Трус с магнитуд 6,2 разтърси остров Крит

Земният трус е регистриран в 16,12 ч. местно време на 60 км от град Хания, намиращ се в западната част на гръцкия остров

49 души загинаха при пътен инцидент в Перу

Най-малко 49 души са загинали, след като камионът, с който са пътували е паднал от скала. Инцидентът е станал в югоизточната перуанска провинция Ла Конвенсион, съобщи местен кмет.

Само за два часа трима души намериха работа в Австрия по време на Европейския ден на труда във Варна

Само за два часа трима души намериха работа в Австрия по време на Европейския ден на труда във Варна, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна. В Двореца на културата и спорта в града днес се провежда информационно-трудовата борса, в която с предложения за работа участват работодатели от осем европейски страни - Австрия, Германия, Холандия, Словакия, Румъния, Унгария, Швеция и Великобритания.

Лудогорец би леко Дунав в Русе

Шампионът на България Лудогорец постигна резонна победа при гостуването на Дунав Русе в срещата реванш в турнира за Купата на България. Разградчани спечелиха с 2:1, но пропуснаха половин дузина чисти голови положения пред вратата на домакините. Около 1500 запалянковци в Русе присъстваха на двубоя, в който техните любимци се изправиха срещу единствения останал евроучастник. Стойчо Стоев изпробва схема на игра, при която Жуниор Кайсара зае мястото на централен защитник до Козмин Моци. По този начин наставникът на Лудогорец експерементира как би с...

Уесли Снайпс отпразнува края на снимките си в "Непобедимите 3"

Актьорът отиде на клуб в четвъртък вечерта, за да отбележи края на снимките си за екшъна “Непобедимите 3”. В компанията му е бил и продуцентът Лес Уелдън, който го и посрещна на летището в София в средата на август. В заведението, собственост на съпругата на Магърдич Халваджиян Кремена (на снимката), Снайпс се снимал с много почитатели. Поговорил и Актьорът отиде на клуб в четвъртък вечерта, за да отбележи края на снимките си за екшъна “Непобедимите 3”. В компанията му е бил и продуцентът Лес Уелдън, който го и посрещна на летището в София в средата на август. В заведението, собственост на съпругата на Магърдич Халваджиян Кремена (на снимката), Снайпс се снимал с много почитатели. Поговорил и

Президентът не свиквал КСНС заради Волен

Взел съм се насериозно като президент да слушам какво говори нацията. Това каза държавният глава Росен Плевнелиев в интервю за Сашо Диков.

Миришещите на стрес жени се възприемат като несигурни

Изследователи смятат, че миризмата на тялото на една жена, която се намира под стрес, понижава рейтинга й сред околните.
Миришещите на стрес жени се възприемат като несигурни, ненадеждни и некомпетентни, за разлика от тези, които се завръщат от тренировка или плаж. Учените обясняват това с факта, че миризмата на потта, която се отделя по време на стресови ситуации, е много по-различна от “ароматите”, които се появяват след тренировка във фитнеса или в жегата, съобщава КРОСС.
Човек се изпотява в три случая: при физическо натоварване, в жегата и при стрес. При прегряване се отделят екзокринни жлези. Те покриват почти цялата повърхност на тялото и овлажняват кожата с вода, примесена с малко количество сол. При стрес обаче освен екзокринните, работят и апокринните жлези, които произвеждат лепкав секрет. Попадайки на кожата, продуктът от апокринните жлези привлича бактерии, а в резултат на дейността им миризмата на потта става остра и неприятна.
Според британския вестник Daily Mail, екип от лекари е взел проби от три различни вида пот от 44 жени – след стрес, след тренировка, и след нанасяне на дезодорант. След това изследователите са показали на 120 доброволци – мъже и жени, клип, показващ как участничките в експеримента изпълняват ежедневните си задачи – работа в офиса, почистване на дома и грижи за децата.
Всички зрители, помирисали миризмата на потта след употребата на дезодорант, са оценили жената като „самоуверена, надеждна и компетентна”, докато стресовият аромат е предизвикал напълно противоположни коментари – зрителите са определили тези участници в експеримента като „напрегнати”. Освен това всички 120 зрители, помирисали стресовия „аромат”, са заявили, че дамите в клипа не заслужават доверие, тъй като изглеждат несигурни и некомпетентни.

Папата се раздели с мотора си Harley Davidson

/КРОСС/ Папа Франциск се раздели с мотоциклета си Harley Davidson, за да помогне на бедните. Това се посочва на сайта на благотворителната католическа благотворителна организация Caritas Roma.Очаква се моторът, който папата получи по време на честването на 110-та годишнина от създаването на легендарните мотоциклети в Рим през юни, да бъде продаден на благотворителен търг. Събраните средства ще бъдат използвани за реконструкция на трапезария за бедни и общежитието Don Luigi Di Liegro на организацията Caritas Roma, което съществува от 1987 г. насам.Католическата благотворителна организация, създадена през 1979 г., подпомага на центрове за бездомни, социални кухни и здравни центрове.

Жената скенер: България потъва

Ние в момента потъваме. Още нямаме разумност. Много е страшно да кажа какво бъдеще виждам за България. Личности ни трябват, за да излезем от това състояние. И преди всичко - да се обърне внимание на човека. Иначе ще потъваме още и още.

Продължава раздаването на помощите от интервенционните запаси на ЕС

Продължава раздаването на помощи от интервенционните запаси на ЕС. 12 869 жители на областта имат право на помощи, съобщават от Областния съвет на БЧК. Това са хора, получили целеви помощи за отопление за последния отоплителен сезон; лица, на които е отказано отпускане на целеви помощи за отопление за последния отоплителен сезон, но чийто доход не надвишава официално определената линия на бедност за съответната година; майки /осиновителки/, получаващи месечни помощи за отглеждане на дете до 1 година; правоимащите лица, получавали през предходна...

Земетресение с магнитуд 6,2 разтърси Гърция

Земетресение с магнитуд 6,2 разтърси гръцкия остров Крит, предаде Франс прес.

Пловдив е обявен за Европейски град на спорта за 2014-та година

Пловдив заедно с още 13 града е обявен за Европейски град на спорта за 2014 година. Това обявиха днес кметът Иван Тотев и евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев.„Пловдив е първият български град, кандидатствал и печелил този приз”, не скри задоволството си Тотев. По думите му, тази награда ще има много голямо имиджово значение за визитката на града ни.Андрей Ковачев обясни, населени места с над 500 000 души население могат да кандидатстват за Европейска столица на спорта, а такива с по-малко жители, участват в класацията за Европейски град на спор...

Продават на търг най-големия оранжев диамант в света

Аукционна къща "Кристис" се надява да счупи рекорда за най-скъп диамант по време на търга в Женева следващия месец. Аукционът, озаглавен „Великолепието на скъпоценните камъни”, предлага на вниманието на ценителите 14,82-каратов диамант.

Калфин: Трябва да настояваме Турция да приема еднакви условия към всички европейски превозвачи

Евродепутатът Ивайло Калфин от Партията на европейските социалисти в „Седмицата” на Дарик:Да затвори ли България границите си за бежанци? Българският парламент отговори - не. От вас не очаквам да кажете нещо различно.Не, аз не виждам технически как може да стане това нещо. Как си представяте затварянето на граница? Това не е магазин.„Атака” обясняват с телени заграждения.А питахте ли ги в „Атака” колко е дълга границата? 274 км, аз ще ви кажа, и тези 274 км през лятото са проходими абсолютно от всяка точка.Няма невралгични пунктов...

Борим младежката безработица със 100 млн. от ЕК

България има малко над средната за ЕС безработица и за това ще влезе в инициативата на ЕК „Младежки гаранции". Брюксел ще ни даде целева помощ от 100 млн. евро за следващата година, за да реализираме програми и мерки по отношение на младежката безработица. Това каза във Варна изпълнителния директор на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова. Те се разработват в момента с МТСП и всички останали министерства, които имат отношение към осигуряване на заетост на младите хора, предаде Стандарт нюз. Агенцията по заетостта ще продължи с устойчивите мерки, като заетост на младите хора в частния бизнес, където са започнали 8000 и половината са останали на работа след изтичане на срока. 2000 млади хора започват работа в различни администрации по традиционната мярка „Старт в кар...

"Хасково" спря победната серия на ЦСКА в следобедна тренировка


Втородивизионният "Хасково" спря серията на ЦСКА от шест поредни победи. Двата отбора завършиха в 1:1 в безсмислен реванш от първия кръг за Купата на България, а благодарение на категоричния успех с 6:2 в първата среща червените продължават напред. 

Футболистите на ЦСКА излязоха на стадион в Хасково с единствената мисъл да изтекат протоколните 90 минути. Играта на червените беше изключително апатична, което беше на път да доведе дори до загуба срещу втория в Б група. 
...

"168 часа": Отец Михаил Иванов: Как да се молим, за да се излекуваме

"168 часа" в два поредни броя разказа за чудесата, които стават след молитви на отец Михаил Иванов във видинското село Покрайна. Над 15 души споделиха как им е помогнал при различни ракови заболявания, безплодие, инфарктни състояния, кожни болести и други. Оттогава са минали години, без да се повторят страшните диагнози. На последната проповед на

Взривиха опасна сграда в Благоевград

Взрив, Благоевград Кадър: Нова тв

Стара опасна сграда в Благоевград бе взривена днес със 150 килограма амонит. Тя е на бившия мелничен комбинат в града.

Поредица от взривове се чуха в града, за които експертите подготвяха местното население пред целия ден.

150-те килограма взрив бяха поставени в над 1000 отвора.

12 силоза паднаха на земята, а прахта от тях се разнесе из целия град

Движението в района беше отцепено за няколко минути. 

Статията "Взривиха опасна сграда в Благоевград" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Локо София с нов успех над Калиакра за купата

Локомотив София постигна лесна победа над Калиакра Каварна в мач реванш от 1/16-финалите на турнира за Купата на България. На стадиона в столичния квартал „Надежда“, „червено черните“ се наложиха с класическото 3:0 и след успеха в първия мач с 2:1, продължават в следващата фаза на надпреварата. Точни за успеха на столичните „железничари“ бяха Искрен Писаров и Крум Бибишков, който се разписа на два пъти. Мачът започна с домакински натиск, като още в 10-ата минута Писаров нацели напречната греда на вратата на гостите, а две минути по-рано Крум Би...

Сливен отбеляза Световния ден на донорството

Сливен се включи в Европейският ден на донорството с различни акции, съобщават от Областния секретариат на БЧК.  Съвместно с доброволци на БМЧК – Сливен на главната улица се раздаваха листовки и други информационни материали, а доброволците слагаха зелена лента на минувачите в знак на съпричастност към проблемите на донорството. От хуманитарната организация допълват, че в град Сливен сред инициаторите за отбелязването на този ден е Дора Пондалова – майка на жив донор и на трансплантиран младеж. Европейският ден на донорството е организиран за п...

Настаниха бежанци в поделение в Харманли

Първите 54 бежанци са били настанени тази нощ

Истина или лъжа: Антон Радичев паркирал на аванта

Антон Радичев паркирал колата си на аванта, пише жълт вестник. Според клюката актьорът не плащал на синя зона, а когато служители идвали да му искат пари, се усмихвал до уши и се възползвал от това, че е известен. Така лесно му се разминавало.
Потърсихме Радичев и ето какво каза той. 

Лъжа е, разбира се, пак някакви измислици, каза актьорът. Антон Радичев паркирал колата си на аванта, пише жълт вестник. Според клюката актьорът не плащал на синя зона, а когато служители идвали да му искат пари, се усмихвал до уши и се възползвал от това, че е известен. Така лесно му се разминавало. Потърсихме Радичев и ето какво каза той. Лъжа е, разбира се, пак някакви измислици, каза актьорът.

3 500 000 туристи са почивали на българското Черноморие

Близо 3 500 000 туристи са посетили България през летния сезон. Това съобщи за Дарик Анелия Генова, директор Дирекция „Маркетинг, реклама и информация в туризма” в Министерството на икономиката и енергетиката. Регистрираният ръст е 5,4 % спрямо месеците юни, юли и август 2012 г.
Най-голям ръст по брой туристи е от пазар Русия, като има близо половин милион туристи за летния сезон с 12,3 % ръст.
Следващият пазар е Германия, от където има 451 000 туристи, а ръстът при тях е 7,7 %, като се отчита много сериозно увеличение от този пазар, тъй като миналата година ръстът при тях е бил около 1-2 %, сравни Генова.
При туристите от Украйна също има много сериозен ръст от 13,5% или 207 000 туристи посетили България през лятото.
По думите на Генова топ дестинациите, от които са приемани туристи за сезон лято са Великобритания със 141 00 туристи, следвана от Беларус, където има 60% ръст на пазара и 113 000 туристи и от Турция – 110 000 туристи с 209,8 % ръст. По брой туристи, посетили България през лятото ,следват страните Чехия, Македония, Сърбия, Франция, Холандия, Австрия, Унгария.
Анелия Генова обобщи, че се запазват позициите на основните целеви пазари каквито са Русия, Великобритания и Германия за летния сезон. Полша, Украйна и Балканските държави също са първата десетка. Според нея е важно, че и от Северна Европа се наблюдава завръщане на туристи от пазари като Дания и Норвегия, Швеция и Финландия, но то е доста по-бавно.
Генова прогнозира доста силен зимен сезон, като се очакват много добри записвания от Русия и Украйна, както и от традиционните пазари – Великобритания и Балканските страни./КРОСС/

Плевнелиев: Не ме е страх от Сидеров

Не ме е страх от Волен Сидеров, заяви президентът Росен Плевнелиев пред Нова телевизия.
Стажантът го сгащи натясно, както самият той се изрази, по време на посещението му в Русе.
"Ще свикам консултативният съвет по сигурност, когато му дойде време", заяви още Плевнелиев.

"Разбрахме се да се съберем по темата сигурност, но не искам да работим н Не ме е страх от Волен Сидеров, заяви президентът Росен Плевнелиев пред Нова телевизия. Стажантът го сгащи натясно, както самият той се изрази, по време на посещението му в Русе. "Ще свикам консултативният съвет по сигурност, когато му дойде време", заяви още Плевнелиев. "Разбрахме се да се съберем по темата сигурност, но не искам да работим н

ЦСКА – Хасково с равен резултат

С равен резултат 1:1 завърши срещата между отборите на “Хасково” и ЦСКА. Така  ЦСКА се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на България. “Армейците” продължават напред с общ резултат 7:3 от двата мача, след като в първата среща постигнаха резултат от 6:2.

Първи гол отбелязаха домакините. В 50-ата минута Диян Лозев регистрира попадение в противниковата врата, след центриране на Влади Узунов. След няколко добри атаки в 63-ата минута Християн Кировски изравни резултата.

Хасково Новини

Жената скенер: България потъва!

Много е страшно да кажа какво бъдеще виждам за България. Ние в момента потъваме. Още нямаме разумност. Личности ни трябват, за да излезем от това състояние. И преди всичко - да се обърне внимание на човека. 

Иначе ще потъваме още и още. Това заяви пред „ДикOFF" жената-скенер Момера Пенчева. „Нека бъде обезпечен човекът - да знае, че неговата Много е страшно да кажа какво бъдеще виждам за България. Ние в момента потъваме. Още нямаме разумност. Личности ни трябват, за да излезем от това състояние. И преди всичко - да се обърне внимание на човека. Иначе ще потъваме още и още. Това заяви пред „ДикOFF" жената-скенер Момера Пенчева. „Нека бъде обезпечен човекът - да знае, че неговата

Забравете химическите оръжия. Асад залага на глада

Сирийският режим прилага нова тактика срещу бунтовниците

    


Цитат на деня: Народът повдигна темата за олигархията


Този народ от шест месеца излиза по улиците и протестира срещу мафията, олигархията и корупцията. Народът е повдигнал темата за олигархията много отдавна.

Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред "Нова телевизия". Според него не е работа на президента да коментира личните изявления на един или друг народен представител.  Плевнелиев обяви, че "президентът се е взел насериозно и аз чувам и действам"

По думите му много хора се опитват да внушат едно или друго действие на...

БСП връща в България „Пакард”-а на Георги Димитров

Изключително ценният брониран “Пакард” на Георги Димитров е на път да бъде върнат в България. Лимузината е открадната през 1992 година от музея на комунистическият лидер.
Сега 21 години по-късно от БСП са решени да си върнат ценната кола и ще занесат папка с документите на изчезналия “Пакард” в Държавното обвинение.
Между 3 и 6 милиона долара варира оценката на лимузината, която днес се намира вместо у нас в музей, близо до Чикаго. Автомобилът всъщност е първата бронирана лимузина в света. Лично притежание на Сталин. След войната той подарява три от бронираните си коли на тримата най-видни комунистически лидери на Тито, на Мао Дзъдун и на Димитров. След смъртта на вожда колата е съхранявана в гаража на УБО, а през 1974 година е прехвърлена в къщата-музей на Димитров на улица “Опълченска” в София. Там “Пакард”-ът е затворен в подземен гараж, докато изчезва през 1992 година.
Надеждата на червените е историческата кола да бъде върната в България и да стане един от ценните експонати в Националния исторически музей. “Сега събираме документи, тъй като през годините той се е намирал на различни места. Последното му място е било в Националния политехнически музей – това е къщата на Георги Димитров. Там ще видим какви документи има и бъдат предоставени на органите на прокуратура, които трябва да предприемат действия по връщането му”, обясниха от централата на социалистите.
Открадната лимузина се появява в САЩ през 1997 година от белгийския Антверпен като “скрап”. Внася я българин с американски паспорт. Дали той има общо с кражбата й, остава загадка. “Пакард”-ът днес е част от експозиция, в която са изложени още лимузините на Ева и Хуан Перон, на президентите Ричърд Никсън, Роналд Рейгън, Хари Труман, Адолф Хитлер, Бенито Мусолини и Никита Хрушчов.
Макар колата още да не е у нас желаещи да я прибавят в експозициите си не липсват. Готовност вече е декларирал директорът на НИМ Божидар Димитров, но от левицата са убедени, че историческата стойност ще изкуши и други директори на музеи, съобщи БНТ.

В САЩ отварят първия магазин за стоки с изтекъл срок на годност

В началото на 2014 година американски бизнесмен ще отвори в Бостън първия магазин, в който ще се предлагат стоки с изтекъл срок на годност, съобщи Би Би Си. Инициатор на експеримента е Дъг Раух, собственик на веригата супермаркети Trader Joes. Раух твърди, че магазините са принудени да изхвърлят огромни количества хранителни продукти ... В началото на 2014 година американски бизнесмен ще отвори в Бостън първия магазин, в който ще се предлагат стоки с изтекъл срок на годност, съобщи Би Би Си. Инициатор на експеримента е Дъг Раух, собственик на веригата супермаркети Trader Joes. Раух твърди, че магазините са принудени да изхвърлят огромни количества хранителни продукти ...

Елтън Джон ще получи награда за борбата му със СПИН

Британският певец Елтън Джон ще бъде награден с една от най-големите награди на фондация Британският певец Елтън Джон ще бъде награден с една от най-големите награди на фондация "Рокфелер" - Lifetime Achievement Award за дългогодишния му принос в борбата срещу разпространение на СПИН, съобщават rockefellerfoundation. Церемонията по награждаването ще се състои на 30 октомври във Вашингтон. Тази година фондация „Рокфелер" отбелязва 1

Елтън Джон ще бъде награден заради борбата му със СПИН

Британският певец Елтън Джон ще бъде награден с една от най-големите награди на фондация "Рокфелер" - Lifetime Achievement Award за дългогодишния му принос в борбата срещу разпространение на СПИН, съобщават rockefellerfoundation. 

Церемонията по награждаването ще се състои на 30 октомври във Вашингтон. Тази година фондация „Рокфелер" отбелязва 1 Британският певец Елтън Джон ще бъде награден с една от най-големите награди на фондация "Рокфелер" - Lifetime Achievement Award за дългогодишния му принос в борбата срещу разпространение на СПИН, съобщават rockefellerfoundation. Церемонията по награждаването ще се състои на 30 октомври във Вашингтон. Тази година фондация „Рокфелер" отбелязва 1

Жената-скенер: България потъва

София /КРОСС/ Много е страшно да кажа какво бъдеще виждам за България. Ние в момента потъваме. Това заяви пред Нова телевизия жената-скенер Момера Пенчева. Според нея, за да излезем от това състояние, ни трябват личности. И преди всичко - да се обърне внимание на човека. Иначе ще потъваме още и още, добави тя. „Нека бъде обезпечен човекът - да знае, че неговата душа е удовлетворена с това, което иска. Най-тежка е кратката раздяла до срещата ни във Вечността. Трябва да останат спомени на обич", допълни тя.Необикновената дарба на Момера се отключва след смъртта на баща й. Изведнъж жената започва да вижда като на скенер вътрешните органи на хората. Не бих се наела да мина този път пак отново, защото той беше много труден, призна тя. Пенчева твърди, че може да мести предмети с мисълта си.Мисълта е енергия. Просто е нужна концентрация, разкри „тайната" си тя."Те, мъртвите, са до нас - с невидимото си тихо присъствие. Затова нека ги споменаваме по-често, а докато сме живи, нека казваме на близките си по-често, че ги обичаме", призова Момера всички хора, които са изгубили близък.

Плевнелиев: Не ме е страх от Волен Сидеров

Не ме е страх от Волен Сидеров, заяви президентът Росен Плевнелиев пред Нова телевизия.
Стажантът го сгащи натясно, както самият той се изрази, по време на посещението му в Русе.
Не ме е страх от Волен Сидеров, заяви президентът Росен Плевнелиев пред Нова телевизия. Стажантът го сгащи натясно, както самият той се изрази, по време на посещението му в Русе. "Ще свикам консултативният съвет по сигурност, когато му дойде време", заяви още Плевнелиев. "Разбрахме се да се съберем по темата сигурност, но не искам да работим н

Плевнелиев: Не ме е страх от Сидеров

София /КРОСС/ Не е работата на един президент да коментира личните изказвания на един народен представител, но е работа на президента да слуша народа си - а той от шест месеца е на улицата и вика „мафия" и „олигархия". Когато нацията иска нещо аз се вслушвам в желанията на хората. Това каза пред Нова телевизия президентът на България Росен Плевнелиев. Той заяви, че изобщо не става дума за страх от Волен Сидеров или който и да е друг човек и това да е причината да не свиква Консултативен съвет за национална сигурност по въпроса с бежанците. Последния КНСН не искам и няма да позволя да се повтори, защото въпросите които се разискват там са прекалено важни за държавата, за да бъдат омаловажавани. Освен това при проблемът с бежанците - първо трябва да видим какво ще направи правителството, какви са неговите планове и бъдещи действия за справяне със ситуацията, с какво ще ни помогне ЕС по проблема. Аз не мога да позволя следващия КСНС да се превърне в говорилня, защото проблемът с бежанците и реформите в сектор „Сигурност" са важни въпроси и те трябва да се разискват само когато всички страни в КСНС са подготвени по тези въпроси.

Варненските магистрати искат нова съдебна палата, учредяват обществен съвет

Обществен съвет ще търси средства за построяване на нова съдебна палата във Варна. През последните години магистрати и администрация от втория по натовареност съдебен район в страната работят при тежки материални условия в пет различни сгради, разположени в различни части на града, като няколко души делят по един кабинет.

СЕМ: Решението на КС за агенти в медиите е скандално

Решението на Конституционния съд, че бивши членове на Държавна сигурност ще имат законова възможност да заемат ръководни постове в българските медии и да контролират и регулират български медии е скандално, каза Мария Стоянова, член на Съветът за електронни медии (СЕМ) в интервю пред Фокус.

Миришещите на стрес жени се възприемат като несигурни

/КРОСС/ Изследователи смятат, че миризмата на тялото на една жена, която се намира под стрес, понижава рейтинга й сред околните. Миришещите на стрес жени се възприемат като несигурни, ненадеждни и некомпетентни, за разлика от тези, които се завръщат от тренировка или плаж. Учените обясняват това с факта, че миризмата на потта, която се отделя по време на стресови ситуации, е много по-различна от "ароматите", които се появяват след тренировка във фитнеса или в жегата.Човек се изпотява в три случая: при физическо натоварване, в жегата и при стрес. При прегряване се отделят екзокринни жлези. Те покриват почти цялата повърхност на тялото и овлажняват кожата с вода, примесена с малко количество сол. При стрес обаче освен екзокринните, работят и апокринните жлези, които произвеждат лепкав секрет. Попадайки на кожата, продуктът от апокринните жлези привлича бактерии, а в резултат на дейността им миризмата на потта става остра и неприятна. Според британския вестник Daily Mail, екип от лекари е взел проби от три различни вида пот от 44 жени - след стрес, след тренировка, и след нанасяне на дезодорант. След това изследователите са показали на 120 доброволци - мъже и жени, клип, показващ как участничките в експеримента изпълняват ежедневните си задачи - работа в офиса, почистване на дома и грижи за децата

Испанският посланик посрещна Ангел Найденов и Мая Манолова

Испанският посланик посрещна Ангел Найденов и Мая Манолова на коктейл в резиденцията си по случай националния празник, на страната. Освен военния министър и червената зам.-шефка на парламента, гост на Хосе Луис Тапиа бе и шефът на културата Петър Стоянович.












































Испанският посланик посрещна Ангел Найденов и Мая Манолова на коктейл в резиденцията си по случай националния празник, на страната. Освен военния министър и червената зам.-шефка на парламента, гост на Хосе Луис Тапиа бе и шефът на културата Петър Стоянович.

"Сова Харис": 9 от 10 софиянци искат протестите да са според законовия ред

Протестите трябва да се провеждат в рамките на законово установения ред. Това смятат 9 от всеки 10 софиянци според данните на специалното социологическо проучване на Агенция „Сова Харис", изготвено по поръчка на Фейсбук групата „София без блокади".

Половината от запитаните смятат, че участието на деца в демонстрациите нарушава техните права, док Протестите трябва да се провеждат в рамките на законово установения ред. Това смятат 9 от всеки 10 софиянци според данните на специалното социологическо проучване на Агенция „Сова Харис", изготвено по поръчка на Фейсбук групата „София без блокади". Половината от запитаните смятат, че участието на деца в демонстрациите нарушава техните права, док

Пловдив е обявен за Европейски град на спорта за 2014-та година

Пловдив, заедно с още 13 града, е обявен за Европейски град на спорта за 2014-та година. Това обявиха днес кметът Иван Тотев и евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев. „Пловдив е първият български град, кандидатствал и печелил този приз”, не скри задоволството си Тотев. По думите му, тази награда ще има много голямо имиджово значение за визитката на града ни. Андрей Ковачев обясни, населени места с над 500 хил. души население могат да кандидатстват за Европейска ...

Протестът, ден 121: Вън, червената мафия

Протестът, ден 121. Снимка: Лилия Христова

Над 300 души се присъединиха към протеста срещу правителството на Пламен Орешарски тази вечер.

По традиция демонстрантите отново се събраха привечер на пл. “Независимост” в столицата, пред Министерския съвет. 30-ина минути след началото му на площада имаше 100-150 човека.

Със скандирания “Оставка” и плакати с надписи като “Мафиотската държава ни унищожава”, “Тефтерчето на Златанов – Библия на мафията” протестиращите за пореден ден демонстрираха твърдостта си в искането за оставка на правителството.

Към 19,40 протестиращите тръгнаха по обичайния си маршрут, по бул. “Цар Освободител” към сградата на Народното събрание. Броят им вече е между 300 и 350. Първата линия на протестиращите носеше транспарант с надпис “Вън, червената мафия”.

10-ина минути по-късно протестиращите вече бяха пред Народното събрание и огласиха площада със силни викове “Оставка”. Постепенно, малко след 20,00 ч., хората започнаха да се разотиват. Срещу парламента останаха към 100-150 души.

Статията "Протестът, ден 121: Вън, червената мафия" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Лекари искат повече пари за родилките

След поредния смъртен случай на родилка и бебе лекари от Варна алармират, че родилките са сред най-дискриминираните пациенти у нас. Според медиците е нужно спешно увеличение на парите, които Касата плаща за раждане. Вече две години цената на тази клинична пътека е 500 лева, като за усложненията болниците често не получават допълнително пари. Фрапантно недофинансиране и изнемогване - така във варненската АГ болница определят ситуацията с родилната помощ в момента, предаде КРОСС. Какво показват разчетите на касата - ако раждането е оценено на 500 лева, то болничните грижи при рискова бременност струват 390 лева, а преждевременното прекъсване на напреднала бременност по медицински причини, например - 230 лева. В същото време операция на апендикс е оценена на 558 лева, а на херния - 574 лева...

Жената скенер Момера Пенчева: България потъва!

Много е страшно да кажа какво бъдеще виждам за България. Ние в момента потъваме. Още нямаме разумност. Личности ни трябват, за да излезем от това състояние. И преди всичко - да се обърне внимание на човека. 

Иначе ще потъваме още и още. Това заяви пред „ДикOFF Много е страшно да кажа какво бъдеще виждам за България. Ние в момента потъваме. Още нямаме разумност. Личности ни трябват, за да излезем от това състояние. И преди всичко - да се обърне внимание на човека. Иначе ще потъваме още и още. Това заяви пред „ДикOFF" жената-скенер Момера Пенчева. „Нека бъде обезпечен човекът - да знае, че неговата

Зинаида Златанова обвини ГЕРБ в лъжа за еврофондовете


Министърът по еврофондовете Зинаида Златанова нарече "лъжа" твърденията на бившия премиер Бойко Борисов, че при ГЕРБ са усвоени над 40 на сто от еврофондовете в интервю за БНР.

"Това е лъжа. Служебното правителство завари 27% усвоени еврофондове от правителството на ГЕРБ. Сега сме на 37% усвояемост, което е 10% ръст. Това е лъжа, както беше лъжа всичките години назад, че България се справя добре с еврофондовете. Предпоследно място за мен не е добре", подчерта тя.
...

60 препарата за растителна защита oтпадат от употреба

От 2014-а година отпадат от употреба около 60 препарата за растителна защита, оказващи влияние върху живота на пчелите и пчелните семейства. През последните години част от препаратите за растителна защита, използвани от земеделските производители оказват негативно влияние върху пчелите и често причиняват смъртта на цели пчелни семейства.

Сноудън: Контролът не носи сигурност!

Едуард Сноудън се появи за първи път във видео от август насам.

Инспектираха бежанския лагер в Харманли и първите настанени

Инспекция на временния лагер за бежанци в Харманли, където тази нощ бяха настанени първите 54 души, направиха днес главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и председателят на Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет Николай Чирпанлиев. Лагерът в Харманли е от затворен тип и настанените там нямат право да напускат пределите му. В него днес не бяха допуснати и журналистите.  Настанените снощи са предимно от Сирия и идват от разпределителния център в Елхово, като всички вече са заявили желание да получат статут на бежанци. Там т...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване