средносрочен план, за да посрещне нуждите на България, ще бъде разискван подробно при посещението ни следващия месец", отбеляза шефът на мисията за България.

Фрийрън в центъра на София: Надскочи ме!

Сред тийновете едва ли има някой, който не е чувал за фрийрън. Често обаче хората бъркат фрийръна с паркур или ги използват като синоними. Но всъщност това са два различни спорта.
Паркур произлиза от френски и буквално означава “преход на боеца”. Спортът става известен у нас след появата на филма “Ямакаши”. Представлява движение в градска среда... Сред тийновете едва ли има някой, който не е чувал за фрийрън. Често обаче хората бъркат фрийръна с паркур или ги използват като синоними. Но всъщност това са два различни спорта. Паркур произлиза от френски и буквално означава “преход на боеца”. Спортът става известен у нас след появата на филма “Ямакаши”. Представлява движение в градска среда...

"Лъвчетата" се класираха на 1/2-финал на Световното

България победи Аржентина с 3:1 (21:16, 16:21, 21:14, 21:15) и се класира за полуфиналите на Световното първенство по волейбол за младежи до 23 години.

С успеха възпитаниците на Драган Иванов си осигуриха второто място в група "А" и ще срещнат победителя в група "Б" Сърбия в спор за място на финала. В другия полуфинал ще играят домакинът Бразилия и Русия.

Българите се представиха отлично в решаващия мач срещу Аржентина, особено на блокада, от която реализираха 15 точки. Най-резултатни бяха капитанът Николай Пенчев и Златан Йорданов с по 12 точки.

Централните блокировачи Красимир Георгиев и Венцислав Рагин свършиха отлична работа на мрежата при спирането на атаките на съперника. Георгиев завърши с 5 блока и общо 11 точки, а Рагин добави 4 блока и 10 точки. За Аржентина най-полезен беше Пабло Кукарцeв с 26 точки.

"Бяхме ги проучили и знаехме, че те имат проблеми при посрещането на флоут-сервисите. Именно затова подавахме предимно по този начин, след което довършвахме работата на блок. Знаехме, че имаме качествата да победим. Планът ни за мача сработи по перфектен начин и вече сме на полуфиналите", коментира капитанът Пенчев.

 

 

iNews.bg


Четирима загинали при катастрофи през денонощието

През изминалото денонощие в страната са станали 21 тежки пътни произшествия, при които има четирима загинали и 21 ранени. Това съобщават от Съюза на българските автомобилисти. За денонощието в София са регистрирани 156 леки и четири тежки катастрофи. При тях са ранени четирима души. Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, а пътните настилки са предимно сухи, съобщават от Съюза на българските автомобилисти. На автомагистрала "Тракия", в област Пазарджик, аварийната лента е затворена на км 96+550 в лявото платно, в посока София за в...

Откриха планета без "стопанин"

/КРОСС/ Международен екип от астрономи откри голяма планета, която се движи свободно в пространството, без звезда. Планетите традиционно пътуват само в строго определени орбити около своята звезда. Въпреки това, тази свободно летяща планета, назована J318.5 PSO -22, си няма „стопанин". Движението й не е структурирано и учените не разбират как е създадена. Те са объркани и от факта, че тя сама контролира движението си. Планетата е изследвана от група експерти от Института по астрономия в университета в Хавай. Смята се, че тя е на възраст около 12 милиона години, което, по стандартите на Вселената, я прави новородена. PSO J318.5 -22 е на 80 светлинни години от Земята, а масата й е шест пъти по-голяма от тази на Юпитер.    

Арестуваха банда крадци в Ямбол

Шестимата са от 18 до 53-годишна възраст с дебели досиета

    


Настаниха първите бежанци в лагера на Харманли

Първите 54 бежанци са настанени тази нощ във временния лагер в Харманли, потвърдиха от Националния оперативен щаб. На територията на бившето поделение са разположени 80 фургона, които разполагат с необходимите условия за живот. Всеки от тях може да поема от 4 до 6 души, уточняват от областната управа в Хасково. Започнало е раздаването на пакети с хранителни продукти за бежанците, както изисква планът за настаняване, а от държавната агенция регистрират първите настанени в лагера. Той е от затворен тип и се охранява от полиция. Все още не е ясно ...

Четирима са загинали в катастрофи през изминалото денонощие

През изминалото денонощие четирима души са загинали при катастрофи, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

В страната са станали 21 пътнотранспортни произшествия, при които има 21 ранени. Един е с опасност за живота.                                     
























През изминалото денонощие четирима души са загинали при катастрофи, съобщиха от пресцентъра на МВР. В страната са станали 21 пътнотранспортни произшествия, при които има 21 ранени. Един е с опасност за живота.

Четирима души са загинали при катастрофи през изминалото денонощие

През изминалото денонощие четирима души са загинали при катастрофи, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

В страната са станали 21 пътнотранспортни произшествия, при които има 21 ранени. Един е с опасност за живота.                                     
























През изминалото денонощие четирима души са загинали при катастрофи, съобщиха от пресцентъра на МВР. В страната са станали 21 пътнотранспортни произшествия, при които има 21 ранени. Един е с опасност за живота.

Колко ще вземем от ЕК за сирийските бежанци – ясно до 10 дни

Очакваме до 10 дни ЕК да вземе решение колко пари ще ни отпусне за справяне с бежанската вълна от Сирия. Това обяви ръководителят на представителството на ЕК у нас Огнян Златев.

По думите му съвместната работа между представителите на българското правителство и на Европейската комисия е на финала. "В тази криза трябва да гледаме не само лошите страни, а и една възможност да извлечем поуки как да се справим с това, защото тези ситуации ще продължат и за в бъдеще, нека да не се заблуждаваме”, добави Златев.

Попитан какви поуки сме си извадили той каза, че те са в няколко посоки, като най-важната е, че членството на България в ЕС носи ползи за всички. "С помощта на финансовите средства бавно животът на хората започва да се подобрява”, коментира Златев.

"За съжаление ние понеже сме тук, живеем малко по на юг и сме по-темпераментни хора, всичките искаме може би нещата да се случват малко по-бързо, имам предвид подобряването на благосъстоянието. То явно не се случва поради много причини, една от които е, че за първи път ни се случва такова нещо, ние досега сме били в съвсем друга обществено-политическа система, сега живеем в нова. Но в края на краищата най-важната поука е тази, че България е направила своя цивилизационен избор да стане член на Европейския съюз и оттам насетне да работи здраво, за да успее да се възползва в максимална степен от ползите, които има от това членство”, допълни още той.

 

ЕК


Държавният дълг се увеличил с 2 милиарда лева за година

Министерство на финансите

Държавният дълг се е увеличил с 2,04 млрд. лева за една година.

Това сочат данните на Министерството на финансите от годишния обзор на държавния дълг за 2012 г., публикуван на 11 октомври.

В края на декември 2012 г. той е бил 13,673 млрд. лева, от които 8,692 млрд. лв. външен и 4,981 млрд. лв. вътрешен дълг. Увеличението спрямо декември 2011 г. е с 2,044 млрд. лева.

Основната причина за нарастването е плащането (950 млн. евро) по външния дълг, договорен по времето на финансовия министър Милен Велчев от НДСВ.

В края на 2012 г. делът на държавния дълг възлиза на 17.6% от БВП, което представлява нарастване с 2.1 процентни пункта спрямо отчетеното ниво в края на 2011 г. (15.5%), сочи докладът на МФ.

Статията "Държавният дълг се увеличил с 2 милиарда лева за година" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Конституционен съдия: За да стане нещо в България, трябва да се създаде жега

За да стане нещо в България, трябва да се създаде жега. В такава ситуация или нещата съвсем се развалят, или нещо се подобрява. Аз съм оптимист и се надявам, че нещо може да бъде подобрено. Това заяви пред Нова телевизив конституционният съдия Румен Ненков.

Връхлитащ циклон евакуира 400 хил. индийци

Повече от 400 хиляди души са евакуирани от домовете си в Бенгалския залив заради очакван по-късно в събота циклон.

Една единствена здравна каса е вредна за здравеопазването

Продължаваме да твърдим че една единствена здравна каса в момента е вредна за здравеопазването. Това заяви пред журналисти председателят на Парламентарната комисия по здравеопазване Нигяр Джафер, предаде БТА.

Според Джафер здравноосигурителният модел трябва да се промени така, че да има повече от един играч на пазара.

"България има нужда от трансформиране на здравноосигурителния модел в такъв, който да доведе до повече от един играч на пазара, без да има сътресения в системата и без ситуации, в които пациенти да остават без лечение, а лекари - без заплати", аргуменира се тя.

Позицията на ДПС е, че трябва да има "повече конкуриращи се помежду си финансови фондове, които биха довели до прозрачност, конкуренция и по-добър контрол".

"Очакваме публично експертно и политическо обсъждане на здравен модел, който е най-подходящ за страната", отбеляза Нигяр Дажафер. Тя каза, че моделът, представен от министъра на здравеопазването Таня Андреева, е един от вариантите.

"Най-крайният модел, който би могъл да промени досегашния солидарен модел на здравно осигуряване, е да се премине към това всеки да внася в лична сметка своите вноски", смята Джафер. Тя отбеляза, че според много европейски проучвания българският пациент се оказва най-доплащащият за лекарства и медицински изделия, дори да е здравноосигурен.

 

БТА


Борисов: Орешарски не е никакъв премиер, дърпат му конците

Вместо полицията да охранява районите в София, където са настанени над 70 процента от бежанците в столицата, стотици полицаи са заети, за да пазят всички задни входове, където Орешарски трябва да се появи. Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Сливен, цитиран от Фокус. 

Вместо полицията да охранява районите в София, където са настанени над 70 процента от бежанците в столицата, стотици полицаи са заети, за да пазят всички задни входове, където Орешарски трябва да се появи. Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Сливен, цитиран от Фокус. "Очевидно Орешарски е забравил, че има централни входове, парадни вх

Борисов: Полицията охранява Орешарски вместо гражданите

Вместо полицията да охранява районите в София, където са настанени над 70 процента от бежанците в столицата, стотици полицаи са заети, за да пазят всички задни входове, където Орешарски трябва да се появи. Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Сливен, цитиран от Фокус. 

"Очевидно Орешарски е забравил, че има централни входове, парадни вх Вместо полицията да охранява районите в София, където са настанени над 70 процента от бежанците в столицата, стотици полицаи са заети, за да пазят всички задни входове, където Орешарски трябва да се появи. Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Сливен, цитиран от Фокус. "Очевидно Орешарски е забравил, че има централни входове, парадни вх

ДПС активист сменя ГЕРБ в ръководството на "Пристанище Варна"

Председателят на ДПС- Варна Ведат Сакаллъ е новият член на Съвета на директорите на "Пристанище Варна" ЕАД. Той сменя Сергей Лазаров, назначен по времето на ГЕРБ.

Икономическият растеж в Афганистан надвишава 10%

Икономиката на страната разчита основно на чуждестранна помощ и сектора на отбраната

Борисов: Орешарски не е никакъв премиер

Сливен /КРОСС/ Орешарски не е никакъв премиер. На него му дърпат конците. Всъщност държавата я управляват Станишев и Местан. Това заяви в Сливен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той отново повтори тезата си, че тези хора трябва час по-скоро да си ходят. БСП и Сергей Станишев нямат нито един спечелен избор срещу мен; досега винаги съм ги бил. Нито Местан има победа срещу мен, нито Сидеров има победа срещу мен, посочи Борисов. Виждате този срам вчера в парламента, когато цяла Европа скърби за Вилфрид Мартенс, и предложихме да почетем паметта му, другите се съгласиха, а "Атака" излезе демонстративно от залата. Този срам не е за първи път. "Атака" е партията, която остана седнала и по време на европейския химн, но в същото време - ходят в кръчмите в Брюксел и обиждат европейските посланици. А благодарение на тези хора, в България са дошли стотици милиони евро, посочи лидерът на ГЕРБ. Той подчерта, че в партията му са събрани най-добрите експерти. Имаме пълното право да се гордеем с всичко, което направихме за последните четири години в сектора на земеделието и европейското финансиране. За четири години направихме много за животновъдите, зърнопроизводителите, пчеларите и всички други сектори. Направихме толкова, колкото предните не са успели да направят за 20 години. Виждате и пътищата

Катастрофата от преди година причинила смъртта на Де Вийота

Семейството на починалата вчера Мария де Вийота разкри, че смъртта на бившия тест пилот от Формула 1 се дължи на травми, получени при катастрофата от миналия сезон. Миналия юли испанката претърпя жесток инцидент, докато правеше тестов пробег с болида на Марусия насред летището в Дъксфорд. Тя се сблъска с камион по поддръжката, заради което впоследствие загуби дясното си око. Възстановяването на 33-годишната състезателка вървеше отлично и тя се канеше по-късно този месец да пусне на пазара своята автобиография, озаглавена „Животът е подарък“. В ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване